Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Χωρίς μετρό και τραμ η Αθήνα την Παρασκευή



Συγκεκριμένα χωρίς μετρό θα είναι η Αθήνα από τις 12:00 έως τις 18:00, προκειμένου να πραγματοποιήσει το Σωματείο Ηλεκτροδηγών γενική συνέλευση των µελών του.

Το ΔΣ του Σωματείου Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής αποφάσισε στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, λόγω έκτακτης γενικής συνέλευσης.





Γαλλία: Παραπέμπεται σε δίκη η Μαρίν Λεπέν για ανάρτηση στο Twitter



Η ηγέτιδα της ακροδεξιάς και πρώην υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν θα προσαχθεί σε δίκη επειδή τον Δεκέμβριο του 2015 δημοσίευσε στο Twitter φωτογραφίες από τις ωμότητες που διέπραξε το Ισλαμικό Κράτος, όπως ανέφερε σήμερα μια δικαστική πηγή.

Η Λεπέν ανάρτησε αυτές τις εικόνες αφού ορισμένα γαλλικά μέσα ενημέρωσης συνέκριναν το κόμμα της, τον Εθνικό Συναγερμό (πρώην Εθνικό Μέτωπο) με το ΙΚ.

Οι δικηγόροι της Λεπέν δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν την πληροφορία αυτή. Η ίδια έχει δηλώσει ότι οι διώξεις σε βάρος της συνιστούν μια μορφή πολιτικής παρέμβασης.

Τον περασμένο μήνα το κόμμα της Λεπέν κέρδισε τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξασφαλίζοντας τις περισσότερες ψήφους. Η ασυλία της ηγέτιδάς του όμως έχει αρθεί από το 2017, προκειμένου να διεξαχθεί η έρευνα για αυτές τις φωτογραφίες στο Twitter. Αν κριθεί ένοχη μπορεί να της επιβληθεί πρόστιμο 75.000 ευρώ και τριετής φυλάκιση.

Δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν αν έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία για την έναρξη της δίκης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP
naftemporiki.gr


Εμφανίστηκε ο Νεάντερταλ του ΣΥΡΙΖΑ Πολάκης και καλεί σε αντίσταση τους «ελευθεροεπαγγελματίες»!



Δεν έχει φρένο ο Παύλος Πολάκης που το το 99,9% των Ελλήνων παρακαλάνε να μην βρει ούτε την ψήφο του στις εκλογές.

Τώρα ο Πολάκης βλέπει συνωμοσία κατά της κυβέρνησης και του λαού και επιτίθεται κατά των διαγνωστικών κέντρων και καταγγέλλει υπόγειες συμφωνίες και κρυφά σχέδια.

Η ανάρτηση του Πολάκη :

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ :
Μετα τις τελευταίες εξελίξεις με την απεργία που επέβαλλαν στον κλάδο οι εκπρόσωποι των μεγάλων διαγνωστικών Κέντρων ,παρά τις κινήσεις που έγιναν από μεριάς της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου (αύξηση του ορίου δαπάνης του Εοππυ για τα διαγνωστικά για το 2019 και πρόταση για ποσό μηνιαίας υποβολής που δεν θα υπόκειται σε περικοπή )
ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΠΩΣ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ:Να οδηγηθούν τα πράγματα σε ΑΔΙΕΞΟΔΟ ,με πρωτοφανή επιβάρυνση των πολιτών και ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ .
Είναι φανερό πως πρόκειται για κίνηση που γίνεται πρώτη φορά σε προεκλογική περίοδο για να εξοργίσει τους πολίτες και να στηρίξει το αφήγημα του Μητσοτακη για ιδιωτικοποίηση των πάντων .
ΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ να μην στηρίξουν αυτό το σχέδιο ΓΙΑΤΙ Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :Να πάρουν δηλαδή "πακέτο" όλη τη δαπάνη του Εοπυυ για εργαστηριακές εξετάσεις δέκα μεγάλες αλυσίδες διαγνωστικών κέντρων (για τις οποίες σχεδιάζει πάλι η ΝΔ να τους δώσει-ενοικιάσει και τα διαγνωστικά Μηχανηματα των νοσοκομείων )
Το υπουργείο Υγειας θα αυξήσει από αύριο τη διαθεσιμότητα των Υποδομων του δημοσίου τομέα για να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών !
ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΙΣΧΡΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΔΕΚΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ.
ΤΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΤΗ ΔΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ !
Παύλος Πολάκης Αναπλ Υπ υγείας



Πώς να τους χαρακτηρίσουμε; Προσήγαγαν μαθητές Γυμνασίου επειδή έπαιζαν σε κλειστό σχολείο



Στο αστυνομικό τμήμα κατέληξαν, εννέα ανήλικοι μαθητές του 11ου Γυμνασίου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκη, ύστερα από καταγγελίες για βανδαλισμούς. 

Οι ανήλικοι μαθητές, κλήθηκαν να ακολουθήσουν τους αστυνομικούς, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των γονιών των.

Όπως φαίνεται να εξήγησαν οι αστυνομικοί στους γονείς, η προσαγωγή έγινε μετά από μήνυση που είχε καταθέσει κατ’ αγνώστων ο διευθυντής του Γυμνασίου για βανδαλισμούς στην ίδια σχολική μονάδα κατά τα προηγούμενα 24ωρα.

Εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων διαμαρτυρήθηκαν, τονίζοντας ότι οι βανδαλισμοί αφορούσαν προηγούμενες ημέρες και τα παιδιά απλώς συζητούσαν στο προαύλιο του σχολείου, χωρίς να προκαλούν προβλήματα.

Τελικά, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα οι μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν διαπιστώθηκε σύνδεσή τους με την υπό διερεύνηση υπόθεση των φθορών στο σχολείο.




Κακό παράδειγμα σε όλα ο ΣΥΡΙΖΑ! Το καπνιστικό κίνημα ΚΟΤΕΣ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ



Ο ιδρυτής του, Νίκος Λούβρος, κατεβαίνει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθηνών.

Θέλουν να πεθάνουμε στα γέλια πριν τις εκλογές, εξαιρετική στρατηγική, η μόνη που μπορεί και να πιάσει για να ανεβάσει ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ.



Έφυγε  ο Νίκος Κοτζιάς και το ΠΡΑΤΤΩ από τον ΣΥΡΙΖΑ, και ήρθε ο Νίκος Λούβρος  και το κόμμα του, Κ.Ο.Τ.Ε.Σ να ενισχύσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Μετά το τέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος για τους πρώτους υποψήφιους, ο ιδρυτής του κόμματος Κ.Ο.Τ.Ε.Σ., Νίκος Λούβρος, κατεβαίνει υποψήφιος στην Α' Αθηνών. 

Ο Νίκος Λούβρος είχε προκαλέσει αίσθηση το 2009, κατά την ίδρυση του κόμματός του Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση (Κ.Ο.Τ.Ε.Σ.), όταν στις 14/7/2009 κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης του Νόμου Αβραμόπουλου περί απαγόρευσης του καπνίσματος.

Κακό παράδειγμα σε όλα του ο ΣΥΡΙΖΑ.


Μητσοτάκης για Novartis: Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο «Ρασπούτιν»



«Όλοι ξέρουν ποιος είναι ο «Ρασπούτιν» και ο κ. Τσίπρας ξέρει, ας μην κοροϊδευόμαστε. Υπουργός του είναι. Δύο υπουργοί υπάρχουν στη Δικαιοσύνη. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Open. 

Είπε επίσης ότι η υπόθεση θα πάει στην επόμενη Βουλή από τη στιγμή που οι καταγγελίες Αγγελή εμπλέκουν και πολιτικά πρόσωπα.

«Οι καταγγελίες είναι σοβαρές και θα πρέπει να διερευνηθούν. Οι καταγγελίες θα φτάσουν στη Βουλή. Είμαι αποφασισμένος να υπερασπιστώ τη θεσμική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης«, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μίλησε για πολιτική σκευωρία.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι στην υπόθεση της Novartis στήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μια πρωτοφανής σκευωρία στην οποία μετείχαν κορυφαία στελέχη της. 

Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί αυτονόητο ότι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της και η αλήθεια θα λάμψει σε κάθε της λεπτομέρεια».


Παραδικαστικό: Νέα επιστολή Αγγελή με αποκαλύψεις που εκθέτουν Κυβέρνηση και Δικαιοσύνη για Novartis



Έτσι λειτουργούσε το παραδικαστικό.

Τα πράγματα πλέον είναι πολύ σοβαρά για την δικαιοσύνη και την κυβέρνηση όσο αφορά την μεθόδευση για να απαγγελθούν κατηγορίες σε πολιτικά πρόσωπα αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή προς τον Τύπο και τα ΜΜΕ:


«Επειδή κατά τις τελευταίες ημέρες εγράφησαν και ακούστηκαν πολλά   αναληθή, σχετικώς με την  εμπλοκή του ονόματός μου στην έρευνα της υπόθεσης NOVARTIS, γνωστοποιώ προς αποκατάσταση της αλήθειας, αλλά και προς διαφύλαξη της επαγγελματικής και προσωπικής τιμής και υπόληψής μου, αλλά και προς ενημέρωση του μέσου Έλληνα πολίτη, ο οποίος ευλόγως παρακολουθεί τα συμβαίνοντα στο χώρο της δικαιοσύνης, τα παρακάτω:


         1) όλες μου οι ενέργειες σχετικά  με την υπόθεση NOVARTIS  έγιναν στα πλαίσια των υπηρεσιακών μου καθηκόντων, υπό την εποπτεία και τον έλεγχο της   Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κας Ξένης ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, την οποία ενημέρωνα σχεδόν επί καθημερινής βάσεως για τις ενέργειές μου, για την πορεία των ερευνών  και για τις άστοχες δικονομικές ενέργειες των διενεργούντων την ποινική έρευνα εισαγγελικών λειτουργών. Όλα τα παραπάνω γινόταν με βάση την αρχή της ιεραρχίας που διέπει τον Εισαγγελικό θεσμό δηλαδή, εγώ επόπτευα κατά νόμο, ενώ ταυτόχρονα ήμουν και «εποπτευόμενος» κατά νόμο, από την κα Εισαγγελέα Αρείου Πάγου. Με απλά λόγια, ένας «αντί», έστω και του Αρείου Πάγου, δεν «κάνει του κεφαλιού του», διότι κάθε πράξη του θεωρείται νομικώς ότι είναι πράξη της Εισαγγελίας, όπου υπηρετεί.


         2) Από κοινού  με την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Ξένη ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και στα πλαίσια των καθηκόντων μας, είχαμε ενημερώσει  τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, σχετικά με «τον δικονομικώς στραβό δρόμο», που είχε λάβει η ανακριτική πορεία της υπόθεσης NOVARTIS, αλλά και για το εν γένει «αλαλούμ», που επικρατούσε στην λεγομένη «Εισαγγελία καταπολέμησης διαφθοράς», λόγω της ανεπάρκειας των διενεργούντων αυτήν (έρευνα NOVARTIS). Του προτείναμε  νομικές λύσεις προς επίλυση του προβλήματος, που όμως χρειαζόταν πολιτική απόφαση (ενδεικτικώς: συγχώνευση - ενσωμάτωση της Εισαγγελίας διαφθοράς, στην Εισαγγελία Οικονομικού εγκλήματος),   


       3) αμέσως μετά την επιστροφή μου από την «δικαστική συνεργασία» της Βιέννης, στην οποία σημειωτέον συμμετείχα ύστερα από επιμονή της κας Εισαγγελέως Αρείου Πάγου, προκειμένου να μάθει  από εμένα «τι τέλος πάντων γίνεται με τη NOVARTIS»  Αρχές Δεκεμβρίου 2018, αντί της γραπτής αναφοράς που υποβάλλεται (εκ του νόμου και της πρακτικής)  μετά από κάθε διεθνή δικαστική ενέργεια, ενημέρωσα προσωπικώς, εκτός από την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον ίδιο τον Υπουργό Δικαιοσύνης κο Μιχάλη ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, με κάθε λεπτομέρεια για ότι έλαβε χώρα (ενν. στη  Βιέννη) και τα οποία έχω αναφέρει στην από 7-1-2019 αναφορά μου,

      4) Μετά την σε βάρος μου διάδοση χαλκευμένων πληροφοριών και την προσπάθεια δημιουργίας   σκευωρίας  εναντίον μου (ότι δήθεν αρνήθηκα να παραλάβω σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία σε «στικάκι» για την υπόθεση NOVARTIS), από πρόσωπο που στον χώρο της δικαιοσύνης είναι γνωστό ως «Ρασπούτιν» και μετά από την προσπάθεια «αποδόμησης»  της προσωπικότητάς μου από φιλικά προς τον κ. Ρασπούτιν ΜΜΕ, με την  από 7-1-2019 αναφορά μου προ την   Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου, υπέβαλα για λόγους ευθιξίας την παραίτησή μου,  ως επόπτης και συντονιστής   του έργου των Εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος και Εγκλημάτων Διαφθοράς, τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι «εγώ δεν πρόκειται να πάω στη φυλακή, φορτώνοντας μου τα λάθη της έρευνας  NOVARTIS». Σημειωτέον δε ότι στον χώρο της ανώτατης δικαιοσύνης, όλοι γνωρίζουν ποιος κρύπτεται πίσω από το όνομα Ρασπούτιν, πλην όμως φοβούνται να τον  κατονομάσουν για ευνόητους λόγους.  Σημειωτέον επίσης ότι, η  υπόθεση NOVARTIS αποτελεί ένα υπαρκτό - Διεθνές οικονομικό και Νομικό σκάνδαλο, στο οποίο έχουν διαπραχθεί (κατά την δικαστική μου κρίση), σοβαρά ποινικά αδικήματα,  


     5) Στην από 7-1-2019 αναφορά μου προς την Εισαγγελέα Αρείου Πάγου κα Ξένη ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,  κατέγραφα, όσα και προφορικώς γνώριζε ήδη  αυτή, αφού σημειωτέον ενημερωνόταν για  τα πάντα από εμένα στα πλαίσια της ιεραρχικής από αυτήν εποπτείας,  ανά πάσα στιγμή και με κάθε λεπτομέρεια, τόσο για τον τρόπο και την πορεία της έρευνας, όσο  και την λειτουργία της Εισαγγελία διαφθοράς. Συγκεκριμένα ανέφερα ΚΑΙ  γραπτώς (κατά λέξη) ότι «… η Εισαγγελέας Διαφθοράς  αμφισβητεί τις οδηγίες και συστάσεις, που τις απευθύνω ως επόπτης, όπως π.χ. να περαιώσει το ταχύτερο δυνατόν, την εκκρεμότητα, που υπάρχει από συστάσεως της υπηρεσίας (2013) στην οποία προΐσταται ή να καλεί σε εξηγήσεις μετά το πέρας των δικογραφιών που σχηματίζει, όσα άτομα θεωρεί ως υπόπτους (κατ΄ άρθρο 31 ΚΠΔ), επιπλέον δε αμφισβητεί το δικαίωμά μου ως επόπτη, να λαμβάνω γνώση των ουσιαστικών στοιχείων των υπό έρευνα δικογραφιών….», με αποτέλεσμα να πληροφορούμαι την πορεία των υποθέσεων που θεωρητικώς επόπτευα, από τις διαρροές που γινόταν προς τα ΜΜΕ (ελπίζω να μην μου αποδοθούν και αυτές οι διαρροές),


