Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Ξεφτιλίστηκε το Μαξίμου και ο Τσίπρας με ανακοίνωση που έβγαλαν



Είναι τραγικό το team που έχει μαζέψει ο Αλέξης Τσίπρας μέσα στον Μαξίμου και προφανώς ήταν η παρέα του όταν ήταν πρόεδρος του δεκαπενταμελούς.

Με το φτωχό τους το μυαλό που είναι στις καφετέριες στα Εξάρχεια το team του Μαξίμου επιχείρησε άστοχα να σύνδεση με τελικό κυπέλλου του Σαββάτου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ να γίνει... σχολιαστής στην Αθλητική Κυριακή ή πανελίστας στη Δίκη της Δευτέρας.

Αυτό έφτανε για να ξεφτιλιστεί ο πρωθυπουργός και το Μαξίμου για τα χάλια που έχουν μαζευτεί εκεί μέσα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο κ. Μητσοτάκης τελικά δεν βγήκε σε "πρωινάδικο", όπως είχαμε προβλέψει προχθές, αλλά σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή για να καταγγείλει ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε με "πέτσινο" γκολ στον προχθεσινό τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.

Το γαρ πολύ της απελπισίας γεννά παραφροσύνη.

Άντε και στην Αθλητική Κυριακή ή στη Δίκη της Δευτέρας!».




Η συνέντευξη του κ. Σαββίδη ήταν άκρως υποστηρικτική στον πρωθυπουργό και στα όρια του προσβλητικού, για τον Αρχηγό της Αντιπολίτευσης



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα, Δευτέρα 8 Μαΐου, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ» και το δημοσιογράφο κ. Άρη Πορτοσάλτε εκτός των άλλων μίλησε και για την συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε: «Είμαστε Δημοκρατία και ο καθένας μπορεί να εκφράζει δημόσια την άποψή του, είτε είναι απλώς πολίτης είτε είναι επιχειρηματίας ... Όταν, όμως, η Βουλή, με προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού και του κ. Καμμένου, έχει ψηφίσει μια χαριστική τροπολογία, που χαρίζει στην επιχείρηση του κ. Σαββίδη 38.000.000 ευρώ από πρόστιμα λαθρεμπορίου και, τέσσερις μέρες μετά, βγαίνει αυτή η συνέντευξη άκρως υποστηρικτική στον πρωθυπουργό και δεν θα πω επικριτική, αλλά στα όρια του προσβλητικού, για τον Αρχηγό της Αντιπολίτευσης, τότε νομίζω ότι υπάρχουν ορισμένα θέματα».

«Θέλω να ξεκαθαρίσω», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «για άλλη μια φορά, ότι εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε ούτε παρεμβάσεις ούτε εκφοβισμούς ούτε εκβιασμούς. Η επιχειρηματικότητα χρειάζεται κι αυτή τους δικούς της κανόνες. Και κανόνες θα επιβληθούν προς όλες τις κατευθύνσεις και όλοι θα πρέπει να συμμορφωθούν με αυτούς τους κανόνες. Όλοι οι επενδυτές είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα, αρκεί να τηρούν το νόμο και να μη θεωρούν ότι πρέπει να αποκτήσουν τον έλεγχο κάποιου Μέσου Ενημέρωσης για πολιτική προστασία ... Γνωρίζω χιλιάδες επιχειρηματίες που προσπαθούν σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες να ασκήσουν το επιχειρείν και δεν φαντάζομαι ότι πρέπει να έχουν πολιτική παρέμβαση μέσα από κάποιο Μέσο. Αυτό είναι ο ορισμός της διαπλοκής. Αν έπρεπε να ανατρέξουμε στο λεξικό Μπαμπινιώτη για τον ορισμό της διαπλοκής, είναι ακριβώς αυτό: Αγοράζω ένα Μέσο, ασκώ πολιτική πίεση για να μπορώ, με αυτόν τον τρόπο, να εξυπηρετούμαι επιχειρηματικά. Και μάλιστα είναι και η πρώτη τέτοια δημόσια ομολογία διαπλοκής, την οποία εγώ έχω ακούσει».


Νέο ασφαλιστικό «χαράτσι» για 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες




Την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών από το 2018 για 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες,αυτοαπασχολούμενους και αγρότες που αποκάλυψε η εφημερίδα "Ειδήσεις" επιβεβαίωσε η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με ρύθμιση που θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο - σκούπα που θα κατατεθεί στη βουλή, η αύξηση της βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών θα προέλθει από τον νέο τρόπο υπολογισμού. Αντί οι εισφορές να υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών ή των επιτηδευματιών, θα υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος προσαυξημένου κατά το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που καταβλήθηκαν την προηγούμενη χρονιά.Αυτό θα οδηγήσει σε νέα μεγάλη επιβάρυνση τους ελεύθερους επαγγελματίες που κάποιοι υπολογίζουν ακόμη και 8 ποσοστιαίες μονάδες. Κάτι που θα προκαλέσει νέο σοκ στους ασφαλισμένους καθώς θα πρόκειται για νέο χαράτσι.

Για το λόγο αυτό, και για να μην προκληθούν μεγάλες επιβαρύνσεις, όπως ανέφερε η υπουργός, το 2018 θα υπάρξει μία έκπτωση 15% ,η οποία θα οδηγεί περίπου στην ίδια επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους.

Ωστόσο, απέφυγε να πει ότι από το 2019 και μετά οι ασφαλιστικές εισφορές θα υπολογίζονται επί του αθροίσματος των φορολογητέων κερδών και των ασφαλιστικών εισφορών χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως έκπτωση. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει εκ νέου έκπτωση τότε η επιβάρυνση θα είναι μεγάλη.

Οπως ανέφερε το Σάββατο η «Ημερησία», έμμεση αύξηση ασφαλίστρων για τους ελευθερους επαγγελματίες φέρνει σε δυο φασεις, μερικώς από το 2018 και πληρως το 2019, η "κρυφή" συμφωνία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τους δανειστές να μην αφαιρούνται από το εισοδημα οι ασφαλιστικες εισφορές που καταβλήθηκαν το προηγούμενο έτος.

Για να αποφευχθεί η απότομη επιβάρυνση που θα προκύψει, προβλέπεται το 2018 να λαμβάνεται υπόψη για την επιβολή των ασφαλίστρων στον ΕΦΚΑ το 85% του φορολογητέου εισοδήματος μαζί με τις αναλογούσες εισφορές (θα γίνεται έκπτωση 15%).

Και από το 2019 να ισχύσει το νέο μέτρο πλήρως για το 100% του εισοδήματος συμπεριλαμβανομένων των εισφορών. Την είδηση ότι επίκειται αλλαγή στον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών έδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής Ευρωπαίος αξιωματούχος ο οποίος μίλησε για μια μεταβατική λύση ενώ η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο αποσιώπησαν το θέμα.
Στελέχη του υπουργείου σημειώνουν ότι για τον υπολογισμό της σύνταξης πχ των μισθωτών λαμβάνονται υπόψη οι ακαθάριστες αποδοχές, δηλαδή δεν αφαιρούνται οι εισφορες. Και πως το ίδιο θα πρέπει να γίνεται και για τους ελεύθερους επαγγελματίες.  Μένει, πάντως, να διευκρινιστεί αν οι εισφορές θα ...φορολογούνται και από πάνω.

