Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Το Χόμπιτ του Μαξίμου τόλμησε να πιάσει στο στόμα του τον Εθνάρχη



Εριστικός, αντρόπιαστος χωρίς ηθική και αξιοπρέπεια το Χόμπιτ του Μαξίμου που κάνει τον σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού  Νίκος Καρανίκας, επιδίδεται και πάλι σε χαρακτηρισμούς πιάνοντας στο στόμα του ακόμα και το όνομα του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή.




Ο επικίνδυνος ανθέλληνας Γαβρόγλου υπέρμαχος των κακοποιών με την κάλυψη του ασύλου



Αντί να προστατέψει ο Γαβρόγλου τα παιδιά των Ελλήνων που πηγαίνουν να σπουδάσουν και γίνονται έρμαια κακοποιών, αλλοδαπών και αντιεξουσιαστών, τολμάει χωρίς ηθική και σε ειρωνικό ύφος να απαντάει στην κριτική, καλύπτοντας το έγκλημα και τους κακοποιούς.

Η κατάπτυστη ανακοίνωση θράσος  του υπουργείου Παιδείας στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης σε δήλωσή του μας πληροφορεί ότι πέρασε από την οδό Πατησίων, είδε τους μικροπωλητές στο πεζοδρόμιο έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και υποσχέθηκε και πάλι, όπως και χθες, την κατάργηση του ασύλου.

Συμπεράσματα:

Ο κ. Μητσοτάκης για περισσότερα από 10 χρόνια δεν έχει περάσει ούτε από την οδό Πατησίων ούτε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Αλλιώς θα είχε ξαναδεί τους μικροπωλητές.

Τα πεζοδρόμια, γενικώς και ειδικώς, δεν προστατεύονται από το άσυλο. Το επιτελείο του καλό είναι να τον ενημερώσει.

Αυτή η εμμονή του κ. Μητσοτάκη με το άσυλο φαίνεται πλέον ότι παίρνει τη μορφή πολιτικού αυτισμού. 

Ας το προσέξει…


Τρομοκρατούν οι σύντροφοι κακοποιοί του Ρουβίκωνα «Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα»



«Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα». Με αυτό προσπαθεί να τρομοκρατήσει ο αντιεξουσιαστής και μέλος του Ρουβίκωνα τον κόσμο που θα μαζευτεί στο συλλαλητήριο.

Το θράσος των ανεξέλεγκτων αντιεξουσιαστών του Ρουβίκωνα ενόψει του συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα την Κυριακή για το ονοματολογικό δεν έχει προηγούμενο. 

Με ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ του στο Facebook ένα από τα ιδρυτικά μέλη των αντιεξουσιαστών, ο Γιώργος Καλαϊτζίδης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα. Κάποιοι θα κρατάνε "σφουγγαρίστρες" και κάποιοι άλλοι μαχαίρια. Άλλοι θεωρούν ότι "θα είναι η μέρα τους" και κάποιοι άλλοι θέλουν "να περάσει η μέρα χωρίς απώλειες". Θα δείξει. Με πολύ θόρυβο και μάλλον με μεγάλο κόστος για όλους».







Κυριάκος Μητσοτάκης : Αυτή δεν είναι εικόνα δημόσιου Πανεπιστήμιου



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Περνούσα, σήμερα, μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και σταμάτησα για να δω αυτήν την απαράδεκτη εικόνα κατάληψης δημοσίου χώρου από μικροπωλητές. Οι οποίοι, σε πρώτη ευκαιρία, βρίσκουν πάντα καταφύγιο εντός του χώρου του Οικονομικού Πανεπιστημίου για να αποφύγουν την ενδεχόμενη σύλληψη.

Αυτή δεν είναι εικόνα δημόσιου Πανεπιστημίου. Ούτε μπορεί το άσυλο να καταστρατηγείται, με τέτοιο τρόπο, για να καλύπτει όλου του είδους τις παράνομες, τις έκνομες συμπεριφορές.

Για άλλη μια φορά, θέλω να επαναλάβω την κατηγορηματική μου δέσμευση ότι θα αλλάξει το καθεστώς του ασύλου. Έτσι ώστε να μπορεί η Αστυνομία αυτεπάγγελτα να παρεμβαίνει και εντός του Πανεπιστημίου, όποτε εντοπίζεται οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά. 

Το οφείλουμε στα παιδιά μας, το οφείλουμε στους φοιτητές, το οφείλουμε στους εργαζόμενους σε όλο το δημόσιο Πανεπιστήμιο». 


Gorna(άνω)makedonija παζαρεύουν για το όνομα αν και ο Καμμένος είχε πει και καλά ούτε "Άνω" ούτε "Κάτω"



Ο Πάνος Καμμένος είχε πει όχι στον όρο Μακεδονία για τα Σκόπια, ούτε «Άνω» ή «Νέα» και μετά την προχθεσινή πλήρη υποταγή του ο Σύριζα συζητάει και ξεπουλάει άνετα το όνομα αγνοώντας την αντίθεση του Ελληνικού λαού.

«Η Μακεδονία είναι μια και ελληνική, όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δεν εκχωρούμε τον ελληνικό όρο "Μακεδονία". Υπάρχουν σλαβικοί όροι, όπως Βαρντάρσκα, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι οποίοι δεν θα περιέχουν τον όρο Μακεδονία και τους οποίους αποδεχόμαστε», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ.

«Ούτε new (νέα), ούτε upper (άνω) Μακεδονία» είχε προσθέσει χαρακτηριστικά αλλά τώρα του βγήκε Gorna (άνω) και μπορεί να δηλώσει μπερδεμένος ο Πάνος Καμμένος.

Gornamakedonija σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, οι δύο χώρες εμφανίζονται να έχουν ήδη συμφωνήσει στο όνομα Gornamakedonija (ενιαίο), καθώς και σε άλλες πτυχές της λύσης.  Οι πληροφορίες έλεγαν ότι το «Gorna Makedonija» έχει το πρόσθετο μειονέκτημα ότι εγείρει ανησυχίες στη Βουλγαρία, καθώς και ότι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στα Σκόπια υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Γκιόργκι Ιβανόφ μεγάλο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε γύρω από το όνομα «Nova Makedonija».








Δεν έχουν να αγοράσουν ούτε τα απαραίτητα οι Έλληνες πολίτες



Μείωση της κατανάλωσης γενικότερα και ειδικότερα στα καταστήματα τροφίμων  δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Νοέμβριο.

Τα στοιχεία έχουν ως εξής:

Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών κατά τον μήνα Νοέμβριο 2017, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2016, παρουσίασε μείωση 1,7% και, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2017, μείωση 4,8%.

Ο Γενικός Δείκτης Όγκου, κατά τον μήνα Νοέμβριο 2017, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2016, παρουσίασε μείωση 2,9% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2017, μείωση 3,8%.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών, κατά τον μήνα Νοέμβριο 2017, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2017, παρουσίασε μείωση 0,9%.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Όγκου, κατά τον μήνα Νοέμβριο 2017, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2017, παρουσίασε μείωση 1,1%.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών κατά 1,7% τον μήνα Νοέμβριο 2017, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2016, προήλθε, κυρίως, από τις μεταβολές στις παρακάτω κατηγορίες:


Η μείωση του Δείκτη Όγκου κατά 2,9% τον μήνα Νοέμβριο 2017, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2016, προήλθε, κυρίως, από τις μεταβολές στις παρακάτω κατηγορίες:




Ινδονησία: Γυναίκα ζούσε με πτώματα περιμένοντας να αναστηθούν



Μια οικογένεια στην Ινδονησία ζούσε σε ένα σπίτι μαζί με τα πτώματα δύο συγγενών της περιμένοντας την ανάστασή τους, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η τοπική αστυνομία. 

Την αιφνιδιαστική αυτή ανακάλυψη έκανε ένας γιατρός κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης ρουτίνας, ο οποίος ενημέρωσε τις αρχές αφού η Νενένγκ Χατιτζά, 77 ετών, δεν του επέτρεψε να μπει στο σπίτι της από το οποίο αναδιδόταν μια περίεργη μυρωδιά. 

Όταν η αστυνομία εισέβαλε με τη βία στο σπίτι αυτό που βρίσκεται στο Σιμάχι, στο δυτικό τμήμα του νησιού Ιάβα, βρήκε δύο πτώματα σε κατάσταση αποσύνθεσης. Το ένα ανήκει στον σύζυγο της Χατιτζά και το δεύτερο στην κόρη τους. Και τα δύο εντοπίστηκαν να φορούν τα ρούχα τους. 

Η 77χρονη είχε σκορπίσει κόκκους καφέ γύρω από τα πτώματα, ανέφερε η αστυνομία η οποία βρήκε επίσης δεκάδες μπουκαλάκια με άρωμα γύρω από το σπίτι, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση τριών ωρών με το αυτοκίνητο από τη Τζακάρτα. 

Τα πτώματα αναγνωρίστηκαν ως αυτά του συζύγου της Χατιτζά, που πέθανε τον Δεκέμβριο σε ηλικία 85 ετών, και της κόρης τους που πέθανε σε ηλικία 50 ετών πριν δύο χρόνια. 

Η Χατιτζά, που ζει στο σπίτι αυτό με τα δύο άλλα παιδιά της, δήλωσε ότι ο σύζυγός της και η κόρης της πέθαναν από μια ασθένεια, όμως αποφάσισε να μην τους αποτεφρώσει ελπίζοντας ότι θα αναστηθούν. 

«Δήλωσε ότι άκουγε ψίθυρους και ότι αν φρόντιζε τα πτώματα, θα ανασταίνονταν», δήλωσε ο Χάρι Σουπράπτο εκπρόσωπος της αστυνομίας, ενώ πρόσθεσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα.


ΤΟ ΒΗΜΑ


Σοκαριστικό Βίντεο: Τοξικομανής ανενόχλητος εισβάλει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και κάνει χρήση ναρκωτικών



Σύμφωνα με τα foititikanea.gr,  πρόκειται για ένα βίντεο μέσα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, όπου μέσα σε μια από τις αίθουσες βρίσκεται άτομο το οποίο μόλις έχει κάνει χρήση ναρκωτικών. 

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή κ. Στεφανίδη τις συγκεκριμένες εικόνες κατέγραψε φοιτήτρια η οποία αναγκάστηκε να σταματήσει τις σπουδές της εξαιτίας όλων όσων συμβαίνουν στους χώρους του Πανεπιστημίου.








Απίστευτα προκλητική η Φωτεινή Βάκη χαρακτήρισε Ακροδεξιούς όσους συμμετέχουν στα συλλαλητήρια



Απίστευτα προκλητική εμφανίστηκε στον ΣΚΑΙ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη και χωρίς ίχνος ηθική και ντροπή, είπε ότι τα συλλαλητήρια Θεσσαλονίκης και Αθηνών είναι Ακροδεξιές Παράτες και αυτοί που δίνουν τον τόνο για τα συλλαλητήρια είναι οι απόγονοι των ΝΑΖΙ, και όλοι όσοι λενε Γυφτοσκοπιανούς τους Σκοπιανούς..!!!




Πρόστιμα – φωτιά σε 600.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μηχανών – Πρέπει να πληρώσουν από 100 ως 250 ευρώ



Θα πέσουν σαν βροχή τα “ραβασάκια” με τα πρόστιμα μέσα στο επόμενο διάστημα - Πάνω από μισό εκατομμύριο ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μηχανών στο στόχαστρο - Ποιοι και πόσα θα πληρώσουν ανάλογα με τον κυβισμό του οχήματος.

Περισσότερα από 400.000 είναι τα οχήματα που έχουν ασφαλιστεί σε σχέση με πέρυσι την ίδια εποχή, ωστόσο, σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τα ανασφάλιστα είναι περισσότερα από μισό εκατομμύριο. Έτσι περίπου 600.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μηχανών θα πληρώσουν πρόστιμα – φωτιά.

Ήδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη νέα ηλεκτρονική διασταύρωση των δεδομένων με στόχο να αποφευχθούν τα παρατράγουδα που υπήρξαν πέρυσι όταν κλήθηκαν να πληρώσουν πρόστιμο ακόμη και οι ιδιοκτήτες κλεμμένων οχημάτων. Μέσα στο επόμενο διάστημα ο έλεγχος ωστόσο θα ολοκληρωθεί και έτσι θα αρχίσει η διαδικασία των προστίμων.

Υπολογίζεται ότι μετά το περυσινό σαφάρι εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων έσπευσαν να τα ασφαλίσουν για να γλιτώσουν το πρόστιμο. Τα συμβόλαια αυτά σε λίγο καιρό λήγουν και υπάρχει φόβος να μην υπάρξει ανανέωση. Υπάρχει δηλαδή φόβος ο αριθμός των 600.000 ανασφάλιστων να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση είναι εκατοντάδες χιλιάδες εκείνοι που μέσα στο επόμενο διάστημα θα λάβουν το ραβασάκι του προστίμου το οποίο ανάλογα με τον κυβισμό και τον τύπο διαμορφώνεται από 100 ως 250 ευρώ.

Τα πρόστιμα για τις μηχανές

Μηχανή ώς 250 κυβικά Πρόστιμο 100 ευρώ
Μηχανή άνω των 251 κυβικών Πρόστιμο 150 ευρώ

Τα πρόστιμα για τα αυτοκίνητα

Αυτοκίνητο ως 1.00 κυβικά Πρόστιμο 200 ευρώ
Αυτοκίνητο από 1.001 κυβικά και άνω Πρόστιμο 250 ευρώ


Πηγή : newsit.gr


Νέα Δημοκρατία : Συγκάλυψη του σκανδάλου Καμμένου από την κυβερνητική πλειοψηφία




Πρωτοφανής απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου Τσίπρα – Καμμένου για τη Σαουδική Αραβία.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου έκανε τα πάντα για να ξεφτιλίσει το κοινοβούλιο με πραξικοματικές πρακτικές, ώστε να συγκαλύψει το σκάνδαλο Πάνου Καμμένου.

Ο διάλογος είναι αποκαλυπτικός :

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Τον κανονισμό τον κρίνουμε εμείς πρωτοτύπως. Θα καλέσω τον υπουργό να έρθει εδώ να μας πει αν είναι μυστικό;
ΒΟΡΙΔΗΣ: Δεν σοβαρολογείτε. Εμείς καλούμε και αν θέλει αρνείται
Τα έγγραφα είναι στη διάθεση του συνόλου της Βουλής. Έχετε πρόσβαση ως βουλευτές.
ΓΚΙΟΛΑΣ (ΣΥΡΙΖΑ): Όλο αυτό είναι καλοπαιγμένο σήριαλ.
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Υπάρχει σκοπιμότητα να μένει ανοικτό αυτό το ζήτημα
Αίσθηση προκάλεσε και η παρέμβαση του Θεόδωρου Δρίτσα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανέλαβε ρόλο συνηγόρου υπεράσπισης του Πάνου Καμμένου.
«Για την Ελλάδα ο κ. Παπαδόπουλος ήταν εκπρόσωπος του άλλου κράτους. Και όλα τα έγγραφα αυτό λένε. Και όλες οι αποφάσεις για διακρατική συμφωνία μιλάνε. Και όλα τα έγγραφα διαβιβάζονται στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας. Αυτό είναι εν κρυπτώ διαδικασία με κάποιον μεσάζοντα; 
Θέμα θα υπήρχε αν η Ελλάδα έβαζε μεσάζοντα» είπε καλώντας τη Νέα Δημοκρατία να αποσύρει το αίτημα.

Ο διάλογος που ακολούθησε ήταν εξίσου θερμός.
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Η συνεχιζόμενη καταχρηστική χρήση του 41Α δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τα καλούμενα πρόσωπα πρέπει να είναι τα ίδια.
Απαξιώνεται σκοπίμως η επιτροπή για να διατηρηθεί ανοικτό ένα θέμα το οποίο πουλάει. Αν επιμένετε ξαναφτιάξτε το έγγραφο.
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Έχετε την αίσθηση ότι η αντιπολίτευση πρέπει να απαγορευθεί. Ότι η κυβέρνηση μπορεί να κάνει ό,τι θέλει αλλά η αντιπολίτευση δεν πρέπει να μιλάει. Η αντίληψη είναι αντισυνταγματική, αυταρχική, και δείχνει παντελή έλλειψη κατανόησης του τι σημαίνει κοινοβουλευτική δημοκρατία.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Τα ξέρουμε γι’ αυτό υποστήκατε ήττα στην Ολομέλεια
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Δεν ξέρετε τι είναι δικαίωμα μειοψηφίας

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Σοβαρά; Δεν το ξέρω εγώ που είμαι μια ζωή στη μειοψηφία;
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Είστε καθεστωτικοί και ανιστόρητοι
ΒΟΡΙΔΗΣ:Το νόημα είναι να μην ορίσουμε τη συνεδρίαση από τώρα να εισαχθεί στην επόμενη συνεδρίαση μετά τις γιορτές
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Εγώ δεν μετέχω σε ψηφοφορία, τη θεωρώ παράνομη.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Σας δίνω τη δυνατότητα να την επαναφέρετε την πρόταση
ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Θα αποχωρήσουμε γιατί βλέπουμε μια αγωνία συγκάλυψης. Εσείς πηγαίνετε το θέμα σε βάθος χρόνου.
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Με δολιχοδρομίες και νομικισμούς παραβιάζετε βάναυσα τον κανονισμό. Πρέπει να γίνει πρόταση μομφής κατά της Προέδρου.


Τελικά Νέα Δημοκρατία και Ευάγγελος Βενιζέλος αποχώρησαν από την ψηφοφορία ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε νέο αίτημα, επικαλούμενη αυτή τη φορά το δικαίωμα της μειοψηφίας, δικαίωμα που δίνει ο Κανονισμός να καλεί προς ακρόαση όποιο πρόσωπο θέλει ακόμα κι αν δεν έχει την πλειοψηφία, προσθέτοντας και άλλα πρόσωπα όπως τον Βασίλη Παπαδόπουλο και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση μετά τα πρωτοφανή που συνέβησαν στην επιτροπή:

«Η Κυβέρνηση θα πρέπει τελικά να απαντήσει σε κάτι πολύ απλό: αν όντως πιστεύει ότι δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο γιατί οι βουλευτές της κάνουν ό,τι μπορούν για να μην διερευνηθεί η υπόθεση;».

Πλήρης Ανακοίνωση

Με τρόπο σκανδαλώδη συνεχίζεται πλέον η προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Καμμένου από την κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Στη συζήτηση που έγινε σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η Νέα Δημοκρατία επανέφερε το αυτονόητο αίτημά της για την κλήση όλων των εμπλεκόμενων προσώπων, συμπεριλαμβανομένων του κ. Πάνου Καμμένου, αλλά και του μεσάζοντα και καταδικασμένου για λαθρεμπόριο, Βασίλη Παπαδόπουλου.

Οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ωστόσο, εφηύραν ξαφνικά ένα νέο επιχείρημα μήπως και αποφύγουν την κλήση των εμπλεκομένων, ισχυριζόμενοι τάχα ότι η επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα επί του θέματος. Το επιχείρημα αυτό από μόνο του εκθέτει τα πραγματικά κίνητρα των βουλευτών της πλειοψηφίας, και της Προέδρου της επιτροπής κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου, καθώς υπενθυμίζεται ότι με τρόπο τελείως προσχηματικό, και σε προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπής οι ίδιοι βουλευτές είχαν επικαλεστεί διαδικαστικά ζητήματα για να απορρίψουν την αίτηση της Νέας Δημοκρατίας. Τότε μάλιστα είχαν ζητήσει τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου το οποίο όμως τάχθηκε υπέρ της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή της δυνατότητας κλήσης των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου.

«Έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Φαλκιδεύουν τη Δημοκρατία. Κάνουν ό,τι μπορούν εναντίον του Κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να μην ασκηθούν τα δικαιώματα της μειοψηφίας. Είναι ντροπή αυτό το οποίο κάνει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία», δήλωσε σήμερα ο βουλευτής Αττικής και μέλος της Επιτροπής, κ. Μάκης Βορίδης.

Η Κυβέρνηση θα πρέπει τελικά να απαντήσει σε κάτι πολύ απλό: αν όντως πιστεύει ότι δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο γιατί οι βουλευτές της κάνουν ό,τι μπορούν για να μην διερευνηθεί η υπόθεση;


Ραγδαίες εξελίξεις στο Σκοπιανό: Αυτό είναι το νέο όνομα που έπεσε στο τραπέζι


Σύνθετη ονομασία, σε σλαβική διάλεκτο και αμετάφραστο.

Βήματα προόδου καταγράφονται στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, με τις εμπλεκόμενες πλευρές να εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, συναντήθηκε σήμερα Τρίτη (30/01) στην Αθήνα με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Ο κ. Κοτζιάς επανέλαβε ότι η ελληνική πλευρά θα υποβάλει ένα σχέδιο συμφώνου προς τη γείτονα χώρα για το θέμα του ονόματος και είπε στους δημοσιογράφους: «Νομίζω ότι καλή τη πίστη μπορούμε να οδηγηθούμε προς μια θετική κατεύθυνση, τα άλλα τα αφήνω σε όσους θέλουν να κάνουν απλώς κριτική».

Όπως δήλωσε προς τους δημοσιογράφους, «συζητήσαμε σχετικά με το τι μπορούμε να υιοθετήσουμε και πού έχουμε ενδοιασμούς σε σχέση με τις προτάσεις του κι εκεί του πρότεινα εναλλακτικές».

Από την πλευρά του, ο κ. Νίμιτς χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση και ανέφερε ότι σήμερα έλαβε γνώση των απόψεων της ελληνικής πλευράς, επισημαίνοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ ειλικρινής και ενεργητική προς τη λύση του προβλήματος».

«Υπάρχουν διάφορα δύσκολα ζητήματα, εδώ και πολλά χρόνια, αλλά υπάρχει βούληση και εδώ και πιστεύω επίσης και στα Σκόπια» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «υπάρχει μία δυναμική». Εξέφρασε, δε, την ικανοποίησή του για τις ελληνικές θέσεις δηλώνοντας «θετικός» ως προς αυτές.

Το νέο όνομα που έπεσε στο τραπέζι

Ο κ. Κοτζιάς σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ είχε ξεκαθαρίσει πως η πρόταση της Ελλάδας περιλαμβάνει σύνθετη ονομασία, σε σλαβική διάλεκτο και αμετάφραστο.

Είπε επίσης ότι ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς πρότεινε τέσσερα ονόματα στα σλαβικά.

Τα ονόματα που πρότεινε είναι τα ακόλουθα:

Republika Nova Makedonija (Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας)
Republika Severna Makedonija (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας)
Republika Gorna Makedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας
Republika Vardarska Makedonija (Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη)

Πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στα δημοσιογραφικά γραφεία κάνουν λόγο για μία ακόμα πρόταση που έπεσε στο τραπέζι των σημερινών συνομιλιών.

Η σκοπιανή πλευρά είχε αρχικά προτείνει την ονομασία Republika Nova Makedonija (Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας), με την Ελλάδα να εκφράζει ενστάσεις και να αντιπροτείνει την ονομασία Republika Vardarska Makedonija (Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη).

Από την δέσμη προτάσεων του Νίμιτς προκρίνεται η τρίτη λύση, το Republika Gorna Makedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας), στην οποία συμφώνησαν και οι δύο χώρες. Η Ελλάδα ωστόσο απαίτησε επίσης η ονομασία όχι μόνο να είναι σλαβική αλλά να εκφωνείται σε μια λέξη «GornaMakedonija», ώστε να μην υπάρξει ποτέ η λέξη «Μακεδονία» σκέτη στο όνομα. Φέρεται μάλιστα να πέτυχε η ονομασία να είναι αμετάφραστη. Αυτή είναι και η νέα πρόταση που έπεσε στο τραπέζι των συνομιλιών.

Το «αγκάθι» στις συνομιλίες παραμένει η αλλαγή στο σύνταγμα των Σκοπίων και στα αλυτρωτικά άρθρα που εμπεριέχει. Η ελληνική πλευρά έχει ξεκαθαρίσει ότι καμία συμφωνία δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν αλλάξει το σύνταγμα του γειτονικού κρατιδίου.

Φυσικά όλα τα παραπάνω αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί. Ο δρόμος για επίλυση του Σκοπιανού είναι μακρύς και μέχρι τον Ιούνιο θα παιχτούν πολλά… επεισόδια μέχρι να βρεθεί οριστική λύση, αν βρεθεί κοινός τόπος στις συνομιλίες.

Μπορεί άλλωστε τα διάφορα ονόματα να πέφτουν στο τραπέζι ή να διαρρέονται με στόχο να «καούν».



Πηγή : newsbomb.gr




Πάιατ: Βαθύτατα προσβλητική για τα θύματα η άδεια στον Κουφοντίνα



Τη δυσαρέσκεια των Ηνωμένων Πολιτειών για τη 48ωρη άδεια που είχε χορηγηθεί στο Δημήτρη Κουφοντίνα το Νοέμβριο, εκφράζει ο Τζέφρι Πάιατ.

Σε συνέντευξή του που παραχώρησε στις «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ, είπε χαρακτηριστικά πως «Θεωρήσαμε ότι η άδεια που δόθηκε στον κ. Κουφοντίνα ήταν βαθύτατα προσβλητική στη μνήμη των θυμάτων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα. Θύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη ήταν και Αμερικανοί υπήκοοι.

«Σεβόμαστε την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Δικαιοσύνης», σχολίασε ο κ. Πάιατ και πρόσθεσε ότι «ελπίζουμε ότι αυτοί που αποφασίζουν γι’ αυτά τα θέματα θα λάβουν υπόψη τα συναισθήματα των θυμάτων αυτών των εγκλημάτων».

«Η απόφαση ήταν νόμιμη αλλά αυτός είναι ένας άνθρωπος που πέρασε από δίκη, που καταδικάστηκε με αυστηρές ποινές για τα εγκλήματα που διέπραξε. Και κάθε μέρα που έρχομαι στην πρεσβεία περνάω μπροστά από μια τιμητική πλάκα με τα ονόματα των αμερικανών διπλωματών, των αμερικανών αξιωματικών που ήταν θύματα της 17 Νοέμβρη.

Και μου θυμίζει ότι πρόκειται για ανθρώπους που άφησαν πίσω τους συζύγους και παιδιά, για μερικούς μαθαίνω κατά περιόδους και δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να αλλάξει την κατάσταση. Επομένως, είναι σημαντικό, ελπίζουμε, πως όταν οι δικαστικές αρχές θα παίρνουν τις αποφάσεις τους, θα λαμβάνουν υπόψιν τους ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν έχει επιδείξει μεταμέλεια, έναν άνθρωπο που δεν προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις πράξεις του. Θα έλεγα και θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Αναγνωρίζουμε ότι η Ελλάδα έχει υπάρξει θύμα της τρομοκρατίας, μαζί με την εγχώρια τρομοκρατία, έχει δει και την διεθνή τρομοκρατία να ξεβράζεται στις ακτές της.

Έχουμε εξαιρετική σχέση με τις ελληνικές αστυνομικές αρχές, με τις αρχές ασφαλείας κι αυτή είναι μια σχέση που κάνει τις χώρες μας ασφαλέστερες. Και θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας, αλλά ευελπιστούμε πως η δικαιοσύνη, όταν θα κρίνει ανθρώπους όπως ο κ. Κουφοντίντας, θα λαμβάνει υπόψιν τη σοβαρότητα των εγκλημάτων, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι οικογένειες και οι φίλοι των θυμάτων θα βλέπουν αυτές τις άδειες», απάντησε χαρακτηριστικά.

Ο αμερικανός πρέσβης εκφράζει επίσης φόβους για ένα «ατύχημα» στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, στον απόηχο της νέας έντασης στα Ίμια.

«Αυτά τα F16 σηκώνονται και ακούς τους πιλότους να τρέχουν ανατολικά, και τους Έλληνες από κάτω να λένε «κοίτα τα παιδιά μας» και κάποιος μόλις παραβίασε τον εναέριο μας χώρο. Αυτό σας υπενθυμίζει ότι είναι κάτι που συμβαίνει καθημερινά. Αυτοί είναι οι σύμμαχοι σας στο ΝΑΤΟ. Και είπα προηγουμένως ότι, η ανησυχία μας, ο φόβος μου είναι το ατύχημα. Γιατί όσο έχετε αυτά τα φονικά περίπλοκα στρατιωτικά συστήματα, λειτουργώντας τα το ένα δίπλα στο άλλο, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ενός φοβερού ατυχήματος, το οποίο φυσικά θα προκαλέσει μεγάλες επιπλοκές στη σχέση σας. Επομένως, υποστηρίζουμε τις προσπάθειες που έκανε η ελληνική κυβέρνηση, σε συνέχεια της επίσκεψης του Ερντογάν, ώστε να επανεκκινήσει και να εντατικοποιήσει το διάλογο επάνω στη στρατιωτική εμπιστοσύνη, χτίζοντας κανάλια επικοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, ο κ. Πάιατ επισημαίνει την υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες του μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών που αφίχθη την Τρίτη στην Αθήνα και την Τετάρτη θα βρεθεί στα Σκόπια. «Στηρίζουμε τον Μάθιου Νίμιτς και τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών. Είμαι αισιόδοξος. Και θα κάνουμε τα πάντα, ως Αμερική, να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες του Νίμιτς στις μέρες και τις εβδομάδες που έχουμε μπροστά μας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης. Επίσης, ο κ. Πάιατ, αναφερόμενος γενικότερα στα Δυτικά Βαλκάνια, τόνισε ότι «είναι προς το συμφέρον τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Μεγάλο προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση


Μεγάλο προβάδισμα με διψήφιο ποσοστό διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του Action24.

Η ΝΔ προηγείται με διψήφιο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ενώ οι ΑΝΕΛ δείχνουν σημάδια κατάρρευσης.

Πρόθεση ψήφου :

Η ΝΔ προηγείται με 29%,
ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 19%,
το Κίνημα Αλλαγής με 8%, 
η Χρυσή Αυγή με 7,5%, 
το ΚΚΕ με 5%, 
οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων με 1,5%,
ενώ με ποσοστό 1% έπονται Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση,
 το 2,5% δηλώνει ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα,
το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 8%,
το 4% των ερωτηθέντων δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ»,
 το 4% απαντά ότι θα ψήφιζε «λευκό ή άκυρο» 
και το 6% ότι θα απείχε.

Πρόθεση ψήφου με Αναγωγή επί των Έγκυρων :

Η ΝΔ προηγείται με 32%,
ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21%, 
ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 9%, 
η Χρυσή Αυγή με 8,5%, 
το ΚΚΕ με 5,5%, 
οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων με 2%,
με ποσοστό 1% έπονται Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση,
το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 8,5%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 32% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 41% απαντά κανένας από τους δύο. 

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 59% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το Σκοπιανό, το 59% των ερωτηθέντων λέει «όχι» σε σύνθετη ονομασία που θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία, έναντι 35% που συμφωνούν με σύνθετη ονομασία. 

Στην ίδια δημοσκόπηση το 65% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά τα συλλαλητήρια και αντίστοιχες ενέργειες για το «Σκοπιανό», ανάμεσά τους και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι σε ποσοστό 57% κρίνουν σίγουρα και μάλλον θετικά τα συλλαλητήρια. Στο γκάλοπ της Pulse το 72% των ερωτηθέντων θεωρούν το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ πολύ ή αρκετά σημαντικό για τη χώρα.

Το 32% των ερωτηθέντων δείχνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για τη διαχείριση και λύση του Σκοπιανού στον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι 24% που εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα.


Ελλάδα - Βενεζουέλα χέρι χέρι στη μείωση πλούτου την τελευταία 10ετία



Από το 2007-2017 η χώρα μας έχασε το 37% του πλούτου της - Στον αντίποδα το Βιετνάμ που κατέγραψε άνοδο... 210% - Αναλυτικά όσα αποκαλύπτει έρευνα.

Τη μεγαλύτερη μείωση πλούτου παρουσιάζει η χώρα μας τη δεκαετία 2007-2017, μετά τη Βενεζουέλα, «πετυχαίνοντας» ακόμη μια αρνητική πρωτιά, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας ερευνών New World Wealth σε συνεργασία με την Visual Capitalist.

Όπως φαίνεται και στον πίνακα που ακολουθεί μέσα σε μια δεκαετία, η Βενεζουέλα έχασε το 48% του πλούτου της ενώ η Ελλάδα, στη δεύτερη θέση της λίστας, έχασε το 37%.

Στην ίδια κατάταξη, ακολουθούν κι άλλες χώρες του λεγόμενου ευρωπαϊκού Νότου που επλήγησαν βαριά από την παγκόσμια κρίση που ξέσπασε το 2008 και την κρίση χρέους, όπως η Ιταλία που μοιράζεται με την Ισπανία την την τρίτη θέση με απώλεια πλούτου 19%, ενώ ακολουθούν  η Νορβηγία με 17% (γεγονός που οφείλεται στη μεγάλη μείωση των τιμών του πετρελαίου), η Πορτογαλία με 13%, ενώ και η Γαλλία φιγουράρει στην εν λόγω κατάταξη με μείωση πλούτου κατά 11%.

Ακολουθούν οι δέκα χώρες με τη μεγαλύτερη μείωση πλούτου τη δεκαετία 2007-2017


Στον αντίποδα βρίσκεται το Βιετνάμ, που αναδύεται ως κόμβος για την παγκόσμια βιομηχανία. Η ασιατική χώρα βρίσκεται στην κορυφή των χωρών με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη πλούτου την τελευταία 10ετία, καθώς κατέγραψε άνοδο... 210%. Επιπλέον, η αγορά πλούτου του Βιετνάμ αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω κατά 200% την επόμενη 10ετία, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Πού οφείλεται όμως αυτή εκτόξευση; Στην άνοδο του πλούτου των υπερ-πλούσιων που ζουν στη χώρα. Αυτοί ορίζονται ως τα άτομα με επενδύσιμα assets που ανέρχονται σε τουλάχιστον 30 εκατ. δολάρια, εξαιρουμένων των προσωπικών περιουσιακών στοιχείων και της ακίνητης περιουσίας, όπως κύρια κατοικία και διαρκή αύξηση 320% στον αριθμό τους το διάστημα 2000 - 2016, σύμφωνα με στοιχεία του Wealth Report της Knight Frank.

Παράλληλα, το Βιετνάμ γρήγορα έγινε ελκυστικό για τους ξένους επενδυτές. Η παραθαλάσσια πόλη του Βιετνάμ Da Nang για πρώτη φορά το 2018 κέρδισε μια θέση στη λίστα του  «Live and Invest Overseas» με τα 10 καλύτερα μέρη για να ζει κανείς.

Κλειδί για την επιτυχία του Βιετνάμ στις ξένες άμεσες επενδύσεις, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι το χαμηλό εργατικό κόστος σε συνδυασμό με το υψηλά εξειδικευμένο προσωπικό.

Στα αρνητικά του, το ότι παραμένει μια καθεστωτική χώρα, όπου η εξουσία μάλιστα ασκείται πολύ αυταρχικά, με τα συνδικάτα ανθρωπίνων δικαιωμάτων να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Η Κϊνα βρίσκεται στη δεύτερη θέση με τη μεγαλύτερη αύξηση πλούτου, ενώ ο αριθμός των εξαιρετικά πλούσιων πολιτών στην αχανή χώρα της Ασίας αυξήθηκε κατά 281% την περίοδο 200-2016.




Πηγή : newmoney.gr



Γιαυτό χαρακτηρίστηκε "πολιτικός χαφιές και δοσίλογος" ο Παπαδημούλης το κατάπτυστο email που καρφώνει τους συναδέλφους του



Ο Δημήτρης Καμμένος τον χαρακτήρισε "πολιτικό χαφιέ και δοσίλογο"

Αίσθηση είχε προκαλέσει την προηγούμενη εβδομάδα ένα e-mail του Δημήτρη Παπαδημούλη στο οποίο ουσιαστικά "κάρφωνε" την Εύα Καϊλή και άλλους πολιτικούς επειδή πήγαν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα μάλιστα ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος του επιτέθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς, κάνοντας λόγο για "πολιτικό χαφιέ και δοσίλογο".


Από τη λίστα αποδεκτών του e-mail φαίνεται σε ποιους ξένους συναδέλφους του Ευρωβουλευτές στάλθηκε το συγκεκριμένο μήνυμα.


Αυτό είναι το τρισέλιδο σημείωμα του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:




Το θέμα έχει προκαλέσει ιδιαίτερες αντιδράσεις και μέσα στην κυβέρνηση, με τον Βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένο να χαρακτηρίζει "πολιτικό χαφιέ και δοσίλογο" τον Δημήτρη Παπαδημούλη:




Πηγή : omadaalithias.gr