Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Με ψέματα ο Νίκος Παππάς προσπαθεί να απεμπλακεί από τον Πετσίτη



Νέα Δημοκρατία : Ο κ. Παππάς είπε ψέματα ότι αμέσως μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε σχέσεις με την κυβέρνηση ο Πετσίτης.

Σε πανικό ο Νίκος Παππάς, φοβούμενος τις ποινικές συνέπειες απαντώντας στο ραδιόφωνο 247, σε ερωτήσεις για την υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη, είπε: «Πρόκειται για συναλλαγές ιδιωτών. Ας προχωρήσουν οι δικαστικές έρευνες, ας βγει ό,τι είναι να βγει. Η αντιπολίτευση επιδίδεται σε φτηνούς αντιπερισπασμούς. Έχουμε το τεράστιο ζήτημα των θαλασσοδανείων των κομμάτων και το ερώτημα είναι αν θα επιστρέψουν τα λεφτά. Ο Μανώλης Πετσίτης εργάστηκε από τις αρχές του 2016 στον ιδιωτικό τομέα, σε εταιρείες με τις οποίες η κυβέρνηση βρισκόταν σε σύγκρουση και δεν ήταν συνεργάτης μου».



Το Channel 4 με τίτλο This is a coup, του Πολ Μέησον, ο Μανώλης Πετσίτης φαίνεται το βράδυ της 5ης Ιουλίου 2015 του δημοψηφίσματος να είναι δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα και στο Νίκο Παππά.


Δήλωση του αναπληρωτή Εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. κ. Γιάννη Μαστρογεωργίου για την Υπόθεση Πετσίτη

«Κάθε μέρα που περνάει και ένα νέο στοιχείο για τον Μανώλη Πετσίτη έρχεται στη δημοσιότητα. Ο κ. Παππάς είπε ψέματα ότι αμέσως μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε σχέσεις με την κυβέρνηση, καθώς νέο βίντεο τον εμφανίζει στο Μαξίμου δίπλα στον κ. Τσίπρα ακόμη και το βράδυ του δημοψηφίσματος. 

Τα ερωτήματα που θέτουμε πρέπει να απαντηθούν: Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο Πετσίτης στο Μαξίμου, και ποιες είναι οι σκοτεινές σχέσεις που τον συνδέουν με τον Νίκο Παππά, τον Αρτέμη Αρτεμίου και τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη;»


Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Στροφυλιά



Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής, αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ στην περιοχή υπάρχει άπνοια. Δυστυχώς περισσότερα από 2.000 στρέμματα από το παρθένο δάσος της Στροφυλιάς, έχουν γίνει στάχτη.

Στην κατάσβεση επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν και δύο αεροσκάφη καναντέρ. Στο έργο της κατάσβεσης μετέχουν ακόμη μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων.






Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στα Σεπόλια


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε σήμερα στα Σεπόλια. Περπάτησε στον κεντρικό εμπορικό δρόμο, συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής, οι οποίοι του μετέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους. Οι περισσότεροι αναφέρθηκαν στην αυξημένη εγκληματικότητα η οποία πλήττει την τοπική οικονομία και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών. Μέσα σε λίγα τετράγωνα τέσσερις καταστηματάρχες ανέφεραν στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι έχουν πέσει θύματα κλοπών και διαρρήξεων τους τελευταίους μήνες.

Οι καταστηματάρχες της περιοχής, όμως, δεν κινδυνεύουν μόνο από την αύξηση της εγκληματικότητας, αλλά και από τα μεγάλα οικονομικά εμπόδια που καλούνται να υπερβούν. Το παράπονο σύσσωμου του επιχειρηματικού κόσμου  είναι η δυσβάσταχτη φορολογία και οι παράλογα υψηλές ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλουν. Χαρακτηριστικό είναι ότι ιδιοκτήτης καταστήματος ρούχων ανέφερε επί λέξει ότι «με τους φόρους του Τσίπρα δεν έχει νόημα πια να δουλεύεις» ενώ ένας ιδιοκτήτης καφενείου πως «το κράτος έχει γίνει κυριολεκτικά συνέταιρός μας, μόνο στα κέρδη, βέβαια, και όχι στις ζημίες». 



Χαριτωμένη ήταν η συνομιλία με έναν κάτοικο της περιοχής  που είπε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι προέρχεται από την ανανεωτική αριστερά. «Εγώ ήμουν πάντα οπαδός του Κύρκου», τού είπε. «Πιστεύεις ότι ο Κύρκος θα ήταν ικανοποιημένος με τον κ. Τσίπρα», τον ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης;  «Θα αστειεύεσαι βέβαια, σε καμία περίπτωση», του απάντησε και αιφνιδίασε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας προσθέτοντας ότι «θα σε ψηφίσω, αλλά κοίταξε και εσύ, μη μας διαψεύσεις».

Άλλος πολίτης του είπε πως «από τότε που έγινες Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υπάρχει διαρκής βελτίωση στο κόμμα». Ενώ ένας άλλος του ζήτησε να κάνει πιο δυναμική αντιπολίτευση. «Θέλουμε να κάνεις πιο σκληρή αντιπολίτευση στον Τσίπρα, γιατί αυτοί δεν καταλαβαίνουν από ευγένεια», του είπε χαρακτηριστικά.



Σε συζήτηση που είχε σε καφενείο με συνταξιούχους, τού μετέφεραν τα παράπονα τους για τον ΕΝΦΙΑ. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε τη δέσμευση του να μειώσει άμεσα τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

Επισκεπτόμενος ψητοπωλείο των Σεπολίων και μιλώντας με τον ιδιοκτήτη, του είπε ότι η Νέα Δημοκρατία θα μειώσει τον Φ.Π.Α. στην εστίαση στο 13%, αλλά αναμένει και από τους επαγγελματίες του κλάδου να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους.

Τέλος, επισκεπτόμενος τη διαβόητη σιδηροδρομική διάβαση στη συμβολή των οδών Σεπολίων και Κων/πόλεως, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από πρώτο χέρι την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου σημείου στο οποίο πολύ συχνά γίνονται ατυχήματα. Ακόμη και ο φύλακας της συγκεκριμένης διάβασης ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δεσμευθεί για την υπογειοποίηση του τρένου στο συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να μπορούν οι κάτοικοι και τα αυτοκίνητα να διασχίζουν με ασφάλεια τη διάβαση, αλλά και να αναβαθμιστεί αισθητικά η περιοχή.


Μετά το πέρας της επίσκεψης του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εδώ, στα Σεπόλια, στο κέντρο της Αθήνας, συνυπάρχει δυστυχώς η φυσική ανασφάλεια με την οικονομική ανασφάλεια. Μια όμορφη παραδοσιακή συνοικία των Αθηνών, οδηγείται στην φτώχεια και την εγκατάλειψη. Το μήνυμα το οποίο άκουσα και σήμερα, εδώ, απ’ τις γειτονιές της Αθήνας είναι ένα: Δεν αντέχουμε άλλο! Την επόμενη ημέρα, η Νέα Δημοκρατία θα εξασφαλίσει ασφάλεια στις γειτονιές της Αθήνας και ανάπτυξη μέσα από τη μείωση των φόρων που θα ξαναδώσει ανάσα στη μικρή και τη μεσαία επιχειρηματικότητα. Και, εδώ, στα Σεπόλια, αξίζουμε καλύτερα και μπορούμε καλύτερα».




Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στο οικισμό Ρομά στην Θήβα! 11 συλλήψεις



Ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε Τρίτη 02 Απριλίου 2019 το πρωί στον Οικισμό του Πυρίου Θηβών, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, συνεπικουρούμενοι από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Φθιώτιδας, Εύβοιας και Φωκίδας.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης, επετεύχθη η εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστείας, κλοπών και αποπειρών κλοπών, κυρίως στην αερογέφυρα του Πυρίου και πλησίον του Οικισμού, καθώς και σε περιοχές της Θήβας και των Βαγίων Βοιωτίας.

Η εξάρθρωση της σπείρας είναι αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης έρευνας και κατάλληλης αξιολόγησης - αξιοποίησης στοιχείων, που είχαν συλλεχθεί με μεθοδικότητα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν επτά μέλη της εγκληματικής ομάδας και συγκεκριμένα πέντε ημεδαποί, ηλικίας 32, 37, 18, 15 και 14 ετών, καθώς και δύο ημεδαπές, ηλικίας 41 και 30 ετών (μητέρες των ανήλικων μελών της σπείρας).

Σε βάρος τους, καθώς επίσης και σε δύο ακόμη ημεδαπούς συνεργούς τους (47χρονη και 15χρονος), που ταυτοποιήθηκαν, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κατά περίπτωση για διάπραξη ληστείας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών και παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

Αναλυτικότερα, από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, το χρονικό διάστημα από 05-07-2018 έως και 01-04-2019, ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στη διάπραξη συνολικά:

ληστείας, με την απειλή μαχαιριού, 01-04-2019 νωρίς το πρωί σε βάρος υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων στα Βάγια Βοιωτίας,
23 κλοπών, εκ των οποίων 21 από οχήματα, 1 από οικία και 1 από συνεργείο αυτοκινήτων,
3 αποπειρών κλοπών, από πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς και
διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς σε διερχόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με την ρίψη πετρών και άλλων αντικειμένων.
Σύμφωνα με την έρευνα, θύματα των περισσότερων κλοπών αποτελούν κυρίως οδηγοί διερχόμενων και προσωρινά σταθμευμένων οχημάτων, ενώ η λεία που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας από την παράνομη και εξακολουθητική δράσης τους, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα), κοσμήματα και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 12.500 ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 32χρονου εκκρεμούσαν δύο Εντάλματα σύλληψης και ένα Ένταλμα προσωρινής κράτησης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θηβών, για ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, καθώς και Απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λαμίας, με ποινή κάθειρξης 19 ετών και 1 μηνός, για ληστεία, αντίσταση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Επίσης, σε βάρος της 30χρονης εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θηβών, για ληστεία.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, ελέγχθηκαν 97 άτομα και 3 οχήματα, διενεργήθηκαν 7 έρευνες σε οικίες, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, προσήχθησαν 34 άτομα και συνελήφθησαν επιπλέον 4 άτομα και συγκεκριμένα:

2 ημεδαποί, ηλικίας 47 και 34 ετών, για ρευματοκλοπή ,
21χρονος ημεδαπός, σε βάρος το οποίου εκκρεμούσαν 2 καταδικαστικές Αποφάσεις, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αντίστοιχα, καθώς και 39χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν Ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θηβών, για ληστεία και καταδικαστική Απόφαση, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας .
Γίνεται μνεία ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κλήθηκε συνεργείο της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., το οποίο προέβη σε διακοπή παράνομης ηλεκτροδότησης, η οποία κατέληγε στο εσωτερικό του οικισμού.
Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.




Μας βάζει "χέρι" ο Μπερίσα για τις Συριζαίικες φυλακές που σφάζονται μεταξύ τους Αλβανοί μαφιόζοι




Φτάσαμε στο σημείο ο ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, να διαμαρτύρεται για τριτοκοσμικές συνθήκες στις φυλακές με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και να τις χαρακτηρίζει «Σφαγείο για τους Αλβανούς», ζητώντας την παρέμβαση των διεθνών οργανισμών για τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και των οργάνων και θεσμών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα χαρακτηρίζει «Μεσαιωνικές και απάνθρωπες συνθήκες» στις φυλακές.

Η ανάρτηση ενός πολιτικού τριτοκοσμικής χώρας όπως η Αλβανία δίνει τον τίτλο: «Οι φυλακές της Ελλάδας σφαγείο για τους Αλβανούς» και ξεφτιλίζει της Ελλάδα. Χαρακτηρίζει αποτρόπαια τη δολοφονία που καταγράφεται στο βίντεο, τονίζοντας πως αποτελεί απόδειξη της μεσαιωνικής και απάνθρωπης κατάστασης που επικρατεί για τους Αλβανούς στις φυλακές μιας χώρας-μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, καλεί τους διεθνείς οργανισμούς για τα ανθρώπινα δικαιώματα (μεταξύ άλλων, την Επιτροπή Ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της Ευρώπης και τη Διεθνή Αμνηστία) να πράξουν το ίδιο για «αυτό το μακάβριο έγκλημα και να καταστήσουν τις ελληνικές αρχές υπεύθυνες για τη σειρά δολοφονιών, σφαγών και απάνθρωπων βασανιστηρίων που υπόκειται οι Αλβανοί στις φυλακές της Ελλάδας».






«Μπλόκο» των Συριζαίων του ΚΑΣ σε επενδύσεις 600 εκατ. της Cosco στον Πειραιά



Αυτά τα τέσσερα μαύρα χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τους τελευταίους μήνες ΣΥΡΙΖΑ με στήριξη συνεργαζόμενων ευεργετημένων από τον Τσίπρα βουλευτών, καμία επένδυση δεν ήταν εφικτή να γίνει στην χώρα γιατί απλά οι Συριζαίοι βγάζουν φλύκταινες και μόνο στο άκουσμα πρόοδος, αριστεία, επένδυση προκοπή!!! 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον ΣΚΑΙ στον αέρα βρίσκονται οι επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που ήθελε να υλοποιήσει ο ΟΛΠ στο λιμάνι του Πειραιά μετά τη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, να κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος τα δύο τρίτα της πόλης.

Στη θυελλώδη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε αργά εχθές το βράδυ και στην οποία υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ της Γενικής Γραμματέως του Πολιτισμού και Αθλητισμού  Μαρίας Βλαζάκη και των εκπροσώπων του ΟΛΠ, αποφασίστηκε να κυρηχθούν ως αρχαιολογικοί χώροι το 1ο, 2ο και μικρό τμήμα του 3ου δημοτικού διαμερίσματος του Πειραιά. Σε ότι αφορά το υπόλοιπο τμήμα της πόλης αυτό αναμένεται να εξεταστεί σε μεταγενέστερη συνεδρίαση του ΚΑΣ.

Τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τον μεγάλο κατασκευαστικό όγκο των έργων που προβλέπονται στο επενδυτικό σχέδιο του ΟΛΠ, το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του οποίου, ελέγχει ο κινεζικός κολοσσός Cosco Shipping. Οι εκπρόσωποι του ΟΛΠ συγκρούστηκαν με την κυρία Βλαζάκη και για το θέμα της μετατροπής σε Μουσείο Εναελίων Αρχαιοτήτων παλαιάς αποθήκης σιτηρών, κοντά στην πύλη E2. Σύμφωνα με  πληροφορίες, το ΚΑΣ πρότεινε να χρηματοδοτήσει ο ΟΛΠ με ποσό που ανέρχεται σε περίπου 70 εκατ. ευρώ τη μετατροπή της αποθήκης σε Μουσείο. Οι εκπρόσωποι του ΟΛΠ υποστήριξαν πως αυτό δεν προβλέπεται στη σύμβαση παραχώρησης ενώ στην πρόταση του Συμβουλίου να επιστρέψουν το κτίριο στο ελληνικό Δημόσιο απάντησαν πως είναι διατεθειμένοι να το πράξουν, εφόσον τροποιηθεί η σύμβαση παραχώρησης και το τίμημα που προβλέπεται σε αυτήν.

Εντάσεις προέκυψαν και για την πρόταση του ΟΛΠ που αφορά στην κατασκευή εξάστερου ξενοδοχείου στην περιοχή Πόρτο Λεόνε. Εκεί, το Συμβούλιο ζήτησε να μειωθεί το ύψος το οποίο θα είναι 4 όροφοι αλλά και ο όγκος, ο οποίος θα ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες τ.μ.Το ΚΑΣ συντάχθηκε με τη γνωμοδότηση της επιτροπής σχεδιασμού και ανάπτυξης Λιμένων σε ότι αφορά εμπρικό κέντρο που θέλει να κατασκευάσει ο ΟΛΠ  στο Teminal κρουαζιέρας ενώ ζήτησε να κλείσουν τα ναυπηγεία στην Κυνοσούρα και στην Σαλαμίνα, δεδομένου πως λειτουργούν σε κυρηγμένους αρχαιολογικούς χώρους.Οι εκπρόσωποι του ΟΛΠ απάντησαν πως για τα δύο ναυπηγεία, ο Οργανισμός - όταν ήταν ακόμνη υπό κρατικό έλεγχο - είχε συνάψει συμβάσεις οι οποίες λήγουν το 2052.

Οι εξελίξεις αυτές έχουν δημιουργήσει έντονο προβληματισμό στα στελέχη του ΟΛΠ αλλά και στο βασικό μέτοχο του οργανισμού, την Κινεζική COSCO.




Ένστολος αστυνομικός απειλούσε με το όπλο του περαστικούς και συναδέλφους του



Ο αστυνομικός είχε εξαφανιστεί με ένα περιπολικό για αρκετές ώρες όταν και εντοπίστηκε πίσω από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής κρατώντας το όπλο του.

Με το υπηρεσιακό του πιστόλι απειλούσε τους περαστικούς, αλλά και τους συναδέλφους του όταν τον πλησίασαν και του ζήτησαν να παραδοθεί.

Τελικά, ο 27χρονος αστυνομικός, που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, κατέβασε το όπλο του και παραδόθηκε.


Νέα Δημοκρατία : Η επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών έχει ήδη κριθεί στη συνείδηση των Ελλήνων



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα

«Η επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών έχει ήδη κριθεί στη συνείδηση των Ελλήνων. Αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει οποιαδήποτε επικοινωνιακή απόπειρα εξωραϊσμού της από τον κ. Τσίπρα. Θα το συνειδητοποιήσει, άλλωστε, σε μόλις 54 μέρες από σήμερα, στις κάλπες της 26ης Μαΐου ή και νωρίτερα, αν προκαλέσει εθνικές εκλογές».


Κράξιμο σε Βούτση από πολίτη για τη συμφωνία των Πρεσπών



Την διαμαρτυρία της για την Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε μια πολίτης στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης.

Όλοι εσείς που ψηφίσατε τη προδοσία των Πρεσπών θα πληρώσετε", φώναξε η γυναίκα προς τον πρόεδρο της Βουλής, λίγο πριν την απομακρύνουν αστυνομικοί που βρίσκονταν στην αίθουσα.

Την ίδια ώρα πολίτες που διαμαρτύρονται για την Μακεδονία έχουν συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης και αποδοκιμάζουν όσους έρχονται στην εκδήλωση.

Να σημειωθεί ότι σε λίγη ώρα είναι προγραμματισμένη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με τίτλο «Συνταγματική αναθεώρηση: Ενίσχυση της Δημοκρατίας» και ομιλητές τον Νίκο Βούτση και τον Νίκο Παρασκευόπουλο.



Πηγή : thestival.gr



Σοκάρουν οι συνομιλίες των κακοποιών για να δολοφονήσουν Βορίδη-Φλώρο



Σχέδιο επίθεσης στον Μάκη Βορίδη και τον κατηγορούμενο για την υπόθεση Energa Αριστείδη Φλώρο, έφερε στο "φώς" ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Ο αρχηγός του κυκλώματος είχε ζητήσει από την 45χρονη δικηγόρο που έχει προφυλακιστεί για ανάμειξη με την μαφία να του προμηθεύσει δύο στυλό, τα οποία θα χρησιμοποιούσε ώστε να βάλει λάμες στην αίθουσα του Εφετείου και να δολοφονήσει Βορίδη - Φλώρο.

Στην συνέχεια οι δράστες θα επιχειρούσαν να αποδράσουν, με σχέδιο που τους είχε βοηθήσει να καταστρώσουν η συλληφθείσα δικηγόρος.

Στον διάλογο, προετοιμαζόταν το χτύπημα με τα αυτοσχέδια μαχαίρια, ο αρχηγός της μαφίας ρωτά τον υπαρχηγό εάν θα είναι έτοιμα τα όπλα, λέγοντας πώς θα σκοτώσουν Βορίδη και Φλώρο: «Με μιας θα πάμε και οι δύο ‘μπουμ, μπουμ, μπουμ’ στον λαιμό».






Στάση εργασίας σήμερα στα τρόλεϊ




Σε στάση εργασίας προχωρούν σήμερα, Τετάρτη 3 Απριλίου οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ. Συγκεκριμένα, τα οχήματα ακινητοποιούνται από τις 10.30 έως τις 17.00.

Οι συρμοί θα αποσύρονται από τις 9.30 το πρωί, ενώ η κυκλοφορία δεν αναμένεται να αποκατασταθεί πλήρως πριν από τις 6 το απόγευμα.


Ο Τσίπρας σίγουρα γράφει ιστορία αλλά στις μαύρες σελίδες στην ιστορία της Ελλάδας! Αποκάλεσε το αεροδρόμιο Μακεδονία απλά Μίκρα




Πρώτη επίσκεψη του ΤΣΙΠΡΑ στα Σκόπια και αποκάλεσε το Αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Θεσσαλονίκης... ΜΙΚΡΑ!

Ιδιαίτερο προβληματισμό στην Ελλάδα προκαλεί η αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο «αεροδρόμιο της Μίκρας» που χρησιμοποίησε για να προσδιορίσει το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον ομόλογό του των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.  

Είναι σίγουρο ότι ο Τσίπρας έκανε αυτή την κίνηση εσκεμμένα και δεν ανέφερε το όνομα του διεθνούς αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης με το όνομά του, δηλαδή «Μακεδονία». 

Πώς να μην χαίρεται ο Ζόραν Ζάεφ και οι Σκοπιανοί όταν πήραν τα πάντα από την Ελλάδα χρησιμοποιώντας έναν ανίκανο να αντιληφθεί τις συνέπειες των πράξεων του ακατάλληλο πρωθυπουργό.

Η συνάντηση Ζάεφ - Τσίπρα στα Σκόπια χαρακτηρίστηκε από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ως «ιστορική», εκτιμώντας ότι σηματοδοτεί τον τερματισμό της πολυετούς αντιπαράθεσης των δύο χωρών για το θέμα του ονοματολογικού, και όντως γράφετε ιστορία για την Ελλάδα αλλά στις μαύρες σελίδες.



Ο Ζόραν Ζάεφ στο Twitter ανέβασε και μια άθλια σέλφι φωτογραφία με τον Τσίπρα, πριν την είσοδό τους στο κυβερνητικό κτήριο. γράφοντας «Ο πρώτος αρχηγός ελληνικής κυβέρνησης που επισκέπτεται τη Βόρεια Μακεδονία. Πραγματικά μια ιστορική ημέρα». 

«Σήμερα εδώ προσπαθούμε να γράψουμε ένα νέο αφήγημα για τα Βαλκάνια, για την ιστορία. Προσπαθούμε να οικοδομήσουμε ένα αφήγημα συνεργασίας, αλληλοκατανόησης και συνανάπτυξης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, προσπαθώντας να περάσει το ξεπούλημα ως επιτυχία. Είπε μάλιστα ο Τσίπρας «η επιτυχία της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν είναι μόνο επιτυχία για την Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία αλλά και για τα Βαλκάνια».

Η αθλιότητα Τσίπρα που αποκαλεί το αεροδρόμιο Μακεδονία σε Μίκρα :