Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Έρχεται κανάλι επιθεώρηση του ΣΥΡΙΖΑ TV! Θα πέσει πολύ γέλιο θα ξεπεράσει τα παιδικά κανάλια!



Δεν είχαμε κανάλι να γελάμε στην Ελληνική τηλεόραση και τώρα θα έχουμε την ευκαιρία. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλοντας να προσφέρει γέλιο στου Έλληνες και να κτυπήσει τα παιδικά κανάλια προσανατολίζεται στο να δημιουργήσει μέσα ενημέρωσης με ιδίους πόρους, αλλά και με την αναδιάταξη των δυνάμεων στα κομματικά Μέσα. Μάλιστα θα ξεκινήσει με κανάλι τοπικής εμβέλειας στην Αττική, έτσι ώστε το κόμμα να «αγοράσει» αρκετό τηλεοπτικό χρόνο και μετά θα γίνει πανελλαδικής εμβέλειας για να μπορεί να γελάει όλη η Ελλάδα.

Παρακολουθούμε την δράση ΣΥΡΙΖΑ και ευχόμαστε τα νούμερα του τσίρκου να τα βλέπουμε όλα στο γυαλί για να μην μας μείνει άντερο από τα γέλια!!!



Harley-Davidson: Αυτό είναι το επόμενο ηλεκτρικό μοντέλο!



Τα σχέδια είναι επίσημα: Αυτή είναι η επόμενη flat-track μοτοσυκλέτα της Harley-Davidson, που θα είναι και ηλεκτροκίνητη!

Δημοσιογράφοι από την Βρετανία αποκάλυψαν την νέα ηλεκτρική Harley-Davidson, σε μια εικόνα που ανακοινώνεται ότι θα είναι επίσημη: Αυτό είναι το νέο, «Mid-Power» μοντέλο της εταιρείας, σε flat track μορφή!

Σύμφωνα με όσες πληροφορίες υπάρχουν, η μοτοσυκλέτα δεν έχει ακόμη επίσημη ονομασία, πέρα από την «κωδική» που προαναφέραμε παραπάνω, ενώ αναμένεται να τοποθετηθεί στην ανάλογη «μεσαία» κατηγορία.


Αν θυμηθούμε τι συνέβαινε στο παρελθόν, πριν 18 μήνες περίπου είχαμε ακούσει ξανά ανάλογη είδηση, για μια νέα ηλεκτρική μοτοσυκλέτα πολύ παρόμοια με την «Mid-Power» που βλέπουμε εδώ, άρα εικάζεται ότι το μοντέλο βρίσκεται ήδη στην παραγωγή προκειμένου να είναι έτοιμο για μια παγκόσμια παρουσίαση στο τέλος της χρονιάς. Αυτό βέβαια με την σειρά του θα σημάνει ότι η μοτοσυκλέτα, θα γίνει διαθέσιμη ως «μοντέλο 2021». H πρώτη εικόνα μιας τέτοιας μοτοσυκλέτας φαίνεται και παρακάτω: 

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον δε, να σκεφτεί κανείς το νέο μοντέλο της Harley ως εμπορική κίνηση: Εξ αρχής, η H-D θέλει να προσελκύσει νεότερους αναβάτες. Ένας από τους τρόπους να γίνει αυτό –αν όχι Ο ένας και μοναδικός, με την σημερινή πραγματικότητα- είναι μια προσιτή στην τσέπη μοτοσυκλέτα. Η νέα Mid Power ίσως να έχει αυτή ακριβώς την αποστολή, συνδυάζοντας την δυναμική της με το flat track στυλ που μεσουρανεί στην μόδα.


Πηγή


Ανέλαβε ο στρατηγός Φλώρος:


Ποιος είναι ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνστ. Φλώρος

Ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1961, στην Χαλκίδα Ευβοίας. Εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1979 και αποφοίτησε το 1983, ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού.

Περάτωσε επιτυχώς, τις προβλεπόμενες από τον βαθμό του, εκπαιδεύσεις και τοποθετήθηκε ως Διμοιρίτης στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) του Σ.Ξ. και στην συνέχεια ως Διοικητής Λόχου σε Μονάδα Πεζικού στη Ν. Σάμο.

Το 1986 επελέγη για τις Ειδικές Δυνάμεις του Σ.Ξ. και αποφοίτησε επιτυχώς από όλα τα υποχρεωτικά και μη, Σχολεία των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων.

Επιπλέον αυτών, το 1989, διήλθε επιτυχώς της εκπαιδεύσεως ως Υποβρύχιος Καταστροφέας, στην Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών, του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (ΜΥΚ/ΠΝ), και το 1992, του Σχολείου Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ (USAJFK Special Warfare Center and School), στο Fort Bragg, στην Βόρεια Καρολίνα, επιλεγείς ως ο Διακεκριμένος Αλλοδαπός Σπουδαστής, της εκπαιδευτικής περιόδου στην οποία συμμετείχε.

Από το 1986 έως το 1994 υπηρέτησε ως Διοικητής Λόχου στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών, στο 3ο Ειδικό Τμήμα Εθνοφυλακής (3ο ΕΤΕΘ) και στην 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (2α ΜΑΛ), όπου και απέκτησε τις ειδικότητες του Αρχηγού Ρίψεων Αλεξιπτωτιστών, καθώς και του Αλεξιπτωτιστού Ελευθέρας Πτώσεως.

Το 1994 τοποθετήθηκε στο 505 Τάγμα Πεζοναυτών (505 ΤΠΝ), στο οποίο εξήσκησε τα καθήκοντα του Διοικητού Λόχου, του Αξιωματικού 4ου Γραφείου, του Αξιωματικού Επιχειρήσεων και Εκπαιδεύσεως, του Υποδιοικητού και τέλος του Διοικητού της Μονάδος, μέχρι το 1997, οπότε και μετατέθηκε στην Διοίκηση Δυνάμεων Καταδρομών της Κύπρου (ΓΕΕΦ/ΔΚΔ), εξασκήσας τα καθήκοντα του Αξιωματικού Πληροφοριών και Αξιωματικού 1ου ΕΓ, μέχρι το 1999.

Το 1999, φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και το καλοκαίρι του 2000, μετά την αποφοίτηση του, τοποθετήθηκε στο 13ο Σύνταγμα Αμφιβίων Καταδρομών (13ο ΣΑΚ.).

Το 2003, τοποθετήθηκε στην Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ/ΔΕΔ), ως επιτελής και το 2004 ως Διοικητής της Ζ΄ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ΄ΜΑΚ).

Το 2005, μετατέθηκε, στην Εθνική Αντιπροσωπεία, στο Ανώτατο Συμμαχικό Στρατηγείο Δυνάμεων Ευρώπης (GRC NMR / SHAPE) στη Mons (ΒΕΛΓΙΟ), απ’ όπου με την επιστροφή του στην Ελλάδα το 2008, φοίτησε στην Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ).

Το 2009 τοποθετήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στην Διεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ), ως Τμηματάρχης του Τμήματος Σχεδίων Ειδικών Επιχειρήσεων και το καλοκαίρι του 2011 ανέλαβε τα καθήκοντα του Επιτελάρχη της XVI Μ/Κ ΜΠ.

Το 2012 προήχθη στον βαθμό του Ταξιάρχου και επελέγη ως Διοικητής της 13ης Διοικήσεως Ειδικών Επιχειρήσεων (13 ΔΕΕ), από όπου τον Μάρτιο του 2014 τοποθετήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, ως Διευθυντής της Διευθύνσεως Επιχειρήσεων (ΓΕΣ/ΔΕΠΙΧ).

Τον Μάρτιο του 2015 προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε στο ΓΕΕΘΑ, ως Διευθυντής του Α΄ Κλάδου (Επιχειρήσεις). Από τον Φεβρουάριο του 2016 ανέλαβε τον γενικό συντονισμό του Μεταναστευτικού – Προσφυγικού θέματος από πλευράς του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Τον Ιανουάριου του 2017, κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, ανέλαβε τα καθήκοντα του Επιτελάρχη του ΓΕΕΘΑ.

Τον Μάρτιο του 2017, προήχθη στο βαθμό του Αντιστράτηγου και κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπαρχηγού του ΓΕΕΘΑ.

Ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου, στην «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΛΥΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ», του Strategic Center for International Security (SCIS), του Πανεπιστημίου του ABERDEEN και Μεταπτυχιακού Τίτλου, στις «ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ» του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.

Είναι νυμφευμένος με την Άννα-Μαρία Τσικρικώνη, οικονομολόγο και έχει 2 κόρες, την Παναγιώτα 28 ετών, δικηγόρο και την Μαρία 19 ετών, φοιτήτρια στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από τον βαθμό του Μετάλλια των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και το Μετάλλιο συμμετοχής σε Ειρηνευτικές Αποστολές του ΝΑΤΟ.


Έπνιξε τα τρία της παιδιά και τα άφησε στον καναπέ «σαν να κοιμούνται»



Προκαλεί φρίκη η ιστορία που έγινε γνωστή τις προηγούμενες ώρες στο Φίνιξ των Ηνωμένων Πολιτειών, κατά την οποία μια 22χρονη μητέρα κατηγορείται πως έπνιξε τα τρία μικρά παιδιά της και τα άφησε στον καναπέ του σπιτιού τους με τέτοια στάση σώματος, που έμοιαζαν να κοιμούνται.

Η Rachel Henry, η οποία συνελήφθη και μεταφέρθηκε στη φυλακή της κομητείας Μαρικόπα, φέρετςι να παραδέχτηκε πως ήταν εκείνη που έβλαψε τα ίδια της τα παιδιά, σύμφωνα με τον στρατηγό της αστυνομίας του Φίνιξ.

Από τα αρχεία του δικαστηρίου, έγινε γνωστή η παρουσία του 30χρονου πατέρα και της 49χρονης θείας της Henry στο σπίτι, οι οποίοι κλήθηκαν για καταθέσεις. Αρχικά, η αστυνομία είχε υποστηρίξει πως η αιτία του θανάτου των τριών παιδιών δεν είχε προσδιοριστεί, καθώς δεν έφεραν κάποιο τραύμα, ωστόσο σε έκθεση που κατέθεσε στο δικαστήριο, ανέφερε πως η 22χρονη μητέρα παραδέχτηκε πως έπνιξε τα παιδιά της (δυο κορίτσια επτά μηνών κι ενός έτους αντίστοιχα και ένα αγόρι τριών ετών), ξεκινώντας από τη μεγαλύτερη κόρη.


Σύμφωνα με την έκθεση, η παιδοκτόνος ανέφερε πως έφραξε τις μύτες και τα στόματα των παιδιών μέχρι να σταματήσουν να αναπνέουν, ενώ πρόσθεσε πως όταν έπνιγε το ενός έτους κοριτσάκι, ο τρίχρονος γιός της, της ζητούσε να σταματήσει και τη χτυπούσε, χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα. Ακολούθησαν παρόμοιες ενέργειες με το τρίχρονο αγόρι και με το επτά μηνών κορίτσι, ενώ η γυναίκα ανέφερε πως τραγουδούσε στα παιδιά, κατά τη διάρκεια των αποτρόπαιων ενεργειών της. Όταν αντιλήφθηκε πως και τα τρία παιδιά ήταν νεκρά, τα άφησε στον καναπέ του σπιτού και «φαίνονταν σαν να κοιμούνται», χωρίς να αναφέρει κάτι στους άλλους ενήλικες που βρίσκονταν στο σπίτι.

Η αστυνομία τόνισε πως δέχτηκε κλήση έκτακτης ανάγκης το βράδυ της Δευτέρας από συγγενή της 22χρονης που βρισκόταν στο σπσίτι και βρήκε νεκρά τα τρία παιδιά. Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα κίνητρα της δολοφονίας των παιδιών, ωστόσο ένας από τους ενήλικες που βρίσκονταν στο σπίτι, δήλωσε πως η Henry «είχε εθισμό στη μεθαμφεταμίνη και είχε περίεργη συμπεριφορά τις προηγούμενες μέρες».


Πηγή : protothema.gr


Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξελέγη με 261 ψήφους νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας



Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου όπως ήταν αναμενόμενο εξελέγη από τη Βουλή, με 261 ψήφους, Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Απόντες από την ψηφοφορία ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος λείπει δικαιολογημένα σε ταξίδι στις ΗΠΑ, ο Τρύφων Αλεξιάδης του ΣΥΡΙΖΑ που έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας και νοσηλεύεται, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, ο οποίος απουσίαζε και αυτός λόγω ασθένειας, και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κώστας Ζουράρις, οι οποίοι δεν έστειλαν ούτε επιστολή.

Οι τρεις πρώτοι, Σαμαράς, Αλεξιάδης και Συρμαλένιος είχαν στείλει επιστολή και δήλωναν πως θα ψήφιζαν την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Με επιστολική ψήφο (ήταν σε αποστολή της Βουλής) ψήφισαν «ναι» ο βουλευτής ΝΔ στην Α' Αθηνών Άγγελος Συρίγος και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης και Γιώργος Κατρούγκαλος.

Στις 13:30 ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας μαζί με τους αντιπροέδρους της Βουλής θα μεταβούν στο γραφείο της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο ΣτΕ για να της ανακοινώσουν το αποτέλεσμα. Η ορκωμοσία της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου θα γίνει στη Βουλή στις 13 Μαρτίου.


Συνάντηση του Πρωθυπουργού με το Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για την υπογραφή μνημονίου με το Υπουργείο Υγείας για χορηγίες σε νοσοκομεία


Συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη του ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός για την υπογραφή μνημονίου χορηγίας μεταξύ της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Υπουργείου Υγείας, για την κάλυψη όλων των εξόδων με σκοπό την ανακαίνιση των χώρων υγιεινής των δημόσιων νοσοκομείων της 1ης και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής και την αγορά κλινοσκεπασμάτων για το σύνολο των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας.

Ανοίγοντας τη συνάντηση ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι πρόκειται «για μια παρέμβαση η οποία, όχι απλά θα αλλάξει την καθημερινότητα στα νοσοκομεία, αλλά θα ξαναδώσει και στους ασθενείς ένα αίσθημα αξιοπρέπειας».

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο Πρωθυπουργός ανέφερε συγκεκριμένα:

«Σήμερα θέλω να μιλήσω πάρα πολύ λίγο. Θέλω καταρχάς να ευχαριστήσω, για ακόμα μια πολύ σημαντική προσφορά της Ένωσης, αλλά θέλω να δώσω τη δυνατότητα σε εσάς και στον Υπουργό να μας πείτε τι είναι ακριβώς αυτό το οποίο κάνετε, γιατί έχει τόσο μεγάλη σημασία για τα νοσοκομεία μας και να σας συγχαρώ και για την ευρηματικότητα της ιδέας. Πιστεύω ότι είναι μια παρέμβαση η οποία, όχι απλά θα αλλάξει την καθημερινότητα στα νοσοκομεία, αλλά θα ξαναδώσει και στους ασθενείς ένα αίσθημα αξιοπρέπειας, το οποίο σήμερα στερούνται διότι δυστυχώς οι χώροι υγιεινής στα νοσοκομεία είναι σε άθλια κατάσταση και τα κλινοσκεπάσματα, απ’ ότι καταλαβαίνω, είναι πολλών δεκαετιών.

Έχετε επιδείξει ένα σπουδαίο έργο και ως Ένωση και η καθεμία και ο καθένας από εσάς ατομικά πολλές φορές με μεγάλη διακριτικότητα, όπως αρμόζει σε τέτοιες δράσεις. Ξέρω ότι έχετε ένα έργο πολύ πιο πλούσιο από αυτό το οποίο είναι ευρύτερα γνωστό, θέλω να σταθώ, όμως, στην έννοια της ανάληψης συλλογικών πρωτοβουλιών εκ μέρους της Ένωσης, πρωτοβουλίες που είναι μεγάλης εμβέλειας και κλίμακας, όπως η πρωτοβουλία την οποία ανακοινώνουμε σήμερα, όπως ήταν εξάλλου και η πρωτοβουλία για την αγορά των νέων σκαφών του Λιμενικού, τα οποία το Λιμενικό τα αναμένει με πολύ μεγάλη προσμονή. Νομίζω ότι είναι ένα σημαντικό αποτύπωμα της Ένωσης, με τη συλλογική της ιδιότητα πάνω και πέρα από τις ατομικές σας πρωτοβουλίες το οποίο οφείλουμε και να το χαιρετίσουμε και να το αναδείξουμε. Και, βέβαια, μεγάλοι ωφελούμενοι θα είναι οι ίδιοι οι ασθενείς οι οποίοι μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούν να χρησιμοποιούν χώρους υγιεινής σύγχρονους, αξιοπρεπείς, καθαρούς και θα μπορούμε με αυτόν τον τρόπο να αναβαθμίσουμε την ποιότητα παροχής των υπηρεσιών μας και σε κτίρια τα οποία, ενδεχομένως, είναι πιο παλιά. Για μένα έχει μεγάλη σημασία, το γνωρίζει και η ηγεσία του Υπουργείου, αυτή η παρέμβαση να γίνει με έναν τρόπο ο οποίος να είναι λειτουργικός. Φαντάζομαι υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την αλληλουχία των παρεμβάσεων που και πως αυτές θα πρέπει να γίνουν. Είναι και μια σημαντική προστιθέμενη αξία και στον εγχώριο κλάδο ο οποίος θα υποστηρίξει αυτές τις κατασκευαστικές εργασίες. Νομίζω ότι με ένα κόστος το οποίο δεν είναι ευκαταφρόνητο, αλλά δεν είναι και τεράστιο, αφήνουμε ένα αποτύπωμα στην καθημερινότητα του ασθενή, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό. Νομίζω είναι μια πολύ έξυπνη σκέψη και χαίρομαι που ανταποκριθήκατε τόσο γρήγορα στο αίτημα του Υπουργείου».

O Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σημείωσε:

«Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη ευκαιρία που μου δίνετε να ευχαριστήσω και εγώ την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Κύριε Πρόεδρε στο πρόσωπό σας και σε όλους αυτούς οι οποίοι συνεισέφεραν, είμαστε υπόχρεοι. Τα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. έχουν να ανακαινιστουν κατά οποιονδήποτε τρόπο, δυστυχώς, καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Και κυρίως στα χρόνια της κρίσης δεν έχει γίνει το παραμικρό. Η τελευταία προσπάθεια που έγινε, έγινε επί Υπουργού Αλέκου Παπαδόπουλου. Οι ανάγκες είναι πάρα πολύ μεγάλες και εμείς ψάχνουμε να βρούμε μια εμβληματική παρέμβαση, τέτοια που θα είναι οριζόντια, θα έχει απήχηση στον μέσο Έλληνα, στον μέσο πολίτη και θα είναι και άμεση. Γιατί, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στον Προϋπολογισμό στην Βουλή, το 2020 είναι η χρονιά των νοσοκομείων. Οπότε μας δώσατε το δικαίωμα να σας παρουσιάσουμε, κι εσείς μετά στο Συμβούλιό σας, αυτή τη δράση που αφορά τις δύο υγειονομικές περιφέρειες τις μεγαλύτερες, την πρώτη και την δεύτερη. Δηλαδή τα νοσοκομεία όλης της Αττικής στα οποία μετά από παρέμβασή σας η οποία θα ξεκινήσει σε μάξιμουμ χρόνο 3 μηνών και θα ανακατασκευαστούν και ανακαινιστούν πλήρως όλοι οι χώροι υγιεινής, όλοι. Που σημαίνει τα WC σε δημόσιους χώρους, εντός των κλινών και σε όλες τις μονάδες της χώρας, δηλαδή σε όλη τη χώρα, σε όλα τα νοσοκομεία πάνω από 30.000 κλίνες όπου θα μας προμηθεύσετε κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες, μαξιλάρια κλπ. Είναι μια τεράστια παρέμβαση. Θέλω να πω ότι ήταν απομείωση του πολιτισμού και της αξιοπρέπειας του μέσου Έλληνα, το να πηγαίνει στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. και οι χώροι υγιεινής, οι τουαλέτες, να είναι σε αυτή την κατάσταση. Και αυτό θα το δεί άμεσα ο κόσμος. Στους δύο μήνες θα έχουμε κύριε Πρόεδρε κλινοσκεπάσματα για τα νοσοκομεία όλης της χώρας και στους τρεις μήνες θα ξεκινήσει η παρέμβαση αυτή σε όλους τους χώρους υγιεινής των νοσοκομείων των δύο ΥΠΕ.που θα ολοκληρωθεί εντός του 2020, ενδεχομένως εντός και του πρώτου εξαμήνου μετά την έναρξή του. Υπάρχει η σχετική ανακοίνωση, για να μην κουράζω, που απαριθμεί ένα-ένα τα νοσοκομεία στα οποία θα παρέμβει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και κατόπιν αυτού θα υπογραφεί σήμερα και το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας».

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, δήλωσε:

«Εγώ ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς για τη σημερινή μας συνάντηση. Εμείς κάναμε κάτι πολύ απλό μετά την επιθυμία και την πρόσκληση που είχα εγώ προσωπικά από τον Υπουργό τον κ. Κικίλια, να με ενημερώσει για ένα θέμα το οποίο -ένα από τα πολλά θέματα τα οποία έχει το υπουργείο Υγείας- και είχαμε την αναφορά για τις τουαλέτες, τα WC, όλων των νοσοκομείων την ευρύτερης Αττικής και για τα κλινοσκεπάσματα. Ήταν συγκινητικό ότι μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα το Διοικητικό Συμβούλιο, ομόφωνα, δέχτηκε να αναλάβουμε αυτήν την παρέμβαση. Προφανώς, θα προσπαθήσουμε να το τελειώσουμε πάρα πολύ σύντομα, είναι και λίγο δύσκολο να εναρμονήσουμε τους κατασκευαστές με το να μην κλείσουμε και τα νοσοκομεία, αλλά θεωρώ ότι με μια αρμονική συνεργασία μέσα στο έτος το 2020 θα έχουμε ολοκληρώσει όλη αυτή την προσπάθεια. Και νομίζω ότι εμείς θα συνεχίσουμε την κοινωνική προσφορά την οποία τελευταίως την έχετε ζήσει. Υπάρχουν και άλλα πολλά τα οποία δεν τα ανακοινώνουμε, θεωρώντας πως σε ό,τι αφορά, τουλάχιστον, τον ανθρώπινο πόνο είναι κάτι το οποίο δεν θα θέλαμε να δώσουμε δημοσιότητα. Το έργο της «Συν-ένωσις» είναι ευρύτατο, καλύπτει όλη την Ελλάδα σε πάρα πολλές δράσεις».

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα συμβάλει:

«Στην πλήρη ανακαίνιση και κατασκευή των χώρων υγιεινής των νοσοκομείων στην Αττική»

Η συμφωνία προβλέπει την πλήρη ανακαίνιση και κατασκευή των χώρων υγιεινής (τουαλέτες) στους θαλάμους νοσηλείας και στους κοινόχρηστους χώρους, όλων των δημόσιων νοσοκομείων για την 1η και την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής και πιο συγκεκριμένα την πλήρη ανακαίνιση 2.761 χώρων Υγιεινής αλλά και την κατασκευή 96 νέων χώρων Υγιεινής.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο έργο θα ολοκληρωθεί βάσει χρονοδιαγράμματος το οποίο υπολογίζεται σε έξι μήνες από την έναρξη υλοποίησης, για την οποία απαιτούνται τρεις μήνες.

Η συμφωνία περιλαμβάνει τα εξής νοσοκομεία:

1η Υγειονομική Περιφέρεια

«Ευαγγελισμός» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, Οφθαλμιατρείο Αθηνών», «Πολυκλινική» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Αγία Ελένη – Σπηλιοπούλειο» Παθολογικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού» Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών, «Παίδων Αγία Σοφία» Νοσοκομείο Παίδων, «Άγιος Σάββας» Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Ανδρέας Συγγρός» Νοσοκομείο Αφροδίσιων & Δερματικών Νόσων, «Έλενα Βενιζέλου» Γενικό Νοσοκομείο Μαιευτήριο, «Αλεξάνδρα» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Η Ελπίς» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Ιπποκράτειο» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Λαϊκό» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, Παμμακάριστος» Νοσοκομείο Θείας Πρόνοια, «Γ. Γεννηματάς» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «ΚΑΤ» Κέντρο Αποκατάστασης Τραυματιών – Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «ΕΚΑ» Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, «Σισμανόγλειο» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Αμαλία Φλέμιγκ» Γενικό Νοσοκομείο Αττικής, «Σωτηρία» Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών, «Κωνσταντοπούλειο» Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας, «Άγιοι Ανάργυροι» Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς, «Παίδων Πεντέλης» Γενικό Νοσοκομείο Παίδων

2η Υγειονομική Περιφέρεια

Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας Λαϊκό Θριάσιο, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν, Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά Τζάνειο, Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά Μεταξά, Γενικό Νοσοκομείο Βούλας Ασκληπιείο, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο, Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Αγ. Παντελεήμων και συνδεδεμένο νοσοκομείο η Αγ. Βαρβάρα.

«Κλινοσκεπάσματα σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας»

Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών προχωρά άμεσα στην αγορά όλων των απαραίτητων κλινοσκεπασμάτων για τα δημόσια νοσοκομεία και στις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, 100.000 σεντόνια, 25.000 μαξιλάρια και 25.000 κουβέρτες θα ανανεώσουν και θα προστεθούν στον εξοπλισμό των 120 νοσοκομείων σε όλη την επικράτεια. Όσον αφορά δε την ολοκλήρωση του έργου, υπογραμμίζεται πως και αυτό θα υλοποιηθεί βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί και είναι η παράδοση όλων των παραπάνω υλικών σε δύο μήνες. Το σύνολο της χορηγίας κυμαίνεται στα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Παρόντες στη συνάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, Ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού ‘Εργου Άκης Σκέρτσος και ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Από την πλευρά της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της ‘Ενωσης Θεόδωρος Βενιάμης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Γεώργιος Αγγελόπουλος, Κωνσταντίνος Μαρτίνος, Μελίνα Τραυλού.


«Θρίλερ» στο Νταβός: Εντόπισαν Ρώσους κατασκόπους που εμφανίσθηκαν ως υδραυλικοί



Ελβετοί αξιωματούχοι απέτρεψαν μια κατασκοπευτική επιχείρηση Ρώσων που εμφανίσθηκαν στο Νταβός όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ως υδραυλικοί, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας Tages-Anzeiger, με αφορμή την έναρξη των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, αλλά η Ελβετική αστυνομία δεν επιβεβαίωσε σημαντικές λεπτομέρειες της υπόθεση αυτής, στην οποία αναφέρεται το εν λόγω δημοσίευμα.

Η αστυνομία στο καντόνι Γκρισόν της ανατολικής Ελβετία δήλωσε ότι στους δύο Ρώσους με διπλωματικά διαβατήρια έγινε ένας έλεγχος ταυτοτήτων ρουτίνας στο Νταβός τον Αύγουστο του 2019, αλλά δεν διαπίστωσε κάποια σχέση της επίσκεψης τους με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

«Είναι αλήθεια ότι ελέγξαμε δύο Ρώσους πολίτες στο Νταβός οι οποίοι έδειξαν τα διπλωματικά τους διαβατήρια, αλλά δεν είχαμε κανέναν λόγο για να τους κρατήσουμε. Τους επετράπη να φύγουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του καντονίου, προσθέτοντας ότι η αστυνομία ποτέ δεν τους ταυτοποίησε ως υδραυλικούς.

Εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας στη Βέρνη απέρριψε τους ισχυρισμούς του δημοσιεύματος, λέγοντας ότι οι δύο Ρώσοι διπλωμάτες που είναι διαπιστευμένοι εκτός Ελβετίας ελέγχθησαν και εν συνεχεία τους επετράπη να συνεχίσουν τον δρόμο τους.

«Διπλωματικά διαβατήρια δίνονται σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους και όχι σε χειρώνακτες εργάτες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας προσθέτοντας ότι «Νομίζω ότι ήταν ένα κακόγουστο αστείο».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στη Μόσχα δήλωσε ότι δεν είναι ενήμερη για το συμβάν.

Ο γνωστός Αμερικανός επενδυτής Ουίλιαμ Μπράουντερ, του οποίου ο δικηγόρος Σερεγκέι Μαγκνίτσι είχε βρεθεί νεκρός στην φυλακή το 2009, μετά τις αποκαλύψεις υποθέσεων διαφθοράς στις οποίες εμπλέκονταν υψηλόβαθμοι Ρώσοι αξιωματούχοι, δήλωσε σήμερα με αφορμή το δημοσίευμα στο Reuters: «Οι Ρώσοι στοχοποιούν όλους τους εχθρούς τους σε όλες τις χώρες, καθώς διαθέτουν ισχυρές προσβάσεις και το Νταβός είναι μια ενδιαφέρουσα τοποθεσία και είναι ένα μέρος στο οποίο μπορώ να έρθω και να προκαλέσω προσωπικά του Ρώσους αξιωματούχους για την υπόθεση της δολοφονίας του Σερεγκέi Μαγκνίτσκι».

O Μπράουντερ, τον οποίο οι Ρώσοι εισαγγελείς είχαν χαρακτηρίσει εν συνεχεία ως ύποπτο εντολοδόχο διαφόρων δολοφονιών αλλά και για τη δολοφονία του Μαγκνίτσκι (ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει τις κατηγορίες αυτές ως γελοίες), δήλωσε σήμερα στην Svoboda.org (ρωσική ιστοσελίδα του Radio Liberty) τα εξής : «Την περασμένη Παρασκευή μαζί μου επικοινώνησαν εκπρόσωποι των ελβετικών μυστικών υπηρεσιών και μου ανακοίνωσαν ότι υπάρχει μια πιθανή απειλή για την ασφάλεια μου και πως η απειλή αυτή εκπορεύεται από την Ρωσία».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Διαστροφή! Αιχμαλώτισε και κακοποιούσε τα παιδιά του σε αγρόκτημα!



Ένας πατέρας στην Ολλανδία κρατούσε απομονωμένα έξι από τα παιδιά του σε απομακρυσμένο αγρόκτημα. Η υπόθεση προκαλεί ανατριχίλα, καθώς ο άνδρας κακοποιούσε σεξουαλικά τα παιδιά του, των οποίων ούτε η γέννηση δεν είχε δηλωθεί. Τα απίστευτα βασανιστήρια και πώς κατάφεραν να ξεφύγουν. Ούτε να καταθέσει δεν μπορεί ο άνδρας, ο οποίος έχει πάθει εγκεφαλικό. Όλες οι λεπτομέρειες τις φρικιαστικής υπόθεσης.

Ένας πατέρας, που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης σε δικαστήριο στην Ολλανδία, κράτησε έξι από τα εννέα παιδιά του αιχμάλωτα για σχεδόν μία δεκαετία σε ένα απομακρυσμένο αγρόκτημα, λέγοντάς τους ότι «κακά πνεύματα» θα τα καταλάβουν εάν μιλήσουν σε άλλους ανθρώπους, όπως δήλωσαν σήμερα εισαγγελείς.



Η υπόθεση στην Ολλανδία είναι πραγματικά συνταρακτική…

Ο Γκέριτ-Γιαν βαν Ντόρστεν, 67 ετών, κατηγορείται για παράνομη κράτηση, κακοποίηση παιδιών και ξέπλυμα χρήματος. Αναρρώνοντας ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο, δεν είναι ακόμα σε θέση να μιλήσει και δεν παραβρέθηκε στην προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία στην πόλη Άσεν.

Τον Οκτώβριο, η αστυνομία εντόπισε τον Βαν Ντόρστεν και πέντε ανήλικα αδέλφια σε ένα αγρόκτημα στο Ρουίνερβολντ της βόρειας Ολλανδίας αφού ένα έκτο παιδί της οικογένειας διέφυγε σε ένα κοντινό χωριό. Οι κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν την αστυνομία.Ολλανδία

«Όλα τα παιδιά αναφέρουν τη σωματική τιμωρία, όταν θεωρούνταν ότι ήταν υπό την επήρεια των πνευμάτων. Αυτό συνέβη από πολύ νεαρή ηλικία, με παιδιά ηλικίας τεσσάρων ή πέντε ετών», δήλωσε στους δικαστές η εισαγγελέας Νταϊάνα Ρόγκεν.

«Οι τιμωρίες του τέρατος στην Ολλανδία περιλάμβαναν ξυλοδαρμούς, μερικές φορές με ραβδί ή άλλα αντικείμενα, τράβηγμα μαλλιών, ενώ κάποιες φορές αναγκάζονταν να κάτσουν σε μπανιέρα με κρύο νερό για ώρες»

Τα έξι νεότερα παιδιά κρατούνταν απομονωμένα από τη γέννησή τους και διαχωρίστηκαν από τα μεγαλύτερα αδέλφια τους. Ένα 15χρονο κορίτσι μετακόμισε σε άλλη πόλη ενώ ένα 12χρονο αγόρι εξαναγκάστηκε να ζήσει μόνο του σε τροχόσπιτο.

Ο Βαν Ντόρστεν είπε στα παιδιά ότι ο θάνατος της μητέρας τους το 2004 ήταν δικό τους λάθος επειδή ήρθαν σε επαφή με τον έξω κόσμο. «Είχα ένα κακό πνεύμα και δεν ήθελα να τους το μεταφέρω», δήλωσε ένα από τα παιδιά στους εισαγγελείς.

Τα παιδιά παρακολουθούν τη διαδικασία από άλλο χώρο, δήλωσε ο δικαστής Χέρμαν Φράνσεν. Ίσως καταθέσουν αργότερα.

Τα ημερολόγια της φρίκης στην Ολλανδία

Οι ισχυρισμοί των παιδιών επιβεβαιώθηκαν από τα ημερολόγια που έγραψε ο Βαν Ντόρστεν και που κατασχέθηκαν κατά τις έρευνες στο αγρόκτημα, δήλωσε η εισαγγελέας.

Μεταξύ του 2007 και του εντοπισμού τους πέρυσι, ο Βαν Ντόρστεν τους στερούσε φαγητό, νερό και φάρμακα. Κάποια από τα μεγαλύτερα παιδιά δήλωσαν ότι ο πατέρας τους τα εξανάγκασε σε σεξουαλικές πράξεις μαζί του από το 2004 έως το 2008, είπαν οι εισαγγελείς στην Ολλανδία. Η Ρόγκεν είπε ότι προκειμένου να δικαιολογεί τις σεξουαλικές πράξεις με τα παιδιά του ο Βαν Ντόρστεν τους έλεγε πως ένα «γυναικείο πνεύμα, το πνεύμα της μητέρας τους ή μιας άλλης πνευματικής συζύγου» είχε καταλάβει το σώμα τους.

Τα έξι αδέλφια και ο πατέρας τους ζούσαν στο αγρόκτημα από το 2010, ενώ κανενός η γέννηση δεν είχε καταγραφεί και κανένα παιδί δεν είχε πάει σχολείο, όπως απαιτεί η ολλανδική νομοθεσία.

Ο Βαν Ντόρστεν βρίσκεται στο νοσοκομείο της φυλακής στην Ολλανδία, ωστόσο η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να τον ανακρίνει καθώς δεν μπορεί να μιλήσει ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2014 και δεν αντιμετωπίστηκε.

Ένας δεύτερος ύποπτος, ο Αυστριακός Γιόσεφ Μπρούνερ, 58 ετών, οπαδός ή συνεργός του Βαν Ντόρστεν που πλήρωνε το ενοίκιο της αγροικίας, κατηγορείται ότι έθεσε σε κίνδυνο την υγεία άλλων καθώς και για παράνομη κράτηση.



Πηγή : newsit.gr


Ειρηνοδικείο: Μόνο συστημένη η αποστολή καρτών και PIN από τις τράπεζες


Την υποχρέωση των Τραπεζών να αποστέλλουν αποκλειστικά με συστημένη επιστολή κάρτες αναλήψεων, πιστωτικές κά, στους πελάτες τους, αναγνωρίζει με απόφαση του το Ειρηνοδικείο. Το δικαστήριο δικαίωσε 76χρονη που είχε πέσει θύμα κλοπής της κάρτας και του κωδικού της, τα οποία της είχαν σταλεί με απλό ταχυδρομείο.

Το δικαστήριο με την απόφασή του (αριθμός 3446/2019) υποχρεώνει για πρώτη φορά τα τραπεζικά ιδρύματα στο πλαίσιο της προστασίας και ασφάλειας των συναλλαγών τους με τους καταθέτες, να λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα, μεταξύ των οποίων είναι και η υποχρέωσή τους σε αποστολή των επίμαχων στοιχείων μόνο με συστημένη επιστολή, ακόμη κι αν αυτό δεν προβλέπεται ρητά στον κανονισμό και δίκαιο των τραπεζών.

Η προσφεύγουσα έπεσε θύμα κλοπής της νέας κάρτας αναλήψεων, που μαζί με τον κωδικό αριθμό (Pin) της είχε αποστείλει, κατόπιν απώλειας της προηγούμενης, η τράπεζα στην διεύθυνσή της, ως απλής αλληλογραφίας. Οι δράστες της κλοπής μάλιστα έκαναν αναλήψεις μετρητών περίπου 2.000 ευρώ.

Η γυναίκα ανακάλυψε τι είχε συμβεί με την κάρτα της, όταν αρκετές ημέρες μετά την αίτηση της για έκδοση νέας κάρτας, οπότε και μετέβη για δεύτερη φορά στην τράπεζα, της είπαν πως η νέα κάρτα, όσο και το νέο PIN είχαν αποσταλεί ταχυδρομικά μέσω των ΕΛΤΑ, με απλή αλληλογραφία, αντί συστημένης επιστολής. Μάλιστα της είπαν πως με την καινούργια κάρτα είχαν ήδη γίνει αναλήψεις περίπου 2.000 ευρώ. Η συνταξιούχος διαμαρτυρήθηκε υποβάλλοντας παράλληλα αίτηση αμφισβήτησης των συναλλαγών και ζήτησε να επαναπιστωθούν τα παράνομα αναληφθέντα ποσά, αλλά η Τράπεζα, όχι μόνο ήταν κατηγορηματικά αρνητική, αλλά αποποιήθηκε οιανδήποτε ευθύνη της.

Με την προσφυγή της και συνήγορό της τον κ. Αριστείδη Καραμπασιάδη, η 76χρονη ζήτησε να της καταβάλλει η Τράπεζα το ποσό των παράνομων αναλήψεων καθώς και ποσό 3.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστη.

Το δικαστήριο (ειρηνοδίκης Ακριβή Ερμίδου) διέταξε την Τράπεζα να πιστώσει στον λογαριασμό της 76χρονης το ποσό που της αφαίρεσαν άγνωστοι, ενώ επιδίκασε και ποσό 200 ευρώ ως αποζημίωση για την βλάβη που προκλήθηκε στην προσφεύγουσα, από ενέργειες υπαλλήλων της τράπεζας. Οι υπάλληλοι της Τράπεζας, σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου, δεν τήρησαν την υποχρέωση της Τράπεζας για προστασία και ασφάλεια των συναλλαγών και δεν ανταποκρίθηκαν στην ευλόγως προσδοκώμενη ασφάλεια που επιβάλουν οι κανόνες που απορρέουν από τη συμβατική της σχέση με την συνταξιούχο και την νομοθεσία (νόμος 2251/1994, κλπ).


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


8χρονος του ISIS εκτελεί Χριστιανό – «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να εκδικηθούμε»



Εικόνες φρίκης στη Νιγηρία, όπου ένα οκτάχρονο αγόρι των τζιχαντιστών εκτελεί Χριστιανό κρατούμενο στέλνοντας απειλητικό μήνυμα εκδίκησης για λογαριασμό του ISIS.

Ένα σοκαριστικό βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα από μία τρομοκρατική ομάδα που συνδέεται με τον ISIS και κυκλοφόρησε το πρακτορείο ειδήσεων Amaq.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, στο συγκεκριμένο βίντεο φαίνεται ένα 8χρονο αγόρι να εκτελεί Νιγηριανό Χριστιανό, σε μία άγνωστη περιοχή του Μπόρνο, της Νιγηρίας.

Μάλιστα το παιδί στο βίντεο προειδοποιεί τους Χριστιανούς πως: «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να εκδικηθούμε για όλο το αίμα που χύθηκε».


Το παραπάνω καρέ από το φρικιαστικό βίντεο δημοσιεύτηκε στο «SITE Intelligence Group», ενός οργανισμού που παρακολουθεί τη δραστηριότητα των τζιχαντιστών και τη διευθύντρια, Ρίτα Κατς, να δηλώνει πως: «Δεν υπάρχει τέλος στην ανηθικότητα του ISIS».

Το αγόρι φέρεται να προέρχεται από την τρομοκρατική οργάνωση της Ισλαμικής Επαρχίας Δυτικής Αφρικής.

Ο ISIS τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει σε πολλές επιθέσεις εναντίον Χριστιανών, με την Ρίτα Κατς να τονίζει πως το συγκεκριμένο βίντεο ήταν μία «επιστροφή στις ημέρες όπου η τρομοκρατική οργάνωση χρησιμοποιεί παιδιά για εκτελέσεις.

Σημειώνεται πως οι τζιχαντιστές έχουν χρησιμοποιήσει μικρά παιδιά, τα οποία αποκαλούν «μικρά παιδιά του χαλιφάτου» με σκοπό να προβάλλουν δολοφονίες κρατουμένων, σε προπαγανδιστικά βίντεο.

Προσοχή, παρακάτω ακολουθεί το βίντεο της εκτέλεσης με σκληρές εικόνες



Πηγή : newsbeast.gr


Νέοι εμπρησμοί αυτοκινήτων αθώων πολιτών το βράδυ σε περιοχές της Αθήνας


Η ατιμωρησία και η χαλαρότητα της δικαιοσύνης όσο αφορά τους κακοποιούς αντιεξουσιαστές, δίνει θάρρος σε αλήτες να καταστρέφουν περιουσίες αθώων πολιτών.

Τα ξημερώματα, γνωστοί άγνωστοι κακοποιοί έβαλαν φωτιά σε οχήματα στο Μαρούσι, την Αγία Παρασκευή, αλλά και το κέντρο της Αθήνας. Αρχικά, στο Μαρούσι 12 αυτοκίνητα αθώων πολιτών τυλίχτηκαν στις φλόγες, με τα αυτοκίνητα να είναι σταθμευμένα επί των οδών Παγγαίου, Χαϊμαντά και Σωκράτους, Ηροδότου και Δεληγιάννη. 

Η δεύτερη κατάσβεση, έγινε στην Αθήνα, όπου άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε πέντε οχήματα, τα τρία στην συμβολή των οδών Μιρτσιέφσκυ και Αρακύνθου, και τα άλλα δύο επί της οδού Πριγκιποννήσων. 

Ένα ακόμη αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες στην Αγία Παρασκευή. Η φωτιά ξέσπασε σε όχημα που βρισκόταν στην οδό Νότου.





Καρέ-καρέ οι κινήσεις των καταζητούμενων δολοφόνων



Τους τέσσερις επαγγελματίες δολοφόνους, που εκτέλεσαν με 24 σφαίρες τους δύο Μαυροβούνιους το απόγευμα της Κυριακής, μέσα σε ταβέρνα στη Βάρη, μπροστά στις γυναίκες και τα παιδιά τους, δείχνουν εικόνες από κάμερες ασφαλείας, όπως τις παρουσίασε το Open.

Φαίνονται οι δράστες λίγο πριν και λίγο μετά την διπλή εκτέλεση. Διακρίνονται τέσσερις σωματώδεις άνδρες, με στρατιωτικά παντελόνια, καπέλα και κοντά μαύρα μπουφάν, να κινούνται με αργά βήματα προς την ταβέρνα, όπου τρώνε αμέριμνοι τα θύματα με τις οικογένειές τους. Μισή ώρα πριν από την εκτέλεση των δύο 44χρονων, ένας από τους τέσσερις δράστες έφτασε πεζός έξω από την ταβέρνα. Είδε σε ποιο ακριβώς σημείο κάθονται μέσα στο κατάστημα και ακολουθεί το φονικό.

Μετά την εκτέλεση, φαίνονται να βγαίνουν από το κατάστημα και να κατευθύνονται τρέχοντας προς το αυτοκίνητο διαφυγής τους.



Σαράντα οκτώ ώρες μετά τις μαφιόζικο χτύπημα, οι αρχές αναζητούν το κρησφύγετο των Μαυροβούνιων. Οι γυναίκες των δύο θυμάτων το μόνο που αποκάλυψαν στους αστυνομικούς είναι ότι άλλαζαν σπίτι κάθε εβδομάδα και αυτό βρισκόταν πάντα σε πολυκατοικίες. Την ίδια ώρα στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν σταλεί τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων για να διαπιστωθεί με ποιους επικοινωνούσαν όσο βρίσκονταν στη χώρα μας.

Χαρακτηριστικό του επαγγελματισμού των δολοφόνων είναι ότι διαπιστώθηκε από την ιατροδικαστική εξέταση ότι ένα από τα θύματα είχε δεχτεί εννέα σφαίρες ενώ τα επτά τραύματα ήταν διαμπερή.



Πηγή : news247.gr


Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Τουρκία: Σταματήστε τις έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ - Πρόκληση το «Γιαβούζ»


Απαντώντας σε ερώτηση Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε την παρουσία του «Γιαβούζ» στο τεμάχιο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ προκλητικό βήμα που θα δημιουργήσει εντάσεις στη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

«Μόνο η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να διεκδικήσει θαλάσσια δικαιώματα από το έδαφος της Κύπρου» τονίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με αφορμή την αποστολή του γεωτρύπανου «Γιαβούζ» στη θαλάσσια περιοχή της Λεμεσού, καλώντας την Άγκυρα να βάλει φρένο σε όλες τις γεωτρητικές της δραστηριότητες εντός των υδάτων της Κύπρου.

Απαντώντας σε ερώτηση Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε την παρουσία του «Γιαβούζ» στο τεμάχιο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ προκλητικό βήμα που θα δημιουργήσει εντάσεις στη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να ανησυχούν έντονα για τις πληροφορίες που αφορούν τις γεωτρήσεις της Τουρκίας στα ύδατα της Κύπρου, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων αποστολής του ‘Γιαβούζ’ νότια της Λεμεσού. Αυτό το προκλητικό βήμα δημιουργεί εντάσεις στην περιοχή. Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν αυτή τη δραστηριότητα», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Υπό αυτό το πρίσμα, επανέλαβε τη πάγια θέση της Ουάσιγκτον, η οποία αναγνωρίζει το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιήσει τους πόρους που βρίσκονται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δήλωση του εκπροσώπου αναγνωρίζει ότι «μόνο η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να διεκδικήσει θαλάσσια δικαιώματα από το έδαφος της Κύπρου».

Ενθαρρύνοντας όλα τα μέρη να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση, ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας κάλεσε όλες τις πλευρές να απέχουν από ενέργειες που ενδέχεται να αυξήσουν τις εντάσεις στη περιοχή.

«Καλούμε όλα τα κράτη να επιλύουν τις διαφορές τους ειρηνικά και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο (για τη θάλασσα). Η ανάπτυξη των ενεργειακών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να προωθεί τη συνεργασία, να εντείνει τον διάλογο μεταξύ των δύο κοινοτήτων και μεταξύ των γειτόνων και να αποτελέσει τη βάση για βιώσιμη ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ευημερία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ακόμη ότι η Ουάσιγκτον συνεχίζει να στηρίζει τη προοπτική μιας ισομερούς λύσης για τον καταμερισμό των πλεονεκτημάτων που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων μεταξύ των δύο κοινοτήτων της Κύπρου.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
skai.gr