Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Αδίστακτος ακροαριστερός ο Μπαλαούρας ποζάρει δίπλα στο ετοιμοθάνατο Γλέζο



Ο υποστηρικτής της 17Ν και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, την ώρα που ο Μανώλης Γλέζος ήταν σχεδόν ετοιμοθάνατος, έβγαζε σέλφι μαζί του χαμογελώντας.

Ακροαριστεροί όπως ο Μπαλαούρας δεν έχουν κανένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου.

 Τη φωτογραφία μάλιστα αυτή, όπου ο Μπαλαούρας χαμογελά ενώ ο Γλέζος είναι έτοιμος να παραδώσει το πνεύμα του, δεν την κράτησε για το προσωπικό του αρχείο, αλλά τη δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του, ανήμερα του θανάτου του Μανώλη Γλέζου...

 Μάλιστα όπως διαβάζουμε από χρήστη του twitter που τον ξεφτιλίζει είχε δώσει υπόσχεση πως δεν θα δημοσιοποιούσε τη συγκεκριμένη φωτογραφία, αλλά ως γνήσιος αδίστακτος ακροαριστερός την δημοσιοποίησε.

Δεν σεβάστηκε ούτε την οικογένεια του Γλέζου.

Μάλιστα αυτός που ξεφτιλίζει τον Μπαλαούρα τον αποκαλεί ΒΡΩΜΑ ΕΛΕΕΙΝΗ!!!


ΑΘΛΙΕ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ,ΜΑΣ ΕΔΩΣΕΣ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΟΥ,ΣΕ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΗΞΑ ΤΗ ΦΩΤΟ,ΣΤΗΝ ΤΖΩΡΤΖΙΑ,ΣΤΗ ΝΑΣΗ Κ ΣΤΟ ΜΑΝΩΛΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΒΓΑΖΕΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ.
ΒΡΩΜΑ ΕΛΕΕΙΝΗ,ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ.
ΘΑ ΣΕ ΠΕΤΥΧΩ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕ ΤΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ.
ΣΚΟΥΠΙΔΙ Ε ΣΚΟΥΠΙΔΙ...
View image on Twitter












Κορωνοϊός: Σε καραντίνα στον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο «Ελ. Βενιζέλος» με τα 20 κρούσματα



Το πλοίο παραμένει στο λιμάνι του Πειραιά από τις 21 Mαρτίου και δεν του επιτράπηκε εξ αρχής να δέσει καθώς προέρχεται από ταξίδια μεταξύ του Καντίθ της Ισπανίας και λιμανιών της Τουρκίας. Το πλοίο μετέφερε Τούρκους τεχνίτες από την Τουρκία στο Καντίθ προκειμένου να συμμετάσχουν σε εργασίες ανακατασκευής κρουαζιερόπλοιου της Royal Caribbean.

Λόγω των εξελίξεων με τον κορωνοϊό, όμως, οι εργασίες ακυρώθηκαν και το πλοίο επέστρεψε. Στην Τουρκία δεν το άφησαν να δέσει και αποφασίστηκε να πλεύσει προς Πειραιά με τις ελληνικές Λιμενικές αρχές να του απαγόρευσαν να δέσει.

Το πρώτο κρούσμα στο πλοίο ήταν 72χρονος ναυτικός ελβετικής εθνικότητας, ενώ στη συνέχεια βρέθηκαν θετικοί ακόμα δύο ακόμη αλλοδαποί. Στο πλοίο μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει ιατρικό τεστ σε όλο το πλήρωμα. Πάρθηκαν φυσικά μέτρα για τις συνθήκες διαμονής του πληρώματος που αποτελείται από 382 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και 36 Ελλήνων. Για την ακρίβεια στο πλοίο υπάρχουν 36 Έλληνες, 150 Τούρκοι, 82 Ουκρανοί, 83 Ινδονήσιοι, όπως επίσης από Βουλγαρία, Καζακστάν.

Όπως ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη σημερινή του ενημέρωση, 20 άτομα έχουν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό μέχρι τώρα στο πλοίο «Ελ Βενιζέλος» που αφορούν επιδημική έξαρση κρουσμάτων σε πλήρωμα κρουαζιερόπλοιου.

«Το κρουαζιερόπλοιο ελέγχθηκε συνολικά από ομάδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και το σύνολο των επιβαινόντων, 383 άτομα, ελέγχθηκαν« τόνισε ο κ. Τσιόδρας.


Πηγή: iefimerida.gr 


«Παρκαρισμένα» τα αεροπλάνα λόγω κορωνοϊού – Πτώση-σοκ 88,8% των πτήσεων στην Ελλάδα


Σε προσγείωση ανάγκης οδηγείται η πλειονότητα των ανά τον κόσμο αεροπορικών εταιριών ελέω Covid-19. Η εικόνα της αεροπορικής αγοράς προσιδιάζει με κυκλώνα, με επαπειλούμενες χρεοκοπίες σε δεκάδες αεροπορικές εταιρίες ανά τον κόσμο.

Στα «θύματα» προστίθενται και δεκάδες ιδιωτικά αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο, κατηγορία από την οποία δεν θα μπορούσαν να λείψουν ούτε το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ούτε η Fraport Greece, μολονότι τα συγκεκριμένα αεροδρόμια διατηρούν ισχυρές οικονομικές βάσεις.

Οι αριθμοί, άλλωστε, είναι ενδεικτικοί. Σε μόλις 3.353 υποχώρησε ο αριθμός των πτήσεων που πραγματοποιήθηκαν πανευρωπαϊκά την Κυριακή 29 Μαρτίου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 88% σε σχέση με την ίδια ημέρα του 2019. Στην Ελλάδα, η αντίστοιχη συρρίκνωση των μεγεθών άγγιξε το 88,8% και αυτοί που γνωρίζουν αναφέρουν ότι το εν λόγω ποσοστό διαρκώς θα βαίνει διογκούμενο. Αλλωστε αναμένονται και νέες ΝΟΤΑΜ απαγόρευσης πτήσεων από την ΥΠΑ από συγκεκριμένες χώρες κατόπιν εντολών του ΕΟΔΥ, με αρχή αυτών της Γαλλίας, δίχως να αποκλείεται πλήρη ακύρωση των πτήσεων (πλην cargo) για όλη την E.E. λίαν συντόμως.

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των πτήσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 27 Μαρτίου ήταν μειωμένος κατά 79% συγκριτικά με εκείνες που πραγματοποιήθηκαν δύο ημέρες νωρίτερα, δηλαδή στις 25 Μαρτίου, γεγονός που καταδεικνύει ότι η αεροπορική αγορά βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη, ίσως, κρίση της ιστορίας της, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης του Covid-19. Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των προγραμματισμένων πτήσεων μειώθηκε κατά 87%, με τις πτήσεις charter να ακολουθούν με μείωση κατά 52% και τις πτήσεις cargo να εμφανίζουν οριακή αύξηση 1%.

«Ακτινογραφία»

Οπως προαναφέρθηκε, αντίστοιχα αρνητική είναι και η εικόνα που επικρατεί στην Ελλάδα, με τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας, εκείνα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου Κρήτης, να καταγράφουν πρωτοφανή πτώση στην κυκλοφορία των αεροσκαφών. Ως αποτέλεσμα, η μία μετά την άλλη οι αεροπορικές εταιρίες, εγχώριες και ξένες, καθηλώνουν τα αεροσκάφη τους λόγω της εξαιρετικά μειωμένης ταξιδιωτικής κίνησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για την ημερήσια διακύμανση της κυκλοφορίας, την Κυριακή 29 Μαρτίου ο αριθμός των πτήσεων (διεθνών και εσωτερικού) που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα παρουσίασε μείωση σε ποσοστό 88,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, με την πτώση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» να ξεπερνά το 87%, τη στιγμή που στο Ηράκλειο Κρήτης καταγράφηκε μείωση του αριθμού των πτήσεων κατά 79,5%.

Στο εξωτερικό

Παρεμφερής είναι και η εικόνα που παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης. Τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι η μεγαλύτερη μείωση της αεροπορικής δραστηριότητας την προηγούμενη Κυριακή καταγράφηκε στο αεροδρόμιο «Ορλί» του Παρισιού, όπου η πτώση προσέγγισε το 97% σε σχέση με πέρυσι.

Μείωση που ξεπέρασε το 95% παρατηρήθηκε στο αεροδρόμιο «Πάλμα ντε Μαγιόρκα» της Ισπανίας, ενώ ακολούθησε η Βιέννη με πτώση κατά 95%. Υπό πίεση βρίσκονται και τα αεροδρόμια του Μονάχου και της Βαρκελώνης, με τη μείωση των πτήσεων να ξεπερνά το 94% και το 93% αντίστοιχα σε σχέση με το 2019.

Σε επίπεδο κρατών, την Κυριακή 29 Μαρτίου η μεγαλύτερη ύφεση καταγράφηκε στην Ιταλία, όπου ο αριθμός των πτήσεων (διεθνών και εσωτερικού) υποχώρησε κατά 93,3%, με την Ισπανία και τη Γαλλία να εμφανίζουν μείωση των δραστηριοτήτων τους κατά 92,6%. Η μικρότερη μείωση σε ποσοστό 74,2% σημειώθηκε στη Νορβηγία.

Είναι κοινός τόπος ότι οι αερομεταφορές είναι ένας από τους κλάδους που δέχονται το πιο ισχυρό πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Πλήγμα που δεν είχαν υποστεί ούτε μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Οι αεροπορικές εταιρίες ενδέχεται να χάσουν φέτος το ένα τέταρτο των τρισεκατομμυρίων δολαρίων εσόδων τους, σύμφωνα με τη Διεθνή Ενωση Αεροπορικών Μεταφορών, καθώς οι χώρες σε όλο τον κόσμο κλείνουν τα σύνορά τους και μάχονται κατά του κορονοϊού. Οι περισσότεροι αερομεταφορείς θα πτωχεύσουν μέχρι το τέλος Μαΐου εάν δεν μπορέσουν να βρουν οικονομική υποστήριξη, εκτίμησε την περασμένη εβδομάδα το CAPA-Center for Aviation, που εδρεύει στο Σίδνεϊ.

Η επιβίωση πολλών αεροπορικών εταιριών εξαρτάται από την ικανότητά τους να έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση. Μάλιστα, σύμφωνα με το Bloomberg Intelligence, ορισμένες εταιρίες στην Ασία, όπως η Korean Air, η Asiana, η China Southern Airlines Co. και η China Eastern Airlines Corp., έχουν αποθεματικά λίγων εβδομάδων.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Το 50% των πολιτών πιστεύει ότι θα κολλήσει - Το 87% κρίνει θετικά τις ενέργειες του πρωθυπουργού


Το 50% των ερωτηθέντων σε πανελλαδική δημοσκόπηση για την πανδημία του κορωνοϊού πιστεύει ότι θα κολλήσει τον ιό, το 87% κρίνει θετικά τις ενέργειες του πρωθυπουργού και το 73% έχει καταγράψει αρνητικές επιδράσεις στην εργασία-εισόδημά του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Interview, το 50% των πολιτών εκτιμά πολύ έως αρκετά πιθανό να κολλήσει τον κορωνοϊό, έναντι του 42% που θεωρεί το ενδεχόμενο μικρό ή καθόλου πιθανό και του 8% που δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

Καθημερινά το 67% των ερωτηθέντων παρακολουθεί την τηλεοπτική ενημέρωση για την πορεία της νόσου από τους κ.κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά, το 21% την βλέπει δύο- τρεις φορές την εβδομάδα, το 7% σπανιότερα και το 5% ποτέ. Το 86% την κρίνει ως επαρκή και τεκμηριωμένη, ενώ μόλις το 6% ως ανεπαρκή και το υπόλοιπο ποσοστό δεν απαντά.

Πέντε στους δέκα θεωρούν πως η κάλυψη του ζητήματος του κορωνοϊού γίνεται πολύ καλά από την ελληνική τηλεόραση, σε αντίθεση με το 35% που απαντά πως η τηλεόραση χειρίζεται το θέμα το ίδιο με άλλες φορές στο παρελθόν και το 10% χειρότερα.

Τις ενέργειες του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της πανδημίας τις κρίνει ως θετικές το 87% και το 10% αρνητικές. Όσον αφορά στην απαγόρευση της κυκλοφορίας, το 54% θεωρεί πως ήταν απαραίτητη, το 37% ζητά επιπλέον μέτρα, το 7% απαντά πως δεν ήταν απαραίτητη και το 2% δεν γνωρίζει-δεν απαντά.

Το τελευταίο διάστημα, λόγω κορωνοϊού, το 87% αύξησε την προσωπική του υγιεινή, σε αντίθεση με το υπόλοιπο 13%. Παράλληλα, το 75% τηρεί απόσταση 2 μέτρων από τους ανθρώπους που συναντά έξω από το σπίτι του, το 22% μερικές φορές ξεχνιέται και μόλις το 3% δεν κρατά αποστάσεις.

Αναφορικά με την εργασία, τον μισθό ή το εισόδημα στις μέρες του κορωνοϊού το 73% απαντά πως έχει επηρεαστεί αρνητικά. Τέλος, το 55% εκτιμά πως οι ισχύοντες περιορισμοί θα διαρκέσουν μέχρι το καλοκαίρι, το 30% μέχρι τέλος Απριλίου, το 10% μέχρι το τέλος του έτους και το 5% ακόμη ένα χρόνο ή και περισσότερο.

Η 4η έρευνα για τον κορωνοϊό έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 ατόμων με την μεθοδολογία iCATI-WEB και με περίοδο διεξαγωγής από 27/3/2020 έως 31/3/2020. Στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν για όλους και το «Μένουμε Σπίτι» τα αποτελέσματα εξήχθησαν με τη χρήση όλων των διαθέσιμων τεχνολογικών μέσων για την αμιγώς ηλεκτρονική συμμετοχή των ερωτώμενων.


Πηγή : protothema.gr


Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τα 800 ευρώ - Το πλαίσιο και τα βήματα



Σε λειτουργία βρίσκεται η ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr για την χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους, η οποία βρίσκεται στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σε αυτήν την πλατφόρμα, πρέπει να συμπληρωθούν τα έντυπα από τους εργαζόμενους που δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, αλλά και τη μείωση κατά 40% του μισθώματος της πρώτης κατοικίας τους, που αφορά εργαζόμενους σε επιχειρήσεις-εργοδότες, των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητά τους έχει ανασταλεί, με εντολή δημόσιας αρχής.

Οι αιτήσεις ξεκινούν από σήμερα, Τετάρτη, για όσους εργαζόμενους το ΑΦΜ τους τελειώνει σε 1.

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων που έχουν βρεθεί με αναστολή της σύμβασης εργασίας τους, επιδιώκει να κατατεθούν έως τις 10 Απριλίου τα 800 ευρώ η κυβέρνηση.

Αναλυτικά, οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που έχουν κλείσει προσωρινά με κρατική εντολή ήδη από τον Μάρτιο θα υποβάλουν όλοι το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου την ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους ως εξής:

•  1/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 1.
•  2/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 2.
•  3/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 3.
•  4/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 4.
•  5/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 5.
•  6/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 6.
•  7/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 7.
•  8/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 8.
•  9/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 9.
•  10/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 0.

Το χρονικό διάστημα αυτό μπορεί να παραταθεί.

Στην υπεύθυνη δήλωση οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δηλώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία, τον αριθμό πρωτοκόλλου καταχώρισης της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» (ενδέχεται να αντλούνται αυτόματα από το σύστημα), τα στοιχεία του προσωπικού τους τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ), αν μισθώνουν κύρια κατοικία, καθώς και τα στοιχεία του εκμισθωτή και του σπιτιού που νοικιάζουν προκειμένου να τύχουν της έκπτωσης του 40%.

Δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ, οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τελεί σε αναστολή σε επιχειρήσεις- εργοδότες, των οποίων αναστέλλεται η επιχειρηματική τους δραστηριότητα, με εντολή δημόσιας αρχής, βάσει ΚΑΔ, οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών, λαμβάνουν ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση, αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, η οποία καλύπτει χρονικό διάστημα 45 ημερολογιακών ημερών, εφόσον δεν έχουν άλλη σύμβαση εξαρτημένης εργασίας σε άλλον εργοδότη.

Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι απασχολούνταν σε περισσότερους του ενός εργοδότες, των οποίων ανεστάλη η επιχειρηματική τους δραστηριότητα, με εντολή δημόσιας αρχής και, κατ' επέκταση, οι συμβάσεις εργασίας τους τελούν σε αναστολή, οι εργαζόμενοι επιλέγουν αποκλειστικά έναν εργοδότη, προκειμένου να γίνουν δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή.

Ασφαλιστική κάλυψη

Στους εργαζόμενους επιχειρήσεων-εργοδοτών που έχει απαγορευτεί η επιχειρηματική τους δραστηριότητα, με εντολή δημόσιας αρχής, των οποίων οι συμβάσεις τελούν σε αναστολή, παρέχεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη, υπολογιζόμενη επί των ονομαστικών μισθών τους για χρονικό διάστημα 45 ημερών, η οποία καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι επιχειρήσεις-εργοδότες της προηγούμενης περίπτωσης υποχρεούνται να υποβάλουν τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) για τους εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Γελάει όλη η Ελλάδα με τα νούμερά του τσίρκου Αρβανίτης - Παππάς


Καλεσμένος στην χιουμοριστική εκπομπή του ΣΥΡΙΖΑ  «Παρατηρητήριο COVID – 19» με παρουσιαστή τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη, βρέθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.

Τα δύο νούμερα του τσίρκου ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτησή τους για τις εξελίξεις στην Ευρώπη σχετικά με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, συμφώνησαν και πρόσφεραν πολύ γέλιο στους πολίτες, πως ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας… λείπει στην παρούσα φάση.

Δείτε το βίντεο από την Ομάδα Αλήθειας για να γελάσετε και όποτε θέλετε να γελάσετε να επισκέπτεστε την χιουμοριστική εκπομπή του Αρβανίτη γιατί περνάνε πολλά νούμερα και γελάει ο κόσμος αν και πολλές φορές είναι προκλητικοί:




2.561 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια


Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τρίτη 31 Μαρτίου:

για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (2.561) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:
(1051) στην Αττική,
  (212) στη Θεσσαλονίκη,
  (212) στη Δυτική Ελλάδα,
  (166) στα Ιόνια Νησιά,
  (138) στην Κεντρική Μακεδονία,
  (131) στην Κρήτη,
  (126) στην Πελοπόννησο,
  (108) στη Θεσσαλία,
  (104) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
    (91) στη Στερεά Ελλάδα,
    (85) στο Νότιο Αιγαίο,
    (81) στην Ήπειρο,
    (40) στο Βόρειο Αιγαίο και
    (16) στη Δυτική Μακεδονία.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (13.195) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν (9) παραβάσεις και συνελήφθησαν (9) άτομα, ως ακολούθως:
(2) στην Ήπειρο,
(2) στη Θεσσαλία,
(2) στο Νότιο Αιγαίο,
(1) στην Αττική,
(1) στη Θεσσαλονίκη και
(1) στην Κρήτη.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (318) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (326) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.


Μπακογιάννη στον 100,3: Ο κορωνοϊός γκρέμισε 3 μύθους για την Ελλάδα


Γκρεμίστηκαν 3 μύθοι: ότι δεν υπάρχει κράτος, ότι το ΕΣΥ είναι διεφθαρμένο και ότι οι Έλληνες είναι απείθαρχος λαός δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη αναφορικά με την κρίση του κορωνοιού στη χωρά μας.

Η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον Άρη Πορτοσάλτε, τόνισε ότι το κράτος λειτουργεί αποτελεσματικά και συλλογικά, υπάρχει συνεργασία του κράτους με τον ιδιωτικό τομέα σε διάφορους τομείς, το ΕΣΥ αν και ταλαιπωρημένο αποδείχτηκε ότι μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και οι Έλληνες στην συντριπτική πλειονότητά τους έβγαλαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Έχουμε καταφέρει να μείνουμε μέσα και να τηρήσουμε τα μετρά και αυτό που είδαμε χθες ήταν εξαίρεση τόνισε κ. Μπακογιάννη.


Πηγή: skai.gr




Ο επικός διάλογος του Σταμάτη Γονίδη με αστυνομικό για...... σπανακόπιτες



Τον διασκεδαστικό διάλογο που είχε ο τραγουδιστής Σταμάτης Γονίδης με αστυνομικό που τον σταμάτησε για έλεγχο λόγω των περιοριστικών μέτρων στην Γλυφάδα μοιράστηκε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η σύζυγός του Κατερίνα Κουργιουξίδου.

Ο Σταμάτης Γονίδης ο οποίος ζει στη Βούλα με τη σύζυγό και αποφάσισε να βγει έξω για προμήθειες, όπου βρέθηκε στη Γλυφάδα για να ψωνίσει στον αγαπημένο του φούρνο σπανακόπιτες. 

«Συνέβη προχθές και το ανέβασε η γυναίκα μου!» γράφει ο Σταμάτης Γονίδης και παραθέτει την ανάρτηση της συζύγου...

Η ανάρτηση:

«Πραγματικό γεγονός. Βγήκε ο σύζυγος προχθές πρώτη φορά και πήγε να πάρει σπανακόπιτες και ψωμί. Τον σταμάτησε η αστυνομία… εγώ φυσικά τον είχα νόμιμο με την ταυτότητα μαζί και το χαρτί της βεβαίωσης. Τον ρωτάει ο αστυνομικός «Κύριε Γονίδη πού πηγαίνετε;» Σταμάτης: Πήγα να πάρω σπανακόπιτες και τσιγάρα. Αστυνομικός: Στη Βούλα δεν μένετε; Σταμάτης: Ναι… Αστυνομικός: Και γιατί δεν πήγατε σε φούρνο της Βούλας; Σταμάτης: Μας αρέσουν οι σπανακόπιτες που φτιάχνει αυτός ο φούρνος στη Γλυφάδα. Αστυνομικός: Να σας ζητήσω τώρα την απόδειξη για τις σπανακόπιτες; Σταμάτης: ΡΕ ΦΙΛΕ ΛΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΩ ΒΟΛΤΑ;;;».

app-facebook
STAMATIS GONIDIS
τη Δευτέρα
Συνέβη προχθές και το ανέβασε η γυναίκα μου!
Πραγματικό γεγονός: Βγήκε ο συζυγος προχθές πρώτη φορα και πήγε να πάρει σπανακόπιτες και ψωμι. Τον σταμάτησε η αστυνομία...εγω φυσικα τον ειχα νόμιμο με την ταυτότητα μαζι και το χαρτί της βεβαίωσης.Τον ρωτάει ο αστυνομικός «Κυριε Γονιδη που πηγαίνετε;Σταματης:Πήγα να πάρω σπανακοπιτες και τσιγάρα.Αστυνομικος:Στην Βουλα δεν μένετε;Σταματης:Ναι...Αστυνομικος:Και γιατί δεν πήγατε σε φούρνο της Βουλας;😜Σταματης:Μας αρέσουν οι σπανακοπιτες που φτιάχνει αυτός ο φούρνος στην Γλυφαδα. Αστυνομικός:Να σας ζητήσω τωρα την απόδειξη για τις σπανακοπιτες;Σταματης: ΡΕ
ΦΙΛΕ ΛΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΩ ΒΟΛΤΑ😂😂;;;


Παράταση 3 μηνών και στα δάνεια του νόμου Κατσέλη



Παράταση τριών μηνών στην καταβολή των δόσεων δίνει η κυβέρνηση στους δανειολήπτες -επιχειρήσεις και νοικοκυριά- που ρύθμισαν τα δάνειά τους μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού και παλαιού ή νέου νόμου Κατσέλη.

Πιο αναλυτικά, όπως προκύπτει από το άρθρο 5 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), «για οφειλέτες που αποδεδειγμένα πλήττονται από τις συνέπειες του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού Covid-19, δυνάμει της από 11.3.2020 ΠΝΠ (Α’ 55) και της από 20.3.2020 ΠΝΠΠ (Α’ 68) και των κατ’ εξουσιοδότηση αυτών υπουργικών αποφάσεων, που έχουν εκδοθεί ή πρόκειται να εκδοθούν, αναστέλλεται για χρονικό διάστημα τριών μηνών η καταβολή των δόσεων, στο πλαίσιο ρυθμίσεων των ν. 4469/2017, 4605/2019 και 3869/2010 (Α’ 130), χωρίς να επέρχονται οι συνέπειες λόγω της μη καταβολής και χωρίς να τροποποιείται η συνολική διάρκεια της ρύθμισης». Υπενθυμίζεται πως ο δανειολήπτης ο οποίος έκανε αίτηση για ένταξη σε κάποιο από τα παραπάνω πλαίσια προστασίας της περιουσίας του, έχανε τη ρύθμιση εάν καθίστατο υπερήμερος, δεν προέβαινε, δηλαδή, σε καταβολές, με συνέπεια το συνολικό ύψος του ποσού σε καθυστέρηση να υπερβαίνει αθροιστικά την αξία τριών μηνιαίων δόσεων.

Όσον αφορά στους οφειλέτες που δεν έχουν τεθεί μέχρι σήμερα υπό κρατική… ομπρέλα, αυτοί, σύμφωνα με τη σχετική Πράξη, θα μπορούν να αιτηθούν τη χορήγηση τρίμηνης αναστολής, με τις τράπεζες να αποφασίζουν έπειτα από αξιολόγηση.


Καραντίνα εν πλω για 5.000 ναύτες στο Ρούζβελτ - Η δραματική επιστολή του πλοιάρχου



Ο πλοίαρχος του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Θίοντορ Ρούζβελτ, που βρίσκεται αντιμέτωπος με την ραγδαία εξάπλωση του νέου κορωνοϊού μεταξύ των 5.000 μελών του πληρώματός του, ζήτησε βοήθεια από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού για να σωθούν οι ζωές των ναυτών, με μια επιστολή όπου περιγράφει σε δραματικούς τόνους την κατάσταση.

«Δεν είμαστε σε πόλεμο. Δεν υπάρχει κανείς λόγος να πεθαίνουν οι ναύτες», τονίζει ο Μπρετ Κροζίερ, ο διοικητής του πυρηνοκίνητου USS Theodore Roosevelt στην τετρασέλιδη επιστολή του, την οποία αποκάλυψε πρώτη η εφημερίδα San Francisco Chronicle. Η επιστολή αναδημοσιεύτηκε και από την εφημερίδα New York Times.

Ο πλοίαρχος εξηγεί ότι αφού εντοπίστηκαν τα πρώτα τρία κρούσματα της ασθένειας Covid-19 πάνω στο πλοίο, την περασμένη εβδομάδα και μετά τον ελλιμενισμό του στο Γκουάμ, στον Ειρηνικό Ωκεανό, η επιδημία συνέχισε να εξαπλώνεται και «επιταχύνεται», λόγω και του «περιορισμένου χώρου» στο αεροπλανοφόρο.

«Το να ανακληθεί το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος ενός αμερικανικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου και να τεθεί σε απομόνωση για δύο εβδομάδες μπορεί να μοιάζει με ασυνήθιστο μέτρο» αλλά «είναι ένας αναγκαίος κίνδυνος», πρόσθεσε, ζητώντας να του επιτραπεί να αποβιβάσει τους ναύτες στο Γκουάμ.

Το Πολεμικό Ναυτικό επιβεβαίωσε ότι ο κυβερνήτης του Θίοντορ Ρούζβελτ ενημέρωσε το βράδυ της Κυριακής τον Στόλο του Ειρηνικού για τις «δυσκολίες στην απομόνωση του ιού». «Ζήτησε να μεταφερθούν σε ασφαλές μέρος περισσότερα μέλη του πληρώματος, σε εγκαταστάσεις που θα επιτρέψουν την καλύτερη απομόνωσή τους», είπε ένας αξιωματικός που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Οι αρχές «θα λάβουν γρήγορα όλα τα μέτρα για να διασφαλίσουν την υγεία και την ασφάλεια του πληρώματος» και «αναζητούν λύσεις για να ανταποκριθούν στις ανησυχίες» του πλοιάρχου, πρόσθεσε.

Στην επιστολή του με ημερομηνία 30 Μαρτίου ο Κροζίερ επισημαίνει ότι στο πλοίο δεν υπάρχει επαρκής χώρος για καραντίνα, προειδοποιώντας ότι η στρατηγική που ακολουθείται τώρα θα επιβραδύνει αλλά δεν θα εξαλείψει τον ιό. Για αυτόν τον λόγο ζητά να αναληφθεί «αποφασιστική δράση» και να απομακρυνθούν από το πλοίο 4.000 ναύτες.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους που μίλησαν ανώνυμα στο πρακτορείο Reuters, σχεδόν 80 άνθρωποι που βρίσκονται πάνω στο πλοίο έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό και ο αριθμός αυτός πιθανότατα θα αυξηθεί, καθώς συνεχίζονται οι διαγνωστικές εξετάσεις στο προσωπικό. Το Πολεμικό Ναυτικό πάντως δεν έχει επιβεβαιώσει τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων.

ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Αλλάξτε τους κωδικούς σας στο TaxisNet



Ειδικότερα το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης συνιστούν στους πολίτες και τις επιχειρήσεις την αντικατάσταση των ενεργών κωδικών πρόσβασης τους (passwords) στο Taxisnet με νέους που θα πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

1. Να αποτελούνται κατ' ελάχιστο από 8 χαρακτήρες

2. Να περιλαμβάνουν υποχρεωτικά:

Τουλάχιστον έναν κεφαλαίο λατινικό αλφαβητικό χαρακτήρα
Τουλάχιστον έναν πεζό λατινικό αλφαβητικό χαρακτήρα
Τουλάχιστον έναν αριθμητικό χαρακτήρα
Τουλάχιστον έναν ειδικό χαρακτήρα
Η αλλαγή του κωδικού (password) μπορεί να γίνει μέσω της εφαρμογής «Διαχείριση λογαριασμού / Αλλαγή κωδικού» εφόσον ο χρήστης γνωρίζει τον υφιστάμενο κωδικό (απαιτείται Σύνδεση - Login).

H αντικατάσταση των κωδικών πρόσβασης συνίσταται αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Αποτελεί επιπλέον μέτρο προστασίας των ψηφιακών μας συναλλαγών με το Δημόσιο, καθώς η χρήση των διαπιστευτηρίων Taxisnet έχει διευρυνθεί, ειδικά μετά την έναρξη λειτουργίας της ενιαίας διαδικτυακής πύλης του Δημοσίου «Gov.gr». Τα διαπιστευτήρια Taxisnet χρησιμοποιούνται για την πιστοποίηση των πολιτών τόσο στη νέα πύλη όσο και σε άλλες ψηφιακές πλατφόρμες του Δημοσίου. Ήδη ο αριθμός των φορέων που χρησιμοποιούν την αυθεντικοποίηση μέσω Taxisnet υπερβαίνει τους 65.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό και υπενθυμίζεται ότι οι κωδικοί πρόσβασης (όνομα χρήστη/username και συνθηματικό/password) που εκδίδονται, κατά τη διαδικασία που προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία, για χρήση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες Taxisnet είναι αυστηρά προσωπικοί. Ως εκ τούτου, ο χρήστης οφείλει να τους διαφυλάττει με προσοχή για την αποκλειστική χρήση τους μόνο από τον ίδιο, λαμβάνοντας κάθε μέτρο πρόνοιας για τη μη διαρροή τους σε οποιονδήποτε άλλον.

Για εργασίες που προβλέπεται να γίνονται από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο για λογαριασμό του πολίτη, είναι διαθέσιμος μηχανισμός παροχής και ανάκλησης εξουσιοδοτήσεων για συγκεκριμένες ενέργειες. Ο μηχανισμός αυτός δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να λαμβάνει τη βοήθεια που χρειάζεται από πρόσωπο τής επιλογής του και για το χρονικό διάστημα που επιθυμεί, με τρόπο απόλυτα διαφανή και ασφαλή, διατηρώντας τον απόλυτο έλεγχο σχετικά με τις ενέργειες που μπορούν να γίνονται αντί αυτού.

Σε αυτές τις περιπτώσεις το εξουσιοδοτημένο τρίτο πρόσωπο χρησιμοποιεί τα δικά του διαπιστευτήρια (και όχι του πολίτη) για να αποκτήσει πρόσβαση στις συγκεκριμένες ενέργειες και μόνο για το διάστημα που είναι ενεργή η εξουσιοδότηση.

Η εξουσιοδότηση μπορεί να γίνει μέσω της εφαρμογής «Εξουσιοδοτήσεις» όπου ο χρήστης μπορεί να εξουσιοδοτήσει τρίτο πρόσωπο για να προβεί σε ενέργειες στο Taxis για λογαριασμό του χωρίς να του δώσει τον κωδικό και το συνθηματικό του.




ΗΠΑ: 865 θάνατοι και 24.743 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο



Η μεγαλύτερη καταγραφή νεκρών σε μία ημέρα στην χώρα από τον κορονοϊό. Τραμπ: Ζήτημα ζωής και θανάτου να τηρηθούν τα μέτρα

865 άνθρωποι υπέκυψαν μέσα στο προηγούμενο 24ωρο, αριθμός που δεν έχει προηγούμενο, καταγράφουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Η επιτάχυνση των θανάτων αυξάνει σε 3.873 τον απολογισμό των ασθενών που υπέκυψαν αφότου η πανδημία άρχισε να πλήττει τη χώρα αυτή. Τα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 188.172, αυξήθηκαν δηλαδή κατά 24.743 μέσα σε μια ημέρα, σύμφωνα με τους αριθμούς του πανεπιστημίου, που ανανεώνονται συνεχώς.




Ανεύθυνη και προκλητική συμπεριφορά γυναίκας επειδή έκλεισε η παραλία στην Θεσσαλονίκη



Έκλεισε η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης για να προστατευτεί ο κόσμος από τα χειρότερα, αλλά μερικοί ανεύθυνοι πολίτες δεν μπορούν να το καταλάβουν και προκαλούν.

Μια γυναίκα με προκλητική συμπεριφορά την ώρα που ολοκληρώνονταν οι εργασίες, ξεκίνησε να επιτίθεται λεκτικά τόσο στους δημοσιογράφους που βρισκόντουσαν στο σημείο όσο και στους αστυνομικούς φωνάζοντας τους σε έξαλλη κατάσταση.

Η συγκεκριμένη πολίτης ήταν ανεύθυνα ενάντια στο μέτρο που αφορά το κλείσιμο της παραλίας, και άρχισε να βρίζει όποιον είχε αντίθετη άποψη, αποκαλώντας τους πολίτες που πειθάρχησαν στο μέτρο για την προστασία τους και δεν κατέβηκαν στην παραλία «κότες». 

Με λίγα λόγια δηλαδή η ανεύθυνη πολίτης είναι η σωστή, και ο μάγκας, και όσοι τηρούν το «Μένουμε Σπίτι» για την ασφάλεια τους είναι «κότες».

Το εγκληματικότερο όλων είναι ότι είχε αυτή την συμπεριφορά, κάνοντας σόου μπροστά στο παιδί της, χωρίς να έχει λάβει ούτε ένα μέτρο προστασίας για την ίδια και το παιδί της 

 GRTimes.gr: