Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Alco: Μπροστά με 7,3% η ΝΔ


 

Προβάδισμα 7,3 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στη νέα δημοσκόπηση της Alco που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Alco: Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 30,3%, 

έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ,  διαφορά 7,3 ποσοστιαίων μονάδων. 

Αναλυτικά:

ΝΔ: 30,3%

ΣΥΡΙΖΑ: 23%

ΠΑΣΟΚ: 11,4%

ΚΚΕ: 5,2%

Ελληνική Λύση 4,9%

Σε κάθε περίπτωση, οφέλη από το θέμα των υποκλοπών δεν καρπώνονται ούτε ο αμετανόητος και ένοχος ΣΥΡΙΖΑ που το έστησε, ούτε το ΠΑΣΟ που έχει εμπλεκόμενο τον αρχηγό του που δεν ομολογεί γιατί τον παρακολουθούσαν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την δημοσκόπηση, χάνει ψηφοφόρους προς το ΠΑΣΟΚ κυρίως σε ποσοστό 8%, 4% πάει προς το ΜέΡΑ25, 2% προς ΝΔ και ΚΚΕ, ενώ επίσης 12% οδεύει προς τους αναποφάσιστους.


Μια μεγάλη «πληγή» στη συνείδηση της κοινής γνώμης είναι ο θεσμός της Δικαιοσύνης καθώςτο 67% δηλώνει ότι δεν λειτουργεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Αρνητική εικόνα έχει και το 53% για τη λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών.

Το 44% δηλώνει ότι δεν χρησιμοποιεί το καλάθι του νοικοκυριού, έναντι 28% που δηλώνει ότι το χρησιμοποιεί πολλές φορές.

Επίσης το 36% βρίσκουν εύκολα τις πληροφορίες για τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο καλάθι του νοικοκυριού,

Το καλάθι του νοικοκυριού φαίνεται πάντως να πετυχαίνει το στόχο του συγκρατώντας τις τιμές «αρκετά», όπως πιστεύει το 28%, «πολύ» όπως λέει το 4%, «λίγο» όπως εκτιμά το 17%, ενώ «καθόλου» απαντά το 35%.

Επίσης το 49% θα ήθελε και παραπάνω προϊόντα να συμπεριληφθούν σε αυτό.



Γελοίος και αμετανόητος ο Τσίπρας καταθέτει νέα επερώτηση για την απάτη που έστησε με τις υποκλοπές

 



Είναι ένας τραγικός, αμετανόητος και γελοίος πολιτικός απατεώνας που δεν νιώθει, δεν καταλαβαίνει, δεν τον ενδιαφέρει η ξεφτίλα, αρκεί να κάνει κακό στον Μητσοτάκη.

Μετά από κάθε φύλλο του Documento ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας που πέρασε ποτέ από την χώρα, καταθέτει και μία ερώτηση στον πρωθυπουργό και περιμένει να του απαντήσει, στις γελοιότητες και στην στημένη απάτη που ο ίδιος του έστησε μαζί με ξένα και εγχώρια συμφέροντα που τον έχουν υποχείριο.

Με τον τομεάρχη δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Μαντζουράνη να ομολογεί ότι σπιλώνουν και πετάνε λάσπη στον πρωθυπουργό χωρίς να υπάρχει ούτε ένα στοιχείο, με την Θεανώ Φωτίου να ομολογεί ότι πίσω απο τον Τσίπρα και τον Βαξεβάνη κρύβονται επιχειρηματικά συμφέροντα, ο Τσίπρας που αποκαλύφθηκε, συνεχίζει να ξεφτιλίζεται κάθε μέρα και περισσότερο.



Η Ελλάδα πρέπει να τελειώνει μαζί του μια για πάντα, οι πολίτες πρέπει να τον τελειώνουν πολιτικά για να ξεβρωμίσει ο τόπος.



Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων

 



Σε μία εποχή διεθνούς αστάθειας, πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης αλλά και ανοιχτών απειλών στα σύνορά μας, η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων γίνεται Ημέρα ολόκληρης της Ελλάδας και όλων των Ελλήνων. Ευκαιρία εθνικής συσπείρωσης και αυτοπεποίθησης, αλλά και απόδοσης τιμής στους διαχρονικούς φρουρούς της ανεξαρτησίας και της προόδου της χώρας.

Η πατρίδα μας υποδέχεται, φέτος, τη γιορτή των ενστόλων της ισχυρότερη παρά ποτέ. Με αναβαθμισμένη την αμυντική της ασπίδα, απλωμένο παντού το διπλωματικό δίκτυο των συμμαχιών της. Και την οικονομία της σε ανάπτυξη, να στηρίζει το εισόδημα των πολιτών απέναντι στην εισαγόμενη ακρίβεια, σε μία ακόμη κρίση από την οποία θα βγούμε νικητές.

Τιμούμε, σήμερα, εκείνες και εκείνους που τιμούν το εθνόσημο σε στεριά, θάλασσα και αέρα, μέρα και νύχτα. Απαντώντας με ετοιμότητα στην προκλητικότητα και με επιφυλακή σε κάθε επιβουλή. Γυρίζουμε την πλάτη στους λίγους που αμφισβητούν την αμυντική θωράκιση της πατρίδας. Και βαδίζουμε σταθερά στον δρόμο που δείχνει η Υπέρμαχος Στρατηγός αλλά και η παράδοσή μας.

Η 21η Νοεμβρίου είναι ημέρα δημόσιας ευγνωμοσύνης στους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία του τόπου μας. Και, ταυτόχρονα, σημείο συνάντησης της εθνικής ενότητας και της εθνικής αποφασιστικότητας.

Εύχομαι υγεία και δύναμη στις γυναίκες και στους άνδρες που υπηρετούν την Ελλάδα σε όλα τα μέτωπα, με αφοσίωση, θάρρος και αυταπάρνηση.

Ο λαός μας είναι υπερήφανος γι’ αυτούς. Χρόνια πολλά!





Συνεχίζει ο Ανδρουλάκης να μην ομολογεί γιατί τον παρακολουθούσαν και κάνει κριτική


 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν καταλαβαίνει, η καταλαβαίνει πολύ καλά και είναι σε δύσκολη θέση, ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να ομολογήσει γιατί τον παρακολουθούσαν, να ομολογήσει τι έκανε και να μην φτάσει η ημερομηνία των εκλογών με αυτή την ρετσινιά επάνω του.

Στην νέα του παρέμβαση, ο Νίκος Ανδρουλάκης στην αίθουσα «Ελληνικός Κόσμος»,  ήταν ευκαιρία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να ομολογήσει γιατί τον παρακολουθούσαν ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός και αντί αυτού σημείωσε πως το κλίμα έχει πλέον αλλάξει παρότι στην αρχή υπήρξε διάθεση να αποδομηθεί και να περιθωροποιηθεί η δική του καταγγελία. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως «ο θεσμικός ρόλος που επιλέξαμε είχε τελικά αποτέλεσμα», τονίζοντας ότι ο παρακρατικός βραχίονας θα καμφθεί. Λόγο έκανε μάλιστα για τις λίστες με τα ονόματα που έχουν δημοσιευτεί, καλώντας όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα να απευθυνθούν στη Δικαιοσύνη, όπως έπραξε ο ίδιος, αλλά η διαφορά είναι ότι ο ίδιος το έκανε για να προλάβει τις εξελίξεις που θα τον εμφάνιζαν κατηγορούμενο για αυτό που έκανε.

Η Κυβέρνηση λέει ο ίδιος, γνωρίζοντας ότι έρχεται ευρωπαϊκή καταδίκη, έφερε ένα σχέδιο νόμου, που παρά τα όποια θετικά στοιχεία, δεν θίγει επί της ουσίας τον πυρήνα των σοβαρών παθογενειών του συστήματος. Εξακολουθεί να λείπει κάθε διάθεση λογοδοσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, προανήγγειλε το «όχι» της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση για τις αλλαγές στην ΕΥΠ, αντί να δείξει σοβαρότητα και ότι έβαλε μυαλό. Όπως είπε, τα δύο βασικά σημεία κριτικής αφορούν τη τριετία που πρέπει να παρέλθει για την ενημέρωση του παρακολουθούμενου και την μη εμπλοκή της ΑΔΑΕ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σχολίασε πως πρέπει να ενισχυθεί η ανεξάρτητη αρχή -η οποία ανέδειξε και την δική του περίπτωση-, ενώ τόνισε πως είναι σημαντικό ο χρόνος ελέγχου της παρακολουθήσης να μην ταυτίζεται με έναν εκλογικό κύκλο. 

Ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε από το βήμα της συνέντευξης τύπου, την κατάργηση της αντισυνταγματικής - όπως την χαρακτήρισε - διάταξης που απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ενημερώνει, τους παρακολουθούμενους για λόγους εθνικής ασφαλείας και μάλιστα αναδρομικά, την πλήρη αιτιολόγηση της άρσης του απορρήτου στην σχετική εισαγγελική διάταξη ώστε να μπορεί να ελεγχθεί η νομιμότητά της, την αποκοπή της ΕΥΠ από το πρωθυπουργικό γραφείο, την τελική απόφαση για την παρακολούθηση για λόγους εθνικής ασφαλείας, να λαμβάνει Τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών και να γνωστοποιείται με πλήρη στοιχεία αμέσως στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, ώστε ο έλεγχος να είναι ουσιαστικός.

Υπογράμμισε πως, είναι προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ, οι ανεξάρτητες αρχές που έφτιαξε το κόμμα την εποχή της διακυβέρνησης του για να ενισχύσει τη Δημοκρατία, τη λογοδοσία και τη διαφάνεια, να έχουν ισχυρές αρμοδιότητες για να διασφαλίζουν όλα αυτά τα οποία οδηγούν την Ελλάδα σε μια ευρωπαϊκή θεσμική κανονικότητα.

Όπως είπε, έχει ήδη προτείνει, η Ελληνική Βουλή και ο κ. Τασούλας να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να δοθούν απαντήσεις και για όσα πρόσωπα λέγεται ότι επίσης παρακολοθούσε η ΕΥΠ. «τον προτρέπω να το κάνει εντός της εβδομάδας- προκειμένου να υπάρξει έλεγχος των κινητών τηλεφώνων όλων των Βουλευτών και των συνεργατών τους, όπως ακριβώς υπάρχει αυτή η δυνατότητα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Να πάψουν να υπάρχουν φήμες, υποψίες και ο πολιτικός κόσμος να είναι όμηρος αυτής της κατάστασης».

Επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι το ζήτημα των υποκλοπών δεν είναι προσωπικό ζήτημα, αλλά αξιακό, αλλά στην περίπτωση του υπενθυμίζουμε ότι είναι προσωπικό, κάτι έκανε και δεν το ομολογεί και αυτό το γνωρίζει η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

«Μέσα σε αυτό το κλίμα, είναι απολύτως σαφές ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να επιταχύνει τις διαδικασίες, να ξέρουμε όλη την αλήθεια πριν τις εκλογές και ο Πρωθυπουργός να ακολουθήσει το μοναδικό δρόμο που του απομένει. Οι εκλογές να γίνουν σε καθαρό τοπίο, χωρίς σκιές. Και αυτό είναι η ευθύνη του». Όπως ευθύνη του προσθέτουμε είναι να ομολογήσει τώρα πρίν τις εκλογές γιατί τον παρακολουθούσαν, ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός τι έκανε παρά τις συνέπειες των πράξεων του.

Επιπλέον, υπογράμμισε, «τριετείς προθεσμίες και αναδρομικότητα για την ενημέρωση των παρακολουθούμενων, δεν νοούνται, αν θέλουμε να έχουμε καθαρό τοπίο προεκλογικά. Τα αποκαλυπτήρια του παρακρατικού μηχανισμού της αυλής του Μαξίμου και πρέπει να γίνουν και αυτό είναι ένα ελάχιστο οφειλόμενο προς τους πολίτες», όπως οφείλει και ο ίδιος ο Ανδρουλάκης να πει την αλήθεια και να σταματήσει να κρύβεται.




Aνάπτυξη 5,6% για το φέτος και 1,8 για το 2023 - Μειώνεται το χρέος

 


Aνάπτυξη 5,6% για φέτος και 1,8% για το 2023, περιλαμβάνει το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στην Βουλή. 

Ο δε, πληθωρισμός αναμένεται να διαμορφωθεί φέτος στο 9,9% φέτος και 5% το 2023.

Ο προϋπολογισμός προβλέπει επιβράδυνση της ιδιωτικής κατανάλωσης σε 1% από 7,2% φέτος και αύξηση των επενδύσεων κατά 15,5% αντιστοίχως, έναντι 10% φέτος. Οι εξαγωγές προβλέπεται να διαμορφωθούν από το 9,7% το 2022 σε μόλις στο 1% το 2023.

Το δημοσιονομικό έλλειμμα αναμένεται να είναι λίγο χαμηλότερο για φέτος και θα φτάσει στο 4,1% του ΑΕΠ από 4,4% του ΑΕΠ που προέβλεπε το προσχέδιο ενώ το πρωτογενές έλλειμμα θα φτάσει το 1,6% του ΑΕΠ. Για το 2023 το δημοσιονομικό έλλειμμα αναμένεται στο 2% του ΑΕΠ και το πρωτογενές πλεόνασμα σε 0,7% του ΑΕΠ αντίστοιχα.

Η βελτίωση του δημοσιονομικού αποτελέσματος αποδίδεται στη μείωση του δημοσιονομικού κόστους των μέτρων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης (από 2,3% του ΑΕΠ το 2022 σε 0,6% το 2023), την ελαχιστοποίηση των μέτρων στήριξης της υγειονομικής κρίσης (από 2,1% του ΑΕΠ το 2022 σε 0,1% το 2023), τις φιλικές προς την ανάπτυξη δημοσιονομικές παρεμβάσεις (από 0,1% του ΑΕΠ το 2022 σε 1,9% το 2023) καθώς και την συγκρατημένη αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας (από 5,6% το 2022 σε 1,8% το 2023).

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα μέτρα στήριξης το σύνολο των ενεργειακών παρεμβάσεων για φέτος εκτιμάται σε περίπου 10,7 δισ. ευρώ το 2022, εκ των οποίων 4,8 δισ. ευρώ (2,3% του ΑΕΠ) επηρεάζουν το δημοσιονομικό αποτέλεσμα και 5,9 δισ. ευρώ χρηματοδοτείται από τα επιπλέον έσοδα του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης.

Το δημοσιονομικό κόστος των παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και λοιπών άλλων δημοσιονομικών παρεμβάσεων ανέρχεται σε 4,7 δισ. ευρώ το 2022 (2,2% ΑΕΠ), το οποίο είναι μειωμένο σε σχέση με πέρυσι και αφορά κυρίως επέκταση μέτρων που είχαν αποφασιστεί κατά τα πρώτα χρόνια εμφάνισης της πανδημίας.

Επιπλέον, για το έτος 2023 προβλέπεται η διάθεση πόρων ύψους 8,3 δισ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και 7 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, εκ των οποίων 3,6 δισ. ευρώ από το σκέλος των επιχορηγήσεων, στο οποίο έως σήμερα έχουν ενταχθεί 440 έργα και εμβληματικές επενδύσεις ύψους 13,7 δισ. ευρώ.

Για το έτος 2023, το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω στο 2,0% του ΑΕΠ ενώ αναμένεται και επιστροφή σε πρωτογενές αποτέλεσμα κατά 0,7% του ΑΕΠ.

Το δημόσιο χρέος (της Γενικής Κυβέρνησης) προβλέπεται να διαγράψει ραγδαία μείωση, κατά 25 εκατοστιαίες μονάδες από 194,5% το 2021 σε 168,9% φέτος και στο 159,3% του ΑΕΠ το 2023. Σε απόλυτα μεγέθη το χρέος αυξάνεται από 353,4 το 2021 σε 355 δις ευρω το 2022, ενώ το 2023 αυξάνεται στα 357 δις ευρώ

Το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να συρρικνωθεί περαιτέρω και να διαμορφωθεί σε 12,7%, έναντι 13,9% που προβλεπόταν στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και 14,2% στον Προϋπολογισμό του 2022.



Άθλιο παραλήρημα του "προέδρου" των Σύρων για την "Κιβωτό του Κόσμου" για λίγα λεπτά δημοσιότητας

 


Ένα ζευγάρι Σύρων εμφανίστηκε στην Κιβωτό του Κόσμου ζητώντας πίσω τα παιδιά του, χωρίς να λένε σε κανένα ποιος είναι ο λόγος που τους τα πήραν.

Μαζί τους ήταν και κάποιος Ανουάρ Μπάκρι, που δηλώνει γενικός γραμματέας της Ένωσης Σύρων Ελλάδος και βρέθηκε στον Κολωνό μαζί με γονείς, από τους οποίους είχαν απομακρυνθεί τα τέσσερα παιδιά τους και για λόγο που δεν γνωρίζουμε.

Οι γονείς των παιδιών που με εισαγγελική παραγγελία τους έχουν πάρει τα παιδιά, μαζί με τον με τον Μπακρί βρέθηκαν έξω από το κτήριο και έσπασαν την πόρτα χωρίς να συλληφθούν, ζητώντας να επιστρέψουν τα τέσσερα παιδιά. «Τα παιδιά μας! Τα παιδιά μας θέλουμε να δούμε, τα έχουν φυλακή!» είπε ο Ανουάρ Μπάκρι χωρίς να λέει σε κανένα γιατί βρίσκονται στην δομή.

Σε ερώτηση γιατί έχουν απομακρυνθεί τα παιδιά ο Μπάκρι δεν είπε αντίθετα άρχισε να βρίζει «για τον κακό τους τον καιρό, για να τα πουλήσουν. Υιοθεσίες εκεί είναι όλη η ιστορία. Για να τα πουλήσουν με εκατομμύρια. Ιδιόκτητο είναι το κτήριο αυτού του σατανά του Παπανικολάου αυτό το κτήριο, πού τα βρήκε τα λεφτά; Θα τα πούμε όλα κάποια στιγμή δεν θα αφήσουμε τίποτα να μην βγει στο φως». Οπως είπε ο Σύριος, τα τέσσερα παιδιά δεν γνωρίζονται μεταξύ τους «τους έχουν χωρίσει, δύο στην Καλαμάτα και τα πλάκωσαν στο ξύλο, του ενός του σπάσανε το χεράκι. Γ@@@ την πίστη τους! Αυτοί δεν έχουν πίστη είναι πίστη του σατανά, γι αυτό βρίζω. Είναι απίστευτα πράγματα αυτά. Πού βρισκόμαστε στη ζούγκλα; Είπαμε σεβόμαστε τη χώρα που μας φιλοξενεί αλλά όχι να μας πάρουν τα χέρια μας…».

«Μας πήραν τα παιδιά μας, μας τα χτυπάνε, τα βιάζουνε» είπε ο Ανουάρ Μπάκρι χωρίς να καταθέσει ούτε ένα στοιχείο και χωρίς να έχει απευθυνθεί στην δικαιοσύνη και μάλιστα είπε πώς τα είχαν σε κλουβιά για παπαγάλους.



Η κυβέρνηση αντικαθιστά την διοίκηση στην Κιβωτό μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο

 


Την απομάκρυνση του πατέρα Αντώνιου και της συζύγου του από τη διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε στη σύσκεψη αποφασίστηκε η άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της Κιβωτού του Κόσμου. Η απόφαση αυτή ελήφθη, όπως διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου, χάρη σε διάταξη που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Υπενθυμίζεται ότι, πέραν του πατρός Αντωνίου, η Κιβωτός διοικείται από ένα 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο, του οποίου προΐστατο η πρεσβύτερα Σταματία Γεωργαντή.

Ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε ότι έχουν υπάρξει αλλαγές για την ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής

στη μείωση του χρόνου που απαιτείται μέχρι την ένταξη στο εθνικό μητρώο αναδοχής

στη θέσπιση του επιδόματος αναδοχής από 325 έως 1.200 ευρώ τον μήνα

στη διεύρυνση των ηλικακών ορίων. Από 30-60 ετών τώρα είναι 25-75 έτη με μέγιστη διαφορά του αναδόχου με το παιδί τα 50 έτη

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με τις αλλαγές που έχουν γίνει «το 40% των παιδιών που ήταν στα ιδρύματα το 2019, είναι τώρα σε ανάδοχες οικογένειες». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για σοβαρές καταγγελίες για ένα ευαίσθητο θέμα όπως τα παιδιά τονίζοντας ότι «χρειάζεται πλήρης διερεύνηση των καταγγελιών από τις αρχές, δεν χρειάζεται αδιαφορία ούτε και κωλυσιεργία».

«Η ΕΛΑΣ συνδράμει στην έρευνα και εφόσον υπάρχουν εγκληματικές πράξεις οι υπαίτιοι θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη χωρίς διακρίσεις» τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης. Η προσοχή όλων μας είναι στραμμένη στην ασφάλεια των παιδιών που διαμένουν στην Κιβωτό του Κόσμου. Πρέπει να έχουν προστασία ό,τι εξέλιξη και να έχει η υπόθεση» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απαντώντας, δε, σε νέα ερώτηση για το θέμα ο κ. Οικονόμου είπε ότι «ναι μεν η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης αλλά προτεραιότητα είναι το πώς θα εξασφαλιστεί η λειτουργία της δομής για τα παιδιά που ζουν εκεί. Η δομή λειτουργούσε κατά 95% με χορηγίες ιδιωτών και ενδεχομένως να υπάρχει ένας κλονισμός στη σχέση αυτή. Η κυβέρνηση οφείλει να μην διακινδυνεύσει την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της δομής όσον αφορά τα παιδιά. Αυτό με τις παρούσες συνθήκες η κυβέρνηση αξιολογεί ότι δεν μπορεί να γίνει και γι' αυτό με τις διατάξεις του 2022 ελήφθη η απόφαση.

Διευκρίνισε, επίσης, ότι η απόφαση αυτή αφορά μόνο τη συγκεκριμένη δομή και όχι γενικά τις αντίστοιχες δομές

«Η κυβέρνηση αξιολογεί πολιτικά ότι όσο η υπόθεση αυτή ειναι σε εξέλιξη δεν εξασφαλίζει η παρούσα διοικήση την ομαλή λειτουργία της δομής για τα παιδιά που διαβιούν σε αυτή και γι' αυτό προχωρά στην αλλάγη βάσει των διατάξεων» απάντησε σε νέα ερώτηση ο Γιάννης Οικονόμου εξηγώντας ότι βάσει των διατάξεων που ψηφίστηκαν το 2022 η αντικατάσταση αυτή της διοίκησης έχει μάξιμουμ διάρκεια ενός έτους και κινείται παράλληλα με την εξέλιξη της υπόθεσης.




Διαμαντοπούλου και Φλωρίδης ξεφτιλίζουν τους κλινικά ηλίθιους Συριζαίους για οικογένεια Πιερακάκη


 

Δύο πρώην σοβαρά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που δεν έχουν πλέον σχέση με το ΠΑΣΟΚ Ανδρουλάκη, αναρτούν στο facebook για τους κλινικά ηλίθιους Συριζαίους και τα χυδαία δημοσιεύματα που αφορούν τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκο Πιερρακάκη, και την περιπέτεια της οικογένειάς τους κατά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Στην νέα χυδαιότητα των γελοίων Συριζαίων αναφέρονται με αναρτήσεις τους η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Γιώργος Φλωρίδης.

Η πρώην υπουργός κ. Διαμαντοπούλου καταδικάζει το δημοσίευμα και ζητά από την εφημερίδα «να αποκαταστήσει την αλήθεια, να ζητήσει συγγνώμη, αν θέλει να διατηρήσει την αξιοπιστία».

Ο πρώην υπουργός κ. Φλωρίδης κάνει λόγο για την «απόλυτη αποκτήνωση μιας εξαχρειωμένης Αριστεράς» και για την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να χτυπήσει τον υπουργό μέσω του περιστατικού.

Η ανάρτηση της Άννας Διαμαντοπούλου:

Οι Πολιτικοί είναι αυτοί που καθορίζουν την Πολιτική.

Όταν οι Πολιτικοί συλλήβδην απαξιώνονται, λοιδορούνται, καταδικάζονται και το χειρότερο πληγώνεται η οικογενειακή τους ζωή δεν πρέπει να αναρωτιόμαστε γιατί οι νέοι αλλά και οι σοβαροί άνθρωποι αποστρέφουν το πρόσωπο τους σταδιακά από την Πολιτική. Η ακραία κομματική αντιπαράθεση γίνεται φωτιά που καταπίνει ιδέες, ανθρώπους και απειλεί τη χώρα. Εμείς όλοι πρέπει να είμαστε η «πολιτική προστασία».

Μικρή ιστορία:

Μια τεράστια πυρκαγιά τυλίγει στις φλόγες μια ολόκληρη περιοχή, καίει δένδρα, σπίτια, αυτοκίνητα, εγκλωβίζει ανθρώπους, κλείνουν οι οδοί σωτηρίας ακόμα και προς την θάλασσα. Μια νεαρή κοπέλα με τη μητέρα της με τρία μωρά, τα δίδυμα κάτω του ενός έτους και το μεγάλο τριών ετών φτάνει απελπισμένες στη θάλασσα όπου ο καπνός δεν τους επιτρέπει να αναπνεύσουν. Μπαίνουν στη θάλασσα και βάζουν τα μωρά πάνω σε ένα βράχο, οι ώρες περνούν και η σωτηρία έρχεται από μια βάρκα του λιμενικού. Ο νεαρός πατέρας βρίσκεται για επαγγελματικό λόγο σε άλλη χώρα – βλέπει στις ειδήσεις την καταστροφή – ακούει για νεκρούς και δεν μπορεί να επικοινωνήσει με κανέναν. Θυμάμαι τη φωνή του με λυγμό, και ακόμα και στη θύμηση του γεγονότος. Τα χρόνια περνάνε. Η οικογένεια προσπαθεί να καλύψει τα τραύματα και της μάνας και του τρίχρονου αγοριού, ο νεαρός γίνεται υπουργός με μεγάλη αποδοχή όχι για τον λόγο ή τη ρητορική του δεινότητα, αλλά μόνο για το έργο του. Φυσικά, γι΄αυτό πρέπει να «τιμωρηθεί». Έτσι μέσα από τις πύρινες φλόγες μιας κομματικής επίθεσης χωρίς όρια, χωρίς ήθος, χωρίς ανθρώπινα χαρακτηριστικά η τραγική ιστορία του νεαρού ζευγαριού χρησιμοποιείται ως ένα «αποδεικτικό στοιχείο» για την ύπαρξη κακόβουλου λογισμικού για το θέμα των υποκλοπών.

Η εφημερίδα ΕΦΣΥΝ οφείλει να αποκαταστήσει την αλήθεια, να ζητήσει συγνώμη, αν θέλει να διατηρήσει την αξιοπιστία που ήταν το χαρακτηριστικό για χρόνια ορισμένων δημοσιογράφων και αρθρογράφων της. Αλλιώς αποδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι γίνεται εργαλείο – πετρέλαιο στην πυρκαγιά της κομματικής αντιπαράθεσης.

Η ανάρτηση της Άννας Διαμαντοπούλου:

Οι Πολιτικοί είναι αυτοί που καθορίζουν την Πολιτική.

Όταν οι Πολιτικοί συλλήβδην απαξιώνονται, λοιδορούνται, καταδικάζονται και το χειρότερο πληγώνεται η οικογενειακή τους ζωή δεν πρέπει να αναρωτιόμαστε γιατί οι νέοι αλλά και οι σοβαροί άνθρωποι αποστρέφουν το πρόσωπο τους σταδιακά από την Πολιτική. Η ακραία κομματική αντιπαράθεση γίνεται φωτιά που καταπίνει ιδέες, ανθρώπους και απειλεί τη χώρα. Εμείς όλοι πρέπει να είμαστε η «πολιτική προστασία».

Μικρή ιστορία:

Μια τεράστια πυρκαγιά τυλίγει στις φλόγες μια ολόκληρη περιοχή, καίει δένδρα, σπίτια, αυτοκίνητα, εγκλωβίζει ανθρώπους, κλείνουν οι οδοί σωτηρίας ακόμα και προς την θάλασσα. Μια νεαρή κοπέλα με τη μητέρα της με τρία μωρά, τα δίδυμα κάτω του ενός έτους και το μεγάλο τριών ετών φτάνει απελπισμένες στη θάλασσα όπου ο καπνός δεν τους επιτρέπει να αναπνεύσουν. Μπαίνουν στη θάλασσα και βάζουν τα μωρά πάνω σε ένα βράχο, οι ώρες περνούν και η σωτηρία έρχεται από μια βάρκα του λιμενικού. Ο νεαρός πατέρας βρίσκεται για επαγγελματικό λόγο σε άλλη χώρα – βλέπει στις ειδήσεις την καταστροφή – ακούει για νεκρούς και δεν μπορεί να επικοινωνήσει με κανέναν. Θυμάμαι τη φωνή του με λυγμό, και ακόμα και στη θύμηση του γεγονότος. Τα χρόνια περνάνε. Η οικογένεια προσπαθεί να καλύψει τα τραύματα και της μάνας και του τρίχρονου αγοριού, ο νεαρός γίνεται υπουργός με μεγάλη αποδοχή όχι για τον λόγο ή τη ρητορική του δεινότητα, αλλά μόνο για το έργο του. Φυσικά, γι΄αυτό πρέπει να «τιμωρηθεί». Έτσι μέσα από τις πύρινες φλόγες μιας κομματικής επίθεσης χωρίς όρια, χωρίς ήθος, χωρίς ανθρώπινα χαρακτηριστικά η τραγική ιστορία του νεαρού ζευγαριού χρησιμοποιείται ως ένα «αποδεικτικό στοιχείο» για την ύπαρξη κακόβουλου λογισμικού για το θέμα των υποκλοπών.

Η εφημερίδα ΕΦΣΥΝ οφείλει να αποκαταστήσει την αλήθεια, να ζητήσει συγνώμη, αν θέλει να διατηρήσει την αξιοπιστία που ήταν το χαρακτηριστικό για χρόνια ορισμένων δημοσιογράφων και αρθρογράφων της. Αλλιώς αποδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι γίνεται εργαλείο – πετρέλαιο στην πυρκαγιά της κομματικής αντιπαράθεσης.

Άννα Διαμαντοπούλου
23 ώρες πριν

Προσγείωση στην Αθήνα…
Kyriakos Pierrakakis

Η Πολιτική είναι η πυξίδα καλή ή κακή για κάθε χώρα.
Οι Πολιτικοί είναι αυτοί που καθορίζουν την Πολιτική.
Όταν οι Πολιτικοί συλλήβδην απαξιώνονται, λοιδορούνται , καταδικάζονται και το χειρότερο πληγώνεται η οικογενειακή τους ζωή δεν πρέπει να αναρωτιόμαστε γιατί οι νέοι αλλά και οι σοβαροί άνθρωποι αποστρέφουν το πρόσωπο τους σταδιακά από την Πολιτική. Η ακραία κομματική αντιπαράθεση γίνεται φωτιά που καταπίνει ιδέες, ανθρώπους και απειλεί την χώρα. Εμείς όλοι πρέπει να είμαστε η «πολιτική προστασία».
Μικρή ιστορία:
Μια τεράστια πυρκαγιά τυλίγει στις φλόγες μια ολόκληρη περιοχή , καίει δένδρα, σπίτια, αυτοκίνητα , εγκλωβίζει ανθρώπους , κλείνουν οι οδοί σωτηρίας ακόμα και προς την θάλασσα. Μια νεαρή κοπέλα με την μητέρα της με τρια μωρά, τα δίδυμα κάτω του ενός έτους και το μεγάλο τριών ετών φτάνει απελπισμένες στη θάλασσα όπου ο καπνός δεν τους επιτρέπει να αναπνεύσουν. Μπαίνουν στη θάλασσα και βάζουν τα μωρά πάνω σε ένα βράχο, οι ώρες περνούν και η σωτηρία έρχεται από μια βάρκα του λιμενικού. Ο νεαρός πατέρας βρίσκεται για επαγγελματικό λόγο σε άλλη χώρα – βλέπει στις ειδήσεις την καταστροφή – ακούει για νεκρούς και δεν μπορεί να επικοινωνήσει με κανέναν. Θυμάμαι την φωνή του με λυγμό, και ακόμα και στην θύμηση του γεγονότος. Τα χρόνια περνάνε. Η οικογένεια προσπαθεί να καλύψει τα τραύματα και της μάνας και του τρίχρονου αγοριού , ο νεαρός γίνεται υπουργός με μεγάλη αποδοχή όχι για τον λόγο ή την ρητορική του δεινότητα, αλλά μόνο για το έργο του. Φυσικά γι΄αυτό πρέπει να «τιμωρηθεί». Έτσι μέσα από τις πύρινες φλόγες μιας κομματικής επίθεσης χωρίς όρια, χωρίς ήθος, χωρίς ανθρώπινα χαρακτηριστικά η τραγική ιστορία του νεαρού ζευγαριού χρησιμοποιείται ως ένα «αποδεικτικό στοιχείο» για την ύπαρξη κακόβουλου λογισμικού για το θέμα των υποκλοπών .
Η εφημερίδα ΕΦΣΥΝ οφείλει να αποκαταστήσει την αλήθεια, να ζητήσει συγνώμη, αν θέλει να διατηρήσει την αξιοπιστία που ήταν το χαρακτηριστικό για χρόνια ορισμένων δημοσιογράφων και αρθρογράφων της. Αλλιώς αποδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι γίνεται εργαλείο – πετρέλαιο στην πυρκαγιά της κομματικής αντιπαράθεσης.

Η ανάρτηση του Γιώργου Φλωρίδη:

Πριν λίγες μέρες, ξεκίνησε η δίκη για τους 103 θανάτους από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι. Μια καταστροφή που αποκάλυψε με οδυνηρό τρόπο, την απόλυτη ανικανότητα της κυβέρνησης Τσίπρα, που το ίδιο βράδυ και ενώ είχαν καεί άνθρωποι και περιουσίες, ο επικεφαλής της έστησε μια άθλια παράσταση, προσπαθώντας να αποκρύψει τους θανάτους.

Για το θέμα αυτό οι Συριζαίοι, θα έπρεπε να εξαφανιστούν από προσώπου γης. Αλλά φεύ.

Την ημέρα εκείνη η οικογένεια του Κυριάκου Πιερρακάκη (σύζυγος, πεθερά και τα τρία μικρά του παιδιά) με τον ίδιο απουσιάζοντα στο εξωτερικό, ήταν φιλοξενούμενη σε φιλικό σπίτι στο Μάτι, κοντά στη θάλασσα. Όταν αντιλήφθηκαν την πυρκαγιά, με τη βοήθεια και γειτόνων, μπήκαν στη θάλασσα και παρέμειναν σε μια ξέρα για έξι περίπου ώρες, χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας με τον Πιερρακάκη. Μέσα στη θάλασσα ήταν και πολλοί ακόμα από την περιοχή. Ήρθαν κάποιοι ψαράδες με τις βάρκες τους και άρχισαν να περιμαζεύουν τον κόσμο και να τον μεταφέρουν στα σκάφη του λιμενικού. Έτσι, με την βοήθεια ψαράδων και λιμενικών, ανάμεσα στους μεταφερθέντες και διασωθέντες ήταν και η οικογένεια Πιερρακάκη.

Αυτή την παρολίγο τραγωδία, ουδέποτε την γνωστοποίησε ο Πιερρακάκης.

Σήμερα, η Εφημερίδα των Συντακτών, σ’ ένα κατάπτυστο δημοσίευμα, αναφέρει ότι η οικογένεια Πιερρακάκη σώθηκε χάρη στο Pretador που το είχε η ΝΔ από το 2013 και έτσι ειδοποιήθηκε έγκαιρα ο Πιερρακάκης!

Η λύσσα των Συριζαίων να χτυπήσουν με κάθε τρόπο τον Πιερρακάκη οδηγεί καθαρά στην αποκτήνωσή τους».


Giorgos Floridis
το Σάββατο

Η απόλυτη αποκτήνωση μιας εξαχρειωμένης αριστεράς
———————————-
Πριν λίγες μέρες, ξεκίνησε η δίκη για τους 103 θανάτους από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι. Μια καταστροφή που αποκάλυψε με οδυνηρό τρόπο, την απόλυτη ανικανότητα της κυβέρνησης Τσίπρα, που το ίδιο βράδυ και ενώ είχαν καεί άνθρωποι και περιουσίες, ο επικεφαλής της έστησε μια άθλια παράσταση, προσπαθώντας να αποκρύψει τους θανάτους.

Για το θέμα αυτό οι Συριζαίοι, θα έπρεπε να εξαφανιστούν από προσώπου γης.

Αλλά φεύ.

Την ημέρα εκείνη η οικογένεια του Κυριάκου Πιερρακάκη (σύζυγος, πεθερά και τα τρία μικρά του παιδιά) με τον ίδιο απουσιάζοντα στο εξωτερικό, ήταν φιλοξενούμενη σε φιλικό σπίτι στο Μάτι, κοντά στη θάλασσα. Όταν αντιλήφθηκαν την πυρκαγιά, με τη βοήθεια και γειτόνων, μπήκαν στη θάλασσα και παρέμειναν σε μια ξέρα για έξι περίπου ώρες, χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας με τον Πιερρακάκη. Μέσα στη θάλασσα ήταν και πολλοί ακόμα από την περιοχή. Ήρθαν κάποιοι ψαράδες με τις βάρκες τους και άρχισαν να περιμαζεύουν τον κόσμο και να τον μεταφέρουν στα σκάφη του λιμενικού.
Έτσι, με την βοήθεια ψαράδων και λιμενικών, ανάμεσα στους μεταφερθέντες και διασωθέντες ήταν και η οικογένεια Πιερρακάκη.

Αυτή την παρολίγο τραγωδία, ουδέποτε την γνωστοποίησε ο Πιερρακάκης.

Σήμερα, η Εφημερίδα των Συντακτών, σ’ ένα κατάπτυστο δημοσίευμα, αναφέρει ότι η οικογένεια Πιερρακάκη σώθηκε χάρη στο Pretador που το είχε η ΝΔ από το 2013 και έτσι ειδοποιήθηκε έγκαιρα ο Πιερρακάκης!

Η λύσσα των Συριζαίων να χτυπήσουν με κάθε τρόπο τον Πιερρακάκη οδηγεί καθαρά στην αποκτήνωσή τους.





Συνελήφθη διεθνώς διωκόμενο άτομο που εμφανιζόταν ως αστυνομικός

 


Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης κατάφεραν έπειτα από μεθοδική έρευνα να συλλάβουν 35χρονο αλλοδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε απογευματινές ώρες της 17-11-2022 έξωθεν της οικίας που διέμενε στην περιοχή των Συκεών.

Σε βάρος του 35χρονου εκκρεμούσαν (3) Εντάλματα Σύλληψης από τις Γερμανικές Αρχές, καθώς και ένα Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης για απάτες και κυβερνοέγκλημα, δυνάμει του οποίου και συνελήφθη.

Ειδικότερα, ο 35χρονος τουλάχιστον από το 2019, βρισκόταν στην Ελλάδα και κινούμενος με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο έφερε γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας κινούνταν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, καθώς και στους Νομούς Δράμας, Καβάλας και Σερρών παριστάνοντας άλλες φορές τον Γερμανό αστυνομικό που υπηρετεί σε ειδικό κλιμάκιο στη Χώρα μας και είχε σαν αντικείμενο τον εντοπισμό παιδόφιλων και άλλες τον Έλληνα αστυνομικό.

Όπως εξακριβώθηκε, ο ανωτέρω δεν είχε καμιά σχέση με την Γερμανική Αστυνομία και τα έγγραφα τα οποία κατείχε που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ότι αποδείκνυαν την υποτιθέμενη ιδιότητα, του ήταν πλαστά.

Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο στον αποθηκευτικό χώρο του οποίου εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός αρχείων φωτογραφίας και βίντεο που αφορούν υλικό παιδικής πορνογραφίας, ενώ από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο φερόμενος δράστης φέροντας στολή της Ελληνικής Αστυνομίας μετέβη σε Νοσοκομείο της πόλης, όπου υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων παριστάνοντας τον αστυνομικό .

Σε έρευνες που ακολούθησαν στο όχημα και στην οικία του εντοπίστηκαν δύο (2) κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας γερμανικών αρχών εκ των οποίων τουλάχιστον η μία ήταν πλαστή, διάφορα παραπεμπτικά και ιατρικές εξετάσεις από νοσοκομείο, πλαστά σημειώματα αποδοχών των γερμανικών αρχών, έγγραφα με στοιχεία ταυτότητας άλλου ατόμου, καθώς και μια πλήρης στολή Έλληνα αστυνομικού.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για κατοχή πορνογραφικού υλικού ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους, πλαστογραφία πιστοποιητικών και αντιποίηση οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Φαιδρή τοποθέτηση του λαϊκιστή Αλέξη Τσίπρα για την Παγκόσμια ημέρα του παιδιού


 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του παιδιού σήμερα, ο λαϊκιστής φαιδρός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στα social media έδειξε για ακόμα μία φορά ποιός είναι.

Ο φαιδρός Αλέξης Τσίπρας έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού: «Η παιδική φτώχεια δεν καταπολεμάται με κλειδωμένα γάλατα. Η προστασία της παιδικής ψυχής δεν είναι ευθύνη ιδιωτών. Χρειάζεται ένα γενναίο κοινωνικό κράτος με σύγχρονες, αποτελεσματικές δομές. “Έχε το νου σου στο παιδί”. Είναι η οφειλή μας προς το αύριο».

Να υπενθυμίσουμε στον λαϊκιστή Τσίπρα πώς σε συνοικιακά καταστήματα του κέντρου της Αθήνας και μόνο, όπου που μένει πλήθος "επενδυτών" λαθρομεταναστών, που αμόλησε στην Ελλάδα η κυβέρνηση του, και οι κλοπές είναι καθημερινό φαινόμενο, τα κλειδωμένα προιόντα υπήρχαν και επί των ημερών του.





Φλώρος : Όποιος κάνει το μοιραίο λάθος «να έρθει» θα βρει μπροστά του νέο Μαραθώνα

 



«Το υψηλό ηθικό, ο επαγγελματισμός, το πείσμα, η αταλάντευτη θέληση αλλά κυρίως η ισχύς των Όπλων σας και η φωτιά της Ψυχής σας αποτελούν την καλύτερη εγγύηση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει ισχυρή, ελεύθερη και ανεξάρτητη, όποιος κι αν μας απειλήσει, όποιος κι αν αποφασίσει να έρθει, όποια ώρα κι αν επιλέξει να το κάνει!», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στην ημερήσια διαταγή του, απευθυνόμενος προς τα στελέχη του στρατεύματος, με την ευκαιρία του αυριανού εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Επιθυμούμε την ειρήνη και εργαζόμαστε γι' αυτήν… όμως όποιος κάνει το μοιραίο λάθος 'να έρθει', να το ξέρει από πριν ότι θα βρει μπροστά του νέο Μαραθώνα, νέα Σαλαμίνα και νέο 731, και είμαι βέβαιος ότι τα Ελληνικά Όπλα θα δοξαστούν ακόμα μία φορά, δίνοντας τον αγώνα τον καλό, όπως τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν. Ακόμα και για μια σπιθαμή εδάφους, για έναν βράχο, για μία Ελληνική πέτρα. Γιατί όλα αυτά υπάρχουν επειδή πληρώσαμε βαρύ φόρο αίματος για να τα 'χουμε. Βαρύ, πολύ βαρύ!!!» τόνισε.

«Από τη ημέρα που ανέλαβα τα καθήκοντα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, αντιμετωπίσαμε με επιτυχία όλες τις προκλήσεις, με πρώτη την άνευ προηγουμένου υβριδική επίθεση στα σύνορα του Έβρου και στη συνέχεια την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, κατά τη διάρκεια των οποίων οι Ένοπλες Δυνάμεις κινητοποιήθηκαν και επιχείρησαν άμεσα, μαζικά και κυρίως αποτελεσματικά και αποτρεπτικά. Δεν σταματήσαμε όμως εκεί. Το πλέγμα των επιχειρησιακών μας δραστηριοτήτων, διεξάγεται καθημερινά σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, ενισχύοντας την διακλαδικότητα και την διαλειτουργική συνέργειά μας με συμμάχους, φίλους και εταίρους, αποκομίζοντας εμπειρίες και πολύτιμη γνώση, που καθιστούν έτσι τις Ένοπλες Δυνάμεις πιο ετοιμοπόλεμες από ποτέ - κι αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία, γιατί τηρεί το διαχρονικό αξίωμα που κυριαρχεί ίδιο κι απαράλαχτο στους αιώνες: 'Αν θες ειρήνη να προετοιμάζεσαι για τον πόλεμο'.

Αυτό κατέγραψα ως κατεύθυνσή μου στην πρώτη ημερήσια διαταγή μου την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μου κι αυτό τηρώ ευλαβικά. Κι είναι αυτή η μόνη και μοναδική συνταγή για την διαρκή ειρήνη που επιδιώκουμε ως Κράτος. 'Η προς πόλεμον προπαρασκευή' οδηγεί μετά βεβαιότητας στην διαρκή ειρήνη, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η δική μας που βρίθουν προκλήσεων, προβλημάτων και νεο-αναθεωρητισμών. Δεν υπάρχει άλλη συνταγή ή τουλάχιστον δεν τη βλέπω εγώ», παρατήρησε.

«Η σύναψη αμυντικών συμφωνιών στρατηγικής σημασίας, τις οποίες υλοποιούμε σε μια άνευ προηγουμένου αναβάθμιση των διεθνών συνεργασιών μας και του αμυντικού αποτυπώματός μας στην περιοχή, είναι αναμφισβήτητης αξίας γι' αυτούς που γνωρίζουν και παρακολουθούν. Κι αυτοί είναι πολλοί. Είναι όλοι» τόνισε.

«Επιπλέον, η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων στο μέγιστο δυνατό βαθμό, αποτελεί σημείο αναφοράς για την πολυδιάστατη προσφορά κοινωνικού έργου, χωρίς να υπολείπονται ούτε στο ελάχιστο της κύριας αποστολής τους» σημείωσε.

Απευθυνόμενος προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ προέτρεψε «με την ίδια αποφασιστικότητα, ψύχραιμοι και συνάμα ακλόνητοι να δώσετε, αν χρειαστεί κι όποτε χρειαστεί, με ακράτητη και ακάθεκτη ορμή την μόνη απάντηση που δίνουν οι Έλληνες όταν απειλείται η ύπαρξη τους. Την έχετε γραμμένη στο DNA σας, μας την έχουν δώσει οι προπάτορες μας, είναι γνωστή σε όλους!!!.«Εἷς οἰωνός ἄριστος, ἀμύνεσθαι περί Πάτρης!», κατέληξε.



Ανίκανος να κάνει εποικοδομητική αντιπολίτευση συνεχίζει την στημένη σκανδαλολογία

 



Τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν τον ενδιαφέρει εάν έχει αποκαλυφθεί το σχέδιο πετάξτε λάσπη στον Μητσοτάκη, δεν τους ενδιαφέρει εάν έχει αποκαλυφθεί η απάτη, ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τις κατηγορίες όπως ομολόγησε ο Μαντζουράνης, δεν τους αγγίζουν οι καταγγελίες της Φωτίου για επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν βάλει για μπροστινούς Τσίπρα - Βαξεβάνη.

Ανίκανος, ανθέλληνας και εθνικά επικίνδυνος ο Τσίπρας προσπαθεί να κερδίσει με την σκανδαλολογία την οποία δεν στήνει και καλά με αποτέλεσμα να ξεφτιλίζεται περισσότερο στον Ελληνικό λαό.

Η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι η ύπαρξη παράνομων λογισμικών στην Ελλάδα είναι πολύ πριν από το 2019 και ήταν όργανο της κυβέρνησης Τσίπρα, που αποδεδειγμένα παρακολουθούσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι να εκτρέψει την πολιτική ζωή στη σκανδαλολογία, μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Είναι φαιδρό και χυδαίο ο Αλέξης Τσίπρας  να επιμένει και να προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι υπάρχει σκάνδαλο με εγκέφαλο το Μαξίμου και βασικό ένοχο τον πρωθυπουργό, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία, και αυτό δείχνει ότι υπάρχει έλλειμα αδυναμίας άσκησης αντιπολίτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, και τον τελειωμένο πολιτικά αρχηγό του που προσπαθεί να επιβιώσει.

Η τελευταία ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου

«Με πρωτοστάτη τον κ. Βαξεβάνη, ο οποίος έχει ως αρχή του πως οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί είναι πραγματικό, εξακολουθεί σε συνέχειες δημοσίευση στον Τύπο διαφόρων μυθιστορημάτων γύρω από την υπόθεση των λογισμικών παρακολούθησης και των επισυνδέσεων… Για άλλη μία εβδομάδα αναπτύσσονται ευφάνταστοι ισχυρισμοί, δίχως κανένα απολύτως στοιχείο και τεκμήριο. Αυτή την εβδομάδα τα μυθιστορήματα είναι διανθισμένα και με «ιστορίες κατασκόπων, οι οποίοι, αφού προηγουμένως επηρέασαν τις εσωκομματικές εκλογές στη Ν.Δ., στη συνέχεια, ούτε λίγο ούτε πολύ, οδήγησαν σχεδόν με το ζόρι τον κ. Τσίπρα σε κότερο, δύο εβδομάδες μετά την τραγωδία στο Μάτι, προκειμένου να τον φωτογραφίσουν», δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος πάντως τόνισε ότι «η διερεύνηση όλων των ισχυρισμών και των εξιστορήσεων που δημοσιεύονται είναι έργο και υποχρέωση της Δικαιοσύνης».




Σεισμός 5,5 Ρίχτερ μεταξύ Κρήτης και Κάσου

 



«Ισχυρή» σεισμική δόνηση μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στον θαλάσσιο χώρο 63 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κάσσου στη 01:25, ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) από την πλευρά του αρχικά έκανε λόγο για σεισμό 6 βαθμών, προτού αναθεωρήσει την εκτίμησή του , κάνοντας λόγο για δόνηση με ισχύ 5,4 βαθμούς.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Κρήτη.

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.






Σύσκεψη στο Μαξίμου σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό για την "Κιβωτό του κόσμου"

 


Το θέμα των καταγγελιών δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν αληθεύουν η όχι!! Η τηλεδίκες συνεχίζονται χωρίς να περιμένουν την δικαιοσύνη. Όλοι έχουν αποφασίσει για την ενοχή των ανθρώπων της "Κιβωτού του κόσμου" χωρίς να ακούσουν την έρευνα της δικαιοσύνης.

Εκτακτη σύσκεψη συγκαλείται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» και θα ανοίξει μία σοβαρή συζήτηση για της προνοιακές δομές γενικότερα και την λειτουργία τους. 

Επί τάπητος θα τεθούν οι προνοιακές δομές και η «Κιβωτός του Κόσμου», που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας τις τελευταίες ημέρες μετά από όσα σοκαριστικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας και ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει πόσα από αυτά είναι αλήθεια.

Κυβερνητικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι «η Δικαιοσύνη είναι πλέον αρμόδια για τη διερεύνηση των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση και βάναυση συμπεριφορά εναντίον του επικεφαλής της δομής π. Αντωνίου και άλλων στελεχών της “Κιβωτού”. Αν χρειαστεί να υπάρξει μια κίνηση στήριξης, αυτή θα γίνει μέχρι να προχωρήσει ο στόχος της αποϊδρυματοποίησης και της ενίσχυσης του θεσμού των αναδόχων».

Εν τω μεταξύ, σήμερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριανός, θα αναθέσει το φάκελο της υπόθεσης σε εισαγγελείς Ανηλίκων για να διαλευκανθεί η υπόθεση ώστε να σταματήσουν οι τηλεδίκες.