Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση ο πρώην πρόεδρος του Οικοτροφείου Πειραιά



Ένοχος κρίθηκε ο 86χρονος Κ. Λ. , πρώην πρόεδρος του ιδιωτικού οικοτροφείου Πειραιά, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, για τα τρία αδικήματα της αποπλάνησης ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, όπως και σε βάρος ατόμου του οποίου καταχράστηκε τη διανοητική αναπηρία, καθώς και της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, τελεσθείσα από εργαζόμενο σε φορέα παροχής κοινωνικής μέριμνας.

Στον 86χρονο κατηγορούμενο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. 
Ωστόσο, επιβλήθηκε η ποινή της 40χρονης κάθειρξης χωρίς αναστολή.  

«Τα παιδιά αισθάνομαι δικαιωμένα και ευχαριστούν κάθε έναν ξεχωριστά που τους στήριξε στον δύσκολο αγώνα τους», δήλωσε στην «Εφ.Συν.» η Σοφία-Αλεξία Βέννη, συνήγορος των τριών παιδιών που παρευρέθηκαν στο δικαστήριο ως πολιτική αγωγή. 

Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του κατηγορούμενου για όσα θύματα προσήλθαν να καταθέσουν στο δικαστήριο, επιβεβαιώνοντας τις καταθέσεις που είχαν δώσει στην ανάκριση. Η εισαγγελέας παρέπεμψε στις μελέτες της εγκληματολόγου Όλγας Θέμελη και παρουσίασε στοιχεία από τη διεθνή βιβλιογραφία για τη σεξουαλική κακοποίηση που δείχνουν ότι αρκετά από τα βασικά επιχειρήματα που επικαλέστηκε η υπεράσπιση για να αμφισβητήσει τις καταθέσεις των θυμάτων, παραπέμπουν στην πραγματικότητα σε τυπική περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης. 

Σημειώνεται πως ο κατηγορούμενος είχε ολοκληρώσει την απολογία του με επίκληση στην εικόνα του Χριστού που βρίσκεται πίσω από την έδρα του δικαστηρίου. «Δεν έχω κάνει τίποτα, αρνούμαι τις κατηγορίες, μάρτυς μου ο Χριστός, την εικόνα του οποίου έχετε πίσω σας» είπε. 

Δώδεκα παιδιά έχουν καταθέσει ότι από το 2001 μέχρι το 2012 ο κατηγορούμενος προέβαινε σε θωπείες στα γεννητικά όργανα και στα οπίσθια, φιλιά στο στόμα και στον λαιμό, δαγκώματα στα χείλη, και αυνανισμό στο ασανσέρ, στις αποθήκες και στις τουαλέτες του οικοτροφείου, όπως και στο σπίτι του στη Δροσιά, όταν βρισκόταν μόνος με τα πιο αδύναμα παιδιά.

Μεταξύ αυτών, ο 13χρονος Γ., ένα παιδί με μικρή διανοητική υστέρηση. Ανέφεραν επίσης φωνές, βίαια χτυπήματα και στέρηση φαγητού και ψυχαγωγίας κάθε φορά που δεν έκαναν σωστά τις σκληρές εργασίες που τους ανέθετε.


Πηγή : efsyn.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου