Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Τέλος οι δωρεάν εξετάσεις με τον ΕΟΠΥΥ σε διαγνωστικά



Ολοκληρώθηκε εχθές η έκτακτη σύσκεψη της ολομέλειας των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, υπό τον πρόεδρο του ΙΣΑ, Γιώργο Πατούλη.

Οι εκπρόσωποι 40 φορέων από όλη την Ελλάδα συνεδρίασαν για να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ή θα κάνουν προσωρινή ανακωχή, μετά τη βελτιωμένη πρόταση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2019 για τις διαγνωστικές εξετάσεις.

Οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί και οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίων αποφάσισαν να σταματήσουν την αποχή, όμως οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με άλλη μορφή.

Αυτό σημαίνει ότι από σήμερα, Πέμπτη, ανοίγουν τα διαγνωστικά κέντρα, όμως δεν θα δέχονται τα παραμπεπτικά του ΕΟΠΥΥ και έτσι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν για το κόστος των εξετάσεων. Θα καταβάλλουν, δηλαδή την ασφαλιστική τιμή, όχι όμως το 15% της συμμετοχής, όπως αποφασίστηκε. Στη συνέχεια, με την απόδειξη θα πρέπει να διεκδικήσουν μόνοι τους τα ποσά αυτά από τον ΕΟΠΥΥ.

Εξαιρούνται από τη νέα αυτή μορφή κινητοποιήσεων οι ευπαθείς ομάδες, περιστατικά που αφορούν ασθενείς που βρίσκονται σε κίνδυνο ή αντιμετωπίζουν κάποιο οξύ πρόβλημα υγείας όπως καρκινοπαθείς.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου