Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Προκλητικοί και μετά το λουκέτο οι υπεύθυνοι του αθλητικού σωματείου με ονομασία «Δυτική Θράκη»


 

Μπορεί να πέρασαν τέσσερις μήνες από την ημέρα που το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κομοτηνής αποφάσισε τη διάλυση του Αθλητικού – Πολιτιστικού Συλλόγου με τον τίτλο: «Φίλαθλοι Φενέρμπαχτσέ ’Δυτικής’ Θράκης», αλλά οι υπεύθυνοι του Συλλόγου συνεχίζουν τον… χαβά τους, δείχνοντας ότι ζουν σε έναν δικό τους κόσμο…

Περιχαρής ο πρόεδρος του (κλειστού λόγω λουκέτου) Συλλόγου, Χασάν Μουμίν, συμμετείχε στη συνάντηση των Συλλόγων Φιλάθλων της Φενέρμπαχτσέ και μάλιστα έλαβε πιστοποιητικό διαπίστευσης από τον πρόεδρο της τουρκικής ομάδας, Αλί Κότς!!!! Κοντολογίς, η ελληνική Δικαιοσύνη έκλεισε τον Σύλλογο, αλλά οι υπεύθυνοί του έλαβαν πιστοποίηση από την ομάδα της Τουρκίας!



Μάλιστα, κοινοποίησαν το «επίτευγμά» τους και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνοδεύοντας το με φωτογραφία όπου απεικονίζεται η σχετική πλακέτα. Προφανώς, οι υπεύθυνοι του πρώην Συλλόγου γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα δεν υφίστανται και επομένως δεν θα μπορούν να αγωνίζονται. Οπότε, κάθε φορά που θα θέλουν να αγωνιστούν, θα διασχίζουν τα σύνορά για να συμμετέχουν σε τουρνουά της Τουρκίας.

Να σημειωθεί ότι η απόπειρα ίδρυσης του του Αθλητικού – Πολιτιστικού Συλλόγου με τον τίτλο: «Φίλαθλοι Φενέρμπαχτσέ ’Δυτικής’ Θράκης», θεωρείται ότι ήταν μία ακόμη προσπάθεια του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής να αναμιχθεί στην ελληνική πολιτική σκηνή και να δημιουργήσει τετελεσμένα. Η Δικαιοσύνη κινήθηκε αυτεπάγγελτα, ενώ προσφυγή κατέθεσε και η Π.Α.Ε. Ποντίων Θρυλορίου. Και οι δύο είχαν ζητήσει την ανάκληση της ίδρυσης του Συλλόγου ή έστω τη διαγραφή του γεωγραφικού προσδιορισμού. Όπως είναι γνωστό, η Ελλάδα αποδέχεται τον όρο Θράκη και όχι τον γεωγραφικό προσδιορισμό «Δυτική». Αντίθετα, η Άγκυρα επιμένει στον γεωγραφικό προσδιορισμό και για αυτό κάθε Σωματείο που ελέγχεται από το Προξενείο εκτός από την παράνομη χρήση της λέξης «Τουρκικό», προσθέτει από πίσω και το «Δυτική» Θράκη.

Στο μεταξύ, όλο και πυκνώνει τις επισκέψεις του σε χωριά της Ροδόπης και της Ξάνθης, ο τούρκος πρόξενος Κομοτηνής, Αϊκούτ Ουνάλ. Την περασμένη Παρασκευή επισκέφτηκε τα χωριά Ζηλωτή, Κεντητή και Ηλιόπετρα Ξάνθης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Ιλιάντα, τον ψευτομουφτή Ξάνθης, Μουσταφά Τράμπα, αλλά και τους δύο τοπικούς μειονοτικούς βουλευτές: Χουσεϊν Ζεϊμπέκ (Νέα Αριστέρα) και Μπουρχάν Μπαράν (ανεξάρτητος). Με λίγα λόγια, οι δύο μειονοτικοί βουλευτές της Ξάνθης, παράτησαν τις (λογικά) εξαιρετικά σημαντικές δουλειές τους για να συνοδεύουν τον διπλωμάτη μίας ξένης χώρας στην επίσκεψή του σε τρία χωριά.



Ο πρόξενος και η συνοδεία του, πήγαν πρώτα στο χωριό Ζηλωτή όπου τέλεσαν την προσευχή της Παρασκευής και  παρακάθησαν στο γεύμα που ετοίμασαν οι χωριανές. Η σύζυγος του προξένου και η σύζυγος του ψευτομουφτή, συναντήθηκαν και συνομίλησαν με τις γυναίκες του χωριού. Στη συνέχεια, πήγαν στο χωριό Κεντητή και συνομίλησαν με τους κατοίκους στο καφενείο του χωριού, ενώ η περιοδεία ολοκληρώθηκε στο χωριό Ηλιόπετρα. Μάλιστα, ο τούρκος διπλωμάτης αποκάλεσε «συμπατριώτες» του, τους μουσουλμάνους κατοίκους των τριών χωριών.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου