Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Θανάσης Μαυρίδης: Είναι κομμουνιστές, δεν είναι… αστοιχείωτοι!



Κινούνται βάσει σχεδίου. Θέλουν να ελέγξουν τα πάντα, Δικαιοσύνη, μέσα ενημέρωσης, δυνάμεις ασφαλείας, δημόσιες υπηρεσίες. Ακόμη κι αν εξαναγκαστούν να πάνε σε εκλογές, θα αφήσουν πίσω τους μία πέμπτη φάλαγγα. Ονειρεύονται μία «φιλελεύθερη παρένθεση» και την ίδια ώρα ενισχύουν τις σχέσεις τους με τμήματα της Λαϊκής Δεξιάς, σχεδιάζοντας το μέλλον μιας Ελλάδας στην οποία θα εναλλάσσονται κυβερνήσεις με σαφή αντιευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Δεν θα φύγουν εύκολα κι αυτό το γνωρίζουμε. Αυτή την περίοδο τα παίζουν όλα για όλα, επειδή ξέρουν ότι μία εκλογική αναμέτρηση θα τους οδηγήσει σε μεγάλη εκλογική και πολιτική ήττα. Γι' αυτό κι οι εκλογές θα είναι η τελευταία τους επιλογή. Μόνο αν εξαναγκαστούν, αν δεν γίνεται αλλιώς, μόνο και μόνο τότε θα προσφύγουν στις κάλπες. Αλλά και για μία τέτοια περίπτωση, απευκταία γι' αυτούς, έχουν σχέδιο: Προσπαθούν να ελέγξουν όλα τα κρίσιμα «περάσματα» στον κρατικό μηχανισμό για να δυσκολέψουν το έργο της επόμενης κυβέρνησης. Πως το είχε πει ο Πολάκης; Ότι δεν ελέγχουν τον κρατικό μηχανισμό; Αυτό το έλεγε πριν μερικούς μήνες. Είναι σαφές ότι τώρα προσπαθούν να ελέγξουν τα πάντα. Και στην προσπάθειά τους αυτή δεν τους νοιάζει αν θα «εκτεθούν» ή όχι, όπως συμβαίνει τώρα με τις δηλώσεις τους περί Δικαιοσύνης.

Είναι σαφές ότι δεν θα σταματήσουν εξαιτίας κάποιων… «μικροαστικών» φόβων, μην τυχόν και τους κατηγορήσουν για την κατάλυση των δημοκρατικών ελευθεριών. Αυτά είναι για άλλους, όχι για τους Πολάκηδες και τους Κοντονήδες. Άλλωστε, έχουν στήσει το σκηνικό βάση του οποίου το αστικό καθεστώς απειλεί τις ελευθερίες της Ηριάννας. Οπότε ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα θα είναι για… άμυνα! Αυτοί, λοιπόν, είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι το τέλος. Ακόμη κι αν χρειαστεί να τους προειδοποιήσει η Ευρώπη, όπως συνέβη και με την Πολωνία. Δεν τους νοιάζει τίποτα, αρκεί να παραμείνουν στην εξουσία.

Κατηγορούν διάφοροι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον Μπαλαούρα, τον Ξυδάκη, τον Κοντονή και τα άλλα παιδιά για δηλώσεις και πράξεις που με μία πρώτη ματιά μοιάζουν με τερατουργήματα. Κάνουν λάθος! Όλα γίνονται βάση σχεδίου. Ικανοποιούν τα κατώτερα αισθήματα κάποιων ψηφοφόρων τους, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Τους αρκεί να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα.

Ακολουθούν μία βαθιά ταξική πολιτική απέναντι στη μεσαία τάξη, καθιστώντας μέσω της φορολογίας ασύμφορη την επιχειρηματική δράση. Ισοπεδώνουν την κοινωνία προς τα κάτω, ικανοποιώντας έτσι ένα μέρος της εκλογικής τους βάσης που θα ήθελε να… «φορολογηθεί ο πλούτος»! Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία ληστρική και εκδικητική επιχείρηση σε βάρος όσων τόλμησαν όλα αυτά τα χρόνια να σηκώσουν κεφάλι και να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν απέναντι σε ένα αδηφάγο και εχθρικό κράτος. Εκδικούνται τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας – όσες έχουν απομείνει- και εργάζονται σταθερά στην προοπτική μιας χώρας που θα είναι σαφώς απομακρυσμένη από τα ευρωπαϊκά κοινωνικά πρότυπα και πιο κοντά σε αυτά των σοσιαλιστικών παραδείσων τύπου Βενεζουέλας.

Ο αστικός κόσμος τους αντιμετωπίζει ακόμη ως… αστοιχείωτους. Σαν να αντιμετωπίζουν αγράμματους σε ένα παιγνίδι γνώσεων. Δεν είναι αστοιχείωτοι. Είναι κομμουνιστές. Και δεν θα διστάσουν να φτάσουν μέχρι τα άκρα για να μπορέσουν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Η μεγάλη ευθύνη για το γεγονός ότι οι κομμουνιστές συνεχίζουν να σκάβουν μεθοδικά τα θεμέλια της αστικής μας Δημοκρατίας ανήκει σε ένα κομμάτι της Λαϊκής Δεξιάς που έχει συμμαχήσει ανοικτά μαζί τους. Χωρίς τη δική της βοήθεια ο κ. Τσίπρας θα ήταν ήδη παρελθόν. Κι είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι αυτή η Δεξιά βρίσκει κάθε μέρα δεκάδες λόγους για να ασκήσει σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά ούτε μία αφορμή για να πει κάτι αρνητικό για τον Αλέξη Τσίπρα.

Νομίζουν ότι θα συγκυβερνήσουν αύριο με τον Αλέξη Τσίπρα σε μία Ελλάδα που οι ίδιοι θα εκπροσωπούν τη νέα Κεντροδεξιά και ο Αλέξης Τσίπρας τη νέα Κεντροαριστερά. Ότι οι δυο τους θα είναι το νέο δίπολο του πολιτικού μας σκηνικού. Μόνο που η Ελλάδα αυτή δεν θα είναι στην Ευρώπη. Δεν θα έχει σχέση με την Ελλάδα που γνωρίζουμε σήμερα. Κι ίσως τότε να πάψουν και οι ίδιοι να είναι χρήσιμοι στους σταλινικούς του ΣΥΡΙΖΑ. Είπαμε. Είναι κομουνιστές. Όχι ηλίθιοι για να μοιραστούν αύριο την εξουσία που θα έχουν κατακτήσει με τόσους κινδύνους.



Θανάσης Μαυρίδης
Πηγή : liberal.gr


Αυγενάκης: Οι δυνατότητες των Ελλήνων είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές της κυβέρνησης



Οι δυνατότητες της Ελλάδας και των Ελλήνων είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές της κυβέρνησης δήλωσε ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης επισημαίνει ότι στόχος του κόμματος είναι η ανανέωση των ψηφοδελτίων σε ένα σημαντικό ποσοστό ενώ εμφανίζεται αισιόδοξος ότι στις επόμενες εκλογές η Κρήτη θα αναδείξει τη ΝΔ πρώτη δύναμη. Αναφέρθηκε επίσης και στην εγκλωβισμένη δυναμική των Ελλήνων που χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, αλλαγή μοντέλου ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση. Αυτή η αλλαγή μοντέλου προϋποθέτει την πολιτική αλλαγή. Και γι’ αυτό το σκοπό πρέπει να εργαστούμε όλοι μας.





Δίνεις τα κλειδιά και… γλιτώνεις το σφυρί του πλειστηριασμού



Τα… κλειδιά των ακινήτων, τα οποία αποκτήθηκαν ή είναι συνδεδεμένα με ενυπόθηκα «κόκκινα» δάνεια, θα μπορούν να παραδώσουν εθελοντικά στις τράπεζες όσοι δανειολήπτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τον πλειστηριασμό, πετυχαίνοντας, ωστόσο, συγκριτικά καλύτερη διευθέτηση του υπόλοιπου της οφειλής ή και διαγραφή της.

Η συγκεκριμένη λύση (amicable solution), που, όπως σημειώνουν τραπεζικά στελέχη, εφαρμόζεται κατά κόρον στο εξωτερικό -σε χώρες όπως η Ισπανία ή η Ιρλανδία- θα δοκιμαστεί τους προσεχείς μήνες και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα το τελευταίο τρίμηνο του 2017. Κι αυτό γιατί οι μεσομακροπρόθεσμες λύσεις, που προέκριναν μέχρι σήμερα οι τράπεζες, όπως η μη πληρωμή τόκων ή η παράταση της διάρκειας αποπληρωμής του δανείου, ρύθμισαν ένα ικανοποιητικό μέρος του «κόκκινου» χαρτοφυλακίου, χωρίς, ωστόσο, να εξαλείψουν το πρόβλημα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζιτών, άλλωστε, μόνο τους πρώτους έξι μήνες του έτους τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα «στόκαραν» περί τα 2,5 δισ. ευρώ νέα «κόκκινα» δάνεια, γεγονός, που απειλεί τους στόχους τους, έτσι όπως αυτοί έχουν τεθεί σε συνεργασία με τον SSM.

Ειδικότερα, ο προγραμματισμός είναι τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα να υποχωρήσουν κατά 7,6 δισ. ευρώ φέτος, κατά 15 δισ. ευρώ το 2018 και κατά 17 δισ. ευρώ το 2019.

«Στο εξωτερικό οι συναινετικές λύσεις υπερέχουν των πλειστηριασμών. Οι τράπεζες, δηλαδή, προσεγγίζουν τους πελάτες, για τους οποίους ήδη έχει εκδοθεί διαταγή πληρωμής και τους προτείνουν την εθελοντική παράδοση ακινήτου», επισημαίνει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής υψηλόβαθμος τραπεζικός παράγοντας, προσθέτοντας πως η συγκεκριμένη λύση δεν μπορεί -τουλάχιστον για την ώρα- να εφαρμοστεί μαζικά στην Ελλάδα, αφού θα προκαλούσε κατάρρευση της ήδη ταλαιπωρημένης εγχώριας κτηματαγοράς.

Τα οφέλη

Μεταξύ του πλειστηριασμού και της εθελοντικής παράδοσης του ακινήτου οι δανειολήπτες καλούνται να επιλέξουν… το μη χείρον βέλτιστον. «Η λύση της εθελοντικής παράδοσης ενέχει διπλό όφελος: αφενός η αξία του ακινήτου -μετά τον επανυπολογισμό από πλευράς της τράπεζας- θα είναι μεγαλύτερη από την τιμή που θα πετύχαινε στον πλειστηριασμό και αφετέρου, το υπόλοιπο της οφειλής είτε θα κουρεύεται/ρυθμίζεται είτε θα διαγράφεται, λαμβάνοντας υπόψη και τις προβλέψεις του εκάστοτε χρηματοπιστωτικού ιδρύματος», εξηγεί στον «Ε.Τ.» της Κυριακής ο ίδιος τραπεζικός παράγοντας.

«Οι χαμηλές εμπορικές αξίες των ακινήτων λόγω οικονομικής κρίσης και ανύπαρκτης αγοράς (μείωση 40%-70%) ορίζουν την τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού, στον οποίο πιθανόν να προβεί η τράπεζα. Με χαμηλή τιμή εκκίνησης και όχι πολύ υψηλότερη τιμή πλειστηριάσματος -λόγω γενικής ανέχειας- η τελική τιμή/αξία δεν θα καλύπτει την οφειλή, ώστε να εξοφληθεί αυτή, επομένως η τράπεζα θα ρευστοποιεί και άλλα περιουσιακά στοιχεία του δανειολήπτη (πιθανόν και όλη την ακίνητη περιουσία του εάν η αξία του δανείου και, επομένως, της οφειλής προς την τράπεζα είναι μεγάλη) έως την εξόφληση της οφειλής του.

Κατά συνέπεια, ο δανειολήπτης θα χάνει την περιουσία του σε πλειστηριασμούς σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ενώ προσπάθησε μία ολόκληρη ζωή να την αποκτήσει», αναφέρει από την πλευρά της, η δικηγόρος, εξειδικευμένη σε τέτοια ζητήματα, κ. Ανδριάνα Ζαχαρίου.

Σύμφωνα με την ίδια, η λύση της εθελοντικής παράδοσης του ακινήτου θα είναι αποτελεσματική μόνο εάν η τράπεζα αναλαμβάνει τη δέσμευση ότι παύει να έχει περαιτέρω απαιτήσεις και δεν εξακολουθεί να αξιώνει από τον πιστούχο προσαυξημένο υπόλοιπο της οφειλής.

«Προς το παρόν, ο Κώδικας ρητά προτείνει τη διευθέτηση του υπόλοιπου της οφειλής από τις δύο πλευρές μετά την εθελοντική παράδοση του ακινήτου», καταλήγει.

«Οσοι δανειολήπτες επιλέξουν την επίμαχη λύση θα έχουν το κίνητρο να παραδώσουν άμεσα τα ακίνητά τους, κερδίζοντας από τη μείωση του δανεισμού τους, που θα ισούται με το ύψος της τρέχουσας εμπορικής αξίας του ενυπόθηκου ακινήτου, ενώ, ταυτόχρονα, δεν θα κινδυνεύσουν άλλα περιουσιακά τους στοιχεία, πιθανόν μικρότερης αξίας και λιγότερο σημαντικά για τις τράπεζες, αλλά σημαντικά για τους ίδιους», υπογραμμίζει με τη σειρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Ελλάδος (ΟΜΑΣΕ), κ. Δημήτρης Μπινιάρης.

Οπως εξηγεί, η πλειονότητα των δανειοληπτών και των εγγυητών έχει αποδεχθεί στη σύμβαση δανεισμού τον όρο της παραιτήσεως του δικαιώματος της διζήσεως (σ.σ.: το «πάγωμα» των αξιώσεων, μέχρι ο δανειστής να επιχειρήσει αναγκαστική εκτέλεση κατά του πρωτοφειλέτη). «Δυνητικά μπορεί να προβλεφθεί η δυνατότητα ανταλλαγής ακινήτων ή το δικαίωμα παραχώρησης, ενοικίασης και μελλοντικής επαναγοράς, που προϋποθέτει, όμως, τη σημαντική μείωση του διαδικαστικού και φορολογικού κόστους για αυτές τις επαναλαμβανόμενες συναλλαγές, με αντίστοιχη νομοθετική παρέμβαση», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ανοίγει η… βεντάλια των τραπεζικών ρυθμίσεων

Σειρά ρυθμίσεων, προκειμένου να περάσει στην… πράσινη περιοχή σημαντικό ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων, το ύψος των οποίων ανήλθε σε περίπου 106 δισ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου, προτείνουν οι τράπεζες.
Με βάση τον αναθεωρημένο ήδη από το 2016 Κώδικα Δεοντολογίας και έχοντας ελέγξει την πραγματική οικονομική δυνατότητα του δανειολήπτη, τα εισοδηματικά του κριτήρια, αλλά και τις δαπάνες διαβίωσής του, δύνανται να του προτείνουν βραχυπρόθεσμες (για παράδειγμα, η μη πληρωμή τόκων), μακροπρόθεσμες (παράταση διάρκειας αποπληρωμής) ή οριστικές λύσεις διευθέτησης του δανείου του.

Οριστική λύση, κατά τον Κώδικα, πέρα από την ολική διαγραφή ή το «κούρεμα», προτείνεται και η εκ μέρους της τράπεζας απόκτηση της κυριότητας ή νομής του ακινήτου, που αφορά στο δάνειο, είτε με εθελοντική παράδοση του δανειολήπτη είτε με παράδοση της κυριότητας του ακινήτου, αλλά μίσθωσής του από τον ιδιοκτήτη-δανειολήπτη (με leasing ή απλή) και αφορά σε οικιστικό ακίνητο και σε επαγγελματική στέγη. Προϋπόθεση είναι ο δανειολήπτης να είναι «συνεργάσιμος», να παρέχει, δηλαδή, στην τράπεζα όλες τις πληροφορίες σχετικά με τα εισοδήματα και τα περιουσιακά του στοιχεία και όχι «στρατηγικά κακοπληρωτής», ήτοι, να μην εξυπηρετεί το δάνειό του εφόσον δεν βρίσκεται σε οικονομική αδυναμία.

Σύμφωνα με στοιχεία από την πρόσφατη επισκόπηση του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος, που διενήργησε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), οι τράπεζες συνεχίζουν να προσανατολίζονται στην υλοποίηση μακροπρόθεσμων ρυθμίσεων, δεδομένου ότι οι εν λόγω ρυθμίσεις έχουν αυξηθεί κατά 61% από τις αρχές του 2016, με το μεγαλύτερο μέρος να αφορά στα στεγαστικά δάνεια, καθώς το αντίστοιχο ποσοστό αύξησης ανέρχεται σε περίπου 300%.

Η πρόταση σε δανειολήπτη με δάνειο ύψους 1.750.000 ευρώ
Μπορεί η λύση της εθελοντικής παράδοσης ακινήτου να μην έχει εφαρμοστεί επίσημα στην ελληνική αγορά, ανεπίσημα, ωστόσο, κάτι… κινείται. Σε δανειολήπτη, τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση του «Ε.Τ.» της Κυριακής και για προφανείς λόγους δεν δύνανται να αποκαλυφθούν, με δάνειο (leasing), ύψους 1.750.000 ευρώ και υπόλοιπο οφειλής 1.500.000 ευρώ, του προτάθηκε από την τράπεζα να παραδώσει το ακίνητο, το οποίο εκτιμήθηκε στην ως άνω αξία της οφειλής και για το υπόλοιπο (250.000 ευρώ) να του χορηγηθεί νέο δάνειο. Παράλληλα, θα είχε τη δυνατότητα παραμονής στο χώρο για ένα χρόνο, έως ότου, δηλαδή, ολοκληρωθεί η διαδικασία της μετακίνησης. «Για ακίνητα, τα οποία είναι απαραίτητα για τη συνέχιση λειτουργίας της επιχείρησης, οι τράπεζες προτείνουν τη μίσθωση του ακινήτου στον οφειλέτη μέχρι να βρεθεί άλλο ακίνητο και να ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση, υποσχόμενες (χωρίς καμία δέσμευση) ότι με τη λήξη της μίσθωσης θα εξετάσουν πιθανό νέο αίτημα του ενδιαφερόμενου οφειλέτη για παραμονή στο χώρο», αναφέρει σχετικά παράγοντας της αγοράς, με γνώση των διαδικασιών.

Ξεκινούν από Σεπτέμβριο οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Τον Σεπτέμβριο -εκτός απροόπτου- θα ξεκινήσει η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που, όπως πολλάκις έχει επισημανθεί, ήταν πάγιο αίτημα των τραπεζών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίμαχη πλατφόρμα, μετά από ένα διάστημα, στη διάρκεια του οποίου οι διαχειριστές τέσταραν τις δυνατότητές της, είναι έτοιμη να βγει στον «αέρα», φιλοξενώντας μία ευρεία γκάμα ακινήτων. «Λαμβάνοντας υπόψη τους πλειστηριασμούς, που είτε εκκρεμούν είτε έρχονται από συνεχείς αναβολές, οι εκτιμήσεις μας είναι πως στην πλατφόρμα θα ανέβουν περίπου 10.000 ακίνητα», τονίζει στον «Ε.Τ.» της Κυριακής ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, κ. Γιώργος Ρούσκας, προσθέτοντας πως η διαδικασία θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Αξίζει να επισημανθεί πως, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, θα πρόκειται για ακίνητα ιδιοκτησίας στρατηγικών κακοπληρωτών, των δανειοληπτών, δηλαδή, που διαθέτουν περιουσία -κινητή και ακίνητη-, επιλέγουν, ωστόσο, να μην πληρώνουν το δάνειό τους.

Οι τράπεζες έχουν ήδη προχωρήσει σε ρευστοποιήσεις εξασφαλίσεων, που διέθεταν χρόνια στα χαρτοφυλάκιά τους. Οπως ανέφεραν πρόσφατα στον «Ε.Τ.» της Κυριακής στελέχη της Πειραιώς, που διαχειρίζονται την πλατφόρμα Properties4sale.gr, η δεύτερη… φουρνιά θα περιλαμβάνει ένα μεγαλύτερο, αλλά και διαφορετικό μίγμα ακινήτων, που θα είναι ικανό να προσελκύσει περισσότερους διεθνείς επενδυτές. «Στην πρώτη e-δημοπρασία πλειοδότησαν δύο ξένοι, ένας Ελληνοαμερικανός και ένας από τρίτη χώρα», σημείωναν χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως τα ακίνητα στην πλειονότητά τους πωλήθηκαν σε Ελληνες ιδιώτες, που ενδιαφέρονταν να αποκτήσουν είτε κύρια είτε εξοχική κατοικία. Αξίζει να σημειωθεί πως στην επίμαχη πλατφόρμα ανέβηκαν συνολικά 58 ακίνητα (32 διαμερίσματα, επτά μονοκατοικίες, έξι γραφεία, πέντε καταστήματα, τρία μικτής χρήσης, τρεις αποθήκες και δύο οικόπεδα). Εξ αυτών, προσφορές υπήρξαν για τα 2/3, ενώ το «πράσινο φως» για την αγοραπωλησία έλαβαν τελικώς 29, έναντι τιμήματος περίπου τριών εκατ. ευρώ.

Τίμημα ύψους άνω των 20 εκατ. ευρώ φέρεται να έχει συγκεντρώσει από την πλευρά της η Eurobank, η οποία μόνο το 2016 πούλησε περισσότερα από 200 ακίνητα.



ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Άκυρο του ΣτΕ στους δικηγόρους για την «άρνηση» στα POS




Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα των Δικηγορικών Συλλόγων Σερρών και Δράμας. για «πάγωμα» των πληρωμών μέσω POS.

Οι δύο Δικηγορικοί Σύλλογοι, οι πρόεδροί τους και ακόμη 18 δικηγόροι των πόλεων αυτών, ζητούσαν από το ΣτΕ το άμεσο «πάγωμα», καθώς και την ακύρωση της επίμαχης υπουργικής απόφασης, με την έκδοση προσωρινής διαταγής.

Η πρόεδρος του Α' θερινού Τμήματος του ΣτΕ, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, απέρριψε το αίτημα της έκδοσης προσωρινής διαταγής, καθώς έχει προσδιοριστεί σε σύντομο χρόνο η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης, αλλά και επειδή η βλάβη την οποία επικαλούνται οι Σύλλογοι «δεν παρίσταται δυσεπανόρθωτη» σε περίπτωση που η αίτηση ακύρωσης γίνει δεκτή.

Επιπλέον, αιτήσεις με τις οποίες ζητείται η ακύρωση της ίδιας υπουργικής απόφασης έχουν καταθέσει, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και δύο δικηγόροι.

Όλες οι αιτήσεις ακύρωσης κατά της εν λόγω υπουργικής απόφασης, θα συζητηθούν στην 7μελή σύνθεση του Β΄ Τμήματος του ΣτΕ, το δεύτερο δεκαήμερο του ερχόμενου Οκτωβρίου, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαίρη Σάρπ και εισηγητή τον πάρεδρο, Ιωάννη Δημητρακόπουλο.



Πηγή: thepressproject.gr


Πρόσφερε πάλι γέλιο η Αυλωνίτου μέσα από τον ΣΚΑΙ



Όπου εμφανίζεται η κ. Αυλωνίτου, προσφέρει γέλιο σε όποιον την ακούει, εκνευρίζοντας τους υπόλοιπους καλεσμένους στα πάνελ, λέγοντας ότι θέλει χωρίς να καταλαβαίνει τι λέει, φωνάζοντας και ουρλιάζοντας για να μην μπορέσουν να μιλήσουν.

Σε σημερινή δήλωσή της στην εκπομπή του Αυτιά στον ΣΚΑΙ παρομοίασε τον Γιάνη Βαρουφάκη με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, το σχόλιο αυτό το έκανε με αφορμή τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών για το περιεχόμενο του βιβλίου του και τους συγκλονιστικούς διαλόγους που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Μέσα στα πολλά παλαβά που είπε λέγοντας ότι της έρθει για να προπαγανδίσει, υποστήριξε ότι ο κ. Βαρουφάκης λέει ψέματα, λέγοντας ότι, όταν κατάλαβε ο Αλέξης Τσίπρας τι ήταν ο κ. Βαρουφάκης, τον «έστειλε», όπως είπε χαρακτηριστικά: «Τον άκουσε και τον έστειλε».

Το ερώτημα είναι εσένα που σε ακούει τόσο καιρό γιατί δεν σε έχει στείλει ακόμα; Ίσως γιατί προσφέρεις γέλιο στον ταλαίπωρο λαό που έχει αποτελειώσει το κόμμα σου και ο αρχηγός σου.


Απτόητος μετά την ξεφτίλα με τους Βάσκους ο Π. Πολάκης επιτίθεται σε όσους τον ξεφτίλισαν κοροιδεύοντας τον



Ο Παύλος Πολάκης φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνεται τα όσα λέει και γράφει και νομίζει ότι αντί να τον κράζουν να γελάνε και να τον ξεφτιλίζουν θα πρέπει να χειροκροτούν και να θαυμάζουν τις αηδίες του.

Επιτέθηκε μέσα από το facebook σε όσους τον ξεφτίλισαν δικαιολογημένα για τους Βάσκους.

Η ανάρτηση του :

«Φρυαξαν τα παπαγαλακια των μμε και τα τρολ του μοσχατου για το αν στη βαρκελωνη κατοικουν βασκοι με την αναρτηση που εκανα προχθες καυτηριαζοντας το σκεπτικο της αποφασης του εισαγγελεα περι τρομοκρατων και επισκεψης στη βαρκελωνη.

Η αγωνιωδης τους προσπαθεια να υπερασπιστουν τη δικαιοσυνη που αποφυλακιζει ναρκεμπορους και φυλακιζει ηριαννες ,κατακτα τις πιο ψηλες κορυφες της ηλιθιοτητας οταν δεν μπορουν να πιασουν το χιουμορ της αναρτησης .

Με βαση το γνωσιακο υποβαθρο που αποκαλυπτει η κριτικη τους στην αθηνα δεν κατοικουν Κρητικοι η στη μακεδονια δεν υπαρχουν ηπειρωτες !!!!!

Ποσο κομπλεξ κατωτεροτητας πρεπει να κρυβουν ομως στη νεοφιλελευθερη ψυχη τους γραφιδες οπως του γιαννη Λοβερδου η της αννας παναγιωταρεα και αρκετοι αλλοι για να αποκαλουν εμενα αμορφωτο ,σε συγχυση κλπ κλπ!!

Τους καταλαβαινω….

ΕΧΕΙ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ, που ανθρωποι σαν εμενα ,τον παππα,την αχτσιογλου κλπ εγιναν υπουργοι και ο τσιπρας πρωθυπουργος ,χωρις να καταγομαστε απο τζακια ,χωρις να εξαρτιομαστε απο επιχειρηματιες ,χωρις να μας προβαλλουν τα ΜΜΕ ,χωρις να χρησιμοποιουμε τις «υπηρεσιες «δημοσιογραφων.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΟΥΝ¨, ουτε τα αφεντικα τους πως εμειναν χωρις αερα δανειοδοτηση,ουτε τα παπαγαλακια πως εμειναν χωρις «συμβολαια επικοινωνιας» με δημοσιους οργανισμους ,το κεελπνο,το ντυναν,τους ταφους κλπκλπ.

ΤΟΥΣ ΔΙΝΩ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ .Μην ελπιζετε πως θα ξανανοιξουν οι στροφιγγες του μαυρου χρηματος της κρατικης διαφημιστικης δαπανης για τα πολλα χρονια που εμεις θα ειμαστε στην κυβερνηση .Αξιοποιειστε τα πτυχια σας(αν εχετε),εσεις οι «μορφωμενοι» και δουλεψτε πραγματικα ,να δειτε πως βγαινει το ψωμι χωρις να ρεει το κρατικο χρημα ……………..».








Νέα Δημοκρατία : Επιβεβλημένη η εξεταστική για το α’ εξάμηνο του ’15! Οργισμένες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης



Επιβεβλημένη χαρακτηρίζει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για όσα έγιναν στις αρχές του 2015 ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης μετά τη δημοσιοποίηση όσων γράφει στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το α' εξάμηνο του 2015 είναι πλέον επιβεβλημένη» τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Λαζαρίδης.


Νωρίτερα είχε εκδοθεί ανακοίνωση από το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκαρατίας :

«Οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τα σχέδια εξόδου από την ευρωζώνη εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον κ. Τσίπρα. 

Εκείνος συνεχίζει να σιωπά και να απέχει. 

Το ίδιο κάνει και με το σκάνδαλο Καμμένου και τις συνεχείς παρεμβάσεις του στον κατάδικο ισοβίτη για ναρκωτικά. 

Δεν αργεί η ώρα που οι Έλληνες θα μάθουν όλη την αλήθεια για τους υπεύθυνους της κατρακύλας της χώρας.

Για το τεράστιο κόστος που εξαιτίας τους πληρώνει ο ελληνικός λαός».

Οργισμένες αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ :

ΠΑΣΟΚ : «Η δικαιοσύνη οφείλει να παρέμβει και η κυβερνητική πλειοψηφία οφείλει να δώσει απαντήσεις άμεσα, για όσα αποκαλύπτει στην προδημοσίευση του βιβλίου του, το asset της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κ. Βαρουφακης. Αποκαλύψεις που επιβεβαιώνουν όσα υποστήριξε και ο κ. Λαφαζανης, εκ των στενότερων συνεργατών του κ Τσίπρα για μια δεκαετία, στην χθεσινή του συνέντευξη. Δεν μένει αμφιβολία, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επεξεργαζόταν, με πραξικόπημα, σχέδιο Β, την Ελλάδα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνθήκες πλήρους καταστροφής και ανθρωπιστικής κρίσης. Ενημερώνουμε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πως, ούτως η άλλως, η υπόθεση αυτή θα διερευνηθεί πλήρως. Κανείς δε μπορεί να παίζει με την ευρωπαϊκή θέση της χώρας και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Ο κ. Τσιπρας δεν επιτρέπεται άλλο να κρύβεται. Οφείλει να τοποθετηθεί και να δεχθεί τώρα εξεταστική στη Βουλή».

Το Ποτάμι : «Παρά το τεχνητό κλίμα που καλλιεργεί η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καθημερινά αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Οι θέσεις της για την πορεία της χώρας είναι τριτοκοσμικές. Και το μόνο σχέδιο που είχαν ήταν αυτό που αποκαλύπτουν κομμάτι-κομμάτι οι κύριοι Λαφαζάνης και Βαρουφάκης. Της Ελλάδας της δραχμής».



Διαβήτης: Ποια τυριά και σε τι ποσότητα μπορείτε να τρώτε



Τα άτομα που έχουν διαβήτη υποχρεώνονται εκ των πραγμάτων να ακολουθούν πολύ αυστηρή διατροφή, προκειμένου να μην επιδεινώσουν το πρόβλημά τους. Σε αυτό το πλαίσιο, τα τυριά σε γενικές γραμμές απαγορεύονται.

Σακχαρώδης διαβήτης - Σύμφωνα με τον βρετανικό οργανισμό Diabetes UK, οι πάσχοντες πρέπει να ακολουθούν μια υγιή, ισορροπημένη διατροφή που βοηθά στον έλεγχο της γλυκόζης αίματος, των λιπών του αίματος και της αρτηριακής πίεσης, καθώς και στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους. Σκοπός είναι να μειωθεί ο κίνδυνος επιπλοκών από τον διαβήτη, όπως καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια.

Μαζί με τις αμυλούχες τροφές, τα τυριά συνήθως είναι εκτός ορίων για τους διαβητικούς, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και θερμίδες. Ωστόσο, έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό The American Journal of Clinical Nutrition έδειξε ότι ορισμένα είδη τυριού και σε συγκεκριμένες ποσότητες μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη κατά 12%.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι έτρωγαν μόνο 55 γραμμάρια τυριού (περίπου δύο φέτες) την ημέρα έπαιρναν τα οφέλη του για την υγεία. Δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν ακριβώς γιατί συνέβαινε αυτό, αλλά το τυρί έχει πολλά γνωστά θετικά για τους διαβητικούς:

-- Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι απελευθερώνει γλυκόζη αργά και δεν προκαλεί απότομη αύξησή της στο αίμα.

-- Περιέχει πολλές πρωτεΐνες που κρατούν το άτομο χορτασμένο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ, εξειδικευμένα, μειώνει την πιθανότητα να καταναλώσει ένας διαβητικός πάρα πολλούς υδατάνθρακες ζάχαρης.

Διαβήτης: Ορισμένα τυριά είναι καλύτερα από άλλα για τους πάσχοντες

Τα τυριά με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι (διαιτητικό νάτριο) είναι καλύτερα για τους διαβητικούς, επειδή δεν αυξάνουν την αρτηριακή πίεση και, άρα, δεν προκαλούν και δεν επιδεινώνουν τα καρδιαγγειακά προβλήματα.

Τέτοιου είδους τυριά, με χαμηλό νάτριο, είναι τα Wensleydale, έμενταλ, μοτσαρέλα και το τυρί κρέμα. Αντιθέτως, η φέτα, το ένταμ και το χαλούμι έχουν περισσότερο αλάτι και δεν ενδείκνυνται για έναν διαβητικό.

Διαβήτης: Επεξεργασμένα τυριά, αλάτι και κορεσμένα λιπαρά

Ωστόσο, μια μελέτη του 2011 έδειξε, ότι τα επεξεργασμένα τυριά έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αλάτι (1.242 mg ανά 100g).

Παρ' όλα αυτά, κάθε είδος τυριού πρέπει να καταναλώνεται ΠΑΝΤΑ με μέτρο, για να μην πάρετε πολλές θερμίδες και να το συνοδεύετε με άλλες τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και χαμηλές σε θερμίδες.

Τα τυριά είναι κατά κανόνα υψηλότερα σε κορεσμένα λιπαρά σε σύγκριση με άλλα τρόφιμα. Η υπερβολική πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών έχει συνδεθεί με την αύξηση του σωματικού βάρους, την υψηλή χοληστερόλη, προβλήματα της χοληδόχου κύστης και με καρδιακές παθήσεις.

Οι κατευθυντήριες οδηγίες στο Ηνωμένο Βασίλειο συνιστούν, ότι ο μέσος άνθρωπος δεν πρέπει να καταναλώνει περισσότερο από 30 γραμμάρια κορεσμένων λιπαρών ημερησίως.

Παρόλο που πρόσφατα διαπιστώθηκε έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων μεταξύ των κορεσμένων λιπαρών και των καρδιακών παθήσεων, τα άτομα με διαβήτη βρίσκονται ήδη σε υψηλότερο κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων και πρέπει να παραμείνουν σε μικρές ποσότητες τυριού.



Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγή : express.co.uk, iatropedia.gr


Αδιανόητο: Οι τουρκικές αρχές συλλαμβάνουν όποιον φοράει μπλουζάκι με τη λέξη... «ήρωας»



Τουλάχιστον δεκαπέντε πρόσωπα συνελήφθησαν την εβδομάδα που πέρασε στη γειτονική μας χώρας - Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η λέξη έχει ένα κρυφό νόημα

Τουλάχιστον δεκαπέντε πρόσωπα συνελήφθησαν στην Τουρκία την εβδομάδα που πέρασε επειδή φορούσαν μπλουζάκια που ανέγραφαν το σύνθημα «ήρωας», κάτι που για τις αρχές αποτελεί μια ένδειξη υποστήριξης προς τους δράστες του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος της περασμένης χρονιάς.

Πιο πρόσφατες συλλήψεις, αυτές ενός ζευγαριού χθες Σάββατο στην Αττάλεια (Αντάλια, νότια) και ενός εφήβου στο Τσανάκαλε (νοτιοδυτικά), διότι φορούσαν λευκά μπλουζάκια με τη λέξη Hero (ήρωας, στα αγγλικά), όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

Οι τουρκικές αρχές βλέπουν σε αυτή την εκ πρώτης όψεως άκακη ενδυματολογική επιλογή ένα κρυφό μήνυμα υποστήριξης προς τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατά την Άγκυρα ήταν ο εγκέφαλος του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος, κάτι που ο ενδιαφερόμενος διαψεύδει κατηγορηματικά.

Όλα ξεκίνησαν τη 13η Ιουλίου, όταν ένα από τα πρόσωπα που κατηγορούνται ότι αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης προς τη 16η Ιουλίου 2016 παρουσιάστηκε στο δικαστήριο με ένα μπλουζάκι που έγραφε «ήρωας».

Αντιδρώντας, ο Ερντογάν πρότεινε την περασμένη εβδομάδα οι κρατούμενοι που δικάζονται για το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα να φορούν μία τυποποιημένη στολή, όπως οι πορτοκαλί φόρμες των κρατούμενων στη φυλακή του αμερικανικού στρατού στον Κόλπο του Γουαντάναμο.

Συνυπολογίζοντας τις τρεις συλλήψεις που έγιναν το πρωί του Σαββάτου, τα πρακτορεία ειδήσεων Doğan και Ανατολή έκαναν λόγο για συνολικά 15 προσαγωγές αυτού του είδους την περασμένη εβδομάδα.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που συνελήφθησαν βρισκόταν ένας συγγενής του προσώπου που δικαζόταν στην Άγκυρα και φόρεσε πρώτος το μπλουζάκι με τη λέξη «ήρωας». Όμως οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι φοιτητές και εργαζόμενοι που είπαν ότι δεν γνώριζαν την κρυφή σημασία που αποδίδουν οι αρχές στη λέξη.

Τουλάχιστον δύο από τα πρόσωπα που συνελήφθησαν προφυλακίστηκαν και θα προσαχθούν σε δίκη για «τρομοκρατική προπαγάνδα».

Ο έφηβος που συνελήφθη χθες στο Τσανάκαλε καταγγέλθηκε στην αστυνομία από διερχόμενους. Οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν τον ανάγκασαν να φορέσει ένα κόκκινο μπλουζάκι πριν τον πάνε στο αστυνομικό τμήμα, μετέδωσε το Doğan.

«Πολίτες καρφώνουν ανθρώπους που φορούν ένα μπλουζάκι με τη λέξη “ήρωας” κι η αστυνομία τους συλλαμβάνει», συνόψισε χθες ένας τούρκος χρήστης του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter πριν προσθέσει: «Η κοινωνία μας έχει χάσει το μυαλό της τελείως».



Πηγή : protothema.gr


Οι θεσμοί και οι «καναπέδες» : Έμαθαν την τέχνη του τσαμπουκά στο Πολυτεχνείο και στο Πανεπιστήμιο, όπου δεν υπήρχαν κανόνες



Με ένα πολύ καλό κείμενο με τίτλο  στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο διευθυντής της εφημερίδας και δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς αναφέρεται στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την εξουσία.

Έμαθαν την τέχνη του τσαμπουκά στο Πολυτεχνείο και στο Πανεπιστήμιο, όπου δεν υπήρχαν κανόνες. Διέκοπταν το μάθημα όποτε τους έκανε κέφι, έκαναν καταλήψεις, δημιουργούσαν στέκια χωρίς κανέναν έλεγχο, περνούσαν μαθήματα με απειλές. Είδαν ότι «τους παίρνει» και το συνέχισαν ως μέλη ενός μικρού κόμματος. Ο τσαμπουκάς έφερε δημοσιότητα και τους έδειξε ότι η χώρα είναι, κυριολεκτικά, ξέφραγο αμπέλι. Απέναντί τους είχαν ένα σαθρό αλλά και ψοφοδεές κατεστημένο. Το μισό ήταν ασπόνδυλο – δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το περιγράψει κανείς. Όπως ακριβώς έκαναν και οι διάφοροι συμβιβασμένοι καθηγητές και ψευτοπρυτάνεις που ήθελαν απλά την ησυχία τους, πολιτικοί, επιχειρηματίες και άλλοι άρχιζαν να υποχωρούν με μεγάλη ταχύτητα στις απειλές και στον τσαμπουκά.

Ενα άλλο κομμάτι του κατεστημένου ήταν σάπιο. Είχε τόσους σκελετούς που το παρελθόν του καθενός προσωπικά δεν χωρούσε... στο οστεοφυλάκιο του Α΄ Νεκροταφείου. Συμβιβάσθηκαν γρήγορα, όπως φάνηκε από τα εκδοτικά ζιγκ ζαγκ που απαιτούσαν τη χρήση δραμαμίνης για να τα παρακολουθήσεις. Η αρχική παρέα έφτασε έτσι στην εξουσία. Τους φαντάζομαι μερικές φορές απλωμένους στους καναπέδες του Μαξίμου την  πρώτη μέρα να αναρωτιούνται πώς ακριβώς έφτασαν εκεί. 

Μετά τον θρίαμβο και την πλήρη επικράτηση, επιχείρησαν τον τσαμπουκά και στην παγκόσμια σκηνή χρησιμοποιώντας τον Γιάνη Βαρουφάκη. Δεν τα κατάφεραν γιατί εκεί, σε αντίθεση με το εγχώριο σύστημα, υπάρχουν κανόνες και «κόκκινες γραμμές». Τους πήρε λίγο καιρό, αλλά τελικά το αντιλήφθηκαν. Ηταν το ακριβό φροντιστήριο από το οποίο πέρασε όλη η χώρα.

Ο πρωθυπουργός σίγουρα δεν είναι ο Τσίπρας ούτε του 1991 ούτε του 2008, ούτε καν του 2012 και του 2015. Οταν όμως πανικοβάλλεται, είτε από τις δημοσκοπήσεις είτε από κάποιες κακές ειδήσεις, επιστρέφει με μεγάλη ταχύτητα στην αρχική παρέα και στην παλιά τεχνική του τσαμπουκά. Είναι σαν να μπαίνει ένα ορμητικό τσούρμο μέσα στο Μαξίμου την ώρα της μεγάλης ανασφάλειας και να αρχίζει να φωνάζει «τώρα θα δεις, θα τους δείξουμε, θα τους τσακίσουμε» κ.λπ. κ.λπ. Εν ριπή οφθαλμού ανακαλύπτονται ή κατασκευάζονται εχθροί.

Τελευταίο παράδειγμα, η Δικαιοσύνη. Προφανώς κάποιοι υποστηρίζουν ότι με τσαμπουκά θα φοβηθούν οι μη ελεγχόμενοι δικαστές. Δεν μαθαίνουν όμως από τα λάθη τους. Ισως δεν κατάλαβαν, για παράδειγμα, ότι η υπόθεση του ΣτΕ πήγε πολύ πιο στραβά γι’ αυτούς από την ώρα που προχώρησαν σε ένα μακαρθικό χειρισμό εναντίον ενός στέρεου και ακέραιου δικαστή. Ούτε αντιλαμβάνονται ότι συνήθως αυτοί οι τσαμπουκάδες και οι μεθοδεύσεις σκάνε στο κεφάλι όποιου τους μεταχειρίζεται.

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι λείπει εντελώς η σοφία και η ταπεινοφροσύνη που προστατεύει από την ύβρι. Γιατί, πού θα πάει, θα καταλάβουν και αυτοί ότι είναι περαστικοί από το Μαξίμου. Και πως μετά από ένα διάστημα αράγματος στους καναπέδες του, είναι σημαντικό να καταλαβαίνεις ότι η Δημοκρατία είναι φτιαγμένη για να τους σέβεσαι, και τους «καναπέδες» και –το κυριότερο– τους θεσμούς.


Αλέξης Παπαχελάς 
Καθημερινή




Ο Τσίπρας αρχηγός της επικίνδυνης κυβέρνησης των αριστερών κατσαπλιάδων



Ο Τσίπρας και η συμμορία των κατσαπλιάδων τρέμουν όπως φαίνεται τον Γιάνη Βαρουφάκη, με αποτέλεσμα να μην έχουν τολμήσει να διαψεύσουν τις αποκαλύψεις.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα αναφέρει ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης στο βιβλίο του, όλοι οι διάλογοι που παρατίθενται είναι καταγεγραμμένοι με το κινητό του και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

Και μέσα σε αυτούς αποκαλύπτεται το σχέδιο και τι είχε στο μυαλό του ο πρωθυπουργός για το καλοκαίρι του 2015, όταν η χώρα κρεμόταν σε μία κλωστή... 

«Πάμε να πάρουμε τα 16 δις της ΕΚΤ!»

Το "Πρώτο Θέμα" δημοσιεύει αποσπάσματα από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη και σε κάποιο χρονικό σημείο, ο Τσίπρας μαθαίνει πως υπάρχουν 16 δις ευρώ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Τράπεζα της Ελλάδος. 

Και τότε αρχίζουν τα σενάρια κλοπής : 

Τσίπρας: Τι; Υπάρχουν 16 δις ευρώ στην ΤτΕ και δεν τα φορτώνουμε στα ΑΤΜ;

Βαρουφάκης: Αλέξη, αυτό είναι κλοπή.

Τσίπρας: Όταν το παιδί μου πεινάει, έχω δικαίωμα να κλέψω ένα κουτί γάλα.

Φλαμπουράρης: Έχουμε κάθε δικαίωμα να πάρουμε αυτά τα λεφτά.

Βαρουφάκης: Αν θέλουμε να παραμείνουμε στην ευρωζώνη, δεν μπορούμε να κατάσχουμε τα λεφτά της ΕΚΤ...

Σε άλλη αποκάλυψη μέσα από το βιβλίο του Βαρουφάκη , ο Βαρουφάκης μεταφέρει την εντύπωση που είχε για τον Αλέξη Τσίπρα. "Όταν τον γνώρισα, είπα στην Δανάη (προφανώς την σύζυγο του), "ευχάριστος τύπος, αλλά δεν έχει τα προσόντα". 

 Όπως αναφέρει ο Γιάννης Βαρουφάκης ο Αλέξης Τσίπρας έδειχεν αντιπάθεια στον Γιώργο Σταθάκη λέγοντας "θα χαρώ πολύ να μην ξαναδώ μπροστά μου τον Σταθάκη"

Συγκλονιστικές είναι και οι αποκαλύψεις που αναφέρονται στο "Βήμα της Κυριακής":

Ο Τσίπρας παραδέχεται ότι ξεπούλησε τα πάντα και έδωσε στους δανειστές τα διπλάσια απο ότι είχε δώσει ο Σαμαράς!!

«Στη 1.30 π.μ. μπήκα στο γραφείο του. Με κοίταξε και μου είπε: Τα κάναμε σαλάτα.» Ο Βαρουφάκης φέρεται να διαφώνησε, παραδέχθηκε ότι έγιναν πολλά λάθη, αλλά μια νύχτα σαν εκείνη θα έπρεπε να πανηγυρίζουν το 62% του «Όχι». 

«Με ρώτησε αν θα άνοιγαν σύντομα οι τράπεζες -αναζητώντας δικαιολογίες για τη συνθηκολόγηση του». Ο πρώην υπουργός Οικονομικών από τη μεριά του πρότεινε για πολλοστή φορά να ξεκινήσουν την έκδοση ηλεκτρονικών IOUs στη βάση μελλοντικών τόκων και να «κουρέψουν» τα ομόλογα SMP του Ντράγκι. «'Η ενεργοποιείς το σχέδιό μας ή παραδίνεσαι» είπε στον Πρωθυπουργό. Κατόπιν ο Τσίπρας τού είπε: 

«Κοίταξε, Γιάνη, οι προβλέψεις σου ήταν σωστές. Αλλά να ποιο είναι το πρόβλημα. Αν άλλες κυβερνήσεις έδιναν αυτά που έδωσα εγώ, η τρόικα θα είχε κλείσει τη συμφωνία. Τους έδωσα περισσότερα από όσα τους έδωσε ποτέ ο Σαμαράς και ακόμη θέλουν να με τιμωρήσουν, όπως είχες πει. Ας δούμε το θέμα κατάματα. Δεν θέλουν να δώσουν συμφωνία ούτε σε εσένα ούτε σε εμένα... Με το 62% εμένα δεν μπορούν να με αγγίξουν. Εσένα μπορούν να σε καταστρέψουν.»

Συνεχίζει ο Βαρουφάκης λέγοντας :«Εκείνη τη στιγμή ο Αλέξης μού εκμυστηρεύθηκε κάτι που δεν περίμενα. Μου είπε ότι φοβόταν να μην πάμε στου Γουδή, αν επιμέναμε [...] Μετά υπαινίχθηκε ότι ετοιμαζόταν κάτι σαν πραξικόπημα και ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Στουρνάρας και οι μυστικές υπηρεσίες ήταν σε συναγερμό.»

Στο βιβλίο του επίσης περιγράφει μια ακόμη σκηνή με πρωταγωνιστές τον Αλέξη Τσίπρα, Δραγασάκη, Τσακαλώτο και Παππά και...θύμα τον Γιάννη Στουρνάρα.  

Οι διάλογοι είναι συγκλονιστικοί ειδικά οι απάντηση τύπου Corleone που έδωσε ο Νίκος Παππάς  

«Το πρώτο πράγμα που θα κάνω ως πρωθυπουργός είναι να απαιτήσω την παραίτηση του Στουρνάρα… και αν χρειαστεί, θα τον σύρω από την κεντρική τράπεζα κλοτσηδόν και ουρλιάζοντας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Βαρουφάκη όταν 
« τον Ιούνιο του 2014 όταν ο ίδιος του εξήγησα τα σχέδια στραγγαλισμού της επερχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούσα ότι εξυφαίνονταν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Ο Βαρουφάκη έδωσε στεγνά και τον Νίκο Παππά που είπε ψυχρά «ακόμα πιο δραστικές λύσεις» για την περίπτωση Στουρνάρα.