Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Ντόρα : Η μη πάταξη του λαθρεμπορίου είναι αποτέλεσμα επιπολαιότητας και, ενδεχομένως, σκόπιμης κυβερνητικής αδιαφορίας.



Η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία έχει επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις καθυστερήσεις της Κυβέρνησης στην πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων. 

Σε τρεις σχετικές ερωτήσεις που κατέθεσα από την αρχή του έτους, η Κυβέρνηση απάντησε με τρόπο ελλιπή και ασαφή. 

Απεδείχθη ότι δεν διαθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο για το λαθρεμπόριο καυσίμων παρά μόνο προθέσεις και ευχολόγια. 

Επιπλέον, αρνήθηκε να προσέλθει στη Βουλή για να συζητηθεί το θέμα, παρόλο που ήταν υποχρεωμένη να το πράξει.

Τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν μαρτυρούν την απώλεια δημοσίων εσόδων ύψους 300.000.000 ευρώ από την ελλιπή πάταξη του λαθρεμπορίου. 

Αυτό είναι αποτέλεσμα επιπολαιότητας και, ενδεχομένως, σκόπιμης κυβερνητικής αδιαφορίας. 

Η Νέα Δημοκρατία διαθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο πάταξης του λαθρεμπορίου καυσίμων και, ως Κυβέρνηση, θα παρουσιάζει σε ετήσια βάση τα αποτελέσματά του».


Θεοδωράκης: Όταν πρόκειται για λεφτά, ακόμη κι οι ΣΥΡΙΖΑίοι γίνονται Ευρωπαίοι!



Τη συζήτηση περί εξομοίωσης του ναζισμού με τον κομμουνισμό σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης με κείμενό του στην προσωπική του σελίδα στο facebook υπό τον τίτλο: «Είναι ο ναζισμός και ο κομμουνισμός ίδιοι;».

«Τα κομμουνιστικά καθεστώτα, λοιπόν, είναι υπεύθυνα για τεράστια εγκλήματα και για εκατομμύρια νεκρούς – δεν υπάρχει πια σοβαρή ιστορική αμφισβήτηση. Ένας μεγάλος ιστορικός, o Μαρσέλ Γκοσέ, έχει χαρακτηρίσει και το ναζιστικό και το κομμουνιστικό καθεστώς του Μεσοπολέμου ολοκληρωτικά, κοσμικές θρησκείες της εποχής τους», αναφέρει μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ποταμιού, προσθέτοντας: «Επομένως ναζισμός και κομμουνισμός είναι ίδιοι; Όχι. Και δεν είναι μόνο που ο ναζισμός γέννησε το Ολοκαύτωμα, το απόλυτο κακό – και η Σοβιετική Ένωση τελικά βοήθησε να συντριβεί το ναζιστικό τέρας… Είναι κυρίως ότι κομμουνισμός και ναζισμός είχαν διαφορετικούς στόχους. Οι πρώτοι κομμουνιστές πίστευαν στην ισότητα και στην εξάλειψη της εκμετάλλευσης. Οι ναζιστές και τότε και τώρα πιστεύουν στη φυλετική υπεροχή και στην εξόντωση των αδύναμων».

Ο κ. Θεοδωράκης επισημαίνει ότι θα πρέπει να «κοιτάξουμε, λοιπόν, το παρελθόν χωρίς παραμορφωτικά κάτοπτρα. Ας συμβαδίσουμε με τη σύγχρονη ευρωπαϊκή σκέψη. Μην εργαλειοποιούμε την Ιστορία για ταπεινές πολιτικές σκοπιμότητες». Και καταλήγει επικρίνοντας τα κυβερνητικά κόμματα: «Και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ας το πάρουν απόφαση. Οι μνημονιακές κωλοτούμπες τους και η συμπόρευσή τους με ακροδεξιούς δεν ξεχνιούνται επειδή υπερασπίζονται τον πατερούλη Στάλιν».


Πηγή : eleftherostypos.gr


Είπαμε στην σειρά σας όλοι θα ξεφτιλιστείτε! Κασιμάτη: Νοσταλγός της χούντας ο Αρκάς



Δεν κρατιούνται και παίρνουν σειρά για να ξεφτιλιστούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα ήρθε η σειρά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Νίνας Κασιμάτη που έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τον σκιτσογράφο Αρκά ως …νοσταλγό της χούντας!

«Ο σκιτσογράφος μείζονος αναφοράς της ακροδεξιάς πια Νέας Δημοκρατίας, απροκάλυπτος νοσταλγός παλατιανών πραξικοπημάτων και της Χούντας των Συνταγματαρχών. Αναπολεί τη Δικτατορία, την αναπαριστά συνειδητά ή υποσυνείδητα, και προτρέπει για μία ακόμα», έγραψε χωρίς ίχνος ντροπής σε ανάρτησή της στα social media.

Είναι τραγική η κατρακύλα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όχι ότι δεν ξέραμε την ποιότητα της πλειοψηφία των βουλευτών του κόμματος που ηγείται ο Τσίπρας το χειρότερο δείγμα ποιότητας πολιτικού, αλλά εδώ έχουν ξεφύγει με την κόντρα τους ποιός θα ξεφτιλιστεί περισσότερο.


Ασυνείδητος οδηγός άμαξας άφησε το άλογο του να καταρρεύσει από την δίψα



Κάποια στιγμή θα πρέπει να συσταθεί ειδική υπηρεσία που θα ελέγχει σε τακτά διαστήματα και όχι σπάνια τον τρόπο που συντηρούν οι ιδιοκτήτες τα άλογα άμαξας και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι υγείας των αλόγων.

Όπως διαβάζουμε στο zarpanews.gr το περαστικό ασυνειδησίας οδηγού άμαξας που άφησε το άλογο του να καταρρεύσει από δίψα εξόργισε τουρίστες και κατοίκους των Χανίων. 

Πανικός επικράτησε στο Ενετικό Λιμάνι όταν άλογο που έσερνε άμαξα, κατέρρευσε την ώρα που έκανε βόλτα, αργά το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου μπροστά στα έντρομα μάτια θαμώνων και περαστικών. 



Το ζώο χρειάστηκε έναν είναι δυνατόν ένα κουβά νερό και αρκετές προσπάθειες για να συνέλθει, ενώ σοκαρισμένοι Βρετανοί και Γερμανοί τουρίστες αποδοκίμασαν έντονα τον οδηγό για τις συνθήκες διαβίωσης του αλόγου. 

«Καθόμασταν σε διπλανή καφετέρια όταν ξαφνικά ακούσαμε έναν πολύ δυνατό κρότο. Ήταν τόσο μεγάλο το μπαμ που νομίζαμε ότι είχε πέσει κάποιο κτήριο» περιγράφει η κα Μάρω που ήταν μπροστά στο περιστατικό. «Αμέσως μετά επικράτησε πανζουρλισμός. Οι τουρίστες άρχισαν να φωνάζουν ‘Ντροπή σας! Εξοντώνετε τα ζώα!’. Έπειτα κάποιοι μας απομάκρυναν, δεν μας άφησαν ούτε να πλησιάσουμε ούτε να βγάλουμε φωτογραφίες» περιγράφει. «Φαίνεται πως δεν του είχαν δώσει νερό για ώρες γιατί δεν μπορούσε να σηκωθεί με τίποτα. Προσπαθούσαν να το σηκώσουν όμως ξανάπεφτε. Έπειτα το έλυσαν, του έδωσαν και ήπιε έναν κουβά νερό και μετά συνήλθε» προσθέτει. 

Το θέμα είναι εάν θα υποστεί κυρώσεις ο οδηγός της άμαξας και εάν θα υπάρξει παρέμβαση της πολιτείας να ελέγξει την υγεία του συγκεκριμένου αλόγου γενικότερα.






Οργή! Της επιτέθηκαν σεξουαλικά μέσα σε λεωφορείο – Κατέγραψαν σε video τα πάντα


Μόνο οργή προκαλεί η είδηση πως μια ομάδα έξι νεαρών, επιτέθηκε σεξουαλικά σε κοπέλα μέσα σε λεωφορείο. Ντροπή για το ανθρώπινο είδος είναι και η αποκάλυψη πως όχι δεν τους σταμάτησε κανείς, αλλά κάποιοι τους επευφημούσαν!

Η σοκαριστική επίθεση, η οποία έχει καταγραφεί σε video και ανέβηκε στο internet, σημειώθηκε στις 18 Αυγούστου στη πρωτεύουσα του Μαρόκο, Καζαμπλάνκα.

Η 24χρονη κοπέλα, που σύμφωνα με την αστυνομία έχει μαθησιακές δυσκολίες, δέχτηκε επίθεση από μια ομάδα νεαρών. Αγοριών ηλικίας από 15 έως 17 ετών!

Στις εικόνες εμφανίζονται τουλάχιστον τρεις να της επιτίθενται αλλά σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ στην επίθεση συμμετείχαν συνολικά έξι άτομα.

Στο video φαίνεται η κοπέλα να προσπαθεί να αντισταθεί κι εκείνοι να της πιάνουν το στήθος, να την τραβούν, να τη βρίζουν και να της σκίζουν τα ρούχα.

Η κοπέλα φωνάζει και προσπαθούν να της κλείσουν το στόμα για να μην ακούγονται οι φωνές της.

Κανείς δεν σηκώθηκε να τη βοηθήσει, όσο τουλάχιστον φαίνεται στο video της ντροπής. Η δημόσια εταιρία συγκοινωνιών του Μαρόκου υποστήριξε ότι το βίντεο είναι… πολύ μικρό για να κρίνει αν ο οδηγός του λεωφορείου είδε τι γινόταν αλλά δεν παρενέβη!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, υπήρξαν και κάποιοι που έγραψαν στα social media πως έφταιγε η κοπέλα γιατί μπήκε σε λεωφορείο με τόσους πολλούς άνδρες!

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που ακόμη σκέφτονται υγιώς και καταδίκασαν τη σεξουαλική επίθεση. Μάλιστα, έγινε διαδήλωση στην Καζαμπλάνκα, στην οποία πήραν μέρος περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι, καταδικάζοντας τέτοια εξοργιστικά περιστατικά.

Οι έξι νεαροί έχουν συλληφθεί.



Με πληροφορίες από Independent και alarabiya.net
newsit.gr


Τα fake news του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων




Ρεσιτάλ προπαγάνδας δίνει ​και πάλι το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων με αφορμή το περιβόητο συνέδριο για τα θύματα των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων που έγινε στην Εσθονία. Τα «fake news» διαδέχονται το ένα το άλλο. Ο ρόλος που κλήθηκε να παίξει το ΑΠΕ ως δημόσιο Μέσο Ενημέρωσης έχει προκαλέσει σοβαρά ερωτηματικά αλλά και αντιδράσεις για τον τρόπο που το Πρακτορείο χειρίστηκε και παρουσίασε τις πληροφορίες, τραυματίζοντας βαριά την αξιοπιστία του.

Η είδηση του ΑΠΕ, σύμφωνα με την οποία στο συνέδριο συμμετείχαν μόνο οκτώ κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Κροατία, Τσεχία, Εσθονία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία και Σλοβακία) αποδεικνύεται παντελώς ψευδής, αν όχι κατασκευασμένη.

Στο συνέδριο εκπροσωπήθηκαν τουλάχιστον 19 χώρες της Ε.Ε. Η Ομάδα των οκτώ υπέγραψε στο περιθώριο του συνεδρίου ξεχωριστό ψήφισμα με το οποίο οι υπουργοί Δικαιοσύνης ζητούν να αναληφθεί διεθνής πρωτοβουλία για την διερεύνηση των θηριωδιών που έγιναν από κομμουνιστικά καθεστώτα και την απονομή δικαιοσύνης. Οι συγκεκριμένες χώρες έχουν ήδη κινηθεί από το 2015 προς την κατεύθυνση ίδρυσης «Συμβουλίου για τη διερεύνηση αξιόποινων πράξεων από τα κομμουνιστικά καθεστώτα» (CICROC), ενώ έως τώρα δεν έχουν βρει ανταπόκριση από άλλες χώρες της Ε.Ε.

Το ΑΠΕ του κ. Ψύλλου μετέδωσε την είδηση διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα με τρόπο ώστε να υποβαθμιστεί η συμμετοχή άλλων χωρών συνολικά στο συνέδριο, και να αναδειχθεί έτσι ως θετική η διαφοροποίηση της ελληνικής κυβέρνησης. Στο σχετικό κείμενο του πρακτορείου αναφέρεται ότι «Μόνο οκτώ από τις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε. συμμετείχαν σήμερα στο συνέδριο που διοργάνωσε η Εσθονική Προεδρία αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων». Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι «Η προσπάθεια εξομοίωσης των εγκλημάτων του ναζισμού και του κομμουνισμού στο συνέδριο αυτό προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αρνήθηκε να παραστεί στο συνέδριο καθώς επιχειρήθηκε ταύτιση του κομμουνισμού με τον ναζισμό».

Αυτό ήταν το δεύτερο κρούσμα αξιοποίησης του κρατικού πρακτορείου Ειδήσεων ως μέσο κυβερνητικής προπαγάνδας. Είχε προηγηθεί στις 23/8 άλλο δημοσίευμα με τίτλο «Το Ταλίν μετά την άρνηση της Ελλάδας να δεχθεί τις απόψεις της Εσθονίας διόρθωσε το επίσημο κείμενο για το διεθνές συνέδριο».

Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ γινόταν αναφορά σε δημοσίευμα του κρατικού ρωσικού πρακτορείου Sputnik, σύμφωνα με το οποίο «Το διεθνές σκάνδαλο ανάγκασε την εσθονική Προεδρία να τροποποιήσει το κείμενο που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της σχετικά με το επικείμενο Συνέδριο της 23ης Αυγούστου, που είναι αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων. Η άρνηση του Έλληνα εκπροσώπου, Σταύρου Κοντονή, να συμμετάσχει στο συνέδριο, ανάγκασε την Εσθονία να τροποποιήσει το αρχικό κείμενο, ωστόσο, επί της ουσίας, δεν άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο η Εσθονία αντιλαμβάνεται την ιστορία του προηγούμενου αιώνα.

Και τα δύο δημοσιεύματα, του Sputnik και του ΑΠΕ, αποδείχθηκαν ψευδή, με προφανή στόχο την προπαγάνδα της ρωσικής κυβέρνησης από τη μια και της ελληνικής από την άλλη που στην προκειμένη περίπτωση είχαν κοινά συμφέροντα να εναντιωθούν στο συνέδριο για τις φρικαλεότητες των ολοκληρωτικών καθεστώτων.

Στην ιστοσελίδα η οποία ασχολήθηκε εξαντλητικά με το θέμα μπορεί κανείς να δει αναλυτικά ​και να κρίνει, ​τα στοιχεία που δείχνουν ότι δεν άλλαξε το παραμικρό στη διατύπωση του αρχικού κειμένου των Εσθονών, παρά μόνο μια συντακτική τροποποίηση στον υπότιτλο της δημοσίευσης (μια άνω και κάτω τελεία) που άφηνε να εννοηθεί πως ο ναζισμός είναι μια μορφή του κομμουνισμού.

Παρ' όλα αυτά, πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα, έπεσαν θύματα των ειδήσεων του ΑΠΕ και ​τις αναμετέδωσαν αυτούσιες. 

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ως δημόσιο μέσο ενημέρωσης είχε πάντα «θέματα» με την αντικειμενική παρουσίαση κάποιων ειδήσεων και ειδικά εκείνων που αφορούσαν τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Παραδοσιακά, όμως, λειτουργούσε με την μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια να παρουσιάζει αμερόληπτα τις πληροφορίες. Σήμερα στα χέρια του Μιχάλη Ψύλλου και υπό την καθοδήγηση του Μαξίμου​, έχει μετατραπεί σε όργανο σκληρής κυβερνητικής προπαγάνδας.

Το ΑΠΕ όμως δεν είναι και ούτε πρέπει να αφεθεί άλλο να είναι ένα κομματικό μέσο ενημέρωσης. Έχει διττό ρόλο: αφενός αποτελεί τον καθρέφτη της χώρας μας στο εξωτερικό και αφετέρου είναι βασική πηγή αντικειμενικής ενημέρωσης για τα ΜΜΕ του εσωτερικού. Εφημερίδες, ιστοσελίδες και τηλεοπτικοί σταθμοί, πληρώνουν συνδρομές για να έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση του ΑΠΕ και να έχουν δικαίωμα αναμετάδοσης των ειδήσεων. Η ίδια η κυβέρνηση έχει επιλέξει για να αξιοποιεί την πλατφόρμα του ώστε να διοχετεύει την επίσημη πληροφόρηση. Οι ειδήσεις του συνεπώς πρέπει να είναι αξιόπιστες, ελεγμένες και αμερόληπτες.

Αντίθετα σήμερα η ενημερωτική λειτουργία του ΑΠΕ ​είναι προβληματική και ​το Μέσο θα γίνεται όλο και πιο αναξιόπιστο όσο θα αφήνεται να χρησιμοποιείται ως εργαλείο προπαγάνδας από την κυβέρνηση. Και αυτό δεν είναι πρόβλημα μόνο της ενημέρωσης, αλλά συνολικά της Δημοκρατίας. 


Πηγή : liberal.gr


Αφού την εξέθεσαν παίρνουν πίσω οι πυροσβέστες τις καταγγελίες για την πλοιοκτήτρια εταιρία στην Κεφαλονιά




Μία νεώτερη ανακοίνωση της Ένωσης Πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων δικαιώνει την Kefalonian Lines για τα όσα έλεγαν ότι είχαν συμβεί πουροσβέστες. 

Η ίδια η Ένωση “αδειάζει” τους πυροσβέστες που διαμαρτυρήθηκαν και έσπειραν ψευδείς ειδήσεις στα ΜΜΕ, ότι δήθεν η εταιρεία τους άφησε εκτός του πλοίου, αποκαθιστώντας -όπως λέει-την αλήθεια!

Οι ανακοίνωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλά λέγονται, γράφονται και ακούγονται για το συμβάν μεταξύ των πυροσβεστών και της ναυτιλιακής εταιρείας KEFALONIAN LINES οφείλουμε για λόγους ηθικής τάξης να δηλώσουμε τα κάτωθι:

Οι υπάλληλοι του πυροσβεστικού σώματος Κεφαλονιάς και τα συνδικαλιστικά του όργανα οποτεδήποτε ζήτησαν οποιαδήποτε διευκόλυνση από την KEFALONIAN LINES πάντοτε στάθηκε και στέκεται αρωγός τόσο στα καθήκοντά μας, όσο και σε κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά.

Σε ότι αφορά το συμβάν είναι γεγονός ότι οι υπάλληλοι κατείχαν εισιτήρια με την άλλη εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Κεφαλονιά η οποία αναχωρούσε μια ώρα μετά. Ήταν καθαρά δική τους απόφαση, χωρίς σχετική ενημέρωση της υπηρεσίας, να θέλουν να αναχωρήσουν μια ώρα πριν από την Κεφαλονιά με την KEFALONIAN LINES, αναλαμβάνοντας έτσι τις υπηρεσιακές ευθύνες τους.

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Με εκτίμηση,
Γόντικας Νικόλαος
Μέλος του Προεδρείου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων


Όλοι οι υπουργοί της Ε.Ε. πλην της Ελλάδας συμμετείχαν κανονικά στην συνεδρίαση της Εσθονίας και όχι μόνο 8 χώρες!




Φυσικά και δεν συμμετείχαν μόνο 8 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην συνεδρίαση των υπουργών Δικαιοσύνης στην Εσθονία για την ημέρα μνήμης των θυμάτων του ναζισμού και κομμουνισμού.

Συμμετείχαν 19 χώρες από τις 28 με τους υπουργούς τους πλην της Ελλάδας και φυσικά για όποιον γνωρίζει να μετράει δεν ήταν 8 οι χώρες.

Από όλες τις 19 Ευρωπαϊκές χώρες μέλη που συμμετείχαν, οι 8 προχώρησαν σε ψήφισμα για την συγκρότηση Διεθνούς Δικαστηρίου για τα εγκλήματα των κομμουνιστών.

Τώρα πώς το ΑΠΕ διασπείρει ψευδές ειδήσεις εν γνώση του και εκτίθεται αυτό είναι άλλο θέμα που θυμίζει άλλες εποχές.




Ν.Δ. : Η Κυβέρνηση χαρίζει εκατοντάδες εκατομμύρια επειδή αρνείται να εφαρμόσει ψηφισμένους νόμους για τον έλεγχο αγοράς καυσίμων.


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση που αφορά στους  ελέγχους λαθρεμπορίου καυσίμων από την κυβέρνηση Τσίπρα :

«Την ώρα που οι πολίτες στενάζουν από την υπερφορολόγηση, που κόβονται μισθοί, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα. 

Την ώρα που κοινωνικές δομές καταρρέουν, που καρκινοπαθείς αποκλείονται από θεραπείες, πυροσβεστικά και ασθενοφόρα παραμένουν καθηλωμένα λόγω έλλειψης χρημάτων για τη συντήρησή τους. 

Την ίδια ώρα, η Κυβέρνηση χαρίζει εκατοντάδες εκατομμύρια επειδή αρνείται να εφαρμόσει ψηφισμένους νόμους για τον έλεγχο αγοράς καυσίμων.

Υποσχέθηκαν 1,5 δις ευρώ έσοδα από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου. Από αυτά, υποτίθεται θα χρηματοδοτούσαν τις ψεύτικες υποσχέσεις τους. 

Εισπράττουν λιγότερα από 3.000.000 ευρώ το χρόνο! 

Κάνουν 10 φορές λιγότερους ελέγχους και έχουν πολύ λιγότερα έσοδα σε σχέση με την προηγούμενη Κυβέρνηση. 

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είτε λόγω ανικανότητας, είτε επειδή διαπλέκεται πιο γρήγορα από τη σκιά της, βλάπτει τη χώρα και τα συμφέροντα των Ελλήνων. 

Η Νέα Δημοκρατία ως η επόμενη Κυβέρνηση, θα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα εφαρμόζοντας τις πολιτικές που εξασφαλίζουν τη διαφάνεια σε όλα τα στάδια της αγοράς καυσίμων».


Υπέρταση στα παιδιά: Τι αλλάζει με τις νέες οδηγίες διάγνωσης



Περισσότερα παιδιά και έφηβοι είναι πιθανό να διαγιγνώσκονται από εδώ και στο εξής με υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση) αν υιοθετηθούν καθολικά οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες που δημοσιεύθηκαν από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής.

Περίπου το 3,5% των παιδιών και των εφήβων έχουν υπέρταση, η οποία συχνά περνά απαρατήρητη και χωρίς θεραπεία, δήλωσε η Ακαδημία.

“Εάν υπάρχει διάγνωση υπέρτασης, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε. Αλλά επειδή τα συμπτώματα είναι σιωπηλά, η κατάσταση συχνά παραβλέπεται”, δήλωσε ο δρ. David Kaelber, ο οποίος βοήθησε στην ανάπτυξη των κατευθυντήριων γραμμών.

Όταν η υπέρταση στα παιδιά δεν αντιμετωπίζεται, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα καρδιάς και νεφρών χρόνια αργότερα, πρόσθεσε η Ακαδημία.

Αυτό προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία επειδή η συχνότητα εμφάνισης υπέρτασης από την παιδική ηλικία έχει αυξηθεί στις ΗΠΑ από το 1988 και πρόσφατα έφτασε σε επίπεδα ιστορικού ρεκόρ.

Βάσει των νέων, απλουστευμένων πινάκων, η πίεση του κάθε παιδιού θα τίθεται σε σύγκριση με την αντίστοιχη σε παιδιά “κανονικού σωματικού βάρους”, οπότε οι διαγνώσεις θα είναι πιθανώς λιγότερες από ό,τι στο παρελθόν. Τα παχύσαρκα ή τα υπέρβαρα παιδιά (τα οποία συμπεριλήφθηκαν στις προηγούμενες οδηγίες) είναι πιο πιθανό να έχουν υπέρταση, κάτι που επηρέαζε τις προηγούμενες οδηγίες διάγνωσης, αφού ο μέσος όρος (βάσει του οποίου γίνονταν οι συγκρίσεις) ήταν μεγαλύτερος.

Ως αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής, πιστεύεται ότι περισσότερα παιδιά πλέον θα διαγιγνώσκονται με “υπέρταση που χρήζει θεραπείας”.

Ο δρ Joseph Flynn, ο οποίος συνέβαλε στην συγγραφή των νέων οδηγιών, εξήγησε ότι “με την έγκαιρη διάγνωση της υπέρτασης, είμαστε σε θέση να συνεργαστούμε με την οικογένεια για να την διαχειριστούμε, είτε μέσω αλλαγών στον τρόπο ζωής, είτε μέσω φαρμάκων είτε με συνδυασμό θεραπειών”.

Σημειώνοντας τη σχέση μεταξύ παχυσαρκίας και υπέρτασης, η Ακαδημία επεσήμανε ότι οι αλλαγές στον τρόπο ζωής (όπως η διατροφή και η άσκηση) είναι θεραπεία “πρώτης γραμμής” για την υπέρταση.

Οι γιατροί θα πρέπει να συνταγογραφούν φάρμακα μείωσης της αρτηριακής πίεσης μόνο εάν αυτές οι αλλαγές στον τρόπο ζωής δεν μειώνουν την υπέρταση, ή εάν το παιδί έχει κάποια άλλη πάθηση, όπως νεφρική νόσο ή διαβήτη, σύμφωνα με τις οδηγίες.

Αλλά πρώτα απ' όλα, τα παιδιά με υπέρταση θα πρέπει να έχουν 24ωρη παρακολούθηση στο σπίτι, δήλωσε η Ακαδημία. Αυτό θα αποκλείσει την πιθανότητα λάθους από το “άγχος για τον γιατρό”, όπως ονομάζεται η περίπτωση που ένα παιδί έχει αυξημένη πίεση αίματος επειδή φοβάται και έχει άγχος όταν μπαίνει στο γραφείο του γιατρού για εξέταση.

Επίσης, για να απλοποιήσει τα κριτήρια διάγνωσης για τους γιατρούς, η Ακαδημία συστήνει στους ενήλικες και τους εφήβους να χρησιμοποιούν τους ίδιους πίνακες πίεσης αίματος.

“Αυτές οι οδηγίες προσφέρουν μια νέα ευκαιρία για τους παιδίατρους να εντοπίσουν και να αντιμετωπίσουν αυτή τη σημαντική -και συχνά μη αναγνωρισμένη- χρόνια ασθένεια στους νεαρούς ασθενείς μας”, δήλωσε ο δρ Kaelber και κατέληξε: “Το εύκολο μέρος ήταν η ανάπτυξη των νέων κατευθυντήριων γραμμών. Τώρα ξεκινάμε το σκληρότερο έργο της εφαρμογής τους για να βοηθήσουμε τα παιδιά και τους εφήβους”.

Οι νέες οδηγίες δημοσιεύθηκαν στην διαδικτυακή έκδοση του επιστημονικού περιοδικού Pediatrics.

www.upi.com
Μιχάλης Θερμόπουλος
iatropedia.gr


Ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση ο πρώην πρόεδρος του Οικοτροφείου Πειραιά



Ένοχος κρίθηκε ο 86χρονος Κ. Λ. , πρώην πρόεδρος του ιδιωτικού οικοτροφείου Πειραιά, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, για τα τρία αδικήματα της αποπλάνησης ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, όπως και σε βάρος ατόμου του οποίου καταχράστηκε τη διανοητική αναπηρία, καθώς και της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, τελεσθείσα από εργαζόμενο σε φορέα παροχής κοινωνικής μέριμνας.

Στον 86χρονο κατηγορούμενο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. 
Ωστόσο, επιβλήθηκε η ποινή της 40χρονης κάθειρξης χωρίς αναστολή.  

«Τα παιδιά αισθάνομαι δικαιωμένα και ευχαριστούν κάθε έναν ξεχωριστά που τους στήριξε στον δύσκολο αγώνα τους», δήλωσε στην «Εφ.Συν.» η Σοφία-Αλεξία Βέννη, συνήγορος των τριών παιδιών που παρευρέθηκαν στο δικαστήριο ως πολιτική αγωγή. 

Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του κατηγορούμενου για όσα θύματα προσήλθαν να καταθέσουν στο δικαστήριο, επιβεβαιώνοντας τις καταθέσεις που είχαν δώσει στην ανάκριση. Η εισαγγελέας παρέπεμψε στις μελέτες της εγκληματολόγου Όλγας Θέμελη και παρουσίασε στοιχεία από τη διεθνή βιβλιογραφία για τη σεξουαλική κακοποίηση που δείχνουν ότι αρκετά από τα βασικά επιχειρήματα που επικαλέστηκε η υπεράσπιση για να αμφισβητήσει τις καταθέσεις των θυμάτων, παραπέμπουν στην πραγματικότητα σε τυπική περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης. 

Σημειώνεται πως ο κατηγορούμενος είχε ολοκληρώσει την απολογία του με επίκληση στην εικόνα του Χριστού που βρίσκεται πίσω από την έδρα του δικαστηρίου. «Δεν έχω κάνει τίποτα, αρνούμαι τις κατηγορίες, μάρτυς μου ο Χριστός, την εικόνα του οποίου έχετε πίσω σας» είπε. 

Δώδεκα παιδιά έχουν καταθέσει ότι από το 2001 μέχρι το 2012 ο κατηγορούμενος προέβαινε σε θωπείες στα γεννητικά όργανα και στα οπίσθια, φιλιά στο στόμα και στον λαιμό, δαγκώματα στα χείλη, και αυνανισμό στο ασανσέρ, στις αποθήκες και στις τουαλέτες του οικοτροφείου, όπως και στο σπίτι του στη Δροσιά, όταν βρισκόταν μόνος με τα πιο αδύναμα παιδιά.

Μεταξύ αυτών, ο 13χρονος Γ., ένα παιδί με μικρή διανοητική υστέρηση. Ανέφεραν επίσης φωνές, βίαια χτυπήματα και στέρηση φαγητού και ψυχαγωγίας κάθε φορά που δεν έκαναν σωστά τις σκληρές εργασίες που τους ανέθετε.


Πηγή : efsyn.gr


«Χαστούκι» Κομισιόν σε Κοντονή: Η Ημέρα Μνήμης κατά του ολοκληρωτισμού αντιπροσωπεύει τις κοινές αξίες της Ευρώπης



Μήνυμα της Κομισιόν ότι η σημερινή «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων» αντιπροσωπεύει τις κοινές αξίες της Ευρώπης και των κρατών- μελών της, απέστειλε μέσω Τwitter ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς, αδειάζοντας ουσιαστικά τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και την ελληνική κυβέρνηση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φαίνεται να υιοθετεί έτσι πλήρως τη θεματική του συνεδρίου της εσθονικής προεδρίας.

«Η ευρωπαϊκή συνεργασία, ο πατριωτισμός και οι αξίες μας, μας κάνουν αυτό πού είμαστε. Ας απορρίψουμε τον ακραίο εθνικισμό που μας αποδυναμώνει όλους. Αυτό είναι η ΕΕ» επισημαίνει σε μήνυμά του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

«Στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα για τη σημασία των ευρωπαϊκών αξιών, της συνεργασίας και του πατριωτισμού. Να ποιοι είμαστε» τονίζει.

Σύμφωνα με τον κ. Τίμερμανς, «ο πραγματικός πατριώτης είναι υπερήφανος για το έθνος του/της, χρειάζεται την ενότητα, τη συνεργασία, βλέπει τη δύναμη που υπάρχει στο συμβιβασμό και το διάλογο».

Και κατόπιν, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν αναφέρει: «Τι πρεσβεύει η Ένωση; Ας διαβάσω το Άρθρο 2 της Συνθήκης.

»Η Ένωση έχει ιδρυθεί πάνω στις αξίες του σεβασμού και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ελευθερίας, δημοκρατίας, ισότητας, του κράτους δικαίου και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.

Αυτές οι αξίες είναι κοινές στα κράτη – μέλη σε μια κοινωνία που ο πλουραλισμός, η ισονομία, η ανεκτικότητα, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη και η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών επικρατούν».


Πηγή : eleftherostypos.gr


Σάλος στη Γαλλία με το πρωτοσέλιδο του Charlie Hebdo κατά του Ισλάμ




Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, που είναι αφιερωμένο στις επιθέσεις στην Καταλονία, μεταξύ των χρηστών των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, την ώρα που ο βουλευτής του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Στεφάν Λε Φολ το κατέκρινε.

Το εξώφυλλο αναρτήθηκε στον λογαριασμό της εφημερίδας στο Facebook την Τρίτη 22 Αυγούστου πριν από την κυκλοφορία της εφημερίδας την Τετάρτη. Στο πρωτοσέλιδο δεσπόζει ένα σχέδιο που υπέγραψε ο σκιτσογράφος Juin όπου απεικονίζεται ένα μικρό φορτηγάκι να απομακρύνεται, αφού έχει παρασύρει και σκοτώσει πεζούς. Η λεζάντα γράφει: «ισλάμ, θρησκεία της αιώνιας... ειρήνης».

«Το να προκαλείται σύγχυση είναι κάτι το πολύ επικίνδυνο. Το να λέμε ότι το Ισλάμ στο σύνολό του είναι μια θρησκεία "της ειρήνης", υπονοώντας μια θρησκεία του θανάτου, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο» κατήγγειλε ο Λε Φολ μιλώντας στα τηλεοπτικά δίκτυα BFMTV και RMC.

«Όταν κάποιος είναι δημοσιογράφος, πρέπει να έχει αυτήν την αίσθηση της ευθύνης διότι κάποιοι μπορούν να εκμεταλλευτούν όλες αυτές τις συγχύσεις» προειδοποίησε.

«Είναι επαρκώς πολύπλοκη και περίπλοκη η διαχείριση μιας κοινωνίας σήμερα, πρέπει να υπενθυμίζουμε σε όλο τον κόσμο αυτήν την αίσθηση της ευθύνης. Δεν το είδα αυτό το πρωτοσέλιδο. Δεν μπορώ να πω ότι το συμμερίζομαι. Το αμφισβητώ» υπογράμμισε ο Γάλλος βουλευτής.

(Το επίμαχο εξώφυλλο)



Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, η συντακτική ομάδα του Charlie Hebdo δεν θέλησε να σχολιάσει.

Στο κύριο άρθρο της εφημερίδας με τίτλο «Όσοι εθελοτυφλούν πήγαν διακοπές», ο διευθυντής έκδοσης Riss, που είχε τραυματιστεί σοβαρά στην επίθεση των δύο τζιχαντιστών τον Ιανουάριο του 2015, με 12 νεκρούς, διατυπώνει τη λύπη του διότι «σήμερα, σχεδόν κανείς δεν διερωτάται για τον ρόλο του ισλάμ στην ιδεολογία του ISIS. Η πλύση εγκεφάλου κατάφερε να μας κάνει να παραδεχθούμε ότι το "θρησκευτικό ζήτημα" δεν πρέπει να συζητείται».

Στο Twitter, το εξώφυλλο του Charlie Hebdo βρέθηκε μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων στη Γαλλία: περισσότερα από 15.000 ήταν τα tweets υπέρ ή κατά της επιλογής της εφημερίδας.

«Το πρωτοσέλιδο το #CharlieHebdo είναι πολύ καλό. Την ισλαμιστική τρομοκρατία και τον θρησκευτικό εξτρεμισμό πρέπει να πολεμήσουμε κι όχι μια εφημερίδα» σχολίασε ο Πατρίκ Πελού, που εργάστηκε στη Charlie.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, newsbomb.gr




Ισραήλ: Ανακάλυψαν αρχαίο μωσαϊκό με ελληνική επιγραφή 1.500 ετών



Η επιγραφή αναφέρει τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό του 6ου αιώνα, καθώς και τον Κωνσταντίνο, ο οποίος υπηρέτησε ως ηγούμενος εκκλησίας η οποία ιδρύθηκε από τον Ιουστινιανό στην Ιερουσαλήμ

Μία σπάνια ανακάλυψη ενός αρχαίου λειψάνου και ενός ιστορικού ντοκουμέντου έφεραν στο φως αρχαιολόγοι στην Παλιά Πόλη Ιερουσαλήμ. Πρόκειται για ένα μωσαϊκό πάτωμα ηλικίας 1.500 χρόνων πάνω στο οποίο υπάρχει μία ελληνική επιγραφή. Η ανακάλυψη είδε το φως στη διάρκεια εργασιών εγκατάστασης υπόγειων καλωδίων τηλεπικοινωνίας.

Η επιγραφή αναφέρει τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Ιουστινιανό του 6ου αιώνα, καθώς και τον Κωνσταντίνο, ο οποίος υπηρέτησε ως ηγούμενος εκκλησίας η οποία ιδρύθηκε από τον Ιουστινιανό στην Ιερουσαλήμ. Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν τα Ιουστινιάνια κτήρια που υπάρχουν στην πόλη.

Η πλήρης επιγραφή αναφέρει: «Ο πιο ευσεβής Ρωμαίος αυτοκράτορας Φλάβιος Ιουστινιανός και ο πιο θεοσεβής ιερέας και ηγούμενος, Κωνσταντίνος, ανέγειραν το κτήριο στο οποίο (αυτό το μωσαϊκό) τοποθετήθηκε κατά την 14η ένδειξη».

Η ένδειξη είναι μια αρχαία μέθοδος μέτρησης ετών που χρησιμοποιήθηκε για φορολογικούς σκοπούς. Οπως δήλωσαν οι αρχαιολόγοι σύμφωνα με την επιγραφή το ψηφιδωτό χρονολογείται γύρω από τα έτη 550/551 μ.Χ.

Ο Ιουστινιανός ήταν ένας από τους σημαντικότερους ηγέτες της βυζαντινής εποχής. Το 543 μ.Χ. ίδρυσε την Εκκλησία της Νέας Ιερουσαλήμ - μια από τις μεγαλύτερες χριστιανικές εκκλησίες στην ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και τη μεγαλύτερη στην Ιερουσαλήμ την εποχή εκείνη.

« Το γεγονός ότι η επιγραφή διατηρήθηκε τόσους αιώνες αποτελεί ένα αρχαιολογικό θαύμα", δήλωσε ο Ντέιβιντ Γκέλμαν διευθυντής των ανασκαφών της Αρχής των Ισραηλινών Αρχαιοτήτων.

« Κάθε αρχαιολόγος ονειρεύεται να βρεί στις ανασκαφές μία επιγραφή, ειδικά μία τόσο καλά διατηρημένη και σχεδόν εντελώς άθικτη".

Οι ερευνητές πιστεύουν οτι το κτήριο μέσα στο οποίο ήταν τοποθετημένο το μωσαϊκό, ήταν δίπλα στην παλιά Πύλη της Αρχαίας Πόλης της Δαμασκού, η οποία χρησίμευε ως πανδοχείο για τους προσκυνητές.


Πηγή : protothema.gr


Επιτέλους μην την αμολάτε μαζέψτε την υποβαθμίζει περισσότερο την πολιτική ζωή της χώρας



Φυσικά και δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί την κοινή γνώμη αυτή η απίστευτη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου.

Τελευταία όμως το έχει τερματίσει με τις συχνές εμφανίσεις στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, μάλλον γιατί οι άλλες στελεχάρες του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε διακοπές και πρέπει η ίδια να καλύψει τον τηλεοπτικό χρόνο του κόμματος της στην βλακεία.

Η Ελένη Αυλωνίτου μιλώντας εχθές στο ραδιοφωνικό σταθμό 984 είπε απλά και ήρεμα ότι οι κομμουνιστές δεν "σκότωναν ανθρώπους γιατί ήταν μαύροι, τσιγγάνοι ή ομοφυλόφιλοι όπως κάνουν οι ναζιστές".

Και πήγε και ένα βήμα παρακάτω αφήνοντας άφωνους τους Έλληνες ότι "αν ήσουν με το καθεστώς, δεν σε πείραζαν τότε".

Τώρα το θέμα είναι εάν καταλαβαίνει τι λέει γιατί εάν έχει το ακαταλόγιστο τουλάχιστον μην την αμολάτε στις εκπομπές, αλλά εάν ξέρει απολύτως τι λέει τότε θα πρέπει να ντρέπεται. 


Σοκ: 34.000 νεκροί σε 13.400 τρομοκρατικά χτυπήματα το 2016



Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία συγκέντρωσαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ στις ΗΠΑ.

Πάνω από 13.400 τρομοκρατικές ενέργειες διαπράχθηκαν σε όλο τον κόσμο το 2016, ένας αριθμός μειωμένος κατά 9% σε σύγκριση με το 2015, προκαλώντας τον θάνατο 34.000 και πλέον ανθρώπων, κατά στοιχεία τα οποία συγκέντρωσαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ στις ΗΠΑ.

Από τον αριθμό των θυμάτων, που ήταν μειωμένος κατά 10% εν σχέσει με την αμέσως προηγούμενη χρονιά, οι 11.600 και πλέον νεκροί ήσαν οι δράστες των επιθέσεων αυτών, διευκρινίζεται στην ετήσια έρευνα την οποία εκπονεί η Εθνική Κοινοπραξία για τη Μελέτη της Τρομοκρατίας και τις Αντιδράσεις στην Τρομοκρατία (National consortium for the study of terrorism and responses to terrorism, ή Start), την οποία έχει ιδρύσει το αμερικανικό πανεπιστήμιο.

Τρομοκρατικές ενέργειες διαπράχθηκαν το 2016 σε 108 χώρες, αλλά το 87% των επιθέσεων και το 97% των θυμάτων καταγράφηκαν σε κράτη της Μέσης Ανατολής, της βόρειας Αφρικής, της νότιας Ασίας και της υποσαχάριας Αφρικής.

Οι δέκα από τις ένδεκα πιο πολύνεκρες τρομοκρατικές ενέργειες του 2016 διαπράχθηκαν στη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική, συμπεριλαμβανομένων εννέα στο Ιράκ.

Ο πιο βαρύς απολογισμός είχε καταγραφεί τον Ιούλιο εκείνης της χρονιάς στη Βαγδάτη, όταν ένας καμικάζι ανατίναξε το όχημα που οδηγούσε σε ένα εμπορικό κέντρο στη συνοικία Καράντα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους συνολικά 382 άνθρωποι.

Αξιοσημείωτο είναι πως η δυτική Ευρώπη δεν αποτέλεσε θέατρο παρά μόλις του 2% των παγκόσμιων επιθέσεων το 2016 και υπέστη λιγότερο από το 1% των θανάτων, ποσοστό μειωμένο κατά 20% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

Στην έρευνα καταγράφεται εξάλλου η αξιοσημείωτη αύξηση το 2016 της χρήσης αυτοκινήτων ως όπλων, για να διαπράττονται επιθέσεις εναντίον πεζών. «Αυτή η τακτική δεν είναι πρωτοφανής, αλλά καταγράφηκε μια αξιοσημείωτη αύξηση της συχνότητάς της και των θανάτων που προκάλεσε», εξηγείται.

Οι χειρότερες τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων μηνών στην Ευρώπη

ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Την 14η Ιουλίου του 2016, ανήμερα της εθνικής επετείου της Ανεξαρτησίας στη Γαλλία, ένας Τυνήσιος, ηλικίας 31 ετών, παρέσυρε με το φορτηγό-ψυγείο που οδηγούσε πολίτες που είχαν πάει για να παρακολουθήσουν το σόου πυροτεχνημάτων στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ της Νίκαιας (νότια).

Ογδόντα έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 450 τραυματίστηκαν στην επίθεση, την ευθύνη για τη διάπραξη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Την 19η Δεκεμβρίου του 2016, ένας Τυνήσιος εισβάλλει με το φορτηγό του σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 48.

Λίγες ημέρες αργότερα πέφτει νεκρός από πυρά αστυνομικών κατά τη διάρκεια ελέγχου στην Ιταλία.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ

Την 22α Μαρτίου 2017 ο οδηγός ενός οχήματος το ρίχνει πάνω στους πεζούς στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, με αποτέλεσμα τον θάνατο 4 ανθρώπων. Στη συνέχεια μαχαίρωσε και σκότωσε έναν αστυνομικό, προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά έξω από το Κοινοβούλιο. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Την 3η Ιουνίου 2017 η βρετανική πρωτεύουσα θα βρεθεί εκ νέου στο στόχαστρο των τρομοκρατών. Τρεις δράστες επιτίθενται με φορτηγάκι εναντίον πεζών στη Γέφυρα του Λονδίνου, προτού επιτεθούν με μαχαίρι σε περαστικούς στη συνοικία Μπόροου Μάρκετ.

Οκτώ νεκροί είναι ο απολογισμός της επίθεσης και σχεδόν 50 τραυματίες. Οι δράστες, τους οποίους σκότωσαν αστυνομικοί, φορούν ψεύτικα γιλέκα με εκρηκτικά. Είκοσι τέσσερις ώρες μετά, το Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΦΟΡΤΗΓΟ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ

Την 7η Απριλίου του 2017, ο οδηγός ενός φορτηγού διανομής εισβάλλει έχοντας αναπτύξει ταχύτητα σχεδόν 100 χιλιομέτρων την ώρα στον πεζόδρομο Ντρότνινγκαταν, στη Στοκχόλμη. Παρασύρει με το βαρύ όχημα περίπου 20 ανθρώπους με αποτέλεσμα να σκοτώσει 5 και να τραυματίσει 15 προτού καταλήξει στη βιτρίνα ενός πολυκαταστήματος.

Ένας Ουζμπέκος υπήκοος συλλαμβάνεται λίγες ώρες μετά. Σύμφωνα με την αστυνομία του Ουζμπεκιστάν, είχε προσπαθήσει να ενταχθεί στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΒΑΝΑΚΙ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων στο κέντρο της Βαρκελώνης, στις 17 Αυγούστου σκοτώνοντας 14 άτομα και τραυματίζοντας πάνω από 100. 

Είναι η πλέον πολύνεκρη επίθεση σε ισπανικό έδαφος από τον Μάρτιο του 2004, όταν 191 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 1.800 τραυματίστηκαν στο βομβιστικό χτύπημα της Αλ Κάιντα σε τρία τρένα στη Μαδρίτη.

Την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το πρακτορείο προπαγάνδας της, το Amaq.


Πηγή : thetoc.gr