Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Οι Αλβανοί υποταγμένοι σε μια χώρα που καταρρέει την Τουρκία και σε ένα καθεστωτικό ηγέτη που παραπαίει



Εγκρίθηκε από τον πρόεδρο της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, το πρωτόκολλο εφαρμογής της συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία.

«Με αυτή τη συμφωνία, γίνονται χρηματοδοτικές συνεισφορές για την αγορά υπηρεσιών και αγαθών για στρατιωτικούς σκοπούς. Στο πλαίσιο αυτό αυξάνεται η διαλειτουργικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Αλβανίας», ανέφερε σχετική ανακοίνωση.

«Η εφαρμογή της συμφωνίας πραγματοποιείται στο πλαίσιο της υπάρχουσας συνεργασίας με την Τουρκία και της περαιτέρω ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών», επισημαίνεται.

Παράλληλα, -όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu- η εν λόγω συμφωνία αποσκοπεί στον καθορισμό των αρχών της οικονομικής βοήθειας προς την Αλβανία για αγορά προϊόντων που παράγονται 100% στην Τουρκία και διαφόρων υπηρεσιών για στρατιωτικούς σκοπούς.


Ο Χουάν Κάρλος "δραπέτευσε" στη Δομινικανή Δημοκρατία




Σύμφωνα με ισπανικό Μέσο, ο Χουάν Κάρλος διαμένει προσωρινά στη Δομινικανή Δημοκρατία μετά την απόφασή του να εγκαταλείψει τη χώρα του.

Μία μέρα μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας "El Mundo" για την αποχώρηση του Χουάν Κάρλος από τη χώρα και έπειτα από την ανακοίνωση των ανακτόρων ότι ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας σχεδιάζει να "αυτοεξοριστεί" μετά την εμπλοκή του σε μια υπόθεση διαφθοράς, ήρθε ένα νέο δημοσίευμα από την εφημερίδα La Vanguardia, που έγραψε ότι ο 82χρονος διαμένει προσωρινά στην Δομινικανή Δημοκρατία.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τον Ιούνιο, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για την ανάμιξη του Χουάν Κάρλος σε μια σύμβαση που παραχώρησε η Σαουδική Αραβία σε μια ισπανική κοινοπραξία για την κατασκευή μιας σιδηροδρομικής γραμμής. Η εφημερίδα La Tribune της Γενεύης είχε γράψει ότι ο τέως βασιλιάς έλαβε 100 εκατομμύρια δολάρια από τον εκλιπόντα βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Χουάν Κάρλος παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 2014 αφήνοντας τον θρόνο στον γιο του Φελίπε, σε μια περίοδο που είχαν έρθει στο φως διάφορα σκάνδαλα και κυρίως οι στενές σχέσεις του με τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας.

Τον Μάρτιο, ο Φελίπε διέκοψε την ετήσια βασιλική επιχορήγηση που λάμβανε ο πατέρας του (περίπου 194.000 ευρώ) και παραιτήθηκε από τη δική του κληρονομιά, μετά τις πληροφορίες που ήθελαν τον τέως βασιλιά να διατηρεί μυστικούς εξωχώριους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ο Χουάν Κάρλος ανήλθε στον θρόνο το 1975, μετά τον θάνατο του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο και κέρδισε τον σεβασμό των Ισπανών για τον ρόλο που έπαιξε στη μετάβαση από τη δικτατορία στη δημοκρατία. Όμως η δημοτικότητά του υπέστη πλήγμα τα τελευταία χρόνια, λόγω των σκανδάλων που αποκαλύφθηκαν.


Πηγή : news247.gr


Οι έντεχνοι καλλιτέχνες με το διδακτορικό στον κορωνοϊό




«Πολλοί σελέμπριτις είναι super spreaders σε fake news και θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τον κορωνοϊό», κατέληγε η έρευνα του πανεπιστημίου Κουίνσλαντ της Αυστραλίας που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Απρίλιο.

Ένα χαρακτηριστικό εύρημα της έρευνας ήταν ότι η θεωρία συνωμοσίας που συσχετίζει τον κορωνοϊό με το 5G, έγινε viral αφότου έκαναν σχετικά ποστ ο σταρ του Χόλιγουντ, Γούντι Χάρελσον και ο ράπερ Ουίζ Καλίφα.

Το Instagram, από την άλλη, διέγραψε μια πρόσφατη ανάρτηση της Μαντόνα, στην οποία διέδωσε παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με τη θεραπεία υδροξυχλωροκίνης για τον κορωνοιό. Η Mαντόνα υποστήριξε επίσης, απευθυνόμενη στους 15,4 εκατομμύρια ακολούθους της στο Instagram, ότι υπάρχει ένα αποδεδειγμένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού εδώ και μήνες, ωστόσο κρατήθηκε μυστικό, «έτσι ώστε οι πλούσιοι να γίνουν πλουσιότεροι και οι φτωχοί και άρρωστοι να αρρωστήσουν πιο πολύ».

Εδώ, έχουμε παρόμοιες παρα-ιατρικές τοποθετήσεις και συμπεράσματα για την προέλευση και την αντιμετώπιση ενός νέου ιού από καλλιτέχνες. Άνθρωποι που η δουλειά τους είναι να τραγουδούν, εκφράζουν δημόσια αντίθετη άποψη από αυτή των επιστημόνων για τη χρήση μάσκας ή τον ίδιο τον κορωνοϊό, χωρίς να έχουν καμία ιατρική ή επιστημονική γνώση.

Ο τραγουδοποιός Παντελής Θαλασσινός απευθύνθηκε στους χιλιάδες θαυμαστές του, εκφράζοντας την αγανάκτηση του για τη μάσκα, σε ένα ποστ στο facebook που αργότερα έσβησε, επειδή «κάποιος μου είπε ότι είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία»:

«Τι να την κάνεις τη ζωή με μάσκα, γάντια, 800 ευρώ σε πέντε μήνες (όχι για όλους), χωρίς αγκαλιές και φιλιά και με τον φόβο μην πεθάνεις; Βγείτε διασκεδάστε, γιατί η βαλίτσα πάει μακρυά και τους συμφέρει. Βρείτε και μία γωνία χωρίς κάμερες και κλάψτε την Ελευθερία τον Θεό και το παρελθόν».

Τον Μάιο, με ανάρτηση του στο Facebook, o Σωκράτης Μάλαμας ενημέρωνε τους 102.000 φίλους του ότι σταματάει την επικοινωνία, καταγγέλοντας ότι «η κατάσταση μοιάζει με πείραμα κοινωνικού ελέγχου, πλανητικών διαστάσεων, δομημένο πάνω στον φόβο για υπαρκτούς ανύπαρκτους λόγους. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί μπορεί να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον, με προφάσεις παράξενες».

Τον Ιούνιο, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία», ο τραγουδιστής Βασίλης Λέκκας εξέφρασε τη δική του θεωρία. «Εικάζω, σε πολύ μεγάλο βαθμό, ότι όλο αυτό με την πανδημία είναι εργαστηριακό κόλπο.
Μιλάμε για μία διαστροφή της παγκόσμιας διακυβέρνησης, που παράγει ό,τι παράγει για να μπορέσει να επιβάλει έναν έλεγχο όχι προς όφελος της ανθρωπότητας, αλλά για να εξυπηρετήσει τον εαυτό της και τα δικά της συμφέροντα», είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα από όλους, γύρω στον Μάρτιο, ο Σταμάτης Κραουνάκης είχε ήδη βγάλει τα συμπεράσματά του, ήταν βέβαιος ότι υπάρχει εμβόλιο, ενώ πρότεινε ακόμα και γιατρικό στους ακολούθους του:

«Ο κοροναβάιρους είναι ολοφάνερη εργαστηριακή επίθεση μείωσης πληθυσμών. Κάποτε η ισπανική γρίπη θέρισε τη νεολαία. Τώρα θα θεριστούν οι μεγάλες ηλικίες… Το εμβόλιο υπάρχει, προυπήρξε του ιού… Το εμβόλιο θα εμφανιστεί μόλις έχει επιτευχθεί ο στόχος.Η πρόπολη είναι σοβαρό γιατρικό. Με πρόπολη πασαλείβουν οι μέλισσες το πτώμα της νεκρής μέλισσας μέσα στην κυψέλη για αντισηψία».

Όλοι οι παραπάνω, εκφράζουν αναπόδεικτες θεωρίες και τις μοιράζονται με εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, με πιθανότητα να επηρεάζουν κάποιους ευάλωτους, οι οποίοι ενδεχομένως να μην φιλτράρουν ότι ο εκάστοτε καλλιτέχνης δεν έχει ούτε τις στοιχειώδεις γνώσεις, ούτε τις αποδείξεις για να στηρίξει αυτά που λέει.

Είναι απλώς η γνώμη τους και δημοκρατικό τους δικαίωμα να την εκφράσουν, ίσως να πει κάποιος. Φυσικά είναι η γνώμη τους και μόνο αυτό, αυτό έλειπε να είναι μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Lancet. Όταν η γνώμη τους όμως, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις μελέτες ανθρώπων που έχουν φάει τα μισά τους χρόνια μελετώντας ιούς, ψάχνοντας να βρουν φάρμακα ή εμβόλια και προσπαθούν να επικοινωνήσουν σε όλο τον πλανήτη τους τρόπους αποφυγής της διασποράς, τότε υπάρχει πρόβλημα. Η εκάστοτε θεωρία καλλιτεχνών για θέματα ιατρικής κοινότητας, ας εκφράζεται στο παρεάκι τους.

Στο οποίο θα μπορούσε να προστεθεί και η Ραχήλ Μακρή.

Η παρήγορη εξαίρεση είναι καλλιτέχνες με κοινωνική υπευθυνότητα, όπως η Ανδριάννα Μπάμπαλη και ο Στάθης Δρογώσης, οι οποίοι έσπευσαν να κατακεραυνώσουν τους συναδέλφους τους «που ποστάρουν συνομωσιολογικές μπαρούφες για τον ιό» (Δρογώσης), προειδοποιώντας πως «μ’ αυτά δεν θα φάτε μόνο το δικό σας κεφάλι, αλλά και το δικό μας φίλοι μου» (Μπάμπαλη).


Κατερίνα Δούκα


Επιτέλους! Στον Εισαγγελέα οι θεωρίες συνωμοσίας για τον Κορονοιό




Επιτέλους για να σταματήσει η ανευθυνότητα!!!

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπονται με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναφορές που αφορούν σε «θεωρίες συνωμοσίας» για τον κορονοϊό, οι οποίες αναρτήθηκαν τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα σε μικρά site και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι συγκεκριμένες αναρτήσεις αναφέρουν ότι η Covid-19 είναι «παραμύθι» επί της ουσίας και εκτός των άλλων παροτρύνουν τον κόσμο να αρνείται να δεχτεί πρόστιμα και κυρώσεις και να μην εφαρμόζει τα μέτρα για περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού, αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Ο κορονοϊός δεν προσφέρεται για θεωρίες συνωμοσίας, θα πάρουμε όλα τα μέτρα να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έδωσε εντολή στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υλικό αναρτήσεων στο διαδίκτυο προς ενημέρωση και ποινική αξιολόγηση.
Το υλικό ήδη εστάλη στον εισαγγελέα ο οποίος θα το αξιολογήσει και πιθανόν να διατάξει προκαταρκτική εξέταση.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε: «Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ο κορονοϊός δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας. Σε κάθε ενέργεια, σε κάθε πράξη μας, να κυριαρχεί η ευθύνη και η συναίσθηση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας. Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές».


Διορθωτικές αλλαγές και όχι ανασχηματισμός!! Όλα τα ονόματα!



Σε πέντε μόλις πρόσωπα δύο που αναβαθμίζονται και τρία που μπαίνουν στην κυβέρνηση περιορίσθηκαν οι διορθωτικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, που μόνο ανασχηματισμό δεν τον λες.

Πάνος Τσακλόγλου, Ζωή Ράπτη, Νίκος Ταγαράς μπαίνουν στην κυβέρνηση με χαρτοφυλάκια υφυπουργών - Αναβαθμίστηκαν Σκυλακάκης και Παπαθανάσης.

Το κείμενο του κ. Πέτσα έχει ως εξής:

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμπληρώνει το κυβερνητικό σχήμα, το οποίο παραμένει σταθερό ως προς τον αριθμό και τη μεταρρυθμιστική πολιτική του κατεύθυνση.

