Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Κωστής Χατζηδάκης: «Φερετζές» αποτυχίας τα κυβερνητικά αντίμετρα



«Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης. Έχουμε το 4ο μνημόνιο», τόνισε σήμερα από τα Χανιά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει τα νέα μέτρα αλλά και τα αντίμετρα που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, επανέλαβε απόψε από τα Χανιά ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης. 

Ο Κ. Χατζηδάκης ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που οργάνωσε η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

« Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει ούτε τα μέτρα ουτε τα αντίμετρα. Τα μέτρα γιατί είναι βαριά μέτρα για τους φτωχότερους συμπολίτες μας που δεν ήταν νομοτελιακά και αναπόφευκτα, δεν υπήρχαν στον ορίζοντα ούτε επί Σαμαρά ούτε και επί Τσίπρα το 2015, και τα αντίμετρα που είναι απλώς ένας φερετζές από την πλευρά της κυβέρνησης για να καλύψει την αποτυχία της».

Από τα Χανιά ο Κ. Χατζηδάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι οδηγεί τη χώρα σε 4ο μνημόνιο. «Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης. Έχουμε το 4ο μνημόνιο. Όλα αυτά τα μέτρα που είναι ένας μισθός για τους μισθωτούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, με την μείωση του αφορολόγητου και δύο συντάξεις για τους συνταξιούχους δεν ήταν στο μνημόνιο του καλοκαιριού του 2015. Όλα αυτά προέκυψαν ως αποτέλεσμα της αναξιοπιστίας και της αποτυχίας της κυβέρνησης. Και στην ούγια, έχουν δυο ονόματα: Τσίπρας, Καμμένος. Ήρθαν παρουσιαζόμενοι οι ίδιοι ότι ήταν οι Ρομπέν των φτωχών και τιμωρούν περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο τους φτωχούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι υπάρχει ελπίδα και ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει ακολουθώντας όπως είπε το δρόμο των καλών ευρωπαϊκών πρακτικών και της αλήθειας. «Δεν είναι νομοτέλεια η Ελλάδα να είναι μια χώρα δεύτερης κατηγορίας στην Ευρώπη σε ένα θάλαμο υγειονομικής απομόνωσης. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αν ακολουθήσουμε το δρόμο της Ιρλανδίας της Πορτογαλίας της Κύπρου. Στην Κύπρο είναι Έλληνες. Και τα κατάφεραν.
Γιατί ακολούθησαν μια πολιτική με λιγότερους φόρους, λιγότερες δαπάνες, στροφή στην επιχειρηματικότητα, είναι και το μέσον για επενδύσεις και νέες δουλειές.
Αυτό το δρόμο θέλουμε να ακολουθήσουμε. Τον δρόμο των καλών ευρωπαϊκών πρακτικών και τον δρόμο της αλήθειας. Υπάρχει ελπίδα σε αυτό τον τόπο αλλά είναι η ελπίδα της αλήθειας. Και αυτή είναι η πολιτική που θέλει να εκφράσει κ Κυριάκος Μητσοτάκης».

Στην ομιλία του, ο Κ. Χατζηδάκης κάλεσε τους πολίτες να σκεφθούν πότε ήταν καλύτερα το 2014 ή τώρα,υποστηρίζοντας ότι σήμερα πράγματα χειροτερεύουν.

«Αυτό αποδεικνύεται από το 4ο μνημόνιο που καλείται η κυβερνητική πλειοψηφία να ψηφίσει», ανέφερε χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας ότι, «το 2014 το πράγμα γύρισε καθώς είχαμε περάσει από το 0,8% ύφεση στο 0, 4% ανάπτυξη. Το πράγμα πάει προς τα πίσω και πληρώνουμε δυστυχώς το τίμημα της αερολογίας και του λαϊκισμού. Το πληρώνει κάθε Ελληνίδα, κάθε Έλληνας»

Στην συνεστίαση της ΝΟΔΕ Χανίων παρών ήταν και ο βουλευτής Επικρατείας Θεόδωρος Φορτσάκης.



Πηγή : protothema.gr


1 σχόλια :

  1. αποκαλούσαν γερμανοτσολιάδες όλους τους άλλους, οι γερμανοκατσαπλιάδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή