Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Μαζεύτηκαν οι Συριζαίοι, τραγούδησαν, ήπιαν, γλέντησαν στο σπίτι του Κασσελάκη στις Σπέτσες - Και ο μήνας έχει 19

 


Η χθεσινή βραδιά στο αρχοντικό του τουρίστα προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες έκλεισε με τον Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος διακρίνεται για την ωραία του φωνή, να τραγουδάει την ώρα του δείπνου και τη Δώρα Αυγέρη και την Καλλιόπη Βέττα να τραγουδούν το «Αυτή η νύχτα μένει», δείχνοντας ότι ο μήνας έχει 19 για τον ΣΥΡΙΖΑ και μην μας πάρει κανένας στο σοβαρά.

Μάλιστα, μετά το φαγητό, κατά τις 11 το βράδυ, η Καλλιόπη Βέττα, βουλευτής Κοζάνης και ερμηνεύτρια των τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη, τραγούδησε α καπέλα το τραγούδι «Όμορφη Πόλη» και η Κυριακή Μάλαμα λικνίστηκε στις νότες του τραγουδιού.

Σήμερα, Σάββατο (20.01.24) θα συνεχιστούν οι "εργασίες", η Έλενα Ακρίτα ακούγοντας για χορούς και πανηγύρια είπε να μην χάσει και το σημερινό γλέντι, ενώ στα δύο 5ωρα που θα διαρκέσει η διαδικασία, θα κληθούν όλοι οι τομεάρχες να παρουσιάσουν μέσω powerpoint τις θέσεις και τις απόψεις τους και μετά ότι προκύψει. 

Οι βουλευτές έφτασαν στο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη λίγο πριν τις 10 του Σαββάτου για τη δεύτερη μέρα εργασιών. Αναμένεται να κάνουν διάλειμμα στις 2 το μεσημέρι, όπου θα γευματίσουν, τρώγοντας σάντουιτς κλπ. Όποιος θέλει, θα επιστρέψει στο ξενοδοχείο του για να ξεκουραστεί και οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν πάλι στις 4 το απόγευμα.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η συνεδρίαση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 9 το βράδυ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να παραθέτει δείπνο σε ταβέρνα του νησιού, και φυγικά ούτε και εκεί θα λείψει ο χορός και το τραγούδι από τα "ταλέντα" του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι ο "star" του ΣΥΡΙΖΑ Κασσελάκης δεν έχει εμφανιστεί μέχρι αυτή την ώρα, μόνο ο σύζυγος του Τάιλερ που έβγαλε βόλτα τον σκύλο.



«Τρέξτε, μαχαιρώνουν τον άντρα μου»

 


Η άγρια δολοφονία ενός 43χρονου συνέβη το πρωί του Σαββάτου στη Χαλκίδα, και τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την υπόθεση προσπαθούν να βγάλουν άκρη.

Όλα συνέβησαν λίγο πριν τις 8.00 το πρωί, όταν το Κέντρο Επιχειρήσεων της Δ.Α. Ευβοίας ενημερώθηκε τηλεφωνικά από γυναίκα, η οποία μιλούσε σπαστά ελληνικά, ότι επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, πλησίον του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας, μία γυναίκα επιτίθεται με μαχαίρι σε έναν άνδρα. 

Περίπου την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε νέα κλήση στην ΕΛ.ΑΣ. από έτερη γυναίκα, που δήλωσε ότι βλέπει από το μπαλκόνι της οικίας της, κάποια να μαχαιρώνει τον άνδρα της.

Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο όπου εντόπισαν τον 43χρονο στη μέση του δρόμου, σε εμβρυακή στάση, φέροντας μαχαίρι στην αριστερή ωμοπλάτη και με αίματα στο σώμα. Στο σημείο κλήθηκε σταθμός του ΕΚΑΒ, ο ιατρός του οποίου διαπίστωσε τον θάνατο του θύματος.

Πλησίον της σορού του άνδρα ανέμενε η φερόμενη ως δράστιδα, η οποία είναι 39 ετών.

Δίπλα στο άψυχο σώμα του άντρα βρισκόνταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο του όπου έξω από την πόρτα του οδηγού βρέθηκε και δεύτερο μαχαίρι με κηλίδες αίματος.

Όπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία το κίνητρο της δολοφονίας μάλλον είναι ερωτικό με την έρευνα να βρίσκεται σε εξέλιξη.



Συνέντευξη του Πρωθυπουργού στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN και στον δημοσιογράφο Richard Quest

 


Richard Quest: Ο Έλληνας Πρωθυπουργός μου είπε ότι η Ευρώπη θα ξεπεράσει το εμπόδιο της Ουγγαρίας όσον αφορά την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία. Η επόμενη Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου. Μίλησα νωρίτερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μου είπε ότι η Ευρώπη έχει επίγνωση του επείγοντος της κατάστασης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα το πετύχουμε. Υπάρχει κατανόηση σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι η απόφαση αυτή πρέπει να ληφθεί την 1η Φεβρουαρίου. Και είμαι αρκετά βέβαιος ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει και ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το εμπόδιο της Ουγγαρίας και να πετύχουμε τη συμφωνία.

Richard Quest: Αυτό σημαίνει ότι η Ουγγαρία θα βρει έναν διπλωματικό τρόπο να το υποστηρίξει και να προχωρήσουν και οι 27 ή θα καταλήξετε σε ένα είδος σχεδίου Β, διμερούς στήριξης, βάζοντας στην άκρη τα χρήματα και προχωρώντας διαφορετικά;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όταν υπάρχει σχέδιο Β, είναι πάντα πιο εύκολο να φτάσεις στο σχέδιο Α. Επομένως, ξέρουμε ότι υπάρχει μια εναλλακτική λύση. Αν χρειαστεί, θα καταλήξουμε σε συμφωνία μόνο οι 26. Θα είναι πιο περίπλοκο, θα πάρει περισσότερο χρόνο. Ωστόσο, πιστεύω ότι υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστούν ορισμένες από τις ανησυχίες των Ούγγρων και μια γενική κατανόηση ότι η συμφωνία πρέπει να γίνει τώρα και θα γίνει την 1η Φεβρουαρίου.

Richard Quest: Η ελληνική οικονομία έχει επανέλθει πολύ δυναμικά κατά μία έννοια. Θέλω να πω, θα υπάρξουν κάποιοι που θα πουν ότι υπάρχει ακόμα πολλή ζημιά και πολλές πληγές από την οικονομική κρίση αλλά, σε γενικές γραμμές, έχει ανακάμψει σε μεγάλο βαθμό. Ωστόσο, τώρα δέχεστε πλήγμα εξαιτίας του μεταναστευτικού ζητήματος, το οποίο σας κοστίζει ακριβά. Είναι δύσκολο και δεν υπάρχει προφανής εύκολη λύση.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα έλεγα ότι η Ελλάδα έχει διαχειριστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα ίσως καλύτερα από τις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ως εκ τούτου, το μεταναστευτικό δεν αποτέλεσε κύριο θέμα στις εκλογές στη χώρα μας. Πετύχαμε μια ηχηρή νίκη εν μέρει επειδή καταφέραμε να διαχειριστούμε το μεταναστευτικό μέσω μιας αυστηρής αλλά δίκαιης μεταναστευτικής πολιτικής, η οποία αναγνωρίζει την ανάγκη προστασίας των συνόρων, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει νόμιμες οδούς μετανάστευσης για όσους ενδιαφέρονται να έρθουν και να εργαστούν στην Ελλάδα.

Στο τέλος της ημέρας, Richard, το θέμα είναι ποιος καθορίζει ποιος εισέρχεται στην Ευρώπη. Δεν μπορεί να είναι οι διακινητές. Αυτοί οι άνθρωποι είναι απερίσκεπτοι και ευθύνονται για πολυάριθμους θανάτους. Πρέπει εμείς να το καθορίζουμε. Επομένως, μπορείς να χτίσεις έναν μεγάλο φράχτη, αλλά χρειάζεσαι επίσης μια μεγάλη πόρτα. Και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε.

Richard Quest: Δεν τους βάζετε σε αεροπλάνα με προορισμό τη Ρουάντα…

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όχι, δεν τους βάζεις σε αεροπλάνα για τη Ρουάντα. Όμως, όσοι δεν λαμβάνουν άσυλο πρέπει να επιστρέφουν στις χώρες καταγωγής τους, ώστε να στείλουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα ότι αν έρχεσαι στην Ευρώπη και δεν γίνεσαι δεκτός και δεν σου χορηγείται άσυλο, πρέπει να επιστρέψεις.

Richard Quest: Για το ζήτημα του πού θα πάει η Ευρώπη στη συνέχεια, υπάρχει η διεύρυνση στην ατζέντα για έναν αρκετά μεγάλο αριθμό χωρών που τώρα έχουν κατά κάποιο τρόπο ξεκινήσει τη διαδικασία. Η Ουκρανία προφανώς είναι τώρα σε θέση να ξεκινήσει επίσημες διαπραγματεύσεις. Αναρωτιέμαι όμως αν οι υπάρχουσες δομές της ΕΕ είναι κατάλληλες για μια πολύ μεγαλύτερη ΕΕ.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Γνωρίζουμε ότι πρέπει να επανεξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση αν θέλουμε να προσθέσουμε περισσότερα μέλη. Ταυτόχρονα, παρά την πολυπλοκότητα του να έχουμε 27 μέλη γύρω από το τραπέζι, τα έχουμε καταφέρει πολύ καλά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Richard Quest: Ωστόσο, δεν τα έχετε πάει όσο καλά θα μπορούσατε. Θέλω να πω, είναι αυτό που ο Alex Stubb περιγράφει πάντα ως αυτή την «υπο-βέλτιστη απόδοση».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ναι, αλλά όταν έχεις 27 χώρες που διαπραγματεύονται και πρέπει να καταλήξουν σε μια απόφαση με ομοφωνία, είναι δύσκολο να φανταστείς ποιο είναι το βέλτιστο αποτέλεσμα, επειδή είναι διαφορετικό για πολλά κράτη μέλη. Ωστόσο, δείτε το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το Next Generation EU. Για την Ελλάδα πρόκειται για 36 δισ. ευρώ πρόσθετης ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, στη μετά-Covid εποχή, ζωτικής σημασίας για την πράσινη μετάβαση, την ψηφιακή μετάβαση. Αυτή ήταν η Ευρώπη στα καλύτερά της.

Richard Quest: Διαλέξτε χρώμα μαρκαδόρου (για να γράψετε στον πίνακα).

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το χρώμα μπορεί να είναι μόνο το μπλε, που είναι το χρώμα της Ελλάδας, της σημαίας μας και φυσικά του κόμματός μας. Επομένως, δεν έχω πολλές επιλογές.

Richard Quest: Συνεχίστε στον πίνακα, κύριε. Είμαστε έτοιμοι για τεχνητή νοημοσύνη; Τώρα, μπορείτε να το ορίσετε όπως επιθυμείτε. Μπορείτε και να σημειώσετε δύο ή τρεις επιλογές, αν θέλετε να πείτε κατά πόσον είναι έτοιμοι οι πολιτικοί, οι επιχειρήσεις, η κοινωνία. Εσείς επιλέγετε.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Λοιπόν, αναφορικά με τους πολιτικούς, πιστεύω ότι οι πολιτικοί είναι μάλλον πιο απροετοίμαστοι γι’ αυτό που έρχεται, για τον απλούστατο λόγο ότι θεωρώ ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του επιπέδου πολυπλοκότητας αυτού που πραγματικά συμβαίνει στην τεχνητή νοημοσύνη και της κατανόησής μας γι’ αυτό. Και συνήθως όταν δεν καταλαβαίνουμε κάτι, ως πολιτικοί, τείνουμε να παρεμβαίνουμε ρυθμιστικά σε υπερβολικό βαθμό.



Συνελήφθησαν 2 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας

 


Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μεσημβρινές ώρες της 17-1-2024 στην περιοχή του Κέντρου της Αθήνας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, -2- ημεδαποί, ηλικίας 67 και 29 ετών, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας, για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών  ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση των κατηγορουμένων στην διακίνηση φαρμακευτικών δισκίων στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Από έρευνα στις οικίες τους και την κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-592- φαρμακευτικά δισκία,

-5- φαρμακευτικά επιθέματα,

πλήθος εγγράφων με σκοπό την έκδοση απατηλών ιατρικών συνταγών,

αυτοκίνητο,

το χρηματικό ποσό των -190- ευρώ και

-4- κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές από νεοαναγειρόμενες οικοδομές σε περιοχές της Αττικής

 



Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, συμμορία που διέπραττε συστηματικά κλοπές οικοδομικών υλικών από νεοαναγειρόμενες οικοδομές σε περιοχές της Αττικής.

Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 17-1-2024 στην περιοχή της Γλυφάδας, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 56χρονος ημεδαπός και από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του αλλά και σε βάρος έτερων δραστών οι οποίοι αναζητούνται, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Νωρίτερα ο 56χρονος μετέφερε με τη χρήση φορτηγού, πλήθος οικοδομικών υλικών προκειμένου να προβεί στην πώλησή τους σε έτερα άτομα στην περιοχή της Γλυφάδας.

Κληθέντες αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης εντόπισαν τον κατηγορούμενο να κατέχει τα εν λόγω οικοδομικά υλικά και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευσή τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, τουλάχιστον από τον Μάιο του 2023, ο 56χρονος μαζί με έτερους συνεργούς, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα-συμμορία με διαρκή δράση σε κλοπές οικοδομικών υλικών από νεοαναγειρόμενες οικοδομές σε περιοχές της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης της συμμορίας, τα μέλη της κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες εισέρχονταν σε νεοαναγειρόμενες οικοδομές και αφαιρούσαν διάφορα είδη κατασκευής οικοδομής τα οποία διοχέτευαν αμέσως προς πώληση, αποκομίζοντας μεγάλο οικονομικό όφελος.

Σημειώνεται ότι για τη μεταφορά των οικοδομικών υλικών από τις οικοδομές, χρησιμοποιούσαν φορτηγά οχήματα αλλά και όχημα ειδικά κατασκευασμένο για τη μεταφορά νεκρών.

Από την προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν -5- περιπτώσεις κλοπών από οικοδομές με την ίδια μεθοδολογία σε Βούλα, Βάρη, Νέα Κηφισιά και Νίκαια.

Τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στο φορτηγό του 56χρονου, αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους ενώ το φορτηγό κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς, ο οποίος έχει συλληφθεί κατ’ επανάληψη για ομοειδή αδικήματα, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δραστηριότητας της συμμορίας συνεχίζονται.



Δολοφόνησε τη σωσία της για να ξαναρχίσει τη ζωή της με νέα ταυτότητα

 


Μια 24χρονη Γερμανοϊρακινή κάθεται από σήμερα στο εδώλιο, με την κατηγορία ότι δολοφόνησε τη «σωσία» της, μια νεαρή γυναίκα την οποία παγίδευσε μέσα από τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης με στόχο να σχεδιάσει την εξαφάνισή της και να ξαναρχίσει τη ζωή της με άλλη ταυτότητα.

Η δίκη του «φόνου της σωσία», όπως αποκαλούν την υπόθεση ορισμένα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ξεκίνησε στο δικαστήριο του Ίνγκολστατ, στη νότια Γερμανία. Οι δικαστές θα προσπαθήσουν να ρίξουν φως στις συνθήκες θανάτου μιας 23χρονης αισθητικού, που βρέθηκε κατακρεουργημένη τον Αύγουστο του 2022.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, έπεσε θύμα μιας δολοπλοκίας της κατηγορουμένης, η οποία, λόγω των οικογενειακών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, αναζήτησε στο Instagram μια γυναίκα που να της μοιάζει, ώστε να τη σκοτώσει, σκηνοθετώντας τον δικό της θάνατο.

Η 24χρονη ήρθε σε επαφή με πολλά πιθανά θύματα

Πριν από τον φόνο, η 24χρονη ήρθε σε επαφή με πολλά πιθανά θύματα και τους πρότεινε να συναντηθούν, υπό διάφορα προσχήματα, εξήγησε η αστυνομία της Βαυαρίας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Τελικά, η νεαρή αισθητικός, η οποία κατοικούσε επίσης στη νότια Γερμανία, δέχτηκε να τη συναντήσει. Η κατηγορουμένη, που έδινε συμβουλές μόδας και μακιγιάζ στο διαδίκτυο, την έπεισε ότι θα της έκανε μια δωρεάν θεραπεία ομορφιάς σε ένα στούντιο αισθητικής.

Η Γερμανοϊρακινή και ένας συνεργός της οδήγησαν το θύμα σε μια δασώδη περιοχή και τη μαχαίρωσαν. Στη συνέχεια έβαλαν το πτώμα στο αυτοκίνητο της 24χρονης, για να σκηνοθετήσουν τον θάνατό της.

Το θύμα έμοιαζε πολύ με την ύποπτη

Σύμφωνα με έναν αστυνομικό, τον οποίο επικαλείται ο τοπικός Τύπος, το θύμα έμοιαζε πολύ με την ύποπτη, σε σημείο μάλιστα που οι συγγενείς της Γερμανοϊρακινής την «αναγνώρισαν» όταν βρέθηκε το πτώμα, μέσα στο αυτοκίνητο. Είχαν και οι δύο μακριά, καστανά μαλλιά, σταράτη επιδερμίδα και πρόσωπο με έντονο μακιγιάζ.

Οι συνήγοροι της 24χρονης ζήτησαν από το δικαστήριο την αναβολή της δίκης, επειδή, όπως είπαν, έλαβαν με καθυστέρηση ορισμένα από τα στοιχεία.

Το περιοδικό Der Spiegel ανέφερε ότι η κατηγορουμένη προέρχεται από την κοινότητα των Γιαζίντι. Είχε χωρίσει από τον σύζυγό της, προκαλώντας την οργή των συγγενών της. Μάλιστα, είχε προσπαθήσει να «προσλάβει» έναν πληρωμένο δολοφόνο για να σκοτώσει τον κουνιάδο της, επειδή εκείνος επιχείρησε να την εμποδίσει να χωρίσει.


iefimerida.gr



Από την συζήτηση του Πρωθυπουργού με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού “Foreign Policy” Ravi Agrawal, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός:

 



Μέση Ανατολή: «Μετρημένη» η στάση της Ελλάδας

Εμείς, ως Ελλάδα, θεωρώ ότι έχουμε λάβει μια πολύ μετρημένη στάση όσον αφορά την κρίση στη Μέση Ανατολή.

  • Προφανώς, αρχικά υποστηρίξαμε ξεκάθαρα το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, επιμείναμε στην απελευθέρωση των ομήρων, αλλά ταυτόχρονα κάναμε και έναν πολύ σαφή διαχωρισμό μεταξύ της Χαμάς ως τρομοκρατικής οργάνωσης και του Παλαιστινιακού λαού. 
  • Και όσο και αν υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ανησυχούμε όλο και περισσότερο για τα δεινά αθώων ανθρώπων στη Λωρίδα της Γάζας. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, ως χώρα που βρίσκεται σχετικά κοντά στην περιοχή των συγκρούσεων, προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα φτάσει στη Γάζα όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, κάτι που, όπως γνωρίζετε, εξακολουθεί να αποτελεί μια πολύ δύσκολη πρόκληση.
  • Οι εμπλεκόμενοι μας θεωρούν έντιμους διαμεσολαβητές. Μιλάμε σε όλους. Και μόλις αυτή η σύγκρουση τερματιστεί, πιστεύω ότι θα έρθει η ώρα για μια σοβαρή συζήτηση σχετικά με την πολιτική λύση αυτού του προβλήματος, το οποίο υπάρχει εδώ και πολλές δεκαετίες. 

Ενισχύουμε την συμμετοχή των πολιτών νομοθετώντας την επιστολική ψήφο

Με τον τρόπο αυτόν, θα καταστεί δυνατό για τους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές και να χρησιμοποιήσουν επιστολική ψήφο, και ουσιαστικά να επεκτείνουμε την ίδια δυνατότητα και στους Έλληνες εντός της χώρας.

  • “Για παράδειγμα: τον Ιούνιο που έχουμε εκλογές ένας νέος ή μία νέα που εργάζεται σε ένα από τα νησιά μας, δεν μπορεί να συμμετάσχει στις εκλογές, δεν μπορεί να φύγει για το Σαββατοκύριακο και να πάει να ψηφίσει. Θέλω να τους δώσω τη δυνατότητα της επιστολικής ψήφου για να ψηφίσουν με αυτόν τον τρόπο”.
  • “Πρέπει να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε πραγματικά τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να μη συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, διότι όσο λιγότεροι ψηφίζουν, τόσο μικρότερη η νομιμοποίηση. Στο τέλος της ημέρας, πρέπει να εφαρμόσουμε τις πολιτικές για τις οποίες εκλεγήκαμε”. 

Επενδύουμε στις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης- αναγνωρίζουμε τους κινδύνους 

Αναγκαία μια νέα συμμαχία μεταξύ των κυβερνήσεων και των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών για την αντιμετώπιση του «τεχνολογικού χάσματος»

  • Έχουμε χρέος «να εκπαιδεύσουμε την κοινή γνώμη σχετικά με τον κίνδυνο του τι μπορεί να συμβεί, για παράδειγμα,  μέσω  των «deepfakes» και, στη συνέχεια, να βρούμε τρόπους για τον εντοπισμό τους. Η  απειλή είναι απολύτως πραγματική όταν πρόκειται για παρεμβάσεις στις εκλογές. Και δυστυχώς, η τεχνολογία μπορεί να είναι ένα βήμα μπροστά από εμάς.
  • Το στοίχημα είναι πώς θα χρησιμοποιήσουμε την τεχνητή νοημοσύνη για να κάνουμε τη συμμετοχική δημοκρατία πιο αποτελεσματική και να βρούμε άλλους τρόπους για να ενεργοποιήσουμε τους πολίτες προκειμένου ο δημόσιος διάλογος να γίνει πιο σχετικός και να λαμβάνουμε περισσότερο υπόψιν τις απόψεις των πολιτών.  

Περισσότερα από 36 δις ευρώ για την πράσινη ανάπτυξη στην Ελλάδα από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης

  • Είμαι βαθιά αισιόδοξος για το μέλλον της Πράσινης Συμφωνίας, διότι όταν ξεκίνησε αυτή η συζήτηση πριν από μερικά χρόνια, το κύριο επιχείρημα υπέρ της Πράσινης Συμφωνίας είχε να κάνει κυρίως με τη σημασία της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για την προστασία του περιβάλλοντος. 
  • Αντιμετωπίσαμε καταστροφικές πλημμύρες, για παράδειγμα, αυτό το καλοκαίρι. Έκτοτε, υποστήκαμε ένα γεωπολιτικό σοκ, και ήταν επίσης απόλυτα σαφές ότι ορισμένες από τις λύσεις που προσφέρει η Πράσινη Συμφωνία έχουν επίσης βαθύτατη οικονομική σημασία.
  • Έχει σημασία να τονίσουμε τους σημαντικούς πόρους για την πράσινη ανάπτυξη,  που παρέχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Για την Ελλάδα, το συνολικό κονδύλι υπερβαίνει τα 36 δισεκατομμύρια ευρώ. Περισσότερο από το 25% αυτού κατευθύνεται προς την πράσινη μετάβαση. 

Στόχος μας η Ελλάδα να μετατραπεί σε εξαγωγέα πράσινης ενέργειας

  • Από καθαρός εισαγωγέας ενέργειας, θέλουμε βραχυπρόθεσμα να γίνουμε πάροχος ενέργειας τουλάχιστον για τα Βαλκάνια, με την κατασκευή ισχυρών διασυνδέσεων, αγωγών, πλωτών μονάδων αποθήκευσης και επαναεριοποίησης στη Βόρεια Ελλάδα. 
  • Να αξιοποιήσουμε τις μοναδικές γεωγραφικές μας δυνατότητες και το σημαντικό δυναμικό που διαθέτουμε, ιδίως όσον αφορά την υπεράκτια αιολική ενέργεια. ώστε μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα να γίνουμε εξαγωγείς πράσινης ενέργειας.

 

2 νέες δράσεις για μικρές επιχειρήσεις

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης ανακοινώνει τη δημοσίευση δύο νέων Δράσεων επιχειρηματικότητας μέσω του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 που στοχεύουν στην ενίσχυση υφιστάμενων, νέων και υπό σύσταση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και των Δήμων Μεγαλόπολης, Οιχαλίας, Γορτυνίας και Τρίπολης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις Δράσεις:

  • «Ίδρυση Επιχειρήσεων & Ενίσχυση Νέων Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων σε περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας & Μεγαλόπολης», με προϋπολογισμό 20.000.000 ευρώ και δικαιούχους νέες και υπό σύσταση μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
  • «Ενίσχυση Υφιστάμενων Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων σε περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας & Μεγαλόπολης», με προϋπολογισμό 30.000.000 ευρώ και δικαιούχους υφιστάμενες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Οι εν λόγω Δράσεις (τύπου de minimis) ενθαρρύνουν επενδυτικά σχέδια που στοχεύουν στην ανάπτυξη σύγχρονων τεχνολογιών και καινοτόμων διαδικασιών στην παραγωγική διαδικασία, στην αναβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Έμφαση δίνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς προτεραιότητας της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης.

Τα επενδυτικά σχέδια αφορούν επιχορηγούμενο προϋπολογισμό από €20.000 έως €100.000, με το ποσοστό ενίσχυσης να ανέρχεται στο 70%. Στις επιλέξιμες δαπάνες των Δράσεων περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων κτίρια, εγκαταστάσεις και περιβάλλων χώρος, εξοπλισμός και μεταφορικά μέσα, παροχή υπηρεσιών και δαπάνες λογισμικού.

 

Η μέχρι σήμερα πορεία της εφαρμογής του εξωδικαστικού μηχανισμού

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023 έχουν πραγματοποιηθεί μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού 12.025 ρυθμίσεις για οφειλές προς  χρηματοδοτικούς φορείς και δημόσιο για σύνολο αρχικών οφειλών €4,36 δις

  • Τους τελευταίους έξι μήνες φαίνεται ότι δίνονται κατά μέσο όρο 950 ρυθμίσεις το μήνα. Με βάση την τελευταία αναφορά προόδου, με στοιχεία Δεκεμβρίου του 2023, υπάρχουν μέσα στον εξωδικαστικό -σε τροχιά ρύθμισης- €18 δις.  Οι περισσότερες αιτήσεις αφορούν πολίτες με ύψος οφειλών που κυμαίνονται από €50 χιλιάδες έως €200 χιλιάδες. 
  • Από την ανάλυση των ρυθμίσεων παρατηρείται ότι το 45% των ρυθμίσεων οφειλών προς χρηματοδοτικούς φορείς λαμβάνουν κούρεμα άνω του 30%. Ενώ για οφειλές προς δημόσιο, το αντίστοιχο ποσοστό αιτήσεων που λαμβάνει κούρεμα άνω του 30% είναι 33%.

Με τον Νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα λαμβάνονται από την Πολιτεία πρόσθετες πρόνοιες και δικλείδες ασφαλείας δικαίου και προστασίας για τους δανειολήπτες με την επιβολή συγκεκριμένων υποχρεώσεων στους Servicers. Συγκεκριμένα θα πρέπει: 

  • να διαθέτουν κατάλληλους μηχανισμούς εσωτερικού ελέγχου, 
  • να εφαρμόζουν κατάλληλη πολιτική που διασφαλίζει συμμόρφωση με τους κανόνες για την προστασία των δανειοληπτών και την αντιμετώπισή τους με δίκαιο και επιμελή τρόπο, μεταξύ άλλων, με το να λαμβάνεται υπόψη η οικονομική κατάστασή τους, 
  • να εφαρμόζουν ειδικές εσωτερικές διαδικασίες που διασφαλίζουν την καταγραφή και τη διεκπεραίωση των παραπόνων των δανειοληπτών.

Στον ίδιο νόμο θεσμοθετήθηκαν και επιπλέον βελτιώσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού προβλέποντας καταρχάς την αυτόματη και υποχρεωτική αποδοχή των ρυθμίσεων από Τράπεζες και Δημόσιο για τους ευάλωτους συμπολίτες μας

Κατά το τελευταίο έτος, στα μηνιαία στοιχεία του εξωδικαστικού είδαμε πολλές φορές να σημειώνονται νούμερα ρεκόρ σε επιτυχείς ρυθμίσεις, εκκινήσεις αιτήσεων και νέες υποβολές. Στοιχεία που αντανακλούν την δυναμική του συγκεκριμένου εργαλείου που αξιοποιείται σημαντικά από τους οφειλέτες και συμβάλλει ουσιαστικά στην διαχείριση και απομείωση του ιδιωτικού χρέους. Το ληξιπρόθεσμο ιδιωτικό χρέος με στοιχεία του τρίτου τετραμήνου του 2023 ανέρχεται σε €224,2 δις από € 233 δις το 2019



Tι αναφέρει έγγραφο του νοσοκομείου Πατρών για την υγεία του μηχανοδηγού στα Τέμπη


 

Ερωτήματα για τη ΡΑΣ και όχι μόνο προκαλεί μια νέα αποκάλυψη γύρω από το ιστορικό υγείας του μηχανοδηγού της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ογκώδη δικογραφία που σχηματίζεται στη Λάρισα ανάμεσα στα ιατρικά έγγραφα υπάρχει και ένα έγγραφο για τον μηχανοδηγό, το οποίο μάλιστα αποτελεί απάντηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών σε εισαγγελική εντολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, ο μηχανοδηγός το 2017 διεκομίσθη στο νοσοκομείο με «αιμορραγία εγκεφάλου» και «ρήξη ανευρύσματος της βασικής αρτηρίας» (δηλαδή εγκεφαλικό).

Όπως προκύπτει, ο ασθενής μηχανοδηγός νοσηλεύθηκε πάνω από 10 ημέρες στη νευροχειρουργική κλινική.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γιατροί επιβεβαιώνουν στην Εισαγγελία ότι «ο ασθενής είχε ιστορικό υπαραχνοειδούς αιμορραγίας εγκεφάλου λόγω ρήξης ανευρύσματος της βασικής αρτηρίας και είχε υποβληθεί σε εμβολισμό προ 12ετίας».

Το 2017 φέρεται να υπεβλήθη σε εμβολισμό, όπως προκύπτει από έγγραφο που έχει έρθει σε γνώση του iefimerida, λόγω «υποτροπής ανευρύσματος εγκεφάλου».

Κατά πάγια ιατρική τακτική, σε όλες τις παρόμοιες επεμβάσεις ο ασθενής υπογράφει «συγκατάθεση για εμβολισμό ανευρύσματος», η οποία καθιστά σαφές ότι στις πιθανές επιπλοκές συγκαταλέγονται οι «διαταραχές μνήμης, η παράλυση άκρων, η σύγχυση, οι διαταραχές όρασης και μνήμης».

Ο ρόλος της ΡΑΣ

Με δεδομένο ότι η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων είναι εκ του νόμου επιφορτισμένη με την τήρηση του Εθνικού Μητρώου Αδειών Μηχανοδηγού, είναι δηλαδή υποχρεωμένη να ελέγχει τους ιατρικούς φακέλους των μηχανοδηγών, τίθεται εν προκειμένω το ερώτημα αν γνώριζε για την κατάσταση της υγείας του συγκεκριμένου μηχανοδηγού.

Επιπλέον, αν επιτρέπεται σε κάποιον να οδηγεί τρένο με παρόμοιο ιατρικό φάκελο, ποιοι ενέκριναν τον ιατρικό φάκελο, αν γνώριζε η Hellenic Train το ιστορικό υγείας του μηχανοδηγού, αν η ΡΑΣ είχε ελέγξει και εγκρίνει τον φάκελο του εργαζομένου, αν η ΡΑΣ ελέγχει τους γιατρούς που πιστοποιεί στο Μητρώο αναγνωρισμένων ιατρών, ακόμη και αν υπήρχαν πρόσωπα που πίεζαν για να εκτελεί ο εν λόγω μηχανοδηγός τα συγκεκριμένα δρομολόγια στο δίκτυο της Βόρειας Ελλάδας.

Η αποκάλυψη θέτει προ των ευθυνών τους σειρά προσώπων, από εταιρείες μέχρι ανεξάρτητες αρχές, καθώς ανακύπτει το ερώτημα γιατί ο εν λόγω μηχανοδηγός εξακολουθούσε να ασκεί τα καθήκοντά του.


iefimerida.gr



Κομπίνα χιλιάδων ευρώ σε δομή φιλοξενίας μεταναστών το 2016 στην Λάρισα

 


Ένοχος για πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση και απάτη κατ’ εξακολούθηση κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στην Λάρισα, ένας εκπρόσωπος Ανώνυμης Εμπορικής και Βιομηχανικής Εταιρείας (ΑΕΒΕ) ο οποίος με τη χρήση πλαστής φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, παρότι όφειλε στο Δημόσιο, κατάφερε να εισπράξει 50.000 ευρώ από την Πολεμική Αεροπορία, που το 2016 είχε αναλάβει τη σίτιση προσφύγων και μεταναστών στο Κέντρο Φιλοξενίας στο Κουτσόχερο .

