Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

«Το Θαύμα των Άνδεων»: Επιβίωσαν στα 4.000 μέτρα τρώγοντας τους φίλους τους



Η πτήση ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιήσει το ταξίδι από το Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης στο Σαντιάγο της Χιλής για έναν φιλικό αγώνα ράγκμπι. 

Η ομάδα Old Christians Club από την Ουρουγουάη θα δοκίμαζε τις επιδόσεις της στη χιλιανή πρωτεύουσα. Μέσα στο αεροσκάφος εκτός από την ομάδα βρίσκονταν συγγενείς και φίλοι. Συνολικά, 40 επιβαίνοντες. Ο αγώνας δεν έγινε ποτέ. Το αεροσκάφος έπεσε στις 13 Οκτωβρίου 1972. Ο καιρός έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της τραγωδίας.

Στις 13 Οκτωβρίου 1972, 16 από τους 40 επιβάτες μιας πτήσης τσάρτερ επέζησαν ύστερα από αεροπορικό δυστύχημα. Παρέμειναν 72 μέρες καθηλωμένοι σε συνθήκες πολικού ψύχους στις Άνδεις, χωρίς να σταματήσουν να ελπίζουν κι επιδιδόμενοι σε κανιβαλισμό για να επιβιώσουν. Για τους επιζήσαντες ήταν ένας εφιάλτης, παρότι ο κόσμος αποκάλεσε αργότερα την περιπέτειά τους «Το Θαύμα των Άνδεων».



Στις 12 Οκτωβρίου 1972, ένα δικινητήριο ελικοφόρο αεροσκάφος τύπου Fairchild Hiller FH-227D της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουρουγουάης, με πενταμελές πλήρωμα και 40 επιβαίνοντες, απογειώθηκε από το Μοντεβιδέο με προορισμό το Σαντιάγο της Χιλής. Μετέφερε την ομάδα ράγκμπι Old Christians Club, που θα έδινε φιλικό αγώνα στην πρωτεύουσα της Χιλής, αλλά και συγγενείς, φίλους και γνωστούς των παικτών.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο καιρός επιδεινώθηκε κι έτσι ο έμπειρος κυβερνήτης του αεροπλάνου, σμήναρχος Χούλιο Σέζαρ Φεράδας, επέλεξε να προσγειωθεί στην πόλη της Αργεντινής Μεντόσα, στους πρόποδες των Άνδεων, όπου οι επιβάτες και το πλήρωμα διανυκτέρευσαν. Την επομένη, οι καιρικές συνθήκες δεν είχαν βελτιωθεί, αλλά ο πιλότος ενέδωσε στις πιέσεις των επιβατών και αποφάσισε να απογειωθεί για το Σαντιάγο, αφού πήρε το πράσινο φως από τον πύργο ελέγχου.

Στη διαδρομή το αεροσκάφος αντιμετώπισε έντονες αναταράξεις, τις οποίες οι 40 επιβάτες αντιμετώπισαν με χαμόγελα και χωρίς φόβο. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν 19 ή 20 ετών και για πολλούς ήταν το πρώτο τους ταξίδι με αεροπλάνο.

Ωστόσο, πάνω από τη Χιλή το αεροπλάνο αντιμετώπισε πρόβλημα, έχασε ύψος, προσέκρουσε σε μία κορυφή των Άνδεων, έχασε τμήμα της ουράς του και συνετρίβη στο χιόνι. Δώδεκα από τους επιβαίνοντες σκοτώθηκαν ακαριαία, ενώ πέντε ακόμα υπέκυψαν στα τραύματά τους την πρώτη νύχτα.

Οι 28 διασωθέντες, καταπονημένοι και τραυματισμένοι κάποιοι από αυτούς, άρχισαν να δίνουν τον αγώνα της επιβίωσης μέσα στις άγριες πολικές συνθήκες των Άνδεων. Βρίσκονταν σε υψόμετρο 3.600 μ., χωρίς τροφή, με περιορισμένο οξυγόνο και χωρίς νέα για την τύχη τους, καθώς τα σωστικά συνεργεία είχαν χάσει τα ίχνη τους. Η τροφή τους από εδώ και στο εξής θα ήταν τα πτώματα των συνεπιβατών τους.

Στις 21 Οκτωβρίου ένας από τους διασωθέντες πέθανε και στις 29 Οκτωβρίου μία χιονοστιβάδα αποτελείωσε άλλους οκτώ. Μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου ακόμη τρεις είχαν χάσει τη ζωή τους.

Στις 12 Δεκεμβρίου, δύο από τους επιζήσαντες, ο Νάντο Παράδο και ο Ρομπέρτο Κανέσα, αποφάσισαν να ξεκινήσουν μία απέλπιδα πορεία προς το άγνωστο. Μετά από δεκαήμερη πεζοπορία, για καλή τους τύχη βρέθηκε στο δρόμο τους ένας ορεσίβιος μεταφορέας, ονόματι Σέρχιο Καταλάν, ο οποίος τους περιέθαλψε και ειδοποίησε τις αρχές, οι οποίες είχαν διακόψει τις έρευνες. Μέχρι 23 Δεκεμβρίου 1972 και οι υπόλοιποι 14 διασωθέντες του αεροπορικού δυστυχήματος είχαν μεταφερθεί σώοι και ασφαλείς στο Μοντεβιδέο.



Το αεροπορικό δυστύχημα των Άνδεων και η οδύσσεια των διασωθέντων ενέπνευσε τη συγγραφή βιβλίων, ταινιών μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, ακόμη και μιούζικαλ.


Πηγή: sansimera.gr


Θέλεις να σε αγαπούν; Μάθε να αγαπάς και να το εκφράζεις σωστά.



Γιατί περιπλέκουμε τα πράγματα στις σχέσεις μας; Γιατί μπαίνουμε εν γνώσει μας σε λαβύρινθους από τους οποίους συνήθως δεν μπορούμε να ξεφύγουμε; Και, το κυριότερο, γιατί πάντα αγνοούμε τις απλές λύσεις, που μας βοηθούν να επικοινωνούμε καλύτερα με τον άνθρωπο που αγαπάμε, τον φίλο, τον συγγενή, τον συνάνθρωπο;

Αν το καλοσκεφτούμε, ο δρόμος για καλύτερες σχέσεις είναι ένας: Να προσφέρουμε στους άλλους όσα θα θέλαμε να μας προσφέρουν (εννοείται ότι δεν μιλάμε για υλικά αγαθά) και να τους συμπεριφερόμαστε όπως θα θέλαμε να μας συμπεριφέρονται.

Θέλεις να σε αγαπούν; Μάθε να αγαπάς και να το εκφράζεις σωστά.

Θέλεις να σε εκτιμούν και να σε σέβονται; Μάθε να εκτιμάς και να σέβεσαι πρώτος/η εσύ τους άλλους.

Θέλεις να σε αντιμετωπίζουν με ευγένεια; Γίνε ευγενικός/ή πρώτος/η εσύ προς τους άλλους.

Θέλεις να σου λένε την αλήθεια; Μην λες ποτέ ψέματα.

Αν η συμπεριφορά σου είναι ειλικρινής και νιώθεις πραγματικά αυτό που κάνεις, όλοι θα πάρουν το μήνυμα. Και, όπως έχει αποδειχτεί από πλείστες έρευνες, ο ένας συμπαρασύρει τον άλλο. Και στα κακά και στα καλά.


Πηγή


Ο Νόμος της Έλξης: Πώς θα εκπαιδεύσεις το μυαλό σου ώστε να σε φέρει πιο κοντά στον στόχο σου



Για να δημιουργήσουμε αυτό που θέλουμε στη ζωή μας (και αυτό έχει να κάνει με οτιδήποτε θέλουμε να δημιουργήσουμε), το πρώτο βήμα είναι να είμαστε ξεκάθαροι ως προς το τι θέλουμε. Το δεύτερο βήμα είναι να αισθανόμαστε βαθιά μέσα μας ότι μπορεί να μας συμβαίνει αυτό που θέλουμε.

Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, PCC, Βραβευμένη συγγραφέας του παγκόσμιου bestseller «Αγάπη Τώρα και Ευ Ζην Τώρα», Ομιλήτρια διεθνούς φήμης

Σε ακούω να λες: «Τι εννοείς με τη φράση "μπορεί να μας συμβαίνει;"» To μυαλό μας πρώτα συλλαμβάνει κάτι και κατόπιν το δημιουργεί. Θέλεις να ζωγραφίσεις ένα σπιτάκι και έναν ήλιο; Πρώτα το φαντάζεσαι, το βλέπεις στο μυαλό σου και μετά το ζωγραφίζεις. Θέλεις ένα ποτήρι νερό; Πρώτα βλέπεις στο μυαλό σου το ποτήρι με το νερό, σκέφτεσαι Τι ωραία που θα είναι να πιω νερό και μετά σηκώνεσαι και γεμίζεις το ποτήρι με το νερό. Τις περισσότερες φορές για τα απλά πράγματα είναι ενστικτώδης η αντίδραση του οραματισμού (ο οραματισμός είναι αυτό που λέω ότι βλέπεις στο μυαλό σου). Όταν, όμως, έχουμε να κάνουμε με κάτι που δε μας έχει ξανασυμβεί ή που θεωρούμε πως είναι δύσκολο να συμβεί, τότε ο οραματισμός με συγκεκριμένες οδηγίες προς τον εγκέφαλό μας μας φέρνει πολύ πιο κοντά στον στόχο μας.

Το μυαλό μας είναι προγραμματισμένο να δημιουργεί αυτό που του τροφοδοτούμε. Είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχός μας στη δημιουργία της πραγματικότητάς μας. Γι’ αυτό, όταν σκεφτόμαστε κάτι αρνητικό, θα συμβεί κάτι αρνητικό. Μπορεί να μη συμβεί ακριβώς αυτό που σκεφτόμασταν, αλλά θα συντελεστεί σε κάποιον άλλο τομέα κάποια άλλη στιγμή.
  
Όταν σκεφτόμαστε κάτι θετικό το οποίο θέλουμε να συμβεί, εκπαιδεύουμε το μυαλό μας να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να μας συμβεί. Σκέψου το μυαλό σου σαν ένα πολύ καλά εκπαιδευμένο κυνηγόσκυλο. Μόλις του πετάξεις το κόκαλο, τρέχει γρήγορα για να σου το φέρει. Μπορούμε λοιπόν να πετάμε στο κυνηγόσκυλό μας ένα λαχταριστό κόκαλο ή να πετάξουμε… φόλα, δηλαδή αρνητικές σκέψεις. Εκείνο θα κάνει τα πάντα για να μας φέρει πίσω ό,τι του πετάξαμε.

Αυτή είναι η βάση του περιβόητου νόμου της έλξης, που προβλήθηκε εκτεταμένα από το "The Secret", το dvd που έγινε και βιβλίο. Σου προτείνω να δεις το dvd, μιας και το ελληνικό βιβλίο δεν αποδίδει, κατά τη γνώμη μου, σωστά το όλο μήνυμα.

Υπάρχουν πολλοί πολέμιοι της λογικής του νόμου της έλξης, αλλά κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει το εξής: για να δημιουργήσουμε κάτι, πρέπει πρώτα να το μορφοποιήσουμε στο μυαλό μας.

Πηγή


Καριέρα ή παιδιά: Το δίλημμα που θέτει όχι η μητρότητα αλλά τα κοινωνικά στερεότυπα


Το δίλλημα «καριέρα ή παιδιά» είναι τόσο διαδεδομένο όσο και το «βουνό ή θάλασσα». Είσαι τύπος παραθαλάσσιος ή διαλέγεις τα βουνά και τα λαγκάδια; Πρέπει, πάντα, να προτιμάς ένα από τα δύο. Κι αν μου αρέσουν και τα δύο; Κι αν θέλω να μοιράζομαι ανάμεσα σε ελληνικά νησιά και χιονισμένα όρη; Κι αν θέλω να μεγαλώνω τα παιδιά μου ενώ φροντίζω, παράλληλα, και την καριέρα μου;

Ένας από τους σύγχρονους μύθους για τη μητρότητα είναι ότι τα παιδιά μπαίνουν εμπόδιο στην καριέρα της γυναίκας και συνθλίβουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της. Ένας μύθος που μπορεί να αποβεί καταστροφικός εάν, όλα τα ανεκπλήρωτα απωθημένα της μητέρας ξεσπάσουν μία μέρα στα παιδιά με τη φράση: «εγώ, που θυσίασα για σένα τη ζωή μου...». Τους φορτώνουμε το βάρος των δικών μας επιλογών χωρίς να το αξίζουν.

Για όλες εμάς, λοιπόν, που δεν επιθυμούμε να γίνουμε θυσία στο βωμό της κοινωνίας, κατηγορώντας, έπειτα κι εμμέσως τα παιδιά για όσα δεν κάναμε για εμάς, υπάρχει και μια άλλη εκδοχή της πραγματικότητας: δεν φταίει η μητρότητα για τον εκτροχιασμό των επαγγελματικών μας σταδιοδρομιών, αλλά τα στερεότυπα που αρνούνται να αποδώσουν στους άντρες το δίκαιο μερίδιο υποχρεώσεων που τους αναλογεί. Εάν, λοιπόν, δεν θέλουμε να φορτώνουμε τα παιδιά μας ενοχές για τα κατεστραμμένα όνειρά μας, ας αντικρύσουμε την πραγματικότητα κατάματα. 

Το ότι οι άντρες κάνουν πλέον περισσότερα, δεν σημαίνει πως κάνουν αρκετά

Είναι γεγονός πως οι άντρες κάνουν, πλέον, περισσότερα απ’ ότι παλιότερα. Ασχολούνται πιο πολλές ώρες με τα παιδιά, τα πηγαινοφέρνουν στις διάφορες δραστηριότητες ή αναλαμβάνουν τα ψώνια στο super market. Το ότι κάνουν περισσότερα, όμως, δεν σημαίνει πως κάνουν αρκετά. Οι μητέρες εξακολουθούν να δαπανούν τον διπλάσιο χρόνο για την φροντίδα της οικογένειας. Είναι κάτι σαν νόμος πως ο ύπνος των παιδιών, το φαγητό τους, οι σχολικές τους αποδόσεις ή τα ψώνια τους είναι, κατεξοχήν, αρμοδιότητα της μαμάς.

Επιπλέον, τα αθλητικά παπούτσια που τους μίκρυναν, το τεστ της Δευτέρας, το πού βρίσκεται η μπάλα του μπάσκετ ή που είναι φυλαγμένος ο χάρακας, είναι μικρές, καθημερινές έννοιες οι οποίες, όμως, πρέπει από κάποιον να φροντίζονται. Κι αυτός που τις διευθετεί είναι, συνήθως, η μητέρα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το ανέκδοτο: ένα παιδί ρωτάει τη μαμά του πού βρίσκεται η μπλούζα του, πού είναι τα κλειδιά του, πού είναι το φαΐ του, ενώ η ερώτηση που απευθύνει στον μπαμπά, είναι η εξής μία: «μπαμπά, πού είναι η μαμά;».

‘Όλα αυτά, λοιπόν, γέρνουν τη ζυγαριά προς την μεριά της οικογένειας. Η καριέρα μένει πιο πίσω, διότι δεν φτάνει ούτε ο χρόνος, ούτε οι αντοχές. Εάν, όμως, όλα τα παραπάνω μοιράζονταν δίκαια ανάμεσα στους δυο γονείς, θα μπορούσε τόσο η μητέρα, όσο κι ο πατέρας, να χαίρονται και να φροντίζουν εξίσου τα παιδιά τους, χωρίς να στερούνται τα επαγγελματικά τους όνειρα. 

Οι επαγγελματικές ευκαιρίες μειώνονται όταν είσαι μητέρα, και όχι χωρίς λόγο

Μία από τις ερωτήσεις που δέχεται μία γυναίκα σε επαγγελματική συνέντευξη, είναι εάν έχει παιδιά. Εάν η απάντηση είναι αρνητική, την ρωτάνε εάν σχεδιάζει να αποκτήσει. Εάν είναι θετική, αυτόματα μπαίνει σε μία θέση υποδεέστερη για τον απλούστατο λόγο πως πρέπει να τηρεί αυστηρά το ωράριό της, πρέπει να λείπει όταν τα παιδιά είναι άρρωστα ή δεν έχουν σχολείο και είναι εκείνη που θα καλέσουν από το σχολείο αν κάτι πάει στραβά.

Χωρίς καν, να το θέλει, κάθε μητέρα μπαίνει σε έναν επαγγελματικό ρόλο ο οποίος πρέπει να είναι πιο ελαστικός, με λιγότερες απαιτήσεις και, φυσικά, χαμηλότερο μισθό. Αντίθετα, θεωρείται αυτονόητο για έναν άντρα να δουλεύει περισσότερο και με μεγαλύτερη φιλοδοξία ΄όταν γίνεται πατέρας. Ό ένας φροντίζει τα παιδιά, ο άλλος επενδύει στην οικονομική ευμάρεια της οικογένειας.

Μία κατανομή ρόλων υπέροχη εάν αυτό είναι επιθυμία και των δύο. Μία κατάσταση που, την ίδια στιγμή, μπορεί να γίνει τροχοπέδη για μια γυναίκα που θέλει να φροντίσει τα παιδιά της και παράλληλα να είναι δημιουργική και φιλόδοξη στον επαγγελματικό τομέα. Και τέλος, μία κατάσταση που θα μπορούσε να έχει πλήρη ισορροπία για ολόκληρη την οικογένεια εάν υπήρχε δίκαιη μοιρασιά αρμοδιοτήτων, ευθυνών και δικαιωμάτων στους δυο γονείς.

Ο μύθος του «η μητέρα είναι πιο ικανή από τον πατέρα»

Στην πραγματικότητα, δεν είναι ούτε οι επιπλέον ικανότητες της γυναίκας που την περιορίζουν στο ρόλο της μητέρας, ούτε το ότι νοιάζεται περισσότερο. Απλά, ξέρει πως κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν και, αν δεν γίνουν από εκείνη, δεν θα γίνουν από κανέναν.

Οι άντρες είναι εξαιρετικά ικανοί στο μεγάλωμα των παιδιών τους. Είναι υπεύθυνοι, διασκεδαστικοί, τακτικοί και σοβαροί. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι, τόσο οι γυναίκες, όσο και οι άντρες, βολεύονται πίσω από το στερεοτυπικό μοτίβο της μητριαρχικής οικογένειας, το οποίο διαιωνίζεται και συντηρείται από όλους μας. Και, ουσιαστικά, δεν υπάρχει καν πρόβλημα για τα ζευγάρια που έχουν βρει τις ισορροπίες τους μέσα σ’ αυτό. Το πρόβλημα ξεκινά όταν μία γυναίκα θελήσει να συνδυάσει καριέρα και παιδιά.

Αυτό που δεν έχουμε σκεφτεί, ωστόσο, είναι πως αυτή η γυναίκα ενδέχεται να είναι σε λίγα χρόνια η κόρη μας ή η γυναίκα του γιου μας. Και τότε, το διαιωνιζόμενο πρόβλημα θα σταθεί εμπόδιο στην ευτυχία του παιδιού μας. Εκτός κι αν το αλλάξουμε όσο είναι καιρός…


Πηγή


Καρκίνος Προστάτη: Διπλάσιος ο κίνδυνος για αυτούς τους άνδρες



Αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη έχουν οι άνδρες φορείς του ελαττωματικού γονιδίου BRCA2 υποστηρίζουν βρετανοί ερευνητές και συστήνουν συστηματικά τεστ PSA για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπισή τους.

Οι άνδρες με ελαττωματικό γονίδιο BRCA2 διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο καρκίνο του προστάτη και θα μπορούσαν αν επωφεληθούν από την εξέταση PSA για την πρώιμη διάγνωση της νόσου υποστηρίζουν οι ερευνητές του βρετανικού Ινστιτούτου Έρευνας για τον Καρκίνο (Cancer Research UK)

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η εξέταση PSA για το ειδικό προστατικό αντιγόνο δεν είναι κατάλληλη για το γενικό πληθυσμό, ενώ είναι γνωστό ότι υπάρχουν περιορισμοί στην εξέταση – συμπεριλαμβανομένων ψευδώς θετικών ή αρνητικών αποτελεσμάτων καθώς και υπέρ- διάγνωσης που συνιστά μεγάλη ταλαιπωρία για τους άνδρες.

Ωστόσο νέα ερευνητικά δεδομένα αποκαλύπτουν ότι το τεστ PSA είναι πιο πιθανό να εντοπίσει πιο σοβαρές μορφές του καρκίνου του προστάτη σε άνδρες φορείς του ελαττωματικού γονιδίου BRCA2 παρά σε μη φορείς, υποδεικνύοντας ότι αυτοί οι άνδρες μάλλον θα ωφεληθούν περισσότερο από τη συστηματική εξέταση PSA.

Στην έρευνα που δημοσιεύθηκε στο European Urology οι ερευνητές του βρετανικού Ινστιτούτου Έρευνας για τον Καρκίνο εξέτασαν περίπου 1400 άνδρες και σύγκριναν τους φορείς του γονιδίου με τους μη φορείς.

Στους άνδρες προσφέρθηκε η δυνατότητα ετήσιου τεστ PSA και βάσει των αποτελεσμάτων τους δόθηκε είτε η δυνατότητα βιοψίας και συνακόλουθης θεραπείας είτε επανεξέτασης τον επόμενο χρόνο.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι οι άνδρες φορείς του BRCA2 είχαν διπλάσιες πιθανότητες να διαγνωστούν με καρκίνο του προστάτη συγκριτικά με τους μη φορείς.

Επίσης διαπίστωσαν ότι οι φορείς διαγιγνώσκονταν σε νεαρότερη ηλικία – κατά μέσο όρο στα 61 συγκριτικά με τα 64 έτη για τους μη φορείς.

Σημαντικό είναι επίσης ότι οι άνδρες με το ελαττωματικό γονίδιο BRCA2 διαγιγνώσκονταν με πιο σοβαρούς όγκους – με το 77% των ανδρών να έχουν κλινικά σημαντική νόσο συγκριτικά με το 40% των μη φορέων.

Η έρευνα δεν κατέστη δυνατό να διαπιστώσει κατά πόσο η εξέταση PSA μείωσε τον αριθμό των ανδρών που πέθαναν από καρκίνο του προστάτη, μια σημαντική παράμετρος ωστόσο για να αποδείξει την αξία την εξέτασης σε κάθε ομάδα ασθενών.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα του PSA όπως η υπερπλασία του προστάτη, ορισμένα φάρμακα, οι ουρολοιμώξεις και η πρόσφατη εκσπερμάτιση. Επίσης είναι αναμενόμενο ότι τα ψευδώς θετικά αποτελέσματα οδηγούν σε αναίτια ανησυχία και αχρείαστες βιοψίες.

Η έρευνα αυτή παρέχει περισσότερες ενδείξεις ότι το ελαττωματικό γονίδιο BRCA2 αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη στους άνδρες και δείχνει ότι απαιτείται μια καλύτερη εξέταση για τη διάγνωση αυτών.

Τα γονίδια BRCA1 και BRCA2 συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού και των ωοθηκών. Αλλά είναι λιγότερο γνωστό ότι το ελαττωματικό BRCA2 αυξάνει επίσης τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη, αν και δεν είναι γνωστό σε ποιο βαθμό. Υπολογίζεται ότι ένας στους 300 άνδρες μπορεί να είναι φορέας του ελαττωματικού γονιδίου, αλλά μερικοί εξ αυτών θα αναπτύξουν τελικά καρκίνο του προστάτη.

Η επικεφαλής ερευνήτρια Rosalind Eeles καθηγήτρια  Ογκογενετικής στο Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο εξήγησε ότι ενώ για τις γυναίκες φορείς του ελαττωματικού γονιδίου BRCA δίνονται επιλογές όπως η προληπτική χειρουργική επέμβαση και η συστηματική παρακολούθηση, για τους άνδρες φορείς δεν υπάρχουν αντίστοιχες επιλογές, γεγονός που καθιστά σημαντική την τρέχουσα έρευνα.

«Βάσει των αποτελεσμάτων μας θα συστήναμε σε αυτούς τους άνδρες συστηματικά τεστ PSA ώστε να διαγνωστούν έγκαιρα και να αντιμετωπιστούν» εξηγεί η καθηγήτρια Eeles.


Νίκη Ψάλτη
Πηγή : ygeiamou.gr


Στρατιωτικός χαιρετισμός από τους παίκτες της Εθνικής Τουρκίας! Ακόμα να τους αποκλείσουν;



Την ώρα που η Τουρκία έχει εισβάλει στη Συρία με ανεξέλεγκτες βάρβαρες επιθέσεις κατά των Κούρδων, οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας του ποδοσφαίρου της χώρας έσπευσαν να δείξουν τη… συμπαράστασή τους στον στρατό κάνοντας ένα παράνομο για την ποδοσφαιρική ομοσπονδία χαιρετισμό.

Στο πλαίσιο της νίκης τους με 1-0 επί της Αλβανίας για τα προκριματικά του Euro 2020, πανηγύρισαν το γκολ και την επικράτηση μπροστά στους οπαδούς τους, κάνοντας στρατιωτικό χαιρετισμό.

Τώρα περιμένουμε τις κυρώσεις από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία που επιφέρουν μέχρι και αποκλεισμό από την διοργάνωση.


Ιαπωνία : Ο ουρανός «βάφτηκε» μωβ – Πώς εξηγείται το φαινόμενο



Είναι ενδεικτικό ότι μετεωρολόγοι έχουν συγκρίνει τον τυφώνα Hagibis με τον ισχυρό τυφώνα Ida, ο οποίος είχε αφήσει πίσω του 1.269 νεκρούς στην Ιαπωνία το 1958.

Γιατί έγινε μωβ ο ουρανός

Την ίδια ώρα σεισμός 5,3 Ρίχτερ χτύπησε την περιοχή. Μάλιστα, πριν τα φαινόμενα που συνδέονται με τον τυφώνα αρχίσουν να σφυροκοπούν το Τόκιο ο ουρανός πήρε μαβιά χρώματα.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν αμέσως με φωτογραφίες που έδειχναν τον ουρανό να είναι μωβ, λίγο πριν χτυπήσει ο τυφώνας.



Όπως εξηγεί η Daily Express, o μωβ ουρανός είναι ένα φαινόμενο που συχνά προηγείται ή ακολουθεί ένα μεγάλο τυφώνα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το βρετανικό μέσο, το φαινόμενο ονομάζεται «σκέδαση».

Η σκέδαση συμβαίνει όταν τα μόρια και τα μικρά σωματίδια στην ατμόσφαιρα επηρεάζουν την κατεύθυνση του φωτός, προκαλώντας διασκορπισμό του φωτός.

Ο μετεωρολόγος Lauren Rautenkranz εξήγησε το φαινόμενο όταν εντοπίστηκε στη Φλώριντα μετά τον τυφώνα Μάικλ το 2018.


«Καθώς το ηλιακό φως φθάνει στη Γη, τα περισσότερα από τα χρώματα του φάσματος είναι σε θέση να φτάσουν στην επιφάνεια της γης χωρίς διακοπή. Αλλά τα βραχύτερα μήκη κύματος, όπως το μπλε και το μωβ, διασκορπίζονται προς πάσα κατεύθυνση, το φως αναπηδά από σωματίδιο σε σωματίδιο μέχρι τελικά να φτάσει στα μάτια μας».

Όπως εξήγησε, τα μάτια μας μπορούν να ανιχνεύσουν μόνο το μπλε, επειδή το βιολετί είναι το μικρότερο μήκος κύματος του χρωματικού φάσματος.

Αλλά πριν από μια μεγάλη καταιγίδα, οι συνθήκες είναι σωστές για να κάνει την εμφάνισή του το μωβ χρώμα.

Στην ατμόσφαιρα υπάρχει υγρασία, τα σύννεφα βρίσκονται κοντά στο έδαφος και, αν ο ήλιος ανατέλει ή δύει μπορούμε να δούμε το πραγματικό χρώμα του ουρανού.


Πηγή : in.gr


Δυσαρέσκεια Χρυσοχοΐδη για την εγκληματικότητα! Εάν δεν αλλάξει υπουργέ ο ποινικός κώδικας δεν θα μειωθεί το έγκλημα



Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δικαίως έδειξε την έντονη δυσαρέσκεια του εχθές κατά την σύσκεψη για την εγκληματικότητα.

Είναι γεγονός ότι η εγκληματικότητα του δρόμου δεν έχει καταπολεμηθεί στο βαθμό που έχει ζητήσει ενώ οι επιτελείς της αστυνομίας του παρουσίασαν ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο, όπως υποστήριξαν, θα φέρει τα αποτελέσματα που περιμένουν.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης θέλει να μειώσει κατά 25% την εγκληματικότητα σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις, αλλά δεν είναι μόνο θέμα αστυνόμευσης η μείωση της, είναι και θέμα αυστηροποίησης του ποινικού κώδικα για τα εγκλήματα της καθημερινότητας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να ευνοήσει κακοποιούς συντρόφους με τον νέο ποινικό κώδικα λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, χωρίς καμία ηθική σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών.

Έτσι με τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ , το έγκλημα γιγαντώθηκε περισσότερο αφού οι ποινές που αντιμετωπίζουν οι κακοποιοί είναι χάδι και δεν τους φοβίζει τίποτα και κανένας.

Στόχος του υπουργείου είναι οι πολίτες να αισθάνονται ασφάλεια όταν βρίσκονται στο δρόμο ενώ στα ΜΜΜ να μην νιώθουν ότι απειλούνται από τις συμμορίες του δρόμου που αρπάζουν ακόμα και μέρα – μεσημέρι πορτοφόλια και κινητά από πολίτες.

Για να γίνει αυτό κύριε Υπουργέ θα πρέπει να πιέσετε, να αλλάξει σύντομα και άμεσα ο ποινικός κώδικας με αυστηρότερες ποινές, για να το σκέφτονται δύο φορές όσοι θέλουν να διαπράξουν έγκλημα


Έρχονται αυξήσεις σε συντάξεις και μισθούς μέσω κρατήσεων



Αυξήσεις έως 37,50 ευρώ στα καθαρά ποσά μηνιαίων αποδοχών θα λάβουν από τον Ιανουάριο του 2020 εκατομμύρια μισθωτοί του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς επίσης και εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι, μιας και από το νέο έτος ο υπολογισμός της μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος επί των μισθών και των συντάξεων θα γίνεται με βάση τη νέα ευνοϊκότερη φορολογική κλίμακα που προωθεί η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο «Ελεύθερος Τύπος» από τις 23 Σεπτεμβρίου, στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών εντός των προσεχών εβδομάδων στη Βουλή θα περιλαμβάνονται διατάξεις που θα προβλέπουν τις παρακάτω αλλαγές στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων:

1.Μείωση του ελάχιστου φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 9% για το τμήμα του ετήσιου εισοδήματος μέχρι τα 10.000 ευρώ.


2.Μείωση της ετήσιας έκπτωσης φόρου από τα 1.950 στα 777 ευρώ για τους φορολογούμενους χωρίς εξαρτώμενα τέκνα. Η νέα μειωμένη έκπτωση των 777 ευρώ, διαιρούμενη με τον νέο μειωμένο συντελεστή φόρου 9%, θα δίνει και πάλι «έμμεσο» βασικό αφορολόγητο περίπου 8.636 ευρώ, όσο και το ισχύον σήμερα.

3.Προσαύξηση της έκπτωσης φόρου των 777 ευρώ κατά 33 ευρώ εφόσον ο φορολογούμενος βαρύνεται με 1 εξαρτώμενο τέκνο. Δηλαδή, η συνολική έκπτωση φόρου για κάθε μισθωτό και συνταξιούχο με 1 εξαρτώμενο τέκνο θα ανέρχεται σε 810 ευρώ, που σημαίνει αφορολόγητο στα 9.000 ευρώ. Στην ουσία το αφορολόγητο θα αυξηθεί από τα 8.863 ευρώ που ανέρχεται σήμερα.

4.Προσαύξηση της έκπτωσης φόρου των 777 ευρώ κατά 123 ευρώ εφόσον ο φορολογούμενος βαρύνεται με 2 εξαρτώμενα τέκνα (συν 33 ευρώ για το πρώτο και συν 90 ευρώ για το δεύτερο τέκνο). Δηλαδή, η συνολική έκπτωση φόρου θα ανέρχεται σε 900 ευρώ. Η έκπτωση αυτή δίνει «έμμεσο» αφορολόγητο 10.000 ευρώ (από 9.091 ευρώ που ανέρχεται σήμερα).

5.Περαιτέρω προσαύξηση της έκπτωσης φόρου των 900 ευρώ κατά 220 ευρώ για κάθε επιπλέον εξαρτώμενο τέκνο μέχρι το 4ο. Συνεπώς:

Η συνολική έκπτωση φόρου για κάθε μισθωτό και συνταξιούχο με 3 εξαρτώμενα τέκνα θα ανέρχεται σε 1.120 ευρώ, που ισοδυναμεί με «έμμεσο» αφορολόγητο 11.000 ευρώ (από 9.545 ευρώ σήμερα).

Η συνολική έκπτωση φόρου για κάθε μισθωτό και συνταξιούχο με 4 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα θα ανέρχεται σε 1.340 ευρώ (900 ευρώ μέχρι τα 2 τέκνα + 220 ευρώ για το 3ο τέκνο + 220 ευρώ για το 4ο τέκνο και τα επόμενα). Η έκπτωση αυτή αντιστοιχεί σε “έμμεσο” αφορολόγητο το 12.000 ευρώ (από τα 9.545 ευρώ σήμερα).

6.Σταδιακή αποκλιμάκωση της έκπτωσης φόρου κατά 20 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος πάνω από το επίπεδο των 12.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει π.χ. ότι την έκπτωση φόρου των 777 ευρώ, που θα ισχύει για κάθε μισθωτό και συνταξιούχο χωρίς εξαρτώμενα τέκνα, θα την καρπώνονται ολόκληρη μόνο όσοι δηλώνουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ. Αντιθέτως, για όσους δηλώνουν πάνω από το επίπεδο αυτό, η έκπτωση φόρου θα είναι μικρότερη από 777 ευρώ. Έτσι, για μισθωτό χωρίς τέκνα με ετήσιο εισόδημα 14.000 ευρώ θα ισχύει έκπτωση φόρου 737 ευρώ (μείον 40 ευρώ για τα 2.000 ευρώ πλέον των 12.000 ευρώ του ετήσιου εισοδήματός του).

7. Μείωση κατά μία ποσοστιαία μονάδα των συντελεστών που επιβάλλονται σε επίπεδα εισοδήματος ανώτερα των 20.000 ευρώ. Οι συντελεστές θα μειωθούν από 29%, 37% και 45% σε 28%, 36% και 44% αντίστοιχα.

Η νέα κλίμακα

Με τις παραπάνω αλλαγές, η νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος η οποία θα ισχύσει από το 2020 για μισθωτούς και συνταξιούχους θα έχει ως εξής:

-Συντελεστές φόρου 9% για το τμήμα του ετήσιου εισοδήματος μέχρι τα 10.000 ευρώ.

-Συντελεστής 22% για το τμήμα από τα 10.000,01 έως τα 20.000 ευρώ.

-Συντελεστής 28% για το τμήμα από τα 20.000,01 έως τα 30.000 ευρώ.

–Συντελεστής φόρου 36% για το τμήμα από τα 30.000,01 έως τα 40.000 ευρώ.

–Συντελεστής φόρου 44% για το τμήμα του ετήσιου εισοδήματος πάνω από τα 40.000 ευρώ.

Οφέλη

Η αναμορφωμένη κλίμακα υπολογισμού του φόρου εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους θα προκαλέσει μειώσει ετήσιων φορολογικών επιβαρύνσεων:

–Κατά 37 έως 177 ευρώ για όσους δεν βαρύνονται με τέκνα και δηλώνουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 8.636 και μέχρι 19.000 ευρώ.

–Μόλις κατά 17 ευρώ για άσους δεν βαρύνονται με τέκνα και δηλώνουν εισοδήματα άνω των 19.000 και μέχρι 50.000 ευρώ. Κατά 20 έως 160 ευρώ για όσους βαρύνονται με 1 τέκνο και δηλώνουν από 8.863 ευρώ και μέχρι 20.000 ευρώ.

–Κατά 170 έως 420 ευρώ για όσους βαρύνονται με 2 τέκνα και δηλώνουν πάνω από 9.091 ευρώ. Κατά 100 έως 450 ευρώ για όσους βαρύνονται με 3 τέκνα και δηλώνουν πάνω από 9.545 ευρώ.

Οι μειώσεις αυτές θα γίνουν αντιληπτές τμηματικά, σε μηνιαία βάση, από τον Ιανουάριο του 2020, όταν η νέα αναμορφωμένη φορολογική κλίμακα Θα λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό των μηνιαίων κρατήσεων φόρου εισοδήματος επί των μισθών και των συντάξεων.

Σύμφωνα με αναλυτικούς πίνακες παραδειγμάτων που παραθέτει ο Ελεύθερος Τύπος, με την εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας οι μηνιαίες κρατήσεις φόρου εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους θα μειωθούν από 1ης-1-2020:

–Έως 14,75 ευρώ για όσους λαμβάνουν από 617 ευρώ κάθε μήνα και δεν βαρύνονται με τέκνα.

–Έως 13,33 ευρώ για όσους λαμβάνουν πάνω από 633 ευρώ κάθε μήνα και βαρύνονται με 1 τέκνο.

–Έως 35 ευρώ για όσους λαμβάνουν πάνω από 650 ευρώ κάθε μήνα και βαρύνονται με 2 τέκνα.

–Έως 37,50 ευρώ για όσους λαμβάνουν πάνω από 682 ευρώ κάθε μήνα και βαρύνονται με 3 τέκνα.

Οι μειώσεις αυτές Θα προκαλούν ισόποσες αυξήσεις στα καθαρά ποσά αποδοχών που λαμβάνουν κάθε μήνα οι παραπάνω μισθωτοί και συνταξιούχοι.



Ελεύθερος Τύπος


Ανασύσταση της ΔΕΛΤΑ



Σε τελική φάση βρίσκεται η διαδικασία ανασύστασης της ομάδας ΔΕΛΤΑ, όπως προεκλογικά αλλά και από το βήμα της ΔΕΘ είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τουλάχιστον 120 άτομα από την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), την Aμεση Δράση και άλλες υπηρεσίες της Αττικής έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία να μετατεθούν στην υπό σύσταση ομάδα, ανταποκρινόμενοι σε κατεπείγουσα διαταγή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ). Εξ αυτών, 30 υπηρετούσαν και στο παρελθόν στην ομάδα μέχρι την κατάργησή της το 2015.

Το σχετικό έγγραφο είχε ημερομηνία 25 Σεπτεμβρίου και ζητούσε από τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν το αργότερο μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου αίτηση να αποσπαστούν στην Υποδιεύθυνση Επιχειρήσεων και Προστασίας Μαρτύρων της Ασφάλειας, «αποκλειστικά για τη συγκρότηση ομάδων δίκυκλης αστυνόμευσης». Παρά τις περί του αντιθέτου πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, συνολικά 120 αστυνομικοί εξέφρασαν επίσημα ενδιαφέρον να στελεχώσουν τη νέα ομάδα. Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής σχεδιασμό, θα απαρτίζεται από 90 άτομα και θα ανήκει οργανικά όχι στην Aμεση Δράση, αλλά στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και συγκεκριμένα την ΟΠΚΕ. Δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί εάν η ομάδα θα διατηρήσει το παλιό όνομά της (ΔΕΛΤΑ) ή εάν θα μετονομαστεί.

Οι αστυνομικοί που θα μετέχουν σε αυτή θα έχουν μερική επιχειρησιακή ανεξαρτησία. Τι σημαίνει αυτό;  Θα μπορούν αυτόνομα αλλά πάντα κατόπιν άνωθεν εντολής να επεμβαίνουν για την αντιμετώπιση «μπαχαλάκηδων» στο κέντρο της Αθήνας, όπως επίσης και να διενεργούν ελέγχους για θέματα εγκληματικότητας. Ταυτόχρονα, όμως, θα συνεπιχειρούν με συναδέλφους τους από τις υφιστάσμενες Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (μετακινούνται με τζιπ) σε εξορμήσεις π.χ. στη Δυτική Αττική, ενώ θα ενεργοποιούνται και σε περιπτώσεις οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων. Αντίθετα, όπως επισημαίνεται από αρμόδια χείλη, δεν θα χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια μαζικών διαδηλώσεων, όπως συνέβαινε στο παρελθόν με συχνά ιδιαίτερα προβληματικά αποτελέσματα.

Σε κάθε βάρδια θα υπάρχουν ετοιμοπόλεμες τρεις ομάδες δικυκλιστών, των δέκα άτομων η καθεμία. Οι αστυνομικοί θα εκτελούν 6ωρες και όχι 8ωρες βάρδιες, ενώ κατόπιν σχετικών εισηγήσεων, είναι πιθανό να εισπράττουν ένα επιπλέον επίδομα ύψους περίπου 80 ευρώ υπό μορφή «εκτός έδρας» αποζημίωσης. Η αρχική σκέψη των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. ήταν η νέα ΔΕΛΤΑ να υπαχθεί στην Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης (πρώην ΜΑΤ), όπως είχε προσωρινά συμβεί στις αρχές του 2016. Τότε, 65 από τους 300 ΔΕΛΤΑδες είχαν συγκροτήσει τη βραχύβια ομάδα ΟΜΙΚΡΟΝ. Εκείνο το εγχείρημα, ωστόσο, είχε θεωρηθεί αποτυχημένο από τους ίδιους τους αστυνομικούς που είχαν πάρει μέρος, καθώς όπως κατήγγειλαν, ουδέποτε ενσωματώθηκαν στην ΥΑΤ. Eτσι, όταν στις αρχές Σεπτεμβρίου 60 πρώην στελέχη της ομάδας κλήθηκαν στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ και ρωτήθηκαν εάν ενδιαφέρονται να μετάσχουν στην ανασύσταση της ομάδας, όλοι τους ανεξαιρέτως απάντησαν αρνητικά.

Τη λύση στο αδιέξοδο έδωσε η πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και του προϊσταμένου της Πέτρου Τζεφέρη να ενσωματώσει τη νέα δύναμη δίκυκλης αστυνόμευσης στην Υποδιεύθυνση Επιχειρήσεων. 


Γιάννης Σουλιώτης
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Σεισμική διέγερση στον κόλπο του Λαγάνα με αλλεπάλληλους σεισμούς



Έχουν γίνει περίπου 20 σεισμοί από χθες στην Ζάκυνθο με μεγαλύτερο τον χθεσινοβραδινό ο οποίος είχε μέγεθος 4.4 Ρίχτερ.

Οι υπόλοιποι σεισμοί είναι από 1.5- 2.8 Ρίχτερ, το Γεωδυναμικό έχει δίκτυο στην περιοχή και παρακολουθεί το φαινόμενο


Αγοράκι γεννήθηκε με τρία πόδια και δύο γεννητικά όργανα


Το αγοράκι έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, ενώ πλέον οι γιατροί υποστηρίζουν ότι το παιδί θα έχει φυσιολογική ζωή.



Οι επιστήμονες στη Μόσχα θεωρούν ότι το τρίτο πόδι που είχε δύο πατούσες και βρισκόταν ανάμεσα στα άλλα δύο πόδια του, προερχόταν από τον δίδυμό του που δεν κατάφερε να αναπτυχθεί πλήρως στη μήτρα της μαμάς του. Το βρέφος, επίσης, γεννήθηκε με δύο μόρια αλλά χωρίς πρωκτό.


Η ύπαρξη του τρίτου ποδιού διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια υπερήχου στη μητέρα που αρνήθηκε να κάνει έκτρωση και το μωρό γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό τον Ιούλιο του 2018.


Επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία για την εισβολή στη Συρία



Η απόφαση μπορεί να ληφθεί στη Σύνοδο των ηγετών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες στις 17 με 18 Οκτωβρίου και θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Νωρίτερα, η Γερμανία πρώτη έκανε γνωστό ότι απαγόρευσε τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία, αντιδρώντας στην τουρκική πολεμική επιχείρηση κατά των Κούρδων μαχητών (YPG) στα βόρεια της Συρίας, σύμφωνα με την γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα “Bild Am Sonntag” που επικαλείται δηλώσεις του Γερμανού υπουργού των Εξωτερικών Χάικο Μάας.

Ακολούθησε η Γαλλία που αποφάσισε να διακόψει τις εξαγωγές προς την Τουρκία παντός είδους πολεμικού υλικού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο της επίθεσης στη Συρία, ανακοίνωσαν σήμερα τα υπουργεία Αμυνας και Εξωτερικών.

«Η απόφαση είναι αμέσου εφαρμογής», διευκρινίζουν σε κοινή ανακοίνωση τα δύο υπουργεία.

«Το συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης το οποίο θα συνέλθει στις 14 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο θα δώσει την ευκαιρία για τον συντονισμό μίας ευρωπαϊκής προσέγγισης προς την κατεύθυνση αυτή».


Ισλαμιστές αντάρτες σύμμαχοι των Τούρκων σκοτώνουν αμάχους φωνάζοντας «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» όπως ο ISIS




Το βίντεο δείχνει ισλαμιστές αντάρτες συμμάχους των Τούρκων να βρίσκουν Κούρδους αμάχους και να τους εκτελούν εν ψυχρώ φωνάζοντας όπως οι τζιχατζιστές «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Στον ίδιο δρόμο μάλιστα λίγο νωρίτερα είχαν εκτελέσει την αρχηγό ενός Κουρδικού κόμματος. Μπλόκαραν το αυτοκίνητό της, έσυραν τους επιβάτες έξω και τους σκότωσαν.

Τα μέλη των ισλαμιστικών ομάδων αυτών είναι πρώην αντάρτες που πολεμούσαν κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ χρηματοδοτούνται για να δολοφονούν εν ψυχρώ από την Αγκυρα.

This is what’s happening in N. Syria now. Most stable part of the country is being ruined. These armed groups are executing people on M4 Highway earlier today