Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Σακελλαρίου: Οι δικαστές δεν υποκύπτουν σε πιέσεις


Η έναρξη της διαδικασίας για τη συζήτηση των αιτήσεων ακύρωσης κατά των κανονιστικών πράξεων του διαγωνισμού για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών άρχισε με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικράτειας και προεδρεύοντα της Ολομέλειας, Νικόλαο Σακελλαρίου να εξαπολύει επίθεση σε όσους όπως είπε προσπαθούν να επηρεάσουν την κρίση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου!

«Η εποχή στην οποία ζούμε σήμερα είναι η εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσεως και των μνημονίων. Είναι η εποχή της επικυριαρχίας του οικονομικού επί του θεσμικού η οποία χαρακτηρίζεται από πρωτοφανή υποχώρηση του κράτους δίκαιου και ιδίως του κοινωνικού κράτους. Υπό τας συνθήκας αυτά αποτελεί πρωταρχικό καθήκον όλων μας, από οποιαδήποτε θέση και αν ευρισκόμεθα, να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας στην έξοδο της χώρας μας από την κρίση, ενισχύοντας τους βασικούς θεσμούς του κράτους, που στηρίζουν και εκφράζουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα, τον πνευματικό μας και ηθικό μας πολιτισμό, οι οποίοι πολλές φορές απερισκέπτως ή κακοβούλως διασύρονται...», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣτΕ στην έναρξη της συνεδρίασης.

Επιπλέον, ξεκαθάρισε πως «οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφαίνονται με πλήρη ανεξαρτησία και πνεύμα ουδετερότητας, δεν καθοδηγούνται, δεν επηρεάζονται, ούτε υποκύπτουν σε πιέσειςαπό όπου κι αν αυτές προέρχονται, ούτε βεβαίως πτοούνται από προσωπικές και ανοίκειες επιθέσεις αλλά επιτελούν το υπηρεσιακό τους καθήκον ανεπηρέαστοι και με τη δέουσα υπευθυνότητα, ματαιοπονούν επομένως όσοι προσπαθούν για το αντίθετο».

Παράλληλα ωστόσο ο κ, Σακελλαρίου έκανε λόγο για προσπάθειες χειραγώγησης του δικαστηρίου (!) επισημαίνοντας: «Εκείνο που θεωρούμε απολύτως επιβεβλημένο να επισημάνουμε είναι οποιασδήποτε φύσεως ενέργειες χειραγωγήσεως του δικαστηρίου ή υπαγορεύσεων σε αυτό της επιθυμητής αποφάσεως σε εκκρεμεί μάλιστα δίκη, εκτός του ότι είναι απολύτως απαράδεκτο να συμβαίνει σε ένα κράτος δικαίου, πολύ δε περισσότερο όταν προέρχονται από διαδίκους με τη χρήση μάλιστα εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης τα οποία διαθέτουν, συνιστούν ευθεία επέμβαση στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης η οποία πράττει και θα συνεχίσει να πράττει το καθήκον της και τις καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο».

Στην Ολομέλεια οι προσφυγές για τις τηλεοπτικές άδειες
Τις 23 αιτήσεις ακύρωσης κατά των κανονιστικών πράξεων του διαγωνισμού για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών για τη μετάδοση προγραμμάτων υψηλής ευκρίνειας (high definition) συζητά η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Κατά του διαγωνισμού έχουν προσφύγει η Ένωση Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας και οι τηλεοπτικοί σταθμοί Mega Channel, Antenna, Alpha, Skai, Star Channel και Epsilon TV (E-TV).

Συγκεκριμένα, οι τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται κατά όλων των αποφάσεων που αφορούν στο σύνολο της διαδικασίας των δημοπρατούμενων αδειών, μεταξύ των άλλων, και της από 1.3.2016 απόφασης του (4297/2016) υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, με την οποία μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες της διαγωνιστικής διαδικασίας των αδειών στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και παράλληλα ρυθμίζονται τα ειδικότερα θέματα της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι για την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ είχε προσφύγει με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, η αίτηση του οποίου απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ ανάλογες αιτήσεις έχουν υποβάλει και άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί (ΑΝΤ1, STAR) και αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις.

Η απόφαση για την εκδίκαση των αιτήσεων ακύρωσης που έχουν κατατεθεί από τους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς και εκδικάζονται σήμερα στην Ολομέλεια του ΣτΕ αναμένεται να εκδοθεί προσεχώς.



Πηγή : enikonomia.gr


Έρχεται νέος προϋπολογισμός, με παρεμβάσεις σε αγορές και δάνεια



Υπό την πίεση του χρόνου, καθώς απομένουν μόνο δύο μήνες για τη διπλή αξιολόγηση του φθινοπώρου, η κυβέρνηση επιχειρεί να ολοκληρώσει τα πρώτα πακέτα από τη νέα γενιά προαπαιτούμενων/εφαρμοστικών νόμων.

Ουσιαστικά μετράει ήδη.... ημέρες καθυστέρησης, αφού τα ορόσημα που έπρεπε να γίνουν μέχρι το τέλος Ιουνίου είναι ακόμη στα σκαριά.

Το πρώτο κρας τεστ της ετοιμότητάς της, για την οποία δέχτηκε κατ' επανάληψη υποδείξεις την προηγούμενη εβδομάδα από πλευράς του κοινοτικού σκέλους των θεσμών, θα γίνει σε περίπου 15 ημέρες με την άφιξη του επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί στην Αθήνα.

Η επίσκεψη που προανήγγειλε ο Επίτροπος, συνδέεται άρρηκτα με την "σύσταση" πηγών της ΕΕ προς την κυβέρνηση να φέρει πιο γρήγορα (μέσα στον Ιούλιο ή το αργότερο τον Αύγουστο) τα προαπαιτούμενα των 2,8 δισ. ευρώ, για να διασφαλίσει ότι εντός του Οκτωβρίου θα είναι έτοιμη και για τις 10αδες παρεμβάσεις της δεύτερης αξιολόγησης.

Ουσιαστικά ο χρόνος έχει ήδη.. παρέλθει για κάποιες από αυτές τις εκκρεμότητες, αφού έπρεπε να γίνουν έως το τέλος Ιουνίου.


Νέος προϋπολογισμός

Το πρώτο -  και ίσως το μεγαλύτερο  - μέτωπο είναι αυτό του νέου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Πολιτικής 2017 - 2020 που επιχειρείται να κατατεθεί στη βουλή μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν νέο εφαρμοστικό νόμο που χαράσσει τους εθνικούς στόχους εσόδων - δαπανών και "φωτογραφίζει" τα μέτρα που θα λάβει χώρα και στην εκτός μνημονίου εποχή.

Η κυβέρνηση επιχειρούσε τις προηγούμενες μέρες να ανοίξει ξανά το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων. Ωστόσο οι θεσμοί έβαλαν φρένο σε κάθε σχετική διεκδίκηση για χαμηλότερους στόχους, λέγοντας πως το θέμα αυτό θα ανοίξει ξανά το 2018.

Πάντως, από ελληνικής πλευράς πρόθεση είναι στο μεσοπρόθεσμο να υπάρχουν δύο σενάρια εκ των οποίων το ένα θα βασίζεται στον στόχο του 3,5% του ΑΕΠ και το άλλο στα χαμηλότερα πλεονάσματα.


Νομοσχέδια

Εκκρεμούν με βάση τη μνημονιακή δέσμευση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση και θα πρέπει να κατατεθούν στη Βουλή το συντομότερο τα νομοσχέδια για την φοροδιαφυγή,  την  πρώτη λίστα του ΟΟΣΑ με τις παρεμβάσεις στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, τους εξωδικαστικούς συμβιβασμούς για τα "κόκκινα" δάνεια τις ρυθμίσεις για την ταχύτερη και ευκολότερη αδειοδότηση των επιχειρήσεων, αλλά και τη νομοθεσία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων. 

Παράλληλα, επιχειρείται να προωθηθούν και μία σειρά από άλλα απαιτούμενα γιατί ο χρόνος τελειώνει. Τα ορόσημα του Ιουνίου περιλαμβάνουν σειρά παρεμβάσεων στην ενέργεια, στις ΔΕΚΟ, τον μηχανισμό υπολογισμού των δαπανών του προσφυγικού, αλλά και στην ενεργοποίηση του μηχανισμού εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς ιδιώτες αξίας 5,5 δισ. ευρώ που – στο καλό σενάριο – θα διανείμει τα οφειλόμενα έως τον επόμενο Ιούνιο…

Το ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει να ξεκινήσει την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την μακροπρόθεσμη (35 έτη) παραχώρηση της Εγνατίας Οδού ΑΕ και τριών κάθετων αξόνων, ενώ εκκρεμεί και, αλλά και ο οδικός χάρτης για την απελευθέρωση του επαγγέλματος του μηχανικού. 



Της Δήμητρας Καδδά
Πηγή : capital.gr



Στον Καναδά ετοιμάζουν ταυτότητες με «ουδέτερο» φύλο



Για πρώτη φορά πρωθυπουργός του Καναδά συμμετέχει σε gay pride

Ο 44χρονος φιλελεύθερος πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό πρωτοτύπησε σε σύγκριση με τους προκατόχους του με την συμμετοχή του στην gay pride (παρέλαση υπερηφάνειας) την Κυριακή. Ο Τριντό είναι ο πρώτος πρωθυπουργός του Καναδά που πήρε μέλος στην παρέλαση της κοινότητας των LGBT (ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι και διαφυλικά άτομα) μαζί με άλλους πολιτικούς της χώρας.

Ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά δήλωσε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο του Τορόντο CP24 ότι η κυβέρνησή του μελετά το ενδεχόμενο στις ταυτότητες των μελών της κοινότητας LGBT να τοποθετηθεί στο μέλλον στην ένδειξη του γένους η λέξη «ουδέτερο». Ο ίδιος τόνισε ότι πριν εφαρμοστεί το νέο μέτρο θα εξερευνηθεί το νομοθετικό πλαίσιο και ο «καλύτερος τρόπος» για την εφαρμογή του χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Την περασμένη εβδομάδα η επαρχία του Οντάριο ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στις άδειες οδήγησης να αναφέρεται στην ένδειξη φύλο και το «ουδέτερο φύλο». Στην Βόρειο Αμερική συχνά οι άδειες οδήγησης χρησιμοποιούνται και ως ταυτότητες.

Ήδη χώρες, όπως η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και το Νεπάλ, χρησιμοποιούν στις ταυτότητες των πολιτών τους το «ουδέτερο φύλο».

Ο Τζάστιν Τριντό δήλωσε ότι η φετινή gay pride στο Τορόντο έχει μεγαλύτερη σημασία καθώς έγινε στην σκιά του μακελειού στο Ορλάντο της Φλόριντα, όταν ο 29χρονος Ομάρ Ματίν, μπήκε τον περασμένο μήνα στο gay κλαμπ Pulse και σκόρπισε τον θάνατο. Από το οπλισμένο χέρι του αφγανικής καταγωγής Αμερικανού δολοφόνου έχασαν την ζωή τους 49 νέοι άνθρωποι.


Πηγή : protothema.gr


Το απίστευτο ξύλο στο Ελλάδα - Κροατία



Ο Τελικός του τουρνουά που διεξήχθη στη Σερβία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κροατία δεν τελείωσε ποτέ. Το παιχνίδι βρισκόταν στα μισά του τελευταίου οκταλέπτου, όταν ένα χτύπημα Κροάτη παίκτη προς το Νίκο Γαρδίκα αποτέλεσε την αφορμή για γενική σύρραξη.

Οι Κροάτες γενικότερα έπαιξαν σκληρά και πολλές φορές αντιαθλητικά με αποτέλεσμα οι Έλληνες αθλητές να μην μπορέσουν να συγκρατηθούν και να έχουμε μπόλικο ξύλο μέσα στην πισίνα.

Φυσικά, ο αγώνας διεκόπη με το σκορ στο 11-9 υπέρ των Κροατών.

Δείτε το βίντεο από όσα έγιναν:




Πηγή : sport24.gr


Η πιο MEGAλη ώρα είναι τώρα: Έντεκα αιτήσεις για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες



Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν το Mega, έστω και την τελευταία στιγμή να καταθέτει φάκελο για την άδεια.

Το Μεγάλο Κανάλι κατέθεσε αίτημα, μπαίνοντας δυναμικά στο παιχνίδι των αδειών.

Μέχρι στιγμής οι φάκελοι που έχουν κατατεθεί για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας είναι 11. Οι διεκδικητές των τεσσάρων αδειών είναι οι εξής:

1. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤΕΝΝΑ που ανήκει στην οικογένεια Κυριακού.

2. Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR CHANNEL που ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη.

3. Ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA

4. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑLPHA του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά.

5. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου.

6. Ο εφοπλιστής Ευ. Μαρινάκης. H νέα του εταιρεία που θα υποβάλει την αίτηση λέγεται «ALTER EGO» 

7. Ο τηλεοπτικός σταθμός EPSILON του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη.

8. Η επιχειρηματική οικογένεια Καλογρίτσα (Στην αίτηση περιλαμβάνεται το όνομα του δημοσιογράφου Κώστα Αρβανίτη για τη θέση του γενικού διευθυντή του τηλεοπτικού σταθμού).

9. Ο ισχυρος άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης

10. Μια κυπριακή εταιρεία

11. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΡΤ του Γιώργου Καρατζαφέρη

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο υπουργός Επικρατείας, κ. Νίκος Παππάς δήλωσε:

«Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της υποβολής φακέλων υποψηφιότητας στο διαγωνισμό για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών συνιστά ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης μιας βασικής προεκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από 25 χρόνια ανομίας, το τηλεοπτικό τοπίο στη χώρα μας θα λειτουργήσει για πρώτη φορά με όρους νομιμότητας, διαφάνειας και υγείας. Βάλαμε τέλος στο τρίγωνο της διαπλοκής κανάλια-τράπεζες-πολιτικοί. Οι 11 υποψηφιότητες συνιστούν, επίσης, την καλύτερη απάντηση σε όσους έδωσαν μεγάλη μάχη να μη γίνει ποτέ ο διαγωνισμός. Ραντεβού στις αρχές Αυγούστου, για τη δημοπράτηση των αδειών, από την οποία θα προκύψουν τα τέσσερα ιδιωτικά κανάλια που θα απαρτίζουν το νέο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας, από τη νέα σεζόν».


Πηγή : koolnews.gr


Πήρε στον λαιμό του μιά χώρα και παραιτήθηκε ο Νάιτζελ Φάρατζ



Διαβάζουμε στο news247.gr

Ο ηγέτης του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UKIP, παραιτήθηκε από την ηγεσία του, έχοντας όπως δήλωσε "πετύχει τον σκοπό του"

Ο επικεφαλής του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ δήλωσε σήμερα οτι παραιτείται, αφού πραγματοποίησε τη φιλοδοξία του να κερδίσει το δημοψήφισμα του περασμένου μήνα με το οποίο αποφασίσθηκε η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ.

Την αιφνιδιαστική απόφασή του ανακοίνωσε σε ομιλία του στο Λονδίνο, τονίζοντας πως έκανε αυτό που του αναλογεί και θα παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος.

Ο Νάιτζελ Φάτατζ είναι ο μεγάλος νικητής του δημοψηφίσματος, καθώς αποτέλεσε έναν από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Brexit.

O ίδιος είχε καλέσει τον πρωθυπουργό Κάμερον να παραιτηθεί, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, υποστηρίζοντας πως "θα πρέπει να έχουμε έναν πρωθυπουργό του Brexit", ενώ είχε στηρίξει ανοιχτά τους  Μάικλ Γκόουβ, Μπόρις Τζόνσον και Λίαμ Φοξ, οι οποίοι προέρχονται από το στρατόπεδο των Συντηρητικών και το στρατόπεδο του Brexit.

Στη συνέντευξη Τύπου, όπου και ανακοίνωσε την αποχώρησή του, επισήμανε πως μέχρι το φθινόπωρο θα έχει εκλεγεί ο νέος ηγέτης του UKIP. Παράλληλα, δεν ξεκαθάρισε τον ρόλο που θα παίξει στη συνέχεια στο κόμμα των ευρωσκεπτικστικών.

"Στη διάρκεια του δημοψηφίσματος, είπα 'θέλω πίσω τη χώρα μου'. Αυτό που λέω τώρα είναι, 'θέλω πίσω τη ζωή μου', και αρχίζω τώρα" δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους, που τον ρώτησαν αν θα συνεχίζει να ασχολείται με την πολιτική.

"Μπήκα σ' αυτή τη δουλειά γιατί ήθελα το έθνος να είναι αυτοδιοικούμενο. Δεν ήμουν ποτέ και δεν ήθελα ποτέ να γίνω πολιτικός. Ο στόχος μου στην πολιτική ήταν να βγάλω τη Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό ψηφίσαμε στο δημοψήφισμα πριν από 2 εβδομάδες. Γι' αυτό και τώρα αισθάνομαι ότι έχω κάνει το καθήκον μου, δεν θα μπορούσα να πετύχω περισσότερα από το δημοψήφισμα. Έτσι, αυτή είναι η κατάλληλη ώρα να καθίσω στην άκρη, ως ηγέτης του UKIP. Θα συνεχίσω να υποστηρίζω το κόμμα, θα υποστηρίξω το νέο ηγέτη και θα παρακολουθώ τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες και πιθανότατα να σχολιάζω στο Ευρωκοινοβούλιο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φάρατζ.

Εν τω μεταξύ, ερωτώμενος για τον αν πρόκειται να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, επισήμανε πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, ωστόσο αν του ζητηθεί βοήθεια μπορεί να προτείνει ειδικούς για το ζήτημα. 

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φάρατζ παραιτείται από την ηγεσία του κόμματος. Είχε παραιτηθεί τον Μάιο του 2015 αφού είχε αποτύχει να εκλεγεί στη βουλή στις περυσινές γενικές εκλογές, αλλά απέσυρε την παραίτησή του τρεις ημέρες αργότερα.

Οι δηλώσεις μετά το δημοψήφισμα

Για νίκη των "πραγματικών ανθρώπων" σε βάρος των πολυεθνικών, των τραπεζών, και όσων "εξαπατούσαν" είχε μιλήσει αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος.

Ο αντιευρωπαϊστής ηγέτης, είχε κάνει λόγο για σημαντικό βήμα προς μια Ευρώπη των εθνών - κρατών, που θα έχουν φιλικές σχέσεις μεταξύ τους και θα ανταλλάσσουν αγαθά, ενώ είχε επισημάνει πως η νίκη του Brexit αποτέλεσε ημέρα ανεξαρτησίας για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Παράλληλα, προκλητική ήταν η στάση του και στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου είχε δηλώσει πως "Ένα χαρακτηριστικό της Δημοκρατίας είναι, ότι ακούει κανείς κι εκείνους, με τους διαφωνεί. Όταν ήρθα εδώ πριν από 17 χρόνια και σας είπα, ότι θέλω να ηγηθώ της εκστρατείας για να φύγει η Βρετανία από την ΕΕ, γελάσατε. Τώρα όμως, δεν γελάτε", είπε.

"Ο λόγος είναι γιατί σαν πολιτικό εγχείρημα αμφισβητείστε κι εσείς και το νόμισμά σας. Με απάτες και ψέματα δεν είπατε την αλήθεια στους Βρετανούς και στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης", πρόσθεσε, αναφερόμενος στην είσοδο των προσφύγων και μεταναστών στην ΕΕ, κατόπιν "έκκλησης" της Γερμανίδας Καγκελαρίου, να έρθουν όλο και περισσότεροι, το 2015.
"Επιβάλατε στους λαούς Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμα κι όταν στη Γαλλία και την Ολλανδία καταψήφισαν την ΕΕ, εσείς τους αγνοήσατε και πολύ απλά από την πίσω πόρτα τους επιβάλατε τη Συνθήκη της Λισαβόνας", πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος "αξιοσημείωτο".

"Ήταν σεισμικό για όλον τον κόσμο, γιατί αυτό που έκανε ο απλός μέσος άνθρωπος που βλέπει, να πιέζεται, είναι ότι απέρριψε τις πολυεθνικές και τις τράπεζες και είπε 'θέλουμε πίσω την πατρίδα μας, θέλουμε τα δικά μας σύνορα, τη δική μας αλιεία, να είμαστε αυτοδιοικούμενοι'. Κι αυτό πρέπει να γίνει. Δώσαμε ελπίδα στους δημοκράτες και σε όλη την ΕΕ. Η Βρετανία δεν είναι το μόνο κράτος που θα φύγει από την ΕΕ".

Ποιος είναι ο Νίτζελ Φάρατζ

Ο 52χρονος Φάρατζ ήταν μέλος του UKIP από το 1993, που δημιουργήθηκε το κόμμα, και εξελέγη για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 1999, αντιπροσωπεύοντας την Νοτιοανατολική Αγγλία.

Μαζί με τον Φραντσέσκο Σπερόνι διαχειρίζεται την ευρωπαϊκή ομάδα "Ευρώπη Ελευθερίας και Δημοκρατίας". Κύριο χαρακτηριστικό τόσο του Φάρατζ όσο και της ομάδας είναι ο ευρωσκεπτικισμός και η εναντίωση στην νομισματική ένωση της Ευρώπης. Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως φιλελεύθερο και συντηρητικό.

(ΠΗΓΗ: TheGuardian)