Με τις επιλογές του υπογραμμίζει τους στρατηγικούς άξονες που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας. Και επιφέρει λειτουργικές βελτιώσεις στους τομείς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Υγείας και Περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός αποφάσισε:

- Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.

- Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, σε Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

- Την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου στη θέση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιουγια τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

- Την τοποθέτηση της κας Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση Υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας.

- Την τοποθέτηση του κ. Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Με τις αλλαγές αυτές επιδιώκεται:

Η αποτελεσματική διαχείριση των αυξημένων κοινοτικών πόρων.

Η ενίσχυση του κόσμου της εργασίας και του ασφαλιστικού συστήματος.

Η οργανωτική ενίσχυση του Υπουργείου Υγείας.

Η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση των προκλήσεων της Κλιματικής Αλλαγής.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει πρόσωπα από τη Βουλή και την κοινωνία.

Διαφορετικών ηλικιών και εμπειρίας.

Με γνώμονα τις ικανότητες και τη διάθεση για προσφορά, ανεξάρτητα από ιδεολογικές καταβολές.

Μπροστά στις προκλήσεις των καιρών, ένα ήδη επιτυχημένο κυβερνητικό σχήμα, δέχεται λειτουργικές βελτιώσεις από τον Πρωθυπουργό για να ανταποκριθεί, ακόμη πιο αποτελεσματικά, στις προσδοκίες των πολιτών.

Η ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί αύριο στη μία το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κλείνω σημειώνοντας ότι με την ανακοίνωσή μου θα λάβετε και την πλήρη σύνθεση της Κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων.

Μετά τις «λειτουργικές διορθώσεις» το οργανόγραμμα της κυβέρνησης διαμορφώνεται ως εξής:

Αναλυτικά τα υπουργεία:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΑΒΒΟΣ

ΓΓ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Χρήστος Τριαντόπουλος

ΓΓ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Αθανάσιος Πετραλιάς

ΓΓ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Αθηνά Καλύβα

ΕΓ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ Φώτιος Κουρμούσης


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣ

ΓΓ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΣΔΙΤ) Νικόλαος Μαντζούφας

ΓΓ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Παναγιώτης Σταμπουλίδης

ΓΓ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΣΠΑ) Δημήτριος Σκάλκος

ΓΓ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Αθανάσιος Κυριαζής

ΓΓ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Ιωάννης Κυριακού

ΕΓ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Νίκη Δανδόλου

ΕΓ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Γεώργιος Ζερβός


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΛΑΣΗΣ

ΓΓ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ Γρηγόριος Δημητριάδης

ΓΓ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Ιωάννης Χρυσουλάκης

ΥΓΓ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ Θεμιστοκλής Δεμίρης


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΓΓ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας

ΓΓ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Σοφία Νικολάου

ΓΓ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Βασίλειος Παπαγεωργίου

Αν ΓΓ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Γεώργιος Μάριος Καραγιάννης


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ

ΓΓ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟΥ Αντώνιος Οικονόμου


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΙΓΑΛΑΚΗΣ

ΓΓ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ, ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αναστασία Γκίκα

ΓΓ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Γεώργιος Βούτσινος

ΓΓ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Απόστολος Δημητρόπουλος

ΓΓ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Γεώργιος Καλαντζής


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΛΟΓΛΟΥ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΟΜΝΑ – ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

ΓΓ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ Γεώργιος Σταμάτης

ΓΓ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Άννα Στρατινάκη

ΓΓ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ Μαρία Συρεγγέλα

ΓΓ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Παυλίνα Καρασιώτου


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΖΩΗ ΡΑΠΤΗ

ΓΓ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ιωάννης Κωτσιόπουλος

ΓΓ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ Παναγιώτης Πρεζεράκος

ΓΓ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Μάριος Θεμιστοκλέους


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΑΓΑΡΑΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΓΓ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ Κωνσταντίνος – Ευάγγελος Αραβώσης

ΓΓ ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ευθύμιος Μπακογιάννης

ΓΓ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ Αλεξάνδρα Σδούκου

ΓΓ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Εμμανουήλ Γραφάκος


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΜΕΝΔΩΝΗ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

ΓΓ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Γεώργιος Διδασκάλου

ΓΓ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Νικόλαος Γιατρομανωλάκης

ΓΓ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Γεώργιος Μαυρωτάς


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

ΓΓ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Πάνος Αλεξανδρής


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

ΓΓ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη

ΓΓ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Μιχαήλ Σταυριανουδάκης

ΓΓ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ Αθανάσιος Μπαλέρμπας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ

ΓΓ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ Πάτροκλος Γεωργιάδης

ΓΓ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ Εμμανουήλ Λογοθέτης

ΕΓ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ Ειρήνη Αγαπηδάκη

ΕΓ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ Ευάγγελος – Απόστολος Κωνσταντίνου


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΓ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ Αντώνιος Τζωρτζακάκης

ΓΓ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος

ΓΓ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ Λεωνίδας Χριστόπουλος


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΓΓ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Γεώργιος Καραγιάννης

ΓΓ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Νικόλαος Σταθόπουλος


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ

ΓΓ ΛΙΜΕΝΩΝ, ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Ευάγγελος Κυριαζόπουλος

ΓΓ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Χριστιάνα Καλογήρου


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΡΕΚΑΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ

ΓΓ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Γεώργιος Στρατάκος

ΓΓ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ Κωνσταντίνος Μπαγινέτας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΟΝΣΟΛΑΣ

ΓΓ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Βίκυ Λοίζου


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΕΤΣΑΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΧΡΗΣΤΟΣ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΚΕΡΤΣΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΓΓ Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού Γρηγόριος – Αλέξανδρος Δημητριάδης

ΓΓ Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων Στυλιανός – Ιωάννης Κουτνατζής

ΓΓ Συντονισμού Αθανάσιος Κοντογεώργης

ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Ιωάννης Μαστρογεωργίου

ΕΓ Ο.Π.Σ. Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του Κυβερνητικού Έργου Παναγιώτης Αλεξόπουλος


Σοκ στο Ιράν – Ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε επτά λεπτά από κορονοϊό



Ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε επτά λεπτά στο Ιράν λόγω της νόσου COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, όπως μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση, ενώ το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 215 καταγεγραμμένους θανάτους λόγω της ασθένειας κατά το τελευταίο 24ωρο και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης προειδοποίησαν για τη μη τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σίμα Σαντάτ Λάρι δήλωσε, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, ότι οι 215 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο ανέβασαν τον συνολικό αριθμό των καταγεγραμμένων νεκρών σε 17.405 στο Ιράν, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 2.598 σε 312.035.

Εικόνες ανησυχίας στο Ιράν

Σε πλάνα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση εμφανίζονται πολλοί Ιρανοί σε πολυσύχναστο δρόμο της Τεχεράνης να μην φορούν μάσκα ή να μην τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.


Κάποιοι ειδικοί έχουν αμφισβητήσει την ακρίβεια των επίσημων στοιχείων του Ιράν. Έκθεση από ερευνητικό κέντρο του ιρανικού κοινοβουλίου τον Απρίλιο άφησε να εννοηθεί ότι ο απολογισμός του κορονοϊού ίσως είναι σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με τους αριθμούς που ανακοινώνει το υπουργείο Υγείας. Η έρευνα ανέφερε ότι τα επίσημα στοιχεία του Ιράν για τον κορονοϊό βασίζονται μόνο στον αριθμό των θανάτων στα νοσοκομεία και αυτών που είχαν ήδη βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Το βρετανικό δίκτυο BBC μετέδωσε σήμερα ότι με βάση στοιχεία από ανώνυμη πηγή ο αριθμός των θανάτων στο Ιράν ίσως είναι τριπλάσιος σε σχέση με τις επίσημες αναφορές. Οι ιρανικές αρχές υγείας διέψευσαν το δημοσίευμα και είπαν ότι δεν υπάρχει συγκάλυψη.


Με τους θανάτους λόγω της COVID-19 να καταγράφουν άλμα από τότε που χαλάρωσαν οι περιορισμοί στα μέσα Απριλίου, οι ιρανικές αρχές έχουν πει ότι τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID-19 θα επιβληθούν εκ νέου εάν δεν τηρούνται οι κανονισμοί για την υγεία. Από τον περασμένο μήνα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε δημόσιους και στεγασμένους χώρους.

Η ιρανική Εθνική Ομάδας Δράσης για τον Κορονοϊό αναμένεται να ανακοινώσει αργότερα σήμερα εάν θα διενεργηθούν τον Αύγουστο οι πανεθνικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, με τη συμμετοχή άνω του 1 εκατ. υποψηφίων. Πολλοί Ιρανοί ζητούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την αναβολή των εξετάσεων.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Ισραηλινά αντίποινα μετά την εκτόξευση ρουκέτας από τη Λωρίδα της Γάζας




Σε αντίποινα προχώρησε ο ισραηλινός στρατός μετά την εκτόξευση ρουκέτας σε βάρος του από τη Λωρίδα της Γάζας.

Η ρουκέτα εκτοξεύθηκε βράδυ της Κυριακής εναντίον του εδάφους του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, παλαιστινιακό έδαφος ελεγχόμενο από τη Χαμάς, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, προσθέτοντας ότι προχώρησε σε αντίποινα, πλήττοντας «υπόγειες υποδομές» του ισλαμιστικού κινήματος.

Η προηγούμενη εκτόξευση ρουκέτας εναντίον του ισραηλινού εδάφους από τον παλαιστινιακό θύλακα είχε σημειωθεί στις αρχές του Ιουλίου.

«Ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε από την αντιαεροπορική άμυνα», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός μέσω Twitter.

Μια εκπρόσωπος του περιφερειακού συμβουλίου του Σάαρ Χανεγκέβ, τομέα στο νότιο Ισραήλ κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ήχησαν αργά χθες βράδυ σειρήνες της αεράμυνας, ανέφερε ότι η ρουκέτα δεν προκάλεσε υλικές ζημιές ή θύματα.

«Σε αντίδραση στην εκτόξευση της ρουκέτας προς το Ισραήλ από τη Γάζα νωρίτερα, μαχητικά αεροσκάφη (...) έπληξαν υπόγειες υποδομές της Χαμάς στη Γάζα. Καθιστούμε τη Χαμάς υπεύθυνη για όλα τα συμβάντα στη Γάζα», ανέφερε μέσω Twitter ο ισραηλινός στρατός.

Το Ισραήλ και η Χαμάς έχουν εμπλακεί σε τρεις πολέμους (2008, 2012, 2014). Παρά την κατάπαυση του πυρός των τελευταίων μηνών, οι δύο πλευρές αναμετρώνται σποραδικά, με εκτοξεύσεις ρουκετών από παλαιστινιακές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας και πλήγματα αντιποίνων από πλευράς ισραηλινού στρατού.

Ένταση και στα σύνορα με τη Συρία

Παράλληλα, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι άνοιξε πυρ εναντίον ομάδας «τρομοκρατών» η οποία προσπαθούσε να τοποθετήσει εκρηκτικά κατά μήκος του φράκτη ασφαλείας στα σύνορα με τη Συρία και την έπληξε.

Ανακοίνωση του επιτελείου που δημοσιοποιήθηκε νωρίς σήμερα ανέφερε ότι «απετράπη απόπειρα 4 τρομοκρατών» να τοποθετήσουν εκρηκτικά. «Στρατιώτες και αεροσκάφη μας έβαλαν εναντίον της ομάδας και κατεγράφη πλήγμα», ανέφερε το επιτελείο μέσω Twitter, διαμηνύοντας ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις είναι «έτοιμες για οποιοδήποτε σενάριο και θα καταστήσουν το συριακό καθεστώς υπεύθυνο για όλα τα συμβάντα στη Συρία».

Το επιτελείο διευκρίνισε ότι τα πλήγματα έγιναν κατά μήκος του φράκτη στα υψίπεδα του Γκολάν.

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κανένα σχόλιο από συριακής πλευράς.

Η ένταση έχει κλιμακωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, μετά τον θάνατο μαχητή της σιιτικής ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου στα όρια της Δαμασκού, κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής. Ο ισραηλινός στρατός έχει ενισχύσει έκτοτε τις δυνάμεις του στα βόρεια σύνορα της χώρας με τη Συρία και τον Λίβανο.


Πηγή : cnn.gr


Ακυρώνεται το Urban Athens Festival 2020



Με ανακοίνωσή της, η διοργανώτρια εταιρία του Urban Athens Festival 2020, γνωστοποίησε την ακύρωση του φεστιβάλ που επρόκειτο να συμβεί στις 7 και 8 Αυγούστου στο Terra Vibe στη Μαλακάσα, και στο οποίο επρόκειτο να εμφανιστούν οι Πυξ Λαξ, Στέλιος Διονυσίου, Soundtruck, Villagers Of Ioannina City, Rotting Christ, Planet Of Zeus, Suicidal Angels, Project Renegade και το συγκρότημα ΕΓΩ.

Ανακοίνωση για το URBAN ATHENS FESTIVAL 2020:

«Εδώ... ο καλλιτέχνης σηκώνει ψηλά τα χέρια...»

Δυστυχώς, δεδομένου των τελευταίων εξελίξεων και της αδιάκοπης αρνητικής προβολής από φορείς και ΜΜΕ σχετικά με εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα, το URBAN ATHENS FESTIVAL 2020 που προγραμματιζόταν για τις 7 και 8 Αυγούστου, ακυρώνεται.

Αν και ο σχεδιασμός του φεστιβάλ έγινε βάσει των προδιαγραφών και μέτρων όπως ορίστηκαν από τους αρμόδιους φορείς και γνωστοποιήθηκαν στο κοινό (όπως άλλωστε και η πλειονότητα των συναυλιών που διοργανώθηκαν κάτω από τις ίδιες παραμέτρους), με λύπη ανακοινώνουμε την ακύρωσή του Φεστιβάλ για να μην γίνουμε, πολύ απλά, «τροφή για τα θηρία».

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους καλλιτέχνες, συνεργάτες και φυσικά το μουσικό κοινό καθώς έδειξαν υψηλό επίπεδο ατομικής ευθύνης σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα και συνάμα μοιράστηκαν το όραμά μας για την πραγματοποίηση του Urban Athens Festival.

Καθώς όμως η φεστιβαλική εμπειρία δεν βιώνεται με μέτρα καταπίεσης και τακτικές εκφοβισμού, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2021 όταν η μουσική θα μπορεί να ακουστεί ελεύθερα.

Η διαδικασία της επιστροφής του αντιτίμου ανάλογα με τον τρόπο αγοράς εισιτηρίων θα πραγματοποιηθεί ως κάτωθι:

1. Για τα εισιτήρια που αγοράστηκαν ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος της Viva & Hunter Agency (viva.gr και hunteragency.gr), το αντίστοιχο ποσό θα επιστραφεί αυτομάτως στην κάρτα του πελάτη που χρησιμοποιήθηκε κατά την αγορά.

2. Για τα εισιτήρια που αγοράστηκαν από τα κατάστηματα Hunter Agency, Ιμάντας και Metal Era η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί με μετρητά από το κατάστημα Hunter Agency (Πανεπιστημίου 42, εντός στοάς) έως τις 8 Αυγούστου 2020.


Εγκληματική ανευθυνότητα ο 19χρονος πιλότος “Ήθελε να χαιρετίσει την μητέρα του”




Το συμβάν πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 09:30 το πρωί της Δευτέρας 03.08.2020 όταν ο 19χρονος πιλότος προσέκρουσε με το μονοκινητήριο αεροσκάφος του σε σπίτια της Πρώτης Σερρών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας, Νίκος Μπακάλης.

Από την πτώση ο 19χρονος χειριστής, ο οποίος προέρχεται από την Πρώτη Σερρών, υπέστη κατάγματα στο κεφάλι και στην κνήμη, καθώς και θλαστικό τραύμα στη μύτη και μεταφέρθηκε με ταξί στο νοσοκομείο των Σερρών.

09:10 το μονοκινητήριο που απογειώθηκε από την Αλεξανδρούπολη εμφανίστηκε στην Πρώτη Σερρών “να κόβει αδικαιολόγητες βόλτες” ανέφερε ο κοινοτάρχης και σύμφωνα με πληροφορίες πετούσε πολύ χαμηλά για να χαιρετίσει ανεύθυνα την μητέρα του. Λίγο μετά κατέπεσε στην πλατεία του χωριού. Ο θόρυβος της πτώσης ήταν εκκωφαντικός, ενώ αμέσως κλήθηκε η πυροσβεστική.

Ο κ. Μπακάλης ανέφερε ότι είδε το αεροπλάνο να… κρέμεται από τα κάγκελα ενός σπιτιού στην πλατεία του χωριού και τον 19χρονο αιμόφυρτο κάτω στο έδαφος. “Η τραγωδία αποφεύχθηκε επειδή στο μέρος της πτώσης υπήρχε αιωνόβιος πλάτανος και έκοψε την φόρα του αεροπλάνου”, εκτίμησε ο πρόεδρος της κοινότητας.

Άλλος τραυματισμός από το περιστατικό δεν υπήρξε ενώ το μαγαζί που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι και υπέστη επίσης καταστροφές, ήταν κλειστό.

Ο 19χρονος που είναι καλά στην υγεία του και σήμερα αναμένεται να λάβει εξιτήριο απο το νοσοκομείο, είπε ότι έκανε λάθος χειρισμό.


Κρούσμα κορωνοϊού και σε τέταρτο γάμο



Σύμφωνα με το larissanet, πρόκειται για δύο άνδρες και μία γυναίκα. Η κινητοποίηση των υγειονομικών αρχών έχει να κάνει με το γεγονός ότι το ένα από τα τρία κρούσματα κορωνοϊού ήταν καλεσμένος σε γάμο που τελέστηκε στην περιοχή, με συνέπεια να υπάρχει ανησυχία σχετικά με την πιθανή διασπορά του ιού. 

Αποτελέσματα από τη διαδικασία ιχνηλάτησης αναμένεται να ανακοινωθούν πιθανότατα από αύριο, όπως αναφέρει το onlarissa.

Να σημειωθεί πως κατόπιν εντολής της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου πραγματοποιήθηκε και απολύμανση στους χώρους του, μετά και το θετικό δείγμα σε ειδικευόμενη.

Υπενθυμίζεται ότι άλλοι τρεις γάμοι, που έγιναν σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και Σέρρες τις προηγούμενες ημέρες, αποτέλεσαν εστίες κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον χάρτη του κορωνοϊού, εννέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Εβρου, όλα μέρος της συρροής που αφορά σε γάμο στην Αλεξανδρούπολη. Οπως μετέδωσε το evros-news, θετική στον ιό βρέθηκε μια κοπέλα, η οποία παρέστη στον γάμο φιλικού της ζευγαριού. Η κοπέλα μετά το Μυστήριο δεν αισθανόταν καλά και πήγε σπίτι της. Τελικά, πήγε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και έδωσε δείγμα για το τεστ Covid-19 και τα αποτελέσματα το απόγευμα βγήκαν θετικά. Αμεσα ενημέρωσε τους ανθρώπους που ήρθε σε επαφή και τουλάχιστον 20 άτομα έδωσαν δείγμα.

Ανησυχία υπάρχει και στη Θεσσαλονίκη, καθώς όσο περνούν οι ημέρες τα κρούσματα, που συνδέονται με γάμο στη συμπρωτεύουσα, αυξάνονται. Τα πρώτα άτομα παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα την Τρίτη, λίγες ημέρες μετά τον γάμο, και λίγες ώρες αργότερα βγήκαν θετικά σε κορωνοϊό, ενώ μία ημέρα μετά ομάδα καλεσμένων έσπευσε να υποβληθεί σε τεστ. Αρχικά, από τα 12 άτομα που ελέγχθησαν, τα 10 ήταν θετικά και όσο περνούν οι μέρες τα κρούσματα αυξάνονται, με αποτέλεσμα να έχουν καταγραφεί έως τώρα 21, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται ο γαμπρός, η νύφη, η μητέρα του γαμπρού και ο dj.

Παρόμοια περίπτωση και στις Σέρρες, καθώς, σύμφωνα με το rthess, αδελφός του γαμπρού και δύο ξαδέλφια τους από την Αθήνα διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.



Πηγή: iefimerida.gr