Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Ν.Δ.: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πρωταθλητές στη φοροεπιδρομή




Κατηγορώντας την κυβέρνηση πως έχει αφήσει ανεξέλεγκτη τη φοροδιαφυγή, παρά τις δεσμεύσεις της ότι θα την καταπολεμούσε, ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής τομεάρχης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, τονίζουν πως ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι πρωταθλητές στη φοροεπιδρομή, αλλά ουραγοί στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

"Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής εκθέτουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κυβέρνηση, η οποία αφού είχε κάνει – προεκλογικά και μετεκλογικά – "σημαία” τις λίστες και το λαθρεμπόριο, σήμερα αποδεικνύεται ότι απέτυχε. 

Κυβέρνηση η οποία υποσχόταν, στα λόγια, 3 δις ευρώ έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσα στους πρώτους 6 μήνες της θητείας της. Έχουν ατονήσει οι φορολογικοί έλεγχοι εκεί που πραγματικά πρέπει να διενεργούνται, εκεί που υπάρχει φορολογική ύλη και εκεί που πρέπει να ελεγχθεί η φοροδιαφυγή, ενώ μείωση παρατηρείται τόσο στις βεβαιώσεις όσο και στις εισπράξεις έναντι των βεβαιωμένων οφειλών. Έτσι, σήμερα, στην πράξη, μετά από δύο και πλέον χρόνια, η Κυβέρνηση έχει εισπράξει ελάχιστα”, επισημαίνουν οι κύριοι Σταϊκούρας και Βεσυρόπουλος.

Σύμφωνα με τους γαλάζιους τομεάρχες, η φοροδοτική δυνατότητα των πολιτών διαρκώς εξαντλείται. "Οι μισοί πολίτες χρωστάνε στην Εφορία, τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και οι κατασχέσεις "καλπάζουν" και το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία "θα αγγίξει" τα 100 δις ευρώ στα μέσα του έτους”, αναφέρουν και δίνουν χαρακτηριστικά παραδείγματα:

-Όσον αφορά στη λίστα Λαγκάρντ, το 2016, τα βεβαιωθέντα και τα εισπραχθέντα ποσά παρουσιάζουν μείωση κατά 74% και 77% αντίστοιχα έναντι του 2015. Ενώ, το σύνολο των εισπραχθέντων ποσών το 2015 και το 2016, περίπου 33.000.000 ευρώ, είναι χαμηλότερο και από τα 34.300.000 ευρώ που είχαν συγκεντρωθεί, μέχρι το τέλος του 2014, στον ειδικό λογαριασμό που άνοιξε η προηγούμενη κυβέρνηση στην Τράπεζα της Ελλάδος για τη συγκέντρωση χρηματικών ποσών, τα οποία προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Αυτά τα ποσά, τότε, κατευθύνθηκαν στην εκπαίδευση, την έρευνα, την υγεία και την κοινωνική αλληλεγγύη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το 2015, συγκέντρωσε μόλις 4.000.000 ευρώ. Ενώ, αρνείται να απαντήσει σε συνεχείς κοινοβουλευτικές ερωτήσεις για το θέμα και να χορηγήσει στοιχεία για το 2016.

-Όσον αφορά στα εμβάσματα, οι έλεγχοι ήταν 369 το 2015 και μειώθηκαν στους 183 το 2016, όταν είχαν γίνει 500 το 2014. Στις off shore εταιρείες, οι έλεγχοι ήταν 65 το 2015 και 34 το 2016, αθροιστικά λιγότεροι από το 2014, όταν είχαν γίνει 112 έλεγχοι.

-Όσον αφορά στο λαθρεμπόριο καυσίμων, αλκοολούχων ποτών και καπνικών προϊόντων, η κυβέρνηση επιδεικνύει, εκτός από ανικανότητα, και μια "περίεργη" αδράνεια στα ζητήματα της καταπολέμησής του. Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά την αύξηση των βεβαιωμένων προστίμων, τα εισπραχθέντα ποσά μειώθηκαν κατά 66% το 2016 σε σχέση με το 2015.

"Αποδεικνύεται έτσι ότι η κυβερνητική πολιτική στο ζήτημα των φορολογικών ελέγχων έχει να παρουσιάσει πενιχρά αποτελέσματα. Η κυβέρνηση, που θα καταπολεμούσε τη φοροδιαφυγή, ουσιαστικά την έχει αφήσει ανεξέλεγκτη. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι πρωταθλητές στη φοροεπιδρομή, αλλά ουραγοί στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής”, επισημαίνουν οι κύριοι Σταϊκούρας και Βεσυρόπουλος. 



Πηγή : capital.gr


Ο Σαββίδης ήξερε τους κινδύνους για τη ΣΕΚΑΠ




Ο Ιβάν Σαββίδης γνώριζε όλους τους κινδύνους που ενείχε η εξαγορά της ΣΕΚΑΠ, όπως φαίνεται από το συμβόλαιο αγοράς της καπνοβιομηχανίας που έχει στη διάθεσή της η «Κ». Σε αυτό, ο κ. Σαββίδης δηλώνει ρητά ότι γνωρίζει «την οικονομική κατάσταση και τα στοιχεία της εταιρείας που είναι αναγκαία για την υποβολή της οικονομικής του προσφοράς και ότι έχει αποφασίσει και επιθυμεί να προχωρήσει στην εν λόγω συναλλαγή με ό,τι αυτό συνεπάγεται, χωρίς να διατηρεί οποιοδήποτε δικαίωμα να στραφεί κατά του πωλητή ή δικαίωμα τροποποίησης της δεσμευτικής προσφοράς ή υπαναχώρησης από τη σύμβαση...».

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν στην «Κ» ότι η ρήτρα αυτή, που είναι στάνταρ στα συμβόλαια, αφορούσε κυρίως τις σχέσεις του κ. Σαββίδη με την υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα, διευκρίνιζαν ωστόσο ότι ο αγοραστής στο χρονικό εκείνο σημείο (20/3/2013) γνώριζε ότι εκκρεμούσε πορισματική αναφορά του ΣΔΟΕ Αττικής από το 2010 για την υπόθεση που ήταν γνωστή στην υπό εκκαθάριση ΑΤΕ.

Οι ίδιες πηγές είπαν στην «Κ» ότι η ρήτρα αυτή μπήκε και στο συμβόλαιο πώλησης της ΔΩΔΩΝΗΣ, καθώς ο εκκαθαριστής δεν μπορούσε έπειτα από εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων να έχει εκκρεμότητες ούτε να επιτρέψει να γίνει αναστροφή της πώλησης. «Η υπόθεση του “Μιθριδάτη” ωστόσο κοινοποιήθηκε στον κ. Σαββίδη, παρόλο που δεν είχε καταλογισθεί το πρόστιμο».

Το πρόστιμο καταλογίσθηκε τελικά έπειτα από νέα πορισματική αναφορά του ΣΔΟΕ Θράκης τον Φεβρουάριο του 2015, λίγες ημέρες μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.


Τάσος Τέλογλου
Εφημερίδα Καθημερινή


Πώς «εμπλέκεται» ο Τσίπρας στο σεξουαλικό σκάνδαλο της πρεσβείας της Βενεζουέλας



Στις δικαστικές αίθουσες μεταφέρθηκε η υπόθεση των σεξουαλικών επιθέσεων του πρώην πρεσβευτή της Βενεζουέλας, Φρανκλίν Γκονζάλες, εναντίον γυναικών υπαλλήλων της πρεσβείας στην Αθήνα και της εκδικητικής απόλυσής τους το 2015, επειδή τον είχαν καταγγείλει.

Πριν από λίγες μέρες ξεκίνησε στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η εκδίκαση της υπόθεσης της καταχρηστικής απόλυσης -όπως τη χαρακτηρίζουν- των τριών γυναικών που για μήνες έζησαν έναν απίστευτο εφιάλτη μέσα στην πρεσβεία και στην κατοικία του πρέσβη της Βενεζουέλας την περίοδο 2012-2013. Οι τρεις από τις τέσσερις γυναίκες υπαλλήλους που δέχονταν τις σεξουαλικές επιθέσεις του Γκονζάλες, μετά την απομάκρυνση του πρέσβη απολύθηκαν από την πρεσβεία. Την απόλυσή τους υπέγραψε ο σημερινός πρεσβευτής της Βενεζουέλας Φαρίντ Φερνάντες, που διαδέχθηκε τον Γκονζάλες. Και οι τρεις εργαζόμενες προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη κατά της πρεσβείας της Βενεζουέλας για την «εκδικητική απόλυσή» τους και ζητούν αποζημίωση για την ηθική βλάβη που, όπως υποστηρίζουν, υπέστησαν.

Ο εφιάλτης

«Ευελπιστώ η Δικαιοσύνη να μην αποδειχθεί… τυφλή στην υπόθεσή μας και να μας δικαιώσει» δηλώνει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής η υπάλληλος της πρεσβείας, η υπόθεση της οποίας έφθασε πριν από λίγες μέρες στο ακροατήριο και θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της.

«Θέλουμε να δικαιωθούμε. Απολυθήκαμε άδικα. Δεν απολυθήκαμε επειδή δεν ήμασταν καλές στη δουλειά μας όλα αυτά τα χρόνια ή για κάποιο δικό μας λάθος. Μας απέλυσαν για να μας εκδικηθούν επειδή είχαμε καταγγείλει τον πρεσβευτή που μας παρενοχλούσε σεξουαλικά», τονίζει η υπάλληλος-θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και προσθέτει: «Ο πρώην πρεσβευτής της Βενεζουέλας είχε φθάσει σε σημείο να μου πει ευθέως: Αν δεν μου… κάτσεις, θα χάσεις τη δουλειά σου, θα σε απολύσω»!

Ο εφιάλτης για τις γυναίκες υπαλλήλους της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2012 όταν έφθασε ο νέος πρεσβευτής Φρανκλίν Γκονζάλες. Οπως έχουν καταγγείλει τα θύματά του, ο Γκονζάλες παρενοχλούσε σεξουαλικά τις υπαλλήλους για αρκετούς μήνες και μάλιστα μία από αυτές αποπειράθηκε να τη βιάσει.

Οι γυναίκες υπέμειναν το μαρτύριό τους χωρίς να τον καταγγείλουν επειδή τις απειλούσε ότι θα τις απολύσει και επειδή -όπως λένε- στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τις πίεζαν να μην αποκαλύψουν τίποτε. Οι υπάλληλοι έστειλαν τρεις επιστολές στον Νικολάς Μαδούρο καταγγέλλοντας τον πρεσβευτής και ζητώντας του να παρέμβει, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Καταγγελίες-σοκ

Τα θύματα του Γκονζάλες έστειλαν επώνυμες καταγγελίες στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Οι περιγραφές είναι συγκλονιστικές.

Μία από τις υπαλλήλους αναφέρει: «Πάντα όταν μπαίνω στο γραφείο του, με θέλει δίπλα του, πάντα με φιλάει στα μάγουλα και μου χαϊδεύει τα οπίσθια και την πλάτη. Μια μέρα που είχαν έρθει στην πρεσβεία μαθητές για μια επίσκεψη, εκείνος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης με χάιδευε κάτω από το τραπέζι, δεν σταμάτησε να με χαϊδεύει. Δεν μπορούσα να αντιδράσω μπροστά στους μαθητές. Οταν αντιδρούσα, μου έλεγε ότι αν ήθελε, μπορούσε να έχει πέντε Κινέζους να δουλεύουν στη θέση μας στην πρεσβεία».

Μια άλλη υπάλληλος, η οποία πάλεψε με τον Γκονζάλες για να γλιτώσει, αναφέρει στην επιστολή της: «Ηρθε και έπιασε τα οπίσθιά μου. Αιφνιδιάζομαι, είναι η αλήθεια. Επιστρέφοντας από τη δουλειά το μεσημέρι με καλεί στην κρεβατοκάμαρα. Ηταν γυμνός από τη μέση και πάνω, επιδεικνύοντας τη σωματική του ρώμη. Μου ζήτησε να του κάνω μασάζ και επειδή αυτό υπερβαίνει τα καθήκοντα μου, φυσικά αρνήθηκα. Δεν πτοήθηκε ιδιαίτερα και με διέταξε να τον φιλήσω, τραβώντας με με βία από τα χέρια. Αρχισα να αρνούμαι μεγαλόφωνα και προσπάθησα να ξεφύγω. Μετά από αυτό το γεγονός με κανέναν τρόπο δεν ήθελα να μένω μόνη μου στο σπίτι μαζί του».

Επιστολή Τσίπρα

Το καλοκαίρι του 2013 ο Αλέξης Τσίπρας, που όπως υποστηρίζουν οι γυναίκες υπάλληλοι γνώριζε τις σεξουαλικές επιθέσεις, μεσολάβησε για να απομακρυνθεί ο τότε πρεσβευτής της Βενεζουέλας στην Αθήνα Φρανκλίν Γκονζάλες. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, αντί να καταγγείλει το γεγονός, προτίμησε να καλύψει τον πρεσβευτής και να αποσιωπήσει τις σεξουαλικές επιθέσεις.

Ο κ. Τσίπρας, με κανόνες εμπιστευτικότητας, έστειλε επιστολή στον Νικολάς Μαδούρο με την οποία του ζητούσε να απομακρύνει σιωπηρά τον πρεσβευτής γιατί, όπως του έγραφε, αν δημοσιοποιηθεί η υπόθεση, αυτό θα έβλαπτε την Αριστερά τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Βενεζουέλα. Μάλιστα, του επισήμανε το γεγονός πως τα θύματα του Γκονζάλες επέδειξαν… «πολιτική ωριμότητα» και δεν κατήγγειλαν την υπόθεση στις ελληνικές Αρχές.

«Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας, που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την Αριστερά τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Βενεζουέλα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του στον Μαδούρο.

Η δίκη

Οι υπάλληλοι της πρεσβείας έχουν υποβάλει ξεχωριστές αγωγές για να προσβάλουν την απόλυσή τους ως άκυρη και καταχρηστική. Μία από τις εργαζόμενες, η υπόθεση της οποίας πριν από λίγες μέρες ξεκίνησε να εκδικάζεται, διεκδικεί περίπου 4 χιλιάδες ευρώ από υπερωρίες που δεν πληρώθηκε και επιπλέον ζητά αποζημίωση 40 χιλιάδων ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη.

«Η απόλυσή μας συνδέεται άμεσα με την καταγγελία που κάναμε κατά του πρώην πρεσβευτής της Βενεζουέλας, Φρανκλίν Γκονζάλες, για τις σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον μας. Εγώ εκτιμώ ότι ο ίδιος ο Γκονζάλες ζήτησε την απόλυσή μας», δηλώνει στον «Ελεύθερο Τύπο» η πρώην υπάλληλος της πρεσβείας.

«Πηγαίνω να βρω δουλειά και όπως είναι φυσικό μου ζητάνε συστάσεις. Στην περίπτωσή μου, που εργαζόμουν για χρόνια σε μια πρεσβεία, η απόλυσή μου προκαλεί τεράστιο πρόβλημα. Ο τρόπος με τον οποίο απολύθηκα με κατέστρεψε επαγγελματικά. Ολα τα προηγούμενα χρόνια οι συστάσεις που είχα ήταν εξαιρετικές» προσθέτει το θύμα του πρώην πρεσβευτής της Βενεζουέλας.
Στην ακροαματική διαδικασία παρέστη και ο σημερινός πρεσβευτής της Βενεζουέλας Φαρίντ Φερνάντες, ο οποίος μάλιστα κατέθεσε και υποστήριξε πως οι εργαζόμενες απολύθηκαν όχι γιατί είχαν καταγγείλει τις σεξουαλικές επιθέσεις αλλά επειδή δεν ήταν καλές στη δουλειά τους. Ωστόσο, στην ερώτηση αν τις είχε προειδοποιήσει εγγράφως τρεις φορές πριν τις απολύσει, όπως προβλέπεται από την εργατική νομοθεσία για τις διπλωματικές αποστολές, ο κ. Φερνάντες υποστήριξε πως οι προειδοποιήσεις είχαν γίνει μόνο προφορικώς.

Στην αγωγή γίνεται επίσης αναφορά στην παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και στις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονταν οι υπάλληλοι. Αναφέρεται πως οι γυναίκες εργάζονταν αρκετές ώρες πέραν του ωραρίου τους για τις οποίες δεν έχουν πληρωθεί. Οπως υποστηρίζουν όμως, υπέμειναν τα πάντα χωρίς να διαμαρτύρονται. «Στις υπερωρίες μου καθόμουν μέχρι και για να κάνω ενέσεις ινσουλίνης στο γάτο του πρέσβη. Ηταν στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας μας, δεν ζήτησα ποτέ κάτι για αυτή τη δουλειά», δηλώνει στην εφημερίδα μας πρώην εργαζόμενη στην πρεσβεία.

Οι εργαζόμενες δεν υπέβαλαν μήνυση για τις σεξουαλικές επιθέσεις που δέχθηκαν παρά μόνο για την καταχρηστική απόλυση, επειδή, όπως υποστηρίζουν, «ο πρεσβευτής καλυπτόταν από ασυλία και επιπλέον, όταν απομακρύνθηκε από την πρεσβεία και έφυγε από την Ελλάδα, δεν είχαμε πλέον κανένα νομικό μέσο που να μπορεί να μας δικαιώσει».

Μαρτυρία πρώην διπλωμάτη «καίει» τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής δημοσιεύει σήμερα τη μαρτυρία πρώην ανώτερου διπλωματικού υπαλλήλου της πρεσβείας της Βενεζουέλας, την οποία οι γυναίκες υπάλληλοι προσκόμισαν στο δικαστήριο.

Ο πρώην διπλωμάτης, ο οποίος την περίοδο των σεξουαλικών επιθέσεων εργαζόταν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, βεβαιώνει ότι οι εργαζόμενες στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα όλα τα προηγούμενα χρόνια είχαν δείξει «υποδειγματική συμπεριφορά» και διαψεύδει τους ισχυρισμούς του σημερινού πρεσβευτή ότι δεν ήταν καλές στη δουλειά τους.

«Εγώ εργάστηκα στην πρεσβεία της Αθήνας για 4 χρόνια και κανένα έργο από τα οποία κάναμε δεν θα μπορούσε να είχε γίνει χωρίς την εξαιρετική προσφορά των υπαλλήλων της πρεσβείας. Εργάζονταν με τιμιότητα και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και το μόνο που ζητούσαν ήταν σεβασμός, αξιοπρέπεια, ισότητα και προστασία από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας απέναντι στις σεξουαλικές επιθέσεις που δέχονταν και στην παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας», επισημαίνει ο πρώην διπλωμάτης.

Ο πρώην διπλωμάτης στην επιστολή του «καίει» τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας πως του ζήτησε να παραδώσει με εμπιστευτικότητα στον Μαδούρο μια επιστολή, με την οποία ουσιαστικά προσπαθούσε να «κουκουλώσει» την υπόθεση.

«Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ως ηγέτης της αντιπολίτευσης αντιλήφθηκε πως ένα τέτοιο ζήτημα θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη ζημιά, βλέποντας την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκονταν οι εργαζόμενες λόγω της σεξουαλικής επίθεσης και της παραβίασης των δικαιωμάτων τους από έναν αξιωματούχο με ασυλία, μου εμπιστεύτηκε μια επιστολή για να την παραδώσω στα χέρια του Νικολάς Μαδούρο, το οποίο και έπραξα», τονίζει.

Ενδεχόμενο κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων της πρεσβείας
Στην περίπτωση που η απόφαση του δικαστηρίου βγει υπέρ των εργαζομένων, τότε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θα πρέπει άμεσα να καταβάλει (μέσω της πρεσβείας) τη χρηματική αποζημίωση στις εργαζόμενες. Στην περίπτωση που η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο δεν συμμορφωθεί με την απόφαση -πάντα στην περίπτωση που η απόφαση δικαιώνει τις εργαζόμενες- τότε αυτή κοινοποιείται με δικαστικό επιμελητή και ξεκινά η διαδικασία… κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα. Σημειώνεται πως η πρεσβεία της Βενεζουέλας τα τελευταία χρόνια έχει μετακομίσει σε ένα πολυτελέστατο κτίριο στο Κολωνάκι, με ενοίκιο αρκετών χιλιάδων ευρώ, ενώ και για την κατοικία του πρεσβευτή χρησιμοποιείται μια πολυτελής βίλα με πισίνα στο Ψυχικό, με υψηλό μίσθωμα.

Το γεγονός αυτό έχει σχολιαστεί αρνητικά από μέλη της κοινότητας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, που υποστηρίζουν ότι τη στιγμή που στη Βενεζουέλα χιλιάδες άνθρωποι, λόγω της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης σε τρόφιμα και φάρμακα, ψάχνουν για να φάνε από τα σκουπίδια, η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο ξοδεύει τεράστια ποσά για να συντηρεί με πολυτέλεια τη διπλωματική αποστολή στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως στην περίπτωση που η απόφαση βγει υπέρ των εργαζομένων, ακόμη και αν η πλευρά της πρεσβείας της Βενεζουέλας ασκήσει έφεση, ένα μέρος της αποζημίωσης είναι άμεσο εκτελεστέο και θα πρέπει να καταβληθεί εντός ολίγων ημερών. Σε κάθε περίπτωση, η δικαστική απόφαση για να εκτελεστεί θα πρέπει πρώτα να υπογραφεί και από τον Ελληνα υπουργό Δικαιοσύνης.

ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ
iasonasvel@yahoo.com

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής


Αγνοούνται οι ασθενείς που χειρούργησε ο Π. Πολάκης



Συνεχίζονται τα... απόνερα της πρόσφατης επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, στην Ζάκυνθο, όπου και... οργάνωσε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις, για να δείξει (;) ότι τα δεδομένα προβλήματα με τα χειρουργεία του τοπικού νοσοκομείου είναι "ψέματα".

Με σημερινή της ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ φέρνει στο προσκήνιο μια νέα διάσταση της "επιχείρησης Πολάκη" στην Ζάκυνθο. Διαβάστε την ανακοίνωση και θα καταλάβετε:

"Αγνοείται η τύχη των τριών μεταφερόμενων ασθενών που χειρουργήθηκαν στο Νοσοκομείο Ζακύνθου από τον κο Πολάκη και την μεταφερόμενη ομάδα του

Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη 3/5/2017  το πρωί ο κος Πολάκης με μεταφερόμενους γιατρούς, μεταφερόμενο νοσηλευτικό προσωπικό και μεταφερόμενα υλικά, χειρούργησε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου τρείς ασθενείς, εκ των οποίων οι δύο αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από την Πελοπόννησο. Ποια είναι η τύχη τους;

Οι εν λόγω χειρουργημένοι ασθενείς παρακολουθούνταν αποκλειστικά από την μεταφερόμενη ομάδα Πολάκη, διότι όπως δήλωσαν φοβόντουσαν δολιοφθορά. Οι δύο εκ των ασθενών αυτών παρουσίασαν ευρήματα από τα μετεγχειρητικά τους εργαστηριακά. Ο ένας εκ των δύο παρουσίασε διπλάσια αύξηση των φυσιολογικών τιμών στις τρανσαμινάσες και ο δεύτερος τριπλάσια αύξηση των φυσιολογικών τιμών στις τρανσαμινάσες καθώς επίσης  και αύξηση της τιμής  της γ- GT και οι τρεις χειρουργημένοι ασθενείς παρουσίασαν μείωση των λευκών αιμοσφαιρίων, ο ένας μάλιστα παρουσίασε και μείωση αιμοπεταλίων.

Έφυγαν από το Νοσοκομείο χθες το πρωί (4/5/2017) μία ημέρα μετά το χειρουργείο, μαζί με τη μεταφερόμενη ομάδα Πολάκη με τα παραπάνω εργαστηριακά μετεγχειρητικά ευρήματα και μάλιστα ο ένας παρουσίαζε δεκατική πυρετική κίνηση.  Η τύχη τους αγνοείται.

Θυμίζουμε ότι και οι δύο Επιτροπές που συνέστησε ο Υπουργός Υγείας για την επαναλειτουργία των χειρουργείων του Νοσοκομείου της Ζακύνθου συνέστησαν συγκεκριμένο πρωτόκολλο μετεγχειρητικής παρακολούθησης.

Τα ίδια εργαστηριακά μετεγχειρητικά ευρήματα αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό παρουσίαζαν το Νοέμβριο του 2016 οι πέντε ασθενείς οι οποίοι υπέστησαν σοβαρές μετεγχειρητικές επιπλοκές.

Τα εργαστηριακά ευρήματα των μεταφερόμενων ασθενών Πολάκη μπορεί να είναι σε μικρότερη κλίμακα, δεν παύουν όμως να είναι ενδεικτικά, ότι κάτι συμβαίνει και επιβεβαιώνουν ότι το πρόβλημα δεν έχει λυθεί και είναι μπροστά μας και ο ενδεχόμενος  κίνδυνος για τους ασθενείς συνεχίζει να υφίσταται.

Οι τρεις μεταφερόμενοι χειρουργημένοι ασθενείς που βρίσκονται; Τηρείται το μετεγχειρητικό θεραπευτικό ιατρικό πρωτόκολλο;

Απορούμε για τον λόγο που πανηγυρίζει ο κος Πολάκης, που βλέπει ότι είναι  όλα  καλά στα χειρουργεία της Ζακύνθου; Προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Ποιος διαβεβαιώνει τους ασθενείς ότι σε επόμενα χειρουργεία δεν θα συμβεί  η στραβή  με τις πρακτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση; Μία είναι η λύση. Να γίνονται τα χειρουργεία της Ζακύνθου κανονικά με την παροχή ιατρικών αερίων από φορητές φιάλες σύμφωνα με την ασφαλή πρόταση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Ζακύνθου και των εργαζομένων. Να αφεθεί απερίσπαστη και χωρίς παρεμβάσεις η αρχική πενταμελής Επιτροπή, να ολοκληρώσει το έργο της.

Να αναλάβουν την ευθύνη η κυβέρνηση και η Διοίκηση του Νοσοκομείου για το θάνατο της τραγικής γυναίκας που πέθανε από μετεγχειρητικές επιπλοκές και πάνε να τα φορτώσουν στους γιατρούς και το νοσηλευτικό  προσωπικό του Νοσοκομείου, όπως αποδεικνύεται με τα παρατράγουδα που γίνονται με την ΕΔΕ.

Τα Δημόσια Νοσοκομεία έχουν ανάγκη από προσωπικό, υλικά και ιατρικά μηχανήματα και όχι από τα παράνομα και αντιδεοντολογικά σόου Πολάκη. Πάνω απ’ όλα σεβασμό στους εργαζόμενους και τη νομοθεσία και ειδικότερα από τον Αν. Υπουργό Υγείας, ο οποίος πρώτος πρέπει να την εφαρμόζει και να τη διαφυλάσσει.

Βράζει και γελάει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία.

Μέχρι που θα φτάσει ο κατήφορος;"



Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγή: iatropedia.gr


Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας αντάλλαξε την παραμονή του στην εξουσία με σκληρά μέτρα




Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα μπορεί να πετύχει ρυθμούς ανάπτυξης 4% που θα δημιουργήσουν 120.000 νέες θέσεις εργασίας το χρόνο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας, σήμερα, Σάββατο 6 Μαΐου 2017, στην εκπομπή «Καλημέρα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο κ. Γιώργο Αυτιά. 

            
«Πιστεύουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας φαντάζεται ένα μεγάλο Κράτος που θα δίνει στους πολίτες επιδόματα και σε όσους πεινάνε συσσίτια. Εμένα αυτό δεν με εκφράζει. Είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να προκαλέσει ανάπτυξη, γιατί δεν πιστεύει στις απαραίτητες αλλαγές για να μπει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης».

            
Υπογράμμισε ότι «η υπομονή των Ελλήνων μισθωτών και συνταξιούχων εξαντλείται», ενώ εξήγησε ότι οι συνταξιούχοι, όχι μόνο δεν θα πάρουν 13η σύνταξη, αλλά θα χάσουν την 11η και τη 12η σύνταξή τους με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και τη μείωση του αφορολογήτου.

            
«Η μείωση του αφορολόγητου σημαίνει ότι ο μέσος μισθωτός θα πληρώνει 660 ευρώ φόρο εισοδήματος», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Αυτό είναι ένα τέταρτο Μνημόνιο, γιατί δεσμεύει τη χώρα μετά το 2018. Ο κ. Τσίπρας δέχθηκε τα πάντα και δεν κέρδισε τίποτα... Πριν από 4 μήνες, έλεγε ότι εγώ δεν θα πάρω πρόσθετα μέτρα. Έρχεται 4 μήνες μετά και παίρνει 3,6 δις ευρώ μέτρα».

            
Για την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε: «Δεσμεύομαι ότι θα μειώσουμε τους φόρους. Θα επιστρέψουμε χρήματα στις τσέπες των Ελλήνων».

            
Μιλώντας για το Δημόσιο, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι θα γίνει «συμμάζεμα του Κράτους», ενώ δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, αλλά και ότι δεν θα δεχθεί «μονιμοποιήσεις συμβασιούχων για να χτιστούν καινούργιες στρατιές εξαρτημένων Ελλήνων».

            
«Λέμε “ναι” στην κινητικότητα. “Ναι” στην αξιολόγηση... Πρώτη προτεραιότητα είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η μείωση του φόρου των επιχειρήσεων», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

            
«Πρέπει να πετύχουμε τη μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος. Όσο περισσότερη λιτότητα μας ζητούν τόσο περισσότερο η οικονομία θα βουλιάζει στην ύφεση... Θα φέρουμε επενδύσεις και δουλειές στην Ελλάδα. Επειδή είμαστε αξιόπιστοι... Δεν μασάμε τα λόγια μας και θα πάρουμε δύσκολες αποφάσεις. Για αυτό πιστεύω θα πείσουμε τους πιστωτές μας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

            
«Ο μόνος τρόπος για να γυρίσουν πίσω αυτοί που έφυγαν και να βρουν δουλειά οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, είναι να προσελκύσουμε επενδύσεις. Τον Σεπτέμβριο, θα παρουσιάσω έναν πολύ συγκεκριμένο οδικό χάρτη για το πως η Ελλάδα θα ξαναγίνει ελκυστικός επενδυτικός προορισμός», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

            
«Δεν οραματίζομαι μια χώρα, όπου το όνειρο του νέου θα είναι να βρει μια σύμβαση μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο για να έρθει ο πολιτικός του προστάτης να τον διορίσει μόνιμα», είπε και πρόσθεσε: «Ασφαλιστικό και αγορά εργασίας είναι απολύτως συνδεδεμένα προβλήματα. Εάν η χώρα δεν μπει σε σταθερή, δυνατή τροχιά ανάπτυξης, θα έχουμε πάντα προβλήματα στο ασφαλιστικό... Οραματίζομαι καλά πληρωμένες θέσεις σε τομείς όπου μπορούμε να δημιουργήσουμε πλούτο. Όσο η οικονομία δεν αναπτύσσεται τόσο θα ασκούνται πιέσεις στο ασφαλιστικό... Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ, είναι ότι έχω το σχέδιο να ξαναβάλω μπροστά τη μηχανή της παραγωγικής οικονομίας». 

            
Διαβάζοντας απόσπασμα από άρθρο του κ. Μίκη Θεοδωράκη, όπου ασκεί δριμεία κριτική στον κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Από τη στιγμή που ένας αριστερός μετατρέπεται σε έναν αμοραλιστή εξουσιομανή, δεν υπάρχουν ηθικά εμπόδια, προκειμένου να διατηρήσει επ' αόριστο τα προνόμια της εξουσίας του». 

            
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος θα πρέπει «να ντρέπονται για την χαριστική τροπολογία που έφεραν στη Βουλή» και συμπλήρωσε: «Όταν ένας επιχειρηματίας αγοράζει μια επιχείρηση, αναλαμβάνει τα χρέη και τις υποχρεώσεις της. Εάν υπήρχε ζήτημα διαγραφής προστίμων, θα έπρεπε να ρυθμιστεί την ώρα που γινόταν ο διαγωνισμός. Όχι εκ των υστέρων. Κάποιος αγόρασε μια επιχείρηση, αναλαμβάνοντας τις δεσμεύσεις της. Κάποιος άλλος μπορεί να επέλεξε να μην αγοράσει αυτή την επιχείρηση, επειδή γνώριζε ότι υπάρχει ένα πρόστιμο 38.000.000 ευρώ, το οποίο δεν ήθελε να αναλάβει. Μια διευκόλυνση 38.000.000 ευρώ έγινε σε ένα συγκεκριμένο επιχειρηματία, με αντάλλαγμα την προκλητική του στήριξη στην Κυβέρνηση και τη διαφαινόμενη  είσοδό του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αυτό είναι ο ορισμός της διαπλοκής». 





Άμεσα απόλυση των ελεγκτών του μετρό για την απίστευτη απρέπεια κατά Ευέλπιδων! ΑΙΣΧΟΣ και ΝΤΡΟΠΗ



Διαβάζουμε στο eleftherostypos.gr

Δεν ντρέπονται; Το ερώτημα για κάποιους ελεγκτές του μετρό που φαίνεται ότι έχουν “αντιμιλιταριστικό κόμπλεξ”.

Μεταφέρουμε την ιστορία όπως την διηγούνται δύο αυτόπτες μάρτυρες από τον σταθμό Πανόρμου, όπως αναφέρει το militaire.gr

Παρασκευή απόγευμα λίγο μετά τις 15.30:

“Μια ομάδα 7 Ευέλπιδων (πρωτοετείς)..με την επίσημη στολή εξόδου, αποβιβάζονται από το ΜΕΤΡΟ και ετοιμάζονται να εξέλθουν στην πλατεία. Ομάδα 3 ελεγκτών εισιτηρίων τους σταματούν με ύφος χιλίων καρδιναλίων για να τους ελέγξουν. Στο πρόσωπο του επικεφαλής των ελεγκτών, ένα χαμόγελο ικανοποίησης..ο εξευτελισμός του θεσμού του στρατεύματος…Την ίδια ώρα ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι περνούσαν ελεύθερα.. Οι Ευέλπιδες πειθαρχημένοι και με αξιοπρέπεια, αφήνουν κατά γης τα πράγματα τους και ετοιμάζονται να δείξουν τις ταυτότητες τους..Ήξεραν οι εκδουλευτές του συστήματος πως τα 7 παιδιά της Ελλάδας μας δεν φόρεσαν ξαφνικά την στολή του Έυελπη για να γλυτώσουν το 1 ευρώ του εισιτηρίου. Απλά ήθελαν να τους ταπεινώσουν. Να ταπεινώσουν τον θεσμό του στρατεύματος… Με την επέμβαση 4 πολιτών και ενός ειδικού φρουρού το πρωτότυπο λαικό δικαστήριο έλαβε τέλος”.

Ο δεύτερος αυτόπτης μάρτυρας συμπληρώνει:

“Όταν ζήτησα το λόγο απο τον Ελεγκτή γιατί σταμάτησε μόνο αυτούς απ’ όλο τον κόσμο, ο ελεγκτής φώναξε την Αστυνομία”.

Ελπίζουμε ότι η διοίκηση του μετρό θα επιληφθεί του θέματος μαθαίνοντας τρόπους και σίγουρα ιστορία σε κάποιους ελεγκτές τους, που εύκολα μπορεί να εντοπίσει.


Την τιμωρία των ελεγκτών της Αττικό Μετρό ΑΕ που απαίτησαν με ιταμό ύφος την εξακρίβωση στοιχείων από ομάδα Ευέλπιδων ζητά ο Δημήτρης Καμμένος από το υπουργείο Μεταφορών.


Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ καλεί τους κκ. Χρήστο Σπίρτζη και Νίκο Μαυραγάνη να προχωρήσουν σε ΕΔΕ και να δημοσιεύσουν άμεσα τα αποτελέσματα της, σχετικά με την καταγγελία που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο επισημαίνοντας πως «προσωπικά, κομματικά ή άλλου είδους κόμπλεξ δεν θα γίνουν αποδεκτά».

Η ανακοίνωση του Δημήτρη Καμμένου:







Κωστής Χατζηδάκης: «Φερετζές» αποτυχίας τα κυβερνητικά αντίμετρα



«Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης. Έχουμε το 4ο μνημόνιο», τόνισε σήμερα από τα Χανιά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει τα νέα μέτρα αλλά και τα αντίμετρα που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, επανέλαβε απόψε από τα Χανιά ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης. 

Ο Κ. Χατζηδάκης ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που οργάνωσε η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

« Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει ούτε τα μέτρα ουτε τα αντίμετρα. Τα μέτρα γιατί είναι βαριά μέτρα για τους φτωχότερους συμπολίτες μας που δεν ήταν νομοτελιακά και αναπόφευκτα, δεν υπήρχαν στον ορίζοντα ούτε επί Σαμαρά ούτε και επί Τσίπρα το 2015, και τα αντίμετρα που είναι απλώς ένας φερετζές από την πλευρά της κυβέρνησης για να καλύψει την αποτυχία της».

Από τα Χανιά ο Κ. Χατζηδάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι οδηγεί τη χώρα σε 4ο μνημόνιο. «Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης. Έχουμε το 4ο μνημόνιο. Όλα αυτά τα μέτρα που είναι ένας μισθός για τους μισθωτούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, με την μείωση του αφορολόγητου και δύο συντάξεις για τους συνταξιούχους δεν ήταν στο μνημόνιο του καλοκαιριού του 2015. Όλα αυτά προέκυψαν ως αποτέλεσμα της αναξιοπιστίας και της αποτυχίας της κυβέρνησης. Και στην ούγια, έχουν δυο ονόματα: Τσίπρας, Καμμένος. Ήρθαν παρουσιαζόμενοι οι ίδιοι ότι ήταν οι Ρομπέν των φτωχών και τιμωρούν περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο τους φτωχούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι υπάρχει ελπίδα και ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει ακολουθώντας όπως είπε το δρόμο των καλών ευρωπαϊκών πρακτικών και της αλήθειας. «Δεν είναι νομοτέλεια η Ελλάδα να είναι μια χώρα δεύτερης κατηγορίας στην Ευρώπη σε ένα θάλαμο υγειονομικής απομόνωσης. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αν ακολουθήσουμε το δρόμο της Ιρλανδίας της Πορτογαλίας της Κύπρου. Στην Κύπρο είναι Έλληνες. Και τα κατάφεραν.
Γιατί ακολούθησαν μια πολιτική με λιγότερους φόρους, λιγότερες δαπάνες, στροφή στην επιχειρηματικότητα, είναι και το μέσον για επενδύσεις και νέες δουλειές.
Αυτό το δρόμο θέλουμε να ακολουθήσουμε. Τον δρόμο των καλών ευρωπαϊκών πρακτικών και τον δρόμο της αλήθειας. Υπάρχει ελπίδα σε αυτό τον τόπο αλλά είναι η ελπίδα της αλήθειας. Και αυτή είναι η πολιτική που θέλει να εκφράσει κ Κυριάκος Μητσοτάκης».

Στην ομιλία του, ο Κ. Χατζηδάκης κάλεσε τους πολίτες να σκεφθούν πότε ήταν καλύτερα το 2014 ή τώρα,υποστηρίζοντας ότι σήμερα πράγματα χειροτερεύουν.

«Αυτό αποδεικνύεται από το 4ο μνημόνιο που καλείται η κυβερνητική πλειοψηφία να ψηφίσει», ανέφερε χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας ότι, «το 2014 το πράγμα γύρισε καθώς είχαμε περάσει από το 0,8% ύφεση στο 0, 4% ανάπτυξη. Το πράγμα πάει προς τα πίσω και πληρώνουμε δυστυχώς το τίμημα της αερολογίας και του λαϊκισμού. Το πληρώνει κάθε Ελληνίδα, κάθε Έλληνας»

Στην συνεστίαση της ΝΟΔΕ Χανίων παρών ήταν και ο βουλευτής Επικρατείας Θεόδωρος Φορτσάκης.



Πηγή : protothema.gr


Ο Τσίπρας αντί να προστατέψει τους πολίτες από τις κατασχέσεις προστατεύει και σβήνει χρέη επιχειρηματιών από λαθρεμπόριο



Διαβάζουμε στο newsbomb.gr για το απίστευτο κυνηγητό που υφίσταται ο Έλληνας κατεστραμμένος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να του πάρουν έως και το ένα ευρώ που μπορεί να του έχει απομείνει, ενώ αντίθετα με την άμοιρη κοινωνία ο ίδιος ο πρωθυπουργός πριν από λίγες ημέρες μπροστά στον Ελληνικό λαό υπερασπίστηκε επιχειρηματία για να διαγραφούν χρέη από λαθρεμπόριο.

Αυτό είναι... success story: «Βροχή» οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί

Κατασχέσεις | Πλειστηριασμοί: Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιμένει να πανηγυρίζει για την προκαταρκτική συμφωνία της με τους δανειστές, η πραγματικότητα έρχεται να καταδείξει πως οι Έλληνες βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Δημοκρατίας», μόνο κατά το α’ τρίμηνο του 2017 έχουν ληφθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για περίπου 50.400 φορολογούμενους με χρέη από 500 ευρώ και πάνω.

Την ίδια στιγμή, υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του έτους πάνω από 3.240 φορολογούμενοι θα βρίσκονται κάθε μέρα αντιμέτωποι με την κατάσχεση της περιουσίας τους, καθώς ο στόχος που έχει τεθεί στο πλαίσιο του Μνημονίου απαιτεί 925.000 πλειστηριασμούς και τούτο, για να μετριαστεί ένα νέο «τσουνάμι» ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει ήδη ξεκινήσει ένα «σαφάρι» κατασχέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς και ακίνητα και μάλιστα το μήνυμα που στέλνουν ήδη οι Θεσμοί προς το Υπουργείο Οικονομικών είναι πως δεν θα πρέπει να υπάρξει κανένα έλεος!


Πιτσιλής: Καμία παραγραφή για φορολογικές υποθέσεις

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής, ξεκαθάρισε την Πέμπτη (04/05/2017), μιλώντας από τη Βουλή, ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Κράτους θα έχουν στο εξής τη δυνατότητα να διερευνούν φορολογικές υποθέσεις, οι οποίες βρίσκονται ακόμη και ένα βήμα πριν από την παραγραφή.

Ωστόσο, ο ίδιος επισήμανε πως θα ελέγχονται κυρίως οι υποθέσεις που παρουσιάζουν ποινικό ενδιαφέρον.

Στα ύψη οι ληξιπρόθεσμες οφειλές

Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία της ΑΑΔΕ είναι αποκαρδιωτικά: τα νέα «φέσια» προς το Δημόσιο το 2017 αυξήθηκαν κατά 658 εκατ. ευρώ, με το ύψος των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών να ανέρχεται στα 3,277 δισ. ευρώ.

Παρόμοια εικόνα εμφανίζουν και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΦΚΑ, οι οποίες μόνο κατά το α’ τρίμηνο φέτος ξεπέρασαν τα 4,6 δισ. ευρώ.


Πέντε στους δέκα Έλληνες αντιμέτωποι με τις κατασχέσεις

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, μόνο κατά το μήνα Μάρτιο του 2017, συνολικά 2.512.761 οφειλέτες από τους συνολικά 3.974.364 (ποσοστό 54,79%) βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να της κατάσχεσης και του πλειστηριασμού της περιουσίας τους.

Μεγάλος «μπαταχτσής» το Ελληνικό Κράτος

Ωστόσο, την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών ζητά από τους φορολογούμενους να κάνουν το... αδύνατο, το ίδιο το κράτος παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους κακοπληρωτές, αμελώντας με εγκληματικό τρόπο τις υποχρεώσεις του απέναντι στους φορολογούμενους.

Ενδεικτικά, μόνο κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2017, οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων υπερβαίνουν τα 1,9 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 1,1 δισ. ευρώ αντιστοιχούν σε αιτήσεις, για τις οποίες δεν έχουν καν εκδοθεί εκκαθαριστικά επιστροφής.


Πηγή : newsbomb.gr


Μίκης Θεοδωράκης: «Εγκέφαλος για την επιβολή του Μαδουρισμού στην χώρα μας ο Τσίπρας»



Ως «εγκέφαλο επιβολής Μαδουρισμού» στην Ελλάδα κατηγορεί τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο  Μίκης Θεοδωράκης, σε άρθρο στον προσωπικό του ιστότοπο.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρει συγκεκριμένα ότι «ο Μαδουρισμός είναι η καινούρια έμπρακτη τακτική για την διαιώνιση της κυβερνητικής εξουσίας με "νόμιμα" μέσα. Η προσπάθεια αυτή επιχειρείται αυτή τη στιγμή στη Βενεζουέλα, όπου η λαϊκή αντιπολίτευση βρίσκεται μαχητικά στους δρόμους αντιμέτωπη με τον κατασταλτικό μηχανισμό μιας άλλοτε προοδευτικής κυβέρνησης, που έχει χάσει την πλειοψηφία μέσα στον λαό και μέσα στη Βουλή».

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρει ακόμα ότι «ο ελληνικός μαδουρισμός έχει χάσει μεν την πλειοψηφία μέσα στον λαό, όμως ο λαός δεν είναι μαχητικά στους δρόμους όπως στο Καράκας, τουναντίον φαίνεται εντελώς εξουδετερωμένος, ενώ η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο».

Ο Μίκης Θεοδωράκης μέσα από το άρθρο του κάνει επίθεση και κατά του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, κάνοντας λόγο για «εισβολή» του «εκ Ρωσίας», η οποία συνδέεται με την πολιτική στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα και η οποία εξηγείται, σύμφωνα με τον μουσικοσυνθέτη και πρώην βουλευτή, από το γεγονός ότι «από τη στιγμή που ένας αριστερός μεταβάλλεται σε έναν αμοραλιστή εξουσιομανή, δεν υπάρχουν ηθικά εμπόδια προκειμένου να διατηρήσει επ’ αόριστον τα προνόμια της εξουσίας του».

Το άρθρο :

Μαδουρισμός – του Μίκη Θεοδωράκη

Ο Μαδουρισμός είναι η καινούρια έμπρακτη τακτική για την διαιώνιση της κυβερνητικής εξουσίας με «νόμιμα» μέσα. Η προσπάθεια αυτή επιχειρείται αυτή τη στιγμή στη Βενεζουέλα, όπου η λαϊκή αντιπολίτευση βρίσκεται μαχητικά στους δρόμους αντιμέτωπη με τον κατασταλτικό μηχανισμό μιας άλλοτε προοδευτικής κυβέρνησης που έχει χάσει την πλειοψηφία μέσα στον λαό και μέσα στη Βουλή. Ενώ ο ελληνικός μαδουρισμός έχει χάσει μεν την πλειοψηφία μέσα στον λαό, όμως ο λαός δεν είναι μαχητικά στους δρόμους όπως στο Καράκας, τουναντίον φαίνεται εντελώς εξουδετερωμένος, ενώ η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Οπότε οι συνθήκες για την εφαρμογή του μαδουρισμού δηλαδή την παράνομη διαιώνιση της εξουσίας με δήθεν συνταγματικά μέτρα είναι ευνοϊκότερες για το παρόν και το μέλλον εις το διηνεκές της ουσιαστικά μειοψηφικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με την πλαστή πλειοψηφία στη Βουλή.

Η εισβολή του εκ Ρωσίας Ιβάν Σαββίδη με τη σαφή καταδίκη-πρόβλεψη για τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πρέπει να αναλυθεί κάτω από το πρίσμα του πνεύματος του Μαδουρισμού, δεδομένου ότι εκφράζει δημοσίως αυτό που πολλοί πλέον γνωρίζουν, ότι δηλαδή από τη στιγμή που ένας αριστερός μεταβάλλεται σε έναν αμοραλιστή εξουσιομανή δεν υπάρχουν ηθικά εμπόδια προκειμένου να διατηρήσει επ’ αόριστον τα προνόμια της εξουσίας του.

Αυτός λοιπόν ο Ιβάν ο τρομερός με τον κομπασμό του πάμπλουτου και τον κυνισμό του νεοφώτιστου στην αρένα της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας, γνωρίζει ως φαίνεται καλά, από πρώτο χέρι ότι στην Ελλάδα του κοντινού μέλλοντος δεν θα υπάρξουν πλέον αξιωματικές αντιπολιτεύσεις και άλλες δημοκρατικές αστειότητες.

Είναι σαν να λέει στον κύριο Τσίπρα «Ήρθα για να ενώσω τη γροθιά μου με τη δική σου για να απαλλαγούμε μια για πάντα από τους “εχθρούς του λαού” και να χτίσουμε την καινούρια εξουσία με εκείνα τα «νόμιμα μέσα» που θα την μεταβάλουν σε διαρκή και αμετάβλητη». Κάπου εδώ μπαίνει και ο Πούτιν, που κυβερνά μεν σχεδόν δύο δεκαετίες, στηρίζεται όμως στην μεγάλη πλειοψηφία του ρωσικού λαού. Μπορεί ίσως να πιστεύει ο κύριος Σαββίδης ότι ο εξουδετερωμένος σήμερα ελληνικός λαός είναι δυνατόν να κάνει τον Τσίπρα Πούτιν, ότι είναι δυνατόν να μεταβληθεί σε οπαδό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και Τσίπρα με τη βοήθεια της πλύσης εγκεφάλου που ευελπιστεί να κάνει ο ίδιος εφ’ όσον πάρει στα χέρια του την τηλεόραση.

Πάντως δηλώνω ότι είμαι βέβαιος ότι με Ιβάν ή χωρίς Ιβάν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη αρχίσει να κινείται στα βήματα του Μαδουρισμού. Οι δεκάδες χιλιάδες διορισμοί αποβλέπουν στον πλήρη έλεγχο του Κράτους. Το σχέδιο Παππά απέτυχε στην επιδίωξη του ελέγχου των ΜΜΕ. Όμως τώρα με τον Ιβάν, φαίνεται ότι θα επιχειρηθεί και νέα επέλαση για τον έλεγχο της διαμόρφωσης της κοινής γνώμης.

Τέλος, ομολογώ ότι ανησυχώ για τις ένοπλες δυνάμεις. Στην εποχή της πάλης κατά των Μνημονίων, ο Πάνος Καμένος με επισκέφθηκε για να μου πει «Μίκη, κάλεσέ μας όλους» (εννοώντας τους επί κεφαλής των αντιμνημονιακών σχηματισμών), «κλείσε μας μέσα και μη μας αφήσεις να φύγουμε πριν συμφωνήσουμε…». Αυτό δείχνει το πόσο δυναμικός και αυθόρμητος είναι ο σημερινός επί κεφαλής των ενόπλων μας δυνάμεων. Ο οποίος ως φαίνεται βρίσκεται υπό την επιρροή της γοητείας του κυρίου Τσίπρα. Δηλαδή του εγκεφάλου για την επιβολή του Μαδουρισμού στην χώρα μας.

Το γεγονός αυτό με οδηγεί στη σκέψη ότι αρχίσαμε να παίζουμε με τη φωτιά. Και είμαι εγώ ο ίδιος, που με πλήρη ευθύνη επισημαίνω τον καινούριο μεγάλο εθνικό κίνδυνο, όπως από τον Μάρτιο του 1967 προσπάθησα να προφυλάξω την πατρίδα μου από τον επερχόμενο κίνδυνο της Δικτατορίας. Τότε δεν με άκουσαν ούτε οι Αριστεροί αλλά ούτε και οι Κεντρώοι και οι Δεξιοί. Οι σύντροφοί μου μάλιστα φρόντισαν να με απομονώσουν δυο βδομάδες πριν την Χούντα.

Όλοι όμως οι ηγέτες εκείνου του καιρού πιάστηκαν με τις πιτζάμες. Ενώ εγώ που ήξερα τον κίνδυνο, διέφυγα, κρύφτηκα και μετά από δύο εβδομάδες είχα την τιμή μαζί με λιγοστούς συναγωνιστές να ιδρύσουμε την πρώτη αντιστασιακή οργάνωση, το Πατριωτικό Μέτωπο. Ποιος άραγε ή ποιοι θα έχουν την τιμή να οργανώσουν το νέο Πατριωτικό Μέτωπο;

Αθήνα, 4.5.2017

Μίκης Θεοδωράκης».


Δημοσκόπηση Metron Analysis: Με μεγάλη διαφορά μπροστά η Νέα Δημοκρατία καταρρέει η κυβέρνηση και ο Τσίπρας



Αποκαλυπτικό γκάλοπ της Metron Analysis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά» δείχνει την Νέα Δημοκρατία με μεγάλο προβάδισμα, 14,8 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου.

Στη δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36.8% στην εκτίμηση ψήφου έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει προβάδισμα 10.6% συγκεντρώνοντας το 26,3% έναντι 15,7% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν:

η Χρυσή Αυγή με 6%, 
το ΚΚΕ με 5,7%, 
η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5%, 
η Ένωση Κεντρώων με 2,9%, 
οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, 
η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,9%, 
το Ποτάμι με 1,7%, 
η Λαϊκή Ενότητα με 1,4% , 
η Πλεύση Ελευθερίας με 1% 
και «Άλλο κόμμα» με 1,8%.

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 36,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 22%, 

Ακολουθούν:

η Χρυσή Αυγή με 8,4%, 
το ΚΚΕ με 8,1%, 
η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 7%, 
η Ένωση Κεντρώων με 4,1%, 
οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,8%, 
η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 2,6%, 
το Ποτάμι με 2,4%, 
η Λαϊκή Ενότητα με 2% , 
η Πλεύση Ελευθερίας με 1,4% 
και «Άλλο κόμμα» με 2,4%.

Στήν καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 26% και ακολουθεί ο Τσίρπας με πάρα πολύ χαμηλό ποσοστό καταλληλότητας μόλις 13%.




Σε πανικό η κυβέρνηση μετά τις αξιόπιστες εμφανίσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη



Η κυβέρνηση έχει χάσει την λαϊκή εντολή και την αξιοπιστία της, παραπαίει ξεστομίζοντας απίστευτα ψέματα και έχει ένα πρωθυπουργό που δεν ξέρει τι λέει προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει από το κακό που έχει κάνει στην χώρα και τους Έλληνες.

Μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις Μητσοτάκη που δείχνουν ένα σοβαρό πολιτικό απέναντι σε ένα θίασο που κάνει την κυβέρνηση και σε ένα αναξιόπιστο που κάνει τον πρωθυπουργό έχει ξεσπάσει
ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τη Νέα Δημοκρατία, ένας πόλεμος ανακοινώσεων.

Στην τελευταία του εμφάνιση στον ΣΚΑΙ ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό ότι προσποιείται πως προχωρά σε μεταρρυθμίσεις ενώ στην πράξη οικοδομεί κομματικό κράτος διαπλοκής.

Το Μαξίμου μην ξέροντας τι να απαντήσει και τι να πει και ακούγοντας και τις θετικές αντιδράσεις των πολιτών για τα όσα με σοβαρότητα και αξιοπιστία λέει ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εμφανίσεις το, βρήκε να πει ότι γεγονός ότι ήταν η δεύτερη τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Μητσοτάκης το τελευταίο τριήμερο. Υποστηρίζει ότι αυτό καταδεικνύει «την κατάρρευση του πολιτικού αφηγήματος» του προέδρου της ΝΔ «με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».

«Στην απέλπιδα προσπάθειά του να διασωθεί, καταφεύγει στην πλήρη διαστρέβλωση εννοιών και τσακώνεται με την πραγματικότητα. Είτε είναι αδαής, είτε ψεύτης! Άντε, και τη Δευτέρα σε πρωινάδικο!», καταλήγει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Βέβαια κάποιος πρέπει να βάλει μυαλό στο Μαξίμου να μην χρησιμοποιούν το ψεύτης για άλλους, όταν έχουν τον πρωθυπουργό της χώρας πρώτο βιολί στο ψέμα.

Άμεση ήταν η απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία απορρίπτει την ανακοίνωση της κυβερνητικής πλευράς ως απόπειρα των στελεχών του γραφείου Τύπου του Αλέξη Τσίπρα να δικαιολογήσουν τον μισθό τους.

«Αλλά προφανώς δεν είναι το δυνατό τους σημείο η σύγκριση Μητσοτάκη - Τσίπρα, στην οποία ο κ. Τσίπρας ηττάται κατά κράτος. Είναι, επίσης, πολύ δύσκολο να πείσεις ότι είναι επιτυχία το ότι κόβεις ένα μηνιάτικο από τους μισθωτούς και δυο από τους συνταξιούχους».

Η ΝΔ ενημερώνει ειρωνικά το Μέγαρο Μαξίμου πως οι εμφανίσεις του κ. Μητσοτάκη θα συνεχιστούν, ενώ παράλληλα σημειώνει πως καταλαβαίνει τον «πανικό» που προκαλούν οι εν λόγω συνεντεύξεις στην κυβερνητική πλευρά