Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

218 αλλοδαποί σε σπείρα με 320 ληστείες και κλοπές!


Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής πολυμελής εγκληματική οργάνωση, με πολυεπίπεδη δράση στις κλοπές – διαρρήξεις, τις ληστείες και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και κυρίως στις περιοχές των Εξαρχείων, Ακροπόλεως, Συντάγματος, Αγίου Παντελεήμονα και Ομόνοιας.

Για την αποδόμηση του εγκληματικού δικτύου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 από τη Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών ευρείας έκτασης οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή και άλλων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, Ομάδων Ε.Κ.Α.Μ., Ο.Π.Κ.Ε. και ΔΙ.ΑΣ. καθώς και προσωπικού της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και αστυνομικών σκύλων της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με συνολικό απολογισμό (138) συλλήψεις ατόμων, από τα οποία τα (93) είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενώ τα (45) κατηγορούνται για διατάραξη οικιακής ειρήνης. Πρόκειται για άνδρες αλλοδαπούς υπηκόους κυρίως Μαρόκο, Αλγερίας, Αφγανιστάν, Πακιστάν και Μπανγκλαντές.

Πέραν των (138) συλληφθέντων, στην υπόθεση εμπλέκονται άλλοι (21) αλλοδαποί, ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης και αναζητούνται ακόμα (54) αλλοδαποί, ως συνεργοί των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, με τον συνολικό αριθμό των κατηγορουμένων να ανέρχεται σε (213) άτομα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διάπραξη ληστειών, κλοπών-διαρρήξεων και ομοειδών αδικημάτων καθώς και στο πεδίο της διακίνησης ναρκωτικών.

Διακριβώθηκε η εμπλοκή τους σε σωρεία αδικημάτων κατά της ιδιοκτησίας και συγκεκριμένα σε (324) περιπτώσεις από τις οποίες:

(287) διαρρήξεις οχημάτων,
( 11) διαρρήξεις οικιών και καταστημάτων,
( 15) κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης και
( 11) ληστείες με τη χρήση όπλων – αντικειμένων (πιστόλι, μαχαίρι, σπασμένο μπουκάλι) αλλά και χρήση σωματικής βίας.
Για την αποδόμηση του εγκληματικού δικτύου προηγήθηκε ενδελεχής αστυνομική έρευνα, κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών δεδομένων, αστυνομικές εξακριβώσεις και διασταυρώσεις στοιχείων, ενώ εφαρμόστηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές.

Αποτέλεσμα της συνδυαστικής αυτής έρευνας ήταν να ταυτοποιηθούν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, να πιστοποιηθούν οι ρόλοι των αρχηγικών, βασικών και περιφερειακών μελών της και να διακριβωθεί πλήρως όλο το πεδίο της εγκληματικής τους δράσης και των επιμέρους διασυνδέσεών τους.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης ( modus operandi ), οι «επιχειρησιακές» ομάδες της εγκληματικής οργάνωσης είχαν αναλάβει τη διάπραξη των ληστειών και κλοπών – διαρρήξεων, μεταβάλλοντας -κατά περίπτωση- τη σύνθεσή τους και εναλλάσσοντας τους μεταξύ τους ρόλους (παρατηρητές, άτομα προσέγγισης, ενέργειας και έρευνας).

Μάλιστα, εντόπιζαν τους στόχους τους, κατά περίπτωση, επιλέγοντας:

διαμερίσματα που βρίσκονταν σε πολυκατοικίες με αρκετά γραφεία προκειμένου κατά το χρόνο μη λειτουργίας να μη γίνονται αντιληπτοί από ενοίκους,
οχήματα σταθμευμένα σε σημεία με μειωμένη κυκλοφορία, και κυρίως παλαιάς τεχνολογίας ώστε να επιτυγχάνουν το επιθυμητό προς αυτούς αποτέλεσμα στο μικρότερο δυνατό χρόνο με το ελάχιστο ρίσκο και
πεζούς που κινούνταν σε απομονωμένα σημεία και έφεραν εμφανή αντικείμενα (τσάντες, χαρτοφύλακες, σακούλες ή κοσμήματα), τα οποία αφαιρούσαν χρησιμοποιώντας το στοιχείο του αιφνιδιασμού, με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, πυροβόλου όπλου ή λεκτικής βίας ενώ σε περίπτωση αντίδρασής τους δε δίσταζαν να χρησιμοποιούν σωματική βία.
Τα αντικείμενα από τις ληστείες και τις κλοπές – διαρρήξεις που διέπρατταν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τα διοχέτευαν, έναντι αντιτίμου, στα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης που διατηρούσαν στο κέντρο της Αθήνας διάφορους χώρους – καταστήματα, που λειτουργούσαν ως αποθήκες κλεπταποδοχής, καταστήματα πώλησης προϊόντων κλεπταποδοχής και χώροι απόκρυψης κλοπιμαίων (καβάτζες).

Σημειώνεται ότι υποομάδα της εγκληματικής οργάνωσης, προέβαινε επίσης στη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κυρίως ακατέργαστης κάνναβης) πέριξ των οδών Αραχώβης και Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο και χώρο αποθήκευσης και διαφυγής, υπό κατάληψη κτήριο επί της οδού Αραχώβης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες στα Εξάρχεια, τον Άγιο Παντελεήμονα, την Κυψέλη, την Καλλιθέα και το κέντρο της Αθήνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(16.000) ευρώ,
πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων,
έγγραφα διαφόρων αρχών και χωρών,
ποσότητες ναρκωτικών,
πλήθος ρολογιών και τιμαλφή,
πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM,
πάνω από (350) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
σπρέι πιπεριού,
σκληροί δίσκοι και οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών,
πιστωτικές κάρτες,
θήκες περιέχουσες συλλογές ελληνικών νομισμάτων,
μεγάλος αριθμός γυαλιών ηλίου και οράσεως και
μαχαίρια και πλαστό δελτίο ταυτότητας
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο στα Εξάρχεια, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από αλλοδαπούς, μεταξύ των οποίων ταυτοποιήθηκαν (9) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

(60) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, έτοιμες προς διάθεση στην παράνομη αγορά ναρκωτικών σε διάφορες «πιάτσες»,
ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης σε στερεή μορφή,
(94) άγνωστης χημικής σύστασης δισκία,
πλήθος μαχαιριών και σπαθιών,
διαρρηκτικά εργαλεία,
συσκευές κινητών τηλεφώνων και
(410) πακέτα λαθραίων καπνικών προϊόντων.
Μετά το πέρας της έρευνας, το κτίριο ασφαλίστηκε και παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη.

Τα κατασχεθέντα ευρήματα εξετάζονται για την ταυτοποίηση περαιτέρω περιπτώσεων εγκληματικών δράσεων διαρρήξεων και ληστειών.

Σε βάρος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, των ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συναυτουργία τετελεσμένες και σε απόπειρα, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα, τα ναρκωτικά, την πρόληψη και την καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και του Εθνικού Τελωνιακού Κώδικα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών και οι εμπλεκόμενοι στην εγκληματική οργάνωση παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.
















Ο ελιγμός οδηγού έσωσε τη ζωή παιδιού


 Ένα παιδί σε πολυσύχναστο δρόμο στην πόλη Κουρτσαλόι της Ρωσίας, σκόνταψε τη στιγμή που προσπαθούσε να διασχίσει το δρόμο. και δεν πρόσεξε ένα αυτοκίνητο που ερχόταν από τα δεξιά του.

Για καλή του τύχη  ο οδηγός του αυτοκινήτου έστριψε το τιμόνι την τελευταία στιγμή και σώθηκε το παιδί.




Πάρε δώσε με το καθεστώς Μαδούρο έχει ο ΣΥΡΙΖΑ! Πτήση μυστήριο αεροσκάφους της Βενεζουέλας στην Ελλάδα



Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, το κυβερνητικό αεροσκάφους της Βενεζουέλας βρέθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ελλάδα. Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Καράκας και χωρίς να έχει καταθέσει σχέδιο πτήσης προσγειώθηκε στην Ελλάδα. Είχε περάσει πρώτα από Πορτογαλία, Γενεύη και μετά στο Ελ. Βενιζέλος.

Στην Ελλάδα ζήτησε να παραμείνει για μία ώρα για ανεφοδιασμό στην Ελλάδα αλλά παρέμεινε τέσσερις και στο αεροσκάφος επέβαινε υπουργός της Βενεζουέλας και μάλιστα συναντήθηκε με κάποιο πρόσωπο στην αίθουσα VIP του Ελ. Βενιζέλος.

Στελέχη της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι απογειώθηκε από το Καράκας τη μέρα που η κυβέρνηση έβγαλε από την κεντρική τράπεζα μεγάλη ποσότητα χρυσού. Τελικός προορισμός του αεροσκάφους ήταν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.


Προφυλακιστέα η μητέρα του βρέφους



Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της η 30χρονη μητέρα του 18 μηνών βρέφους που απανθρακώθηκε στη Βάρκιζα.

Υποστηρίζει ότι οι γιατροί στο παρελθόν διέγνωσαν τέσσερις νόσους πέρα από την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού, καθώς και ότι έπαιρνε αγωγή, την οποία διέκοψε, όταν έμεινε έγκυος για τρίτη φορά.



Προσήγαγαν 40 άτομα στη Λέσβο γιατί τόλμησαν να τοποθετήσουν ξανά το Σταυρό στο νησί !



Το ακροαριστερό καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ σε όλο του το μεγαλείο

Σύμφωνα με το lesvosnews.gr, στην αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου έχουν προσαχθεί περίπου 40 άτομα, τα οποία έστησαν σήμερα το πρωί στη θέση Απελή στα Τσαμάκια ένα νέο Σταυρό, στη θέση του παλιού που κάποιοι είχαν καταστρέψει λαθρομετανάστες.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο ατόμων, όμως οι υπόλοιποι που βρίσκονταν εκεί, θέλησαν να προσαχθούν όλοι μαζί.

Η αστυνομία στην Λέσβο δεν βρήκε ποτές τους λαθρομετανάστες που κατέβασαν το Σταυρό που είναι ποινικό αδίκημα, αλλά για να ικανοποιηθεί το καθεστώς συνέλαβαν 40 άτομα που τον Τοποθέτησαν ξανά !!

Ο σταυρός ενοχλούσε & πρόσβαλε τους λαθρομετανάστες που είναι παράνομα στην χώρα μας και τους φιλοξενεί.


Με εντολή του καθεστώτος αστυνομικοί προσήγαγαν πολίτες για να μιλήσουν Κουβέλης-Τσάκρη



Με εντολή του ακροαριστερού καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑ οι αστυνομικές αρχές έκαναν 16 προσαγωγές πολιτών πριν μιλήσει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη σε εκδήλωση μνήμης για την αγωνίστρια της Δημοκρατίας και της Αριστεράς Ουρανία Νιζαμίδου, χθες Κυριακή στα Γιαννιτσά.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Κουβέλη,η αστυνομία να προχώρησε στην προσαγωγή 16 πολιτών στο ΑΤ Γιαννιτσών.

Όπως κατήγγειλαν οι πολίτες που προσήχθησαν τους προσήγαγαν άνδρες με πολιτικά και στη συνέχεια τους είχαν κλεισμένους και υπό αστυνομική επιτήρηση για περισσότερους από 2,5 ώρες στο ΑΤ Γιαννιτσών, δηλαδή όσο διήρκεσε η εκδήλωση με τους κ. Κουβέλη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη και Ιωάννη Σηφάκη.

Οι προσαχθέντες υπέβαλαν για την παράνομη κράτησή τους μήνυση στην οποία αναφέρουν ότι «με την άφιξη μας στο Αστυνομικό τμήμα Γιαννιτσών πληροφορηθήκαμε ότι έλαβε χώρα προσαγωγή μας για προληπτικούς λόγους εν όψει της εκδήλωσης με ομιλητή τον Φώτη Κουβέλη, η οποία δεν θα έληγε χωρίς την αναχώρηση αυτού από τα Γιαννιτσά και ότι οι αστυνομικοί που μας προσήγαγαν εκτελούσαν όπως μας δήλωσαν (αορίστως) εντολές ανωτέρων, πέραν των ορίων του Α.Τ Γιαννιτσών, χωρίς αυτοί να κατονομαστούν».




Αντρόπιαστες και προκλητικές Παπακώστα - Γεροβασίλη «Ποια ανομία; – Δε χάθηκε ο κόσμος για τα επεισόδια»



Είναι τραγικές οι δηλώσεις απο το καθεστώς και δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από την Γεροβασίλη που είπε : «Είναι απολύτως ψευδές ότι επικρατεί κλίμα ανομίας και ανοχής. Είναι ένας μύθος που εκπορεύεται για μικροπολιτικούς λόγους. Τα στοιχεία μας δεν λένε αυτά»

Προκλητική εμφανίστηκε και η Παπακώστα λέγοντας χωρίς ίχνος φιλότιμου «Δεν χάθηκε ο κόσμος» όσον αφορά τα κρούσματα ανομίας που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο, με την εμπρηστική επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Ακρόπολης και τις νέες συμπλοκές χούλιγκαν στην οδό Πέτρου Ράλλη.

Μιλώντας σε βουλευτές χωρών που μετέχουν στην διακοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ η αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη υποστήριξε ότι τα φαινόμενα ανομίας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα άλλα είναι προϊόν fake news και κάλεσε την αντιπολίτευση να μην επενδύει για κομματικά οφέλη στα ζητήματα ασφαλείας.

«Το Σαββατοκύριακο υπήρξε μπαράζ δημοσιευμάτων που περίπου παρουσίασε οτι χάθηκε ο κοσμος στην Αθήνα σε ζητήματα ασφαλείας. Δεν ειναι έτσι η πραγματικότητα» ειπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει πως «αυτο δεν σημαίνει οτι δεν απαιτείται αύξηση της ασφαλείας ούτε πως εμείς ζητάμε ασυλία κριτικής. Όμως η ασφάλεια δεν μπορει να ειναι επικοινωνιακός σάκος του μποξ»

Τόλμησε και πάλι να πιάσει τον Καραμανλή στο στόμα της λέγοντας  ότι προέρχεται από την Καραμανλική δεξιά. «Η σχολή σκέψης του Καραμανλή δίδαξε την μετριοπάθεια και την συνεννόηση στα κρίσιμα ζητήματα όπως την ανάπτυξη αλλά και τα θέματα ασφάλειας» είπε.

«Προέρχομαι από την Καραμανλική δεξιά και συνεργάζομαι με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το καλό της χώρας» 



Απίστευτη πρόκληση μέσα στην Βουλή από Τούρκο βουλευτή χωρίς αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ



Κανένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέδρασε στην πρόκληση του Τούρκου βουλευτή Αχμέτ Γιλντίζ, όταν εκτόξευσε απειλές προς την Κύπρο ότι θα έχει συνέπειες η μονομερής εξόρυξη υδρογονανθράκων και όλα αυτά μέσα από την ελληνική βουλή.

Την απίστευτη αυτή δήλωσε έκανε κατά την διάρκεια των εργασιών τις εργασίες της κοινοβουλευτικής συνάντησης του ΝΑΤΟ που είπε «Δεν είναι αποδεκτό και θα έχει συνέπειες».

Ο Τούρκος βουλευτής του Ερντογάν, Αχμέτ Γιλντίζ ανέφερε χαρακτηριστικά πως στην Κύπρο υπάρχουν δύο μέρη. «Αν υπάρχει ανάγκη εξόρυξης υδρογονανθράκων αυτή μπορεί να γίνει μετά την επίλυση ή με κοινή συμφωνία των δύο πλευρών για να μοιράζονται τις άδειες. Είναι λοιπόν μια ευκαιρία για την περιοχή. Αν οι Ελληνοκύπριοι το θέλουν (το μοίρασμα των κοιτασμάτων) η πόρτα είναι ανοικτή. Όταν όμως οι εξορύξεις σε μια περιοχή που ανήκει σε δύο περιοχές γίνονται μονομερώς αυτό δεν είναι αποδεκτό και έχει συνέπειες. Ελπίζω και οι δύο πλευρές να εργαστούν για να υπάρξει συνεργασία».

Προκλητικός ήταν και εκπρόσωπος της τουρκικής αντιπροσωπείας Οσμαν Ασκίν Μπακ για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο λέγοντας ότι «υπάρχουν κάποιες διαμάχες. Το να τις περιγράψω ως μονομερείς παραβιάσεις δεν είναι δίκαιο. Η Τουρκία είναι η τελευταία πλευρά που έχει το φταίξιμο με την Κύπρο! Θα μπορούσε να είχε υπάρξει λύση στο Κραν Μοντανά. Στο δίκαιο της θάλασσας δεν μετέχει η τουρκική πλευρά. Η ελληνική το περιγράφει ως διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία έχει μεγαλύτερη ακτογραμμή προς το Αιγαίο. Είναι μια διαμάχη και προϋποθέτει διαπραγματεύσεις που μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει κατορθωτές γιατί η ελληνική πλευρά εμμένει στις μονομερείς ενέργειες και ερμηνείες». Με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πάλι να μην αντιδρούν και να υπόσχονται στους Τούρκους νέο ξεπούλημα στα πρότυπα των Πρεσπών.


Επίσκεψη του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη στο Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης




Το Αστυνομικό Τμήμα της Ακρόπολης, το οποίο  δέχθηκε επίθεση με μολότοφ από κουκουλοφόρους το Σάββατο βράδυ, επισκέφθηκε το πρωί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, και ενημερώθηκε από αστυνομικούς που ήταν παρόντες στο συμβάν. Εξερχόμενος από το αστυνομικό τμήμα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκέφθηκα σήμερα το Αστυνομικό τμήμα Ακρόπολης για να εκφράσω για άλλη μια φορά τη συμπαράστασή μου στους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας που βρίσκονται, δυστυχώς, απέναντι σε πρωτοφανή φαινόμενα βίας. Φαινόμενα βίας τα οποία θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τη σωματική τους ακεραιότητα αλλά και την ίδια τους τη ζωή.

Θα επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι για τη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει καμία απολύτως ανοχή στη βία. Είτε χαμηλής έντασης, είτε υψηλής έντασης, η βία πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Θα στηρίξουμε την Ελληνική Αστυνομία και θα της παρέχουμε απόλυτη πολιτική κάλυψη για να μπορεί να κάνει τη δουλειά της σωστά, έτσι ώστε οι Έλληνες πολίτες  να αισθάνονται ασφαλείς στις γειτονιές τους και οι Έλληνες αστυνομικοί να αισθάνονται ότι η Πολιτεία μεριμνά για αυτούς οι οποίοι είναι από το Σύνταγμα επιφορτισμένοι με την επιβολή του νόμου και της τάξης.

Θα ήθελα να πω όμως και κάτι ακόμα για τις συνθήκες που αντίκρισα σήμερα στο Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης: Δεν γνώριζα ότι δυστυχώς εδώ και δύο μήνες έχουν λήξει οι συμβάσεις καθαριότητας στα αστυνομικά τμήματα. Και αντίκρισα μια εικόνα θλιβερή και τριτοκοσμική, ως προς τις συνθήκες καθαριότητας που επικρατούν στο αστυνομικό τμήμα.  Και φαντάζομαι ότι η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλα αστυνομικά τμήματα. Αυτά τα πράγματα είναι παντελώς απαράδεκτα, δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2019 αστυνομικά τμήματα να λειτουργούν σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες. Όχι μόνο διότι κινδυνεύει η ίδια η δημόσια υγεία, αλλά διότι συνιστά μια βαθιά προσβολή στους ίδιους τους αστυνομικούς, οι οποίοι ζουν και εργάζονται σε αυτές τις άθλιες συνθήκες.

Ελπίζω και εύχομαι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και η ηγεσία της Αστυνομίας να μεριμνήσουν άμεσα ώστε να λυθεί αυτό το ζήτημα. Διότι αυτή η εικόνα δεν ταιριάζει στη Ελλάδα του 21ου αιώνα».






Ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί με την Τουρκία νέο ξεπούλημα στο μοντέλο των Πρεσπών!



Πάει να κάνει νέο έγκλημα στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ προωθώντας λύση στα ελληνοτουρκικά στο μοντέλο της Συμφωνίας των Πρεσπών θέλει να προωθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ Χρήστος Καραγιαννίδης αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά: «πρέπει να λύσουμε τα μεταξύ μας προβλήματα με έναν έντιμο συμβιβασμό όπως κάναμε και με την Βόρεια Μακεδονία».

Την ίδια στιγμή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δουζίνας ανέφερε ότι απαιτείται να υπάρξει  διάλογος μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας «με σεβασμό όπως κάναμε και με την Βόρειο Μακεδονία». 

Αυτό δείχνει ότι δρομολογείται πριν τις εκλογές και νέο έγκλημα του Τσίπρα κατά της Ελλάδας.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής αντιπροσωπείας Οσμαν Ασκίν Μπακ αναφερόμενος την πρόσκληση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για επίλυση των διαφορών ακολουθώντας το μοντέλο Πρεσπών είπε «έχει περάσει ένας μήνας από την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Τουρκία και την συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο και πιστεύω ότι θα σημειωθεί περαιτέρω πρόοδος. Έχουμε πολλά κοινά και πιστεύω στο μέλλον θα έχουμε πιο αισθητή πρόοδο. Πρέπει να συζητήσουμε περισσότερο και να έχουμε περισσότερες επισκέψεις. Σήμερα γευμάτισα και με τον πρόεδρο του ελληνικού κοινοβουλίου και πιστεύω ότι στο μέλλον θα έχουμε επίλυση των διαφορών μας».








Οργισμένη ανάρτησή της, Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, κατά της κυβέρνησης



Οργισμένη ανάρτησή της, Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, κατά της κυβέρνησης για την αποδυνάμωση της ΕΛ.ΑΣ. και την ανοχή που δείχνει στους κακοποιούς μπαχαλάκηδες.

«Πού να ’ναι αυτή η παράξενη σκιά που κυνηγάνε;»

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή καταδρομική επίθεση στο Α.Τ. Ακροπόλεως. Έχουμε κρούσει εδώ και πολύ καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεξέλεγκτη δράση των κάθε λογής μπαχαλάκηδων και κάθε φορά οι έχοντες την ευθύνη, προσπαθούν να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί και να μας βαπτίσουν υπερβολικούς» τονίζουν και προειδοποιούν: «Έχουμε ξαναπεί ότι θα θρηνήσουμε θύματα. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ποιος θα τους σταματήσει άραγε; Η ανύπαρκτη πλέον «ομάδα ΔΕΛΤΑ» τα σχεδόν διαλυμένα ΜΑΤ, ή η Ασφάλεια που ασχολείται μόνο με πάρεργα;»

Για να καταλήξει με νόημα η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας απευθυνόμενη στην ηγεσία του ΠΡΟ.ΠΟ και της ΕΛΑΣ: «Ξέρουν όλοι ότι λέμε την αλήθεια, επειδή όμως δεν διοικούμε, καλούμε τους «υπεύθυνους» να προστατεύσουν και να θωρακίσουν τους αστυνομικούς ώστε να μπορούν να προστατεύουν την κοινωνία. Δείτε την αλήθεια κύριοι και σταματήστε να κυνηγάτε τη σκιά σας».