Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Προκλητικός ο Ερντογάν ρωτάει τον Μακρόν : Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στηρίζεις Ελλάδα – Κύπρο

 


Προκλητικός και κάνοντας η είναι τον βλάκα ο δικτάτορας Ερντογάν εξέφρασε την δυσαρέσκεια του, γιατί η Γαλλία στηρίζει δύό σοβαρά κράτη Ελλάδα - Κύπρο και όχι το καθεστώς του δικτάτορα Ερντογάν.  

Αυτό είπε ο δικτάτορας Ταγίπ Ερντογάν στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν κατά την αιφνιδιαστική τηλεφωνική τους συνομιλία την Τρίτη.

Ο Ερντογάν με δήθεν απορία είπε στον Μακρόν ότι δεν καταλαβαίνει γιατί στηρίζει Ελλάδα και Λευκωσία.

Χαρακτήρισε τις θέσεις Ελλάδας και Κύπρου «μαξιμαλιστικές» και είπε ότι αυξάνουν την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο.

«Η ένταση υπάρχει επειδή αγνοούνται τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία θέλει να επιλύσει όλα τα ζητήματα μιλώντας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», είπε στον Μακρόν ο δικτάτορας Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε επίσης ότι περιμένει από το Παρίσι λογική και εποικοδομητική στάση, να υπάρχουν συνεχώς ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας.

Ειδικά για τη Σύνοδο Κορυφής που θα εξετάσει το ζήτημα των κυρώσεων ο Ερντογάν είπε στον Μακρόν ότι αναμένει «μια εποικοδομητική στάση που ενισχύει τον διάλογο και τη συνεργασία. Θα είναι σημαντική για τη δημιουργία δυνατοτήτων επίλυσης των περιφερειακών προβλημάτων». 

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι σέβεται την Τουρκία και είναι έτοιμος για διάλογο, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η Άγκυρα πρέπει να σεβαστεί την κυριαρχικά δικαιώματα της Ευρώπης καθώς και το διεθνές δίκαιο.

«Εμείς οι Ευρωπαίοι είμαστε έτοιμοι για διάλογο, για την ουσιαστική οικοδόμηση μιας Pax Mediterranea (“Ειρήνη στη Μεσόγειο”) αλλά όχι με το κόστος του εκφοβισμού, όχι με το κόστος της επιβίωσης του ισχυροτέρου, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, συνεργασία και σεβασμό μεταξύ των συμμάχων», είπε ο Μακρόν σε ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. 

«Αυτές οι αρχές είναι μη διαπραγματεύσιμες», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος. 





Η τίποτα του ΣΥΡΙΖΑ Τζάκρη χρησιμοποίησε άθλιες εκφράσεις για Μητσοτάκη και ξεφτιλίστηκε ακόμα και στο κόμμα της

 


Σε πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς κατά του πρωθυπουργού προχώρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, ξεφτιλίζοντας την ίδια, το κόμμα της που αντέδρασε και ολόκληρη την βουλή που την ανέχεται.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε χαρακτήρισε «απάτριδα και διεθνιστή» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρισμούς που δεν άντεξε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην άθλια συμπεριφορά της και τους χαρακτηρισμούς της προς τον πρωθυπουργό αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη του με δηλώσεις τους την έβαλαν στην θέση της, ,και την εξευτέλισαν όπως της πρέπει.

Ο Νίκος Μπίστης, με ανάρτησή του στο Facebook, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι άπατρις, αλλά ένας πολιτικός αντίπαλος τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αντιμετωπίσει από τη σκοπιά της Αριστεράς, δηλαδή από θέσεις πατριωτικές και διεθνιστικές. Παράλληλα, υπενθυμίζοντας τη συζήτηση που είχε γίνει στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπενθύμισε ότι η συγκεκριμένη λέξη έχει εμφυλιοπολεμικές καταβολές.

Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος των «53+» Αννέτα Καββαδία σημειώνει ότι το πρόβλημα δεν είναι οι γνωστές απόψεις της κ. Τζάκρη αλλά ότι αυτές επικροτούνται από την ηγεσία του κόμματος, καθώς στον τελευταίο ανασχηματισμό η Θεοδώρα Τζάκρη αναβαθμίστηκε σε αναπληρώτρια τομεάρχη Εξωτερικών.

Αντιδράσεις υπήρξαν και από άλλα στελέχη του κόμματος, όπως για παράδειγμα ο Γιάννης Μπασκόζος, (παραδοσιακό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ). Το «άπατρις και διεθνιστής» απο πότε εκτοξεύεται ως κατηγορία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ;Δεν θέλω και δεν έχω καμμια σχέση με αυτό. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικη συμμαχία.»

Εάν ήξερε γίνεται της Τζάκρη και ήταν διαβασμένη θα είχε ενημερωθεί εάν το καταλάβαινε όταν το διάβαζε πώς : «O διεθνισμός είναι σύνολο αντιλήψεων οι οποίες προάγουν τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των λαών και των εθνών, αντί των γενοκτονιών και των εθνοκαθάρσεων.»

Ακόμα δεν έχουμε διαβάσει αντίδραση των προεδρικών και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, που και πάλι με τις επιλογές του ξεφτιλίζει το κόμμα του τοποθετώντας ακατάλληλα στελέχη σε καίριες θέσεις.



Συνεχίζει να αποδεικνύει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ πόσο κακό πρότυπο είναι για τα παιδιά μας! Υπέρ των καταλήψεων

 


Σε κάθε ενέργεια της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, και κάθε ανακοίνωση της, δείχνει πόσο επικίνδυνη και οπισθοδρομική είναι για τα παιδιά μας.

Η ανευθυνότητα αυτών ακροαριστερών νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να γίνει ποτέ παράδειγμα προς μίμηση στα παιδιά μας.

Διαβάζουμε στο omadaalithias.gr και ντρεπόμαστε για την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ όπου με ανάρτησή της στο facebook υπερασπίζεται τις καταλήψεις δεκάδων σχολείων από τους μαθητές. 

Στην χωρίς ίχνος ευθύνης και ντροπής ανάρτηση που έκανε το μεσημέρι της Τρίτης, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει χαρακτηριστικά: "Οι μαθητές ζητάνε το αυτονόητο. Να μην στοιβάζονται σε αίθουσες εν μέσω πανδημίας. Ζητάνε να παρθούν υγειονομικά μέτρα προστασίας των ανθρώπινων ζωών της σχολικής κοινότητας. Ζητάνε να μην τους θεωρεί η κυβέρνηση αναλώσιμους, και αυτονόητα, προχωράνε σε καταλήψεις".

Ολόκληρη η ανάρτηση:

"Η Νέα Δημοκρατία επιλέγει για ακόμα μια φορά να στοχοποιήσει τη νέα γενιά, και να βαφτίσει τους μαθητές και τις μαθήτριες, που δικαίως κάνουν καταλήψεις με αίτημα «15 μαθητές ανά τάξη», ως «αρνητές της μάσκας».

Οι μαθητές ζητάνε το αυτονόητο. Να μην στοιβάζονται σε αίθουσες εν μέσω πανδημίας. Ζητάνε να παρθούν υγειονομικά μέτρα προστασίας των ανθρώπινων ζωών της σχολικής κοινότητας. Ζητάνε να μην τους θεωρεί η κυβέρνηση αναλώσιμους, και αυτονόητα, προχωράνε σε καταλήψεις.

Η στάση της Νέας Δημοκρατίας, όπως και των συστημικών Μ.Μ.Ε. είναι ντροπιαστική και για ακόμα μια φορά, υποτιμά τη νοημοσύνη μας.

Θα συνεχίσουν να μας βρίσκουν απέναντί τους, όσο παίζουν με τις ζωές μας".

Νεολαία Συριζα - Youth of Syriza
21 ώρες πριν

Η Νέα Δημοκρατία επιλέγει για ακόμα μια φορά να στοχοποιήσει τη νέα γενιά, και να βαφτίσει τους μαθητές και τις μαθήτριες, που δικαίως κάνουν καταλήψεις με αίτημα «15 μαθητές ανά τάξη», ως «αρνητές της μάσκας».

Οι μαθητές ζητάνε το αυτονόητο. Να μην στοιβάζονται σε αίθουσες εν μέσω πανδημίας. Ζητάνε να παρθούν υγειονομικά μέτρα προστασίας των ανθρώπινων ζωών της σχολικής κοινότητας. Ζητάνε να μην τους θεωρεί η κυβέρνηση αναλώσιμους, και αυτονόητα, προχωράνε σε καταλήψεις.

Η σ...

Δείτε περισσότερα


 



Πυροβολισμοί τη νύχτα στην Καλλιθέα

 



Πυροβολισμοί έπεσαν εχθές το βράδυ της Τρίτης 22.09.2020 στην Καλλιθέα που υποφέρει απο εγκληματικότητα.

Το συμβάν έγινε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία άτομο άνοιξε πυρ και τραυμάτισε έναν αλλοδαπό στη συμβολή των οδών Μαλαχίας και Μεταμορφώσεως.

Το θύμα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Η αστυνομία κάνει έρευνες για την υπόθεση.

Η Καλλιθέα είναι μια περιοχή που υποφέρει από εγκληματικότητα, αφού έχουν βρει καταφύγιο πολλές συμμορίες ειδικά σκληρών αλλοδαπών που εγκληματούν ασύστολα και σε καθημερινή βάση.



Έβγαλαν σηκωτό από λεωφορείο ανεύθυνο αρνητή μάσκας που του είπε ο θεός να μην την φοράει

 


Φυσικά και δεν είναι η μόνη περίπτωση εγκληματικά ανεύθυνου πολίτη, αλλά να δίνεις ως δικαιολογία τον θεό που σου είπε να μην φοράς μάσκα, εδώ πρέπει να επέμβει ψυχίατρος.

Άνδρες της αστυνομίας, είχαν στήσει μπλόκο στην λεωφόρο Συγγρού, όπου πραγματοποιούσαν ελέγχους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για την χρήση μάσκας.

Σε ένα από τα λεωφορεία, εντόπισαν έναν άνδρα, ο οποίος ήταν σε μία θέση χωρίς να φοράει μάσκα και του ζήτησαν να κατέβει για να του βεβαιώσουν το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Εκείνος όμως, δεν έδειχνε καμία διάθεση για να τους ακολουθήσει, φωνάζοντας ότι δεν κατεβαίνει και οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να τον κατεβάσουν σηκωτό.

Η γελοιότητα του συγκεκριμένου πολίτου φάνηκε όταν είπε πως είναι παραμύθι ο κορωνοϊός και πως δεν φοράει μάσκα, επειδή πιστεύει στην θρησκεία και του έχει πει ο Θεός να μην βάζει.





Όταν δεν ντρέπεσαι να ξεφτιλιστείς και ποστάρεις να τιμωρηθεί η χώρα σου που προστατεύει τα σύνορα

 


Δεν σταματούν οι προκλήσεις κατά των δικαιωμάτων της χώρας μας από τους Συριζαίους

Μόνο ντροπή για την συγκεκριμένη Συριζαία γυναίκα μπορεί να νιώσει κάποιος διαβάζοντας όσα ανέβασε, θέλοντας να καταδικαστεί η Ελλάδα που δεν αφήνει τους λαθρομετανάστες να μπουν στην χώρα.

Διαβάζουμε στο omadaalithias.gr για νέα  ξεφτίλα Συριζαίου στελέχους που μόνο ανθέλληνας θα έκανε.

Μόνο ερωτηματικά προκαλεί η ανάρτηση της πρώην Γενικής Γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επί ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Γιαννακάκη, η οποία επέλεξε να "ανεβάσει" στο Twitter άρθρο της "Εφημερίδας των Συντακτών" το οποίο αναφέρει πως δύο οργανώσεις δικαιωμάτων στην Ευρώπη κατέθεσαν αναλυτικό κατάλογο παραβιάσεων του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του ευρωπαϊκού συντάγματος και ζητούν από την Επιτροπή να κινήσει σε βάρος της χώρας μας την προβλεπόμενη διαδικασία.

Το άρθρο αναλυτικά αναφέρει:

Αναφορά κατά της Ελλάδας για παραβιάσεις του ευρωπαϊκού δικαίου στο προσφυγικό κατέθεσαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή δύο από τις μεγαλύτερες οργανώσεις δικαιωμάτων στην Ευρώπη, η OXFAM και η WEMOVE.

Παραθέτουν αναλυτικό κατάλογο με σωρεία παραβιάσεων του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του ευρωπαϊκού συντάγματος και ζητούν από την Επιτροπή να ερευνήσει την αναφορά και, σε περίπτωση που διαπιστώσει παραβίαση, να κινήσει σε βάρος της χώρας μας την προβλεπόμενη διαδικασία επί παραβάσει. 

Την προσφυγή την κατέθεσε εκ μέρους των οργανώσεων η ολλανδική δικηγορική εταιρεία De Brauw Blackotone Westbroek, από τις μεγαλύτερες και πιο αναγνωρισμένες δικηγορικές εταιρείες της Ευρώπης. Στο επίκεντρο της προσφυγής βρίσκονται οι πρόσφατοι νόμοι Χρυσοχοΐδη και Μηταράκη για τη διεθνή προστασία, όπως και άλλες αποφάσεις της κυβέρνησης για το προσφυγικό, συμπεριλαμβανομένης της διαβόητης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της απόφασης του ΚΥΣΕΑ το Μάρτιο, που ανέστειλε για ένα μήνα τη διαδικασία ασύλου με αφορμή την κρίση στον Εβρο.

Το κείμενο της προσφυγής περιλαμβάνει αναλυτικά τις διατάξεις του ευρωπαϊκού δικαίου που κατηγορείται ότι παραβιάζει η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης: παρεμπόδιση πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου, παραβιάσεις των διαδικαστικών εγγυήσεων, αυθαίρετη κράτηση, συνθήκες υποδοχής και κράτησης, παράνομες επαναπροωθήσεις. 

«Η Ελλάδα αποτυγχάνει από πολλές απόψεις, σκόπιμα, σε πολύ μεγάλο εύρος, με συστηματικό τρόπο και σε συνεχή βάση, να εναρμονιστεί με τους ευρωπαϊκούς κανόνες ασύλου, που θεσπίστηκαν για να εγγυηθούν υψηλό επίπεδο προστασίας των προσφύγων, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών διεθνών συνθηκών, που αποτελούν το ευρωπαϊκό κεκτημένο για το Ασυλο», σημειώνει η αναφορά των οργανώσεων.

Την ανάρτησή της στο Twitter η κυρία Γιαννακάκη συνοδεύει με το εξής κείμενο: "Δύο από τις μεγαλύτερες οργανώσεις δικαιωμάτων στην ΕΥΡΏΠΗ κατέθεσαν αναλυτικό κατάλογο παραβιάσεων του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του ευρωπαϊκού συντάγματος και ζητούν από την Επιτροπή να κινήσει σε βάρος της χώρας μας την προβλεπόμενη διαδικασία".