Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Επίκαιρη ερώτηση Ντόρας Μπακογιάννη στον Πρωθυπουργό για την Αγία Σοφία



Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να δώσει άδεια ανάγνωσης του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας, κατέθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Αλλαγή χαρακτήρα του μνημείου της Αγίας Σοφίας

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα

Θέμα: Αλλαγή χαρακτήρα του μνημείου της  Αγίας Σοφίας 

Η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να δώσει άδεια ανάγνωσης του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας, ενός μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που προστατεύεται από την UNESCO, συνιστά προκλητική ενέργεια που προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Το Υπουργείο Εξωτερικών με καθυστέρηση καταδίκασε φραστικά την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης και την ίδια στιγμή ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Ξυδάκης δήλωσε ότι «δεν είναι τραγικό» και «δεν συνιστά έλλειψη σεβασμού η ανάγνωση θρησκευτικού κειμένου στην Αγία Σοφία». Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί σύγχυση και να σταλούν λάθος μηνύματα στη γειτονική χώρα. 

Ερωτάται ο κ. πρωθυπουργός: 

1. Ποια είναι τελικά η θέση της κυβέρνησης στο ζήτημα της αλλαγής χαρακτήρα της Αγίας Σόφιας; 

2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλίσει το χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας ως συμβόλου της Χριστιανοσύνης και ως μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς;

Η ερωτώσα βουλευτής 
​Ντόρα Μπακογιάννη


Ο Φίλης ξαναχτύπησε : Το κίνημα "παραιτηθείτε" είναι στα όρια της συνταγματικής ανοχής



Κώστας  Βουκελάτος


Τρέμουν τις αντιδράσεις του κόσμου γιατί απλά οι συγκεκριμένοι πολίτες δεν είναι δήθεν αγανακτισμένοι ούτε ελεγχόμενοι είναι αηδιασμένοι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Οι κινητοποιήσεις τύπου "παραιτηθείτε" είναι στα όρια της συνταγματικής ανοχής. Αυτό τόνισε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Alpha, αναφορικά με τη συγκέντρωση της 15ης Ιουνίου.

Ο κ. Φίλης είναι συνταγματολόγος;

Τελικά μερικοί πολιτικοί δεν είναι απλά επικίνδυνοι είναι και τραγικά γελοίοι.

Ο φόβος τους έχει κάνει να τρέμουν τις συγκεντρώσεις που οι ίδιοι προκαλούσαν πριν από ενάμιση χρόνο στήνοντας τους δήθεν αγανακτισμένους για μέρες στο Σύνταγμα νυχθημερόν για να φύγει η προηγούμενη κυβέρνηση και για να αρπάξουν την εξουσία να εδραιώσουν το σημερινό καθεστώς.

Έχει ξεχάσει ο Φίλης πώς πήρε μαζί με το κόμμα τους την εξουσία εξαπατώντας τους πολίτες με ψέματα και με τα κινήματα της κατσαρόλας.

Έχει ξεχάσει ο Φίλης τα τραπεζάκια που έστηνε μαζί με Κατρούγκαλους στο Σύνταγμα και έκαναν διαλέξεις λέγοντας παραιτηθείτε.

Τώρα όμως που είναι οι ίδιοι στην εξουσία τα κινήματα που αυτός που καταγγέλλει και μαζί με τους συντρόφους του γιγάντωσε τα θεωρούν πλέον στα όρια της συνταγματικής ανοχής!!

Μεγάλη ντροπή για την χώρα τέτοια μυαλά που ξεστομίζουν τέτοια λόγια και να ήταν τα μοναδικά που έχει ξεστομίσει ο συγκεκριμένος.






Αυτός είναι το κτήνος παιδεραστής με το ποδήλατο



Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 46χρονου Αλβανού, που συνελήφθη στις 2-6-2016 στη Δραπετσώνα κατηγορούμενος για αποπλάνηση παιδιών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον: Hajderaj Shpetim του Ahmet και της Sanie, γεννηθέντα στις 12-2-1970 στην Αλβανία. Ο "δράκος" με το ποδήλατο κατηγορείται για αποπλάνηση παιδιών κατά συρροή, κλοπή και απείθεια.

Ο 46χρονος συνελήφθη μετά από καταγγελίες στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και σε διάφορα Τμήματα Ασφαλείας της Αττικής, σχετικά με τη δράση ενός ατόμου, το οποίο κινούμενο με ποδήλατο, προσέγγιζε ανήλικες και ενεργούσε σε βάρος τους ασελγείς πράξεις.

Σε μία μάλιστα περίπτωση φέρεται να αφαίρεσε από μαθήτρια και το κινητό της τηλέφωνο.


Παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.






Βίντεο-σοκ: Προσπάθησε να αρπάξει 13χρονη μπροστά στα μάτια της μητέρας της



Ευτυχώς η μητέρα της αντέδρασε άμεσα και κατάφερε να την αποσπάσει μέσα από τα χέρια του επίδοξου απαγωγέα

Σοκ ακόμα και σε έμπειρους αστυνομικούς στη Φλόριντα προκάλεσε το βίντεο που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας σε σούπερ μάρκετ με έναν άνδρα να επιχειρεί να αρπάξει ένα 13χρονο κορίτσι μπροστά στα μάτια της μητέρας της.

Δράστης ο 30χρονος Κρεγκ Μπονέλο, ο οποίος στο βίντεο αρχικά εμφανίζεται να συμπεριφέρεται ως πελάτης.

Ξαφνικά ο Μπονέλο φαίνεται να αρπάζει ένα νεαρό κορίτσι και να αρχίζει να το σέρνει στο πατωμα του καταστήματος.

Ευτυχώς η μητέρα της 13χρονης αντέδρασε άμεσα και άρχισε και αυτή με τη σειρά της να τραβάει το παιδί της προκειμένου να το πάρει από τα χέρια του επίδοξου απαγωγέα του.

«Στα δέκα χρόνια εμπειρίας μου στην αστυνομία δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Αλήθεια προσπάθησε να απαγάγει το παιδί σε κοινή θέα μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ» δήλωσε ο αστυνομικός Κρεγκ Κάλαχαν.

Τελικά τον Μπονέλο συνέλαβε ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας ο οποίος άκουσε τις φωνές του υπευθύνου του σούπερ μάρκετ όταν ο 30χρονος τράπηκε σε φυγή.

Όσο για τα κίνητρα του επίδοξου απαγωγέα αυτά παραμένουν ακόμα μυστήριο για τους αστυνομικούς που ασχολούνται με την πρωτοφανή υπόθεση.






Πηγή : protothema.gr


Το καθεστώς της Τουρκίας έχει γίνει πολύ επικίνδυνο κατηγορεί την Αθήνα για αντιισλαμισμό




Είναι πλέον σίγουρο ότι η Τουρκία γίνεται καθημερινά επικίνδυνη όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη γενικότερα.

Το Ισλάμ και ο Σουλτάνος Ερντογάν κυβερνά την Τουρκία και το Ισλάμ δεν είναι μια απλή θρησκεία και ο Ερντογάν δεν είναι απλά ένας πολιτικός τον οποίο πρέπει να "χαϊδεύει" η Ευρώπη αλλά πρέπει να απομονώνει και τον ίδιο μαζί με την χώρα του.

Η Άγκυρα και το καθεστώς Ερντογάν προκαλεί διαβάζουμε στο in.gr 

Προκλητική απάντηση από την Άγκυρα στο θέμα της Αγίας Σοφίας

Με μία ιδιαίτερα αιχμηρή και πρωτοφανή σε ύφος ανακοίνωση, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανεβάζει τους τόνους των ελληνοτουρκικών σχέσεων στο θέμα της ανάγνωσης του Κορανίου στην Αγία Σοφία.

Η Άγκυρα, με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, επιχειρεί να συνδέσει το θέμα αφενός με την ανέγερση τεμένους στην Αθήνα και αφετέρου με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, ενώ καταλήγοντας κατηγορεί την Αθήνα ότι ταυτίζει τον εκσυγχρονισμό με τον για αντιισλαμισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, Τανζού Μπιλγκίτς, έχει ως εξής: «Να ακολουθήσει το δρόμο της λογικής στο ύφος και τις ανακοινώσεις της καλούμε την Ελλάδα, που επί σειρά ετών δεν δίνει άδεια για την κατασκευή τεμένους στην πρωτεύουσά της, παρεμβαίνει συνεχώς στις θρησκευτικές ελευθερίες της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης και συγχέει τον εκσυγχρονισμό με τον αντιισλαμισμό». 

To TRT Diyanet, το κρατικό θρησκευτικό κανάλι, μεταδίδει τις ημέρες του Ραμαζανιού (από 6 Ιουνίου μέχρι 5 Ιουλίου) την ανάγνωση του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας. Η εκπομπή θα προβάλλεται καθημερινά κατά τη διάρκεια του πρωινού γεύματος πριν από την έναρξη της νηστείας (sahur) για όλη τη διάρκεια της περιόδου.

Αντιδρώντας στην απόφαση αυτή το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε τη Δευτέρα ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται: «Καταδικάζουμε ως οπισθοδρομική την ανακοίνωση των τουρκικών Αρχών για τον προγραμματισμό της ανάγνωσης του Κορανίου στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, επ’ ευκαιρία του Ραμαζανιού.

»Εμμονές, που αγγίζουν τα όρια της θρησκοληψίας, για μουσουλμανικές τελετές σε ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι ακατανόητες και φανερώνουν έλλειψη σεβασμού και επαφής με την πραγματικότητα. Επιπλέον, τέτοιες ενέργειες δεν είναι συμβατές με σύγχρονες, δημοκρατικές και κοσμικές κοινωνίες».

Αντίσοιχα, τον έντονο προβληματισμό και τη δυσφορία του για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρεσβευτή της Τουρκίας στην Αθήνα.

Τη θέση του είχε διαχωρίσει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος σχολίαζοντας την απόφαση των τουρκικών Αρχών είχε πεί ότι «το να διαβαστεί ένα θρησκευτικό κείμενο δεν είναι έλλειψη σεβασμού». Ωστόσο, έσπευσε να τονίσει πως η Αγία Σοφία πρέπει να παραμείνει οικουμενικό μνημείο που ενώνει ανθρώπους και «να μην ακολουθήσουμε τον δρόμο της σκηνοθετημένης σύγκρουσης των πολιτισμών και του θρησκευτικού μίσους». 


Συμψηφισμός επιστροφής φόρου με οφειλές ΕΝΦΙΑ



Η απόφαση θα προκαλέσει σοκ στους φορολογούμενους και πάρθηκε μάλλον λόγο του φόβου ότι οι πολίτες δεν θα μπορέσουν φέτος και θα δυσκολευτούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στον ΕΝΦΙΑ.

Αυτή η απόφαση αφορά περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενους.

Με την εκκαθάριση λοιπόν του φόρου μέσα στον Αύγουστο θα γίνει ο υπολογισμός των ποσών θα και αφαιρεθούν τα ποσά για τον ΕΝΦΙΑ από τις επιστροφές φόρου.

Με αυτό τον τρόπο οι φορολογούμενοι που δικαιούνται επιστροφή χάνουν το δικαίωμα να πληρώσουν όλο τον ΕΝΦΙΑ σε πέντε δόσεις, γιατί το κράτος θα τους "κατασχέσει" την επιστροφή φόρου έναντι της οφειλής ΕΝΦΙΑ και ότι υπόλοιπο μείνει θα έχουν το δικαίωμα να το βάλουν σε δόσεις.


Έρευνα: η κρυφή, φωτεινή πλευρά του θυμού στη δουλειά



Ο θυμός στη δουλειά δεν είναι πάντα προάγγελος παραίτησης, σύμφωνα με νέα έρευνα, η οποία προειδοποιεί τους εργοδότες ότι δεν θα έπρεπε να βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα σχετικά με τους εργαζόμενους, βασιζόμενοι στο κατά πόσο εκφράζουν θετικά ή αρνητικά συναισθήματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα αρνητικά συναισθήματα στον χώρο εργασίας αποδεικνύουν το ενδιαφέρον των ατόμων για το επάγγελμά τους.

Ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Cambridge προχώρησε σε σχετική μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό της Academy of Management, σε μια προσπάθεια να αποκρυπτογραφήσει τον θυμό και άλλα αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να προκύψουν στο εργασιακό περιβάλλον και να συμπεράνει σε ποιες αντιδράσεις οδηγούν τους εργαζομένους.

Οι ερευνητές υπέθεταν ότι "οι αντιδράσεις των εργαζομένων στα συναισθήματα διαμορφώνονται και εξαρτώνται από το πώς αναγνωρίζουν οι εν λόγω εργαζόμενοι τη δουλειά τους" και η μελέτη τους παρέχει στοιχεία για να υποστηρίξει την εν λόγω υπόθεση για τα αισθήματα του θυμού, της ενοχής και της περηφάνιας.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, το πρακτικό μήνυμα από τη μελέτη τους είναι ότι οι εργοδότες κάνουν λάθος, αν χαρακτηρίζουν γενικά τα συναισθήματα ως αρνητικά ή θετικά για την επιχείρησή τους, καθώς για κάθε εργαζόμενο η έκφραση ενός συναισθήματος μπορεί να σημαίνει κάτι πολύ διαφορετικό.

Υπάρχει καλή πλευρά στα αρνητικά συναισθήματα

Προκειμένου να καταλήξει στα παραπάνω συμπεράσματα, η ομάδα του Cambridge πραγματοποίησε έρευνα με αντικείμενο 135 εκπαιδευτές πιλότων μεγάλης εταιρείας σε ΗΠΑ και Ευρώπη, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε μία σειρά από ερωτήματα για την εργασία τους.



Συγκεκριμένα, οι ερευνητές ρώτησαν τους εργαζόμενους αν έχουν πρόθεση να μείνουν ή να φύγουν από την εταιρεία σε ένα χρόνο, ποια είναι τα καθήκοντά τους και ο μισθός τους, αλλά και πιο συγκεκριμένα πράγματα, όπως "υπήρξε συγκεκριμένο συμβάν που σε έκανε να νιώσεις καλά στη δουλειά;" και "ένιωσες ποτέ να σε μειώνουν σαν πιλότο και αν ναι, γιατί;".

Έξι μήνες μετά το πέρας της έρευνας, η ομάδα επέστρεψε στην εταιρεία για να ελέγξει κατά πόσο οι εργαζόμενοι που είχαν δηλώσει ότι προτίθενται να παραιτηθούν, είχαν κάνει πράξη τις σκέψεις τους.

Από την έρευνά τους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπάρχει αρνητική πλευρά στα θετικά συναισθήματα, αλλά και θετική πλευρά στα αρνητικά συναισθήματα, οι οποίες σχετίζονται με τον βαθμό ταύτισης των εργαζομένων με το επάγγελμά τους, αλλά πολύ περισσότερο με τον βαθμό ταύτισής τους με την εταιρεία/επιχείρηση/οργανισμό για την οποία δουλεύουν.

Η σημασία της σχέσης εργαζόμενου - οργανισμού

Γενικά, οι εργοδότες και όχι μόνο πιστεύουν ότι τα θετικά συναισθήματα οδηγούν σε εποικοδομητικά αποτελέσματα για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς και τα αρνητικά συναισθήματα σε επιβλαβή, σημειώνεται σε σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου. Ωστόσο, η μελέτη δείχνει ότι αυτές οι γενικεύσεις είναι απλά, μύθοι.



Πράγματι, σύμφωνα με τη μελέτη, όταν η ταύτιση ενός ατόμου με τον οργανισμό στον οποίο εργάζεται είναι χαμηλή, ο θυμός για υποθέσεις της δουλειάς αυξάνει την πρόθεσή του να παραιτηθεί. Ωστόσο, όταν η ταύτιση είναι υψηλή, ο θυμός συχνά μειώνει την πρόθεση του ατόμου να παραιτηθεί, γιατί ο εργαζόμενος που ταυτίζεται με τη δουλειά του θέλει να μείνει και έχει στόχο να βελτιώσει τον οργανισμό.

Όπως διαπίστωσαν, ειδικότερα, οι ερευνητές του Cambridge, τα άτομα που ταυτίζονται πολύ με τη δουλειά τους, όταν εκφράζουν θυμό για αυτήν είναι λες και κατηγορούν τον εαυτό τους, επειδή ακριβώς η δουλειά τους είναι για εκείνους μέρος της προσωπικότητάς τους. Επομένως, τέτοιοι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να αντιδράσουν στα αρνητικά συναισθήματα φεύγοντας.

Με άλλα λόγια, ο θυμός δεν δείχνει πάντα την πρόθεση κάποιου να εγκαταλείψει την εργασία του, αλλά ενδέχεται να υποδεικνύει υψηλή ταύτιση με τη δουλειά του και θέληση να τη δει να προοδεύει. Το ίδιο ισχύει και για τα αισθήματα ενοχής και περηφάνιας -π.χ. οι εργαζόμενοι με υψηλά επίπεδα περηφάνιας, αλλά και υψηλή ταύτιση με την εταιρεία τους, είναι λιγότερο πιθανό να παραιτηθούν.

Ο λέκτορας Οργανωσιακής Συμπεριφοράς στο Cambridge και εκ των συγγραφέων της μελέτης, Jochen Menges, δήλωσε συμπερασματικά: 

“Η μελέτη δείχνει ότι οι εταιρικές πολιτικές που έχουν σχεδιαστεί για να προωθήσουν τα θετικά συναισθήματα ή να ελαχιστοποιήσουν τα αρνητικά, μπορεί στην πραγματικότητα να μην έχουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Από το να προσπαθούν να καταστείλουν συναισθήματα, οι εταιρείες πρέπει να επικεντρωθούν στην ενθάρρυνση της ταύτισης των εργαζομένων με τον οργανισμό”.


Πηγή : pathfinder.gr


Μητσοτάκης στον ΣΕΤΕ: Ο τουρισμός θέλει σταθερή φορολογία και χαμηλότερους συντελεστές



Την ανάγκη χαμηλότερων φορολογικών συντελεστών και σταθερού περιβάλλοντος στον τουρισμό, διατύπωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συνάντησή του με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). 

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την χαρά του που υποδέχθηκε τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΤΕ με τον οποίο όπως είπε έκαναν «ειλικρινή συζήτηση για τα προβλήματα, αλλά και τις ευκαιρίες του ελληνικού τουρισμού». 

«Το 2016 θα είναι μια ικανοποιητική χρονιά. Είναι ταυτόχρονα, όμως, και μία χρονιά μεγάλης χαμένης ευκαιρίας, καθώς ο ελληνικός τουρισμός θα μπορούσε να είχε πάει πολύ καλύτερα - από ότι τελικά θα πάει - εάν η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό ήταν καλύτερη από αυτήν που δυστυχώς είδαν οι ξένοι επισκέπτες τους τελευταίους μήνες» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επεσήμανε ότι «προβλήματα όπως η διαχείριση του προσφυγικού, δυστυχώς, υποβάθμισαν την εικόνα της χώρας και είχαν κάποιες αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην πολιτική υπερφορολόγησης που ακολούθησε η Κυβέρνηση η οποία «είχε σημαντικές επιπτώσεις στα οικονομικά αποτελέσματα του τουριστικού κλάδου». 

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «η άμεση επίπτωση αυτής της πολιτικής είναι το γεγονός, ότι σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πολύ χαμηλούς ρυθμούς επένδυσης στον τουρισμό με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο τα σημαντικά του πλεονεκτήματα». 

«Χρειαζόμαστε μια σταθερή φορολογική πολιτική, με μειωμένους φορολογικούς συντελεστές, ένα σαφές πλαίσιο χρήσεων γης και ένα σταθερό πλαίσιο υποστήριξης των επενδύσεων στον τουρισμό, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσελκύσουμε τα απαραίτητα κεφάλαια για να μπορέσει ο ελληνικός τουρισμός να αξιοποιήσει πλήρως το αναπτυξιακό του δυναμικό» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Διαβεβαίωσε δε πως η Νέα Δημοκρατία, «είναι ένα Κόμμα που παραδοσιακά βρίσκονταν κοντά στον Τουρισμό. Θα εξακολουθεί να τον στηρίζει και θα εξακολουθεί να τοποθετεί τον τουρισμό στην πρώτη θέση των κλάδων που μπορούν να προσφέρουν ουσιαστική ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία». 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης τόνισε ότι η χρονια για τον τουρισμό εξελίσσεται με θετικά στοιχεία, αλλά και με προβλήματα. Επεσήμανε και εκείνος με έμφαση «το μεγάλο θέμα της υπερφορολόγησης που ταλανίζει πολύ μεγάλο κομμάτι των τουριστικών επιχειρήσεων της χώρας, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει φέτος ο τουρισμός, όπως το προσφυγικό, αλλά και τους εξωγενείς παράγοντες οι οποίοι είναι σημαντικοί. Και να δούμε, βέβαια, και την επόμενη μέρα των επενδύσεων, της ανάπτυξης». 

Οπως είπε ο κ. Ανδρεάδης «ο τουρισμός μπορεί να είναι η “ατμομηχανή” που θα φέρει την ανάπτυξη, αλλά χρειάζεται ένας λειτουργικός επενδυτικός νόμος και μια ειδική διαχείριση στο θέμα των επενδύσεων. Ελπίζω, ο Πρόεδρος, να μπορέσει να βοηθήσει όσο γίνεται παραπάνω στον τουρισμό που είναι μία μεγάλη ελπίδα για τη χώρα».



Πηγή: iefimerida.gr 


Η Χ. Κλίντον εξασφάλισε το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ



Η Χίλαρι Κλίντον ανακοινώνει τη νίκη της, δηλώνοντας ότι: “μαζί εξασφαλίσαμε το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος,” σύμφωνα με ηλεκτρονικό μήνυμα της καμπάνιας της. Η Κλίντον νίκησε στο Νιου Τζέρσεϊ, σύμφωνα με την πρόβλεψη του τηλεοπτικού δικτύου CNN, ενώ εκτιμάται ότι θα είναι η νικήτρια του προκριματικού κύκλου που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Μεξικό, σύμφωνα με την πρόβλεψη των τηλεοπτικών δικτύων CNN και MSNBC.

Ο Μπέρνι Σάντερς εκτιμάται ότι θα νικήσει στον προκριματικό κύκλο στη Βόρεια Ντακότα, σύμφωνα με πρόβλεψη του τηλεοπτικού δικτύου CNN, αλλά και του AP.

Η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον υπερίσχησε του αντιπάλου της Μπέρνι Σάντερς στις προκριματικές εσωκομματικές εκλογές της ανατολικής πολιτείας Νιού Τζέρσεϋ χθες, σύμφωνα με προβολή του τηλεοπτικού καναλιού Fox news, ενισχύοντας το προβάδισμά της μια μέρα μετά από την συμπλήρωση του αριθμού των εκλεκτόρων που χρειάζεται ένας υποψήφιος για να λάβει το χρίσμα του κόμματος για την υποψηφιότητα στην αμερικανική προεδρία.

Η Κλίντον, πρώην πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και πρώην βουλευτής και υπουργός εξωτερικών, θα είναι η πρώτη γυναίκα υποψήφια για την αμερικανική προεδρία μεγάλου πολιτικού κόμματος των ΗΠΑ.

Το Νιού Τζέρσεϋ ήταν μεταξύ έξι πολιτειών που συμμετείχαν στις προκριματικές διαδικασίες χθες, συμπεριλαμβανόμενης και της Καλιφόρνιας, όπου η Κλίντον ακόμα κινδυνεύει να χάσει τη μάχη με τον Σάντερς καθώς ξεκινά μια καμπάνια ενάντια στον Ντόναλντ Τραμπ, τον μοναδικό υποψήφιο που έχει συγκεντρώσει τους απαραίτητους εκλέκτορες για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

Σύμφωνα με ειδησειογραφικά μέσα, η Κλίντον είχε ήδη συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό εκλεκτόρων ώστε να κερδίσει το χρίσμα στο συνέδριο του κόμματος τον Ιούλιο, πριν τις εσωκομματικές εκλογές χθες. Ο διευθυντής της εκλογικής της ομάδας Ρόμπι Μουκ είπε όμως ότι ζητά από τους ψηφοφόρους και τους εθελοντές να "επιμείνουν" για τις αναμετρήσεις του Νιού Τζέρσεϋ, της Μοντάνα, της Βόρειας Ντακότα, της Νότιας Ντακότα, του Νιού Μέξικο και της Καλιφόρνιας, λέγοντας ότι "υπάρχουν πολλά άτομα που θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι θα πάνε να ψηφίσουν σήμερα. Δεν θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι υπάρχει κάποια ψήφος που δεν μετράει".

Ακόμα και αν ο Σάντερς κερδίσει την αναμέτρηση στην Καλιφόρνια, που είναι η πολυπληθέστερη πολιτεία των ΗΠΑ, δεν θα μπορέσει να κλείσει την μεγάλη απόσταση που τον χωρίζει από την Κλίντον σε αριθμό εκλεκτόρων, αλλά μια νίκη στην πολιτεία αυτή θα τον ενθαρρύνει να παραμείνει στον αγώνα μέχρι το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος τον Ιούλιο.

Συγχαρητήρια Ομπάμα σε Κλίντον

O πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα συνεχάρη την Χίλαρι Κλίντον για τη συμπλήρωση του απαραίτητου αριθμού των εκλεκτόρων που απαιτούνται για την εξασφάλιση του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι ο Αμερικανικός πρόεδρος τηλεφώνησε χθες, τόσο στην Χίλαρι Κλίντον, όσο και στον συνυποψήφιό της, Χένρι Σάντερς.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα συναντηθεί αύριο με τον Σάντερς στο Λευκό Οίκο, μετά από αίτημα του συνυποψηφίου της Κλίντον.



Πηγή : kathimerini.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS


Ζητούν χρήματα από ανασφάλιστους για να περάσουν από τα ΚΕΠΑ




Επιστολή διαμαρτυρίας σχετικά με την καταβολή παραβόλου για την εξέταση σε ΚΕ.Π.Α. σε ανασφάλιστους και αιτούντες προνοιακών επιδομάτων αναπηρίας, απέστειλαν οι υπεύθυνοι του Κέντρου Ζωής στους υπουργούς Εργασίας και Υγείας μετά από πλήθος καταγγελιών άμεσα ενδιαφερομένων πολιτών.

Όπως λένε από το Κέντρο Ζωής, "είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι στην πράξη οι διατάξεις που προβλέπουν κατάργηση παραβόλου για την εξέταση σε ΚΕ.Π.Α. σε ανασφάλιστους και αιτούντες προνοιακών επιδομάτων αναπηρίας, καταστρατηγούνται από τα όργανα της διοικήσεως. Μέχρι πρόσφατα, εκτός από τις περιπτώσεις εκείνες που ο ενδιαφερόμενος προσκόμιζε στην Γραμματεία των ΚΕ.Π.Α. βιβλιάριο υγείας ανασφαλίστου, το διοικητικό προσωπικό ζητούσε να προσκομίσουν παράβολο 46,14€, προκειμένου να παραλάβουν την αίτησή τους".


Διαβάστε την επιστολή διαμαρτυρίας:

ΠΡΟΣ
- κο Γιώργο Κατρούγκαλο, Υπουργό Εργασίας
- κο Ανδρέα Ξανθό, Υπουργό Υγείας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- κο Δημήτριο Καρέλλα, Γενικό Γραμματέα Πρόνοιας
- κο Νίκο Φράγκο, Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων
- κο Γιάννη Μπασκόζο, Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας
- κο Νικόλαο Μανιό, Πρόεδρο Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών
Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων
- κο Ιωάννη Βαρδακαστάνη, Πρόεδρο ΕΣΑμεΑ
- κο Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, Πρόεδρο ΚΕΕΛΠΝΟ

6 Ιουνίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 957

Αξιότιμε κε Υπουργέ Εργασίας,

Αξιότιμε κε Υπουργέ Υγείας,

Με την παρούσα το Κέντρο Ζωής, Μη Κυβερνητική, Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση για την στήριξη ανθρώπων που
ζουν με HIV/AIDS στην Ελλάδα, επιθυμεί να επιστήσει την προσοχή Σας στην συνεχιζόμενη από την Διοίκηση
ανακόλουθη πρακτική, που αγνοεί τις προβλέψεις του νόμου 4331/2015 «Μέτρα για την ανακούφιση των Ατόμων με
Αναπηρία, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας, καταπολέμηση της
εισφοροδιαφυγής, ασφαλιστικά ζητήματα και άλλες διατάξεις (Α’ 69)» .

Στο άρθρο 3 του νόμου 4331/2015 ρητώς προβλέπεται κατάργηση παραβόλου για την εξέταση σε ΚΕ.Π.Α. σε ανασφάλιστους και αιτούντες προνοιακών επιδομάτων αναπηρίας, στην αποσταλείσα σε όλους τους Δήμους της χώρας εγκύκλιο με αριθμ. πρωτ: Δ 24α/Φ./ΓΠ.οικ42890/804 του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης διευκρινίζεται επί λέξει ότι «από την δημοσίευση του νόμου (ήτοι από 2.7.2015) καταργείται η υποχρέωση καταβολής παραβόλου για την εξέταση από Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια Επιτροπή ΚΕ.Π.Α. εκτός των ανασφαλίστων και απόρων, των αιτούντων προνοιακό επίδομα αναπηρίας, και των αιτούντων επανεξετάσεις ήδη χορηγηθέντων προνοιακών επιδομάτων αναπηρίας».

Από πλήθος καταγγελιών ωφελουμένων του Κέντρου Ζωής, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι στην πράξη οι
ανωτέρω διατάξεις καταστρατηγούνται από τα όργανα της διοικήσεως. Συγκεκριμένα, μέχρι πρόσφατα, εκτός από τις περιπτώσεις εκείνες που ο ενδιαφερόμενος προσκόμιζε στην Γραμματεία των ΚΕ.Π.Α. βιβλιάριο υγείας ανασφαλίστου, το διοικητικό προσωπικό ζητούσε να προσκομίσουν παράβολο 46,14 €, προκειμένου να παραλάβουν την αίτησή τους.

Μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργήθηκε μετά την έκδοση του νόμου 4368/2016 (ΦΕΚ Α’ 21), που στο άρθρο 33 όρισε τα σχετικά με την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, καθώς και την έκδοση της ΚΥΑ Α3(γ)/ΓΠ/οικ. 25132/4.4.2016 (ΦΕΚ Β’ 908) με θέμα “Ρυθμίσεις για την διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας”. Πιο συγκεκριμένα, μας έχει καταγγελθεί ότι μετά την κατάργηση των βιβλιαρίων υγείας ανασφάλιστου, στις Γραμματείες των ΚΕ.Π.Α. οι υπάλληλοι ζητούν πλέον και από τους πρώην δικαιούχους βιβλιαρίου ανασφαλίστου, την προσκόμιση του σχετικού παραβόλου προκειμένου να παραλάβουν τις αιτήσεις.

Είναι προφανές, ότι η αυθαιρεσία αυτή των οργάνων της διοικήσεως καταστρατηγεί το περιεχόμενο διατάξεων, που θεσπίστηκαν για να ενισχυθούν οι σκοποί του κοινωνικού κράτους, καθόσον αυτό κλονίζεται από την Κοινωνικοοικονομική κρίση.

ΖΗΤΟΥΜΕ
Να ερευνήσετε τα παραπάνω καταγγελλόμενα ώστε να σταματήσει η αυθαιρεσία και να τηρηθεί ο Νόμος. Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση αναμένοντας θετικές εξελίξεις.
Με Εκτίμηση,
Για το Κέντρο Ζωής
Λεωνίδας Βακερλής
Πρόεδρος Δ.Σ.


Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


ΝΔ: Να μας πει η κ. Γεροβασίλη τι έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση για να μείνει ο κ. Τσίπρας στην καρέκλα του




Επίθεση στην κυβέρνηση έκανε η Νέα Δημοκρατία βγάζοντας μια αιχμηρή ανακοίνωση.

"Tην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ την έχει μάθει, πλέον, καλά ο ελληνικός λαός για τα ψέματα και την ανικανότητά της. Καλά θα κάνει η κυρία Γεροβασίλη να μας πεις τι έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση για τον 13ο και 14ο μισθό, τις ομαδικές απολύσεις, το lock out και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, προκειμένου να παραμείνει ο κ. Τσίπρας στην καρέκλα του".


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Οργή Παπαγγελόπουλου για τις κασέτες του Τριανταφυλλόπουλου



Ερωτήματα για τη Δικαιοσύνη από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης -  "Υπάρχουν και άλλες κασέτες με άλλους. Φαντάζεστε να αρχίσουν να βγαίνουν και αυτά;" ανέφερε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

«Κασέτες που τρία χρόνια ήταν σε γνώση των αρχών και έχουν αξιολογηθεί εμφανίζονται ξαφνικά. Πρέπει η ηγεσία της Δικαιοσύνης να ερευνήσει τι έγινε και διέρρευσαν» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης

Ως «κακότεχνη σκευωρία» χαρακτήρισε την υπόθεση Τσατάνη – Βγενόπουλου ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατάνη που χειριζόταν την υπόθεση Βγενόπουλου έχει καταθέσει αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου υποστηρίζοντας ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος επιχείρησε να παρέμβει στο έργο της προκειμένου να ασκήσει δίωξη στον γνωστό επιχειρηματία.

Οι καταγγελίες της δικαστικού έφτασαν και στη Βουλή με αποτέλεσμα η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με την συνδρομή του κ. Παπαγγελόπουλου να αναζητά απαντήσεις.

«Υπήρξε μια κακότεχνη σκευωρία εναντίον μου. Δεν έχω πάρει απαντήσεις εως σήμερα» είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός για να προσθέσει: «Ενώ τελειώνει αυτή η εναντίον μου σκευωρία βλέπω να στήνεται μια άλλη σκευωρία. Κασέτες που τρία χρόνια ήταν σε γνώση των αρχών και έχουν αξιολογηθεί εμφανίζονται ξαφνικά. Πρέπει η ηγεσία της Δικαιοσύνης να ερευνήσει τι έγινε και διέρρευσαν με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ότι ένας εκδότης μεταφέρει λεφτά σε εφοπλιστή και να μεταφράζεται σε "πάμε να κάνουμε παιχνίδι"». 

«Πρέπει να δούμε που οδηγεί αυτή η ποινικοποίηση της ελεύθερης μετάφρασης» συνέχισε ο κ. Παπαγγελόπουλος.Αναφερόμενος στις διαρροές προϊόντων παρακολουθήσεων κρατικών υπηρεσιών και τις δημοσιογραφικές μεταφράσεις ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε: «Αν πάρω τηλέφωνο κάποιον και του πω στείλε μου 5 κιλά λάδι ή 5 κιλά ψάρια μπορεί αυτό να μεταφραστεί σε 5 εκατομμύρια. Βλέπω τώρα ότι τα βιβλία μεταφράζονται σε εκατομμύρια . Δεν πρέπει γίνονται τέτοιες μεταφράσεις. Θα πρέπει να προασπιστούμε το πολιτικό σύστημα να μην γίνεται μετάφραση λέξεων κατά το δοκούν».

Αναλυτικά όλος ο διάλογος έχει ως εξής:

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής-Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Παπαγγελόπουλε, παρακαλώ απαντήστε σε ότι σας έχει ο κύριος Αθανασίου, χωρίς περαιτέρω σχόλια κ.λπ. για να πάρει το λόγο και ο κύριος Θεοφύλακτος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων): Θέλω να πω, με όσα ειπώθηκαν, αυτές τις πολλές μέρες, εγώ τουλάχιστον, με τις απαντήσεις που έδωσα, θεωρώ ότι βεβαιώνεται αυτό που είχα πει από την αρχή. Ότι πρόκειται για μία σκευωρία, που ήταν και κακότεχνη. Διότι ακόμα, δεν έχω πάρει απαντήσεις για το πώς ήρθε η κυρία Τσιατάνη να με δει, με δικαιολογία κάτι που δεν είχα πει. Όμως, αφού τελειώνει αυτή η σκευωρία, βλέπω μία άλλη σκευωρία να  στήνεται αυτές τις ημέρες. Κασέτες, που τρία χρόνια ήταν σε γνώση των Αρχών, εμφανίζονται ξαφνικά και αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να δει η ηγεσία της Δικαιοσύνης, πως διέρρευσαν αυτές οι κασέτες.

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ (ΜΑΚΗΣ) ΒΟΡΙΔΗΣ: Εγώ δεν γνωρίζω για τις κασέτες. Συγνώμη κύριοι συνάδελφοι. Την ερώτηση που έπρεπε να κάνουμε όλοι μας, γιατί δεν γνωρίζουν όλοι. Να πούμε: είναι οι κασέτες του τάδε και του τάδε.

(Θόρυβος στην αίθουσα)

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής-Πρόεδρος της Επιτροπής): Ησυχία παρακαλώ. Κύριε Παπαγγελόπουλε, όλο καινούργια θέματα ανοίγετε.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Κύριε Βορίδη, είναι μετά τη διακοπή αυτό και πρέπει να ειπωθεί.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων): Κασέτες που ήταν στα χέρια της Δικαιοσύνης και τρία χρόνια δεν είχαν αξιολογηθεί, ξαφνικά δημοσιεύονται και φαίνεται ότι ένας εκδότης διαθέτει λεφτά σε έναν εφοπλιστή και μεταφράζοντας κατά το δοκούν τη λέξη «βιβλία» πάμε να κάνουμε ένα άλλο παιχνίδι. Ξέρετε, είναι πολύ επικίνδυνο αυτό και πρέπει να δούμε πως διέρρευσαν αυτές οι κασέτες τρία χρόνια πριν. Πρέπει να δούμε που οδηγεί αυτή η ποινικοποίηση της ελεύθερης μετάφρασης. Αύριο, θα πάρω τον κύριο Βορίδη και θα τον ρωτήσω από ποιο μέρος είστε;

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής-Πρόεδρος της Επιτροπής): Τώρα αυτό έχει σχέση με την απάντηση;

(Θόρυβος στην αίθουσα)

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ (ΜΑΚΗΣ) ΒΟΡΙΔΗΣ: Από την Κίο της Μικράς Ασίας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων): Είστε από πολύ μακριά. Αν πάρω τηλέφωνο κάποιον και του πω, στείλε μου πέντε κιλά λάδι, θα μεταφραστεί: Πέντε εκατομμύρια ζητά ο Παπαγγελόπουλος. Αν πάρω τον κύριο Τραγάκη π.χ. και του ζητήσω πέντε κιλά ψάρια, τα ψάρια θα μεταφραστούν σε εκατομμύρια. Βλέπω λοιπόν τώρα ότι τα βιβλία, τελευταία, γίνεται μία προσπάθεια να αναχθούν σε εκατομμύρια. Είναι άλλη μία προσπάθεια η οποία αφήνει υπαινιγμό και πρέπει να προασπίσουμε το ίδιο το πολιτικό σύστημα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Για αυτό έγινε η διακοπή δεν κατάλαβα.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων): Θα πρέπει να προασπίζεται το πολιτικό σύστημα να μην γίνεται ελεύθερη μετάφραση λέξεων κατά το δοκούν γιατί μπορεί να πάρω εσάς και να σας πω στείλτε μου 50 ψάρια και αμέσως να το μεταφράσει ένας άλλος κακόπιστος  μου ζήτησε  5 εκατ. γιατί αυτό γίνεται τα βιβλία γίνονται εκατομμύρια. 



Πηγή : protothema.gr


Βενιζέλος: Μόνο η χούντα επιχείρησε συνταγματικές αλλαγές με δημοψήφισμα



Για «Συνταγματικό φάουλ» της Όλγας Γεροβασίλη στην προσπάθειά της να υποστηρίξει την αλλαγή της πολιτικής ατζέντας μέσω του εκλογικού νόμου και της συνταγματικής αναθεώρησης κάνει λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξηγώντας ότι «το δημοψήφισμα δεν συνιστά παράλληλη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος».

Την Τρίτη η κυβερνητική εκπρόσωπος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για τις προωθούμενες αλλαγές σε Σύνταγμα και εκλογικό νόμο. 

Ωστόσο, όπως τονίζει με σχόλιό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας: «Συνταγματικές αλλαγές με "δημοψήφισμα" επιχείρησε μόνο η δικτατορία το 1968 και το 1973».

Εκτός αυτού ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι «τα παιχνίδια με τους θεσμούς όταν αγγίζουν τον ίδιο τον αυστηρό χαρακτήρα του Συντάγματος αποκτούν διαστάσεις δημοκρατικής πρόκλησης» και «οι παραβιάσεις του Συντάγματος οδηγούν "ανεπαισθήτως", όπως θα έλεγε ο Ποιητής, στην κατάλυση του Συντάγματος». 

Την ίδια ώρα, επιτίθεται στο Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίζοντας πως «το πρόβλημα με την παρούσα κυβέρνηση είναι η ανατριχιαστικά καθεστωτική λογική της».

«Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας στον τόπο μας και νομίζουν ότι επειδή θέτουν το σενάριο της κατάλυσης του Συντάγματος «χαλαρά» και σε συνδυασμό με αόριστες υποσχέσεις περί εκλογικού συστήματος, το σενάριο αυτό θα ενταχθεί στη δημόσια συζήτηση σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Ε, όχι!», υπογραμμίζει.



Πηγή : Nooz.gr


ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ




Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

Νοιώθω σαν να χτυπάμε το κεφάλι μας στα σίδερα .
Πολλά κεφάλια θα σπάσουν .
Μα κάποια στιγμή , θα σπάσουν τα ΣΙΔΕΡΑ !
Ν.ΚΑΖΑΤΖΑΚΗΣ .

Αγαπημενοι μου το θέατρο του παραλόγου που ζούμε συνεχίστηκε ..με τρέλα κι αυτή την Εβδομάδα ! Πότε θα σταματήσει ΟΕΟ ;
Λένε όταν πιάνεις πάτο στο βαρέλι δεν έχει πιο κάτω ..Εμείς τρυπάμε το χώμα ή μάλλον το τσιμέντο ! Μέσα στη δίνη των φόρων που έρχονται οι κυβερνώντες συνεχίζουν τ'απίστευτα δικά τους καμώματα ..Τώρα έβγαλαν και φυλλάδιο ! Αμέ !
<< Γυρίζουμε Σελίδα >> Ποιά σελίδα καλέ ; Τις κάψατε όλες !
Έτσι ξεκινώντας αρχίζω με την Βουλή που ζήσαμε απολαυστικές στιγμές με την  κυβέρνηση και τ' άλλα κόμματα ! Μαλλιά κουβάρια με τις offshore .
Η Ν.Δ αποχώρησε από την Βουλή ..αυτό δεν ήταν και τόσο καλό !
Η κυβερνώντες τα πήραν πίσω ...αυτό κι αν ήταν  αυτογκόλ  , και έδωσαν προθεσμία 60 ημερών για να τις δηλώσουν ! Εδώ γελάμε ...Ζούμε μεγάλες στιγμές ! Τρέχουν όλοι να δηλώσουν τις offsshore ! Ε ! Κακόμοιρε Ελληνικέ λαέ ! Πότε θα μάθεις επιτέλους ;  Σωτήρες δεν υπάρχουν πια ! Αν κάποτε υπήρξαν κάποιοι... Κάποιοι άλλοι ..τους τελείωσαν !
Έτσι ο Πρωθυπουργός όλο καμάρι είπε πως όλα πάνε καλά  ..Ότι δεν έκαναν πίσω στις κόκκινες γραμμές ! Φέρτε μου ΤΩΡΑ το πιεσόμετρο ! Πιο ψεύτες πεθαίνεις !
Θέλω να πάω εκεί..που ζούνε οι κυβερνώντες !
Όταν λέω τώρα ..Τώρα !
Δεν μπορεί να έχουν πουλήσει τα πάντα νησίδες , ιαματικές πηγές ,μέχρι και σπήλαια !
Βρέ ..τι έγινε ; Κοιμόμαστε όπως λένε οι Γαλλοι ;
Περιμένουμε την αξιολόγηση για να πάρουμε 7.500 δις , μόνο στην Ελλάδα θα μείνουν το 1.8 δις ! Πατάει γκάζι η κυβέρνηση όπως λέει πάει μπροστά . Μόνο που ένας ολόκληρος λαός πάει όπισθεν !
Μιλάνε για ανάπτυξη , μια νέα Ελλάδα που θα βγει στις αγορές το 2017 ! 
Τρελαίνομαι ..λέμε !
Γι αυτό λοιπόν οι λατρεμένοι μας Εταίροι θαυμάζουν τον Α. Τσίπρα !
Ο Γ.Ντάισεμπλουμ εξέφρασε τον θαυμασμό του . Ξέρεις τι είναι να σε θαυμάζουν ..οι δανειστές μας ; Μέχρι και Γάλλος Πρωθυπουργός Κ.Βαλς ζηλεύει το Αλέξη !
Πως να μην τον ζηλεύει που πέρασε το υπερμνημόνιο των 7.500 σελ. χωρίς ν ' ανοίξει ρουθούνι , οταν η Γαλλία έχει παραλύσει από τις απεργίες και τα συλλαλητήρια ;
Μάθανε ότι ψευδόμεθα ..πλακώσανε κι οι Γάλλοι !
Η παράσταση συνεχίζεται ...Ο Κ. Κατρούγκαλος είπε ότι μπορούμε να περάσουμε με 300 ευρώ ! Αυτός κι αν το έκαψε τελείως !
Τον Κ Φύλη ν 'απαγορεύει να λέμε τα παιδιά μας Πριγκιπισσά μου ,Βασιλισσά μου ! 
Θα τα λέμε Συντρόφισσα και Σύντροφο ! Ή μήπως Πασσά μου ; Τουρκοκρατία ..δεν έχουμε ; Πάμε και για το κορυφαίο που είπε ..ότι τα Αρχαία Ελληνικά θα μειωθούν γιατί είναι ..παρά φύσιν ..να διδάσκονται λιγότερες ώρες από τα Νέα Ελληνικά !
Αν τα Αρχαία Ελληνικά είναι παρά φύσιν ..Τότε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ..τι είναι ;
Εγώ σε κόντρα των καιρών και των απαγορεύσεων ..θα σας αποκαλώ Πριγκιπισσές μου και Βασιλιάδες μου ! Έτσι για να σκάσουν οι εχθροί μας !
Σκεφτείτε το Καρανίκα  που πήρε και υπερωρίες 10.300 ευρώ...Να μην μπορεί να πει την Μενεγάκη ..Βασιλισσά μου !
Που πάμε ....Ό κόσμος τριγύρω καίγεται και οι κυβερνώντες ...τα δικά τους !
Την Αγιά Σοφιά οι Τούρκοι την ετοιμάζουν για τζαμί . Μάλιστα ξεκίνησαν  ανάγνωση στο κοράνι ! Οι προκλήσεις στο Αγαίο συνεχιζονται όπως και οι απειλές ! 
Δεν έφταναν οι λαθρομετανάστες που καίνε την Σάμο , και την Μιτυλήνη έχουμε και τους Τσάμηδες να μας προκαλούν ! Που πάμε πατριώτες ! Τώρα το πιστεύω ότι μας ψεκάζουν !  Κλείνωντας θα πω : Σε εκδήλωση που έγινε στην Κρήτη προς τιμήν του Μ.Θεοδωράκη ο ίδιος είπε : << Πρέπει να ξέρετε ότι η χώρα μας είναι αυτάρκης . Η γη μας είναι πλούσια οι Θαλασσές μας εύφορες . Τα βουνά και οι Θαλασσές μας έχουν δώρα ! Γι αυτό έχουν πέσει όλοι πάνω μας να μας φάνε !
Χρειάζεται επανάσταση ! Αν ήμουνα πιο νέος θα έβγαινα στις πλατείες με καλάσνικοφ >> !

Είδαμε , ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε !
Κοντοχωριανοί μου πάμε μια βολτα τα σταρουμπάκια μας γιατί οι μεταγραφές στα κανάλια ξεκίνησαν ! Ενα καϊμό ..τον έχουμε ..
Πολλά ακούγονται ότι μετακομίζει η Τ.Μπαλατσινού στον ALFA .
Τώρα για τον Γ.Λάτσιο ..δεν ξέρουμε σίγουρα ..Πολλά ακούγονται ότι ..κάποιοι...του έβαλαν τρικλοποδιά !
Η Κ.Καινούργιου δεν τα βρήκε με τον ALFA μετά το ..κόψιμο της εκπομπή της και συζητάει με άλλα κανάλια ! Πάντα << Κεντρικιά >> !
Ο Ν.Μαστοράκης μετακομίζει με το <<  ΑΡΓΑ >>  στο tv ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ που θα γίνει απ ' οτι λένε ο  ANT -2  .
Στο πρωινό του ΑLFA  έγινε της Τσιμιτσιλή , του Βερύκιου , του Παπανώτα , και του 
Καναλάρχη του Κ.Κοντομηνά ! 
Έξαλος ο Κ.Κοντομηνάς πήρε τηλέφωνο στην εκπομπή , γιατί σχολιάστηκε λίγο άκομψα από το Παπανώτα το θέμα που όμιλος του Ιατρικού Αθηνών έδωσε παροχές υγείας στους κατοίκους ! Λίγο μαζέψου Παπανώτα ..γιατί δεν σε βλέπω καλά !
Το tip της Εβδομάδας !

Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας ! Έστω και για λίγες ώρες κάτι για εσάς !
Και μην ξεχνάτε η ζωή μας ειναι στιγμές ευτυχίας !
Αυτά και άλλα χαριτωμένα 
την άλλη Εβδομάδα με την Χαριτίνη !



Μητρώο On Line Media: Ένα πρώτο βήμα για διαφάνεια και εργαζόμενους



Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ενημερωτικών ιστοσελίδων στο νέο θεσμό. Μόνο τα μέλη του Μητρώου θα έχουν πρόσβαση στην κρατική διαφήμιση, την οποία θα πρέπει να αιτιολογούν οι φορείς. Στόχος και οι τράπεζες να δίνουν διαφήμιση μόνο στις εγγεγραμμένες στο Μητρώο επιχειρήσεις. Ανοίγει η συζήτηση για τα δικαιώματα των εργαζομένων και για τον τρόπο μέτρησης της επισκεψιμότητας

Με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας στη διανομή κρατικής διαφήμισης στο διαδίκτυο, στον απόηχο και των πρόσφατων αποκαλύψεων για το κύκλωμα των “εκδοτών” - εκβιαστών, ξεκινούν από σήμερα οι εγγραφές των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων στο Μητρώο On Line Media.

Το Μητρώο παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος και η κυβερνητική εκπροσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Η εγγραφή των επιχειρήσεων στο Μητρώο δε θα είναι υποχρεωτική, όμως πολύ ισχυρό θετικό κίνητρο θα αποτελεί το γεγονός ότι μόνο οι εγγεγραμμένες σε αυτό επιχειρήσεις θα έχουν δικαίωμα στην κρατική διαφήμιση.

Όπως πάντως διευκρίνισε ο κ.Κρέτσος σε ερώτηση του News247 όσον αφορά στο εάν θα υπάρχουν κριτήρια (πχ στατιστικά) όσον αφορά στην κατανομή της κρατικής διαφήμισης σε ιστοσελίδες μέλη του Μητρώου,  η ΓΓΕΕ ή το υπουργείο δε θα υπαγορεύει στους δημόσιους φορείς το που να διοχετεύσουν τη διαφήμιση, οι ίδιοι οι φορείς θα επιλέγουν πως θα προβληθούν, αλλά θα πρέπει η επιλογή τους να είναι αιτιολογημένη. Ανέφερε χαρακτηριστικά ως παράδειγμα ένα δημόσιο φορέα του χώρου της υγείας, ο οποίος ενδεχομένως να επιλέξει ιατρικού περιεχομένου ιστοσελίδες για να προβληθεί.

Ο υπουργός Επικράτειας σημείωσε ότι το κριτήριο της συνάφειας και της επισκεψιμότητας θα πρέπει να επικρατεί στο σχεδιασμό των επικοινωνιακών προγραμμάτων.  Και οι δύο ωστόσο θέλησαν να ξεκαθαρίσουν ότι δε θα γίνεται κεντρικά από την κυβέρνηση ή διανομή διαφημιστικών κονδυλίων, αλλά ότι θεσπίζονται οι κανόνες και το πλαίσιο. "Εμείς δεν επιβάλλουμε σε κανένα φορέα του δημοσίου το που θα πάνε τα λεφτά της διαφημιστικής προβολής, ασκούμε εποπτεία", είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κρέτσος, με τον κ.Παππά να σχολιάζει με νόημα ότι: "Το πρώτο φάρμακο είναι η δημοσιότητα".

Ο δε κ.Παππάς αποκάλυψε μάλιστα ότι αναζητείται η νομική φόρμουλα ώστε και οι τράπεζες που δεν είναι δημόσιες επιχειρήσεις να υποχρεούνται να διανείμουν διαφήμιση μόνο στις ιστοσελίδες που θα εγγραφούν στο Μητρώο.

Ο κ.Κρέτσος εξήγησε ότι το Μητρώο δε επιτρέπει στους φορείς του δημοσίου τομέα να διαφημίζονται σε επιχειρήσεις που δεν είναι εγγεγραμμένες, δηλαδή σε επιχειρήσεις “που φοβουνται να δείξουν τη μετοχική τους σύνθεση ή να δηλώσουν αριθμό εργαζομένων”.

Υπενθύμισε εξάλλου ότι πλέον όλοι οι φορείς του δημοσίου πρέπει να καταθέτουν στη ΓΓΕΕ το πρόγραμμα διαφημιστικής προβολής τους ώστε να λάβουν έγκριση εκταμίευσης.. Αν και υπάρχει σχετική νομοθετική πρόβλεψη από το 1995 (νόμος Βενιζέλου) ο νόμος δεν είχε ποτέ εφαρμοστεί μέχρι πρόσφατα και είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμος Αθηναίων δεν είχε ποτέ καταθέσει δημόσια διαφημιστικό πρόγραμμα.

Εξετάζεται μάλιστα το ενδεχόμενο να αλλάξει ή σχετική νομοθεσία ώστε να προβλέπεται και ή δυνατότητα διαφημιστικής προβολής δημοσίων φορέων στο διαδίκτυο και όχι κατά 90% σε τηλεόραση και εφημερίδες.

Σημειωτέον επίσης ότι δυνατότητα εγγραφής στο Μητρώο έχουν μόνο επιχειρήσεις με ελληνικό ΑΦΜ και έδρα την Ελλάδα.

Τι σημαίνει για τους εργαζόμενους

Καθώς εκτός από τη νομική φύση, τη μετοχική σύνθεση και τους υπεύθυνους κατά το νόμο οι ιστοσελίδες που θα εγγραφούν καλούνται να δηλώσουν και αριθμό εργαζομένων και τη φύση της εργασιακής σχέσης, ο κ.Παππας σχολίασε ότι το Μητρώο δίνει τη δυνατότητα να ανοίξει ή συζήτηση για τους εργαζόμενους στις ιστοσελίδες, όπου υπάρχει σημαντικό ποσοστό μαύρης εργασίας και απασχόλησης με μπλοκάκι.

Σε ερώτηση του News247 εάν θα αποτελεί στο μέλλον και κριτήριο για να λάβει κρατική διαφήμιση μία ιστοσελίδα το να έχει ικανό αριθμό δημοσιογράφων με πλήρεις εργασιακούς όρους, ο κ.Παππας είπε ότι δε μπορεί να οριστεί ελάχιστος αριθμός εργαζομένων και ο κ.Κρετσος διευκρίνισε πως δεν πρέπει να εμποδίστουν οι μικρές επιχειρήσεις.

"Η διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων προϋποθέτει την οργάνωση τους και την πίεση προς την πολιτεία" σχολίασε επίσης ο κ. Παππάς τονίζοντας ότι θα υπάρξει με το Μητρώο καταγραφή και από εκεί και πέρα το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας θα ελέγχει.

"Διασφαλίζουμε ότι λεφτά δε θα πάνε σε συμμορίες διαδικτύου και λαθρόβια site" είπε από την πλευρά του ο κ.Κρετσος και εξέφρασε την ελπίδα οι Ενώσεις Συντακτών να κινητοποιηθούν και να γράψουν τους εργαζόμενους  στο διαδίκτυο ως μέλη.

Οι εταιρίες που θα εγγραφούν στο Μητρώο θα έχουν επίσης πρόσβαση σε ειδικό λογισμικό εντοπισμού λογοκλοπής, ποτ θα ειδοποιεί σε πραγματικό χρόνο δηλαδή μέσα σε 30 λεπτά, τον ιδιοκτήτη της είδησης για το πως και που αναπαρήχθη το κείμενο και εάν υπήρξε απόλυτη αντιγραφή, κάτι που εγείρει θέμα πνευματικών δικαιωμάτων.

Ο κ. Κρετσος ανέφερε μάλιστα ότι πρέπει να ανοίξει ή συζήτηση και για το πως μετράμε επισκεψιμότητα και τεχνικά εργαλεία που πρέπει να αξιοποιήσουμε, καθώς όπως σημείωσε σήμερα ο καθένας επικαλείται μοναδικούς χρήστες και ο καθένας χρησιμοποιεί και άλλο σύστημα καταγραφής.

"Λέξη κλειδί είναι η επιχείρηση, με τη χρήση του όρου αυτού επιτυγχάνουμε τη  διάκριση ανάμεσα σε επαγγελματικού τύπου ιστοσελίδες και στα blogs  άλλο το ένα και άλλο το άλλο" διευκρίνισε επίσης ο κ.Παππας, θέλοντας εξαρχής να ξεκαθαρίσει ότι με το Μητρώο δε θα γίνεται καμία παρέμβαση στο περιεχόμενο των ειδήσεων.

Ο κ.Παππάς ερωτηθείς από το News247 γιατί καθυστέρησε το Μητρώο σχεδόν ένα χρόνο, είπε ότι έχουν δρομολογηθεί πλέον όλες οι διαδικασίες και εξήγησε ότι οι υπηρεσίες της ΓΓΕΕ υπερέβησαν εαυτόν για να προχωρήσει το μείζον ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, ενώ σε έτερη ερώτηση άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και πέμπτη άδεια, επαναλαμβάνοντας ότι θέμα αριθμού των αδειών μπορεί να εγερθεί μόνο εάν και εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία της δημοπρασίας επιτυχώς και αφού υπάρξει δεδηλωμένο ενδιαφέρον. "Προφανώς δεν μπορούμε να δεσμευθούμε, γιατί όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα εγείρεται θέμα προστασίας συμφερόντων όσων έχουν ήδη αδειες", σημείωσε. Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός έχει προκηρυχθεί και ότι στις 4 Ιουλίου λήγει η προθεσμία υποβολής των φακέλων για τις υποψηφιότητες.

Οι επιχειρήσεις που θα εγγραφούν στο Μητρώο On Line Media θα πρέπει να δηλώσουν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΓΓΕΕ μέσα σε τρεις μήνες, τη νομική μορφή της επιχείρησης (φυσικό πρόσωπο, ατομική επιχείρηση ή ΑΕ), τη μετοχική σύνθεση εφόσον πρόκειται για ΑΕ),  τα στοιχεία των νόμιμων εκπροσώπων, του εκδότη και του διευθυντή, τον αριθμό των εργαζομένων δημοσιογράφων (όχι όμως ονομαστικά) και μη καθώς και την εργασιακή σχέση.



Πηγή φωτογραφίας: sooc
Βίκυ Σαμαρά
news247.gr