Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Στα 196 τα περιστατικά ιλαράς, 30 κρούσματα την εβδομάδα


Αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων ιλαράς που με βάση την τελευταία επιδημιολογική έρευνα έχει φθάσει στα 196 περιστατικά.

Τριάντα νέα κρούσματα ιλαράς προστέθηκαν την τελευταία εβδομάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 196, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι. Αναμένεται η εργαστηριακή επιβεβαίωση και άλλων κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα, και δεν μπορεί να αποκλειστεί η αύξηση των κρουσμάτων, αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ. «Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η εγρήγορση των επαγγελματιών υγείας, η εντατικοποίηση των εμβολιασμών και η συνεχιζόμενη εγρήγορση των τοπικών και εθνικών αρχών αποτελούν απαραίτητα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου» τονίζει.

Τριακόσιες πενήντα χιλιάδες παιδιά ανεμβολίαστα

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, δήλωσε ότι 350.000 παιδιά, ηλικίας από 15 μηνών έως τεσσάρων ετών, είναι ανεμβολίαστα και μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν γίνει 100.000 εμβολιασμοί MMR. Όπως πρόσθεσε, άγνωστος παραμένει ο αριθμός των Ελλήνων που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και έχουν λάβει μία δόση -ή και καμία- του εμβολίου για την ιλαρά.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος, τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για την εγγραφή του παιδιού στο σχολείο και επισήμανε την ανάγκη εμβολιασμού έναντι της ιλαράς.

Ξανθός: Δεν εφησυχάζουμε

«Δεν εφησυχάζουμε, είμαστε σε εγρήγορση και εφαρμόζουμε τις οδηγίες, που μας δίνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, με βάση τον μεταβαλλόμενο επιδημιολογικό χάρτη της ιλαράς στη χώρα μας και στην Ευρώπη» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», για την επιδημική έξαρση της ιλαράς και στην Ελλάδα.

   Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, αυτή τη στιγμή έχουν καταγραφεί περί τα 170 κρούσματα ιλαράς στην Ελλάδα, «ευτυχώς χωρίς κανένα από αυτά να έχει σοβαρές επιπλοκές ή να είναι θανατηφόρο», σε αντίθεση με χώρες όπως η Ρουμανία ή Ιταλία όπου έχουν καταγραφεί χιλιάδες κρούσματα, ενώ «είναι θετικό ότι αυτή την περίοδο έχει αναπτυχθεί μία μεγαλύτερη ευαισθησία στην κοινή γνώμη για τα οφέλη του εμβολιασμού».

   «Θεωρούν οι επιστήμονες ότι σε μεγάλο βαθμό η επιδημική έξαρση της ιλαράς οφείλεται στην επιρροή στον πληθυσμό του λεγόμενου αντιεμβολιαστικού κινήματος, μιας αμφισβήτησης της αξίας των εμβολιασμών. Ευτυχώς αυτές οι απόψεις στη χώρα μας δεν έχουν ακόμη ισχυρή επιρροή» είπε ο κ. Ξανθός, επισημαίνοντας πως στην Ελλάδα η εμβολιαστική κάλυψη αντιστοιχεί στο 96% του γενικού πληθυσμού, ποσοστό που είναι από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό, εξήγησε πως το υπουργείο Υγείας έχει ξεκινήσει στοχευμένες παρεμβάσεις σε ειδικές ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού όπου παρατηρούνται τα κρούσματα, καθώς σε αυτές το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης είναι πολύ χαμηλό.

   «Από τα μέχρι στιγμής δηλωθέντα κρούσματα περίπου το 80% αφορά παιδικούς πληθυσμούς Ρομά, παιδιά κάτω των 10 ετών. Έχουμε κάνει με κινητή ομάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ πάνω από 1.500 εμβόλια σε καταυλισμούς Ρομά στο Λεκανοπέδιο και υπάρχει ένα πρόγραμμα, για να επεκταθούν αυτές οι δράσεις και στους καταυλισμούς στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα μέσα στον Οκτώβρη» ανέφερε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για «πολύ δραστική παρέμβαση, διότι είναι στον πυρήνα της διασποράς της νόσου στη χώρα».

   Ο κ. Ξανθός επισήμανε πως μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα σε προσφυγικό καταυλισμό «επειδή ακριβώς από τις αρχές του 2016, όταν ήταν ακόμη ανοιχτή η Ειδομένη, είχε προηγηθεί μία πολύ συστηματική προσπάθεια να εμβολιαστεί ο παιδικός προσφυγικός πληθυσμός στα camps σε όλη τη χώρα».

   «Ποιοι και πότε πρέπει να εμβολιαστούν»

   Σε ό,τι αφορά τις κατευθύνσεις που έχει δώσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για τον εμβολιασμό του πληθυσμού για την πρόληψη της ιλαράς ο κ. Ξανθός διευκρίνισε:

   -Στα παιδιά η πρώτη δόση του εμβολίου της ιλαράς μετατίθεται νωρίτερα --από την ηλικία των 15 μηνών, πάει στους 12 μήνες. Σε συντομότερο διάστημα από το αρχικά προβλεπόμενο γίνεται και η δεύτερη δόση, ήτοι στο τρίμηνο από την πρώτη δόση.

   -Στους ενήλικες που έχουν γεννηθεί πριν το 1970 και δεν έχουν νοσήσει για να έχουν φυσική ανοσία, εφόσον στο περιβάλλον τους έχουν εμφανιστεί κρούσματα, ή η δουλειά τους τούς φέρνει σε επαφή με κόσμο, ο οποίος μπορεί να είναι επίνοσος, συστήνεται να ελέγξουν αν έχουν εμβολιαστεί και αν δεν έχουν κάνει και τις δύο δόσεις να κάνουν και συμπληρωματική δόση.

   -Οι ανασφάλιστοι μπορούν να συνταγογραφούν τα εμβόλια δωρεάν, μέσω ειδικής φόρμας στο σύστημα συνταγογράφησης μόνο με τη χρήση του ΑΜΚΑ τους.

   «Οι ανασφάλιστοι πολίτες, εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, με τον νόμο 4368/2016 έχουν ισότιμη αντιμετώπιση και ισότιμη φροντίδα στο δημόσιο σύστημα υγείας, όπως οι ασφαλισμένοι πολίτες. Η συνταγογράφηση των εμβολίων μπορεί να γίνει από τις δημόσιες δομές -τα κέντρα υγείας, τα περιφερειακά ιατρεία, τα ΠΕΔΥ, τα νοσοκομεία. Δεν υπάρχει θέμα επιβάρυνσης οικονομικής, είναι μηδενική η συμμετοχή στα εμβόλια και αυτό που είναι η μέριμνά μας, είναι να υπάρξει η επάρκεια που απαιτείται και στα φαρμακεία και στις φαρμακαποθήκες και γενικότερα στην ελληνική αγορά», τόνισε ο υπουργός.

   «Υπάρχει απόθεμα 100.000 εμβολίων και θα διπλασιαστεί»

   Σε ό,τι αφορά το απόθεμα των εμβολίων για την πρόληψη της ιλαράς ο κ. Ξανθός διευκρίνισε ότι το υπουργείο είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις φαρμακαποθήκες και τις βιομηχανίες οι οποίες τα εισάγουν. «Το απόθεμα αυτή τη στιγμή καλύπτει απολύτως τις τρέχουσες ανάγκες, αυτό είναι απολύτως σαφές» διαβεβαίωσε, γνωστοποιώντας ότι «έχουν δεσμευθεί οι εταιρείες ότι θα διπλασιάσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα τις υπάρχουσες σήμερα ποσότητες, οι οποίες είναι αυτή τη στιγμή γύρω στις 100.000».

   Κληθείς να σχολιάσει στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, σχετικά με τη χορήγηση ψευδών βεβαιώσεων εμβολιασμού από παιδιάτρους ο κ. Ξανθός είπε: «Δεν αντιλαμβάνομαι τη σκοπιμότητα αυτού του πράγματος, με την έννοια ότι σήμερα δεν υπάρχει προϋπόθεση στη χώρα μας να είναι κάποιο παιδί εμβολιασμένο σε όλο το φάσμα του εθνικού προγράμματος εμβολιασμών, π.χ. για να εγγραφεί στο σχολείο [...] Οι παιδίατροι, εάν πραγματικά τηρούν την επιστημονική δεοντολογία και τις κατευθύνσεις που δίνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μπορούν να πείσουν και τους πλέον αμφισβητούντες για την αξία των εμβολιασμών, ότι είναι μία επένδυση στη δημόσια υγεία και άρα και στην προστασία της υγείας των παιδιών τους το να είναι μέσα σε ένα περιβάλλον όπου υπάρχει ένα τείχος απέναντι σε λοιμώξεις και επιδημίες, που είχαμε ξεχάσει εδώ και πολλά χρόνια».

   «Μεταφέρεται άμεσα εξοπλισμός στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης»

   Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων ο κ. Ξανθός διευκρίνισε πως «το ισόγειο, που είχε πλημμυρίσει με νερά και μπάζα, τέθηκε εκτός λειτουργίας και χρειάζονται μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις ανακατασκευής και αντικατάστασης εξοπλισμού και κτιριακών υποδομών που έχουν καταστραφεί». Οι παρεμβάσεις αυτές, όπως διευκρίνισε, έχουν δρομολογηθεί σε συνεργασία και με την Περιφέρεια και θα ενταχθούν σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

   Σχετικά με τις άμεσες παρεμβάσεις που δρομολογούνται, διευκρίνισε: «Σε συνεργασία με το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και την 4η Υγειονομική Περιφέρεια μεταφέρονται άμεσα από την Αλεξανδρούπολη -μπορεί και σήμερα- φορητός εργαστηριακός εξοπλισμός, δηλαδή ακτινολογικό μηχάνημα και μηχανήματα διενέργειας εργαστηριακών βιοχημικών και αιματολογικών εξετάσεων κ.λπ., έτσι ώστε προσωρινά να συνεχίσει το κέντρο υγείας να μπορεί να παρέχει τις βασικές και απαραίτητες υπηρεσίες. Θα χρειαστεί σίγουρα χρόνος για να επανέλθει πλήρως στην προτέρα κατάσταση, αλλά γίνεται προσπάθεια οι βασικές αυτή την περίοδο υπηρεσίες- και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και η εργαστηριακή υποστήριξη των γιατρών- να μην έχουν πρόβλημα».



Πηγή: Thetoc.gr


Παρμενίων 2017: Πότε θα ηχήσουν οι σειρήνες σε όλη την Ελλάδα



Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017, κατά τη διάρκεια της άσκησης «Παρμενίων 2017», θα «ηχήσουν οι σειρήνες», καθώς θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την Επικράτεια.

Η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και δεν υπάρχει κανένας λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας




Εντάλματα σύλληψης για 117 μέλη του στρατού που μιλούσαν με γκιουλενιστές


Τα άτομα για τα οποία εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης βρίσκονταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με γκιουλενιστές από το 2010 μέχρι και την ημέρα του πραξικοπήματος.

Εντάλματα σύλληψης για 117 μέλη του στρατού εξέδωσαν σήμερα οι Tούρκοι εισαγγελείς για φερόμενες σχέσεις με τον κληρικό που η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το επιχειρούμενο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου, τον Φετουλάχ Γκιουλέν. 

Το πρωί της Παρασκευής η αντιτρομοκρατική αστυνομία ξεκίνησε επιχείρηση στην επαρχία Ιζμίρ προκειμένου να συλλάβει τα εν λόγω μέλη, κάποια εκ των οποίων υπηρέτησαν σε θέσεις κλειδιά των ενόπλων δυνάμεων. 

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι οι υποστηρικτές του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος έχει αυτοεξοριστεί στις ΗΠΑ από το 1999, βρίσκονται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα στο οποίο 250 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ο ίδιος ο Γκιουλέν έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη. 

Τα άτομα για τα οποία εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης βρίσκονταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με γκιουλενιστές από το 2010 μέχρι και την ημέρα του πραξικοπήματος σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές. 

Από την ημέρα που έγινε το πραξικόπημα στην Τουρκία οι αρχές έχουν προχωρήσει σε 50.000 συλλήψεις για σχέσεις με τον Γκιουλέν, ενώ 150.000 άλλοι έχουν απολυθεί ή παυθεί από τα καθήκοντά τους στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. 




Πηγή: skai.gr




Πιτσιόρλας κατά Σπίρτζη για τις e-εφαρμογές ταξί! «Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ είναι άλλης εποχής», επισήμανε ο κ. Πιτσιόρλας


Αντίθετος με την άποψη Σπίρτζη και στις διατάξεις του υπουργείου Μεταφορών για το θέμα που προέκυψε με τις εταιρίες στον χώρο των ταξιτζήδων και την σφοδρή αντίδραση του ΣΑΤΑ εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας.

«Ξέρω το taxi-beat, το χρησιμοποιεί και ο γιος μου» δήλωσε και πρόσθεσε πως «ως λαός έχουμε μία άπωση στην έννοια της αξιολόγησης και νομίζω ότι κάνουμε λάθος. Όλοι αξιολογούμαστε και θα πρέπει να αποδεχτούμε νέες ιδέες, οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες έχουν μπει πια στη ζωή μας, σε όλο τον κόσμο».

«Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ είναι άλλης εποχής», επισήμανε ο κ. Πιτσιόρλας αναφερόμενος στην χθεσινή ανακοίνωση του συνδέσμου των αυτοκινητιστών.




ΕΡΤ: «Δονείται» το Ραδιομέγαρο από φωνές και απειλές



Παραμένει η αναστάτωση στην ΕΡΤ. Η παύση του Μιχάλη Γρηγορίου από μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, με απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, σηματοδοτεί νέο κύκλο αλλαγών και πυροδοτεί νέα ένταση στις σχέσεις του προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή με τον διευθύνοντα σύμβουλο Βασίλη Κωστόπουλο, καθώς επιχειρείται να δημιουργηθεί σκηνικό ρήξης, όπου η κυβέρνηση θα κληθεί να λάβει αποφάσεις.

Σήμερα το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. για να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις, ενώ την επόμενη Τρίτη θα γίνει η επίσημη τοποθέτηση των νέων μελών της διοίκησης, προφανώς σε κλίμα... εμφυλιοπολεμικό. Ανάμεσα στον πρόεδρο της ΕΡΤ και τον διευθύνοντα σύμβουλο δεν υπάρχει καμία επικοινωνία, ενώ πίσω τους συντάσσονται αντιμαχόμενες ομάδες. Εξαπολύονται βαρύτατοι χαρακτηρισμοί, ακόμη και απειλές, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία συναίνεση στις προωθούμενες αλλαγές.

Ο Διονύσης Τσακνής μόλις την περασμένη εβδομάδα τοποθετήθηκε δημόσια εναντίον του διευθύνοντος συμβούλου, χωρίς να λάβει απάντηση, ενώ δεν αποκλείεται να επανέλθει.

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ενισχύσει την ΕΡΤ και να επεκτείνει το ακροατήριό της πέραν του κόμματος, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις κυρίως από την ομάδα των δημοσιογράφων και στελεχών, προερχομένων από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ανέλαβαν το 2015 την ευθύνη για την πορεία της. Ο απολογισμός της διετίας δεν ήταν ο αναμενόμενος και ελήφθη η απόφαση για αλλαγή πορείας.

Οι αντικαταστάσεις των μελών του Δ.Σ. ξεκίνησαν το καλοκαίρι μετά την παραίτηση του Λάμπη Ταγματάρχη από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, τον οποίο ακολούθησαν ο Νίκος Τρανός και η Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου. Στη θέση τους μπήκαν, εκτός του Β. Κωστόπουλου, ο Γιώργος Θαλασσινός ως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και ο συνθέτης Χρήστος Λεοντής. Ο Μιχάλης Γρηγορίου κινήθηκε στην αντίθετη κατεύθυνση και παρέμεινε στη θέση του μέχρι και χθες.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Καμμένος: «Όχι» σε άρθρα του νόμου για την αλλαγή φύλου και «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»



Στην τροπολογία Κοντονή για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» αλλά και στο νομοσχέδιο που αφορά την αλλαγή φύλλου αναφέρθηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος.

«Οι πληροφορίες μου είναι ότι δεν θα γίνουν κάποιες προσθήκες όπως είχαν συμφωνηθεί», δήλωσε  για την τροπολογία Κοντονή που αφορά την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» και ξεκαθάρισε, μιλώντας στον realfm 97,8 ότι «δεν θα το ψηφίσω, προσωπικά».

Ταυτόχρονα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι θα καταψηφίσει άρθρα του σχεδίου νόμου που αφορά την αλλαγή φύλου.

«Είπαμε "ναι" επί της αρχής για να δούμε πώς θα γίνει και η συζήτηση και των φορέων. Χθες βγήκε και από τους φορείς και από τον κ. Κοντονή, ότι παραδέχθηκε στη συνδιάσκεψη ότι "ναι" υπάρχει πλέον "παράθυρο" στο να γίνει υιοθεσία. Οπότε, δεν θα ψηφίσουμε αυτά τα άρθρα. Θα ψηφίσουμε το δεύτερο κομμάτι».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να βάλουμε ένα άρθρο ή μία τροπολογία να τον τροποποιήσουμε αυτόν τον νόμο ότι με την αλλαγή φύλου απαγορεύεται να γίνει υιοθεσία; Γιατί μπορεί να υπάρχει ενδεχόμενος δόλος, λέω εγώ, ενδεχόμενος».


Πηγή : newsbeast.gr


Κατσίκης (ΑΝΕΛ): Δεν θα ψηφίσω την αλλαγή φύλου, το ίδιο θα κάνουν και άλλοι βουλευτές των ΑΝΕΛ



«Εάν μου ζητήσει ο πρόεδρος να παραιτηθώ και να δώσω την έδρα μου, θα το κάνω», ξεκαθάρισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ

Στην θέση που έχει διατυπώσει, ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, επιμένει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσικης.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δεν νοιώθουν καμία πίεση, ο κάθε βουλευτής είπε, θα ψηφίσει κατά συνείδηση.  

«Δηλώνω ευθαρσώς ότι θα το καταψηφίσω το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου», ανέφερε.

Όπως είπε ο βουλευτής οι περισσότεροι Ανεξάρτητοι Έλληνες, είναι στο «όχι» και εξήγησε ότι και άλλοι θα είναι εκείνοι που θα το καταψηφίσουν.

«Δεν πιστεύω ότι ούτε ο κύριος Δημήτρης Καμμένος θα το ψηφίσει», ανέφερε. 

Ο κ. Κατσίκης ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι εάν του ζητήσει ο πρόεδρος να παραιτηθεί και να δώσει την έδρα του, θα το κάνει. 

Για το νομοσχέδιο που αφορά την Θράκη, είπε ότι πρέπει να περιμένουμε να έρθει πάλι με τις διορθώσεις.


Πηγή : protothema.gr


Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών 32χρονου ημεδαπού ο οποίος διέπραττε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 32χρονου ημεδαπού, μέλους εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων και ο οποίος συνελήφθη στις 20-9-2017 στις Αχαρνές από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζωγράφου. 

 Αναζητούνται άλλα δύο (2) μέλη της σπείρας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Ζωγράφου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Βύρωνα και το Τμήμα Ασφάλειας Αγίας Παρασκευής, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι είχαν συστήσει, από εξαμήνου και πλέον, εγκληματική ομάδα και ενεργούντες από κοινού, εξαπατούσαν ηλικιωμένα άτομα.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, προσέγγιζαν στον δρόμο ηλικιωμένα άτομα και προσποιούμενοι διάφορες ιδιότητες (λογιστής, εφοριακός, ασφαλιστής κλπ) ή φιλική σχέση με συγγενικά τους πρόσωπα, τα έπειθαν να επιβιβαστούν στο όχημα τους και στη συνέχεια, αφού τα μετέφεραν στις οικίες τους, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί οκτώ (8) περιπτώσεις στις περιοχές Ζωγράφου, Βύρωνα και Αγίας Παρασκευής.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε Ανακριτή ο οποίος εξέδωσε ένταλμα , δυνάμει του οποίου συνελήφθη ο 32χρονος.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον:

Α) ΦΛΩΡΟ Δημήτριο του Σωτήρη και της Χρυσούλας, γεννηθέντα στις 29-8-1985 στην Αθήνα




Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έως 26-3-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-775637 του Τμήματος Ασφαλείας Ζωγράφου και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Μόνο σαν ιδιώτης προσκυνητής στο Άγιο όρος ο Αλέξης Τσίπρας και όχι σαν πρωθυπουργός


Όπως διαβάσαμε στην Καθημερινή ισχυρές αναταράξεις στις σχέσεις κυβέρνησης και Αγίου Ορους, με αντίκτυπο στον κόσμο των ορθοδόξων πιστών, προκάλεσε η ματαίωση της επίσημης επίσκεψης του κ. Αλέξη Τσίπρα στις Καρυές, την περασμένη Τετάρτη, όπου πλην των επαφών με την ηγεσία των αγιορειτών και την περιήγηση σε μοναστήρια επρόκειτο να συναντηθεί και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Η Ιερά Κοινότητα, το ανώτατο διοικητικό όργανο του Αγίου Ορους, σε μια θυελλώδη συνεδρίασή της τη Δευτέρα, αποφάσισε να μην υποδεχθεί επισήμως, αποδίδοντας του τις τιμές που προβλέπει το αγιορείτικο τυπικό, τον πρωθυπουργό της χώρας, διαμηνύοντας στην κυβέρνηση ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να ταξιδέψει στον Αθω, αλλά ως ιδιώτης προσκυνητής!

Ο λόγος; Σύμφωνα με την άποψη που κυριάρχησε στη σύναξη, δεν μπορεί το Αγιον Ορος να αποδώσει τιμές σε έναν πρωθυπουργό που «έχει δηλώσει άθεος», ψηφίζει νόμους και εφαρμόζει πολιτικές που πλήττουν την Ορθοδοξία. Ωστόσο, δύο χρόνια πριν, τον Αύγουστο του 2014, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας είχε γίνει δεκτός με θέρμη –όχι με ιδιαίτερες τιμές, καθώς αυτές αποδίδονται μόνο στους πρωθυπουργούς και αρχηγούς κρατών– στις Καρυές, όπου μάλιστα είχε ζητήσει –και λάβει– την «ευλογία» των μοναχών να παραμείνει επί δεκαπέντε λεπτά μόνος του και να διαλογιστεί με την εικόνα της Παναγίας του «Αξιον Εστί», προστάτιδας του Αγίου Ορους.

Εκτοτε, πολλά άλλαξαν. Ο κ. Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός, η κυβέρνησή του άνοιξε μέτωπα με την Εκκλησία που δεν άρεσαν στην «Ιερή Δημοκρατία» και κυρίως στην πιο συντηρητική της πτέρυγα, με την άρνηση του πρωθυπουργού και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να ορκιστούν στο ευαγγέλιο και ενώπιον του θεού ως υπουργοί, να εξαγριώνει τους σκληροπυρηνικούς ζηλωτές στις μονές, τις σκήτες και τα κελιά.

Το ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, με την ψήφο και των κομμάτων της αντιπολίτευσης (πλην Ποταμιού), απάλλαξε από την καταβολή ΕΝΦΙΑ τα εκτός Ορους ακίνητα των μοναστηριών, φαίνεται ότι ουδόλως μέτρησε στην απόφασή τους να αρνηθούν την απόδοση τιμών και να ματαιώσουν, έτσι, την επίσκεψή του.

Από το Μαξίμου μεταδόθηκε λίγες ώρες προτού συνεδριάσει, τη Δευτέρα, η Ιερά Κοινότητα και επισημοποιήσει το ήδη αρνητικό κλίμα, ότι η επίσκεψη του κ. Τσίπρα (Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου) η οποία ήδη είχε γνωστοποιηθεί, με διαρροή, αναβάλλεται «λόγω φόρτου εργασίας».

Ωστόσο, με διαρροή επίσης σε εκκλησιαστικές ιστοσελίδες, από τις Καρυές μεταδόθηκε ότι «ακυρώνεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Αγιον Ορος από τους Αγιορείτες και όχι λόγω βεβαρημένου όπως ακούγεται προγράμματος».

Λόγω του εκρηκτικού κλίματος στον Αθω –στη μονή Δοχειαρίου είχαν αναρτηθεί μαύρες σημαίες και πανό με συνθήματα περί...αντίχριστων– και βεβαίως της ματαίωσης του ταξιδιού του κ. Τσίπρα, δεν ταξίδεψε στο Αγιον Ορος και ο ευρισκόμενος στη Θεσσαλονίκη κ.κ. Βαρθολομαίος για να εγκαινιάσει τη νέα πτέρυγα στη Μονή Παντοκράτορος, όπου θα συναντούσε και τον πρωθυπουργό. Από το Φανάρι, πάντως, διέρρευσε ότι τα εγκαίνια δεν ήταν στο επίσημο πρόγραμμα του πατριάρχη στην Ελλάδα.

Εκκλησιαστικές πηγές, σχολιάζοντας τις πρωτοφανείς εξελίξεις στον Αθω, έκαναν λόγο για ενέργεια δίχως προηγούμενο, να απαγορευθεί, δηλαδή, η είσοδος του πρωθυπουργού της χώρας σε τμήμα της ελληνικής επικράτειας και ειδικά στο Αγιον Ορος, και μιλούσαν για «αγία απρέπεια», ανεξαρτήτως πολιτικών προσεγγίσεων ή ενδεχόμενων επικοινωνιακών κυβερνητικών σκοπιμοτήτων.

Επισήμαιναν, δε, ότι μεταξύ των μοναστηριών που εναντιώθηκαν (δεκαπέντε από τα είκοσι), ήταν και τα τρία στα οποία εγκαταβιούν ρωσικής, σερβικής και βουλγαρικής καταγωγής μοναχοί.

Συντηρητικοποίηση

Πιο ψύχραιμοι και διεισδυτικοί παρατηρητές των αγιορείτικων πραγμάτων θεωρούσαν την όλη στάση της Ιεράς Κοινότητας απόρροια κλίματος συντηρητικοποίησης, με χαρακτηριστικά ενίοτε ορθόδοξου φονταμενταλισμού, που κερδίζει ραγδαία έδαφος στην αθωνική πολιτεία.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρευρέθη σε έκθεση του φωτογράφου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κ. Νίκου Μαγγίνα, στην Αρχαία Αγορά, με τίτλο: «Ο Πατριάρχης της αγάπης, της ειρήνης και του διαλόγου». Μέσα από το φωτογραφικό του φακό, ο κ. Μαγγίνας, αποτυπώνει τη δράση του κ.κ. Βαρθολομαίου, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, φανερώνοντας, με τον πιο απτό τρόπο, την οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας.


Τα ονόματα της οργανωτικής επιτροπής του ΙΑ΄ Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας



Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, συγκροτείται η Οργανωτική Επιτροπή του ΙΑ΄ Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας με τα ακόλουθα στελέχη :

Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Μέλη:  

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, 
ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, βουλευτής Καρδίτσας κ. Κώστας Τσιάρας,  
ο Εκπρόσωπος Τύπου, βουλευτής Α΄ Αθηνών κ. Βασίλης Κικίλιας,  
ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας κ. Νικόλαος Παπαθανάσης, 
ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Κωνσταντίνος Δέρβος, 
ο Σύμβουλος του Προέδρου για θέματα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, 
ο Γραμματέας Προγράμματος κ. Γεώργιος Στεργίου,  
ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας κ. Χρήστος Ταραντίλης, 
ο Γραμματέας Οργανωτικού, κ. Στυλιανός Κονταδάκης, 
ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου κ. Μακάριος Λαζαρίδης, 
η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου κ. Κύρα Κάπη, 
ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, 
η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου κ. Σοφία Ζαχαράκη, 
ο Σύμβουλος του Προέδρου κ. Αθανάσιος Νέζης και 
ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου κ. Μιχάλης Μπεκίρης.  


Ντόρα : Η ελληνική οικονομία είναι βυθισμένη σε μια κατάσταση διαλυτικής στασιμότητας


Με πρωτοβουλία της Tομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης  κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, 26 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν επίκαιρη επερώτηση στον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης για την πορεία εκτέλεσης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, την πορεία και τα αποτελέσματα των αναπτυξιακών νόμων, καθώς και την υλοποίηση του ΕΣΠΑ.

Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης η κυρία Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ελληνική οικονομία είναι βυθισμένη σε μια κατάσταση διαλυτικής στασιμότητας. Οι προβλέψεις, έστω για αναιμική ανάπτυξη, αναθεωρούνται συνεχώς προς τα κάτω, προκαλώντας εύλογες αμφιβολίες για την τελική επίτευξη των στόχων του κρατικού προϋπολογισμού και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. 

Η σημαντική καθυστέρηση - κατά ενάμιση χρόνο - στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης συνέβαλε στην έξαρση της αβεβαιότητας στην αγορά, αποτρέποντας την εκδήλωση οποιασδήποτε αναπτυξιακής δυναμικής. Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά επισημαίνεται και στην Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική 2016 - 2017, το γεγονός αυτό οδήγησε σε “σημαντική μείωση των επενδύσεων”, συμπέρασμα στο οποίο εύκολα θα μπορούσε να καταλήξει κανείς παρατηρώντας αρκετούς επιμέρους δείκτες της αγοράς.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (Εθνικοί Λογαριασμοί), το δεύτερο τρίμηνο του 2017, οι ιδιωτικές επενδύσεις μειώθηκαν κατά 17,1%.

Αν σ' αυτό το ήδη αποτρεπτικό για επενδύσεις πλαίσιο συνυπολογίσει κανείς την αύξηση των φορολογικών βαρών, αντιλαμβάνεται το ασφυκτικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται σήμερα χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά στη χώρα.

Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση αδυνατεί να σχεδιάσει και να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο, που θα διασυνδέει τους διαθέσιμους πόρους και θα μοχλεύει νέους, καθώς και τις διάσπαρτες δράσεις, με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας.

Η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις:

- Γιατί καθυστερεί η απορρόφηση του Προγράμματος των Δημοσίων Επενδύσεων και των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων ανάπτυξης;

- Ποιος είναι ο μέσος χρόνος αναμονής για μία επένδυση από τη στιγμή της κατάθεσης του αιτήματος ελέγχου μέχρι την τελική αποπληρωμή;

- Γιατί καθυστερεί η υλοποίηση όλων των αναπτυξιακών προγραμμάτων (κρατικών και κοινοτικών), με αποτέλεσμα να στερείται πόρων η χειμαζόμενη οικονομία;

- Ποιο είναι το σχέδιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που θα βελτιώσει τα καταστροφικά δεδομένα και τους αρνητικούς δείκτες της ελληνικής οικονομίας που αναφέρονται στην έρευνα της  ΓΣΕΒΕΕ;

- Για ποιους λόγους παρατηρούνται τόσες σημαντικές καθυστερήσεις στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων; Πώς θα αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση το πρόβλημα και ποιες ενέργειες έχει πραγματοποιήσει προς την κατεύθυνση αυτή;

- Ποιος είναι ο δημοσιονομικός στόχος για την εισροή κοινοτικών πόρων για το έτος 2017 από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014 - 2020, όπως αυτός δηλώθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις αρχές του έτους; Έχει αναθεωρηθεί ή υποβιβασθεί εντός του τρέχοντος έτους;

- Ποια είναι η μέχρι σήμερα εισροή κοινοτικών πόρων για το έτος 2017, συνολικά και ανά Επιχειρησιακό Πρόγραμμα;».


O 50 Cent κατήγγειλε «ανήθικη πρόταση» $500.000 από τον Nτόναλντ Τραμπ



Ο γνωστός ράπερ αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι ο αμερικανός πρόεδρος του πρόσφερε το ποσό του μισού εκατομμυρίου δολαρίων. Εκείνος, το αρνήθηκε. Δείτε για ποιον λόγο.

Σύμφωνα με τη Liberation o 50cent, κατά κόσμον Κέρτις Τζάκσον, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τόνισε πως πριν από τις εκλογές του 2016 το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ τον προσέγγισε προσφέροντάς του 500.000 δολάρια για μία εμφάνιση κατά την προεκλογική εκστρατεία.

Ο γνωστός ράπερ σημείωσε συγκεκριμένα ότι «με προσέγγισαν από το επιτελείο του Τραμπ για μία εμφάνιση προκειμένου να αυξήσουν τα ποσοστά τους στους  Αφροαμερικανούς όπως μου εξήγησαν. Παρά το ότι βρισκόμουν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση δεν δέχτηκα».

Συνεχίζοντας, ο ράπερ δέχεται ερώτηση για τους λόγους που δεν δέχθηκε τα χρήματα και σημείωσε: «Ηθελαν να μου προσφέρουν το ποσό των $500.000 απλά για το φαίνεσθαι. Αρνήθηκα, επειδή δεν τα θεωρούσα τίμια χρήματα».

Σημειώνεται πως ο Κέρτις, το 2015, είχε καταθέσει αίτημα για ένταξη στον πτωχευτικό κώδικα.

Υπογραμμίζεται πως ο Τραμπ σημείωσε κατά 7% καλύτερα ποσοστά στους Αφροαμερικανούς συγκριτικά με τον προηγούμενο υποψήφιο με τους Ρεπουμπλικάνους, Μιτ Ρόμνι.

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο, ενώ διαρρέουν πηγές από εκεί ότι μπορεί και να μην είναι αυθεντικά τα σχόλια του ράπερ, ή ότι μπορεί, απλώς, να έχουν παρερμηνευθεί.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο (τίμιος) 50Cent έκανε δημόσια σχόλια σχετικά με τον αμερικανό πρόεδρο. Πριν από λίγες ημέρες είχε δηλώσει πως «πρέπει να απαλλαχθούμε από αυτόν».


Πηγή : protagon.gr


Νέο χαράτσι… για τον τάφο μας! Θα πληρώνουμε… και στον άλλο κόσμο! Απίστευτο αλλά αληθινό!



 Οι δήμοι ζητούν από τους πολίτες να πληρώσουν χαράτσι για τον τάφο τους! - Χαράτσι 10 και 40 ευρώ... προκαταβολικά καλούνται να πληρώσουν οι δημότες - Λαμβάνουν επιστολή όλοι, όχι μόνο όσοι συντηρούν οικογενειακό τάφο!

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, μπορεί πολλοί να το θεωρήσουν αστείο, είναι όμως αληθινό. Η καταγγελία έρχεται από πολίτη που έλαβε επιστολή να πληρώσει χαράτσι… για τον τάφο του στον Δήμο Παιονίας.

Ο Κώστας ο οποίος τηλεφώνησε και έκανε την ανατριχιαστική αυτή αποκάλυψη στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 περιέγραψε τι συμβαίνει.

Ο Δήμος του έστειλε επιστολή με την οποία τον καλεί να πληρώσει 10 ευρώ, φυσικά προκαταβολικά, για την “μαύρη” εκείνη ώρα που θα φύγει από τη ζωή.

Ουσιαστικά ενημερώθηκε ότι πρέπει να πληρώσει για να ενταφιαστεί στα όρια του Δήμου Παιονίας.

Ο άνθρωπος δεν έχει κάνει κάποιο αίτημα για οικογενειακό τάφο και φυσικά όταν είδε την επιστολή αντέδρασε.

