Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Στη φυλακή δύο ακόμη ανήλικοι για τον ομαδικό βιασμό του 15χρονου

 



Στη φυλακή οδηγούνται δύο ακόμη ανήλικοι που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό του 15χρονου στο Ίλιον.

Ανακρίτρια ανηλίκων και εισαγγελέας διέταξαν την προφυλάκισή τους μετά την απολογία τους.

Το περασμένο Σάββατο (24/12) απολογήθηκαν ακόμα 4 ανήλικοι, εκ των οποίων οι τρεις κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και ο τέταρτος ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, λόγω ηλικίας, καθώς για λίγες μέρες δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του.




Γελάει ο κόσμος με τις περιοδείες Τσίπρα - Στήνει δήθεν "αγανακτισμένους" και τους παίρνει μαζί

 



Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ, βάζει στημένους να κάνουν τους περαστικούς αγανακτισμένους με την κυβέρνηση, η τους λατρεύουμε Τσίπρα, μισούμε Μητσοτάκη.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει πολίτης που θα πάει να ακούσει στα σοβαρά τον Αλέξη Τσίπρα, η θα του μιλήσει αγανακτισμένος κατά της κυβέρνησης, και επειδή οι οπαδοί Τσίπρα είναι συνήθως Πακιστανοί και Ρομά, αναγνωρίζονται εύκολα, οπότε χρησιμοποιούν νεολαίους του κόμματος, αλλά και εκεί φαίνεται ότι δεν υπάρχει ενθουσιασμός να ακολουθήσουν τον Τσίπρα οπότε πάνε οι ίδιοι και οι ίδιοι.

Οι μεταφερόμενοι οπαδοί που το παίζουν αγανακτισμένοι, φέρνουν μόνο γέλια στους πολίτες και κάνουν μεγαλύτερη ξεφτίλα τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα στην ιστορία της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.



Η περιοδεία του Τσίπρα στον Κορυδαλλό, με μεταφερόμενους οπαδούς που «έπαιζαν» τους αγανακτισμένους με την κυβέρνηση και το Μητσοτάκη, έδειξε για ακόμα μία φορά πώς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ίχνος ηθικής και ντροπής.

Το σκηνικό ήταν στημένο και είχε ώς εξής : Ο Τσίπρας συζήτησε με πολίτες και καταστηματάρχες, ανάμεσα στους οποίους ήταν και τα ίδια πρόσωπα που πάνε και σε άλλες περιοδείες του Τσίπρα και κάνουν τους περαστικούς που διαμαρτύρονται κατά της κυβέρνησης.

Το μεγαλύτερο γέλιο είναι η μούρη του Αλέξη Τσίπρα που ακούει τους στημένους δήθεν αγανακτισμένους και συμφωνεί μαζί τους λέγοντας στο τέλος την ατάκα που λέει το σενάριο «τα φετινά δύσκολα Χριστούγεννα να είναι τα τελευταία στα οποία ο ελληνικός λαός θα είναι βουτηγμένος στο βούρκο της αδικίας, των ανισοτήτων, της εκμετάλλευσης και της διαφθοράς».




Λευκορωσία: Γυναίκα Ολυμπιονίκης της κολύμβησης ζήτησε ελεύθερες εκλογές και... καταδικάστηκε σε κάθειρξη!

 


Η Ολυμπιονίκης Αλεξάντρα Γερασιμένια καταδικάστηκε σήμερα ερήμην σε 12ετή κάθειρξη στη Λευκορωσία με την κατηγορία της «δημιουργίας μιας εξτρεμιστικής δομής», όπως ανακοίνωσε η οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Viasna.

Η 36χρονη αθλήτρια της κολύμβησης κρίθηκε ένοχη από δικαστήριο του Μινσκ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της μη κυβερνητικής οργάνωσης. Διευκρινίστηκε ότι η δίκη της ξεκίνησε στις 19 Δεκεμβρίου. Η Γερασιμένια ήταν «ασημένια» Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και «χάλκινη» το 2016.

Η πρώην κολυμβήτρια, η οποία αποσύρθηκε από τον υγρό στίβο το 2019 και σήμερα ζει αυτοεξόριστη στην Πολωνία με την οικογένειά της, κρίθηκε επίσης ένοχη για «έκκληση για επιβολή κυρώσεων στη Λευκορωσία» και για «διάδοση ψευδών πληροφοριών για τα γεγονότα» που διαδραματίστηκαν στη χώρα της το 2020.

Εκείνη τη χρονιά, κατά τη διάρκεια του άνευ προηγουμένου κύματος διαμαρτυρίας για την αμφισβητούμενη επανεκλογή του Αλεξάντρ Λουκασένκο στην προεδρία της χώρας, η Γερασιμένια υπέγραψε μια ανοιχτή επιστολή, μαζί με άλλους Λευκορώσους αθλητές, ζητώντας να διεξαχθούν «ελεύθερες εκλογές».

Αμέσως μετά ίδρυσε το Λευκορωσικό Ίδρυμα για την Αθλητική Αλληλεγγύη (BSSF), μια οργάνωση που παρέχει οικονομική και νομική στήριξη στους Λευκορώσους αθλητές που διώκονται από τις αρχές. Το Μινσκ χαρακτηρίζει το Ίδρυμα «εξτρεμιστική δομή».

Τον Απρίλιο του 2021 η Γερασιμένια πούλησε σε δημοπρασία (13.500 ευρώ) το χρυσό μετάλλιο που είχε κερδίσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2012 για να συγκεντρώσει χρήματα ώστε να στηρίξει τους αντιφρονούντες αθλητές.

Σε άλλη ανακοίνωση το Viasna ανέφερε εξάλλου ότι ένας συνδικαλιστής, ο Αλεξάντερ Γιάροτσουκ, καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση τεσσάρων ετών για «διατάραξη της τάξης» το 2020.


protothema.gr



Επίθεση ακροαριστερών συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ στο σπίτι του βουλευτή Σιμόπουλου


 

Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, οι αντιεξουσιαστές είναι ακροαριστεροί συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ και επομένως όλοι αυτοί οι ακροαριστεροί κακοποιοί είναι σύντροφοι του Αλέξη Τσίπρα που προσπαθεί χωρίς αποτέλεσμα να το κρύψει.

«Η δημοκρατία, την οποία και υπηρετώ με συνέπεια, δεν τρομοκρατείται και προσωπικά δεν πτοούμαι» δήλωσε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος, μετά την επίθεση με μπογιές από ομάδα αεντιεξουσιαστών στο σπίτι του.

Η επίθεση σημειώθηκε, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων και σε γραπτή του δήλωση ο κ. Σιμόπουλος σημειώνει: «Πρωί-πρωί σήμερα, αντί για κάλαντα, δέχθηκα «Χριστουγεννιάτικη» επίσκεψη με μπογιές, στο σπίτι μου μάλιστα, από μέλη της αυτοαποκαλούμενης Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης, που ανέλαβε την ευθύνη με μία προκήρυξη-επίθεση στο κράτος δικαίου. Η δημοκρατία, την οποία και υπηρετώ με συνέπεια, δεν τρομοκρατείται και προσωπικά δεν πτοούμαι».

Ανακοίνωση για την επίθεση στην οικία του Στράτου Σιμόπουλου εξέδωσε και το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας

«Οι θρασύδειλες επιθέσεις τραμπούκων κατά βουλευτών, στελεχών και οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζονται. Σήμερα, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, σειρά είχε το σπίτι του Βουλευτή Α Θεσσαλονίκης Στράτου Σιμόπουλου. Ας μη ματαιοπονούν. Η απάντηση είναι ίδια. Η Δημοκρατία δεν εκφοβίζεται. Κανείς δεν τρομοκρατείται» αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.




Πρόστιμο στο κέντρο της Βανδή για το τσιγάρο του Μπισμπίκη

 


Μία φωτογραφία στο Twitter ήταν αρκετή προκειμένου ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, να ξεκινήσει τις διαδικασίες για να επιβληθεί πρόστιμο σε νυχτερινό κέντρο για μη τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου, μολονότι στην πραγματικότητα αυτός δεν εφαρμόζεται, σε όλα τα καταστήματα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλεύρης σε ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο, κοινοποίησε φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται ο σύντροφος της Δέσποινας Βανδή, Βασίλης Μπισμπίκης να κρατά τσιγάρο στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται η αγαπημένη του τραγουδίστρια.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, «με βάση αυτήν την φωτογραφία κινείται η διαδικασία να επιβληθεί το πρόστιμο στο μαγαζί και σε όσους παρανομούν». «Ο νόμος ισχύει για όλους και το κάπνισμα στον εσωτερικό χώρο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ», τονίζει.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Θάνου Πλεύρη:





Αφού δεν έχει εξιχνιαστεί η εκτέλεση του Γιώργου Μήτσου το οργανωμένο έγκλημα συνεχίζει την δράση του


 

Τον Ιούνιο, είχε δολοφονηθεί εν ψυχρώ ο 38χρονος Γιώργος Μήτσου.  

Το θύμα είχε απασχολήσει τις Αρχές και συγκεκριμένα το Τμήμα Εκβιαστών το 2018 όταν είχε εμπλακεί σε υπόθεση εκβιασμού, ενώ το συγκεκριμένο πρατήριο είχε γίνει στόχος επίθεσης και με χειροβομβίδα, χωρίς πάλι να έχει εξιχνιαστεί η υπόθεση.



Το θύμα είχε κατηγορηθεί τον Δεκέμβριο του 2014 μαζί με άλλα 17 άτομα για την εκβίαση τουλάχιστον 24 καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας και τη δυτική Αττική, με αρχηγό της συμμορίας ένα ποινικό, τον «Σαμπρέλα» που δολοφονήθηκε το 2018 στο Παλαιό Φάληρο. 

Τότε είχε κληθεί να καταθέσει για την υπόθεση γυναίκα αστυνομικός, με την οποία το θύμα διατηρούσε προσωπικές επαφές.

Δύο πρατήρια της αλυσίδας του 38χρονου είχαν γίνει στόχος εμπρηστικής επίθεσης το 2017 και το 2018, χωρίς να εξιχνιαστούν οι επιθέσεις γιατί τότε οι ιδιοκτήτες είχαν ερωτηθεί εάν είχαν να καταγγείλουν οτιδήποτε, ωστόσο δεν ανέφεραν κάτι. 

.Ο 38χρονος φέρεται να είχε ανοιχτούς λογαριασμούς για αυτό είχε επιλέξει να κινείται με ένα πολυτελές αυτοκίνητο το οποίο διέθετε αλεξίσφαιρα τζάμια. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εκμυστηρευθεί πως δέχεται απειλές από συγκεκριμένα άτομα.

Το μεσημέρι της Δευτέρας στα Γλυκά Νερά έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων στην λεωφόρο Λαυρίου 77, αυτοκίνητο μάρκας Smart με δύο κακοποιούς, άρχισε να πυροβολεί για εκφοβισμό πρατήριο της οικογένειας Γιώργου Μήτσου.

Η έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση παραμένει «ανοικτή» καθώς δεν έχουν εντοπιστεί οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί χθες, έξι μήνες μετά την μαφιόζικη επίθεση, και αυτό δίνει το θάρρος στους κακοποιούς του οργανωμένου εγκλήματος να συνεχίζουν άφοβα και ανεξέλεγκτα την δράση τους. 

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν πως επρόκειτο για «μήνυμα εκφοβισμού» και αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο και νέων «χτυπημάτων».



52 νεκροί στις ΗΠΑ απο την απίστευτη κακοκαιρία

 


O απολογισμός των θυμάτων της «χιονοθύελλας του αιώνα» ανερχόταν σε τουλάχιστον 49 νεκρούς ως χθες Δευτέρα το βράδυ. Ωστόσο, οι νεκροί σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ ανέρχονται σε τουλάχιστον από 55.

Η σφοδρή χιονοθύελλα που πλήττει εδώ και μέρες τις ΗΠΑ και έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους «απέχει πολύ ακόμη από το τέλος της», προειδοποίησαν οι αρχές.

Στο αποκορύφωμα της θύελλας τα σωστικά συνεργεία ήταν αδύνατον να φτάσουν σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη, για παράδειγμα σε εκείνους που εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους ή έμειναν χωρίς ηλεκτρικό στα σπίτια τους. 




Σύμφωνα με τον Πόλονκαρζ, περισσότερα από 12.000 κτίρια παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Σε ορισμένα η ηλεκτροδότηση δεν αναμένεται να αποκατασταθεί πριν από την Τρίτη.

Το χάος στα αεροδρόμια συνεχίστηκε και χθες, καθώς ακυρώθηκαν τουλάχιστον 2.600 πτήσεις. Οι συνθήκες αναμένεται ότι θα βελτιωθούν σταδιακά, όσο περνούν οι ημέρες.