Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Αδύναμος και στην Κ.Ο. ο Κασσελάκης οριακά η εκλογή του καταδικασμένου από το Ε.Δ. Νίκου Παππά

 



Μετά από έξι ώρες συνεδρίασης, στελέχη που πρόσκεινται στους «87» της μειοψηφίας σχολίασαν για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας πως «πρόεδρος χωρίς πλειοψηφία στην Κ.Ο. ο Κασσελάκης», καθώς έχει 17 απο 35 βουλευτές, όπως σημείωναν.

Έναν έναν χάνει τους εσωκομματικούς του συμμάχους ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς μετά την ενέργεια του να καρατομήσει τον Σωκράτη Φάμελλο, έχασε και την μισή Κ.Ο..

Ο Στέφανος Κασσελάκης πούλησε και τον Φάμελλο που τον είχε σώσει τον Φεβρουάριο, όταν στο τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπου καταχειροκροτούμενος ζήτησε να δοθεί χρόνος στη νέα ηγεσία και να μην αναμετρηθούν στη βάση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με την Όλγα Γεροβασίλη.

Φανερά ενοχλημένος από την αιφνίδια καρατόμησή του, ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε πως «δεν παραιτούμαι», όταν ο κ. Κασσελάκης κατα την εισήγηση του πρότεινε την αντικατάσταση του από τον Νίκο Παππά, τον έτερο δηλαδή και εσωκομματικό του σύμμαχο στο ίδιο Συνέδριο.

Ο τυχοδιώκτης Κασσελάκης είναι πλέον μόνος του να τον στηρίζει ο καταδικασμένος από το ειδικό δικαστήριο Νίκος Παππάς που έχει συνταχθεί πλήρως με τον τυχοδιώκτη.

Το σημερινό αποτέλεσμα στην ψηφοφορία της ΚΟ, όταν τέθηκε προς έγκριση η εισήγηση του προέδρου, που, επί Τσίπρα, ψηφιζόταν ομόφωνα, φάνηκε ο διχασμός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, καθώς μόλις πέντε ψήφοι θα μπορούσαν να στερήσουν την έγκριση της πρότασης για την πλειοψηφία. Επιπλέον, οι «87» αύξησαν τις δυνάμεις τους στη Βουλή, αφού μαζί τους συντάχθηκαν και άλλοι βουλευτές φτάνοντας στους 12.

Σημειωτέον ότι ο Σωκρατης Φάμελλος διατηρούσε άριστες σχέσεις με τους περισσότερους βουλευτές, ενώ το όνομα του ακούστηκε τις τελευταίες ημέρες για τυχόν υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σε περίπτωση που κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του κυρίου Κασσελάκη.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου