Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Λουκέτο και στο εργοστάσιο της ΔΕΛΤΑ στα Τρίκαλα
Οριστικό λουκέτο έβαλε πριν μερικές εβδομάδες το εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας στο Ζάρκο, του Δήμου Φαρκαδόνας Τρικάλων.

Οι προθέσεις είχαν διαφανεί από το περασμένο φθινόπωρο οπότε και το εργοστάσιο έμεινε να λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας. Πλέον το Εργοστάσιο έκλεισε οριστικά, διεκόπη η συνεργασία με παραγωγούς της περιοχής (παρέμειναν μόνο ορισμένοι κτηνοτρόφοι που είχαν μεγάλες μονάδες) και η παραγωγή της ΔΕΛΤΑ μεταφέρθηκε όλη στο εργοστάσιο της Ελασσόνας.

Το λουκέτο αποτελεί πλήγμα για την περιοχή, κυρίως για μικρομεσαίους κτηνοτρόφους οι οποίοι πλέον και... αναζητούν άλλες γαλακτοβιομηχανίες για να παραδώσουν το γάλα τους.Πηγή: trikalavoice


Κλείνει το εργοστάσιο της Pepsico στα Οινόφυτα! Νεο πλήγμα στην οικονομίαΣαν βόμβα έσκασε στην αγορά η είδηση ότι από σήμερα κλείνει το εργοστάσιο παραγωγής αναψυχκτικών στα Οινόφυτα Βοιωτίας η Pepsico.

Πρόκειται για την κεντρική μονάδα παραγωγής των προϊόντων PepsiCo-HBH στα Οινόφυτα Βοιωτίας η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1998. Η έκτασή της ξεπερνά τα 80 στρέμματα ενώ οι στεγασμένες εγκαταστάσεις της καταλαμβάνουν συνολικά 16 στρέμματα στα οποία περιλαμβάνονται και αποθηκευτικοί χώροι. Στα Οινόφυτα είναι εγκατεστημένες 4 γραμμές παραγωγής, αυτές της γυάλινης επιστρεφόμενης φιάλης, του κουτιού, της μη επιστρεφόμενης γυαλινης φιάλης και των φιαλών ΡΕΤ. Στις αρχές του 2013 η Pepsico-ΗΒΗ είχε προχωρήσει στο κλείσιμο του εργοστασίου εμφιάλωσης νερού στο Λουτράκι.

Στην ανακοίνωση του γενικού διευθυντή Κεντρικής Ευρώπης και Βαλκανίων της PepsiCo, κ. Christophe Guille, αναφέρονται τα εξής:

«Η Ελλάδα αποτελεί μια σημαντική αγορά για την PepsiCo. Η εταιρεία προκειμένου να διασφαλίσει την ανταγωνιστικότητά της και να είναι σε θέση να υλοποιήσει τα σχέδιά της για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο, προχωρά σε αλλαγές στη λειτουργία της. Η PepsiCo-ΗΒΗ μεταβαίνει σε ένα νέο μοντέλο εφοδιασμού των αναψυκτικών της, με άμεση ισχύ, σε συνέχεια της απόφασής της να διακόψει τη λειτουργία του εργοστασίου των Οινοφύτων.

Πρόκειται για μια δύσκολη, αλλά αναγκαία απόφαση για την εταιρεία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις απαιτητικές προκλήσεις της αγοράς. Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους πελάτες και τους καταναλωτές μας ότι συνεχίζουμε με αφοσίωση να προσφέρουμε τα υψηλής ποιότητας αναψυκτικά σε όλη την Ελλάδα. Κατανοούμε ότι αυτή η είδηση θα προκαλέσει ανησυχία στους εργαζόμενους μας. Αναγνωρίζουμε το έργο των ανθρώπων μας στο εργοστάσιο των Οινοφύτων και με ύψιστο αίσθημα ευθύνης, δεσμευόμαστε να τους υποστηρίξουμε στην ομαλή μετάβαση στα επόμενα επαγγελματικά τους βήματα.

Είναι σημαντικό ότι για τους περισσότερους έχουμε εντοπίσει θέση εργασίας είτε σε συνεργαζόμενες εταιρίες είτε μέσα στην PepsiCo. Παράλληλα, προσφέρουμε σημαντική οικονομική στήριξη μέσω ενός ελκυστικού προγράμματος εθελουσίας εξόδου στους εργαζόμενους των οποίων η θέση εργασίας επηρεάζεται και αποχωρούν από την PepsiCo. Επιπλέον, η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες επαγγελματικής μετάβασης για όσους ακόμη δεν έχει εντοπιστεί νέα θέση εργασίας. Καμία άλλη δραστηριότητα της PepsiCo στην Ελλάδα δεν επηρεάζεται από τις σημερινές αλλαγές στον κλάδο των αναψυκτικών».

Η παραγωγή των χυμών αλλά και των σνακς (παράγονται από την Tasty Foods που αποτελεί επίσης θυγατρική της Pepsico στην Ελλάδα) θα συνεχισθεί κανονικά στη χώρα μας. Τα αναψυκτικά για την εγχώρια αγορά θα εισάγονται από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στο εργοστάσιο των Οινοφύτων απασχολούνταν 65 άτομα, εκ των οποίων τα 51 η εταιρεία υποστηρίζει ότι θα απορροφηθούν σε άλλες θέσεις εργασίας του ομίλου. Για τα υπόλοιπα 14 άτομα θα εφαρμοσθεί πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Η εταιρεία ήθελε από καιρό να αποχωρήσει από την Ελλάδα και σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr είχε συσσωρευμένες ζημίες τα τελευταία χρόνια 100 εκατομμύρια ευρώ.

Αύριο η γενική συνέλευση των εργαζομένων

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΔΣ των εργαζομένων της εταιρείας, Σταύρος Ουζουνίδης, σήμερα η διοίκηση ανακοίνωσε στους εργαζόμενους το κλείσιμο της κάθετης μονάδας παραγωγής και αποθήκευσης της PepsiCo-ΗΒΗ στα Οινόφυτα.

Την ίδια στιγμή η διοίκηση πρότεινε στους εργαζόμενους πρόγραμμα οικειοθελών αποχωρήσεων ή εξεύρεση εργασίας σε συνεργαζόμενη εταιρεία του ομίλου, ενώ όσοι δεν θα συνεχίσουν θα λάβουν κάθε νόμιμη αποζημίωση και έξτρα πακέτα απολαβών. Μία πρώτη ενημέρωση της διοίκησης της εταιρείας προς τους εργαζομένους πραγματοποιήθηκε σήμερα, ενώ μέχρι την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν λάβει τις αποφάσεις τους. Aύριο, Τρίτη 1η Νοεμβρίου, έχει συγκληθεί Γενική Συνέλευση των εργαζομένων προς την κατεύθυνση της κοινής λήψης απόφασης.

Σύμφωνα με τον κ. Ουζουνίδη, στο εργοστάσιο των Οινοφύτων απασχολούνται 65 έως 70 άτομα, εκ των οποίων 55 είναι μέλη του σωματείου εργαζομένων.Πηγή : newsit.gr


Πάρτι αντιεξουσιαστών - Χρυσής Αυγής, αυτή την στιγμή μόλις 5 μέτρα μακριά από την ΓΑΔΑΗ ανομία γύρω από το εφετείο και την ΓΑΔΑ κυριαρχεί το τελευταίο μισάωρο με αντιεξουσιαστές να συγκρούονται με μέλη ακροδεξιών της Χρυσής Αυγής. Οι αντιεξουσιαστές έχουν καταλάβει τις ταράτσες των προσφυγικών κατοικιών που βρίσκονται στο Εφετείο και την ΓΑΔΑ πετώντας πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες είχαν και ένα τραυματία που μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Τα επεισόδια συνεχίζονται μεταξύ των ανεξέλεγκτων αντιεξουσιαστών και των αστυνομικών.


Ακης Τσελέντης: Μεγάλες πιθανότητες για μεγάλο σεισμό σε δυο περιοχές της Ελλάδας
Ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης το είπε ξεκάθαρα. Υπάρχουν δυο περιοχές της χώρας για τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης μεγάλου σεισμού.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 η χώρα ολόκληρη βρίσκεται ουσιαστικά σε μια μέγγενη που σχηματίζουν απ' τη μια το ρήγμα της Ανατολίας και απ' την άλλη η αφρικανική πλάκα.

Η χώρα μας έχει μεγάλη σεισμικότητα. Ο κ. Τσελέντης είπε ότι δεν μπορεί να προκαλέσει ενεργοποίηση των ελληνικών ρηγμάτων η τελευταία έξαρση στην Ιταλία, ωστόσο αποκάλυψε ότι οι επιστήμονες έχουν επιστημονικές ενδείξεις για δυο συγκεκριμένες περιοχές. 

Ο σεισμός στέλνει μηνύματα πριν εκδηλωθεί, είπε ο καθηγητής, λέγοντας παράλληλα ότι οι ενδείξεις έχουν εντοπιστεί σε δυο περιοχές της Ελλάδας για τις οποίες οι αρμόδιοι έχουν ενημερωθεί.


Πηγή :  tempo24.gr


Ούτε οι σύντροφοί τουΑπόδειξη του πόσο συμπαθούν οι σύντροφοί του τον Νίκο Παππά, εκλεκτό του Αλ. Τσίπρα, είναι οι ψήφοι που πήρε στην ανάδειξη των νέων μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ. Σε σύνολο 150 ψήφων, έλαβε 38 και κατάφερε, παρά το σιγοντάρισμα που του έκανε ο Πρωθυπουργός, να εκλεγεί... προτελευταίος και καταϊδρωμένος. Πέρασε σε ψήφους μόνο τον Μπαλάφα και τη Βάκη που τερμάτισαν τελευταίοι. Οσον αφορά τη Ρένα Δούρου, αυτήν την τόσο επιτυχημένη περιφερειάρχη και διεκδικήτρια της αρχηγίας στον ΣΥΡΙΖΑ, τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά. Κατάφερε, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε και για αυτήν ο κ. Τσίπρας, να συγκεντρώσει μόνο 40 ψήφους και να πλασαριστεί στις τελευταίες θέσεις μαζί με τον κ. Παππά.

***

Δεν γνωρίζω αν στενοχωρήθηκε ο κ. Τσίπρας που ο εκλεκτός του κ. Παππάς παρ' ολίγον να μην εκλεγεί στο Πολιτικό Συμβούλιο. Εκείνο το οποίο έμαθα είναι ότι οργίστηκε που ένας από τους μέντορές του, ο Αριστ. Μπαλτάς, παρότι τον πρότεινε, δεν εξελέγη στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος. Ηρθε τελευταίος με μόνο επτά ψήφους. Πολύ κάτω βρέθηκε και η Ολγα Γεροβασίλη.

***

Τι σκέφτεται ο Πρόεδρος;

Τι άραγε να σκέφτεται τώρα μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ο νομομαθής, πρώτος ένοικος του Προεδρικού Μεγάρου; Αν δεν με απατά η μνήμη μου, υπό την καθοδήγησή του καταρτίστηκε ο περιβόητος νόμος Παππά. Σε αυτόν προσέτρεξε ο υπουργός επίδοξος καναλάρχης προκειμένου να του δώσει τα φώτα του. Αλλωστε ο κ. Παππάς ποτέ δεν έκρυψε τις συχνές επισκέψεις του στο Προεδρικό Μέγαρο. Και για να σας φρεσκάρω τη μνήμη, ας μεταφερθούμε μερικούς μήνες πίσω, ανήμερα την Πρωτοχρονιά στο Προεδρικό Μέγαρο...

***

Ως είθισται, την πρώτη ημέρα του έτους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχεται τις ευχές της πολιτικής, της στρατιωτικής, της εκκλησιαστικής και της διπλωματικής ηγεσίας. Στέκεται (μαζί με τους υπασπιστές του και τον γενικό γραμματέα της Προεδρίας της Δημοκρατίας) στη μέση της αίθουσας τελετών και περνούν να τον χαιρετήσουν και να του ευχηθούν οι πάντες. Σε όλους λέει και κάποια καλή κουβέντα ο Πρόεδρος ή κλείνει ραντεβού μαζί τους. Οταν ήρθε η ώρα να τον χαιρετήσει ο Νίκος Παππάς, ο Πρόεδρος του είπε ότι ελπίζει πως εφέτος θα τελειώσει το ξεκαθάρισμα του τηλεοπτικού τοπίου. Ο κ. Παππάς όλο χαρά τού απάντησε: «Πάντοτε με τη δική σας καθοδήγηση...». Γι' αυτό διερωτώμαι τώρα τι να σκέφτεται ο Πρόεδρος.

***

Το «μαύρο» έπνιξε το Μέγαρο Μαξίμου. Σε μαύρο χάλι μαθαίνω ότι είναι το δίδυμο Παππά - Γεροβασίλη. Και από κοντά ο προϊστάμενός τους. Η δεύτερη φέρει βαρέως το ότι αναγκάστηκε να αναγνώσει το οργισμένο διάγγελμα του προϊσταμένου της. Εκείνη την ώρα δεν μπορούσε να φανταστεί τον αντίκτυπο που θα είχε αυτή η μοναδική εμφάνισή της. Καταλαβαίνουν και αυτή και ο κ. Παππάς ότι η απόσταση από το φως στο σκοτάδι είναι τελικά πολύ μικρή. Αναλογίζονται ότι σε λίγο δεν θα τους ζυγώνει άνθρωπος. Ολους αυτούς που έτρεχαν από πίσω τους αποζητώντας είτε προστασία είτε διευκολύνσεις τώρα τους βλέπω να συνωστίζονται έξω από το γραφείο του Μακάριου Λαζαρίδη.

***

Σας μεταφέρω επίσης ότι οι δημοσκόποι, από τις πιο φοβισμένες ομάδες του πληθυσμού, οι οποίοι έχουν υποστεί τη διαρκή πίεση του Νίκου Παππά, αρχίζουν να ξεθαρρεύουν σιγά-σιγά. Στις ιδιαίτερες συζητήσεις τους σιγοψιθυρίζουν ότι τα αζύγιστα αποτελέσματα τα οποία λαμβάνουν από τις έρευνες που διενεργούν φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στη ζώνη του 10%-11%. Και επειδή δεν το πίστευαν ως τώρα προχωρούσαν σε ζυγίσματα για να προσεγγίσουν υποτιθέμενες λογικές διαφορές από την πρώτη μετά βεβαιότητας πια Νέα Δημοκρατία. Ετσι όπως πάνε, αν διατηρηθούν αυτές οι τάσεις, τους βλέπω να καταλήγουν χειρότερα και από τον Γ. Παπανδρέου. Εκείνος από το 45% πήγε στο 13%. Αυτοί από το 37% θα πάνε στο 7%.

***

Συνεπώς όλες οι κινήσεις από εδώ και πέρα μοιάζουν άβολες. Τίποτε δεν βγαίνει σύμφωνα με τους σχεδιασμούς τους. Η αξιολόγηση δεν πρόκειται να τελειώσει πριν από το τέλος Ιανουαρίου και ας ελπίζει ο κ. Τσίπρας ότι θα την έχει ολοκληρώσει μέσα στον Νοέμβριο. Ο απερχόμενος πλανητάρχης Μπαράκ Ομπάμα θα τους καλέσει απλώς να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις και τίποτε άλλο. Ο ανασχηματισμός κόλλησε μετά τις εξελίξεις και στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Και ο λαός ρωτάει πλέον σταθερά: «Πότε θα φύγουν;». Οπου σταθώ και όπου βρεθώ, αυτό ρωτάνε.

***

Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού (με τη φωνή και την εικόνα της Ολγας Γεροβασίλη) η ΕΡΤ το μετέδιδε το βράδυ της Τετάρτης συνεχώς. Μέτρησα 13 φορές μέσα σε μία ώρα. Ως δικαιολογία, είπαν ότι το μετέδιδαν συνεχώς ώστε να διευκολύνουν τα άλλα κανάλια να πάρουν ήχο και εικόνα. Και γελάει ακόμα και το παρδαλό κατσίκι με αυτήν τη δικαιολογία. Τι ακριβώς είχε συμβεί; Μία ώρα πριν από τη μετάδοσή του, η Ολγα ζήτησε από την ΕΡΤ να σταλεί επειγόντως συνεργείο της Διεύθυνσης Ενημέρωσης στο Μέγαρο Μαξίμου. Δεν είπαν ούτε το γιατί ούτε ποιος θα μιλούσε. Το μόνο που επιμόνως ζήτησε το Μέγαρο Μαξίμου είναι να προΐσταται του τηλεοπτικού συνεργείου ένας συγκεκριμένος σκηνοθέτης, ο οποίος καλύπτει κάθε δραστηριότητα του κ. Τσίπρα και στον οποίο έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη. Δεν θέλησαν (όπως κάνουν πάντα) να υπάρχει δημοσιογράφος και είπαν ότι αν ερχόταν θα περίμενε έξω, εκεί στις νεραντζιές...

***

Ελα όμως που ο σκηνοθέτης απουσίαζε στον Αγιο Στράτη, όπου πήγε για να καλύψει την εκεί επίσκεψη του Πρωθυπουργού ανήμερα την 28η Οκτωβρίου. Πήγε ως προπομπός του κ. Τσίπρα για να εξετάσει τον χώρο όπου θα βρισκόταν ο Πρωθυπουργός μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο, για να προετοιμάσει τα πλάνα, πώς θα καλυφθεί η παρέλαση των μικρών μαθητών, αλλά και το γεύμα που θα  παρέθετε η περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου σε εστιατόριο του νησιού. Κοτζάμ σκηνοθέτη έστειλαν για να φανεί καλή η εικόνα του κ. Τσίπρα. Ετσι στο Μαξίμου πήγε ένας σκηνοθέτης της ροής προγράμματος. Εκεί έγινε το μπέρδεμα. Δεν έδωσε, όπως έμαθα, αμέσως, ως όφειλε, την εικόνα στα άλλα κανάλια και αναγκάστηκαν οι της ΕΡΤ να μεταδίδουν συνέχεια το διάγγελμα μπας και το πάρουν και τα υπόλοιπα κανάλια. Αλλά ούτε η Ολγα δεν αντέδρασε. Νόμιζε προφανώς ότι αυτή η υπερπροβολή τής κάνει καλό. Τι καλό; Με το ύφος που διάβασε ένα τόσο ακραίο, διχαστικό κείμενο;

Αμετανόητος Φίλης

Μπορεί να νομίζουν ορισμένοι ότι έχει επιβληθεί ανακωχή στις σχέσεις κυβέρνησης - Εκκλησίας μετά την τελευταία συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, αλλά ο Νίκος Φίλης επιμένει να προκαλεί. Αναζητώντας τρόπο να παραμείνει στον υπουργικό του θώκο, ο κ. Φίλης θέλει να δημιουργηθεί υφυπουργείο Θρησκευμάτων, το οποίο δεν θα υπάγεται στο υπουργείο Παιδείας αλλά στο... Εσωτερικών.

***

Ο κ. Φίλης επιδιώκει να εκβιάσει τον Πρωθυπουργό, ώστε να μην αποπεμφθεί στον επικείμενο ανασχηματισμό. Τα έχει... στυλώσει, καλυπτόμενος πίσω από τον μεγάλο αριθμό ψήφων που έλαβε στο πρόσφατο Συνέδριο. Παραμένει δε αμετανόητος στο να προκαλεί τον μετριοπαθή Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σε κάθε αφορμή.

***

Το χειρότερο είναι ότι, εφόσον δημιουργηθεί ένα τέτοιο υφυπουργείο, υπάρχουν σκέψεις να ανατεθεί σε στέλεχος των ΑΝΕΛ. Μπορώ ήδη να φανταστώ ποικίλες αντιδράσεις.


ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ
Έντυπη έκδοση ΤΟ ΒΗΜΑΠρόταση Νόμου της Νέας Δημοκρατίας για την αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης
Η Νέα Δημοκρατία δίνει στη δημοσιότητα το περίγραμμα της πρότασης Νόμου που θα καταθέσει για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.
 
Είναι αυτονόητο ότι όλα όσα περιέχονται στην παρούσα πρόταση κατατίθενται με την επιφύλαξη της έκδοσης της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), μολονότι η συγκεκριμένη πρόταση έχει άλλη αρχιτεκτονική και φιλοσοφία η οποία είναι απολύτως σύμφωνη με τις συνταγματικές διατάξεις.
 
Ειδικότερα, τα βασικά σημεία της πρότασης είναι τα εξής:
 
Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με την οποία «κατεδαφίστηκε» ο νόμος Παππά και απετράπη η θεσμική υπεξαίρεση των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.) από τον Υπουργό Επικρατείας, η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη νομοθετική πρόταση που αποκαθιστά πλήρως τη συνταγματική νομιμότητα και δημιουργεί το πλαίσιο αποτελεσματικής λειτουργίας των ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, χωρίς στρεβλώσεις και περιττούς περιορισμούς.
 
Γενικές αρχές
 
Στόχος της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας είναι η ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου στη χώρα, η διασφάλιση της πολυφωνίας και της ποιοτικής και αντικειμενικής ενημέρωσης των πολιτών, η οικοδόμηση ενός υγιούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η διαφάνεια, η αποτροπή σχέσεων “διαπλοκής” και ολιγοπωλιακών πρακτικών στα Μέσα Ενημέρωσης και η διασφάλιση των χιλιάδων θέσεων εργασίας ή ακόμη και η δημιουργία πολλών νέων.
 
Η πρόταση νόμου καταργεί πλήρως το «νόμο Παππά» (Κεφ. Α΄ του ν.4339/2015) και τους απαράδεκτους αριθμητικούς περιορισμούς των τηλεοπτικών αδειών (4 άδειες) που αυτός εισήγαγε, και αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες του ψηφιακού φάσματος, δημιουργώντας προϋποθέσεις περαιτέρω ανάπτυξης της τηλεοπτικής αγοράς και αναβάθμισης του τηλεοπτικού περιεχόμενου.
 
Και αυτό χωρίς να δημιουργούνται ανυπέρβλητα εμπόδια στην πρόσβαση των παρόχων, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε καθεστώς ολιγοπωλίου που θα περιόριζε εξ’ ορισμού την πολυφωνία.
Επαναφέρει στο σύνολό τους τις αρμοδιότητες που ο συνταγματικός νομοθέτης έχει αναθέσει στο Ε.Σ.Ρ., το οποίο αδρανοποίησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να χειραγωγήσει την ενημέρωση, το οποίο και εξουσιοδοτεί για να ορίσει τον αριθμό των εθνικών και περιφερειακών αδειών, κατόπιν δημόσιας διαβούλευσης.
 
Αφαιρεί τη λογική του πλειοδοτικού διαγωνισμού και εισάγει ξεκάθαρη αδειοδοτική διαδικασία με αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια, έναντι ενός τιμήματοςενιαίου για όλους τους παρόχους υφιστάμενους και νέους, και ενός περιοδικού τέλους χρήσης του φάσματος, που ορίζονται από το Ε.Σ.Ρ., το οποίο συνεκτιμά τις πραγματικές συνθήκες  και ανάγκες της αγοράς και καταργεί τη λογική καταβολής διαφορετικού τιμήματος για το ίδιο αγαθό και για την ίδια διάρκεια χρήσης του
 
Βάζει τέλος στην επικυριαρχία του Υπουργού Επικρατείας επί των ραδιοτηλεοπτικών Μέσων και εισάγει διαφανείς αδειοδοτικές διαδικασίες που διενεργούνται αποκλειστικά από το Ε.Σ.Ρ., συμβατές με το εθνικό και ενωσιακό πλαίσιο, με πολλαπλάσια οικονομικά οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο, όχι με λογικές πλειοδοτικού διαγωνισμού τύπου «καζίνο», αλλά με λογικές δημοκρατικής αξιοποίησης του δημόσιου αγαθού της χρήσης του φάσματος για την εκπομπή τηλεοπτικού σήματος.
 
Αναλυτικά η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας:
 
 • Καταργεί τα άρθρα 1 έως 15 του ν.4339/2015 (νόμος Παππά).
 • Αναθέτει στο Ε.Σ.Ρ. τον καθορισμό του αριθμού όλων των ειδών τηλεοπτικών αδειών, μετά από δημόσια διαβούλευση, και προβλέπει την πλήρη αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος, αναγνωρίζοντας τη δυνατότητα στην Ανεξάρτητη Αρχή να ζητά τη μη δεσμευτική γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.), αλλά και τεχνικές γνώμες ανεξάρτητων εμπειρογνωμώνων.
 • Αναθέτει την αποκλειστική αρμοδιότητα χορήγησης των αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης στο Ε.Σ.Ρ., όχι με πλειοδοτικό διαγωνισμό, αλλά με ξεκάθαρη αδειοδοτική διαδικασία,βάσει αντικειμενικών και διαφανών κριτηρίων, έναντι ενός τιμήματοςενιαίου για όλους τους παρόχους, υφιστάμενους και νέους, και ενός περιοδικού τέλους χρήσης του φάσματος. Το ύψος του τιμήματος και του περιοδικού τέλους ορίζεται από το Ε.Σ.Ρ..
 • Καταργεί τη στρεβλή λογική καταβολής διαφορετικού τιμήματος για το ίδιο αγαθό και για την ίδια διάρκεια χρήσης του.
 • Δίνει τη δυνατότητα στο Ε.Σ.Ρ. να παρεκτείνει τον αριθμό των χορηγούμενων αδειών εφόσον η ζήτηση καλύψει το υφιστάμενο όριο, και αυξηθεί η τεχνική δυνατότητα, που  θα επιτρέπει την έκδοση νέων αδειών.
 • Ορίζει δεκαετή χρονική διάρκεια των αδειών παρόχων περιεχομένου.
 • Ορίζει ότι η πρόσκληση ενδιαφέροντος πρέπει να περιλαμβάνει τις ελάχιστες τεχνικές προδιαγραφές ανά κατηγορία της αιτούμενης άδειας λειτουργίας, που αφορούν τον τεχνολογικό εξοπλισμό και την κτηριακή υποδομή, ενώ  δίνει τη δυνατότητα σε όσους δεν κατέχουν τον αναγκαίο εξοπλισμό, να δεσμεύονται ότι μπορούν να τον αποκτήσουν εντός έξι (6) μηνών από τη χορήγηση της άδειας, συνυποβάλλοντας πλήρη τεκμηρίωση για τη δυνατότητα αυτή και σχετικές προπαρασκευαστικές ενέργειες.
 • Ορίζει ότι στην πρόσκληση ενδιαφέροντος του Ε.Σ.Ρ., καθορίζονται αναλυτικά η ελάχιστη διάρκεια του προγράμματος που υποχρεούται να μεταδίδει ημερησίως ο υποψήφιος προς αδειοδότηση κάθε κατηγορίας, το ελάχιστο περιεχόμενο σε δελτία ειδήσεων και σε εκπομπές λόγου, τέχνης, πολιτισμού και θεάτρου, τηρουμένων των διατάξεων των άρθρων 17 και 18 του π.δ. 109/2010 για την προώθηση των ευρωπαϊκών έργων, συμπεριλαμβανομένων και των ανεξαρτήτων παραγωγών. Επίσης, πρέπει να περιλαμβάνει δεκαετές επιχειρηματικό πλάνο και σχετική μελέτη βιωσιμότητας υπογεγραμμένη από τρεις ορκωτούς ελεγκτές, και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.
 • Απαγορεύει τη συμμετοχή υποψηφίων που τελούν υπό πτώχευση ή πτωχευτικό συμβιβασμό ή έχουν υπαχθεί στην προπτωχευτική διαδικασία του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα ή ανάλογη διαδικασία προβλεπόμενη από το Δίκαιο της χώρας στην οποία έχουν την έδρα τους, καθώς επίσης και σε όσους τελούν υπό εκκαθάριση και υπό αναγκαστική διαχείριση.
 • Εισάγει αυστηρές προϋποθέσεις στους υποψηφίους που πρέπει να είναι ασφαλιστικά, φορολογικά και τραπεζικά ενήμεροικαι να προσκομίσουν τα σχετικά πιστοποιητικά κατά την υποβολή της δήλωσής τους. Ειδικά ως προς την δανειακή τους κατάσταση, οφείλουν να προσκομίσουν πρόσφατη βεβαίωση - τραπεζική ενημερότητα, με όλα τα στοιχεία της σύμβασης, του ύψους του χορηγηθέντος δανείου, του υπολοίπου του, των εγγυήσεων και τυχόν εξασφαλίσεών του (εμπράγματων ή μη), καθώς και της ομαλής εξυπηρέτησής του ή περί της μη λήψης δανείου και όλα τα σχετικά παραστατικά.
 • Αποτρέπει την υπερσυγκέντρωση επιρροής, καθώς εισάγει απαγόρευση συγκέντρωσης ελέγχου, που προβλέπονται στα άρθρα 3 και 5 παρ. 1 του ν. 3592/2007 για την λειτουργία του ελεύθερου ανταγωνισμού στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης.
 • Προβλέπει ότι άδεια μπορούν να λάβουν ανώνυμες ή υπό σύσταση ανώνυμες εταιρείες της ημεδαπής ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή κοινοπραξίες ή υπό σύσταση κοινοπραξίες, που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στον τομέα των Μέσων Ενημέρωσης και έχουν ως εταιρικό σκοπό την παροχή υπηρεσιών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης.
 • Ορίζει ως ελάχιστο καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο των υποψηφίων για τη χορήγηση άδειας εθνικής εμβέλειας το ποσό των δώδεκα εκατομμυρίων (12.000.000) ευρώ για τη χορήγηση άδειας παρόχου περιφερειακής εμβέλειας ποσό μέχρι τριών εκατομμυρίων (3.000.000) ευρώ. Προβλέπει, επίσης, ότι τα ίδια κεφάλαια δεν μπορούν να υπολείπονται του ελάχιστου καταβεβλημένου κεφαλαίου, ενώ το σύνολο των μετοχών πρέπει να είναι ονομαστικοποιήμενες.
 • Ορίζει ότι οι μέτοχοι των εταιριών, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και οι νόμιμοι εκπρόσωποι των εταιρειών που συμμετέχουν στη διαδικασία αδειοδότησης πρέπει να μην έχουν καταδικαστεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για δωροδοκία, απάτη ή νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, καθώς επίσης, και να μην έχουν καταδικαστεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για υπεξαίρεσηεκβίασηπλαστογραφία, ψευδορκία και δόλια χρεωκοπία.
 • Προβλέπει επίσης ασυμβίβαστο των στελεχών τηλεοπτικών σταθμών σε επιχειρήσεις ερευνών της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς και σε διαφημιστικές επιχειρήσεις.
 • Ορίζει ότι οι υποψήφιοι προς αδειοδότηση, υπόκεινται σε έλεγχο για τη διαφάνεια του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των επιχειρήσεων Μ.Μ.Ε. που λειτουργούν στην ημεδαπή, εφόσον αυτοί αποκτούν εισόδημα στην ημεδαπή, ενώ πρέπει να είναι πραγματικοί δικαιούχοι των οικονομικών μέσων που διέθεσαν για τη συμμετοχή τους στο κεφάλαιο της υποψήφιας εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων και των δανείων που αποκτήθηκαν από αναγνωρισμένους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, το οποίο θα πρέπει να προκύπτει τόσο από τις φορολογικές δηλώσεις, όσο και από τραπεζικά έγγραφα τραπεζικών καταθέσεων για άμεσα διαθέσιμα ποσά.
 • Προβλέπει περιορισμούς μεταξύ της ιδιότητας του ιδιοκτήτη, εταίρου, βασικού μετόχου, μέλους οργάνου διοίκησης ή διευθυντικού στελέχους, με τις αντίστοιχες ιδιότητες σε επιχείρηση που συνάπτει δημόσιες συμβάσεις.
 • Προβλέπει ότι ο έλεγχος της προέλευσης και της επάρκειας των πόρων που θα διαθέσουν οι υποψήφιοι για την άδεια, στο σύνολο της χρονικής περιόδου της, διεξάγεται από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τον χρόνο που θα περιέλθει ο σχετικός φάκελος στην Αρχή από το Ε.Σ.Ρ.  Η έκθεση της Αρχής σχετικά με την προέλευση και την επάρκεια των πόρων που θα διαθέσει κάθε υποψήφιος για την άδεια κοινοποιείται στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων.
 • Προβλέπει, επίσης, ότι 15 ημέρες μετά τη λήψη της άδειας, η επιχείρηση οφείλει να καταθέσει εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένου πιστωτικού ιδρύματος ύψους ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ, η οποία παραμένει σε ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια της άδειας.
 • Τέλος, προβλέπει έλεγχο προϋποθέσεων από το Ε.Σ.Ρ. κάθε Δεκέμβριο σε όλα τα αδειοδοτημένα κανάλια, σχετικά με την πλήρωση των προϋποθέσεων του νόμου και ιδίως των ασφαλιστικών και φορολογικών, καθώς και εξαντλητικό έλεγχο των οικονομικών μέσων, σε περίπτωση που απαιτηθούν περαιτέρω οικονομικά μέσα για τη στήριξη της επιχείρησης.


Γελάει η υφήλιος με τον Παππά: Πήγα στη Βενεζουέλα με τον Αρτεμίου, για να προμηθευτούμε προϊόντα για τα σούπερ μάρκετ

Παππάς: Πήγα στη Βενεζουέλα με τον Αρτεμίου, για να προμηθευτούμε προϊόντα για τα σούπερ μάρκετ


Πηγή: Παππάς: Πήγα στη Βενεζουέλα με τον Αρτεμίου, για να προμηθευτούμε προϊόντα για τα σούπερ μάρκετ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/298001/pappas-piga-sti-venezoyela-me-ton-artemioy-gia-na-promitheytoyme-proionta-gia-ta-soyper#ixzz4OesVfyav
«Πρόκειται για μια προσπάθεια της Ν.Δ να δημιουργήσει εντυπώσεις» σχολίασε μιλώντας στο Real FM ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, με αφορμή τις αποκαλύψεις του «Ελεύθερου Τύπου» για το ταξίδι του με τον δικηγόρο κ. Αρτεμίου, στη Βενεζουέλα.

Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι το ταξίδι όχι μόνο πραγματοποιήθηκε, αλλά και ότι σε αυτό συμμετείχαν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μια επίσκεψη που είχε στόχο να διερευνηθεί η δυνατότητα επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Βενεζουέλα, αλλά και να προμηθευτεί η Ελλάδα προϊόντα από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της χώρας!

«Το ταξίδι έχει γίνει τότε και συμμετείχαν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Έγινε μια διερεύνηση αν ο αρχηγός ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να επισκεφτεί τη Βενεζουέλα. Και εξετάστηκε η αγορά προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας εκείνο τον καιρό. Δεν είναι τυχαία η συζήτηση. Είναι μια προσπάθεια αλλαγής της κουβέντας» ανέφερε ο κ. Παππάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ιάσονα Πιπίνη που δημοσιεύεται στον Ελεύθερο Τύπο, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο Κύπριος δικηγόρος βρέθηκαν 16 μήνες πριν ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτήσει την εξουσία, μαζί, στη Βενεζουέλα. Στο Καράκας συγκεκριμένα, συναντήθηκαν και με στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων που βρίσκονταν στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Όπως σημειώνει ο Ιάσονας Πιπίνης, κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής έρευνας που έκανε στο πρόσφατο ταξίδι του στη Βενεζουέλα, ανώτατη πολιτική πηγή της χώρας τού αποκάλυψε ότι «ο κορυφαίος πλέον υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, βρέθηκε στη λατινοαμερικάνικη χώρα του πετρελαίου μαζί με τον έμπειρο δικηγόρο σε θέματα offshore εταιριών Αρτέμη Αρτεμίου».

«Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από το Καράκας, τον Αύγουστο του 2013 ο Νίκος Παππάς βρέθηκε στη Βενεζουέλα με τον Κύπριο δικηγόρο, που διαχειρίζεται offshore εταιρίες, Αρτέμη Αρτεμίου», τονίζει ο δημοσιογράφος.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Κύπριος δικηγόρος που εξειδικεύεται σε ζητήματα offshore εταιρειών εντοπίστηκε στις 10 Οκτωβρίου να βγαίνει από την πλαϊνή είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση για τη διαπλοκή.

Ο κ. Αρτεμίου παραδέχτηκε με γραπτή του δήλωση ότι είχε επισκεφτεί το Μέγαρο Μαξίμου για να κομίσει επενδυτική πρόταση.Πηγή:  iefimerida.gr 


Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Τζουμχουριέτ»

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα τον αρχισυντάκτη της κοσμικής εφημερίδας “Τζουμχουριέτ” η οποία πρόσκειται στην αντιπολίτευση, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση έγιναν αστυνομικές έρευνες στα σπίτια των στελεχών της διεύθυνσης, αλλά και των δημοσιογράφων της εφημερίδας, σύμφωνα με το CNN Turk.

Yπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές μέρες οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν επίσης τις δημάρχους της πόλης Ντιγιάρμπακιρ, στην νοτιοανατολική Τουρκία, σύμφωνα με πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας. Η Γκουλτάν Κισανάκ, πρώην μέλος του κοινοβουλίου πριν την εκλογή της ως δήμαρχος της πόλης και η Φιράτ Ανλί τέθηκαν υπό κράτηση ως μέρος εισαγγελικής έρευνας για σχέσεις τους με την τρομοκρατία, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)


Πηγή : huffingtonpost.gr


ΕΣΥ: κλειστά χειρουργεία και αναδίπλωση της κυβέρνησης για τις 4.000 προσλήψεις

Πηγή: EUROKINISSI/ Reuters


Σοβαρές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό που στελεχώνει τα χειρουργεία των δημόσιων νοσοκομείων, πολλές φορές μάλιστα κάτω απ το όριο ασφαλείας, καταγγέλλει το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στο ΕΣΥ.

Σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι ενώ κάθε μια χειρουργική αίθουσα πρέπει να καλύπτεται από μια νοσηλεύτρια- εργαλειοδότρια και μια νοσηλεύτρια- κίνησης, η πραγματικότητα είναι άλλη:τα αναισθησιολογικά τμήματα διαθέτουν 1 νοσηλεύτρια για 3 χειρουργικές αίθουσες

1 νοσηλεύτρια κίνησης καλύπτει 2 με 3 χειρουργικές αίθουσες
συχνά υπάρχει 1 νοσηλεύτρια-εργαλειοδότρια για 2 χειρουργικές αίθουσες

Σοβαρά προβλήματα, όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, δημιουργούνται και από τις συχνές βλάβες στα χειρουργικά και τα αναισθησιολογικά μηχανήματα την ώρα των επεμβάσεων, πολλές γεννήτριες είναι εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα όταν γίνονται διακοπές ρεύματος οι χειρουργικές αίθουσες να βυθίζονται στο σκοτάδι ενώ τα χειρουργικά εργαλεία σε πολλά νοσοκομεία που δεν υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός, να πλένονται με τα χέρια. Όλη αυτή η κατάσταση φυσικά, βάζει σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Οι λίστες αναμονής για χειρουργείο φτάνουν και τα δύο έτη. Υλικά δεν υπάρχουν έτσι σε κάποιες περιπτώσεις ασθενείς οι οποίοι επιθυμούν να χειρουργηθούν άμεσα, αναγκάζονται να αγοράσουν οι ίδιοι τα χειρουργικά υλικά.

Ας δούμε αναλυτικά την λίστα που έδωσε η ΠΟΕΔΗΝ:

Γ.Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»
Δύο αίθουσες χειρουργείων παραμένουν κλειστές, λόγω μεγάλης έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ο εξοπλισμός π.χ. χειρουργικά κρεβάτια και αναισθησιολογικά μηχανήματα είναι 20ετίας. Η τελευταία συντήρηση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των χειρουργείων έγινε το 2001. Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε αναλώσιμα χειρουργικά υλικά και σε χειρουργικό ιματισμό.

ΠΓΝΘ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ
Εννέα χειρουργικές αίθουσες από τις δεκαπέντε παραμένουν κλειστές, λόγω μεγάλης έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού. Η λίστα αναμονής ακόμη και για σοβαρά περιστατικά ξεπερνά τους 16 μήνες.

ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ
Τα χειρουργεία ΩΡΛ καλύπτουν και τις εφημερίες του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς. Το νοσηλευτικό προσωπικό είναι κάτω απ το όριο ασφαλείας. Ένας νοσηλευτής χειρουργείου καλύπτει στις εφημερίες δύο και τρεις χειρουργικές αίθουσες διαφορετικών κλινικών και ΤΕΠ.

ΓΝΘ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Δύο κλειστές χειρουργικές αίθουσες λόγω μεγάλης έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού. Ένας νοσηλευτής κίνησης χειρουργείων καλύπτει ταυτόχρονα τρείς χειρουργικές αίθουσες. Δύο αίθουσες χειρουργείων καλύπτει ένας Νοσηλευτής Αναισθησιολογικού. Υπάρχει ένας νοσηλευτής αναισθησιολογικού για τις χειρουργικές αίθουσες φυσιολογικών τοκετών, καισαρικών τομών, μαιευτικής και τη λήψη ωαρίων εξωσωματικών.
Η αναμονή για χειρουργείο για ορθοπεδικά περιστατικά αγγίζει το 1,5 έτος ενώ για μαιευτικά και γυναικολογικά περιστατικά τα 2 έτη.

ΓΝΘ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
Κακή συντήρηση των υποδομών και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του νοσοκομείου.

Γ.Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ
Από τα έξι χειρουργικά τραπέζια λειτουργούν τα τέσσερα λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού, αναισθησιολόγων και νοσηλευτών.

Γ.Ν. ΞΑΝΘΗΣ
Από τα έξι χειρουργικά τραπέζια λειτουργούν τα τέσσερα λόγω έλλειψης χειρουργών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Γ.Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Από τις εννέα χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν συνήθως οι έξι λόγω έλλειψης προσωπικού.

Γ.Ν. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Από τα τρία χειρουργικά τραπέζια που διαθέτει το νοσοκομείο λειτουργεί μόνο το ένα λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Γ.Ν. ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ
Από τα πέντε χειρουργικά τραπέζια λειτουργούν τα λόγω έλλειψης προσωπικού.

Π.Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
Λειτουργούν οι πέντε από τις έντεκα χειρουργικές αίθουσες λόγω έλλειψης προσωπικού. Επίσης λείπουν χειρουργικά εργαλεία, τα φορεία και τα καρότσια μεταφοράς των ασθενών είναι διαλυμένα. Η λίστα αναμονής στα περισσότερα χειρουργικά περιστατικά ξεπερνά τους έξι μήνες.

πηγή: Reuters


Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
Η λίστα αναμονής στα οφθαλμολογικά χειρουργικά περιστατικά ξεπερνά τους οκτώ μήνες. Παλαιά αναισθησιολογικά μηχανήματα είναι συχνά εκτός λειτουργίας.

Γ.Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Η λίστα αναμονής στα οφθαλμολογικά χειρουργικά περιστατικά ξεπερνά τους δεκαπέντε μήνες, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Ενώ μεγάλη είναι έλλειψη υλικών.

Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Στα οφθαλμολογικά χειρουργικά περιστατικά η λίστα αναμονής ξεπερνά τους 6 μήνες.

Γ.Ν.ΝΙΚΑΙΑΣ «ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»
Τέσσερα χειρουργικά τραπέζια κλειστά. Πέντε χειρουργικά τραπέζια αλλά προβολείς χρειάζονται επισκευή. Υπάρχουν μεγάλες λίστες αναμονής που ξεπερνούν τους 3 μήνες στα χρόνια περιστατικά.

ΕΙΔΙΚΟ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΜΕΤΑΞΑ»
Ένα χειρουργικό τραπέζι κλειστό. Δύο αναισθησιολογικά μηχανήματα χρειάζεται να αντικατασταθούν άμεσα .

Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ
Επτά χειρουργικά τραπέζια είναι κλειστά καθώς χρειάζονται επιπλέον 28 άτομα προσωπικό για να λειτουργήσουν. Ελλείψεις σε αναπνευστήρες. Μεγάλες λίστες αναμονής για χειρουργείο.

Γ.Ν. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΘΡΙΑΣΙΟ
Από τα δώδεκα χειρουργικά τραπέζια λειτουργούν τα πέντε. Καθημερινά δημιουργούνται προβλήματα με την λειτουργία των αναισθησιολογικών μηχανημάτων και των συστημάτων παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών των ασθενών (monitoring), κατά την διάρκεια της επέμβασης.

Γ. Ν. ΧΑΝΙΩΝ
Από τις επτά χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν οι έξι. Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Γ. Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ και Γ.Ν. – Κ.Υ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
Υπάρχουν τέσσερις χειρουργικές αίθουσες, καθημερινά όμως λειτουργεί μόνο η μία ενώ δύο φορές την εβδομάδα ανοίγει ακόμη μία. Η αίθουσα ανάνηψης είναι κλειστή ενώ τα χειρουργικά εργαλεία πλένονται στο χέρι γιατί εδώ και 5 χρόνια δεν έχει επισκευαστεί το πλυντήριο εργαλείων.

πηγή: Reuters


Γ.Ν.«ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ»
Από τις οκτώ χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν οι τέσσερις λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού.

Γ.Ν.ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Η εκτίμηση των υπηρεσιών του νοσοκομείου και πρότασή τους είναι ότι απαιτείται η ολική ανακατασκευή του χώρου των χειρουργείων και προμήθεια νέου εξοπλισμού. Δεν υπάρχει σύστημα απαγωγής των αναισθητικών αερίων. Το γενικό χειρουργικό είναι 25ετίας, το ορθοπεδικό 25ετίας, το σηπτικό 10ετίας, το κυστεοσκοπήσεων έχει μεταφερθεί από το Κ.Υ ΠΑΡΓΑΣ.

Γ.Ν.ΡΟΔΟΥ
Λειτουργούν μόνο δύο από τα οχτώ χειρουργικά τραπέζια λόγω ελλείψεως νοσηλευτικού προσωπικού.

Γ.Ν.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
Για να λειτουργήσουν οι χειρουργικές αίθουσες μεταφέρθηκε νοσηλευτικό προσωπικό από τις κλινικές στα χειρουργεία, με αποτέλεσμα τώρα να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης στις κλινικές.

Γ.Ν.ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ
Λειτουργούν οι τρεις από τις τέσσερις χειρουργικές αίθουσες με το προσωπικό να είναι κάτω από τα όρια ασφαλείας.

Γ.Ν. ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Λειτουργούν τα δυο από τα τέσσερα χειρουργικά τραπέζια που διαθέτει το νοσοκομείο.
Γίνονται 60 χειρουργεία κατά μέσο όρο το μήνα, ενώ οι ανάγκες είναι τριπλάσιες.
Γ.Ν. Ε.Ε.Σ.

Δύο κλειστά χειρουργικά τραπέζια.

Γ.Ν.Α. «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ»
Τα μηχανήματα είναι παλιά. Η έλλειψη σε προσωπικό αγγίζει το 30%.

Γ.Ν.ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ
Από τις δέκα χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν οι έξι λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού.

Γ.Ν. ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ
Από τις δύο χειρουργικές αίθουσες δεν λειτουργεί η μία λόγω έλλειψης προσωπικού. Ο εξοπλισμός είναι παλιός. Οι λίστες αναμονής ξεπερνάνε τους 2 μήνες.

Γ.Ο.Ν.Κ
Δεν λειτουργεί μια χειρουργική αίθουσα λόγω έλλειψης προσωπικού και μηχανημάτων.

Π.Γ.Ν. ΡΙΟΥ
Μεγάλη αναμονή σε τακτικά χειρουργεία. Λίστα αναμονής μέχρι και 6 μήνες. Ελλείψεις υλικών. Αναμονή για διαγνωστικές εξετάσεις (μαγνητικές-αξονικές) 1 με 1,5 μήνα

Με το ΕΣΥ να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση χθες ανακοίνωσε δια στόματος της εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, ότι μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες δεν θα μπορέσει να προχωρήσεις στις 4.000 προσλήψεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού που είχε εξαγγείλει.
Ειρήνη Ανδρουλάκη 
Πηγή : cnn.gr


Δημόσιο: Απολύσεις εκπαιδευτικών! Ποιοι και γιατί φεύγουν

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSIΛάμβαναν ολόκληρο το μισθό τους ή μέρος αυτού, αλλά δεν πατούσαν σχεδόν ποτέ το πόδι τους στη δουλειά.

Ο λόγος για δασκάλους, αλλά και για έναν καθηγητή πανεπιστημίου που πλέον βρίσκονται εκτός δημοσίου καθώς υπογράφηκε ήδη η οριστική τους απόλυση.

Οι εκπαιδευτικοί ήταν κυριολεκτικά... φαντάσματα, αφού μόνο στις αίθουσες διδασκαλίας δεν εμφανίζονταν.

Χαρακτηριστική η περίπτωση καθηγητή πανεπιστημίου στην Πάτρα που οι φοιτητές δεν το είδαν ποτέ στο αμφιθέατρο και μετά από τις καταγγελίες τους αποκαλύφθηκε ότι έλειπε συστηματικά και έτσι έγινε διακοπή της μισθοδοσίας τους.

Την ίδια μοίρα είχαν και άλλοι τέσσερις δάσκαλοι, δύο στην Κεντρική Μακεδονία, ένας στην Κρήτη και ένας στο Νότιο Αιγαίο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ένας εξ αυτών ήταν άφαντος για 8 χρόνια! Οι άλλοι τρεις έλειπαν από έναν ως 5 μήνες χωρίς δικαιολογία και κάπως έτσι βρέθηκαν εκτός δημοσίου.

Με βάση των Κώδικα, εάν ένας εργαζόμενος απουσιάσει μέσα σε ένα μήνα συνεχόμενα 22 εργάσιμες ημέρες από την εργασίας του ή συνολικά έναν μήνα μέσα σε έναν χρόνο τότε παραπέμπεται σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να κινηθεί εναντίον του ο άμεσος προϊστάμενος (διευθυντής σχολείου, τμήματος κλπ) και να ενημερώσει την αρμόδια διεύθυνση.

Από εκεί και ύστερα ξεκινάει μια άλλη χρονοβόρα διαδικασία η οποία μπορεί να διαρκέσει ως και δυο ολόκληρα χρόνια μέχρι την οριστική απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων από την εργασία τους.Πηγή : newsit.gr


Αναζητείται οδηγός που χτύπησε και εγκατέλειψε κοριτσάκι 2,5 ετών
Τον οδηγό ενός αυτοκινήτου, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, παρέσυρε και τραυμάτισε με το όχημά του ένα κοριτσάκι ηλικίας 2,5 ετών και στη συνέχεια το εγκατέλειψε, αναζητούν οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Ανδραβίδας. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο άγνωστος -ακόμα- οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε χθες το απόγευμα το νήπιο, τη στιγμή που έπαιζε μπροστά από το σπίτι του, στην Ανδραβίδα. Στη συνέχεια το κοριτσάκι διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Πύργου, αλλά λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του, μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας τού νηπίου παραμένει σταθερή.

Στο μεταξύ, από τους αστυνομικούς του τμήματος Ανδραβίδας σχηματίστηκε δικογραφία για τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό και εγκατάλειψη, σε βάρος του άγνωστου δράστη.


Από αύριο οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις
Την 1 Νοεμβρίου ξεκινούν οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις οι οποίες θα λήξουν στις 10 Νοεμβρίου 2016. Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με επιστολή της στις εμπορικές ομοσπονδίες και όλους τους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, έδωσε οδηγίες και διευκρινίσεις, για την έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων όσο και για τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή αυτών.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4177/2013, η ενδιάμεση «φθινοπωρινή» εκπτωτική περίοδος είναι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Οι 10 ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες. Κατ' ακολουθία, ως ημέρα έναρξης του δεκαημέρου είναι η Τρίτη, 1 Νοεμβρίου και αντίστοιχα, τελευταία ημέρα των εκπτώσεων θα είναι η Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά και την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου.


Κύπρος: Χειμερινή ώρα στις ελεύθερες περιοχές και... θερινή στις κατεχόμενεςΤην προσωπική του παρέμβαση έκανε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης στο θέμα της διπλής ώρας που υπάρχει από σήμερα στην Κύπρο-χειμερινή στις ελεύθερες περιοχές και θερινή στις κατεχόμενες.

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε στα Ελληνικά και Τουρκικά: «Μας χωρίζει ο χρόνος, μας ενώνει η ελπίδα».

Η διπλή ώρα, για πρώτη φορά στα χρονικά της Κύπρου, οφείλεται στο γεγονός ότι η εθνικιστική λεγόμενη «κυβέρνηση» στις κατεχόμενες περιοχές αποφάσισε να ακολουθήσει την Τουρκία και να διατηρήσει τη θερινή ώρα που επίσης για πρώτη φορά δεν ακολούθησε την ευρωπαϊκή πρακτική.

Ανάλογη ανάρτηση έκανε και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, γράφοντας: «Μας χωρίζει ο χρόνος, μάς ενώνει η ελπίδα. Αλλά καιρός είναι επιτέλους να ζήσουμε σε μια επανενωμένη πατρίδα».

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού έγραψε επίσης στο Twitter: «Μια πατρίδα, ένας λαός. Μας χωρίζει ο χρόνος, μας ενώνει η ελπίδα».Πηγή : ethnos.gr