Είναι μάλιστα όπως περιέγραψε μόλις 39 ετών και υγιέστατος και το μόνο που δεν περίμενε ότι θα κληθεί να πληρώσει μέσα στον ορυμαγδό των φόρων είναι ένα χαράτσι για την ώρα που θα πεθάνει, για τον τάφο του δηλαδή.




Πηγή : newsit.gr


«Ο Θεός δεν κάνει λάθη» είπαν οι γονείς και άφησαν το παιδί τους να πεθάνει από ίκτερο!



Αρνήθηκαν να προσφέρουν ιατρική βοήθεια στην νεογέννητη κόρη τους, σύμφωνα με την αστυνομία

Ένα ζευγάρι Χριστιανών άφησε το νεογέννητο παιδάκι τους να πεθάνει από ίκτερο, λέγοντας στην μαία πως «ο Θεός δεν κάνει λάθη»! 

Η Rachel Joy Piland, 30 ετών, και ο σύζυγός της Joshua Barry Piland, 36 ετών, αρνήθηκαν να παράσχουν ιατρική βοήθεια στο παιδάκι τους, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. 

Το ζευγάρι από το Λάνσινγκ του Μίσιγκαν κατηγορούνται πλέον για δολοφονία από αμέλεια.  

Η μικρούλα Αμπιγκέιλ άντεξε μόλις τρεις ημέρες. Γεννήθηκε στο σπίτι της οικογένειας, τον περασμένο Φεβρουάριο. Μια μαία και δύο νοσοκόμες βοήθησαν την γέννα και περιέγραψαν το μωρό ως απόλυτα υγιές αρχικά. Όταν όμως επέστρεψε η μαία να δει το νεογέννητο, αυτό είχε παρουσιάσει ίκτερο, κάτι που θεωρείται πολύ συνηθισμένο στα βρέφη και εμφανίζεται σε περισσότερα από τα μισά, την πρώτη εβδομάδα της ζωής τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν απαιτείται θεραπεία, όμως σε κάποιες λίγες περιπτώσεις, ο ίκτερος μπορεί να επιφέρει εγκεφαλικές βλάβες. 

Η μαία προειδοποίησε τους γονείς ότι θα έπρεπε να μεταφέρουν το νεογέννητο στο νοσοκομείο το συντομότερο δυνατόν. Ο ντετέκτιβ Peter Scaccia από την αστυνομία δήλωσε: «Η Rachel αρνήθηκε να λάβει οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια για την Άμπιγκέιλ, δηλώνοντας πως "ο Θεός δεν κάνει λάθη"». 

Την επόμενη ημέρα το παιδί δεν έτρωγε σωστά και έβηχε αίμα. Η μητέρα τοποθέτησε το παιδί «δίπλα σε ένα παράθυρο, φορώντας του μόνο μια πάνα και χρησιμοποιούσε ένα πιστολάκι για τα μαλλιά για να το κρατάει ζεστό», πρόσθεσε ο ντετέκτιβ. 

Η κατάσταση του παιδιού επιδεινωνόταν συνεχώς και η γιαγιά του θέλησε να το μεταφέρει στο νοσοκομείο, κάτι που η μητέρα δεν επέτρεψε και την ίδια μέρα, την τρίτη μετά την γέννησή της, η Άμπιγκέιλ σταμάτησε να αναπνέει. 

Ήταν ο αδερφός της μητέρας, που ζει στην Καλιφόρνια, εκείνος που ειδοποίησε την αστυνομία για το συμβάν. Όταν έφτασαν στο σπίτι βρήκαν το μωρό νεκρό και τρεις άνθρωποι προσεύχονταν γι' αυτό. 

Οι γονείς συνελήφθησαν και πλέον αντιμετωπίζουν ποινή έως και 15 χρόνια φυλάκισης. 


Πηγή : protothema.gr


Διετής φυλάκιση με τριετή αναστολή στον πλοίαρχο του «Lassea» - αθώος ο πρώτος μηχανικός



Εκδικάσθηκε σήμερα από το μονομελές πλημμελειοδικείο Πειραιά, η υπόθεση του δεξαμενόπλοιου «Lassea», το οποίο μέχρι πρότινος πραγματοποιούσε την απάντηση των καυσίμων από το βυθισμένο πλοίο «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ» στο Σαρωνικό και στις δεξαμενές έρματος του οποίου είχαν εντοπιστεί μίγματα πετρελαιοειδών χωρίς νόμιμα παραστατικά.

Για την υπόθεση αντιμετώπιζαν κατηγορίες ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός του πλοίου, στους οποίους είχε ασκηθεί δίωξη για παραβίαση τελωνειακού κώδικα για λαθρεμπορία καυσίμων σε βαθμό πλημμελήματος.

Παρά το γεγονός ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν αναβολή της υπόθεσης, καθώς δεν είχαν προλάβει, όπως υποστήριξαν, να ενημερωθούν για τις αναλύσεις των μιγμάτων των πετρελαιοειδών που είχε εντοπίσει το λιμενικό σώμα στις δεξαμενές έρματος, το αίτημα δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Οι δύο ναυτικοί υποστήριξαν στην απολογία τους ότι η μικρή ποσότητα μιγμάτων πετρελαιοειδών που βρέθηκε στις δεξαμενές έρματος, προκλήθηκε από διαρροή που σημειώθηκε στη διάρκεια απάντλησης των καυσίμων από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ νοτιοδυτικά της Αταλάντης στον Σαρωνικό.

Οι λιμενικοί από την πλευρά τους, υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι για να αποδειχθεί ότι πρόκειται για διαρροή στη διάρκεια απάντλησης, θα πρέπει να αδειάσει από τα καύσιμα που έχει φορτώσει το "Lassea" από το ναυαγισμένο δεξαμενόπλοιο "ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ" και να γίνει επιθεώρηση από επιθεωρητές.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, στη μία δεξαμενή έρματος βρέθηκε 98% νερό και 2% μίγματα πετρελαιοειδών και στην άλλη 1% μαζούτ και 10% πετρελαιοειδή, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί εκτιμώνται γύρω στις 15.500 ευρώ.

Το δικαστήριο επέβαλε στον πλοίαρχο του "Lassea" ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή, ενώ αθώος κρίθηκε ο πρώτος μηχανικός.

Επίσης, έγινε άρση της κατάσχεσης του πλοίου και απόδοσή του στην πλοιοκτήτρια εταιρεία, μαζί με το ημερολόγιο γέφυρας και την ποσότητα καυσίμων που είχε στις δεξαμενές του για την κίνηση των μηχανών.

Στη σημερινή διαδικασία παραβρέθηκαν τρεις μάρτυρες κατηγορίας, δύο πλωτάρχες λιμενικοί και ένας τελωνειακός υπάλληλος.

Στο μεταξύ, την έντονη αντίδραση του συνηγόρου υπεράσπισης ενός εκ των δύο κατηγορουμένων ναυτικών στην υπόθεση του φορτηγού πλοίου "Lassea", Πέτρου Μαντούβουλου, προκάλεσαν οι έγγραφες καταθέσεις δύο ανώτερων αξιωματικών του σώματος που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο.

Ο κ. Μαντούβαλος που αποχώρησε από τη διαδικασία, εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του προς το δικαστήριο, ενώ μιλώντας στους δημοσιογράφους για το θέμα, τόνισε ότι συγκεκριμένος προανακριτικός υπάλληλος του λιμενικού που είχε εμπλακεί και στην υπόθεση του noor one, χρησιμοποίησε καρμπόν δύο καταθέσεις από πλωτάρχες στην υπόθεση του φορτηγού πλοίου "Lassea".

«Ταλαιπωρούν δύο ανθρώπους για να τους τιμωρήσουν και να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από την πραγματική λαθρεμπορία που γίνεται σε όλο το μήκος της Ελλάδος», ανέφερε ο κ.Μαντούβαλος, τονίζοντας ότι για το θέμα αναμένεται να αποσταλεί έγγραφη διαμαρτυρία προς τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος.

Nα σημειωθεί ότι στο πετρελαιοφόρο Lassea έχουν φορτωθεί 1.533 κυβικά μίγματα πετρελαιοειδών από το βυθισμένο πλοίο ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ και εξακολουθεί να βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Περάματος, περιμένοντας οδηγίες από τις αρμόδιες λιμενικές αρχές, για το πού θα αδειάσει τα καύσιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται από το γενικό χημείο του κράτους η ανάλυση των καυσίμων που έχει στις δεξαμενές του το δεξαμενόπλοιo "Lassea", προκειμένου να εξακριβωθεί για το αν πρόκειται για πετρελαιοειδή κατάλοιπα ή καθαρά, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία αδειάσματος σε αποθηκευτικές δεξαμενές.

Σημειώνεται ότι με προσωρινή εισαγγελική παραγγελία, τα καύσιμα είχαν χαρακτηριστεί αρχικά ως slops (πετρελαιοειδή κατάλοιπα).


(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ο οπισθοδρομικός Σπίρτζης του ΣΥΡΙΖΑ βάζει μπλόκο στις ηλεκτρονικές εφαρμογές για Ταξί



Οι πιστωτές ζητούν άνοιγμα των επαγγελμάτων και η κυβέρνηση με τον  υπουργό μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη οπισθοδρομεί προχωρώντας εκ νέου στο κλείσιμο της αγοράς ταξί στην Ελλάδα.

Ο απίστευτος Σπίρτζης που δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει τραγικά πράγματα, με νομοθετικές διατάξεις καταργεί τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες και εφαρμογές μέσω των οποίων σημαντικό μέρος του επιβατικού κοινού επιλέγει σήμερα ταξί για τις καθημερινές μετακινήσεις του.

Επίσης, επιχειρείται η κατάργηση της υπηρεσίας της μίσθωσης αυτοκινήτου με οδηγό από τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Οι εταιρείες που έχουν ήδη αναπτύξει και λειτουργούν εφαρμογές, με το νομοσχέδιο του Σπίρτζη θα πρέπει να μετατραπούν σε ολοκληρωμένες επιχειρήσεις παροχής μεταφορικού έργου, ενώ σήμερα λειτουργούν μόνο ως διαμεσολαβητές. Το νομοσχέδιο δηλαδή καταργεί και προηγούμενες διατάξεις που απελευθέρωναν την αγορά ταξί και επέτρεπαν την εκμίσθωση ΙΧ με οδηγό από τουριστικά γραφεία.

Ο ιδρυτής της επιτυχημένης εφαρμογής Taxibeat Νίκος Δρανδάκης είπε : «Πρόκειται για ευθεία επίθεση στο μοντέλο που φτιάξαμε, του οποίου την κατάργηση φαίνεται ότι επιδιώκει η εν λόγω νομοθετική πρωτοβουλία. Αγνοούμε ποιο είναι το πρόβλημα που λύνει», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγών στην ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά και στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.






Ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με τριετή αναστολή στον Ηλία Κασιδιάρη



Κρίθηκε ένοχος για διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος στη διάρκεια ομιλίας του

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, για το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη εγκλήματος.

Η κατηγορία αφορά ομιλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο, το 2015 , η οποία στη συνέχεια ανέβηκε στο διαδίκτυο.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης στην απολογία του, ενώπιον του δικαστηρίου, αρνήθηκε την κατηγορία και ισχυρίστηκε πως κατά τη διάρκεια της επίμαχης ομιλίας προέτρεπε τους πολίτες να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους με νόμιμα μέσα.

«Ο μόνος δρόμος είναι ο νόμιμος δρόμος» είπε χαρακτηριστικά και επικαλέστηκε το Σύνταγμα της Ελλάδας. Τους ισχυρισμούς του Ηλία Κασιδιάρη στήριξε, καταθέτοντας ως μάρτυρας υπεράσπισης, και ένας κάτοικος της περιοχής του Ασπρόπυργου ο οποίος όπως είπε στο δικαστήριο αυτό που του έμεινε από την ομιλία Κασιδιάρη ήταν «η προτροπή του να προσέχουν λόγω της εγκληματικότητας».

Ο εισαγγελέας της έδρας ,στην αγόρευση του, ζήτησε την ενοχή Κασιδιάρη υποστηρίζοντας πως από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι «ο κατηγορούμενος προέτρεψε ευθέως πολίτες να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να ασκήσουν βία σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας».


Πηγή : news.gr


Fraport: Ζητάει αποζημίωση 70 εκατ. ευρώ για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια



Σύμφωνα με το Spiegel, η αυτοψία της εταιρείας αποκάλυψε μεγάλο αριθμό σπασμένων θυρών, χιλιάδες σπασμένες λάμπες και ελλείψεις στα μέσα πυρόσβεσης, που δημιουργούν θέματα ασφαλείας

Δυσαρεστημένη εμφανίζεται η Fraport με την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά αεροδρόμια, ζητώντας τα «ρέστα» από την ελληνική κυβέρνηση για την εικόνα που φέρουν οι 14 περιφερειακοί αερολιμένες που αγόρασε η εταιρία το περασμένο Απρίλιο.

Δημοσίευμα του Spiegel αποκαλύπτει ότι η Fraport λόγω των κακοτεχνιών που εντόπισε ο ειδικός της εταιρίας στα αεροδρόμια, πρόκειται να ζητήσει αποζημίωση από την Ελλάδα η οποία θα αγγίξει τα 70 εκατ. ευρώ, κάνοντας χρήση των όρων του συμβολαίου που υπέγραψε.

Η σύμβαση παραχώρησης προβλέπει την ενεργοποίηση ειδικής ρήτρας σε περίπτωση που η αξία των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ως περιουσιακών στοιχείων, έχει υποβαθμιστεί σημαντικά την στιγμή της ανάληψής τους σε σχέση με την ημερομηνία υποβολής οικονομικής προσφοράς.  
Η αυτοψία της εταιρείας αποκάλυψε μεγάλο αριθμό σπασμένων θυρών, χιλιάδες σπασμένες λάμπες και ελλείψεις στα μέσα πυρόσβεσης που δημιουργούν θέματα ασφάλειας. 

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε, σε πρόσφατη ημερίδα του ΕΒΕΑ για την εθνική στρατηγική μεταφορών ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Alexander Zinnel, η αυτοψία της ελληνογερμανικής κοινοπραξίας στους 14 αερολιμένες (Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Χανιά, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Άκτιο, Καβάλα, Ρόδος, Κω, Σάμος, Μυτιλήνη, Μύκονος, Σαντορίνη, Σκιάθο) ήταν αρκούντως αποκαλυπτική.

