Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Κήρυγμα μίσους από ψυχοπαθή ιερέα προέτρεπε τους πιστούς να πετάξουν φόλα στα σκυλιά τους

 


Μόνο ένας ψυχοπαθής ιερέας, που χρειάζεται παρακολούθηση από ψυχίατρο και πρέπει να απομακρυνθεί από τους πιστούς, μπορεί να κάνει τέτοιο κήρυγμα μίσους.

Οργή στην κοινωνία προκαλεί το κήρυγμα ενός ιερέα από την Πιερία, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, προέτρεψε τους πιστούς που έχουν σκυλιά στα σπίτια τους να τους ρίξουν φόλα.

Σύμφωνα με το pieriasocial, το περιστατικό συνέβη σε χωριό της Πιερίας, μετά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής.

Ο ψυχοπαθής ιερέας, ο οποίος δεν ανήκει στην ενορία του χωριού αλλά πηγαίνει από άλλη ενορία για να τελέσει τη Θεία Λειτουργία, σε παραλήρημά του είπε, ακόμη, στους πιστούς που έχουν σκύλους-φύλακες για το σπίτι τους, να μην πηγαίνουν στην εκκλησία, ούτε να παίρνουν αντίδωρο.

Μάλιστα, όπως είπαν στο PieriaSocial.gr κάτοικοι του χωριού, στο κήρυγμα του είπε μεταξύ άλλων, ότι μόνο ο Θεός μπορεί να τους προστατέψει και όχι τα σκυλιά.

Η αθλιότητα αυτή του ιερέα προκάλεσε αντιδράσεις στους κατοίκους του χωριού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενημερώθηκε ο Μητροπολίτης Κίτρους για όσα είπε ο ιερέας που άφησε άναυδους τους πιστούς και περιμένουμε να δούμε την αντίδραση της μητρόπολης.



Εξαρθρώθηκαν 2 συμμορίες αλλοδαπών που διέπρατταν ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας και εκβιάσεις

 


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκαν δύο συμμορίες αλλοδαπών υπηκόων, τα μέλη των οποίων, διέπρατταν ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας και εκβιάσεις σε βάρος ομοεθνών τους, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε πρωινές και απογευματινές ώρες της Πέμπτης, 24-3-2022, σε Άγιο Παντελεήμονα και Κυψέλη, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε, συνελήφθησαν συνολικά 9 μέλη των εγκληματικών ομάδων, ενώ στις δικογραφίες που σχηματίστηκαν περιλαμβάνονται ακόμα 10 άτομα.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων και στο πλαίσιο ενδελεχούς προανακριτικής έρευνας, εξακριβώθηκε η εγκληματική δράση των δύο ομάδων, τα μέλη των οποίων εμπλέκονται συνολικά σε 2 ανθρωποκτονίες, 5 απόπειρες ανθρωποκτονίας και 3 περιπτώσεις εκβίασης.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο συμμορίες δρούσαν με σκοπό την επικράτηση τους στο κέντρο της Αθήνας και την εδραίωσή τους στην εκβίαση καταστηματαρχών, αποσπώντας με αυτόν τον τρόπο οικονομικό όφελος.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, κατασχέθηκαν 8 κινητά τηλέφωνα και 2 οχήματα.

Σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της συμμορίας, ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, εκβίασης, φθοράς κατά συναυτουργία, απειλής κατά συναυτουργία, απλές σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ενώ οι έρευνες, για την ανακάλυψη των συνεργών τους και τη διακρίβωση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, συνεχίζονται.



Κατελήφθη από Ρώσους η πόλη όπου ζει το προσωπικό του Τσερνόμπιλ λέει το Κίεβο- Τρεις νεκροί

 


Ο ρωσικός στρατός πήρε τον έλεγχο της πόλης Σλάβουτιτς, όπου διαμένει το προσωπικό του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ, συλλαμβάνοντας για σύντομο χρονικό διάστημα τον δήμαρχο και προκαλώντας φιλο-ουκρανικές διαδηλώσεις, έγινε σήμερα γνωστό από τις ουκρανικές αρχές.

«Απελευθερώθηκα, όλα είναι καλά, στο μέτρο που είναι δυνατό δεδομένης της κατοχής», δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το AFP ο Γιούρι Φόμιτσεφ, δήμαρχος του Σλάβουτιτς, η σύλληψη του οποίου από τους Ρώσους ανακοινώθηκε το πρωί από την περιφερειακή διοίκηση του Κιέβου.

Μετά την απελευθέρωσή του, πήρε τον λόγο κατά τη διάρκεια μιας αντιρωσικής διαδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν, σύμφωνα με τον ίδιο, 5000 άνθρωποι και διαβεβαίωσε πως τα ρωσικά στρατεύματα θα εγκαταλείψουν σύντομα την πόλη. Διευκρίνισε κατόπιν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι θα αποσυρθούν αύριο.

«Οι Ρώσοι εισβολείς εισέβαλαν στο Σλάβουτιτς και κατέλαβαν το νοσοκομείο της πόλης», είχε γράψει το πρωί στο Telegram η στρατιωτική διοίκηση της περιφέρειας του Κιέβου, που περιλαμβάνει το Σλάβουτιτς, μια πόλη 25.000 κατοίκων, σε απόσταση 160 χιλιομέτρων βόρεια της πρωτεύουσας, η οποία δημιουργήθηκε μετά το δυστύχημα στο Τσερνόμπιλ, το 1986.

Οι διαδηλωτές ξεδίπλωσαν μια τεράστια ουκρανική σημαία και κατευθύνθηκαν προς το νοσοκομείο, σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές, που δημοσίευσαν φωτογραφίες δεκάδων ανθρώπων να έχουν συγκεντρωθεί γύρω από την ουκρανική σημαία και να φωνάζουν «Δόξα στην Ουκρανία».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ρωσικές δυνάμεις πυροβόλησαν στον αέρα και έκαναν χρήση βομβίδων κρότου λάμψης εναντίον του πλήθους.

Αργότερα το βράδυ, ο δήμαρχος της πόλης ανέφερε σε ένα βίντεο που ανήρτησε στο Facebook ότι τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, χωρίς να διευκρινίσει πότε και υπό ποιες συνθήκες.

«Έχουμε νεκρούς, είναι αλήθεια. Τρεις επιβεβαιωμένους θανάτους προς το παρόν», δήλωσε. «Δεν τους έχουμε ταυτοποιήσει ακόμη όλους», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως υπάρχουν «άμαχοι μεταξύ τους».

«Υπερασπιστήκαμε σθεναρά την πόλη μας», όμως οι «δυνάμεις μας ήταν απολύτως άνισες», σημείωσε.


Πηγή: skai.gr



Κατάντια ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, για τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

 


Η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, ψέμα, εξαπάτηση, διαστρέβλωση ακόμα και στα Εθνικά θέματα.

Για αυτή την άθλια και ανήθικη τακτική του ΣΥΡΙΖΑ απαντά το ΥΠΕΝ και κάνει λόγο για παραπλανητικούς ισχυρισμούς.

Η Ελλάδα, αναφέρει το ΥΠΕΝ, ήταν η πρώτη και η μοναδική χώρα στην ΕΕ που δημιούργησε έναν έκτακτο μηχανισμό, το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης (ΤΕΜ), για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης. Το ΤΕΜ χρηματοδοτείται από τα έσοδα των δικαιωμάτων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, τα αυξημένα πλεονάσματα του ειδικού λογαριασμού ΕΛΑΠΕ, από τον οποίο αμείβονται οι παραγωγοί ΑΠΕ, καθώς και το πλεόνασμα του Ειδικού Λογαριασμού των ΥΚΩ.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνεται ακόμη ότι:

Τα μέτρα που έχει λάβει η Ελλάδα αποτελούν ουσιαστική παρέμβαση στις αγορές ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου και υπερβαίνουν τα 3,5 δισ. ευρώ έως τώρα, συνυπολογίζοντας τις εκπτώσεις ύψους 800 εκατ. ευρώ που έχει προσφέρει η ΔΕΗ, προσπαθώντας να συμβάλλει στην απορρόφηση μέρους των ανατιμήσεων. Είναι τα σημαντικότερα μέτρα στην Ευρώπη, λαμβάνοντας υπόψη τα δημοσιονομικά περιθώρια και τα οικονομικά μεγέθη της Ελλάδας συγκριτικά με τα υπόλοιπα κράτη - μέλη.

Για πολλοστή φορά η αντιπολίτευση επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, με αφορμή τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη δυνατότητα επιτάχυνσης της έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έκτακτων μέτρων για την αποσύνδεση των τιμών ορυκτών καυσίμων από την τιμή ηλεκτρικής ενέργειας όπως διαμορφώνεται στη χονδρεμπορική αγορά.

Πολλές από τις προτάσεις που αναφέρονται στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και περιλαμβάνουν τρόπους για την αποσύνδεση των ορυκτών καυσίμων από τον προσδιορισμό των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας, ιδίως σε περιοχές περιορισμένης διασύνδεσης με την κοινή ηλεκτρική αγορά, όπως η Ιβηρική Χερσόνησος, μεταφέρουν μεγαλύτερο οικονομικό βάρος στους κρατικούς προϋπολογισμούς και άρα στους φορολογούμενους που είναι και οι καταναλωτές ενέργειας.

Αντίθετα, η πρόταση των έξι σημείων που έχει καταθέσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και συγκεκριμένα η εφαρμογή ρυθμιστικών μέτρων όπως η επιβολή πλαφόν σε επίπεδο Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων, η κοινή προμήθεια φυσικού αερίου και άλλες παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στα συμπεράσματα του χθεσινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και υποστηρίζονται από πολλά κράτη - μέλη, έχει σαν σκοπό να επανέλθει η ισορροπία στη χρηματιστηριακή αγορά φυσικού αερίου, αντιμετωπίζοντας ουσιαστικά και στη βάση της την αιτία της κρίσης, δίχως να επωμίζονται επιπλέον βάρη οι κρατικοί προϋπολογισμοί και άρα οι φορολογούμενοι.

Η Κυβέρνηση έχει επίσης δεσμευθεί ότι εφόσον προκύψουν υπερκέρδη από τις εταιρείες παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, αυτά θα φορολογηθούν εκτάκτως με συντελεστή 90%.

«Καλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην πανηγυρίζει και να μην παρασύρεται, υπερθεματίζοντας για προτάσεις που αδυνατεί να αντιληφθεί πώς λειτουργούν και από πού θα χρηματοδοτηθούν», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.



12 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής

 


Δώδεκα δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου, όπως ανέφερε η γενική εισαγγελέας της χώρας Ιρίνα Βενεντίκτοβα σε ανάρτησή της στο Facebook αργά το βράδυ του Σαββάτου. Τουλάχιστον δέκα δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν, συμπλήρωσε.

«Το να λες την αλήθεια στον κόσμο για την επίθεση του Πούτιν είναι θανατηφόρο – 12 δημοσιογράφοι έχουν βρει τον θάνατο, μέχρι στιγμής, σε αυτόν τον πόλεμο», έγραψε.

Σύμφωνα με τη Βενεντίκτοβα, οι δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν από ρωσικά πυρά.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων σημειώνει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τον ακριβή αριθμό των νεκρών δημοσιογράφων στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής τουλάχιστον 56 εκπρόσωποι ΜΜΕ έχουν πέσει θύματα επιθέσεων στην Ουκρανία, μεταξύ αυτών 15 ξένοι υπήκοοι.

Η Βενεντίκτοβα ανέφερε πως οι ξένοι δημοσιογράφοι που έχουν πέσει θύματα επιθέσεων προέρχονται μεταξύ άλλων από τη Βρετανία, την Τσεχία, τη Δανία, την Ελβετία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχουν σκοτωθεί ένας Αμερικανός, ένας Ιρλανδός και μια Ρωσίδα δημοσιογράφος.


protothema.gr



Μόλις το 14% των μη εμβολιασμένων πλήρωσε το πρόστιμο


 

Μόλις το 14% των μη εμβολιασμένων ηλικίας άνω των 60 ετών πλήρωσε το πρόστιμο που τους επιβλήθηκε από την κυβέρνηση για την άρνησή τους να προστατευτούν από τον κορωνοϊό. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), βρέθηκαν συνολικά 317.962 φυσικά πρόσωπα στα οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 50 ευρώ για τον Ιανουάριο (τον Φεβρουάριο το πρόστιμο φθάνει 100 ευρώ). Η επιβολή του μισού προστίμου αφορά ένα δεκαπενθήμερο, δεδομένου ότι η προθεσμία για τον εμβολιασμό έληγε στις 15 Ιανουαρίου.

Από το σύνολο των παραπάνω φυσικών προσώπων, 297.207 ειδοποιήθηκαν μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (ηλεκτρονική κοινοποίηση), ενώ 20.755 ενημερώθηκαν με συστημένη επιστολή. Το πρόστιμο Ιανουαρίου έπρεπε να πληρωθεί μέχρι τις 15/3/2022 και, σύμφωνα με τα στοιχεία της φορολογικής διοίκησης, μόνο 44.000 το πλήρωσαν. Οι υπόλοιποι έχουν ενταχθεί στη λίστα των ληξιπρόθεσμων οφειλετών και ήδη «τρέχουν» προσαυξήσεις. Μάλιστα η φορολογική διοίκηση το επόμενο διάστημα θα κινήσει τις σχετικές διαδικασίες που προβλέπει η νομοθεσία για όλους τους οφειλέτες, δηλαδή κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων έστω και για το ποσό των 50 ευρώ. Τις προσεχείς μέρες λήγει και η προθεσμία για την πληρωμή του προστίμου (μηνός Φεβρουαρίου) για όσους αγνοούν ακόμα τις αποφάσεις και τους νόμους για τον εμβολιασμό.

Στην πράξη επιβολής προστίμου που έλαβαν οι ανεμβολίαστοι αναφέρεται ότι αυτή προσβάλλεται δικαστικά με την άσκηση προσφυγής ενώπιον των τακτικών δικαστηρίων. Σε περίπτωση αμφισβήτησης της επιβολής προστίμου λόγω μη υποχρέωσης εμβολιασμού ή ύπαρξης νόμιμου λόγου απαλλαγής από την υποχρέωση αυτή, παρέχονται οδηγίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση emvolio.gov.gr/prostima αναφορικά με τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να οδηγήσουν σε διαγραφή του.

Πολλοί ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών ζητούν να ακυρωθεί το πρόστιμο που τους έχει επιβληθεί, ενώ την ίδια στιγμή και οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί και ως εκ τούτου έχει γίνει παρακράτηση των αποδοχών τους ζητούν να τους επιστραφεί το ποσό, θεωρώντας ότι η πράξη είναι αντισυνταγματική.

Οι εφορίες θα προχωρήσουν σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, έστω και για το ποσό των 50 ευρώ του Ιανουαρίου.

Αρκετοί από τους ανεμβολίαστους επισκέφθηκαν τις εφορίες τους για να υποβάλουν ενδικοφανή προσφυγή με στόχο να ακυρωθεί το πρόστιμο που τους έχει επιβληθεί, αν και ο νόμος δεν το επιτρέπει. Οι προϊστάμενοι των εφοριών έλαβαν εντολή από την κεντρική διοίκηση να μην παραλαμβάνουν ενδικοφανείς προσφυγές, καθότι δεν το επιτρέπει η σχετική διαδικασία



Χάρκοβο: «Οι Ρώσοι επιτέθηκαν σε πυρηνική εγκατάσταση»

 


Ρωσικές δυνάμεις βάλλουν εναντίον μιας πυρηνικής ερευνητικής εγκατάστασης στην πόλη Χάρκοβο, ανέφερε το ουκρανικό κοινοβούλιο σε ένα τουίτ που ανήρτησε τα ξημερώματα.

«Αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να εκτιμηθεί το εύρος των ζημιών λόγω των εχθροπραξιών που δεν σταματούν στην περιοχή της πυρηνικής εγκατάστασης», λέει η ανάρτηση, που επικαλείται την κρατική ρυθμιστική αρχή επιθεώρησης των πυρηνικών.




Τζο Μπάιντεν: Ο Πούτιν είναι «χασάπης»

 



Ο Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε «χασάπη» τον Βλαντιμίρ Πούτιν, απαντώντας σε δημοσιογράφους αν θεωρεί πως η Ρωσία θα αλλάξει τη στρατηγική της στον πόλεμο, κάτι που ο ίδιος πιστεύει ότι δεν θα γίνει. 

«Δεν είμαι βέβαιος ότι έχουν αλλάξει», απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος, μετά την δήλωση της Μόσχας ότι θα επικεντρωθεί στην πλήρη «απελευθέρωση» της αποσχισθείσας περιοχής του Ντονμπάς.«Είναι απίστευτο, είναι απίστευτο. Δείτε όλα αυτά τα μικρά παιδιά. Θέλουν απλώς να σε αγκαλιάσουν και να σου πουν ευχαριστώ. Σε κάνει τόσο πολύ περήφανο», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος για την επίσκεψή του και τις συνομιλίες που είχε με τους πρόσφυγες.

Ο Τζο Μπάιντεν συμπλήρωσε ότι «κάθε ένα από αυτά τα παιδιά μου είπε να πω μια προσευχή για τον μπαμπά ή τον παππού ή τον αδερφό τους που έχουν μείνει πίσω και μάχονται. Και θυμάμαι πώς είναι όταν έχεις κάποιον σε εμπόλεμη ζώνη. Κάθε πρωί σηκώνεσαι και αναρωτιέσαι. Απλώς αναρωτιέσαι. Και προσεύχεσαι να μην λάβεις αυτό το τηλεφώνημα».