     6) Προς διευκόλυνση του έργου του κ. Πεπόνη, στον οποίο είχε ανατεθεί η διερεύνηση   (όπως πίστευα) των καταγγελλομένων (π.χ. περιπτώσεις εκκρεμότητας από 20 2013)  υπέβαλα συμπληρωματικώς την από 21-2-2019 αναφορά και ζήτησα να εξεταστώ και ως μάρτυρας, αν χρειαστεί. Στην εν λόγω αναφορά κατέγραφα,   όσα  είχα ήδη εκθέσει, προφορικώς στην κα Εισαγγελέα Α.Π., ως «εποπτευόμενος» από αυτήν), καθώς και όσα παράτυπα και παράνομα είχαν υποπέσει στην αντίληψή μου, όπως είχα υποχρέωση εκ του νόμου (άρθρο 37 κπδ). Ενδεικτικώς ανέφερα  για τις εκκρεμότητες από τα έτη 2013 (έτος ιδρύσεως της Εισαγγελίας διαφθοράς) μέχρι και 2018 (με συγκεκριμένα Α.Β. Μ.)  και ότι   (κατά λέξη) «…  οι ασχολούμενοι με την έρευνα εισαγγελείς διαφθοράς διέπραξαν λάθη και  σφάλματα ανακριτικής τακτικής, για τα οποία κατά την άποψη μου δέον να ελεγχθούν πειθαρχικώς. Τέτοια λάθη και σφάλματα είναι: α) η θέση του μετέπειτα κατηγορουμένου Νικολάου ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ, σε καθεστώς προστασίας, παρά την ύπαρξη δυο προκαταρκτικών εξετάσεων εναντίον του και παρά το γεγονός ότι, αναφέρεται ως εμπλεκόμενος – ύποπτος στις έστω και παράτυπες πληροφορίες των Αμερικανικών Αρχών,  β) η μη αναγραφή αριθμού πρωτοκόλλου στα εισερχόμενα έγγραφα των Αμερικανικών Αρχών, (γεγονός που επιτρέπει την «προσθαφαίρεση» εγγράφων), γ) η μη συνέχιση της νόμιμης Δικαστικής Συνδρομής   και η χωρίς λόγο και αιτία παύση αυτής (ενδεικτικώς: ουδέποτε ζητήθηκαν νομοτύπως οι καταθέσεις των μαρτύρων ενώπιον της Αμερικανικής δικαιοσύνης), δ) η μη διενέργεια (εν ανάγκη) συντονιστικών συναντήσεων στα πλαίσια της EUROJUST , αλλά αντ΄ αυτών οι αμφιβόλου νομιμότητας (και χάριν αναψυχής),  άτυπες συναντήσεις, χωρίς αυτές να προβλέπονται από το νόμο και   χωρίς την τελική λήψη κάποιου συγκεκριμένου νόμιμου αποδεικτικού στοιχείου, ε) η μη διερεύνηση κρίσιμων πληροφοριών, που έστω και παράτυπα δόθηκαν από τις Αμερικανικές Αρχές (π.χ. δεν διερευνήθηκαν κατονομαζόμενες εταιρείες και τουριστικά γραφεία, που εμπλεκόταν σε νομιμοποίηση παρανόμου  χρήματος, ούτε και συγκεκριμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί), στ) η δημιουργία απόλυτων ακυροτήτων  με τη συμμετοχή της προϊσταμένης Εισαγγελέως διαφθοράς κας Ελένης ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ στην λήψη ενόρκων καταθέσεων, ως μη έδει, αφού στη συνέχεια η ίδια θα επικύρωνε ως επόπτης τις δικές της δικονομικές ενέργειες «ως υφισταμένη του εαυτού της», ζ)η προειλημμένη απόφασή των για άσκηση ποινική δίωξης τύπου «όπως- όπως – τύπου fast track», χωρίς την προηγούμενη τήρηση  του άρθρου 239 ΚΠΔ,  η) η  κατάτμηση της δικογραφίας και η τμηματική αυτής εξέταση, αφού κάτι τέτοιο αποδυναμώνει την συγκέντρωση των αποδεικτικών στοιχείων, δημιουργεί αρνητικούς συνειρμούς για την έρευνα της συγκεκριμένης υπόθεσης, αλλά και την δικαιοσύνη εν γένει,  θ)η γνωστοποίηση στοιχείων στον τύπο, από όπου και εγώ ελάμβανα γνώση, για την πορεία της δικογραφίας,



   7) από ότι γνωρίζω οι  καταγγελίες μου  ουδόλως ερευνήθηκαν από την κα Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, τέθηκαν δε στο Αρχείο (γιατί άραγε), όπου παρέμειναν για πέντε περίπου μήνες και θα παρέμειναν «στον αιώνα τον άπαντα», εάν δεν ερχόταν ένα δημοσίευμα  εφημερίδος να ταράξει «τον μακάριο ύπνο τους». Σημειωτέον δε ότι, η δημοσιοποίηση αφορά απειροελάχιστα στοιχεία, από όσα αναγράφονται στις αναφορές μου. Ταυτόχρονα δε, οι πρωταρχικώς υπαίτιοι για την θέση των δικογραφιών στο Αρχείο, «νίπτοντας τας χείρας των», η μεν μια διέταξε ποινική έρευνα κατ΄ άρθρο 35 κπδ, ο δε άλλος (υπουργός Δικαιοσύνης κος Μιχάλης ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ) διέταξε πειθαρχική έρευνα εναντίον μου  (διερωτώμαι, ποιο πειθαρχικό  αδίκημα φέρεται ότι διέπραξα). Και όλα αυτά γιατί,  είχα το σθένος να πράξω το καθήκον μου, όπως επιβάλλει ο νόμος και η συνείδησή μου, να αναφέρω δηλαδή  κατ΄ άρθρο   37 ΚΠΔ  , όπως είχα υποχρέωση, παρανομίες που υπέπεσαν στην αντίληψή μου κατά την ενάσκηση των καθηκόντων μου, χωρίς να υπολογίζω τις συνέπειες και τις δυσκολίες, που από την εμπειρία μου γνώριζα ότι θα ακολουθήσουν. Ενώ διερωτώμαι ταυτόχρονα: δεν θα είχα παραβεί το καθήκον της υπηρεσίας μου, εάν είχα παραλείψει να υποβάλλω τις από 7-1-2019 και 21-2-2019 αναφορές μου (την συνείδησή μου σίγουρα θα την είχα παραβιάσει);


        8) Εκτιμώ την έστω και την εκ των υστέρων  «ευαισθησία» αυτών που διέταξαν «την πολύπλευρη ποινική έρευνα» και την πειθαρχική εναντίον μου έρευνα, διερωτώμαι όμως,  όχι μόνον ως Εισαγγελικός λειτουργός, αλλά ως απλός πολίτης, θα επιδείξουν την ίδια ευαισθησία και έναντι αυτών, που έθεσαν τις καταγγελίες μου στο Αρχείο και προπάντων  για το περιεχόμενο των καταγγελιών μου;



   9) από τα ΜΜΕ πληροφορήθηκα ότι, μου αποδίδεται η «παράνομη πράξη» (και μάλιστα ύστερα από όψιμη αναφορά εναντίον μου, που συνειρμικά με οδηγεί στον κ. Ρασπούτιν) ότι ελέγχομαι για «παράνομη αντιγραφή Αρχείων της κας Τουλουπάκη». Επί του θέματος αυτού η πραγματικότητα είναι η παρακάτω:  πράγματι αντέγραψα το Αρχείο της «Εισαγγελίας Διαφθοράς», με την έγκριση όμως και εν γνώσει της κας Εισαγγελέως Αρείου Πάγου. Τούτο αποφασίστηκε, προκειμένου «να βρεθεί άκρη στο αλλαλούμ», που επικρατούσε στην Εισαγγελία διαφθοράς και ύστερα από συγκεκριμένες αντιφάσεις της διευθύνουσας αυτήν, σε συγκεκριμένες υποθέσεις (για τις οποίες φυσικά και θα καταθέσω ενόρκως). Κατά την πρωία που μετέβην προς διενέργεια συγκεκριμένης υπηρεσιακής  πράξεως στην «Εισαγγελία διαφθοράς» συνοδευόμενος από τρίτο πρόσωπο, βρήκα νεαρό άτομο,  που όπως μου γνωστοποίησε ήταν ο γιος της εκεί ευρισκόμενης γραμματέως και που «ήταν μέσα στον υπολογιστή και έπαιζε» όπως μου είπε.  Είναι ευνόητο όμως ότι, ο εν λόγω νεαρός είχε πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία του Αρχείου, αφού αυτό τηρείται χωρίς καμιά ασφάλεια και σε μορφή απλού WORD, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η ανά πάσα στιγμή τροποποίηση, των τηρουμένων στοιχείων. Αφού  σήκωσα το νεαρό από την καρέκλα, διερεύνησα τις σχετικές εγγραφές για την υπόθεση  NOVARTIS. Τις «αταξίες και ακαταλαβίστικες ενέργειες» που διαπίστωσα, τις αντέγραψα σε «στικάκι» και τις ανέφερα  γραπτώς στις σελίδες 11 έως και 14 της από 21-2-2019 αναφοράς μου προς την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Είναι λοιπόν πλέον ή βέβαιον ότι, τις σελίδες αυτές (11 έως και 14)  της αναφοράς μου θέλουν να ακυρώσουν, όσοι  προσπαθούν να θεμελιώσουν δήθεν ποινική ευθύνη μου από την «παράνομη αντιγραφή του Αρχείου της κας Τουλουπάκη». Όσον για τον φόβο που πιθανόν να διακατέχει κάποιους, υποψιαζόμενοι ότι, ενδεχομένως να ερεύνησα και υποθέσεις που έχουν τεθεί στο Αρχείο και την αιτιολογία αυτών, ουδέν αναφέρω προς το παρόν, πέρα του ότι, όπως προφορικώς ενημέρωσα την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «καλό είναι να επανεξεταστεί η αιτιολογία, ‘όσων υποθέσεων τέθηκαν στο Αρχείο»,


   9)στο εύλογο ερώτημα, ποιος τέλος πάντων είναι ο «πανίσχυρος κ. Ρασπούτιν» παρακαλώ τον συνάδελφό μου κ. Δασούλα, να αναζητήσει την πορεία και την κατάληξη της σχετικής ποινικής έρευνας που έχει διαταχθεί, από την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Στο βαθμό πάντως που μου το έχει γνωστοποιήσει  (το όνομα) η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (όταν ήμουν το πλέον «αγαπημένο της παιδί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου» και οι απόψεις μας ταυτίζονταν, μέχρι βαθμού παρεξηγήσεως, ότι δηλαδή δεν ήμουν μόνο το αγαπημένο της, αλλά και το «υπάκουο παιδί της»), αυτός είναι μέλος της κυβέρνησης και έχει την δυνατότητα να διορίζει «παιδιά και νύφες» ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της δικαιοσύνης, «ενδεχομένως δε και ατόμων της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου»,  


     10)Αναμένοντας το επόμενο  (τρίτο εναντίον μου)  κτύπημα   του «κ.  Ρασπούτιν», επικαλούμαι προς απόδειξη της αλήθειας όλων των παραπάνω τα έγγραφα τα οποία αναγράφω  στις από 7-1-2019 και 21-2-2019 αναφορές μου.   Παρακαλώ επίσης τον διενεργούντα την έρευνα κ. συνάδελφό μου να καλέσει ως μάρτυρες την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου  και τον κ. Υπουργό  Δικαιοσύνης και σε περίπτωση άρνησής των όσων αναφέρω παραπάνω  παραπάνω, να μας εξετάσει κατ΄ αντιπαράσταση,  


    11)Η παρούσα ανακοίνωση φέρει την υπογραφή μου, δεν προέρχεται «από κύκλους ή τετράγωνα» (όπως συνήθως γίνεται)  αποσκοπεί δε  στο να πληροφορηθεί  και ενημερωθεί ο μέσος Έλληνας πολίτης,  την αλήθεια σχετικά με την έρευνα, της συγκεκριμένης υπόθεσης, εν όψει της πολιτικής και ενδεχομένως κομματικής θεώρησης των πραγμάτων. Σκοπός της εν λόγω ανακοίνωσης είναι επίσης να γίνει γνωστό «πόσο δύσκολη είναι η απονομή της δικαιοσύνης στα ανώτερα κλιμάκια», καθώς και «πόσο και με ποιους, πρέπει να παλέψει»  ένας αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, για να μην παρανομήσει.


   12)Προς άρση κάθε παρεξηγήσεως θέλω να διευκρινίσω ότι δεν στρέφομαι προσωπικώς  εναντίον οποιουδήποτε συναδέλφου μου (όπως γίνεται προσπάθεια από πολλούς  να παρουσιαστεί).  Απλώς καταγγέλλω πράξεις,  το γεγονός δε ότι, ορισμένες από αυτές ενδεχομένως να αφορούν και κάποιους φίλους και αγαπητούς από χρόνια συναδέλφους, νυν ή και πρώην,  δεν νομίζω ότι μου δίνουν το δικαίωμα να σιωπήσω, αφού  «φίλος με ο συνάδελφος, φιλτάτη όμως η αλήθεια». Επιπλέον δε οφείλω και στην συγκεκριμένη περίπτωση (NOVARTIS) να τηρήσω τον όρκο που έχω δώσει πριν τριάντα έξι (36) χρόνια, ήτοι «να τηρώ το σύνταγμα και τους νόμους και να εκτελώ τιμίως και ευσυνειδήτως τα καθήκοντά μου»



   Παρακαλώ τα  έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, να δημοσιεύσουν την παρούσα ανακοίνωση,



Αθήνα 12-6-2019

Ιωάννης ΑΓΓΕΛΗΣ

Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου


Οι γνωστοί στην αντιτρομοκρατική Κώστας Σακκάς και ο Γιάννης Δημητράκης λήστεψαν το ΑΧΕΠΑ



Οι παλιοί γνώριμοι της αντιτρομοκρατικής φέρεται να είναι οι δύο δράστες που αποπειράθηκαν να ληστέψουν εχθές χρηματαποστολή στο ΑΧΕΠΑ.

Ο Κώστας Σακκάς και ο Γιάννης Δημητράκης φέρεται να είναι οι δύο δράστες που αποπειράθηκαν να ληστέψουν εχθές χρηματαποστολή στο ΑΧΕΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη και μίας 39χρονης γυναίκας.

Οι δύο άνδρες βρίσκονταν στο στόχαστρο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, που παρακολουθούσε τα βήματά τους για καιρό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Κώστας Σακκάς και ο Γιάννης Δημητράκης ήρθαν σήμερα από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να πραγματοποιήσουν τη ληστεία. Να σημειωθεί πως σήμερα θα πραγματοποιούνταν και η μισθοδοσία των εργαζομένων, που σημαίνει πως η κασετίνα της χρηματαποστολής που προοριζόταν για το ΑΤΜ του ΑΧΕΠΑ θα περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό.

Περίπου στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, οι δύο δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, οπλοφορώντας και προσποιούμενοι ο ένας τον γιατρό και ο άλλος τον ασθενή, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους security της χρηματαποστολής, τους αφαίρεσαν την κασετίνα και διέφυγαν.

Περνώντας μέσα από το νοσοκομείο έφτασαν στην Αγίου Δημητρίου με σκοπό να επιβιβαστούν σε όχημα και να φύγουν. Ωστόσο, δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής είχαν ήδη αναπτυχθεί στο σημείο και συνέλαβαν τους δύο άνδρες.

Ο 41χρονος σήμερα Γιάννης Δημητράκης είχε καταδικαστεί για την ένοπλη ληστεία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2006. Η μοιραία για τη σύλληψή του ληστεία, στις 16 Ιανουαρίου 2006, εξελίχθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς εν μέσω της οδού Πανεπιστημίου, κατά τη διάρκεια των οποίων ο Δημητράκης τραυματίστηκε. Καταδικάστηκε για τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας από πρόθεση και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Εμβληματική μορφή για πολλές από τις ομάδες και τα σχήματα του αναρχικού χώρου, ο τελειόφοιτος του ΤΕΙ Πειραιά είχε πρωταγωνιστήσει στη μεγάλη εξέγερση των κρατουμένων στις φυλακές Μαλανδρίνου, την άνοιξη του 2006, όταν κατήγγειλε ότι τον ξυλοκόπησαν ανηλεώς σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Το 2009, όταν κρατούνταν στην Αλικαρνασσό, δέχτηκε επίθεση στα λουτρά των φυλακών από τον συγκρατούμενό του και θεωρούμενο υπαρχηγό της «Χρυσής Αυγής» Αντώνη «Περίανδρο» Ανδρουτσόπουλο, παραμονές της μεταγωγής του στον Κορυδαλλό.

Ο 35χρονος αναρχικός Κώστας Σακκάς, συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2010 μαζί με τον Αλέξανδρο Μητρούσια στην οδό Καισαρείας στη Νέα Σμύρνη, από ομάδα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ, τη στιγμή που εξέρχονταν από ενοικιαζόμενη αποθήκη, στην οποία βρέθηκε οπλισμός. Eίναι ένα από τα βαριά ονόματα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Θεωρήθηκε στέλεχος των Πυρήνων της Φωτιάς και προφυλακίστηκε. Μετά το πέρας του ανώτατου ορίου προφυλάκισης κατηγορούμενου (30 μήνες), τον Ιούνιο του 2013, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε νέα παράταση της κράτησής του, γεγονός που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων από μερίδα του εγχώριου και του ξένου Τύπου, πολιτικών, νομικών, ακαδημαϊκών και της Διεθνούς Αμνηστίας. Ο Κώστας Σακκάς ξεκίνησε τότε απεργία πείνας και έπειτα από τις αντιδράσεις το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την αποφυλάκισή του επιβάλλοντας αυστηρούς περιοριστικούς όρους. Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της απεργίας ο προφυλακισθείς έχασε 16 κιλά. Το 2014 συνελήφθη ξανά για παραβίαση των όρων, ωστόσο αθωώθηκε τελεσίδικα. Τον επόμενο μήνα δεν εμφανίστηκε ως όφειλε στο αστυνομικό τμήμα και έκτοτε αναζητούνταν. Το 2015 καταδικάστηκε ερήμην σε 16 χρόνια κάθειρξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και άλλα αδικήματα. Στις 5 Αυγούστου 2016 ύστερα από καταδίωξη συνελήφθη στη Σπάρτη. Στο Εφετείο η ποινή του μειώθηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη (για διακεκριμένη οπλοκατοχή) και αθωώθηκε από κάθε κατηγορία σχετικά με ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Αυτή η μείωση της ποινής του οδήγησε στην αποφυλάκισή του το 2018 σε συνδυασμό με τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.



