Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Η οικονομική κρίση αύξησε τις απόπειρες και τις «επιτυχημένες» αυτοκτονίες κατά 30%



Η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που παρουσίασαν στα χρόνια της κρίσης μια αύξηση των αυτοκτονιών τουλάχιστον της τάξης του 30% και ανάλογη αύξηση των αποπειρών αυτοκτονίας. Έχει υπολογιστεί ότι κάθε χρόνο καταγράφονται περισσότερες από 1.000.000 αυτοκτονίες παγκοσμίως, μια αυτοκτονία πραγματοποιείται κάθε 20 δευτερόλεπτα, ενώ μια απόπειρα πραγματοποιείται κάθε δευτερόλεπτο.

Οι παράγοντες κινδύνου αυτοκτονίας μπορούν να διακριθούν σε πρωτογενείς δευτερογενείς και τριτογενείς.

Στους πρωτογενείς, οι οποίοι αποτελούν και κατάσταση αυξημένου κινδύνου αυτοκτονίας, περιλαμβάνονται η ύπαρξη ψυχικής διαταραχής (ιδιαίτερα της μείζονος κατάθλιψης), η ύπαρξη προηγούμενης απόπειρας αυτοκτονίας, η ανακοίνωση της αυτοκτονικής πρόθεσης και η χαμηλή σεροτονινεργική δραστηριότητα του ατόμου.

Οι δευτερογενείς παράγοντες κινδύνου, μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την ανεργία, τα οικονομικά προβλήματα, τα σοβαρά αρνητικά γεγονότα ζωής και την κοινωνική απομόνωση, ενώ στους τριτογενείς παράγοντες εντάσσεται το αντρικό φύλο και η εφηβική ηλικία ή η προχωρημένη ηλικία.

Οι δευτερογενείς και τριτογενείς παράγοντες συχνά διαπλέκονται και ενισχύουν τους πρωτογενείς παράγοντες στην πραγματοποίηση μιας αυτοκτονικής ενέργειας.

Οι ψυχικές διαταραχές αποτελούν ισχυρό παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς. Ασθενείς με μείζονα κατάθλιψη έχουν δείκτη θνησιμότητας από αυτοκτονία της τάξης του 15-20% ενώ ασθενείς με ψυχώσεις (σχιζοφρένεια) έχουν δείκτες της τάξης 5-10%.

Στα παιδιά οι αυτοκαταστροφικές πράξεις είναι εξαιρετικά σπάνιες ενώ στους εφήβους και στους νεαρούς ενήλικες η αυτοκτονική συμπεριφορά εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους λόγω της ειδικής ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης της ηλικίας αυτής και συχνά σχετίζεται με συγκρουσιακές καταστάσεις σε κοινωνικό επίπεδο.

Οι ηλικιωμένοι εμφανίζουν υψηλούς δείκτες αυτοκτονιών, γεγονός που αποδίδεται στη συχνή συνύπαρξη σοβαρών σωματικών νοσημάτων που συνυπάρχουν με κατάθλιψη (π.χ. καρδιοπάθειες, καρκίνος, Πάρκινσον κ.α.) αλλά και στο γεγονός ότι η κατάθλιψη στους ηλικιωμένους συχνά εκφράζεται με σωματικά ενοχλήματα και όχι λεκτικά με αποτέλεσμα τη δυσκολία αντιμετώπισής της.

Έχει παρατηρηθεί αυξημένη αναλογία ανδρών που αυτοκτονούν σε σχέση με τις γυναίκες ενώ το αντίθετο συμβαίνει με τις απόπειρες αυτοκτονίας. Το γεγονός αποδίδεται στην αυξημένη πρόθεση αυτοκτονίας των ανδρών και στους βίαιους και συχνά πιο αποτελεσματικούς τρόπους που χρησιμοποιούν σε σχέση με τις γυναίκες. Εξάλλου, έχει υποστηριχθεί ότι αρκετές από τις απόπειρες αυτοκτονίας των γυναικών αποτελούν «κραυγή βοήθειας» χωρίς όμως να παραγνωρίζεται η σημασία τους ως αυτοκαταστροφική ενέργεια.

Στις μέρες μας συζητείται πολύ η σχέση των αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών με τα τροχαία ατυχήματα. Όπως είναι γνωστό, η Ελλάδα κατέχει μια από τις τελευταίες θέσεις στον ευρωπαϊκό χάρτη σε σχέση με τις αυτοκτονίες είναι όμως στις πρώτες θέσεις σε σχέση με τα τροχαία ατυχήματα. Υποστηρίζεται ότι κάποια από αυτά τα τροχαία ατυχήματα (π.χ. όταν ο οδηγός είναι μόνος, οδηγεί με υπερβολική ταχύτητα υπό την επήρεια οινοπνευματωδών), ενδεχομένως αποτελούν αυτοκτονικές συμπεριφορές (παρα-αυτοκτονίες ) οι οποίες όμως ποτέ δεν καταγράφονται ως αυτοκτονίες.

Το σύνθετο πρόβλημα των αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών είναι λογικό να αντιμετωπίζεται με πολύπλευρες παρεμβάσεις, τόσο βιολογικές (σταθεροποιητικά του συναισθήματος φάρμακα κ.α.) όσο και ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις που στοχεύουν στην κοινωνική υποστήριξη των ατόμων, στη μείωση της ανεργίας και της εργασιακής ανασφάλειας, στη μείωση της φτώχειας κ.τ.λ.

Ο ρόλος των ΜΜΕ και του διαδικτύου σε σχέση με τις αυτοκτονίες θεωρείται σημαντικός αφού μπορεί να λειτουργήσει θετικά ή όμως και αρνητικά. Η σωστή ενημέρωση ενός τραγικού συμβάντος αυτοκτονίας μπορεί να αποτρέψει από άλλες ενέργειες ενώ αν δεν συμβεί αυτό μπορεί να υπάρξουν αντίθετα αποτελέσματα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί με το διαδίκτυο οπού, όπως είναι γνωστό, υπάρχουν ισότοποι που προτρέπουν σε ενέργειες τέτοιου τύπου. Η ελληνική οικονομική κρίση που συνοδεύτηκε με σημαντική κοινωνική κρίση έχει διάρκεια και βάθος. Οι προγραμματισμένες ενέργειες της πολιτείας σε σχέση με την μείωση των κοινωνικών παραγόντων που επεισέρχονται στην αιτιοπαθογένεια των ενεργειών αυτοκαταστροφής και οι στοχευμένες προληπτικές δράσεις στις ομάδες υψηλού κινδύνου (π.χ. άτομα με χρόνιες ψυχικές παθήσεις ή/και σωματικές παθήσεις) αναμένεται να μειώσει τις δραματικές συνέπειες των αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών.

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου και από ώρας 9.30-15.30 στην αίθουσα συγκεντρώσεων του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα με θέμα «Η πρόληψη των αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών σε περίοδο κοινωνικο-οικονομικής κρίσης» στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Πρόληψης των αυτοκτονιών. Η ημερίδα οργανώνεται από το περιοδικό «Ψυχιατρική» της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (ΕΨΕ) και τους Κλάδους αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών και Προληπτικής Ψυχιατρικής της ΕΨΕ σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν 3 συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με την παρακάτω θεματολογία: «Αυτοκαταστροφική συμπεριφορά: επιδημιολογία, παράγοντες κινδύνου και προστατευτικοί παράγοντες», «Συναισθηματικές διαταραχές και αυτοκτονικότητα», «Ψυχώσεις – Διαταραχές προσωπικότητας και αυτοκτονικότητα», «Αυτοκτονίες στη διάρκεια της Ελληνικής οικονομικής κρίσης», «Αυτοκαταστροφική συμπεριφορά σε παιδιά και εφήβους», «Αυτοκαταστροφική συμπεριφορά στους άντρες», «Αυτοκαταστροφική συμπεριφορά στις γυναίκες», «Αυτοκαταστροφική συμπεριφορά στους ηλικιωμένους», «Αυτοκαταστροφική συμπεριφορά και τροχαία ατυχήματα: υπάρχει σχέση;», Αυτοκαταστροφική συμπεριφορά σε ασθενείς με σωματικά νοσήματα», «Προληπτικές Ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις», «Προληπτικές ψυχοφαρμακολογικές παρεμβάσεις», «Ο ρόλος των ΜΜΕ και του διαδικτύου στην πρόληψη των αυτοκτονιών».


Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Χαστούκι από Bloomberg: Ανέφικτη η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές -Ελπίδα μόνο η αλλαγή κυβέρνησης





Μία μόλις μέρα μετά τη δημοσιοποίηση του … “κρυφού πόθου” από το υπουργείο Οικονομικών για συγκρατημένη έξοδο στις αγορές το έγκυρο Bloomberg έρχεται να επαναφέρει-προσγειώσει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τους επιτελείς του στη σκληρή πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα το Bloomberg χαρακτηρίζει ανέφικτο το σχέδιο για έξοδο στις αγορές εν μέσω της έντονης και παρατεταμένης αβεβαιότητας που επικρατεί εν όψει του νέου γύρου διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους Θεσμούς κι ενώ η υπομονή των Ευρωπαίων εταίρων δείχνει να εξαντλείται.

Σε αυτό το κλίμα και όσο η τωρινή κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία, ολοένα και απομακρύνεται το ενδεχόμενο συμμετοχής στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, αλλά και ελάφρυνσης του χρέους, διαπιστώνουν οι αναλυτές.



Καθώς η τελευταία σεζόν του ελληνικού δράματος κάνει “πρεμιέρα” αυτήν την εβδομάδα, οι επενδυτές αποφεύγουν -όπως διάολος το λιβάνι- τα ελληνικά ομόλογα και μετοχές, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα του Bloomberg και δεν παραλείπει να σημειώσει ότι τα  ελληνικά κυβερνητικά ομόλογα έχουν φέρει τις χειρότερες αποδόσεις, μεταξύ των όλων των ευρωπαϊκών τίτλων που αξιολογήθηκαν από το ανάλογο εργαλείο του πρακτορείου, τους τελευταίους τρεις μήνες. Και αυτό παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατάφερε να διασφαλίσει συμφωνία με τους πιστωτές. Την ίδια ώρα, μάλιστα, το Χρηματιστήριο Αθηνών ανταγωνίζεται μόνο τη Νιγηρία και τη Βενεζουέλα μεταξύ των χρηματιστηριακών δεικτών με τις χειρότερες επιδόσεις το εν λόγω διάστημα.

“Τα ελληνικά ομόλογα, δεδομένου ότι έχουν μείνει εκτός του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, έχουν κολλήσει στον πάτο του κύματος που ‘σηκωσε’ τις αγορές χρέους στη ζώνη του ευρώ” συνεχίζει στον ίδιο τόνο το Bloomberg, το οποίο στη συνέχεια επικαλείται δήλωση του Patrick Esteruelas, επικεφαλής έρευνας της Emso Asset Management: “Τα ελληνικά ομόλογα είναι στη χώρα του πουθενά από τον περασμένο Ιούνιο. Όσο οι άνθρωποι αισθάνονται πως η κυβέρνηση θα κινηθεί εξαιρετικά αργά, στην καλύτερη περίπτωση, ή στη χειρότερη ότι θα ξανακυλήσει, θα έχουν αμφιβολίες για τη σταθερότητα της εφαρμογής του προγράμματος διάσωσης”.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στην Μπρατισλάβα, την Παρασκευή, οι οποίοι και αναμένεται να απευθύνουν τις συνήθεις προειδοποιήσεις και συστάσεις προς την Ελλάδα, προκειμένου να επιταχύνει τη δρομολόγηση των μεταρρυθμίσεων που εκκρεμούν. Από την πλευρά του, το Δ.Σ. της ΕΚΤ αναμένεται να κρατήσει τα ελληνικά ομόλογα εκτός του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, με τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους να μεταφέρονται για τα τέλη του έτους.

Η αβεβαιότητα σχετικά με την ικανότητα της Ελλάδας να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και το επίμονα υψηλό δανειακό κόστος για τις επιχειρήσεις επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την ελληνική οικονομία – μία οικονομία που είναι ήδη σε κατάσταση ασφυξίας από το σκληρότερο πρόγραμμα λιτότητας στην Ιστορία.

“Το ζήτημα της επίτευξης βιώσιμης οικονομικής ανάκαμψης παραμένει, σε μεγάλο βαθμό, ανεπίλυτο – ούτε η κυβέρνηση, ούτε οι πιστωτές φαίνονται να ενδιαφέρονται ιδιαιτέρως να κοιτάξουν πέρα από οτιδήποτε έχει να κάνει με τις συνθήκες του προγράμματος διάσωσης”, σημειώνει ένας άλλος αναλυτής

Όσο οι αποδόσεις των ομολόγων παραμένουν τόσο υψηλά, ο στόχος της Ελλάδας να βγει στις αγορές ομολόγων, τον επόμενο χρόνο, πριν εξέλθει του προγράμματος διάσωσης το 2018, θα παραμένει ανέφικτος.

Για τον Esteruelas της Emso, η πιθανή ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, σε συνέχεια των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, θα μπορούσε να παράσχει μια “τεχνική στήριξη” για τα ελληνικά ομόλογα. Μακροπρόθεσμα όμως, εκτιμά, αυτό δεν φαίνεται εφικτό, και η Ελλάδα δεν θα έχει αυτή την ευκαιρία προτού η σημερινή κυβέρνηση βρεθεί πιο κοντά στην πόρτα της εξόδου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το υπουργείο Οικονομικών μελετά να κάνει αισθητή την παρουσία της Ελλάδας στις αγορές με μία δύο μικρές εκδόσεις ομολόγων, μόλις η χώρα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του διεθνούς πρακτορείου, η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην ανίχνευση των διαθέσεων των επενδυτών.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική μελέτη της Εurobank η ΕΚΤ επεξεργάζεται τρία σενάρια επέκτασης του  προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Οι σχετικές ανακοινώσεις είναι πολύ πιθανόν να πραγματοποιηθούν αύριο, ενώ πολύ πιθανόν θεωρείται και η χρονική επέκταση του προγράμματος (QE) μετά τον Μάρτιο του 2017.