Και αυτό διότι, όπως σημείωσε:

*βρέθηκαν 12.200 καμένες λάμπες. Πρόκειται για τεράστιο αριθμό: εάν -υποθετικά- ο αριθμός των βλαβών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια αναγόταν σε ορίζοντα επταετίας, δηλαδή ως χρονική αφετηρία ετίθετο το 2010, σημαίνει ότι κάθε χρόνο καίγονταν 1.742 λαμπτήρες χωρίς να αντικατασταθούν.
* αντικαταστάθηκαν και τοποθετήθηκαν 1.287 πυροσβεστήρες
* τοποθετήθηκαν 81 καινούργια κλιματιστικά


Πηγή : protothema.gr


Ποια είναι η γ.γ. που μπλοκάρει την επένδυση στο Ελληνικό -Οι σχέσεις με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον Νίκο Ξυδάκη


Σε πρόσωπο-κλειδί για την πολύφερνη επένδυση στο Ελληνικό αναδεικνύεται η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη.

Η γενική γραμματέας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, προέρχεται από τον χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και διατηρεί άριστες σχέσεις με τη μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ που ιδεολογικά... αρρωσταίνει με τις ιδιωτικοποιήσεις, τις επενδύσεις και την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Στη θέση αυτή την κ. Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη τοποθέτησε, όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού, ο Νίκος Ξυδάκης, για τα έργα και τις ημέρες του οποίου στο συγκεκριμένο υπουργείο επικρατεί στις πολύ υψηλές θέσεις του Μεγάρου Μαξίμου όχι απλά αρνητική άποψη, αλλά λένε πως «άφησε πίσω του στάχτη και μπούρμπερη».

Εκ της θέσεώς της, η κ. Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη προεδρεύει του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συνεδρίου (ΚΑΣ), το οποίο ούτε χθες κατόρθωσε να ολοκληρώσει τη συνεδρίασή του και να εκδώσει απόφαση για το εάν (και πόσο τμήμα του) ο χώρος του τέως αεροδρομίου είναι «αρχαιολογικού ενδιαφέροντος», οπότε η άδεια για την επένδυση θα βρεθεί στο... «φτου κι απ' την αρχή»!

Η χθεσινή συνεδρίαση του ΚΑΣ είχε συγκληθεί επειδή η αμέσως προηγούμενη είχε αναβληθεί, ενώ η... προ-προηγούμενη (πάντα με βασικό θέμα τον χαρακτηρισμό του Ελληνικού) ξεκίνησε κανονικά αλλά μετά από πολύωρες άκαρπες συζητήσεις διεκόπη, διότι, σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες, οι αρχαιολόγοι αδυνατούσαν να συμφωνήσουν, και προ του κινδύνου να υπάρξει αρνητική για την επένδυση απόφαση, η κ. Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη τη διέκοψε μέσα στη βαθιά νύχτα. Ορίσθηκε νέα συνεδρίαση, η οποία ανεβλήθη πριν καν συναντηθούν τα μέλη της, και ήρθε η χθεσινή η οποία αναμενόταν να είναι η «τελική», αφού υποτίθεται ότι είχαν γίνει όλες οι παρασκηνιακές ενέργειες για να φανεί επιτέλους άσπρος καπνός.

Σε όλα αυτά, ο ρόλος της γενικής γραμματέως ήταν κρίσιμος και κομβικός. Η κ. Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, μάλιστα, συναντήθηκε προχθές με τον υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη (δεν έγινε γνωστό αν η συνάντηση έγινε με δική της πρωτοβουλία ή την κάλεσε για ενημέρωση ο υπουργός...) τον οποίον και κατά τις πληροφορίες διαβεβαίωσε ότι «όλα είναι υπό έλεγχο»...

Πάντως, μετά τη συνάντηση αυτή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Δραγασάκης δήλωνε χθες σε συνέντευξή του πως «η επένδυση στο Ελληνικό προχωρά κανονικά, δεν θα υπάρξουν προβλήματα με το ΚΑΣ». Τέτοια βεβαιότητα. Και μετά... ήρθαν τα πάνω κάτω! Η κυρία γραμματέας με το που άρχισε η συνεδρίαση ζήτησε την αναβολή της, τα μέλη δεν συμφώνησαν, διεξήχθη ψηφοφορία και τελικά η συνεδρίαση αναβλήθηκε με ψήφους 11 υπέρ και 6 κατά.

Δούρειος ίππος ή ανίκανη;

Κάποιοι στην κυβέρνηση (ως και εκ του αποτελέσματος) κατηγορούν την κ. Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη για ανικανότητα να φέρει εις πέρας αυτά που υπόσχεται, πόσω μάλλον που έχουν να κάνουν με υπηρεσία που ελέγχεται από την ίδια. Άλλοι πιο... καχύποπτοι την κατηγορούν πως με τις καθυστερήσεις και τις αναβολές εξυπηρετεί (συγγνωστά ή ασύγγνωστα, δεν διευκρινίζεται...) το παιχνίδι εκείνων των κύκλων στον κομματικό πυρήνα αλλά και στην κυβέρνηση που εκφράζουν «ιδεολογικές» ενστάσεις για την συγκεκριμένη (και όχι μόνο) επένδυση.

Ο κ. Τσίπρας εμφανίσθηκε χθες, μετά το νέο φιάσκο στο ΚΑΣ, αποφασισμένος -γιατί αρκετή ζημιά έχει υποστεί το «φιλοεπιχειρηματικό» προφίλ που χτίζει- να επισπεύσει «πάση δυνάμει» τις διαδικασίες για να υπάρξει απόφαση (θετική εννοείται...) από το ΚΑΣ, απαραίτητη προϋπόθεση για το ξεμπλοκάρισμα της όλης επένδυσης, διότι έπονται και άλλες «δευτερεύουσες» εκκρεμότητες.

Όποια εκδοχή κι αν ισχύει για τον ρόλο της γενικής γραμματέως, από κυβερνητικούς κύκλους εκτιμάται ότι ήρθε η ώρα η κ. Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη να... κατέβει από τη σκηνή, για να ανέβει ο/η διάδοχός της, που θα έχει τις ικανότητες αλλά και την... ιδεολογία «να γίνει η δουλειά».  Πάντως, το ξήλωμα της κ. Βλαζάκη δεν θ’ αποδειχθεί εύκολη και ανώδυνη υπόθεση, καθώς η κ. Γραμματέας εκφράζει πολλούς κομματικούς αλλά ακόμη και υπουργούς. Να σημειωθεί, ότι στην χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αρχαιολόγων, μετείχε και ο πρώην υπουργός Παιδείας κ. Φίλης, ενώ με κολακευτικά λόγια γιοα τον ρόλο των αρχαιολόγων εκφράσθηκε και ο κ. Σκουρλέτης...

Δεν έχει διευκρινισθεί αν και ποια συμμετοχή στην όποια διαδικασία χρειασθεί για την εξουδετέρωση της κ. Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη θα έχει η υπουργός Πολιτισμού κ. Κονιόρδου...



Πηγή:  iefimerida.gr