Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Έκτακτο : Καίγεται λεωφορείο στην Στουρνάρη



Ομάδα αντιεξουσιαστών με βόμβες μολότωφ έβαλαν φωτιά σε αστικό λεωφορείο αφού κατέβασαν τους επιβάτες και αναποδογύρισαν αμάξια αθώων πολιτών που έκαναν το λάθος να τα έχουν παρκαρισμένα στην περιοχή!!
Τα επεισόδια ξεκίνησαν, μετά την πορεία που πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα για τον Νίκο Ρωμανό, από μια μικρή ομάδα αντιεξουσιατών τους οποίους καταδιώκει η αστυνομία αυτή την στιγμή στον λόφο του Στρέφη και έχει προχωρήσει σε προσαγωγές πολλών ατόμων.


Η ακριβότερη Brough Superior SS100 στον κόσμο


Έκδοση του 1929 αγοράστηκε στα σχεδόν 400.000 ευρώ

Η ακριβότερη Brough Superior SS100 του κόσμου, στην έκδοση SS100 Alpine Grand Sports του 1929, δημοπρατήθηκε από τον οίκο Bonhams σε πραγματικά μυθικό ποσό, μια ανάσα πιο χαμηλά από τα 400.000 ευρώ!

Αποκαλείται η Rolls Royce των μοτοσυκλετών και σε αυτό λίγο μόνο συνέβαλλε το γεγονός πως ο περίφημος Lawrence της Αραβίας ήταν ιδιοκτήτης μιας SS100 (καθώς και άλλων δύο Brough) που είχε βαπτίσει George VII, στη σέλα της οποίας έχασε τη ζωή του το 1935.

Η δημοπρασία έγινε πριν λίγες μέρες στον αγγλικό οίκο Bonhams και με το ακριβές ποσό των 315.000 αγγλικών λιρών (396.339 ευρώ) συνέτριψε το ρεκόρ της ακριβότερης Brough Superior που κατείχε μια SS80 από την προσωπική συλλογή του κυρίου George Brough και η οποία είχε πουληθεί το 2012 έναντι 291.200 λιρών.

Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα των 986cc είναι μια Brough Superior SS100 Alpine Grand Sports του 1929. Το μοντέλο Alpine Grand Sports προέκυψε ως φόρος τιμής -σήμερα θα την αποκαλούσαμε αγωνιστική ρέπλικα- για το σπουδαίο κατόρθωμα του George Brough που κυριάρχησε στον αγώνα Alpine Trial το 1925 με μια SS100.

Επρόκειτο για έναν αγώνα που φημιζόταν για τις σκληρότατες απαιτήσεις του σε αξιοπιστία για τις μοτοσυκλέτες που συμμετείχαν, έτσι τα έξι κύπελλα που κατέκτησε το αγγλικό εργοστάσιο σε αυτόν ήταν κάτι παραπάνω από λόγος για πανηγυρισμούς.

Άλλωστε η SS100 της Brough Superior έχτισε τον μύθο της πάνω σε δύο βάσεις: τη μυθική της αξιοπιστία και το γεγονός πως κάθε μοτοσυκλέτα πωλείτο από το εργοστάσιο με πιστοποιητικό πως έχει δοκιμαστεί και έχει επισήμως πιάσει τα 160 χ.α.ώ. στην πίστα Brooklands. Τη δεκαετία του 1920 δεν υπήρχαν άλλες μοτοσυκλέτες παραγωγής που να ήταν σε θέση να ισχυριστούν κάτι τέτοιο.





Πηγή : mototriti.gr


Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Δικαιοσύνης για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Δικαιοσύνης



Σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης υπό τον Αθανασίου

Δράσεις και πρωτοβουλίες με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Δικαιοσύνης βρέθηκαν στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπό τον Υπουργό κ. Χαράλαμπο Αθανασίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Αθανάσιος Κουτρουμάνος, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη, καθώς και οι Διευθύνοντες και Διευθύνουσες τα Εφετεία και τις Εισαγγελίες Εφετών όλης της χώρας.

Κατά τη συζήτηση, αναλύθηκαν διεξοδικά θεσμικά και λειτουργικά ζητήματα, όπως η ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών της Δικαιοσύνης, η επιτάχυνση απονομής της, καθώς και η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων δικαστικών λειτουργών και δικαστικών υπάλληλων .


Κι άλλος βουλευτής πιο κοντά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Βαριές αιχμές κατά Τσίπρα


Ορθάνοιχτο άφησε το παράθυρο για να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκη Φούντα, σε δηλώσεις της στο περιστύλιο της Βουλής.
Όπως διευκρίνισε δεν μπορεί να πει ακόμα εάν θα ψηφίσει ή όχι την επιλογή της κυβέρνησης και δήλωσε πως θα περιμένει μέχρι να ακούσει το όνομα του υποψηφίου.

Ωστόσο, η κα Φούντα, έδειξε τις διαθέσεις της, αφού στις δηλώσεις της εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως η φρασεολογία του δεν είναι δημοκρατική.

Μάλιστα, άφησε αιχμές κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας πως μπορεί ο κ. Τσίπρας να έχει επηρεαστεί από τις "συναναστροφές" τους με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.


Πηγή : newsit.gr


Με το βραχιόλι στον δάσκαλο...



του Πάσχου Μανδραβέλη 
Έντυπη έκδοση Καθημερινής

Ηταν μια εποχή που το μεγαλύτερο κομμάτι της Αριστεράς μιλούσε για τα «λευκά κελιά» στα οποία κλείστηκαν οι καταδικασθέντες για πολλαπλές δολοφονίες, βομβιστικές επιθέσεις κ.λπ. της «17 Νοέμβρη». Κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, είχαν ξεκινήσει και απεργία πείνας για τις συνθήκες κράτησης. Τι κι αν τρία μέλη της «Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου» (ΕΕΔΑ), ένα από τα οποία ήταν η κ. Αλίκη Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου, επισκέφθηκαν τις φυλακές και διαπίστωσαν ότι οι αντικειμενικές συνθήκες κράτησης των μελών της «17 Νοέμβρη» είναι συντριπτικά καλύτερες από τους υπόλοιπους κρατουμένους; Τι κι αν έκαναν εκθέσεις ζωγραφικής και πάρτι μέσα στη φυλακή, όπως μάθαμε αργότερα; Για την παλαβή Αριστερά τα κελιά ήταν λευκά και η φυλακή «Γκουαντάναμο»!..

Φυσικά οι συνθήκες κράτησης δεν ήταν τότε το θέμα. Ηταν να δειχθεί ότι το «κράτος εκδικείται», ότι οι «νόμοι της Δημοκρατίας τους είναι απάνθρωποι» κι άλλα τέτοια τερπνά. Μέχρι που μάθαμε ότι αυτό το «εκδικητικό κράτος» έδινε σωρηδόν άδειες εξόδου από τη φυλακή στον καταδικασθέντα σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες, κ. Χριστόδουλο Ξηρό. Μέχρι που αυτός εξαφανίστηκε και το καθεστώς των αδειών -δυστυχώς- περιορίστηκε για όλους τους κρατουμένους...

Οπως και τότε, έτσι και τώρα, οι σπουδές του κ. Νίκου Ρωμανού δεν είναι το θέμα. Ο ίδιος, εξάλλου, σε κείμενο που δημοσιοποίησε όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας, δεν έδειξε καθόλου φιλομαθής. Αντιθέτως έγραψε ότι «απευθύνω έναν πολιτικό εκβιασμό ώστε να κερδίσω ανάσες ελευθερίας από την ισοπεδωτική συνθήκη του εγκλεισμού... Με αυτή μου την επιλογή... δίνεται η δυνατότητα να ανοίξει ένα μέτωπο αγώνα σε μια χρονική συγκυρία ιδιαίτερα κρίσιμη για όλους μας». Συνεπώς μάλλον δεν ενδιαφέρεται να μάθει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Αθήνας (και ουχί «πανεπιστημιακή σχολή», όπως γράφει) όπου πέρασε, αλλά να κερδίσει «ανάσες ελευθερίας».

Βεβαίως μια Δημοκρατία πρέπει να είναι ανεκτική και να δίνει σε όλους τους φυλακισμένους «ανάσες ελευθερίας» και όχι μόνο στον κ. Ρωμανό, ο οποίος -να σημειώσουμε εδώ- κάνει «πολιτικό» αγώνα μόνο για πάρτη του. Αλλά από την άλλη, μια Δημοκρατία εκτός από ανεκτική πρέπει να φροντίζει την ασφάλεια και των υπολοίπων, όπως και την τήρηση των νόμων που η πλειοψηφία αποφασίζει. Η Πολιτεία δεν μπορεί να δώσει «ανάσες ελευθερίας» σε κάποιον που δεν έχει ακόμη σωφρονιστεί, αν δεν εξασφαλίσει ότι αυτός δεν θα τις χρησιμοποιήσει εναντίον της Δημοκρατίας· κι όταν λέμε «εναντίον» δεν εννοούμε ρητορικώς, αλλά πρακτικώς π.χ. με καλάσνικοφ στις τράπεζες. Οπως ορθώς έγραψε και ο συνάδελφος Ανδρέας Πετρουλάκης «Δεν του ζητάμε να μας αγαπήσει ξαφνικά, εμάς και τη νομιμότητα που υπερασπιζόμαστε, Του ζητάμε, εφόσον ο ίδιος θέλει να χρησιμοποιήσει ένα ευεργέτημα της πολιτείας που μισεί, να προχωρήσει και αυτός από την πλευρά του σε μία δημόσια δέσμευση στον λόγο της τιμής του, ότι δεν θα το χρησιμοποιήσει για οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια» (Protagon 1.12.2014)


Κι επειδή στα λίγα κείμενα που εντρυφούν οι «επαναστάτες» του καιρού μας είναι κάτι παραληρήματα τύπου Νετσάγεφ, ο «λόγος τιμής» δεν αρκεί. Αν δεν μπορούν να γίνουν μαθήματα εξ αποστάσεως, εκείνα τα «ηλεκτρονικά βραχιόλια» για επιτήρηση των κρατουμένων εκτός φυλακής θα ήταν μια λύση...


Σπείρα απέσπασε με κομπίνα πάνω από 5 εκατ. ευρώ από τράπεζα


Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες, σε βάρος Τραπεζικού Ιδρύματος, μέσω υπερτιμολόγησης ακινήτων και παράνομων δανειοδοτήσεων.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 81 άτομα (τραπεζικοί υπάλληλοι, πολιτικοί μηχανικοί, δικηγόροι κ.α.), που κατηγορούνται για σειρά αδικημάτων κακουργηματικού χαρακτήρα Ερευνήθηκαν συνολικά 71 περιπτώσεις παράτυπων δανειοδοτήσεων, στην πλειονότητα των οποίων οι εκταμιεύσεις κατέληγαν στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Ηγετικό ρόλο διαδραμάτιζε ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας χορήγησης στεγαστικών δανείων, σε τραπεζικό υποκατάστημα επαρχιακής πόλης της Πελοποννήσου. Από την παράνομη δράση της οργάνωσης, εκτιμάται ότι έχει προκληθεί ζημία σε βάρος του τραπεζικού ιδρύματος ύψους 5.000.000 ευρώ.

Το δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε πολυπληθής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε κακουργηματικού χαρακτήρα απάτες σε βάρος Τραπεζικού Ιδρύματος, καθώς ενέχονται σε παράνομες δανειοδοτήσεις, μέσω υπερεκτιμήσεων ακινήτων και σε συνακόλουθες παράνομες εκταμιεύσεις των χρηματικών ποσών των δανείων.

Διακριβώθηκε η εμπλοκή συνολικά ογδόντα ενός (81) ατόμων, μεταξύ των οποίων υπάλληλοι τραπεζικού υποκαταστήματος επαρχιακής πόλης της Πελοποννήσου, πολιτικοί μηχανικοί, δικηγόροι, μεσάζοντες κ.α., σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακεκριμένης απάτης και πλαστογραφίας με χρήση, κατ’ εξακολούθηση και της παράβασης της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και άλλα συναφή αδικήματα.

Προηγήθηκε πολύμηνη και ενδελεχής οικονομική αστυνομική έρευνα, με τη συνδρομή των αρμόδιων Υπηρεσιών του Τραπεζικού Ιδρύματος, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση δρούσε τουλάχιστον την τελευταία πενταετία.

Συγκεκριμένα η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από σχετική αναφορά του Τραπεζικού Ιδρύματος, με σκοπό την εξακρίβωση πρόκλησης οικονομικής ζημίας σε βάρος της Τράπεζας και την αναζήτηση τυχόν ποινικής ευθύνης του Προϊστάμενου του Τμήματος χορήγησης στεγαστικών δανείων του συγκεκριμένου Τραπεζικού Υποκαταστήματος.

Όπως προέκυψε από την εξειδικευμένη αστυνομική έρευνα, οι εμπλεκόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους και εφάρμοζαν συγκεκριμένη μεθοδολογία (modus operandi). Ηγετικό ρόλο διαδραμάτιζε ο προαναφερόμενος ημεδαπός, Τμηματάρχης του τραπεζικού υποκαταστήματος, έχοντας ως άμεσους συνεργούς την βοηθό του, επίσης τραπεζικό στέλεχος, τον νομικό σύμβουλο του υποκαταστήματος, πέντε συνεργαζόμενους μηχανικούς, και τρεις μεσάζοντες - διαμεσολαβητές των αγοραπωλησιών, άπαντες ημεδαποί.

Πιο αναλυτικά, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας δρούσαν οργανωμένα με σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος, εφαρμόζοντας ιδιαίτερα τεχνάσματα και πρακτικές. Συγκεκριμένα ο προαναφερόμενος Τμηματάρχης του τραπεζικού υποκαταστήματος, σε συνεργασία με άλλα μέλη της οργάνωσης, εντόπιζαν πρόθυμους δανειολήπτες, κατά κύριο λόγο αλλοδαπούς υπηκόους και στη συνέχεια τους χορηγούσαν παράτυπα στεγαστικά δάνεια.

Αρχικά ενέκριναν τα δικαιολογητικά που προσκόμιζαν οι υποψήφιοι αγοραστές - δανειολήπτες, παραποιώντας και πλαστογραφώντας έγγραφα, όπου αυτό κρινόταν απαραίτητο. Στη συνέχεια, μέσω ενός στενού δικτύου συνεργασίας, το οποίο διαχειριζόταν ο Τμηματάρχης του υποκαταστήματος, οι εμπλεκόμενοι μηχανικοί - μέλη της οργάνωσης, έρχονταν σε συμφωνία με τους πωλητές των ακινήτων και υπερεκτιμούσαν την αξία τους, με αποτέλεσμα τα ακίνητα αυτά να πωλούνται ακόμη και σε τιμές τριπλάσιες από την πραγματική.

Οι εκταμιεύσεις των δανείων δεν κατέληγαν στην πλειονότητα των περιπτώσεων στους λογαριασμούς δανειοληπτών και πωλητών, αλλά όπως προέκυψε από την μέχρι στιγμής έρευνα, είχαν αναληφθεί από το ταμείο της τράπεζας, με πλαστογραφημένα παραστατικά ταμειακών συναλλαγών, καταλήγοντας σε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία αναμένεται να ταυτοποιηθούν - προσωποποιηθούν από την εξέλιξη της ερευνητικής διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, ύστερα από καταγγελίες, ερευνήθηκαν συνολικά (71) περιπτώσεις παράνομης δανειοδότησης και υπερκοστολόγησης ακινήτων.

Χαρακτηριστικές είναι οι ακόλουθες περιπτώσεις:

χορήγηση τριών (3) στεγαστικών δανείων σε Αλβανούς υπηκόους, εκ των οποίων ο ένας φέρεται ως δανειολήπτης δύο στεγαστικών δανείων, τα οποία όπως ισχυρίστηκε ουδέποτε είχε λάβει. Συγγενής του, ο οποίος φερόταν ως συνδανειολήπτης, επίσης δήλωσε άγνοια για τις δανειακές συμβάσεις,
χορήγηση τριών (3) στεγαστικών δανείων σε αλλοδαπούς, υπηκόους Αιγύπτου, στις περιπτώσεις των οποίων, όπως και στις περιπτώσεις των προαναφερόμενων υπηκόων Αλβανίας, εμφανίζεται ως πωλητής οικοπέδου το ίδιο άτομο, ενώ τις εκτιμήσεις των ακινήτων πραγματοποίησε η ίδια μηχανικός, με σημαντικού ύψους υπερεκτίμηση της εμπορικής τους αξίας,
χορήγηση στεγαστικού δανείου σε ημεδαπό, στην περίπτωση του οποίου αναφέρεται ως πωλήτρια συγγενής του ατόμου, που στις προηγούμενες περιπτώσεις εμφανιζόταν ως πωλητής των οικοπέδων.
χορήγηση επτά (7) στεγαστικών δανείων σε αλλοδαπούς υπηκόους Ρωσίας, Συρίας, Ιράν και Γεωργίας, όπου σε όλες τις περιπτώσεις στις αγοραπωλησίες αγροτεμαχίων και ακινήτων είχαν εμπλακεί, ως διαμεσολαβητές, μέλη της οργάνωσης. Σε μία περίπτωση, κατά δήλωση του πωλητή, ο «άτυπος μεσολαβητής» ήταν αυτός που παρέλαβε το ποσό (πέραν του τιμήματος πώλησης) από το δάνειο που εκταμιεύτηκε σε μετρητά. Επίσης όλες οι ανωτέρω περιπτώσεις αφορούσαν υπερεκτιμήσεις ακινήτων από δυο συνεργαζόμενες μηχανικούς και είχαν κοινό κομιστή των απαραίτητων δικαιολογητικών για την υποβολή των αιτημάτων, τον νομικό σύμβουλο του τραπεζικού υποκαταστήματος.
Όλα τα στοιχεία των προαναφερόμενων (14) περιπτώσεων, καθώς και στοιχεία για ακόμη (57) υποθέσεις συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε και υποβλήθηκε στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας προέβη επίσης στην αναζήτηση τραπεζικών λογαριασμών, που τηρούνται σε Ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, καθώς και των χρηματικών υπολοίπων αυτών κατά το χρόνο του ελέγχου. Από την εμπεριστατωμένη έρευνα προέκυψε ότι τρία (3) από τα εμπλεκόμενα άτομα εμφανίζουν σημαντικού ύψους υπόλοιπα στους λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, αλλά και με αντίστοιχες του Τραπεζικού Ιδρύματος, η συνολική ζημία που προκλήθηκε από τις παράνομες αγοραπωλησίες και τις επίσης παράνομες - παράτυπες δανειοδοτήσεις σε βάρος της Τράπεζας, ανέρχεται στο ποσό των 5.000.000 ευρώ τουλάχιστον.


Πηγή : koolnews.gr


Μηταράκης-Αδωνις στον εισαγγελέα για την υπόθεση του «κουμπαρά»


«Μας ενέπλεξαν για πολιτικούς λόγους» κατέθεσαν και οι δύο 

Γράφει η Κόλλια Ελευθερία


Στον άξονα «δεν τον είδα - δεν τον ξέρω» κινήθηκε στην κατάθεσή του ενώπιον του αντεισαγγελέα Εφετών κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης σχετικά με την υπόθεση του «κουμπαρά» και της εξαγοράς ψήφων βουλευτών για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Μηταράκης καθώς και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, είναι οι μοναδικοί εκ των κυβερνητικών στελεχών που φέρονται ως γνωρίζοντες προσωπικά τον κ. Γιώργο Σούκουρη, το πρόσωπο που καταγγέλλεται από τη βουλευτή των ΑΝΕΛ κυρία Σταυρούλα Ξουλίδου ότι αποπειράθηκε να τη δωροδοκήσει, ως εκ τούτου προσήλθαν αυτοβούλως στην Εισαγγελία Εφετών προκειμένου να ξεδιαλύνουν κάθε υποψία ως προς τυχόν εμπλοκή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μηταράκης εξήγησε ότι δεν γνωρίζει προσωπικά τον κ. Σούκουρη, σχετίζεται μαζί του αποκλειστικά μέσω Facebook (είναι «φίλοι»), με τον τελευταίο να έχει παραστεί και σε εκδήλωση του νυν υφυπουργού.

«Τη μία και μοναδική συνάντησή του» με τον κ. Σούκουρη το περασμένο καλοκαίρι κατέθεσε από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης, δηλώνοντας ότι νωρίτερα, στις 21 Αυγούστου, ο κ. Σούκουρης του είχε στείλει μήνυμα στο Facebook στο οποίο κατηγορούσε την κυβέρνηση για ζητήματα σχετικά με συντάξεις Βορειοηπειρωτών.

Ο κ. Γεωργιάδης επιβεβαίωσε μεν ότι περί τα τέλη Αυγούστου συνάντησε τον κ. Σούκουρη στο Κοινοβούλιο, πλην όμως «για δέκα λεπτά, όπως βλέπει εκατοντάδες ανθρώπους». Ξεκαθάρισε, δε, ότι τα θέματα συζήτησης ήταν αυτά που του είχε θίξει στο Facebook καθώς και η εξεύρεση εργασίας για τον γιο του. Κατέστησε σαφές, παράλληλα, ότι στο πλαίσιο γενικής πολιτικής κουβέντας είπε στον κ. Σούκουρη: «Καλοδεχούμενος κάθε βουλευτής που θέλει να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Εξερχόμενος του Εφετείου, ο κ. Μηταράκης δήλωσε: «Λόγω της εμπλοκής του ονόματος μου από τον κ. Καμμένο και την κυρία Ξουλίδου σε αυτή την άθλια υπόθεση, επισκέφθηκα πριν από λίγο αυτοβούλως τον  εισαγγελέα  που τη διερευνά. Επαναλαμβάνω για μια ακόμα φορά ότι ο κ. Σούκουρας δεν είναι, ούτε υπήρξε συνεργάτης μου.

Με αυτές τις αθλιότητες ο κ. Καμμένος, αδιαφορώντας για το μέλλον της χώρας και την πορεία της σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, επιχειρεί να δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος των βουλευτών που θέλουν να ψηφίσουν υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή μεθόδευση εκφοβισμού των μελών του Κοινοβουλίου. Αυτή η μεθόδευση δεν πρόκειται να περάσει. Ούτε θα βοηθήσει τον κ. Καμμένο να επιβιώσει πολιτικά. Η υπόθεση αυτή δεν αφορά τα δήθεν 3 εκατομμύρια, αλλά το 3% των δημοσκοπήσεων».

Ο κ. Μηταράκης απέστειλε το πρωί της Τρίτης επιστολή προς τον αντιπρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη, με την οποία ζητεί «να κληθεί στην ειδική συνεδρίαση της εν λόγω Επιτροπής κατά τη διάρκεια της οποίας θα εξεταστούν οι πρόσφατες απαράδεκτες και ανυπόστατες καταγγελίες» της κυρίας Ξουλίδου και του προέδρου των ΑΝΕΛ κ. Πάνου Καμμένου.

Με τη σειρά του ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Μετά τη συνεχιζόμενη περιφορά της λάσπης από Καμμένο και Ξουλίδου, κρίναμε σκόπιμο να έρθουμε αυτοβούλως να καταθέσουμε. Δεν έχουμε καμιά εμπλοκή. Μας ενέπλεξαν για πολιτικούς λόγους. Είναι προσπάθεια του Καμμένου αν τολμήσουν βουλευτές να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να έχουν τη ρετσινιά».

Αύριο Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί οι καταθέσεις των κ.κ. Κουσουλα (ΑΝΕΛ), Χριστοφορίδη (εφημερίδα Το Χωνί) και Συριοπούλου (ειδικού μέσων κοινωνικής δικτύωσης), ενώ την Παρασκευή θα βρεθούν ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού ο κ. Παναγιώτης Καμμένος και  ο κ. Κώστας Βαξεβάνης.


Πηγή : tovima.gr


Να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά ζητούν 29 φορείς από το Βόρειο Αιγαίο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ

Να απορρίψει κάθε ενδεχόμενη πρόταση για αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, ζητούν 29 παραγωγικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς του Βορείου Αιγαίου, σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό.

Η επιστολή συνυπογράφηκε ύστερα από πρωτοβουλία της περιφερειάρχη Χριστιάνας Καλογήρου και με αφορμή το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά.

Οι συνυπογράφοντες εκφράζουν την αγωνία τους και υπενθυμίζουν ότι: «Το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τα νησιά του Αιγαίου υιοθετήθηκε, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι αρνητικές συνέπειες της "νησιωτικότητας" και ιδιαίτερα το αυξημένο κόστος διαβίωσης και δραστηριοποίησης στις νησιωτικές περιοχές. Συνεπώς, κάθε μέτρο που έρχεται να εξισορροπήσει αντικειμενικές δυσκολίες, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως "ευνοϊκή φορολογική ρύθμιση" και ασφαλώς δεν μπορεί, ανάλογα με τις συγκυρίες, να τίθεται σε αμφισβήτηση».

Στο κείμενο γίνεται λόγος για «δραματικές ελλείψεις στον ζωτικής σημασίας τομέα της υγείας» για «αριθμό γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού συρρικνωμένο σε σύγκριση με την ηπειρωτική Ελλάδα» και για «ανάλογες ελλείψεις στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας και της παιδείας».
Επιπλέον επισημαίνεται ο προβληματικός τομέας των μεταφορών, οι οποίες «έχουν υποστεί ισχυρό πλήγμα, μέσω των δραστικών περιορισμών των κονδυλίων για την επιδότηση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων στις άγονες γραμμές, με αποτέλεσμα τον περιορισμό των ακτοπλοϊκών δρομολογίων».
«Τα νησιά του Αιγαίου, πύλη και σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλούνται να σηκώσουν το δυσανάλογο βάρος της παράτυπης εισόδου μεταναστών και προσφύγων. Στα νησιά του Αιγαίου, λόγω εικονικού υπολογισμού εισοδημάτων, έχει επέλθει δραματική περικοπή των ευρωπαϊκών πόρων για βασικά έργα υποδομής. Στα νησιά του Αιγαίου αυτή την ώρα υλοποιείται το μεγαλύτερο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στη χώρα, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ» σημειώνουν οι συνυπογράφοντες και προσθέτουν:

«Οι χαμηλοί συντελεστές ΦΠΑ που εφαρμόζονται στα νησιά δεν αποτελούν προνόμιο, αλλά εντάσσονται στην προσπάθεια αποκατάστασης ανισοτήτων, δεν παραβιάζουν αλλά, αντίθετα, αποκαθιστούν ένα αίσθημα δικαιοσύνης.

Αδυνατούμε να αντιληφθούμε πώς μπορεί να εξετάζεται ένα μέτρο περιορισμένου δημοσιονομικού οφέλους, όταν κάτι τέτοιο θα επιφέρει καίρια βλάβη στην οικονομία των νησιών και κατά συνέπεια στη χώρα».

Οι φορείς, που υπογράφουν την επιστολή είναι:

Χριστιάνα Καλογήρου, περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
Σπύρος Γαληνός, δήμαρχος Λέσβου και πρόεδρος Π.Ε.Δ.
Μανώλης Βουρνούς, δήμαρχος Χίου
Μιχάλης Αγγελόπουλος, δήμαρχος Σάμου
Δημήτρης Μαρινάκης, δήμαρχος Λήμνου
Στυλιανός Σταμούλος, δήμαρχος Ικαρίας
Κωνσταντίνος Βρατσάνος, δήμαρχος Ψαρών
Ιωάννης Μαρούσης, δήμαρχος Φούρνων
Κακαλή Μαρία, δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου
Στέφανος Βογιατζής, δήμαρχος Οινουσσών
Θρασύβουλος Καλογρίδης, πρόεδρος Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών & πρόεδρος Επιμελητηρίου Βορείου Αιγαίου
Νίκος Χρυσάφης, πρόεδρος Νομαρχιακού Τμήματος Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
Γεώργιος Γεωργούλης, πρόεδρος Επιμελητηρίου Χίου
Γεώργιος Κυριαζής, πρόεδρος Επιμελητηρίου Σάμου
Δημήτρης Καλλίας, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Λέσβου
Παναγιώτης Μπαρούτης, πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Αν. Αιγαίου
Παναγιώτης Παπαρίσβας, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης
Ιωάννης Τσακίρης, πρόεδρος Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Παράρτημα Αιγαίου
Απόστολος Βαλτάς, πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου
Δημήτρης Κασμιρλής, πρόεδρος Συλλόγου Πρακτόρων Τουριστικών Γραφείων Σάμου
Ευστράτιος Μανωλακέλλης, πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Βορείου Αιγαίου
Παναγιώτης Τατάκης, πρόεδρος Ε.Φ.Ε.Ε.Ν. Λέσβου
Περικλής Αντωνίου, πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου & μέλος Δ.Σ. Ξενοδοχειακού Ελλάδος
Ιωάννης Σαμιώτης, πρόεδρος Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου
Φωκίων Θεοδώρου, πρόεδρος Συλλόγου Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Καλλονής
Νικόλαος Μόλβαλης, πρόεδρος Σωματείου Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελμάτων Μήθυμνας & πρόεδρος Φορέα Τουρισμού Μολύβου
Ευάγγελος Σκάρος, πρόεδρος Εστίασης & Ψυχαγωγίας Σάμου
Δημήτρης Λαζάνης, πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Ικαρίας & μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων Ικαρίας - Σάμου
Κωνσταντίνος Κυριαζής, πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου.


Πηγή : imerisia.gr


Τρεις νέες συλλήψεις για σκληρότατο υλικό παιδικής πορνογραφίας


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθησαν τρία άτομα στο πλαίσιο πανελλαδικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία “Fallen Angel” (Έκπτωτος Άγγελος), για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκαν έξι χρήστες – ιδιοκτήτες συνδέσεων διαδικτύου, εκ των οποίων οι τρεις συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, σε βάρος των άλλων δύο σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας ενώ αναζητείται ένας ακόμη.
Το συνολικό μέγεθος του παράνομου ψηφιακού υλικού πορνογραφίας ανηλίκων που εντοπίστηκε και ήταν πρόσφορο για διαμοιρασμό ξεπερνά το 1 TB (Terabyte).
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκαν, το τελευταίο χρονικό διάστημα, στοχευμένες έρευνες σε πανελλαδικό επίπεδο, στο πλαίσιο επιχείρησης με την κωδική ονομασία “Fallen Angel” (Έκπτωτος Άγγελος).
Πιο συγκεκριμένα, εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διεξήγαγαν διαδικτυακές αστυνομικές έρευνες, μέσω του ειδικού λογισμικού προγράμματος CPS (Child Protection System), με στόχο τον εντοπισμό περιπτώσεων ανταλλαγής σεσημασμένων αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.
Αποτέλεσμα των στοχευμένων διαδικτυακών ερευνών ήταν να εντοπιστούν περιπτώσεις παραβατικών συμπεριφορών, από χρήστες του διαδικτύου, με βασικό κριτήριο τον αριθμό και το είδος των αρχείων, που παρατηρήθηκε ότι διακινούνταν στα διάφορα δίκτυα ανταλλαγής αρχείων.
Αναλυτικότερα, εξακριβώθηκε ότι χρήστες του διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, χρησιμοποιώντας 339 διαφορετικές IP διευθύνσεις, που ανήκουν σε διάφορες εταιρίες παροχής υπηρεσιών, κατείχαν αρχεία (εικόνες και βίντεο) με σκληρότατο υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, πρόσφορα για διαμοιρασμό.
Για τα παραπάνω ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές και εκδόθηκε σχετική διάταξη και βούλευμα για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Ακολούθησε μεθοδική αστυνομική και ψηφιακή έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών. Στο πλαίσιο αυτό ταυτοποιήθηκε ψηφιακά η εμπλοκή έξι (6) χρηστών - ιδιοκτητών συνδέσεων διαδικτύου, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, της Τρίπολης, της Κομοτηνής και της Ρόδου, όπου χθες (01-12-2014) πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες αστυνομικές έρευνες.
Ειδικότερα στις οικίες 53χρονου αλλοδαπού υπηκόου Πολωνίας, σε περιοχή της Αθήνας, 45χρονου ημεδαπού, στην Τρίπολη και 25χρονου ημεδαπού, στην Κομοτηνή βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο) - συνολικού μεγέθους άνω του ενός (1) ΤΒ (Terabyte) - υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, εντός ψηφιακών αποθηκευτικών μέσων που κατείχαν και για το λόγο αυτό συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία.
Επιπλέον, για άλλους δύο χρήστες – ιδιοκτήτες συνδέσεων διαδικτύου, συγκεκριμένα για 50χρονο ημεδαπό, στη Ρόδο και 26χρονο ημεδαπό, σε περιοχή της Αθήνας πρόεκυψε ότι είχαν διαγράψει τα επίμαχα αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων καθώς και το πρόγραμμα που χρησιμοποιούσαν για το κατέβασμα και το διαμοιρασμό αυτών και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία τακτικής διαδικασίας.
Τέλος, αναζητείται ένας ακόμη χρήστης – ιδιοκτήτης σύνδεσης διαδικτύου, τα στοιχεία του οποίου ακόμη δεν έχουν διακριβωθεί από την μέχρι σήμερα ψηφιακή αστυνομική έρευνα.
Από τις επιτόπιες ταυτόχρονες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των εμπλεκομένων, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: δεκαπέντε σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή και τέσσερις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τις απαραίτητες εργαστηριακές αναλύσεις.
Οι τρεις συλληφθέντες με την αυτόφωρη διαδικασία, θα οδηγηθούν ενώπιων των κατά τόπους αρμοδίων Εισαγγελικών Αρχών, ενώ για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους, οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν υποβλήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.


Πηγή : imerisia.gr


Ο Νταβούτογλου ο εκπρόσωπος αυτών που "ανακάλυψαν" την Αμερική και μας άνοιξαν τα μάτια στο ότι η γή είναι στρογγυλή Προκαλεί πρίν πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα.




Στη Θράκη θέλει να μεταβεί ο Τούρκος πρωθυπουργός και οι υπουργοί και τα στελέχη που θα τον συνοδεύσουν στην επίσκεψή του στην Ελλάδα.
Δεν βάζουν μυαλό οι εξερευνητές αν και η σύγκλιση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών αναμενόταν να λειτουργήσει ως βαλβίδα αποσυμπίεσης της έντασης μεταξύ των δύο πλευρών μετά τις προκλητικές κινήσεις των Τούρκων με την αποστολή του Μπαρμπαρός στην κυπριακή ΑΟΖ ήρθε η ρηματική διακοίνωση της Άγκυρας να δημιουργήσει νέα εστία έντασης.

Κατά τους Τούρκους εξερευνητές που "ανακάλυψαν" την Αμερική και ότι η γη είναι στρογγυλή η Θράκη αντιμετωπίζεται ως... προτεκτοράτο και το τουρκικό προξενείο στήνει φιέστες για τους Τούρκους επισήμους που έρχονται στην Ελλάδα ώστε να μεταβούν στην περιοχή και να μιλήσουν για τουρκική μειονότητα και δικαιώματα κατά παράβαση των συνθηκών μεταξύ των δύο χωρών.

Με τέτοια μυαλά γελάει ο κόσμος!!!




Οι τιμές στο Πετρέλαιο κατρακυλούν Διεθνώς αλλά εδώ ζούμε σε άλλο πλανήτη : Ακριβή η βενζίνη στην Ελλάδα σύμφωνα με κατάταξη του Bloomberg



Οι τιμές που πληρώνουν για τη βενζίνη οι Έλληνες καταναλωτές μειώθηκαν κατά 20% τους τελευταίους έξι μήνες, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μετακινηθεί στην 13 θέση - οκτώ θέσεις χαμηλότερα - στην κατάταξη 61 χωρών από το πρακτορείο Bloomberg με βάση τη μέση τιμή πώλησης της βενζίνης.

Η μέση τιμή για ένα γαλόνι (σ.σ.: αντιστοιχεί σε 3,79 λίτρα) βενζίνης στην Ελλάδα ανέρχεται σε 7,06 δολάρια (σ.σ.: περίπου 1,50 ευρώ ανά λίτρο), σύμφωνα με τον δείκτη του Bloomberg.

Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρίσκεται η Νορβηγία, όπου ένα γαλόνι κοστίζει 9,26 δολάρια, ενώ στη δεύτερη θέση έρχεται η Τουρκία με μέση τιμή 8,44 δολάρια και η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται με το Χονγκ Κονγκ (8,12 δολάρια), την Ιταλία (8,11 δολάρια) και την Ολλανδία (8,07 δολάρια).

Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Βενεζουέλα, όπου η βενζίνη πωλείται μόλις 0,04 δολάρια το γαλόνι.

Πολύ χαμηλές είναι οι τιμές πώλησης και στη Σαουδική Αραβία (μέση τιμή 0,45 δολάρια), το Κουβέιτ (0,79 δολάρια), την Αίγυπτο (1,38 δολάρια) και το Ιράν (1,42 δολάρια).

Στην κατάταξη των χωρών, επίσης από το Bloomberg, με βάση το κόστος για την αγορά ενός γαλονιού βενζίνης ως ποσοστού του μέσου ημερομισθίου, η Ελλάδα βρίσκεται στην 26 θέση μεταξύ των 61 χωρών.



Πηγή : ΑΠΕ


ΟΗΕ: Σε σύγχρονες μορφές δουλείας τουλάχιστον 20,9 εκατομμύρια άνθρωποι


Διεθνής Ημέρα Κατάργησης της Δουλείας


Τουλάχιστον 20,9 εκατομμύρια άνθρωποι ανά την υφήλιο ζουν υπό καθεστώς σύγχρονων μορφών δουλείας, αναφέρει ο ΟΗΕ, υπογραμμίζοντας πως μεγάλο μέρος του αριθμού είναι παιδιά που κακοποιούνται σεξουαλικά.

Η 2α Δεκεμβρίου είναι Διεθνής Ημέρα για την Κατάργηση της Δουλείας. «Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, περιλαμβανομένων παιδιών υπόκεινται σε μορφές σύγχρονης δουλείας» και «υπάρχει έλλειψη» πολιτικής βούλησης «για να τους σώσει από αυτήν την κατάσταση αυτή» τόνισαν η Ουρμίλα Μπούλα, ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ  για τις σύγχρονες μορφές δουλείας, η Μοντ ντε Μπουρ-Μπουκίτσιο, εισηγήτρια για το δουλεμπόριο παιδιών και η Μαρία Γκράτσια Τζαμαρινάρο, εισηγήτρια για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων.

«Τουλάχιστον 20,9 εκατομμύρια άνθρωποι υπόκεινται σε σύγχρονες μορφές δουλείας με τις γυναίκες και τα κορίτσια να αποτελούν τη μεγάλη πλειονότητα» δήλωσε η Μπούλα, επικαλούμενη μία έκθεση του 2012 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΟΙΤ).

«Επιπλέον 168 εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται, το 50% και πλέον εξ αυτών σε επισφαλείς θέσεις εργασίας, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, κυρίως σε ορυχεία και σε λατομεία» προσέθεσε η ίδια.

Όπως ανέφερε η ντε Μπουρ-Μπουκίτσιο, «κλέβουν την παιδική ηλικία από εκατομμύρια παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο, επειδή είναι θύματα καταναγκαστικής εργασίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης».

Η Διεθνής Ημέρα για την κατάργηση της Δουλείας σηματοδοτεί την ημερομηνία της έγκρισης της ΓΣ του ΟΗΕ της συνθήκης για την εξάλειψη της εμπορίας ανθρώπων το 1949.


Πηγή : in.gr


Βόμβα από τον δισεκατομμυριούχο Τζον Πόλσον - «Παγώνει» τις επενδύσεις στην Ελλάδα λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας


Ηχηρό αλλά και σκληρό μήνυμα προς την Ελλάδα, έρχεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Tο «πάγωμα» των επενδυτικών του σχεδίων στην Ελλάδα λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας που συνδέεται με τον προεδρική εκλογή ανακοίνωσε ο μεγαλοεπενδυτής Τζον Πόλσον, από το βήμα του 16ου Annual Capital Link Invest in Greece Forum στη Νέα Υόρκη.
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής ιδρυτής της Paulson & Co. Inc., που συμμετέχει με σημαντικά ποσοστά άνω του 5% στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank και της EYΔΑΠ, σημείωσε πως η χώρα μας βρίσκεται «στην απαρχή μιας αξιοσημείωτης αντιστροφής της πορείας της», όμως «θα πρέπει να αρθεί άμεσα η πολιτική αβεβαιότητα».
Όπως τόνισε ο κ. Πόλσον «είναι πολύ νωρίς για να γίνουν νέες εκλογές. Η αβεβαιότητα έχει προκαλέσει πτώση της ελληνικής χρηματααγοράς και των μετοχών ενώ οι νέες επενδύσεις έχουν αναβληθεί. Η καλύτερη πορεία δράσης είναι να αποφευχθούν οι εκλογές έως τον Ιούνιο του 2016 και να δοθεί χρόνος στις τρέχουσες πολιτικές για να δράσουν» σημείωσε και πρόσθεσε ότι με την πολιτική σταθερότητα η ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2015 και το 2016 θα επιταχυνθεί ενώ θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ο ίδιος είναι διατεθειμένος να επενδύσει περισσότερο στην Ελλάδα αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται πολιτική σταθερότητα.
«Τα επενδυτικά μας πλάνα βρίσκονται σε αναμονή αυτή τη στιγμή, καθώς περιμένουμε το αποτέλεσμα της προεδρικής εκλογής. Εάν υπάρξει πολιτική σταθερότητα θα αυξήσουμε τις επενδύσεις μας» είπε χαρακτηριστικά.

Ποιος είναι ο Πόλσον

Ο 58χρονος Αμερικανός πολυεκατομμυριούχος ξεκίνησε την καριέρα του το 1980 στην Boston Consulting Group ως σύμβουλος επιχειρήσεων. Το 2007 πόνταρε στην κατάρρευσητης αγοράς ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων υψηλού ρίσκου (subprime) και η απόδοση ενός από τα ταμεία που διαχειρίζεται έφθασε στο 590%.
«Ο κ. Πόλσον κέρδισε για τον εαυτό του 3,7 δισ. δολάρια, τη μεγαλύτερη ίσως λεία στην ιστορία της Γουόλ Στριτ» σχολίασαν οι «Νew Υork Τimes», ενώ το περιοδικό «Νewsweek» υποστήριξε ότι το ποσόν που κέρδισε ο Πόλσον το 2008 στα 15 δισ. δολάρια. Το 2008 ο Πόλσον προσέλαβε ως σύμβουλο στην εταιρεία του τον πρώην επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Άλαν Γκρίνσπαν .
Στη συνέχεια ο διαχειριστής του hedge fund Ρaulson & Company ασχολήθηκε συστηματικά με την Ελλάδα και στις καταστροφολογικές προβλέψεις των τελευταίων ετών.
«Η καλύτερη συναλλαγή που έγινε ποτέ» ( Τhe Greatest Τrade Εver, Βroadway Βooks, 2009) είναι ο τίτλος του βιβλίου που εξέδωσε ο αρθρογράφος της «Wall Street Journal» Γκρέγκορι Ζούκερμαν στο οποίο αναλύει πώς ο Πόλσον «έγραψε χρηματοοικονομική ιστορία». Η προσωπική περιουσία του σύμφωνα με το Forbes ήταν 11,2 δισ. δολάρια το 2013.
Με τις θυγατρικές της Paulson Credit Fund και Paulson Advantage Plus Fund, διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους $22,8 δισεκατομμυρίων ενώ έχει στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείες όπως η Houghton Mifflin Harcourt, η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Cablevision Systems Corp , οι πετρελαϊκές Oasis Petroleum και η φαρμακευτική Mallinckrodt PLC.
Ο Πόλσον επέκτεινε τις δραστηριότητες του αποκτώντας τον έλεγχο του επενδυτικού fund Schroder με το οποίο πρόκειται να ιδρύσει στο Λουξεμβούργο το hedge fund, Ucits με στόχο να εφαρμόσει τις στρατηγικές της Schroder και άλλων funds σε μια πιο διευρυμένη αγορά.


Πηγή : imerisia.gr


"Καμπανάκι" από UEFA και FIFA για το νέο αθλητικό νόμο



Κίνδυνος αποκλεισμού για τις ελληνικές ομάδες, αλλά και την Εθνική, από τις διεθνείς διοργανώσεις επανέρχεται στο προσκήνιο.

Με επιστολή που έστειλαν χθες βράδυ στην ΕΠΟ η FIFA και η UEFA, προειδοποιούν ευθέως πως αν εφαρμοστεί ο νέος αθλητικός νόμος που έχει τεθεί προς δημόσια διαβούλευση, θα κριθεί πως υπάρχει παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου. Είχε προηγηθεί η καταγγελία της ΕΠΟ προς τις δύο αρχές, στην οποία γινόταν σαφώς λόγος για κρατική παρέμβαση.

Μάλιστα η παγκόσμια και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία φέρονται διατεθειμένες να στείλουν αξιωματούχους τους στην Ελλάδα, προκειμένου να συναντηθούν με την κυβέρνηση και να αναφέρουν δια ζώσης πού συνίσταται παρέμβαση του κράτους στα του ποδοσφαίρου. Η ΕΠΟ αναμένεται σήμερα να διαβιβάσει την επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό.



Πηγή:capital.gr


Πετρέλαιο: Κατρακυλά σε τιμές 2009




ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΙΟ


Σε επίπεδα 2009, δηλαδή στα χαμηλά επίπεδα των 62 λεπτών το λίτρο επέστρεψε η τιμή πετρελαίου θέρμανσης για τους δικαιούχους του επιδόματος εκτοξεύοντας τη ζήτηση του προϊόντος το οποίο τα προηγούμενα δύο έτη είχε κατρακυλήσει σε ποσοστό 70%.

Χωρίς το επίδομα, η τιμή διαμορφώνεται στο 1 ευρώ το λίτρο και είναι κατά 25% χαμηλότερη από την τιμή έναρξης του 1,25 ευρώ το λίτρο, στις 15 Οκτωβρίου.

Οι χαμηλές τιμές είναι αποτέλεσμα της ασυνήθιστα ραγδαίας υποχώρησης της τιμής του αργού, μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ να μην προχωρήσει σε αύξηση της ημερήσιας παραγωγής και της διαφαινόμενης τάσης για περαιτέρω μείωση των τιμών και σταθεροποίησή τους κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι.

Η εξέλιξη αυτή για την Ελλάδα, που είναι μία από τις πλέον εισαγωγικές χώρες σε πετρέλαιο στην Ε.Ε., μόνο θετικές επιπτώσεις μπορεί να έχει.

Στον τομέα των υγρών καυσίμων είναι ήδη ορατές, καθώς εκτός από το πετρέλαιο κίνησης στα χαμηλά επίπεδα του 1,5 ευρώ το λίτρο διαμορφώνεται σε μέσα επίπεδα η τιμή της βενζίνης, ενώ σε πολλά πρατήρια της χώρας η τιμή έχει υποχωρήσει στο 1,46-1,47 ευρώ το λίτρο.

Σχετικά: Τιμή πετρελαίου σε ελεύθερη πτώση: Υπάρχει όφελος για την Ελλάδα;
Πιο φθηνό το πετρέλαιο από το αέριο

Στο φυσικό αέριο οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου αναμένεται να μετακυλιστούν από τον Δεκέμβριο και μετά, καθώς η τιμή του είναι συνδεδεμένη με την τιμή του αργού, αλλά ακολουθεί τις διακυμάνσεις με ένα τρίμηνο καθυστέρηση.

Η υστέρηση αυτή έχει καταστήσει για πρώτη φορά στα χρονικά της εγχώριας αγοράς το πετρέλαιο θέρμανσης (με επίδομα) πιο φθηνό από το φυσικό αέριο (68 λεπτά η κιλοβατώρα το πετρέλαιο θέρμανσης έναντι 69 ευρώ η κιλοβατώρα το φυσικό αέριο).

Ανάσα στον προϋπολογισμό

Τα χαμηλά επίπεδα των κάτω των 70 δολαρίων το βαρέλι για τους επόμενους τουλάχιστον έξι μήνες, βάσει της απόφασης της Συνόδου Κορυφής των υπουργών πετρελαίων του ΟΠΕΚ την περασμένη Πέμπτη στη Βιέννη, δημιουργούν εξαιρετικά ευοίωνες προοπτικές για την ενίσχυση των δημόσιων οικονομικών της χώρας μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του 2015 λαμβάνει υπόψη του την τιμή αργού στα 99,36 δολάρια το βαρέλι, όταν οι εξελίξεις δείχνουν τιμές για το επόμενο εξάμηνο μεταξύ 60 και 70 δολάρια το βαρέλι.

Η μείωση του κόστους εισαγωγής του πετρελαίου μπορεί να επιφέρει ακόμη και θετική ανατροπή στο ελλειμματικό εμπορικό ισοζύγιο, όπου ο λογαριασμός πετρελαιοειδών αντιστοιχούσε μέχρι τώρα στο 52% και εκτιμάται ότι θα περιοριστεί στο 25-30%.

Πώς κινούνται οι καταναλωτές

Η αγορά του πετρελαίου θέρμανσης έχει μπει ήδη πάντως σε ρυθμό ανάκαμψης, καθώς τα στοιχεία δείχνουν αύξηση της ζήτησης σε ποσοστό 25% σε σχέση με πέρυσι τον αντίστοιχο μήνα.

Τα ποσοστά ήταν πέραν και των πιο αισιόδοξων προβλέψεων μέχρι πρότινος, οι πρατηριούχοι ωστόσο δεν εμφανίζονται ικανοποιημένοι και αυτό γιατί τα νούμερα παραμένουν μακριά από τα προ κρίσης επίπεδα.

Ωστόσο, οι πρατηριούχοι θεωρούν ότι μόνο με τη μείωση του ΕΦΚ στα προ εξίσωσης επίπεδα θα μπορούσε η αγορά να ανακτήσει το χαμένο μερίδιο της διετίας και συγκεκριμένα ένα 50%, αφού το υπόλοιπο έχει χαθεί για πάντα από εναλλακτικές μορφές θέρμανσης.

Επίσης διαπιστώνουν ότι οι καταναλωτές εξακολουθούν να δυσκολεύονται να καλύψουν τις δαπάνες για θέρμανση, γιΆ αυτό και έχουν περιορίσει τις ποσότητες από τα 1.000 λίτρα στα 500 και επίσης καταφεύγουν σε δόσεις και χρήση πιστωτικών καρτών, αξιοποιώντας τα εμπορικά εργαλεία των εταιρειών εμπορίας (συνεργασία με τράπεζες, προσφορές κ.λπ.).

Πλήγμα στις εταιρείες εμπορίας

Μια άλλη διάσταση της πτωτικής τάσης των τιμών του αργού, για τις εταιρείες της εγχώριας αγοράς, μεταφέρει στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ Γιάννης Αλιγιζάκης.

Μιλάει για τραγικές επιπτώσεις στους ισολογισμούς των εταιρειών εμπορίας, κυρίως τον Νοέμβριο, λόγω των αποθεμάτων που υποχρεούνται εκ του νόμου να διατηρούν και τα οποία έχουν αγοραστεί σε πολύ υψηλές τιμές.

Μέχρι να υπάρξει κάποια σταθεροποίηση των τιμών, οι εταιρείες θα συνεχίσουν να καταγράφουν ζημίες, αφού θα πρέπει να αντικαθιστούν συνεχώς αποθέματα που έχουν αγοραστεί σε υψηλότερες τιμές, αναφέρει ο κ. Αλιγιζάκης, τονίζοντας ότι η διαφορά αυτή δεν μπορεί να ισοσκελιστεί από την αύξηση της ζήτησης.

Η αγορά αναμένει περαιτέρω αποκλιμάκωση των τιμών μέσα στις επόμενες ημέρες και εκτιμά ότι πλέον το πετρέλαιο είναι το πιο ανταγωνιστικό καύσιμο για θέρμανση.

"Καλή είδηση για την παγκόσμια οικονομία"

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου είναι «καλή είδηση» για την παγκόσμια οικονομία, δήλωσε τη Δευτέρα η εκτελεστική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.

"Θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι, αλλά σε καθαρή βάση, είναι καλή είδηση για την παγκόσμια οικονομία", δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στην Ουάσιγκτον. Η επικεφαλής του ΔΝΤ θεωρεί ότι η "κατάρρευση" της τιμής θα ωφελήσει τις μεγάλες οικονομίες του κόσμου και θα φέρει την ανάπτυξη στον πλανήτη.

"Όταν έχεις μια μείωση κατά 30% [...], αυτό θα πρέπει να οδηγήσει σε πλεόνασμα (ανάπτυξη) 0,8% στις περισσότερες προηγμένες οικονομίες που είναι εισαγωγείς πετρελαίου", σημείωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.


Πηγή : pathfinder.gr


Δεύτερο «ναυάγιο» στη Ζάκυνθο; Μυστήριο με φορτηγό πλοίο που βρέθηκε εγκαταλειμμένο


Εντοπίστηκε από όχημα του Λιμενικού που πραγματοποιούσε χερσαία περιπολία στις δυτικές ακτές του νησιού

Περίεργη υπόθεση, με φορτηγό πλοίο το οποίο βρέθηκε εγκαταλειμμένο στις απόκρημνες δυτικές ακτές της Ζακύνθου, διερευνούν από χθες οι αρμόδιες Αρχές.

Το πλοίο με το όνομα «AMARANTHUS», μήκους περίπου 57 μέτρων και σημαίας των νησιών Παλάου, εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του όχι στα ανοιχτά της θάλασσας αλλά… δεμένο από την πρύμνη μέσα στο κόλπο του Πόρτο Βρώμη, στην Αναφωνήτρια. Μάλιστα, το πλοίο δεν εντοπίστηκε από κάποιον κάτοικο ή επαγγελματία της περιοχής, αλλά από όχημα του Λιμενικού που πραγματοποιούσε χερσαία περιπολία στις δυτικές ακτές του νησιού.



Πάνω στο πλοίο, βρέθηκαν εκατοντάδες κιβώτια με τσιγάρα, τα οποία καταλάμβαναν περίπου τον μισό χώρο των αμπαριών, ενώ δεν βρέθηκε κανένα από τα μέλη του πληρώματος. Ωστόσο, κατά τον έλεγχο των λιμενικών βρέθηκαν έγγραφα στα οποία αναφέρεται εκτός από το όνομα «AMARANTHUS» και ένα δεύτερο όνομα για το πλοίο το «ISIK 2» με σημαία Μολδαβίας. Το ίδιο όνομα ήταν εμφανές και πάνω στο πλοίο αν και υποτυπωδώς είχε σβηστεί.

Ακόμη, βρέθηκαν λίστες με τα ονόματα των μελών του πληρώματος, ουκρανικής καταγωγής και ακολούθως ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να συμβάλουν στον εντοπισμό τους.

Οι λιμενικοί που έσπευσαν στην περιοχή για αυτοψία, έδεσαν το πλοίο με ασφάλεια ώστε να απαλειφθεί ο κίνδυνος για τη βύθισή του και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να γίνει άντληση θαλάσσιου νερού που είχε εισρεύσει στα αμπάρια αλλά και να τοποθετηθεί τσιμέντο για να στεγανοποιηθεί στοιχειωδώς σημείο του πλοίου που είχε υποστεί ζημιά από τα βράχια.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, δεν επέτρεψαν τη ρυμούλκησή του στο λιμάνι του νησιού, καθώς το σημείο όπου βρίσκεται είναι επισφαλές. Στελέχη του Λιμενικού παραμένουν στο Πόρτο Βρώμη για τη φύλαξή του, μέχρι να μεταφερθεί στο λιμάνι. Η μεταφορά του θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα σήμερα το μεσημέρι και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.


Πηγή : protothema.gr


Το Καλάσνικοφ που βρέθηκε στον Πειραιά δεν έχει σχέση με την επίθεση στο Μικρολίμανο


Το Καλάσνικοφ που εντοπίστηκε εχθές στον λιμάνι του Πειραιά δεν είναι αυτό του αλβανού που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο Μικρολίμανο, σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση που πραγματοποίησαν τα εργαστήρια της Αστυνομίας.

Ο Αλβανός κακοποιός διέθετε δυο τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ και ο ίδιος ομολόγησε στην αστυνομία ότι το όπλο το είχε πεταχτεί στο λιμάνι του Πειραιά.

Σήμερα σκληρός κακοποιός  Αρμπέρ Μπάκο οδηγείται ενώπιον του ανακριτή στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί για την αιματηρή επίθεση, που κατέληξε στον τραυματισμό 11 ανθρώπων.




Κρατούνται στον Λίβανο μία σύζυγος και η κόρη του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους


Στη σύλληψη της συζύγου και μίας από τις κόρες του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι προχώρησε ο στρατός του Λιβάνου, όταν προσπάθησαν να περάσουν από τη Συρία στο έδαφος του Λιβάνου πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με αξιωματούχους των λιβανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου δήλωσε ότι η σύζυγος του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι ταξίδευε μαζί με μία από τις κόρες τους, αντίθετα με τις πρώτες πληροφορίες που έκαναν λόγο για έναν γιο του ζεύγους.

Εξετάσεις DNA πραγματοποιήθηκαν για να εξακριβωθεί εάν πρόκειται πραγματικά για παιδί του ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Μία από τις συζύγους του αλ-Μπαγκντάντι και ένα παιδί συνελήφθησαν στον βόρειο Λίβανο, καθώς προσπάθούσαν να περάσουν από το συριακό έδαφος στο Λίβανο. Η γυναίκα, συριακής καταγωγής, σύμφωνα με πληροφορίες, ανακρίνεται στους χώρους του υπουργείου Αμυνας του Λιβάνου.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση από ιστοσελίδες του Ισλαμικού Κράτους.
Η σύλληψη αποτελεί πλήγμα για τον αλ-Μπαγκντάντι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό χαρτί κατά της οργάνωσης που έχει συλλάβει πλήθος ξένων, ιρακινών και σύρων ομήρων.


Πηγή : imerisia.gr


Κάθετος ο Χ. Αθανασίου για γάμους ομόφυλων: «Δεν το συζητώ»



Κατηγορηματικό «όχι» σε γάμους ζευγαριών του ίδιου φύλου είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, πρόσθεσε πάντως ότι η καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τον αποκλεισμό των ομόφυλων από το σύμφωνο συμβίωσης είναι πραγματικότητα και παραδέχθηκε πως δεν γίνεται η Πολιτεία να εθελοτυφλεί.
«Δεν το συζητώ, δεν το διανοούμαι», ανέφερε για τους γάμους ομόφυλων, μιλώντας στο Mega, συμπληρώνοντας ότι «και η σύμβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το απαγορεύει. Όταν μιλάει για γάμο μιλάει για άνδρα και γυναίκα».
«Είμαστε μια χώρα η οποία σέβεται τις παραδόσεις, σέβεται την φύση του ανθρώπου και δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί τουλάχιστον με αυτή την κυβέρνηση και με αυτή την υπουργία ο γάμος», πρόσθεσε.
Σχετικά με την καταδίκη από το ΕΔΑΔ για το θέμα του συμφώνου συμβίωσης ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι αποτελεί μία πραγματικότητα για την οποία «δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε».
Επέκρινε πάντως όσους «βγαίνουν και τα ισοπεδώνουν όλα», λέγοντας πως δεν είναι απλό ζήτημα ούτε μπορεί να το εξετάσει το υπουργείο Δικαιοσύνης «κάτω από την πίεση οποιουδήποτε, χωρίς νηφαλιότητα και ψυχραιμία».
Ο κ. Αθανασίου γνωστοποίησε ότι έχει συστήσει επιτροπή στο υπουργείο Δικαιοσύνης η οποία θα αναμορφώσει μερικά θεμελιώδη κεφαλαία του οικογενειακού δικαίου και ένα από τα θέματα που θα συζητήσει θα είναι και το ζήτημα της συμβίωσης.
Όπως είπε, το πρόβλημα είναι ποιες είναι οι συνέπειες του συμφώνου. «Περιοριζόμαστε στα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και κληρονομικά δικαιώματα, πάμε μέχρι υιοθεσίες μέχρι επιμέλειες τέκνων κλπ;», διερωτήθηκε.
«Η χώρα μας έχει δομές, πρέπει να το δούμε από θρησκευτική άποψη, από πολιτική και κοινωνική», κατέληξε.


Πηγή : naftemporiki.gr


Πάγκαλος: «Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση σε 15 μέρες δεν θα υπάρχει ούτε ένα ευρώ για μισθούς και συντάξεις»



Τη συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να σχολιάσει ο πρώην υπουργός Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99,5. Για μια ακόμη φορά ο Θ. Πάγκαλος δεν δίστασε να δηλώσει «φανατικά εχθρός» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο μεταξύ πολλών άλλων κατηγόρησε για «αγένεια», «εμπάθεια», «δημαγωγία», ενώ σε μια αποστροφή του λόγου του είπε χαρακτηριστικά: «Τα έχει χάσει τελείως το παιδί, δεν ξέρει τι λέει!»

«Ο κ. Τσίπρας υπήρξε αγενής και εμπαθής, όπως συνήθως» τόνισε ο Θ. Πάγκαλος κληθείς αρχικά να σχολιάσει τη συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ. Και αναφερόμενος στα περί αποστασίας που επικαλέστηκε ο Αλ. Τσίπρας για όποιους βουλευτές ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας, συνέχισε: «Είπε ότι υπάρχουν 24 ανεξάρτητοι βουλευτές, αλλά δεν μπορούν να είναι εξ ορισμού αποστάτες, διότι πρέπει να αποστατήσουν από κάπου. Η λέξη αυτή χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον το 1965 και έχει απαξία. Νομίζω, όμως, ότι ο κ. Τσίπρας έτσι τρομοκρατεί το Κοινοβούλιο και απαξιεί τους συναδέλφους του στη Βουλή, για να μην τολμήσει κανείς να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να μην ακολουθήσει την πολιτική του που οδηγεί στο χάος και την αστάθεια, εάν δεν ψηφιστεί Πρόεδρος. Χαρακτηριστικό του πόσο εμπαθής και ιδιοτελής είναι, είναι ότι δεν δέχθηκε την πρόταση που έκαναν επανειλημμένα οι δημοσιογράφοι να συμφωνήσουμε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και μετά να πάμε σε εκλογές. Είναι εμπαθής, ιδιοτελής και ανυπόληπτος! Ο άνθρωπος που πούλησε νταηλίκι και τσαμπουκά και είπε αφ’ υψηλού ότι αν τον καλέσει ο πρωθυπουργός θα πάει να του πει να παραιτηθεί, τώρα λέει "ας με καλέσει και θα δούμε αν θα του ζητήσω την παραίτησή του"»…

«Τα έχει χάσει τελείως το παιδί, δεν ξέρει τι λέει!»

Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής συνέντευξής του στον ΒΗΜΑ FM 99,5 και στους δημοσιογράφους Νότη Παπαδόπουλο και Βασίλη Χιώτη, ο Θόδωρος Πάγκαλος είπε για τον Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαι φανατικά εχθρός του και της ιδέας και ποιότητας που εισάγει στην πολιτική ζωή και πιστεύω ότι αυτό το συνονθύλευμα θα καταστρέψει τη χώρα, εάν έρθει πρώτο στις εκλογές και θα το κάνει χωρίς να σχηματίσει κυβέρνηση, διότι δεν το κάνει, ακόμη και αν κερδίσει τις εκλογές. Θα καταστρέψει και θα υπονομεύσει τις προσπάθειες που κάναμε τόσα χρόνια στη χώρα όλοι μαζί. Του είπαν ότι λέει πως θα αυξήσει μισθούς και συντάξεις και είπε ότι δεν θα κάνουν παροχές! Δεν είναι παροχές αυτά; Δεν βγαίνουν λεφτά από το δημόσιο ταμείο; Δεν τα έχει κάνει κουλουβάχατα εκεί μέσα, δεν το βλέπετε; Τα έχει χάσει τελείως το παιδί, δεν ξέρει τι λέει! Συμφωνώ απόλυτα μαζί του ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι μια πολιτική συνεργασία 28 ισοτίμων χωρών, αλλά έχει κανόνες και ένας από αυτούς είναι το Σύμφωνο Σταθερότητας, το οποίο εμείς δεν καταφέραμε να εφαρμόσουμε με τρόπο αποτελεσματικό. Και ως εκ τούτου, χρωστάμε. Γι’ αυτό έχει σημασία η γνώμη της κυρίας Μέρκελ και όχι γιατί είναι μεγάλη χώρα ούτε θα έρθει ο Τσίπρας να κουνήσει το δάχτυλό του απέναντί της και να πει αυτή "πωπω, τι είναι αυτό". Δεν μπόρεσε να το απαντήσει ο κ. Τσίπρας σε καμία ερώτηση, τι θα κάνει την επομένη των εκλογών, εάν είναι πρωθυπουργός. Να μας πει τι θα κάνει! Να μας πει ποιο είναι το plan A, B και C. Πώς θα βρει τα λεφτά, μειώνοντας τους φόρους και αυξάνοντας τις δαπάνες του Δημοσίου. Είναι προπαγάνδα προεκλογική του αισχίστου είδους και δημαγωγία που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην προεκλογική ιστορία από κανέναν».

Στη συνέχεια ο Θ. Πάγκαλος αναφέρθηκε στην πολιτική συμπάθεια μεταξύ Αλ. Τσίπρα και Πάνου Καμμένου. «Υπάρχουν δύο ανεξέλεγκτοι αρχηγοί, σε δύο κόμματα. Το ένα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και έχει αρχηγό τον Τσίπρα και το άλλο είναι οι ΑΝΕΛ και έχει αρχηγό τον Πάνο Καμμένο. Εκτιμώνται και συμπαθούνται μεταξύ τους για λόγο μυστήριο και πάνε να συνάψουν συμμαχία. Μα, είναι προοπτική αυτή για τον έλληνα ψηφοφόρο;» διερωτήθηκε.

Οσον αφορά στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα ο Αλ. Τσίπρας με τον υπουργό Εξωτερικών Βαγγέλη Βενιζέλο - παρά την άρνηση της Κουμουνδούρου να είναι παρών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε ενδεχόμενο ραντεβού του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αντώνη Σαμαρα - ο Θόδωρος Πάγκαλος σχολίασε:

«Η κυβέρνηση αυτή, χωρίς το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει οντότητα. Δεν έχει πλειοψηφία και οντότητα. Θέλει να συζητήσει με την κυβέρνηση (ο Τσίπρας); Θα έπρεπε να το επιδιώκει να είναι στη συνάντηση (με τον Σαμαρά) ο Βενιζέλος. Δεν υπάρχει "δεν θέλω" ούτε να μας κάνει νάζια και κόλπα και μετά, από την άλλη πλευρά, πάει και κάθεται στην πολυθρόνα και συζητάει μια ώρα για εθνικά θέματα με τον Βενιζέλο. Και λέει ότι το συμπέρασμα της συζήτησης ήταν ότι συμφώνησαν. Εγώ ξέρω πως όταν συμφωνείς με κάποιον, δεν συζητάς επί ώρες»...

Τέλος ο Θόδωρος Πάγκαλος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και προειδοποίησε ότι ύστερα από 15 ημέρες «δεν θα υπάρχει ούτε ένα ευρώ για μισθούς και συντάξεις»!

«Δεν μπορείς να το εξαφανίσεις με διάφορα σχήματα λόγου, αν θα έρθει ο Τσίπρας την επόμενη μέρα και θα βρει τα λεφτά για όσα λέει. Δεκαπέντε μέρες, δεν θα υπάρχει ούτε ένα ευρώ για μισθούς, συντάξεις και δαπάνες του κράτους! Αυτό που είπε ο Τσίπρας χθες, σημαίνει ότι είναι κακοηθέστατος, διότι είναι τόσο απλό που το ξέρει και ο καθένας. Δεν είναι δυνατόν να μην το ξέρει αυτός. Και δεν μπορεί να μην το καταλάβει. Ότι οι τράπεζες έχουν άνεση επειδή μας δίνουν λεφτά απ’ έξω. Όταν σταματήσουν να μας δίνουν λεφτά απ’ έξω, την επομένη των εκλογών, πριν σχηματίσει καν κυβέρνηση ο Τσίπρας, θα διαλυθεί το σύμπαν! Το λέω και το ξαναλέω και αναλαμβάνω την ευθύνη».

Πηγή : tanea.gr


Θαυμασμός για τον ελληνικό πολιτισμό σε αφιέρωμα της Αυστριακής Ραδιοφωνίας



Ακρόπολη, Δελφοί, Μετέωρα σε ένα οδοιπορικό με τίτλο «Ο ομφαλός της γης»

Ένα πλήρες αναγνώρισης και θαυμασμού, για τον ελληνικό πολιτισμό, ωριαίο αφιέρωμα με τίτλο «Ο ομφαλός της γης», παρουσίασε ως «επιμορφωτικό οδοιπορικό στην κλασική Ελλάδα» το Πρώτο Πρόγραμμα της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας, στο πλαίσιο της ειδικής εβδομαδιαίας εκπομπής του «Ατμόσφαιρα».

Το αφιέρωμα- οδοιπορικό του Πρώτου Προγράμματος της Αυστριακής Ραδιοφωνίας -το οποίο θεωρείται κορυφαίο στην Ευρώπη ως πρόγραμμα ενημέρωσης και πολιτισμού- ήταν παραγωγή του γνωστού συνεργάτη της Νικολάους Σολτς, και αναφερόταν κυρίως στην Ακρόπολη και στο νέο Μουσείο της, στους Δελφούς με τον μύθο της Πυθίας, όπως επίσης, στα Μετέωρα με τα μοναστήρια και την παγκόσμια πρωτοτυπία τους.

Περιείχε αναλυτικές περιγραφές των τοποθεσιών-μνημείων ελληνικού Πολιτισμού και της σημασίας τους στην αρχαιότητα αλλά και σήμερα, πολλές ιστορικές παραπομπές και επεξηγήσεις από ξεναγούς και άλλους ειδικούς, όπως για παράδειγμα από τον Αυστριακό αρχαιολόγο Γκέοργκ Λάντστετερ του Αυστριακού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, που ξενάγησε στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης και αναφέρθηκε σε τρέχουσες ανασκαφές και έρευνες στην Αίγινα.

Το τμήμα του αφιερώματος, που αναφερόταν στην Ακρόπολη και το Μουσείο της, συμπληρωνόταν από περιήγηση στην κεντρική αγορά της Αθήνας, τη Βαρβάκειο, και περιγραφή της εκεί καθημερινότητας.


Πηγή : newsbeast.gr


Προφυλακίστηκαν τρεις απο τους επτά του κυκλώματος των πλαστών διαθηκών




Προφυλακίστηκαν, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, οι τρεις από τους επτά κατηγορούμενους που φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα το οποίο με πλαστές διαθήκες άρπαζε περιουσίες εύπορων μοναχικών ανθρώπων μετά το θάνατό τους.

Καταζητούμενος παραμένει ο 80χρονος πρώην βουλευτής της ΝΔ και δικηγόρος, ο οποίος δια του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια, αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε ότι προτίθεται να εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή.

Εκτός από το βουλευτή, οι αρχές καταζητούν και δυο ακόμα εμπλεκόμενους στο κύκλωμα, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, την τελευταία πενταετία φέρεται να έχει ιδιοποιηθεί με πλαστές διαθήκες 12 ακίνητα αξίας 1,3 εκατ. ευρώ.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν εμφανίστηκαν φερόμενα μέλη του κυκλώματος ως «κληρονόμοι» δυο αδελφών που απεβίωσαν το 2006 και το 2008 βάζοντας στο χέρι την περιουσία τους.

Κάποια από τα ακίνητα που ιδιοποιήθηκαν τα είχαν ήδη πουλήσει.



Πηγή : thetoc.gr


Κάλπες για δημοψήφισμα σήμερα και αύριο όλοι οι δικηγόροι της χώρας



Λόγω του πανελλαδικού δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί για το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Οι δικηγόροι των 63 Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας θα προσέλθουν σήμερα και αύριο στις κάλπες.

Tην διενέργεια του δημοψηφίσματος, αποφάσισε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, προκειμένου οι δικηγόροι να εκφράσουν τη θέση τους για το επίμαχο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο, από τις 7π.μ. έως τις 7μ.μ. και οι δικηγόροι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη δικηγορική ταυτότητα ή οποιοδήποτε έγγραφο αποδεικτικό της ταυτότητάς τους (Αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, ασφαλιστικό βιβλιάριο).

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Αθηναίοι δικηγόροι που είναι εγγεγραμμένοι μέχρι και τις 28.11.2014, ανεξαρτήτως αν έχουν υποβάλει ετήσια δήλωση, είναι σε αναστολή ή άδεια κάθε είδους.

Στην Αθήνα η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε 20 εκλογικά τμήματα και τα ψηφοδέλτια θα είναι τρία. Ένα με το «ΝΑΙ» στο σχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ένα με το «ΟΧΙ» στο σχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, το οποίο περιλαμβάνει και την επιλογή των μορφών κινητοποίησης, αποχή διαρκείας και αποχή στοχευμένη ή περιορισμένης διάρκειας ή καμία αντίδραση, όπως θα υπάρχει και λευκό ψηφοδέλτιο.


Οικιακές βοηθοί που... ξαφρίζουν σπίτια πλουσίων - Οργιάζει σπείρα από τη Γεωργία



Οικιακές βοηθοί “ξαφρίζουν” τα σπίτια των πλουσίων. Μεγάλη έρευνα της Ασφάλειας σε εξέλιξη για την εξάρθρωση συμμορίας που εντοπίζει τα θύματα της μέσω αγγελιών. Οι κακοποιοί ρίχνουν ως “δόλωμα” οικιακές βοηθούς, οι οποίες στη συνέχεια ανοίγουν τα σπίτια και οι συνεργοί τους τα κάνουν “φύλλο και φτερό”.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα σε διάστημα δυο μηνών, τέσσερις οικογένειες επιχειρηματιών που είχαν βάλει αγγελία για την αναζητήσει οικιακών βοηθών, έπεσαν θύματα της σπείρας, καθώς βρήκαν τα σπίτια τους ανοιγμένα και τα χρήματα, μαζί με τα χρυσαφικά και αντικείμενα αξίας, να έχουν κάνει “φτερά”, ενώ βέβαια είχε εξαφανιστεί και η Γεωργιανή οικιακή βοηθός που είχαν προσλάβει.

“Πρόκειται για οργανωμένη σπείρα που έχει βρει έναν απλό τρόπο να βγάζει πολλά χρήματα, καθώς επιλέγει τα θύματα της μέσω αγγελιών συγκεκριμένης εφημερίδας. Η έρευνα έχει καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα, πλην όμως ακόμα έχουμε δρόμο μπροστά μας. Το σίγουρο είναι πως η σπείρα δεν έχει μόνο μια γυναίκα “δόλωμα” που εμφανίζεται ως οικιακή βοηθός”, λέει με νόημα στην “Espresso” Αστυνομικός τις ΕΛ.ΑΣ που έχει γνώση των ερευνών.

Τελευταίο θύμα τις σπείρας γνωστός επιχειρηματίας ιδιοκτήτης κλινικών για εξειδικευμένες θεραπείες, οποίος μέσω αγγελιών αναζητούσε οικιακή βοηθό εσώκλειστη, προκειμένου να προσέχει την ηλικιωμένη μητέρα του στην μονοκατοικία που διαμένει με την οικογένεια του στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο επιχειρηματίας είχε προλάβει μια οικιακή βοηθό που δήλωσε καταγωγή από την Γεωργία και μάλιστα πολλή γρήγορα απέκτησε την εμπιστοσύνη της οικογένειας με την ευγένεια, την προθυμία της και κυρίως με την τιμιότητα της, μέχρι....

Πριν από 10 ημέρες ο επιχειρηματίας με την οικογένεια του βγήκαν για μια Σαββατιάτικη βόλτα, αφήνοντας την γηραιά μητέρα με την οικιακή βοηθό. Όταν επέστρεψαν στο σπίτι, τους περίμεναν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Χωρίς η μητέρα του επιχειρηματία να αντιληφθεί το παραμικρό, είχαν μπει στην μονοκατοικία άγνωστοι, οι οποίοι είχαν πάρει ολόκληρο το χρηματοκιβώτιο που είχε στο γραφείο του ο επιχειρηματίας, ενώ βέβαια είχε εξαφανιστεί και η οικιακή βοηθός.

Άλλες τρεις περιπτώσεις...

Το πρώτο θύμα τις οργανωμένης όπως όλα δείχνουν σπείρας, είναι ένας μεγαλέμπορος ξυλείας, μόνιμος κάτοικος Κολωνακίου, οποίος επίσης μέσω αγγελίας που είχε βάλει σε εφημερίδα, αναζητούσε οικιακή βοηθό για πλήρη απασχόληση.

Ο επιχειρηματίας κατέληξε σε μια Γεωργιανή κατά δήλωση της, η οποία αμέσως κέρδισε την εμπιστοσύνη του και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την πρόσληψη της. Μάλιστα ο επιχειρηματίας της έδωσε ακόμα και τα κλειδιά του σπιτιού του.

Βέβαια αργά κατάλαβε πως είχε κάνει ένα τραγικό λάθος, καθώς ένα βράδυ επιστρέφοντας από την δουλειά του βρήκε την πόρτα του οροφοδιαμερίσματος που διέμενε ξεκλείδωτη.

Μπήκε κανονικά στο σπίτι του και πολλή σύντομα διαπίστωσε πως κάποιοι είχαν “τρυπώσει” στο οροφοδιαμέρισμα του χωρίς να διαρρήξουν την πόρτα και χωρίς ίχνος έρευνας, είχαν βρει που έκρυβε χρήματα αλλά και κοσμήματα, κυρίως ρολόγια μεγάλης αξίας και βέβαια τα είχαν...”ξαφρίσει”. Για την οικιακή βοηθό ούτε λόγος. Είχε και αυτή εξαφανιστεί..μυστηριωδώς.
Τα επόμενα θύματα τις οργανωμένης συμμορίας ήταν δυο οικογένειες στη Γλυφάδα, οι οποίες επίσης έψαχναν μέσω αγγελιών που είχαν βάλει σε εφημερίδα, οικιακή βοηθό για πλήρη απασχόληση
Χρήματα αντικείμενα αξίας και κοσμήματα μέσα σε διάστημα 10-20 ημερών από την ημέρα πρόσληψης της Γεωργιανής οικιακής βοηθού, είχαν κάνει φτερά όπως βέβαια και η ευγενική κυρία που είχε ανάγκη για...εργασία.

Θεοδόσης Πάνου

Πηγή : newsit.gr


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΑΝΕΙ… ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ!



Ποιες ηλικιακές ομάδες φαίνεται να χάνει η κυβέρνηση με τις επιλογές που υιοθετεί και με την εφαρμογή των εντολών της τρόικας.

Όλες, μα όλες οι δημοσκοπήσεις πιστοποιούν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ποιοτικό στοιχείο που αφορά στην εκλογική συμπεριφορά των ηλικιακών ομάδων:
• Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες εκτός αυτής των άνω των 60 ετών και μάλιστα στις ηλικίες 18-35 η υπέρ του διαφορά είναι πολύ μεγάλη.
• Η Ν.Δ. προηγείται μόνο στις ηλικίες άνω των 60 και μάλιστα με αισθητή διαφορά.
Όπως λοιπόν επεσήμαινε στο Newsbomb.gr γνωστός κι έγκυρος αναλυτής δημοσκοπήσεων, αν η κυβέρνηση υποκύψει τελικά στις ιταμές αξιώσεις της τρόικας που αφορούν σε ακόμα μία μείωση συντάξεων και μάλιστα των κύριων συντάξεων (πέραν δηλαδή του άγριου πετσοκόμματος στις επικουρικές), τότε κινδυνεύει να χάσει τη μοναδική ηλικιακή ομάδα που της έχει απομείνει και σε μια τέτοια περίπτωση η διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου να αυξηθεί ακόμα περισσότερο!
Εδώ μάλιστα θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι στους ψηφοφόρους άνω των 60 ετών έχει καλή διείσδυση και το ΠΑΣΟΚ εκτός της Ν.Δ.
Κι έτσι θα πρέπει να ερμηνεύσουμε την... αδιάλλακτη στάση του ΠΑΣΟΚ που λέει όχι σε νέες περικοπές των κύριων συντάξεων (αφού βέβαια έχει ψηφίσει το πετσόκομμα των επικουρικών...).
Αλλά και η στάση της Ν.Δ., που επίσης αρνείται μειώσεις στις κύριες συντάξεις έτσι εξηγείται.
Βέβαια οι συνταξιούχοι ή όσοι είναι κοντά στο να βγουν στη σύνταξη θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην –ήδη δεινά δοκιμαζόμενη- ζωή τους από άλλα μέτρα που ήδη έχει αποδεχτεί η κυβέρνηση επειδή έχει υποκύψει στις αξιώσεις της τρόικας (π.χ. την αύξηση των ετών εργασίας προκειμένου να πάρει κάποιος σύνταξη, την αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση).
Ωστόσο οι συγκυβερνώντες προσπαθούν να κρατήσουν εκτός της νέας επώδυνης κι επονείδιστης συμφωνίας με την τρόικα το κόψιμο, το νέο κόψιμο των κύριων συντάξεων, μπας και περισώσει την υπεροχή της στους άνω των 60 ετών...
Και απομένει να δούμε, αν και πόσο θα συνεχίσει να αρνείται αυτό το μέτρο...


Πηγή : newsbomb.gr




Κομισιόν: Η δυσπιστία απέναντι στα εμβόλια απειλεί να φέρει επιδημίες



Η δυσπιστία των Ευρωπαίων απέναντι στα εμβόλια απειλεί να φέρει επιδημίες ασθενειών όπως η πολιομυελίτιδα, η ερυθρά και η ιλαρά, προειδοποιεί ο επίτροπος Υγείας της ΕΕ Βίτενις Αντριουκάιτις.

Το θέμα συζητήθηκε τη Δευτέρα στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας, μετά την κίνηση της Ιταλικής Υπηρεσίας Φαρμακολογίας να αποσύρει δύο παρτίδες αντιγριπικού εμβολίου της Novartis που προορίζεται για ηλικιωμένους.

Τέσσερα άτομα πέθαναν μετά τη χορήγηση του εμβολίου, παραμένει όμως άγνωστο αν οι συγκεκριμένες παρτίδες του εμβολίου, οι οποίες παρασκευάστηκαν στην Ιταλία, έπαιξαν κάποιο ρόλο.

Με αφορμή την προληπτική απόσυρση του εμβολίου Fluad στην Ιταλία, η Novartis Hellas εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζει ότι το εμβόλιο δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα, ούτε έχει κυκλοφορήσει ποτέ.

Η απόσυρση στην Ιταλίδα έγινε για προληπτικούς λόγους, δήλωσε κατά την άφιξή της στο Συμβούλιο η ιταλίδα υπουργός Υγείας Μπεατρίς Λορεντσίν.

Τόνισε πάντως ότι οι εμβολιασμοί έχουν θεμελιώδη σημασία για τη δημόσια Υγεία και η δυσπιστία των πολιτών δεν έχει επιστημονική βάση.

Τα προγράμματα εμβολιασμού υπέστησαν σοβαρό πλήγμα το 1998, λόγω μιας μικρής μελέτης που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση The Lancet και συνέδεε το τριπλό παιδικό εμβόλιο ΜMR (ιλαράς, ερυθράς, παρωτίτιδας) με την εμφάνιση αυτισμού.

Η μελέτη αποδείχθηκε αργότερα ότι ήταν απάτη, ωστόσο ο θόρυβος που προκάλεσε ακόμα δεν έχει κοπάσει.

«Απάτη» η διαβόητη έρευνα που συνέδεσε τα παιδικά εμβόλια με τον αυτισμό
Ακόμα μια έρευνα που αθωώνει τα παιδικά εμβόλια για τον αυτισμό
Αποσύρεται επιστημονική δημοσίευση που συνέδεε παιδικά εμβόλια με τον αυτισμό
Η απροθυμία εμβολιασμού απειλεί τις προσπάθειες εξάλειψης της ιλαράς
Το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα με την πανδημία γρίπης το 2009, όταν τα αντιγριπικά εμβόλια συνδέθηκαν με κίνδυνο εκδήλωσης του νευρολογικού συνδρόμου Γκιγέν-Μπαρέ. Τελικά όμως οι ανησυχίες διαψεύστηκαν.

Αθώα τα εμβόλια της πανδημικής γρίπης για σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο
Απευθυνόμενη στους ομόλογούς της, η Ιταλίδα υπουργός προειδοποίησε για το «λανθασμένο αίσθημα ασφάλειας» που υπάρχει στην Ευρώπη απέναντι στις υγειονομικές απειλές. Η επιδημία του ιού Έμπολα στην Αφρική «θα έπρεπε να υπενθυμίσει σε όλους τη σημασία» της καταπολέμησης των παθογόνων παραγόντων» πρόσθεσε.

«Πρέπει να αντιστρέψουμε την τρέχουσα τάση του σκεπτικισμού» που κινδυνεύει να φέρει και πάλι πίσω στην Ευρώπη τις επιδημίες της πολιομυελίτιδας, της ερυθράς ή της φυματίωσης, σημείωσε από την πλευρά του ο ευρωπαίος επίτροπος Υγείας Βίτενις Αντριουκάιτις.

Την ώρα που ο εμβολιασμός είναι ολοένα και λιγότερο υποχρεωτικός στις χώρες μέλη της ΕΕ, ο Αντριουκάιτις υπογράμμισε την ανάγκη να επεκταθούν τα προγράμματα εμβολιασμού πέρα από τα παιδιά.

Χάρη στα εμβόλια, η ανθρωπότητα απαλλάχθηκε οριστικά από τη φρικτή ασθένεια της ευλογιάς, της πρώτης ασθένειας που εξαλείφεται από τον πλανήτη με ανθρώπινη παρέμβαση.

Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και με την πολιομυελίτιδα και την ιλαρά αν οι γονείς είναι πρόθυμοι να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό


Πηγή : in.gr


Γ.Γραμματίδης: Η μείωση μισθών δεν βοηθά στην ανταγωνιστικότητα

Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου


«Έχει γίνει αντιληπτό ότι η μείωση μισθών δεν συντελεί στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας. Μόνο οι μεγάλες επιλογές προς την καινοτομία και τις μεταρρυθμίσεις μπορούν να τονώσουν την ανταγωνιστικότητα». Αυτό τόνισε από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής Γιάννος Γραμματίδης.

Όπως είπε, «αυτό σημαίνει στροφή στην παραγωγή προϊόντων με στοιχεία υψηλής τεχνολογίας με στόχο την παγκόσμια αγορά. Σημαίνει δημιουργία κινήτρων για νεοφυείς επιχειρήσεις που θα αποτελέσουν εφαλτήριο για μείωση της ανεργίας. Σημαίνει ακόμα μετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης ώστε το κράτος να γίνει μικρότερο και πιο ευέλικτο, φιλικό στην επιχειρηματικότητα και στους πολίτες. Σημαίνει αλλαγή διαχείρισης των δημοσίων υποθέσεων και συσπείρωση της ακαδημαϊκής και της επιχειρηματικής κοινότητας με αίσθηση ενός νέου πατριωτισμού».

Ο κ. Γραμματίδης εκτίμησε πάντως πως «αυτό είναι μια μακρά διαδικασία τουλάχιστον μίας δεκαετίας. Για αυτό και η ουσιαστική ανάπτυξη δεν μπορεί πρακτικά να έλθει νωρίτερα παρά τις περί του αντιθέτου πολιτικές διαβεβαιώσεις».


Newsroom ΔΟΛ

Πηγή : in.gr


Κοντά σε συμφωνία για την αξιολόγηση με ελαφρύτερο πακέτο - θετικά μηνύματα και αλλαγή πλεύσης από ΔΝΤ-ΕΕ



Θετικά μηνύματα από Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον για την επιστροφή της τρόικας μέσα στην εβδομάδα έφτασαν χθες στην Αθήνα, αφού η πολυσέλιδη ελληνική απάντηση στα αιτήματα των δανειστών βρήκε θετική ανταπόκριση.
Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για αλλαγή του κλίματος. Οι εκπρόσωποι των δανειστών αναγνωρίζουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να προχωρήσει το θέμα της αξιολόγησης, αναλαμβάνοντας δεσμεύσεις σε θέματα όπως η φορολογία (μέσω της αύξησης του ΦΠΑ), το ασφαλιστικό και οι αλλαγές στο Δημόσιο.

Ανώτατες κυβερνητικές πηγές εμφανίζονταν χθες αισιόδοξες ότι η επιστροφή της τρόικας είναι θέμα ημερών. Μάλιστα έκαναν και ένα βήμα παραπέρα, εκτιμώντας ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας ώστε να εκδοθεί το ταχύτερο δυνατό και η έκθεση της τρόικας για το ελληνικό πρόγραμμα πριν από το τέλος του χρόνου. Αυτό θα είναι το αποφασιστικό βήμα για να ανοίξει επίσημα ο διάλογος για την πιστωτική γραμμή με ενισχυμένη εποπτεία που έχει αποφασίσει για την Ελλάδα η Ε.Ε. από το Eurogroup της 6ης Νοεμβρίου.

Πάντως, δεδομένο είναι ότι η επόμενη μέρα θα κριθεί στην παράταση, η οποία θα μπορεί να είναι από ένα μήνα (αν η συμφωνία κλείσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα) έως και έξι μήνες (αν η αξιολόγηση καθυστερήσει περισσότερο).
Οπως σημείωνε στον «Ε.Τ.» ανώτατη κυβερνητική πηγή για την πορεία της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, «θα πάει καλά», ενώ κυβερνητικό στέλεχος που έχει ενεργό ρόλο στις συζητήσεις με τους πιστωτές εκτιμούσε ότι «θα είναι πολύ πιο ήπια αυτά που θα συμφωνηθούν από τα μέτρα που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες».
Στην κυβέρνηση, πάντως, προετοιμάζουν το πολιτικό κλίμα, ώστε όταν τα μέτρα αυτά καταστεί δυνατόν να περάσουν από την Ελληνική Βουλή, όταν έρθει η ώρα, θέτοντας το δίλλημα «ή προχωράμε και βγαίνουμε από το βάλτο της ύφεσης στη νέα μέρα για τη χώρα ή παραμένουμε κολλημένοι στο χθες, στα ελλείμματα, και επιστρέφουμε σε καταστάσεις χειρότερες από τα Μνημόνια».

Αλλωστε και από το Ναύπλιο ο πρωθυπουργός την περασμένη Κυριακή είχε δηλώσει αισιόδοξος ότι οι δύσκολες και σκληρές ώρες για τον ελληνικό λαό τελειώνουν γρήγορα, ενώ χθες σε βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό του που προβλήθηκε στο διεθνές κοινό του 16ου επενδυτικού φόρουμ της Capital Link στη Νέα Υόρκη, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τους δανειστές αλλά και τις αγορές ότι η χώρα έχει κάνει την προσπάθεια που όφειλε να κάνει.
«Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, η Ελλάδα έχει καταφέρει να εδραιώσει την οικονομία της με έναν άνευ προηγουμένου γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο. Είμαστε τώρα πρώτοι στη δημοσιονομική προσαρμογή, πρώτοι σε διαρθρωτικά πλεονάσματα στην ευρωζώνη, πρώτοι κατά το τρίτο τρίμηνο του 2014 στην ανάπτυξη σε όλη την ευρωζώνη και από τις πρώτες για τις προβλέψεις του 2015 όσον αφορά την ανάπτυξη στην Ευρώπη, ενώ σχεδιάζουμε φορολογικές μεταρρυθμίσεις ευνοϊκές για τους επενδυτές», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Πιο θετικό και το ΔΝΤ
Η Ελλάδα έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια, παραδέχθηκε χθες ο επικεφαλής της ομάδας στην Ελλάδα, Ρίσι Γκογιάλ, προσθέτοντας όμως ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να συνεχιστούν και ότι το ΔΝΤ δεν επιθυμεί οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Σε τηλεφωνική παρέμβασή του από την Ουάσιγκτον στο 16ο ετήσιο επενδυτικό φόρουμ, που πραγματοποιείται σήμερα στο Μετροπόλιταν Κλαμπ του Μανχάταν από την Capital Link, σε συνεργασία με το NYSE Euronext, και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ο κ. Γκογιάλ υπογράμμισε ότι οι συζητήσεις της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση «είναι εποικοδομητικές», με στόχο να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση, προσθέτοντας ότι «γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση όσον το δυνατόν συντομότερα».
Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα μίλησε για «μια ιδιαίτερα αξιόλογη προσπάθεια» τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σε σύγκριση με τις αλλαγές που έχουν γίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 Υπενθύμισε ακόμη ότι το πρόγραμμα του ΔΝΤ στην Ελλάδα τελειώνει το 2016 και η ελληνική κυβέρνηση «γνωρίζει τις δεσμεύσεις» που πρέπει να υλοποιήσει, διατυπώνοντας επίσης την άποψη ότι «η δημοσιονομική περίοδος προσαρμογής δεν έχει τελειώσει, πρέπει να συνεχιστεί». Επανέλαβε ότι θα πρέπει λυθεί το θέμα με τα «κόκκινα» δάνεια.


Τάσος Δασόπουλος

Πηγή : e-typos.com