Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

ΠΟΕΔΗΝ: Πήγαν να αλλάξουν την ώρα παραλαβής νεκρών στο Σισμανόγλειο



Καταγγελία ότι η διοίκηση του νοσοκομείου Σισμανόγλειο επιχείρησε να αλλάξει την ώρα άφιξης του πρώτου νεκρού από την φονική πυρκαγιά. Τι απαντά η διοίκηση.

Στην καταγγελία ότι η διοίκηση του νοσοκομείου Σισμανόγλειο επιχείρησε να αλλάξει την ώρα άφιξης του πρώτου νεκρού από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι προκειμένου να συμπέσει με την ώρα συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου στην οποία μετείχε ο Αλέξης Τσίπρας, προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο Μιχάλης Γιαννακός ανέφερε συγκεκριμένα (Ρ/Σ Πρώτο Θέμα) ότι η διοίκηση του νοσοκομείου έβαλε ως ώρα παραλαβής του πρώτου νεκρού την 23.55 με απώτερο στόχο να φανεί ότι η κυβέρνηση δεν γνώριζε μέχρι τότε ότι υπήρχαν νεκροί. Ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο η πρώτη σωρός έφτασε στο νοσοκομείο περί τις 22.45 το βράδυ. Επρόκειτο για απανθρακωμένο άνδρα που δεν μπορούσε να αναγνωριστεί. Ο δεύτερος νεκρός έφτασε λίγο πριν τα μεσάνυκτα.

"Τη Δευτέρα η διοίκηση του νοσοκομείου προσπαθούσε να φτιάξει κάρτα ότι ο πρώτος νεκρός παρελήφθη 23:55 ακόμα, δηλαδή, και μετά τη διακομιδή του δεύτερου νεκρού για να φαίνεται ότι στο συντονιστικό (σ.σ. η συνεδρίαση παρουσία του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε μετά τις 23:30) δεν γνώριζαν ότι υπήρχαν νεκροί" είπε χαρακτηριστικά.


Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι η διοίκηση του νοσοκομείου είχε δημιουργήσει νεκροθάλαμο μέσα σε κοντέινερ.

Πάντως και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος (Ρ/Σ Πρώτο Θέμα) ενημέρωσε ότι η διακομιδή της πρώτης σωρού έγινε στις 21.40.

Η απάντηση του Σισμανόγλειου
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν.Α «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ-ΑΜΑΛΙΑ-ΦΛΕΜΙΓΚ» και του διασυνδεόμενου σε  αυτό «Γ.Ν ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ», σε ανακοίνωση του, αφού εκφράζει τα ειλικρινή και βαθύτατα συλλυπητήρια  στους οικείους των θυμάτων της πρόσφατης πυρκαγιάς και ευχαριστεί θερμά τους εργαζόμενους του, που υπερέβαλλαν εαυτούς, για να προσφέρουν το καλύτερο στους πληγέντες  που προσήλθαν στο Νοσοκομείο, εκφράζει τη λύπη του «για τις ανυπόστατες δηλώσεις του Προέδρου και του σημερινού δελτίου τύπου του Προεδρείου της ΠΟΕΔΗΝ, που αναπαράγονται από μέρος ΜΜΕ και εντέλει συκοφαντούν το ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου, το οποίο με απόλυτη συνέπεια προσέφερε τις υπηρεσίες του αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «αναφορές για δήθεν παραποίηση στοιχείων και ¨μαγειρέματα¨ στις καταγραφές των προσερχομένων, είναι υποβολιμιαίες και συκοφαντικές» και επισημαίνει πως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ( τμήμα Κίνησης, γρ. προστασίας δικαιωμάτων ληπτών υπηρεσιών υγείας, ιατρός διευθυντής τμήματος επειγόντων περιστατικών) προσήλθαν σήμερα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και δήλωσαν κατηγορηματικά ότι τήρησαν όλες τις διαδικασίες -καταγραφές κ.τ.λ.

Μάλιστα όπως είπαν « δεν δέχτηκαν καμία πίεση ή παρέμβαση από τη διοίκηση ή άλλα πρόσωπα τη Δευτέρα, αλλά και τις επόμενες ημέρες για να παρουσιάσουν αλλοιωμένη εικόνα για τις σορούς που διακομίσθηκαν, τους πάσχοντες και τους πληγέντες που προσήλθαν στο Νοσοκομείο».

Η ανακοίνωση του Σισμανόγλειου καταλήγει :

«Η εφεδρική  μονάδα νεκροθαλάμου, τέθηκε σωστά σε ετοιμότητα, όπως και σε κάθε περίπτωση διαχείρισης εκτάκτων αναγκών (π.χ. πτώση αεροσκάφους εταιρείας ΗΛΙΟΣ το 2005 και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004).   

Η διοίκηση επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα της σε κάθε προσπάθεια συκοφάντησης και δυσφήμησης των υψηλών και υπευθύνων υπηρεσιών υγείας που παρέχονται από τους εργαζομένους του νοσοκομείου, οι οποίες, τελικό στόχο έχουν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στο δημόσιο σύστημα υγείας».           


Πηγή : thetoc.gr


Νέο ξεπούλημα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Κατατέθηκε η τροπολογία υποχρεωτικής σύνταξης των νόμιμων μουφτήδων της Θράκης για χατίρι του Ερντογάν



Άγνωστο πώς θα εκλεγούν οι διάδοχοί τους - Ο Ερντογάν πιέζει για απευθείας εκλογή από τη μειονότητα.

Την ίδια ώρα που η χώρα μετράει τις πληγές της από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, η κυβέρνηση προχωράει στην «αποκαθήλωση» των νόμιμων μουφτήδων της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, ικανοποιώντας ουσιαστικά ένα πάγιο αίτημα της Άγκυρας.

Συγκεκριμένα σε τροπολογία για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας με τίτλο : “Πανεπιστήμιο Ιωάννίων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις”, συμπεριλαμβάνεται -μεταξύ άλλων- άρθρο που οδηγεί στην υποχρεωτική συνταξιοδότηση των σημερινών μουφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής, σε χρονικό διάστημα δύο μηνών από τη ψήφιση του νόμου.

Όπως αποκάλυψε στις αρχές Ιουλίου το ΘΕΜΑ, με εντολή του πρωθυπουργού κ.Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Παιδείας κ.Κωνσταντίνος Γαβρόγλου είχε ζητήσει επιτακτικά την παραίτηση των νόμιμων μουφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής, κ.κ. Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου και Μέτσο Τζεμαλή αντίστοιχα, προκειμένου ν΄ ανοίξει ο δρόμος για τη διαδοχή τους. Ο μουφτής Ξάνθης μάλιστα, είχε κατ' ιδίαν συνάντηση στην Αθήνα με τον υπουργό Παιδείας και τον Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού κ.Βαγγέλη Καλπαδάκη, οι οποίοι του ζήτησαν επιτακτικά να «διευκολύνει» τους κυβερνητικούς χειρισμούς, υποβάλλοντας γραπτώς την παραίτηση του. Αίτημα που τόσο ο κ.Σινίκογλου, όσο και ο μουφτής Κομοτηνής κ.Μέτσο Τζεμαλή, αρνήθηκαν υποστηρίζοντας πως η θητεία τους λήγει το 2021, και πως απόπειρα παύσης τους θα ισοδυναμούσε με νομικό πραξικόπημα. 

Τελικά η κυβέρνηση επέλεξε να τους παύσει μέσω ... αναγκαστικής συνταξιοδότησης, ορίζοντας πλέον πως οι εκάστοτε επικεφαλής των τριών Μουφτειών Ξάνθης, Κομοτηνής και Διδυμότειχου αποχωρούν υποχρεωτικά από τη θέση τους, με τη συμπλήρωση του 67ου έτος της ηλικίας τους, όπως συμβαίνει ουσιαστικά με τους ... δικαστικούς . Στην τροπολογία που σήμερα ήρθε στη βουλή, αναφέρεται συγκεκριμένα πως : “ο μουφτής (ή ο τοποτηρητής μουφτής) παράλληλα με τα θρησκευτικά του καθήκοντα είναι και δημόσιος λειτουργός (με θέση γενικού διευθυντή) ασκώντας και δικαιοδοτικά καθήκοντα επί ορισμένων υποθέσεων ιδιωτικού δικαίου που αφορούν μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της περιφέρειάς του (εφόσον αυτά έχουν υπαχθεί στη δικαιοδοσία του, αποχωρεί υποχρεωτικά από τη θέση του μόλις συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας του, προκειμένου η Πολιτεία να μπορεί να προγραμματίζει την ομαλή διαδοχή στην υπηρεσία”.




Άγνωστο πώς θα επιλεγούν οι νέοι μουφτήδες

Αδιευκρίνιστο παραμένει ακόμη ποιοι θα είναι οι νέοι μουφτήδες στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης και με ποιόν τρόπο θα επιλεγούν από το υπουργείο Παιδείας, την ίδια ώρα που οι τουρκόφρονες της μειονότητας όπως και ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, στην τελευταία του επίσκεψη στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο, θέτουν ευθέως θέμα εκλογής μουφτήδων απευθείας από τη μειονότητα, παραβλέποντας πως εκτός από πνευματικοί ηγέτες εξακολουθούν να έχουν -έστω και προαιρετικά- ρόλο δικαστή στο πλαίσιο της Σαρίας. 

Η Τουρκία συστηματικά επιδιώκει να υποδεικνύει και να ελέγχει την πνευματική ηγεσία της μειονότητας, αν και ακόμη και στη δική της περίπτωση οι μουφτήδες στη γειτονική χώρα διορίζονται και δεν εκλέγονται. Στόχος βέβαια είναι η πλήρη υποταγή και της μειονότητας αλλά και ο έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων των Βακουφίων στην Θράκη, που περιλαμβάνει πολλά «φιλέτα».

Κύριος εκφραστής των τούρκικων επιδιώξεων στην Θράκη, είναι ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο οποίος συμπεριφέρεται ως «τοποτηρητής» με το «ΟΚ» του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής. Ο Ζεϊμπέκ φιλοδοξεί να νομιμοποιήσει τον «ψευδομουφτής» Αχμέτ Μέτε, που μετά από μία περίοδο στον «πάγο» από την Τουρκία –λόγω φερόμενων σχέσεων του με το δίκτυο Γκιουλέν- επανέκαμψε δριμύτερος και βασιλικότερος του … Ερντογάν. 

Στην ίδια τροπολογία ορίζεται πως οι δαπάνες λειτουργίας των Μουφτειών, θα καλύπτονται από το υπουργείο Παιδείας , προκειμένου “να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι θρησκευτικές ανάγκες της μουσουλμανικής μειονότητας” επισημαίνοντας πως οι Μουφτείες είναι “αποκεντρωμένες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας που υπάγονται απευθείας στον οικείο υπουργό”.

Παναγιώτης Σαββίδης
Πηγή : protothema.gr


Κωσταράκος κατά Καμμένου : Ο στρατός δεν γκρεμίζει το σπίτι κανενός



Προκάλεσε και πάλι σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο υπουργός Άμυνας και είπε πως συμφωνεί με την κατεδάφιση αυθαιρέτων και μάλιστα ότι οι Ένοπλες δυνάμεις θα βοηθήσουν σε αυτό.

«Να καταλάβουν ότι όταν υπάρχουν κάποιες διαδικασίες, κάποιο νόμοι, που προβλέπουν δρόμους διαφυγής προς τη θάλασσα, δεν είναι σχέδια επί χαρτού. Αφορούν την ασφάλεια όλων των πολιτών. Και αν ζητηθεί η συνδρομή των Ένοπλων Δυνάμεων σε αυτό το κομμάτι είμαστε διαθέσιμοι να το κάνουμε», τόνισε ο κ. Καμμένος έτοιμος να κατεδαφίσει σπίτια.

Η απάντηση που πήρε όμως ο Πάνος Καμμένος από τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Μιχάλη Κωσταράκο στο Twitter τον έβαλε στην θέση του: «Είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για λάθος ή παρεξήγηση. Σε αυτή τη χώρα, ο Στρατός δεν γκρεμίζει τα σπίτια κανενός!!»




Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη την βάση των πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την αεροπορική βάση Ελευσίνας (112 Πτέρυγα Μάχης) όπου βρίσκεται η βάση των πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair.  Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αρχικά συναντήθηκε με το Διοικητή, Ταξίαρχο Κυριάκο Παναγιωτόπουλο, και στη συνέχεια, επισκέφθηκε την 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών. Εκεί συναντήθηκε με τους πιλότους των πυροσβεστικών αεροσκαφών CL-415 και CL-215, οι οποίοι επιχειρούσαν στις πρόσφατες πυρκαγιές στην Κινέτα και την Πεντέλη. Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε και με τους μηχανικούς της μοίρας, οι οποίοι του παρουσίασαν τον τρόπο λειτουργίας των αεροσκαφών, καθώς και τις ελλείψεις που υπάρχουν, με αποτέλεσμα ορισμένα αεροσκάφη να είναι καθηλωμένα.



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητά του η επισκευή και η συντήρηση των αεροσκαφών μας, ώστε να διασφαλίζεται τόσο η ασφάλεια των χειριστών όσο και η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα και ευχαρίστησε θερμά το ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό για τον αγώνα που δίνει. Επισήμανε, τέλος, ότι οι πρόσφατες πυρκαγιές αποτέλεσαν μια εθνική τραγωδία που δεν πρέπει να επαναληφθεί ποτέ ξανά.









Τσίπρα έως το δημοτικό οι γονείς φέρναμε για δικαιολογία την ηλικία των παιδιών μας



Δεν υπάρχει η ξεφτίλα αυτής της κυβέρνησης με τα στελέχη της που φτάνουν στο σημείο να χρησιμοποιήσουν επιχείρημα που λέγαμε οι γονείς για να δικαιολογήσουμε τις πράξεις τους στο δημοτικό, στο γυμνάσιο το κόψαμε γιατί είχαν μεγαλώσει και είχαν μυαλό.

Τέτοια επιχειρήματα για να καλυφθούν οι πολιτικές ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα για την κατάσταση στην χώρα, τα οποία χρησιμοποιεί η προπαγάνδα είναι γελοία και προκαλούν περισσότερο την ελληνική κοινωνία.

Ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, έδειξε πόσο ηλίθια είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης γενικότερα, ο οποίος χρησιμοποίησε την ηλικία του βλάκα πρωθυπουργού μου για να τον δικαιολογήσει.

Μμιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM, δήλωσε πως δεν πρέπει να βάλλεται ο Αλέξης Τσίπρας γιατί είναι μόλις 44 ετών!

Ακούστε κοινωνία είναι μόλις 44 ετών είναι η δικαιολογία του Βερναδάκη, δικαιολογία που χρησιμοποιούσαμε και εμείς για τα παιδιά μας έως την τελευταία τάξη του δημοτικού, μετά τα δικά μας παιδιά είχαν σοβαρευτεί και παρακολουθούσαν μαθήματα δεν έκαναν καταλήψεις.

Ακόμα να καταλάβουν ορισμένοι ποιοι ηλίθιοι μας κυβερνάνε;




Μαρία Βούσουλα ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ : Μάζευαν με φτυάρι τους ανθρώπους



Ανοίξαμε και διαβάσαμε το Down Town, ξεφλίζοντας το περιοδικό διαβάσαμε τα όσα συγκλονιστικά είπε η Μαρία Βούσουλα ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ που κάλυψε το ρεπορτάζ στο Μάτι: «Βρίσκομαι για ρεπορτάζ στο Κόκκινο Λιμανάκι και με ειδοποιούν ότι σε ένα σημείο εκεί κοντά βρέθηκαν μαζεμένοι πάρα πολύ νεκροί. Κατεβαίνω με ένα σφίξιμο στην καρδιά στο χωράφι πoυ λέγεται πως υπάρχουν 26 άνθρωποι, απανθρακωμένοι. Τη στιγμή που βρίσκομαι απ΄ έξω ένας αστυνομικός με σταματά: “Όσο δυνατή και να το παίζεις, μόλις αντικρύσεις αυτό το θέαμα, θα λυγίσεις”. Πιάνω με την άκρη του ματιού μου ένα από τα πτώματα. Την ίδια στιγμή πρέπει να βγω στον “αέρα” του ΣΚΑΪ. Ήθελα να καταρρεύσω, έπαιρνα βαθιές ανάσες και προσπαθούσα να δείξω ψυχραιμία. Από πίσω μου, οι συγγενείς των θυμάτων έκλαιγαν γοερά και αναζητούσαν τα δικά τους πρόσωπα».

«Αυτό που με συγκλόνισε πιο πολύ ήταν το πτώμα μιας γυναίκας και ανάμεσα στα πόδια της ένα πιο μικρό, κουλουριασμένο σώμα. Υπέθεσα ότι ήταν το παιδί της. Οι πυροσβέστες άνοιγαν τις κίτρινες σακούλες και μάζευαν με το φτυάρι τους ανθρώπους που είχαν γίνει στάχτες. Λίγη ώρα μετά, με πλησίασε ένας κύριος που είχε χάσει τη μητέρα του και κλαίγοντας μου είπε: "Τρεις φορές μπήκα μέσα στο σπίτι και δεν την βρήκα πουθενά. Μου είπε ο διασώστης ότι την ανακάλυψαν από τα κόκαλα που έκαναν κρακ – κρακ. Είχε λιώσει ολόκληρη". Συνάντησα ύστερα μια άλλη κοπέλα που όταν ξέσπασε η φωτιά, της τηλεφώνησε ο πατέρας της και της είπε: "Καίγεται το σπίτι, μπαίνω στο αυτοκίνητο να σωθώ". Tελικά κάηκε ζωντανός μέσα στο αυτοκίνητο. Τον εντόπισε η κοπέλα μόνη της και φώναζε “μου κάψατε τον πατέρα μου”»

Και συνέχισε λέγοντας η ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ : «στα μάτια μας έρχονταν στάχτες και σπίθες από τη φωτιά και εμείς έπρεπε να συνεχίσουμε το ρεπορτάζ. Έβλεπες παντού μια διάχυτη αγωνία. Οι κάτοικοι έπαιρναν τηλέφωνο τους δικούς τους και έλεγαν “είναι κλειστό” και έτρεχαν στην αστυνομία, στο λιμεναρχείο και έκλαιγαν βουβά. Έχω ξανακαλύψει φωτιές και καιρικά φαινόμενα. Ήμουν στις πλημμύρες στη Μάνδρα, αλλά αυτό εδώ είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Εδώ υπάρχει η οσμή του θανάτου. Όλα είναι καμένα, όλα είναι μαύρα».





Βίντεο σοκ: Αστυνομικοί πυροβολούν και σκοτώνουν εγκληματία και την όμηρο που κρατούσε!



«Η κατάσταση αυτή ήταν ο χειρότερος εφιάλτης κάθε αστυνομικού» δήλωσε εχθές εκπρόσωπος του ΑΤ του Λος Άντζελες.

Τραγική κατάληξη είχε η αναμέτρηση ενός εγκληματία με τρεις αστυνομικούς που τον καταδίωκαν στο Λος Άντζελες, αφού μια αθώα γυναίκα την οποία είχε πιάσει όμηρο ο δράστης έπεσε νεκρή από τις σφαίρες των εκπροσώπων του νόμου. 

Το περιστατικό που συνέβη στις 16 Ιουνίου καταγράφηκε καρέ-καρέ από τις κάμερες που φορούσαν στις στολές τους οι αστυνομικοί, και το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από το ίδιο το αστυνομικό τμήμα της περιοχής εχτές. 

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές, οι αστυνομικοί καταδίωκαν τον άνδρα μετά από καταγγελία που δέχθηκαν ότι μαχαίρωσε την πρώην κοπέλα του. 

Στο βίντεο, εμφανίζεται ο σεσημασμένος Γκιγιέρμο Πέρεζ, έξω από ένα κατάστημα, να περικυκλώνεται από αστυνομικούς. Ο 32χρονος συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να ξεφύγει και αρπάζει την 49χρονη Ελίζαμπεθ Τόλισον, που στέκεται κοντά του, βάζοντας το μαχαίρι του στον λαιμό της. 

Παρά τις παρατεταμένες εντολές των αστυνομικών να ρίξει το μαχαίρι στο έδαφος και να ελευθερώσει τη γυναίκα, ο Πέρεζ όχι μόνο δεν υπάκουσε αλλά ξεκίνησε να κόβει με το μαχαίρι το λαιμό της 49χρονης. Σε εκείνο το σημείο δέχτηκε 18 σφαίρες από τους αστυνομικούς, μερικές από τις οποίες κατέληξαν στο κορμί της ομήρου, σκοτώνοντάς την.

«Αισθανόμαστε απέραντη θλίψη για το περιστατικό αλλά δεν γινόταν αλλιώς. Η κατάσταση αυτή ήταν ο χειρότερος εφιάλτης κάθε αστυνομικού» δήλωσε εχθές εκπρόσωπος του ΑΤ του Λος Άντζελες.



Νάνσυ Κουλούρα
protothema.gr


Μεξικό: Συνετρίβη αεροσκάφος της Aeroméxico - Δεκάδες τραυματίες, κανένας δεν έχασε τη ζωή του



Αεροσκάφος της εταιρείας Aeroméxico που θα εκτελούσε πτήση από την πόλη Ντουράνγκο προς την Πόλη του Μεξικού συνετρίβη, ενώ μόλις είχε απογειωθεί, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 85 επιβαίνοντες σε αυτό, πάντως δεν σκοτώθηκε κανείς, ανακοίνωσαν οι μεξικανικές αρχές.

Το αεροσκάφος, ένα Embraer 190, έκανε αναγκαστική προσγείωση αμέσως μετά την απογείωσή του περί τις 16:00 (τοπική ώρα· μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας), με «97 επιβάτες και τέσσερα μέλη πληρώματος» στην καμπίνα των επιβατών, ανέφερε ο μεξικανός υπουργός Μεταφορών Χεράρδο Ρουίς Εσπάρσα.

«Κανένας δεν έχασε τη ζωή του στο ατύχημα της πτήσης AM2431», διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο κυβερνήτης της Πολιτείας Ντουράνγκο, ο Χοσέ Αϊσπούρο.

Κατά τον πρώτο απολογισμό, «υπάρχουν περίπου 85 τραυματίες», είπε ένας εκπρόσωπος της πολιτειακής Πολιτικής Προστασίας, ο Αλεχάντρο Καρδόσα. Ορισμένοι έχουν υποστεί «σοβαρές κακώσεις», πάντως οι περισσότεροι τραυματισμοί είναι «επιπόλαιοι», διευκρίνισε.

Ωστόσο το πολιτειακό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε «κρίσιμη» κατάσταση.

Σαράντα επτά άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία, σύμφωνα με τις αρχές, ενώ οι υπόλοιποι μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Το αεροσκάφος χτυπήθηκε από χαλάζι και ισχυρό μετωπικό άνεμο καθώς απογειωνόταν και οι χειριστές του αποφάσισαν να κάνουν αναγκαστική προσγείωση, σύμφωνα με τον Καρδόσα.

«Εκδηλώθηκε φωτιά μετά την αναγκαστική προσγείωση που έκαναν οι πιλότοι, αλλά ευτυχώς δεν υπάρχουν άνθρωποι με εγκαύματα» που να είναι σοβαρά, είπε ο Καρδόσα.

Σύμφωνα με επιβάτες, η ορατότητα ήταν πολύ κακή ήδη από πριν από την απογείωση.

Μια εικόνα που τραβήχτηκε από μη επανδρωμένο εναέριο όχημα και περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου εικονίζει το αεροσκάφος σε ένα χωράφι στην άκρη του διαδρόμου.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι επιβάτες αλληλοβοηθήθηκαν και βγήκαν πολύ γρήγορα από τις τρύπες στην καμπίνα που άνοιξαν όταν έγινε το ατύχημα. Ορισμένοι υπέστησαν νευρικό κλονισμό, ανέφεραν.

Η Aeroméxico είναι μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του Μεξικού και έχει ενταχθεί ως ιδρυτικό μέλος στη συμμαχία Skyteam, στο πλευρό της Air France.


Τον Ιούλιο του 1981, αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση της ίδιας εταιρίας είχε συντριβεί κατά την απογείωσή του στην Πολιτεία Τσιουάουα (βόρεια) –και σε εκείνη την περίπτωση εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών– με αποτέλεσμα 32 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Μια 47χρονη μεξικανή επιβάτιδα, η Τζάκλιν Φλόρες, οικιακή βοηθός στην Κολομβία, αφηγήθηκε ότι το αεροσκάφος μόλις απογειώθηκε πήρε κλίση και συνετρίβη. Μπόρεσε να βγει από το αεροπλάνο από μια τρύπα στην άτρακτο μαζί με τη 16χρονη κόρη της. «Ένα κοριτσάκι που βγήκε έκλαιγε, διότι κάηκαν τα πόδια του», είπε η γυναίκα. «Αισθάνομαι ευλογημένη», «ευγνωμονώ τον θεό», πρόσθεσε η ίδια αφού μπόρεσαν μαζί με την κόρη της να βγουν σώες από το διαλυμένο αεροπλάνο.

Νωρίτερα, ο Καρδόσα είχε δηλώσει πως το αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση περίπου 10 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο, ωστόσο οι αρχές ανακοίνωσαν κατόπιν πως η συντριβή ουσιαστικά έγινε πολύ πιο κοντά, ουσιαστικά μέσα σε αυτό.

Ο επικεφαλής της μεξικανικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας Λουίς Χεράρδο Φονσέκα δήλωσε από την πλευρά του ότι τα ακριβή αίτια του ατυχήματος δεν θα εξακριβωθούν πριν περάσουν μήνες. Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Televisa, τόνισε πως ο αποτυπωτής συνομιλιών πιλοτηρίου και ο καταγραφέας δεδομένων πτήσης θα ανακτηθούν αφού ολοκληρωθούν οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.

Η βραζιλιάνικη κατασκευάστρια του αεροσκάφους μέσων αποστάσεων Embraer ανακοίνωσε ότι έστειλε μια ομάδα τεχνικών για να συνδράμουν το έργο των μεξικανικών αρχών και διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμη να βοηθήσει στην έρευνα με οποιοδήποτε τρόπο. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος, διευκρίνισε, παραδόθηκε στον μεξικανικό αερομεταφορέα τον Μάιο του 2008.

Ο μεξικανός πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νιέτο ανέφερε μέσω Twitter ότι έδωσε εντολή στα υπουργεία Άμυνας και Μεταφορών και στην Πολιτική Προστασία να συνδράμουν στις σωστικές προσπάθειες.


Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


ΔΝΤ: Κανονικά οι μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο στην Ελλάδα



Δεδομένη θεωρεί την εφαρμογή της μείωσης των συντάξεων το 2019 και της μείωσης του αφορολόγητου το 2020 το ΔΝΤ στην έκθεση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Στην έκθεση του άρθρου 4 για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία δημοσιεύτηκε πριν από λίγο, το Ταμείο προαναγγέλλει ότι θα εμπλακεί ενεργά στη μετα-προγραμματική εποπτεία της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό, διατυπώνει την εκτίμηση ότι η χώρα δεν χρειάζεται περαιτέρω.

Ταυτόχρονα, «καλωσορίζει τη δέσμευση των αρχών να εφαρμόσουν πλήρως το προ-νομοθετημένο δημοσιονομικό πακέτο για το 2019 και το 2020».

Μάλιστα θέτει και θέμα πολιτικών κινδύνων ανατροπής αποφάσεων το 2019 λόγω πιθανών εκλογών. Θεωρεί αβέβαια τα αντίμετρα, ενώ δεν δέχεται ότι υπάρχει ο «δημοσιονομικός χώρος».

Ζητά επίσης και νέες παρεμβάσεις σε εργασιακό κα διατήρηση των παρεμβάσεων στην αγορά εργασίας και στις συλλογικές συμβάσεις, αλλά και στις αγορές, καθώς και πιο χαμηλούς συντελεστές σε ασφαλιστικά «χαράτσια» και ΦΠΑ προκειμένου να διασφαλιστεί βιώσιμη ανάπτυξη. Επισημαίνει ότι οι πολιτικές αναφορικά με τον κατώτατο μισθό δε θα πρέπει να επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Στο πακέτο των εγγράφων που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα περιλαμβάνονται και οι αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς με επιστολή του αντιπροσώπου της Ελλάδας στο Ταμείο κ. Ψαλιδόπουλου, ο οποίος εγκαλεί το ΔΝΤ για τις θέσεις του.

Προαναγγέλλεται νέα έκθεση στην αρχή του 2019 και αξιολόγηση ανά 6 μήνες.

Βιώσιμο το ελληνικό χρέος ως το 2038

Παράλληλα, στην έκθεση του Ταμείου γίνεται αναφορά στο ελληνικό χρέος, το οποίο αναμένεται να καταστεί βιώσιμο μέχρι το 2038 σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης.

Συγκεκριμένα, στην ανάλυση βιωσιμότητας χρέους το ΔΝΤ αναφέρει ότι ενώ «αναγνωρίζει πως οι μακροπρόθεσμες υποθέσεις υπόκεινται σε υψηλή αβεβαιότητα, εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες ότι η δέσμευση για παροχή πρόσθετης βοήθειας, εάν χρειαστεί, ενδέχεται να μην επαρκεί για τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας».

Εξηγεί ότι αυτό συμβαίνει γιατί «δεδομένης της μεγάλης αβεβαιότητας σχετικά με τις μακροπρόθεσμες παραδοχές, η δέσμευση για παροχή πρόσθετης βοήθειας, η οποία εξαρτάται από τη μελλοντική επανεξέταση της κατάστασης, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως εγγύηση» έναντι μίας σειράς από κινδύνους που καταγράφει στο ΑΕΠ, στα πλεονάσματα και σε άλλα πεδία. Εξηγεί ότι «η άνευ προηγουμένου χρηματοδότηση και η ελάφρυνση του χρέους που παρέχεται μέχρι σήμερα από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας προσδίδει σημαντική αξιοπιστία σε μια τέτοια μελλοντική δέσμευση εκ μέρους των κρατών μελών».

Ωστόσο, προσθέτει ότι «ταυτόχρονα τα προβλήματα εφαρμογής που αντιμετώπισαν οι διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις και η πιθανότητα πολιτικών αλλαγών στα κράτη μέλη που θα μπορούσαν να μειώσουν τον βαθμό δέσμευσης να στηρίξουν την Ελλάδα στο μέλλον θα μπορούσαν να επηρεάσουν το κλίμα στους επενδυτές, ειδικά όσο θα πλησιάζει η περίοδος υψηλών χρηματοδοτικών αναγκών».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Ν.Δ. Ν. Κεραμέως σχετικά με το νέο περιστατικό βίας στο Πολυτεχνείο : Για πόσο ακόμη θα επιτρέπετε τέτοια γεγονότα;



Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, σχετικά με το νέο περιστατικό βίας στο Πολυτεχνείο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Άλλο ένα περιστατικό βίας έρχεται να προστεθεί στον μακρύ, θλιβερό κατάλογο περιστατικών βίας και ανομίας που λαμβάνουν χώρα στα πανεπιστήμια. Για εμάς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για το Πανεπιστήμιο του 21ου αιώνα: αυτεπάγγελτη επέμβαση των αρχών για όλες τις αξιόποινες πράξεις, όπως αρμόζει σε μια ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα».


Πλήρης δήλωση:

«Άλλο ένα περιστατικό βίας έρχεται να προστεθεί στον μακρύ, θλιβερό κατάλογο περιστατικών βίας και ανομίας που λαμβάνουν χώρα στα πανεπιστήμια. 

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας φοιτητής και άλλα δύο άτομα αγνώστων στοιχείων, επιτέθηκαν με γροθιές, ύβρεις και απειλές σε καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. 

Το εν λόγω περιστατικό ανάγκασε τον Κοσμήτορα της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών σε παραίτηση, ο οποίος επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι δεν επιθυμεί να είναι «ο Κοσμήτορας που θα βρει κάποιον καθηγητή μαχαιρωμένο ή θα βρεθεί ο ίδιος μαχαιρωμένος κάποιο βράδυ». 

Για πόσο ακόμη θα επιτρέπετε τέτοια γεγονότα; 

Για πόσο ακόμη θα ανέχεστε την παρανομία μέσα στους χώρους της ανώτατης εκπαίδευσης και της έρευνας; 

Για πόσο ακόμη θα δίνετε άφεση αμαρτιών σε εκείνους που καταστρατηγούν την έννοια του ακαδημαϊκού ασύλου μετατρέποντας τα πανεπιστήμια σε καταφύγια βίας και ορμητήρια παρανομίας; 

Εμείς δεν θα ανεχθούμε άλλο αυτήν τη νοσηρή κατάσταση. 

Για εμάς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για το Πανεπιστήμιο του 21ου αιώνα: αυτεπάγγελτη επέμβαση των αρχών για όλες τις αξιόποινες πράξεις, όπως αρμόζει σε μια ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα».


Συμμορίες στο Πολυτεχνείο κτυπάνε και τρομοκρατούν καθηγητές, υπαλλήλους και φοιτητές



Τα πανεπιστήμια του Γαβρόγλου και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Διαβάζουμε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τρέμουμε για τα παιδιά μας, με τις συμμορίες κακοποιών να λυμαίνονται τα πανεπιστήμια εκμεταλλευόμενοι το ανύπαρκτο υπουργείο παιδείας, και την ανοχή που δείχνει στο έγκλημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Γροθιές στο κεφάλι και στο μάτι, σκαιότατες ύβρεις και απειλές, όπως «είσαι τελειωμένος», είναι λίγα από όσα εκτυλίχθηκαν μέρα μεσημέρι στο ΕΜΠ, με θύματα καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους, και επιτιθέμενους έναν φοιτητή και δύο άλλα άτομα, αγνώστων στοιχείων. Ο κοσμήτορας της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΦΜΕ) Παναγιώτης Ψαρράκος στην επιστολή παραίτησής του, την οποία παρουσιάζει η «Κ», περιγράφει αδρά τα γεγονότα, και καταδεικνύει τις χρόνιες ευθύνες της διοίκησης του ιδρύματος.

Η περιγραφή του κ. Ψαρράκου σοκάρει (σ.σ.: από το κείμενο έχουν αφαιρεθεί τα ονόματα που ο κ. Ψαρράκος αναφέρει στην επιστολή): «Κατά την αποχώρηση από τη γραμματεία της σχολής, ο σπουδαστής (...) συνοδευόμενος από δύο νεαρά άτομα αγνώστων στοιχείων επιτέθηκε απρόκλητα και αιφνιδιαστικά, πρώτα, πισώπλατα στον καθηγητή (...) γρονθοκοπώντας τον στο πίσω δεξιό μέρος του κεφαλιού και στην πλάτη. Στη συνέχεια, οι τρεις άρχισαν να απειλούν και να υβρίζουν τις οικογένειες και τις μητέρες των συναδέλφων, ενώ δήλωσαν στον καθηγητή (...) ότι έχουν φωτογραφία (ή βίντεο) όπου φαίνεται ο ίδιος να κτυπάει τον φοιτητή (...), λέγοντάς του ότι κατόπιν αυτού “είναι τελειωμένος”».

Και ο κοσμήτορας της ΣΕΜΦΕ συνεχίζει: «Ενώ οι δύο συνοδοί απειλούσαν, ο φοιτητής (...) επιτέθηκε με γροθιές κατά της γραμματέως της σχολής και τη γρονθοκόπησε στο αριστερό μάτι και στο δεξιό ζυγωματικό και κατά μέλους της γραμματείας (...) τον οποίο γρονθοκόπησε στο αριστερό μάτι. Στη συνέχεια, ο φοιτητής (...) σε κατάσταση αμόκ βρίζοντας τη μητέρα και την οικογένειά μου στάθηκε μπροστά μου σηκώνοντας τις γροθιές του σε πυγμαχική στάση και προσπάθησε τρεις με τέσσερις φορές να με γρονθοκοπήσει στο πρόσωπο, έχοντας φανερά στόχο τα γυαλιά μυωπίας που φοράω».

Ο κ. Ψαρράκος απέφυγε τις γροθιές του φοιτητή, που τον κτύπησε τελικά στον ώμο και στο μπράτσο. Βέβαια, ο κοσμήτορας δεν διέτρεχε μόνο κίνδυνο από το αμόκ του φοιτητή. Είχε και δύο αγνώστους να καιροφυλακτούν, χωρίς μάλιστα να γνωρίζει εάν οπλοφορούσαν. «Πραγματικά, δεν άγγιξα τον φοιτητή, ούτε κινήθηκα προς το μέρος του, έχοντας κυρίως τον νου μου στους δύο αγνώστους νεαρούς, τον έναν αριστερά και τον άλλο δεξιά του σπουδαστή, που έδειχναν έτοιμοι να επέμβουν στην αντίδρασή μου και για τους οποίους δεν γνώριζα αν είχαν κάποιο μαχαίρι ή κάποιο άλλου είδους όπλο μαζί τους».

«Συμμορία των τριών»

Ο κοσμήτορας της ΣΕΜΦΕ στην επιστολή παραίτησής του προς τον πρύτανη του ΕΜΠ Ιωάννη Γκόλια επισημαίνει ότι «ως κοσμήτορας δεν αντέχω να βλέπω να γρονθοκοπούν καθηγητές και υπαλλήλους της σχολής μου». Μάλιστα, μιλά για νεοσύστατη συμμορία των τριών που «πολύ σύντομα θα ξεκινήσει, εάν δεν έχει ήδη ξεκινήσει, να επισκέπτεται μεμονωμένα καθηγητές στα γραφεία τους προκειμένου να τους υποχρεώσουν, με χρήση ή απειλή βίας, να προχωρήσουν σε κάθε είδους “εξυπηρετήσεις” του φοιτητή (...).

Μάλιστα, ο κ. Ψαρράκος αφήνει ευθείες βολές λέγοντας ότι «η απραξία που έχει επιδείξει εδώ και χρόνια η κεντρική διοίκηση για ένα πρόβλημα που γνωρίζει καλά, είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε τρία μέλη της σχολής κτυπημένα στο κεφάλι και να κινδυνεύουν ζωές».

Ο κ. Γκόλιας, μιλώντας χθες στην «Κ», ανέφερε ότι η περίπτωση του φοιτητή είναι γνωστή στο ΕΜΠ και ότι θα ενημερωθούν οι αρμόδιες αρχές για το περιστατικό.



Δεν φτάνει η δικιά του ξεφτίλα τον ξεφτιλίζουν με τις δηλώσεις τους και τα στελέχη της κυβέρνησης του




Γελάει όλη η Ελλάδα με τις δικαιολογίες που βρίσκουν τα ανίκανα στελέχη της κυβέρνησης για να δικαιολογήσουν τον ακατάλληλο και λίγο Αλέξη Τσίπρα!

tweet του hashtag #μόνο_44_ετών: