Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Η Νέα Δημοκρατία απαντάει στον Ανδρουλάκη που παίζει το παιχνίδι Τσίπρα

 


Γελάει ο κόσμος με τον Ανδρουλάκη, που δείχνει ότι είναι μία από τα ίδια με τον τελειωμένο και απαξιωμένο Αλέξη Τσίπρα.

Το Κίνημα Αλλαγής θα υπερψηφίσει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, όμως δεν θα μπει στα εσωκομματικά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι θα παίξει το παιχνίδι πολιτικής επιβίωσης του Αλέξη Τσίπρα.

«Είναι προφανές ότι δεν θα παράσχουμε καμία στήριξη στην κυβέρνηση. Απεδείχθη ότι η θεωρία του κ. Μητσοτάκη ότι είναι αποτελεσματική κυβέρνηση κατερρίφθη. Θα στηρίξουμε την πρόταση αυτή, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπαίνουμε στα εσωκομματικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα» ανέφερε στο Open. 

«Ψηφίζουμε την πρόταση μομφής, καταδικάζοντας την ανεπάρκεια Μητσοτάκη, αλλά δεν μπαίνουμε στα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ» επανέλαβε, την ώρα που η επιλογή του παίζει το παιχνίδι Τσίπρα.

Ο Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «αξιολογούμε αρνητικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη και γι' αυτό θα ψηφίσουμε την πρόταση μομφής» είπε, επαναλαμβάνοντας πως δεν μπαίνει στα παιχνίδια του κ. Τσίπρα. «Ο κ. Τσίπρας ψάχνει σωσίβιο, και δίνει σωσίβιο στον κ. Μητσοτάκη» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Είναι αδιανόητο να γίνουν εκλογές εν μέσω πανδημίας, τόνισε πάντως ο κ. Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας το αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές. 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ακούσαμε απόψε τον κ. Ανδρουλάκη, από τη μία να λέει ότι το ΚΙΝΑΛ υπερψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης και από την άλλη να υποστηρίζει ότι δεν είναι ώρα τώρα να γίνουν εκλογές. Το πώς συμβιβάζονται αυτά τα δύο μόνο ο ίδιος το ξέρει. Τελικά η αυτόνομη πορεία αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη όταν δεν μένει σύνθημα, αλλά πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη».



Μητσοτάκης : «Ψήφος εμπιστοσύνης στη χώρα η επένδυση στη Viva Wallet»



Ενημερωτικό σημείωμα για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της JPMorgan Chase, Jamie Dimon

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της JPMorgan Chase, Jamie Dimon.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε δύο μέρες μετά την ανακοίνωση ότι η JPMorgan, ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς παγκοσμίως,επενδύει για την απόκτηση περίπου του 49% της διαδικτυακής τράπεζας Viva Wallet.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Jamie Dimon ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό ότι η JPMorgan προτίθεται να επεκτείνει το γραφείο της στην Ελλάδα, να επενδύσει περαιτέρω στην Viva Wallet και να προσελκύσει υψηλού επιπέδου προσωπικό στη χώρα.

«Όπως γνωρίζετε, έχουμε σχέδια να επεκταθούμε με την πάροδο του χρόνου, επομένως αυτό μπορεί να αποτελέσει κόμβο τεχνολογίας για την JPMorgan Chase σε όλο τον κόσμο», είπε ο επικεφαλής του τραπεζικού κολοσσού κατά την έναρξη της συζήτησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως η απόφαση της JPMorgan αποτελεί «ψήφο εμπιστοσύνης προς τη χώρα και την οικονομία» και παράλληλα «επιβεβαιώνει τη νέα κουλτούρα των startup που έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα».

«Η Viva είναι μια σπουδαία ένδειξη του ταλέντου στον τομέα της μηχανικής» που διαθέτει η Ελλάδα, είπε από την πλευρά του ο κ. Dimon, προσθέτοντας ότι πρόκειται για πεδίο που προσφέρει έναν «εξαιρετικό τρόπο» για την ανάπτυξη της οικονομίας. «Είμαι ενθουσιασμένος για την πρόοδο που έχετε πετύχει στην Ελλάδα και είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι που αγοράζουμε το 49% της Viva», συμπλήρωσε.

Στη συνάντηση έλαβαν επίσης μέρος ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, ο επικεφαλής επενδυτικής τραπεζικής της JPMorgan στην Ελλάδα Στέλιος Παπαδόπουλος και ο Τάκης Γεωργακόπουλος, Global Head of Wholesale Payments.

Ολόκληρος ο διάλογος του Πρωθυπουργού με τον Jamie Dimon

Κυριάκος Μητσοτάκης: Χαίρομαι πολύ που είστε στην Ελλάδα και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ψήφο εμπιστοσύνης προς τη χώρα και την οικονομία. Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι προχωρήσατε σε μια σημαντική επένδυση σε μια ελληνική εταιρία fintech με πολύ υψηλή αποτίμηση. Πιστεύω πως αυτή η κίνηση επιβεβαιώνει τη νέα κουλτούρα των startup που έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα.

Θα ήθελα να επισημάνω κάτι που θεωρώ πως έχει ιδιαίτερη σημασία, τη νομοθεσία για τα δικαιώματα προαίρεσης που έθεσε σε ισχύ η κυβέρνηση μας, κάτι που αποτελεί πλεονέκτημα για όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης.

Αντιλαμβάνομαι πως ενισχύετε επίσης τη συνολική σας παρουσία στην Ελλάδα με την έννοια ότι παρέχετε περισσότερη χρηματοδότηση σε ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα έχετε στρέψει το βλέμμα σας στη χώρα για πιθανές επενδύσεις στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D).

Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι η χώρα έχει γυρίσει σελίδα και πως η Ελλάδα του 2022 έχει ελάχιστες ομοιότητες με την Ελλάδα της περιόδου της οικονομικής κρίσης. Αναμένουμε τα τελικά στοιχεία για την ανάπτυξη για το 2021 και νομίζω ότι θα είναι πολύ υψηλότερη σε σχέση με τις προβλέψεις μας στον προϋπολογισμό. Και δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση αν είχαμε θετική έκπληξη όσον αφορά την ανάπτυξη το 2022.

Αλλά πέραν αυτού, νομίζω πως έχουμε θέσει τα θεμέλια για μακροπρόθεσμη, διατηρήσιμη ανάπτυξη. Και θέλουμε και εσείς να είστε μέρος αυτής της ιστορίας, όχι απλά λόγω της ελληνικής καταγωγής σας, αλλά γιατί πραγματικά βλέπετε τις ευκαιρίες που υπάρχουν στη χώρα. Σας ευχαριστώ. Ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Jamie Dimon: Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Ξέρετε, συναντηθήκαμε για πρώτη φορά το 2019 και είχαμε προγραμματίσει ένα ταξίδι το οποίο δυστυχώς ακυρώθηκε λόγω αυτής της τρομερής ασθένειας, της Covid. Αλλά είμαι ενθουσιασμένος για την πρόοδο που έχετε πετύχει στην Ελλάδα και είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι που αγοράζουμε το 49% της Viva.

Νομίζω ότι η Viva είναι μία σπουδαία ένδειξη του ταλέντου στον τομέα της μηχανικής που έχετε σε αυτή τη χώρα και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αναπτυχθείτε. Όπως γνωρίζετε, έχουμε σχέδια να επεκταθούμε με την πάροδο του χρόνου, επομένως αυτό μπορεί να αποτελέσει κόμβο τεχνολογίας για την JPMorgan Chase σε όλο τον κόσμο και είμαι πολύ χαρούμενος για την Ελλάδα, για την ελληνική μου κληρονομιά.

Είμαι πολύ περήφανος που είμαι Έλληνας και πάντα σκέφτομαι ότι αν οι παππούδες μου ήταν εδώ, τρεις από τους οποίους μετανάστευσαν από τη χώρα σε δύσκολες εποχές, θα εκπλήσσονταν σήμερα για δύο λόγους: ο ένας είναι ότι βρίσκομαι με τον Πρωθυπουργό και ο δεύτερος, ότι είμαι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase. Άρα αυτό με κάνει περήφανο για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Σας ευχαριστώ.





Οικονόμου για πρόταση μομφής: Κίνηση εντυπωσιασμού όσο η απήχηση Τσίπρα φθίνει

 



Ολόκληρη η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου:


«Ο κ. Τσίπρας βλέποντας την πολιτική του απήχηση να φθίνει και το πολιτικό μέλλον του χώρου του να είναι αμφίβολο, επιχειρεί μία κίνηση εντυπωσιασμού.

»Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που προβλέπεται θα φανεί ανάγλυφα, τι εκφράζει και τι υπηρετεί ο καθένας. Θα είναι μίας πρώτής τάξεως ευκαιρία για μία συζήτηση εφ΄ όλης τη ύλης, μια συζήτηση που οι πολίτες θα έχουν άλλη μία ευκαιρία, να ακούσουν για την οικονομία, για τη θωράκιση της χώρας, για την υγεία, για το Κράτος Δικαίου, για το ψηφιακό μετασχηματισμό, για την ασφάλεια, για τη διαχείριση κρίσεων και για πολλά ακόμα. Θα ακούσουν για τις αποδόσεις αυτής της Κυβέρνησης, που ο κ. Τσίπρας ζητά να φύγει.

»Δε θα μιλήσω για τη σύγκριση, στο αποτέλεσμα, στο ύφος και στα πρόσωπα με τη δική του Κυβέρνηση, όχι μόνο γιατί αυτή είναι καταλυτική και αυταπόδεικτη, αλλά γιατί το δικό μας μέτρο σύγκρισης δεν είναι το αποτυχημένο χθες, που ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται να επαναφέρει, αλλά οι ανάγκες του σήμερα και οι προκλήσεις του αύριο».




Ποια διαδικασία ακολουθείται στην πρόταση μομφής που κατέθεσε ο απαξιωμένος Τσίπρας

 


Ποια είναι διαδικασία ακολουθείται στην πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, νομίζοντας ότι θα επιβιώσει πολιτικά.

«Πρόταση μομφής» ή «πρόταση δυσπιστίας» αναφέρεται η πρόταση που καταθέτει κόμμα της αντιπολίτευσης στη Βουλή των Ελλήνων, με σκοπό το Σώμα να άρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση ή από μέλος της.

Το καθεστώς που διέπει τη διαδικασία της πρότασης μομφής περιγράφεται πρωτίστως στο άρθρο 84 του Συντάγματος και με πιο αναλυτικό τρόπο στο άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής.

Βάσει του άρθρου 84, η πρόταση δυσπιστίας κατατίθεται, εφόσον φέρει την υπογραφή του 1/6 του όλου αριθμού των βουλευτών (δηλαδή από 50 βουλευτές) και πρέπει να περιλαμβάνει με σαφήνεια τα θέματα, για τα οποία οι βουλευτές αίρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση εν συνόλω ή από κάποιο μέλος της.

Οι βουλευτές καταθέτουν την πρόταση μομφής προς τον Πρόεδρο της Βουλής κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας συνεδρίασης του Σώματος.

Σε περίπτωση που η πρόταση υπογράφεται, όπως προαναφέρθηκε, από τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό βουλευτών, τότε η Βουλή διακόπτει τις εργασίες της για δύο ημέρες, εκτός κι αν η κυβέρνηση ζητήσει να ξεκινήσει αμέσως η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

Σε ό,τι αφορά τα χρονικά περιθώρια, ο Κανονισμός της Βουλής επισημαίνει πως η συζήτηση στην Ολομέλεια ολοκληρώνεται το αργότερο τη δωδεκάτη νυκτερινή της τρίτης ημέρας από την έναρξή της με ονομαστική ψηφοφορία.

Σύμφωνα, πάντα με το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής, η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας ξεκινά με την ομιλία δύο τουλάχιστον βουλευτών από εκείνους που την υπέγραψαν.

Παράλληλα, μέχρι το τέλος της ομιλίας των δύο βουλευτών, συντάσσεται ο πλήρης κατάλογος των ομιλητών που θα τοποθετηθούν ενώπιον της Ολομέλειας.

Προκειμένου να γίνει δεκτή η πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης εν συνόλω ή κατά κάποιου μέλους, θα πρέπει να έχει υπερψηφιστεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151 βουλευτές).

Υπογραμμίζεται, τέλος, ότι δεν μπορεί να υποβληθεί εκ νέου πρόταση μομφής, εάν δεν έχει συμπληρωθεί χρόνος έξι μηνών, από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης, εκτός αν υπογράφεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.



Σε απόλυτο πανικό ο Αλέξης Τσίπρας, κατέθεσε πρόταση μομφής στην κυβέρνηση

 


Βλέποντας το έργο " Το τέλος του μεγαλύτερου πολιτικού απατεώνα στην ιστορία της Ελλάδας" να φτάνει στο τέλος του, πλήρως απαξιωμένος από τον Ελληνικό λαό, και βλέποντας το ΚΙΝΑΛ να τον φτάνει, κάνει σπασμωδικές κινήσεις πανικού.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεχνώντας τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης του, που γράφτηκαν στις μαύρες σελίδες της ιστορίας, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος, και η αλήθεια είναι ότι αυτό το πιστεύει κιόλας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στον πανικό του μετά την τελευταία δημοσκόπηση, ζήτησε εκτάκτως το λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής και μετά από μία σφοδρότατη κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό κατέθεσε πρόταση μομφής, λέγοντας «να φύγετε κύριοι της κυβέρνησης, γιατί δεν αξίζει στην κοινωνία και στη χώρα αυτή η παρακμή. Ζήτησα εκτάκτως το λόγο για να καταθέσω πρόταση μομφής εναντίον της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά».

Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης λέγοντας ότι η πρόταση δυσπιστίας είναι σύμφωνη με τον κανονισμό και ακολούθως πήρε το λόγο εκ μέρους της κυβέρνησης ο Αδωνις Γεωργιάδης λέγοντας ότι προφανώς η πρόταση μομφής γίνεται αποδεκτή, διακόπτεται η σημερινή συνεδρίαση και ξεκινά αύριο το απόγευμα η τριήμερη συνεδρίαση στην οποία όπως είπε η κυβέρνηση θα απαντήσει σε όλα τα ψεύδη που εκτόξευσε ο Αλέξης Τσίπρας.


Κ.Β.



Αυτοί είναι οι Έλληνες influencers με τους περισσότερους fake followers στο Instagram

 

Η νέα έρευνα της Fasthosts.co.uk ανέλυσε τους λογαριασμούς Ελλήνων διασήμων στο Instagram και ανακάλυψε πόσοι αληθινοί και fake λογαριασμοί τους ακολουθούν.

Ρίχνοντας μία γρήγορη ματιά στους Instagram ακόλουθους των διασημότερων influencers του πλανήτη, διαπιστώνει κανείς ότι οι αριθμοί είναι σχεδόν εκφοβιστικοί.

Η νέα έρευνα της Fasthosts.co.uk επισημαίνει ότι αυτό δεν είναι φυσικά κάτι σοκαριστικό, καθώς είναι γνωστό ότι τα ψεύτικα προφίλ και τα bots είναι άπειρα με αποτέλεσμα να επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τα νούμερα που βλέπουμε.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της νέας έρευνας, η Ιωάννα Τούνη, ο Αλέξανδρος Κοψιάλης και η Ελένη Φουρέιρα έχουν τους περισσότερους fake followers στο Instagram με σχεδόν 25-37% ύποπτων λογαριασμών στο προφίλ τους.

Στη λίστα με τους influencers παγκοσμίου φήμης οι Kendall Jenner, Justin Bieber και Rihanna βρίσκονται ψηλά, με τα υψηλότερα ποσοστά fake followers. Σημειώνουμε ότι, 4 από τους 25 διάσημους της λίστας με τους περισσότερους ύποπτους Instagram λογαριασμούς είναι από τη μουσική βιομηχανία.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ακόμα και Έλληνες αθλητές παγκοσμίου φήμης, όπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Γιάννης Αντετοκούμπο, βρίσκονται στη λίστα (9η και 5η θέση), ωστόσο, παρόλο το ποσοστό των ψεύτικων ακολούθων, οι λογαριασμοί τους στο Instagram έχουν υψηλό ποσοστό συμμετοχής ακολούθων.

Αυτό σημαίνει πως οι ακόλουθοί τους αλληλοεπιδρούν με τα προφίλ κάνοντας likes, comments, shares κ.ά.



Σημειώνεται τέλος ότι, η ύπαρξη ψεύτικων ή «bot» ακολούθων, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι διάσημοι πλήρωσαν για να αποκτήσουν περισσότερους followers. Οι fake followers δεν είναι ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της φήμης των διάσημων, αλλά πολλοί άνθρωποι μπορεί να συνδέουν τον αριθμό των ακολούθων τους με την αξία ή τη δημοτικότητά τους, γι’ αυτό είναι σημαντικό να μην συγχέει κανείς τα παραπάνω.

H λίστα με τους παγκοσμίου φήμης influencers βρίσκεται εδώ.


neolaia.gr



Γελάει ο κόσμος με την Γερμανία που στέλνει 5.000 κράνη στην Ουκρανία

 


Η Γερμανία θα προμηθεύσει τις ουκρανικές δυνάμεις με 5.000 στρατιωτικά κράνη ανακοίνωσε σήμερα η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Κριστίνε Λάμπρεχτ, και γελάει ο κόσμος μαζί της.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε εν μέσω αυξανόμενων επικρίσεων απέναντι στο Βερολίνο για την άρνησή του να χορηγήσει όπλα στο Κίεβο για την ενίσχυση της στρατιωτικής άμυνας της Ουκρανίας έναντι μιας πιθανής ρωσικής εισβολής.

«Έλαβα μια επιστολή από την ουκρανική πρεσβεία, με την οποία ζητούσε στήριξη με στρατιωτικό εξοπλισμό, κράνη, για την ακρίβεια», τόνισε η Λάμπρεχτ σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο. «Θα προμηθεύσουμε την Ουκρανία με 5.000 κράνη – ως ένα σαφές μήνυμα: Είμαστε στο πλευρό σας».

Οι ΗΠΑ και η Βρετανία έχουν αρχίσει να στέλνουν περισσότερα όπλα στην Ουκρανία, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έχει απορρίψει το ενδεχόμενο αποστολής «φονικών όπλων» στην Ουκρανία, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του Κιέβου εν μέσω συσσώρευσης ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα ουκρανικά σύνορα.

«Αυτό είναι εξοπλισμός, όχι όπλα, αλλά βοηθά», είπε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας. «Ακριβώς έτσι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε αυτή τη σύγκρουση. Εργαζόμαστε για την επίτευξη μιας ειρηνικής λύσης σε αυτή τη σύγκρουση στη μέση της Ευρώπης».

Το Σαββατοκύριακο, η Λάμπρεχτ ανέφερε ότι το Βερολίνο θα προμηθεύσει επίσης ένα νοσοκομείο πεδίου στην Ουκρανία. Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας βαρέων βαρών, που έχει ζήσει για χρόνια στη Γερμανία, χαρακτήρισε την παράδοση 5.000 κρανών ένα «αστείο».

«Η συμπεριφορά της γερμανικής κυβέρνησης με αφήνει άφωνο. Το υπουργείο Άμυνας προφανώς δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέλεια εξοπλισμένες ρωσικές δυνάμεις που μπορούν να εξαπολύσουν ανά πάσα στιγμή άλλη μια εισβολή στην Ουκρανία», είπε στη μεγαλύτερη γερμανική ταμπλόιντ Bild. «Τι είδους υποστήριξη θα στείλει η Γερμανία έπειτα», διερωτήθηκε. «Μαξιλάρια;»



Εγκεφαλικό στον ΣΥΡΙΖΑ για την δημοσκόπηση του Alpha - Δέν το χωνεύουν ότι τελειώνουν


 

Εάν δεν ήταν ένας θίασος, θα ανησυχούσαν βλέποντας την πλήρη απαξίωση του Αλέξη Τσίπρα και την ανάσα του ΚΙΝΑΛ όχι πίσω τους, δίπλα τους.

Μην μπορώντας να το χωνέψουν ότι τελειώνουν, και σε λίγο θα έρχονται τρίτο κόμμα, με κίνδυνο να γυρίσουν σύντομα στο 3%, προσπαθούν να απαξιώσουν την δημοσκόπηση και να κάνουν επίθεση στον σταθμό και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από την ανακοίνωση και μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει ότι αυτό το φαιδρό κόμμα ποντάρει σε νεκρούς, πανδημία και φυσικές καταστροφές που δυστυχώς δεν τους βγαίνει, και μετά ψάχνονται γιατί τους απαξιώνει ο Ελληνικός λαός και θα τους περάσει το ΚΙΝΑΛ.

«Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη είναι γνωστός και δεν κρύβεται. Το ίδιο και η επιρροή του στα ΜΜΕ» αναφέρει πανικόβλητος ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του με αφορμή την δημοσκόπηση της εταιρείας Abacus που παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης, 26.01.2022, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και δεν μπορεί να την χωνέψει, ειδικά επειδή το ΚΙΝΑΛ είναι μόλις μισή μονάδα πίσω του. 

Και συνεχίζει ο πανικόβλητος ΣΥΡΙΖΑ: «Είχαμε όμως την αίσθηση ότι στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha θα κρατούσαν τουλάχιστον τα προσχήματα και θα προστάτευαν το κύρος του καναλιού. Πέσαμε έξω.

Τη μέρα που η Αττική και αρκετές περιοχές της πατρίδας μας μετρούν ακόμη τις πληγές τους και η χώρα καταγράφει ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ με 115 θανάτους, έκριναν σκόπιμο να επιστρατεύσουν πρωτοεμφανιζόμενη δημοσκοπική εταιρεία και έναν πρώην πολιτευτή στο Ποτάμι, για να συνεχίσουν το γνωστό έργο της δημοσκοπικής περίθαλψης των κυβερνητικών τραυμάτων.

Μόνο που όλο αυτό άρχισε πια να γίνεται κουραστικό και γυρνάει μπούμερανγκ. Οι πολίτες τους έχουν πάρει χαμπάρι».


Κ.Β.




Η Τροχαία ζήτησε να κλείσει η Αττική Οδός το πρωί της Δευτέρας και η εταιρεία αρνήθηκε

 


Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την  ταλαιπωρία που υπέστησαν για πάνω από 20 ώρες οι οδηγοί που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό λόγω της κακοκαιρίας "Ελπίδα".

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ δημοσιοποίησε το επίσημο έγγραφο της Τροχαίας με το οποίο ζητούσε από την Αττική Οδό να κλείσει το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ φαίνεται πως είχε προηγηθεί και προφορικό αίτημα το οποίο η εταιρεία αρνήθηκε να κάνει δεκτό.

H Τροχαία προειδοποιούσε από τις 10 το πρωί και πίεζε την διαχειρίστρια εταιρεία, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, προκειμένου να κλείσει η κυκλοφορία των οχημάτων και κυρίως των βαρέων οχημάτων στις εισόδους της, κάτι που δεν εισακούστηκε ή δεν εκτιμήθηκε ανάλογα από τους αρμόδιους της διαχειρίστριας εταιρείας.

Κατά τις ίδιες πηγές, η Αττική Οδός αποδέχτηκε πολύ αργότερα το αίτημα, όταν προφανώς ήταν ήδη πολύ αργά. Την ίδια στιγμή τα 36 εκχιονιστικά της μηχανήματα δεν μπορούσαν να καθαρίσουν τον δρόμο καθώς είναι βαρέως τύπου, μεγάλα και ως εκ τούτου όχι ιδιαίτερα ευέλικτα και κυρίως δεν προπορεύονταν των οχημάτων των πολιτών που είχαν ήδη "κολλήσει".

Η σύμβαση του κράτους με την Αττική Οδό, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει ότι η διαχειρίστρια εταιρεία είναι αυτή που αποφασίζει για την διακοπή της κυκλοφορίας. Δηλαδή, η Τροχαία δεν μπορεί να αποφασίσει μόνη της, αν δεν το ζητήσει η εταιρία, κάτι το οποίο από ότι φαίνεται έγινε στις 14.00 το μεσημέρι όπως μπορούμε να δούμε στο παρακάτω έγγραφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη σύμβαση φαίνεται να αναθεωρείται τους επόμενους μήνες.

Στις συνεννοήσεις της Τροχαίας με την διαχειρίστρια εταιρεία "έπαιξε" ένα χαλασμένο τηλέφωνο προκειμένου να ληφθεί μια καίρια και σημαντική απόφαση.

Η συγκεκριμένη απόφαση που φαίνεται ότι λήφθηκε στις 14.00 το μεσημέρι είναι μόνο για τα βαρέως τύπου οχήματα και όχι για τα οχήματα των πολιτών που ήδη συσσωρεύονταν στην Αττική Οδό.




Συγγρού: Δεν υπήρχε παροχή φυσικού αερίου στο κτίριο, λέει η εταιρεία – Τι εξετάζεται

 


Στο ενδεχόμενο ύπαρξης φιάλης ή δεξαμενής υγραερίου, η οποία να προκάλεσε την ισχυρή έκρηξη στο κτίριο της Συγγρού 3, στρέφονται οι έρευνες των αρμόδιων αρχών.

Αν και σε πρώτο στάδιο επικρατέστερο θεωρήθηκε το ενδεχόμενο διαρροής αερίου στο κτίριο, από την εταιρεία του φυσικού αερίου, συνεργείο της οποίας έσπευσε στο σημείο, διαμήνυαν το βράδυ της Πέμπτης ότι το συγκεκριμένο κτίριο δεν διαθέτει καν παροχή φ. αερίου.

Σύμφωνα με την εταιρεία, παροχή φυσικού αερίου διαθέτει κοντινό κτίριο, στη Λεωφόρο Συγγρού 7, ωστόσο από αυτοψία προέκυψε ότι δεν υπάρχει διαρροή.

Πλέον, ερευνάται εάν υπήρξε φιάλη η δεξαμενή υγραερίου στο κτίριο της Συγγρού 3, στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη.

Σε κάθε περίπτωση, δύο πραγματογνώμονες της εταιρείας θα βγάλουν πόρισμα μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε ό,τι αφορά τα αίτια της έκρηξης.

Σημειώνεται ότι ο 78χρονος άνδρας, που διαμένει στον ημιώροφο όπου σημειώθηκε η έκρηξη και τραυματίστηκε, είπε ότι υπήρχε οσμή αερίου και ότι η έκρηξη συνέβη τη στιγμή που πάτησε τον διακόπτη για να ανάψει το φως.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 6.48 το πρωί της Τετάρτης σε κτίριο στις αρχές της λεωφόρου Συγγρού, στον αριθμό 3, κοντά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά στον ημιώροφο, η οποία επεκτάθηκε στον πρώτο όροφο, ενώ σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές και σε άλλα κτίρια της περιοχής, λόγω του ωστικού κύματος, ακόμα και σε απόσταση 150 μέτρων. Από τα θραύσματα που εκτοξεύθηκαν, προκλήθηκαν ζημιές και σε πολλά οχήματα. Η Λεωφόρος Συγγρού δόθηκε στην κυκλοφορία το βράδυ.

Τραυματίας ένας 78χρονος

Τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Λαϊκό Νοσοκομείο ένας 78χρονος άνδρα που διέμενε στον ημιώροφο, όπου σημειώθηκε η έκρηξη και φέρει εγκαύματα σε άνω και κάτω άκρα. Εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο.

Ο 78χρονος, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, βρέθηκε εντός του κτιρίου.

Στο ισόγειο του κτιρίου όπου σημειώθηκε η έκρηξη υπάρχει κατάστημα με βιολογικά προϊόντα, ενώ οι υπόλοιποι όροφοι τελούν υπό ανακαίνιση για χρήση AirBnB.

Η έκρηξη ακούστηκε σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων. Στο σημείο έσπευσαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα, που έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Στο σημείο πραγματοποιήθηκε αυτοψία και από πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας εκτός από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής. Συνεργείο της ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ έσπευσε επίσης στο σημείο της έκρηξης.

Η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Συγγρού για λόγους ασφαλείας και μέχρι να καθαριστεί από τα συντρίμμια που έχουν σκορπιστεί παντού.

Το ευτύχημα είναι ότι λόγω της σημερινής αργίας δεν κυκλοφορούσαν άνθρωποι στην περιοχή, γι’ αυτό και δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Ανοιξε η Αττική Οδός - Χωρίς διόδια μέχρι την Κυριακή

 



Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Αττική Οδός ενημερώνει ότι από την Πέμπτη 27/01 στις 8:00 το πρωί θα τεθούν σε λειτουργία και τα υπόλοιπα τμήματά της, με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται πλήρως σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου. Οι διελεύσεις θα πραγματοποιηθούν άνευ καταβολής διοδίων έως και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου και ώρα 23:59, προς διευκόλυνση όλων των οδηγών λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων σε περιφερειακές οδούς.

Επισημαίνεται επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς εκτός Αττικής Οδού των εναπομεινάντων οχημάτων. Η επιχείρηση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πρωί με τη μεταφορά των οχημάτων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του parking Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» πίσω από τα καταστήματα ΙΚΕΑ και ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, στα Σπάτα. Προς διευκόλυνση των ιδιοκτητών τους, οι οποίοι παρακαλούνται να τα παραλάβουν, πραγματοποιούνται δρομολόγια προς το σημείο, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μέσω οχημάτων που εκκινούν από τον κόμβο της Λ. Κηφισίας («Δαχτυλίδι») από τις 9:00 έως τις 19:00».