Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Συνελήφθη αστυνομικός γιατί αυvανιζόταν παρακολουθώντας ηλικιωμένες στα ιαματικά λουτρά Θερμοπυλών



Έγινε και αυτό… Πρόκειται για υπαρχιφύλακα που είχε τοποθετηθεί τον τελευταίο καιρό σε γραφείο λόγω των ψυχολογικών προβλημάτων που φαινόταν να έχει…

Απίστευτο αλλά …έγινε και αυτό! Αστυνομικός συνελήφθη γιατί αυvανιζόταν παρακολουθώντας ηλικιωμένες γυναίκες σε ιαματικά λουτρά!

Άντρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνέλαβαν σήμερα έναν 43χρονο Υπαρχιφύλακα, που υπηρετεί σε θέση γραφείου σε Υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, κατηγορούμενος για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία μίας ηλικιωμένης, που βρισκόταν μαζί με φίλη της στα ιαματικά λουτρά Θερμοπυλών, ο Υπαρχιφύλακας χθες το μεσημέρι και ενώ βρισκόταν εντός του αυτοκινήτου του και …παρακολουθώντας τις ηλικιωμένες, προχώρησε σε ακόλαστη πράξη (κοινώς αυvανίστηκε), ενώ μπορούσε να γίνει αντιληπτός από όλους τους λουομένους και διερχόμενους πολίτες.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λαμίας.

Επιπλέον τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Υπηρεσία του είχαν αντιληφθεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον συγκεκριμένο άνθρωπο και τον είχαν τοποθετήσει σε θέση γραφείου…



Πηγή : news247.gr


Αυτός είναι ο Ρομά δολοφόνος του 2χρονου παιδιού στην Κόρινθο



O 23χρονος φέρεται ότι ξυλοκόπησε μητέρα και παιδί λόγω της άρνησής της να το βγάζει στους δρόμους για να επαιτούν.

Προσωρινά κρατούμενος στις Φυλακές Ναυπλίου κρίθηκε χθες ο 23χρονος Ρομά από το Κιάτο, κατηγορούμενος για τον βάναυσο ξυλοδαρμό που οδήγησε στον θάνατο το δίχρονο παιδάκι της συντρόφου του.

Τον δρόμο για τον Κορυδαλλό πήρε η 20χρονη μητέρα του άτυχου παιδιού, που επίσης κρίθηκε προφυλακιστέα, μετά την απολογία της για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο που οδήγησε σε θάνατο.

Ο εισαγγελέας, λόγω του θανάτου του άτυχου παιδιού προχθές το μεσημέρι στο νοσοκομείο «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», μετέτρεψε την κατηγορία από πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Το αρνήθηκε

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες, όμως δεν μπόρεσε να στηρίξει τους ισχυρισμούς του με λογικά επιχειρήματα. Έτσι, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Η νεαρή μητέρα κατηγορούνταν για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, όμως και σε αυτή την περίπτωση το αδίκημα μετετράπη σε αυτό της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο που οδήγησε σε θάνατο. Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος φέρεται ότι ξυλοκόπησε μητέρα και παιδί λόγω της άρνησής της να το βγάζει στους δρόμους για να επαιτούν.





Πηγή : matrix24.gr


Τι είπε η Ντόρα στον Κουμουτσάκο μετά τον ξυλοδαρμό του;



Η ενέργεια των 5 τραμπούκων της Χρυσής Αυγής κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου προβλημάτισαν την πλαιοψηφία των βουλευτών του κοινοβουλίου και έδωσαν αφορμή για δηλώσει και σχόλια.

Η Ντόρα Μπακογιάννη συναντώντας στην βουλή τον κ.Κουμουτσάκο του είπε :

 «Τίτλος τιμής αυτό που έπαθες. Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες. Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην κόκκινη και στην μαύρη βία»

Κ.Β.







Σύμφωνα με δικαστική απόφαση ο Υπ. Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς συν-ίδρυσε το ΚΚΕ (!)




Ζούσε δηλαδή το 1924;! Η κατάληξη της αγωγής του εναντίον της Athens Review of Books είναι κωμικοτραγική. Κυρίως όμως τραγική

«Γιατί θέλει να συντρίψει αυτό το έντυπο ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς;» λεγόταν το ρεπορτάζ που είχα κάνει πριν λίγους μήνες.



Η υπόθεση με δυο λόγια:

H περίπτωση του κυρίου Κοτζιά είχε απασχολήσει πριν πέντε χρόνια το έντυπο Athens Review of Books, που είχε δημοσιεύσει μια επιστολή αναγνώστη που κατέκρινε τον νυν Υπουργό Εξωτερικών για το «σταλινικό παρελθόν» και την σχετική σταλινική προπαγάνδα για την οποία ήταν υπεύθυνος. Ο κύριος Κοτζιάς πήγε στα δικαστήρια το έντυπο (με δικηγόρο τον Φαήλο Κρανιδιώτη) ζητώντας εξοντωτική οικονομική αποζημίωση.

Εντωμεταξύ, σε ερώτηση του περιοδικού Spiegel «Πώς στέκεστε απέναντι σε παλαιότερα κείμενα, στα οποία υπερασπιζόσασταν την καταστολή του πολωνικού συνδικάτου «Αλληλεγγύη»; ο κύριος Κοτζιάς μεταξύ των άλλων απάντησε:
 «Ήμουν στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ. Έγραψα κατ' εντολήν του κόμματός μου πράγματα, π.χ. για την Πολωνία, τα οποία ήταν ανοησίες.»

Αυτό που εγώ καταλαβαίνω: Ήταν απολογητής και προπαγανδιστής σταλινικών πρακτικών, έγραφε ανοησίες κατ' εντολή του τότε κόμματός του, και το λέει και μόνος του, αλλά εάν το πει κάποιος άλλος, τότε του κάνει αγωγή, τον σέρνει στα δικαστήρια και του ζητάει 250.000 ευρώ...

Η ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ

Το Εφετείο έγινε, και ο κύριος Κοτζιάς το κέρδισε! Το δικαστήριο πείστηκε απ' τα επιχειρήματά του πως η Athens Review of Books τον συκοφάντησε, προκαλώντας ερωτηματικά για το κατά πόσο κατάλαβε την υπόθεση, πόσω μάλλον όταν το δικαστήριο θεωρεί ότι ο κος Κοτζιάς είναι συνιδρυτής του ΚΚΕ. Κάτι που θα μπορούσε να ισχύει μόνο αν ο Υπουργός Εξωτερικών είναι απέθαντο βαμπίρ που ζούσε το 1924 και ίδρυε τότε κόμματα!

Με δελτίο τύπου γνωστοποίησε την εξέλιξη η Athens Review Of Books δηλώνοντας πως θα συνεχίσει το δικαστικό αγώνα δικαίωσής της:

Στη γνωστή υπόθεση δίωξης της Athens Review of Books από τον Ν. Κοτζιά εκδόθηκε η 4034/2015 απόφαση του Εφετείου Αθηνών. Με την απόφαση αυτή καταδικάζεται η ARB σε χρηματική αποζημίωση για… προσβολή της τιμής και υπόληψης του Υπουργού Εξωτερικών. Η απόφαση αυτή θα ήταν αδιανόητη σε οποιοδήποτε κράτος δικαίου του δυτικού πολιτισμού, πολλώ δε μάλλον του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού. Παραβιάζει και περιφρονεί ολόκληρη τη σχετική νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά ακόμη και την ελληνική.



Η διεύθυνση της Athens Review of Books δηλώνει ότι δεν θα πληρώσει ούτε μια δεκάρα από το ποσόν που επιδίκασε αυτή η απίθανη απόφαση, και προσκαλεί τον Υπουργό Εξωτερικών να δοκιμάσει να προχωρήσει στην εκτέλεσή της και στο κλείσιμο του περιοδικού.

Εν συντομία παρουσιάζουμε εδώ το ιστορικό και την απόφαση.

Ο νυν Υπουργός Εξωτερικών υπέβαλε αγωγή αστικής αποζημίωσης ζητώντας 250.000 ευρώ, με αφορμή μια επιστολή που είχε δημοσιεύσει η Athens Review of Books το 2010. Ο επιστολογράφος ασκούσε αιχμηρή πολιτική κριτική και χαρακτήριζε τον Κοτζιά ως «τον πιο ακραίο και φανατικό, σκληρό και αμείλικτο κνίτη της γενιάς μας/του, έναν πραγματικό γκαουλάιτερ του σταλινισμού».

Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την απόφαση-σταθμό:

● «Απεδείχθη» ότι ο Ν. Κοτζιάς ήταν ιδρυτικό στέλεχος του ΚΚΕ! Αγνοούν δηλαδή οι σοφοί συντάκτες της ακόμη και πράγματα πασίδηλα, όπως ότι το ΚΚΕ ιδρύθηκε το 1918/1924.
● Αλλά, παρότι «συνιδρυτής» του ΚΚΕ και παρότι συγγραφέας τόσων ακραία προπαγανδιστικών βιβλίων και άρθρων, σύμφωνα με την απόφαση «δεν απεδείχθη» ούτε καν ότι ήταν θαυμαστής των κομμουνιστικών καθεστώτων! (Προφανώς απαξίωσαν να ρίξουν έστω και μια ματιά οι συντάκτες της στα σχετικά τεκμήρια που προσκομίσαμε).
● Η έκφραση «γκαουλάιτερ του σταλινισμού», όπως νομίζουν οι εκδόσαντες την απόφαση, σημαίνει δύο εγκληματικές δραστηριότητες ταυτόχρονα: χιτλερική και σταλινική! Ποιος είναι άλλωστε ο καθηγητής Γλωσσολογίας και συντάκτης-επιμελητής του περίφημου Χρηστικού Λεξικού της Ακαδημίας Αθηνών, ο οποίος κατέθεσε ότι το πρώτο χρησιμοποιείται μεταφορικά, ως επιθετικός προσδιορισμός του ουσιαστικού «σταλινικός», μπροστά στην γλωσσολογική (ου μην αλλά και ιστορική, όπως είδαμε λίγο πριν) αυθεντία των κ.κ. εφετών;



Οι δικαστές θεώρησαν προφανώς ακόμη απολύτως λογικά και φυσιολογικά, ίσως και να εντυπωσιάστηκαν από επιχειρήματα όπως τα παρακάτω που κατέθεσε ο Μινίστρος των Εξωτερικών στο Εφετείο, με ημερομηνία 4.3.2015:

● «Ειδικώτερον επισημαίνεται ότι η οικογένειά μου είναι κομμάτι της οικογένειας του Παλαιών Πατρών Γερμανού…».
● «…εξελέγην αναπληρωτής Καθηγητής στο εν λόγω Πανεπιστήμιο [Μαρβούργου], … Συν τοις άλλοις, το θέρος του 2001, λόγω της θέσης Καθηγητού που κατείχα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο και πριν από την ανάληψη καθηκόντων στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ…».
● «Βάλθηκαν [η Athens Review of Books] να με συκοφαντήσουν, όταν αποφάσισαν να στηρίξουν με πάθος το Μνημόνιο» και μάλιστα από «σημαντικές κρατικές θέσεις»!

Έτσι λοιπόν το Εφετείο καταδικάζει την Athens Review of Books σε χρηματική αποζημίωση του δήθεν «θιγέντος», αλλά δεν επιβάλει τη δημοσίευση της απόφασης, όπως συνηθίζεται, ώστε να συντελεστεί η «αποκατάσταση». Εμείς όχι μόνο κάνουμε γνωστή αυτή την καταδικαστέα καταδίκη μας, αλλά θα δημοσιοποιήσουμε περίληψή της στην αγγλική. Σημειωτέον ότι επικοινωνήσαμε γραπτώς και με τα ανωτέρω τρία φημισμένα πανεπιστήμια και βεβαιωθήκαμε ότι οι ισχυρισμοί Κοτζιά είναι ψευδέστατοι. Έτσι πληροφορήθηκαν και εκείνοι ότι ο… απόγονος του Παλαιών Πατρών Γερμανού ύψωσε τη σημαία τού κατά φαντασίαν καθηγητή στην Οξφόρδη, το Χάρβαρντ και το Μαρβούργο!



Ο «αυτόνομος νους» Ν. Κοτζιάς υπήρξε ο μοναδικός Ευρωπαίος υπουργός από υπάρξεως Ευρώπης που έχει δηλώσει δημοσίως ότι «έγραψα κατ’ εντολή του κόμματός μου … ανοησίες» (Der Spiegel, 9.2.2015), ο μοναδικός που έγραψε ένα απεχθές και επονείδιστο προπαγανδιστικό βιβλίο υπέρ της δικτατορίας Γιαρουζέλσκι («Η Πολωνία κι εμείς») και ο μοναδικός Έλληνας που συνέγραψε προπαγανδιστικό βιβλίο του Ανατολικογερμανικού καθεστώτος με τίτλο Der autonome Intellekt («Ο Αυτόνομος [sic] Νους»), υπό την επίβλεψη του Επικεφαλής του Ιδεολογικού Αγώνα του καθεστώτος Χόνεκερ Manfred Buhr (διαβόητου πράκτορα της Στάζι με το ψευδώνυμο «Ελαφοπόδαρος») – αυτά είναι επιδόσεις για το βιβλίο Γκίνες. Καταθέσαμε αυτά τα βιβλία και πολλά άλλα ανάλογης αξίας πονήματα του πάλαι ποτέ «Σουσλώφ του Κόμματος» που υμνούν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, ωστόσο οι δικαστές σε μια επίδειξη αυθαιρεσίας ισχυρίζονται ότι όσα μνημεία σταλινικού λόγου του Υπουργού Εξωτερικών προσκομίσαμε δεν αποδεικνύουν ούτε καν τον θαυμασμό του προς τα καθεστώτα αυτά.

Η Athens Review of Books κατέθεσε ήδη αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, ως αναγκαίο προστάδιο ώστε το συγκεκριμένο κρούσμα να αχθεί ενώπιον των Δικαστών του Στρασβούργου, εκφραστών και φυλάκων του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού – στον οποίο δυστυχώς, καίτοι οφείλουμε, δεν ανήκουμε. Θα προχωρήσουμε άμεσα επίσης σε αναφορά στον αρμόδιο Επιθεωρητή Δικαστηρίων και σε υποβολή αγωγής κακοδικίας (δεν είμαστε αφελείς: και αυτή προφανώς θα καταλήξει στο Στρασβούργο). Φυσικά επιφυλασσόμαστε κάθε δικαιώματός μας εναντίον οιουδήποτε (αποζημίωσης λόγω κακοδικίας, κ.λπ.). Αντιστεκόμαστε και θα αντιστεκόμαστε στην κατάχρηση εξουσίας που διαπράττουν οι όποιοι κάθε φορά θεσμοφόροι της Ανελευθερίας του Λόγου.

Όλα τα παραπάνω δεν συνιστούν μια ακόμη περίπτωση κακοδικίας, ούτε μια υπόθεση αποκλειστικά δική μας. Όπως και οι αγωγές, λ.χ., Καμμένου ή Κουρή εναντίον του Α. Πετρουλάκη δεν είναι μόνο υπόθεση του γνωστού γελοιογράφου. Είναι υπόθεση όλων μας. Οι δικαστές δεν δίκασαν εμάς. Θεωρούμε ότι δίκασαν και καταδίκασαν όχι μόνο την Ελευθερία του Λόγου, αλλά και τον ίδιο τον Λόγο, με όσες σημασίες μπορεί να έχει αυτή η λέξη.

Κανείς ασχολούμενος με τα δημόσια πράγματα αυτής της χώρας δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής όταν υπάρχει ο υπέρ των εκβιαστών νόμος περί Τύπου που επιτρέπει να αντιμετωπίζονται σαν επιλήψιμα θέματα πολιτικής κριτικής που δεν τίθενται σε δικαστική κρίση στα δημοκρατικά καθεστώτα. Δεν αρκούν οι ανέξοδες και τυπικές «καρμπόν» καταγγελίες για την κατάργηση του νόμου της ανελευθερίας του Λόγου. Το κόστος του για τη δημοκρατία και τον πολιτισμό είναι ανυπολόγιστο.

ΥΓ. Καθώς έχει κι αυτό τη σημασία του, σημειώνουμε ότι ο «υπεύθυνος» επιστολογράφος άφησε την τεκμηρίωση των γραφομένων του στη διεύθυνση της ARB…


Πηγή : LIFO.gr



Συντριβή Airbus: Ακούγεται έκρηξη στα "μαύρα κουτιά" και... όλα δείχνουν βόμβα!



Ο ήχος μιας έκρηξης ακούγεται στα μαύρα κουτιά του ρωσικού Airbus A321 που συνετρίβη το περασμένο Σάββατο στη χερσόνησο του Σινά, σύμφωνα με έναν από τους ερευνητές που έχει πρόσβαση στο υλικό αυτό. Αυτό ανέφερε στον ιστότοπό του ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός France 2.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, η έκρηξη δεν συνάδει με μηχανικό πρόβλημα στο αεροπλάνο. Η ανάλυση των δύο μαύρων κουτιών, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την περιοχή της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά και την εμπειρία των ερευνητών, επιτρέπουν να προκριθεί ως επικρατέστερο το σενάριο μιας επίθεσης η οποία προκάλεσε την συντριβή του αεροσκάφους στην Αίγυπτο, είπε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή που πρόσκειται στις έρευνες.

Φωτό ΕΡΑ


Όλα ήταν φυσιολογικά πριν το... σημείο μηδέν

Η ανάγνωση των δεδομένων του Καταγραφέα των Στοιχείων Πτήσης (Flight Data Recorder) και του Αποτυπωτή Ομιλιών Θαλάμου Διακυβέρνησης (Cockpit Voice Recorder) καταδεικνύει ότι «όλα ήταν φυσιολογικά» όσον αφορά τη λειτουργία των οργάνων του αεροσκάφους όπως και στις συνομιλίες μεταξύ των πιλότων έως το 24ο λεπτό της πτήσης όταν τα δύο μαύρα κουτιά σταμάτησαν απότομα να καταγράφουν δεδομένα, ένα γεγονός που ενδεχομένως συμπίπτει με μια «πολύ αιφνίδια εκρηκτική αποσυμπίεση», επισήμανε αυτή η πηγή, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της.

«Οι ερευνητές, δεδομένων των πληροφοριών από τα μαύρα κουτιά όπως επίσης και των διαπιστώσεων στην περιοχή της συντριβής αλλά και της εμπειρίας τους, προκρίνουν πολύ έντονα την υπόθεση μιας επίθεσης» συνέχισε η ίδια πηγή.

«Η υπόθεση μιας έκρηξης που οφείλεται σε τεχνική βλάβη, μια πυρκαγιά ή κάτι άλλο μοιάζει απίθανη σε μεγάλο βαθμό καθώς οι καταγραφείς θα είχαν σίγουρα καταγράψει μια ένδειξη πριν από τη διάλυση και/ή οι πιλότοι θα το είχαν αναφέρει» προσθέτει η πηγή.

«Σε θεωρητικό επίπεδο, η υπόθεση μιας επίσης σφοδρής έκρηξης που να οφείλεται σε δυστύχημα είναι πιθανή, ωστόσο στην πράξη είναι πολύ λίγο πιθανή» παραδέχεται ο αξιωματούχος και προσθέτει:

«Ένα αεροσκάφος δε σταματά απλά να μεταδίδει δεδομένα ενώ πετά στο μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κατά τη διάρκεια της πτήσης εάν δεν έχει σημειωθεί μια σφοδρή έκρηξη».


Τι προκαλεί μια τέτοια έκρηξη

Εξειδικευμένοι ιστότοποι εξηγούν ότι μια εκρηκτική διακοπή της σταθερής πίεσης λαμβάνει χώρα σε λιγότερα από 0,5 δευτερόλεπτα προκαλώντας ακαριαία φθορά στους πνεύμονες και τη σχεδόν άμεση διάλυση του αεροσκάφους, κάτι που θα εξηγούσε το γεγονός ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους και οι σοροί των επιβατών διασκορπίστηκαν σε πολύ μεγάλη ακτίνα.

Λίγο νωρίτερα η ίδια πηγή είχε αναφέρει ότι το ένα εκ των δύο μαύρων κουτιών του Airbus A321 της ρωσικής εταιρείας Metrojet το οποίο συνετρίβη στην Αίγυπτο επιβεβαιώνει τον «βίαιο» και «αιφνίδιο» χαρακτήρα με τον οποίο εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα που οδήγησαν στη συντριβή του αεροσκάφους.

Με βάση τα δεδομένα από τον Καταγραφέα Στοιχείων Πτήσης (FDR), που καταγράφει τις παραμέτρους της πτήσης, «τα πάντα είναι φυσιολογικά, απόλυτα φυσιολογικά κατά τη διάρκεια της πτήσης και κατόπιν (συμβαίνει κάτι) βίαιο και έπειτα τίποτα» σημείωσε η πηγή.

«Αυτό καταδεικνύει ότι υπήρξε ένα αναπάντεχο γεγονός, με άμεσες επιπτώσεις» προσέθεσε η ίδια πηγή.

Υπογράμμισε ακόμη ότι φωτογραφίες από τα συντρίμμια δείχνουν πως ορισμένα εξ αυτών μοιάζουν πως διαλύθηκαν από τις επιπτώσεις ενός γεγονότος που συνέβη από το εσωτερικό προς το εξωτερικό του αεροσκάφους – «αυτό επιβεβαιώνει την υπόθεση ενός εκρηκτικού μηχανισμού».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Από πιλότος Apache... ανθρώπινο πειραματόζωο ο νέος Βρετανός αστροναύτης



Ο πρώτος Βρετανός που θα βρεθεί στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και παράλληλα ο πρώτος Βρετανός αστροναύτης μετά από 24 χρόνια, έχει πέραν της αποστολής του και στόχο να προωθήσει την υποστήριξη της βρετανικής κοινής γνώμης και ειδικά των νέων για μία μελλοντική επανδρωμένη αποστολή στον Αρη.

Ο 43χρονος Τιμ Πικ, πρώην ταγματάρχης του βρετανικού στρατού και πιλότος δοκιμών σε επιθετικά ελικόπτερα Apache, θα εκτοξευτεί με αποστολή να παραμείνει για έξι μήνες στο διάστημα και τον ISS για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βρετανία αρχικά είχε αποχωρήσει από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων, αλλά αποφάσισε να αλλάξει στάση το 2012.

Θα είναι ο πρώτος πολίτης του Ηνωμένου Βασιλείου που θα εγκαταλείψει την επιφάνεια του πλανήτη και την ατμόσφαιρα, μετά την Ελεν Σάρμαν, που είχε πραγματοποιήσει μία οκταήμερη αποστολή το 1991 επιβαίνοντας στο ρωσικό διαστημικό σταθμό Μιρ. «Μετά από ένα κενό 24 ετών από τότε που η Ελεν Σάρμαν πέταξε στο ρωσικό διαστημικό σταθμό Μιρ, η βρετανική σημεία θα ανεμίσει και θα φορεθεί ξανά στο διάστημα», είπε ο Πικ σε δημοσιογράφους την Παρασκευή, για να προσθέσει ότι «αυτό που σημαίνει αυτό, είναι ότι δεν υπάρχει τίποτε που να εμποδίζει τους μαθητές στην Βρετανία σήμερα να είναι από τους πρώτους ανθρώπους που θα πατήσουν στο μέλλον το πόδι τους στον Αρη».

Η αποστολή της ESA, για την οποία επελέγη το 2009, ονομάζεται Principia προς τιμήν του κεφαλαιώδους σημασίας για την επιστήμη έργου του Νεύτωνα Naturalis Principia Mathematica, που έθεσε τις βάσεις για την κατανόηση της κίνησης των ουρανίων σωμάτων και της βαρύτητας. Οπως είπε ο Πικ, δική του αποστολή θα είναι η πραγματοποίηση μίας σειράς πειραμάτων, μεταξύ των οποίων και μερικά στα οποία το «πειραματόζωο» θα είναι ο ίδιος.
Οπως και στην περίπτωση της Σάρμαν, έτσι και τώρα ο Πικ θα εκτοξευτεί με ρωσικό διαστημόπλοιο στο διάστημα, από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, πριν φτάσει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο διαστημικός σταθμός είναι σε μεγάλο μέρος του ένα εργαστήριο όπου διεθνές εξαμελές πλήρωμα ζει και εργάζεται, «πετώντας» με ταχύτητα 8 χλμ. το δευτερόλεπτο, δηλαφή πραγματοποιώντας μία περιστροφή γύρω από τον πλανήτη κάθε 90 λεπτά.

Τα πρώτα τμήματά του στάθληκαν στο διάστημα το 1998 και από το Νοέμβριο του 2000 κατοικείται αδιάλειπτα, έχοντας φιλοξενήσει πάνω από 200 άτομα 15 διαφορετικών εθνικοτήτων.



Πηγή : ethnos.gr


Αναβάλλεται η επίσκεψη Κέρι σε Αθήνα και Κύπρο



Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι σε Αθήνα και Κύπρο.

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι σε Αθήνα και Κύπρο. Ο Τζον Κέρι επρόκειτο να έρθει στην Αθήνα στιος 13 Νοεμβρίου.

Οι εξελίξεις στο θέμα της Συρίας, οδήγησαν στην ακύρωση ενός μέρους της περιοδείας του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών. Οι επισκέψεις που ακυρώνονται αφορούν την Ελλάδα, την Κύπρο, την Τυνησία και τις Φιλιππίνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατεβλήθη προσπάθεια από την ελληνική πλευρά έτσι ώστε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών να βρεθεί έστω και για λίγες ώρες στη χώρα, ωστόσο αυτές δεν ευοδώθηκαν.

 Στο  State Department δεν μιλούν για ακύρωση αλλα για αναβολή της επίσκεψης και διευκρινίζουν οτι θα καταβληθούν προσπάθειες επαναπρογραμματισμού της οταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.



Πηγή : thetoc.gr



Θεραπεύτηκε κοριτσάκι με επιθετική λευχαιμία



Γιατροί στη Βρετανία κατάφεραν για πρώτη φορά να ανασχέσουν τη λευχαιμία σε ένα κοριτσάκι ενός έτους, τη Λάιλα, χάρη σε μια νέα πειραματική θεραπεία με ανοσοποιητικά κύτταρα από δότη, τα οποία είχαν υποστεί την κατάλληλη γενετική τροποποίηση, ώστε να καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα.

Αν και οι γιατροί θεωρούν ότι είναι ακόμη νωρίς να μιλήσουν για οριστική θεραπεία (θα πρέπει να περάσουν ένα έως δύο χρόνια ακόμη για να είναι σίγουροι), παρόλα αυτά θεωρούν ήδη «σχεδόν θαύμα», όπως είπαν, αυτό που συνέβη, με δεδομένο ότι ο καρκίνος της μικρής Λάϊλα Ρίτσαρντς ήταν πολύ επιθετικός.

Η πρωτοποριακή θεραπεία, με επικεφαλής τον καθηγητή Πολ Βέις, πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Γκρέιτ Όρμοντ Στριτ του Λονδίνου, σύμφωνα με το BBC και τα πρακτορεία Ρόιτερς και Γαλλικό.

Συνεργάσθηκαν επιστήμονες του University College του Λονδίνου (UCL) και της γαλλικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Cellectis, η οποία δημιουργεί τα μεταλλαγμένα ανοσοποιητικά κύτταρα και ήδη χρηματοδοτεί μια ολοκληρωμένη κλινική δοκιμή της θεραπείας, που θα αρχίσει το 2016.

Η Λάιλα είχε διαγνωσθεί με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία, την πιο συχνή μορφή παιδικής λευχαιμίας, όταν ήταν μόλις τριών μηνών. Έκανε χημειοθεραπεία και μεταμόσχευση μυελού των οστών (όπου παράγεται το αίμα), αλλά ο καρκίνος, μετά από την υποχώρησή του, επανεμφανίσθηκε και οι γιατροί αρχικά προετοίμασαν τους γονείς για το μοιραίο.

Όμως, στη συνέχεια, προτάθηκε στους γονείς μια πειραματική θεραπεία που είχε δοκιμασθεί μόνο σε ποντίκια και βρισκόταν υπό ανάπτυξη στο νοσοκομείο.

Στη θεραπεία αυτή οι γιατροί τροποποιούν με μια γενετική μέθοδο (λέγεται TALEN) Τ-κύτταρα που έχουν πάρει από υγιή δότη, ώστε στη συνέχεια αυτά να εισαχθούν με ενδοφλέβια ένεση στον ασθενή για να καταστρέψουν αποκλειστικά τα κύτταρα της λευχαιμίας.

Δεν υπήρχε καμία εγγύηση ότι η θεραπεία θα απέβαινε επιτυχής. Όμως δύο μήνες μετά, η Λάιλα δεν είχε ίχνη καρκίνου στο αίμα της και έχει πλέον επιστρέψει στο σπίτι της. Οι βρετανοί γιατροί επεσήμαναν πως, μετά την πρώτη αυτή επιτυχία, η θεραπεία πρέπει να επαναληφθεί και σε άλλους ασθενείς, αλλά ήδη δείχνει πολλά υποσχόμενη.

«Εφαρμόσαμε τη νέα θεραπεία μόνο σε ένα μικρό δυνατό κοριτσάκι και πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί κατά πόσο θα αποτελεί την κατάλληλη θεραπευτική επιλογή για όλα τα παιδιά», δήλωσε ο καθηγητής του UCL Γουασίμ Κασίμ. «Αν όμως η επιτυχία επαναληφθεί, θα πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα για τη θεραπεία της λευχαιμίας και άλλων καρκίνων», πρόσθεσε.



Πηγή


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα ενόψει Μαραθωνίου



Από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα για την διεξαγωγή του 33ου Μαραθωνίου Αθήνας την Κυριακή. Προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο χώρο μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο η Τροχαία από τις 17.00 του Σαββάτου θα προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας στο ανοδικό ρεύμα από την Λεωφόρο Βουλιαγμένης μέχρι την Ερατοσθένους.

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου τα μέτρα της Τροχαίας θα ξεκινήσουν από τις 05.00 το πρωί. Τμηματικά και μέχρι τις 19.00 θα κλείσει το κομμάτι που περικλείεται από τις Λεωφόρους Αμαλίας-Πανεπιστημίου- Βασιλίσσης Σοφίας-Μεσογείων και Μαραθώνος.

Η εκκίνηση του ΚΜΑ θα δοθεί στις 09.00 και οι δρομείς θα ακολουθήσουν την κλασική διαδρομή Λ. Μαραθώνος – Μαραθωνοδρόμων – Τύμβος Μαραθώνα – Μαραθωνοδρόμων – Λ.Μαραθώνος – Λ.Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου - Λ.Β.Σοφίας – Ηρώδου Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.
Παράλληλα, την ίδια ημέρα και κατά τις ώρες:

07.45 θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη.

Η όδευση της διαδρομή είναι η ακόλουθη: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Ρήγα Φεραίου, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, αναστροφή επί της Βασ. Σοφίας - διασταύρωση ΝΙΜΙΤΣ, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου – Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου στην αριστερή πλευρά.

08.45 θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη.

Η όδευση της διαδρομή είναι η ακόλουθη: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Χαρ. Τρικούπη, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, Φιδιππείδου, αριστερά Μεσογείων μέχρι Σχολή Αστυνομίας, αναστροφή (στο φανάρι της Σχολής Αστυνομίας), Μεσογείων, Μιχαλακοπούλου, Φειδιππίδου, αριστερά Μεσογείων, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου – Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου στην αριστερή πλευρά.

09.15 Οι Δήμοι της Μαραθώνιας Διαδρομής διοργανώνουν μέχρι τις 10.30 αγώνες δρόμου παιδιών Δήμων «Εθνική Τράπεζα» της Αυθεντικής Μαραθώνιας Διαδρομής.

09.05 Αγώνας Δρόμου Αθλητών Special Olympics Hellas 1200μ. με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασιλ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο

10.40 Αγώνας δρόμου παιδιών 1200μ. «Εθνική Τράπεζα» με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασιλ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο

16.00 Απογευματινός Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο.


Ευρωλίγκα: Ζιέλονα Γκόρα - Παναθηναϊκός 71 - 68




Την τρίτη ήττα του στην Ευρωλίγκα σε ισάριθμα εκτός έδρας ματς γνώρισε ο Παναθηναϊκός με 71-68 από τη Ζιέλονα Γκόρα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.

Οι «πράσινοι» πλήρωσαν κυρίως την κάκιστη άμυνα, τα πολλά λάθη που έκαναν σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και την απίστευτη αστοχία τους στις ελεύθερες βολές. Οι «πράσινοι» μείωσαν στο καλάθι στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, αλλά οι Πολωνοί ήταν ψύχραιμοι στη «ρώσικη ρουλέτα» και πανηγύρισαν την πρώτη νίκη τους στη φάση των ομίλων.

Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν εξαιρετικά άστοχοι από τα 6.75 (5/25 τρίποντα) και από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (13/25), δεν είχαν διάρκεια σε άμυνα και επίθεση, έχασαν τη «μάχη» των ριμπάουντ (31 έναντι 41 των Πολωνών), ενώ ακόμη και στο ξέσπασμα της τέταρτης περιόδου δεν είχαν την απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση με τους Διαμαντίδη (3π. με 1/6τρ.) και Πάβλοβιτς (11π. με 0/7 τρ.) να μην μπορούν να στείλουν το παιχνίδι στην πάραταση αστοχώντας σε «κολλητά» τρίποντα στα τελευταία 5'' δευτερόλεπτα.

Ο Τζέιμς Φελντέιν με 15 πόντους ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει επιθετικά η ομάδα του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, ενώ καλή εμφάνιση με 10 πόντους και 5 ριμπάουντ πραγματοποίησε ο Όγκνιεν Κούζμιτς, ο οποίος έμεινε περισσότερη ώρα στο παρκέ αντί του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, που είχε φορτωθεί με 3 φάουλ από το 14΄. Από τους Πολωνούς, που ήλεγχαν από το πρώτο λεπτό το παιχνίδι, ξεχώρισαν οι Πονίτκα και Μπορόβνιακ με 13 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε συγκεντρωμένος στο παρκέ και στο 2΄ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο σκορ (7-2). Οι «πράσινοι» συνέχισαν να έχουν πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων, έχασαν κρίσιμα αμυντικά ριμπάουντ, πέταξαν στον κάδο των αχρήστων την προσπάθεια δημιουργίας του Καλάθη και τα... έσπασαν από τα 6.75 (1/6 τρ. στο α' δεκ.) με αποτέλεσμα να ακολουθούν στο σκορ μέχρι το 6΄. Ωστόσο, ένα αμυντικό ξέσπασμα της ελληνικής ομάδας και το πρώτο εύστοχο τρίποντο στον αγώνα έφερε τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 13-14 στο 8΄.

Τα λάθη όμως συνεχίστηκαν και μοιραία οι «πράσινοι», που επικέντρωσαν τις επιθέσεις τους κοντά στο αντίπαλο καλάθι στην πρώτη περίοδο με πρωταγωνιστή τον Ραντούλιτσα (6π. στο α' δεκ.), μπήκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο στο -4 (19-15).

Η άμυνα ζώνης των γηπεδούχων συνέχισε να ταλαιπωρεί τον Παναθηναϊκό μέχρι το ημίχρονο, τα λάθη συνεχίστηκαν και με τον Ραντούλιτσα να κάθεται στον πάγκο (συμπλήρωσε στο 14΄ τρία φάουλ) οι Κυπελλούχοι Ελλάδας βρέθηκαν γρήγορα στο -12 (34-22 στο 16΄), ενώ, αν δεν υπήρχαν οι επιθετικές εμπνεύσεις του Πάβλοβιτς (8π. στο β' δεκ.), τα πράγματα θα ήταν χειρότερα για την ελληνική ομάδα, που πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο -7 (40-33).

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αιφνιδιάσει τη Ζιέλονα Γκόρα στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου και με ένα γρήγορο επιμέρους σκορ 1-4 μείωσε στο 23΄ σε 41-37. Ωστόσο, οι Πολωνοί ανέκτησαν την κυριαρχία των ριμπάουντ και κέρδισαν τους αιφνιδιασμούς, τη στιγμή που η ελληνική ομάδα τα είχε με την αστοχία της ακόμα και από τη γραμμή των βολών (10/20).

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να χάσουν και πάλι την επαφή και να βρεθούν στο 28΄ στο -10 (55-45), ενώ μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο στο -8 (57-49). Στον επίλογο του αγώνα, ο Τζέιμς Φελντέιν πήρε φωτιά και με 8 προσωπικούς πόντους (1 τρίποντο) ξεχώρισε στο επιμέρους σκορ 6-14 του Παναθηναϊκού, με το οποίο ισοφάρισε στο 38΄ σε 63-63.

Ωστόσο η αμυντική αδράνεια έφερε την Ζιέλονα Γκόρα και πάλι μπροστά στο σκορ με 68-63. Στο πρώτο εύστοχο τρίποντο (και μοναδικό καλάθι στον αγώνα) μετά από 6 προσπάθειες ο Διαμανδίδης έδωσε παράταση στο όνειρο (69-68 στα 27''), αλλά το φάουλ που έγινε στον Τζούρισιτς ήταν καθοριστικό, καθώς ο Πολωνός έγραψε το τελικό 71-68 για την ομάδα από τη γραμμή των βολών, αφού στα τελευταία 5'' Διαμαντίδης και Πάβλοβιτς δεν βρήκαν στόχο στα τρίποντα που επιχείρησαν για να στείλουν τον αγώνα στην παράταση.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 40-33, 57-49, 71-68

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα (Ιταλία), Περούγκα (Ισπανία), Ροντσαντ (Νορβηγία)

ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ (Σάσο Φιλιπόφσκι): Μποστ 6, Ρέινολντς 7 (1), Σζέβτσικ 8 (2), Μολντοβεάνου 3 (1), Πονίτκα Μ. 13 (1), Γκρουσζέσκι, Χριτσάνιουκ 2, Ζαμοϊσκι 8 (2), Μπορόβνιακ 12, Τζούρισιτς 5, Κόσζαρεκ 7 (1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 11, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς 9, Φώτσης 4 (1), Ραντούλιτσα 8, Φελντέιν 15 (2), Διαμαντίδης 3 (1), Καλάθης 8 (1), Κούζμιτς 10.



Πηγή 


Μεϊμαράκης: Σκεφτείτε να ήταν η ΝΔ κυβέρνηση και να χτυπούσαν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ



Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καταλογίζοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σε ομιλία του στην Καστοριά, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε από τον πρωθυπουργό να πάρει θέση στο ζήτημα.

Η ΝΔ, σύμφωνα με τον ίδιο, έδρασε δημοκρατικά, εθνικά και υπεύθυνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, καταδικάζοντάς την. Κινήθηκε θεσμικά, υπογράμμισε και τόνισε: «θέλω να το συγκρίνετε με το τι θα γινόταν αν στην εκτελεστική εξουσία βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Σκεφτείτε αυτό το περιστατικό να είχε γίνει ανάποδα. Να ήταν η Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση, να είχαμε πει κάτι που την Αριστερά μπορεί να την ενοχλούσε, να είχε κάνει μια διαδήλωση, να είχε πάει οποιοσδήποτε αριστερός βουλευτής, τραμπούκοι να τον έδερναν, η αστυνομία να μην εκινείτο και καταλαβαίνετε αν θα καιγόταν ή δε θα καιγόταν όλη η Αθήνα. Εμείς δράσαμε δημοκρατικά. Δράσαμε εθνικά. Δράσαμε υπεύθυνα γιατί είμαστε κατά της βίας από οπουδήποτε και αν προέρχεται. Την καταδικάζουμε. Και αυτό έχει σημασία στο Δημοκρατικό Πολίτευμα. Γι’ αυτό ακριβώς θέλω να τονίσω ότι η Νέα Δημοκρατία θεσμικά κινήθηκε και θέλω να το συγκρίνετε με το τι θα γινόταν αν στην εκτελεστική εξουσία βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης και συνέχισε:

«Και ταυτόχρονα να πω ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αν και έχουν περάσει τόσες ώρες και αν και έκανε επίσημη ανακοίνωση χθες ότι ταυτοποίησε τους δράστες και ακόμα δεν τους έχει συλλάβει και περιμένει να περάσει το αυτόφωρο, ε τότε δεν μπορεί να κάνει καλά τη δουλειά του και θα πρέπει και αυτός να παραιτηθεί μαζί με τον υπουργό Παιδείας που προκαλούν το αίσθημα του Ελληνικού λαού».

Παράλληλα, επεσήμανε: «Εμείς, λοιπόν, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε: Δεν σηκώνουμε τους τόνους σε αυτά, αλλά ένα και ένα κάνουν  δύο. Όχι ότι θα βιαιοπραγούν εις βάρος μας και θα μας λένε κιόλας συνιστώσα της ακροδεξιάς εμάς τους γνήσιους δημοκράτες, που είμαστε ειρηνικοί διαμαρτυρητές για να μπορεί η δημοκρατία να λειτουργεί στον τόπο μας.

«Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και θέλω να πω και στους τραμπούκους ότι η ιστορία με τραμπουκισμούς δεν γράφεται.». Υπενθύμισε μάλιστα ότι «η Ιστορία δεν είναι ούτε δεξιά ούτε αριστερή. Είναι Εθνική Ιστορία και είναι Εθνική υπόθεση όλων μας. Κι εμείς οφείλουμε να μην αφήσουμε να την παραχαράξουν, ούτε και να δημιουργηθούν τέτοια ζητήματα. Και ταυτόχρονα, μη μας λένε ότι ανεβάζουμε τους τόνους, γιατί εμείς εμπράκτως είμαστε κατά της βίας και εμείς είμαστε από εκείνους που έχουν θύματα από την τρομοκρατία και τη βία».

Να ζητήσουν συγνώμη Φίλης και Τόσκας αλλιώς να τους διώξει ο Τσίπρας

«Γι’ αυτό ακριβώς και πιστεύουμε ότι πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία, ότι πρέπει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης να δράσει, ότι πρέπει ο υπουργός Παιδείας να το σκεφθεί πάρα πολύ αυτό που είπε και να ζητήσει συγγνώμη δημοσίως και θα πρέπει ο Πρωθυπουργός, αν δε συμβούν αυτά, να πάρει θέση και να τους αποπέμψει από την κυβέρνηση. Διότι δε μπορεί να ζητάνε συνεννόηση και συναίνεση και από την άλλη μεριά να μας υβρίζουν, να μας θεωρούν υπεύθυνους για την ένταση την οποία αυτοί δημιούργησαν και να ζητούν και τα ρέστα.

Και ταυτόχρονα, να σας πω ότι δηλώσεις, όπως ήταν αυτή που ακούστηκε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι «ερίζον», δε βοηθούν στο να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε. Γιατί με την ίδια άποψη, «ερίζον» είναι και το θέμα του ονόματος των Σκοπίων, «ερίζον» είναι και το θέμα του Αιγαίου, «ερίζον» είναι και το θέμα της Κύπρου και έχω την αίσθηση ότι ανοίγουν τα μεγάλα εθνικά θέματα», είπε.

Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις Γιούνκερ για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε και τις δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τις κοινές περιπολίες Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο.

«Δεν είναι τυχαίες και οι δηλώσεις Ευρωπαίων παραγόντων που ζητούν κοινές περιπολίες στο Αιγαίο με την Τουρκία, τη στιγμή κατά την οποία εμείς είμαστε στην Ευρώπη και η Τουρκία είναι εκτός Ευρώπης. Και τη στιγμή κατά την οποία τα δικά μας σύνορα μπορούμε να τα φυλάξουμε εμείς μαζί με την Ευρωπαϊκή ακτοφυλακή και τη Frontex και να φυλάξουν οι άλλοι τα δικά τους σύνορα», ανέφερε.

«Και βεβαίως να συνεννοηθούμε με την Τουρκία για το προσφυγικό και βεβαίως να βρούμε τη συνεννόηση που απαιτείται και να δοθούν και πόροι προς την Τουρκία, αλλά κοινή φύλαξη συνόρων και θαλάσσης δεν μπορεί να γίνει. Και αν άκουσα σήμερα και τον Πρόεδρο της Κομισιόν να μας λέει ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δύο χώρες δεν μπορούν να κάνουν κοινές περιπολίες. Και δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ο κ. Τσίπρας δεν του εξήγησε. Δεν του εξηγεί, όπως δεν εξηγεί τίποτα και αυτό είναι το ιδιαίτερα ανησυχητικό γιατί βλέπετε ότι ενώ μέχρι το Γενάρη ο κ. Τσίπρας ήταν σε όλα όχι, όχι στους Ευρωπαίους, όχι στους δανειστές, όχι στη Μέρκελ, όχι στον Ολάντ. Το Γενάρη που πήρε την εξουσία το όχι έγινε ίσως. Ίσως και να το δούμε και πιθανόν. Και από τον Σεπτέμβρη και μετά όλα έχουν γίνει ναι. Ένα όχι δεν μας είπε», κατέληξε.



Πηγή: iefimerida.gr 


Κακοποιός Χρυσαυγίτης σεσημασμένος για επίθεση και ληστεία αλλοδαπών χτύπησε τον Κουμουτσάκο



Σφαίρες, σουγιάδες και υλικό της Χρυσής Αυγής βρέθηκε στις κατοικίες δύο ατόμων που αναζητούνται για την επίθεση στον Γ.Κουμουτσάκο, μαζί με έναν ακόμη άνδρα και μία γυναίκα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο νεαρός με το τζόκεϊ που φαίνεται να χτυπά τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι ο ένας από τους δύο που έχουν άμεση σχέση με το εθνικιστικό κόμμα. Μάλιστα, είναι σεσημασμένος από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς εμπλέκεται σε ρατσιστική επίθεση και ληστεία εις βάρος αλλοδαπών.

Παράλληλα με την διαδικασία της σύλληψης του 24χρονου που εμφανίζεται να κρατάει τον κ.Κουμουτσάκο (και για την οποία υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες από τον πρόεδρο της ποντιακής κοινότητας), οι διωκτικές αρχές, μετά την ταυτοποίηση των άλλων τεσσάρων εμπλεκόμενων στο επεισόδιο, προχώρησαν σε έρευνες στις κατοικίες τους.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, στις κατοικίες των δύο προαναφερθέντων, που χαρακτηρίζονται «νεοναζί» από την Αστυνομία, εντοπίστηκαν αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής, δύο φυσίγγια για στρατιωτικό επιθετικό τυφέκιο, διαμετρήματος 7,62΄΄, αλλά και δύο σουγιάδες.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά επίσης έναν άνδρα ακόμη αλλά και μία γυναίκα, που καταγράφηκε να κλωτσάει τον κ.Κουμουτσάκο, ενώ θεωρείται ότι αυτή είναι που του έσκισε και το σακάκι.



Πηγή : ethnos.gr