Πηγή: voria.gr



Ν.Δ.: Οι Έλληνες έχουν ήδη ξεπεράσει τον κ. Τσίπρα. Εκείνος θα το αντιληφθεί το βράδυ της 7ης Ιουλίου




Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. - Απάντηση στη συνέντευξη του κ. Τσίπρα

«Είναι λυπηρό ότι ο κ. Τσίπρας, ακόμη και σήμερα, αρνείται να καταλάβει τους λόγους για τους οποίους οι Έλληνες τον εξανάγκασαν να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Γι' αυτό άλλωστε και επανέλαβε τα ίδια ψέματα που αποδοκιμάστηκαν στις κάλπες, χωρίς να συνειδητοποιεί την καταστροφή που προκάλεσε στους πολίτες και τους θεσμούς της χώρας. 

Οι Έλληνες έχουν ήδη ξεπεράσει τον κ. Τσίπρα. Εκείνος θα το αντιληφθεί το βράδυ της 7ης Ιουλίου».


Ο Βασίλης Παλαιοκώστας έγραψε βιβλίο για τις αποδράσεις του και τα χρόνια του ως δραπέτης


Στο βιβλίο του ο επικηρυγμένος ληστής περιγράφει, γεγονότα της παράνομης δράσης του όπως την απαγωγή του επιχειρηματία Χαΐτογλου αλλά και τις δύο αποδράσεις με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Στην κυκλοφορία βρίσκεται από σήμερα το βιβλίο του επικηρυγμένου ληστή Βασίλη Παλαιοκώστα.

Τίτλος του βιβλίου είναι «Μια Φυσιολογική Ζωή, Δράσεις και Αποδράσεις ενός Επικηρυγμένου» και σ' αυτό, ο Βασίλης Παλαιοκώστας μιλά για τα χρόνια που βρισκόταν ως δραπέτης στα βουνά της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας. 

Στο βιβλίο του περιγράφει, ακόμη, γεγονότα της παράνομης δράσης του όπως την απαγωγή του επιχειρηματία Χαΐτογλου αλλά και τις δύο αποδράσεις με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού. 

Ο επικηρυγμένος με 1 εκατ. ευρώ από την Interpol εγκληματίας εξιστορεί γεγονότα που συντάραξαν το πανελλήνιο από τη δική του οπτική γωνία.

«Η αδρεναλίνη έσπαγε κοντέρ. Όλα φαίνονταν να εξελίσσονται σε αργή κίνηση, σε μια τρισδιάστατη εικονική πραγματικότητα. Ένιωθα πως έβλεπα το κάθε γύρισμα του έλικα, τον κάθε κόκκο άμμου που πεταγόταν στον αέρα και αισθανόμουν το κάθε κύμα ήχου να χτυπά τα τύμπανα των αυτιών μου. Για μερικά δεύτερα το ελικόπτερο έμεινε να αιωρείται ένα μέτρο πάνω απ’ τη γη μέχρι να μπούμε και αμέσως ξεκίνησε την άνοδο με ακόμη πιο θορυβώδη τρόπο. Σε λίγο, αφήναμε πίσω μας το κτιριακό συγκρότημα του Κορυδαλλού, πετώντας προς τη γλυκιά ελευθερία», γράφει σχετικά με την απόδραση ο Βασίλης Παλαιοκώστας στο βιβλίο του.

«Το χρήμα για εμάς είχε αξία μόνο όσον αφορά την κάλυψη των εξόδων που μας χρειάζονταν για να διατηρούμε την ελευθερία μας (που δεν ήταν λίγα). Τέτοια έξοδα μπορούσαν να καλυφθούν από μια ληστεία τράπεζας το χρόνο, αν δεν είχαμε σκοπό να το κουνήσουμε απ’ την Ελλάδα. Η απαγωγή επιλέχθηκε ακριβώς γιατί είχαμε αποφασίσει να την εγκαταλείψουμε για πάντα», αναφέρει σχετικά με την απαγωγή του επιχειρηματία Χαΐτογλου

Ο Παλαιοκώστας αναφέρει στο βιβλίο του πως η ΕΛ.ΑΣ προσπάθησε να του φορτώσει μια σειρά από εγκλήματα που ουδέποτε διέπραξε. «Ό,τι άλλο έχει να κάνει με ένοπλη ληστεία και κατηγορήθηκα (τράπεζες, σούπερ μάρκετ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ κλΠ) ήταν πλεκτάνες - χρεώματα της Ελ.ΑΣ! Έως και τώρα δεν έχω διαπράξει ποτέ ένοπλη ληστεία σε οποιονδήποτε άλλον οργανισμό πέρα από τράπεζες. Κυριολεκτώ! Δεν ξόδεψα την περισσότερη ζωή μου για να υπηρετώ το ψέμα. Δυστυχώς σε κοινωνίες που βασιλεύει το ψέμα, μόνο αν είσαι καταζητούμενος μπορεί να ακούσεις αλήθειες».


Πηγή : protothema.gr


Με νέα τακτική ο λαοπλάνος Τσίπρας κάνει τον μετανιωμένο



Με μπόλικη τρομολαγνεία προσπαθώντας να μοιράσει φόβο και ανασφάλεια στους πολίτες, ο Τσίπρας είπε ότι οι εκλογές είναι «έξοδος από τα μνημόνια ή πισωγύρισμα», απειλώντας τον κόσμο και προειδοποιώντας ότι αν χάσει τις εκλογές της 7ης Ιουλίου τότε θα καταρρεύσει το κοινωνικό κράτος και εμφάνισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα διαλύσει για τα κοινωνικά δικαιώματα.

Ο Τσίπρας εχθές στην  τηλεόραση του Alpha, καλός ηθοποιός αλλάζοντας τακτική, έκανε ότι αντιλαμβάνεται τα λάθη του και συμμερίζεται το κοινό αίσθημα προσπαθώντας έτσι να κερδίσει λίγα ποσοστά παραπάνω κάνοντας τον μετανιωμένο.

Όποιος έκανε το λάθος να παρακολουθήσει τον λαοπλάνο Τσίπρα, είδε καθαρά το πόσο κουρασμένος είναι σωματικά, και ψυχολογικά, γιατί απλά η απάτη πλέον δεν πιάνει και ότι και πει ότι και να κάνει κανένας Έλληνας πολίτης δεν ξεχνάει ποιος είναι.

Είπε μάλιστα με έπαρση και θράσος δείχνοντας και πάλι ποιος είναι ότι «Στον πόλεμο δεν πας για να πεθάνεις... Έχω μάθει να κερδίζω... Δεν αισθάνομαι ότι έχω να αποδείξω τίποτα... Έχω κατακτήσει πράγματα σε πολύ μικρή ηλικία. Ο γνώμονας είναι να είμαι χρήσιμος για την παράταξη και την πατρίδα. Δεν γεννήθηκα σε οικογένεια πολιτική, πρωθυπουργική, έγινα ο νεώτερος πρωθυπουργός. Είχα την τύχη και την ατυχία να βρεθώ σε κρίσιμες, ιστορικές αποφάσεις και το 2015, και στο Μακεδονικό».

Παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος εκτίμηση πριν τις ευρωεκλογές: «Δεν είχαμε εκτιμήσει τους πολιτικούς μας αντιπάλους, δεν περιμέναμε τέτοια διαφορά, πέσαμε έξω. Είχαμε την αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταφέρει να ανακάμψει, ιδίως αφότου βρεθήκαμε στη θέση να κυβερνάμε χωρίς να έχουμε τα χέρια δεμένα στην πλάτη».

Ζήτησε και συγνώμη για τις ρουσφετολογικές μετατάξεις στη βουλή, καρφώνοντας την Τασία Χριστοδουλοπούλου. «Χρωστάμε μια συγγνώμη στον ελληνικό λαό» είπε και σημείωσε με έμφαση «Ήταν λάθος, δεν το γνώριζα. Έγινε διακομματικά, μετά από πρόταση Τραγάκη να μπει η βουλή στο νόμο της κινητικότητας. θα ήθελα να προσφέρω μια "συγγνώμη" όχι στα μέλη και στο κόμμα αλλά στον ελληνικό λαό».

Για το φιάσκο της Novartis που ο ίδιος και το κόμμα του έστησε για να πλήξει τους αντιπάλους του είπε ότι «η υπόθεση δεν τιμά ούτε το πολιτικό σύστημα, η υπόθεση αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σκάνδαλα. Εμείς δεν είπαμε ότι θα πάμε μέχρι τέλους τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Κάναμε αυτό που απαιτούσε ο θεσμικός μας ρόλος».

Με λίγα λόγια επειδή είναι γνώριμος πλέον στον Ελληνικό λαό και όχι μόνο ο Αλέξης Τσίπρας θα εμφανίζεται όπως δεν τον έχουν ξαναδεί στην προσπάθεια του να εξαπατήσει και πάλι για να μην ξεφτιλιστεί εντελώς στις εκλογές.


Τέλος οι δωρεάν εξετάσεις με τον ΕΟΠΥΥ σε διαγνωστικά



Ολοκληρώθηκε εχθές η έκτακτη σύσκεψη της ολομέλειας των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, υπό τον πρόεδρο του ΙΣΑ, Γιώργο Πατούλη.

Οι εκπρόσωποι 40 φορέων από όλη την Ελλάδα συνεδρίασαν για να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ή θα κάνουν προσωρινή ανακωχή, μετά τη βελτιωμένη πρόταση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2019 για τις διαγνωστικές εξετάσεις.

Οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί και οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίων αποφάσισαν να σταματήσουν την αποχή, όμως οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με άλλη μορφή.

Αυτό σημαίνει ότι από σήμερα, Πέμπτη, ανοίγουν τα διαγνωστικά κέντρα, όμως δεν θα δέχονται τα παραμπεπτικά του ΕΟΠΥΥ και έτσι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν για το κόστος των εξετάσεων. Θα καταβάλλουν, δηλαδή την ασφαλιστική τιμή, όχι όμως το 15% της συμμετοχής, όπως αποφασίστηκε. Στη συνέχεια, με την απόδειξη θα πρέπει να διεκδικήσουν μόνοι τους τα ποσά αυτά από τον ΕΟΠΥΥ.

Εξαιρούνται από τη νέα αυτή μορφή κινητοποιήσεων οι ευπαθείς ομάδες, περιστατικά που αφορούν ασθενείς που βρίσκονται σε κίνδυνο ή αντιμετωπίζουν κάποιο οξύ πρόβλημα υγείας όπως καρκινοπαθείς.