Ο εκπρόσωπος της ΑΕΒΕ έχοντας συνάψει σύμβαση με την Π.Α. και προκειμένου να εισπράξει οφειλές της, προσκόμισε Αποδεικτικά Φορολογικής Ενημερότητας τα οποία «έφεραν τα εξωτερικά χαρακτηριστικά αντίστοιχων γνησίου εγγράφων πλην του τίτλου της αρμόδιας ΔΟΥ έκδοσής τους και στα οποία δήθεν βεβαιωνόταν ότι η εκπροσωπούμενη από τον κατηγορούμενο εταιρεία ήταν φορολογικώς ενήμερη», όπως και βεβαιώσεις μη οφειλής ασφαλιστικής ενημερότητας, οι οποίες φαίνονταν ότι δήθεν χορηγήθηκαν ηλεκτρονικώς από τη Διεύθυνση εφαρμογών του ΙΚΑ», «με σκοπό να παραπλανήσει» τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, της Αεροπορικής Βάσης Λάρισας της Πολεμικής Αεροπορίας στην οποία και τα κατέθεσε, «προκειμένου να εισπράξει εκκαθαρισμένη απαίτησή της για την εκτέλεση αντίστοιχου μέρους της συμβάσεως, ποσού 56.720 ευρώ».

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η Πολεμική Αεροπορία ερευνώντας τη γνησιότητα των προσκομισθέντων εγγράφων ζήτησε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες να ελέγξουν τη γνησιότητα μιας φορολογικής ενημερότητας, με αποτέλεσμα η ΔΟΥ να καταγγείλει την πλαστογραφία στην Εισαγγελία και το ΙΚΑ να υποβάλει μήνυση με τον εκπρόσωπο της ΑΕΒΕ να έχει ωστόσο προλάβει να εισπράξει περί τις 50.000 ευρώ από την Πολεμική Αεροπορία.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκρινε ένοχο τον εκπρόσωπο της ΑΕΒΕ επιβάλλοντας συνολική ποινή φυλάκισης 9 μηνών (σ.σ. από 10 μήνες πρωτόδικα) με τριετή αναστολή.



Πηγή: Εφημερίδα «Ελευθερία»



Τα ΚΤΗΝΗ της Greek Mafia καμαρώνουν που σκοτώνουν και αλληλοσυνχαίρονται

 


«Κλέβω, πυροβολάω, σκοτώνω, δυο φορές σκοτώνω…», με αυτά τα κυνικά λόγια, σε τηλεφωνική του συνομιλία στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, ο 21 ετών εκτελεστής, ο οποίος συνελήφθη ως μέλος των εγκληματικών ομάδων που εμπλέκονται στα συμβόλαια θανάτου του «Θείου Τζο», του «Ράμπο» και του «Νιόνιου», κομπάζει περιγράφοντας την δραστηριότητά του.

Ο 41 ετών κατηγορούμενος από τη Γεωργία, που κρατείται στις φυλακές Λάρισας, με «κωδικοποιημένες» αναφορές αποκαλύπτει την εμπλοκή του στην απόπειρα δολοφονίας σε βάρος 47χρονου άνδρα στην Πιερία. Οι διάλογοι ήταν ανάμεσα στα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, τα οποία οδήγησαν στην ταυτοποίηση των εκτελεστών και των ηθικών αυτουργών των δύο συμβολαίων θανάτου της Greek Mafia.

Ο 21χρονος εκτελεστής είχε την τάση να «διαφημίζει» τη ροπή του προς την παρανομία στο προφίλ που διατηρούσε στο TikTok. Μάλιστα σε μία από τις αναρτήσεις του οι Αρχές διαπίστωσαν ότι το μαύρο φούτερ που φορούσε ήταν ίδιο με αυτό που είχε αποτυπωθεί σε οπτικό υλικό την ημέρα της επίθεσης στις εγκαταστάσεις των εταιριών της οικογένειας του Γιάννη Σκαφτούρου. 

Στη καταγεγραμμένη συνομιλία με τον 20χρονο φίλο του Κ.Κ., που έλαβε χώρα στις 14:52 της 29ης-11-2023, ο 21χρονος καυχιέται για την εγκληματική δραστηριότητα του:


21χρονος: Τι άλλο ήθελα να σου πω;

Κ.Κ.: Ο,τι θες πες μου.

21χρονος: Κλέβω, πυροβολάω, σκοτώνω, δυο φορές σκοτώνω.

Κ.Κ.: Εσύ τα κάνεις όλα αυτά, ε;

21χρονος: Ναι, εγώ.

Κ.Κ.: Και;

21χρονος: Αυτά.

Κ.Ι.: Πώς αισθάνεσαι;

21χρονος: Πολύ καλά.

Κ.Κ.: Μπράβο, μπράβο.

21χρονος: Ετσι ζω εγώ, δεν μπορώ, αλλιώς θα πεθάνω άμα δεν ζω έτσι.

Κ.Κ.: Ναι, ε;

21χρονος: Ξέρεις έναν που με λέει… (ακατάληπτο).

Κ.Κ.: Ναι, αυτός, μεγάλος, μεγάλος μάγκας είναι.

21χρονος: Μεγάλος είναι;

Κ.Κ.: Ναι.

21χρονος: Ναι, ε;

Κ.Κ.: Μεγαλύτερος μάγκας από αυτόν δεν υπάρχει.

21χρονος: Τι λες. Αυτόν τον πυροβόλησα τις προάλλες.

Κ.Κ.: Ω!

Στην άλλη συνομιλία που καταγράφηκε ακούγεται ο 41χρονος κατηγορούμενος να αναφέρεται στον λαθρέμπορο τσιγάρων ως «αγριογούρουνο».

Συνομιλητής: Σε άλλη ερώτηση, πώς σε γνώρισαν; Βίντεο;

41χρονος: Νομίζω το πρόσωπο κάπου βγήκε και μαθεύτηκε γρήγορα. Ομως ακόμα το αγριογούρουνο ήταν ζωντανό, είχε νόημα, αλλά το αγριογούρουνο πέθανε από έμφραγμα.

Το… «αγριογούρουνο» είναι ο 47χρονος «αντίπαλος» λαθρέμπορος τσιγάρων και η παραπάνω συνομιλία είχε εντοπιστεί στην εφαρμογή SIGNAL, στο κινητό τηλέφωνο του 41 ετών Γεωργιανού. Ο στόχος τους γλύτωσε, αλλά πέθανε αργότερα έχοντας υποστεί έμφραγμα. Τα φωνητικά μηνύματα ήταν στη ρωσική γλώσσα.



Boeing 747 έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Μαϊάμι

 


Κάμερα κατέγραψε την στιγμή που σε ένα Boeing 747 πήρε φωτιά ένας από τους αριστερούς κινητήρες στον αέρα λίγες στιγμές μετά την απογείωσή του από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαϊάμι το βράδυ της Πέμπτης.

Το εν λόγω αεροπλάνο ήταν ένα cargo αεροπλάνο Boeing 747-8 της Atlas Air.

Σύμφωνα με το Reuters, το Boeing 747 αντιμετώπισε δυσλειτουργία του κινητήρα λίγο μετά την αναχώρηση. Η εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο, χωρίς να έχει αναφερθεί τραυματισμός.

«Το πλήρωμα ακολούθησε όλες τις τυπικές διαδικασίες και επέστρεψε με ασφάλεια στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαϊάμι», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

Τα δεδομένα της Flightaware δείχνουν ότι το αεροπλάνο, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Μαϊάμι στις 22:32 και επέστρεψε στις 22:46. Συνέχισε το προγραμματισμένο ταξίδι του στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο, αργότερα το βράδυ.

Η χρήστης του Instagram στην περιοχή του Μαϊάμι που δημοσίευσε το βίντεο είπε ότι επικοινώνησε με την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της κομητείας του Μαϊάμι, λίγο αφότου έγινε μάρτυρας του γεγονότος. Οι αξιωματούχοι την ευχαρίστησαν που επικοινώνησε μαζί τους και τη διαβεβαίωσαν ότι το αεροπλάνο επέστρεψε στο αεροδρόμιο χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί.





Συνελήφθη 0 40χρονος που πέταγε τρικάκια για διάπραξη αδικημάτων σε βάρος αστυνομικών

 


Από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 40χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για απειλή διάπραξης εγκλημάτων.

Προηγήθηκε περιστατικό ρίψης φυλλαδίων σε διάφορες περιοχές της Αττικής με περιεχόμενο απειλής διάπραξης αδικημάτων σε βάρος αστυνομικών.




Ακολούθησε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την σύλληψη, πρωινές ώρες χθες Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024, του 40χρόνου και ενώ αυτός επικολλούσε σε στάση λεωφορείου στο κέντρο της Αθήνας, αυτοκόλλητο με  ίδιο περιεχόμενο.

Σε σωματική έρευνα καθώς και από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού στην  οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πλήθος αυτοκόλλητων με απειλητικά μηνύματα.

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.



Συνέντευξη του Πρωθυπουργού στην τηλεόραση του Bloomberg και στη δημοσιογράφο Francine Lacqua

 


Francine Lacqua: Είμαι στην ευχάριστη θέση να έχω μαζί μου τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Σας ευχαριστούμε, κύριε Πρωθυπουργέ, για το χρόνο σας παρά το πολυάσχολο πρόγραμμά σας. Όταν βλέπει κανείς την επίδοση της ελληνικής οικονομίας όσον αφορά το ΑΕΠ, είναι στην πραγματικότητα καλύτερη από τις επιδόσεις των περισσότερων άλλων χωρών. Ανησυχείτε ότι η φετινή χρονιά θα είναι παρόλα αυτά δύσκολη, δεδομένων όλων των απρόβλεπτων παραγόντων;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πιστεύω ότι φέτος θα έχουμε μια πολύ καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία. Έχουμε οικοδομήσει αυτό που θεωρώ ότι θα είναι μια βιώσιμη δυναμική. Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται πολύ ταχύτερα από τον μέσο όρο της ευρωζώνης και υπάρχουν λόγοι που συμβαίνει αυτό: φέρνουμε στη χώρα σημαντικό ποσοστό άμεσων ξένων επενδύσεων. Το χρέος μας σε σχέση με το ΑΕΠ μειώνεται με ρυθμό ρεκόρ. Αν κοιτάξετε τα ελληνικά spreads, τα ελληνικά ομόλογα διαπραγματεύονται κοντά στα ισπανικά ομόλογα. Ποιος θα πίστευε ότι αυτό θα ήταν εφικτό στα χρόνια της δημοσιονομικής κρίσης;

Πιστεύω λοιπόν ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός μακροχρόνιου κύκλου ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία. Βέβαια, υπάρχουν γεωπολιτικά ζητήματα και ανησυχίες. Το κόστος διαβίωσης εξακολουθεί να μας απασχολεί έντονα, αλλά παραμένω πολύ αισιόδοξος.

Francine Lacqua: Κύριε Πρωθυπουργέ, ποιο ακριβώς είναι το επόμενο βήμα για την οικονομία; Πώς θα εξασφαλίσετε μια περαιτέρω, υποθέτω, καλύτερη αξιολόγηση;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πιστεύω ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ισορροπήσουμε τη δημοσιονομική μας σύνεση ώστε να συνεχίσουμε να παράγουμε υγιή πρωτογενή πλεονάσματα και να μειώσουμε τον λόγο χρέους προς ΑΕΠ μέσω της βιώσιμης ανάπτυξης. Έχουμε αποδείξει ότι αυτό είναι πράγματι κάτι εφικτό. Μειώσαμε τους φόρους κατά τη διάρκεια της πρώτης μας θητείας. Έχουμε βελτιώσει το επιχειρηματικό περιβάλλον. Πιστεύω ότι αλλάξαμε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, διότι πολλοί άνθρωποι εξακολουθούσαν να θεωρούν την Ελλάδα ως «χαμένη υπόθεση». Η Ελλάδα δεν είναι πια μια «χαμένη υπόθεση». Είναι μια πολύ επιτυχημένη οικονομία και αυτό προσελκύει μεγάλο ενδιαφέρον. Είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω και πάλι κατά τη διάρκεια των 36 ωρών που βρίσκομαι στο Νταβός.

Francine Lacqua: Υπάρχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον, η διαδικασία για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών έχει ξεκινήσει. Πότε αναμένετε την πώληση του 30%;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτό αναμένεται να γίνει κατά τους πρώτους μήνες του 2024. Αλλά δεν είναι μόνο το Αεροδρόμιο της Αθήνας. Όπως γνωρίζετε, έχουμε πουλήσει με μεγάλη επιτυχία μερίδια στις τράπεζές μας. Η διάθεση μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, η οποία πραγματοποιήθηκε πέρυσι, υπερκαλύφθηκε οκτώ φορές. Θα υπάρξει ένα σημαντικό ποσοστό της Τράπεζας Πειραιώς που θα πωληθεί. Και αυτό που περιμένω, Francine, είναι επίσης νέες δημόσιες εγγραφές στο Ελληνικό Χρηματιστήριο. Εννοώ ότι οι ελληνικές εταιρείες πρέπει να αντλήσουν κεφάλαια. Και για πρώτη φορά, το Ελληνικό Χρηματιστήριο αποτελεί μια ελκυστική εναλλακτική λύση.

Francine Lacqua: Τι θα καθορίσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα για το Αεροδρόμιο της Αθήνας; Είναι οι συνθήκες της αγοράς ή κάτι άλλο;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ναι, αλλά η απόφαση έχει ληφθεί. Θα γίνει μέσα στους πρώτους μήνες του 2024. Και πάλι, είναι ένα πολύ επιτυχημένο αεροδρόμιο και επωφελείται από την αύξηση του τουρισμού. Η Αθήνα έχει γίνει ένας προορισμός για όλο το χρόνο, είναι μια φανταστική πόλη. Γίνονται τεράστιες επενδύσεις στις υποδομές της Αθήνας. Στοχεύουμε στην αγορά τουρισμού υψηλής ποιότητας. Και βέβαια, ό,τι χτίζεται σήμερα στην Ελλάδα πρέπει να είναι βιώσιμο. Εστιάζουμε πολύ στον πράσινο και βιώσιμο τουρισμό. Επομένως, το Αεροδρόμιο της Αθήνας θα αποτελέσει μια πολύ καλή εναλλακτική για όσους ενδιαφέρονται να επενδύσουν στον τομέα του τουρισμού.

Francine Lacqua: Κύριε Πρωθυπουργέ, πείτε μου λίγα περισσότερα για τις τράπεζες. Πρόκειται για την διάθεση μετοχών σε ορισμένες από τις τράπεζες. Πώς εξελίσσεται και πότε μπορούμε να περιμένουμε περαιτέρω νέα;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Λοιπόν, θα περιμένετε ειδήσεις για την Τράπεζα Πειραιώς σύντομα. Και πάλι, θα πρέπει να κάνουμε έναν απολογισμό της προόδου που σημειώθηκε πέρυσι με την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Eurobank. Η διάθεση μετοχών της Εθνικής Τράπεζας ήταν εξαιρετικά επιτυχής. Μια μεγάλη ιταλική τράπεζα επενδύει στην Alpha Bank. Αυτό αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στον τραπεζικό τομέα και στην ελληνική οικονομία. Αλλά θυμηθείτε μόνο, Francine, όταν κάναμε αυτές τις συζητήσεις πριν από τέσσερα χρόνια, πολλοί είχαν ανησυχίες για τον τραπεζικό τομέα, τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs), τα οποία μειώσαμε σημαντικά. Τώρα όλοι φαίνεται να είναι πολύ αισιόδοξοι για τις ελληνικές τράπεζες και, ειλικρινά, χρειαζόμαστε περισσότερο ανταγωνισμό στον ελληνικό τραπεζικό τομέα. Χρειαζόμαστε τις τράπεζες να χορηγήσουν μεγαλύτερες πιστώσεις στην πραγματική οικονομία.

Francine Lacqua: Έχετε ήδη αποφασίσει, κύριε Πρωθυπουργέ, εάν θα διαθέσετε στην αγορά συνολικά το 27% των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς ή μόνο ένα μέρος τους;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν είναι μια απόφαση που θα λάβουμε μόνο εμείς αλλά δεν έχω περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτό. Θα είναι ένα σημαντικό ποσοστό.

Francine Lacqua: Κύριε Πρωθυπουργέ, θα φέρετε επίσης στο Κοινοβούλιο ένα σχέδιο νόμου για τον γάμο των ομόφυλων, όπως δεσμευτήκατε μετά την επανεκλογή σας. Αισθάνεστε βέβαιος ότι θα περάσει;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ναι. Αν θυμάστε, το συζητήσαμε αυτό κατά τη διάρκεια της πρώτης συνέντευξης που σας έδωσα τον Ιούλιο. Ήταν μέρος του προγράμματός μας. Η παρουσίαση του νομοσχεδίου για την ισότητα του γάμου θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα και θα εγκριθεί. Και στη συνέχεια, μετά από την περίοδο δημόσιας διαβούλευσης, θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο. Και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα γίνει νόμος μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου.

Francine Lacqua: Οπότε, αναμένετε μικρή αντίσταση ή…

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κοιτάξτε, όπως έχω πει πολύ ανοιχτά, αυτά είναι σημαντικά θέματα για πολλούς ανθρώπους και γι’ αυτό δεν έχω επιβάλει κομματική πειθαρχία. Πάντα υποστήριζα ότι αυτό δεν είναι ένα ζήτημα που πρέπει να διχάσει την ελληνική κοινωνία. Και μέχρι στιγμής είχαμε μια πολύ υγιή συζήτηση στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι εξηγήσαμε το θέμα της ισότητας του γάμου, αλλά και της προστασίας των δικαιωμάτων αυτών των παιδιών, τα οποία υπάρχουν ήδη. Είναι γεγονός. Και στο τέλος της ημέρας, πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι που θα νομοθετηθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο σύντομα.

Francine Lacqua: Τι θα έρθει μετά από αυτό; Υπάρχει στρατηγικό σχέδιο και για νέους προοδευτικούς νόμους;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πιστεύω ότι έχουμε καταστήσει την αντιμετώπιση των ανισοτήτων κινητήρια δύναμη των πολιτικών μας. Αλλά, ξαναλέω, για να το πετύχεις αυτό, χρειάζεσαι μια οικονομία που να αναπτύσσεται, άρα χρειάζεσαι ένα υγιές δημοσιονομικό πλεόνασμα. Και έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε δημοσιονομικό χώρο για να στηρίξουμε τους πιο ευάλωτους Έλληνες.

Ακόμα και τώρα, ξαναλέω, υπάρχει μια πραγματική κρίση γύρω από το κόστος ζωής στην Ελλάδα. Θέλουμε να στηρίξουμε ιδιαίτερα τις νέες οικογένειες, τις οικογένειες με παιδιά. Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού. Αυτός λοιπόν είναι ένας τομέας που αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Πώς στηρίζουμε τις οικογένειες; Πώς στηρίζουμε τους ανθρώπους που αναγκάζονται να νοικιάζουν τώρα που τα ενοίκια αυξάνονται; Αυτή είναι μια βασική προτεραιότητα για την κυβέρνησή μου και θα περιμένετε να ανακοινωθούν διάφορα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση πολύ σύντομα.

Francine Lacqua: Κύριε Πρωθυπουργέ, κατά πόσο ανησυχείτε για τις όλες τις συρράξεις που λαμβάνουν χώρα στον κόσμο και για τις επιπτώσεις και την αβεβαιότητα που επιφέρουν παγκοσμίως;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κοιτάξτε, το φετινό Νταβός ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξο όσον αφορά την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά υπήρχε ανησυχία για τα γεωπολιτικά ζητήματα.

Και βέβαια, εμείς βρισκόμαστε στην Ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε πυλώνας σταθερότητας σε μια ιδιαίτερα ταραγμένη περιοχή. Ο πόλεμος στην Ουκρανία εξακολουθεί να μαίνεται, οπότε φυσικά υπάρχει σημαντική ανησυχία για τα γεωπολιτικά ζητήματα. Και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε ώστε να μην κλιμακωθεί η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

Φυσικά, θα συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε τα επιχειρήματά μας γιατί η Ουκρανία χρειάζεται ισχυρή οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Περιμένω ότι στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα εγκρίνουμε την οικονομική ενίσχυση ύψους 50 δισεκατομμυρίων προς την Ουκρανία για την οποία έχουμε δεσμευτεί, η οποία όμως θα είναι συμπληρωματική στην αναθεώρηση του δικού μας προϋπολογισμού, διότι χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα για τη μετανάστευση και χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των φυσικών καταστροφών.

Francine Lacqua: Κύριε Πρωθυπουργέ, σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας σήμερα. Είχαμε μαζί μας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.



Πού τοποθετούνται - μετακινούνται οι Ταξίαρχοι της ΕΛ.ΑΣ.

 


Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιου, τοποθετήθηκαν - μετακινήθηκαν οι Ταξίαρχοι της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:


ΣΟΥΡΜΕΛΗΣ Κωνσταντίνος, από Δ/νση Διαχείρισης Μετανάστευσης/Α.Ε.Α. στη Δ/νση Γενικής Αστυνόμευσης/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής


ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ Γεώργιος, στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Στερεάς Ελλάδας, όπου υπηρετεί, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής


ΜΑΪΣΤΡΕΛΛΗΣ Δημήτριος, στη Δ/νση Αστυνομίας Σάμου, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΤΣΑΤΣΑΡΗΣ Θεόδωρος, στη Δ/νση Αστυνομίας Αχαΐας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΚΩΣΤΗΣ Διονύσιος, από Δ/νση Άμεσης Δράσης Αττικής στη Γ.Α.Δ. Αττικής


ΚΑΜΠΡΑΣ Αθανάσιος, από Υπηρεσία Προστασίας Προέδρου Δημοκρατίας στη Δ/νση Άμεσης Δράσης Αττικής, ως Διευθυντής


ΓΕΡΟΓΙΑΚΟΜΟΣ Αθανάσιος, στη Δ/νση Αστυνομίας Ευβοίας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΜΑΓΓΑΣ Γεώργιος, από Δ/νση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών στη Δ/νση Οικονομικής Αστυνομίας/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής



ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης, στη Δ/νση Αστυνομίας Β/Α Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΜΑΝΩΛΗΣ Νικόλαος, στη Δ/νση Υποστήριξης/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, συνεχιζομένης αποσπάσεώς του στο Ίδρυμα «Μέριμνας και Αριστείας Ελληνικής Αστυνομίας»


ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Γεώργιος, στη Δ/νση Αστυνομίας Αθηνών, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΔΟΥΚΗΣ Γεώργιος, στη Δ/νση Κρατικής Ασφάλειας/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΔΗΜΑΚΑΡΕΑΣ Παναγιώτης, στην Υπηρεσία Ασφάλειας Μελών της Κυβέρνησης και Πολιτικών Προσώπων, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ Άγγελος, στη Δ/νση Αστυνομίας Ν/Α Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΚΥΠΡΑΚΗΣ Σωτήριος, από Δ/νση Ασφάλειας Αττικής στη Δ/νση Δημόσιας Ασφάλειας/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής


ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ Λάμπρος, στη Δ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΔΙΟΓΚΑΡΗΣ Σπυρίδων, από ΓΕ.Π.Α.Δ. Δυτικής Μακεδονίας στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής


ΠΙΠΕΡΗΣ Ευάγγελος, στη Δ/νση Αστυνομίας Αργολίδας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ Ιωάννης, από Δ/νση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας/Α.Ε.Α. στον Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων/Α.Ε.Α., ως Προϊστάμενος


ΛΙΑΝΟΥΔΑΚΗΣ Ιωάννης, από Δ/νση Εσωτερικών Λειτουργιών/Α.Ε.Α. στην Υπηρεσία Ασφάλειας Βουλής των Ελλήνων, ως Διευθυντής


ΜΠΑΣΜΠΑΝΑΣ Γεώργιος, στη Δ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΒΑΖΟΥΡΑΣ Ηλίας, στη Δ/νση Αστυνομίας Λέσβου, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ Χρήστος, στη Δ/νση Τροχαίας Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΚΑΚΟΥΣΗΣ Κωνσταντίνος, στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Δυτικής Ελλάδος, όπου υπηρετεί


ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Εμμανουήλ, στη Δ/νση Αστυνομίας Ρεθύμνης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΜΠΙΤΣΑΚΑΚΗΣ Λυκούργος, στη Δ/νση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΜΟΥΣΕΛΙΜΗΣ Βασίλειος, στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Ηπείρου, όπου υπηρετεί, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής


ΠΛΑΤΙΑΣ Κωνσταντίνος, στη Δ/νση Υποστήριξης/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, συνεχιζομένης αποσπάσεώς του στη Δ/νση Δημοσιονομικής Διαχείρισης/Γεν. Δ-νση Οικονομικών Υπηρεσιών και Επιτελικού Σχεδιασμού/Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη


ΤΣΑΜΠΗΡΑΣ Δημήτριος, στη Δ/νση Υποστήριξης/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί


ΜΠΙΛΙΑΛΗΣ Στυλιανός, από ΓΕ.Π.Α.Δ. Θεσσαλίας στη Δ/νση Αστυνομίας Καρδίτσας, ως Διευθυντής


ΤΟΠΑΛΗΣ Κωνσταντίνος, στη Δ/νση Αστυνομίας Φωκίδας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΣΙΑΦΗΣ Μιλτιάδης, στη Δ/νση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΚΟΚΚΙΝΗΣ Χαράλαμπος, στην Υπηρεσία Προστασίας Αλλοδαπών Αξιωματούχων και Ευπαθών Στόχων, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ Δημήτριος, από Δ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής/Υ.Α.Τ. στη Γ.Α.Δ. Αττικής


ΚΑΖΑΜΙΑΣ Εμμανουήλ, από Α΄ Δ/νση Αστυνομίας Δωδεκανήσου στη Β΄ Δ/νση Αστυνομίας Δωδεκανήσου, ως Διευθυντής


ΜΟΥΤΣΩΚΟΣ Χρήστος, στη Δ/νση Αστυνομίας Φθιώτιδας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ Ηλίας, στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Ηπείρου, όπου υπηρετεί, ως Βοηθός


ΛΕΟΥΣΗ Αντωνία, από Δ/νση Πληροφορικής/Α.Ε.Α. στη Δ/νση Αλλοδαπών/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής


ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ Αλέξιος, από Υποδ/νση Ασφάλειας Ν/Α Αττικής στη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής


ΚΩΣΤΟΡΡΙΖΟΣ Αθανάσιος, στη Δ/νση Αστυνομίας Αθηνών, όπου υπηρετεί


ΤΣΙΩΤΑΣ Ευάγγελος, στη Δ/νση Αστυνομίας Σερρών, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Στυλιανή, από Δ/νση Τροχαίας Αττικής στη Δ/νση Τροχαίας Αστυνόμευσης/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής


ΜΠΟΥΡΟΔΗΜΟΣ Γεώργιος, στη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής, όπου υπηρετεί


ΑΜΑΡΓΙΑΝΝΙΤΑΚΗΣ Ιωάννης, στη Δ/νση Αστυνομίας Ηρακλείου, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΛΥΜΠΕΡΑΤΟΣ Αριστείδης, στη Δ/νση Αστυνομίας Πειραιώς, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ Κωνσταντίνος, από Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Δυτικής Μακεδονίας, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής


ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος, στη Δ/νση Αστυνομίας Ηλείας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ Ιωάννα, από Δ/νση Αστυνομίας Αχαΐας στη Δ/νση Αστυνομίας Κορινθίας, ως Διευθυντής


ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ Ιωάννης, στη Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ Βασίλειος, στη Δ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος, στη Δ/νση Μεταγωγών - Δικαστηρίων Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ Βασίλειος, από Δ/νση Πάγιας Προκαταβολής/Α.Ε.Α. στη Γ.Α.Δ. Αττικής/Υποδ-νση Διοικητικών Εξετάσεων, ληγομένης αποσπάσεώς του στο Επιτελικό Γραφείο Αρχηγού


ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ Κωνσταντίνος, από Δ/νση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών στη Δ/νση Πληροφορικής/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής


ΜΠΑΚΟΥΜΗΣ Ηλίας, στη Δ/νση Αστυνομίας Βοιωτίας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ Ελευθέριος, στη Δ/νση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΜΠΑΡΛΑΣ Κωνσταντίνος, στη Γ.Α.Δ. Αττικής, όπου υπηρετεί


ΠΕΡΔΙΚΑΤΣΗΣ Πέτρος, στη Δ/νση Αστυνομίας Πέλλας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ Αλέξανδρος, από Γ.Α.Δ. Αττικής στη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής


ΜΠΟΥΜΗΣ Ιωάννης, στη Δ/νση Αστυνομίας Κεφαλληνίας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΜΑΣΤΡΑΝΤΩΝΑΚΗΣ Γεώργιος, στη Δ/νση Αστυνομίας Χανίων, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΓΟΝΗΣ Βασίλειος, στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Στερεάς Ελλάδας, όπου υπηρετεί


ΓΑΛΑΖΟΥΛΑΣ Δημήτριος, στη Δ/νση Αστυνομίας Ακαρνανίας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ Κωνσταντίνος, στη Δ/νση Αστυνομίας Ροδόπης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης, από Υποδ/νση Τροχαίας Αθηνών στη Δ/νση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, ως Διευθυντής


ΜΟΥΡΤΖΙΝΟΣ Ευάγγελος, στη Δ/νση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΦΑΛΚΟΥ Πηνελόπη, από Δ/νση Αστυνομίας Αθηνών στη Γ.Α.Δ. Αττικής


ΣΚΟΛΑΡΙΚΗΣ Σπυρίδων, στη Δ/νση Αστυνομίας Κέρκυρας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΧΑΛΥΒΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος, στην Υποδ/νση Ασφάλειας Ν/Α Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΣΓΟΥΡΔΟΣ Αντώνιος, στη Δ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής/Υ.ΜΕ.Τ., όπου υπηρετεί


ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Εμμανουήλ, στη Γ.Α.Δ. Αττικής, όπου υπηρετεί


ΤΣΙΓΑΡΙΔΗΣ Βασίλειος, στη Δ/νση Αστυνομίας Λακωνίας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΖΑΧΑΡΗΣ Γεώργιος, στη Δ/νση Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΤΣΙΑΡΑΣ Λάμπρος, στη Δ/νση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος, στην Υπηρεσία Προστασίας Προέδρου Δημοκρατίας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ Χαράλαμπος, στη Δ/νση Αστυνομίας Ορεστιάδας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΚΑΛΤΑΜΠΑΝΗΣ Σωτήριος, στην Υποδ/νση Περιπολιών, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΠΟΛΥΖΟΣ Δημήτριος, στη Δ/νση Αστυνομικού Προσωπικού/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος, από Δ/νση Οικονομικής Αστυνομίας/Α.Ε.Α. στη Δ/νση Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων/Α.Ε.Α.


ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος, από Δ/νση Αστυνομίας Ακαρνανίας στη Δ/νση Αστυνομίας Λευκάδας, ως Διευθυντής


ΛΑΓΟΣ Βασίλειος, στη Δ/νση Αστυνομίας Άρτας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΑΓΙΑΣΟΦΙΤΗΣ Κωνσταντίνος, από Δ/νση Αστυνομίας Ευβοίας στη Δ/νση Αστυνομίας Κυκλάδων, ως Διευθυντής


ΧΗΝΟΠΟΥΛΟΣ Παρασκευάς, στην Υποδ/νση Ασφάλειας Χανίων, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΑΘΑΝΑΣΑΚΟΣ Κωνσταντίνος, στη Δ/νση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΑΣΒΕΣΤΑΣ Αθανάσιος, στη Δ/νση Διαβατηρίων και Εγγράφων Ασφαλείας/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής


ΒΛΑΧΟΣ Κωνσταντίνος, στη Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας, όπου υπηρετεί, ως Διοικητής


[ΥΓ] ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ Γεώργιος, στη Δ/νση Υγειονομικού/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Υποδιευθυντής


[ΥΓ] ΜΩΡΑΪΤΗΣ Ιωάννης, στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών, όπου υπηρετεί ως Διευθυντής


[ΥΓ] ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ Στέφανος, στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών, όπου υπηρετεί


[ΨΥΧ] ΚΑΛΥΒΑΣ Χρήστος, στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών, όπου υπηρετεί


[Ε.Κ.] ΛΑΓΙΟΣ Μιχαήλ, στη Δ/νση Εγκληματολογικών Ερευνών/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί


[ΥΓ] ΤΣΟΥΛΙΑΓΚΑ Σοφία, στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, όπου υπηρετεί