Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας αντάλλαξε την παραμονή του στην εξουσία με σκληρά μέτρα




Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα μπορεί να πετύχει ρυθμούς ανάπτυξης 4% που θα δημιουργήσουν 120.000 νέες θέσεις εργασίας το χρόνο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας, σήμερα, Σάββατο 6 Μαΐου 2017, στην εκπομπή «Καλημέρα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο κ. Γιώργο Αυτιά. 

            
«Πιστεύουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας φαντάζεται ένα μεγάλο Κράτος που θα δίνει στους πολίτες επιδόματα και σε όσους πεινάνε συσσίτια. Εμένα αυτό δεν με εκφράζει. Είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να προκαλέσει ανάπτυξη, γιατί δεν πιστεύει στις απαραίτητες αλλαγές για να μπει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης».

            
Υπογράμμισε ότι «η υπομονή των Ελλήνων μισθωτών και συνταξιούχων εξαντλείται», ενώ εξήγησε ότι οι συνταξιούχοι, όχι μόνο δεν θα πάρουν 13η σύνταξη, αλλά θα χάσουν την 11η και τη 12η σύνταξή τους με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και τη μείωση του αφορολογήτου.

            
«Η μείωση του αφορολόγητου σημαίνει ότι ο μέσος μισθωτός θα πληρώνει 660 ευρώ φόρο εισοδήματος», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Αυτό είναι ένα τέταρτο Μνημόνιο, γιατί δεσμεύει τη χώρα μετά το 2018. Ο κ. Τσίπρας δέχθηκε τα πάντα και δεν κέρδισε τίποτα... Πριν από 4 μήνες, έλεγε ότι εγώ δεν θα πάρω πρόσθετα μέτρα. Έρχεται 4 μήνες μετά και παίρνει 3,6 δις ευρώ μέτρα».

            
Για την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε: «Δεσμεύομαι ότι θα μειώσουμε τους φόρους. Θα επιστρέψουμε χρήματα στις τσέπες των Ελλήνων».

            
Μιλώντας για το Δημόσιο, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι θα γίνει «συμμάζεμα του Κράτους», ενώ δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, αλλά και ότι δεν θα δεχθεί «μονιμοποιήσεις συμβασιούχων για να χτιστούν καινούργιες στρατιές εξαρτημένων Ελλήνων».

            
«Λέμε “ναι” στην κινητικότητα. “Ναι” στην αξιολόγηση... Πρώτη προτεραιότητα είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η μείωση του φόρου των επιχειρήσεων», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

            
«Πρέπει να πετύχουμε τη μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος. Όσο περισσότερη λιτότητα μας ζητούν τόσο περισσότερο η οικονομία θα βουλιάζει στην ύφεση... Θα φέρουμε επενδύσεις και δουλειές στην Ελλάδα. Επειδή είμαστε αξιόπιστοι... Δεν μασάμε τα λόγια μας και θα πάρουμε δύσκολες αποφάσεις. Για αυτό πιστεύω θα πείσουμε τους πιστωτές μας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

            
«Ο μόνος τρόπος για να γυρίσουν πίσω αυτοί που έφυγαν και να βρουν δουλειά οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, είναι να προσελκύσουμε επενδύσεις. Τον Σεπτέμβριο, θα παρουσιάσω έναν πολύ συγκεκριμένο οδικό χάρτη για το πως η Ελλάδα θα ξαναγίνει ελκυστικός επενδυτικός προορισμός», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

            
«Δεν οραματίζομαι μια χώρα, όπου το όνειρο του νέου θα είναι να βρει μια σύμβαση μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο για να έρθει ο πολιτικός του προστάτης να τον διορίσει μόνιμα», είπε και πρόσθεσε: «Ασφαλιστικό και αγορά εργασίας είναι απολύτως συνδεδεμένα προβλήματα. Εάν η χώρα δεν μπει σε σταθερή, δυνατή τροχιά ανάπτυξης, θα έχουμε πάντα προβλήματα στο ασφαλιστικό... Οραματίζομαι καλά πληρωμένες θέσεις σε τομείς όπου μπορούμε να δημιουργήσουμε πλούτο. Όσο η οικονομία δεν αναπτύσσεται τόσο θα ασκούνται πιέσεις στο ασφαλιστικό... Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ, είναι ότι έχω το σχέδιο να ξαναβάλω μπροστά τη μηχανή της παραγωγικής οικονομίας». 

            
Διαβάζοντας απόσπασμα από άρθρο του κ. Μίκη Θεοδωράκη, όπου ασκεί δριμεία κριτική στον κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Από τη στιγμή που ένας αριστερός μετατρέπεται σε έναν αμοραλιστή εξουσιομανή, δεν υπάρχουν ηθικά εμπόδια, προκειμένου να διατηρήσει επ' αόριστο τα προνόμια της εξουσίας του». 

            
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος θα πρέπει «να ντρέπονται για την χαριστική τροπολογία που έφεραν στη Βουλή» και συμπλήρωσε: «Όταν ένας επιχειρηματίας αγοράζει μια επιχείρηση, αναλαμβάνει τα χρέη και τις υποχρεώσεις της. Εάν υπήρχε ζήτημα διαγραφής προστίμων, θα έπρεπε να ρυθμιστεί την ώρα που γινόταν ο διαγωνισμός. Όχι εκ των υστέρων. Κάποιος αγόρασε μια επιχείρηση, αναλαμβάνοντας τις δεσμεύσεις της. Κάποιος άλλος μπορεί να επέλεξε να μην αγοράσει αυτή την επιχείρηση, επειδή γνώριζε ότι υπάρχει ένα πρόστιμο 38.000.000 ευρώ, το οποίο δεν ήθελε να αναλάβει. Μια διευκόλυνση 38.000.000 ευρώ έγινε σε ένα συγκεκριμένο επιχειρηματία, με αντάλλαγμα την προκλητική του στήριξη στην Κυβέρνηση και τη διαφαινόμενη  είσοδό του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αυτό είναι ο ορισμός της διαπλοκής». 





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου