Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Η κυβέρνηση αντικαθιστά την διοίκηση στην Κιβωτό μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο

 


Την απομάκρυνση του πατέρα Αντώνιου και της συζύγου του από τη διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε στη σύσκεψη αποφασίστηκε η άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της Κιβωτού του Κόσμου. Η απόφαση αυτή ελήφθη, όπως διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου, χάρη σε διάταξη που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Υπενθυμίζεται ότι, πέραν του πατρός Αντωνίου, η Κιβωτός διοικείται από ένα 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο, του οποίου προΐστατο η πρεσβύτερα Σταματία Γεωργαντή.

Ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε ότι έχουν υπάρξει αλλαγές για την ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής

στη μείωση του χρόνου που απαιτείται μέχρι την ένταξη στο εθνικό μητρώο αναδοχής

στη θέσπιση του επιδόματος αναδοχής από 325 έως 1.200 ευρώ τον μήνα

στη διεύρυνση των ηλικακών ορίων. Από 30-60 ετών τώρα είναι 25-75 έτη με μέγιστη διαφορά του αναδόχου με το παιδί τα 50 έτη

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με τις αλλαγές που έχουν γίνει «το 40% των παιδιών που ήταν στα ιδρύματα το 2019, είναι τώρα σε ανάδοχες οικογένειες». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για σοβαρές καταγγελίες για ένα ευαίσθητο θέμα όπως τα παιδιά τονίζοντας ότι «χρειάζεται πλήρης διερεύνηση των καταγγελιών από τις αρχές, δεν χρειάζεται αδιαφορία ούτε και κωλυσιεργία».

«Η ΕΛΑΣ συνδράμει στην έρευνα και εφόσον υπάρχουν εγκληματικές πράξεις οι υπαίτιοι θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη χωρίς διακρίσεις» τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης. Η προσοχή όλων μας είναι στραμμένη στην ασφάλεια των παιδιών που διαμένουν στην Κιβωτό του Κόσμου. Πρέπει να έχουν προστασία ό,τι εξέλιξη και να έχει η υπόθεση» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απαντώντας, δε, σε νέα ερώτηση για το θέμα ο κ. Οικονόμου είπε ότι «ναι μεν η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης αλλά προτεραιότητα είναι το πώς θα εξασφαλιστεί η λειτουργία της δομής για τα παιδιά που ζουν εκεί. Η δομή λειτουργούσε κατά 95% με χορηγίες ιδιωτών και ενδεχομένως να υπάρχει ένας κλονισμός στη σχέση αυτή. Η κυβέρνηση οφείλει να μην διακινδυνεύσει την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της δομής όσον αφορά τα παιδιά. Αυτό με τις παρούσες συνθήκες η κυβέρνηση αξιολογεί ότι δεν μπορεί να γίνει και γι' αυτό με τις διατάξεις του 2022 ελήφθη η απόφαση.

Διευκρίνισε, επίσης, ότι η απόφαση αυτή αφορά μόνο τη συγκεκριμένη δομή και όχι γενικά τις αντίστοιχες δομές

«Η κυβέρνηση αξιολογεί πολιτικά ότι όσο η υπόθεση αυτή ειναι σε εξέλιξη δεν εξασφαλίζει η παρούσα διοικήση την ομαλή λειτουργία της δομής για τα παιδιά που διαβιούν σε αυτή και γι' αυτό προχωρά στην αλλάγη βάσει των διατάξεων» απάντησε σε νέα ερώτηση ο Γιάννης Οικονόμου εξηγώντας ότι βάσει των διατάξεων που ψηφίστηκαν το 2022 η αντικατάσταση αυτή της διοίκησης έχει μάξιμουμ διάρκεια ενός έτους και κινείται παράλληλα με την εξέλιξη της υπόθεσης.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου