Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Πληρώνουν τις προκλήσεις τα Σκόπια η Ε.Ε. βάζει πάγο στην ένταξη της στην ένωση



Η Βόρεια Μακεδονία πληρώνει άσχημα την συμπεριφορά της νέας πολιτικής ηγεσίας της χώρας αυτής προς τους γείτονές της, την Ελλάδα και στην παρούσα φάση τη Βουλγαρία.

Το 2020 η Σόφια είχε μπλοκάρει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με τη Βόρεια Μακεδονία, συνδέοντας την άρση του βέτο με τη συνταγματική αναγνώριση από τους Σκοπιανούς της βουλγαρικής μειονότητας στη χώρα αυτή. Τελικά το 2022, με τη μεσολάβηση της Ε.Ε., οι δύο χώρες συμφώνησαν με την τότε κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας να δεσμευτεί για συνταγματική αναγνώριση της βουλγαρικής μειονότητας.

Στη συνέχεια, ήρθαν οι ακραίοι και προκλητικοί στην εξουσία στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό Χρίστιαν Μίτσκοσκι να θέλει να διαπραγματευθεί εκ νέου με τους Βούλγαρους, κάτι που απέρριψε κατηγορηματικά η Σόφια επαναφέροντας το βέτο.

Υπενθυμίζεται ότι όλα αυτά εξελίχθηκαν παράλληλα με την αμφισβήτηση από την πλευρά της σκοπιανής κυβέρνησης και της Συμφωνίας των Πρεσπών με την Ελλάδα. Εννοείται ότι η Ελλάδα θα θέσει με τη σειρά της βέτο εάν η κυβέρνηση Μίτσκοσκι παραβιάσει τη Συμφωνία. Προς το παρόν, αρκεί το βέτο της Βουλγαρίας, που αφήνει εκτός διαπραγματεύσεων τη Βόρεια Μακεδονία που πληρώνει την ακραία ρητορική των κυβερνώντων και αυτή η εξέλιξη είναι άσχημη για τα Σκόπια και τον λαό του.

Η ενταξιακή πορεία των δύο χωρών είχε συνδεθεί από τους Ευρωπαίους πολιτικά λόγω των προβληματικών σχέσεων που υπήρχαν στο εσωτερικό της Βόρειας Μακεδονίας μεταξύ Αλβανών και Σλαβομακεδόνων. Θεωρήθηκε, δηλαδή, ότι η κοινή ένταξη των δύο χωρών θα λειτουργούσε θετικά και στις σχέσεις μεταξύ των δύο εθνοτήτων.

Η αποσύνδεση της ενταξιακής πορείας από την Ε.Ε., που αποφασίστηκε τις προηγούμενες μέρες από τους πρέσβεις των «27», ήταν μονόδρομος μετά την άρνηση της σκοπιανής κυβέρνησης να τηρήσει τη συμφωνία με τη Βουλγαρία. Θα έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις για την ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας, δεδομένου ότι τη στιγμή που η Αλβανία θα διαπραγματεύεται τα Σκόπια θα παραμένουν στον προθάλαμο της Ε.Ε., στον οποίο βρίσκονται από το 2006, όταν χαρακτηρίστηκαν υποψήφια χώρα.



Εξόργισαν κόσμο με τις πράξεις τους οι ανήλικες που έδειραν την 14χρονη και τις απειλούν στο Τικ Τοκ

 



Ο άγριος ξυλοδαρμός της 14χρονης μαθήτριας στη Γλυφάδα, εξόργισε ανήλικους και το TikTok, έχει γεμίσει με φωτογραφίες, βίντεο και μηνύματα μίσους από ανήλικους.

Οι ανήλικοι που έχουν εξοργιστεί με την εγκληματική συμπεριφορά των κοριτσιών επιτίθενται φραστικά και απειλούν τις κοπέλες που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό της 14χρονης. 

Παράλληλα, απειλούν πως θα εντοπίσουν και τα υπόλοιπα άτομα (αγόρια, κορίτσια) που ήταν μπροστά στην επίθεση κατά της μαθήτριας.

Δεκάδες βίντεο δείχνουν τα προσωπικά στοιχεία των τριών παραβατικών κοριτσιών που έστησαν την ενέδρα στη 14χρονη, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο πως πρόκειται για τα αληθινά στοιχεία, και δείχνοντας το πόσο έχουν εξοργίσει οι εγκληματικές τους πράξεις.

Σε αυτά τα βίντεο, οι ανήλικοι εκδικητές έχουν ποστάρει φωτογραφίες των μαθητριών, τα ονοματεπώνυμά τους, τους αριθμούς των κινητών τους τηλεφώνων, ακόμη και χάρτες με τις διευθύνσεις τους, προκειμένου να τις εντοπίσουν όσοι ζητούν εκδίκηση.















Προκλητικοί και μετά το λουκέτο οι υπεύθυνοι του αθλητικού σωματείου με ονομασία «Δυτική Θράκη»


 

Μπορεί να πέρασαν τέσσερις μήνες από την ημέρα που το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κομοτηνής αποφάσισε τη διάλυση του Αθλητικού – Πολιτιστικού Συλλόγου με τον τίτλο: «Φίλαθλοι Φενέρμπαχτσέ ’Δυτικής’ Θράκης», αλλά οι υπεύθυνοι του Συλλόγου συνεχίζουν τον… χαβά τους, δείχνοντας ότι ζουν σε έναν δικό τους κόσμο…

Περιχαρής ο πρόεδρος του (κλειστού λόγω λουκέτου) Συλλόγου, Χασάν Μουμίν, συμμετείχε στη συνάντηση των Συλλόγων Φιλάθλων της Φενέρμπαχτσέ και μάλιστα έλαβε πιστοποιητικό διαπίστευσης από τον πρόεδρο της τουρκικής ομάδας, Αλί Κότς!!!! Κοντολογίς, η ελληνική Δικαιοσύνη έκλεισε τον Σύλλογο, αλλά οι υπεύθυνοί του έλαβαν πιστοποίηση από την ομάδα της Τουρκίας!



Μάλιστα, κοινοποίησαν το «επίτευγμά» τους και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνοδεύοντας το με φωτογραφία όπου απεικονίζεται η σχετική πλακέτα. Προφανώς, οι υπεύθυνοι του πρώην Συλλόγου γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα δεν υφίστανται και επομένως δεν θα μπορούν να αγωνίζονται. Οπότε, κάθε φορά που θα θέλουν να αγωνιστούν, θα διασχίζουν τα σύνορά για να συμμετέχουν σε τουρνουά της Τουρκίας.

Να σημειωθεί ότι η απόπειρα ίδρυσης του του Αθλητικού – Πολιτιστικού Συλλόγου με τον τίτλο: «Φίλαθλοι Φενέρμπαχτσέ ’Δυτικής’ Θράκης», θεωρείται ότι ήταν μία ακόμη προσπάθεια του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής να αναμιχθεί στην ελληνική πολιτική σκηνή και να δημιουργήσει τετελεσμένα. Η Δικαιοσύνη κινήθηκε αυτεπάγγελτα, ενώ προσφυγή κατέθεσε και η Π.Α.Ε. Ποντίων Θρυλορίου. Και οι δύο είχαν ζητήσει την ανάκληση της ίδρυσης του Συλλόγου ή έστω τη διαγραφή του γεωγραφικού προσδιορισμού. Όπως είναι γνωστό, η Ελλάδα αποδέχεται τον όρο Θράκη και όχι τον γεωγραφικό προσδιορισμό «Δυτική». Αντίθετα, η Άγκυρα επιμένει στον γεωγραφικό προσδιορισμό και για αυτό κάθε Σωματείο που ελέγχεται από το Προξενείο εκτός από την παράνομη χρήση της λέξης «Τουρκικό», προσθέτει από πίσω και το «Δυτική» Θράκη.

Στο μεταξύ, όλο και πυκνώνει τις επισκέψεις του σε χωριά της Ροδόπης και της Ξάνθης, ο τούρκος πρόξενος Κομοτηνής, Αϊκούτ Ουνάλ. Την περασμένη Παρασκευή επισκέφτηκε τα χωριά Ζηλωτή, Κεντητή και Ηλιόπετρα Ξάνθης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Ιλιάντα, τον ψευτομουφτή Ξάνθης, Μουσταφά Τράμπα, αλλά και τους δύο τοπικούς μειονοτικούς βουλευτές: Χουσεϊν Ζεϊμπέκ (Νέα Αριστέρα) και Μπουρχάν Μπαράν (ανεξάρτητος). Με λίγα λόγια, οι δύο μειονοτικοί βουλευτές της Ξάνθης, παράτησαν τις (λογικά) εξαιρετικά σημαντικές δουλειές τους για να συνοδεύουν τον διπλωμάτη μίας ξένης χώρας στην επίσκεψή του σε τρία χωριά.



Ο πρόξενος και η συνοδεία του, πήγαν πρώτα στο χωριό Ζηλωτή όπου τέλεσαν την προσευχή της Παρασκευής και  παρακάθησαν στο γεύμα που ετοίμασαν οι χωριανές. Η σύζυγος του προξένου και η σύζυγος του ψευτομουφτή, συναντήθηκαν και συνομίλησαν με τις γυναίκες του χωριού. Στη συνέχεια, πήγαν στο χωριό Κεντητή και συνομίλησαν με τους κατοίκους στο καφενείο του χωριού, ενώ η περιοδεία ολοκληρώθηκε στο χωριό Ηλιόπετρα. Μάλιστα, ο τούρκος διπλωμάτης αποκάλεσε «συμπατριώτες» του, τους μουσουλμάνους κατοίκους των τριών χωριών.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Επικίνδυνες ανήλικες που έδειραν την 14χρονη στην Γλυφάδα : «Σήμερα θα την ξαναδείρουμε αν τη βρούμε. Την έχω φωτό με τις μελανιές».


 

Οι συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα είναι σοκαριστικές και δείχνουν το πόσο επικίνδυνες είναι οι ανήλικες που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό.

Ενημερώνουμε ότι οι ανήλικες που συμμετείχαν στο επεισόδιο, κυκλοφορούν ελεύθερες και επικίνδυνες στην Γλυφάδα και σε άλλες περιοχές σε βάρος της ασφάλειας και άλλων κοριτσιών.

Μία από τα κορίτσια που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό της 14χρονης συνομιλεί με φίλους της στο διαδίκτυο όπου τους αποκαλύπτει ότι έχουν σκοπό να την ξαναδείρουν.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει ο ΣΚΑΪ, κοπέλα που ανήκε στην ομάδα που ξυλοκόπησε τη 14χρονη φέρεται να έγραψε σε ομαδική συνομιλία: «Σήμερα θα την ξαναδείρουμε αν τη βρούμε. Την έχω φωτό με τις μελανιές».

Επιπλέον δίνει λεπτομέρειες για την επίθεση κατά της ανήλικης.

«Και δεν ήμουν μόνη, υπήρχε και γκρουπ. Και να σας πω κάτι, το ευχαριστήθηκα. Και καλά της κάναμε», ανέφερε με τους συνομιλητές να της απαντούν: «Να σε πλακώσουμε, να σε κάνουμε όπως αυτή».

Για τον ξυλοδαρμό της 14χρονης που έγινε το περασμένο Σάββατο στη Γλυφάδα, συνελήφθησαν για συμμετοχή δύο επικίνδυνες συνομήλικές της, για τις οποίες σχηματίστηκε δικογραφία και στη συνέχεια με εντολή εισαγγελέα αφέθησαν ελεύθερες. 

Παράλληλα, έχει ταυτοποιηθεί και μία 16χρονη που ακόμα δεν έχει συλληφθεί.







Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Βρέθηκαν δύο νεκροί


 

Τραγωδία στην Κορινθία, όπου συνεχίζει να καίει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες σε δασική έκταση στην περιοχή Ροζενά στο Ξυλόκαστρο, καθώς λίγο πριν τις 6 βρέθηκαν δύο νεκροί στο Ελληνικό.

Αναμένεται η ταυτοποίηση ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για τους δύο από τα Άνω Πιτσά Κορινθίας που πήγαν να βοηθήσουν ένα φίλο τους ο οποίος είχε πάει στη στάνη που διατηρούσε. Τα ίχνη των δύο ανδρών είχαν χαθεί από το βράδυ της Κυριακής και οι πυροσβέστες τους εντόπισαν απανθρακωμένους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του χωριού που μίλησε στον ΑΝΤ1, οι δύο νεκροί είναι οι δύο αγνοούμενοι, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει η επίσημη ταυτοποίηση.

Όπως είπε ο ίδιος στον δρόμο πυροσβέστες τους παρότρυναν να απομακρυνθούν, καθώς βρισκόταν πυρκαγιά σε εξέλιξη, αλλά δεν τους άκουσαν.

Λόγω της φωτιάς εκκενώθηκαν τουλάχιστον πέντε χωριά, μετά από μηνύματα από το 112, ωστόσο σύμφωνα με τον Α.Γκιόλη, παρότι η φωτιά δεν μπήκε στους οικισμούς και καίει δασική έκταση, κάποια σπίτια έχουν υποστεί καταστροφές.

Για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο πύρινο μέτωπο μίλησε ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου, Βλάσης Τσιώτος στο κεντρικό δελτίο του OPEN. «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Είναι μεγάλο το μέτωπο καθώς φτάνει τα 10 χλμ. Σε λίγο θα σταματήσουν και τα εναέρια μέσα και η νύχτα θα είναι δύσκολη. Η φωτιά πέρασε από τον Πύργο. Οι άνεμοι είναι ισχυροί. Αυτή τη στιγμή κατευθύνεται στα ανατολικά. Εκκενώθηκε το χωριό Ελληνικό».

Συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Πολιτική Προστασία υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, με αντικείμενο την πυρκαγιά στα Ροζενά Κορινθίας. Στην σύσκεψη συμμετείχαν συναρμόδια υπουργεία, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, των ενόπλων δυνάμεων του ΕKAB καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.



Hellenic Seaplanes: Πρωτοποριακή διασύνδεση Ελλάδας – Ιταλίας με υδροπλάνα

 



Την προοπτική διασύνδεσης δήμων Ελλάδας και Ιταλίας με υδροπλάνα και την ανάπτυξη τουριστικών συνεργιών είχε η Hellenic Seaplanes καθώς παρευρέθηκε στην Ηλεία και συμμετείχε στο 1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Ελλάδα, Μεγάλη Ελλάδα, Ιταλία Κοινά πολιτιστικά αντιδάνεια και προσκλήσεις στη νέα χιλιετία».

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν επίσης ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, η διοίκηση του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου, η ηγεσία της Hellenic Seaplanes καθώς και οι δήμαρχοι των τριών δήμων της Ηλείας (Ανδραβίδας Κυλλήνης, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας) και των τριών παράκτιων δήμων της Ιταλίας (Crotone, Squillace και Cira Marino). Ιδιαίτερο ρόλο στη συζήτηση έπαιξε το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο Αθηνών, το οποίο μεσολάβησε για τη δημιουργία κοινού σημείου επαφής μεταξύ της Hellenic Seaplanes και των δήμων.

Το περιεχόμενο της ελληνοϊταλικής συζήτησης

Στα πλαίσια του συνεδρίου έγινε η συνάντηση όπου εξετάστηκε η συμβολή των υδροπλάνων στην ενίσχυση των γρήγορων μεταφορών από/προς τη Δυτική Ελλάδα και την Ιταλία, καθώς και η δυνατότητα δημιουργίας κοινών τουριστικών πακέτων που θα περιλαμβάνουν υδροπλάνα ως μέσο μεταφοράς και αναψυχής μέσω εναέριων περιηγήσεων πάνω από αξιοθέατα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικολακόπουλος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους, ο Διευθυντής Ανάπτυξης ο της Hellenic Seaplanes, κ. Ποντογιάννης, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Ιωάννης, ο Δήμαρχος Πύργου κ. Καννής Ευστάθιος, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Άρης Παναγιωτόπουλος, ο Προέδρος του Ελληνοϊταλικου Επιμελητήριου κ. Τσαμίχας Ιωάννης, ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνοιταλικου Επιμελητήριου, κ. Βαμβακάρης Παναγιώτης, ο Δήμαρχος Crotona Vincenzo Voce, o Δήμαρχος Ciro’ Marina, ο Andrea Aprigliano (Αντιδημαρχος Οικονομικων Θεματων) και ο Δήμαρχος Squilace, Vincenzo Zofrea.

Kατά τη συνάντηση εξετάστηκε η συμβολή των υδροπλάνων στην ενίσχυση των γρήγορων μεταφορών από/προς τη Δυτική Ελλάδα και την Ιταλία, καθώς και η δυνατότητα δημιουργίας κοινών τουριστικών πακέτων που θα περιλαμβάνουν υδροπλάνα ως μέσο μεταφοράς και αναψυχής μέσω εναέριων περιηγήσεων πάνω από αξιοθέατα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο υπό κατασκευή υδατοδρόμιο Κυλλήνης, που θα αποτελέσει την πρώτη υποδομή που θα φιλοξενήσει τα υδροπλάνα στο νομό Ηλείας. Οι εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων προχωρούν με ταχύ ρυθμό και σύντομα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την τελική αδειοδότηση.

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικολακόπουλος μετά την συνάντηση δήλωσε: «Η πρωτοβουλία που ξεκίνησε σήμερα σε αυτό το συνέδριο για τη διασύνδεση της Δυτικής Ελλάδας με την Ιταλία μέσω υδροπλάνων είναι ένα έργο που όχι μόνο προάγει την περιφερειακή ανάπτυξη, αλλά ενισχύει και τις διεθνείς σχέσεις μας. Ως πολίτης από την Ηλεία, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βλέπω την περιοχή μας να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο σε αυτή την πρωτοβουλία.»

Τον λόγο αμέσως μετά πήρε ο κ. Λέντζας Ιωάννης, Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης είπε: «Η δημιουργία του υδατοδρομίου στην Κυλλήνη αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για την περιοχή μας. Η συνεργασία μας με την Hellenic Seaplanes και η σύνδεση με την Ιταλία ανοίγει νέους δρόμους για την τοπική μας οικονομία και τουρισμό. Ανυπομονούμε να δούμε τα υδροπλάνα να λειτουργούν, ενισχύοντας την προσβασιμότητα και την ανάπτυξη της περιοχής μας».

Δηλώσεις έκαναν επίσης οι φιλοξενούμενοι δήμαρχοι της Ιταλίας :


Ο κ. Vincenzo Voce, Δήμαρχος Crotona: «Η διασύνδεση των παράκτιων περιοχών μας με την Ελλάδα μέσω υδροπλάνων είναι ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση των πολιτιστικών και τουριστικών δεσμών μας. Η πρωτοβουλία αυτή θα φέρει κοντά τους λαούς μας και θα προάγει την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών μας.»


Ο κ. Vincenzo Zofrea, Δήμαρχος Squilace: «Η δημιουργία αυτής της νέας θαλάσσιας διαδρομής μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας μέσω υδροπλάνων θα δώσει ώθηση στην τουριστική μας βιομηχανία και θα ενισχύσει τις σχέσεις μας με τη Δυτική Ελλάδα. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τις προοπτικές που ανοίγονται για την περιοχή μας.»

Σε σχετική αναφορά ο κ. Ιωάννης Τσαμίχας, Πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Αθηνών είπε: «Η πρωτοβουλία αυτή, για τη διασύνδεση των παράκτιων περιοχών της Ελλάδας και της Ιταλίας μέσω υδροπλάνων αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων. Το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο υποστηρίζει θερμά αυτή την προσπάθεια, καθώς αναδεικνύει τις κοινές μας πολιτιστικές και οικονομικές αξίες, και προάγει τη συνεργασία και την ανάπτυξη σε επίπεδο επιχειρηματικότητας και τουρισμού. Η σύνδεση αυτή θα φέρει πιο κοντά τις δύο χώρες μας και θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για τις τοπικές κοινότητες και τις οικονομίες μας.»

Ο Διευθυντής Ανάπτυξης Επίγειων Υποδομών της Hellenic Seaplanes κ. Ροντογιάννης ανέφερε ότι: «Η συνεργασία Ιταλίας & Ελλάδας στον τομέα των υδροπλάνων θα ενδυναμώσει τις σχέσεις των δύο χωρών και θα διευκολύνει την επικοινωνία των νησιωτικών και παραθαλάσσιων περιοχών της Ιταλίας και της Ελλάδας. Είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού σε συνδυασμό με τα υδροπλάνα, δίνοντας στους επιβάτες την ευκαιρία να απολαύσουν γρηγορότερες και πιο άνετες μετακινήσεις. Η ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων θα ανοίξει νέες προοπτικές για τη σύνδεση των δύο χωρών, ενισχύοντας τη ροή των επισκεπτών και προωθώντας τη βιώσιμη κινητικότητα στην περιοχή.»

Κλείνοντας ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, ο κ. Χαραλάμπους είπε: «Η διασύνδεση Ελλάδας και Ιταλίας μέσω των υδροπλάνων αποτελεί έναν στόχο στρατηγικής σημασίας για εμάς. Αυτή η συνεργασία όχι μόνο θα ενισχύσει την τουριστική ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα των μεταφορών, αλλά θα δημιουργήσει και νέες ευκαιρίες για τις τοπικές κοινωνίες και τις οικονομίες των δύο χωρών. Το υδατοδρόμιο της Κυλλήνης θα παίξει κεντρικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια και είμαστε ενθουσιασμένοι με την πρόοδο που σημειώνεται.»

Το συνέδριο αφιερωμένο στην επιχειρηματικότητα

Το 1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Ελλάδα, Μεγάλη Ελλάδα, Ιταλία Κοινά πολιτιστικά αντιδάνεια και προσκλήσεις στη νέα χιλιετία», διοργανώνεται στο  πλαίσιο των αδελφοποιήσεων μεταξύ του Δήμου Crotone με τον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης, του Δήμου Πύργου Ηλείας και Δήμου Squillatse και τέλος του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με τον Δήμο Cira Marino, η Αμφικτυονία “Επειών Γη” , η οποία  απαρτίζεται από τους Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας, Πύργου, Ανδραβίδας -Κυλλήνης, το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο Αθηνών και την Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων.


Πηγή



Σε πένθος ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την δολοφονία του τρομοκράτη Χασάν Νασράλα.

 


Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει για ακόμα μία φορά ότι κινείται ξεκάθαρα στον ακροαριστερό χώρο και στεναχωριέται με κάθε χαμό τρομοκράτη συντρόφου.

Έτσι και ο χαμός του συντρόφου στυγνού δολοφόνου και τρομοκράτη Χασάν Νασράλα, έφερε πένθος στον ΣΥΡΙΖΑ την το εκφράζει μέσα από ανακοίνωση του.

Εάν μπορούσαν θα έβγαιναν στην Κουμουνδούρου να μαστιγώνονται και να πετάνε χώματα ο ένας στον άλλο για να δείξουν τον καημό τους, και θα ήθελαν σίγουρα να κάνουν πορεία αγανάκτησης με αφίσες του Νασράλα.

Σε ανακοίνωση του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταδικάζει τη δολοφονία του τρομοκράτη Νασράλα, και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ένας νέος περιφερειακός πόλεμος χωρίς κανόνες με μεγάλο θύμα τον άμαχο πληθυσμό είναι προ των θυρών με επιπτώσεις που υπερβαίνουν τα γεωγραφικά όρια της Μέσης Ανατολής».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να είναι σύμμαχος του Ισραήλ και να αναλάβει πρωτοβουλίες για ειρήνη στην περιοχή. Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασία με άλλες κυβερνήσεις, «να εγκαταλείψει τη στάση του δεδομένου συμμάχου και να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για ειρήνη με δικαιοσύνη».



Ο δικτάτορας Πούτιν στέλνει τον πρωθυπουργό του στο Ιράν για συνομιλίες

 


Οι μόνοι σύμμαχοι του καταζητούμενου δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν είναι, δικτάτορες, καθεστωτικοί και ισλαμιστές τρομοκράτες.

Μην έχοντας συμμάχους και έχοντας απομονωθεί από την διεθνή κοινότητα, ο δικτάτορας της Ρωσίας στέλνει τον πρωθυπουργό του να στηρίξει τους Ιρανούς.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν θα επισκεφθεί σήμερα Δευτέρα το Ιράν και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας Μασούντ Πεζεσκιάν, ανακοίνωσε η Μόσχα.

Θα δοθεί «ιδιαίτερη προσοχή» στην εφαρμογή κοινών σχεδίων μεγάλης κλίμακας στον τομέα των μεταφορών, της ενέργειας, της βιομηχανίας, της γεωργίας και άλλων, ανέφερε η ρωσική κυβέρνηση στην ανακοίνωσή της.

Ο Μισούστιν θα έχει επίσης συνομιλίες με τον αντιπρόεδρο του Ιράν, Μοχαμάντ Ρεζά Αρέφ.

Η Δύση κατηγορεί το Ιράν ότι εφοδιάζει με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη τον ρωσικό στρατό για τον πόλεμό του στην Ουκρανία, ωστόσο η Τεχεράνη έχει απορρίψει πολλές φορές αυτόν τον ισχυρισμό.

Ο Πεζεσκιάν θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του και δικτάτορα Βλαντίμιρ Πούτιν με την ευκαιρία της συνόδου των BRICS που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στο Καζάν.



«Συντριπτική νίκη» της ακροδεξιάς στην Αυστρία

 



Για «συντριπτική νίκη» του Κόμματος της Ελευθερίας (FPÖ) κάνει λόγο ο αυστριακός Τύπος, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών.

Το ακροδεξιό κόμμα του Χέρμπερτ Κικλ κερδίζει για πρώτη φορά από το 1945 την πρωτιά, αφήνοντας στην δεύτερη θέση το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα (ÖVP) του καγκελάριου Καρλ Νεχάμερ και στην τρίτη το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SPÖ). Ο σχηματισμός κυβέρνησης ωστόσο δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Κατά τα τελικά αποτελέσματα, που δημοσιοποιήθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας, το FPÖ συγκέντρωσε 28,8%, αυξάνοντας τις δυνάμεις του κατά 12,6 μονάδες από τις εκλογές του 2019, επιβεβαιώνοντας τις δημοσκοπήσεις που το ήθελαν να πλησιάζει το 29%. Το ÖVP έχασε 11,1 μονάδες και περιορίστηκε στο 26,3%, ενώ το SPÖ έμεινε στο 21,1%, με ποσοστό κατά ο,08% χαμηλότερο από αυτό των προηγούμενων εκλογών. Οι φιλελεύθεροι NEOS πέρασαν στην τέταρτη θέση με 9,25% (+1,1%), αφήνοντας πίσω τους συγκυβερνώντες Πράσινους με 8,3% και απώλειες 5,6 μονάδων.

Ποιος είναι ο Χέρμπερτ Κικλ

Ο γεννημένος το 1968 Χέρμπερτ Κικλ έχει ασπαστεί σχεδόν κάθε θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφορεί.

Ισχυρίζεται ας πούμε ότι η ιβερμεκτίνη ήταν (ένα αποπαρασιτικό για τα άλογα) ήταν αποτελεσματική κατά της COVID, απηχώντας ευθέως τις απόψεις του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Η δριμεία ρητορική του ενάντια στους περιορισμούς του κορωνοϊού, όπως τα lockdown και η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, βοήθησε στην αναζωογόνηση του κόμματός του σε μια χώρα που είχε τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στην ΕΕ.

Περιγράφει τον εαυτό του ως τον μελλοντικό «Volkskanzler», ήτοι τον Καγκελάριο του Λαού, έναν όρο που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί για τον Αδόλφο Χίτλερ, αν και δεν ήταν οι μόνοι.

Το 2010, ο Κικλ δήλωνε ότι ήταν αντίθετος στο να θεωρηθούν τα SS «συλλογικά ένοχα» για εγκλήματα πολέμου.

Σημειωτέον ότι ο πρώτος ηγέτης του FPO, το 1955, ήταν ανώτερος αξιωματικός των SS και υπουργός των Ναζί.

Ο Κικλ και το FPO αντιτίθενται στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία, λέγοντας ότι παραβιάζουν την ουδετερότητα της Αυστρίας.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο ίδιος και άλλα μέλη του FPO αποχώρησαν από το αυστριακό κοινοβούλιο όταν ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε στην αίθουσα.

«Οι αιτούντες άσυλο θα πρέπει στο εξής να συγκεντρώνονται όλοι σε ένα σημείο», έχει πει αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, κάτι που ερμηνεύθηκε ως έμμεση αναφορά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ δηλώσεις του τύπου «περισσότερο θάρρος για το βιεννέζικο αίμα μας — οι πολλοί ξένοι δεν κάνουν καλό σε κανέναν», μάλλον δεν χρειάζονται σχολιασμό, ούτε η τοποθέτησή του ότι «οι νόμοι πρέπει να ακολουθούν την πολιτική και όχι η πολιτική τους νόμους» και ότι οι μετανάστες θα πρέπει να απελαύνονται ακόμη και χωρίς δικαστική διαδικασία.

Στο ίδιο πνεύμα, κατά την διάρκεια μάλιστα της θητείας του ως υπουργού Εσωτερικών, έχει δηλώσει ότι οι συμφωνίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα «μας εμποδίζουν να κάνουμε αυτό που πρέπει». Τα πρόσφατα περιστατικά, με την ακύρωση των συναυλιών της Τέιλορ Σουίφτ στην Βιέννη, λόγω ισλαμιστικής απειλής και τον βοσνιακής καταγωγής Αυστριακό που βρέθηκε ένοπλος μπροστά στο ισραηλινό προξενείο του Μονάχου, έριξαν απλώς περισσότερο νερό στον μύλο του.

Η στάση του εντάσσεται με συνέπεια στην προσπάθεια να «πουλήσει» τον εαυτό του ως αδιάφθορο και αντισυστημικό. Ο Χέρμπερτ Κικλ, ο οποίος σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία, αλλά δεν πήρε ποτέ πτυχίο, θήτευσε ως λογογράφος στο πλευρό του Γεργκ Χάιντερ και τελικά κατάφερε να ξεπεράσει τον δάσκαλό του.




Μια χειραψία με άνδρα που είχε ουσία στο χέρι του οδήγησε τους Ισραηλινούς στον Νασράλα


 

Οι ενέργειες των ισραηλινών μυστικών υπηρεσίων, και τους στρατού δείχνουν ότι με το Ισραήλ δεν παίζουν, και έτσι και μπούν στόχο θα τους εξολοθρεύσουν.

Οι πληροφορίες για το πώς έφτασαν οι ισραηλίτες στον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα στη Βηρυττό, δείχνουν την αποτελεσματικότητα οι μυστικές υπηρεσίες. 

Δημοσιογράφος του Ισραήλ, που επικαλείται το δίκτυο της Σαουδικής Αραβίας, AlHadath, αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο το Ισραήλ έφτασε στο καταφύγιο του Χασάν Νασράλα. Συγκεκριμένα στον λογαριασμό του στο twitter γράφει χαρακτηριστικά: «Άνδρας που συναντήθηκε με τον Νασράλα είχε λερωμένο χέρι με μια ουσία που το Ισραήλ μπορούσε να ανιχνεύσει, κι έτσι εξακρίβωσε ότι ο Νασράλα βρισκόταν στο καταφύγιο». Δίνει έτσι μια μία άλλη είδηση για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να έφτασαν οι Ισραηλινοί στο καταφύγιο του Νασράλα.

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, αντισμήναρχος Ναντάβ Σοσάνι είπε ότι η επιχείρηση, την οποία ο στρατός αποκαλεί «Νέα Τάξη», έγινε την Παρασκευή, ενώ ο Νασράλα συναντούσε ανώτερα στελέχη της οργάνωσής του για να σχεδιάσουν νέες επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ. «Είχαμε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, μια ευκαιρία, μια επιχειρησιακή ευκαιρία που μας επέτρεψε να πραγματοποιήσουμε αυτήν την επίθεση», είπε στους δημοσιογράφους.

Το ραδιόφωνο του στρατού μετέδωσε, επικαλούμενο τον επικεφαλής της μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας που ανέλαβε την επιχείρηση ότι στους πιλότους δόθηκαν πληροφορίες για τον στόχο λίγο πριν απογειωθούν. «Οι πιλότοι δεν γνώριζαν ποιος ήταν ο στόχος τις ημέρες που σχεδιαζόταν» το πλήγμα, είπε ο αξιωματικός αυτός, που κατονομάστηκε μόνο ως «αντισμήναρχος Μ». Έμαθαν τον στόχο λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν και κατάλαβαν πού πήγαιναν, πρόσθεσε.



Δραπέτευσε από το Τ.Ασφαλείας Ομόνοιας και συνελήφθη την ίδια ημέρα


 

Συνελήφθη, βραδινές ώρες σήμερα (29 Σεπτεμβρίου 2024) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας με τη συνδρομή αστυνομικών της Άμεσης Δράσης, 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε αποδράσει νωρίτερα από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.

Ειδικότερα, ο 45χρονος είχε προσαχθεί  μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας, από περιπολούντες αστυνομικούς Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο ανωτέρω Αστυνομικό Τμήμα, διότι κατά τον έλεγχο των στοιχείων του σε βάση δεδομένων σε συσκευή που φέρουν οι περιπολίες, απασχολούσε ως διωκόμενος.

Κατά την άφιξη του κρατουμένου στο Αστυνομικό Τμήμα, οδηγήθηκε στον προσωρινό χώρο κράτησης, προκειμένου να διενεργηθεί η εξακρίβωση των διωκτικών του εγγράφων.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, κατά την αναμονή της παραλαβής του από αρμόδια υπηρεσία Ασφαλείας, ο κρατούμενος απέδρασε, με τους αστυνομικούς να τον καταδιώκουν, ενώ ενημερώθηκε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, όπου από τον συντονισμό των δυνάμεων επετεύχθη ο εντοπισμός του αναζητούμενου κρατούμενου.

Το Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας χειρίζεται προανακριτικά τη διερεύνηση των συνθηκών τέλεσης της απόδρασης.



Συνελήφθησαν μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπρατταν ληστείες σε καταστήματα στην περιοχή του Πειραιά


 

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της 25-9-2024, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 34χρονος αλλοδαπός και 43χρονη ημεδαπή, μέλη εγκληματικής ομάδας κατηγορούμενοι για ληστείες κατ’ επάγγελμα, κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται συνεργός τους.

Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγεγραμμένων ληστειών υπό την απειλή μαχαιριού σε καταστήματα στην περιοχή του Πειραιά τουλάχιστον από τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών της ανωτέρω υπηρεσίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι δρούσαν κυρίως σε δυάδα, με διακριτούς και εναλλασσόμενους ρόλους, κινούμενοι με αυτοκίνητο.

Αφού επέλεγαν τα καταστήματα- στόχους τους, σε χρονικά διαστήματα κατά τα οποία να μην βρίσκονται πελάτες στο εσωτερικό τους, εισέρχονταν σε αυτά και με την απειλή μαχαιριού αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και διέφευγαν.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί -4- περιπτώσεις ληστειών και κλοπή, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους σε παρόμοιες περιπτώσεις συνεχίζεται.

Σημειώνεται ότι ο 34χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.