Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Ν.Δ. : Πρωτοφανής υποβάθμιση των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού, με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ


Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την πρωτοφανή υποβάθμιση στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πρωτοφανής υποβάθμιση του επιπέδου σπουδών, σε σημείο “διωγμού”  των Ελλήνων μαθητών από τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Το Υπουργείο Παιδείας, χαμένο στις ιδεοληψίες του, αποφάσισε να στερήσει σημαντικούς πόρους από τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, να μη στελεχώσει τα τμήματα ελληνικής γλώσσας σε παραδοσιακά κέντρα της διασποράς, να αποδυναμώσει τα αμιγή σχολεία από εκπαιδευτικούς βασικών ειδικοτήτων, επαναφέροντας τις αποσπάσεις με επιμίσθιο, που εν τέλει δεν μπορεί να ικανοποιήσει.

Αλήθεια, δεν γνώριζαν στη Κυβέρνηση ότι με τις ανεδαφικές διατάξεις του Ν. 4415/16 για τις αποσπάσεις και παρατάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό θα προκαλούσαν προβλήματα στη στελέχωση των σχολικών μονάδων της ομογένειας; 

Δεν γνώριζε ο Υπουργός, ότι η καθυστέρηση της διαδικασίας των αποσπάσεων και η απώλεια της οργανικής θέσης, των υπό απόσπαση εκπαιδευτικών, θα οδηγούσε μοιραία στην έλλειψη εκδήλωσης ενδιαφέροντος και την αδυναμία στελέχωσης των σχολικών μονάδων του εξωτερικού;

Δεν αποτελεί δείγμα διοικητικής ανεπάρκειας η διαπίστωση του αρμόδιου Υφυπουργού, ότι η καθυστέρηση στη στελέχωση των σχολείων οφείλεται στην “εφαρμογή μεταβατικών διατάξεων”;

Αντί λοιπόν ο αρμόδιος Υπουργός να αναλάβει τις ευθύνες του, σπέρνει απροκάλυπτα έριδες στους εκπαιδευτικούς του εξωτερικού, μεταθέτοντας την ευθύνη για τα προβλήματα στη στελέχωση των σχολείων.

Η ομογένεια και τα ελληνόπουλα του εξωτερικού, έχουν καταλάβει πλέον με ποιους έχουν να κάνουν και δεν πείθονται με υποσχέσεις “ασπιρίνες” για στελέχωση των σχολείων έως τις 15 Οκτωβρίου, αφού τα κενά θα παραμένουν μεγάλα για όλο υπόλοιπο σχολικό έτος». 


Οι αναρχικοί που πολεμούν στην Συρία απειλούν για το ΑΠΘ και τα Εξάρχεια "Θα ματώσετε για να τα πάρετε"


Τον τελευταίο καιρό διαβάζουμε για την έκκληση των πρυτανικών αρχών να επέμβει η αστυνομία για απελευθερωθεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο  Θεσσαλονίκης από τους κακοποιούς γιατί κινδυνεύουν φοιτητές και παρακολουθούμε τις δολοφονικές επιθέσεις αντιεξουσιατών στο κέντρο της Αθήνας στα Εξάρχεια.

Πρόσφατα διαβάσαμε στο newsit.gr για αντιεξουσιαστές που εκπαιδεύονται στον ένοπλο αγώνα πολεμώντας μαζί με τους αντάρτες στην Συρία και επαναλαμβάνουμε εκπαιδεύονται στο ένοπλο αγώνα.


Σε ένα από τα πολλά συνθήματα γραμμένο στα ελληνικά που παρουσιάζουν οι αντιεξουσιαστές αναφέρουν ρητά και κατηγορηματικά ότι μόνο ένα ματώσουν θα αποκαταστήσουν την νομιμότητα οι ελληνικές αρχές στο ΑΠΘ και στα Εξάρχεια "ΑΠΘ ΤΗ ΡΟΖΑΒΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑΤΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΜΑΤΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ"


Η εκπαίδευση των συντρόφων αντιεξουσιαστών στην Συρία δεν πρέπει να δημιουργεί ανησυχία μόνο στην αστυνομία, αλλά σε όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας που δεν δείχνει ανοχή στους συντρόφους και σε όλους τους Έλληνες πολίτες που δεν ανέχονται την ανομία στα Πανεπιστήμια και στους δρόμους της Αθήνας.


Κετογονική δίαιτα: Τα υπέρ και τα κατά



Κετογονική δίαιτα - Σήμερα, υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές τάσεις διατροφής που μπορεί να είναι δύσκολο να παρακολουθείτε τι είναι καλό και τι κακό. Και ακόμα και τότε, μάλλον θα βρείτε μικτές κριτικές. Αν και ορισμένοι εμπειρογνώμονες επικεντρώνονται στα οφέλη, άλλοι εστιάζουν στα αρνητικά.

Μία από αυτές τις τάσεις διατροφής είναι η κετογονική δίαιτα ή, πιο σωστά, η κετογονική διατροφή.

Ωστόσο, προτού προχωρήσετε σε οποιοδήποτε σχέδιο διατροφής, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι μπορεί να αντιμετωπίσετε.

Η Tanya Zuckerbrot, καταχωρημένη διαιτολόγος στη Ν. Υόρκη, περιγράφει τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες παρενέργειες από την κετογονική δίαιτα. Έτσι μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας αν σας ταιριάζει.

Τι είναι η κετογονική δίαιτα

Με απλά λόγια είναι μια δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες και μέτριας περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη. Αυτό θέτει τον οργανισμό σας σε κατάσταση κέτωσης. Όταν η διατροφή σας στερείται υδατάνθρακες, αλλά έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, το συκώτι σας δημιουργεί κετόνες. Αυτές είναι ουσίες που παράγονται όταν ο οργανισμός διασπά το λίπος για ενέργεια. Η διαδικασία της κέτωσης μεταβολίζει το λίπος για να παρέχει ενέργεια, πράγμα που σημαίνει ότι καίτε λίπος και όχι υδατάνθρακες για να πάρετε ενέργεια. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να χάσετε κιλά από καύση λίπους, καθώς το σώμα σας είναι σε λειτουργία καύσης λίπους.

Κετογονική δίαιτα: Πιθανές παρενέργειες

Ακούγεται σαν μια δίαιτα με οφέλη, σωστά; Σίγουρα, αυτός ο τρόπος διατροφής μπορεί να είναι άμεσα για ορισμένα άτομα, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί η δύσκολη μετάβαση από την τωρινή σας διατροφή σε μια κετογονική δίαιτα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κάποιες ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Όταν σταματήσετε να τρώτε υδατάνθρακες και τους αντικαταστήσετε με λίπη και πρωτεΐνη, το σώμα χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί στις αλλαγές. Αυτό μπορεί να πάρει από μέρες έως και εβδομάδες. Μπορεί να παρατηρήσετε ομίχλη εγκεφάλου, κόπωση, μυϊκές κράμπες, διάρροια και ναυτία. Η κατανάλωση πρωτεΐνης θα σας κρατήσει χορτασμένους για περισσότερο χρόνο. Αλλά αυτό από μόνο του δεν θα αποτρέψει τις ενοχλήσεις που μπορεί να νιώσετε μέχρι το επόμενο γεύμα σας. Η έλλειψη υδατανθράκων μπορεί να προκαλέσει πτώση του σακχάρου στο αίμα σας και να σας κάνει να αισθάνεστε πολύ.

Επιπλέον, μπορεί επίσης να είστε πεινασμένοι και να παρατηρήσετε να έχετε μεγάλη επιθυμία για υδατάνθρακες. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα σας θα προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα διατροφική κατάσταση.

Επίσης, μην εκπλαγείτε αν η αναπνοή σας αρχίσει να... αλλάζει. Η ακετόνη, μια από τις κετόνες που παράγονται στην κετογονική δίαιτα, μπορεί να κάνει την αναπνοή σας να μυρίζει σαν βερνίκι νυχιών. Επίσης, οι ειδικοί προειδοποιούν και για “άλλες πιθανές παρενέργειες που θα χρειαστούν παρακολούθηση”. Σημειώνουν, ότι “η έγκαιρη ανίχνευσή τους μπορεί να προλάβει παθήσεις, όπως ουρολοίμωξη ή πέτρες στην ουροδόχο κύστη, καθώς και ασθενέστερα οστά (οστεοπενία, πρόδρομος της οστεοπόρωσης)”. Όταν δεν τρώτε αρκετούς υδατάνθρακες και παίρνετε πάρα πολλά λίπη και πρωτεΐνες, μπορεί να βρεθείτε με έλλειψη ασβεστίου στα οστά σας. Και όταν βρίσκεστε σε κατάσταση κέτωσης, τα επίπεδα pH των ούρων σας γίνονται πιο όξινα. Αυτό μπορεί να καταστρέψει το ασβέστιο στο σώμα και να αυξήσει τον κίνδυνο για πέτρες στα νεφρά, λόγω της αυξημένης πίεσης στους νεφρούς.



Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγή : iatropedia.gr


Έλληνες αναρχικοί που πολεμούν στην Συρία στο πλευρό ανταρτών στην Ράκα!


Συναγερμός έχει σημάνει στην ελληνική αστυνομία. Φωτογραφίες που «ανέβηκαν» στο Indymedia απεικονίζουν Έλληνες μαχητές στη Ράκκα να πολεμούν για την απελευθέρωση της από τους τζιχαντιστές.

Οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τα «κρυμμένα» πρόσωπα τα οποία κρατούν τα όπλα και ποζάρουν μπροστά από έναν τοίχο, που έχει και το ελληνικό σύνθημα: «Ζήτω η Διεθνιστική Επαναστατική Αλληλεγγύη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί δείχνουν να έχουν σκιαγραφήσει τρία πρόσωπα… Έναν γνωστό στον αντιεξουσιαστικό χώρο που συχνάζει στα Εξάρχεια και δυο ακόμη από μία μεγάλη πόλη της Ελλάδας. 






Πρόκειται για την δεύτερη φορά που δημοσιεύονται φωτογραφίες με Έλληνες αντιεξουσιαστές που πολεμούν στην Συρία.

Το κείμενο που συνόδευε τις  φωτογραφίες

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΑΚΚΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι μάχες για την απελευθέρωση της Ράκκα βρίσκονται ολοκληρώνονται το επόμενο διάστημα. Την ίδια στιγμή, όμως, οι εξελίξεις στις γύρω περιοχές συνεχίζονται, με πιο πρόσφατη το δημοψήφισμα για ανεξάρτητο κράτος εκ μέρους του καθεστώτος Μπαρζάνι, με πολλαπλές γεωπολιτικές και στρατηγικές σημάνσεις για το μέλλον της επανάστασης στην Ροζάβα όσο και γενικότερα.

Το φεουδαλικό-αστικό καθεστώς Μπαρζανί και οι πολιτικές του κινήσεις με κανένα τρόπο δεν θα πρέπει να κατανοούνται ανεξάρτητα από τις επιδιώξεις του για ηγεμόνευση μέσα στο κουρδικό κίνημα κοινοτικού συνομοσπονδισμού, παράλληλα με την γεωπολιτική στρατηγική του ΝΑΤΟ.

Η έμπρακτη αλληλεγγύη στην ισχυροποίηση της αυτονομίας της Ροζάβα και της υπεράσπισης των κατακτήσεών της, αποτελεί και θα αποτελεί και στο προσεχές μέλλον ένα διαρκές διακύβευμα και αγωνιστικό καθήκον, τόσο τοπικά όσο και παγκόσμια.

Οι σύντροφοι του Επαναστατικού Συνδέσμου Διεθνιστικής Αλληλεγγύης αποστέλουν το πλήρες φωτογραφικό υλικό, το οποίο στάλθηκε με προηγούμενη την ανακοίνωσή μας και δεν έγινε εφικτό να δημοσιοποιηθεί ολόκληρο. 





Ταυτόχρονα, στέλνουμε τους επαναστατικούς μας χαιρετισμούς στους συντρόφους στον ελλαδικό χώρο. Σε όσους συνεχίζουν να αγωνίζονται στον δύσκολο δρόμο για την επανάσταση, την ισότητα, την ελευθερία. Σε όσους παραμένουν πιστοί στο επαναστατικό καθήκον για μια ελεύθερη ζωή με όσες δυνάμεις έχουν. Σε όσους ζουν για να αντικρύσουν την ανατολή της ουτοπίας.

Στα μέτωπα των πολεμικών μαχών γνωρίζουμε καλά και δεν ξεχνούμε ποτέ ότι ο πόλεμος της κοινωνικής ειρήνης είναι το ίδιο απάνθρωπος, σκληρός και βίαιος πάνω στα σώματα και τις συνειδήσεις μας.

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

Η ΣΚΛΑΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ

Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

03/10/2017

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Οι πρώτες φωτογραφίες ντοκουμένο

Πριν από λίγους μήνες, στην περιοχή της Ροζάβα, στη βόρεια Συρία Έλληνες αναρχικοί φωτογραφίζονταν με πολεμικά όπλα στα χέρια…

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” αναρχικοί από διάφορες χώρες του κόσμου καταφτάνουν για να πολεμήσουν τον ISIS και να εκπαιδευτούν δίπλα σε έμπειρους αντάρτες. Κατά καιρούς στις ελληνικές αρχές έφταναν πληροφορίες ότι έχουν μεταβεί στη Ροζάβα Έλληνες αναρχικοί, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκε τόσο έντονη δραστηριότητα Ελλήνων, που εκφράζεται κυρίως από μία ομάδα, τον Επαναστατικό Σύνδεσμο Διεθνιστικής Αλληλεγγύης (RUIS).

Ποζάρουν με όπλα και πανό γραμμένα στα ελληνικά

«Από τη Ροζάβα μέχρι την Αθήνα, τα απελευθερωμένα εδάφη του αγώνα θα ματώσετε για να τα πάρετε. Αλληλεγγύη στις καταλήψεις» έγραψαν στον τοίχο όπου φωτογραφίζονται ενώ σε άλλη φωτογραφία, που επίσης τραβήχτηκε στο δυτικό Κουρδιστάν, ανάμεσα σε μαχητές με καλάσνικοφ και ρουκετοβόλα, υπάρχει πανό που γράφει στα ελληνικά: «Ούτε βήμα πίσω». 




Φοβούνται πως θα μάθουν την τέχνη του πολέμου και θα την εφαρμόσουν στην Ελλάδα

Ο RUIS, όπως αναφέρεται σε σχετικό κείμενο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, «οργανώθηκε από μία αφοσιωμένη ομάδα Ελλήνων. Έστειλαν μέλη να πολεμήσουν στη Ροζάβα αλλά επικεντρώθηκαν στα πρακτικά ζητήματα του αγώνα». Η πιο γνωστή οργάνωση αναρχικών στο δυτικό Κουρδιστάν είναι οι «Διεθνιστικές Επαναστατικές Λαϊκές Αντάρτικες Δυνάμεις» (IRPGF).

Οι μετακινήσεις Ελλήνων στη Ροζάβα έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον των αρμόδιων υπηρεσιών ασφαλείας. Και αυτό διότι σε κείμενα αναρχικών που πολεμούν εκεί διατυπώνεται η άποψη ότι οι πολεμιστές θα εκπαιδευτούν στον ανταρτοπόλεμο και στη συνέχεια θα μπορέσουν να εφαρμόσουν αυτά που έμαθαν στις πατρίδες τους.


Πηγή : newsit.gr


Νέα Δημοκρατία : Το τι λέει ένας απαξιωμένος πρωθυπουργός ελάχιστη σημασία έχει πια


Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε την χθεσινή εμφάνιση του δήθεν επιτυχημένου Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και υπογραμμίζει ότι «αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας συγκρούονται με την πραγματικότητα που ο ίδιος δημιούργησε».

Η ΝΔ σχολιάζει  : «τα μέτρα 15 δις ευρώ αντί για παροχές 12 δις. Τον αναιμικό ρυθμό ανάπτυξης, κάτω από όλες τις προβλέψεις. Τη γενιά των 360 ευρώ, με τις νέες θέσεις εργασίας να είναι κατά 60% θέσεις μερικής απασχόλησης».

«Το τέταρτο Μνημόνιο με μέτρα μετά το 2018, το οποίο έχει ήδη υπογραφεί, κάνει το νέο ψέμα για δήθεν τέλος της επιτήρησης ακόμα πιο εξοργιστικό. Οι πολίτες θυμούνται τι υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας και βλέπουν τι έκανε. Το τι λέει ένας απαξιωμένος πρωθυπουργός ελάχιστη σημασία έχει πια», καταλήγει στην ανακοίνωση της η ΝΔ.


Επαναστατική χειρουργική κόλλα κλείνει τραύματα μέσα σε ένα λεπτό



Επανάσταση στη χειρουργική υπόσχεται να φέρει μια νέα, εξαιρετικά ελαστική και αποτελεσματική χειρουργική κόλλα, η οποία «σφραγίζει» τραύματα μέσα σε διάστημα περίπου ενός λεπτού, εξαφανίζοντας την ανάγκη για ράμματα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του University of Sydney, ερευνητές του, σε συνεργασία με επιστήμονες από τις ΗΠΑ ανέπτυξαν τη συγκεκριμένη κόλλα, ονόματι MeTro. Η υψηλή της ελαστικότητα την καθιστά ιδανική για το σφράγισμα τραυμάτων σε ιστούς που διαστέλλονται και συστέλλονται συνέχεια, όπως τραύματα σε πνεύμονες, καρδιές και αρτηρίες, που κινδυνεύουν να ανοίξουν ξανά. Επίσης, είναι αποτελεσματική και σε εσωτερικά τραύματα σε δυσπρόσιτες περιοχές, τα οποία κλασσικά απαιτούσαν ράμματα εξαιτίας της παρουσίας υγρού γύρω, το οποίο περιόριζε την αποτελεσματικότητα κολλών άλλων ειδών.

Η MeTro σκληραίνει μέσα σε 60 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που δέχεται επεξεργασία με υπέρυθρο φως, και η τεχνολογία αυτή έχει ένα ενσωματωμένο ένζυμο υποβάθμισης, το οποίο μπορεί να τροποποιηθεί ρυθμίζοντας τη διάρκεια της κόλλας: Από ώρες μέχρι μήνες – όσο απαιτείται για να θεραπευτεί πλήρως το τραύμα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο Science Translational Medicine, σε paper από το Charles Perkins Centre του University of Sydney, το Northeastern University της Βοστώνης, το Wyss Institute for Biologically Inspired Engineering στο Harvard University και το Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC) στη Βοστώνη. H ΜeTro συνδυάζει τεχνολογίες φυσικών ελαστικών πρωτεϊνών με φωτοευαίσθητα μόρια και έχουν γίνει δοκιμές της σε ένα μεγάλο εύρος κλινικών συνθηκών.


Πηγή : kefaloniapress.gr


Απολογούνται, σήμερα, οι 7 για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη



Απολογούνται, σήμερα, και αναμένεται ως τις 10.00 να έχουν ήδη οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου οι επτά που έχουν ήδη συλληφθεί για την υπόθεση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Οι δύο φαίνεται να αρνούνται την εμπλοκή τους στην υπόθεση, ωστόσο οι υπόλοιποι έχουν αποδειχθεί ... λαλίστατοι! 

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι:

Διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους, απόπειρα εκβίασης από κοινού, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου και εμπρησμός.

Πρόκειται για τις σοβαρότερες κακουργηματικές κατηγορίες ενώ οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν και πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες.

Ο ένας κατηγορούμενος, ο ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου που θεωρείται ως συνδετικός κρίκος των δύο ομάδων απαγωγέων αρνείται τα πάντα. Ο δικηγόρος του Θωμάς Λεχωβίτης δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο εντολέας του αρνείται τα πάντα και πως τα "παιδαριώδη στοιχεία", όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος,  δεν επαρκούν ώστε να διώκεται για 5 κακουργήματα.

Ο ίδιος έφερε σαν παράδειγμα στοιχείου ότι εις βάρος του είναι το ότι έκανε βόλτα με κάποιους συγκατηγορούμενους.

Η σημερινή διαδικασία αναμένεται μαραθώνια, ωστόσο οι αρχές εξακολουθούν να εργάζονται στην υπόθεση, η οποία όχι μόνο δεν έχει κλείσει, αλλά, όπως όλα δείχνουν, θα "έρθουν" και νέες συλλήψεις.

Οι αστυνομικοί μιλούν για τέσσερα με πέντε συγκεκριμένα άτομα που μπαίνουν στο "κάδρο", εκ των οποίων τουλάχιστον τα τρία τοποθετούνται στον αρχικό πυρήνα, ενώ υπάρχουν σαφείς ενδείξεις και για την εμπλοκή άλλων, οι οποίοι φέρονται να είχαν περισσότερο βοηθητικό ρόλο.




Πηγή : cretalive.gr


Αντιδράσεις για το εξώδικο της Εκκλησίας στον Ραγκούση



Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε το εξώδικο της Εκκλησίας της Ελλάδος στον Γιάννη Ραγκούση με αφορμή θέσεις που εξέφρασε για το νομοσχέδιο αναγνώρισης ταυτότητας φύλου. 

Σε δήλωση του ο κ. Ραγκούσης εξέφρασε τη λύπη του για την αντίδραση αυτή και τόνισε: «Υπερασπίζομαι πάντοτε τη γνώμη μου και τις αντιλήψεις μου. Μιλάω πάντα με παρρησία. Φυσικά και να υποστώ τη βάσανο των δικαστηρίων. Οι τοποθετήσεις μου αφορούν καταστάσεις. Όλα τα πρόσωπα, ανεξαιρέτως, έχουν το σεβασμό μου».

Την συμπαράσταση του εξέφρασε στον κ. Ραγκούση ο Σταύρος Θεοδωράκης: «Οι μητροπολίτες φορούν ράσα και όχι τηβέννους. Και σε κάθε περίπτωση η εποχή των αφορισμών έχει τελειώσει» ανέφερε σε δήλωση του ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Να αναθεωρήσει τη στάση της σε ό,τι αφορά την επαπειλούμενη δίωξη εναντίον του Γιάννη Ραγκούση κάλεσε την Ιερά Σύνοδο το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου. « Οι προσπάθειες της εκκλησιαστικής ηγεσίας να παρέμβει με τρόπο που να θέτει σε αμφισβήτηση θέματα ελευθερίας του λόγου, της έκφρασης, όσο και της διακυβέρνησης, προκαλούν εύλογα ερωτήματα»τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Αντιθέτως ο Απόστολος Πόντας έστρεψε τα πυρά του εναντίον του συνυποψηφίου του. « Είναι εντελώς άστοχη η δήλωση του κ. Ραγκούση, όπως και η στιγμή που επέλεξε να την κάνει, καθώς περιέχει σεξιστικό και ρατσιστικό σχόλιο και επί της ουσίας εκτρέπει τον Νέο Φορέα από τον κύριο στόχο του, που δεν είναι άλλος από την ενεργοποίηση στην πολιτική όλων των πολιτών» αναφέρει σε δήλωση του.


Πηγή : tovima.gr


Τραγική επίδειξη κίτς και πλούτου από τον Σαουδάραβα βασιλιά


Για μια 4ήμερη επίσημη επίσκεψη του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν Μπιν Αμπντουλάζιζ στη Ρωσία, πήρε μαζί του 1.500 ανθρώπους συνοδεία, μια χρυσή κυλιόμενη σκάλα καθώς και τα δικά του έπιπλα.

Συγκεκριμένα, στη Ρωσία μεταφέρθηκαν 800 κιλά τροφίμων, ενώ μέλη της βασιλικής συνοδείας αντικατέστησαν μέλη του προσωπικού του ξενοδοχείου Four Seasons που έμεινε ο βασιλιάς και αξιωματούχοι καθώς σύμφωνα με πηγές  αυτοί "γνωρίζουν ακριβώς πώς πίνουν τον καφέ τους". 

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας έκλεισε δύο πολυτελή ξενοδοχεία για την διαμονή της αποστολής κατά την διάρκεια της επίσκεψης, Το Ritz Carlton και το Four Seasons, το κόστος για την κράτηση των δύο ξενοδοχείων ανέρχεται περίπου στα 3 εκατ. δολάρια χωρίς  να περιλαμβάνονται τα έξοδα των μελών της αντιπροσωπείας για υπηρεσίες, γεύματα και θεραπείες spa.

Και τα δύο ξενοδοχεία θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό ως τις 8 Οκτωβρίου όπου θα τελειώσει και η επίσημη επίσκεψη του βασιλιά.






ΑΑΔΕ: Στο TAXIS η νέα λίστα με 6.225 μεγαλοοφειλέτες


Η λίστα είναι επικαιροποιημένη με βάση τα στοιχεία έως και τις 9 Αυγούστου 2017

Τη νέα λίστα με 6225 μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου, φυσικά πρόσωπα, που χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ, ανήρτησε στο TAXIS η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με τις συνολικές οφειλές να ανέρχονται σε 19,7 δισεκ. ευρώ. 

Η λίστα είναι επικαιροποιημένη με βάση τα στοιχεία έως και τις 9 Αυγούστου 2017, ενώ δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν οφειλές που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση τμηματικής καταβολής.




Πηγή : SKAI


iPhone 8 Plus με διογκωμένη μπαταρία και στην Ελλάδα μπαταρία



Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, πρόκειται για τουλάχιστον πέντε διαφορετικά περιστατικά που αφορούν το νέο  iPhone 8 Plus και έρχονται από το Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία, την Ταϊβάν, τον Καναδά.

Ένα περιστατικό συνέβη και στην Ελλάδα με διόγκωση μπαταρίας με αποτέλεσμα να ξεκολλήσει η οθόνη του κινητού.   

Εκπρόσωπος της Apple τόνισε στη Guardian ότι η εταιρία εξετάζει το θέμα. Ορισμένες από τις συσκευές εξετάζονται ήδη από συμβεβλημένους συνεργάτες στις αντίστοιχες χώρες. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple αντιμετωπίζει προβλήματα με τις μπαταρίες νέων μοντέλων, και τα τελευταία περιστατικά με διογκωμένες μπαταρίες που έχουν ως αποτέλεσμα να ξεκολλάει η οθόνη από τη συσκευή, θεωρούνται μεμονωμένα περιστατικά ελαττωματικών συσκευών, ή προβλημάτων που παρουσιάζονται κατά τη μεταφορά τους.   


Έκαναν τους ανθρωπιστές βόλεψαν τις ΜΚΟ και "πάρκαραν" τους πρόσφυγες στην Ελλάδα να υποφέρουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ


Διαβάζουμε στο in.gr με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τα χάλια της κυβέρνησης και στο θέμα των προσφύγων που το είχαν κάνει σημαία στην αρχή της διακυβέρνησης της παρουσιάζοντας με πρώτη την κυρία Τασία τους ανθρωπιστές.

Με μελανά χρώματα περιέγραψαν οι ερευνήτριες της οργάνωσης Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch), τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στην Μόρια της Λέσβου και στα άλλα νησιά, όπου υπάρχουν hot spots, παρουσιάζοντας στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές τα ευρήματα των ερευνών τους από τις επισκέψεις τους στα ελληνικά νησιά και με επίκεντρο τα δικαιώματα των προσφύγων, των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών με αναπηρία στη χώρα μας.

H ερευνήτρια Ερμίνα Τσερίμοβιτς περιγράφει: «Από αυτή την εβδομάδα οι σχεδόν 5.000 άνθρωποι είναι παγιδευμένοι εκεί χωρίς αξιοπρεπή πρόσβαση σε σωστό καταφύγιο, νερό, υγιεινή ή προστασία. Καθώς περπατάει κανείς και πηγαίνει στον καταυλισμό της Μόρια, βλέπει δεκάδες άτομα, πολλά εκ των οποίων παιδάκια, στριμωγμένα σε μικροσκοπικά αντίσκηνα και πέφτει η θερμοκρασία. Μια φορά υπήρξε βροχόπτωση και όλα τα αντίσκηνα επέτρεπαν στο νερό να μπει στο εσωτερικό και οι άνθρωποι ήταν απελπισμένοι, γιατί όλες οι μικρές κουβερτούλες που είχαν ήταν όλες βρεγμένες.

»Δεν υπάρχει νερό στη Μόρια και ο κόσμος έχει πρόσβαση στο νερό μόνο τρεις φορές την ημέρα για 30-40 λεπτά. Δεν υπάρχει ζεστό νερό. Είδαμε να φτάνει το νερό και μικρά παιδάκια, από τεσσάρων ετών και πάνω, να τρέχουν ξυπόλητα στο βραχώδες έδαφος με μπουκάλια στα χεράκια τους προσπαθώντας να τα γεμίσουν και να παλέψουν για το νερό μαζί με 4.000 άλλους ανθρώπους. 

»Κάθε μέρα βλέπαμε μικρά παιδάκια, τα οποία τουρτούριζαν και ήταν έξω με τα εσώρουχα τους, ενώ οι μητέρες τούς έριχναν νερό στο κεφάλι προσπαθώντας να τα καθαρίσουν και να τα προστατεύσουν από τις ψείρες και από την ψώρα. Αυτό που επίσης μας σόκαρε, ήταν ότι παρόλο που η ελληνική κυβέρνηση και άλλοι υπεύθυνοι για το Hot Spot της Μόρια γνωρίζουν ότι η Μόρια δεν είναι προσβάσιμη σε ανθρώπους με αναπηρία, εμείς συναντήσαμε πολλούς ανθρώπους με αναπηρία, οι οποίοι ζουν εκεί και για αυτούς, κυριολεκτικά, δεν υπάρχει η παραμικρή πρόσβαση στα ντους ή στις τουαλέτες, που είναι απολύτως απροσπέλαστες. Συναντήσαμε ένα νέο άνθρωπο που ζούσε στη Μόρια για δύο μήνες και δεν κατάφερε να κάνει ούτε ένα ντους. Πήραμε συνέντευξη από πολλές μόνες γυναίκες, οι οποίες ζούσαν στη Μόρια και είχαν παιδάκια και μας είπαν ότι ένιωθαν αγωνία κάθε μέρα λόγω της παρενόχλησης που αντιμετώπιζαν από τους άντρες των καταυλισμών. 

»Κυριολεκτικά κάθε άνθρωπος, μας μίλησε για καυγάδες που ξεσπούν κάθε νύχτα, με την αστυνομία να στέκεται άπρακτη και να μην κάνει το παραμικρό για να προστατεύσει τους ανθρώπους. Όλοι λένε τι θα κάνουμε, θα ζούμε στα αντίσκηνα όταν θα έρθει ο χειμώνας; Οι ψυχολόγοι, που δουλεύουν στη Μόρια, μαζί με τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο που ρωτήσαμε, μας επιβεβαίωσαν ότι πολλοί προσπάθησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους λόγω της απίστευτης αγωνίας και του συναισθηματικού πόνου που βιώνουν λόγω αυτών των συνθηκών».

Οι κυρίες Εύα Κοσσέ και Emina Cerimovic, μετά από εννεαήμερη αποστολή στην Λέσβο, όπου διεξήγαγαν ενδελεχή έρευνα και μίλησαν με δεκάδες πρόσφυγες για την κατάσταση εκεί, ανέφεραν πως εκεί βρίσκονται «στην κυριολεξία εγκλωβισμένοι σε απάνθρωπες συνθήκες» άντρες, γυναίκες και παιδιά. 

«Παρακολουθώ στενά την κατάσταση στα νησιά από την αρχή της προσφυγικής κρίσης, από το 2015, κι έχω να πω ότι είναι η πρώτη φορά από τότε που διεξάγω έρευνες στα νησιά, που βλέπω την κατάσταση στην Μόρια, να είναι τόσο άσχημη για όλους και πόσο μάλλον για τα άτομα με αναπηρία, που είναι εγκλωβισμένα εκεί» είπε η κ. Κοσσέ, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την «πάρα πολύ άσχημη κατάσταση στα νησιά και ειδικά στη Λέσβο». 

«Χιλιάδες άνθρωποι ζητούν προστασία και ασφάλεια, είναι παγιδευμένοι σε επιδεινούμενες συνθήκες, μέσω ενός κύματος νέων αφίξεων, που αποτελούνται, κυρίως, από γυναίκες και παιδιά. Χαρακτηριστικά, τα στατιστικά του Σεπτεμβρίου για τη Λέσβο, από τα σχεδόν 3.000 άτομα η πλειοψηφία ήταν παιδιά και ο υπόλοιπος πληθυσμός χωρίζεται σε γυναίκες και άνδρες. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων αυτών ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, ομάδες που πρέπει, να προστατεύονται όπως τα άτομα με αναπηρίες, τα θύματα βασανιστηρίων, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι γυναίκες μόνες, οι μονογονεϊκές οικογένειες. 

»Ενώ θα έπρεπε να προστατεύονται και να μεταφέρονται στην ενδοχώρα σε κατάλληλες και ανθρώπινες δομές, περπατώντας στην Μόρια την τελευταία εβδομάδα αντικρίσαμε ανθρώπους σε αναπηρικά καροτσάκια, αντικρίσαμε γυναίκες μόνες, ηλικιωμένους και εκατοντάδες, εάν όχι χιλιάδες, παιδιά, συμπεριλαμβανομένων νεογέννητων παιδιών. Ακόμα πιο ανησυχητικό όμως, είναι το γεγονός, πως αντικρίσαμε χιλιάδες ανθρώπους σε απόγνωση», περιέγραψε η κ. Κοσσέ και προσέθεσε πως η πολιτική περιορισμού στα νησιά, προκειμένου να εφαρμοσθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας έχει καταστρεπτικές συνέπειες για την ψυχική υγεία των ανθρώπων. 

«Στην ουσία, δημιουργεί ψυχικά προβλήματα. Ο εγκλωβισμός αυτός, όπου 5.000 άνθρωποι βρίσκονται στοιβαγμένοι μέσα στη Μόρια, η οποία είναι σχεδιασμένη για να φιλοξενεί 2.000 άτομα, δημιουργεί ψυχικά προβλήματα» είπε. 

Οι δύο ερευνήτριες παρακίνησαν την Επιτροπή να αποστείλει ερωτήματα στα υπουργεία και την κυβέρνηση για τον τρόπο που προτίθενται να αντιμετωπίσει την κατάσταση. 



Απετράπη τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη το 2016, αποκάλυψαν οι αρχές



Μια έφοδος τζιχαντιστών στην Τάιμς Σκουέρ και στο νεοϋορκέζικο μετρό, με υπόδειγμα τις επιθέσεις στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες: το σχέδιο αυτό απετράπη το καλοκαίρι του 2016, αποκάλυψε την Παρασκευή η εισαγγελία της Νέας Υόρκης, χάρη στην επέμβαση ενός πράκτορα του FBI που είχε παρεισφρήσει μεταξύ των προσώπων που το απεργάζονταν.

Την επίθεση σχεδίαζαν δύο 19χρονοι, ο Αμπντουλραχμάν Ελ Μπαχνασάουι, καναδός υπήκοος, και ο Τάλχα Χαρούν, αμερικανός υπήκοος που ζει στο Πακιστάν. Επρόκειτο να διαπραχθεί «κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού», από τις αρχές του Ιουνίου ως τις αρχές του Ιουλίου του 2016, σύμφωνα με ανακοίνωση του εισαγγελέα του Μανχάταν.

Όμως ένας πράκτορας του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας, παριστάνοντας το μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) που σχεδίαζε μια «νέα 11η Σεπτεμβρίου», κατάφερε να έλθει σε επαφή μαζί τους μέσω smartphones και να πάρει μέρος στις συζητήσεις και στις προετοιμασίες τους: την αγορά εκρηκτικών τύπου TATP—που προτιμούν οι τζιχαντιστές—στον Καναδά από τον Ελ Μπαχνασάουι, την άφιξή του στις ΗΠΑ τον Μάιο του 2016, την αναγνώριση των γραμμών του μετρό που θα στοχοθετούνταν, σύμφωνα με την εισαγγελική ανακοίνωση.

Στις επαφές που έκανε με τον πράκτορα του FBI, ο νεαρός Καναδός διαβεβαίωνε ότι ήθελε να «σκοτώσει πολύ κόσμο» και να επιτεθεί σε συναυλίες: «μπαίνουμε με τα όπλα στα χέρια, σαν αυτό που έκαναν οι τύποι στο Παρίσι», ανέφερε, παραπέμποντας στις επιθέσεις που διαπράχθηκαν στη γαλλική πρωτεύουσα τον Νοέμβριο του 2015, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Μανχάταν.

Ο Τάλχα Χαρούν σχεδίαζε να φθάσει στις ΗΠΑ την τελευταία στιγμή για να πάρει μέρος στη διάπραξη των επιθέσεων. Στα μηνύματα προς τον πράκτορα, χαρακτήριζε το μετρό «τέλειο στόχο» και διαβεβαίωνε πως ήθελε να «σκοτώσει όσους περισσότερους επιβάτες ήταν δυνατό», όπως είχε συμβεί στην επίθεση στις Βρυξέλλες την 22α Μαρτίου 2016.

Ο Ελ Μπαχνασάουι συνελήφθη από το FBI την 21η Μαΐου 2016 στο Κράνφορντ (Νιού Τζέρσεϊ), 30 χλμ. νοτιοδυτικά της Νέας Υόρκης.

Ομολόγησε τον Οκτώβριο την ενοχή του σε επτά κατηγορίες, εκ των οποίων τρεις—συνομωσία για τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής, διάπραξη τρομοκρατικής ενέργειας και τοποθέτηση βομβών σε δημόσιο χώρο και στις δημόσιες συγκοινωνίες—επισύρουν ισόβια κάθειρξη. Θα μάθει την ποινή του τη 12η Δεκεμβρίου.

Ο Χαρούν, τον οποίο βαρύνουν πέντε κατηγορίες, συνελήφθη στο Πακιστάν τον Σεπτέμβριο του 2016. Οι αρχές των ΗΠΑ ευελπιστούν ότι θα εκδοθεί σύντομα. Οι κατηγορίες σε βάρος του επίσης επισύρουν ισόβια.

Στα μηνύματα που είχε ανταλλάξει με τον πράκτορα του FBI, ο νεαρός είχε διαβεβαιώσει ότι ήθελε να «περικυκλώσουν την Τάιμς Σκουέρ» και να σκοτώσουν «χιλιάδες» ανθρώπους.

Ένας τρίτος άνδρας, ο Ράσελ Σαλίκ, φιλιππινέζος υπήκοος, 37 ετών, συνελήφθη στις Φιλιππίνες τον Απρίλιο κι αναμένεται επίσης να εκδοθεί στις ΗΠΑ.

Είχε συμβάλει στη χρηματοδότηση των επιθέσεων, στέλνοντας λίγα περισσότερα από 400 δολάρια, μέσω του πράκτορα του FBI, για την αγορά πυρομαχικών και εκρηκτικών.

Μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και με την κλιμάκωση των επιθέσεων στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, η Νέα Υόρκη ζει με τη διαρκή ανησυχία μιας νέας τρομοκρατικής ενέργειας, κι οι τουριστικοί προορισμοί όπως η Τάιμς Σκουέρ παρακολουθούνται στενά.

Η πιο πρόσφατη επίθεση στην αμερικανική οικονομική πρωτεύουσα είχε γίνει τη 17η Σεπτεμβρίου 2016, όταν μια βόμβα τοποθετημένη σε κάδο απορριμμάτων είχε εκραγεί Σάββατο βράδυ στην πολυσύχναστη συνοικία Τσέλσι, χωρίς να προκαλέσει παρά μόνο τραυματισμούς.

Ο μοναδικός ύποπτος, ο Άχμαντ Ραχίμι, ένας Αμερικανός με καταγωγή από το Αφγανιστάν, κατηγορείται ότι είχε τοποθετήσει κι έναν δεύτερο μηχανισμό μερικούς δρόμους πιο μακριά που όμως βρέθηκε κι εξουδετερώθηκε πριν εκραγεί, καθώς κι έναν τρίτο στο Νιού Τζέρσεϊ, που δεν προκάλεσε θύματα.

Ο Ραχίμι συνελήφθη δύο ημέρες αργότερα, έπειτα από ανταλλαγή πυρών, και στην κατοχή του βρέθηκε ένα σημειωματάριο με κείμενα που αποδίδονται στον Οσάμα μπιν Λάντεν και σε έναν ιδεολόγο του ΙΚ. Η δίκη του άρχισε τη Δευτέρα στο Μανχάταν.



Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS
Καθημερινή


Αντρόπιαστος Τσίπρας έκανε πάλι τον επιτυχημένο κοροιδεύοντας όσους τον άκουγαν



Είπε για ακόμα μία φορά τα απίστευτα και χωρίς κανένα ήθος και ντροπή έκανε τον πιο επιτυχημένο πρωθυπουργό που πέρασε από την Ελλάδα

Διαβεβαίωσε ότι «το πρόγραμμα θα τελειώσει στην ώρα του», υποστήριξε ότι «βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά θετικό μομέντουμ για την ελληνική Οικονομία» και υποσχέθηκε ότι η δουλειά που κάνει η κυβέρνηση θα αποδώσει καρπούς.

Επανέλαβε δε ότι «περνάμε από το Grexit στο Grinvest» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα φύγει η χώρα από τα μνημόνια και την επιτροπεία.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει να παινευτεί κιόλας, θέλει να αφήσει τους άλλους να τον παινέψουν και είπε : «Δεν είμαστε μάγοι, αλλά ούτε μαθητευόμενοι μάγοι. Δεν θέλω να το παινευτώ, αλλά τα δύο αυτά δύσκολα χρόνια έχουν συσσωρεύσει μια εμπειρία που άλλοι πρωθυπουργοί δεν έχουν ούτε σε δύο δεκαετίες».

Ο Αλέξης Τσίπρας διαχώρισε την επιχειρηματικότητα σε υγιή και διαπλεκόμενη. «Καταδικάζω την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα της μίζας, της διαπλοκής των θαλασσοδανείων που δημιούργησαν, εξέθρεψαν και αξιοποίησαν οι κυβερνήσεις του «χθες» με την βοήθεια κάποιων «επιχειρηματιών» χωρίς καμία επένδυση των οποίων η μόνη τους προσφορά ήταν η απομύζηση κρατικών κονδυλίων. Και αυτή ήταν μια από τις μεγαλύτερες αιτίες της κρίσης» είπε με έμφαση την ώρα που παρακολουθούσε και ο Ιβάν Σαββίδης την ομιλία

Ο Τσίπρας υπεραμήνθηκε της επιχειρηματικίτητας αγνοώντας ότι του φεύγουν και όσοι τόλμησαν να επενδύσουν με κυβέρνηση ΣΥΡΖΑΝΕΛ «υπάρχει η υγιής επιχειρηματικότητα. Η επιχειρηματικότητα που σέβεται τους νόμους, το περιβάλλον και τον εργαζόμενο, το ανθρώπινο δυναμικό. Αυτό είναι το μοντέλο που θα βγάλει τη χώρα στην λεωφόρο της ανάπτυξης. Το μοντέλο της έντασης στη γνώση και όχι της έντασης στην εργασία».

Αναφέρθηκε στην ανάπτυξη κάνοντας τον αρχηγό της επιτυxημένης κυβέρνησης λέγοντας :«Σε κάθε περίπτωση έχουμε αναντίρρητα εισέλθει σε μια τροχιά ανάπτυξης και πρέπει να διατηρήσουμε τα διατηρήσιμα χαρακτηριστικά αυτής της τροχιάς στο μέλλον» είπε ο πρωθυπουργός. Εστειλε δε το μήνυμα για την ανάγκη σύντομης ολοκλήρωσης της γ’ αξιολόγησης. «Εχει μείνει η ασφαλής ολοκλήρωση που περνάει μέσα από την έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Όλες οι πλευρές εργάζονται για το σκοπό αυτό γιατί όλες οι πλευρές έχουν όφελος. Το πρόγραμμα θα τελειώσει την ώρα του και θα μπει ένα τέλος σε αυτή την επώδυνη περίοδο για την Ελλάδα» διαβεβαίωσε.

Σημείωσε δε ότι η «άνεργη ανάπτυξη δημιουργεί μη βιώσιμα κέρδη και τεχνικές φούσκες χωρίς αντίκρισμα».

Αδιαφορώντας για την πραγματική ανεργία που φτάνει στο 28% και για τα στοιχεία που αφορούν τις συνθήκες εργασίες, ο Αλέξης Τσίρπας παραμύθιασε τον κόσμο αναφερόμενος στην ανεργία και είπε ότι «φέτος, μέχρι και τον Ιούλιο, δημιουργήθηκαν 263.000 νέες θέσεις εργασίας, αριθμός ρεκόρ δεκαεξαετίας. Η ανεργία των νέων παραμένει υψηλή αλλά έχει πέσει δέκα μονάδες».

Και εκεί που δεν ντράπηκε καθόλου αγνοώντας τους πολίτες που υποφέρουν είχε το θράσος να πει "Τολμήσαμε μεταρρυθμίσεις στη φορολογία και αποδίδουν"
«Η στρατηγική μας για επιστροφή σε βιώσιμη ανάπτυξη δεν μπορεί παρά να έχει σαν κύριο άξονα τη βιομηχανία και την μεταποίηση» πρόσθεσε ο Τσίπρας τονίζοντας ότι πρέπει να επενδύσουμε στην καινοτομία και στο εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας. «Προχωρήσαμε σε μεταρρυθμίσεις στην φορολογική πολιτική που όλοι διαπίστωναν την αναγκαιότητα τους αλλά δεν τολμούσαν. Εμείς τολμήσαμε να τις φέρουμε, και αρχίζουν να αποδίδουν» υποστήριξε πλήρως στον κόσμο του αρκεί να παραμυθιάζει τον κόσμο που κάνει το λάθος να τον ακούει.








Δάσκαλος με ψυχολογικά προβλήματα κλείδωσε τους μαθητές στην τάξη τους πέταγε βιβλία και τους έβριζε



Το περιστατικό κατήγγειλε στην αστυνομία η ίδια η διευθύντρια του σχολείου, η οποία κατέθεσε μήνυση σε βάρος του εκπαιδευτικού.

Ο δάσκαλος του δημοτικού σχολείου της Αλεξανδρούπολης, κλείδωσε χθες Παρασκευή στην αίθουσα διδασκαλίας, τους μαθητές του και άρχισε να τους πετά βιβλία, να αναποδογυρίζει θρανία και να εξυβρίζει κάποιους εξ' αυτών.

 Πληροφορίες  από το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν πως πέρασε αρκετή ώρα που τα παιδιά παρέμειναν «υπό την ομηρία» του 43χρονου εκπαιδευτικού.

Δύο συμμαθητές τους που είχαν ζητήσει να βγουν από την αίθουσα πριν αυτή κλειδώσει, ενημέρωσαν τη διευθύντρια του σχολείου ότι δεν μπορούν να επιστρέψουν στην τάξη τους καθώς και για τη φασαρία που άκουγαν. 

Μόλις ηρέμησε ο 43χρονος δάσκαλος ξεκλείδωσε την αίθουσα και αναχώρησε από το σχολείο σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Ο 43χρονος, ο οποίος και κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει τη διεύθυνση του σχολείου και γονείς με περιστατικά ανάρμοστης για την ιδιότητά του συμπεριφοράς, εντοπίστηκε και συνελήφθη από τις αστυνομικές Αρχές σήμερα το πρωί. 

Το μεσημέρι οδηγήθηκε στην εισαγγελία όπου αρχικά του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 16 μηνών, ωστόσο μετά την άσκηση έφεσης από τον συνήγορό του, η εισαγγελέας διέταξε την άμεση ψυχιατρική εξέταση-αξιολόγησή του.


Κούλογλου κατά κυβέρνησης για ΕΡΤ: Θα έπρεπε να έχουν γίνει πολύ περισσότερα



Πρέπει να έχουμε μια σοβαρή και ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ 

Την απογοήτευσή του για την κατάσταση στην δημόσια τηλεόραση, εξέφρασε ο δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου. 

«Στην ΕΡΤ δεν τη βλέπω καλή την κατάσταση, θα έπρεπε να είχαν γίνει, εδώ και δύο χρόνια πολύ περισσότερα πράγματα και να είχε ανεβάσει το επίπεδο», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

«Αν ανέβει το επίπεδο στην ΕΡΤ θα διευκόλυνε τα υπόλοιπα κανάλια σε έναν υγιή ανταγωνισμό, προς τα επάνω», σχολίασε.

Ο κ. Κούλογλου ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του με την νέα διοίκηση, ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί. 

«Ελπίζω ότι με την καινούρια διοίκηση θα πάει προς τα πάνω», ανέφερε.  

«Είναι καλύτερο μια ζωντανή τηλεόραση παρά μια που την έχεις κλείσει με μαύρο», σημείωσε και τόνισε ότι «πρέπει να έχουμε μια σοβαρή και ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση».


Νωρίτερα είχε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είχε αναρτήσει άρθρο από το site «tvxs.gr», το οποίο στεφόταν κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στην δημόσια τηλεόραση.

Διαβάστε το άρθρο που ανήρτησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ 

«Η κυβέρνηση δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες ανοίγοντας την ΕΡΤ μετά το "μαύρο", αλλά δυστυχώς η συνέχεια είναι απογοητευτική: η δημόσια ραδιοτηλεόραση παραμένει στο ίδιο ή και χειρότερο σημείο από αυτό που ήταν την ημέρα του κλεισίματος. προς μεγάλη ικανοποίηση των εχθρών της.

Κανονικά ο νέος ιδρυτικός νόμος θα έπρεπε να κατοχυρώνει την ανεξαρτησία της ΕΡΤ από την πολιτική εξουσία, όπως συμβαίνει σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες. Ενα τέτοιο νομικό καθεστώς θα έκανε δυσκολότερη την άλωση της από επόμενες κυβερνήσεις που θα ήθελαν να την ελέγξουν ή να την κάνουν να σιωπήσει, όπως έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά το 2013.

Αν και κάτι τέτοιο θα ήταν μια σημαντική συμβολή στην εγκαθίδρυση στη χώρα δημοκρατικών κανόνων, η σημερινή κυβέρνηση επέλεξε τη πεπατημένη των τελευταίων 45 χρόνων.  Και αναπόφευκτα πληρώνει το πολιτικό κόστος για την επιλογή της, να διοικήσει δηλαδή ένα χώρο που ούτε γνωρίζει ούτε μπορεί απολύτως να ελέγξει.

Η κυβέρνηση δεν έχει το παραμικρό όραμα για το τι θα έπρεπε να είναι μια δημόσια ραδιοτηλεόραση στη σημερινή εποχή. Και δικαιολογημένα, γιατί δεν είναι δικιά της δουλειά να σχεδιάσει την ραδιοτηλεοπτική στρατηγική. Χωρίς σχέδιο και όραμα, η επιλογή των διοικήσεων γίνεται με άγνωστα κριτήρια και προσωπικά παιχνίδια. Και όταν οι διοικήσεις αποχωρούν, κανείς δεν ξέρει τους λόγους της αποχώρησης.

Γιατί επελέγη ως διευθύνων σύμβουλος και αποχώρησε ο κ. Ταγματάρχης και με ποια κριτήρια βρέθηκε ο αντικαταστάτης του; Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Τσακνής αποχώρησε καταγγέλλοντας την συνδιοίκηση της ΕΡΤ με συνδικαλιστές. Υποστηρίζεται επίσης ότι του δόθηκαν υποσχέσεις τόσο από τον αρμόδιο υπουργό όσο και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που δεν τηρήθηκαν. Η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις, εκτός και αν πιστεύει ότι ένα δημόσιο αγαθό αποτελεί προσωπική της ιδιοκτησία.

Η ΕΡΤ είναι σήμερα μια Α.Ε  που λειτουργεί με κανόνες ΔΕΚΟ και κουβαλά τις παθογένειες του παρελθόντος, θυμίζοντας  στιγμές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Με αυτούς τους όρους δεν θα γίνουν ποτέ οι ριζοσπαστικές κινήσεις που απαιτούνται για την εξυγίανση της, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις αγκυλώσεις και τις φοβερές στρεβλώσεις  που διέπουν τα προσόντα και τα καθήκοντα του προσωπικού. Που είτε αδιαφορεί,  είτε δεν έχει  πια το κουράγιο για να ανατρέψει τους συσχετισμούς .

Στα δύο χρόνια που επαναλειτουργεί, η δημόσια ραδιοτηλεόραση έχασε  την τρομερή υποστήριξη του κόσμου που είχε μετά το κλείσιμο της, Δίνει το «πάτημα» σε μια επόμενη κυβέρνηση  να καταργήσει ή να συρρικνώσει εκ νέου την ΕΡΤ, όπως προαναγγέλλεται με εμμονή, φτιάχνοντας μια νέα ΝΕΡΙΤ για λίγους«κολλητούς» της.

Αλλά τότε, αν η σημερινή κυβέρνηση δεν κινηθεί επιτέλους σοβαρά και θεσμικά,  δεν θα υπάρχει κανείς να διαμαρτυρηθεί».



Πηγή : protothema.gr