Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Τέλος η Τουλουπάκη: Ενοποιείται η Εισαγγελία Διαφθοράς και το Οικονομικό Έγκλημα

 


Τέλος από την Εισαγγελία Διαφθοράς η Ελένη Τουλουπάκη, καθώς με επιστολή του στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, ανακοινώνει πως ενοποιείται υπό έναν εισαγγελέα η Εισαγγελία Διαφθοράς και το Οικονομικό Εγκλημα.

Το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε εύλογη ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα που τον ρωτάει δικαιολογημένα γιατί η Ελένη Τουλουπάκη παραμένει στη θέση της εισαγγελέως Διαφθοράς παρά την άσκηση δίωξης εις βάρος της.

Στην ερώτηση που κάνει το Κίνημα Αλλαγής, τονίζει πως, αν και εδώ και ενάμιση μήνα περίπου έχει ασκηθεί δίωξη εις βάρος της κ. Τουλουπάκη για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας, αυτή παραμένει στη θέση της, καθώς δεν έχει υποβληθεί προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο το ερώτημα της θέσης της σε αργία.



Μαζεύτηκαν τα νούμερα του ΣΥΡΙΖΑ και άρχισε να γελάει ο κόσμος : Ελευθεριάδου αυτό με το Big Brother το έκανε ο ΣΚΑΪ για να αποπροσανατολίσει από τα σημαντικά θέματα

 

Με αφορμή τον σάλο που έχει προκληθεί από τις απαράδεκτες δηλώσεις ενός παίκτη του Βig Βrother  για τον βιασμό, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το τερμάτισε και έγραψε στο Twitter τις δικές της σκέψεις σχετικά με το περιστατικό και έκανε τον κόσμο να γελάει ασταμάτητα Το νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε αυτό : Το #σκαι_ξεφτιλες πάντα βρίσκει τρόπο να αποπροσανατολίζει το κοινό από την σημαντική πολιτική ατζέντα, όταν αυτή εκθέτει την ΝΔ. Αυτό έκανε και με το #BigBrother. Μήπως να επανέλθουμε στα σημαντικά;


Το #σκαι_ξεφτιλες πάντα βρίσκει τρόπο να αποπροσανατολίζει το κοινό από την σημαντική πολιτική ατζέντα, όταν αυτή εκθέτει την ΝΔ. Αυτό έκανε και με το #BigBrother. Μήπως να επανέλθουμε στα σημαντικά; #ύφεση #ανεργία #πηλαδάκης #σχολεία #δημόσια_υγεία #ελληνοτουρκική_κρίση κτλ...




Ο Μητσοτάκης ξεφτιλίζει τον Βαρουφάκη : Όταν μιλάμε για ζωές συνανθρώπων μας, και δημόσια υγεία να είστε πιο προσεκτικός από εδώ και στο εξής

 


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την δευτερολογία του εχθές στη βουλή απευθυνόμενος στον Γιάνη (με ένα ν) Βαρουφάκη τον οποίο ξεφτίλισε κανονικά όπως του πρέπει : «θεωρώ άκρως προβληματικό στην αίθουσα του ελληνικού κοινοβουλίου να υπάρχει βουλευτής, πόσo μάλλον αρχηγός κόμματος ο οποίος να αναφέρεται στην Ελλάδα ως χρεοδουλοπαροικία. Είναι απαράδεκτα πράγματα αυτά, να λέγονται σε αυτή την αίθουσα από τον άνθρωπο ο οποίος έχει τεράστιες ευθύνες για το γεγονός ότι το 2015 αν είχε εισακουστεί το σχέδιό του τότε η Ελλάδα θα είχε φύγει από το ευρώ και τότε θα ήμασταν πραγματική δουλοπαροικία”. Και επίσης δεν σας επιτρέπω σε αυτή την αίθουσα να κατηγορείτε, πάνω σε μια υγειονομική κρίση, αυτή την κυβέρνηση ότι κάνει πολιτικές επιλογές με γνώμονα τα συμφέροντα και όχι την υγεία του ελληνικού λαού. Αυτές οι κατηγορίες είναι αδιανόητες, κόντρα στο πως αντιλαμβάνεται η κοινωνία όλη αυτή την προσπάθεια που έχει γίνει. Πηγαίνουν κόντρα σε όλα τα πραγματικά δεδομένα τα οποία πιστοποιούν ότι η χώρα μας και στον πρώτο αλλά και στο δεύτερο κύκλο της πανδημίας τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα από πολλές άλλες χώρες. Όταν μιλάμε για ζωές συνανθρώπων μας, όταν μιλάμε για τη δημόσια υγεία να είστε πιο προσεκτικός από εδώ και στο εξής, όταν λέτε τέτοια ανυπόστατα πράγματα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.



Η πλήρως ελεγχόμενη απο το καθεστώς εφημερίδα Turkiye απειλεί ότι σε πολέμο μισθοφόροι από τη Συρία θα πολεμήσουν εναντίον της Ελλάδας

 


Η τουρκική εφημερίδα Turkiye όπως και όλες οι εφημερίδες στην Τουρκία ελέγχονται από τον δικτάτορα Ερντογάν και το καθεστώς. Η συγκεκριμένη εφημερίδα στο σημερινό της πρωτοσέλιδο γράφει,νομίζοντας ότι κάποιος φοβήθηκε, ότι σε περίπτωση πολέμου, μισθοφόροι από τη Συρία θα πολεμήσουν εναντίον της Ελλάδας, είδηση που μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ.

Δηλαδή με λίγα λόγια η απειλή είναι ότι ο Τούρκος επειδή είναι Τούρκος, σε περίπτωση πολέμου θα ρίξει άτακτο στρατό, δηλαδή αδίστακτους κακοποιούς μισθοφόρους που έχει αμολήσει στην Συριά, για να πολεμήσουν και το φωνάζει νομίζοντας ότι κάποιος θα φοβηθεί.

Ένα παράδειγμα, για το πόσο καλός και τακτικός στρατός είναι οι Τούρκοι κακοποιοί μισθοφόροι, στην Λιβύη έχουν μπερδευτεί μεταξύ τους ποιος Τούρκος είναι με ποιους και αλληλοσκοτώνονται.



Ο Τραμπ φόρτωσε στο Air Force One έργα Tέχνης, που πήρε με το «έτσι θέλω» από την πρεσβευτική κατοικία στο Παρίσι -Εκπληκτη η πρέσβης

 


Νέους πονοκεφάλους προκαλούν στον Ντόναλντ Τραμπ και τους συνεργάτες του οι αποκαλύψεις για το ταξίδι του προ διετίας στη Γαλλία.

Mετά τα απαξιωτικά σχόλια που φέρεται να έκανε ο Τραμπ, σύμφωνα με το The Atlantic για τους πεσόντες Αμερικανούς στρατιωτικούς στα πεδία των μαχών του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου - αν και ο ίδιος το αρνείται επίμονα-, νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τέλος του ταξιδιού του στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2018 πήρε μαζί του στην Ουάσιγκτον αρκετά έργα Τέχνης από την κατοικία του πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα. «Ο Πρόεδρος έφερε αυτά τα πανέμορφα, ιστορικά κομμάτια που ανήκουν στον αμερικανικό λαό πίσω στις ΗΠΑ, για να εκτεθούν σε περίοπτη θέση στον Λευκό Οίκο» είπε ο εκπρόσωπός του, Τζαντ Ντιρ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Αλλά έστω κι αν η αξία τους εκτιμάται γύρω στα 750.000 δολάρια, στην πραγματικότητα δεν είναι «ιστορικά» τα συγκεκριμένα έργα τέχνης, αλλά προφανώς αντίγραφα, όπως προέκυψε από την εξέτασή τους από ειδικούς του Λευκού Οίκου, λέει το πρακτορείο επικαλούμενο δύο πηγές που δεν κατονομάζει. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για μία προτομή κι ένα πορτρέτο του Βενιαμίν Φρανκλίνου, ενός εκ των εθνοπατέρων των Ηνωμένων Πολιτειών. Το αυθεντικό πορτρέτο εκτίθεται στη National Portrait Gallery, περίπου ενάμιση χλμ. από το Λευκό Οίκο, ενώ και η προτομή είναι αντίγραφο. Εξάλλου ο Τραμπ φέρεται να πήρε μαζί του κι επτά ασημένιες φιγούρες από την αρχαιοελληνική μυθολογία, που είχε φιλοτεχνήσει στις αρχές του προηγούμενου αιώνα ένας καλλιτέχνης από τη Νάπολη, έτσι ώστε να δείχνουν ότι είχαν κατασκευαστεί τον 16ο ή τον 17ο αι. μ.Χ.

Τα ασημένια αρχαιοελληνικά αγαλματίδια κοσμούν το τζάκι στο γραφείο του Ντόναλντ Τραμπ /Φωτογραφία: ΑΡ

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Παρίσι ο Τραμπ είχε φιλοξενηθεί στην πρεσβευτική κατοικία, ένα ιστορικό κτίριο του 1842. Όταν το προεδρικό ελικόπτερο εμφάνισε μια βλάβη και η μηχανή του δεν μπορούσε να πάρει μπροστά στη διάρκεια βροχής, ο Τραμπ παρέμεινε αρκετές ώρες στην κατοικία αυτή και θαύμαζε τα έργα Τέχνης. Την επομένη έδειξε στους συνεργάτες του την προτομή, το πορτρέτο του Βενιαμίν Φρανκλίνου και τις ασημένιες φιγούρες και τους διέταξε να τα πάρουν μαζί τους στο Air Force One, προς έκπληξη της πρέσβεως Τζέιμι ΜακΚούρτ, που όμως δεν τόλμησε να πει τίποτε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg. Νομικοί του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έσπευσαν να επιβεβαιώσουν αν ο Τραμπ είχε το δικαίωμα να πάρει τα έργα αυτά μαζί του και όπως αποφάνθηκαν μπορούσε να το κάνει, επειδή ανήκουν στην αμερικανική κυβέρνηση.


Πηγή: iefimerida.gr 



Λήστεψαν μαθήτρια ενώ έκανε μάθημα μέσω Zoom

 


Η στιγμή της ληστείας σε βάρος μαθήτριας στον Ισημερινό την ώρα που συμμετείχε σε μάθημα μέσω Zoom καταγράφηκε σε video.

Στο βίντεο φαίνονται οι ληστές να μπαίνουν στο δωμάτιο της Μαρία Χοσέ, όπως είναι το όνομα της μαθήτριας, ενώ αυτή παρακολουθεί το μάθημα μαζί με άλλους 25 συμμαθητές της.

Οι ληστές δεν γνώριζαν ότι οι εικόνες μεταδίδονταν διαδικτυακά με αποτέλεσμα οι συμμαθητές της να ενημερώσουν την αστυνομία και να συλληφθούν μέσα στο διαμέρισμα οι δράστες.

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και στην κατοχή τους βρέθηκε ένας κουμπαράς, 3.300 ευρώ σε μετρητά, δύο όπλα, δύο κινητά τηλέφωνα, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και μια παιχνιδομηχανή.




Έκλεψαν όπλο γυναίκας αστυνομικού στα Εξάρχεια

 


Το υπηρεσιακό πιστόλι μίας αξιωματικού της αστυνομίας, που υπηρετεί στην ασφάλεια Επισήμων, έκλεψαν άγνωστοι το πρωί της Δευτέρας έπειτα από διάρρηξη στο ΙΧ αυτοκίνητό της στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομικός είχε σταθμεύσει το όχημα της στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ναυαρίνου, αφήνοντας μέσα το τσαντάκι με το υπηρεσιακό της όπλο. Λίγη ώρα αργότερα επέστρεψε και διαπίστωσε ότι άγνωστοι είχαν διαρρήξει το ΙΧ και είχαν αρπάξει το τσαντάκι με το πιστόλι της.



Σε καραντίνα οι δομές σε Σχιστό, Μαλακάσα και Ελαιώνα

 


Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό τίθενται με κοινές αποφάσεις των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, οι δομές φιλοξενίας σε Σχιστό, Μαλακάσα και Ελαιώνα.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης, τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας θα είναι σε ισχύ μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.
Υπενθυμίζεται ότι σε καραντίνα έχει τεθεί και ο καταυλισμός της Μόριας στη Λέσβο μετά το πρώτο κρούσμα, την περασμένη Πέμπτη, ακόμη εννέα κατεγράφησαν εχθές, Δευτέρα. 


Νέες απειλές Ερντογάν με αναφορές στο Καστελλόριζο

 


Νέες βολές για «όσους ενεργούν κατά της Τουρκίας» εκτόξευσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας πως με αυτό τον τρόπο το μόνο που επιτυγχάνουν είναι η ενίσχυση της αποφασιστικότητας της Αγκυρας.
«Οσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα παραβιάζοντας τα νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο θα πρέπει να αποδεχθούν τα γεγονότα. Κάθε πολιτικό, διπλωματικό, στρατιωτικό λάθος ή ασεβής πράξη κατά της χώρας μας, αντί να μας στρέφει από το δρόμο μας, ενισχύει την αποφασιστικότητά μας», υπογράμμισε.
Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο Καστελλόριζο κάνοντας λόγο πως «στην Ανατολική Μεσόγειο θέλουν να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας 780 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων με ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και αυτό δεν μπορεί να συμβεί».
Συνεχίζοντας την εμπρηστική ρητορική του ο Ερντογάν ανέφερε πως η Αγκυρα μπορεί να χρησιμοποιήσει και τη διπλωματία και τη στρατιωτική ισχύ, καλώντας όσους επιβουλεύονται τα «τουρκικά δικαιώματα» να πάρουν μάθημα από τη διπλωματία και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν οι Τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Σύμφωνα με τον ίδιο, όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα «όταν έρθει η ώρα ελπίζω να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα».
«Η βούλησή μας για την ασφάλεια των συνόρων της Τουρκίας και των τουρκικών δικαιωμάτων στην ανατολική Μεσόγειο θα είναι σταθερή μέχρι το τέλος», πρόσθεσε.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Αυτός είναι ο 22χρονος ειδικός φρουρός που εκβίασε και άρπαξε €40.000 από επιχειρηματία

 


Προβληματισμός στην ΕΛ.ΑΣ. - Είχε συλληφθεί γιατί παρακολουθούσε και το σπίτι του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη -«Φύλλο και φτερό» κάνουν το παρελθόν του οι «αδιαφθοροι» της αστυνομίας
Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση του 22χρονου ειδικού φρουρού, που χθές το πρωί «μπούκαρε» στο σπίτι επιχειρηματία των νοτίων προαστίων και του άρπαξε 40.000 ευρώ με την απειλή ότι αν δεν του έδινε το ρευστό θα του «φύτευε» ναρκωτικά.
Οι αστυνομικοί, μέχρι χθες αργά το βράδυ χτένιζαν την περιοχή της Αργυρούπολης προκειμένου να εντοπίσουν το δεύτερο όπλο που κατείχε ο 37χρονος συνεργός του ειδικού φρουρού καθώς και ένα πτυσσόμενο γκλομπ, που χρησιμοποίησαν στην άγρια ληστεία του επιχειρηματία, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού οι ληστές πρόλαβαν να τα ξεφορτωθούν πριν πέσουν στην τσιμπίδα του νόμου. Παράλληλα, οι πληροφορίες λένε οτι τα ξημερώματα του Σαββάτου το δίδυμο, επιχείρησε να τρυπώσει στην οικία του επιχειρηματία, όμως την τελευταία στιγμή η «δουλειά» στράβωσε και έτσι αναγκάστηκαν να πραγματοποιήσουν τη ληστρική έφοδο το πρωί της Δευτέρας.

Η ιστορία της Αργυρούπολης, προκαλεί προβληματισμό στα υψηλά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. Και αυτό γιατί θεωρούν αδιανόητο ένας νεαρός, που δεν είχε καν συμπληρώσει χρόνο στο Σώμα (ήταν μόλις 8 μήνες με την τελευταία φουρνιά των 1.500), να επιδεικνύει τόσο ακραία παραβατική συμπεριφορά και να εμπλέκεται σε δύο άκρως σοβαρές υποθέσεις: Στη χθεσινή σκληρή ληστεία της Αργυρούπολης σε βάρος του εμπόρου αυτοκινήτων και στις 6 Απριλίου, σε μια περίεργη κατόπτευση έξω από το σπίτι του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, όπου συνελήφθη από συναδέλφους του να περιφέρεται άσκοπα, έχοντας μάλιστα στη μηχανή του φάρους που είχαν κλαπεί από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ! Μάλιστα, οι εξηγήσεις που έδωσε, ότι δήθεν «τσέκαρε τα μέτρα ασφαλείας» του πολιτικού του προιστάμενου, δεν έπεισαν και έτσι στις 2 Μαΐου, ο νεαρός ειδικός φρουρός αποσπάστηκε στις πεζές περιπολίες.
Οι «Αδιαφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ που έχουν αναλάβει τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ψάχνουν σε βάθος τριετίας τη διαδρομή και τις επαφές του νεαρού. Από τις ειδικές δυνάμεις του Στρατού όπου υπηρέτησε και τις σχολές καράτε όπου πήγαινε από μικρή ηλικία και μάλιστα, έχει αποσπάσει και διακρίσεις, μέχρι τις διασυνδέσεις με άτομα που κινούνται στο χώρο του κοινού ποινικού δικαίου.

Οι αξιωματικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων είναι πέπεισμένοι, οτι το παρελθόν του 22χρονου ειδικού φρουρού και το προφίλ του δεν ταιριάζει σε καμία περίπτωση με αυτό των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που κάθε μέρα δίνουν μάχη με την εγκληματικότητα στους δρόμους της Αθήνας. Ο ίδιος παρουσιάζει αρνητική στάση και ζητάει δικηγόρο λέγοντας χαρακτηριστικά «ήταν λάθος μου που πήγα να βγάλω μια δουλειά (σ.σ: εννοεί να συλλάβει έμπορο ναρκωτικών) ενώ ήμουν εκτός υπηρεσίας. Γνωρίζω ότι έχω μπλέξει, θέλω τον δικηγόρο μου». Την ίδια ώρα, ο 37χρονος συνεργός του, «τον δίνει» κανονικά λέγοντας οτι ο νεαρός γνώριζε ότι ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην εμπορία μεταχειρισμένων οχημάτων στα νότια προάστια, είχε χρήματα σπίτι και του είπε να πάνε να μπουκάρουν μέσα για να τα αρπάξουν εκβιάζοντας τον. Παράλληλα οι συνάδελφοι του ειδικού φρουρού που απο υπερασπιστής του νόμου έγινε παραβάτης, κάνουν έρευνες στο σπίτι του ιδίου όσο και του συνεργού του προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία που αποκαλύπτουν και τεκμηριώνουν και άλλες σκοτεινές πτυχές της ζωής του.

Σήμερα, ο ειδικός φρουρός και ο συνεργός του οδηγούνται στον εισαγγελέα ενώ και ο επιχειρηματίας είναι και αυτός κατηγορούμενος καθώς μετά από έρευνα των αρχών βρέθηκαν στο σπίτι του σακουλάκια κάνναβης και ζυγαριές ακριβείας, ενώ το συγκεκριμένο άτομο έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών.






Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα
Πηγή : protothema.gr


Μητσοτάκης : «Ο κορονοϊός είναι μια επικίνδυνη αρρώστια και δεν μπορεί κάποιος να την πάρει αψήφιστα»

 

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργεί η έξαρση της πανδημίας στη δημόσια υγεία, την οικονομία, στους εργαζόμενους και για την έναρξη του νέου σχολικού έτους.


Δευτερολογία και τριτολογία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργεί η έξαρση της πανδημίας στη δημόσια υγεία, την οικονομία, στους εργαζόμενους και για την έναρξη του νέου σχολικού έτους