Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Γλίτωσαν το αυτόφωρο από ολιγωρία της ΕΛ.ΑΣ. οι κακοποιοί που κτύπησαν το ζευγάρι στο Αιγάλεω - Η δικαιοσύνη που είναι;



Οι πολίτες αναρωτιούνται πώς ενώ η αστυνομία έχει τα πρόσωπα των δραστών, το αυτοκίνητο τους, τις πινακίδες τους άφησαν να περάσει το αυτόφωτο και επικίνδυνοι κακοποιοί κυκλοφορούν ελεύθεροι;;;;

Με πολλαπλά κατάγματα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ο άνδρας, που μαζί με τη σύζυγό του, δέχτηκαν την άγρια επίθεση στη μέση του δρόμου στο Αιγάλεω, από σκληρούς κακοποιούς που κλωτσούσαν για να σκοτώσουν στο κεφάλι.

Οι τρεις κακοποιοί της επίθεσης σε δρόμο στο Αιγάλεω παραμένουν άφαντοι, παρόλο που έχουν ταυτοποιηθεί και αναρωτιόμαστε εντάξει η ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι η πρώτη φορά που "κοιμάται", αλλά υπάρχει δικαιοσύνη;;;

Όσο αφορά τους κακοποιούς πρόκειται για πατέρα με τους δύο γιους του και κρίνονται πάρα πολύ επικίνδυνοι για την ασφάλεια όλων μας.






Έκδοση στις ΗΠΑ εκτελεστή του καρτέλ Σιναλόα γνωστός ως «Ελ Νίνι»

 


Σημαντικό μέλος του καρτέλ Σιναλόα, μεξικανικής συμμορίας επιδιδόμενης κυρίως σε διακίνηση ναρκωτικών, εκδόθηκε στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε το σαββατοκύριακο το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Ο Νέστορ Ισίδρο Πέρες Σάλας, γνωστός επίσης ως ‘Ελ Νίνι’, εκδόθηκε στις ΗΠΑ», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του, ευχαριστώντας τις μεξικανικές αρχές για τη συνεργασία τους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γκάρλαντ, ο «Ελ Νίνι» φέρεται να είναι «ένας από τους κυριότερους σικάριος, ή δολοφόνους, του καρτέλ Σιναλόα κι ευθύνεται για φόνους, βασανισμούς κι απαγωγές αντιπάλων και μαρτύρων που απειλούσαν τη διακίνηση ναρκωτικών» της συμμορίας.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ευχαρίστησε τον μεξικανό ομόλογό του Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ο Λευκός Οίκος, για την έκδοση «αυτού του επικίνδυνου εγκληματία», ο οποίος, κατ’ αυτόν, διαδραμάτιζε «σημαντικό» ρόλο στο καρτέλ Σιναλόα, «μια από τις φονικότερες οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών στον κόσμο», όπως τόνισε.

«Οι κυβερνήσεις μας θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στον αγώνα εναντίον της επιδημίας της φαιντανύλης και των συνθετικών ναρκωτικών, η οποία σκοτώνει τόσους ανθρώπους στη χώρα μας και σ’ όλο τον κόσμο», πρόσθεσε ο κ. Μπάιντεν.

Ο Νέστορ Ισίδρο Πέρες Σάλας φέρεται να συνδέεται με τους γιους του βαρόνου των ναρκωτικών του Χοακίν Γκουσμάν, ή «Ελ Τσάπο», ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στις ΗΠΑ.

Συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2023 στην Κουλιακάν, στο βορειοδυτικό Μεξικό, προτού συμπληρωθεί μια εβδομάδα αφότου οι πρόεδροι Μπάιντεν και Λόπες Ομπραδόρ συμφώνησαν να συνεργαστούν πιο στενά στον αγώνα κατά των ναρκωτικών και ειδικά φαιντανύλης, εξαιρετικά φονικού συνθετικού οπιοειδούς.

Σύμφωνα με την αμερικανική δικαιοσύνη, ο «Ελ Νίνι» είχε ενεργή συμμετοχή «στην παραγωγή και στην πώληση φαιντανύλης από το καρτέλ Σιναλόα», ιδίως στην αγορά των ΗΠΑ.

Το 2023, οι ΗΠΑ κατέγραψαν πάνω από 107.000 θανάτους εξαιτίας υπερβολικής δόσης, κατά τους αριθμούς των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Η φαιντανύλη ενοχοποιήθηκε για περίπου το 70% των θανάτων αυτών.



Τσιόδρας σε ινφλουένσερ Κασσελάκη: 7 ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσει πριν από τις ευρωεκλογές

 



Ο Δημήτρης Τσιόδρας θέτει 7 ερωτήσεις στον ινφλουένσερ Στέφανο Κασσελάκη και αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, στις οποίες όπως αναφέρει, πρέπει να απαντήσει πριν τις κάλπες και αυτό οφείλει να το κάνει άμεσα γιατί έχουν μαζευτεί πολλές σκιές.

Οπως γράφει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τσιόδρας, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει διαλέξει να κρατά στο σκοτάδι και να κρύβει στη σιωπή του όσα αφορούν την επιχειρηματική του δραστηριότητα στις ΗΠΑ, πριν να εμφανιστεί αιφνιδίως στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Η ανάρτηση του Δημήτρη Τσιόδρα για τον Στέφανο Κασσελάκη

Στέφανος Κασσελάκης και ο άγνωστος άνθρωπος από το Ντέλαγουερ: 7 ερωτήσεις που περιμένουν απάντηση ΠΡΙΝ από τις ευρωεκλογές

«Δε λες κουβέντα, κρατάς κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα», τραγουδούσε με τη δωρική φωνή της, η Σωτηρία Μπέλλου. Και ο στίχος ταιριάζει «γάντι» στην περίπτωση του ινφλουέσερ-αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ που έχει διαλέξει να κρατά στο σκοτάδι και να κρύβει στη σιωπή του όσα αφορούν την επιχειρηματική του δραστηριότητα στις ΗΠΑ, πριν να εμφανιστεί αιφνιδίως στην ελληνική πολιτική σκηνή. Τον ρωτούν, αλλά αυτός σιωπά για όλα τα ουσιώδη, ενώ ταυτόχρονα επαναλαμβάνει ναρκισσιστικά πόσο… διαφανής είναι η άγνωστη οικονομική πορεία του, χωρίς να απαντά επί της ουσίας, όπως οφείλει. Προτιμάει να «πετάει τη μπάλα στην κερκίδα», μεταθέτοντας διαρκώς τον χρόνο της οφειλόμενης απάντησης. Για την ταμπακιέρα, για τα πολλά και σοβαρά ερωτήματα που έχουν εγερθεί, κρατάει το στόμα του ερμητικά κλειστό: θα μας τα πει όλα, αργότερα –επαναλαμβάνει χαμογελώντας με θράσος, αδιαφορώντας για τις προθεσμίες του νόμου, που είχε ήδη παραβιάσει. Κι όταν πιέστηκε πολύ, αναγκάστηκε να δεσμευτεί ότι θα μάς ενημερώσει για όλα τα επίμαχα, οπωσδήποτε πριν από τις ευρωεκλογές –πριν μεταθέσει ξανά τον χρόνο απάντησης! Οι ευρωεκλογές απέχουν λιγότερο από δύο εβδομάδες. Ο κ.Κασσελάκης οφείλει να μιλήσει τώρα –πριν στηθούν οι κάλπες! Είναι θεσμικά, ηθικά και πολιτικά απαράδεκτο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αρνείται να δημοσιοποιήσει τα οικονομικά στοιχεία που τον αφορούν. Μάς χρωστάει πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις. Και επειδή φαίνεται οτι… η μνήμη του είναι επιλεκτικά αδύναμη, θα τον διευκολύνω, παραθέτοντας τις ερωτήσεις.

Πόσες και ποιές ακριβώς εταιρείες είχε στην κατοχή του; Πού βρίσκεται η φορολογική τους έδρα και πού δραστηριοποιείται η καθεμιά από αυτές;


Υπήρχαν μετοχικές σχέσεις ή/και εξαρτήσεις μεταξύ των εταιρειών του; Με άλλα λόγια: υπήρχε μια μητρική και κάποιες θυγατρικές;


Ποιό είναι το συνολικό ποσό του φόρου, που κατέβαλαν οι εταιρείες του στο αμερικανικό δημόσιο;


Ποιό ήταν το συνολικό ύψος των τραπεζικών καταθέσεων που είχαν οι εταιρείες του, τον Ιούνιο του 2023, και ποιό τη στιγμή της πώλησής τους; Τις ίδιες αυτές ημερομηνίες, σε τι ποσά ανέρχονταν οι προσωπικές του καταθέσεις σε τράπεζες, οπουδήποτε στον κόσμο;


Πόσα και ποιά ακίνητα είχαν στην ιδιοκτησία τους οι εταιρείες του στις ημερομηνίες που αναφέρονται παραπάνω; Πόσα και ποιά κατείχε ο ίδιος προσωπικά, στα ίδια χρονικά σημεία;


Υπήρχαν άλλοι μέτοχοι στις εταιρείες του; Υπήρχαν, δηλαδή, κάποιοι αφανείς συνεταίροι του –και ποιοί είναι αυτοί;


Πότε, σε ποιόν ή σε ποιούς (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) και με ποιό ακριβώς αντίτιμο πούλησε τις εταιρείες του;



Ο κ.Κασσελάκης μας χρωστάει τις απαντήσεις ΤΩΡΑ! Αλλιώς, δεν μπορεί να ζητάει από τους πολίτες να τον εμπιστευθούν στις κάλπες και να κάνει σημαία του τη διαφάνεια!


Οφείλει να μιλήσει ΠΡΙΝ από τις ευρωεκλογές.

31
1
11


Τρελό γλύψιμο Λιάγκα στον ινφλουένσερ Κασσελάκη - Τον κυνηγάει να του ανοίγει σπίτια και να παίρνει συνέντευξη

 


Ο Γιώργος Λιάγκας έχει συγκεκριμένο κοινό, πρωινής εκπομπής και δεν απευθύνεται στην πλειοψηφία που εργάζεται αλλά στην νοικοκυρά που δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει στον ελεύθερο χρόνο της, οπότε διαλέγει εκπομπή gossip και την βλέπει.

Ο ίδιος νομίζει ότι έχει εκπομπάρα και μάλιστα επηρεάζει πολιτικά κόσμο, και όταν τον ακούς λέει τέτοιες παπάτζες γελάς μέχρι δακρύων.

Από την ημέρα που εμφανίστηκε ο Κασσελάκης, ο Λιάγκας έχει σκιρτήσει και γλύφει ανελέητα τον ινφλουένσερ του ΣΥΡΙΖΑ που ταιριάζει στην εκπομπή του.

Το σπίτι του στις Σπέτσες στο οποίο πριν από λίγους μήνες είχε συνεδριάσει άτυπα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε στον Γιώργο Λιάγκα ο Στέφανος Κασσελάκης, γιατί δυστυχώς είχε ανοίξει το σπίτι στο Κολωνάκι στον Ευαγγελάτο και δεν γινόταν να πάει σε ξαναζεσταμένο φαγητό ο Λιάγκας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, απέδειξε σε αυτή του την συνέντευξη για ακόμα μία φορά το πόσο ινφλουένσερ ψωνάρα είναι αφού είπε ξακάθαρα στον Λιάγκα ότι έχει σημασία η προβολή και ή όχι μόνο το lifestyle.

Συγκεκριμένα ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι «στο τέλος της ημέρας, δεν θυμάμαι ακριβώς την έκφραση, ένας ηγέτης της Κίνας το είχε πει, νομίζω ο Μάο Τσετούνγκ "δεν έχει σχέση η γάτα αν είναι άσπρη ή μαύρη, ποντίκια να πιάνει"», μόνο που η φράση αυτή αποδίδεται στον Ντεγκ Σιαοπίνγκ, οπότε ξεφτιλίστηκε και πάλι.

Όσον αφορά το σπίτι του στις Σπέτσες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην παρατήρηση ότι είναι παραδοσιακό απάντησε «είναι μέρος του νησιού. Από σεβασμό στην παράδοση ό,τι γίνεται πρέπει να ταιριάζει με την αισθητική» εξηγώντας ότι το σπίτι αυτό το αγόρασαν οι γονείς του όταν ήταν 7 μηνών».

«Έχει λιγότερο θόρυβο και μεγαλύτερη ιδιωτικότητα» πρόσθεσε για το σπίτι λέγοντας ότι «η πιο αγαπημένη αναμνηση είναι με τον άνθρωπο που φρόντιζε τον κήπο, τον κυρ-Διαμαντή».

Στην ερώτηση γιατί άνοιξε το σπίτι του στο Κολωνάκι στον Νίκο Ευαγγελάτο και όχι στον Γιώργο Λιάγκα, αλλά δεν το εξέφρασε ακριβώς ο παρουσιαστής της πρωινής εκπομπής του Αντέννα, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε «αυτή την άποψη ή προκατάληψη ότι έχω προβάλει το lifestyle μου, πείτε μου ένα πράγμα που έχω κάνει. Αναγκάζομαι να αντιδρώ γιατί δεν κρύβομαι, δεν έχω κόμπλεξ. Να απαιτήσουν διαφάνεια και αυθεντικότητα και από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς που τους διοικούν χρόνια».

Ερωτηθείς, δε, για το αν θέλει να αποκτήσει παπούτσια ΣΥΡΙΖΑ όπως συνέβη με τα παπούτσια ΝΔ που δόθηκαν από τον δημιουργό τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε «δεν έχω ανάγκη παπούτσια για να είμαι cool, είμαι cool. Μου αρέσει το work hard, play hard».



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα Ποδοσφαίρου «UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE»

 



Λόγω της διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα Ποδοσφαίρου «UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE» στο γήπεδο «AEK ARENA» μεταξύ των ομάδων ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – FIORENTINA την Τετάρτη 29-5-2024, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σε οδούς και λεωφόρους των Δήμων Νέας Ιωνίας, Αθηναίων, Μεταμόρφωσης, Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και Πειραιώς, ως ακολούθως:




Περιοχές Δήμων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, Νέας Ιωνίας, Μεταμόρφωσης και Αθηναίων:

α) Προσωρινή απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων από την 06:00’ ώρα της Τετάρτης 29-5-2024 έως την 06:00’ ώρα της Πέμπτης 30-5-2024:

  • Αγ. Τριάδος, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Αδάνων, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Αλέξανδρου Παπαναστασίου, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Αμισού, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Ανθέων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τελεσίου και Αλέξανδρου Παπαναστασίου.
  • Αντιοχείας, στο τμήμα από έξοδο Λεωφ. Κηφισού (12,00 χ/θ) προς Λαμία έως την οδό Βρυούλων.
  • Ανώνυμη οδός (Γήπεδο Ριζούπολης), στο τμήμα από την Λεωφ. Ηρακλείου μέχρι την οδό Ανθέων.
  • Αργυρουπόλεως, καθ΄ όλο το μήκος της.
  • Αττάλειας, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Βοσπόρου, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Βρυούλων, στο τμήμα μεταξύ των οδών Αντιοχείας και Εθνικής Αντιστάσεως.
  • Δαρδανελίων, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Λεωφ. Δεκελείας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Χαλκίδος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Εθν. Αντιστάσεως, στο τμήμα της από Α/Κ Κύμης-Καποδιστρίου έως Λεωφ. Ηρακλείου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Ελ Αλαμέιν, στο τμήμα της μεταξύ Λεωφ. Ηρακλείου και οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Επικλέους, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Επταλόφου, στο τμήμα από την Λεωφ. Δεκελείας έως την οδό Φαναρίου.
  • Ιωνίας, στο τμήμα από την πλατεία του γηπέδου έως την οδό Σύλλης.
  • Καλλιπόλεως, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Καππαδοκίας, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Κηφισού, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Κιλικίας, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Κιουτάχειας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σεβάστειας και Πατριάρχου Κωνσταντίνου.
  • Λαχανά, στο τμήμα μεταξύ της οδού Νικολάου Πλαστήρα και Λεωφ. Δεκελείας.
  • Λεωφ. Ηρακλείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τραλλέων και Ελευθερίου Βενιζέλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Λυκούργου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σμύρνης και Λεύκης.
  • Μερσίνης, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Πατριάρχου Κωνσταντίνου, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Πίνδου, στο τμήμα της μεταξύ Λεωφ. Δεκελείας και οδού Υψηλάντου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Σάββα Σταματιάδη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Βρυούλων και Λεωφ. Δεκελείας.
  • Σεβαστείας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κιουτάχειας και Λευκής.
  • Σμύρνης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Προύσσης και Φωκών.
  • Σύλλης, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Τατοΐου, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Τελεσίου, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Τρωάδος, στο τμήμα μεταξύ της οδού Νικολάου Πλαστήρα και Λεωφ. Δεκελείας.
  • Φωκών, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Χρυσοστόμου Σμύρνης, καθ’ όλο το μήκος της.

β) Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από την 06:00’ ώρα της Δευτέρας 27-5-2024 έως την 06:00’ ώρα της Πέμπτης 30-5-2024:

  • Πατριάρχου Κωνσταντίνου, καθ’ όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λεωφ. Δεκελείας.
  • Χρυσοστόμου Σμύρνης, καθ’ όλο το μήκος της.

γ) Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από την από την 06:00’ ώρα της Τετάρτης 29-5-2024 έως την 06:00’ ώρα της Πέμπτης 30-5-2024:

  • Αγ. Τριάδος, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Βοσπόρου, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Ελ Αλαμέιν, στο τμήμα της μεταξύ Λεωφ. Ηρακλείου και οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Ιωνίας, στο τμήμα από την πλατεία του γηπέδου έως την οδό Σύλλης.
  • Πατριάρχου Κωνσταντίνου, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Σάββα Σταματιάδη, στο τμήμα της μεταξύ οδού Βρυούλων και Λεωφ. Δεκελείας.
  • Σμύρνης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Προύσσης και Φωκών.
  • Σύλλης, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Φωκών, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

δ) Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από την από την 12:00’ ώρα της Τετάρτης 29-5-2024 έως την 06:00’ ώρα της Πέμπτης 30-5-2024:

  • Αδάνων, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Αμισού, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Ανθέων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τελεσίου και Αλέξανδρου Παπαναστασίου.
  • Αττάλειας, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Επταλόφου, στο τμήμα της από την Λεωφ. Δεκελείας έως την οδό Φαναρίου.
  • Καππαδοκίας, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Κηφισού, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Κιλικίας, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Κιουτάχειας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σεβάστειας και Πατριάρχου Κωνσταντίνου.
  • Λαχανά, στο τμήμα μεταξύ της οδού Νικολάου Πλαστήρα και Λεωφ. Δεκελείας.
  • Λεωφ. Δεκελείας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Χαλκίδος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Λυκούργου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σμύρνης και Λεύκης.
  • Μερσίνης, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Πίνδου, στο τμήμα της μεταξύ Λεωφ. Δεκελείας και οδού Υψηλάντου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

ε)  Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από την 14:00’ ώρα της Τετάρτης 29-5-2024 έως την 06:00’ ώρα της Πέμπτης 30-5-2024:

  • Αλέξανδρου Παπαναστασίου, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Αντιοχείας, στο τμήμα από έξοδο Λεωφ. Κηφισού (12,00 χ/θ) προς Λαμία έως την οδό Βρυούλων.
  • Ανώνυμη οδός (Γήπεδο Ριζούπολης), στο τμήμα της από την Λεωφ. Ηρακλείου μέχρι την οδό Ανθέων.
  • Αργυρουπόλεως, καθ΄ όλο το μήκος της.
  • Βρυούλων, στο τμήμα μεταξύ των οδών Αντιοχείας και Εθνικής Αντιστάσεως.
  • Επικλέους, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Λεωφ. Εθν. Αντιστάσεως, στο τμήμα της από Α/Κ Κύμης-Καποδιστρίου έως Λεωφ. Ηρακλείου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Λεωφ. Ηρακλείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τραλλέων και Ελευθερίου Βενιζέλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Σεβαστείας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κιουτάχειας και Λευκής.
  • Τελεσίου, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Τρωάδος, στο τμήμα μεταξύ των οδών Νικολάου Πλαστήρα και Λ. Δεκελείας.

 στ) Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης αυτών από 14.00΄ ώρα της 26-5-2024 έως 06.00΄ της 30-5-2024 στην οδό Καππαδοκίας, σε όλο το μήκος αυτής.

ζ) Προσωρινή απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων κατά τις ώρες 08.00΄-20.00΄ της Δευτέρας και της Τρίτης 27 & 28-5-2024 και κατά τις ώρες 08.00΄-18.00΄ της Τετάρτης 29-5-2024 επί της οδού Αθηνάς (Πλ. Κοτζιά), στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κρατίνου και Ευπόλιδος.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα επιτρέπονται οι κάθετες διελεύσεις οχημάτων, ως ακολούθως:

 Λεωφ. Δεκελείας & Ν. Τρυπιά.

  • Λεωφ. Δεκελείας & Προύσσης.
  • Λεωφ. Δεκελείας & Ελ. Βενιζέλου.
  • Λεωφ. Δεκελείας & Αναγεννήσεως.
  • Λεωφ. Εθν. Αντιστάσεως & Χρ. Μαντίκα.
  • Λεωφ. Εθν. Αντιστάσεως & Ομορφοκκλησιάς.
  • Λεωφ. Εθν. Αντιστάσεως & Βιθυνίας.

Περιοχή Δήμου Πειραιά:

α) Προσωρινή απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των   οχημάτων, την Τετάρτη 29-5-2024 και από ώρα 06.00΄ έως 22.00’:

  • Εθν. Μακαρίου, στο τμήμα αυτής από τη διασταύρωσή της με την οδό Δημ. Φαληρέως/υπόγεια οδός από Σ.Ε.Φ. έως και τη συμβολή της με την Λεωφ. Ποσειδώνος/Ομ. Σκυλίτση.
  • Καραολή & Δημητρίου, στο τμήμα αυτής από τη διασταύρωση με την οδό Πειραιώς έως και τον ανισόπεδο κόμβο με την Εθν. Μακαρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

β) Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, την Τετάρτη 29-5-2024 και από ώρα 17.00΄ έως 22.00’:

  • Εθν. Μακαρίου, στο τμήμα αυτής από τη διασταύρωσή της με την οδό Δημ. Φαληρέως/υπόγεια οδός από Σ.Ε.Φ. έως και τη συμβολή της με την Λεωφ. Ποσειδώνος/Ομ. Σκυλίτση.
  • Καραολή & Δημητρίου, στο τμήμα αυτής από τη διασταύρωση με την οδό Πειραιώς έως και τον ανισόπεδο κόμβο με την Εθν. Μακαρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους, στις ανωτέρω οδούς και λεωφόρους, κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων, ώστε αυτή η σημαντική για τη χώρα μας αθλητική εκδήλωση να διεξαχθεί ομαλά και με ασφάλεια.



Συνελήφθη Αλβανός καταζητούμενος για ανθρωποκτονία - Τον αναζητούσαν 10 χρόνια, ήταν στη λίστα της Interpol


 

Έχει γεμίσει η Ελλάδα Αλβανούς κακοποιούς που δραστηριοποιούνται σε όλες τις εγκληματικές δραστηριότητες ειδικά τα βαριά και σοβαρά εγκλήματα.

Στη σύλληψη 45χρονου από την Αλβανία, ο οποίος όπως αποκαλύφθηκε είχε κατηγορηθεί στη γειτονική χώρα για ανθρωποκτονία και διέφευγε της σύλληψης για 10 χρόνια, προχώρησαν οι αστυνομικοί το Σάββατο σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου στην Κρήτη.

Ο άνδρας εντοπίστηκε από αστυνομικούς να οδηγεί αυτοκίνητο, χωρίς να διαθέτει δίπλωμα οδήγησης και όπως προέκυψε από την έρευνα το όνομά του ήταν στην «κόκκινη λίστα» της Interpol για ανθρωποκτονία.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, καθώς είπε στους αστυνομικούς διαφορετικό όνομα δείχνοντας τους μάλιστα και πλαστή ταυτότητα ενώ του επιβλήθηκε και το ανάλογο διοικητικό πρόστιμο.

Από την έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του 45χρονου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοφορία που είχαν λάβει χώρα στην Αλβανία το 2014.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Συνελήφθη, χθες (25.05.2024), το πρωί σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου από αστυνομικούς της του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, ένας (1) αλλοδαπός ο οποίος κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ. αυτοκίνητο χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια ικανότητας οδήγησης.

Επιπλέον, σε βάρος σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία διότι υπέδειξε στους αστυνομικούς δελτίο ταυτότητας το οποίο ήταν πλαστό, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο για παράβαση Κ.Ο.Κ..

Από την συνεχιζόμενη έρευνα και προανάκριση από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου προέκυψε ότι, σε βάρος του ανωτέρω αλλοδαπού εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοφορία που είχαν λάβει χώρα στην Αλβανία το 2014.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου».



Σκέρτσος: Αδίστακτος, θρασύς και επικίνδυνος ο Κασσελάκης

 



Με αφορμή την αντιπαράθεση για την τιμή στη φέτα και το ελαιόλαδο, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος κατηγορεί τον Στέφανο Κασσελάκη ότι, εκτός από άσχετος, είναι επιπλέον «αδίστακτος και θρασύς, και γι’ αυτό επικίνδυνος»

Και το κόμμα του οποίου ηγείται, ο ΣΥΡΙΖΑ, καθίσταται «ουρά της Ελληνικής Λύσης και του αρχηγού της στην κοροϊδία και τα fake news», υποστηρίζει ο υπουργός Επικρατείας.

Η ανάρτησή του Άκη Σκέρτσου : 

«Όταν σε πιάνουν -κατά το κοινώς λεγόμενο- κυριολεκτικά “με τη γίδα στην πλάτη” να λες χοντροκομμένα ψέματα, όπως ο χειρότερος λαοπλάνος παλαιάς κοπής, έχεις δυο δρόμους: είτε το αναγνωρίζεις και ζητάς ευθέως συγνώμη είτε τουλάχιστον σιωπάς και σκύβεις το κεφάλι. Δεν απαντάς με περίσσιο θράσος και με νέα ψέματα.

Η επαναλαμβανόμενη λαθροχειρία Κασσελάκη για τις τιμές του λαδιού και της φέτας (όπου αρχικά συνέκρινε ανόμοια προϊόντα και στη συνέχεια ανόμοιες τιμές και συσκευασίες) δείχνει κάτι χειρότερο από ασχετοσύνη. Δείχνει ότι είναι αδίστακτος και θρασύς. Και γι’ αυτό επικίνδυνος.

Και είναι πράγματι κρίμα ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνεται ουρά της Ελληνικής Λύσης και του αρχηγού της στην κοροϊδία και τα fake news.

Γνωρίζουμε το ιδεολογικά αδιέξοδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλά τόση έλλειψη ιδεών, επιχειρημάτων και προτάσεων ώστε να καταφεύγει στις πρακτικές και τις ιδέες του Βελόπουλου, προκαλεί απελπισία.

Εμείς, τουλάχιστον, ως κυβέρνηση είμαστε διατεθειμένοι να εφαρμόσουμε χωρίς παρωπίδες κάθε λογική και εφικτή λύση, που μπορεί να προταθεί και από την αντιπολίτευση, για να αντιμετωπίσουμε σύνθετα προβλήματα όπως αυτό της ακρίβειας. Και αυτό κάνουμε.

Όμως, το τελευταίο πράγμα από το οποίο έχουμε ανάγκη είναι από μια τέτοια ανερμάτιστη και επικίνδυνη αντιπολίτευση. Την πληρώσαμε πολύ ακριβά την προηγούμενη δεκαετία και επανέρχεται ακόμη πιο προκλητικά σαν να μην έχει πάρει κανένα από τα σκληρά μαθήματα της κρίσης.

Είναι ανθρώπινο να θέλουμε να ξεχάσουμε και να αφήσουμε πίσω μας τα επώδυνα χρόνια της κρίσης. Ωστόσο, επ’ ουδενί δεν πρέπει να ξεχάσουμε τους λόγους που μας οδήγησαν σε αυτήν και συνέβαλαν στην παράτασή της. Κι αυτός είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για να θυμώσουμε και να σηκωθούμε από τον καναπέ μας σε δυο Κυριακές από σήμερα, ώστε να μην επιτρέψουμε σε αυτά τα “ζιζάνια” να ξαναφυτρώσουν στον κήπο μας», καταλήγει η ανάρτηση Σκέρτσου.



Συνελήφθησαν 2 ανήλικοι που αποπειράθηκαν να ληστέψουν 2 συνομήλικούς στο Καματερό


 

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, βραδινές ώρες της 25-5-2024, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 2 ημεδαποί ανήλικοι, ηλικίας 17 και 13 ετών, για απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν τους 2 νεαρούς οι οποίοι επέβαιναν σε σταθμευμένη μηχανή και με χρήση σωματικής βίας τους ακινητοποίησαν και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν προσωπικά τους αντικείμενα και χρηματικό ποσό.

Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. που αστυνομεύουν την περιοχή εντόπισαν και ακινητοποίησαν τους κατηγορουμένους και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Καματερού, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ανωτέρω αξιόποινης πράξης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Αναζητούνται οι κακοποιοί που επιτέθηκαν στους εθελοντές στην Πάρνηθα

 


Τους κακοποιούς από το Μενίδι, αυτουργούς της άγριας επίθεσης κατά δύο ατόμων που συμμετείχαν σε ενέργεια για τον καθαρισμό της Πάρνηθας από σκουπίδια αναζητούν οι αρχές.

Το σοκαριστικό περιστατικό συνέβη την Παρασκευή 24/05, όταν ομάδα ατόμων αποφάσισε να βοηθήσει τη δράση της οργάνωσης Save Your Hood, μαζεύοντας σκουπίδια από τη δυτική Πάρνηθα.

Επτά κακοποιοί ηλικίας 20-23 ετών, αδύνατοι, ύψους 1.75 περίπου, επιβαίνοντες σε ένα λευκό και ένα κόκινο ΙΧ που αναζητούνται τα χαρακτηριστικά τους από κάμερες πλησίασαν, κρατώντας φακούς, τους δύο εθελοντές, ηλικίας 33 και 32 ετών, οι οποίοι κοιμόντουσαν σε εγκαταλελειμμένο οίκημα απέναντι από την Κρύα Πηγή Φυλής. 

Τα εθελοντικά μέλη της οργάνωσης «SAVE YOUR HOOD» είχαν ανέβει εκεί από το απόγευμα για να το καθαρίσουν από σκουπίδια και θα διανυκτέρευαν για να συνεχίσουν το πρωί.

Ξύπνησαν από τον θόρυβο και οι δράστες άρχισαν να τους κάνουν διάφορες ερωτήσεις, όπως «τι ομάδα είσαι;», «είσαι αναρχικός;», ενημερώνοντας τους ότι είναι από το Μενίδι.

Τα δύο θύματα τους είπαν ότι είναι εθελοντές και δεν ασχολούνται με αυτά, τους χαιρέτησαν φιλικά και έφυγαν από το σημείο. Μετά από δέκα λεπτά όμως, οι κακοποιοί επέστρεψαν. Φωνάζοντας «κάναμε comeback» ξεκίνησαν να τους χτυπάνε αδιακρίτως με κλωτσιές και μπουνιές, με αποτέλεσμα ο ένας να τραυματιστεί στο πρόσωπο και να σπάσει την μύτη του, ενώ ο δεύτερος να τραυματιστεί στο δεξί φρύδι και στο κεφάλι.

Ο ένας από τα θύματα κατάφερε να ξεφύγει και άρχισε να τρέχει για να ζητήσει βοήθεια από άλλους δύο εθελοντές οι οποίοι είναι και αυτοί εθελοντικά μέλη της ίδιας οργάνωσης και κοιμόντουσαν σε ένα εκκλησάκι, σε απόσταση πενήντα μέτρων.



Μόλις γύρισαν όλοι μαζί στο σημείο, οι δράστες είχαν αποχωρήσει και βρήκαν τον ένα εθελοντή αιμόφυρτο στο έδαφος, όπου διαπίστωσαν ότι οι κακοποιοί τον είχαν μαχαιρώσει σε διάφορα μέρη του σώματος του. Αμέσως τον μετέφεραν με το αυτοκίνητο τους στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και τους ενημέρωσαν ότι ο φίλος τους είχε τραυματιστεί με τρεις μαχαιριές στην αριστερή ωμοπλάτη και δύο μαχαιριές στο αριστερό βραχίονα, αλλά διέφυγε τον κίνδυνο, καθώς δεν έχουν πληγεί ζωτικά όργανα. Στο ίδιο νοσοκομείο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στον δεύτερο τραυματία.

«Έχω δεχθεί τρεις μαχαιριές στην πλάτη και δύο στο μπράτσο και κλωτσιές στο πρόσωπο, έχω σπασμένη μύτη. Δεν μπορώ να μιλήσω πολύ. Δεν έχω καταλάβει ακόμη τι έγινε», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Ταμπακάκης θύμα της επίθεσης. «Έχασα πολύ αίμα. Ευτυχώς που με πήγαν στο νοσοκομείο εγκαίρως, δηλαδή παραλίγο να χάσω τις αισθήσεις μου», συνέχισε.

Την επίθεση περιέγραψε από την πλευρά του ο Μιχάλης Λαπαρδας, δεύτερο θύμα της επίθεσης: «Γύρω στη μία και μισή ακούσαμε κάτι φωνές από κάποια παιδιά. Μας είδαν ότι βρισκόμαστε εκεί. Άναψαν φακούς και είπαν “ποιοι είστε εσείς; τι θέλετε εδώ;” και τους αναφέραμε πολύ ευγενικά ότι είμαστε εθελοντές, καθαρίζουμε το βουνό. Αυτοί ήταν πάρα πολύ απειλητικοί και έψαχναν αφορμή να τσακωθούμε ωστόσο εμείς δεν τους δώσαμε καμία τέτοια αφορμή και φάνηκε ότι το θέμα έληξε.

Για την στιγμή που οι δράστες επέστρεψαν στο σημείο και τους επιτέθηκαν είπε: «Ήταν 7-8 άτομα πάνω μας και μας χτυπάγανε, τον Γιώργο τον μαχαίρωσαν. Ο Γιώργος έχανε πάρα πολύ αίμα, είχε αιμορραγία στο χέρι του, θα το είχαμε χάσει το παιδί από αιμορραγία».

Ο Βασίλης  Σφακιανόπουλος, ιδρυτής του εθελοντικού κινήματος Save your Hood, που βρισκόταν κοντά στο σημείο της επίθεσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι οι δράστες «προσπαθούσαν να βρουν αφορμή για να προκαλέσουν βία». Όπως εξήγησε, κατάφεραν να σταματήσουν την αιμορραγία στο χέρι του τραυματισμένου εθελοντή με σακούλες σκουπιδιών που χρησιμοποιούσαν για τον καθαρισμό του δάσους.

Οι κακοποιοί με τα αυτοκίνητα τους είναι θέμα χρόνου να βρεθούν.



Ο ινφλουένσερ Στεφανός Κασσελάκης βαθμολογεί Ελληνίδες τραγουδίστριες

 



Κάποια στιγμή θα πρέπει στα σοβαρά οι δικοί του άνθρωποι να τον συμβουλεύσουν ότι δεν κάνει για πολιτικός, κάνει για άλλα πράγματα!!

Στο στούντιο κάποιου youtuber Fipster φιλοξενήθηκε ο ινφλουένσερ Στέφανος Κασσελάκης και φαίνεται πως δεν αρνήθηκε ένα challenge που του προτάθηκε.

Συγκεκριμένα, ο Κασσελάκης ακολούθησε ένα γνωστό trend του TikTok, στο οποίο οι χρήστες της πλατφόρμας βαθμολογούν πρόσωπα διαφόρων κατηγοριών. Ο τομέας που «έπαιξε» ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν οι Ελληνίδες τραγουδίστριες.

Στο βίντεο με τον Fipster - Φίλιππο Ιωάννου εμφανίζονται μεταξύ άλλων τα πρόσωπα της Μαρίνας Σάττι, της Κατερίνας Στικούδη, της Κατερίνας Λιόλιου, της Ελένης Φουρέιρα (την οποία και τοποθέτησε στην πρώτη θέση), ενώ λίγο πριν το τέλος φαίνεται πως υπήρξε κάποιο κόλλημα και δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το βίντεο επιτυχώς, με την Καλομοίρα να μένει... ξεκρέμαστη.

O Fipster διάθετει αρκετές σειρές εκπομπών στο κανάλι του στο YouTube, ωστόσο το στούντιο στο οποίο φαίνεται να γυρίστηκε το βίντεο με τον Στέφανο Κασσελάκη είναι για την εκπομπή «Θάρρος ή Αλήθεια». Πάντως, ο ίδιος δεν έχει γνωστοποιήσει μέχρι στιγμής πότε θα δημοσιευθεί το βίντεο με το νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη.


Δείτε το βίντεο



Η θέση της Ελλάδας ως προς το ζήτημα της αναγνώρισης του Παλαιστινιακού Κράτους

 




  1. Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στην εφαρμογή των ψηφισμάτων του συμβουλίου ασφαλείας για λύση δύο κρατών, με πρωτεύουσα του παλαιστινιακού κράτους στην ανατολική Ιερουσαλήμ και στα σύνορα προ του 1967.
  2. Η Ελλάδα, ως στάση αρχής, υπερψήφισε τα ψηφίσματα στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ που αφορούν την Παλαιστίνη, ιδίως δε την ενισχυμένη συμμετοχή της στην γενική συνέλευση.
  3. Αυτό που σήμερα προέχει είναι η άμεση διακοπή των εχθροπραξιών, η απελευθέρωση των ομήρων και η απρόσκοπτη διοχέτευση ανθρωπιστικής βοήθειας.
  4. Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους εντάσσεται στην υπό εξέλιξη ειρηνευτική διαδικασία στο πλαίσιο της συνολικής πολιτικής λύσης στο μεσανατολικό.


Διάθεση δωρεάν διαδικτυακών μαθημάτων κατάρτισης ψηφιακών δεξιοτήτων για τους πολίτες

 



Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με σκοπό να ανταποκριθεί στους στόχους που έχουν τεθεί στο  πλαίσιο της Ψηφιακής Δεκαετίας για την κατάρτιση 20 εκατ. ειδικών ΤΠΕ στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2030, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την εταιρεία τεχνολογίας Oracle Ελλάς για τη δωρεάν  κατάρτιση 2.500 πολιτών σε τεχνολογίες αιχμής.

  • Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο της συνεργασίας, προβλέπεται η ενίσχυση πολιτών με τεχνολογικό υπόβαθρο μεσαίας ή υψηλής εξειδίκευσης σε τεχνολογίες αυξημένης ζήτησης στην αγορά εργασίας, ώστε να ενδυναμωθεί η εγχώρια δεξαμενή ταλέντων (pool of talent) σε αναδυόμενες τεχνολογίες.  
  • Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μέσω της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, θα έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 40 μαθήματα ασύγχρονης (on demand) κατάρτισης, σε 16 θεματικές ενότητες, συνολικής διάρκειας 250 ωρών.
  • Οι εκπαιδευτικές ενότητες αφορούν σε τεχνολογίες αιχμής, όπως τεχνολογίες υπολογιστικού νέφους, Τεχνητής Νοημοσύνης, ανάπτυξης κινητών εφαρμογών κ.α. Η διάθεση των πρώτων μαθημάτων αναμένεται να ξεκινήσει εντός του καλοκαιριού 2024. 
  • Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μαθήματα θα ανανεώνονται κατά τη διάρκεια της τριετούς συνεργασίας, ενώ μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισης ο εκπαιδευόμενος με τη συμμετοχή σε εξετάσεις, θα μπορεί να λάβει σχετική πιστοποίηση.  

Η πρωτοβουλία αυτή καθιστά την Ελλάδα την πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου  προσφέρονται δωρεάν μαθήματα από την Oracle που αφορούν στην κατάρτιση για προχωρημένες και εξειδικευμένες ψηφιακές δεξιότητες, καθώς αντίστοιχα μαθήματα στη  διεθνή αγορά διατίθεται με κόστος.  




Σύστημα Εργάνη: νέο ρεκόρ νέων θέσεων εργασίας


 


Την καλύτερη επίδοση από το 2001 και μετά κατέγραψε το φετινό Απρίλιο το σύστημα Εργάνη, καθώς διαπιστώθηκε ότι δημιουργήθηκαν 132.352 νέες θέσεις εργασίας, που έφτασαν τις 188.587 στο α’ τετράμηνο της χρονιάς!

  • Με την προσθήκη ότι οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης ξεχώρισαν σημαντικά, στοιχείο που δείχνει ότι οι εργοδότες επιθυμούν προσλήψεις μόνιμου και όχι έκτακτου προσωπικού πια, η επίδραση της θερινής τουριστικής περιόδου είναι και πάλι καθοριστική και έχει ως αποτέλεσμα οι προσλήψεις κατά το συγκεκριμένο μήνα, να ανέλθουν στις 354.231, περισσότερες κατά 44.907, συγκριτικά με τις 309.324 που είχαν καταγραφεί τον ίδιο μήνα πριν από ένα έτος.
  • Πρόκειται για τον τρίτο σερί μήνα όπου το ισοζύγιο με τις ροές απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα είναι θετικό. Μόνο που συγκριτικά με τις 24.542 θέσεις που δημιουργήθηκαν τον Φεβρουάριο και τις 63.689 του Μαρτίου, διαπιστώνεται ότι τον Απρίλιο οι 132.352 συνιστούν υπερδιπλασιασμό της θετικής απόδοσης της αγοράς εργασίας.


Ταξιδιωτικές εισπράξεις: άνοδος 28,2% το πρώτο τρίμηνο

 


Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2024, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο εμφάνισε πλεόνασμα 366,6 εκατ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 293,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

  • Αύξηση κατά 207,0 εκατ. ευρώ (28,2%) παρουσίασαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 942,0 εκατ. ευρώ, ενώ αύξηση κατά 133,7 εκατ. ευρώ (30,3%) παρατηρήθηκε και στις ταξιδιωτικές πληρωμές, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 575,4 εκατ. ευρώ.
  • Η άνοδος των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλεται στην αύξηση της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης κατά 24,5%, καθώς και στην αύξηση της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι κατά 3,4%.
  • Οι καθαρές εισπράξεις από την παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών αντιστάθμισαν κατά 4,4% το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών και συνέβαλαν κατά 30,2% στο σύνολο των καθαρών εισπράξεων από υπηρεσίες.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2024, η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση αυξήθηκε κατά 24,5% και διαμορφώθηκε σε 2.332,5 χιλ. ταξιδιώτες, έναντι 1.874,2 χιλ. ταξιδιωτών την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

  • Ειδικότερα, η ταξιδιωτική κίνηση μέσω αεροδρομίων αυξήθηκε κατά 24,6%, ενώ αυτή μέσω οδικών συνοριακών σταθμών κατά 25,7%.
  • Κατά την επισκοπούμενη περίοδο, η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ΕΕ-27 διαμορφώθηκε σε 1.187,1 χιλ. ταξιδιώτες, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 32,1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, ενώ η ταξιδιωτική κίνηση από τις λοιπές χώρες αυξήθηκε κατά 17,4% και διαμορφώθηκε σε 1.145,4 χιλ. ταξιδιώτες.


Πάλι βλακεία είπε ο Σπηλιωτόπουλος προκαλώντας : Στην Χαμάς υπάρχουν ακραίοι και μη ακραίοι τρομοκράτες

 


Πάλι βλακεία είπε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, στην προσπάθεια του να δείξει ότι ταιριάζει απόλυτα στον θίασο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας με λάθος τρόπο τον επικοινωνιολόγο, και με αποτέλεσμα να κάνει μεγαλύτερο κακό στον ινφλουένσερ Κασσελάκη.

Στη Χαμάς αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων που δεν έχουν πιστέψτε μας καμία σημασία γιατί είναι "Άρτζι, Μπούρτζι και λουλάς" από ένα που νομίζει ότι είναι επικοινωνιολόγος.

Ο σύμβουλος επικοινωνίας λοιπόν του ινφλουένσερ Στέφανου Κασσελάκη, Άρης Σπηλιωτόπουλος, με αφορμή το ταξίδι του Κασσελάκη στην Παλαιστίνη και τις δηλώσεις τουγια την τρομοκρατική οργάνωση και την ανασκευή που έκανε μετά την αντίδραση του πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, είπε να τοποθετηθεί λέγοντας μετά το παγωτό που σκοτώνει και άλλη βλακεία.

Σύμφωνα με όσα είπε στον ΣΚΑΙ ο κ. Σπηλιωτόπουλος «δεν υπάρχει ανασκευή καμίας δήλωσης (σ.σ. από τον Στέφανο Κασσελάκη). Αυτό που είπε είπε είναι αυτό που λέμε όλοι μας μεταξύ μας ότι σε κάθε οργάνωση, ακόμα και στον πυρήνα μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, υπαρχουν εξτρεμιστές και μη εξτρεμιστές. Όταν τα ηνία παίρνουν οι ακραίοι δυστυχώς αυτά που λέμε casualties αυξάνονται»

«Δηλαδή στη Χαμάς δεν είναι όλοι τρομοκράτες;» κλήθηκε να διευκρινίσει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και απάντησε «εντός της Χαμάς υπάχουν μόνο τρομοκρατές, αλλά υπάρχουν ακραίοι και μη ακραίοι. Έτσι ήταν παλαιότερα οι τρομοκρατικές οργανώσεις και έτσι θα είναι».

Απολαύστε την νέα ΒΛΑΚΕΙΑ :






Πρόστιμο 395.125 ευρώ σε πολυεθνική εταιρεία για αθέμιτη κερδοφορία

 


Mε απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 395.125 ευρώ στην πολυεθνική εταιρεία «HENKEL ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε».

  • Έπειτα από ελέγχους που διενήργησε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι υπήρξε παράβαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023 σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας. Η παράβαση αφορά καθαριστικά προϊόντα (απορρυπαντικά και άλλα) ευρείας κατανάλωσης.
  • Όπως προέκυψε από τη διενέργεια επισταμένων ελέγχων, το περιθώριο μικτού κέρδους της εταιρείας ήταν μεγαλύτερο απ’ αυτό που ορίζει η σχετική νομοθεσία. Το συνολικό όφελος που θα αποκόμιζε η εταιρεία ανέρχεται σε 197.561,54 ευρώ. Επομένως το πρόστιμο ορίζεται στο διπλάσιο του προσδοκώμενου οφέλους για το σύνολο των προϊόντων για τα οποία διαπιστώθηκε παράβαση σύμφωνα με το νόμο.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε σχετικά:

  • «Η μάχη με την ακρίβεια συνεχίζεται με αδιάκοπη ένταση και αποφασιστικότητα. Όποιος παραβιάζει το νόμο για την αθέμιτη κερδοφορία εντοπίζεται και τιμωρείται με βαριά πρόστιμα.
  • Τα πρόστιμα επιβάλλονται, δημοσιοποιούνται και εισπράττονται χωρίς καμία εξαίρεση όσο μεγάλες εταιρίες και αν αφορούν ακόμη και πολυεθνικές. 
  • Δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειες αντιμετώπισης του πληθωρισμού και της στήριξης των νοικοκυριών απέναντι στην ακρίβεια».


Ηγετική η θέση της Ελλάδας όσον αφορά τη διείσδυση της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας


 

Από την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο Power Summit 2024 – Lights On:

  • Η Ελλάδα κατέχει πλέον ηγετική θέση παγκοσμίως όσον αφορά τη διείσδυση της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας. Είμαστε τέταρτοι στον κόσμο, αν συμπεριλάβετε τις μικρότερες χώρες που εισάγουν κυρίως ηλεκτρική ενέργεια. Δεύτεροι στον κόσμο, αν δεν τις συμπεριλάβετε, και μόνο η Δανία έχει μεγαλύτερη διείσδυση ηλεκτρικής ενέργειας από αιολική και ηλιακή ενέργεια. Αυτό είναι ένα αρκετά αξιοσημείωτο επίτευγμα και συνέβη μάλλον γρήγορα.
  • Αυτή η αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου μετασχηματισμού του συστήματος. Το 2023 διπλασιάσαμε τις επενδύσεις στα δίκτυά μας σε σχέση με τον μέσο όρο των ετών μεταξύ 2020 και 2022, ο οποίος με τη σειρά του ήταν 50% υψηλότερος από ό,τι ήταν την περίοδο μεταξύ 2012 και 2019. Επενδύουμε στην αντλησιοταμίευση. Πραγματοποιήσαμε δύο δημοπρασίες για μπαταρίες σε κλίμακα δικτύου. Εξετάζουμε, και πάλι, και η ΔΕΗ έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό, τους υδροηλεκτρικούς μας πόρους, αναγνωρίζοντας ότι η συνετή διαχείριση του νερού μπορεί να βοηθήσει αφενός στην εξισορρόπηση του δικτύου, αλλά και στην ενίσχυση της ανθεκτικότητάς μας έναντι της κλιματικής κρίση. Εγκαθιστούμε, επιτέλους, έξυπνους μετρητές.
  • Η Πράσινη Συμφωνία πρέπει να συνυπάρχει με άλλα επείγοντα ζητήματα. Βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της κλιματικής κρίσης εδώ. Στην Ελλάδα, πέρυσι, δεν βιώσαμε μόνο καύσωνες και πυρκαγιές -είμαστε συνηθισμένοι στις πυρκαγιές- αλλά για πρώτη φορά βιώσαμε σε αυτή την κλίμακα και ιδιαίτερα καταστροφικές πλημμύρες. Όλα αυτά συνέβησαν μέσα σε διάστημα λίγων μηνών. Υπάρχει επίσης μια θεμελιώδης ασυνέχεια στο πλαίσιο της Πράσινης Συμφωνίας, μεταξύ των κονδυλίων που διατίθενται για την άμβλυνση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής -και δικαίως, δεδομένων των πολύ μεγάλων φιλοδοξιών μας να γίνουμε κλιματικά ουδέτεροι έως το 2050-, και των πόρων που έχουν δεσμευτεί για την προσαρμογή. Διότι όταν λαμβάνουν χώρα φυσικές καταστροφές, δεν μπορώ απλώς να πάω στους αγρότες και να τους μιλήσω για την προοπτική της γεωργίας ακριβείας και την αντικατάσταση των τρακτέρ τους με ηλεκτρικά τρακτέρ. Χρειάζονται στήριξη. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης θα απαιτήσει επίσης σημαντική προσαρμογή της χρηματοδότησης τα επόμενα χρόνια.