Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Η Microsoft θα αντικαταστήσει τους δημοσιογράφους του MSN με ρομπότ



Η Microsoft πρόκειται να αντικαταστήσει δεκάδες δημοσιογράφους, που εργάζονται με συμβόλαιο στην ιστοσελίδα της MSN, με τη χρήση αυτοματοποιημένων συστημάτων για την επιλογή των ειδήσεων, όπως μεταδίδουν βρετανικά και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η επιμέλεια των ειδήσεων που παράγουν οι δημοσιογραφικοί οργανισμοί και η επιλογή των τίτλων και των φωτογραφιών που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα MSN γίνεται επί του παρόντος από δημοσιογράφους.

Πλέον αυτό το έργο της παραγωγής ειδήσεων θα αναλαμβάνει η τεχνητή νοημοσύνη, όπως δήλωσαν πηγές στην εφημερίδα Seattle Times.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι η αλλαγή εντάσσεται σε μια αξιολόγηση της λειτουργίας της.

Ο αμερικανικός κολοσσός της τεχνολογίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του: “Όπως όλες οι εταιρείες αξιολογούμε το έργο μας σε τακτική βάση. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να επενδύουμε περισσότερο σε κάποιους τομείς και από καιρού εις καιρόν να ανασυντασσόμαστε σε κάποιους άλλους. Οι αποφάσεις αυτές δεν είναι αποτέλεσμα της παρούσας πανδημίας”.

Η Microsoft, όπως και άλλες τεχνολογικές επιχειρήσεις, πληρώνει δημοσιογραφικούς οργανισμούς για να χρησιμοποιεί ειδήσεις τους στην ιστοσελίδα της.

Αλλά απασχολεί δημοσιογράφους που αποφασίζουν ποιες ειδήσεις θα ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα της και πώς θα προβάλλονται.

Περίπου 50 παραγωγοί ειδήσεων που έχουν συμβόλαιο με την εταιρεία θα χάσουν την δουλειά τους στο τέλος Ιουνίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Seattle Times, αλλά μια ομάδα από δημοσιογράφους πλήρους απασχόλησης θα παραμείνει.

“Είναι αποθαρρυντικό να θεωρούμε ότι τα μηχανήματα μπορούν να μας αντικαταστήσουν… και όμως”, δήλωσε στην εφημερίδα ένας από τους δημοσιογράφους που θα χάσει την δουλειά του.

Κάποιοι από αυτούς που θα απολυθούν προειδοποίησαν ότι η τεχνητή νοημοσύνη πιθανόν να μην γνωρίζει καλά τους αυστηρούς δημοσιογραφικούς κανονισμούς και να καταλήγει να αναρτά ακατάλληλες ειδήσεις.

Η Microsoft είναι μια από τις πολλές τεχνολογικές εταιρείες που πειραματίζονται με μορφές της αποκαλούμενης ρομποτικής δημοσιογραφίας για την μείωση του κόστους. Η Google είναι επίσης μια εταιρεία που επενδύει σε αυτόν τον τομέα.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Κορωνοϊός - Βραζιλία: Τέταρτη χώρα στον κόσμο σε αριθμό νεκρών



Η Βραζιλία μετατράπηκε χθες Σάββατο στη χώρα που κατατάσσεται στην τέταρτη θέση παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των θανάτων που οφείλονται στην COVID-19, καθώς σημειώθηκαν άλλοι 956 σε 24 ώρες, με τον συνολικό απολογισμό να ανέρχεται πλέον σε 28.834 νεκρούς, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, και να ξεπερνά αυτόν της Γαλλίας.

Η γιγαντιαία λατινοαμερικάνικη χώρα των 210 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε εξάλλου χθες Σάββατο νέο θλιβερό ρεκόρ μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 — 26.928 — σε ένα εικοσιτετράωρο, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης να ανέρχεται πλέον σε 465.166.

Οι μοναδικές τρεις χώρες οι οποίες μετρούν επισήμως περισσότερους νεκρούς από ό,τι η Βραζιλία εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού σε όλο τον πλανήτη είναι οι ΗΠΑ (103.758), το Ηνωμένο Βασίλειο (38.376) και η Ιταλία (33.340). Η Γαλλία καταλαμβάνει πλέον την πέμπτη θέση (28.771) σε αυτή την μακάβρια κατάταξη.

Στη Βραζιλία, ειδικοί εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί μπορεί να είναι ακόμη και δεκαπενταπλάσιος από τον επίσημο, με δεδομένο ότι στη χώρα δεν γίνονται μαζικά τεστ, ενώ διατυπώνονται καταγγελίες για μεγάλες καθυστερήσεις στην εξέταση των δειγμάτων.


Πηγή : protothema.gr


Παρατηρητήριο ΝΔ: Fake news τα περί κλεισίματος μονάδων σε «Αγία Σοφία» και «Έλενα Βενιζέλου»! Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το δημιούργησαν



Το Παρατηρητήριο της ΝΔ αναφέρεται σε δημοσιεύματα και αναρτήσεις Συριζαίων περί δήθεν κλεισίματος μονάδων στο ΓΝ Παίδων «Αγία Σοφία» και στο ΓΝ «Έλενα Βενιζέλου».

Αναφέρεται μάλιστα στην απόφαση της διορισμένης από τον ΣΥΡΙΖΑ Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Ευαγγελία Παππά  προσωπική επιλογή του Παύλου Πολάκη, θητεία ως το 2021, και τη Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας Ευτυχία Κούκκου. Για την συγκεκριμένη απόφαση, δεν είχαν ενημερωθεί ούτε η αρμόδια 1η Υγειονομική Περιφέρεια, ούτε το Υπουργείο Υγείας και υπογράφηκε από τις παραπάνω Συριζαίες κυρίες εκ του πονηρού για να δημιουργηθεί θέμα.


Η Νέα Δημοκρατία έκανε αναφορά στο Fake News για το δήθεν κλείσιμο του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και της διακοπής λειτουργίας της μονάδας μαστού του Γενικού Νοσοκομείου Έλενα Βενιζέλου

Το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει τα εξής:

Το Παιδοκαρδιοχειρουργικό του Αγία Σοφία όχι μόνο δεν κλείνει, αλλά ανακαινίζεται, εκσυγχρονίζεται και ενισχύεται χάρη σε μεγάλη δωρεά από τον ιδιωτικό τομέα. Οι εργασίες ανακαίνισης έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Έκτοτε, τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά που χρήζουν καρδιοχειρουργικής επέμβασης, αντιμετωπίζονται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για ασφαλισμένους και ανασφάλιστους από το «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο», του οποίου η φήμη για τις επεμβάσεις καρδιάς είναι διεθνής. Από τη στιγμή που έχει αρθεί η αναστολή των τακτικών χειρουργείων, η λίστα των τακτικών χειρουργείων που εκκρεμούν, εξετάζεται από ομάδα γιατρών του Ωνασείου έτσι ώστε όσα πρέπει, να πραγματοποιούνται άμεσα. Πολύ σημαντικό είναι επίσης να σημειωθεί ότι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», υποδέχεται όλα τα περιστατικά COVID-19 ανηλίκων. Αν σταματούσε η λειτουργία της ως ΜΕΘ-COVID προκειμένου να εξυπηρετεί τακτικά χειρουργεία, αυτό θα είχε ως συνέπεια να μην υπάρχει στη Νότια Ελλάδα ΜΕΘ Παίδων για επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.

Σε ότι αφορά τη Μονάδα Μαστού του Γενικού Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου», αναφέρονται τα εξής:

Όσοι διασπείρουν fake news περί δήθεν κλεισίματος της μονάδας μαστού του Γενικού Νοσοκομείου Έλενα Βενιζέλου αναφέρονται σε μια απόφαση της διορισμένης από τον ΣΥΡΙΖΑ διοικήσεως του νοσοκομείου η οποία έχει ανακληθεί από το Υπουργείο Υγείας. Η απόφαση αφορούσε τη συγχώνευση της Μονάδας με τη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου, και πάρθηκε από τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου κα Ευαγγελία Παππά (επιλογή Πολάκη, θητεία ως το 2021) και τη Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας κα Ευτυχία Κούκκου. Για την συγκεκριμένη απόφαση, δεν είχαν ενημερωθεί ούτε η αρμόδια 1η Υγειονομική Περιφέρεια, ούτε το Υπουργείο Υγείας!

Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του Νοσοκομείου, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έδωσε εντολή να ανακληθεί και να συνεχίσει κανονικά η αυτόνομη λειτουργία της Μονάδας Μαστού.


Νέα πρόκληση από τον Ισλαμολάγνο Βαρουφάκη : Το Ισλάμ Έσωσε Τον Πολιτισμό Μας!



Ανθέλληνας και δεν το κρύβει ο Βαρουφάκης, προκλητικός πάντα, έχει κάνει μεγάλη ζημιά στην χώρα, και όμως κυκλοφορεί ελεύθερος, κάποιοι τον έβαλαν στην βουλή μαζί με τον υπόλοιπο θίασο του ΜεΡΑ25 για να συνεχίσει να προκαλεί τους Έλληνες.

Απίστευτο ρεσιτάλ Ισλαμολαγνίας από τον Βαρουφάκη μετά από ερώτημα που του θέτει ο δημοσιογράφος και σχετίζεται με την τοποθέτηση του καθηγητή Ιωάννη Μάζη ότι το Ισλάμ λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του παρουσιάζει δυσκολίες αφομοίωσης στον δυτικό τρόπο ζωής και σκέψης.

Ακούστε τον :






Τραμπ: Ξεπερασμένο σχήμα οι G7 - Ανέβαλε τη σύνοδο



Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι θα αναβάλλει τη σύνοδο της Ομάδας των Επτά (G7) πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων κρατών του πλανήτη, που ήθελε να διεξαχθεί με παρόντες τους ηγέτες στην Ουάσινγκτον περί τα τέλη Ιουνίου, καθώς και ότι θα προσκαλέσει τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και άλλων χωρών στη συνάντηση.

Η G7 είναι «πολύ ξεπερασμένη» ως σχήμα, «δεν αντανακλά σωστά τι γίνεται στον κόσμο», υποστήριξε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο προεδρικό αεροσκάφος, διευκρινίζοντας πως σκοπεύει να προσκαλέσει στη σύνοδο τους ηγέτες της Νότιας Κορέας, της Αυστραλίας, της Ινδίας και της Ρωσίας και ότι θέλει πλέον να διεξαχθεί το φθινόπωρο.

Η κίνηση σηματοδοτεί μια δραματική μεταστροφή του ενοίκου του Λευκού Οίκου, που ήθελε να φιλοξενήσει τη σύνοδο κορυφής της G7 στην Ουάσινγκτον στα τέλη του επόμενου μήνα για να δείξει ότι αποκαθίσταται η ομαλότητα στη χώρα του μετά την πανδημία του κορονοϊού, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 103.000 Αμερικανούς.

Η G7 αποτελείται από τις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ στις συνόδους της συμμετέχει και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ρωσία εξαιρέθηκε από τις συνόδους της μέχρι τότε G8 πριν από πέντε χρόνια, μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από την Ουκρανία.

Η Αλίσα Φαρά, μια εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, ανέφερε ότι στη σύνοδο της G7 θα προσκληθούν κυρίως παραδοσιακοί σύμμαχοι των ΗΠΑ, με τους οποίους ο Τραμπ σχεδιάζει να συζητήσει για την αντιμετώπιση της Κίνας μελλοντικά.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
skai.gr


Το σχέδιο για την επόμενη ημέρα



Τα λεφτά είναι πολλά. Ακόμα κι αν υπάρξουν αλλαγές στο σχέδιο της Κομισιόν, ο συνδυασμός των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, με τα περίπου 19 δισ ευρώ από το επόμενο ΕΣΠΑ αποτελεί χρυσή ευκαιρία- ίσως την τελευταία- για να μπορέσει η ελληνική οικονομία να κάνει το άλμα, με ένα “ελατήριο” 50 δισ ευρώ.

Η απόφαση για τη μετάβαση στην επόμενη ημέρα ήταν ειλημμένη πολύ πριν από την πανδημία και γι’ αυτό ανατέθηκε ο στρατηγικός σχεδιασμό σε Επιτροπή Σοφών, υπό το νομπελίστα οικονομολόγο Χ. Πισσαρίδη, με στόχο να παραδώσει τις εισηγήσεις της στον Πρωθυπουργό μέσα στο Φθινόπωρο. Πλέον, μετά τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες, όλα θα (πρέπει να) τρέξουν πιο γρήγορα, καθώς τα κράτη- μέλη θα πρέπει να έχουν έτοιμες εισηγήσεις σχεδίων προς χρηματοδότηση τον Οκτώβριο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το βάρος θα πέσει:
• στον Τουρισμό, ειδικά μετά το φετινό σοκ
• στον αγροτοδιατροφικό τομέα, όπου ήδη υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ
• στη μεταποίηση, όπου η Ελλάδα υπολείπεται του μέσου ευρωπαϊκού όρου
• στον ψηφιακό μετασχηματισμό Κράτους κι επιχειρήσεων
• στην ενέργεια

Ειδικά όσον αφορά στην Ενέργεια, είναι ειλημμένη η απόφαση για “πράσινη” στροφή και στην Αθήνα παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη συζήτηση που “φουντώνει” στις Βρυξέλλες, για το πώς ακριβώς θα συνδεθεί το Πολυετές Δημοσιονομικό Σχέδιο 2021- 2027 και το Ταμείο Ανάκαμψης, με τη μετάβαση σε ένα τελείως διαφορετικό, “πράσινο” οικονομικό περιβάλλον.

Σε αυτό ακριβώς το ευρωπαϊκό πλαίσιο θα “κουμπώσει” το τολμηρό σχέδιο για την απολιγνιτοποίηση της χώρας, με “δίχτυ” προστασίας για τις περιοχές που θα πληγούν, δηλαδή τη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη. Το Σχέδιο θα περιλαμβάνει πλέγμα μέτρων και προβλέψεων που θα αφορούν, μεταξύ άλλων, επενδυτικά και φορολογικά κίνητρα, νέες υποδομές, αξιοποίηση των τοπικών φυσικών πόρων, στήριξη της αγροτικής παραγωγής και του τουρισμού, μετεκπαίδευση των εργαζομένων, εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και δημιουργία νέων μέσω ενός ευέλικτου αναπτυξιακού μετασχηματισμού και της ανάπτυξης όλων των τομέων παραγωγής.

Κεντρικό στόχο της κυβέρνησης αποτελεί και η προώθηση της ηλεκτροκίνησης. Ήδη, έχει συγκροτηθεί Διυπουργική Επιτροπή, η οποία είναι επιφορτισμένη με την εκπόνηση Εθνικού Επιχειρησιακού σχεδίου για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης εντός του 2020, το οποίο θα περιλαμβάνει το σχεδιασμό και την εφαρμογή προγράμματος κινήτρων, τον καθορισμό της χωροθέτησης και τη διαμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των ηλεκτρικών υποδομών φόρτισης. . Ως στόχοι διείσδυσης της ηλεκτροκίνησης έχουν τεθεί η αύξηση του μεριδίου των ηλεκτρικών οχημάτων στην ελληνική αγορά από κάτω του 1% για το 2019 σε τουλάχιστον 8,7% επί των νέων ταξινομήσεων εντός χρονικού διαστήματος 5 ετών (2020-2024), και σε 30% το έτος 2030.


Γιώργος Παππούς
economistas.gr


Μινεάπολις: Πλαστικές σφαίρες εναντίον τηλεοπτικού συνεργείου του Reuters



Δύο μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του Reuters τραυματίστηκαν από σφαίρες καλυμμένες από καουτσούκ στη Μινεάπολις χθες Σάββατο το βράδυ, την ώρα που κάλυπταν τις ταραχές που έχουν ξεσπάσει στην αμερικανική πόλη μετά τον φόνο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες λίγο μετά τις 20:00 (τοπική ώρα) όταν τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στη Μινεάπολις. Η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει ένα πλήθος περίπου 500 ανθρώπων στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης.

Σύμφωνα με το βίντεο που τράβηξε ο εικονολήπτης Χούλιο- Σέζαρ Τσάβες, ένας αστυνομικός σημαδεύει απευθείας εναντίον του, την ώρα που η αστυνομία κάνει εκτεταμένη χρήση πλαστικών σφαιρών και δακρυγόνων για να διαλύσει τους διαδηλωτές.

“Ένας αστυνομικός τον οποίο τραβώ με την κάμερα στρέφεται προς το μέρος μου και με σημαδεύει με το όπλο του που ρίχνει πλαστικές σφαίρες”, δήλωσε ο Τσάβες.

Λίγα λεπτά αργότερα τόσο ο Τσάβες όσο και ο Ρόντνεϊ Σιούαρντ, σύμβουλος ασφαλείας του Reuters, τραυματίστηκαν από πλαστικές σφαίρες όταν βρίσκονταν σε ένα κοντινό βενζινάδικο όπου αναζήτησαν καταφύγιο .

Στο βίντεο που τράβηξε ο Τσάβες την ώρα που έτρεχαν για να βρουν ένα ασφαλές σημείο ακούγονται πυροβολισμοί και ο Σιούαρντ φωνάζει “με χτύπησαν στο πρόσωπο με πλαστική σφαίρα”.

Αργότερα φαίνεται ο Σιούαρντ να λαμβάνει τις πρώτες βοήθειες για ένα βαθύ τραύμα κάτω από το αριστερό του μάτι. Και οι δύο άνδρες φέρουν τραύματα στα χέρια τους, ενώ ο Τσάβες έχει χτυπηθεί και στον σβέρκο.

Οι δύο άνδρες ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν δημοσιογράφοι: Ο Τσάβες κρατούσε κάμερα και φορούσε τη δημοσιογραφική του ταυτότητα στον λαιμό, ενώ ο Σιούαρντ φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο με τη λέξη “Press” πάνω του.

Αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό επίθεσης εναντίον δημοσιογράφων που καταγράφουν τις διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει μετά τον φόνο του Φλόιντ.

Ένας μαύρος δημοσιογράφος του CNN συνελήφθη ζωντανά στον αέρα την ώρα που κάλυπτε τις κινητοποιήσεις στη Μινεάπολις την Παρασκευή.

Επίσης την Παρασκευή στο Λούισβιλ του Κεντάκι μία δημοσιογράφος τηλεοπτικού δικτύου φώναξε “με πυροβολούν” την ώρα που φαίνεται μπροστά στην κάμερα να δέχεται πυρά από πιστόλι πιπεριού. Η αστυνομία του Λούισβιλ ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό.

Η Επιτροπή Δημοσιογράφων για την Ελευθερία του Τύπου ανακοίνωσε, σύμφωνα με τους New York Times, ότι στη διάρκεια των τελευταίων ημέρων έχει λάβει περίπου 10 καταγγελίες που αφορούν δημοσιογράφους, οι οποίες ποικίλουν από απειλές ως επιθέσεις.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Προβάδισμα 22% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση



Σε κάθε δημοσκόπηση που διενεργείται ο πολίτης δείχνει το πόσο εμπιστεύεται την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αντίθετα δείχνει τον αποστροφή του στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να προχωρήσει στην αλλαγή αρχηγού, εάν θέλει να μείνει αξιωματική αντιπολίτευση και δεν κατρακυλήσει στην τρίτη, η ακόμα στην τέταρτη θέση.

Με 42% ποσοστό στην πρόθεση ψήφου έναντι 20,2% του ΣΥΡΙΖΑ προηγείται η Κυβέρνηση σε νέα δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό των «Παραπολιτικών».

Οσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 42%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,2% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6%, το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 2,5%, Αλλο κόμμα επιλέγει το 3,6%, «Λευκό-Ακυρο» 0,8%, «Δεν θα ψηφίσω» 2,2%», Αναποφάσιστοι 10,5%, ενώ δεν απάντησαν 2,8%.

Η υπεροχή Μητσοτάκη είναι φανερή στο ποιόν θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό.