Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

12 μονάδες η ΝΔ, ανεβαίνει το ΚΙΝΑΛ, πτώση στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ

 


Σε διψήφια ποσοστά παραμένει η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ όπως καταδεικνύει η μεγάλη δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της politic.gr. 

Στην δημοσκόπηση φαίνεται ότι αρχίζει να ανεβαίνει το ΚΙΝΑΛ και να κατρακυλάνε τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ διατηρεί άνετα το διψήφιο προβάδισμα των 12 μονάδων χάρη στη  πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βλέπει το ποσοστό του να συρρικνώνεται από το 23.9% στο 23.%.

Το ΚΙΝΑΛ αντίθετα από το 7% ανέβηκε στο 9.1%, η Ελληνική Λύση βλέπει και αυτή αύξηση του ποσοστού της κατά μία μονάδα (από 4.2% στο 5.2%) πίσω από το ΚΚΕ, το οποίο βρίσκεται στο 5.4%.

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 62% έναντι του 15% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία με μεγάλη διαφορά, ποσοστό 46% έναντι 27%.



Γείτονας Ολλανδής : «Έχει δυο σκυλιά που τα βγάζουν βόλτα Πακιστανοί υπηρέτες της»

 


Όπως κάθε γνήσιος ακροαριστερός και αριστερός, "πονάει" δήθεν για τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες, αρκεί να εξυπηρετούν τις ανάγκες του και την τσέπη του.



Σύμφωνα με την omadaalithias.gr, την Oλλανδή δημοσιογράφο Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφερόμενη σε επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών, «καρφώνει» ο δημοσιογράφος και εκδότης Δημήτρης Τριανταφυλλίδης, ο οποίος όπως λέει σε ανάρτησή του είναι γείτονάς της.

Στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Είδα το περιστατικό με την Ολλανδή δημοσιογράφο, μόνιμο κάτοικο Ελλάδας εδώ και πολλά χρόνια και τον Μητσοτάκη.

Χρόνια γειτόνισσα μου, με δυο σκυλιά που τα βγάζουν βόλτα Πακιστανοί υπηρέτες της. Πλακώθηκα μαζί της άπειρες φορές από το 2010 στην ηρωική πλατεία Αυδή.

Συνεπώς λέω: Θού, Κύριε, φυλακήν τώ στόματί μου καί θύραν περιοχής περί τά χείλη μου!

Και πάω να φτιάξω τσάι!»

 

Η ανάρτησή του:

Δημήτρης Τριανταφυλλίδης
14 ώρες πριν

Είδα το περιστατικό με την Ολλανδή δημοσιογράφο, μόνιμο κάτοικο Ελλάδας εδώ και πολλά χρόνια και τον Μητσοτάκη.
Χρόνια γειτόνισσα μου, με δυο σκυλιά που τα βγάζουν βόλτα Πακιστανοί υπηρέτες της. Πλακώθηκα μαζί της άπειρες φορές από το 2010 στην ηρωική πλατεία Αυδή.

Συνεπώς λέω: Θού, Κύριε, φυλακήν τώ στόματί μου καί θύραν περιοχής περί τά χείλη μου! 

...Δείτε περισσότερα
400
28
48




Αυτός είναι ο Βουλγαρονιγηριανός ράπερ που συμμετείχε στο περιστατικό με μαχαιρώματα

 


Συμπλοκή σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην οδό Λένορμαν στον Κολωνό, με αποτέλεσμα να βγουν τα μαχαίρια και να τραυματιστούν δυο άτομα.

Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή τριών ατόμων μεταξύ των οποίων και ο 25χρονος, βουλγαρο-νιγηριανής καταγωγής, ράπερ Thug Slime.



Ο λόγο μέχρι στιγμής είναι άγνωστος, η συμπλοκή έγινε μεταξύ πέντε ατόμων σε καφέ, εκ των οποίων τα δύο τραυματίστηκαν και χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομείο, τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ράπερ Thug Slime επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε πατέρα τριών παιδιών, ενώ μπροστά στο περιστατικό φέρεται να ήταν και ένα 10χρονο παιδί, χωρίς να διευκρινίζεται αν ήταν παιδί του θύματος.


φωτογραφίες απο instagram



Μπουρλά: Εγκληματίες όσοι παραπληροφορούν για τα εμβόλια, ευθύνονται για την απώλεια εκατομμυρίων ζωών

 


«Εγκληματίες», που ευθύνονται για τις απώλειες «εκατομμυρίων ζωών» χαρακτήρισε ο Άλμπερτ Μπουρλά όσους παραπληροφορούν για τα εμβόλια για την Covid-19.

Μιλώντας στη δεξαμενή σκέψης Atlantic Council, που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer είπε ότι υπάρχει μια «πολύ μικρή» ομάδα ανθρώπων που σκοπίμως διαδίδουν παραπληροφόρηση για τα εμβόλια παραπλανώντας εκείνους που είναι ήδη διστακτικοί να τα κάνουν. 

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι εγκληματίες. Δεν είναι απλώς κακοί άνθρωποι. Είναι εγκληματίες γιατί ευθύνονται στην κυριολεξία για τις απώλειες εκατομμυρίων ζωών», τόνισε οργισμένος.

Ο Μπουρλά προέβη στο σχόλιο αυτό την ώρα που εκατομμύρια επιλέξιμοι για το εμβόλιο Αμερικανοί δεν έχουν ακόμη προσέλθει να το κάνουν και σύμφωνα με ειδικούς της δημόσιας υγείας η παραπληροφόρηση παίζει σε αυτό πιθανότατα μεγάλο ρόλο. Σύμφωνα με έρευνα του Kaiser Family Foundation που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα , πάνω από τα τρία τέταρτα των ενηλίκων Αμερικανών είτε πιστεύουν είτε δεν είναι σίγουροι για τουλάχιστον έναν από οκτώ ψευδείς ισχυρισμούς για την Covid-10 ή για τα εμβόλια και μεταξύ εκείνων που είναι πρόθυμοι να δώσουν βάση σε τέτοια fake news περιλαμβάνονται ανεμβολίαστοι και Ρεπουμπλικανοί ψηφοφόροι. Οι συνηθέστεροι ψευδείς ισχυρισμοί για τα εμβόλια για την Covid-19 είναι ότι περιέχουν μικροτσίπ, προκαλούν στειρότητα και μπορούν να αλλάξουν το DNA των ληπτών, σύμφωνα με την έρευνα.




Υπέρ της Ολλανδής προβοκατόρισσας ο Παπαδημούλης δείχνει πόσο ανθέλληνας είναι

 


Όλη η Ελλάδα, χειροκροτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που με σθένος υπερασπίστηκε την Ελλάδα και τους Έλληνες για τον τρόπο που προστατεύονται τα σύνορα από λαθρομετανάστες. Στον αντίποδα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν την προβοκατόρισσα δημοσιογράφο δείχνοντας το πόσο ανθέλληνες είναι.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ανοικτά ότι την έβαλε η Κουμουνδούρου την δημοσιογράφο να ξεφτιλιστεί και ότι γίνει, αρκεί να μην φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ως ένα είδος δημοσιογραφίας που σπανίζει πλέον στην Ελλάδα χαρακτηρίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης τη στάση της ολλανδής δημοσιογράφου, και το λέει αυτός που διακινεί συνέχεια fake news για τον τρόπο που προστατεύει η κυβέρνηση την Ελλάδα απο λαθρομετανάστες. 

Ο Παπαδημούλης προκαλώντας ακόμα μία φορά την οργή των Ελλήνων έγραψε «Ένα είδος δημοσιογραφίας που σπανίζει πλέον στην Ελλάδα. Δημοσιογράφοι που να ελέγχουν την εξουσία! Έξαλλος με την Ολλανδή δημοσιογράφο ο #Μητσοτακης και οι εγχώριοι οπαδοί του «Γερούν γερά»! Κατά τα λοιπά «μένουμε Ευρώπη»…» 



Ανθελληνική στάση ΣΥΡΙΖΑ με Χαρίτση να υπερασπίζεται την Ολλανδή δημοσιογράφο


 

Ανθέλληνες πάντα, ενεργούν σε βάρος της Ελλάδας οι Συριζαίοι, χωρίς ίχνος ντροπής.

Όλοι καταλάβαμε ποιοι κρύβονται πίσω από την Ολλανδή δημοσιογράφο που νόμιζε ότι θα μπορούσε να στριμώξει τον Έλληνα πρωθυπουργό και την Ελλάδα. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης σχολίασε το περιστατικό του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ολλανδή δημοσιογράφο τονίζοντας πως η έλλειψη ψυχραιμίας του πρωθυπουργού δείχνει ότι κάτι υπάρχει.




Ένοχοι οι δυο νεαροί στην Λαμία για τον άγριο ξυλοδαρμό επαγγελματία εστίασης


 

Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με 3ετη αναστολή καταδικάσθηκαν οι δύο από τους τρεις νεαρούς συλληφθέντες για τον άγριο ξυλοδαρμό επαγγελματία το βράδυ της Δευτέρας (8/11) στην οδό Καποδιστρίου στο κέντρο της Λαμίας, δίπλα από τα Δικαστήρια.

Στο Αυτόφωρο πέρασαν μόνο οι δύο ενήλικες, ο ένας μαθητής ΕΠΑΛ, καθώς ο τρίτος που συνελήφθη θα δικαστεί από το αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων.

Ο επαγγελματίας αναγνώρισε στα πρόσωπα των κατηγορουμένων, τους δύο από τους τέσσερις που τον ξυλοκόπησαν μέσα στο δρόμο, λίγα μέτρα από το μαγαζί του.

Από την πλευρά τους οι νεαροί υποστήριξαν ότι βρέθηκαν στο σημείο με έναν φίλο τους, αρνήθηκαν όμως την οποιαδήποτε συμμετοχή τους στον ξυλοδαρμό και ζήτησαν την λεπτομερή εξέταση του βιντεοληπτικού υλικού για να αποδείξουν την αθωότητά τους. Μάλιστα υπέδειξαν και δύο νεαρά άτομα Ρομά ως δράστες της επίθεσης. Τα ίδια υποστήριξε και μια νεαρή φίλη τους που κατέθεσε ως μάρτυρας.

Σύμφωνα και με τον δικηγόρο τους Δημήτρη Κρούπη, «οι κατηγορούμενοι δε συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του συμπολίτη μας και είναι κάτι που θα αποδειχτεί σε δεύτερο βαθμό με τη λεπτομερή εξέταση του υλικού που έχει συλλεχθεί και θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία».




Πηγή: LamiaReport



Γνωστός Ράπερ τραυμάτισε με μαχαίρι δύο άτομα στον Κολωνό


 


Σύμφωνα με το newsit, συμπλοκή και μαχαιρώματα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Λένορμαν στον Κολωνό με δράστη γνωστό ράπερ. 

Στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και η συνέχεια έχει δοθεί στο ΑΤ Κολωνού. 

Ήδη έχουν γίνει 3 προσαγωγές ενώ δυο άτομα έχουν τραυματιστεί. Το επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης όταν από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία υπήρξε συμπλοκή η οποία κατέληξε σε δυο τραυματισμούς. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο ράπερ τραυμάτισε δυο άτομα με μαχαίρι.



Στη φυλακή ο 35χρονος προπονητής τένις που αποπλανούσε ανήλικες αθλήτριες

 



Προφυλακιστέος κρίθηκε, την Τρίτη το απόγευμα, ο προπονητής τένις ο οποίος κατηγορείται ότι αποπλάνησε ανήλικες μαθήτριές του. Ο κατηγορούμενος, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγείται στις φυλακές.

Στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι έκανε ένα λάθος. Φέρεται πάντως να είπε θέλει να πληρώσει για όσα έκανε αλλά όχι για αυτά που του προσάπτουν.



Σε δήλωση του ο δικηγόρος του 35χρονου, Χριστόδουλος Φίλιας, ανέφερε τα εξής: «Ο κατηγορούμενος προφυλακίστηκε. Κατηγορείται για τρία κακουργήματα, τα δύο δεν υπάρχουν και η τρίτη κατηγορία είναι πλημμεληματική. Είχε μια σχέση με την πρώτη κοπέλα, από την ηλικία των 17 έως τα 21 έτη, δεν ήταν προπονητής της δεν έχει υπάρξει καμία παράβαση. Με την άλλη κοπέλα παραδέχεται ότι είχε σχέση, δεν ήταν προπονητής της. Το κορίτσι είχε συμπληρώσει τα 14 έτη και η παράβαση είναι πλημμεληματική».




Βίντεο από την δολοφονία του 44χρονου στο ψιλικατζίδικο


 

Συγκλονιστικό βίντεο του star από τη στιγμή της δολοφονίας του 44χρονου στο ψιλικατζίδικο, στην Τούμπα, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Ο 27χρονος Αλβανός δολοφόνος ληστής, φορώντας μαύρα ρουχα, μπουφάν με κουκούλα, χειρουργική μάσκα και κρατώντας, παράλληλα, στρώμα αφρολέξ, μπαίνει στο μίνι μάρκετ.

Το θύμα της δολοφονικής επίθεσης, ο 44χρονος Μάριος ήταν ανυποψίαστος, κοίταξε, όπως φαίνεται στο βίντεο τον δράστη κι αμέσως ο τελευταίος έστρεψε το όπλο του κατά του άτυχου υπαλλήλου.

Ο αδίστακτος δράστης κρατώντας όπλο αδειάζει το ταμείο, ενώ έχει την πληροφορία πως υπάρχουν και άλλα λεφτά και αρχίζει να ρωτά επίμονα τον υπάλληλο.

Τότε ο Μάριος επιχειρεί να αφοπλίσει δύο φορές τον δράστη. Στην προσπάθειά του να του πάρει το όπλο, αρχίζει και παλεύει σώμα με σώμα με τον δράστη.

Ο κακοποιός τού έφερε πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι με τη λαβή του όπλου.





Αυτή είναι η Ολλανδή δημοσιογράφος που έκανε την προβοκατόρικη ερώτηση στον Μητσοτάκη


 

Προβοκατόρικη και στημένη ερώτηση πρός τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παίρνοντας την απάντηση της.

Η Ολλανδή δημοσιογράφος, στημένη και χρησιμοποιώντας τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τον έλληνα πρωθυπουργό για «παράνομες επαναπροωθήσεις» και τον ολλανδό ηγέτη για άρνηση φιλοξενίας αιτούντων άσυλο.

Η Ingeborg Beugel, ανεξάρτητη ανταποκριτής για ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί την επικαιρότητα, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν και ειδικότερα το περασμένο καλοκαίρι συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές με την κατηγορία ότι «διευκόλυνε την παράνομη διαμονή αλλοδαπού στην Ελλάδα».

Η Beugel είχε δηλώσει ότι συνελήφθη αφού κάποιοι ντόπιοι ειδοποίησαν την αστυνομία για την παρουσία του 23χρονου από το Αφγανιστάν στο σπίτι της. Ο εν λόγω πρόσφυγας έμενε μαζί της, ενώ είχε κάνει προσφυγή κατά της αρνητικής απόφασης για την χορήγηση ασύλου.

«Με κράτησαν σαν να ήμουν κάποιο είδος θανατηφόρου τρομοκράτη. Δεν με άφησαν ούτε να πάω σπίτι για να πάρω τα χάπια και το αποσμητικό μου» είχε δηλώσει τότε η δημοσιογράφος, η οποία μεταφέρθηκε στην Αθήνα με χειροπέδες, μαζί με τον νεαρό Αφγανό.

«Αρκετοί θυμωμένοι νησιώτες κάλεσαν την αστυνομία λέγοντας ότι είχα μια ‘ύποπτη’ σχέση με έναν ‘παράνομο’⁣ άνδρα στο σπίτι μου».

Η ίδια είχε εξηγήσει ότι δεν ήταν μυστικό ότι ο 23χρονος έμενε μαζί της, ενώ είχε γράψει για την ιστορία του σε διάφορα μέσα. «Το όλο θέμα με το ‘κρυφτό’ είναι γελοίο» είχε είπε.

Η Beugel μάλιστα είχε καταγγείλει ότι η αρχική αίτηση ασύλου του νεαρού στην Ελλάδα απορρίφθηκε λόγω μεταφραστικών προβλημάτων στη συνέντευξή του. 

Η Ingeborg Beugel δεν είναι και τόσο «ξένη» με την Ελλάδα. Ζει εδώ και δεκαετίες στη χώρα και ειδικότερα στην Ύδρα.




Μητσοτάκης : «Δεν θα δεχτώ μέσα σε αυτό το γραφείο να προσβάλετε εμένα ή τον ελληνικό λαό»

 



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε στην θέση της Ολλανδή δημοσιογράφο, πιθανώς στημένη για να στηρίξη τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ingeborg Beugel, ανεξάρτητη ανταποκριτής για ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί την επικαιρότητα, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν -και ειδικότερα το περασμένο καλοκαίρι- συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές με την κατηγορία ότι «διευκόλυνε την παράνομη διαμονή αλλοδαπού στην Ελλάδα».

Η κατηγορία αυτή επισείει ποινή φυλάκισης 12 μηνών και πρόστιμο 5.000 ευρώ, με τη δημοσιογράφο να αφήνεται ελεύθερη και την υπόθεση να μην έχει εκδικαστεί ακόμη λόγω περιορισμών της πανδημίας του κοροναϊού.Επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν ξένη δημοσιογράφος έθεσε ερώτημα σχετικά με το προσφυγικό και τα Push Back στο Αιγαίο, στηριζόμενη στα fake news του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα η δημοσιογράφος ρώτησε τον πρωθυπουργό «πότε θα σταματήσετε να λέτε ψέματα για τα push backs και για όσα συμβαίνουν με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα» συμπληρώνοντας ότι προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων των δημοσιογράφων του κόσμου και κατηγορώντας τον μάλιστα για ναρκισσισμό.

Στην προσπάθεια του πρωθυπουργού να απαντήσει η δημοσιογράφος τον διέκοπτε, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός, εμφανώς εκνευρισμένος, να της πει πως «δεν θα έρχεσαι σε αυτό το κτίριο να με προσβάλεις».

«Ξέρω ότι στην Ολλανδία έχετε την κουλτούρα να ρωτάτε ευθέως τις ερωτήσεις στους πολιτικούς, κάτι το οποίο και σέβομαι. Αυτό που δεν μπορώ να αποδεχτώ είναι να έρχεστε σε αυτό γραφείο και να προσβάλετε εμένα ή τον ελληνικό λαό με κατηγορίες και εκφράσεις που δεν συνοδεύονται από χειροπιαστές αποδείξεις όταν αυτή η χώρα μάχεται με το μεταναστευτικό πρόβλημα, έχει σώσει εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες ζωές στη θάλασσα» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

«Κάθε μέρα σώζουμε ανθρώπους στη θάλασσα και την ίδια στιγμή εμποδίζουμε πλοία που έρχονται από την Τουρκία, όπως έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και περιμένουμε την τουρκική ακτοφυλακή να τους επιστρέψει στην Τουρκία. Αντί  λοιπόν να κατηγορήσετε την Ελλάδα, πρέπει να κατηγορήσετε αυτούς που εργαλειοποιoύν συστηματικά το να ωθούν ανθρώπους από μια ασφαλή χώρα, γιατί πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην Τουρκία δεν διατρέχουν κίνδυνο. Αυτούς πρέπει να κατηγορήσετε. Έχουμε μια σκληρή αλλά δίκαιη πολιτική στο μεταναστευτικό» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Έχετε πάει ποτέ στη Σάμο; Δεν έχετε πάει. Δεν θα έρχεστε σε αυτό το κτίριο να με προσβάλετε. Απαντάω τώρα και δεν θα διακόπτετε, όπως σας άκουσα εγώ πολύ προσεκτικά Αν πάτε στη Σάμο θα βρείτε μία πολύ καλή δομή με συνθήκες υγιεινής, παιδότοπους και δεν έχει καμία σχέση με το τι είχαμε στο παρελθόν. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να κουνάει το δάκτυλο σε αυτή την κυβέρνηση και να κατηγορεί και εμένα» κατέληξε ο πρωθυπουργός.




Το κείμενο της αντιπαράθεσης Μητσοτάκη με την δημοσιογράφο :

Ingeborg Beugel: Πρωθυπουργέ κ. Μητσοτάκη πότε επιτέλους θα σταματήσετε να ψεύδεστε; Να ψεύδεστε για τα pushbacks, να ψεύδεστε για το τι συμβαίνει με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα; Σας παρακαλώ σταματήστε να μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μου και τη νοημοσύνη όλων των δημοσιογράφων στον κόσμο. Υπάρχουν πολλά στοιχεία κι εσείς συνεχίζετε να τα αρνείστε και να ψεύδεστε, αυτό είναι σαν ναρκισσιστική κατάχρηση. Γιατί δεν είστε ειλικρινής; Γιατί δεν λέτε πως “οι Βρυξέλλες μας άφησαν μόνους, περιμέναμε έξι χρόνια, κανείς δεν έκανε τίποτα, θα πρέπει να γίνουν μετεγκαταστάσεις, δεν τις κάνουν, τώρα πρέπει να μιλήσω και ναι, κάνω βίαια, απάνθρωπα pushbacks”. Γιατί σταματήσατε να χτυπάτε την πόρτα των Βρυξελλών για το θέμα των μετεγκαταστάσεων;

Και για εσάς κ. Rutte, ποιες είναι οι κυρώσεις που θα πρέπει να επιβληθούν στην Ελλάδα, και ίσως και στην Ολλανδία, που δέχτηκε αυτή την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για την οποία και η Ολλανδία είναι επίσης συνυπεύθυνη. Πολλοί δήμοι στην Ολλανδία θέλουν να δεχτούν πολλούς πρόσφυγες από την Ελλάδα, καθώς και πολλά ασυνόδευτα παιδιά. Είναι έτοιμοι να τα δεχτούν, αλλά αυτός ο Πρωθυπουργός αντιστέκεται σε αυτό. Επομένως, θα μπορούσατε να καταλήξετε σε μια συνεννοήση και έτσι, οι δήμοι της Ολλανδίας, οι οποίοι είναι τόσο έτοιμοι να πάρουν κάποιο βάρος από την Ελλάδα, να μπορέσουν να υποδεχτούν πρόσφυγες από την Ελλάδα; Γιατί η δική του κυβέρνηση αντιστέκεται σε αυτό.

Κυριάκος Μητσοτάκης:Κατανοώ πως στην Ολλανδία έχετε την κουλτούρα να θέτετε ευθέως ερωτήματα προς τους πολιτικούς. Σέβομαι απόλυτα αυτή την κουλτούρα. Αυτό που δεν θα δεχτώ είναι προσβολές, σε αυτή την αίθουσα, προς το πρόσωπό μου και προς τον ελληνικό λαό. Δεν θα δεχτώ να εκτοξεύετε κατηγορίες και εκφράσεις που δεν βασίζονται σε στοιχεία, τη στιγμή που αυτή η χώρα αντιμετωπίζει μια μεταναστευτική κρίση πρωτοφανούς έντασης και έχει σώσει εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα.

Μόλις σώσαμε 250 ανθρώπους που διέτρεχαν κίνδυνο πνιγμού στα νότια της Κρήτης. Το κάνουμε αυτό κάθε μέρα. Σώζουμε ανθρώπους στη θάλασσα ενώ ταυτόχρονα, ναι, δεν επιτρέπουμε στα σκάφη που έρχονται από την Τουρκία να εισέλθουν στα χωρικά μας ύδατα, όπως είναι δικαίωμά μας βάσει των ευρωπαϊκών κανονισμών, και περιμένουμε από την Ακτοφυλακή της Τουρκίας να έρθει για να παραλάβει τους ανθρώπους αυτούς και να τους επιστρέψει στην Τουρκία.

Αντί λοιπόν να ρίχνετε την ευθύνη στην Ελλάδα, θα πρέπει να ρίξετε την ευθύνη σε αυτούς που εργαλειοποιούν τη μετανάστευση εδώ και καιρό συστηματικά, ωθώντας απελπισμένους ανθρώπους από μια ασφαλή χώρα -γιατί θα πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι οι άνθρωποι που είναι σε τουρκικό έδαφος δεν διατρέχουν κίνδυνο, η ζωή τους δεν είναι σε κίνδυνο- θα πρέπει να ρίξετε την ευθύνη σε άλλους και όχι σε εμάς.

Έχουμε μια αυστηρή αλλά δίκαιη πολιτική για τη μετανάστευση. Έχουμε εξετάσει και έχουμε προσφέρει προστασία σε 50.000 ανθρώπους στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και δεκάδων χιλιάδων Αφγανών, που έλαβαν…

Επιτρέψτε μου. Έχετε επισκεφτεί τις νέες δομές στα νησιά μας; Έχετε πάει στη Σάμο;

Ingeborg Beugel: Ναι, ήμουν από τους πρώτους

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όχι δεν έχετε πάει στη Σάμο. Σας παρακαλώ, δεν μπορείτε να έρχεστε σε αυτό το κτίριο και να με προσβάλλετε. Είμαι ξεκάθαρος ως προς αυτό;

Δίνω μια απάντηση. Μη με διακόπτετε. Όπως σας άκουσα κι εγώ προσεκτικά. Αν πάτε στη Σάμο, θα δείτε μια άψογη δομή, άψογες συνθήκες με τη χρηματοδότηση της ΕΕ με καθαρές εγκαταστάσεις, με παιδικές χαρές για να μπορούν να παίζουν τα παιδιά. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση με την κατάσταση στο παρελθόν.

Αυτή είναι η πολιτική μας. Θα την υπερασπιστούμε και δεν θα δεχτώ από κανένα να κουνά το δάχτυλο σε αυτή την κυβέρνηση και να την κατηγορεί για απάνθρωπη συμπεριφορά.

Mark Rutte: Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι αυτός ο Πρωθυπουργός και αυτή η κυβέρνηση τηρούν τα υψηλότερα standard και το γεγονός ότι αμέσως ξεκίνησαν έρευνα για αυτό το θέμα των pushbacks αποδεικνύει.

Θα επιστρέψω στην κατάσταση το 2015 και το 2016 όταν είχαμε πολλούς ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους στο Αιγαίο πέλαγος, προσπαθώντας να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα και από εκεί στη Γερμανία, τη Σουηδία, την Ολλανδία κλπ.

Είμαι χαρούμενος που η Γερμανία, και εμείς που είχαμε εκείνη την περίοδο την εκ περιτροπής Προεδρία της ΕΕ, από κοινού με την κυβέρνηση της Ελλάδας και της Τουρκίας καταφέραμε να διαπραγματευτούμε τη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, σύμφωνα με την οποία πράγματι η Τουρκία είναι μια ασφαλής χώρα για την διαμονή των ανθρώπων.

Αυτή τη στιγμή η Τουρκία φιλοξενεί πάνω από 3 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες στα νότια της χώρας, σε δομές αλλά και σε τοπικές κοινωνίες.

Και αυτό που αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει είναι να υπερασπιστεί τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Είναι ένα από τα καθήκοντα των χωρών που βρίσκονται τοποθετημένες γεωγραφικά στα ευρωπαϊκά σύνορα, όπως και η Ιταλία, η Ισπανία, η Ουγγαρία, η Σλοβενία, αλλά και η Πολωνία και η Ελλάδα. Και πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Και αυτό που δεν θέλω να ξαναδώ είναι ο κόσμος να επιβιβάζεται σε βάρκες που δεν είναι πραγματικά εξοπλισμένες για να διασχίσουν τη Μεσόγειο, ή να διασχίσουν το Αιγαίο και να χάνουν τις ζωές τους σε αυτές τις συνθήκες.

Θέλω να μείνουν εκεί, να είναι ασφαλείς, και μετά εμείς, ως Ευρωπαϊκή Ένωση, είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε το μεριδιο που μας αναλογεί και να δεχτούμε ανθρώπους από την Αφρική, από την Τουρκία, να δεχτούμε πρόσφυγες, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που αποφασίστηκαν το 2015 και το 2016.

Αυτή είναι η απάντησή μου και έχω την εντύπωση πως έχω απαντήσει στο ερώτημά σας».



Ιδιωτικό χρέος: Έχουν ρυθμιστεί δάνεια 32 δισ. ευρώ ως τα τέλη Σεπτεμβρίου


 

Το Υπουργείο Οικονομικών παρουσίασε την 5η Έκθεση Προόδου σχετικά με το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους, στην οποία αποτυπώνεται, με αριθμητικά στοιχεία, η πορεία εξέλιξης των δράσεων σχετικά με την αντιμετώπιση του. Η ανάλυση των στοιχείων αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξει ουσιαστικά τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, οι δράσεις που έχουν ληφθεί, κατηγοριοποιούνται ως εξής: 

Παροχή κρατικής επιδότησης σε δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Μέσω του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ Ι» (Ν.4714/2020). Μέχρι τέλος Οκτωβρίου, επιδοτήθηκαν 75.632 δάνεια, τα οποία αντιστοιχούν σε 50.096 δικαιούχους. Το συνολικό ποσό της κρατικής επιδότησης που έχει καταβληθεί στους δικαιούχους του προγράμματος, μέχρι τις 31.10.2021, ανέρχεται στα 218,7 εκατ. ευρώ. 

Μέσω της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας για την Προστασία της Κύριας Κατοικίας (Ν. 4605/2019). Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, επιδοτήθηκαν 2.904 δικαιούχοι. Το συνολικό ποσό της κρατικής επιδότησης που έχει καταβληθεί στους δικαιούχους του προγράμματος μέχρι τις 31.09.2021, ανέρχεται σε 3,04 εκατ. ευρώ. 

Μέσω του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ» (Ν.4790/2021).  Μέχρι τέλος Οκτωβρίου, επιδοτήθηκαν 19.048 δάνεια, τα οποία αντιστοιχούν σε 10.470 δικαιούχους. Το συνολικό ποσό της κρατικής επιδότησης που έχει καταβληθεί στους δικαιούχους του προγράμματος, μέχρι τις 31.10.2021, ανέρχεται στα 179,8 εκατ. ευρώ. 

Ρυθμίσεις και αναστολές Δανείων 

Ρυθμίσεις μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, ελευθέρων επαγγελματιών, αγροτών και ομόρρυθμων εταίρων (Ν.4469/2017). Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, 2.296 δανειολήπτες ρύθμισαν επιτυχώς τα χρέη τους.

Ρυθμίσεις που διενήργησαν οι Τράπεζες και οι Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, διμερώς, με τους οφειλέτες: 

Ρυθμίσεις δανείων: Από τον Ιούλιο 2019 έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2021, ρυθμίστηκαν επιτυχώς 563.823 δάνεια (στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά), συνολικού ύψους 32,02 δισ. ευρώ.

Αναστολές πληρωμής δανείων: Από τα μέσα Μαρτίου 2020 έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2021, δόθηκε η δυνατότητα αναστολής πληρωμής σε 408.632 δάνεια, ύψους 28,78 δισ. ευρώ, από τις Τράπεζες και τις Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2021.