Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Fraport: Ζητάει αποζημίωση 70 εκατ. ευρώ για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια



Σύμφωνα με το Spiegel, η αυτοψία της εταιρείας αποκάλυψε μεγάλο αριθμό σπασμένων θυρών, χιλιάδες σπασμένες λάμπες και ελλείψεις στα μέσα πυρόσβεσης, που δημιουργούν θέματα ασφαλείας

Δυσαρεστημένη εμφανίζεται η Fraport με την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά αεροδρόμια, ζητώντας τα «ρέστα» από την ελληνική κυβέρνηση για την εικόνα που φέρουν οι 14 περιφερειακοί αερολιμένες που αγόρασε η εταιρία το περασμένο Απρίλιο.

Δημοσίευμα του Spiegel αποκαλύπτει ότι η Fraport λόγω των κακοτεχνιών που εντόπισε ο ειδικός της εταιρίας στα αεροδρόμια, πρόκειται να ζητήσει αποζημίωση από την Ελλάδα η οποία θα αγγίξει τα 70 εκατ. ευρώ, κάνοντας χρήση των όρων του συμβολαίου που υπέγραψε.

Η σύμβαση παραχώρησης προβλέπει την ενεργοποίηση ειδικής ρήτρας σε περίπτωση που η αξία των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ως περιουσιακών στοιχείων, έχει υποβαθμιστεί σημαντικά την στιγμή της ανάληψής τους σε σχέση με την ημερομηνία υποβολής οικονομικής προσφοράς.  
Η αυτοψία της εταιρείας αποκάλυψε μεγάλο αριθμό σπασμένων θυρών, χιλιάδες σπασμένες λάμπες και ελλείψεις στα μέσα πυρόσβεσης που δημιουργούν θέματα ασφάλειας. 

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε, σε πρόσφατη ημερίδα του ΕΒΕΑ για την εθνική στρατηγική μεταφορών ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Alexander Zinnel, η αυτοψία της ελληνογερμανικής κοινοπραξίας στους 14 αερολιμένες (Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Χανιά, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Άκτιο, Καβάλα, Ρόδος, Κω, Σάμος, Μυτιλήνη, Μύκονος, Σαντορίνη, Σκιάθο) ήταν αρκούντως αποκαλυπτική.

Και αυτό διότι, όπως σημείωσε:

*βρέθηκαν 12.200 καμένες λάμπες. Πρόκειται για τεράστιο αριθμό: εάν -υποθετικά- ο αριθμός των βλαβών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια αναγόταν σε ορίζοντα επταετίας, δηλαδή ως χρονική αφετηρία ετίθετο το 2010, σημαίνει ότι κάθε χρόνο καίγονταν 1.742 λαμπτήρες χωρίς να αντικατασταθούν.
* αντικαταστάθηκαν και τοποθετήθηκαν 1.287 πυροσβεστήρες
* τοποθετήθηκαν 81 καινούργια κλιματιστικά


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου