Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Ανεξέλεγκτοι οι διακινητές βάζουν σε κίνδυνο ζωές οδηγώντας ανάποδα με μεγάλες ταχύτητες



Οι διακινητές οδηγούν κλεμμένα αμάξια Ελλήνων πολιτών που τα κλαίνε, με ιλιγγιώδη ταχύτητα στους επαρχιακούς δρόμους και μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας προκαλώντας θανατηφόρα δυστυχήματα.

Τη λήψη έκτακτων μέτρων με τη χρήση ακόμη και… καρφιών ζητούν συνοροφύλακες και φορείς της Θράκης, προκειμένου να περιοριστούν οι κακοποιοί που αδιαφορούν για τις ανθρώπινες ζωές.

Το νέο αδίστακτο σχέδιο των διακινητών είναι να στο… αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού!

Από την εγκληματική συμπεριφορά των λαθροδιακινητών,  ήδη δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε παρόμοια δυστυχήματα, ενώ ακόμη περισσότεροι έχουν τραυματιστεί.

15 Απριλίου 2023, συνέβη το πρώτο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αλεξανδρούπολη, με θύμα πατέρα δύο παιδιών, ακολούθησαν νέα περιστατικά παράνομης οδήγησης στο αντίθετο ρεύμα που έφεραν αγανάκτηση στους Θρακιώτες, και την αστυνομία να μην μπορεί να τους σταματήσει.

Στις 6 Ιουλίου 2023 τροχαίο δυστύχημα συνέβη στον κόμβο του Αρδανίου, όταν ένας λαθροδιακινητής μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με διερχόμενο όχημα και να χάσει τη ζωή του ο Εβρίτης οδηγός του άλλου αυτοκινήτου, που κινούνταν κανονικά στο ρεύμα. 

Ακολούθησαν κι άλλα περιστατικά αδιαφορώντας οι διακινητές για την αστυνομία που έτσι και αλλιώς είναι απούσα και δεν μπορεί να τους ελέγξει.

Κυριακή 30 Ιουλίου 2023, όχημα που οδηγούσε διακινητής με ιλιγγιώδη ταχύτητα εντός του οικισμού Δωρικού του Δήμου Αλεξανδρούπολης συγκρούστηκε με όχημα που κινείτο κανονικά στο ρεύμα και στο οποίο επέβαινε πολύτεκνη οικογένεια, η οποία και τραυματίστηκε ευτυχώς όχι σοβαρά.

Για αδίστακτους διακινητές οι οποίοι δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή έκανε λόγο ο πρόεδρος των συνοροφυλάκων Εβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς. «Εχουμε πόλεμο με τα κυκλώματα των διακινητών. Θέλουμε όπλα στη φαρέτρα μας για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Μηχανισμούς καρφιών ή διχτυών θέλουμε.

Οι διακινητές περνάνε με κόκκινο και με ιλιγγιώδη ταχύτητα, έχουν στο τιμόνι ανίδεους οδηγούς, πολλές φορές ανήλικα παιδιά, τα οποία δεν υπολογίζουν ούτε τη δική τους ζωή.

Οι εντολές που έχουν είναι να μη σταματούν πουθενά και ο λόγος που οι διακινητές βάζουν μικρά παιδιά στο τιμόνι είναι για να τύχουν καλύτερης αντιμετώπισης από τη Δικαιοσύνη.

Όταν αντιληφθούν τους αστυνομικούς, αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες -ακόμη και μέσα στην πόλη- και κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς.



Έφτασαν οι διακοπές και άρχισε το κλέψιμο και η αισχροκέρδεια στην βενζίνη


 

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία στην τιμή της βενζίνης όσο πλησιάζει η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων του Αυγούστου, και αυτό δείχνει ότι ανεβάζουν τιμές σύμφωνα με τις ημερομηνίες, για να αισχροκερδίσουν. 

Στα αστικά κέντρα, η απλή αμόλυβδη κοστίζει 1,90-1,91 ευρώ το λίτρο, ενώ σε αρκετά νησιά υπερβαίνει τα 2 ευρώ το λίτρο.

Σημειώνεται πως το μπρεντ από τις αρχές Ιουλίου -που στοίχιζε περίπου 75 δολάρια το βαρέλι- ανέρχεται πλέον, τις τελευταίες ημέρες, σε 85 δολάρια το βαρέλι και δεν δικαιολογείται αυτή η αύξηση.

Η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης, πανελλαδικά, από 1,86 ευρώ το λίτρο την 1η.7.2023 διαμορφώθηκε την 30ή.7.2023 σε 1,94 ευρώ (αυξήθηκε, δηλαδή, κατά 4,3%), σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης.

Με λίγα λόγια, στα τρόφιμα και τα καύσιμα γίνεται πανηγύρι σε βάρος των πολιτών με την κυβέρνηση απλά να κοιτάει.



Αστυνομικοί πυροβόλησαν και ακινητοποίησαν επικίνδυνο Αλβανό ληστή τράπεζας



Επικίνδυνος ληστής , στην προσπάθεια του να γλιτώσει, τραυματίστηκε από σφαίρα αστυνομικού σε καταδίωξη που σημειώθηκε, μετά από ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στον Κολωνό.

Στις 11:14 υπήρξε ενημέρωση της Άμεσης Δράσης από το κουμπί συναγερμού που πάτησε υπάλληλος υποκαταστήματος της τράπεζας στην οδό Αχιλλέως.

Όπως διαπιστώθηκε, ένας άνδρας άρπαξε περίπου 4.000 ευρώ από τα ταμεία, αλλά κατά τη διαφυγή του ένας υπάλληλος πρόλαβε πάτησε το κουμπί συναγερμού.

Αστυνομικός, ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας που αντιλήφθηκε το περιστατικό και μαζί με τον διευθυντή ασφαλείας της τράπεζας, ακολούθησαν τον δράστη, ο οποίος εξήλθε της τράπεζας έχοντας αφαιρέσει το χρηματικό ποσό, ενημερώνοντας παράλληλα το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Άμεσα στο σημείο και έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς και περιπολικά της Άμεσης Δράσης. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη στη διασταύρωση των οδών Λένορμαν και Παλαμιδίου όπου προσπάθησαν να τον πείσουν να παραδοθεί.

Εκεί, σύμφωνα με μάρτυρες, ο επικίνδυνος 40χρονος Αλβανός ληστής απείλησε τους αστυνομικούς με μαχαίρι, γι' αυτό ένας από αυτούς, τον πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του όπλο δύο φορές στην κοιλιακή χώρα με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει.



Ο τραυματίας διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό. Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Ο κακοποιός έχει απασχολήσει και παλαιότερα τις Αρχές.

Αυτόπτης μάρτυρας που εργάζεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου εκτυλίχθηκε το αιματηρό περιστατικό μίλησε σε δημοσιογράφους που έφτασαν στο σημείο για το αιματηρό συμβάν. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί του φώναζαν να σταματήσει, αλλά ο δράστης άρχισε να τρέχει και στη συνέχεια ακούστηκαν δυο πυροβολισμοί.

«Είδα το περιπολικό, ο αστυνομικός τον άφησε να βγει απ' έξω και του λέγε να σταματήσει, αλλά εκείνος δεν σταμάταγε και προχώρησε προς τα πέρα. Αμέσως μετά ακούστηκαν οι δυο πυροβολισμοί», τόνισε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για το αιματηρό περιστατικό:

«Πρωινές ώρες σήμερα, σε κατάστημα Τράπεζας στην περιοχή της Ομονοίας, ενεργοποιήθηκε από υπάλληλο της Τράπεζας το κουμπί πανικού για εν εξελίξει ληστεία.

Αστυνομικός, ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, έξωθεν του καταστήματος την ώρα της ληστείας και από κοινού με τον διευθυντή ασφαλείας της τράπεζας, ακολούθησαν πεζοί τον δράστη, ο οποίος εξήλθε του καταστήματος έχοντας αφαιρέσει χρηματικό ποσό, ενημερώνοντας παράλληλα το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Άμεσα κατέφθασαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς και περιπολικό της Άμεσης Δράσης. Ο δράστης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε χρηματικό ποσό, αποπειράθηκε με αιχμηρό αντικείμενο να τραυματίσει δύο αστυνομικούς, ένας εκ των οποίων έκανε, αμυνόμενος, χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού, τραυματίζοντας τον δράστη.

Από το σημείο διερχόταν ιδιωτικό ασθενοφόρο, το οποίο ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς για να παραλάβει τον δράστη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γ.Ν.Α. Ευαγγελισμός.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας».



Φρικτή κακοποίηση ζώου στη Βρετανία -27 μήνες φυλακή σε σαδιστή δολοφόνο γατιών

 


Σε 27 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε 23χρονος στη Βρετανία, ο οποίος βασάνισε και σκότωσε το γατάκι φίλης του, σε μία από τις μεγαλύτερες ποινές που έχουν επιβληθεί ποτέ για κακοποίηση ζώων στη χώρα.

Παράλληλα, στον 23χρονο σαδιστή δολοφόνο γατιών, απαγορεύτηκε η κατοχή ζώου συντροφιάς εφ’ όρου ζωής.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Lewis Hudson, που παραδέχτηκε το έγκλημά του ενώπιον του δικαστηρίου, προέβη σε μια σειρά τρομακτικών βασανιστηρίων απέναντι στο άτυχο ζώο, πριν τελικά το θανατώσει.



Επί 8 μήνες συνεχίστηκε ο αποτρόπαιος βασανισμός του άτυχου ζώου

Η κακοποίηση του άτυχου ζώου ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2021, όταν ο 23χρονος μετακόμισε στο σπίτι της πρώην, πλέον, συντρόφου του, η οποία ήταν και η ιδιοκτήτρια της άτυχης γάτας.

Μεταξύ των φρικτών βασανιστηρίων στα οποία υποβλήθηκε το άτυχο κατοικίδιο, ήταν η έκθεσή του σε καυτό νερό για παρατεταμένο διάστημα, οι πυροβολισμοί με αεροβόλο όπλο, αλλά και το «μπάνιο» με χλωρίνη.

Ο 23χρονος, μάλιστα, κάποιες φορές κινηματογραφούσε τα βασανιστήρια που έκανε στο ζώο, το οποίο μεταξύ άλλων κλωτσούσε και πατούσε με τις μπότες του, διασκεδάζοντας με τις κραυγές πόνου που έβγαζε.

Η κακοποίηση της άτυχης γάτας συνεχίστηκε επί 8 περίπου μήνες, με επαναλαμβανόμενα περιστατικά, μέχρι που το άτυχο ζωάκι κατέληξε, έπειτα από σκληρό ξυλοδαρμό από τον 23χρονο.

Τελικά ο 23χρονος συνελήφθη έπειτα από καταγγελία της πρώην συντρόφου του, με τη φρικιαστική του δράση να έρχεται στο «φως» ενώπιον του δικαστηρίου.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον Lewis Hudson σε 27 μήνες φυλάκιση, ενώ του απαγόρευσε να αποκτήσει κάποιο ζώο συντροφιάς στη διάρκεια της ζωής του, με τον δικαστή που εκδίκασε την υπόθεση να περιγράφει τις πράξεις του ως έναν «αρρωστημένο κατάλογο σκληρότητας προς ένα ανυπεράσπιστο ζώο».

Ως ελαφρυντικό, το δικαστήριο δέχτηκε ότι ο Hudson είχε ειλικρινά μεταμέλεια και αποδέχθηκε ότι είχε κάνει «λάθος».


Πηγή



Βίντεο-ντοκουμέντο από διάρρηξη σε οίκο ευγηρίας και κλοπή χρηματοκιβωτίου

 


Εξαρθρώθηκε συμμορία διαρρηκτών στη Θεσσαλονίκη, η οποία για μεγάλο χρονικό διάστημα δρούσε στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση τους ήρθε στο φως της δημοσιότητας και καταγράφει την... άνεση και τον «επαγγελματισμό» των μελών της συμμορίας κατά τη διάρκεια των έκνομων ενεργειών τους.

Στο βίντεο του thestival οι διαρρήκτες εισβάλλουν σε οίκο ευγηρίας στην ανατολική Θεσσαλονίκη και αρπάζουν το χρηματοκιβώτιο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Η δράση τους τερματίστηκε καθώς συνελήφθησαν τον Μάιο του 2023 και οι αστυνομικοί τούς συσχέτισαν με 12 περιστατικά. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι είχαν κάνει ακόμη τρία χτυπήματα. Το ένα από αυτά ήταν τον Απρίλιο του 2022 στον οίκο ευγηρίας και τα άλλα δύο σε οικίες, στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.

Η τελευταία τους απόπειρα, πάντως, δεν στέφθηκε με επιτυχία, καθώς αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να διαρρήξουν χώρο όπου υπήρχε εγκατεστημένο ΑΤΜ και συνελήφθησαν λίγο αργότερα, ύστερα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση. 

Και τα έξι μέλη της σπείρας εκτίουν ποινές φυλάκισης.





Στουρνάρας: Ανάπτυξη 2,2% για εφέτος

 


Την εκτίμηση ότι η επένδυση της Cosco στον Πειραιά αποδείχθηκε καλή εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κινεζικό ειδησεογραφικό κανάλι CGTN.

Ανέφερε επίσης ότι οι εισαγωγές των κινεζικών αγαθών στην Ελλάδα αντιστοιχούν σε περίπου 8% των συνολικών εισαγωγών της χώρας.

«Στην Κίνα εξάγουμε υπηρεσίες, κυρίως υπηρεσίες θαλάσσιων μεταφορών. Και πάλι, περίπου το 8% των συνολικών εξαγωγών υπηρεσιών της Ελλάδος κατευθύνεται στην Κίνα», είπε ο κ. Στουρνάρας και συμπλήρωσε: «Επομένως η Κίνα αποτελεί σημαντικό εταίρο για την Ελλάδα, αλλά επίσης κάποιες ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα προέρχονται από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ. Δεν είναι μόνο η Cosco, αλλά και στον τομέα των ακινήτων υπάρχουν εισροές επενδύσεων από την Κίνα» ανέφερε.

Συμπλήρωσε ότι υπάρχουν ευκαιρίες για αύξηση των εξαγωγών, των εξαγωγών υπηρεσιών της Ελλάδος στην Κίνα, αλλά και των εξαγωγών αγαθών. Το ελαιόλαδο είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. «Θεωρώ ότι έχουμε και άλλα περιθώρια αύξησης των εξαγωγών μας. Και αναφορικά με τις επενδύσεις, αυτές είναι ευπρόσδεκτες, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι διεθνείς κανόνες. Συνεπώς, είμαστε πολύ ανοικτοί σε επενδύσεις από την Κίνα» κατέληξε ο κ. Στουρνάρας.

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία επανέλαβε ότι η ανάπτυξη φέτος θα φθάσει το 2,2%, 3% το 2024, 2,7% το 2025. Δηλαδή υψηλότεροι ρυθμοί σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, το οποίο σημαίνει πραγματική σύγκλιση.

Όσον αφορά την Ευρώπη, το κύριο μέλημα είναι να μειώσουμε τον πληθωρισμό στο 2% το συντομότερο δυνατόν, πρόσθεσε. «Θεωρούμε ότι θα είμαστε πολύ κοντά στο 2% μέχρι το 2025».

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, συμπλήρωσε ότι με «με χαρά βλέπουμε τον πληθωρισμό να υποχωρεί. Τώρα βεβαίως, το ερώτημα είναι να έχουμε και μια ομαλή προσγείωση, να αποφύγουμε ύφεση στην Ευρώπη και να διασφαλίσουμε τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, δηλαδή ένα εύρωστο τραπεζικό σύστημα».



Οδηγός στη Βόρεια Καρολίνα χτύπησε με το αυτοκίνητό του έξι μετανάστες εργάτες


 

Στην αστυνομία παραδόθηκε ένας 68χρονος οδηγός που χτύπησε και τραυμάτισε έξι μετανάστες εργάτες με το όχημά του στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ έξω από κατάστημα της μεγάλης αμερικανικής αλυσίδας λιανικής Walmart και στη συνέχεια ετράπη σε φυγή.

Ο δράστης είπε στους αστυνομικούς και την οικογένειά του ότι «κατά λάθος πάτησε γκάζι μέσα στο χώρο στάθμευσης, πανικοβλήθηκε και εγκατέλειψε το χώρο».

Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή στις 1.15 μεσημέρι τοπική ώρα. Βίντεο από κάμερα ασφαλείας που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία δείχνει ένα μαύρο SUV να περνά μπροστά από ένα λεωφορείο και να χάνεται πίσω από μια σειρά δέντρων, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα διακρίνονται άνθρωποι να σπεύδουν στο σημείο, όπου σύμφωνα με την αστυνομία στέκονταν οι μετανάστες εργάτες.

Έξι άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης αυτής της Βόρειας Καρολίνας με διάφορα τραύματα και αργότερα πήραν εξιτήριο, αφού ουδείς εξ’ αυτών κινδυνεύει. Η αστυνομία του Λίνκολτον είχε κάνει αρχικά λόγο για πιθανή «σκόπιμη επίθεση», αλλά πλέον δεν θεωρεί ότι ο οδηγός σκόπευε να χτυπήσει τους μετανάστες εργάτες. «Αφού μιλήσαμε με τους επιθεωρητές που ανέλαβαν την υπόθεση και τους συγγενείς του υπόπτου, δεν πιστεύουμε ότι σκόπευε να το κάνει», είπε ο Γκριν.





Μητσοτάκης: Το «ευχαριστώ» σε Πατούλη και Νίκα

 


Μια έμμεση αναφορά στον Γιώργο Πατούλη αλλά και στον Παναγιώτη Νίκα έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Λέσβο, παρουσιάζοντας την υποψηφιότητα του Αλκιβιάδη Στεφανή για το βόρειο Αιγαίο.

Ο πρωθυπουργός, αφού εξήρε την προσωπικότητα του Αλκιβιάδη Στεφανή, επισήμανε ότι η ΝΔ έχει κάνει πλέον τις επιλογές της και για τις 13 περιφέρειες της χώρας.

«Θέλω να ευχαριστήσω και εκείνους τους εν ενεργεία περιφερειάρχες τους οποίους το κόμμα επέλεξε να μη στηρίξει και να εξάρω την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισαν αυτή την κομματική επιλογή -δύσκολη ενδεχομένως γι' αυτούς-, αλλά είναι κάτι το οποίο θέλω να το τονίσω», είπε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε δε τους πολίτες να δώσουν τον αγώνα τους και να δικαιώσουν στην κάλπη αυτές τις 13 επιλογές, «ώστε την επόμενη ημέρα να πιάσουμε δουλειά για το δικό σας το καλό».

Η αναφορά Μητσοτάκη είναι προφανές ότι είχε ως παραλήπτες τόσο τον Γιώργο Πατούλη όσο και τον νυν περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, καθώς εκεί η ΝΔ στηρίζει τον Δημήτρη Πτωχό.

Ο νυν περιφερειάρχης Αττικής Γώργος Πατούλης ανακοίνωσε την απόφασή του να μην κατέλθει ως υποψήφιος για περιφερειάρχης Αττικής στις εκλογές του Οκτωβρίου, σεβόμενος την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να επιλέξει ως υποψήφιο για τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας τον Νίκο Χαρδαλιά.



Αυστραλία: Εργαζόμενος σε παιδικό σταθμό κακοποίησε σεξουαλικά 91 παιδιά

 


Για σεξουαλικές επιθέσεις με θύματα 91 κορίτσια και νήπια διώκεται πρώην εργαζόμενος σε παιδικούς σταθμούς στην Αυστραλία στο πλαίσιο μια από τις «πιο φρικτές» υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων που γνώρισε ποτέ η χώρα,. όπως είπε η αστυνομία.

Οι επιθέσεις διαπράχθηκαν σε δέκα διαφορετικούς παιδικούς σταθμούς από το 2007 ως το 2022. Είχαν αποκλειστικά στόχο «κορίτσια προεφηβικής ηλικίας», σύμφωνα με την αστυνομία. Το μικρότερο θύμα ήταν ηλικίας ενός έτους.

Σε βάρος του 45χρονου σχηματίζεται δικογραφία για 1.623 εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων 136 βιασμών και 110 σεξουαλικών επαφών με παιδιά ηλικίας μικρότερης των δέκα ετών, πάντα κατά τις διωκτικές αρχές.

Αστυνομικοί τον συνέλαβαν αφού βρήκαν στο λεγόμενο dark web («σκοτεινό ιστό») παιδοπορνογραφικό περιεχόμενο με το φόντο να επιτρέπει να συναχθεί πως είχε γυριστεί σε παιδικό σταθμό της Μπρίσμπεϊν, της πολυπληθέστερης πόλης της δυτικής πολιτείας Κουίνσλαντ.

Στο κινητό του τηλέφωνο και στον υπολογιστή του βρέθηκαν πάνω από 4.000 φωτογραφίες που χαρακτηρίζονται τεκμήρια, με τους αστυνομικούς μόλις τότε να συνειδητοποιούν το εύρος και τη βαρύτητα των «αποτρόπαιων» πράξεων του πρώην εργαζόμενου σε παιδικούς σταθμούς.

Από τα 91 θύματα, τα 87 είναι υπήκοοι Αυστραλίας. Η αστυνομία θεωρεί πως άλλα τέσσερα υπέστησαν κακοποίηση την περίοδο 2013-2014, όταν εργάστηκε για βραχύ χρονικό διάστημα στο εξωτερικό.

Η αυστραλιανή αστυνομία ανέφερε πως συνεργάζεται με διεθνείς υπηρεσίες για να εντοπιστούν τα θύματα. Δεν έχει αποκαλύψει για ποια χώρα ή ποιες χώρες πρόκειται.

Η Τζαστίν Γκο, η υπαρχηγός της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Αυστραλίας, τόνισε πως «δεν μπορώ να προσφέρω και πολλή παρηγοριά στους γονείς και στα παιδιά που αναγνωρίστηκαν», υπογραμμίζοντας πως είναι «στιγμή δοκιμασίας για τις οικογένειες, για τους ενασχολούμενους (με τα παιδιά), για την κοινότητα γενικά».

Ο υπαρχηγός της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, ο Μάικλ Φιτζέραλντ, δήλωσε πως πρόκειται για μια από τις χειρότερες υποθέσεις αυτής της φύσης που έχει δει στη ζωή του. Χαρακτήρισε «αδιανόητα» όσα διέπραξε ο 45χρονος.

Αν και δεν μπορεί κανείς να «σοκάρεται» έπειτα από πολυετή υπηρεσία στην αστυνομία, πρόσθεσε, «αυτή είναι φρικτή υπόθεση».

Περίπου 35 ερευνητές των πολιτειών Κουίνσλαντ και της Νέας Νότιας Ουαλίας ανέλαβαν να χειριστούν την έρευνα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Επισήμαναν πως ο άνδρας κατάφερνε πάντα να περνά με επιτυχία τους αυστηρούς ελέγχους του ιστορικού όσων προσλαμβάνονται σε παιδικούς σταθμούς στην Αυστραλία.

Αναμένεται να προσαχθεί ενώπιον δικαστή της Κουίνσλαντ την 21η Αυγούστου. Αφού ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία εκεί, θα εκδοθεί στη Νέα Νότια Ουαλία, προκειμένου να λογοδοτήσει για τις υπόλοιπες κατηγορίες σε βάρος του.


Πηγή



Τον πυροβόλησαν, τον κυνήγησαν και μετά τον πάτησε αυτοκίνητο

 


Το υλικό από την κάμερα σώματος, από το περιστατικό αποκαλύπτει την στιγμή που ο αστυνομικός, συνοδευόμενος από έναν άλλο συνάδελφο του, φωνάζει στον δράστη να σταματήσει πριν πυροβολήσει με το taser, τελικά τον πατάει αυτοκίνητο και τον σκοτώνει.

Ένα βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας, το οποίο καταγράφει μια θλιβερή ακολουθία γεγονότων, όπου ένας άνδρας χτυπήθηκε θανάσιμα από ένα SUV, αφού δέχτηκε ηλεκτροσόκ από την αστυνομία του Κολοράντο κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου. 



Το περιστατικό, το οποίο συνέβη στις 18 Φεβρουαρίου, και τώρα ήρθε στο φως της δημοσιότητας, κοντά σε ένα ξενοδοχείο έχει προκαλέσει ανησυχίες και έχει πυροδοτήσει συζητήσεις σχετικά με τις αστυνομικές ενέργειες και τις συνέπειές τους.

Ο βοηθός Lorenzo Lujan πραγματοποίησε έναν συνήθη τροχονομικό έλεγχο στον Brent Allen Thompson, 28 ετών, αφού παρατήρησε ότι το αυτοκίνητο του είχε ληγμένες πινακίδες κυκλοφορίας. Ωστόσο, ο Τόμσον έδωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας, ισχυριζόμενος ότι είναι ο «Jacob Jones». Μόλις οι αστυνομικοί κατάλαβαν την εξαπάτησή του, ο Thompson το έσκασε από το σημείο, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μια δραματική καταδίωξη σε ένα ανάχωμα προς τον πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο.

Το υλικό από την κάμερα σώματος, ενός αστυνομικού, από το περιστατικό αποκαλύπτει την έντονη στιγμή που ο αστυνομικός, συνοδευόμενος από έναν άλλο συνάδελφο του, φωνάζει στον δράστη να σταματήσει πριν πυροβολήσει με το taser. 

Ο Thompson κατέρρευσε στο δρόμο και ένα επερχόμενο SUV τον χτύπησε. Ο βοηθός Lujan και οι συνάδελφοί του έσπευσαν αντί να βοηθήσουν να βάλουν χειροπέδες δυσκολεύοντας περισσότερο το θύμα που είχε πατηθεί απο το αυτοκίνητο, και σίγουρα θα είχε εσωτερική αιμορραγία. 

Ο Thompson μεταφέρθηκε στο Medical Center of the Rockies, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Μετά από έρευνα για το περιστατικό, ο εισαγγελέας Gordon McLaughlin κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν θα απαγγελθούν κατηγορίες κατά του Lujan. Αν και αναγνώρισε ότι υπήρξε σαφές σφάλμα κρίσης όσον αφορά την εκτίμηση των κινδύνων της κυκλοφορίας, ο σερίφης της κομητείας, υπερασπίστηκε τις ενέργειες του αστυνομικού, δηλώνοντας ότι οι βοηθοί έρχονται συχνά αντιμέτωποι με δύσκολες επιλογές, καθώς πρέπει να αναλάβουν άμεση δράση για την προστασία της κοινότητας.



Καταγγελίες για άθλιες συνθήκες στην κατασκήνωση για παιδιά ΑμεΑ στην Μπούκα

 



Εικόνες ντροπής μέσα από την μοναδική κατασκήνωση για παιδιά ΑμεΑ που λειτουργεί στην Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Μπούκα της Αμφιλοχίας κάνουν εδώ και λίγες ώρες τον γύρο του διαδικτύου, αν και ο Δήμος- σε ανακοίνωσή του- υποστηρίζει πως «η εικόνα που μεταφέρεται για τη λειτουργία της κατασκήνωσης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Σύμφωνα με τους γονείς οι συνθήκες είναι τριτοκοσμικές ωστόσο το λιγοστό προσωπικό προσπαθούσε να τους προσφέρει μάταια κάθε βοήθεια.

Στην ανάρτηση της η γραμματέας του 4ΑΜΕΑ αναφέρει:

«Μια κατασκήνωση για παιδιά ΑμεΑ…

Πού; Στην Μπούκα Αμφιλοχίας. 

Πότε; Στις 16 Ιουλίου με διάρκεια δέκα ημερών δηλαδή μέχρι τις 25 Ιουλίου. 

Αριθμός παιδιών 15, αριθμός συνοδών 13.

Υπεύθυνος διοργάνωσης κατασκήνωσης: ΠΟΣΓΑΜΕΑ

Υπεύθυνος εγκαταστάσεων κατασκήνωσης: Δήμος Αμφιλοχίας

Χρηματοδότηση: Υπουργείο Εργασίας

Μέχρι εδώ όλα φαίνονται ιδανικά μέχρι να δούμε τις φωτογραφίες από την εν’ λόγω κατασκήνωση, για να κατεβούμε από το ροζ συννεφάκι μας και να προσγειωθούμε και εμείς και τα παιδιά με αναπηρία στην οδυνηρή πραγματικότητα για ακόμα μία φορά.

Συμπεριφορά άκρως απάνθρωπη, τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης, εγκληματικές ελλείψεις και ασφαλώς ο «ρατσισμός» απέναντι στα ΑμεΑ ακόμα μία φορά έχει την τιμητική του».

Αναφορικά με τον διαχωρισμό που γίνεται στις εγκαταστάσεις της συγκεκριμένης κατασκήνωσης ανάμεσα στα «τυπικά» παιδιά και τα ΑμεΑ η Νένα Χρονοπούλου εξηγεί:

«Στις ίδιες εγκαταστάσεις τα «τυπικά» παιδιά το ίδιο χρονικό διάστημα φιλοξενούνται σε σπίτια, ενώ τα παιδιά ΑμεΑ σε σκηνές, ναι με 40 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά τα ΑμεΑ ψήνονται στις παράνομες σκηνές της κατασκήνωσης (υπάρχει ΦΕΚ που απαγορεύει τα ΑμεΑ να φιλοξενούνται σε σκηνές).

Στις ίδιες εγκαταστάσεις τα «τυπικά» παιδιά, το ίδιο χρονικό διάστημα έχουν την πολυτέλεια της τουαλέτας εν’ έτη 2023 ενώ τα παιδιά ΑμεΑ πλένονται με το λάστιχο με κρύο νερό και δεν τους παρέχουν μήτε κρεμοσάπουνο.

Στις ίδιες εγκαταστάσεις τα «τυπικά» παιδιά μπορούν και έχουν κάποια υποτυπώδη παιχνίδια για να περνάνε τα απογεύματά τους ενώ τα παιδιά ΑμεΑ αναγκάζονται να καταβρέχονται ως παιχνίδι με το λάστιχο για να γλιτώσουν από τη θερμοπληξία και να βγάλουν από επάνω τους ψύλλους, κοριούς, αλογάκια της Παναγίας, ακρίδες, σκνίπες, κουνούπια και ένα σωρό δερματικά που παρουσιάζουν από την αφόρητη ζέστη”.

Η ανάρτηση της ηθοποιού δεν σταματά εδώ αφού η ίδια συνεχίζει την περιγραφή της ως εξής :

«Τα παιδιά ΑμεΑ ως παιδιά ενός Κατώτερου Θεού για ακόμα μία φορά, ξαπλώνουν σε σκισμένα στρώματα γεμάτα ζωύφια, πίνουν νερό από έναν ψύκτη που όταν το αποφασίζει στάζει λίγο δροσερό νεράκι και είναι πολλά μέτρα μακριά από τις σκηνές τους.

Δεν έχουν συνοδεία γιατρού ή νοσηλευτή, γιατί δε θα μιλήσουν για να το μαρτυρήσουν, και τα φουκαριάρικα ακόμα και τον πόνο τους τον καταπίνουν γιατί ποιος τους δίνει σημασία;

Πάτησαν αχινούς αλλά νοσηλευτής δεν υπήρχε τοποθετημένος υπεύθυνα από το φορέα που εμπιστεύτηκαν οι γονείς τους για να τα πάει στην κατασκήνωση, μία βοηθός νοσηλευτή μόνο υπήρχε η οποία συμπαθέστατη μεν, άπειρη δε και επίσης ενημερωτικά ο βοηθός νοσηλευτή δεν εξουσιοδοτείται να φροντίσει οποιαδήποτε ιατρική πράξη, με λίγα λόγια υπάρχει μόνο για να καλύπτουν κάποιοι τον τροφαντό πισινό τους…

Σκουριασμένα ράντζα, βουλωμένα φρεάτια και λούκια, ακαθαρσίες που πλημμυρίζουν τις τουαλέτες και αναγκάζουν τα παιδιά με αναπηρία να πηγαίνουν με το αμαξίδιο τους σε δύσβατα μονοπάτια μήπως και φτάσουν στην επόμενη προσβάσιμη τουαλέτα διατηρώντας την αξιοπρέπεια τους».

Σε καταγγελία προχώρησαν και οι συνοδοί των παιδιών που έμειναν αυτές τις ημέρες μαζί τους και βίωσαν από κοντά της όλη κατάσταση :

Σήμερα, ημέρα Δευτέρα 24/07/2023 και εκ μέρους όλων των συνοδών που φιλοξενήθηκαν στην ανωτέρω κατασκήνωση από τις 16/07/23 έως τις 25/07/23 θέλουμε να γνωστοποιήσουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο χώρος τα τελευταία χρόνια.

Να τονίσουμε ότι είναι η μοναδική κατασκήνωση που φιλοξενεί ΑΜΕΑ στη Δυτική Ελλάδα. Σκοπός μας είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και εγκαταστάσεων και σαφώς όχι το κλείσιμό της. Κάθε χρόνο συνοδοί και παιδιά περιμένουν με χαρά και αγωνία αυτό το δεκαήμερο διακοπών που ίσως για μερικούς είναι και το μοναδικό στη διάρκεια του χρόνου.  Σας ενημερώνουμε εξ αρχής ότι θα κοινοποιήσουμε τα παρακάτω σε όλους τους αρμόδιους φορείς και τα ΜΜΕ.

Αρχικά να επισημάνουμε ότι κάθε χρόνο γράφουμε αξιολογήσεις προς την αρμόδια αρχή στις οποίες έχουν ξανά αναφερθεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, χωρίς όμως ποτέ να βρίσκουμε αντίκρισμα. Φέτος όμως η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.  Οι λιγοστές τουαλέτες και ντους βούλωσαν για πολλοστή φορά με αποτέλεσμα να βγουν ακαθαρσίες στην επιφάνεια από όλες τις αποχετεύσεις. Για δύο μέρες υπήρξε αδιαφορία για την κατάσταση έως ότου απειλήσαμε με τη δημοσιοποίηση του γεγονότος.

Κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών εξυπηρετούνταν 15 ΑΜΕΑ από δύο τουαλέτες ακατάλληλα διαμορφωμένες. Η δυσωδία στον χώρο ήταν ανυπόφορη.  Ο χώρος της κατασκήνωσης δεν πληρεί καμία από τις προδιαγραφές για να φιλοξενήσει άτομα με αναπηρίες. πιο συγκεκριμένα το έδαφος (διάδρομοι προς τις σκηνές, τις τουαλέτες και την τραπεζαρία) είναι ανισόπεδα με αποτέλεσμα να συμβαίνουν συχνά ατυχήματα και τα αναπηρικά αμαξίδια να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν στον χώρο. Η πρόσβαση στην θάλασσα είναι αρκετά δύσκολη και δεν υπάρχει ράμπα αναπήρων.

Οι σκηνές που διαμένουν παιδιά και συνοδοί είναι εντελώς ακατάλληλες. Είναι βρόμικες, σχισμένες και δεν κλείνουν με αποτέλεσμα να είναι γεμάτες έντομα και να μην υπάρχει ιδιωτικότητα.  Τα ράντζα είναι σκουριασμένα και σπασμένα. Τα στρώματα που μας δόθηκαν ήταν βρώμικα και σχισμένα με αποτέλεσμα γεμίσαμε εξανθήματα. Το ίδιο ισχυεί και για τα μαξιλάρια. Τις μέρες του καύσωνα η θερμοκρασία μέσα στις σκηνές ξεπερνούσε τους 40° και ουδεμία πρόβλεψη υπήρχε για χώρους δροσιάς. Τα σκίαστρα δεν κάλυπταν ούτε τις μισές σκηνές.

Δεν υπήρχαν καθόλου τραπέζια και καρέκλες να καθόμαστε. Μας έφεραν σπασμένους ξύλινους καναπέδες με βρόμικα στρώματα χωρίς καλύμματα. Επίσης καμία πρόβλεψη υπήρχε για δραστηριότητες που να μπορούν να συμμετέχουν τα ΑΜΕΑ. Τα παιδιά απασχολούνταν με δικό μας εκπαιδευτικό υλικό. Το βασικότερο όλων, δεν υπήρχε γιατρός στην κατασκήνωση και η βοηθός νοσηλευτή δεν είχε τις απαραίτητες γνώσεις

Να σημειωθεί ότι όλοι οι χώροι εκτός της τραπεζαρίας και μια εκ των δύο τουαλετών είναι αυτοσχέδιες παράγκες με σκουριασμένα σίδερα να κρέμονται και σοβάδες να πέφτουν. Το προσωπικό της κατασκήνωσης αν και ελλιπές, έκανε ότι μπορούσε σε θέματα καθαριότητας αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό. Το μόνο θετικό είναι η πάντα καλή διάθεση του προσωπικού να μας διευκολύνει όπως μπορούσε. Η κουζίνα δεν μας απογοήτευσε ποτέ. Το φαγητό ήταν πάντα προσεγμένο.

Δεν περιμένουμε θαύματα απλά να πληρούνται οι ελάχιστες απαιτούμενες προδιαγραφές. Ας μην διαψεύσουν οι αρμόδιοι αυτές τις ελάχιστες προσδοκίες για να καταφέρουμε να διατηρήσουμε τα χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών».








Από την πλευρά του, ο Δήμος Αμφιλοχίας προχώρησε σε διευκρινήσεις αναφορικά με τις εγκαταστάσεις της Παιδικής Εξοχής Μπούκας, δημοσιεύοντας και τις παρακάτω φωτογραφίες.

Η ανακοίνωση:

«Ο Δήμος Αμφιλοχίας, αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα που διακινήθηκαν στον ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με τις εγκαταστάσεις της Παιδικής Εξοχής Μπούκας, από συνοδούς παιδιών με ειδικές ανάγκες που φιλοξενήθηκαν εκεί, διευκρινίζει τα εξής:

Η εικόνα που μεταφέρεται για τη λειτουργία της κατασκήνωσης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς κατά τις 10 ημέρες που φιλοξενήθηκε η συγκεκριμένη ομάδα παιδιών, όπως και κατά τις προηγούμενες κατασκηνωτικές περιόδους που φιλοξενήθηκαν άλλες ομάδες παιδιών, δεν γνωστοποιήθηκαν στο Δήμο Αμφιλοχίας και το Διοικητικό Συμβούλιο της Παιδικής Εξοχής Μπούκας ανάλογα ζητήματα.

Στο φωτογραφικό υλικό που παρατίθεται απεικονίζονται χώροι οι οποίοι είναι ανενεργοί εδώ και χρόνια και αποκλεισμένοι για τα φιλοξενούμενα παιδιά και σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτοί οι χώροι ή αυτό το υλικό που χρησιμοποιούνται από τους κατασκηνωτές.

Προτού αποδοθεί προς χρήση η κατασκήνωση, πραγματοποιήθηκαν από το προσωπικό του Δήμου όλες οι απαιτούμενες εργασίες καθαρισμού, απεντόμωσης και συντήρησης. Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της, τόσο το προσωπικό του Δήμου όσο και το επιπλέον προσωπικό που προσλήφθηκε για τις ανάγκες της λειτουργίας της, μεριμνούσε καθημερινά ώστε η κατασκήνωση να είναι καθαρή, λειτουργική και ασφαλής, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των φιλοξενούμενων παιδιών».