Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Κάθειρξη 42 ετών για τους έφηβους που έσυραν με αυτοκίνητο αστυνομικό και τον σκότωσαν

 


Τρεις έφηβοι καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή κάθειρξης 42 ετών σήμερα, επειδή σκότωσαν έναν αστυνομικό αφού τον έσυραν με το αυτοκίνητό τους σε απόσταση μεγαλύτερη των 2 χιλιομέτρων, μια υπόθεση που σόκαρε τη Βρετανία.

Πέρσι τον Αύγουστο, οι τρεις νεαροί προσπαθούσαν να κλέψουν μια γουρούνα, όταν τους πλησίασε ο 28χρονος αστυνομικός Άντριου Χάρπερ. Προσπάθησε να καταδίωξε το αυτοκίνητό τους αλλά πιάστηκε στον ιμάντα με τον οποίο θα έδεναν τη γουρούνα για να την μεταφέρουν. Αφού τον έσυραν για 2,25 χιλιόμετρα σε έναν επαρχιακό δρόμο, το θανάσιμα τραυματισμένο σώμα του τελικά λύθηκε από τον ιμάντα και τον εγκατέλειψαν εκεί.

Ο Χένρι Λονγ, 19 ετών, ο οδηγός του αυτοκινήτου και οι δύο συνεργοί, του, Τζέσι Κόουλ και Άμπερτ Μπάουερς, 18 ετών και οι δύο, κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία εξ αμελείας αλλά απαλλάχθηκαν για την κατηγορία του φόνου. Σήμερα, ο Λονγκ καταδικάστηκε σε κάθειρξη 16 ετών και οι δύο άλλοι σε κάθειρξη 13 ετών ο καθένας.

Στις αρχές της εβδομάδας η χήρα του Χάρπερ ζήτησε από τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον να επαναληφθεί η δίκη επειδή οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν για την κατηγορία του φόνου εκ προθέσεως. Η εισαγγελία υποστήριζε ότι οι κατηγορούμενοι γνώριζαν ότι ο αστυνομικός σερνόταν πίσω από το αυτοκίνητό τους, ενώ οι συνήγοροί τους επιμένουν ότι δεν είχαν προσχεδιάσει αυτήν την εξέλιξη.


Πηγή



Σκληρή δήλωση Μακρόν για Αγκυρα: Η Τουρκία καταλαβαίνει μόνο από πράξεις

 


Σφοδρή επίθεση κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε την Παρασκευή ο Εμανουέλ Μακρόν. «Αυτό το καλοκαίρι έθεσα τις κόκκινες γραμμές μας» είπε, εγκαλώντας την Αγκυρα για τις επιθέσεις στα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου. «Οι Τούρκοι καταλαβαίνουν μόνο από πράξεις», ανέφερε ακόμη ο Γάλλος Πρόεδρος ενώ συνέδεσε το ζήτημα της Λευκορωσίας με τις σχεδιαζόμενες κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Κατά τη διάρκια συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους στο Παρίσι, ο κ. Μακρόν σημείωσε ότι η σκληρή στάση που τήρησε το φετινό καλοκαίρι απέναντι στις πράξεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο είχε σκοπό να θέσει τις κόκκινες γραμμές του, αφού η Αγκυρα, όπως είπε, σέβεται μόνο πράξεις και όχι λόγια.

«Οσον αφορά στα κυριαρχικά δικαιώματα στη Μεσόγειο, πρέπει να είμαι συνεπής μεταξύ λόγων και πράξεων. Μπορώ να σας πω ότι οι Τούρκοι μόνο αυτό υπολογίζουν και σέβονται.. Αν λες λόγια που δεν ακολουθούνται από πράξεις.... Αυτό που έκανε η Γαλλία το φετινό καλοκαίρι ήταν σημαντικό. Είναι μία πολιτική κόκκινων γραμμών. Το έκανα και στη Συρία», είπε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Αναλαμβάνω πλήρως αυτό που κάναμε φέτος το καλοκαίρι (…) είπε αναφερόμενος  στην αποστολή δύο γαλλικών πολεμικών πλοίων και δύο αεροσκαφών στη Μεσόγειο για να στηρίξει την Ελλάδα:

 «Δεν αναπτύξαμε έναν στόλο στην ανατολική Μεσόγειο αλλά είπαμε απλά ότι θεωρούμε πως οι αναπτύξεις που πραγματοποιήθηκαν (από την Τουρκία) συνιστούν πρόκληση», εξήγησε.

Δεν είναι στρατηγική συμμάχου του ΝΑΤΟ

«Δεν θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια η τουρκική στρατηγική είναι μία στρατηγική συμμάχου στο NATO... Οταν έχεις μία χώρα που επιτίθεται στις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες ή στην κυριαρχία δύο μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης», πρόσθεσε  ο Εμ. Μακρόν, περιγράφοντας ως «προκλητικές» τις ενέργειες της Τουρκίας.

Διάλογος υπό προϋποθέσεις

Ο κ. Μακρόν ανέφερε πάντως ότι πρόθεσή του είναι να επαναλάβει «έναν θετικό διάλογο» με την Τουρκία αλλά με «προϋποθέσεις».

«Είναι σαφές ότι υπάρχει μια σειρά προϋποθέσεων προκειμένου να επαναληφθεί ένας διάλογος εμπιστοσύνης», είπε ο Μακρόν ενώπιον της Ένωσης των Ανταποκριτών Τύπου που καλύπτουν το προεδρικό ρεπορτάζ.

«Η στρατηγική που είναι η δική μας, υπογράμμισε ο Μακρόν, είναι να έχουμε μια κοινή θέση, η οποία καθιστά δυνατή την επανέναρξη μιας πιθανής σχέσης με την Τουρκία στη βάση προηγούμενων απαιτήσεων για σεβασμό της κυριαρχίας των κρατών μελών μας, και πίσω επίσης η επανέναρξη ενός θετικού διαλόγου: η Τουρκία είναι εταίρος σε θέματα μετανάστευσης, η Τουρκία πρέπει να είναι εταίρος σε ενεργειακά θέματα, ένας ειρηνικός εταίρος, η Τουρκία βρίσκεται σήμερα σε ένα πρόγραμμα τελωνειακής ένωσης μαζί μας», υπογράμμισε ο Μακρόν.

Σταδιακά συναινεί και η Γερμανία

Και συνέχισε λέγοντας: «Η Γερμανία και άλλοι εταίροι έχουν αρχίσει να συμφωνούν μαζί μας ότι η ατζέντα της Τουρκίας είναι σήμερα προβληματική. Ενώ πριν από έξι μήνες ο κόσμος έλεγε ότι η Γαλλία είναι η μόνη που κατηγορεί την Τουρκία για διάφορα πράγματα, τώρα όλοι βλέπουν ότι υπάρχει πρόβλημα».

«Ποιά θα ήταν η αξιοπιστία μας στη διαχείριση της κρίσης στη Λευκορωσία, εάν δεν αντιδρούμε σε επιθέσεις κατά της κυριαρχίας των δικών μας μελών;», διερωτήθηκε.

Πυρά και κατά Μόσχας

Κατά την ίδια συνάντηση με δημοσιογράφους στο Παρίσι, ο Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε εκτενώς και στο ζήτημα της Λευκορωσίας.

Μία ρωσική επέμβαση στη Λευκορωσία θα ήταν ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί, είπε και πρόσθεσε: 

«Οποιαδήποτε εξωτερική επέμβαση στη Λευκορωσία (...) θα μπορούσε να οδηγήσει στη διεθνοποίηση αυτού του θέματος. Και «το χειρότερο είναι η ρωσική επέμβαση», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος λίγα 24ωρα αφότου ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωνε έτοιμος (την Πέμπτη) να αναπτύξει δυνάμεις στη γειτονική χώρα της Ρωσίας εφόσον η κατάσταση ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Μαζί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, «δεν θέλουμε να έχουμε την επανάληψη αυτού που συνέβη στην Ουκρανία», επέμεινε ο Μακρόν.

Για τον αρχηγό του γαλλικού κράτους, οποιαδήποτε ξένη επέμβαση «θα ήταν ανεπιθύμητη». «Η βούλησή μας είναι να μετάσχει η Ρωσία σε έναν διάλογο για τη Λευκορωσία και να μας βοηθήσει να πείσουμε τον πρόεδρο Λουκασένκο για την ανάγκη να δεχτεί μια διαμεσολάβηση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ)», πρόσθεσε.

«Αυτό που ο πρόεδρος Πούτιν ήταν σε θέση να πει στην καγκελάριο Μέρκελ και σε εμένα, είναι ότι ο ίδιος είναι υπέρ μιας διαμεσολάβησης του ΟΑΣΕ αλλά όχι ο πρόεδρος Λουκασένκο. Συνεπώς, ο πρόεδρος Πούτιν έχει πολλή δουλειά να κάνει για να μας βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση», κατέληξε ο Μακρόν.


-Με πληροφορίες από Reuters, AFP, Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο. 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Λεωνίδας Κουτσόπουλος: Αποχώρησε από την παρουσίαση συναυλίας που θα συμμετέχει και ο Λεωνίδας Μπαλάφας

 



Αίσθηση προκάλεσε η ανάρτηση του Λεωνίδα Μπαλάφα με την οποία γνωστοποίησε πως ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος τον έδιωξε από το Samano Festival, εξαιτίας της πολυσυζητημένης του ανάρτησης, με την οποία τάχθηκε κατά της χρήσης μάσκας ως μέτρο πρόληψης για τον κορονοιό, δήλωσε αντίθετος με το εμβόλιο που θα φτάσει στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς το «εμβόλιο του Gates», ενώ αναφέρθηκε και στο… 5G.

Ωστόσο, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος δε δίστασε να απαντήσει με έμμεσο τρόπο μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Μετά από όλο αυτό το σκηνικό, ο γνωστός σεφ και κριτής του MasterChef ενημέρωσε ότι δεν θα παρουσιάσει την «Συναυλία των 11», επικαλούμενος προσωπικούς του λόγους.

Χαρακτηριστικό είναι πως στη “συναυλία των 11” νέων τραγουδοποιών, ερμηνευτών και μουσικών, τη Δευτέρα στην Τεχνόπολη, θα συμμετέχει και ο Λεωνίδας Μπαλάφας.

Η επίσημη ανακοίνωση της παραγωγής μετά την αποχώρηση του Λεωνίδα Κουτσόπουλου

«Πριν 2 μέρες, ο αγαπητός σε όλους και φίλος Λεωνίδας Κουτσόπουλος, που επρόκειτο να παρουσιάσει την "Συναυλία των 11", μας ενημέρωσε ότι δεν θα μπορέσει εν τέλει να συμμετέχει, για προσωπικούς του λόγους.

Σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση, η ΡόΔα Productions δημιουργήθηκε μέσα στο πιο δύσκολο καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετιών για τον κόσμο της τέχνης, με όραμα και στόχο να ενώσει και να φέρει κοντά, μουσικούς και κοινό. Κι αυτή παραμένει η θέση μας... Σας περιμένουμε όλες και όλους (με τη μάσκα σας) το βράδυ της Δευτέρας, 31/8, για να γιορτάσουμε, μαζί με τους καλεσμένους μας και τους μουσικούς που πλαισιώνουν τους 'Εντεκα νέους τραγουδοποιούς, τη μουσική και το τέλος του Αυγούστου. Με πάθος για τη μουσική και με ασφάλεια. Να είστε όλοι εκεί!

Τη Δευτέρα 31 Αυγούστου μια εκλεκτή παρέα νέων τραγουδοποιών, ερμηνευτών και μουσικών, ενώνουν δυνάμεις και παρουσιάζουν, με πάθος και δύναμη, τη δουλειά τους και το ταλέντο τους, για πρώτη φορά σε μια συναυλία αυτού του μεγέθους, στην καρδιά της πόλης.

Ξορκίζοντας το φόβο και την κρίση που άφησε πίσω του το διάστημα του lockdown, οι 11 νέοι καλλιτέχνες, και οι μουσικοί που τους συνοδεύουν, αξιοποιούν τη φιλοξενία και τις ιδανικές συνθήκες της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους φίλους του καλού ελληνικού τραγουδιού. 'Εχοντας ήδη οι περισσότεροι προσωπική δισκογραφία, συμμετοχές και πλήθος συναυλιών στο ενεργητικό τους,  μας καλούν σε μια μοναδική συναυλία, γεμάτη κέφι και ζωντάνια, λίγο πριν το τέλος του καλοκαιριού και με σύνθημά τους τη δημιουργία και τη δράση, κόντρα στους δύσκολους καιρούς. Να είστε όλοι εκεί!».


Πηγή




Chadwick Boseman: Πέθανε ο «Black Panther» της μεγάλης οθόνης 43 χρονών!

 



Την τελευταία του πνοή άφησε, εχθές Παρασκευή (28/08), ο Chadwick Boseman σε ηλικία μόλις 43 ετών.

Ο ηθοποιός έγινε ευρύτερα γνωστός από τη συμμετοχή του στην ταινία της Marvel, με τίτλο «Black Panther».

Ο Boseman πάλευε με τον καρκίνο το τελευταίο διάστημα, από τον οποίο και νικήθηκε, αφήνοντας την τελευταία του πνοή το βράδυ της Παρασκευής, με την οικογένειά του να γνωστοποιεί την απώλειά του μέσω Twitter : «πέθανε στο σπίτι του, με τη σύζυγο και την οικογένειά του στο πλευρό του».






Η ανευθυνότητα από κάπου ξεκίνησε! Μητέρα της 24χρονης: «Αμφιβάλλω αν υπάρχει ο ιός»

 


Στο Mega εμφανίστηκε η μητέρα της 24χρονης και αφού προσπάθησε να απαξιώσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μας είπε ότι αμφιβάλλει ότι υπάρχει και  Κορωνιός.

«Με τόσα που ακούμε, αμφιβάλω πια για το αν υπάρχει ο Κορωνoιός», δήλωσε ανεύθυνα η μητέρα στην εκπομπή.

Φταίνε οι άλλοι, αυτό μας είπε με λίγα λόγια η μητέρα της 24χρονης. 

Και δεν έφτανε αυτό προσπάθησε να απαξιώσει και το Εθνικό Σύστημα Υγείας λέγοντας : «Έφυγε από τη Θεσσαλονίκη, καθοδόν στο τρένο ενημερώθηκε ότι το τεστ είναι θετικό, μέχρι εκεί, ούτε να μείνει στην Αθήνα ούτε να πάει στο Αττικό, τίποτα. Δεν είχε συμπτώματα, δεν είχε πυρετό, της έβαζαν θερμόμετρο κάθε πέντε λεπτά. Τους πήραν με ασθενοφόρο, το είχαν έξω στα παγκάκια, έχω την απαίτηση να γίνει και δεύτερο τεστ, γιατί το Ιπποκράτειο είναι γνωστό ότι έχει κάνει πολλά λάθη σε αυτόν τον τομέα», προσέθεσε.

Συνέχισε χωρίς να ζητάει συγνώμη για την ανευθυνότητα της 24χρονης λέγοντας : «Με τόσα που ακούμε, είμαστε αμφίβολοι πια για το αν υπάρχει ο κορωνοϊός. Χωρίς συμπτώματα, δεν καταλαβαίνω πως βγήκε θετικό το τεστ. Το πρώτο λάθος έγινε από το Ιπποκράτειο. Έβαλαν το παιδί για αιμοκάθαρση πριν 3 μήνες, γιατί δεν του έκαναν τεστ κορωνοϊού πρώτα;», διερωτήθηκε σε έντονο ύφος η μητέρα.

«Γιατί στο λιμάνι του Πειραιά δεν της έκαναν τεστ κορωνοϊού;», επέμεινε.

«Απαιτώ να γίνει επανάληψη του τεστ στην κόρη μου. Της είπαν απλώς ότι είναι θετική, δεν της είπαν τίποτα άλλο. Δεν πήρε οδηγίες», κατέληξε





«Συγγνώμη, ήθελα να ξεσκάσω» η δικαιολογία της ανεύθυνης 24χρονης που ταξίδεψε με κορωνοϊό Σαντορίνη

 


Μετανιωμένη εμφανίζεται η ανεύθυνη 24χρονη νεφροπαθής, η οποία  βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και παρόλα αυτά ταξίδεψε με το πλοίο για τη Σαντορίνη.

Η 24χρονη, αφού έθεσε σε κίνδυνο πρώτα την υγεία συμπολιτών της και την δικιά της φαίνεται να έχει καταλάβει το λάθος της και ζητά συγγνώμη.

«Θέλω να ζητήσω μια δημόσια συγγνώμη απ΄όλους δεν ήταν κάτι εσκεμμένο, ήταν μια παρόρμηση της ηλικίας» είπε στο Star. «Επειδή έχω πολλά χρόνια το θέμα υγείας δεν ήταν και πάρα πολύ εύκολο να μετακινούμαι και επειδή τώρα μου δόθηκε η ευκαιρία, ήθελα να ξεσκάσω» συμπλήρωσε

Η 24χρονη πάσχει από νεφροπάθεια και κάνει τακτικά αιμοκαθάρσεις. Πριν ξεκινήσει το ταξίδι της είχε τηλεφωνήσει στο νοσοκομείο της Σαντορίνης και της είπαν πως μπορούν να κάνουν αιμοκαθάρσεις αρκεί πρώτα να κάνει το τεστ για τον κορωνοϊό.

Για τον λόγο που επέλεξε να κάνει το ταξίδι πριν κάνει το τεστ η 24χρονη είπε πως «επειδή δεν είχα κανένα σύμπτωμα, ούτε βήχα, ούτε τίποτα. Πίστευα ότι δεν είμαι θετική στο ιό και επέλεξα να ταξιδέψω».

Στο τρένο προς της Αθήνα παρόλο που ενημερώθηκε από το νοσοκομείο πως είναι θετική και πρέπει να μπει αμέσως σε καραντίνα, η ίδια ανεύθυνα έκρυψε ότι νοσεί και αποφάσισε να συνεχίσει το ταξίδι της σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Δυο ώρες πριν φτάσουν στο λιμάνι της Σαντορίνης το νοσοκομείο ενημερώθηκε για το επιβεβαιωμένο κρούσμα και αμέσως οι αρχές κινητοποιήθηκαν, ενώ το προσωπικό του πλοίου περιόρισε τη νεαρή και τον συνταξιδιώτη της σε μια ειδική καμπίνα.

Στο λιμάνι του νησιού περίμενε το λιμενικό με την 24χρονη να επιστρέφει στον Πειραιά και να μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.



Στις 14 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία

 


Στις 14 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσουν τελικά τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, ενώ οι βρεφονηπιακοί θα λειτουργήσουν 1η Σεπτεμβρίου. 

Μια εβδομάδα αργότερα θα χτυπήσει -τελικά- το κουδούνι στα σχολεία, αφού η επιτροπή των ειδικών, με σύστασή της στην κυβέρνηση, αποφάσισε να μεταθέσει το άνοιγμα των σχολείων.

Οι λοιμοξιολόγοι  βασίστηκαν στην κατάσταση της πανδημίας που επικρατεί αυτήν την στιγμή στη χώρα, και δεν είναι καθόλου αισιόδοξα.



Αυτή είναι η συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας - Αιγύπτου

 


Νόμος του Κράτους είναι και επίσημο οι δύο συμφωνίες οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών με Ιταλία και Αίγυπτο, αφού αργά το βράδυ της Παρασκευής δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.


Η συμφωνία με την Αίγυπτο :