Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Ο πρώτος διάλογος Τσίπρα - Μέρκελ





ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Την πρώτη χειραψία και και έναν σύντομο διάλογο είχαν στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών  η Αγκελα Μέρκελ με τον Αλέξη Τσίπρα. με την Γερμανίδα Καγκελάριο να τονίζει ότι αποβλέπει σε μια «καλή συνεργασία, παρότι υπάρχουν δυσκολίες»

«Συγχαρητήρια για την εκλογή σας, ελπίζω ότι θα έχουμε μια καλή συνεργασία, παρότι υπάρχουν δυσκολίες», είπε χαμογελώντας η Γερμανίδα Καγκελάριος, απευθυνόμενη στον Ελληνα πρωθυπουργό.

«Το ελπίζω», ήταν η απάντηση του κ. Τσίπρα.

«Γνωρίζετε ότι η επιτυχία της Ευρώπης στηρίζεται στην εξεύρεση συμβιβασμών. Οι συμβιβασμοί είναι εφικτοί όταν τα πλεονεκτήματα ξεπερνούν τα μειονεκτήματα. Η Γερμανία είναι έτοιμη να κάνει κάτι τέτοιο» είχε δηλώσει νωρίτερα προσερχρόμενη στη Σύνοδο η η κ.Μέρκελ. Η ίδια συνέχισε λέγοντας ότι για την αξιοπιστία της Ευρώπης, είναι απαραίτητο να τηρούνται οι κανόνες. Όπως είπε, όλα αυτά θα τα συζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών στο επόμενο Eurogroup. «Έχουμε ακόμα μερικές μέρες χρόνο» κατέληξε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Ανησυχία Γιουνκέρ

Την ανησυχία του για τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

«Ήλπιζα χθες ότι μετά την πρόοδο που είχαμε στο Eurogroup, ότι θα είχαμε κάτι πιο συγκεκριμένο», πρόσθεσε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες αναμένουν να ακούσουν τις νέες δηλώσεις της Ελληνικής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «στην οθόνη του ραντάρ μας έχουμε πάντα τον ελληνικό λαό».

Οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες αρχίζουν με καθυστέρηση δύο ωρών λόγω των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων για την εκεχειρία στην Ουκρανία.

Η έναρξη ήταν προγραμματισμένη για τις δύο το μεσημέρι ωστόσο άρχισε τελικά στις τέσσερις το απόγευμα ώρα Ελλάδας.


Πηγή : kathimerini.gr


Με άκρα μυστικότητα, εκτός δικαστηρίων, απολογήθηκε η εξαδέλφη του βαρυποινίτη Βλαστού


Με άκρα μυστικότητα απολογήθηκε και κρίθηκε προφυλακιστέα, πριν λίγες ημέρες, για την υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών που είχε στρατηγείο τις φυλακές Κορυδαλλού, η εξαδέλφη του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού, η οποία έχει συνεργαστεί με τις Αρχές και έχει δώσει στοιχεία για σειρά εγκληματικών ενεργειών.
Η γυναίκα, γνωστή ως η «Λίτσα» της ογκώδους δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση των εκβιαστών με έδρα τις φυλακές, βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας, καθώς φέρεται να απειλείται η ζωή της από τον κρατούμενο εξάδελφό της. Πριν λίγο καιρό, άλλωστε, όπως η ίδια έχει υποστηρίξει, αποτέλεσε στόχο του εξαδέλφου της, με βομβιστική απόπειρα έξω από το σπίτι της, αιτία που την ανάγκασε να αποκαλύψει τη δράση του κυκλώματος στις Αρχές. Αιτία δε, όπως υποστηρίζει η «Λίτσα», για την απόπειρα σε βάρος της είναι η απώλεια ποσού 250.000 ευρώ από αυτά που της είχε εμπιστευτεί ο εξάδελφός της. Σύμφωνα με κατάθεσή της: «Τρία χρόνια διαχειρίστηκα χρήματά του. Από την απαγωγή Παναγόπουλου 2 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα ήταν περίπου 800.000 ευρώ, τα οποία ήταν κυρίως από τοκογλυφίες. Από όλα αυτά όμως τα 110.000 ευρώ ήταν νόμιμα από κληρονομιά του πατέρα του.
Η «Λίτσα», ωστόσο, είναι αντιμέτωπη με βαρύ κατηγορητήριο, καθώς έχει παραδεχθεί πως είχε ενεργό ρόλο στο κύκλωμα και ότι έναντι μηνιαίου μισθού που της έδινε ο Βλαστός συντόνιζε τη δράση του, βάσει των οδηγιών που της έδινε ο βαρυποινίτης. Όπως έχει υποστηρίξει σε καταθέσεις της η νεαρή γυναίκα: «Από το Μάιο του 2011 ο Π. Βλαστός άρχισε να μου δίνει 600 ευρώ σαν "μισθό" για τις υπηρεσίες που του προσέφερα, και από το Δεκέμβριο του 2011 έως τον Ιούλιο του 2014 μου το αύξησε σε 1.000 ευρώ τον μήνα».
Την περασμένη Τρίτη, σε χώρο εκτός των δικαστηρίων και χωρίς την παρουσία δικηγόρων, η κατηγορουμένη εξαδέλφη του Βλαστού βρέθηκε ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης για την απολογία της, στη διάρκεια της οποίας φέρεται να επανέλαβε όλα όσα έχει ισχυριστεί στις επτά προανακριτικές της καταθέσεις για πρόσωπα και γεγονότα που σχετίζονται με το κύκλωμα των "νονών". Η νεαρή γυναίκα -με τη σύμφωνο γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα- κρίθηκε προφυλακιστέα, ωστόσο φαίνεται να μην έχει αποφασιστεί ακόμη πού θα κρατηθεί ώστε να μην κινδυνεύσει.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν σε απολογίες τόσο ο Παναγιώτης Βλαστός όσο και οι βαρυποινίτες Βασίλης Στεφανάκος και Γιάννης Σκαφτούρος, οι οποίοι, σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν η ηγετική ομάδα του κυκλώματος. Αναμένεται επίσης να βρεθούν για απολογία στο ανακριτικό γραφείο ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος και ο πρώην διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Ναυπηγείων Σωτήρης Εμμανουήλ, κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, που κρατήθηκε προσωρινά στην ΣΤ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Στον τελευταίο, η δικογραφία αποδίδει ρόλο "πληροφοριοδότη" του Βλαστού για τους εύπορους κρατούμενους της εν λόγω πτέρυγας.
Να σημειωθεί ότι στην υπόθεση είναι κατηγορούμενοι συνολικά 37 πρόσωπα, ανάμεσά του και δικηγόροι, όπως η συνήγορος του Βλαστού που πρόσφατα κρίθηκε προφυλακιστέα, σωφρονιστικοί υπάλληλοι κ.ά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάκριση πρόκειται να εκδώσει σύντομα εντάλματα σύλληψης για τρία πρόσωπα, καθώς από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτουν σε βάρος τους στοιχεία για εμπλοκή τους στη δράση της ομάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, imerisia.gr


Εκδήλωση συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό και στη Νέα Υόρκη



Περίπου 70 άτομα με πλακάτ ενάντια στη λιτότητα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας χθες βράδυ, έξω από τα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Νέα Υόρκη, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό. Οι περισσότεροι συγκεντρωθέντες ήταν μη ελληνικής καταγωγής, μέλη αριστερών οργανώσεων, αλλά και της ομάδας του αμφιλεγόμενου Αμερικανού ακτιβιστή Λίντον Λαρούς.

«Από τη Νέα Υόρκη μέχρι την Αθήνα επαναστατούμε γιατί δεν μπορούμε ν’ ανασάνουμε», έγραφε το κεντρικό πανό της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, που διήρκεσε δύο ώρες μέσα σε δριμύ ψύχος.

Ανακοίνωση των οργανωτών αναφέρει ότι η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των οργανώσεων αλληλεγγύης σε πολλές πόλεις του κόσμου, την ημέρα που συνεδρίαζε εκτάκτως το Eurogroup.

«Στις 11 Φεβρουαρίου, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης θα απαιτήσουν το τέλος της πολιτικής λιτότητας της ΕΕ, που, για χρόνια, έχει υποβληθεί σε εκατομμύρια ανθρώπους και έχει δημιουργήσει μια ανθρωπιστική κρίση. Μετά την εκλογική νίκη της ριζοσπαστικής αριστεράς, στις εκλογές του Ιανουαρίου, η νέα ελληνική κυβέρνηση αμφισβητεί την πολιτική της ΕΕ κατά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες», σημειώνεται.

Οι συγκεντρωθέντες μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους περαστικούς.


Πηγή : ikypros.com




Καθίζηση 23% στα έσοδα τον Ιανουάριο




Καθίζηση κατά 23% κατεγράφη στα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού τον Ιανουάριο, επιβεβαιώνοντας το πλήγμα που αναμενόταν λόγω του εκλογικού κύκλου.

Οι δαπάνες αυτή τη φορά δεν βοήθησαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί «τρύπα» περίπου 1 δισ. ευρώ (923 εκατ. ευρώ) στο πρωτογενές πλεόνασμα.

Σημειώνεται πως τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους είναι προσωρινά και δεν έχουν ανάλυση από που προήλθε στο μεγαλύτερο πλήγμα στα έσοδα.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για τον  Ιανουάριο 2015, παρουσιάζεται πλεόνασμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 367 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 619 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 και του στόχου για πλεόνασμα 1.286 εκατ. ευρώ. Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 443 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 835 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2014 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1.366 εκατ. ευρώ.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 3.682 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας υστέρηση κατά 936 εκατ. ευρώ ή 20,3 %  έναντι του στόχου, κυρίως λόγω της παράτασης της καταβολής ΦΠΑ έως το τέλος Φεβρουαρίου 2015, καθώς και της μη απόδοσης των αναμενόμενων εσόδων από τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 3.489 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 1.048 εκατ. ευρώ ή 23,1 % έναντι του  στόχου.

Οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 356 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας  αύξηση κατά 80 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (277 εκατ. ευρώ).

Τα έσοδα του ΠΔΕ ανήλθαν σε 192 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 112 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 3.315 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 16 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου  (3.331 εκατ. ευρώ).

Ειδικότερα, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 3.173    εκατ. ευρώ και είναι μειωμένες κατά 98 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου, κυρίως λόγω της μείωσης των πρωτογενών δαπανών κατά 53 εκατ. ευρώ και των ταμειακών δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα κατά 30 εκατ. Ευρώ.

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού παρουσιάζονται μειωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014 κατά 350 εκατ. ευρώ ή σε ποσοστό 9,9%, παρά το γεγονός ότι έχουν καταβληθεί 8 εκατ. για δαπάνες εκλογών, και 33 εκατ. Ευρώ για επιδοτήσεις γεωργίας.

Οι δαπάνες του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) διαμορφώθηκαν σε 141 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 81 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (60 εκατ. ευρώ) και μειωμένες κατά 166 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.


Πηγή: capital.gr


Προθεσμία για απολογία στις 5 Μαρτίου έλαβε ο Ηλίας Κασιδιάρης



Ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής αντιμετωπίζει κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος

Προθεσμία για τις 5 Μαρτίου ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή Κ. Σαριώτη ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος σήμερα, Πέμπτη, μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού στην Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση με το βίντεο Μπαλτάκου.

Ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής αντιμετωπίζει κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση του απορρήτου ίδιας προφορικής συνομιλίας και χρήση παράνομης αποτύπωσης ίδιας προφορικής συνομιλίας. Εξερχόμενος από το ανακριτικό γραφείο μετά τη προθεσμία που έλαβε ο Η. Κασιδιάρης δήλωσε:

«Αποκάλυψα το κύκλωμα του Σαμάρα είπα την αλήθεια και τώρα πληρώνω το τίμημα της αλήθειας. Γιατί αντί να διερευνηθούν οι καταγγελίες Μπαλτάκου, στέλνουν εμένα σε ανακρίσεις και φυλακές. Αλλά δεν αλλάζει ότι η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα. Είναι τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας».

Πηγή: skai.gr


Λευκός καρχαρίας ξεβράστηκε σε παραλία της Αττικής!



Δεν πίστευαν στα μάτια τους χθες το απόγευμα, νεαροί βλέποντας στα ρηχά της παραλίας στην Ψάθα Μεγάρων έναν μεγάλο λευκό καρχαρία. Ο καρχαρίας είχε αγκίστρια από παραγάδι στο στόμα του και όπως φαίνεται, στην προσπάθειά του να απελευθερωθεί από τα παραγάδια και ευρισκόμενος και σε κατάσταση εγκυμοσύνης, εξαντλήθηκε με αποτέλεσμα να παρασυρθεί στα ρηχά, όπου και τον βρήκαν οι νεαροί.
Χωρίς να διστάσουν μπήκαν στο νερό και από βάθος περίπου 1,5 μέτρου τράβηξαν τον καρχαρία στην παραλία, όπου τους περίμενε μια ακόμη έκπληξη.

Μόλις βγήκε το μεγάλο ψάρι έξω γέννησε τα μικρά που είχε μέσα του! Ένας 18χρονος, ειδοποίησε τον θείο του, ερασιτέχνη ψαρά, ο οποίος έσπευσε στην παραλία.
Ο λευκός καρχαρίας (Carcharodon carcharias), είναι ένας από τα 35 είδη καρχαρία που βρίσκονται στα ελληνικά ύδατα εδώ και χιλιάδες χρόνια. Είναι
εξαιρετικά μεγάλο ψάρι που ζει στα παράκτια νερά, κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας. Φθάνει σε μήκος μεγαλύτερο των 6 μέτρων και ζυγίζει μέχρι και πάνω από 2 τόνους. Είναι το μόνο είδος του γένους του Carcharodon που υπάρχει ακόμα.
Ο μεγάλος λευκός καρχαρίας είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο γνωστό αρπακτικό ψάρι και είναι ένας από τους βασικούς εχθρούς των θαλάσσιων θηλαστικών. Έτσι τρέφεται με μια ποικιλία άλλων θαλάσσιων ζώων συμπεριλαμβανομένων των ψαριών, πτερυγιόποδων και θαλασσοπουλιών.
Ο λευκός καρχαρίας ζει στις θάλασσες μας από αρχαιοτάτων χρόνων, αλλά οι εμφανίσεις του είναι σπάνιες σε αντίθεση με άλλα είδη.



Πηγή: flashnews.gr


Το «χρυσό» συμβόλαιο Άδωνι με τους Γερμανούς για την Υγεία! Τι ανακάλυψε ο Π.Κουρουμπλής






Γράφει: η Δήμητρα Ευθυμιάδου

Χρυσές απεδείχθησαν για τους Γερμανούς εμπειρογνώμονες και την περιβόητη την Task Force οι αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

Ο πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είχε υπογράψει κατά τη διάρκεια της θητείας του χρυσή συμφωνία με την Task Force για την εκπόνηση μελετών για τις αλλαγές που θα έπρεπε να γίνουν στην ΠΦΥ και στον ΕΟΠΥΥ.
Μελέτες που όμως είχε ζητήσει ταυτόχρονα από Έλληνες επιστήμονες οι οποίες βεβαίως δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ.

Η συμφωνία κλείσθηκε και η Task Force εισπράττει. Μάλιστα κατά τις σχετικές αποκαλύψεις την τότε περίοδο για το χρυσό συμβόλαιο Άδωνι με τους Γερμανούς από τη εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ο κ.Γεωργιάδης εμφανίστηκε μαινόμενος κατά της εφημερίδας.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριζε ότι πρόκειται για ανοικτό διαγωνισμό, σύμφωνα με τον οποίο, όποιος κερδίσει και εργαστεί για την ανασυγκρότηση του συστήματος θα εισπράξει και τα χρήματα. Βέβαια η αλήθεια απείχε παρασάγγας. Η συμφωνία είχε ήδη κλειστεί και το ρευστό είχε συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Όμως αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πως η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας δε βρήκε στα συρτάρια του υπουργείου κανέναν σχέδιο δια χειρός Γερμανών και ελάχιστες πρόχειρες μελέτες.
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρει μάλιστα πως αυτά που δόθηκαν θα μπορούσαμε απλά ως χώρα να τα ζητήσουμε δωρεάν από τη Γερμανική κυβέρνηση και να μας τα δώσει.

Άγνωστο παραμένει πως θα ενεργήσει το υπουργείο Υγείας στην αποκάλυψη αυτή καθώς ο Παναγιώτης Κουρουμπλής εμφανίζεται εξαγριωμένος λέγοντας σε στενούς του συνεργάτες πως «οι Γερμανοί μας δανείζουν και μας τα ξαναπαίρνουν πίσω μέσω τέτοιων συμβολαίων.»

Να σημειωθεί πως με βάση έγγραφο που υπέγραφε ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης, είχε αποφασισθεί σε πρώτη φάση για το έργο της ΠΦΥ και του νέου ΕΟΠΥΥ να διατεθούν μόνο για την πρώτη φάση 1 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά για την όλη τεχνική υποστήριξη των Γερμανών εμπειρογνωμόνων θα δίνονταν 4,5 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη, άλλα 10 εκατ. είχε αποφασιστεί να διοχετευθούν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Υγεία εν δράσει» πρόγραμμα που ήταν υπό τον έλεγχο Γερμανών ειδικών με επικεφαλής τον Χ.Ράιχενμπαχ.
Με βάση την απόφαση που είχε ληφθεί, τα μέλη της Task Force θα αναλάμβαναν τη «διοικητική και τεχνική υποστήριξη της Διεύθυνσης ΠΦΥ του Υ.Υ. στο πλαίσιο της υλοποίησης/εφαρμογής των τιθέμενων στόχων στο πρόγραμμα του Κυβερνητικού Εργου, καθώς και των προτεινόμενων δράσεων στο πρόγραμμα Health in Action. Το έργο προωθείται υπό τις ανωτέρω αυστηρές προϋποθέσεις και έχει διάρκεια 24 μήνες».



Η πρώτη σύμβαση που προβλέπει την πρώτη…δόση στους Γερμανούς ύψους 1 εκατ. ευρώ



Πηγή : medispin.blogspot.gr


Η νέα γενιά της ΝΔ στον δρόμο για την ηγεσία του κόμματος



Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη

Η «πολυσυζητημένη» επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία βρίσκει μια σειρά από νέα αλλά έμπειρα στελέχη να είναι έτοιμα να γυρίσουν σελίδα στο κόμμα, ο καθένας με βάση τις δικές του αξίες και αρχές.

Κώστας Μπακογιάννης, Απόστολος Τζιτζικώστας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Ανδρέας Παπαμιμίκος και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έχουν προσφέρει ο καθένας από το πόστο του στη γαλάζια παράταξη, έχουν σταθεί με αξιοπρέπεια στις δύσκολες στιγμές της και αναμένουν τώρα τις εξελίξεις.

Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι ένα νέο πολιτικό πρόσωπο με βαρύ επώνυμο αυτό του πατέρα του. Πολλές φορές εμφανίζεται αποστασιοποιημένος από τις κινήσεις της οικογένειάς του, χτίζοντας το δικό του προσωπικό προφίλ. Χαρακτηρίζεται ως επιτυχημένος στην τοπική αυτοδιοίκηση και επιχειρεί πλέον και όχι άδικα να πλασαριστεί στην κορυφή της ιεραρχίας της ΝΔ.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκρούστηκε με την ηγεσία και φαίνεται πως βγήκε κερδισμένος. Η σύγκρουση αυτή τον έκανε δημοφιλή στο γαλάζιο στρατόπεδο, ενώ στηρίζεται στην παραδοσιακή του φιλία με τον Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Τζιτζικώστας δεν αποκλείεται-πάντα με θεσμικό τρόπο- να επιχειρήσει την άνοδό του στην ιεραρχία του κόμματος.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη κατά γενική ομολογία είναι επιτυχημένη στον τομέα του τουρισμού που είχε αναλάβει τα τελευταία χρόνια. Έχει βαθιά πολιτική παράδοση αλλά όπως έχει αποδείξει και πολλές φρέσκες ιδέες. Σοβαρή και υπεύθυνη αλλά και με στηρίγματα στον επιχειρηματικό κόσμο, φαίνεται πως δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μπει στη μάχη της διαδοχής.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, σίγουρα παίρνει πόντους από την επιχειρηματολογία του Αντώνη Σαμαρά, ότι  ΝΔ δεν έχασε σε αυτές τις εκλογές, καθώς ήταν ο άνθρωπος που είχε εκ της θέσεώς του αναλάβει τον προεκλογικό αγώνα του κόμματος. Την ίδια ώρα του πιστώνεται πως κατάφερε και διατήρησε τη συνοχή του κομματικού μηχανισμού, ο οποίος δεν διαλύθηκε όπως αυτός του ΠΑΣΟΚ. Νέος και φιλόδοξος, δεν θα αργήσει να ξετυλίξει τις φιλόδοξες σκέψεις του για την ηγεσία.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατάφερε σε δύσκολες συνθήκες να σταθεί όρθιος στη Β' Αθήνας. Με βασικό στήριγμα την ιστορία του πατέρα του αλλά και τις δικές του γνωριμίες και ικανότητες, έχει τη δυνατότητα να διατυπώσει συγκροτημένο πολιτικό λόγο, αν και υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν πως το lifestyle που έχει επιλέξει δεν τον βοηθούν στις πολιτικές του φιλοδοξίες.


Πηγή : newspost.gr


Η φρουκτόζη πίσω από την «επιδημία» διαβήτη Τύπου 2



Οι ειδικοί ενοχοποιούν τώρα τα πρόσθετα γλυκαντικά ως βασικό υπαίτιο για την «ενδημικών διαστάσεων», σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, έξαρση του διαβήτη Τύπου 2

Οι πρόσθετες γλυκαντικές ουσίες όπως η φρουκτόζη ή το αμυλοσιρόπιο συνδέονται ευθέως πλέον με την εκδήλωση σακχαρώδους διαβήτη Τύπου 2 και άλλων διαταραχών στον μεταβολισμό, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες καρδιαγγειακών νοσημάτων. Κρούοντας τον «κώδωνα του κινδύνου», οι διατροφολόγοι προειδοποιούν τους καταναλωτές να αποφεύγουν τα επεξεργασμένα τρόφιμα τα οποία περιέχουν υψηλές ποσότητες ανθυγιεινών γλυκαντικών και να εντάξουν στην καθημερινή τους δίαιτα… κανονικές τροφές, πολλά φρούτα και λαχανικά.

Οι πάσχοντες από διαβήτη Τύπου 2 ανά τον κόσμο υπερδιπλασιάσθηκαν τα τελευταία χρόνια, φθάνοντας τα 347 εκατομμύρια ανθρώπους το 2008 από 153 που ήταν το 1980. Οι ειδικοί επισημαίνουν τους κινδύνους από τα πρόσθετα γλυκαντικά όπως η φρουκτόζη που βρίσκονται στις περισσότερες έτοιμες τροφές και κυρίως στα αναψυκτικά, ανθρακούχα και μη: αποτελέσματα μελετών και κλινικές δοκιμές συμπεραίνουν ότι υπερβολική πρόσληψη φρουκτόζης διαταράσσει τον ρυθμό του μεταβολισμού και προκαλεί αντίσταση στην ινσουλίνη –κατάσταση κατά την οποία τα όργανα του σώματος δεν απορροφούν καλά την ινσουλίνη, οδηγώντας σε μεταβολικό σύνδρομο και σε προδιαβητικό στάδιο.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας συστήνει τα πρόσθετα σακχαρώδη να μην υπερβαίνουν τον 10% του ημερησίου θερμιδικού φορτίου, σύσταση η οποία προφανώς… πάει περίπατο, από την στιγμή που το 75% των έτοιμων συσκευασμένων φαγητών και αναψυκτικών/χυμών είναι φουλ στα γλυκαντικά. Δεν υπάρχει βιολογικός λόγος για πρόσθετα σακχαρώδη στο διαιτολόγιό μας, τονίζουν οι συντάκτες της σχετικής έρευνας στην επιθεώρηση Mayo Clinic Proceedings, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως ο περιορισμός τους είναι «η πιο αποτελεσματική στρατηγική για την διασφάλιση της μελλοντικής μας υγείας».


Πηγή : iatropedia.gr


Νεκρός σε τροχαίο ο θρυλικός Μπομπ Σάιμον της εκπομπής «60 Minutes»


Ο οδηγός του έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε διερχόμενο αυτοκίνητο - Έχει λάβει 27 Emmys για μεγάλα ρεπορτάζ που έχει καλύψει

Ο βετεράνος δημοσιογράφος του CBS και της εκπομπής «60 Minutes», Μπομπ Σάιμον, έχασε τη ζωή του όταν η Lincoln Town στην οποία μετέβαινε συγκρούστηκε με διερχόμενη Mercedes-Benz στo Μανχάταν της Νέας Υόρκης.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο οδηγός του Σάιμον έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα να πέσει πρώτα πάνω στο διερχόμενο αυτοκίνητο και από κει στο πεζοδρόμιο. Ο Σάιμον καθόταν στη θέση του συνοδηγού και δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας.


«Έχουμε δυσάρεστα νέα από την οικογένεια του CBS. Ο συνάδελφός μας από το 60 Minutes, Μπομπ Σάιμον σκοτώθηκε σήμερα το απόγευμα», ανακοίνωσε προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του ο παρουσιαστής του καναλιού, Σκοτ Πέλεϊ.


Ο Σάιμον υπήρξε δημοσιογράφος στο κανάλι εδώ και πέντε δεκαετίες. Έχει λάβει 27 Emmys για μεγάλα ρεπορτάζ που έχει καλύψει όπως ο πόλεμος του Βιετνάμ, ο πόλεμος του Κόλπου και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ήταν παντρεμένος και είχε μια κόρη που εργαζόταν στο πλευρό του και στην παραγωγή της εκπομπής.





Πηγή : protothema.gr



Πωλείται ο Ρονάλντο; Οργή για το ξέφρενο πάρτι του


Πωλητήριο στον Κριστιάνο Ρονάλντο βάζει ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της πολιτικής εφημερίδας «Confidencial».


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας το αφεντικό της ομάδας της Μαδρίτης, δεν είναι ικανοποιημένος από την παρουσία του Πορτογάλου άσου και πλέον... ακυρώνει τον παλιό του ισχυρισμό, ο οποίος δεν ήταν άλλος από τη διάθεσή του να κρατήσει τον CR7 για χρόνια στη Μαδρίτη...

Ο Πέρεθ φέρεται να ενοχλήθηκε με το ξέφρενο πάρτι γενεθλίων του Κριστιάνο Ρονάλντο, μετά τα τέσσερα γκολ που δέχθηκε η “βασίλισσα” από την Ατλέτικο και θεωρεί ότι ο παίκτης κορέστηκε στην ομάδα μετά την εξαετή παραμονή του σε αυτή.

«Τα τελευταία δύο χρόνια γελούσαμε με το Μέσι και τώρα μας συμβαίνει αυτό» είναι η ανεπιβεβαίωτη καυστική δήλωση του προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης για τον ποδοσφαιριστή της ομάδας του και θεωρεί ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μάντσεστερ Σίτι, η Τσέλσι κι η Παρί Σεν Ζερμέν είναι οι ομάδες που μπορούν να σηκώσουν το βάρος του υψηλού κόστους του Ρονάλντο. Μάλιστα, προτιμά τη Γιουνάιτεντ, καθώς ενδιαφέρεται για την απόκτηση του τερματοφύλακα Νταβίντ Ντε Χέα.


Πηγή : newsit.gr


Δείπνο στελεχών της ΝΔ με μενού ποιόν άλλο τον Σαμαρά




Κινητικότητα με δείπνα και επαφές παρατηρείται τελευταία στη Νέα Δημοκρατία και μόλις χθες το βράδυ, ένα από τα σημαντικά όπως χαρακτηρίστηκε δείπνα, έλαβε χώρα μεταξύ κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας με μενού… τον Αντώνη Σαμαρά και την επόμενη ημέρα στο κόμμα.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, το δείπνο οργάνωσε η Μαριέττα Γιαννάκου με καλεσμένους όλα τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ πλην του Κ. Καραμανλή (δεν χρειαζόταν ο ίδιος, σχεδόν όλοι οι άλλοι που πήγαν στο δείπνο, Καραμανλικοί δηλώνουν). Στο δείπνο δεν κλήθηκαν ωστόσο οι Μ. Βορίδης και Α. Γεωργιάδης.
Ειδικότερα το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει:
«οι νέες ισορροπίες που διαμόρφωσε το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου, τα αίτια της εκλογικής ήττας, αλλά και η επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία κυριάρχησαν στο χθεσινό «δείπνο κορυφής» βουλευτών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, το πλέον μαζικό μετά τις εκλογές. Την ώρα που ο κ. Αντώνης Σαμαράς προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών προκειμένου να μετάσχει, σήμερα, στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην Αθήνα, τα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. ανταποκρίνονταν στην πρόσκληση της κ. Μαριέττας Γιαννάκου, μετατρέποντας την «Αθηναΐδα», όπου παρατέθηκε το δείπνο, σε θέατρο εσωκομματικών ζυμώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στην πρόσκληση της πρώην ευρωβουλευτού και υπουργού, η οποία ουδέποτε έκρυψε τις διαφωνίες της με την πολιτική της περιόδου Σαμαρά, ανταποκρίθηκε το σύνολο των στελεχών που εμφανίζονται να έχουν ρόλο, πρωταγωνιστικό ή μη, στην επόμενη ημέρα της Νέας Δημοκρατίας. Το «παρών» έδωσαν η Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και o Κυριάκος Μητσοτάκης (ο μόνος εκ των συμμετεχόντων που είναι μέλος της νέας προεδρικής ομάδας ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος), ο Νίκος Δένδιας, η Ολγα Κεφαλογιάννη, ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Είχε προσκληθεί, αλλά δεν προσήλθε, οι Ευ. Μεϊμαράκης, που επικαλέστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, και την κρισιμότητα της συνόδου του Eurogroup.

Πλην των οκτώ κοινοβουλευτικών στελεχών, στο τραπέζι παρεκάθησαν δύο στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή, που σήμερα βρίσκονται εκτός Βουλής, οι Ευάγγελος Αντώναρος και Aρης Σπηλιωτόπουλος, ενώ συνειρμούς προκαλεί και η επιλογή των τριών «νέων» που εκλήθησαν. Πρόκειται για τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη, εκ των λίγων που αμφισβήτησε ευθέως τις επιλογές της ηγετικής ομάδας, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ και νυν δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου. Και οι τρεις, στελέχη της νεότερης γενιάς που δεν έχουν κρύψει τις «καραμανλικές» τους αναφορές.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι εκ των στελεχών που εμφανίζονται να έχουν βαρύνοντα λόγο στο κόμμα, ο μόνος που δεν έλαβε πρόσκληση είναι ο κ. Μάκης Βορίδης, δείγμα της διάθεσης των παραδοσιακών στελεχών της Ν.Δ. να χαράξουν σαφή διαχωριστική γραμμή με στελέχη που έχουν οξύ ιδεολογικό στίγμα.

Σε πείσμα του Αλεξανδρινού ποιητή, η ομάδα των γαλάζιων που συγκεντρώθηκε χθες, με μενού τις μετεκλογικές εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία, δεν θύμιζε σε τίποτε «αόρατο θίασο», παρά το γεγονός ότι οι συνεννοήσεις έγιναν υπό καθεστώς πλήρους μυστικότητας. Αλλωστε, η πραγματοποίηση της συνάντησης, παρά τις προφανώς διαφορετικές επιδιώξεις των συμμετεχόντων σε αυτή (σ.σ. κάποιοι εξ αυτών δεν αποκλείεται να είναι αντίπαλοι σε μία ενδεχόμενη κούρσα διαδοχής), μοιάζει να ανοίγει το κεφάλαιο της «επόμενης ημέρας» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενόψει μάλιστα της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. στις 19 Φεβρουαρίου αλλά και της σύγκλησης της Πολιτικής Γραμματείας στα τέλη του μήνα. Η κοινή θέση που φαίνεται ότι μοιράζονται όσοι συμμετείχαν είναι η ανάγκη βαθιάς αυτοκριτικής στο κόμμα και άνοιγμα των διαδικασιών για την επόμενη ημέρα, πάντοτε σε συνάρτηση και με τις εξελίξεις στο μείζον εθνικό μέτωπο, που δεν είναι άλλο από τη διαπραγμάτευση της νέας ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωζώνη. Αυτό, άλλωστε, το (μη) δεδομένο μοιάζει να λειτουργεί ανασταλτικά για την όποια εκδήλωση αμφισβήτησης προς το πρόσωπο του κ. Σαμαρά».

Πηγή: parapolitika.gr



ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ: ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Έφτασε η ημέρα που οι κρεατοφαγικές «ατασθαλίες» επιτρέπονται! Κομφετί και χαρτοπόλεμος συμπληρώνουν το σκηνικό της Τσικνοπέμπτης!
Τα κάρβουνα και οι ψησταριές ετοιμάζονται από νωρίς, οι μασκαράδες βγαίνουν και επίσημα πια έξω, ενώ το κρέας σήμερα, Τσικνοπέμπτη έχει την τιμητική του.
Το μοναδικό ζητούμενο... η «τσίκνα»!
Εορταστική διάθεση με μουσικές, μασκαράδες, χαρτοπόλεμο και την τσίκνα από το ψήσιμο του κρέατος να διαχέεται παντού, επιτάσσει η σημερινή μέρα.
Η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (Κρεατινής) γνωστή σε όλους ως Τσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη σηματοδοτεί την έναρξη των Αποκριών αφού από την επομένη μέρα ξεκινάει -σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση- μία μακρά περίοδος νηστείας μέχρι την Κυριακή του Πάσχα.
Το έθιμο χάνεται στα βάθη των αιώνων, χωρίς να είναι γνωστή η προέλευσή του. Εικάζεται, όμως, ότι προέρχεται από τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, που διατηρήθηκε και στα χρόνια του Χριστιανισμού.
Το γιορτινό πνεύμα της Τσικνοπέμπτης ακολουθεί και ο δήμος Αθηναίων, στήνοντας ένα ολοήμερο ζωντανό αποκριάτικο πάρτι στην Πλάκα, από το πρωί έως αργά το βράδυ. Πρωταγωνιστές θα είναι η μουσική, οι ξέφρενοι ρυθμοί αλλά και όλοι οι καρναβαλιστές που θα ριχτούν στις απολαύσεις και θα αφήσουν για λίγο τα άγχη και τις σκοτούρες της καθημερινότητας.
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων με την αποκριάτικη μουσική διαδρομή από την Πλατεία Κοτζιά προς το Μοναστηράκι και το Μουσικό Σχήμα «Λευτέρης Γρηγορίου και Global Νταούλια» με τη μουσική διαδρομή του από το Μοναστηράκι προς το Θησείο, άνοιξαν στις 12 το μεσημέρι τις εκδηλώσεις.
Η αποκριάτικη γιορτή της Τσικνοπέμπτης κορυφώνεται στις 9 μμ με την Πλακιώτικη Αποκριά και τους καρναβαλιστές από τον καλλιτεχνικό οργανισμό «Μορφές Έκφρασης» οι οποίοι με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια θα παρελάσουν στο ιστορικό κέντρο της πόλης (Μετρό Ακροπόλεως- Μοναστηράκι), μετατρέποντάς το σε μία μεγάλη μουσική και χορευτική σκηνή, που θα ενθουσιάσει το αθηναϊκό κοινό.
Εκτός από τις εκδηλώσεις του δήμου πολλά είναι και τα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε περιφερειακούς δήμους που στήνουν τις δικές τους ψησταριές συμμετέχοντας στο έθιμο της Τσικνοπέμπτης και ευχαριστώντας με τον τρόπο αυτόν πελάτες και περαστικούς.
Το βράδυ την τιμητική τους θα έχουν οι ταβέρνες με τα κοψίδια και το κρασί να συντροφεύουν τους καρναβαλιστές.
Ο κάθε τόπος έχει αναπτύξει τα δικά του ιδιαίτερα έθιμα.
Στη Θήβα, την Τσικνοπέμπτη ξεκινά ο «βλάχικος» γάμος, που περιλαμβάνει το προξενιό, συνεχίζεται με τον γάμο και ολοκληρώνεται με το γλέντι και την «επίδοση» των προικιών της νύφης, την Καθαρή Δευτέρα.
Οι Πατρινιοί, στήνουν ψησταριές ακόμη και στα πεζοδρόμια, έξω από τα μαγαζιά τους, και αναβιώνουν το δρώμενο του γάμου «Της Γιαννούλας της Κουλουρούς». Η Γιαννούλα ήταν υπαρκτό πρόσωπο, που έζησε πριν το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και πουλούσε κουλούρια για να ζήσει. Αγράμματη καθώς ήταν, πίστευε τους συμπολίτες της που της έταζαν να την παντρέψουν με τον Πρόεδρο της Αμερικής Ουίλσον (Ιούλσο, όπως τον πρόφερε η ίδια)! Έτσι στηνόταν μια ολόκληρη φάρσα, ο υποτιθέμενος Ουίλσον, ο γαμπρός, ερχόταν με πλοίο στο λιμάνι, ντυμένος με φράκο και η Γιαννούλα περίμενε τον γαμπρό, ενώ ο κόσμος γύρω διασκέδαζε με την ψυχή του...
Στην Κέρκυρα λαμβάνει χώρα το έθιμο "τα Κορφιάτικα Πετεγολέτσα" που πραγματοποιούνται σε κεντρικές πλατείες του νησιού, ή σε στενά δρομάκια. Εκεί οι νοικοκυρές βγαίνουν στα παράθυρα και στήνουν κουτσομπολιό (πετεγουλιό), όπου βγαίνουν –υποτίθεται- στη φόρα όλα τα άπλυτα της κάθε οικογένειας!
Στην Κομοτηνή, τα αρραβωνιασμένα ζευγάρια ανταλλάσσουν πεσκέσια, βρώσιμα είδη συνήθως, την Τσικνοπέμπτη καψαλίζουν και στέλνουν στα ταίρια τους μια κότα, που θα φαγωθεί την Κυριακή της Αποκριάς.
Στις Σέρρες ανάβουν αυτή τη μέρα φωτιές γύρω από τις οποίες γίνονται τα προξενιά, καθώς ανακατεύονται τα...κάρβουνα!

Τα κάρβουνα και οι ψησταριές ετοιμάζονται από νωρίς, οι μασκαράδες βγαίνουν και επίσημα πια έξω, ενώ το κρέας σήμερα, Τσικνοπέμπτη έχει την τιμητική του.
Το μοναδικό ζητούμενο... η «τσίκνα»!
Εορταστική διάθεση με μουσικές, μασκαράδες, χαρτοπόλεμο και την τσίκνα από το ψήσιμο του κρέατος να διαχέεται παντού, επιτάσσει η σημερινή μέρα.
Η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (Κρεατινής) γνωστή σε όλους ως Τσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη σηματοδοτεί την έναρξη των Αποκριών αφού από την επομένη μέρα ξεκινάει -σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση- μία μακρά περίοδος νηστείας μέχρι την Κυριακή του Πάσχα.
Το έθιμο χάνεται στα βάθη των αιώνων, χωρίς να είναι γνωστή η προέλευσή του. Εικάζεται, όμως, ότι προέρχεται από τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, που διατηρήθηκε και στα χρόνια του Χριστιανισμού.
Το γιορτινό πνεύμα της Τσικνοπέμπτης ακολουθεί και ο δήμος Αθηναίων, στήνοντας ένα ολοήμερο ζωντανό αποκριάτικο πάρτι στην Πλάκα, από το πρωί έως αργά το βράδυ. Πρωταγωνιστές θα είναι η μουσική, οι ξέφρενοι ρυθμοί αλλά και όλοι οι καρναβαλιστές που θα ριχτούν στις απολαύσεις και θα αφήσουν για λίγο τα άγχη και τις σκοτούρες της καθημερινότητας.
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων με την αποκριάτικη μουσική διαδρομή από την Πλατεία Κοτζιά προς το Μοναστηράκι και το Μουσικό Σχήμα «Λευτέρης Γρηγορίου και Global Νταούλια» με τη μουσική διαδρομή του από το Μοναστηράκι προς το Θησείο, άνοιξαν στις 12 το μεσημέρι τις εκδηλώσεις.
Η αποκριάτικη γιορτή της Τσικνοπέμπτης κορυφώνεται στις 9 μμ με την Πλακιώτικη Αποκριά και τους καρναβαλιστές από τον καλλιτεχνικό οργανισμό «Μορφές Έκφρασης» οι οποίοι με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια θα παρελάσουν στο ιστορικό κέντρο της πόλης (Μετρό Ακροπόλεως- Μοναστηράκι), μετατρέποντάς το σε μία μεγάλη μουσική και χορευτική σκηνή, που θα ενθουσιάσει το αθηναϊκό κοινό.
Εκτός από τις εκδηλώσεις του δήμου πολλά είναι και τα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε περιφερειακούς δήμους που στήνουν τις δικές τους ψησταριές συμμετέχοντας στο έθιμο της Τσικνοπέμπτης και ευχαριστώντας με τον τρόπο αυτόν πελάτες και περαστικούς.
Το βράδυ την τιμητική τους θα έχουν οι ταβέρνες με τα κοψίδια και το κρασί να συντροφεύουν τους καρναβαλιστές.
Ο κάθε τόπος έχει αναπτύξει τα δικά του ιδιαίτερα έθιμα.
Στη Θήβα, την Τσικνοπέμπτη ξεκινά ο «βλάχικος» γάμος, που περιλαμβάνει το προξενιό, συνεχίζεται με τον γάμο και ολοκληρώνεται με το γλέντι και την «επίδοση» των προικιών της νύφης, την Καθαρή Δευτέρα.
Οι Πατρινιοί, στήνουν ψησταριές ακόμη και στα πεζοδρόμια, έξω από τα μαγαζιά τους, και αναβιώνουν το δρώμενο του γάμου «Της Γιαννούλας της Κουλουρούς». Η Γιαννούλα ήταν υπαρκτό πρόσωπο, που έζησε πριν το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και πουλούσε κουλούρια για να ζήσει. Αγράμματη καθώς ήταν, πίστευε τους συμπολίτες της που της έταζαν να την παντρέψουν με τον Πρόεδρο της Αμερικής Ουίλσον (Ιούλσο, όπως τον πρόφερε η ίδια)! Έτσι στηνόταν μια ολόκληρη φάρσα, ο υποτιθέμενος Ουίλσον, ο γαμπρός, ερχόταν με πλοίο στο λιμάνι, ντυμένος με φράκο και η Γιαννούλα περίμενε τον γαμπρό, ενώ ο κόσμος γύρω διασκέδαζε με την ψυχή του...
Στην Κέρκυρα λαμβάνει χώρα το έθιμο "τα Κορφιάτικα Πετεγολέτσα" που πραγματοποιούνται σε κεντρικές πλατείες του νησιού, ή σε στενά δρομάκια. Εκεί οι νοικοκυρές βγαίνουν στα παράθυρα και στήνουν κουτσομπολιό (πετεγουλιό), όπου βγαίνουν –υποτίθεται- στη φόρα όλα τα άπλυτα της κάθε οικογένειας!
Στην Κομοτηνή, τα αρραβωνιασμένα ζευγάρια ανταλλάσσουν πεσκέσια, βρώσιμα είδη συνήθως, την Τσικνοπέμπτη καψαλίζουν και στέλνουν στα ταίρια τους μια κότα, που θα φαγωθεί την Κυριακή της Αποκριάς.
Στις Σέρρες ανάβουν αυτή τη μέρα φωτιές γύρω από τις οποίες γίνονται τα προξενιά, καθώς ανακατεύονται τα...κάρβουνα!


Πηγή : newsbomb.gr


Τρία παιδιά εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγες μέρες από χώρο φιλοξενίας στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης


Έκκληση για βοήθεια από το Χαμόγελο του Παιδιού

Στις 07 Φεβρουαρίου 2015, ο ανήλικος Mohamed (16 ετών), Συριακής καταγωγής εξαφανίστηκε από χώρο φιλοξενίας ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Από τον ίδιο χώρο, τρεις μέρες μετά στις 10 Φεβρουαρίου 2015 κατά τις βραδινές ώρες, εξαφανίστηκαν ο ανήλικος Seristian (5 ετών) και η ανήλικη Helan (10 ετών).

Ο 16χρονος Mohamed έχει ύψος 1,55 μ., είναι αδύνατος και έχει σκουρόχρωμο δέρμα, μαύρα μαλλιά και μαύρα μάτια. Φορούσε μαύρη μπλούζα και μπλε τζην παντελόνι.

Η 10χρονη Helan έχει ύψος 1,40 μ., σκουρόχρωμο δέρμα, μαύρα σγουρά μαλλιά και μαύρα μάτια. Φορούσε ροζ - μωβ μπουφάν, γκρι αθλητικό παντελόνι και αθλητικά άσπρα παπούτσια.

Ο 5χρονος Seristian έχει ύψος 1,05 μ., είναι αδύνατος με σκουρόχρωμο δέρμα, καστανά μαλλιά και καστανά μάτια. Φορούσε μπλε σκούρο μπουφάν, γκρι αθλητικό παντελόνι και μπλε μποτάκια ορειβατικά.

Είναι σίγουρο ότι αυτές οι εξαφανίσεις έχουν να κάνουν με την παράνομη διακίνηση ανηλίκων απο συμμορίες κακοποιών,

Περισσότερες πληροφορίες εδώ http://www.hamogelo.gr/4-1/2243/Exafanish-ton-anhlikon-Mohamed---Seristian-koi-ths-Helan 



Τσίπρας: Να βρεθεί λύση με σεβασμό στους κανόνες της ΕΕ



Θα πρέπει να βρεθεί μια λύση με σεβασμό στους κανόνες της ΕΕ, δήλωσε από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται σήμερα για την Σύνοδο της ΕΕ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα δεσμεύεται για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων όπως η πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.

«Τώρα είναι η ώρα να προωθήσουμε τις αλλαγές που δεν υλοποίησε η προηγούμενη κυβέρνηση, να δώσουμε τέλος στην διαφθορά και να αντιμετωπίσουμε την φοροδιαφυγή» δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά την συνάντησή του με τον Βέλγο πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ.
Στην συνέχεια θα έχει συνάντηση με την πρωθυπουργό της Λετονίας Λαϊμντότα Στραουγιούμα και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.
Με τους ομολόγους του από την ΕΕ, ο Αλ. Τσίπρας θα συζητήσει την ελληνική πρόταση για συμφωνία - γέφυρα και θα παρουσιάσει τις θέσεις της κυβέρνησης για μια σειρά μεταρρυθμίσεων που θα πραγματοποιήσει, σύμφωνα με όσα εξήγγειλε στις προγραμματικές δηλώσεις.
Ο πρωθυπουργός δεν έχει κάποια προγραμματισμένη συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ στη σημερινή συνόδο κορυφής της ΕΕ, πιθανόν όμως να υπάρξει κάποια άτυπη συνάντηση, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας το πρωί στο Mega.
Με καθυστέρηση η έναρξη των εργασιών της Συνόδου
Όπως έγινε σήμερα γνωστό, η έναρξη των εργασιών της συνόδου θα καθυστερήσει κατά τουλάχιστον δύο ώρες εξαιτίας της παράτασης των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

«Οι εργασίες της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής θα αρχίσουν στις 15.00 ώρα Βρυξελλών (16.00 ώρα Ελλάδος)» όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Δεδομένου του χρόνου που χρειάζονται για να φθάσουν στις Βρυξέλλες, μετά τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που έληξαν με συμφωνία για εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία από τις 15 Φεβρουαρίου, ο Φρανσουά Ολάντ, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος θα συμμετάσχει επίσης στη σύνοδο κορυφής (το ραντεβού του με τον Αλ. Τσίπρα ακυρώθηκε), δεν θα βρίσκονται στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα πριν από τις πρώτες απογευματινές ώρες.
Σημειώνεται πως στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής που διεξάγεται σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ αναμένεται να ενημερώσει τους Ευρωπαίους ηγέτες για την έκβαση των διαπραγματεύσεων σχετικά με την Ελλάδα.
Μετά από τις χθεσινές επτάωρες συνομιλίες στις Βρυξέλλες που έληξαν μετά τα μεσάνυχτα, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε ένα κοινό ανακοινωθέν για τα επόμενα βήματα και πλέον όλα τα βλέμματα στρέφονται στο επόμενο Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου.


Πηγή : ethnos.gr




Το δίλημμα δεν θα αργήσει του Αλέξη Παπαχελά





Αλέξης Παπαχελάς ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ   Έντυπη Καθημερινή


Θα φτάσουμε σύντομα σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Και τότε θα πρέπει να αποφασίσουμε αν επιθυμούμε να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη με Χ όρους ή αν προτιμάμε τη δραχμή. Στην πραγματικότητα είναι ένα δίλημμα που ταλανίζει τον τόπο και το συλλογικό υποσυνείδητο σχεδόν από την ώρα που μπήκαμε στο Μνημόνιο.

Η σκόνη θα καθίσει λοιπόν και ο κ. Βαρουφάκης θα φέρει πίσω μια συμφωνία. Οχι αύριο το βράδυ, ενδεχομένως ούτε και την επόμενη Δευτέρα. Μέσα σε δραματικές συνθήκες θα γυρίσει πάντως στην Αθήνα και θα πει «έως εδώ τα καταφέραμε, είτε δεχόμαστε αυτήν τη συμφωνία και παραμένουμε στο ευρώ είτε την απορρίπτουμε και από αύριο οι τράπεζές μας και η χώρα είναι στον αέρα». Μέχρι τότε θα έχουν φτάσει στην Αθήνα και όλες οι απαντήσεις που περιμένουμε. Θα ξέρουμε, δηλαδή, τι δίνουν σε χρήμα και στήριξη Μόσχα, Πεκίνο και Ουάσιγκτον, προκειμένου να μην αιωρούνται ασάφειες στον δημόσιο διάλογο.

Το ερώτημα είναι τι θα κάνουμε τότε. Ο κ. Βαρουφάκης είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας, θέλει μια Ελλάδα ανακουφισμένη και μεταρρυθμισμένη αλλά στο ευρώ. Ο πρωθυπουργός επίσης, θέλω να πιστεύω, ότι βρίσκεται στην ίδια πλευρά και πως έχει συναίσθηση του τι σημαίνει δραχμή. Υπάρχουν όμως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, τα οποία πολύ έντιμα και χωρίς περιστροφές διατυπώνουν άλλες απόψεις. Ο κ. Λαφαζάνης και ο κ. Λαπαβίτσας εκπροσωπούν μία σχολή που πιστεύει ότι η παραμονή στην Ευρωζώνη είναι εθνικά και κοινωνικά ασύμφορη. Τι θα συμβεί λοιπόν τότε, όταν θα τελειώσει η σκληρή, χωρίς όρια διαπραγμάτευση; Ενας σαφής κίνδυνος είναι να βρεθεί διχασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να βρει την ψυχική και πολιτική δύναμη να δημιουργήσει συμμαχίες με άλλες πολιτικές δυνάμεις, που θα πιστεύουν ότι η παραμονή στο ευρώ θα αξίζει το όποιο «τίμημα» θα καταγράφεται στη συμφωνία του κ. Βαρουφάκη. Θα το πράξει ή θα προτιμήσει να συνταχθεί με την άλλη άποψη; Τώρα πλέον ξέρει τι θα έχει μπροστά του. Οποιος δεχθεί τη συμφωνία θα μοιάζει με έναν ακόμη γενναίο που καβαλάει τον ταύρο στο ροντέο γνωρίζοντας ότι αν δεν πέσει στον πρώτο γύρο, θα πέσει στον δεύτερο. Αυτή είναι η μοίρα των ηγετών στις χώρες της κρίσης στις μέρες μας. Κρατούν τις χώρες τους όρθιες για ένα διάστημα, αλλά στο τέλος πέφτουν. Αν πάλι δεν δεχθεί τη συμφωνία θα αναλάβει την ευθύνη για μια ιστορική απόφαση, από εκείνες που λαμβάνονται σε μία χώρα κάθε 40-50 χρόνια. Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει πάντως. Και το κακό είναι ότι έρχεται μέσα σε ένα σκηνικό ομαδικής παράκρουσης και παντελούς απουσίας στοιχειώδους συναίνεσης. Σπανίως λάβαμε ορθές αποφάσεις μέσα σε τέτοιες συνθήκες και χωρίς την παρουσία ηγετών τύπου Ελευθερίου Βενιζέλου και Κωνσταντίνου Καραμανλή, που ήξεραν να πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα την κρίσιμη για τον τόπο ώρα.


Πηγή : kathimerini.gr




Κεραυνός "χτύπησε" αεροσκάφος! - "Νομίζαμε ότι πήρε φωτιά το αεροπλάνο" - λένε οι επιβάτες της πτήσης




Tον τρόμο έζησαν οι επιβάτες της πρωινής πτήσης της AEGEAN σήμερα το πρωί. Συγκεκριμένα το αεροσκάφος της πτήσης Α331 που αναχώρησε στις 7 το πρωί από το αεροδρόμιο των Χανίων και είχε ως προορισμό την Αθήνα, χτυπήθηκε από κεραυνό. Σύμφωνα με επιβάτες της πτήσης που έκαναν λόγο για πτήση ... του τρόμου, ο κεραυνός χτύπησε το αεροσκάφος την ώρα της απογέιωσης. "Ακούσαμε ένα κρότο και είδαμε ένα κόκκινο φως. Νομίζαμε ότι το αεροπλάνο είχε πάρει φωτιά!" - ανέφεραν επιβάτες, εξηγώντας ότι οι αναταράξεις ήταν τόσο έντονες ώστε όλοι κυριεύτηκαν από πανικό για το τί συνέβαινε. Άλλοι ζητούσαν να επιστρέψουν στα Χανιά ενώ άλλοι βρίσκονταν σε κατάσταση πανικού. Το αεροσκάφος, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ισορρόπησε μετά από περίπου 10 λεπτά, οπότε ενημερώθηκαν από τον πιλότο ότι το αεροπλάνο είχε χτυπηθεί από κεραυνό και τους ζητήθηκε να παραμείνουν στις θέσεις τους δεμένοι.

Αποτέλεσμα του περιστατικού ήταν όπως είναι φυσικό ένας μεγάλος κρότος, ενώ το αεροσκάφος τραντάχθηκε! Επικράτησε πανικός μεταξύ των επιβατών, τους οποίους πάντως καθησύχασε ο  κυβερνήτης του αεροπλάνου που είπε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Το αεροσκάφος συνέχισε την πτήση του και έφθασε στον προορισμό του κανονικά.


Πηγή : cretalive.gr


FINANCIAL TIMES : Το κείμενο της «κοινής δήλωσης» που απορρίφθηκε από το Eurogroup - Η απάντηση Βαρουφάκη στο Twitter - Ολο το παρασκήνιο


Το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος που επρόκειτο να εκδοθεί από το χθεσινό έκτακτο Eurogroup αλλά τελικά απορρίφθηκε δημοσιεύει η ιστοσελίδα της εφημερίδας Financial Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο κοινό ανακοινωθέν διατυπωνόταν ότι οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν σε επέκταση και επιτυχή ολοκλήρωση του παρόντος προγράμματος.
Επίσης αναφερόταν στο ανακοινωθέν ότι σε περίπτωση που η συνεργασία είναι επιτυχής,θα υπάρξει χρονικό διάστημα-γέφυρα ώστε ελληνικές αρχές και eurogroup να συμφωνήσουν σε ενδεχόμενες νέες ρυθμίσεις.
Επίσης στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε τη δέσμευση της για την κάλυψη των οικονομικών υποχρεώσεων προς όλους τους πιστωτές της καθώς και για μία ευρύτερη και ισχυρότερη διαδικασία μεταρρυθμίσεων με στόχο τη διαρκή βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης.


H λέξη για την επέκταση (extending) ήταν αυτή που προκάλεσε το αδιέξοδο αφού η ελληνική πλευρά δεν την αποδέχθηκε. Ομοίως και η πλευρά του γερμανικού μπλοκ δεν αποδέχθηκε τη λέξη amend, δηλαδή «τροποποίηση».
Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων που κράτησαν 2,5 ώρες έγιναν τηλεφωνικές επαφές μεταξύ Τσίπρα και Βαρουφάκη όπου αποφασίστηκε να μη δοθεί το «πράσινο φως» για κοινό ανακοινωθέν.

Το παρασκήνιο της κατάρρευσης



Όπως γράφουν οι Financial Times οι συνομιλίες κατέρρευσαν την τελευταία στιγμή όταν πολλοί από τους συμμετέχοντες ανάμεσά τους και ο Σόιμπλε είχαν ήδη φύγει από τη συνεδρίαση. Η εφημερίδα γράφει ότι αρχικά ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάννης Βαρουφάκης, είχε συμφωνήσει σε μια κοινή δήλωση με τους συναδέλφους του. Κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι τη δήλωση είχε ακόμη υπογράψει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος ήταν επίσης στις Βρυξέλλες για τη συνάντηση.
Μόλις το κοινό ανακοινωθέν εγκρίθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup διαλύθηκε και ο Σόιμπλε με αρκετούς από τους συναδέλφους του, αποχώρησαν. Αλλά τότε τελευταία στιγμή ο έλληνας υπουργός Οικονομικών έκανε μια τελευταία κλήση προς τον πρωθυπουργό και σε στελέχη της κυβέρνησης για να ενημερώσει για το τι είχε μόλις συμφωνηθεί – και τότε κυβερνητικοί αξιωματούχοι απέρριψαν την ανακοίνωση.
Η δήλωση που παρουσιάζουν οι Financial Times:
«Σήμερα το Eurogroup έκανε απολογισμό της τρέχουσας κατάστασης στην Ελλάδα και της κατάστασης του υπάρχοντος προγράμματος προσαρμογής. Στο πλαίσιο αυτό, το Eurogroup ενεπλάκη σε εντατικό διάλογο με τις νέες ελληνικές αρχές.
Οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν τη δέσμευσή τους σε μια ευρύτερη και ισχυρότερη διαδικασία μεταρρυθμίσεων με στόχο τη διαρκή βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης. Ταυτόχρονα, οι ελληνικές αρχές επανέλαβαν την κατηγορηματική δέσμευσή τους στις οικονομικές υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές τους.
Σε αυτή τη βάση, θα αρχίσουμε τώρα την τεχνική εργασία για την περαιτέρω αξιολόγηση των σχεδίων μεταρρύθμισης στην Ελλάδα. Οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά και εποικοδομητικά με τα θεσμικά όργανα για να διερευνήσουν τις δυνατότητες για την επέκταση και την επιτυχή ολοκλήρωση του υφιστάμενου προγράμματος, λαμβάνοντας υπόψη τα σχέδια της νέας κυβέρνησης.
Αν αυτή είναι επιτυχής αυτό θα γεφυρώσει το χρονικό διάστημα για τις ελληνικές αρχές και το Eurogroup, ώστε να εργαστούν σε ενδεχόμενες νέες συμβατικές ρυθμίσεις. Εμείς θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας στην επόμενη συνάντησή μας την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου».



Η απάντηση του Γ. Βαρουφάκη στο Twitter

«Είναι η δήλωση του Eurogroup στην οποία συμφώνησε ο Βαρουφάκης, αλλά η Αθήνα απέρριψε» έγραψε στο Twitter ο Peter Spiegel των FT για να λάβει άμεσα την απάντηση από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών. «Μπορώ να προτείνω να απέχετε από αμφίβολες θέσεις, βασισμένες σε ακόμα πιο αμφίβολες διαρροές; Είναι μάλλον απρεπές» ήταν το tweet του κ. Βαρουφάκη.



Γνώση του κειμένου επικαλείται και το Reuters, αναφέροντας επίσης πως την αντίθεση της Αθήνας προκάλεσε ιδιαίτερα η αναφορά περί παράτασης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο, το κείμενο ανέφερε:
«Οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν να εργαστούν στενά και εποικοδομητικά με τους θεσμούς για να διερευνήσουν τις δυνατότητες παράτασης και επιτυχούς ολοκλήρωσης του παρόντος προγράμματος, λαμβάνοντας υπόψη τα σχέδια της νέας κυβέρνησης.
«Με επιτυχή κατάληξη, αυτό θα γεφυρώσει το χρόνο για τις ελληνικές αρχές και το Eurogroup για να εργαστούν σε πιθανές νέες συμβατικές συμφωνίες».

Πηγή : imerisia.gr


Συμφωνία για κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσε ο Πούτιν



Σε κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία συμφώνησαν έπειτα από 15 ώρες συνομιλιών οι ηγέτες της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας που επέστρεψαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο Μινσκ για να επαναλάβουν τις συνομιλίες για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Οπως δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν η εκεχειρία θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 15 Φεβρουαρίου ενώ πρόσθεσε ότι υπήρξε συμφωνία και για την απόσυρση των βαρέων όπλων.

«Κατορθώσαμε να φθάσουμε σε συμφωνία επί των ουσιωδών θεμάτων», είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.

Εξάλλου, πρόσθεσε ότι η Ουκρανία θα πρέπει να εφαρμόσει συνταγματικές μεταρρυθμίσεις με στόχο τον σεβασμό των πολιτών της ανατολικής Ουκρανίας.

Η άφιξη των τεσσάρων ηγετών στο Μινσκ παρέμενε αμφίβολη μέχρι χθες το μεσημέρι, καθώς οι διαφωνίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου απειλούσαν να ανατινάξουν τη γαλλογερμανική πρωτοβουλία –μια «ύστατη προσπάθεια» διπλωματικής εκτόνωσης της κρίσης, όπως έχει χαρακτηριστεί– προτού καν ξεκινήσει. Η επιβεβαίωση της συνάντησης συνοδεύτηκε από πληροφορίες ρωσικών διπλωματικών πηγών κατά τις οποίες είχε επέλθει ουσιώδης πρόοδος στις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις, με αποτέλεσμα η πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας να εκτιμάται στα επίπεδα του 70%.

Της έναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών είχε προηγηθεί δραματική κλιμάκωση των εχθροπραξιών, καθώς τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα επεδίωξαν να διαμορφώσουν τετελεσμένα στο πεδίο της μάχης, ώστε να ενισχύσουν τη διαπραγματευτική τους θέση. Κερδισμένοι από αυτή την αιματηρή αναμέτρηση βγήκαν οι ρωσόφωνοι αυτονομιστές, οι οποίοι κέρδισαν νέα εδάφη στις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Η χθεσινή ημέρα ήταν μία από τις πιο φονικές από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου που έχει στοιχίσει τη ζωή περισσοτέρων των 5.400 ανθρώπων. Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι έχασε 19 άνδρες στις σφοδρές μάχες για την υπεράσπιση του Ντεμπάλτσεβε, που πολιορκείται από ρωσόφωνους αντάρτες. Στο κυριότερο προπύργιο των αυτονομιστών, το Ντονέτσκ, 11 άμαχοι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν σοβαρά όταν όλμος έπληξε στάση λεωφορείων.


Πηγή : kathimerini.gr


ΟΑΕΔ: Στα 1.063.928 άτομα οι άνεργοι το Δεκέμβριο




Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων  με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία) για τον μήνα Δεκέμβριο 2014 ανήλθε σε 858.125 άτομα. Από αυτά 453.098 (ποσοστό 52,80%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών, και 405.027 (ποσοστό 47,20%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων οι 342.696 είναι <άνδρες> (ποσοστό 39,94%) και οι 515.429 είναι <γυναίκες> (ποσοστό 60,06%).

Στην ηλικιακή ομάδα <15-19 ετών> το σύνολο των εγγεγραμμένων  ανέργων ανήλθε σε 9.455 άτομα (ποσοστό 1,10%), στην ηλικιακή ομάδα <20-24 ετών> ανήλθε σε 78.478 άτομα (ποσοστό 9,15%), στην ηλικιακή ομάδα <25-29 ετών> ανήλθε σε 123.111 άτομα (ποσοστό  14,35%), στην ηλικιακή ομάδα <30-44 ετών> ανήλθε σε 349.172 άτομα (ποσοστό 40,69%), στην ηλικιακή ομάδα <45-54 ετών> ανήλθε σε 187.007 άτομα (ποσοστό  21,79%), στην ηλικιακή ομάδα <55-64 ετών> ανήλθε σε 102.811 άτομα (ποσοστό 11,98%) και στην ηλικιακή ομάδα <65 ετών και άνω> ανήλθε σε 8.091 άτομα (ποσοστό  0,94%).

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο <χωρίς εκπαίδευση> το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 18.001 άτομα (ποσοστό 2,10%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο <υποχρεωτική εκπαίδευση (έως 3η Γυμνασίου)> ανήλθε σε  277.199 άτομα (ποσοστό 32,30%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο <δευτεροβάθμια εκπαίδευση> ανήλθε σε 417.772 άτομα (ποσοστό 48,68%) και στο εκπαιδευτικό επίπεδο <τριτοβάθμια εκπαίδευση> ανήλθε σε 145.153 άτομα (ποσοστό 16,92%).

Στους <Έλληνες υπηκόους> το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 801.094 άτομα (ποσοστό 93,35%), στους <υπηκόους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης> ανήλθε σε 14.147 άτομα (ποσοστό 1,65%) και στους <υπηκόους τρίτων χωρών> ανήλθε σε 42.884 άτομα (ποσοστό 5,00%).

ΣΥΝΟΛΟ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΛΟΙΠΩΝ [ΜΗ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑ]

Το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών (μη αναζητούντων εργασία) για τον μήνα Δεκέμβριο 2014 ανήλθε σε 205.803 άτομα όπου 68.687 (ποσοστό 33,38%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών,  και 137.116 (ποσοστό 66,62%) εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Από το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών μη αναζητούντων εργασία οι 81.821 είναι <άνδρες> (ποσοστό 39,76%) και οι 123.982  είναι <γυναίκες> (ποσοστό 60,24%).

Στην ηλικιακή ομάδα <15-19 ετών> το σύνολο των εγγεγραμμένων  λοιπών μη αναζητούντων εργασία ανήλθε σε 1.429 άτομα (ποσοστό 0,69%), στην ηλικιακή ομάδα <20-24 ετών> ανήλθε σε 11.966 άτομα (ποσοστό 5,81%), στην ηλικιακή ομάδα <25-29 ετών> ανήλθε σε 24.692 άτομα (ποσοστό  12,00%), στην ηλικιακή ομάδα <30-44 ετών> ανήλθε σε 83.603 άτομα (ποσοστό 40,62%), στην ηλικιακή ομάδα <45-54 ετών> ανήλθε σε 49.636 άτομα (ποσοστό  24,12%), στην ηλικιακή ομάδα <55-64 ετών> ανήλθε σε 30.759 άτομα (ποσοστό 14,95%) και στην ηλικιακή ομάδα <65 ετών και άνω> ανήλθε σε 3.718 άτομα (ποσοστό  1,81%).

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο <χωρίς εκπαίδευση> το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών μη αναζητούντων εργασία ανήλθε σε 6.808 άτομα (ποσοστό 3,31%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο <υποχρεωτική εκπαίδευση (έως 3η Γυμνασίου)> ανήλθε σε 89.101 άτομα (ποσοστό 43,29%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο <δευτεροβάθμια εκπαίδευση> ανήλθε σε 86.576 άτομα (ποσοστό 42,07%) και στο εκπαιδευτικό επίπεδο <τριτοβάθμια εκπαίδευση> ανήλθε σε 23.318 άτομα (ποσοστό 11,33%).

Στους <Έλληνες υπηκόους> το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών μη αναζητούντων εργασία ανήλθε σε 172.165 άτομα (ποσοστό 83,66%), στους <υπηκόους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης>  ανήλθε σε 9.711 άτομα (ποσοστό 4,72%) και στους <υπηκόους τρίτων χωρών> ανήλθε σε 23.927 άτομα (ποσοστό 11,63%).

ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

Το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων για τον μήνα Δεκέμβριο 2014 (αφορά τον αριθμό των δικαιούχων που πληρώθηκαν εντός του αντίστοιχου μήνα) ανέρχεται σε 173.526 άτομα από τα οποία οι 103.548 (ποσοστό 59,67%) είναι κοινοί και λοιπές κατηγορίες επιδοτουμένων και οι 69.978 (ποσοστό 40,33%) είναι εποχικοί τουριστικών  επαγγελμάτων.

Από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων οι 76.699 είναι <άνδρες> (ποσοστό 44,20%)  και οι 96.827 είναι <γυναίκες> (ποσοστό 55,80%).

Στην ηλικιακή ομάδα <15-19 ετών> το σύνολο των επιδοτούμενων  ανέργων ανήλθε σε 181 άτομα (ποσοστό 0,10%), στην ηλικιακή ομάδα <20-24 ετών> ανήλθε σε 8.699 άτομα (ποσοστό 5,01%), στην ηλικιακή ομάδα <25-29 ετών> ανήλθε σε 23.298 άτομα (ποσοστό  13,43%), στην ηλικιακή ομάδα <30-44 ετών> ανήλθε σε 85.742 άτομα (ποσοστό 49,41%), στην ηλικιακή ομάδα <45-54 ετών> ανήλθε σε 39.806 άτομα (ποσοστό  22,94%), στην ηλικιακή ομάδα <55-64 ετών> ανήλθε σε 15.079 άτομα (ποσοστό 8,69%) και στην ηλικιακή ομάδα <65 ετών και άνω> ανήλθε σε 721 άτομα (ποσοστό  0,42%).

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο <χωρίς εκπαίδευση> το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων ανήλθε σε 2.473 άτομα (ποσοστό 1,43%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο  <υποχρεωτική εκπαίδευση (έως 3η Γυμνασίου)> ανήλθε σε 64.612 άτομα (ποσοστό 37,23%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο <δευτεροβάθμια εκπαίδευση> ανήλθε σε 83.143 άτομα (ποσοστό 47,91%) και στο εκπαιδευτικό επίπεδο <τριτοβάθμια εκπαίδευση> ανήλθε σε 23.298 άτομα (ποσοστό 13,43%).

Στους <Έλληνες υπηκόους> το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων ανήλθε σε 142.897 άτομα (ποσοστό 82,35%), στους <υπηκόους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης>  ανήλθε σε 9.588 άτομα (ποσοστό 5,53%) και στους <υπηκόους τρίτων χωρών> ανήλθε σε 21.041 άτομα (ποσοστό 12,13%).


Πηγή: capital.gr


Γ. Σταθάκης: Έρχεται ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια



Την άμεση δημιουργία προγράμματος για την ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων στα νοικοκυριά, καθώς και την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

Για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, είπε πως ήδη συντάσσεται πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο τα στεγαστικά δάνεια νοικοκυριών, που βρίσκονται κοντά και κάτω από το όριο της φτώχειας, θα μεταφερθούν από τις τράπεζες σε δημόσιο τομέα και από εκεί και πέρα θα αναπροσαρμόσει τα δάνεια στα πραγματικά εισοδηματικά δεδομένα.

Ανάλογη, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, θα είναι και η αντιμετώπιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με κανόνες και αλλαγή του νόμου Δένδια.

Αναφερόμενος στο χθεσινό Eurogroup, ο κ. Σταθάκης χαρακτήρισε αναμενόμενη τη μη εξεύρεση λύσης. «Η μία πλευρά επέμεινε στη παράταση του προγράμματος και η δική μας αναζητούσε τη πρόταση-γέφυρα, δεν καλύφθηκε η απόσταση χθες το βράδυ, περιμένουμε τη συνάντηση των αρχηγών σήμερα που θα έχει πιο πολιτικό χαρακτήρα πριν οδηγηθούμε σε μια λύση τη Δευτέρα» πρόσθεσε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του σταθμού stokokkino.gr.

Πηγή : naftemporiki.gr


Νοσοκομείο του Ντονέτσκ επλήγη από οβίδα - Ένας νεκρός




Από οβίδα επλήγη το βράδυ της Τετάρτης νοσοκομείο στο κέντρο του Ντονέτσκ, της πόλης που αποτελεί προπύργιο των Ρωσοφώνων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άμαχος να χάσει τη ζωή του, ανακοίνωσαν οι αρχές των αυτονομιστών. Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η τετραμερής Σύνοδος Κορυφής στο Μινσκ της Λευκορωσίας με σκοπό την αποκατάσταση της ειρήνης.

«Μια οβίδα έπληξε το νοσοκομείο υπ’ αριθμόν 20, στο οποίο το εργαστήριο αιμοληψίας και η νευρολογική πτέρυγα έχουν πιάσει φωτιά. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στον εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της κυβέρνησης που έχουν σχηματίσει οι αυτονομιστές, η Γιουλιάνα Μπεντίλο, διευκρινίζοντας ότι η οβίδα «δεν προκάλεσε θανάτους στο εσωτερικό του νοσοκομείου».

Μια νοσοκόμα τραυματίστηκε, ενώ πέντε ασθενείς απομακρύνθηκαν από τις πτέρυγες όπου βρίσκονταν, πρόσθεσε η ίδια και διευκρίνισε ότι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας κατέβαλαν προσπάθειες να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε.

Η βία στην Ουκρανία, όπου μέσα στις τελευταίες 24 ώρες έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι και συνολικά μέσα στους δέκα μήνες της κρίσης πάνω από 5.300, επισκίασε τη Σύνοδο Κορυφής του Μινσκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, zougla.gr


Γ.Σακελλαρίδης: Η «παράταση» μπλόκαρε το κοινό ανακοινωθέν




Η αναφορά σε «παράταση» του προγράμματος ήταν το στοιχείο εκείνο που εμπόδισε την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος μετά τις συνομιλίες στο Eurogroup, όπως επιβεβαίωσε το πρωί της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μιλώντας στον ANT1, o Γ.Σακελλαρίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει νέο μνημόνιο, αλλά ότι προσπαθεί να καταλήξει σε μια αμοιβαία επωφελή λύση με τους εταίρους.

«Είχαμε ξεκαθαρίσει ότι δεν πάμε για παράταση» του μνημονίου, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Π.Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. «Δεν θα κάνουμε πίσω σε αυτό. Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε» τόνισε.

«Πρέπει να συνηθίσουμε ότι μια διαπραγμάτευση έχει πολλές πράξεις. Δεν θα κλείσουν όλα μεμιάς» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Αναφερόμενος στην εμπλοκή για το κοινό ανακοινωθέν, εξήγησε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχτεί μια διατύπωση που να αναγνωρίζει την παράταση ενός πλαισίου που έχει οδηγήσει σε ανθρωπιστική κρίση και σε εμβάθυνση της ύφεσης στην οικονομία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι υπάρχουν περιθώρια για συμφωνία και πως γίνεται προσπάθεια για μια αμοιβαία επωφελή λύση στο Eurogroup της Δευτέρας.

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει ρήξη για να «βαφτιστεί» αλλιώς το πρόγραμμα, ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε ότι η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί τη ρήξη και δεν θα το έκανε ποτέ για επικοινωνιακά ζητήματα.

«Το ζήτημα δεν είναι να βαφτίσουμε αλλιώς το μνημόνιο. Δεν πάμε να υπογράψουμε νέο μνημόνιο» τόνισε.


Newsroom ΔΟΛ


Η ΑΕΚ δεν έρχεται… ήρθε!




ΚΥΠΕΛΛΟ
Ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης πήρε η γενναία ΑΕΚ, που απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό

Υποτίμησε ή όχι την ΑΕΚ, το θέμα είναι ότι ο Ολυμπιακός μπήκε με... υφάκι στο γήπεδο. Υφάκι που μάλλον ενίσχυσε και ο Βίτορ Περέιρα με την απόφασή του να προχωρήσει σε εκτεταμένο ροτέισον στην 11άδα του.
Η Ένωση ουδόλως ασχολήθηκε με τα του αντιπάλου της βέβαια και καλά έκανε. Με πίεση ψηλά, αρκετό τρέξιμο στους κενούς χώρους και τρομερό κίνητρο (αυτό, πια, ήταν πασιφανές σε κάθε ενέργεια των ποδοσφαιριστών της) η ομάδα του Δέλλα έκανε τον Ολυμπιακό να συνειδητοποιήσει ότι η βραδιά θα ήταν δύσκολη.

Το δοκάρι του Μπαρμπόσα μόλις στο 4ο λεπτό ήταν μόνο η προειδοποίηση. Η απειλή έγινε πράξη ακριβώς 10 λεπτά αργότερα, όταν ο Αραβίδης γύρισε ωραία μέσα στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον Μέγερι μετά την πάσα του Σοϊλέδη. Αντίδραση; Μάλλον αναιμική. Κυκλοφορούσε την μπάλα βέβαια ο Ολυμπιακός, αλλά χωρίς κανέναν απολύτως κίνδυνο για την άμυνα της ΑΕΚ που άγγιξε το τέλειο στη λειτουργία της.

Ο Περέιρα κατάλαβε ότι αν διατηρούσε την ίδια 11άδα και στη συνέχεια, θα είχε σοβαρό πρόβλημα. Γι' αυτό λοιπόν έσπευσε να αντικαταστήσει στο 46' τον αρνητικό Σαντάνα και τον Φουστέρ με τους Μήτρογλου και Αφελάι και να γυρίσει το σύστημά του σε 4-4-2.

Αμέσως ο Ολυμπιακός έγινε πιο πιεστικός και μόλις στο 48' ο Διαμαντάκος (με τη βοήθεια του Μιλιβόγεβιτς) ισοφάρισε μετά το φάουλ του Φορτούνη. Η ΑΕΚ δεν πανικοβλήθηκε από την πλευρά της και επιχείρησε να μείνει ψηλά για να μην δεχτεί και έξτρα πίεση, γεγονός που απέφερε την ευκαιρία του Πλατέλλα στο 60'.

Στο 66' ο προπονητής του Ολυμπιακού εξάντλησε τις επιλογές του, ρίχνοντας στο παιχνίδι και τον Τσόρι, έτσι τουλάχιστον η ομάδα του να φτάσει στη νίκη, όμως η ομάδα που πλησίαζε με περισσότερες αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή ήταν η ΑΕΚ.

Υπήρχε λόγος. Οι γηπεδούχοι αποδείχθηκαν αναποτελεσματικοί στο να σταματούν την Ένωση ψηλά και συχνά βρίσκονταν εκτεθειμένοι, αφού η ΑΕΚ έβγαζε όμορφα την μπάλα από την άμυνά τους. Κάπως έτσι προέκυψε και η ευκαιρία του Αραβίδη (που κακώς ανακόπηκε με οφ-σάιντ), κάπως έτσι ο Ολυμπιακός παρέμεινε σχετικά ακίνδυνος.

Εξαίρεση αποτέλεσε η φάση του 90', όταν ο Ανέστης δεν υπολόγισε καλά τη σέντρα του Τσόρι, χωρίς όμως να το πληρώσει η ΑΕΚ. Το τελικό 1-1 δικαιώνει την Ένωση για τον τρόπο που αγωνίστηκε.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Σαλίνο, Σαντάνα (46' Μήτρογλου), Σιόβας, Μαζουακού, Εντιγκά, Μιλιβόγεβιτς, Ντουρμάζ, Φορτούνης, Φουστέρ (46' Aφελάι), Διαμαντάκος (66' Ντομίνγκες).
ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Μπαρμπόσα (72' Ρόβας), Μάνταλος (87' Κρισάντους), Πλατέλλας (93' Σαρρής), Αραβίδης.

MVP
Στο πρώτο μεγάλο του ντέρμπι με τη φανέλα της ΑΕΚ, ο Χρήστος Αραβίδης κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του. Σκόραρε το μοναδικό γκολ της Ενωσης για να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ, ταλαιπώρησε τους στόπερ του Ολυμπιακού, ανεκόπη λανθασμένα όταν βγήκε τετ-α-τετ στο 76'. Μεγάλη αγωνιστική πρόοδος για τον Έλληνα φορ που δουλεύει διαρκώς και αυτό φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο.

Αδύναμος κρίκος
Κινητός κίνδυνος για την άμυνα του Ολυμπιακού ήταν ο Σαντάνα στο πρώτο μέρος, αναγκάζοντας τον Περέιρα να τον αντικαταστήσει στο ημίχρονο και να βάλει σε θέση στόπερ, έναν αμυντικό χαφ (Μιλιβόγεβιτς).

Δεν φάνηκε η διαφορά
Κανείς, μα κανείς δεν κατάλαβε ότι τις δύο ομάδες χωρίζει μία ολόκληρη κατηγορία. Άλλωστε το ρόστερ της ΑΕΚ είναι επιπέδου Superleague. Kαι όχι στα λόγια, στην πράξη. Η ομάδα του Δέλλα, ακομπλεξάριστη, σωστά δουλεμένη, φρέσκια, κοίταξε στα μάτια τον πολύ μεγάλο αντίπαλό της, που την υποτίμησε σαφώς. Η ρεβάνς του ΟΑΚΑ πλέον αποκτά χαρακτήρα τελικού για τη διοργάνωση. Χαράς ευαγγέλια για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.


Πηγή : sigmalive.com


Τι είπαν οι ΥΠΟΙΚ μετά το Eurogroup: Αμήχανος ο Ντάισελμπλουμ, ισορροπιστής ο Μοσκοβισί




Παρά την ύπαρξη προσχέδιου κοινών δηλώσεων με την ολοκλήρωση των Eurogroup, λόγω δυσκολιών στις συνομιλίες στο τέλος, οι υπουργοί προχώρησαν σε χωριστές δηλώσεις

Με την ολοκλήρωση του Eurogroup, οι υπουργοί οικονομικών της Ευρώπης δια μέσω των δηλώσεων τους, έδειξαν μια πρωτόγνωρη αμηχανία ως προς το μέλλον των συνομιλιών για τη μορφή του Ελληνικού προγράμματος και τις θέσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

Σημαντικό είναι επίσης πως παρά την ύπαρξη προσχέδιου κοινών δηλώσεων των υπουργών με την ολοκλήρωση των Eurogroup, λόγω δυσκολιών που παρουσιάστηκαν στις συνομιλίες στο τέλος, οι υπουργοί προχώρησαν σε χωριστές δηλώσεις.

Αμηχανία Ντάισελμπλουμ

Ο πρόεδρος του Eurogroup φάνηκε αμήχανος κατά τη συνέντευξη Τύπου του, τονίζοντας πως υπήρξε πρόοδος και η συζήτηση ήταν εποικοδομητική, όμως η πρόοδος αυτή δεν αρκεί και το κύριο μήνυμα είναι πως οι συζητήσεις θα κορυφωθούν τη Δευτέρα. Πιο αναλυτικά ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως:

«Ήταν μια έντονη και εποικοδομητική συζήτηση, όπου είχαμε την ευκαιρία να καλύψουμε αρκετό έδαφος και να κάνουμε κάποια πρόοδο. Δυστυχώς η πρόοδος δεν είναι αρκετά για να φτάσουμε στο επίπεδο ενός κοινού ανακοινωθέντος, άρα θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες μας.»

«Θα συνεχίσουμε τη Δευτέρα καθώς δεν υπήρξε κάποια σαφής κατάληξη σε αυτά που συζητούσαμε και έτσι οι συνομιλία μας θα συνεχιστεί, δεν υπάρχουν συμπεράσματα να μοιραστώ μαζί σας.»

«Διερευνήσαμε πολλά ζητήματα και την δυνατότητα παράτασης. Βασικός μας στόχος ήταν να γνωριστούμε και να τους εκθέσουμε το ρηξικέλευθο πρόγραμμα μας.»

Ο ισορροπιστής Μοσκοβισί

Ο γάλλος υπουργός οικονομικών προχώρησε σε μια σύντομη αλλά ενωτική δήλωση, προσπαθώντας να κατευνάσει τα πνεύματα, μεταφέροντας το μήνυμα πως έχει γίνει κάποια πρόοδος. «Ήταν πολύ χρήσιμη η συνάντηση και για εμάς και για την Ελλάδα. Παρά τις καλές προσπάθειες δεν μπορέσαμε να καταλήξουμε σε μια κοινή δήλωση, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες».

Βαλντίς Ντομπρόβσκις

Ο Λιθουανός υπουργός οικονομικών Βαλντίς Ντομπρόβσκις έκανε την πιο λιτή δήλωση από ολούς λέγοντας απλά πως:«Συνεχίζουμε για τη Δευτέρα, δεν υπάρχει συμφωνία».


Πηγή : protothema.gr