Σύμφωνα με το euro2day, o λογαριασμός βγάζει, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, αυξήσεις εισφορών κατά 110 ευρώ κατά μέσο όρο τον μήνα. Ενδέχεται δε να ανέβει ακόμη περισσότερο σε ορισμένες περιπτώσεις ελεύθερων επαγγελματιών, με ετήσιο εισόδημα από 7.033 ευρώ και πάνω.

Για παράδειγμα, ελεύθερος επαγγελματίες, π.χ. έμπορος, με ακαθάριστο εισόδημα προ φόρου το 2016 στις 8.500 ευρώ και καθαρό στις 7.000, σύμφωνα με το νόμο Κατρούγκαλου καλείται να καταβάλλει τον μήνα για κύρια ασφάλιση και υγεία (20% συν 6,95% αντίστοιχα) τις κατώτερες δυνατές εισφορές, ήτοι 157,9 ευρώ. Εφόσον αλλάξει η βάση υπολογισμού των εισφορών και ο υπολογισμός γίνεται πλέον στο ακαθάριστο ετήσιο εισόδημα, οι εισφορές του θα αυξηθούν στα 191 ευρώ μήνα, ή επιπλέον 33,1 ευρώ που αντιστοιχούν σε αύξηση της τάξης του 18%.

Σχετικά με τις συντάξεις, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι τα 2/3 των συνταξιούχων δεν θα υποστούν καμία μεταβολή στις συντάξεις τους και ότι η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε μια συμφωνία μηδενικού δημοσιονομικού αποτελέσματος για την περίοδο 2019 και 2020.

Παραλάβαμε ένα ασφαλιστικό σύστημα με λεηλατημένα αποθεματικά, πλήρως ανορθολογικό, ένα σύστημα που είχε κάνει την εισφοροδιαφυγή συστατικό κομμάτι - την ήξερε, τη μέτραγε και την άφηνε εκεί που ήταν - και ταυτόχρονα παραλάβαμε μια αγορά εργασίας πλήρως απορρυθμισμένη, με την ανεργία στο 27%, επισήμανε η υπουργός Εργασίας, υπογραμμίζοντας: Βλέπουμε ενιαία την αγορά εργασίας και το ασφαλιστικό σύστημα. Δουλεύουμε σε ένα συνολικό σχέδιο με στόχους: την ανάσχεση της ανεργίας, την καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας. Μικτά κλιμάκια διενεργούν ελέγχους αυτό το διάστημα για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, κάτι που θα φέρει και πόρους στο ασφαλιστικό σύστημα.

Αναφερόμενη στα εργασιακά, η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε: Θα νομοθετήσουμε σήμερα ότι, από τον Σεπτέμβρη του 2018, θα επανισχύσουν οι βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων ( η ευνοϊκότερη ρύθμιση και η επεκτασιμότητα των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας). Με αυτόν τον τρόπο, θα δοθεί ξανά η δυνατότητα στους εργαζόμενους να διεκδικούν και να υπογράφουν συμβάσεις με υψηλότερους μισθούς και καλύτερους όρους εργασίας.

Γαλλία

Το θετικό μήνυμα των γαλλικών εκλογών είναι η ήττα της ακροδεξιάς. Χρειάζεται μια ουσιαστική στροφή της κυρίαρχης πολιτικής στην Ευρώπη, χρειάζεται μια κοινωνική Ευρώπη που θα λειτουργεί με γνώμονα τις ανάγκες των λαών, τόνισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στον ρ/σ Real FM, για να προσθέσει ότι η νίκη του Μακρόν έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας διότι, όπως είπε, αναμένεται να είναι αρωγός στην μάχη της ελληνική κυβέρνησης για τη ρύθμιση του κρίσιμου ζητήματος του ελληνικού χρέους, που θα σημάνει και την έξοδό μας από τα προγράμματα επιτροπείας.



Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, enikonomia.gr, imeresia.gr


Χανιά: Εισβολή ενόπλου και πυροβολισμοί σε κτίριο του ΟΚΑΝΑ



Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές στα Χανιά, καθώς άνδρας ηλικίας περίπου 45 ετών, ενταγμένος στο πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ, μπήκε στο κτίριο του οργανισμού στην περιοχή Σούδας, κρατώντας πιστόλι. Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις, ωστόσο όταν πλησίασαν το κτίριο, ο δράστης πυροβόλησε προς το μέρος τους και ανταπέδωσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αίτημα του είναι να μην του αφαιρεθεί η άδεια περιπτέρου που διατηρεί στο παλιό λιμάνι της πόλης και για το οποίο υπάρχει απόφαση κατεδάφισης

Στον χώρο βρίσκονται τρεις εργαζόμενοι, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για ομήρους. Στο κτίριο έχει φθάσει ειδικός ψυχολόγος διαπραγματευτής της ΕΛΑΣ προκειμένου να πείσει το δράστη να παραδοθεί, αλλά και ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας ο οποίος σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η κατάσταση ανέλαβε γραπτή δέσμευση ότι, τουλάχιστον για την καλοκαιρινή περίοδο, δεν θα εφαρμοστεί η απόφαση κατεδάφισης.

Εξω από το κτίριο βρίσκονται και συγγενικά πρόσωπα του δράστη.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Πηγή


Κυριάκος Μητσοτάκης: Το να κατηγορεί οποιονδήποτε ο ΣΥΡΙΖΑ για παροχολογία και λαϊκισμό είναι τουλάχιστον κωμικό.




«Το να κατηγορεί οποιονδήποτε ο ΣΥΡΙΖΑ για παροχωλογία και λαϊκισμό είναι τουλάχιστον κωμικό. Έταξε 12 δις ευρώ παροχές. Μέχρι σήμερα, έχει πάρει 12,5 δις ευρώ μέτρα. Αυτός είναι ο κ. Τσίπρας ... Όλοι γνωρίζουν ότι είναι ένας άνθρωπος που είχε την ευκαιρία του. Απέτυχε. Δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις του ως πρωθυπουργός».  Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα, Δευτέρα 8 Μαΐου, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ» και το δημοσιογράφο κ. Άρη Πορτοσάλτε.

«Ο κ. Τσίπρας μας είπε ότι αύξησε ένα φόρο, τον Φ.Π.Α., κατά μια μονάδα. Τόση επαφή έχει με την πραγματικότητα ... Ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε συνολικά 27 φόρους ... Σήμερα, υπάρχουν άνθρωποι που θα πληρώσουν για πρώτη φορά φόρο 600 και 700 ευρώ. Δηλαδή, ένα μηνιάτικο», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «ήρθε στην εξουσία επικαλούμενος το νέο, τελικά αντιπροσωπεύει το πιο παλιό από το παλιό. Όχι ως προς την ηλικία του προφανώς, αυτή είναι αντικειμενικά προσδιορισμένη, αλλά ως προς τις νοοτροπίες τις οποίες κομίζει, την έφεση στο πελατειακό Κράτος, την προσπάθεια δημιουργίας ενός καινούριου στρατού εξαρτημένων από το Κόμμα πολιτών στη Δημόσια Διοίκηση, τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».

«Δεν γίνεται πρωθυπουργός», είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «να προσέρχεται σε συνέντευξη και να λέει ότι το Δ.Ν.Τ. του ζητούσε να πάρει 42,5 φορές περισσότερα μέτρα. Δηλαδή, του ζητούσε να πάρει 151 δις ευρώ μέτρα».

Αναφερόμενος στη νίκη του Εμμανουέλ Μακρόν στις γαλλικές εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Ήταν μια νίκη της κοινής λογικής, της μετριοπάθειας και του ρεαλισμού απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού, του ευρωσκεπτικισμού και του σκληρού διχασμού. Ο Εμμανουέλ Μακρόν είναι εξαιρετικά καταρτισμένος πολιτικός, φέρνει νέες ιδέες και θα αγωνιστεί για μια καλύτερη Ευρώπη ... Ήταν ξεκάθαρο ότι η Γαλλία ήταν σε θέση να κάνει μια τομή με το παρελθόν ... Το συμπέρασμα είναι ότι τα παραδοσιακά Κόμματα πρέπει να αλλάζουν». 

Ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα εφαρμόσει αυστηρά την πολιτική της “1 πρόσληψης για κάθε 5 αποχωρήσεις στο Δημόσιο”, θα προχωρήσει σε εξoρθολογισμό του συστήματος προμηθειών και σε συνεργασίες του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα.

 Ειδικότερα, για τον τομέα της δημόσιας Υγείας, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε: «Πρέπει, ως κοινωνία, να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του συστήματος Υγείας. Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις ... Και αντί ο Υπουργός να κάνει χυδαία σόου χειρουργώντας ασθενείς, ας πάει στα νοσοκομεία να δει τι συμβαίνει. Εάν, βέβαια, μπορεί να πάει. Πράγμα για το οποίο έχω σοβαρές αμφιβολίες».

«Εκλέχθηκα με δέσμευση να πω την αλήθεια», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Η χώρα χρειάζεται παραγωγικό Δημόσιο και ανταγωνιστική οικονομία. Ως Υπουργός, εφάρμοσα πολιτικές που επιβράβευαν τους καλούς δημόσιους υπαλλήλους. Δική μου πρόταση είναι να προχωρά πιο γρήγορα στην επετηρίδα ο καλός δημόσιος υπάλληλος ... Εάν υπάρχουν πολίτες που πιστεύουν ακόμη στο αφήγημα του εύκολου λαϊκισμού, δεν πρέπει να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία... Δεν υπάρχει μεγάλο ακροατήριο που θέλει να ακούει παραμύθια από τους πολιτικούς... Η σιωπηλή πλειοψηφία ζητάει την αλήθεια».

Για τους βασικούς άξονες του οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Δέσμευσή μας είναι ότι η αποκλιμάκωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις πρέπει να πάει στο 20% εντός δύο ετών ... Εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής στο 9%, όχι στο 22% ... Πρώτες προτεραιότητες για τη Νέα Δημοκρατία είναι, επίσης, η μείωση του ΕΝΦΙΑ και του Φ.Π.Α. στα αγροτικά εφόδια, για να πάρει μπρος η παραγωγική Ελλάδα». 

«Βρίσκω πολύ ενδιαφέρον», σχολίασε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «το γεγονός ότι η Κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε και φαίνεται να τηρεί μια εξαιρετικά αμυντική στάση στην πρότασή μας να επιστραφεί τώρα το 0,5% του Α.Ε.Π. πίσω στην κοινωνία, μέσα από στοχευμένες μειώσεις φόρων. Αν ο κ. Τσίπρας είναι τόσο σίγουρος ότι θα έχει υπεραπόδοση στον προϋπολογισμό του 2017, θα μπορούσε κάλλιστα να κινηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση τώρα. Πως, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας λέει ότι θα υπερβούμε το 2019 το στόχο του 3,5%, με τόσο μεγάλη σιγουριά, ώστε να εφαρμοστούν τα αντίμετρα 2% του Α.Ε.Π.; Θα πρέπει να πάμε σε πλεόνασμα 5,5% το 2019, για να εφαρμοστούν τα αντίμετρα. Και τώρα αρνείται να δεχθεί ότι μπορεί να έχει υπέρβαση στόχου 0,5%, για να μειώσει τώρα τον ΕΝΦΙΑ κατά 20% και να μπορέσει να δώσει και μια ανάσα μέσα από τη μείωση του Φ.Π.Α. στα αγροτικά εφόδια».

 Για το αίτημα των εκτός Ελλάδας Ελλήνων να ψηφίζουν από τους τόπους διαμονής τους, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε: «Έχουμε καταθέσει, εδώ και ένα χρόνο, πρόταση νόμου τεκμηριωμένη, για να μπορεί να δοθεί η δυνατότητα στους Έλληνες οι οποίοι βρίσκονται εκτός Ελλάδας να ψηφίζουν στο μόνιμο τόπο διαμονής τους. Δεν μπορεί αυτό να συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου και να μην συμβαίνει στην Ελλάδα. Και λυπάμαι που θα το πω, θα καταγγείλω δημόσια, για άλλη μία φορά, τον Πρόεδρο της Βουλής για το γεγονός ότι αυτή η πρόταση νόμου εδώ και ένα χρόνο τώρα δεν έχει καν συζητηθεί. Καταλαβαίνω γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μη θέλει να δώσει τη δυνατότητα στους εκτός Ελλάδας Έλληνες να ψηφίζουν. Ίσως είναι αυτοί που βλέπουν τα πράγματα στη χώρα μας με ένα πιο καθαρό βλέμμα, αλλά είναι αδιανόητο σήμερα, όταν πρακτικά όλες οι χώρες έχουν λύσει και έχουν αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, αυτό να μην συμβαίνει στην Ελλάδα. Είναι δέσμευσή μου, λοιπόν, ένα από τα πρώτα σχέδια νόμου, τα οποία θα καταθέσουμε, όταν με το καλό οι Έλληνες πολίτες μας εμπιστευθούν την διακυβέρνηση του τόπου, να είναι η χορήγηση δυνατότητας ψήφου στον μόνιμο τόπο διαμονής τους για τους εκτός Ελλάδας Έλληνες».

  Αναφερόμενος στη συνέντευξη του κ. Ιβάν Σαββίδη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε: «Είμαστε Δημοκρατία και ο καθένας μπορεί να εκφράζει δημόσια την άποψή του, είτε είναι απλώς πολίτης είτε είναι επιχειρηματίας ... Όταν, όμως, η Βουλή, με προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού και του κ. Καμμένου, έχει ψηφίσει μια χαριστική τροπολογία, που χαρίζει στην επιχείρηση του κ. Σαββίδη 38.000.000 ευρώ από πρόστιμα λαθρεμπορίου και, τέσσερις μέρες μετά, βγαίνει αυτή η συνέντευξη άκρως υποστηρικτική στον πρωθυπουργό και δεν θα πω επικριτική, αλλά στα όρια του προσβλητικού, για τον Αρχηγό της Αντιπολίτευσης, τότε νομίζω ότι υπάρχουν ορισμένα θέματα».

«Θέλω να ξεκαθαρίσω», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «για άλλη μια φορά, ότι εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε ούτε παρεμβάσεις ούτε εκφοβισμούς ούτε εκβιασμούς. Η επιχειρηματικότητα χρειάζεται κι αυτή τους δικούς της κανόνες. Και κανόνες θα επιβληθούν προς όλες τις κατευθύνσεις και όλοι θα πρέπει να συμμορφωθούν με αυτούς τους κανόνες. Όλοι οι επενδυτές είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα, αρκεί να τηρούν το νόμο και να μη θεωρούν ότι πρέπει να αποκτήσουν τον έλεγχο κάποιου Μέσου Ενημέρωσης για πολιτική προστασία ... Γνωρίζω χιλιάδες επιχειρηματίες που προσπαθούν σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες να ασκήσουν το επιχειρείν και δεν φαντάζομαι ότι πρέπει να έχουν πολιτική παρέμβαση μέσα από κάποιο Μέσο. Αυτό είναι ο ορισμός της διαπλοκής. Αν έπρεπε να ανατρέξουμε στο λεξικό Μπαμπινιώτη για τον ορισμό της διαπλοκής, είναι ακριβώς αυτό: Αγοράζω ένα Μέσο, ασκώ πολιτική πίεση για να μπορώ, με αυτόν τον τρόπο, να εξυπηρετούμαι επιχειρηματικά. Και μάλιστα είναι και η πρώτη τέτοια δημόσια ομολογία διαπλοκής, την οποία εγώ έχω ακούσει».

Μιλώντας για το Μητρώο Στελεχών και την ανανέωση στην πράξη, που επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Εγώ εκλέχθηκα με σύνθημα “Νέα Δημοκρατία από την Αρχή”. Το Σάββατο, είχαμε μια συνάντηση γνωριμίας, όπου παραβρέθηκαν πάνω από 1.000 άνθρωποι. Όλοι τους έχουν ένα κοινό. Μπαίνουν για πρώτη φορά στην πολιτική. Σπάνε τα στεγανά των κλειστών Κομμάτων. Κάνουμε άνοιγμα στην κοινωνία. Τα Κόμματα είναι ζωντανοί οργανισμοί. Πρέπει να αλλάζουν και να προσαρμόζονται στις ανάγκες της κοινωνίας».






Νέο χαράτσι – 1.000.000 φορολογούμενοι θα πληρώσουν περισσότερους φόρους




Έρχονται και νέα φορολογικά βάρη για 1.000.000 πολίτες. Μπορεί να μην ήταν στους... τίτλους της συμφωνίας όμως ο φόρος αυξάνεται καθώς πλέον οι ασφαλιστικές εισφορές δεν θα μπαίνουν στα... έξοδα, αλλά θα φορολογούνται ως εισόδημα.

Κάπως έτσι για τους επαγγελματίες το εισόδημα θα εμφανίζεται πολύ μεγαλύτερο και έτσι θα μεγαλώνει και ο φόρος.

Σύμφωνα με την ΕΝΥΠΕΚΚ αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές από 1-1-2018 για όλους ανεξαιρέτως τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα, στην 38η δράση («prior action») στα πλαίσια της Προσυμφωνίας της β' αξιολόγησης, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να νομοθετήσει τα εξής:

Ιδού η ρύθμιση!

«Να τροποποιήσει (η κυβέρνηση) τον συνταξιοδοτικό νόμο έτσι ώστε από 1.1.2018 η βάση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες να καθορίζεται από τα μεικτά κέρδη πριν από την αφαίρεση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων του προηγούμενου έτους. Η βάση επί της οποίας υπολογίζονται οι ασφαλιστικές μειώνεται προσωρινά κατά 15% για το 2018, δίχως άλλη μείωση εφεξής.».

Και στα αγγλικά: «Amend the pension law so that, starting from 1 January 2018, the contribution base for the self-employed is defined as gross earnings before social security contribution obligations of the previous year. The contribution base is temporarily reduced by 15% in 2018 with no reduction thereafter.».

Με βάση την ισχύουσα φορολογική νομοθεσία και τις διατάξεις του ν.4387/2016, που ορίζει ότι οι ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται στο καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα του προηγούμενου έτους (άρθρο 39 του ν. 4387/2016), είναι σαφές ότι από το εκάστοτε φορολογικό έτος έως σήμερα εκπίπτουν οι ασφαλιστικές εισφορές που αφορούν το έτος αυτό και καταβάλλονται είτε εμπρόθεσμα ή εκπρόθεσμα μέσα στο έτος. Επίσης οι ίδιες ασφαλιστικές εισφορές (που αφορούν στο αυτό φορολογικό έτος και εφόσον καταβάλλονται εμπρόθεσμα), εκπίπτουν και στο επόμενο φορολογικό έτος.

Έτσι θα αυξηθεί κατακόρυφα το κόστος των ασφαλιστικών εισφορών για όλους ανεξαιρέτως τους ελεύθερους επαγγελματίες από το 2018! 

Τίθεται πλέον ζήτημα διπλής φορολόγησης αφού ο επαγγελματίας θα πληρώνει για το εισόδημά του διπλό φόρο: και επί του εισοδήματος και επί της ασφαλιστικής εισφοράς,η οποία δεν θα αναγνωρίζεται εφεξής ως δαπάνη!

Αν νομοθετηθεί αυτή η αλλαγή, ο φορολογούμενος στο εξής δεν θα μπορεί να αφαιρέσει από το φορολογητέο εισόδημα τις ασφαλιστικές εισφορές όπως συμβαίνει μέχρι τώρα. Αυτό σημαίνει ότι θα επιβαρύνεται με φόρο από 22% έως 45% επί του ύψους των ασφαλιστικών εισφορών. Έτσι:

1.Ο επαγγελματίας των 10.000 ευρώ, θα γλιτώσει 405 ευρώ από τις ασφαλιστικές εισφορές, αλλά ο φόρος του θα ανέλθει στα 2.200 ευρώ αντί για 1.606 ευρώ που είναι σήμερα. Θα προκύψει επομένως μια προσαύξηση της τάξεως των 200 ευρώ τον χρόνο!

2.Ο επαγγελματίας των 20.000 ευρώ, θα γλιτώσει 810 ευρώ από τις ασφαλιστικές εισφορές, αλλά θα πληρώσει φόρο 4.400 ευρώ αντί για 3.212 ευρώ που καταβάλλει τώρα. Δηλαδή, υπάρχει αύξηση της συνολικής επιβάρυνσης κατά 400 ευρώ!

3.Στις 30.000 ευρώ προκύπτει μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 1.245 ευρώ. Ωστόσο, ο φόρος ανεβαίνει στα 7.300 ευρώ και η εισφορά αλληλεγγύης στα 676 ευρώ. Με το ισχύον καθεστώς, ο φόρος θα ήταν 4.942 ευρώ και η εισφορά αλληλεγγύης 269,5 ευρώ. Προκύπτει επομένως επιβάρυνση της τάξεως των 1.519 ευρώ ετησίως!


Πηγή : newsit.gr


Επώδυνο 18μηνο αναμονής για τους συνταξιούχους



Με διαφορά 18 μηνών θα καταστούν αισθητές οι μειώσεις συντάξεων που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους θεσμούς, καθώς θα ψηφιστούν το Μάιο του 2017 και θα εφαρμοστούν τον Ιανουάριο του 2019.

Δεδομένου ότι πρόκειται για τις σκληρότερες περικοπές για τους χαμηλοσυνταξιούχους του πρώην ΤΕΒΕ, αλλά και τους δικαιούχους συντάξεων χηρείας, μητέρες ανηλίκων και άτομα με αναπηρία, το προαναφερθέν 18μηνο θα είναι για αυτούς επώδυνο, καθώς θα τελούν σε πλήρη άγνοια για το τι θα τους περιμένει τον Ιανουάριο του 2019.

Οι περικοπές στις συντάξεις ύψους 1,8 δισ. ευρώ (1% του ΑΕΠ) αναμένεται να πλήξουν 1,1 εκατομμύριο συνταξιούχους. Θα φθάνουν κατ’ ανώτατο όριο το 18% της σύνταξης και θα εφαρμοστούν όχι μόνο σε κύριες αλλά και στις επικουρικές συντάξεις, εφόσον προκύπτουν «προσωπικές διαφορές».

Οι περικοπές θα έχουν «οροφή» – το 18% της σύνταξης –, ώστε να μην ξεπεράσουν ένα ποσοστό και να προστατευθούν οι συνταξιούχοι από υψηλές απώλειες, αλλά δεν θα έχουν «δάπεδο», δηλαδή θα αφορούν και τις διαφορές που καταγράφονται σε χαμηλές, ίσως και στις κατώτατες συντάξεις.

Έτσι οι απώλειες θα είναι διαφορετικών ταχυτήτων, θα ξεκινούν από ένα ευρώ και θα φθάνουν ως και τα 300 για τις κύριες και τα 70 ευρώ για τις επικουρικές, ενώ οι μειώσεις θα πλήξουν ακόμη και τις πολύ χαμηλές συντάξεις.

Στους διπλά χαμένους συγκαταλέγονται περίπου 100.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι θα χάνουν και από την κύρια και από την επικουρική κατ’ ανώτατο όριο 18% των συντάξεών τους. Περίπου 60.000 από αυτούς θα χάσουν τα περισσότερα, καθώς είναι εκείνοι που εισπράττουν σήμερα σημαντικές προσωπικές διαφορές στην επικουρική τους. Οι περιπτώσεις αυτές διασώθηκαν καν από τις μειώσεις του 2016 επειδή δεν ξεπερνούν το όριο των παροχών 1.300 ευρώ μεικτά από το άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης.

Μεγάλοι χαμένοι θα είναι όσοι σήμερα λαμβάνουν τα κατώτατα όρια στις κύριες και επικουρικές, όπως για παράδειγμα μητέρες ανηλίκων που συνταξιοδοτήθηκαν με μειωμένη σύνταξη και θα υποστούν το πλαφόν του 18%, αλλά και χιλιάδες άτομα με αναπηρία που λαμβάνουν κατά κανόνα χαμηλές αναπηρικές συντάξεις, οι οποίες επηρεάζονται πολύ από τη μείωση της εθνικής σύνταξης, ανάλογα με το ποσοστό αναπηρίας.



Πηγή: cnn.gr


Βουλευτές ΝΔ: Φαντασιώσεις Καμμένου τα «πλαστογραφημένα έγγραφα»




Απάντηση τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο δίνουν με ανακοίνωσή τους 12 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή όσα δήλωσε στον ΣΚΑΙ περί «πλαστογραφημένων εγγράφων».

«Η σημερινή τοποθέτηση του κ. Καμμένου για “πλαστογραφημένα έγγραφα βουλευτών της Ν.Δ.” που απουσίαζαν από την ψηφοφορία για την φωτογραφική τροπολογία της Κυβέρνησης, προστίθεται στις γνωστές φαντασιώσεις του εταίρου του κ. Τσίπρα», αναφέρουν και προσθέτουν: «Ας μην ψάχνει, λοιπόν, ο κ. Καμμένος για εσωτερικά προβλήματα στη Ν.Δ. Αλλωστε πολλά έχει στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματός του μετά μάλιστα και τη σημερινή του πιρουέτα για ταύτιση των ΑΝΕΛ με το “παλιό πατριωτικό ΠΑΣΟΚ”. Και για να μην επανέρχεται καθημερινά του επισημαίνουμε ότι σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος έχει ταχθεί κατά της συγκεκριμένης χαριστικής τροπολογίας».

Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που υπογράφουν τη συγκεκριμένη δήλωση είναι οι εξής: Σ. Αναστασιάδης, Στ. Καλαφάτης, Θ. Καράογλου, Κ. Γκιουλέκας, Γ.Καρασμάνης, Γ. Κασαπίδης, Ντ. Μπακογιάννη, Χρ. Σταϊκούρας, Απ. Βεσυρόπουλος, Κ.Κοντογιώργος, Κ. Κουκοδήμος, Κ. Τζαβάρας.

«Ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα για τις 2 σχετικές με την επένδυση επιστολές. Ήταν 6 οι υπογραφές και θα πρέπει να διερευνηθεί εάν πρόκειται για πλαστογραφία», είχε δηλώσει το πρωί της Κυριακής ο κ. Καμμένος στον ΣΚΑΙ.



Πηγή:  iefimerida.gr 


Εν βρασμώ οι ιστορικοί για τους «Γενίτσαρους» συμβούλους του Γαβρόγλου



Αντιδράσεις για τους παραχαράκτες της ιστορίας

Σφοδρές αντιδράσεις από συγγραφείς και ιστορικούς μετά τις αποκαλύψεις του «ΘΕΜΑτος» για τους αγράμματους και ιδεολογικά εθελόδουλους συμβούλους του υπουργού Παιδείας που ετοιμάζουν τις αλλαγές στα σχολικά βιβλία της Ιστορίας

Θύελλα έχει ξεσπάσει στους κόλπους της επιστημονικής κοινότητας μετά τις αποκαλύψεις του «ΘΕΜΑτος» για τις ανιστόρητες απόψεις των συμβούλων του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, στους οποίους ανέθεσε την αναμόρφωση των σχολικών βιβλίων της Ιστορίας. Οι θέσεις των ιστορικών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, περί «των σφαγών του ελληνικού στρατού στη Σμύρνη το 1922», των ιστορικών «μύθων των Ελλήνων στην Επανάσταση του 1821», αλλά και της μη αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων προκαλούν έντονες αντιδράσεις από συναδέλφους τους, οι οποίοι μιλούν ανοιχτά για «τουρκολάγνους» και «αγράμματους». 

Στο στόχαστρο των συμβούλων του κ. Γαβρόγλου και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου έχει μπει η «συμπαγής εθνική ταυτότητα» των Ελλήνων, η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους, οικοδομήθηκε πάνω στη διδασκαλία στα σχολεία της ιστορικής συνέχειας του ελληνικού έθνους από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή, μια συνέχεια που δεν συμμερίζονται. Αλλωστε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία Αντώνης Λιάκος έχει ξεκαθαρίσει ότι το ζητούμενο δεν είναι η εθνική αλλά η ιστορική συνείδηση. Σε αυτό το πνεύμα, ο καθηγητής Ιστορίας της Εκπαίδευσης Χάρης Αθανασιάδης, ο οποίος έχει αναλάβει την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και είναι μέλος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, ζητά από εδώ και στο εξής μια ελαστική εθνική ταυτότητα για τα Ελληνόπουλα, δίνοντας διαλέξεις για τον «τοκογλύφο» στρατηγό Μακρυγιάννη και γράφοντας για την «εθνικίστρια» Πηνελόπη Δέλτα. Σε ανεκτική εθνική ταυτότητα καταλήγει στη μελέτη που υπέβαλε για λογαριασμό του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής στον υπουργό Παιδείας, αναφορικά με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Ιστορία, και ο πανεπιστημιακός Πολυμέρης Βόγλης. Ο κ. Βόγλης, ο οποίος αποδίδει σε «δυσανεξία της ελληνικής κοινωνίας» τη μη αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία» από τη χώρα μας, επικεντρώνει την ιστορική του συμβολή στη διδασκαλία του Εμφυλίου στις σχολικές αίθουσες, αποκαλώντας τον ως τη «μοναδική επανάσταση στην Ελλάδα του 20ού αιώνα» και ταξινομώντας τα Δεκεμβριανά στις «επαναστατικές στιγμές» των Ελλήνων. 

«Mυαλά θολών ανθρώπων»

Στο πλαίσιο αυτό, ο καθηγητής Ιστορίας Νέου Ελληνισμού στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Φωτιάδης, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» παίρνει θέση και οριοθετεί την κεντρική βάση της ιστορικής διαφωνίας με τους συμβούλους του κ. Γαβρόγλου αναφέροντας: «Εγώ ξέρω ότι από τα ομηρικά χρόνια μέχρι σήμερα τη θάλασσα τη λένε θάλασσα, τον ήλιο τον λένε ήλιο και τη γη τη λένε γη. Αυτές οι θεωρίες περί ασυνέχειας της Ελληνικής Ιστορίας είναι στα μυαλά θολών ανθρώπων και ιστορικών. Δεν έχουν ξεκάθαρη ιστορική παιδεία οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει συνέχεια της ελληνικής ιστορίας από εκείνα τα χρόνια μέχρι σήμερα. Δεν έχει μέλλον αυτή η προσπάθεια αλλαγής της Ιστορίας στα σχολικά βιβλία. Θα φάνε τα μούτρα τους πολύ σύντομα. Αυτά που λένε για την Επανάσταση του 1821 είναι αστεία. Οτι δεν υπήρχε Ζάλογγος; Υπάρχουν τα επίσημα έγγραφα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν μια καινούρια φιλοσοφία. Νομίζουν ότι θα γίνουν μοντέρνοι και Ευρωπαίοι. Αναρωτιέμαι, όμως, αξιοποιούν σωστά τις πηγές; Οι θεωρίες τους στηρίζονται σε ιστορικές πηγές; Για παράδειγμα, η κυρία Μαρία Ρεπούση δεν είναι ιστορικός. Ο κ. Χάρης Αθανασιάδης Ιστορία της Εκπαίδευσης έχει κάνει και ανήκει στην ίδια ομάδα με την κυρία Ρεπούση». Ο κ. Φωτιάδης, ο οποίος έχει συγγράψει 25 βιβλία για τη Γενοκτονία των Ποντίων, είναι ιδιαίτερα καυστικός σχολιάζοντας την άποψη που έχει διατυπώσει ο κ. Αθανασιάδης περί εθνοκάθαρσης και όχι Γενοκτονίας των Ποντίων. «Στο θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων, όταν στο πλευρό μας έχουμε την Αριστερά της Τουρκίας δεν μας χρειάζεται η Αριστερά της Ελλάδας. Οσοι στο υπουργείο Παιδείας μιλούν για “εθνοκάθαρση των Ποντίων” παίζουν το παιχνίδι της Τουρκίας - διότι με την εθνοκάθαρση δεν μπορείς να προσφύγεις στα διεθνή δικαστήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι τουρκολάγνοι. Δεν μπορεί να μας στηρίζουν οι κορυφαίοι αριστεροί διανοούμενοι στην Τουρκία και εμείς να λέμε τέτοια πράγματα. Ο ελληνικός λαός πρέπει να δει ποιοι θα εκπαιδεύουν τους δασκάλους και τους καθηγητές των παιδιών του. Δεν μπορεί να λένε ότι δεν έγινε γενοκτονία στον Πόντο. Ο παππούς μου είχε 6 αδέρφια, σκοτώθηκαν τα 5 και ήρθε μόνος αυτός. Φαντάζεστε πόσα άτομα θα ήταν η δική μου οικογένεια εάν ζούσαν αυτοί οι συγγενείς μου;». 

O κ. Xάρης Αθανασιάδης, σύμβουλος του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, είχε χαρακτηρίσει την Πηνελόπη Δέλτα εθνικίστρια, ενώ για την καταστροφή της Σμύρνης επικεντρώθηκε σε... δήθεν καταστροφές  του Ελληνικού  Στρατού


Ο κ. Πολυμέρης Βόγλης, σύμβουλος του κ. Γαβρόγλου, έχει χαρακτηρίσει τα Δεκεμβριανά «αδύνατη επανάσταση», ενώ υποστηρίζει τη μετονομασία των Σκοπίων σε «Μακεδονία»

«Αγράμματοι» ιστορικοί

Αιχμηρή είναι και η τοποθέτηση του πρώην πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου, καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης Γιώργου Κοντογιώργη, ο οποίος μιλά για «αγράμματους» ιστορικούς: «Οι άνθρωποι αυτοί είναι από αγράμματοι έως ιδεολογικά εθελόδουλοι. Δηλαδή δεν έχουν επίγνωση του τι σημαίνει συνέχεια ή ασυνέχεια της Ιστορίας. Παπαγαλίζουν κάποια πράγματα που λένε οι Δυτικοί, οι οποίοι δεν είχαν συνέχεια στην Ιστορία τους διότι γεννήθηκαν ως νέα έθνη τον 18ο-19ο αιώνα. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι προπαγανδίζουν τη δυτική εκδοχή της ασυνέχειας του Ελληνισμού επειδή η Δύση ήθελε να βγάλει στην άκρη την ελληνική συνέχεια, δηλαδή το Βυζάντιο και τον νεότερο Ελληνισμό, για να οικειοποιηθεί η ίδια την αρχαιότητα. Θέλουν να αλλάξουν τον λαό και αν μπορούσαν να τον αλλάξουν, θα τον άλλαζαν. Δεν στέκονται ιστορικά αυτές οι απόψεις και είναι βαθιά αντιδραστική η αντίληψη ότι δεν υπάρχει ελληνική συνέχεια». Ο κ. Κοντογιώργης τονίζει ότι «αφού κυβερνούν αυτοί που θέλουν να αλλάξουν τα βιβλία της Ιστορίας, τελικά θα το πράξουν. Σημειώστε όμως το εξής, για να αλλάξουν την Ιστορία χρειάζονται δύο πράγματα: να αλλάξουν τον λαό και να καταργήσουν τις πηγές της Ιστορίας, να καταργήσουν τον ελληνικό λαό, να μην ονειρεύεται το παρελθόν του». 

«Ηλεκτρολόγοι»

Από την πλευρά του, ο ιστορικός-συγγραφέας Σαράντος Καργάκος σημειώνει: «Μπορεί να αλλάξουν τα φώτα της Ιστορίας οι διάφοροι “ηλεκτρολόγοι” του υπουργείου Παιδείας, αλλά η Ιστορία (το τι ακριβώς έγινε) δεν αλλάζει. Το πιθανότερο είναι μέχρι να γραφτούν οι τάχα νέες Ιστορίες να έχει αλλάξει ο υπουργός και οι “ηλεκτρολόγοι” του, οι οποίοι δεν θέλουν να φωτίσουν αλλά να συσκοτίσουν. Καταργούν ουσιαστικά την Αρχαία και Μεσαιωνική Ιστορία μας, με την οποία μπορούμε να προβληθούμε σε παγκόσμια κλίμακα, υποβαθμίζουν το ’21 και μεταφέρουν το ιστορικό προτσές στα τελευταία χρόνια, χρόνια διχασμών και εμφυλίων πολέμων, για να σπαρεί καινούριο μίσος στη νέα γενιά. Το μάθημα της Ιστορίας να γίνει μάθημα όχι για ενότητα αλλά για διχασμό. Σε μια εποχή ειδικά όπου οι απειλές εναντίον της χώρας μας είναι προ των πυλών». 

Ο κ. Καργάκος, ο οποίος την προσεχή Τετάρτη παρουσιάζει το 100ό βιβλίο του, με τίτλο «Ολυμπιάδα - Βίος  και πολιτεία της μητέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου», με τη σειρά του εστιάζει στο «βασικό πρόβλημα αυτών των ιστορικών, που είναι να καταρρίψουν την ιστορική συνέχεια των Ελλήνων. Ομως όλοι οι αγωνιστές στα απομνημονεύματά τους έγραψαν, αλλά προπαντός στη συνείδησή τους ένιωθαν ότι συνεχίζουν την ιστορία των αρχαίων Ελλήνων. Ο υπόδουλος ραγιάς γαλουχήθηκε με τη φυλλάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που είχε κάνει 25 εκδόσεις μέσα στην Τουρκοκρατία, νιώθοντας ότι αποτελεί συνέχεια ενός κόσμου που έζησε στο παρελθόν. Οι “ηλεκτρολόγοι” του υπουργείου Παιδείας θέλουν να σπάσουν αυτή τη συνέχεια και όταν σπάσει αυτή η συνέχεια, τότε η Ελλάδα θα γίνει θυγατρική εταιρεία της Γαλλικής Επανάστασης. Οτι ουσιαστικά ο ιστορικός βίος του ελληνικού κόσμου αρχίζει από τη Γαλλική Επανάσταση και εδώ. Αφού είμαστε πνευματικά εξαρτήματα της Ευρώπης, άρα θα πρέπει να είμαστε και πολιτικά και οικονομικά εξαρτήματα». 

«Στρατηγική αποεθνικοποίησης»

Για συντονισμένο σχέδιο από μια συγκεκριμένη ομάδα επιστημόνων που ως στόχο έχει την πλήρη αλλαγή της Ιστορίας κάνει λόγο ο συγγραφέας και επικεφαλής της Κινήματος Αρδην Γιώργος Καραμπελιάς: «Πρόκειται για ομάδα που έχει συνέχεια και η οποία τα τελευταία χρόνια δουλεύει προς μία κατεύθυνση. Επιχειρούν να αλλάξουν την Ελληνική Ιστορία και την εκπαίδευση ώστε να πάψει να είναι εθνικιστική, όπως την εννοούν, δηλαδή να έχει οποιαδήποτε πατριωτική αναφορά και να γίνει πολυπολιτισμική. Να μην έχει κεντρική αναφορά σε εθνική ταυτότητα. Δεν μιλάμε για απλή επιτροπή του υπουργείου Παιδείας, αλλά για μια συνολική αντίληψη που εκπορεύεται κεντρικά από την κορυφή της κυβέρνησης και εφαρμόζεται με μία διπλή τακτική. Από τη μία πλευρά να περάσουμε αυτά τα πράγματα σήμερα, που οι άνθρωποι βρίσκονται σε κατατονία και κατάθλιψη, και άρα εύκολα μπορούμε να περνάμε διάφορα τέτοια και από την άλλη να παρουσιάσουμε και μια αριστεροσύνη σε όσους μας κριτικάρουν για τα ξεπουλήματα που κάνουμε στο πεδίο της πολιτικής και της οικονομίας. Αριστεροσύνη στον αντιπατριωτισμό, στην άρνηση της εθνικής ταυτότητας και της θρησκείας. Το θέμα της αλλαγής των βιβλίων της Ιστορίας εντάσσεται σε μια συνολική στρατηγική, αυτή της αποεθνικοποίησης της χώρας και της μεταβολής της σε πολυπολιτισμική κοινότητα χωρίς κεντρική ταυτότητα». 



Πηγή : protothema.gr


Μακρόν 66,06%, Λεπέν 33,94%



Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας, λαμβάνοντας, σύμφωνα με τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών, το 66,06% των ψήφων  έναντι 33,94% της Μαρίν Λεπέν. Ρεκόρ σημείωσε η αποχή που προσεγγίζει το 25,38%, αλλά και τα άκυρα/λευκά που ανέρχονται στο 11,5%.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε ότι οι Γάλλοι πολίτες επέλεξαν τον Εμανουέλ Μακρόν για πρόεδρο της χώρας επιλέγοντας να κρατήσει η Γαλλία την θέση της στην καρδιά της Ευρώπης. 

Ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν είχαν μια "σύντομη" και "φιλική" τηλεφωνική συνδιάλεξη, σύμφωνα με το περιβάλλον του νέου προέδρου της Γαλλίας. 

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ «συνεχάρη θερμά» τον Εμανουέλ Μακρόν για την εκλογή του στο προεδρικό θώκο της χώρας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το προεδρικό μέγαρο, ο Ολάντ επισήμανε ότι η νίκη του Μακρόν δείχνει πως η πλειονότητα των Γάλλων πολιτών επιθυμεί να ενωθεί γύρω «από τις αξίες της Δημοκρατίας». 

Ο νεαρός πολιτικός που κατέγραψε άνοδο-αστραπή στην ηγεσία της χώρας καλείται να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις, αρχίζοντας με την εξασφάλιση της πλειοψηφίας στη γαλλική εθνοσυνέλευση.

Επειτα από προεκλογική εκστρατεία γεμάτη απρόοπτα και ανατροπές, ο κεντρώος υποψήφιος, στα 39 του χρόνια, θα γίνει ο όγδοος πρόεδρος της πέμπτης γαλλικής δημοκρατίας, ο νεότερος στην ιστορία της χώρας.

Υπό τους ήχους της Ωδής στη Χαρά, τον ύμνο της ΕΕ... 

Λίγη ώρα αφότου έγινε σαφές το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, ο Μακρόν πήγε να μιλήσει σε χιλιάδες υποστηρικτές του, από 20.000 ως 40.000 εκτιμούν πηγές στο περιβάλλον του, μπροστά στην πυραμίδα του Λούβρου, βαδίζοντας μόνος στην αυλή του άλλοτε βασιλικού παλατιού υπό τους ήχους της Ωδής στη Χαρά του Μπετόβεν, του ύμνου της ΕΕ.

Μπροστά σε θάλασσα σημαιών της Γαλλίας, ο υποψήφιος ευχαρίστησε όλους όσοι τον ψήφισαν, συμπεριλαμβανομένων και όσων δεν συμμερίζονται την πολιτική του ιδεολογία, αναγνωρίζοντας ότι δεν έλαβε «εν λευκώ επιταγή» από τους Γάλλους και δεσμευόμενος ότι θα κάνει «τα πάντα» ώστε οι εκλογείς να μην έχουν πλέον «κανέναν λόγο να ψηφίσουν τα άκρα».

Εξι εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές (την 11η και τη 18η Ιουνίου), ο πρώην υπουργός Οικονομίας (2014-2016) του απερχόμενου σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ κάλεσε τους υποστηρικτές του να κινητοποιηθούν και τους ψηφοφόρους να του δώσουν «αληθινή, ισχυρή πλειοψηφία της αλλαγής».

Ο Μακρόν θα βρεθεί αντιμέτωπος με μεγάλες προκλήσεις -την ενδημική ανεργία (10%), την απειλή της τρομοκρατίας, την αποδυνάμωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η αντίπαλός του, που υπέστη βαριά ήττα, παρά την επιθετική εκστρατεία της εναντίον της μετανάστευσης, του ευρώ, της παγκοσμιοποίησης και της ΕΕ, εξέφρασε μολαταύτα ικανοποίηση για το «ιστορικό» αποτέλεσμα του κόμματός της, που κατ' αυτήν αποτελεί πλέον τη «μεγαλύτερη δύναμη της αντιπολίτευσης» στη Γαλλία.

Πήρε 90% στο Παρίσι!

Η Λεπέν, αυτοπροβαλλόμενη ως η «υποψήφια του λαού», αποπειράθηκε να ανέβει στο κύμα που έφερε τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο και οδήγησε στην έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, χωρίς όμως να κερδίσει το δικό της στοίχημα.

Το ευρώ κατέγραψε άνοδο στις αγορές συναλλάγματος στην Ασία μετά τη νίκη Μακρόν, φθάνοντας σε υψηλό εξαμήνου πριν υποχωρήσει ξανά.

Στο Παρίσι, την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Γαλλίας, ο Μακρόν επικράτησε με σχεδόν το 90% των ψήφων.

Ωστόσο πολλές «αντικαπιταλιστικές» διαδηλώσεις, που σημαδεύτηκαν κι από επεισόδια, καταγράφηκαν σε πολλές γαλλικές περιοχές. «Μακρόν άδειασέ μας τη γωνιά, αντίσταση και δολιοφθορά» ("Macron dégage, résistance et sabotage"), φώναζαν διαδηλωτές στη Νάντη, στη δυτική Γαλλία.

Με δεδομένη την αποχή (25,38%) και τα λευκά και τα άκυρα (11,5%), πάνω από ένας στους τρεις Γάλλους στην πραγματικότητα αρνήθηκε να επιλέξει την Κυριακή μεταξύ του Μακρόν και της Λεπέν, αριθμός χωρίς ιστορικό προηγούμενο.

Ο Μακρόν, που θέλει να «κατευνάσει τους φόβους» και να ξαναφέρει «αισιοδοξία» στους πολίτες θα αναζητήσει πλέον πλειοψηφία για να κυβερνήσει και να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, από την ευρεία μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων ως τη μείωση των δημοσίων δαπανών και την ενίσχυση των γαλλογερμανικών σχέσεων.

Η Λεπέν από την άλλη υποσχέθηκε μια «πολιτική ανασύνθεση μεγάλου εύρους» στο κόμμα της.

Ο νεότερος πρόεδρος στην ιστορία της Γαλλίας

Η Λεπέν συγκέντρωσε πάνω από 10,5 εκατομμύρια ψήφους, ξεπερνώντας κατά πολύ το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου (7,7 εκατ.), αντίθετα με τον πατέρα της, τον Ζαν-Μαρί Λεπέν, που ελάχιστα είχε αυξήσει το ποσοστό του στον δεύτερο γύρο όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Ζακ Σιράκ το 2002.

Τα δύο παραδοσιακά μεγάλα κόμματα της Γαλλίας, οι Σοσιαλιστές και οι Ρεπουμπλικάνοι, που αποκλείστηκαν ήδη από τον πρώτο γύρο, θα προσπαθήσουν όμως να πάρουν τη ρεβάνς στις βουλευτικές εκλογές.

Ο επικεφαλής της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν (19,58% των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών) καλεί εξάλλου τους Γάλλους να ενωθούν γύρω του για να αντισταθούν στον «νέο μονάρχη-πρόεδρο».

Ο πρώην τραπεζίτης Μακρόν, ο οποίος παραιτήθηκε τον Αύγουστο του 2016 από την κυβέρνηση των Σοσιαλιστών για να διεκδικήσει την εκλογή του στην προεδρία, θα γίνει σε λίγες ημέρες ο νεότερος πρόεδρος στην ιστορία της Γαλλίας -ο Λουδοβίκος Ναπολέων Βοναπάρτης (μετέπειτα αυτοκράτορας) έγινε πρόεδρος στα 40 του, το 1848- κι ένας από τους νεότερους αρχηγούς κρατών στον κόσμο. 

Θα αναλάβει την εξουσία για πέντε χρόνια σε μια από τις μεγάλες δυνάμεις του κόσμου, η οποία διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο, είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και μια από τις βασικές μηχανές της ΕΕ.

Με τον Ολάντ στην τελετή μνήμης για τη συνθηκολόγηση των ναζί

Ο Μακρόν θα συμμετάσχει, στο πλευρό του απερχόμενου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, στην επίσημη τελετή μνήμης για τη συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας την 8η Μαΐου 1945, έγινε γνωστό το βράδυ της Κυριακής από τη γαλλική προεδρία. Κατόπιν θα αρχίσει να εργάζεται για να σχηματίσει κυβέρνηση. Θα αναλάβει την εξουσία ως τις 14 Μαΐου το αργότερο.

«Ο Φρανσουά Ολάντ τον προσκάλεσε να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης και ο Εμανουέλ Μακρόν δέχθηκε», σύμφωνα με το Ελιζέ.

Θα πρόκειται για την πρώτη συμμετοχή του εκλεγμένου προέδρου της Γαλλίας σε επίσημη τελετή, την επομένη της νίκης του. Αλλά αυτή η τελετή θα αποτελέσει επανάληψη της παρόμοιας πρωτοβουλίας το 2012, όταν ο μόλις εκλεγμένος τότε πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ συμμετείχε στην τελετή στην Αψίδα του Θριάμβου μαζί με τον απερχόμενο συντηρητικό πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Σήμερα, όπως ορίζει η παράδοση, κατάθεση στεφάνων προβλέπεται να γίνει αρχικά μπροστά στο άγαλμα του στρατηγού ντε Γκολ, στην πλατεία Κλεμανσό.

Ο αρχηγός του κράτους θα βαδίσει κατόπιν σε μια από τις πιο γνωστές λεωφόρους του κόσμου, συνοδευόμενος από μοτοσικλετιστές της αστυνομίας και έφιππους της προεδρικής φρουράς, ως την πλατεία Ετουάλ. 

Μετά την απόδοση τιμών στον αρχηγό του κράτους και την επιθεώρηση στρατιωτικού αποσπάσματος θα γίνει κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.




Πηγή : tanea.gr