Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Πανηγυρίζει ο αναρχοτραμπούκος επειδή διέγραψαν την Λινού που τόλμησε να κλάψει και να τον διαγράψουν

 



Ο Παύλος Πολάκης είναι το χειρότερο είδους ακροαριστερού που κυκλοφορεί μέσα στο κοινοβούλιο και χαρακατηρίζεται από φαιδρότητα, ανηθικότητα, και προκλητικότητα.

Μετά την διαγραφή της Λινού, ο ακροαριστερός τραμπούκος πανηγυρίζει, γιατί κατάφερε αφού το είχε βάλει στόχο, να διώξει αυτή που τόλμησε να κλάψει επειδή ο Πολάκης είναι φαιδρός και επιτέθηκε χυδαία σε μια υπάλληλο που δουλεύει στον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο αναρχοτραμπούκος πανηγυρίζει για την εξέλιξη, γράφοντας ότι αποτελεί «δικαίωση», αλλά και «μάθημα σε «αυτούς που νόμιζαν πως βρήκαν την ευκαιρία να ξεμπερδέψουν μαζί μου» , και είναι ξεκάθαρες οι προθέσεις του και ότι η Λινού ήταν ο στόχος του επειδή τόλμησε να κλάψει.

Η ανάρτηση Πολάκη

Τι να πω τώρα….

ΑΠΛΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ!!

(και μάθημα σε αυτούς που νόμισαν πως βρήκαν την ευκαιρία να ξεμπερδέψουν μαζί μου … εντός και εκτός..)

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΒΑΘΕΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ !!

ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ!!



Άνδρας προσπάθησε να βιάσει 20χρονη σε παραλία και τον πλάκωσε στα χαστούκια ο φίλος της


 

Σοκαρισμένη είναι μια 20χρονη κοπέλα από τα όσα έζησε σε παραλία της Σαλαμίνας.

Συγκεκριμένα το κορίτσι είχε πάει το μεσημέρι της Δευτέρας σε ερημική παραλία της Σαλαμίνας. Εκεί την προσέγγισε ένας άνδρας και με την απειλή βίας προσπάθησε να τη βιάσει. Έντρομη η κοπέλα, προσπάθησε να διαφύγει και έτρεξε προς τη θάλασσα. Ο δράστης την ακολούθησε μέσα στη θάλασσα και προσπάθησε να την ακινητοποιήσει, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από φιλικό πρόσωπο της 20χρονης κοπέλας. Όπως φαίνεται και σε βίντεο το οποίο έχει αναρτηθεί στα social media, θύτης και θύμα είναι μέσα στο νερό και ο νεαρός που έχει αντιληφθεί το περιστατικό προσπαθεί να σώσει την κοπέλα.

Στο βίντεο ακούγεται να λέει στην κοπέλα, να βγει έξω και στη συνέχεια απευθύνεται στο δράστη, ο οποίος προσποιείται λέγοντας ότι μπερδεύτηκε.

Στην συνέχεια βγήκε από την θάλασσα και ο άνδρας που ήταν έξω τον ρωτούσε αν απειλούσε την κοπέλα να την βιάσει. «Μου είπαν ότι είναι μια άλλη, αλήθεια σου λέω», του απάντησε. Όπως είπε το 20χρονο κορίτσι, ο δράστης την απείλησε ότι έχει μαχαίρι και ότι θέλει να τη βιάσει, διαφορετικά θα την μαχαιρώσει. Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία η οποία συνέλαβε τον δράστη ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.




Απειλές και χειροδικία από τον φίλο της 20χρονης στον επίδοξο βιαστή, που αγανάκτησε.

Απειλές και χειροδικία περίμεναν τον επίδοξο βιαστή στην Σαλαμίνα ο οποίος προσπάθησε να επιτεθεί σε μια 20χρονη κοπέλα, η οποία σώθηκε όταν τελικά ένας φίλος της εντόπισε το εν εξελίξει περιστατικό.

Ο 35χρονος άνδρας αντιμετώπισε την οργή του νεαρού φίλου της κοπέλας ο οποίος αφότου βγήκε η κοπέλα από την παραλία τον περίμενε και στην συνέχεια του επιτέθηκε τόσο λεκτικά όσο και σωματικά στην ακτή, κάνοντας τον να ομολογήσει την πράξη του.

Ο νεαρός ο οποίος βιντεοσκοπεί τα όσα συμβαίνουν, ρωτάει την κοπέλα τι ακριβώς συνέβη και αυτή του αποκρίνεται πως «έχει μαχαίρι και θέλει να με βιάσει. Και αν δεν με βιάσει θα με μαχαιρώσει». Ο επίδοξος βιαστής προσπαθεί να απολογηθεί λέγοντας πως μπερδεύτηκε και πως ήθελε να βρει μία άλλη γυναίκα, μία πρώην του.








Πυρά Βορίδη για τον καταδικασμένο Παππά: Αντί να αποπεμφθεί, εξελέγη αρχηγός ΚΟ

 


Σφοδρή επίθεση από τον Μάκη Βορίδη κατά του νεοεκλεγέντα προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ καταδικασμένου από το Ειδικό Δικαστήριο Νίκο Παππά, μετά τη χθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση. 

Όπως είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, με τις ευλογίες και του νέου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξελέγη την Τρίτη επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο μοναδικός βουλευτής που «έχει καταδικασθεί για παράβαση καθήκοντος», για απόπειρα χειραγώγησης των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης.

«Ο άνθρωπος αυτός όχι απλά δεν έχει αποπεμφθεί, αλλά είναι αρχηγός της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Και οι άνθρωποι αυτοί μιλούν για πρόβλημα στο Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα», σχολίασε ο Μάκης Βορίδης.





Έκαναν την χάρη στο αναρχοτραμπούκο Πολάκη και διέγραψαν την Αθηνά Λινού

 


Διαγράφεται η Αθηνά Λινού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με όσα αναφέρουν πληροφορίες. Οι ίδιες πληροφορίες τονίζουν ότι ζητήθηκε από την Αθηνά Λινού να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα της για λόγους διαφάνειας, κάτι που δεν φαίνεται να προτίθεται να πράξει.

Ο τυχοδιώκτης Στέφανος Πολάκης, φανερά στριμωγμένος κάνει το χατήρι στον ακροαριστερό τραμπούκο, μήπως τυχόν και δεν τον αμφισβητήσει και δεν κατέβει για υποψήφιος αρχηγός.

Eίχαν προηγηθεί καταγγελίες του Παύλου Πολάκη για αδιαφανείς διαδικασίες στη χρηματοδότηση του ινστιτούτου Prolepsis που διατηρεί η βουλευτής. Οι 459 σελίδες που παρέδωσε η Αθηνά Λινού με τα οικονομικά στοιχεία του Ινστιτούτου φαίνεται ότι δεν κρίθηκαν επαρκείς και έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, αποφασίστηκε γιατί έτσι συμφέρει τον Κασσελάκη η αποπομπή της. Τις επόμενες ώρες αναμένονται σχετικές επίσημες ανακοινώσεις, στις οποίες θα επισημαίνεται ότι η διαγραφή γίνεται για λόγους διαφάνειας.

Σημειώνεται ότι η Αθηνά Λινού έστειλε χθες εξώδικο στον Παύλο Πολάκη ζητώντας να «ανακαλέσει και να απαλείψει από το διαδίκτυο όλες τις ψευδείς, συκοφαντικές και ιδιοτελείς αναφορές του προς το άτομό της και την Prolepsis», με τον ανεξάρτητο βουλευτή να απαντάει ότι δεν κάνει βήμα πίσω.

Η Αθηνά Λινού, πάντως, χθες δεν ψήφισε την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη ο Νίκος Παππάς να αναλάβει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.



Ένας 14χρονος συνελήφθη για τη φωτιά στο δημοτικό σχολείο στο Νέο Σούλι Σερρών

 



Ένας 14χρονος συνελήφθη για τη φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής σε δημοτικό σχολείο στο Νέο Σούλι Σερρών, από την οποία προκλήθηκαν ζημιές στην κεραμοσκεπή του κτιρίου, που ήταν καινούργιο κτίριο.

Σε βάρος του ανήλικου σχηματίστηκε δικογραφία από το αστυνομικό τμήμα Εμμανουήλ Παπά, για το αδίκημα του εμπρησμού. 

Εκτός από τον 14χρονο συνελήφθησαν και οι γονείς του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Τον 14χρονο πρόδωσαν συμμαθητές του που τον είδαν να βάζει φωτιά πίσω από το κτίριο του σχολείου.



Από αποτυχία σε αποτυχία ο Τσιτσιπάς : «Δεν μοιάζω σε τίποτα με τον παίκτη που ήμουν πριν»


 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς για δεύτερη φορά τα τρία τελευταία τελευταία χρόνια γνωρίζει τον αποκλεισμό από το 1ο γύρο στο US Open. 

Η ήττα από τον Θανάση Κοκκινάκη με 3-1 σετ, ίσως να αποτελεί τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Ελληνα παίκτη, που μετράει πλέον αποτυχίες και κατρακυλάει στην λίστα με τους κορυφαίους τενίστες.

Μετά τον αγώνα στις δηλώσεις του μπροστά σε όλους κι όλους μόλις τέσσερις δημοσιογράφους, ο Τσιτσιπάς έκανε την αυτοκριτική του, αναγνωρίζοντας ότι βρίσκεται σε ένα σημείο κρίσης στην καριέρα του.

Συγκεκριμένα είπε: «Δεν μοιάζω σε τίποτα σε σύγκριση με τον παίκτη που ήμουν πριν. Θυμάμαι τον εαυτό μου όταν ήμουν νεότερος να παίζω με αδρεναλίνη, ένιωθα η ζωή μου να εξαρτάται από τον αγώνα. Και αυτό νομίζω έχει ξεθωριάσει, ας πούμε ότι το επίπεδο συνέπειάς μου δεν ήταν τόσο μεγάλο. Θυμάμαι ότι η συγκέντρωσή μου ήταν στο υψηλότερο σημείο της, στο αποκορύφωμά της τότε και αυτό είναι κάτι που ένιωθα ότι είχε χάσει λίγο. Ξέρω ότι ακούγεται περίεργο, αλλά νιώθω ότι χρειάζομαι να βρω ξανά την πείνα που είχα τότε και δεν είμαι άνθρωπος που νιώθει καλά ή που συμβιβάζεται με κανονικά πράγματα. Όμως, θέλω να το επαναφέρω, γιατί τότε ένιωθα μεγάλη χαρά με το τένις. Πραγματικά δεν ξέρω γιατί έχω αυτή την πτώση τους τελευταίους δύο μήνες. Θα το θεωρούσα ακόμη και ένα με δύο χρόνια, που νιώθω έτσι. Υποθέτω ότι μπόρεσα να το κρύψω κάπως το προηγούμενο διάστημα».



Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το επεισόδιο σε γάμο στον Πύργο

 


Ανακοίνωση σχετικά με το επεισόδιο που έγινε σε γάμο στον Πύργο και τη χειροδικία από τον γαμπρό σε βάρος της νύφης εξέδωσε η ΕΛΑΣ. Ακουλουθεί η ανακοίνωση:

Σχετικά με τα αναφερόμενα σε απογευματινή τηλεοπτική εκπομπή, τα οποία αφορούσαν επεισόδιο κατά τη διάρκεια γάμου στον Πύργο Ηλείας και το οποίο αναπαράγεται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Η αστυνομία ενημερώθηκε τηλεφωνικά για επεισόδιο μεταξύ παρευρισκομένων κατά τη διάρκεια της προαναφερόμενης κοινωνικής εκδήλωσης σε περιοχή του Πύργου Ηλείας.

Άμεσα αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετέβησαν στο σημείο προκειμένου να επιληφθούν του συμβάντος και να διερευνήσουν το περιστατικό, ωστόσο, κατά την άφιξή τους, κανένας από τους παρευρισκόμενους δεν κατήγγειλε περιστατικό βίας ή κάποιο άλλο αδίκημα.

Οι αστυνομικοί παρέμειναν στο σημείο και με τη λήξη της εκδήλωσης οδήγησαν το ζεύγος στην τοπική αστυνομική Αρχή.

Ακολούθησε επικοινωνία με τον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος παρήγγειλε τη συλλογή προανακριτικού υλικού από το αρμόδιο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας.

Το σχετικό υλικό υποβλήθηκε στην Εισαγγελική Αρχή προκειμένου να διακριβωθεί το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινης πράξης.

Η αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας αποτελεί προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία. Στο πλαίσιο αυτό, κάθε περιστατικό αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα, ώστε να διασφαλίζεται η προστασία των θυμάτων.

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία του Πύργου μετά το περιστατικό που σημειώθηκε σε γάμο της περιοχής, και δημιούργησε ο βίαιος γαμπρός που το έχει ξανά κάνει.

Μετά το περιστατικό, κατά το οποίο ο γαμπρός φέρεται να χειροδίκησε εναντίον της νύφης, επειδή εκείνη τον πάτησε τη στιγμή που ακούστηκε το «η δε γυνή ίνα φοβήται τον άνδρα», η νύφη προέβη σε δηλώσεις χθες θέλοντας να ρίξει τους τόνους, λέγοντας ότι ο γαμπρός δεν τη χαστούκισε, αλλά ότι την έσπρωξε. «Ουδέποτε με χτύπησε στο πρόσωπο. Ο γαμπρός όταν του πάτησα το πόδι, έβγαλε τα στέφανα, με έσπρωξε στον ώμο και βγήκε από τον Ιερό Ναό. Μετά από λίγο το μυστήριο συνεχίστηκε κανονικά» είπε η ίδια στο patrisnews.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Mega ο συγκεκριμένος άνδρας φέρεται να έχει βίαιο παρελθόν. Μάλιστα, το 2020 η γυναίκα είχε μηνύσει τον σύζυγό της και τον αδερφό του για εξύβριση, απειλή και σωματική βλάβη. Είχε οριστεί μάλιστα δικάσιμος αλλά έπαιρνε αναβολές. Τελικά η μήνυση αποσύρθηκε.

Παράλληλα, για όσα έγιναν στον γάμο μίλησε η μητέρα της νύφης στο Mega: «Τον πάτησε στον γάμο και γύρισε και της έδωσε μια σφαλιάρα, έπεσε κάτω αυτή ξερή, λιπόθυμη και αυτός πήγε να φύγει. Ο πατέρας του η μάνα του ήταν αμέτοχοι όλοι. Καλούμε την αστυνομία, έρχεται η αστυνομία ‘δεν μπορώ να επέμβω’, αν τη σκότωνε, δεν θα μπορούσε να επέμβει η αστυνομία;» τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Ήμουν μέσα, απέναντί του που τη χαστούκισε και με κοίταγε κιόλας. Μπήκε να συνεχίσει τον γάμο, της λέω: "θα κάνεις αυτό το πράγμα;" και μου λέει: "ναι" και μπήκε μόνη της, με κλειστές τις πόρτες και ήρθε η αστυνομία και μου λένε είναι ενήλικη αφήστε τη».

«Να μου τη φέρουνε πεθαμένη θα τους διαλύσω» ξεσπά.

Όπως είπε ο γαμπρός «ούτε γραβάτα δε φόραγε, ήταν έτοιμος για ξύλο. Δεν ήθελε να κάνει τον γάμο την παραμονή το βράδυ. Γιατί εγώ είμαι παντρεμένη δεύτερη φορά, έχω δεύτερο άντρα, να μην παρουσιαστεί ο άντρας μου πουθενά στη φωτογραφία, γιατί του χρόνου λένε μπορεί να έχω άλλον… Είμαι ακόμα νοσοκομείο, γιατί χθες το βράδυ πήγα στο νοσοκομείο με ενέσεις ήμουνα και με χάπια για να μπορώ να στέκομαι όρθια».




Σμύρνη: Πατέρας πυροβόλησε τα τέσσερα παιδιά του και σκότωσε τα τρία

 



Αποτρόπαιο έγκλημα σημειώθηκε στη Σμύρνη εχθές Τρίτη 27/8, όπου ένας πατέρας πυροβόλησε και σκότωσε τα τρία από τα τέσσερα παιδιά του, ενώ τραυμάτισε το τέταρτο, πριν προσπαθήσει να βάλει τέλος στην ζωή του.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο 45χρονος Βεσίμ Σιμσέκ, κάτοικος της περιοχής Αλτιντάγ στον Μπουρνόβα πήγε τα παιδιά του σε ένα χωράφι κοντά στη τοποθεσία Τσινάρ, και τα πυροβόλησε. Ο πατέρας επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του με το ίδιο όπλο αλλά δεν τα κατάφερε.

Οι αρχές που έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι τα παιδιά Τζεϊλίν (2), Τζεμρέ (4) και Νιρά Σιμσέκ (14) είχαν χάσει τη ζωή τους επιτόπου. Η τραυματισμένη Χιρά Νουρ (11) και ο πατέρας μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Ο Βεσίμ Σιμσέκ, ο εργαζόταν στις κατασκευές και ήταν σε διαδικασία διαζυγίου με τη σύζυγό του.



Σύμφωνα με αναφορές, η 2χρονη Τζεϊλίν βρέθηκε νεκρή με την πιπίλα στο στόμα της. Οι συγγενείς της οικογένειας Σιμσέκ και κάτοικοι της περιοχής μετέφεραν τα σώματα των παιδιών για περίπου 2 χιλιόμετρα με τα χέρια, καθώς το ασθενοφόρο δεν μπορούσε να προσεγγίσει λόγω του δύσβατου εδάφους. Οι σοροί μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο του Ινστιτούτου Ιατροδικαστικής της Σμύρνης.

Ο Μουσταφά Καρατάς, συγγενής των θυμάτων, δήλωσε: «Η σύζυγός του κατέθεσε αίτηση διαζυγίου πριν από 2,5 μήνες. Ήταν σε κατάθλιψη. Στην τελευταία του συνομιλία με τη σύζυγό του, της είπε, ‘Θα ακούσεις για ένα μεγάλο γεγονός.’ Είμαστε πολύ λυπημένοι».



Επικίνδυνη νύχτα στον Νέο Κόσμο : Δύο ληστείες το βράδυ από συμμορία μοτοσικλετιστών με τρεις τραυματίες

 


Δύο ληστείες, από συμμορία κακοποιών που επέβαιναν σε μηχανές, σημειώθηκαν τα ξημερώματα, στην περιοχή του Νέου Κόσμου, ενώ τρία από τα θύματα των κακοποιών διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η πρώτη ληστεία διαπράχθηκε, λίγα λεπτά μετά τη 01:00, σε κεντρικό δρόμο και στη διασταύρωση των οδών Ηλία Ηλιού και Φραντζή, όπου περίπου είκοσι κακοποιοί επιτέθηκαν σε δύο διερχόμενους πολίτες και αφού τους χτύπησαν, απέσπασαν το πορτοφόλι τους και το κινητό τηλέφωνό τους. 

Αμέσως μετά οι κακοποιοί εξαφανίστηκαν, ενώ τα δύο θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

Μισή ώρα αργότερα, στη συμβολή των οδών Ειρήνης και Βεργίνας, δέκα κακοποιοί που, επίσης, επέβαιναν σε μηχανές, ακινητοποίησαν τετραμελή παρέα και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο. Παράλληλα, χτύπησαν ένα άτομο, το οποίο διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.




Ζούκερμπεργκ: Ο Μπάιντεν πίεσε τη Meta να λογοκρίνει περιεχόμενο για την πανδημία


 

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε πως, μετά από πιέσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν, πήρε λάθος αποφάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο επικεφαλής της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, δήλωσε ότι λυπάται που υπέκυψε στις πιέσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν, όπως λέει, για να «λογοκρίνει» το περιεχόμενο του Facebook και του Instagram κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε επιστολή που απέστειλε σε πρόεδρο επιτροπής της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε ότι κάποιο υλικό -συμπεριλαμβανομένου του χιούμορ και της σάτιρας- κατέβηκε το 2021 υπό την πίεση ανώτερων αξιωματούχων.

Ο Λευκός Οίκος υπερασπίστηκε τις ενέργειές του, λέγοντας ότι ενθάρρυνε «υπεύθυνες ενέργειες για την προστασία της δημόσιας υγείας και ασφάλειας».

Ο κ. Ζούκερμπεργκ δήλωσε επίσης ότι η εταιρεία του «υποβίβασε» για λίγο περιεχόμενο που αφορούσε τον γιο του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, ενόψει των εκλογών του 2020, αφού το FBI προειδοποίησε για «πιθανή ρωσική επιχείρηση παραπληροφόρησης».

Αργότερα κατέστη σαφές ότι το περιεχόμενο αυτό δεν αποτελούσε μέρος μιας τέτοιας επιχείρησης, δήλωσε ο κ. Ζούκερμπεργκ, και δεν θα έπρεπε να είχε κατέβει προσωρινά.

Ζούκερμπεργκ: Πήραμε αποφάσεις που ήταν λανθασμένες, θα είμαστε έτοιμοι στο μέλλον

Ο κ. Ζούκερμπεργκ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις ενέργειες για τις οποίες εξέφρασε τη λύπη του κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Εκείνη την εποχή, η επιχείρησή του αφαιρούσε αναρτήσεις για διάφορους λόγους.

Ο κ. Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν αποφάσεις της επιχείρησής του, αλλά ότι η «κυβερνητική πίεση ήταν λάθος».

Ο ίδιος συνέχισε: «Κάναμε κάποιες επιλογές που, με το πλεονέκτημα της εκ των υστέρων γνώσης και των νέων πληροφοριών, δεν θα κάναμε σήμερα».

Ο κ. Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι ο ίδιος και η Meta θα είναι έτοιμοι να «αντεπιτεθούν» αν συμβεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον.

Η επιστολή του απευθυνόταν στον Τζιμ Τζόρνταν, τον πρόεδρο της δικαστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία διερευνά το περιεχόμενο στις διαδικτυακές πλατφόρμες. Οι Ρεπουμπλικάνοι δήλωσαν ότι η επιστολή ήταν μια «μεγάλη νίκη για την ελευθερία του λόγου».

Σε δήλωση που εξέδωσε στον ιστότοπο Politico, ο Λευκός Οίκος ανέφερε: «Η θέση μας ήταν ξεκάθαρη και συνεπής: πιστεύουμε ότι οι εταιρείες τεχνολογίας και άλλοι ιδιωτικοί φορείς θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τις επιπτώσεις που έχουν οι ενέργειές τους στον αμερικανικό λαό, κάνοντας παράλληλα ανεξάρτητες επιλογές σχετικά με τις πληροφορίες που παρουσιάζουν».



Εξαρθρώθηκαν στην Θεσσαλονίκη 14 συμμορίες, στα 2,7 εκατ. ανέρχεται η λεία τους

 


Παρουσίαση υπόθεσης εξάρθρωσης 14 εγκληματικών οργανώσεων




Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Χρήστος Μπουλούμπασης:

Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας

Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας.

Σας καλέσαμε σήμερα για να σας παρουσιάσουμε μία μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας, και συγκεκριμένα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που αφορά στην αποδόμηση πλήθους εγκληματικών οργανώσεων – συμμοριών, οι οποίες ενέχονταν σε διάφορα αδικήματα.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήριά μου σε όλους τους συναδέλφους που απασχολήθηκαν σε αυτή την υπόθεση, των οποίων η ικανότητα και ο επαγγελματισμός έφερε σημαντικά αποτελέσματα.

Πιο αναλυτικά στοιχεία των αστυνομικών ερευνών θα σας παρουσιάσουν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Γεώργιος Τζήμας και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Θεσσαλονίκης Αστυνόμος Α’ Χρήστος Δημητρακόπουλος.

Σας ευχαριστώ.

Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Γεώργιος Παπαδόπουλος:

Καλησπέρα σας,

Αρχικά, θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να συγχαρώ όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις αστυνομικές έρευνες προκειμένου να φτάσουμε σε αυτήν τη μεγάλη επιτυχία και να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι οι προσπάθειές μας, που απώτερο σκοπό έχουν την προστασία τους, θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς.

Σε ό,τι αφορά στα αποτελέσματα των επιχειρήσεων και των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, εξαρθρώθηκαν συνολικά δεκατέσσερις (14) εγκληματικές οργανώσεις, η δράση των οποίων αφορά σε διάπραξη ληστειών, διακεκριμένων κλοπών, εκβιάσεων, τοκογλυφιών, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, κατάρτιση και διακίνηση πλαστών δελτίων ταυτότητας, πράξεις που έλαβαν χώρα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, των Σερρών και της Αττικής.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά τριάντα επτά (37) άτομα εκ των εμπλεκομένων – μελών των εγκληματικών οργανώσεων, σε εκτέλεση ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης, ταυτοποιήθηκαν πεντακόσιες πενήντα τρεις (553) αξιόποινες πράξεις, ενώ το παράνομο περιουσιακό – οικονομικό όφελος ξεπερνά τα 2.760.000 ευρώ.

Ως προς τους τρόπους δράσης των ομάδων, αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων:

στις διαρρήξεις οικιών απέφευγαν η εγκληματική τους δράση να λαμβάνει χώρα βραδινές ώρες και ημέρες αργίας, καθώς έτσι αυξάνονταν οι πιθανότητες να βρίσκονται οι ένοικοι εντός των κατοικιών τους, ενώ στις διαρρήξεις καταστημάτων επέλεγαν τις ημέρες αυτές διότι τα καταστήματα παρέμεναν κλειστά,

έλεγχαν τα θυροτηλέφωνα των πολυκατοικιών και σε περίπτωση που διαπίστωναν ονομαστική εορτή ενοίκων, άρα και συνακόλουθη απουσία τους για αναψυχή, πραγματοποιούσαν την διάρρηξή τους και

προκειμένου να καταστρέφουν τυχόν ενοχοποιητικά στοιχεία, είτε απέρριπταν τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν στη λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου, είτε προέβαιναν στον εμπρησμό τους,

Περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση θα σας παρουσιάσει ο Διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Γεώργιος Τζήμας.

Σας ευχαριστώ.

Διευθυντής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Γεώργιος Τζήμας:

Καλησπέρα σας και σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας.

Η επισταμένη, εντατική και πολύμηνη έρευνα των έμπειρων αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, είχε ως αποτέλεσμα την αποδόμηση δεκατεσσάρων (14) εγκληματικών οργανώσεων – συμμοριών, τα μέλη των οποίων εμπλέκονται, μεταξύ άλλων, στα  -κατά περίπτωση- ακόλουθα αδικήματα: «Σύσταση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση – συμμορία», «Διακεκριμένες κλοπές», «Ληστεία», «Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες», «Πλαστογραφία», «Εκβίαση», «Τοκογλυφία», «Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης», «Εμπρησμό», «Κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων», «Ψευδή κατάθεση», «Νομοθεσία περί όπλων», «Νομοθεσία περί εξαρτησιογόνων ουσιών», «Νομοθεσία περί αλλοδαπών» και «Προμήθεια κρατουμένου με κινητό τηλέφωνο», που τελέστηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 14-07-2020 έως 16-05-2024, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, των Σερρών και της Αττικής.

Η πολυσέλιδη δικογραφία που ξεπερνά τις (20.000) σελίδες και σχηματίσθηκε σε βάρος (132) συνολικά εμπλεκομένων – μελών, μετά την ολοκλήρωσή της διαβιβάσθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και μετά την άσκηση ποινικών διώξεων και την παραπομπή για διενέργεια κύριας ανάκρισης, εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης.

Στη συνέχεια και με σκοπό την αποδόμηση των εγκληματικών οργανώσεων, τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024, μετά από επιμελή και ενδελεχή οργάνωση από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, πραγματοποιήθηκαν από την Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης παράλληλες συντονισμένες ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις με την συμμετοχή αστυνομικών των Υποδιευθύνσεων και των Τμημάτων Ασφαλείας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας, καθώς και του Τμήματος της Ειδικής Αντικατασταλτικής Ομάδας Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδας.

Οι ανωτέρω αστυνομικές επιχειρήσεις έλαβαν χώρα σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Αττικής, Χαλκιδικής και Σαντορίνης, κατά τις οποίες συνελήφθησαν συνολικά τριάντα επτά (37) άτομα – μέλη των εγκληματικών οργανώσεων (35 ημεδαποί – 2 αλλοδαποί), ενώ διακριβώθηκε ότι είκοσι ένας (21) εκ των δραστών – μελών τυγχάνουν ήδη έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης της Χώρας για έτερα αδικήματα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ερευνών, εξαρθρώθηκαν δώδεκα (12) εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν σε διακεκριμένες κλοπές και ληστείες, μία (1) εγκληματική οργάνωση σε τοκογλυφίες και εκβίαση και μία (1) εγκληματική οργάνωση σε κατάρτιση και διακίνηση πλαστών εγγράφων.

Από τη συνδυαστική μελέτη και αξιοποίηση των πληροφοριών και των στοιχείων που προέκυψαν κατά τη διενέργεια γενικών και ειδικών ανακριτικών πράξεων, αστυνομικών μεθόδων και τακτικών, με τη συνδρομή του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, αναδείχθηκαν οι διακριτοί ρόλοι που είχαν μεταξύ τους τα μέλη κάθε εγκληματικής ομάδας, καθώς και η μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), η οποία ήταν ανάλογη με το σκοπό της συγκρότησής τους.

Επιπρόσθετα, είναι σημαντικό να αναφερθεί, ότι ορισμένα εκ των μελών των οργανώσεων, προκειμένου να προσδώσουν νομιμοφάνεια στα παράνομα αποκτηθέντα έσοδά τους, κατέβαλαν χρήματα για την ίδρυση και λειτουργία επιχειρήσεων – καταστημάτων, για ανακαινίσεις κατοικιών, για αγορές αυτοκινήτων και κατοικιών, καθώς και για εξαγορές ποινών.

Περισσότερες λεπτομέρειες ως προς τον τρόπο λειτουργίας και τις μεθόδους των εγκληματικών οργανώσεων θα σας δώσει ο Αστυνόμος Α΄ Χρήστος Δημητρακόπουλος.

Ευχαριστώ.

Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Θεσσαλονίκης Αστυνόμος Α’ Χρήστος Δημητρακόπουλος.

Ευχαριστώ Στρατηγέ.

Καλησπέρα σας κυρίες και κύριοι.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν χθες, Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024 και οργανώθηκαν από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διακριβώθηκαν οι δράσεις δεκατεσσάρων (14) εγκληματικών οργανώσεων, τα μέλη των οποίων είχαν διακριτούς ρόλους, κύριους και βοηθητικούς και τη δράση τους καθόριζαν τα ηγετικά μέλη, ανάλογα με τις ιδιαίτερες δεξιότητές τους.

Συγκεκριμένα, διακριβώθηκαν οι δράσεις:


Μίας (1) εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε 2 ληστείες, 10 διαρρήξεις οικιών, 6 κλοπές οχημάτων και 3 κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας, με το παράνομο όφελος που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δράση να ξεπερνά το (1.476.000) ευρώ, εκ των οποίων το (1.100.000) ευρώ προερχόταν από τη διάρρηξη μίας κατοικίας.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της οργάνωσης στόχευαν σε οικίες προσώπων υψηλού οικονομικού και κοινωνικού status και στη συνέχεια προχωρούσαν στην εξουδετέρωση των συστημάτων ασφαλείας. Επιπλέον, χρησιμοποιούσαν κλεμμένα οχήματα με πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρέσει από άλλα σε προγενέστερο χρόνο, τα οποία μετά την εγκληματική τους δράση τα απέρριπταν στη λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου, με σκοπό να μην εντοπιστούν από τις αστυνομικές αρχές αλλά και να καταστραφούν πιθανά ενοχοποιητικά στοιχεία.


Έντεκα (11) εγκληματικών οργανώσεων τα μέλη των οποίων δρούσαν με τη συγκρότηση μικρών και ευέλικτων ομάδων και διέπραξαν συνολικά 486 αξιόποινες πράξεις (-7- ληστείες, -152- διαρρήξεις οικιών – εταιρειών – καταστημάτων, -315- κλοπές – διαρρήξεις οχημάτων, -12- κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας, κ.λπ.).

Οι ομάδες χρησιμοποιούσαν κλεμμένα ή ενοικιαζόμενα οχήματα, τα οποία οδηγούσαν μέλη με ιδιαίτερες οδηγικές ικανότητες και γνώση των περιοχών δράσης, κατόπτευαν τους στόχους τους και επιτηρούσαν (τσιλιαδόροι) για τυχόν παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, σχεδίαζαν προσεκτικά τις διαδρομές διαφυγής τους, άλλαζαν συχνά τα σημεία συνάντησής τους ώστε να αποφύγουν τον εντοπισμό τους και χρησιμοποιούσαν φορητούς πομποδέκτες για να παρακολουθούν τις αστυνομικές συχνότητες.


Μετά την τέλεση των εγκλημάτων, καθάριζαν επιμελώς τα επιχειρησιακά οχήματα που χρησιμοποιούσαν και τα απέκρυπταν, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις προέβαιναν στον εμπρησμό ή στην απόρριψη στη λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου των κλεμμένων οχημάτων, προκειμένου να καταστρέψουν ενοχοποιητικά στοιχεία.


Όσον αφορά στα κλοπιμαία, κατέστρεφαν τα άνευ αξίας αντικείμενα (κενές τσάντες, έγγραφα κλπ.), απέκρυπταν ορισμένα εξ αυτών σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, ενώ τα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας τα πωλούσαν ή τα παρέδιδαν σε συγκεκριμένα μέλη των οργανώσεων προκειμένου να τα φυλάξουν (εν είδει «άτυπης» τράπεζας).


Μίας (1) εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας ενέχονται σε (6) υποθέσεις Τοκογλυφίας και μίας (1) Εκβίασης, όπου εκμεταλλεύονταν οικονομικά ευάλωτα άτομα, παρέχοντας δάνεια με υπέρογκους τόκους (40%) και χρησιμοποιώντας εκβιαστικές μεθόδους για την είσπραξη των οφειλών, το παράνομο οικονομικό όφελος των οποίων ξεπερνά τις (19.500) ευρώ.

Μίας (1) εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας ενέχονται στην Κατάρτιση και Διακίνηση Πλαστών Εγγράφων με σκοπό την παραπλάνηση των διωκτικών αρχών. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι μέλος των ανωτέρω εγκληματικών οργανώσεων προμηθεύτηκε από την οργάνωση πλαστό δελτίο ταυτότητας, ενώ άλλα μέλη επιδίωξαν να προμηθευτούν πλαστές ιατρικές γνωματεύσεις, στις οποίες θα βεβαιωνόταν ψευδώς ότι συγκεκριμένη ημερομηνία ή χρονικό διάστημα έπασχαν από κάποια ασθένεια είτε νοσηλεύτηκαν σε κάποιο νοσοκομείο, με σκοπό να τις προσκομίσουν στις δικαστικές αρχές, ως στοιχείο υπεράσπισης.

Επιπλέον διακριβώθηκε η δράση τριών (3) εκ των ταυτοποιημένων μελών των οργανώσεων για Προμήθεια Κρατουμένων με Κινητά Τηλέφωνα σε τρείς (3) τουλάχιστον περιπτώσεις, κατά τις οποίες διήλθαν εξωτερικά Καταστήματος Κράτησης και έρριψαν στον αύλειο χώρο αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν συσκευές κινητής τηλεφωνίας με σκοπό να παραδοθούν σε κρατούμενο – μέλος των ανωτέρω εγκληματικών οργανώσεων. Ακόμη, κατά την έρευνα προέκυψε ότι το έτος 2021 κρατούμενος σε Κατάστημα Κράτησης προμηθεύτηκε συσκευή κινητής τηλεφωνίας από υπάλληλο του συγκεκριμένου Καταστήματος Κράτησης.

Επιπρόσθετα, τριάντα δύο (32) από τους εμπλεκόμενους – μέλη των εγκληματικών οργανώσεων – συμμοριών, εμπλέκονται σε δεκαοκτώ (18) περιπτώσεις προμήθειας, κατοχής και περαιτέρω διακίνησης ποσοτήτων ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης, σε παράνομη κατοχή συνολικά επτά (07) πυροβόλων όπλων, σε περιπτώσεις προώθησης στο εσωτερικό της Χώρας αλλοδαπών – πολιτών τρίτων χωρών που δεν είχαν δικαίωμα εισόδου στην ελληνική επικράτεια, καθώς και σε μία (01) περίπτωση δωροδοκίας μάρτυρα ποινικής υπόθεσης, ο οποίος κατόπιν χρηματικού ωφελήματος κατέθεσε ψευδή περιστατικά και στοιχεία κατά την ακροαματική διαδικασία.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε 34 οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το συνολικό χρηματικό ποσό των (12.780,00) ευρώ, (42) ανδρικά και γυναικεία ρολόγια χειρός, (50) χρυσαφικά – τιμαλφή διαφόρων ειδών (σκουλαρίκια, δακτυλίδια κτλ), μια χρυσή λίρα Αγγλίας, (06) κονσόλες ηλεκτρονικών παιχνιδιών, συσκευές κινητής τηλεφωνίας και πακέτα τηλεφωνικής σύνδεσης, δυο πιστόλια κρότου αερίου, (47) φυσίγγια κρότου, ένα (01) δίκαννο κυνηγετικό όπλο με κομμένες τις κάννες, ένας φορητός πομποδέκτης συντονισμένος στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ και μικροποσότητα ακατέργαστής κάνναβης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.














Βιασμός 16χρονης στον Κολωνό: Σοκάρουν οι περιγραφές της

 



Ανατριχίλα προκαλούν οι περιγραφές της 16χρονης για τον βιασμό της στον Κολωνό από τον πατέρα του πρώην συντρόφου της.

Το STAR έφερε στο φως της δημοσιότητας τις σοκαριστικές περιγραφές της ανήλικης για τον βιασμό της, αλλά και για το γεγονός ότι ο 44χρονος ήταν χειριστικός και προσπαθούσε διαρκώς να την φέρει με τα νερά του.

«Εγώ επειδή έτρεμα, κατευθείαν ντύθηκα και του έλεγα πάμε να φύγουμε τώρα σε παρακαλώ. Έκλαιγα. Του έλεγα πήγαινε μπροστά τώρα γιατί φοβάμαι. Δεν μπορώ ούτε να σε κοιτάξω, φοβάμαι. Δεν θέλω ούτε να σου μιλάω και τέτοια. Μου λέει: "Μην το πεις στον Π… (σ.σ. γιος). Έκανα χαζομάρα. Το ξέρω. Δεν έπρεπε να το κάνω" και έλεγε διάφορα τέτοια», περιέγραψε αρχικά η κοπέλα και συνέχισε:

«Στην αρχή, την επόμενη μέρα, έγινε πάλι το ίδιο. Δηλαδή ξαναπήγα στον Π… στο σπίτι του να κάτσουμε, λιποθύμησε ο πατέρας του. Μετά πήγε το αμάξι, πήρε το μηχανάκι, έτρεχε, κάπου έπεσε υποτίθεται. Πήρε τηλέφωνο. Με τον Π… ανησυχήσαμε, ήμασταν όλοι μαζί. Φωνάζαμε. "Μην φύγεις. Που πας και αυτά. Αλλά έκανε τον τρελό, δηλαδή ότι έφυγε με το μηχανάκι, έπεσε, χτύπησε, ζαλίστηκε, λιποθύμησε και μας έλεγε αυτά. Τον βρήκε ο Π… κάπου τον ανέβασε σπίτι και εμένα μου έλεγε: "Εσύ θα με σώσεις. Θα μου σώσεις τη ζωή. Αυτό θέλω από σένα. Δεν θέλω κάτι άλλο».

Ο 44χρονος αρνήθηκε την κατηγορία του βιασμού και επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι υπήρχε συναίνεση από τη 16χρονη στις σεξουαλικές πράξεις και πως διατηρούσαν δεσμό, που ήταν γνωστός στους οικείους του. Γι’ αυτόν τον λόγο, όπως είπε, χώρισε με τη σύζυγό του. Φέρεται να υποστήριξε πως το κίνητρο της 16χρονης ήταν η εκδίκηση για τον χωρισμό της με τον γιο του και επέλεξε αυτόν ως το ευκολότερο θύμα.

Επέμεινε δε πως ουδέποτε απείλησε τη 16χρονη και πως είναι αβάσιμες οι αιτιάσεις ότι θα έκανε κακό στον πατέρα της. Αντιθέτως, απέδωσε τα περί βιασμού στον φόβο που είχε η ανήλικη να παραδεχθεί στον πατέρα της ότι διατηρούσε δεσμό μαζί του και υποστήριξε πως η συμπεριφορά της δεν ανταποκρίνεται σε θύμα βιασμού, αλλά μια σε ευτυχισμένη και χαρούμενη κοπέλα.

Ο κατηγορούμενος, που πλέον βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος, ζήτησε να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ώστε να φανεί, όπως λέει, ότι οι δυο τους διατηρούσαν σχέση και ουδέποτε η 16χρονη έπεσε θύμα βιασμού.


Κώστας Βουκελάτος



Δωρεές οργάνων: Τι αλλάζει από το φθινόπωρο

 



Σταθερά ανοδική πορεία ακολουθούν οι μεταμοσχεύσεις στη χώρα μας, δημιουργώντας αισιοδοξία στους εκατοντάδες ασθενείς που αναμένουν στη λίστα για μόσχευμα αλλά και στους επαγγελματίες υγείας και σε όσους μέσα από τον θεσμικό τους ρόλο εργάζονται συστηματικά και ασταμάτητα για την ενίσχυση της δωρεάς οργάνων και των μεταμοσχεύσεων. Το επόμενο διάστημα θα ξεδιπλωθούν σημαντικές δράσεις σε αυτό το ιδιαίτερο πεδίο της υγείας.

Από την αρχή του έτους και μέχρι την περασμένη Παρασκευή 70 οικογένειες έχουν συναινέσει στη δωρεά οργάνων των αγαπημένων τους που κατέληξαν, δίνοντας σε μία τόσο σκληρή στιγμή, δώρα ζωής σε 151 ανθρώπους.

Συνολικά οι μεταμοσχεύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί κατά το πρώτο 8μηνο είναι 225, καθώς έχουν γίνει επίσης 74 μεταμοσχεύσεις νεφρού από ζώντα δότη όπως και 2 μεταμοσχεύσεις ήπατος από ζώντα δότη.

Η ενίσχυση των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας είναι προτεραιότητα για το υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).

Ψηφιοποίηση και Συντονιστές Μεταμοσχεύσεων

Η λήξη της πανδημίας κορωνοϊού σηματοδότησε την υλοποίηση ενός τεράστιου έργου με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Ωνάση, που στηρίζεται σε δύο πυλώνες, στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Μεταμοσχεύσεις και την οικοδόμηση του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου. Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη ενημερωτική καμπάνια στα σχολεία (πρόγραμμα Οργανούληδες) και στην κοινωνία (Organmeetings).

Παράλληλα, η ψηφιοποίηση των δεδομένων, των διοικητικών διαδικασιών του ΕΟΜ και η διασύνδεση όλων των μεταμοσχευτικών μονάδων των νοσοκομείων της χώρας που υλοποιούνται από το υπουργείο Υγείας εκτιμάται ότι θα επιφέρουν ταχύτητα, αύξηση του αριθμού των μεταμοσχεύσεων και καλύτερη οργάνωση όλων των εμπλεκόμενων. Κομβικός είναι και ο ρόλος των 7 τοπικών Συντονιστών Μεταμοσχεύσεων που έχουν τοποθετηθεί από το 2022 σε 7 νοσοκομεία. Ενώ αυτή η ουσιαστική ομάδα επιστημόνων ενισχύθηκε με άλλους 29 Συντονιστές Μεταμοσχεύσεων που θα τοποθετηθούν σε ισάριθμα νοσοκομεία άμεσα και μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025. 

Τα στοιχεία αναφορικά με τις δωρεές οργάνων την τελευταία τριετία αξιολογούνται ως ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς ο αριθμός των δοτών κινείται σταθερά ανοδικά κάθε έτος. Το 2022 ολοκληρώθηκε με 69 δότες και το 2023 με 87 δότες. Με δεδομένο ότι μέσα στο πρώτο 8μηνο του 2024 οι δότες είναι 70, γίνεται αντιληπτή η δυναμική που θα αναπτυχθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Τα νοσοκομεία και οι χρονιές ορόσημο

Πέρυσι είχαν γίνει 204 μεταμοσχεύσεις συμπαγών οργάνων από (87) αποβιώσαντες δότες και 103 μεταμοσχεύσεις νεφρού από ζώντα δότη. Το 2022 που ξεκινούσε ουσιαστικά η μεταπανδημική περίοδος των μεταμοσχεύσεων διενεργήθηκαν 163 μεταμοσχεύσεις από (69) αποβιώσαντες δότες καθώς και 84 μεταμοσχεύσεις νεφρού από ζώντα δότη.

Τα νοσοκομεία της χώρας που πρωτοστατούν εφέτος στη διαδικασία της μεγαλειώδους προσφοράς είναι Σωτηρία (10 δότες), Αττικόν (9), Παπανικολάου (8), Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου (7), Ευαγγελισμός (5), ΚΑΤ (4), Ιπποκράτειο (3), Βενιζέλειο (3), Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας (2), Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου (2).

Με βάση τα στοιχεία του ΕΟΜ για το διάστημα 2001 – 2024 για τους δότες οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις, το 2015 αναδεικνύεται στο χειρότερο έτος αναφορικά με τα «δώρα ζωής»: μόλις 39 δότες και 91 μεταμοσχεύσεις. Στον αντίποδα το 2008 είναι το έτος που η δωρεά οργάνων απογειώθηκε στην Ελλάδα, χάρη στη μεγαλειώδη προσφορά των οργάνων του Αυστραλού Ντουζόν Ζάμιτ από τους γονείς τους παρότι ήταν συντετριμμένοι για τον φόνο του παιδιού τους στη Μύκονο στη διάρκεια των διακοπών του. Το έτος εκείνο καταγράφηκαν 98 δότες οργάνων και 266 μεταμοσχεύσεις, αριθμοί που δεν διατηρήθηκαν έκτοτε στα ίδια υψηλά επίπεδα.


ygeiamou.gr



Άρειος Πάγος για την καταγγελία βιασμού στη Μύκονο: Παραπληροφόρηση και δημιουργία εντυπώσεων στην κοινή γνώμη από τις διαρροές

 



Οι εκπρόσωποι Τύπου τόσο του Αρείου Πάγου όσο και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου με κοινή ανακοίνωσή τους επικρίνουν δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου τα οποία σχολίασαν αρνητικά το γεγονός ότι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους οι Πακιστανοί οι οποίοι καταγγέλθηκαν από τουρίστρια ότι την βίασαν στη Μύκονο.

Στην υπόθεση αυτή, οι Πακιστανοί αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς από τα βίντεο τα οποία ήταν στην δικογραφία προέκυψε ότι σεξουαλική συνεύρεση ήταν με την απόλυτη συναίνεση της καταγγέλλουσας τουρίστριας.

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο αρεοπαγίτης Παναγιώτης Λυμπερόπουλος και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Τζαβέλλας.


Η ανακοίνωση έχεις ως εξής:


«Με αφορμή δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου αναφορικά με καταγγελία για την τέλεση του κακουργήματος του βιασμού σε τουριστικό θέρετρο, επισημαίνουμε τα ακόλουθα: Η μυστικότητα της προανάκρισης είναι βασική αρχή της δίκαιης δίκης. Η συχνότατη δυστυχώς και οπωσδήποτε παράνομη τακτική της επιλεκτικής διαρροής πληροφοριών για το περιεχόμενο ποινικών δικογραφιών, που βρίσκονται μάλιστα στο στάδιο της προκαταρτικής εξέτασης, όπως η προκείμενη υπόθεση και η προβολή ως δεδομένων πραγματικών περιστατικών τα οποία όμως δεν αποτελούν περιεχόμενο της δικογραφίας, έχει ως συνέπεια την παραπληροφόρηση και την δημιουργία εντυπώσεων στην κοινή γνώμη.

Αυτή η τακτική έχει προφανή στόχο την δημιουργία αισθήματος ανασφάλειας στους πολίτες, την προσβολή της αποτελεσματικότητας της ελληνικής δικαιοσύνης και συνακόλουθα τη δυσφήμιση της Χώρας.

Θα συμβουλεύαμε τους αυτόκλητους «δικαστές» και «εισαγγελείς», που αρέσκονται με οποιαδήποτε ιδιότητα στην έκθεση γεγονότων, πράξεων, ή παραλείψεων ιδίως σε υποθέσεις ποινικού ενδιαφέροντος, χωρίς να γνωρίζουν τα στοιχεία μιας δικογραφίας, μη έχοντες άλλωστε προς τούτο δικαίωμα σύμφωνα με το νομικό μας πολιτισμό, να προσφέρουν μια βασική υπηρεσία στο κοινωνικό σύνολο: Να αποδεχθούν τις βασικές αρχές του κράτους δικαίου και ιδίως να αναγνωρίσουν ότι οι μόνοι αρμόδιοι να κρίνουν, κατά το Σύνταγμα και τους Νόμους, είναι οι δικαστές και οι εισαγγελείς της Χώρας.

Αυτοί που ελεγχόμενοι καθημερινά από τα αρμόδια θεσμικά τους όργανα, υπερασπίζονται τα δικαιώματα και καταλογίζουν τις υποχρεώσεις των πολιτών κατά την εξέταση κάθε υπόθεσης ενώπιον τους. Αν αυτό είναι εκτός των προθέσεων τους, ας αναλογιστούν το κόστος της τρώσης της αξιοπιστίας τους, όταν, δυστυχώς για αυτούς, πολύ συχνά διαψεύδονται».


Κώστας Βουκελάτος



Βίντεο ντοκουμέντο με τους Ρομά κακοποιούς και τον άγριο ξυλοδαρμό με πυροβολισμούς


 

Βίντεο-ντοκουμέντο από το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στα ΚΤΕΛ Κηφισού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν από αναφορές που έκαναν λόγο για επεισόδιο με πυροβολισμό στα ΚΤΕΛ, για το οποίο έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛΑΣ στο σημείο. Επρόκειτο για επεισόδιο μεταξύ επικίνδυνων Ρομά στο οποίο σημειώθηκε ένας πυροβολισμός στον αέρα, ενώ ένας άνδρας τραυματίστηκε από ξυλοδαρμό.

Το άγριο ξύλο και οι πυροβολισμοί έπεσαν μέρα μεσημέρι… για μια κούρσα και δείχνει ότι όπου υπάρχει εμπλοκή με Ρομά τα πράγματα είναι επικίνδυνα και αυτοί ανεξέλεγκτοι.

«Κάποιος πήρε μια κούρσα αεροδρόμιο η οποία είναι 50€ – 60€, του πήρανε του ανθρώπου τον πελάτη και τα πράγματα και βάλανε τα πράγματα σε κάποιο ταξί ενός Ρομά. Αυτοί τσακωθήκανε μεταξύ τους γιατί θέλανε όλοι να πάνε την κούρσα γιατί είναι 50€ – 60€. Μου το έχουνε κάνει και εμένα παλιά αυτό», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας σύμφωνα με το MEGA.

Λίγο μετά κατέφθασαν οι πρώτοι αστυνομικοί οι οποίοι ανέλαβαν την υπόθεση και βρήκαν τους κάλυκες στο έδαφος. 

Οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί καταγγέλλουν στο MEGA ότι το περιστατικό δεν τους ξάφνιασε.  Τα συνδικάτα κάνουν λόγο για συμμορίες Ρομά που λυμαίνονται τις πιάτσες των ταξί, οι οποίες έχουν μετατρέψει τη βάρδια στο τιμόνι του ταξί σε… μεροκάματο του τρόμου. Οι δράστες του άγριου ξυλοδαρμού αλλά και των πυροβολισμών στο σταθμό των ΚΤΕΛ του Κηφισού έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται από την αστυνομία.





Υπάλληλος πρακτορείου πήρε στο κυνήγι ληστή Ρομά που μπήκε στο πρακτορείο του

 



Ο ανήλικος Ρομά που έχουν γίνει πολύ επικίνδυνοι επιχείρησε να ληστέψει πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών στο Μενίδι, αλλά έπεσαν πάνω σε οργισμένο υπάλληλο.

Όταν ο ανήλικος Ρομά μπήκε σε ένα πρακτορείο με το όπλο στο χέρι και επιχείρησε να το ληστέψει, ο υπάλληλος του καταστήματος, ο οποίος πριν λίγα λεπτά είδε την αγαπημένη του ομάδα, ΑΕΚ, να χάνει βαθμούς με τη Λαμία, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του και τον... πήρε στο κυνήγι.

Ο Ρομά μαζί με τον συνεργό του που είχε επίσης όπλο έφυγαν τρέχοντας.

Ο ίδιος ανέβασε το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας στο TikTok και έγραψε στη λεζάντα: «Έχω νεύρα όταν κάνουμε γκέλες. ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ 1 - 1»

Το βίντεο έγινε αμέσως viral στο TikTok συγκεντρώνοντας χιλιάδες προβολές, με τους περισσότερους, ωστόσο, να σχολιάζουν τα κασκαντερικά κόλπα του πιτσιρικά κατά την είσοδο του στο πρακτορείο.

Δείτε το βίντεο:



Έβαζε τις φωτιές γιατί ήθελε να «βλέπει τους πυροσβέστες»


 

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή επιβλήθηκε στη 44χρονη που συνελήφθη χθες στην Τρίπολη ως υπαίτια πρόκλησης δύο πυρκαγιών σε αγροτική έκταση κατ’ εξακολούθηση και από πρόθεση.

Επίσης, θα εκτίσει δύο μήνες ενώ της επιβλήθηκε 1.000 ευρώ πρόστιμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έβαζε τις φωτιές «γιατί της άρεσε να βλέπει πυροσβέστες και να προσπαθεί να ερωτοτροπεί μαζί τους».

Επιπλέον, στον 51χρονο που συνελήφθη ως υπαίτιος πρόκλησης 3 πυρκαγιών κατ’ εξακολούθηση και από πρόθεση σε αγροτική έκταση στον δήμο Δοξάτου Δράμας, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών και θα εκτίσει τρεις μήνες. Επίσης, του επιβλήθηκε 1.400 ευρώ πρόστιμο.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω φωτιές έκαψαν μικρές εκτάσεις, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν και τις αντιμετώπισαν, προτού πάρουν επικίνδυνες διαστάσεις.


Κ. Β.



Παρίστανε τον διάσημο YouTuber και εκβίαζε εκατοντάδες κορίτσια για να κάνουν σεξουαλικές πράξεις on camera

 


Σε 17 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε στην Αυστραλία ένας 29χρονος άνδρας που παρίστανε τον διάσημο έφηβο YouTuber για να ξεγελά τα θύματά του και κατόπιν να τα εκβιάζει ώστε να κάνουν σεξουαλικές πράξεις on camera.

Ο Muhammad Zain Ul Abideen Rasheed δήλωσε ένοχος για 119 κατηγορίες που αφορούσαν 286 άτομα από 20 χώρες, μεταξύ των οποίων το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Γαλλία. Τα δύο τρίτα των θυμάτων του ήταν ηλικίας κάτω των 16 ετών.

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης, που οι αυστραλιανές Αρχές χαρακτηρίζουν ως μία από τις χειρότερες υποθέσεις sextortion στα εγκληματολογικά χρονικά της χώρας, πραγματικά σοκάρουν. Στο δικαστήριο στο Περθ παρουσιάστηκαν αποδείξεις για τη δράση του 29χρονου, ο οποίος παγίδευε τα θύματά του σε έναν κλοιό ολοένα και πιο ακραίας κακοποίησης, αδιαφορώντας πλήρως για το πού θα μπορούσε να τα οδηγήσει η απόγνωση.

«Η ανάλγητη στάση αυτού του ανθρώπου απέναντι στα θύματά του ανά την υφήλιο και τα αισθήματα αγωνίας, εξευτελισμού και φόβου που ένιωθαν, καθιστούν την υπόθεση αυτή μία από τις πιο φρικτές υποθέσεις εκβιασμού στην Αυστραλία», δήλωσε ο αστυνομικός υποδιοικητής David McLean. «Αυτού του είδους η διαδικτυακή εκμετάλλευση και κακοποίηση είναι καταστροφική και προκαλεί ψυχικά τραύματα που ακολουθούν το θύμα για όλη του τη ζωή», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Κατά την ανακοίνωση της ποινής του Rasheed την Τρίτη, η δικαστής Amanda Burrows δήλωσε ότι τα εγκλήματά του ήταν τέτοιου μεγέθους που δεν μπορούν να συγκριθούν με άλλες περιπτώσεις sextortion στη χώρα.

Προσποιούμενος τον 15χρονο Αμερικανό σταρ του διαδικτύου, ο Rasheed έπιανε κουβέντα με τα ανήλικα άτομα που έβαζε στο στόχαστρο, και τα ενέπλεκε σε συζητήσεις για σεξουαλικές φαντασιώσεις.

Κατόπιν, απειλούσε ότι θα έστελνε τις απαντήσεις τους στο chat σε φίλους και συγγενείς, αν δεν εκτελούσαν μια σειρά «εξευτελιστικών» σεξουαλικών πράξεων - οι οποίες ενίοτε περιλάμβαναν τα κατοικίδια ζώα της οικογένειας και άλλα παιδιά στο σπίτι.

Όπως έγινε γνωστό, ο Rasheed συμμετείχε σε μισογυνιστικές κοινότητες «incel» στο διαδίκτυο και σε αρκετές περιπτώσεις είχε προσκαλέσει άλλα άτομα - σε μια περίπτωση έως και 98 - να παρακολουθήσουν τις προαναφερόμενες σεξουαλικές πράξεις σε ζωντανή μετάδοση.

Πολλά από τα παιδιά που εκβίαζε του είχαν πει ότι έχουν τάσεις αυτοκτονίας - ένα από αυτά μάλιστα του είχε στείλει και φωτογραφίες αυτοτραυματισμού. Ωστόσο ο Rasheed συνέχισε να τα εκβιάζει, παρότι γνώριζε σε ποιον βαθμό οι πράξεις του προκαλούσαν ακραίο φόβο και αγωνία στα θύματά του.

Ο 29χρονος συνελήφθη αφού οι αυστραλιανές αρχές ήρθαν σε επαφή με την Ιντερπόλ και τους ερευνητές των ΗΠΑ και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες το 2020 μετά από αστυνομική επιδρομή στο σπίτι του.

Ο Rasheed εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης πέντε ετών για σεξουαλική κακοποίηση 14χρονης δύο φορές μέσα στο αυτοκίνητό του σε πάρκο του Περθ.


Mε πληροφορίες από BBC

protothema.gr



Μόρνος: Αποθέματα νερού για 4 χρόνια

 



Μειωμένα κατά 450 εκατ. κυβικά μέτρα είναι μόνο τα τελευταία δύο χρόνια τα υδατικά αποθέματα της Αττικής, ενώ αν συνεχιστούν οι υφιστάμενες μετεωρολογικές συνθήκες και δεν μπει σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης, το νερό θα είναι εξασφαλισμένο μόνο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Σήμερα, η Αττική τροφοδοτείται από τους ταμιευτήρες Ευήνου, Μόρνου, Μαραθώνα και Υλίκης με περισσότερα από 400 εκατ. κυβικά μέτρα νερού τον χρόνο. Μάλιστα, το υδροδοτικό σύστημα, παρότι είναι σχεδιασμένο ώστε τα αποθέματα των ταμιευτήρων να μη μειώνονται, τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της ανομβρίας, περιορίστηκαν από 1.158.127 εκατ. κυβικά μέτρα στις 26/8/2022 σε 703.339 εκατ. κυβικά μέτρα στις 26/08/2024, δηλαδή κατά μέσο όρο περίπου 225 εκατ. κυβικά μέτρα το έτος.

Η ΕΥΔΑΠ έχει ήδη ενεργοποιήσει συμπληρωματικές πηγές υδροδότησης με την επαναλειτουργία 17 γεωτρήσεων κατά κύριο λόγο στην περιοχή Μαυροσουβάλα και θα ενεργοποιήσει γεωτρήσεις και στον μέσο ρου του Βοιωτικού Κηφισού, ενώ επίσης νερό πλέον αντλείται και από την Υλίκη, που μέχρι τώρα ήταν εφεδρικός ταμιευτήρας. Αυτές οι ενέργειες θα συνεισφέρουν περίπου 75 εκατ. κυβικά μέτρα το έτος.

Ταυτόχρονα ΥΠΕΝ και ΕΥΔΑΠ, εδώ και καιρό έχουν καταρτίσει έναν οδικό χάρτη και θα επιλέξουν τις καλύτερες λύσεις, που είναι ρεαλιστικό να υλοποιηθούν, εντός της τετραετίας για τη διασφάλιση των αποθεμάτων νερού, δεδομένου ότι αν συνεχιστεί η ανομβρία των περασμένων ετών, θα έχουμε έλλειμμα 150 εκατ. κυβικά μέτρα το έτος και ένα απόθεμα που μπορεί να διαρκέσει περίπου 4 χρόνια.

Στις λύσεις αυτές περιλαμβάνονται:

* η μείωση των απωλειών στα δίκτυα ύδρευσης,

* η μερική εκτροπή νερού από ποταμούς που καταλήγουν στη λίμνη των Κρεμαστών,

* η ένταξη νέων ταμιευτήρων,

* η χρήση ανακυκλωμένου νερού για άρδευση και βιομηχανικές χρήσεις,

* ο εμπλουτισμός του υπόγειου υδροφορέα με ανακυκλωμένο νερό,

* η βέλτιστη διαχείριση ομβρίων υδάτων και

* η αφαλάτωση, με χρήση πράσινων, ενεργειακών πόρων.


Η  ΕΥΔΑΠ εφαρμόζει ένα 10ετές επενδυτικό πρόγραμμα 2023 -2032, ύψους 2,1 δισ. ευρώ, για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των υδάτινων πόρων, ενώ το υπουργείο δεσμεύεται ότι σε πλήρη συνεργασία με όλες τις εταιρίες ύδρευσης της χώρας θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Στην κατεύθυνση αυτή το υπουργείο ζητά τη λελογισμένη χρήση των υδάτινων αποθεμάτων.

Σύμφωνα με τα όσα εξήγησε στον «Ελεύθερο Τύπο» ο μετεωρολόγος και διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, η λειψυδρία έχει οδηγήσει σε μείωση των αποθεμάτων χωρίς όμως η σημερινή εικόνα να είναι επικίνδυνη. «Πράγματι η στάθμη στον Μόρνο έχει πέσει αρκετά, αναμενόμενο λόγω των λίγων χιονιών και περιορισμένων βροχοπτώσεων, πρέπει όμως να είμαστε ψύχραιμοι να δούμε πώς θα πάει φέτος, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει φόβος για τα αποθεματικά της Αττικής».

Πιο συγκεκριμένα, λαμβάνοντας υπόψη τα δορυφορικά δεδομένα που επεξεργάστηκε η μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο Sentinel-2, στις 16 Αυγούστου 2022 η συνολική έκταση της επιφάνειας της λίμνης του Μόρνου ήταν ~16.8 km², ενώ στις 21 Αυγούστου 2023 υπολογίστηκε στα ~15.3 km². Φέτος, στις 20 Αυγούστου 2024, η έκταση της λίμνης υπολογίστηκε προσεγγιστικά στα ~12.0 km². Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο η έκταση της λίμνης είναι κατά 15-20% συρρικνωμένη σε σχέση με τη μέση τιμή από το 2010.

Η μείωση της έκτασης της τεχνητής λίμνης παρατηρείται τους τελευταίους μήνες λόγω της απουσίας βροχών, των υψηλών θερμοκρασιών, αλλά και ως αποτέλεσμα του πολύ ήπιου χειμώνα με τις περιορισμένες χιονοπτώσεις στα ορεινά.


Πηγή



Αδύναμος και στην Κ.Ο. ο Κασσελάκης οριακά η εκλογή του καταδικασμένου από το Ε.Δ. Νίκου Παππά

 



Μετά από έξι ώρες συνεδρίασης, στελέχη που πρόσκεινται στους «87» της μειοψηφίας σχολίασαν για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας πως «πρόεδρος χωρίς πλειοψηφία στην Κ.Ο. ο Κασσελάκης», καθώς έχει 17 απο 35 βουλευτές, όπως σημείωναν.

Έναν έναν χάνει τους εσωκομματικούς του συμμάχους ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς μετά την ενέργεια του να καρατομήσει τον Σωκράτη Φάμελλο, έχασε και την μισή Κ.Ο..

Ο Στέφανος Κασσελάκης πούλησε και τον Φάμελλο που τον είχε σώσει τον Φεβρουάριο, όταν στο τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπου καταχειροκροτούμενος ζήτησε να δοθεί χρόνος στη νέα ηγεσία και να μην αναμετρηθούν στη βάση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με την Όλγα Γεροβασίλη.

Φανερά ενοχλημένος από την αιφνίδια καρατόμησή του, ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε πως «δεν παραιτούμαι», όταν ο κ. Κασσελάκης κατα την εισήγηση του πρότεινε την αντικατάσταση του από τον Νίκο Παππά, τον έτερο δηλαδή και εσωκομματικό του σύμμαχο στο ίδιο Συνέδριο.

Ο τυχοδιώκτης Κασσελάκης είναι πλέον μόνος του να τον στηρίζει ο καταδικασμένος από το ειδικό δικαστήριο Νίκος Παππάς που έχει συνταχθεί πλήρως με τον τυχοδιώκτη.

Το σημερινό αποτέλεσμα στην ψηφοφορία της ΚΟ, όταν τέθηκε προς έγκριση η εισήγηση του προέδρου, που, επί Τσίπρα, ψηφιζόταν ομόφωνα, φάνηκε ο διχασμός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, καθώς μόλις πέντε ψήφοι θα μπορούσαν να στερήσουν την έγκριση της πρότασης για την πλειοψηφία. Επιπλέον, οι «87» αύξησαν τις δυνάμεις τους στη Βουλή, αφού μαζί τους συντάχθηκαν και άλλοι βουλευτές φτάνοντας στους 12.

Σημειωτέον ότι ο Σωκρατης Φάμελλος διατηρούσε άριστες σχέσεις με τους περισσότερους βουλευτές, ενώ το όνομα του ακούστηκε τις τελευταίες ημέρες για τυχόν υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σε περίπτωση που κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του κυρίου Κασσελάκη.