Πιο αναλυτικά τα τρία σενάρια εστιάζονται στην:

αύξηση του πλαφόν του 33% που έχει θέσει η ΕΚΤ για κάθε έκδοση. Η ΕΚΤ σύμφωνα με τα ισχύοντα δεν μπορεί να διακρατά στο χαρτοφυλάκιο της πάνω από το 33% καθε μίας έκδοσης ομολόγων. Η ΕΚΤ θα μπορούσε να αυξήσει το όριο θέμα για τα ομόλογα χωρίς ρήτρες συλλογικής ευθύνης σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της τράπεζας από 33% σε 40-50%.

αναπροσαρμογή  της ελάχιστης αποδεκτής απόδοσης για τα ομόλογα που εντάσσονται στο πρόγραμμα. Η ελάχιστη αυτή απόδοση ταυτίζεται με το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων από τις τράπεζες και σήμερα κυμαίνεται στο -0,4%. Μία τέτοια εξέλιξη εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στην μείωση των αποδόσεων των πιο μακροπρόθεσμων ομολόγων.

τροποποίηση των κριτηρίων επιλεξιμότητας των ομολόγων ανάλογα με το μέγεθος του Δημοσίου Χρέους της κάθε χώρας και όχι ανάλογα με την κεφαλαιακή βάση που διαθέτει η κάθε εθνική κεντρική τράπεζα.



Πηγή : mononews.gr


Αλεξιάδης: Δεν είναι δυνατόν να απαλλάξουμε το "Χαμόγελο του Παιδιού" από τον ΕΝΦΙΑ



Η απαλλαγή του εν λόγω ιδρύματος προσκρούει μεταξύ άλλων στην έλλειψη λίστας που να διαχωρίζει τα αμιγώς φιλανθρωπικά ιδρύματα από τα γενικά Νομικά Πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης

«Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα απαλλαγής του ''Χαμόγελου του Παιδιού'' από τον ΕΝΦΙΑ ούτε κι άλλων ανάλογων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων», ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στη Βουλή έπειτα από ερώτηση που δέχτηκε από τον βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος με αφορμή τα 57.313,31 ευρώ που καλείται να πληρώσει το “Χαμόγελο του Παιδιού” τόνισε ότι «η πολιτεία δεν έχει σταθεί στο πλευρό της οργάνωσης» και ρώτησε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών αν τελικά η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην απαλλαγή του “Χαμόγελου του Παιδιού” από τον ΕΝΦΙΑ.

Ο κ. Αλεξιάδης επισήμανε πως η απαλλαγή του εν λόγω ιδρύματος προσκρούει μεταξύ άλλων στην έλλειψη λίστας που να διαχωρίζει τα αμιγώς φιλανθρωπικά ιδρύματα από τα γενικά Νομικά Πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Επίσης, υποστήριξε ότι με τη βοήθεια της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Θεανώς Φωτίου, επιχειρείται τώρα να γίνει καταγραφή και πιστοποίηση των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα.

 «Οι δράσεις του υπουργείου Εργασίας, αλλά και η αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, έχει προχωρήσει σε πρωτοφανή μέτρα, ειδικά αυτή την περίοδο της οικονομικής στενότητας, για να βοηθήσουμε αυτά τα ιδρύματα και αυτά τα παιδιά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.

«Μακάρι να μπορούσαμε να απαλλάξουμε αυτά τα ιδρύματα. Είμαστε αναγκασμένοι να εφαρμόσουμε αυτές τις ρυθμίσεις και προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο δίκαια» σημείωσε.

Ο κ. Αλεξιάδης ξεκαθάρισε ότι ΕΝΦΙΑ πληρώνουν τα εν λόγω ιδρύματα μόνο για τα ακίνητα που μισθώνουν κι έχουν έσοδα από αυτά κι όχι για όσα χρησιμοποιούν για το σκοπό τους και την κάλυψη των αναγκών τους.


Πηγή : protothema.gr


Κατρακύλα Τραμπ: «Ο Πούτιν έδειξε πως είναι καλύτερος ηγέτης από τον Ομπάμα»



Προσπαθώντας να αυτοπροβληθεί ως ο καλύτερος υποψήφιος για την Προεδρία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δείξει πως είναι καλύτερος ηγέτης από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στην προσπάθειά του να αυτοπροβληθεί ως ο υποψήφιος για την προεδρία με τα καλύτερα προσόντα, που είναι σε θέση να αποκαταστήσει την παγκόσμια ηγεσία της Αμερικής.

Στην εμφάνισή του στην εκδήλωση Commander-in-Chief που οργάνωσε στη Νέα Υόρκη το τηλεοπτικό δίκτυο NBC – το οποίο την αναμετέδωσε απευθείας – ότι οι ανώτατοι αξιωματικοί των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων θεωρούν ότι ευνουχίζονται από τις πολιτικές του Ομπάμα και της Κλίντον, η οποία ήταν υπουργός Εξωτερικών κατά την πρώτη θητεία του απερχόμενου προέδρου.

«Νομίζω πως υπό την ηγεσία του Μπαράκ Ομπάμα και της Χίλαρι Κλίντον, οι στρατηγοί ισοπεδώθηκαν. Τους υποβάθμισαν σε βαθμό τέτοιο που ντροπιάζει τη χώρα μας», δήλωσε ο Τραμπ στην εκδήλωση, στην οποία το κοινό ήταν βετεράνοι του στρατού.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Τραμπ και η Κλίντον εμφανίστηκαν στην ίδια εκδήλωση αφότου εξασφάλισαν τον Ιούλιο το χρίσμα των κομμάτων τους, του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού αντίστοιχα, ώστε να είναι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Το γεγονός ότι ο Τραμπ εξαίρει τον Κλίντον και η δήλωσή του πως οι ΗΠΑ και η Ρωσία θα μπορούσαν να σχηματίσουν μια συμμαχία για να συντρίψουν τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από αμερικανούς ειδικούς σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας.

«Αφού λέει σπουδαία πράγματα για μένα, θα πω σπουδαία πράγματα για αυτόν», είπε ο Τραμπ ερωτηθείς για τον πρόεδρο της Ρωσίας. «Ασφαλώς στο δικό τους σύστημα, υπήρξε ηγέτης, πολύ περισσότερο από ό,τι ο πρόεδρός μας», έκρινε.

Ο Τραμπ είχε χαρακτηρίσει τον Ομπάμα «τον ιδρυτή» του ΙΚ πριν από μερικές εβδομάδες, γεγονός το οποίο προκάλεσε σάλο, με αποτέλεσμα ο υποψήφιος του GOP να υιοθετήσει ένα κάπως πιο πειθαρχημένο στιλ πολιτικού λόγου. Έκτοτε, μειώνει τη διαφορά του από την Κλίντον στις δημοσκοπήσεις.

Ο Τραμπ εξάλλου φλέρταρε με το να αποκαλύψει τι πληροφορείται στις ενημερώσεις των υπηρεσιών πληροφοριών που του παρέχονται διότι είναι υποψήφιος πρόεδρος.

«Υπήρχε ένα πράγμα που μου προκάλεσε σοκ», είπε ο Τραμπ. «Αυτό που έμαθα είναι ότι η ηγεσία μας, ο Μπαράκ Ομπάμα, δεν κάνει αυτό που οι ειδικοί (...) του πρότειναν, κι αυτό μου προκάλεσε κατάπληξη (...). Οι ηγέτες μας δεν κάνουν αυτό που τους εισηγούνται».

Νωρίτερα χθες, ο Τραμπ είπε ότι θα προωθήσει μια νέα ενίσχυση και τον επανεξοπλισμό των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων, τονίζοντας πως ΗΠΑ αντιμετωπίζουν περισσότερες απειλές παρά ποτέ, από τζιχαντιστές, από τη Βόρεια Κορέα και την Κίνα.

Εξάλλου αναφερόμενος στην αμερικανική επέμβαση στη Λιβύη, ο Τραμπ είπε ότι η Χίλαρι Κλίντον «διέπραξε ένα φρικτό λάθος», ενώ νωρίτερα εκείνη είχε υποστηρίξει ότι η πολιτική της όταν ήταν επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έκανε τον κόσμο «ασφαλέστερο».

Η εκδήλωση μοιάζει να αποτέλεσε πρελούδιο ενόψει των τηλεμαχιών της 68χρονης Κλίντον και του 70χρονου Τραμπ, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.



Πηγή : tovima.gr


Φρίκη! Πούλησε τη 10χρονη κόρη της σε βιαστή για ένα μπουκάλι βότκα



Δεν χωράει ανθρώπινος νους την απόφαση μιας Ρωσίδας μητέρας να πουλήσει την κόρη της βιαστή με αντάλλαγμα αλκοόλ.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η Ρωσίδα παρέδωσε το 10χρονο κορίτσι στον βιαστή του για ένα μπουκάλι βότκα και 100 ρούβλια (περίπου 1,30 λίρες). Ήταν μάλιστα παρούσα ενώ ο 23χρονος βίαζε την κόρη της.

Το ανήλικο κορίτσι εντόπισε σε άθλια κατάσταση περαστικός που ειδοποίησε τις αρχές. Ήταν φοβισμένη, έκλαιγε και τα πόδια της ήταν καλυμμένα με αίμα όταν βρέθηκε κοντά στην πολυκατοικία όπου έζησε τον απόλυτο εφιάλτη.

Στο σημείο έφτασαν αμέσως ασθενοφόρο και περιπολικά, με το 10χρονο κορίτσι να μεταφέρεται στο νοσοκομείο όπου επιβεβαιώθηκε ο βιασμός του. Λίγο αργότερα οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφία του 23χρονου βιαστή. Ο νεαρός άντρας είπε στις αρχές πως αγόρασε το κορίτσι από τη μητέρα στην πόλη Vyazemsky και του είπε ότι θα μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει με την κόρη της.

Μετά το αδιανόητο συμβάν, η μητέρα της ανήλικης προσπάθησε να την επισκεφτεί στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν. Η 10χρονη ωστόσο φοβήθηκε πολύ και ζήτησε από τις αρχές να κρατήσουν μακριά τη μητέρα της που έχει και έναν 12χρονο γιο. Το ανήλικο κορίτσι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και ζει πλέον σε ορφανοτροφείο, με τη μητέρα της να έχει διαφύγει στο Avan.

Η γυναίκα δέχτηκε επίθεση από τους ντόπιους που έμαθαν τι είχε συμβεί και αναμένεται να ανακριθεί από τις αρχές. Ο φερόμενος βιαστής της ανήλικης κόρης της αρνήθηκε ότι την κακοποίησε σεξουαλικά και κρατείται εν αναμονή της έρευνας.




Πηγή: Mirror.com, newsit.gr


FAZ: Ο Tσίπρας χειρίζεται τα κανάλια όπως ο Ερντογάν




«Για τον έλεγχο των ΜΜΕ δεν χρειάζεται να ψάξετε στην Τουρκία του Ερντογάν αλλά στην Ελλάδα του Τσίπρα», σχολιάζει η εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» 

Τους χειρισμούς της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα για τις τηλεοπτικές άδειες με το ισλαμοσυντηρητικό καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν, συγκρίνει σε άρθρο που υπογράφει ο οικονομικός αναλυτής, Τομπίας Πίλερ η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung».  

«Για τον έλεγχο των ΜΜΕ δεν χρειάζεται να ψάξετε στην Τουρκία του Ερντογάν αλλά στην Ελλάδα του Τσίπρα», σχολιάζει μεταξύ άλλων το επίμαχο δημοσίευμα.

«Η ελληνική κυβέρνηση καταβάλει κάθε προσπάθεια για να αποκτήσει σημαντική επιρροή τόσο στα ιδιωτικά κανάλια όσο και στην ιδιωτική τηλεόραση» αναφέρει ο Γερμανός δημοσιογράφος. 


«Η κυβέρνηση Τσίπρα», επισημαίνει η FAZ «αναζητά τρόπους με τους οποίους να αυξήσει την επιρροή της στην ελληνική τηλεόραση»,  φρεσκάροντας παράλληλα τη μνήμη των αναγνωστών της αναφερόμενη στο θέμα της ΕΡΤ.  

«Με το στόχο αυτό είχε ανοίξει και πάλι ο Έλληνας πρωθυπουργός την κρατική ΕΡΤ, που είχαν κλείσει οι συντηρητικοί προκάτοχοί του. Μετά την κατάληψη της εξουσίας στο κρατικό κανάλι, η κυβέρνηση Τσίπρα αναζητά τώρα περισσότερη επιρροή στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση», σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα. 



Πηγή : protothema.gr


Τούς έχουν πάρει χαμπάρι με την απεργία της ΠΟΣΠΕΡΤ το Σάββατο και γελάει ο κόσμος μαζί τους.




Τούς έχουν πάρει χαμπάρι με την δήθεν απεργία της ΠΟΣΠΕΡΤ και γλεντάνε με την κατάντια τους στο Twitter 





Το μόνο που σώζει τον Αλέξη είναι να απεργεί η ΕΣΗΕΑ σε κάθε δημόσια εμφάνισή του.
Ενδεχόμενο που δεν αποκλείεται.


Με την "απεργία" του Σαββάτου της ΕΣΗΕΑ πέφτουν ολοκληρωτικά οι μάσκες! Κάνει το χατήρι στον 2ο ΠΘ του ΜΑΥΡΟΥ! Το τελευταίο σκαλοπάτι...


Στo Show του Παππά με τις άδειες δεν έκαναν απεργία.Αλλά κάνουν τώρα που θα φάει ο Τσίπρας το κράξιμο.Σνιφάρετε Δημοκρατία


Λόγω απεργίας της#ert_xeftiles το ΣΚ, τα κανάλια θα δείχνουν προπέρσινα πλάνα αρχείου με λαό που επευφημεί τον μεγάλο ηγέτη


Έστησαν ολόκληρο reality!
Προετοιμάστηκαν τόσο καιρό!
Δούλεψαν τόσο σκληρά γ ν εξασφαλίσουν τ σανό π θ σας παρουσιάσουν
Κ 


H ΠΟΣΠΕΡΤ απεργεί και δεν θα δείξει τις εκδηλώσεις λατρείας προς τον Π/Θ στη 
Τελικά ο Πολακης είχε δίκιο...ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ




οι παλαιότεροι έλεγαν περάσαμε χούντα..
εμείς θα λέμε περάσαμε ΣΥΡΙΖΑ 


Σήριαλ Τσίπρα στην ΔΕΘ:
2014: Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης
2015: Παράλληλο Πρόγραμμα
2016: 




"Έλα Νίκο, πες μου. Απεργία? Και ποιος θα καλύψ...αα...δεν χρειάζεται..οκ..."


Εσείς 
Εμείς που είμαστε Θεσσαλονίκη θα δούμε 4000 αστυνομικούς, 2 υδροφόρες, 2 ελικόπτερα και τα στρατά της Μόρντορ.

  1.  Ο χρήστης Σανός ☢ Διαστημικός έκανε Retweet
    Επίσκεψη για την προώθηση της συνεργασίας & ανταλλαγή τεχνογνωσίας πραγματοποίησε η ΕΣΗΕΑ στην Pyongyang
  2. Όταν πια η ενημέρωση γίνεται κυρίως από το διαδίκτυο και οποιοσδήποτε μπορεί να μεταδώσει live stream, τι σημαίνει π.χ. το ;
  3. αλλά θα πληρώσετε 1 εκατ. € για τα μετρα ασφαλείας Τσίπρα. Όλα κι όλα.
  4.  Ο χρήστης Thimios Voulgaris έκανε Retweet
    Σε κάποια Αφρικανική δικτατορία, ονόματι ΣΥΡΙΖΑΜΠΙΑ, οι δημοσιογράφοι απεργούν μόνο όταν αυτό εξυπηρετεί την κυβέρνηση
  5.  Ο χρήστης Αντωνιάδης Λάμπρος έκανε Retweet
    Ούτε θα ακούσετε, ούτε θα δείτε τίποτα από τη ΔΕΘ!!

    Προβολή εικόνας στο Twitter
  6.  Ο χρήστης Find Me Dory έκανε Retweet
    Τα συμφέροντα θέλουν να φιμώσουν τον Αλέξη για να μην ενημερωθεί ο λαός για το σχέδιο εξόδου από την κρίση...
  7.  Ο χρήστης Σανός ☢ Διαστημικός έκανε Retweet
    Ντροπή σας. Τον Φλαμπουραρη όμως τον απάλλαξαν. Αίσχος @atsipras ντροπή σου https://twitter.com/imerisiagr/status/773808405311926272 
  8.  Ο χρήστης loveonly έκανε Retweet
    Και αν δείτε κάτι θα είναι αυτό που θέλουμε εμείς να δείτε!!

    Προβολή εικόνας στο Twitter
  9. Ευτυχώς που υπάρχει ανεπτυγμένο το Διαδίκτυο... Διαδορετικά ...
  10.  Ο χρήστης Κωστάκης έκανε Retweet
    Και βέβαια "γεννάνε" αλλά προς το παρόν από τα μικρά "γατάκια"!

    Προβολή εικόνας στο Twitter
  11.  Ο χρήστης Κωστάκης έκανε Retweet
    ΣΕ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΑΛΕΞΗ. ΧΑΛΑΡΩΣΕ.

    Προβολή εικόνας στο Twitter
  12.  Ο χρήστης Tsipras Delenta est έκανε Retweet
    Αν δείτε και τίποτα απ'αυτά που σας υποσχέθηκα...σφυρίξτε μου κλέφτικα!
  13.  Ο χρήστης Σανός ☢ Διαστημικός έκανε Retweet
    Αφού δεν παραχωρείται μας είπες αληθινό απο ΑΛΕΞΗ https://twitter.com/liberalgr/status/773808630437146624 
  14.  Ο χρήστης o.k. Coral έκανε Retweet
    Λογικό να κλείσουν όλοι οι δρόμοι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
  15.  Ο χρήστης katerinas_diary έκανε Retweet
    Δεν πειράζει που ... Θα σας πει μετά η Αυγή, τι είπε ο λαοφιλής μας ικέτης...

    Προβολή εικόνας στο Twitter
  16.  Ο χρήστης o.k. Coral έκανε Retweet
    Δίνουν και παίρνουν "κασέτες"...
  17.  Ο χρήστης Σανός ☢ Διαστημικός έκανε Retweet
  18.  Ο χρήστης giannaki eua έκανε Retweet
    Έστησαν ολόκληρο reality! Προετοιμάστηκαν τόσο καιρό! Δούλεψαν τόσο σκληρά γ ν εξασφαλίσουν τ σανό π θ σας παρουσιάσουν Κ
  19.  Ο χρήστης Κωστάκης έκανε Retweet
    "ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ" από τον Χατζηνίκο.

    Προβολή εικόνας στο Twitter
  20.  Ο χρήστης Κωστάκης έκανε Retweet
    Aυτός ο κυνικός άνθρωπος είναι ο πρωθυπουργός της χώρας μας.

    Προβολή εικόνας στο Twitter

Ειρωνικά σχολιάζει το twitter την απεργία της ΠΟΣΠΕΡΤ στη ΔΕΘ

  1.  Ο χρήστης Σανός ☢ Διαστημικός έκανε Retweet
    Και αν δείτε κάτι θα είναι αυτό που θέλουμε εμείς να δείτε!!

    Προβολή εικόνας στο Twitter
  2.  Ο χρήστης George Fountis έκανε Retweet
    Εν τω μεταξύ,η αξιωματική αντιπολίτευση σκληραίνει την στάση της.

    Προβολή εικόνας στο Twitter
  3.  Ο χρήστης Σανός ☢ Διαστημικός έκανε Retweet
    Νομίζω αν απεργήσετε και στις συνεντεύξεις τύπου θα είναι ακόμα πιο αποτελεσματικό..
  4. Δίνουν και παίρνουν "κασέτες"...
  5.  Ο χρήστης Sopa έκανε Retweet

    Προβολή εικόνας στο Twitter
  6.  Ο χρήστης Πάνος...ναιιιι εγω. έκανε Retweet
    Εν τω μεταξύ,η αξιωματική αντιπολίτευση σκληραίνει την στάση της.

    Προβολή εικόνας στο Twitter
  7.  Ο χρήστης Σανός ☢ Διαστημικός έκανε Retweet
    Εν τω μεταξύ,η αξιωματική αντιπολίτευση σκληραίνει την στάση της.

    Προβολή εικόνας στο Twitter
  8.  Ο χρήστης Ρόζα έκανε Retweet
    ΣΑΝΟΣ ΧΑΒΙΑΡΙ ΓΙΑ ΟΛΙΓΟΥΣ ΚΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ...

    Προβολή εικόνας στο Twitter
  9.  Ο χρήστης Sopa έκανε Retweet
    ΣΕ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΑΛΕΞΗ. ΧΑΛΑΡΩΣΕ.

    Προβολή εικόνας στο Twitter
  10.  Ο χρήστης Άναυδος έκανε Retweet
    Αντί της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου στη ΔΕΘ λόγω απεργίας της ΕΣΗΕΑ, η ΕΡΤ θα δείξει την ελληνική ταινία "Ψευτοθόδωρος"
  11.  Ο χρήστης Ρόζα έκανε Retweet
    Εν τω μεταξύ,η αξιωματική αντιπολίτευση σκληραίνει την στάση της.

    Προβολή εικόνας στο Twitter
  12. Κανονικα τα καναλια που κοπηκαν θα πρεπει να εχουν ζωντανη μεταδοση επι 24ωρου
  13.  Ο χρήστης Σανός ☢ Διαστημικός έκανε Retweet
    Τι κοινό έχει ο ΤΣΙΠΡΑΣ με τον ΕΡΝΤΟΓΑΝ; Μα το ότι και με τους δύο από πραγματική δημοκρατία!
  14. Τοσοι αστυνομικοι στην ΔΕΘ? Γιατι? Κυβ/ση τ Αριστερας εχουμε...κυβερνηση τ λαχαχαχαχαχ...1 ελικοπτερο θ ηταν αρκετο Αλεκση.
  15.  Ο χρήστης ελευθ_επαγγελματίας έκανε Retweet

Ειρωνικά σχολιάζει το twitter την απεργία της ΠΟΣΠΕΡΤ στη ΔΕΘ

  1.  Ο χρήστης μουγκωμικός έκανε Retweet
    ΔΕΘαγαμησετεΠΟΤΕ
  2.  Ο χρήστης Σανός ☢ Διαστημικός έκανε Retweet
    Επειδή Συριζα Ήμασταν-Είμαστε Απροκάλυπτα Γι' αυτό και Φυσικά !! https://twitter.com/chameleonvx/status/773800557534470144 
  3.  Ο χρήστης Ούρτ αρκούδα! έκανε Retweet
    Σε κάποια Αφρικανική δικτατορία, ονόματι ΣΥΡΙΖΑΜΠΙΑ, οι δημοσιογράφοι απεργούν μόνο όταν αυτό εξυπηρετεί την κυβέρνηση
  4.  Ο χρήστης Σανός ☢ Διαστημικός έκανε Retweet
  5.  Ο χρήστης Sopa έκανε Retweet
    Πόσο Σανό έχεις ακόμα για διανομή..? Μου τελειώνει Σουλτάνε μου Φιμώνεις ΜΜΕ κ κλείνεις Κανάλια

    Προβολή εικόνας στο Twitter
  6.  Ο χρήστης alexandros katsifos έκανε Retweet
    Στo Show του Παππά με τις άδειες δεν έκαναν απεργία.Αλλά κάνουν τώρα που θα φάει ο Τσίπρας το κράξιμο.Σνιφάρετε Δημοκρατία


Πηγή : omadaalithias.gr