Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Οι γνωστοί στην αντιτρομοκρατική Κώστας Σακκάς και ο Γιάννης Δημητράκης λήστεψαν το ΑΧΕΠΑ



Οι παλιοί γνώριμοι της αντιτρομοκρατικής φέρεται να είναι οι δύο δράστες που αποπειράθηκαν να ληστέψουν εχθές χρηματαποστολή στο ΑΧΕΠΑ.

Ο Κώστας Σακκάς και ο Γιάννης Δημητράκης φέρεται να είναι οι δύο δράστες που αποπειράθηκαν να ληστέψουν εχθές χρηματαποστολή στο ΑΧΕΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη και μίας 39χρονης γυναίκας.

Οι δύο άνδρες βρίσκονταν στο στόχαστρο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, που παρακολουθούσε τα βήματά τους για καιρό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Κώστας Σακκάς και ο Γιάννης Δημητράκης ήρθαν σήμερα από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να πραγματοποιήσουν τη ληστεία. Να σημειωθεί πως σήμερα θα πραγματοποιούνταν και η μισθοδοσία των εργαζομένων, που σημαίνει πως η κασετίνα της χρηματαποστολής που προοριζόταν για το ΑΤΜ του ΑΧΕΠΑ θα περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό.

Περίπου στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, οι δύο δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, οπλοφορώντας και προσποιούμενοι ο ένας τον γιατρό και ο άλλος τον ασθενή, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους security της χρηματαποστολής, τους αφαίρεσαν την κασετίνα και διέφυγαν.

Περνώντας μέσα από το νοσοκομείο έφτασαν στην Αγίου Δημητρίου με σκοπό να επιβιβαστούν σε όχημα και να φύγουν. Ωστόσο, δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής είχαν ήδη αναπτυχθεί στο σημείο και συνέλαβαν τους δύο άνδρες.

Ο 41χρονος σήμερα Γιάννης Δημητράκης είχε καταδικαστεί για την ένοπλη ληστεία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2006. Η μοιραία για τη σύλληψή του ληστεία, στις 16 Ιανουαρίου 2006, εξελίχθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς εν μέσω της οδού Πανεπιστημίου, κατά τη διάρκεια των οποίων ο Δημητράκης τραυματίστηκε. Καταδικάστηκε για τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας από πρόθεση και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Εμβληματική μορφή για πολλές από τις ομάδες και τα σχήματα του αναρχικού χώρου, ο τελειόφοιτος του ΤΕΙ Πειραιά είχε πρωταγωνιστήσει στη μεγάλη εξέγερση των κρατουμένων στις φυλακές Μαλανδρίνου, την άνοιξη του 2006, όταν κατήγγειλε ότι τον ξυλοκόπησαν ανηλεώς σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Το 2009, όταν κρατούνταν στην Αλικαρνασσό, δέχτηκε επίθεση στα λουτρά των φυλακών από τον συγκρατούμενό του και θεωρούμενο υπαρχηγό της «Χρυσής Αυγής» Αντώνη «Περίανδρο» Ανδρουτσόπουλο, παραμονές της μεταγωγής του στον Κορυδαλλό.

Ο 35χρονος αναρχικός Κώστας Σακκάς, συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2010 μαζί με τον Αλέξανδρο Μητρούσια στην οδό Καισαρείας στη Νέα Σμύρνη, από ομάδα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ, τη στιγμή που εξέρχονταν από ενοικιαζόμενη αποθήκη, στην οποία βρέθηκε οπλισμός. Eίναι ένα από τα βαριά ονόματα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Θεωρήθηκε στέλεχος των Πυρήνων της Φωτιάς και προφυλακίστηκε. Μετά το πέρας του ανώτατου ορίου προφυλάκισης κατηγορούμενου (30 μήνες), τον Ιούνιο του 2013, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε νέα παράταση της κράτησής του, γεγονός που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων από μερίδα του εγχώριου και του ξένου Τύπου, πολιτικών, νομικών, ακαδημαϊκών και της Διεθνούς Αμνηστίας. Ο Κώστας Σακκάς ξεκίνησε τότε απεργία πείνας και έπειτα από τις αντιδράσεις το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την αποφυλάκισή του επιβάλλοντας αυστηρούς περιοριστικούς όρους. Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της απεργίας ο προφυλακισθείς έχασε 16 κιλά. Το 2014 συνελήφθη ξανά για παραβίαση των όρων, ωστόσο αθωώθηκε τελεσίδικα. Τον επόμενο μήνα δεν εμφανίστηκε ως όφειλε στο αστυνομικό τμήμα και έκτοτε αναζητούνταν. Το 2015 καταδικάστηκε ερήμην σε 16 χρόνια κάθειρξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και άλλα αδικήματα. Στις 5 Αυγούστου 2016 ύστερα από καταδίωξη συνελήφθη στη Σπάρτη. Στο Εφετείο η ποινή του μειώθηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη (για διακεκριμένη οπλοκατοχή) και αθωώθηκε από κάθε κατηγορία σχετικά με ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Αυτή η μείωση της ποινής του οδήγησε στην αποφυλάκισή του το 2018 σε συνδυασμό με τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.



Πηγή: voria.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου