Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Εύα Καϊλή: Έκπληκτο το ευρωκοινοβούλιο για την «Παπαδημούπολη»



Πρωτοβουλία μετά τη χιονοστιβάδα αποκαλύψεων για την υπόθεση Παπαδημούλη αναλαμβάνει η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Εύα Καϊλή, όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, με αφορμή τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού και τον ρόλο των ΜΚΟ στην Ελλάδα.

Η κυρία Καϊλή σχολίασε τα ακίνητα που νοικιάζει σε ΜΚΟ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημουλης και έκανε γνωστή την έκπληξη του ευρωκοινοβουλίου, όταν το έμαθε.

Όπως είπε η Εύα Καϊλή  περίμενε από την κυβέρνηση να έχει κάνει μεγαλύτερα βήματα στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, τουλάχιστον ως προς δομές αλλά -όπως της είχε απαντήσει η επίτροπος Γιόχανσον- είχε δοθεί πολύ μεγάλο μέρος των κονδυλίων σε συγκεκριμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Έτσι, η ευρωβουλευτής τόνισε την ανάγκη ευρωπαϊκού ελέγχου για το πώς αυτές οι οργανώσεις έχουν διαχειριστεί τα κονδύλια -γιατί έχουμε την ντροπή της Μόριας η οποία θα πρέπει να αλλάξει, σημείωσε- και η ευθύνη για την επιλογή αυτών των οργανώσεων βαραίνει κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην υπόθεση Παπαδημούλη καθώς, όπως τόνισε, όταν είπε στην Ευρωβουλή για τα 15 ακίνητα που αγόραζε από Έλληνες πολίτες και τα νοικιάζει σε ΜΚΟ, ενώ είναι ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξεπλάγησαν. Υπογράμμισε ακόμη ότι είναι πιθανό να προχωρήσουν και σε δράση με αφορμή αυτό το φαινόμενο ενώ τόνισε ότι το ηθικό κομμάτι αυτής της υπόθεσης έχει μεγάλη σημασία.

Η ίδια συμπλήρωσε ότι στο Ευρωκοινοβούλιο υπάρχει μεγάλος σεβασμός για το έργο των μη κυβερνητικών οργανώσεων, επειδή στις υπόλοιπες χώρες θεωρείται ότι λειτουργούν εντός νόμιμου πλαισίου και υπάρχει μεγάλη διαφάνεια.


Πηγή


Συμπλοκή μαθητών με μαχαίρια στου Ζωγράφου ένας 15χρονος μαχαιρώθηκε στον μηρό



Ακραίο περιστατικό με μαθητές στου Ζωγράφου.

Μαχαιριά στο μηρό δέχθηκε ένας 15χρονος μαθητής κατά τη διάρκεια συμπλοκής με άλλους μαθητές τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στην περιοχή του Ζωγράφου.

Ανησυχητικό της κατάστασης στην περιοχή του Ζωγράφου είναι ότι ο 15χρονος μαζί με συμμαθητές του είχαν δώσει «ραντεβού» με μαθητές άλλου σχολείου για να συγκρουστούν.

Ο ανήλικος διακομίστηκε στο νοσοκομείο Γεννηματά, όπου παραμένει για νοσηλεία, χωρίς η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 30 ανήλικοι εμφανίστηκαν ξαφνικά στην οδό Σπανοβαγγέλη, στου Ζωγράφου, κρατώντας ξύλα με τα οποία έσπασαν και αυτοκίνητα αθώων πολιτών που δείχνει ότι πρόκειται για ανήλικους κακοποιούς.

Έρευνα για το περιστατικό διενεργεί η ασφάλεια Αθηνών.


Ράικου προς Παπαγγελόπουλο: Πως διορίστηκε η κόρη σου στη Βουλή και ο γιος σου στα ΕΛΠΕ;


Με αφορμή την απολογία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην προανακριτική επιτροπή για την σκευωρία Novartis στην οποία φέρεται να εμπλέκει την πρώην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου με υπαινιγμούς κατά στενών συγγενικών της προσώπων, η κυρία Ράικου αντέδρασε έντονα και με οργισμένη δήλωση απαντάει στον κ. Παπαγγελόπουλο.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαγγελόπουλος υποστήριξε ότι η κυρία Ράικου λειτουργεί ως "μακρύ χέρι του Αντώνη Σαμαρά" γιατί ο πρώην πρωθυπουργός μεσολάβησε για να πάρουν υποτροφία τα παιδιά της σε πανεπιστήμιο της Αμερικής.

 Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς απάντησε, λέγοντας:

 "Ήταν και είναι αδιανόητο για μένα να εμπλέκονται σε οποιεσδήποτε υποθέσεις οικογένειες και παιδιά. Όμως, μετά τις άθλιες αναφορές του Ρασπούτιν στα παιδιά μου και στις σπουδές τους και προς αποκατάσταση της τρωθεισας τιμής τους, αναγκάζομαι να δηλώσω ότι είμαι υπερήφανη που σπούδασαν και σπουδάζουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποκλειστικά με έσοδα δικά μου και του συζύγου μου, υποτροφία και από δική τους εργασία.

 Είμαι όμως υποχρεωμένη να ρωτήσω τον Ρασπούτιν και να απαντήσει αυτός δημοσίως: 1) πώς διορίστηκε η κόρη του ως υπάλληλος στη Βουλή των Ελλήνων και πόσο συνήθης είναι ένας τέτοιος διορισμός; 2) πώς ο δικηγόρος γιος του επί υπουργίας του προσλήφθηκε σε μεγάλη συστημική τράπεζα και στη συνέχεια στα ΕΛΠΕ με ιδιαίτερα παχυλό μισθο και προνόμια; Όσο για τα λοιπά που φέρεται πως είπε, επιφυλάσσομαι...".


Πηγή : omadaalithias.gr


Βαριές κατηγορίες για ανθρωποκτονία εναντίον του αστυνομικού που σκότωσε Αφροαμερικανό στην Ατλάντα



Κατηγορίες για ανθρωποκτονία καθώς και άλλα κακουργήματα απαγγέλθηκαν εναντίον του λευκού αστυνομικού στην Ατλάντα που πυροβόλησε και σκότωσε τον Αφροαμερικανό Ρέισαρντ Μπρουκς πριν πέντε ημέρες στον χώρο στάθμευσης ενός εστιατορίου Wendy’s.

Ο θάνατος του Μπρουκς, λίγες ημέρες μετά τον φόνο από λευκό αστυνομικό του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τις ανησυχίες στις ΗΠΑ για τον συστημικό ρατσισμό στη χώρα, αλλά και για την αστυνομική βία που είναι ανεξέλεγκτη.

Ο 27χρονος Μπρουκς, πατέρας τριών παιδιών, «δεν αποτέλεσε ποτέ απειλή», «δεν επέδειξε επιθετική συμπεριφορά», και «δεν απείλησε άμεσα να σκοτώσει ή να προκαλέσει σοβαρές σωματικές βλάβες» στους δύο λευκούς αστυνομικούς που προσπάθησαν να τον συλλάβουν την προηγούμενη Παρασκευή, δήλωσε ο Πολ Χάουαρντ εισαγγελέας της κομητείας Φούλτον.

Ο Γκάρετ Ρόλφι, ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον Μπρουκς, αποπέμφθηκε από το σώμα την επομένη και πλέον αντιμετωπίζει 11 κατηγορίες για κακουργήματα. Κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ακόμη και σε θάνατο, εξήγησε ο Χάουαρντ.

Ο Ντέβιν Μπρόσναν, ο άλλος αστυνομικός που ήταν παρών στο περιστατικό και έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, κατηγορείται για πρόκληση σωματικής βλάβης και παραβίαση του όρκου του ως αστυνομικός, επεσήμανε ο εισαγγελέας.

Η οικογένεια του Μπρουκς εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απαγγελία κατηγοριών εναντίον του Ρόλφι. Η χήρα του, η Τομίκα Μίλερ, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είμαι πραγματικά πληγωμένη και το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι πώς θα ήταν τα πράγματα αν ήταν ακόμη εδώ ο σύζυγός μου».

Ο Χάουαρντ εξήγησε ότι ο Μπρουκς έτρεχε μακριά από τον Ρόλφι και βρισκόταν σε απόσταση 5,5 μέτρων όταν εκείνος τον πυροβόλησε δύο φορές στην πλάτη, με μία από τις σφαίρες να τον βρίσκει στην καρδιά.

«Τον πέτυχα», ακούγεται ο Ρόλφι να λέει σε ένα από τα οκτώ βίντεο --από κινητά περαστικών και από το εσωτερικό κύκλωμα παρακολούθησης-- που απαθανάτισαν το περιστατικό. Αφού σκότωσε τον Μπρουκς, ο Ρόλφι τον κλώτσησε δύο φορές την ώρα που βρισκόταν πεσμένος στο έδαφος.

Οι κανόνες εμπλοκής της αστυνομίας της Ατλάντα δεν επιτρέπουν σε έναν αστυνομικό να πυροβολήσει ούτε με τέιζερ εναντίον κάποιου που απομακρύνεται τρέχοντας «Οπότε σίγουρα δεν μπορεί να πυροβολήσει ένα κανονικό όπλο εναντίον κάποιου που απομακρύνεται», εξήγησε ο Χάουαρντ.




Υπουργείο Παιδείας: Fake news η κατάργηση των καλλιτεχνικών και της μουσικής από τα σχολεία



Ποιος είναι πίσω από fake news; Ποιος άλλος από τον ΣΥΡΙΖΑ!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε μόλις κυκλοφόρησε το fake news, και ήταν έτοιμος να φέρει το θέμα στην βουλή με επίκαιρη ερώτηση που θα κατέθετε για την Υπουργό, Νίκη Κεραμέως. Σήμερα έχει διαψευστεί το δημοσίευμα και μένει να δούμε εάν ο ΣΥΡΙΖΑ για να δημιουργήσει θέμα θα φέρει με ερώτηση και άλλο ψέμα για συζήτηση στην βουλή.

Σε απάντηση των ψευδών ειδήσεων που θέλουν την «κατάργηση» των μαθημάτων καλλιτεχνικών και μουσικής από τα σχολεία, το γραφείο τύπου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επισημαίνει τα εξής:

Α. Δημοτικό

Στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Δημοτικού δεν επήλθε καμία αλλαγή όσον αφορά στα μαθήματα της Μουσικής και των Καλλιτεχνικών. Σύμφωνα με τον Νόμο 4692, ΦΕΚ Α΄ 111/12.6.2020, τα Εικαστικά (Καλλιτεχνικά) διδάσκονται 2 ώρες εβδομαδιαίως στις Α΄ & Β΄ τάξεις Δημοτικού Σχολείου και 1 ώρα εβδομαδιαίως στις υπόλοιπες τάξεις, ενώ η Μουσική διδάσκεται 1 ώρα εβδομαδιαίως σε κάθε τάξη του Δημοτικού Σχολείου. Αυτά ακριβώς ίσχυαν και μέχρι τώρα με το ΠΔ 79/2017, ΦΕΚ Α΄ 109/1.8.2017. Επιπλέον, διδάσκεται 1 ώρα εβδομαδιαίως η Θεατρική Αγωγή, στις Α’, Β’ Γ’ και Δ’ τάξεις του Δημοτικού.

Β. Γυμνάσιο

Στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Γυμνασίου δεν επήλθε καμία αλλαγή όσον αφορά στα μαθήματα της Μουσικής και των Καλλιτεχνικών. Στην ΥΑ 72323/Δ2, ΦΕΚ Β΄ 2265/12.6.2020, ορίζεται ότι και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου οι μαθητές διδάσκονται 1 ώρα εβδομαδιαίως το μάθημα της Μουσικής και 1 ώρα εβδομαδιαίως το μάθημα των Καλλιτεχνικών, όπως ίσχυε και μέχρι τώρα με την ΥΑ 93381/Δ2, ΦΕΚ Β΄ 1640/09.06.2016.

Γ. Λύκειο

Στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Λυκείου, η Μουσική και τα Καλλιτεχνικά υπήρχαν ως μάθημα επιλογής στην Α΄ Λυκείου, όπου, σύμφωνα με την ΥΑ 139454/Δ2, ΦΕΚ Β΄ 3807/04.09.2018, οι μαθητές μπορούσαν να παρακολουθήσουν ένα μάθημα επιλογής, το οποίο διδασκόταν 2 ώρες εβδομαδιαίως. Είχε παρατηρηθεί όμως χαμηλή συμμετοχή σε αυτό (στα εικαστικά και τη μουσική αθροιστικά, το έτος 2018-2019, συμμετείχε το 7,9% των μαθητών της Α’ Λυκείου, 9% το έτος 2019-2020), και σποραδικότητα στη διδασκαλία των μαθημάτων αυτών, τα οποία δεν μπορούσαν να υπηρετήσουν το σκοπό τους. Προτάχθηκε η εισαγωγή στο υποχρεωτικό πρόγραμμα των Αγγλικών, ενισχύθηκαν η πληροφορική και η φυσική αγωγή, δόθηκε η δυνατότητα δεύτερης ξένης γλώσσας. Εν ολίγοις, αντικαταστάθηκαν μαθήματα που δεν λάμβαναν χώρα παρά σε περιορισμένο βαθμό από μαθήματα ενταγμένα στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα τα οποία παρακολουθούνται από όλους τους μαθητές.

Αναφορικά με τη Γ’ Λυκείου, το θέμα της διδασκαλίας του σχεδίου θίγει ευρύτερα το ζήτημα της διδασκαλίας πανελλαδικώς εξεταζόμενων ειδικών μαθημάτων, και κυρίως ιταλικά, ισπανικά, αρμονία, έλεγχος μουσικών και ακουστικών ικανοτήτων, μουσική αντίληψη και γνώση, μουσική εκτέλεση και ερμηνεία, κανένα από τα οποία δε διδάσκεται στη Γ’ τάξη Γενικού Λυκείου. Εν προκειμένω, υπήρχε πάλι πολύ χαμηλή συμμετοχή των μαθητών, παραδείγματος χάρη το Γραμμικό Σχέδιο το έτος 2019-2020 επέλεξαν και παρακολούθησαν μόλις 4 στους 100 μαθητές.

Στις προθέσεις του Υπουργείου είναι να εξετάσει συνολικά το ζήτημα της διδασκαλίας των ειδικών πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων.


Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση αρπαγής της 10χρονης



Εξιχνιάστηκε η υπόθεση αρπαγής ανήλικης ημεδαπής, που έλαβε χώρα την 11-06-2020 στην περιοχή της Τούμπας και συνελήφθη η δράστιδα, καθώς στην κατοχή της βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες.

Πρόκειται για 33χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - και οδηγείται σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, η 33χρονη, μεσημβρινές ώρες της 11-06-2020 προσέγγισε την ανήλικη και αφού την εξαπάτησε την έπεισε να την ακολουθήσει σε διαμέρισμα στην περιοχή της Καλαμαριάς, όπου, μεταξύ άλλων, της χορήγησε ναρκωτικές ουσίες, μέσω ανάμειξής τους σε ρόφημα.

Μεσημβρινές ώρες χθες 17-06-2020 η 33χρονη εντοπίσθηκε στην περιοχή της Κατερίνης και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή της ναρκωτικά δισκία, οπότε και συνελήφθη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συλληφθείσα λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα κάλυψης-απόκρυψης των μετακινήσεων της, ενώ πραγματοποίησε αλλαγές στο παρουσιαστικό της, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτή.

Όταν οι αστυνομικοί την ακινητοποίησαν για να την προσαγάγουν εκείνη είχε προλάβει να σπάσει τον φορητό της ηλεκτρονικό υπολογιστή, τα κομμάτια του οποίου την πρόλαβαν και της τα απέσπασαν πριν προλάβει να τα πετάξει σε κάδο.

Οι Αρχές προσπαθούν να ανασύρουν στοιχεία από τον διαλυμένο υπολογιστή της όμως φαίνεται πως έχει προκαλέσει φθορά και στον σκληρό δίσκο και αυτό καθιστά πολύ δύσκολη την προσπάθειά τους. Είναι αρκετά πεπεισμένοι όμως ότι ενδεχομένως είχε αρχεία που την «καίνε», όπως τυχόν καταγεγραμμένο βιντεοληπτικό ή φωτογραφικό υλικό από τις ειδεχθείς της πράξεις έναντι της ανήλικης.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμα στην περιοχή της Καλαμαριάς, καθώς και σε κάδο απορριμμάτων, όπου επιχείρησε να πετάξει και να καταστρέψει σε βάρος της στοιχεία, βρέθηκε μεταξύ άλλων και κατασχέθηκε ρουχισμός τον οποίο φορούσε η 33χρονη κατά την αρπαγή και απελευθέρωση της ανήλικης.

Την υπόθεση χειρίστηκε το Τμήμα Ασφαλείας Τούμπας-Τριανδρίας, από κοινού με το Τμήμα Αναζητήσεων και την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.


Αλβανία και Βουλγαρία χάνουν την μάχη. Νέο ρεκόρ κρουσμάτων



Καθόλου ευχάριστα δεν είναι τα τελευταία νέα στο μέτωπο του κορονοϊού σε ότι αφορά τις γειτονικές χώρες της Ελλάδας. Με βάση την τελευταία ενημέρωση Αλβανία και Βουλγαρία χθες είχαν νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων ενώ και στην Βόρεια Μακεδονία για έκτη ημέρα τα νέα κρούσματα είναι σταθερά πάνω από 100.

Η Αλβανία δεν είναι πλέον η ευχάριστη έκπληξη

Η Αλβανία είχε καταφέρει το προηγούμενο διάστημα να συγκεντρώσει τους προβολείς της δημοσιότητας επάνω της καθώς ήταν μία από τις ελάχιστες χώρες στην Ευρώπη η οποία έχει καταφέρει να διατηρήσει πολύ χαμηλούς τους δείκτες της σε ότι αφορά τα κρούσματα και τους θανάτους από κορονοϊό. Όπως φαίνεται και από τον σχετικό πίνακα που είχε δημοσιεύσει το News24/7 την περασμένη εβδομάδα η γειτονική χώρα ήταν 40 στις 41 χώρες σε ότι αφορά τους θανάτους ανά εκατομμύριο.

Κορονοϊός: Αλβανία και Βουλγαρία χάνουν την μάχη. Νέο ρεκόρ κρουσμάτωνΑντίστοιχα τα νέα κρούσματα σε ημερήσια βάση δεν είχαν ξεπεράσει μέχρι και την περασμένη εβδομάδα τα 34 (σ. σ. ρεκόρ που είχε καταγραφεί στις 25 Απριλίου). Δυστυχώς το τελευταίο τριήμερο στην Αλβανία καταγράφονται απανωτά ρεκόρ. Την Κυριακή έσπασε των φράγμα των 50 κρουσμάτων (57) τα οποία αυξήθηκαν σε 96 νέα κρούσματα την Δευτέρα ενώ χθες στην γειτονική χώρα είχαμε νέο ιστορικό ρεκόρ με 82 νέα κρούσματα.
Κορονοϊός: Αλβανία και Βουλγαρία χάνουν την μάχη. Νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Πλέον το σύνολο των ενεργών κρουσμάτων είναι στα 571, υπερδιπλάσιο σε σχέση με την αρχή του μήνα όπου τα συνολικά κρούσματα ήταν 233. Σύμφωνα με το Albania Daily News με βάση τα κρούσματα της Τετάρτης (επιπλέον 50) ο αριθμός των συνολικών ενεργών κρουσμάτων έχει ξεπεράσει πλέον τα 600 (608).

Πάνω από 100 νέα κρούσματα στην Βουλγαρία


Κορονοϊός: Αλβανία και Βουλγαρία χάνουν την μάχη. Νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Αρνητική είναι η εικόνα και από την Βουλγαρία όπου χθες είχαμε νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων (112). Πρόκειται για την τρίτη ημέρα μέσα στον Ιούνιο όπου στην χώρα σπάει το φράγμα των 100 κρουσμάτων. Εάν συνεχισθούν οι συγκεκριμένοι ρυθμοί η Βουλγαρία θα ξεπεράσει για δεύτερη φορά τα 1500 ενεργά κρούσματα που ήταν το υψηλότερο που είχε φθάσει (1.513 στις 18 Μαΐου) μίας και πλέον βρίσκεται στα 1.455 χθες.

Κορονοϊός: Αλβανία και Βουλγαρία χάνουν την μάχη. Νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Αξίζει να αναφερθεί ότι η χώρα είχε καταφέρει να ανακόψει την ανοδική πορεία τις περασμένες εβδομάδες ρίχνοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού και κάτω από τα 1000 (963 στις 6 Ιουνίου).

Φωτιά που δεν σβήνει στην Βόρεια Μακεδονία


Κορονοϊός: Αλβανία και Βουλγαρία χάνουν την μάχη. Νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Μπορεί το τελευταίο τριήμερο να μην είχαμε ρεκόρ νέων κρουσμάτων στην Βόρεια Μακεδονία όμως από τρεις χώρες στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας είναι αυτή που φαίνεται να παρουσιάζει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Το Σάββατο που μας πέρασε εμφάνισε ιστορικό ρεκόρ ημερησίων κρουσμάτων (194) ενώ τα ενεργά κρούσματα τον Ιούνιο τρέχουν με γεωμετρικούς ρυθμούς.

Κορονοϊός: Αλβανία και Βουλγαρία χάνουν την μάχη. Νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Ο Μάιος στην γειτονική χώρα έκλεισε με 541 ενεργά κρούσματα και χθες ο αριθμός είχε εκτοξευθεί σε 2.341 ενεργά κρούσματα. Χθες ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στην Βόρεια Μακεδονία ξεπέρασε τους 200 (201).
- Με στοιχεία από το worldmeters.info
Κωστής Χριστοδούλου
Πηγή : news247.gr


Αύξηση των νέων θανάτων στη Γερμανία



Τριάντα ακόμη ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις τελευταίες 24 ώρες στη Γερμανία, όπου εντοπίστηκαν παράλληλα άλλα 345 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει έτσι τους 8.830 νεκρούς επί συνόλου 187.184 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα δεδομένα του Ινστιτούτου.

Σημειώνεται ότι οι νεκροί αυξήθηκαν σε σύγκριση με τη χθεσινή ημέρα στη Γερμανία όπου τα θύματα της πανδημίας ήταν εννέα.



Γαλλικά «πυρά» κατά Αγκυρας στο ΝΑΤΟ: Υπάρχει τουρκικό πρόβλημα, ας μην στρουθοκαμηλίζουμε



Το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να θάβει το κεφάλι του στην άμμο σχετικά  με την πρόσφατη συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στους συμμάχους της, δήλωσε αξιωματούχος του γαλλικού υπουργείου Αμύνης, κατηγορώντας το τουρκικό ναυτικό για την παρενόχληση του γαλλικού πλοίου κατά τη διάρκεια νατοϊκής αποστολής. 

Από την πλευρά του ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος αρνήθηκε την κατηγορία λέγοντας: «τέτοιο πράγμα δεν έχει συμβεί».

Οι Υπουργοί Αμυνας του ΝΑΤΟ θα έχουν τηλεδιάσκεψη μέσα στην εβδομάδα καθώς εντείνονται οι εντάσεις μεταξύ Παρισίων και Αγκυρας.

Ο Γάλλος αξιωματούχος είπε ακόμη ότι είναι η ώρα για το ΝΑΤΟ να έχει μία έντιμη συζήτηση για την Τουρκία, όχι μόνο σε αναφορά με τη Λιβύη αλλά και σε αναφορά με άλλα θέματα όπως την αγορά των S 400 και το μπλόκο στα σχέδια του ΝΑΤΟ για τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία.

«Έχουμε συναντήσει περίπλοκες στιγμές στη Συμμαχία, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε στρουθοκάμηλοι και να προσποιούμεθα ότι δεν υπάρχει «τουρκικό πρόβλημα στο ΝΑΤΟ. Πρέπει να το δούμε, να το πούμε και να το λύσουμε», προσέθεσε.

Πηγή: Reuters
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Προσήχθη η ύποπτη κοκκινομάλλα για την απαγωγή της Μαρκέλας



Στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε η ύποπτη για την απαγωγή της δεκάχρονης Μαρκέλλας. Η γυναίκα προσήχθη από τους αστυνομικούς που την εντόπισαν στην Παραλία Κατερίνης. Ακόμη η προσαγωγή δεν έχει μετατραπεί σε σύλληψη, αφού η γυναίκα πρέπει να αναγνωρισθεί, αλλά και να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις στην αστυνομία.

Μαραθώνια ήταν η κατάθεση της γυναίκας που προσήχθη ως η βασική ύποπτη στην υπόθεση αρπαγής της 10χρονης Μαρκέλλας και είναι γειτόνισσα της μικρής Μαρκέλας.

Η κοκκινομάλλα θα πρέπει να δώσει απαντήσεις στο πλήθος αναπάντητων ερωτημάτων  που έχουν προκύψει από την έρευνα που διεξάγεται για την υπόθεση. 

Η κοκκινομάλλα προσπάθησε με κάθε τρόπο να ξεγελάσει τους αστυνομικούς, ώστε να μην την εντοπίσουν γνωρίζοντας, προφανώς, πως υπάρχουν στοιχεία γι' αυτή και προσπάθησε να χάσει κιλά ενώ είχε ξυρίσει το κεφάλι της.

Το μεσημέρι της Τετάρτης παρά τις αλλαγές οι αρχές την εντόπισαν στην Παραλία της Κατερίνης, όπου, μάλιστα, είχε πάει και είχε νοικιάσει ένα μικρό δωμάτιο προ τριών ημερών για να κρυφτεί.

Αυτό που θέλει η αστυνομία είναι να καταλήξει στο πρόσωπο ή στα πρόσωπα, που βρίσκονται πίσω από την επιχείρηση απαγωγής του μικρού κοριτσιού και να διαπιστώσουν τα κίνητρα της ενέργειάς τους.