Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Ανεξέλεγκτοι οι διακινητές βάζουν σε κίνδυνο ζωές οδηγώντας ανάποδα με μεγάλες ταχύτητες



Οι διακινητές οδηγούν κλεμμένα αμάξια Ελλήνων πολιτών που τα κλαίνε, με ιλιγγιώδη ταχύτητα στους επαρχιακούς δρόμους και μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας προκαλώντας θανατηφόρα δυστυχήματα.

Τη λήψη έκτακτων μέτρων με τη χρήση ακόμη και… καρφιών ζητούν συνοροφύλακες και φορείς της Θράκης, προκειμένου να περιοριστούν οι κακοποιοί που αδιαφορούν για τις ανθρώπινες ζωές.

Το νέο αδίστακτο σχέδιο των διακινητών είναι να στο… αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού!

Από την εγκληματική συμπεριφορά των λαθροδιακινητών,  ήδη δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε παρόμοια δυστυχήματα, ενώ ακόμη περισσότεροι έχουν τραυματιστεί.

15 Απριλίου 2023, συνέβη το πρώτο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αλεξανδρούπολη, με θύμα πατέρα δύο παιδιών, ακολούθησαν νέα περιστατικά παράνομης οδήγησης στο αντίθετο ρεύμα που έφεραν αγανάκτηση στους Θρακιώτες, και την αστυνομία να μην μπορεί να τους σταματήσει.

Στις 6 Ιουλίου 2023 τροχαίο δυστύχημα συνέβη στον κόμβο του Αρδανίου, όταν ένας λαθροδιακινητής μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με διερχόμενο όχημα και να χάσει τη ζωή του ο Εβρίτης οδηγός του άλλου αυτοκινήτου, που κινούνταν κανονικά στο ρεύμα. 

Ακολούθησαν κι άλλα περιστατικά αδιαφορώντας οι διακινητές για την αστυνομία που έτσι και αλλιώς είναι απούσα και δεν μπορεί να τους ελέγξει.

Κυριακή 30 Ιουλίου 2023, όχημα που οδηγούσε διακινητής με ιλιγγιώδη ταχύτητα εντός του οικισμού Δωρικού του Δήμου Αλεξανδρούπολης συγκρούστηκε με όχημα που κινείτο κανονικά στο ρεύμα και στο οποίο επέβαινε πολύτεκνη οικογένεια, η οποία και τραυματίστηκε ευτυχώς όχι σοβαρά.

Για αδίστακτους διακινητές οι οποίοι δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή έκανε λόγο ο πρόεδρος των συνοροφυλάκων Εβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς. «Εχουμε πόλεμο με τα κυκλώματα των διακινητών. Θέλουμε όπλα στη φαρέτρα μας για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Μηχανισμούς καρφιών ή διχτυών θέλουμε.

Οι διακινητές περνάνε με κόκκινο και με ιλιγγιώδη ταχύτητα, έχουν στο τιμόνι ανίδεους οδηγούς, πολλές φορές ανήλικα παιδιά, τα οποία δεν υπολογίζουν ούτε τη δική τους ζωή.

Οι εντολές που έχουν είναι να μη σταματούν πουθενά και ο λόγος που οι διακινητές βάζουν μικρά παιδιά στο τιμόνι είναι για να τύχουν καλύτερης αντιμετώπισης από τη Δικαιοσύνη.

Όταν αντιληφθούν τους αστυνομικούς, αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες -ακόμη και μέσα στην πόλη- και κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου