Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Νέα Δημοκρατία για την παραίτηση του Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου



Δήλωση Τομ Δικ. Διαφ. & Ανθρ. Δικ. ΝΔ, κ. Ν Παναγιωτόπουλου για την παραίτηση του Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

«Με την παραίτηση του, ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), κ. Γεώργιος Σταυρόπουλος  κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην επιχειρούμενη θεσμική απαξίωση του βασικού ανεξάρτητου συμβούλου της πολιτείας στο πεδίο της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η συμμετοχή της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ και των ΡΟΜΑ στην Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου είναι αυτονόητη. Όχι όμως με τον τρόπο που την επέβαλε η κυβέρνηση διαστρεβλώνοντας την ισόρροπη εκπροσώπηση στη σύνθεσή της και θίγοντας έτσι την αρχή της αντιπροσωπευτικότητας που είναι ένα από τα θεμέλια Δημοκρατίας. 

Η αλλαγή της σύνθεσης της Εθνικής Επιτροπής με νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, χωρίς καμία διαβούλευση και εν αγνοία του ίδιου του θεσμικού οργάνου, συνιστά παρέμβαση μιας ολοένα και πιο αυταρχικής εξουσίας στην ανεξάρτητη λειτουργία της ΕΕΔΑ, που υποβαθμίζει καταλυτικά το θεσμικό της κύρος. 

Τελικά, αυτή η κυβέρνηση δεν βλάπτει μόνο τους θεσμούς, αλλά επιχειρεί να αντιμετωπίσει θεμελιώδη ζητήματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα με όρους μικροκομματικών σκοπιμοτήτων». 


Αυτά είναι τα 3 άτομα που είχαν συστήσει συμμορία και λήστευαν στην Κατερίνη


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κατερίνης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 3 ατόμων, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας από κοινού, της απλής συνέργειας σε ληστεία από κοινού, της συμμορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. 

Ειδικότερα :

Εξιχνιάσθηκαν μετά από αναλυτική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, δύο υποθέσεις ληστείας και απάτης σε βάρος ηλικιωμένων στην Πιερία.
Για τις υποθέσεις σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών γυναικών ηλικίας 23 και 22 ετών και 30χρονου αλλοδαπού συνεργού τους, κατά περίπτωση για ληστεία, απάτη, σύσταση συμμορίας, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Ειδικότερα, ό πως προέκυψε από την έρευνα, τον Σεπτέμβριο του 2018 στην Κατερίνη, οι δύο γυναίκες ενεργώντας από κοινού ακινητοποίησαν 80χρονο ημεδαπό με την χρήση αναισθητικού σπρέι και αφαίρεσαν από την οικία του ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ. Στη συνέχεια διέφυγαν με όχημα όπου τις ανέμενε ο συνεργός τους.
Όπως διαπιστώθηκε η 22χρονη λίγες ημέρες μετά τη διάπραξη της ληστείας, χρησιμοποίησε το κλεμμένο χρηματικό ποσό για την αγορά οχήματος, νομιμοποιώντας τα παράνομα έσοδα.
Επίσης εξακριβώθηκε ότι η 22χρονη τα δύο προηγούμενα χρόνια, με το πρόσχημα ότι χρειάζεται χρήματα για να τα καταβάλει σε άνδρες που προάγουν στην πορνεία συγγενικό της πρόσωπο, κατάφερε και απέσπασε σταδιακά από 76χρονο ημεδαπό το χρηματικό ποσό των 9.080 ευρώ.

Πρόκειται για:

Α) την υπήκοο Ρουμανίας (επ) COVACI (ον) Ana Malina του Juri ή Maliuguri ή Malinguri και της Vasilica ή Vasilika γεννηθείσα την 18-02-1996 στη Ρουμανία
Β) την υπήκοο Ρουμανίας (επ) VOINA (ον) Cassandra Larisa του Anton και της Nicoleta γεννηθείσα την 09-02-1997 στη Ρουμανία
Γ) τον υπήκοο Αλβανίας (επ) DEMIRI (ον) Fatjon ή Qemal ή Kemal ή Anton του Poulloum ή Pulumb ή Bonum ή Poudoum και της Lyri γεννηθέντα την 20-10-1989
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, η οποία ισχύει μέχρι 26 Σεπτεμβρίου 2019, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 23510-46631 και 23510-46633 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Καλείται στη Βουλή η επικεφαλής της αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος! Προκλητική η Χριστοδουλοπούλου



Την μεθεπόμενη εβδομάδα ανοίγει η υπόθεση Πετσίτη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου και οι βουλευτές της πλειοψηφίας έκαναν δεκτό το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας να κληθεί η Άννα Ζαΐρη.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου με την έναρξη της συζήτησης του αιτήματος της ΝΔ είπε προκλητικά ότι εάν και διαφωνεί με το αίτημα αυτό, «επειδή όμως είμαστε σε προεκλογική περίοδο και σενάρια συμψηφισμού αρρωσταίνουν το πολιτικό κλίμα, εγώ συναινώ να έρθει η κυρία Ζαΐρη, όπως και εάν  εντοπιστεί γιατί δεν έχω διαβάσει πουθενά το όνομά του και ο υπάλληλος που υποτίθεται ότι απομακρύνθηκε από την υπόθεση και παραιτήθηκε ώστε να δούμε εάν θα αποκτήσουμε κάποια γνώση περισσότερη» και συνέχισε να προκαλεί «δεν πιστεύω ότι θα μπορέσουν να πουν τα δύο αυτά μέλη της Αρχής περισσότερα σχετικά με ένα πόρισμα που ετοιμάζεται καθώς η έρευνα προστατεύεται από το Νόμο με πλήρη μυστικότητα».


Συνελήφθη ο εκτελεστής του Γιάννη Μακρή



Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ο εκτελεστής του  47χρονου Ελληνοαυστραλού Γιάννη Μακρή. Ο άνθρωπος που το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου, τον δολοφόνησε έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας έπεσε στα χέρια των αστυνομικών του Ανθρωποκτονιών. 

Πρόκειται για έναν 31χρονο Βούλγαρο με τουρκικές ρίζες ο οποίος μετά την εκτέλεση κρυβόταν στα νότια προάστια. 

Ο εκτελεστής, συνελήφθη την Τρίτη στην περιοχή της Γλυφάδας ενώ για την ίδια υπόθεση οι αστυνομικοί αναζητούν και τον 35χρονο αδερφό του.




Επιμένει ο Τσελέντης: Πιθανός ένας μεγαλύτερος σεισμός από 5,3 Ρίχτερ



Στη θεωρία του, ότι πιθανότατα να υπάρξει μεγαλύτερος σεισμός από 5,3 Ρίχτερ, επιμένει ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Άκης Τσελέντης.

«Υπάρχει πιθανότητα να έχουμε μεγαλύτερο σεισμό από 5,3 Ρίχτερ» επισήμανε για ακόμα μια φορά ο κ. Τσελέντης, αναφερόμενος στον σεισμό του Σαββάτου στο Γαλαξίδι, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική.

«Η μετασεισμική ακολουθία αυτή είναι απαράδεκτη. Είναι ατελής, είναι ελλιπής. Ένας σεισμός του 5,3 Ρίχτερ δε μπορεί να δίνει αυτά που μέχρι στιγμής έχουμε καταγράψει, μόνο δύο μετασεισμούς. Έναν 3,6 και έναν 3,2 Ρίχτερ δηλαδή τίποτα! Άρα λοιπόν ή θα έχουμε κάποιον ισχυρό μετασεισμό της τάξης του 4,7 ή 4,8 Ρίχτερ τις επόμενες ημέρες ή υπάρχει κάποια πιθανότητα να έχουμε κάποιο μεγαλύτερο γεγονός» είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Υπάρχει πιθανότητα να έχουμε μεγαλύτερο από 5,3 Ρίχτερ. Εγώ δε μπορώ να αποκλείσω αυτή την πιθανότητα γιατί ως επιστήμων λέω την πραγματικότητα. Το 5,3 με τη μετασεισμική του ακολουθία, εμένα δε με ικανοποιεί» συμπλήρωσε.

Ο κ.Τσελέντης κατέληξε: «Ακούω που λένε: Περιμένουμε δύο 24ωρα. Δεν ισχύει. Αυτές είναι δικαιολογίες των επιστημόνων για τους δημοσιογράφους για να γλιτώσουν τις ερωτήσεις. Οπότε μετά ξεχνιέται το θέμα… Μπορεί ο προσεισμός να είναι αρκετές εβδομάδες πριν ή ακόμα και ενάμιση ή δύο μήνες πριν. Εγώ θα συνιστούσα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες προφύλαξης».


Πηγή : in.gr


Μαχητικά αεροσκάφη θα πετάξουν το απόγευμα στον αττικό ουρανό πάνω από την Ακρόπολη




Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αεροπορίας, τα μαχητικά θα πετάξουν πάνω από την Αθήνα από τις 18:20 έως τις 18:30 σήμερα το απόγευμα, ενώ οι πτήσεις γίνονται στο πλαίσιο της άσκησης «Ηνίοχος 2019».

Ο σχηματισμός θα αποτελείται από 7 αεροσκάφη F-16, F-35, F-4, M-2000 και TORNADO, από Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιταλία και Ισραήλ.




«Χρυσή» θα πληρώσουν την ανανέωση διπλώματος οι παππούδες!



Χαράτσι 113 ευρώ θα πρέπει να πληρώσουν οι ηλικιωμένοι με ηλικία από 74 ετών και άνω οι οποίοι θέλουν να ανανεώσουν το δίπλωμα οδήγησής τους αφού βέβαια περάσουν και τις… εξετάσεις.

Τα τέσσερα ηλεκτρονικά παράβολα συνολικού κόστους 113 ευρώ περιλαμβάνουν:

Ανανέωση άδειας οδήγησης 50 ευρώ (κωδικός e-παραβόλου «23»)

Εκτύπωση εντύπου άδειας οδήγησης 30 ευρώ (κωδικός e-παραβόλου «28»)

Χαρτόσημο ανανέωσης άδειας οδήγησης 18 ευρώ (κωδικός e-παραβόλου «65»)

Δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς (Πρακτική εξέταση) 15 ευρώ(κωδικός e-παραβόλου «2038»)

*Σημείωση: Υπάρχει επιπλέον χρέωση (προμήθεια) για κάθε παράβολο από οποιαδήποτε τράπεζα.

Επίσης αν η άδεια οδήγησης είναι φθαρμένη ή έχουμε αλλαγή στοιχείων, χρειάζεται επιπλέον παράβολο 9,02 ευρώ.

Οι ειδικές δοκιμασίες

Σε έγγραφο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προς τις Διευθύνσεις Μεταφορών αλλά και τις ασφαλιστικές εταιρείες τονίζεται, ότι, κατά την πρακτική εξέταση των οδηγών άνω των 74 ετών, δεν διενεργούνται οι ειδικές δοκιμασίες, εξαιρουμένων:

– του ελέγχου για την προετοιμασία του οχήματος και επιπλέον, κατά την εξέταση με δίκυκλο, του ελέγχου για τη χρήση κράνους και λοιπών προστατευτικών.

– του ελέγχου για τη λήψη μέτρων ασφαλείας κατά την έξοδο από το όχημα, ή αντιστοίχως, κατά την εξέταση με δίκυκλο, του ελέγχου για την ακινητοποίηση, στάθμευση δικύκλου και ασφαλή απομάκρυνση από αυτό.

Αρμόδια Υπηρεσία για την ανανέωση της άδειας είναι η οικεία Υπηρεσία Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας της Περιφέρειας του τόπου κατοικίας του ενδιαφερομένου, στην οποία πρέπει να προσέρχεται ο ενδιαφερόμενος (ή το εξουσιοδοτημένο από αυτόν πρόσωπο) για να υποβάλλει τη σχετική αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:

Αίτηση – υπεύθυνη δήλωση.

Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή ισχύοντος ελληνικού διαβατηρίου ή ατομικού βιβλιαρίου υγείας.

Οποιοδήποτε ισχύον δημόσιο έγγραφο, εφόσον ο ενδιαφερόμενος δεν είναι Έλληνας υπήκοος, το οποίο πιστοποιεί τη συνήθη διαμονή του ενδιαφερομένου στην Ελλάδα.

2 τουλάχιστον πιστοποιητικά υγείας (από παθολόγο και οφθαλμίατρο) ή

4 τουλάχιστον (από παθολόγο, οφθαλμίατρο, ωτορινολαρυγγολόγου και νευρολόγο) όταν ο υποψήφιος είναι πάνω από 80 ετών και φωτοαντίγραφα των αποδεικτικών πληρωμής των γιατρών.

Τα πιστοποιητικά αυτά γίνονται δεκτά από την αρμόδια Υπηρεσία εφόσον κατατίθενται εντός εξαμήνου από την έκδοσή τους.

4 τουλάχιστον πρόσφατες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου, οι 2 προσκομίζονται στην Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών (1 για το έντυπο της άδειας και 1 για κάθε Δ.Ε.Ε.) και οι υπόλοιπες ( 2 ή 4 κατά περίπτωση) στους ιατρούς που διενεργούν την εξέταση.

Φωτοαντίγραφο του εντύπου της ισχύουσας άδειας οδήγησης.

Τα 4 παράβολα.

Ο ενδιαφερόμενος δηλώνει στην αίτηση το όχημα με το οποίο θα διενεργείται η πρακτική εξέταση και υποβάλλει φωτοαντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του.

Προγραμματισμός πρακτικής εξέτασης

Μετά την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών, η αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών:

Εκδίδει Δελτίο Εκπαίδευσης και Εξέτασης (Δ.Ε.Ε.). Σε περίπτωση ανανέωσης άδειας οδήγησης δικύκλου ή φορτηγού ή λεωφορείου, ελέγχει και διασφαλίζει ότι το δίκυκλο ή το φορτηγό ή το λεωφορείο, ανήκει στην κατηγορία που αιτείται ο ενδιαφερόμενος για ανανέωση και αναγράφει στο ΔΕΕ τον αριθμό κυκλοφορίας και την κατηγορία στην οποία ανήκει το όχημα.

Σε περίπτωση ανανέωσης άδειας οδήγησης οχήματος κατηγορίας Β, ο αριθμός κυκλοφορίας του δύναται να αναγράφεται στο ΔΕΕ απ’ τους εξεταστές κατά την πρακτική εξέταση.

Παράλληλα προγραμματίζει την πρακτική εξέταση και ενημερώνει σχετικά τον ενδιαφερόμενο.

Το Δ.Ε.Ε. που εκδίδεται το έχει υποχρεωτικά μαζί του ο ενδιαφερόμενος κατά την πρακτική εξέταση.

Η πρακτική εξέταση διενεργείται χωρίς την παρουσία εκπαιδευτή με όχημα της κατηγορίας που επιθυμεί να ανανεώσει ο ενδιαφερόμενος.

Υπενθυμίζεται ότι, για τα δίκυκλα ή φορτηγά ή λεωφορεία είναι υποχρεωτική στο Δ.Ε.Ε. η αναγραφή του αριθμού κυκλοφορίας του δικύκλου ή φορτηγού ή λεωφορείου και της κατηγορίας στην οποία ανήκει.

Το όχημα πρέπει να φέρει όλα τα έγγραφα για τη νόμιμη κυκλοφορία του (άδεια κυκλοφορίας, δελτίο τεχνικού ελέγχου, κάρτα καυσαερίων, ασφαλιστήριο συμβόλαιο ή ειδικό σήμα ασφάλισης, απόδειξη πληρωμής τελών κυκλοφορίας).

Σε περίπτωση που το όχημα που χρησιμοποιείται στη δοκιμασία δεν ανήκει στον ενδιαφερόμενο, απαιτείται παραχώρηση του οχήματος από τον ιδιοκτήτη στον ενδιαφερόμενο με υπεύθυνη δήλωση (με γνήσιο υπογραφής), την οποία φέρει μαζί του ο ενδιαφερόμενος την ημέρα της πρακτικής εξέτασης και την επιδεικνύει στον εξεταστή προκειμένου να διενεργηθεί η εξέταση.

Το όχημα που χρησιμοποιείται στη δοκιμασία, οφείλει να διαθέτει ισχύον ασφαλιστήριο συμβόλαιο για την κάλυψη της έναντι τρίτων αστικής ευθύνης από ατύχημα κατά την κυκλοφορία του.

Διευκρινίζεται ότι το προσκομιζόμενο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ισχύει κατά την ημέρα της πρακτικής εξέτασης, ακόμη και αν η άδεια οδήγησης του ενδιαφερομένου έχει λήξει.

Η πρακτική εξέταση

Η πρακτική εξέταση ξεκινά με τον έλεγχο από τον εξεταστή των απαραίτητων εγγράφων του οδηγού (όπως ταυτότητα, διαβατήριο και άδεια οδήγησης) και του οχήματος (άδεια κυκλοφορίας, δελτίο τεχνικού ελέγχου, κάρτα καυσαερίων, ασφαλιστήριο συμβόλαιο ή ειδικό σήμα ασφάλισης, απόδειξη πληρωμής τελών κυκλοφορίας).

Σε περίπτωση που στον ενδιαφερόμενο έχει χορηγηθεί, βεβαίωση παράτασης ισχύος της άδειας οδήγησης, ο ενδιαφερόμενος φέρει υποχρεωτικά μαζί του τη βεβαίωση αυτή την ημέρα της πρακτικής εξέτασης και την επιδεικνύει στον εξεταστή προκειμένου να διενεργηθεί η εξέταση.

Η προαναφερθείσα βεβαίωση ισχύει έως την ημερομηνία της πρακτικής εξέτασης και παραδίδεται στον εξεταστή μετά το τέλος της εξέτασης.

Κατά το ξεκίνημα του οχήματος από θέση στάθμευσης ο ενδιαφερόμενος ανάβει φλας και ελέγχει από τους καθρέπτες και γυρίζοντας το κεφάλι ελαφρά προς τα πίσω αν οι συνθήκες του επιτρέπουν να ξεκινήσει (όπως να μην πλησιάζει όχημα και να μην κινείται πεζός ή ζώο πλησίον του οχήματος).

Κατά τη διάρκεια της πορείας, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να τηρεί την οριζόντια και κάθετη σήμανση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Η πρακτική εξέταση με όχημα κατηγορίας Β, πέραν της πορείας, περιλαμβάνει τον έλεγχο για την προετοιμασία του οχήματος πριν ξεκινήσει και τον έλεγχο για τη λήψη μέτρων ασφαλείας κατά την έξοδο από το όχημα.

Ο ενδιαφερόμενος οφείλει να απαντήσει σε 3 τουλάχιστον από τις 4 θεωρητικές ερωτήσεις που θα του κάνει ο εξεταστής για να διαπιστώσει εάν έχει τις απαραίτητες γνώσεις για τα έγγραφα που πρέπει να φέρουν οδηγός και όχημα, για τη σωστή προετοιμασία και την ασφαλή χρήση του οχήματος, καθώς και για τα βασικά συστήματα του οχήματος όπως ελαστικά, φρένα, λιπαντικά και λοιπά υγρά του οχήματος, φώτα, φλας, κόρνα και λοιπό εξοπλισμό στο ταμπλό του οχήματος.

Επίσης, ο ενδιαφερόμενος ελέγχεται στη ρύθμιση του καθίσματος, των καθρεπτών, των ζωνών ασφαλείας, των προσκέφαλων (εφόσον υπάρχουν) και στην ασφάλιση των πορτών.

Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να βεβαιωθεί ότι οι εξεταστές φορούν σωστά τις ζώνες ασφαλείας.

Ο ενδιαφερόμενος απορρίπτεται εάν δεν απαντήσει σωστά στις 3 τουλάχιστον από τις 4 ερωτήσεις που θα του κάνει ο εξεταστής.

Ο ενδιαφερόμενος, όταν επιστρέψει στο σημείο έναρξης της εξέτασης, χρησιμοποιώντας το κατάλληλο φλας, σταθμεύει το όχημα, σβήνει τον κινητήρα και τις άλλες καταναλώσεις (όπως φώτα, κλιματισμό) και ασφαλίζει το όχημα με το χειρόφρενο και βάζοντας στο κιβώτιο την κατάλληλη ταχύτητα (πρώτη ή όπισθεν εάν έχει σταθμεύσει σε κατήφορο).

Ακολούθως, βγάζει τη ζώνη ασφαλείας και βγαίνει απ’ το όχημα ελέγχοντας απ’ τους καθρέπτες και γυρνώντας πίσω το κεφάλι πριν ανοίξει την πόρτα.

Ο ενδιαφερόμενος απορρίπτεται εάν δεν κάνει σωστά μία από τις παραπάνω ενέργειες.

Η πρακτική εξέταση ολοκληρώνεται στο σημείο εκκίνησης με ενημέρωση του ενδιαφερομένου για το αποτέλεσμά της.

Σε περίπτωση αποτυχίας, ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται από τον εξεταστή για τη δυνατότητα επανεξέτασής του από πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια επιτροπή.

Γιώργος Κ. Ανδρής


Νέες αποκαλύψεις από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ - newsbomb.gr για Πετσίτη - Παππά - ΣΥΡΙΖΑ




Πώς καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί του Νίκου Παππά για τον Μανώλη Πετσίτη - Η σχέση του «Μανόλο» που «κουβάλαγε την τσάντα του Παππά» με τους δικηγόρους του ΑΚΕΛ.

Νέα στοιχεία για τις σχέσεις του Μανώλη Πετσίτη με τους Κύπριους δικηγόρους με τις offshore δείχνουν ότι ο «κουβαλητής της τσάντας του Νίκου Παππά» - όπως τον χαρακτήρισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου - ήταν φορολογικός εκπρόσωπός τους στις 23 Δεκεμβρίου 2014, πριν, δηλαδή, τις εκλογές του 2015.

Η αποκάλυψη αυτή εκθέτει τον Νίκο Παππά, στενός συνεργάτης του οποίου ήταν ο Μανώλης Πετσίτης, καθώς ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής την Τρίτη υποστήριξε ότι ο «Μανόλο» μεταπήδησε στον ιδιωτικό τομέα στις αρχές του 2016. Ο Νίκος Παππάς, δηλαδή, υποστήριξε ότι ο Μανώλης Πετσίτης εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα αφού σταμάτησε τη συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ τα έγγραφα που έρχονται σήμερα στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν ότι ο «Μανόλο»  εργαζόταν παράλληλα και για τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και για τους ιδιώτες δικηγόρους από την Κύπρο. Υπενθυμίζεται, δε, ότι ο Μανώλης Πετσίτης ήταν ένας από αυτούς που στοιχημάτιζαν με τον Αλέξη Τσίπρα για το αποτέλεσμα των εκλογών - ήταν, δηλαδή, στη στενή ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ - την ώρα που ταυτοχρόνως εκπροσωπούσε φορολογικά στην Ελλάδα τους Κύπριους δικηγόρους του Λαυρεντιάδη.

«Ο συγκεκριμένος άνθρωπος εργάστηκε από τις δεύτερες εκλογές του 2015, αρχές 2016 στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα σε εταιρείες με τις οποίες η κυβέρνηση είχε μπει σε τροχιά σύγκρουσης. Αυτή είναι η αλήθεια. Πέραν τούτου ουδέν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς στο ραδιόφωνο του news247.

Ωστόσο σύμφωνα με τα έγγραφα από τις ελληνικές φορολογικές αρχές που παρουσιάζει το newsbomb.gr δείχνουν ότι ο Μανώλης Πετσίτης έγινε φορολογικός εκπρόσωπος των δικηγόρων Σωτηράκη Παναγιώτου και Λάμπρου Πιερή, που ήταν και προβεβλημένο στέλεχος του ΑΚΕΛ, στις 23 Δεκεμβρίου 2014, 33 ημέρες, δηλαδή, πριν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές του 2015. Ξεκίνησε να συνεργάζεται με τους δικηγόρους του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, δηλαδή, λίγες εβδομάδες πριν «εγκατασταθεί στο Μαξίμου.

Στα έγγραφα φαίνεται, επίσης, ότι ο Μανώλης Πετσίτης δήλωσε το σπίτι του στην Καισαριανή ως την επαγγελματική τους έδρα.



Σημειώνεται ότι οι δύο δικηγόροι «τυγχάνουν» στελέχη της δικηγορικής φίρμας του Αρτέμη Αρτεμίου, με τον οποίο ο κ. Παππάς είχε μεταβεί το 2013 στη Βενεζουέλα για λόγους που δεν έχουν επαρκώς αποσαφηνιστεί, ενώ και οι τρεις - Παναγιώτου, Πιερής και Αρτεμίου συνεργάζονται με το ΑΚΕΛ.

Η αποκάλυψη αυτή καταρρίπτει την επιχείρηση «ψόφιος κοριός» από την κυβέρνηση για το πρόσωπο του Μανώλη Πετσίτη μετά και την αποκάλυψη από το Πρώτο ΘΕΜΑ ότι ο «Μανόλο του Παππά» ήταν στο Μαξίμου και το βράδυ του δημοψηφίσματος».

Την ιδια στιγμη ο πρώην διευθύνοντας σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Θεόδωρος Κιτσάκος, επανέλαβε σε συνέντευξη του αυτό που είχε δηλώσει εξαρχής, όταν ηρθε στο φως η αμαρτωλή υπόθεση της ΔΕΠΑ, ότι ο Μανώλης Πετσίτης μπαινόβγαινε στα γραφεία της εταιρείας ως ο άνθρωπος του Μαξίμου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Σκάι, ο κύριος Κιτσάκος, ο Μανώλης Πετσίτης ήταν από το παρελθόν γνωστός στη ΔΕΠΑ, όπου και όταν την επισκεπτόταν, γινόταν δεκτός ως «ο κύριος Πετσίτης από το Μαξίμου». Ειδικότερα, ο Θεόδωρος Κιτσάκος, που διώκεται για απιστία, σχετικά με τα χρέη της λιπασματοβιομηχανίας Λαυρεντιάδη προς την ΔΕΠΑ, θυμάται τον Μανώλη Πετσίτη και στο Μέγαρο Μαξίμου. «Εγώ τον είδα στο Μαξίμου, τον έχω δει στο Μαξίμου. Δεν είναι ότι μιλάμε για ένα ιδεατό θέμα. Τώρα ο καθένας τι έκανε εκεί μέσα που αναφερόταν κλπ, λεπτομέρειες δεν μπορώ να σας πω γιατί δεν ήταν δουλειά μου να το ψάξω», λέει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την ίδια εκείνη την περίοδο ο παιδικός φίλος του Νίκου Παππά, λάμβανε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την λιπασματοβιομηχανία του κ. Λαυρεντιάδη, η οποία με τη σειρά της χρωστούσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στη ΔΕΠΑ.


Πηγή άρθρου ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Ο Μπόλαρης έχει 6 γυναίκες στο γραφείο του και φοβήθηκε μην γίνουν 5



 Έχω 6 γυναίκες στο γραφείο της Θεσσαλονίκης είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης και φυσικά και δεν έκανα αποδεκτή την παραίτηση της Θωμαρίτα Καλδάρα.

Ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα εκκλησιαστικής-θρησκευτικής διπλωματίας δήλωσε «έκπληκτος για το επίπεδο όχι των ανωνύμων του διαδικτύου αλλά των δήθεν σοβαρών ΜΜΕ τα οποία αναλώθηκαν σε μια ιστορία η οποία τους χαρακτηρίζει για σεξισμό σε βάρος των γυναικών, ρατσισμό και φασισμό που υφέρπει πίσω από αυτές».

Είπε μάλιστα ότι επιλέγει τους συνεργάτες του για «τα 3 έψιλον», «εγώ τους επιλέγω με αυτά που μπορούν και κάνουν στο γραφείο και όχι ως Κυπατζής με αυτά που κάνουν στο σπίτι και στην κρεβατοκάμαρα». Και φυσικά για να ζηλέψει κόσμος είπε ότι στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη έχει συνολικά έξι γυναίκες ενώ ειδικά για την κυρία Θωμαρίτα Καλδάρα είπε ότι «είναι επί 25 χρόνια υπάλληλος και την απέσπασα πριν από ένα μήνα με τις καλύτερες συστάσεις για να προωθήσει θέματα του γραφείου στη Θεσσαλονίκη».


Η Ν.Δ. για την καταδικαστική απόφαση του εκλεκτού Πολάκη Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ




Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας κ. Βασίλης Οικονόμου και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας, βουλευτής Αχαΐας κ. Ιάσονας Φωτήλας, με αφορμή την καταδίκη του Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Ρόζενμπεργκ από την Ελληνική Δικαιοσύνη, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η καταδικαστική απόφαση για τον διορισμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Θεόφιλο Ρόζεμπεργκ επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας για το σύστημα παραδιοίκησης που είχε στηθεί στον οργανισμό».


 Πλήρης δήλωση:


«Η Δικαιοσύνη μίλησε και δικαίωσε την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να  καταγγείλει στη Βουλή την κακοδιοίκηση που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2016, με ερώτηση που καταθέσαμε στο ελληνικό κοινοβούλιο προς την ηγεσία των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, είχαμε φέρει το θέμα της παραδιοίκησης στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). 

Με αφορμή συγκεκριμένες καταγγελίες που είχαμε στη διάθεσή μας, ζητούσαμε τότε απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για τη δράση προσώπου στο περιβάλλον του κ. Ρόζενμπεργκ. Δράση η οποία κινείτο πέρα και πάνω από κάθε όριο νομιμότητας. 

Σήμερα, τρία χρόνια μετά, η Δικαιοσύνη με πρωτόδικη απόφαση της καταδίκασε σε έναν χρόνο φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος τον Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Ρόζενμπεργκ και τον εν λόγω άτυπο συνεργάτη του, που παρ' ότι δεν είχε εργασιακή σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ασκούσε  ουσιαστικά διοίκηση.

Η καταδικαστική απόφαση αποτελεί δικαίωση για το σωματείο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο είχε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή την παραδιοίκηση που εγκαθίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση του δικαστηρίου είναι χωρίς αμφιβολία η καλύτερη απάντηση στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που θεωρεί το  ΚΕΕΛΠΝΟ τσιφλίκι της».


Δώρο Πάσχα περιμένατε; Δεν θα πάρετε λέει ο Τσακαλώτος


Σε συνέντευξή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Πάτρας», ερωτήθηκε αν υπάρχει πιθανότητα χορήγησης επιδόματος Πάσχα σε εν ενεργεία και συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους, δηλώνει πως το ποσό που υπάρχει στον προϋπολογισμό (τα 658 εκατ. ευρώ) ήταν μια πίστωση για την περίπτωση που δεν καταβάλλονταν όλα τα αναδρομικά εντός του 2018. Το κονδύλι αυτό,  εάν δαπανηθεί λαμβάνεται ως δαπάνη και «θα μπορούσε, εάν δεν πάμε καλά, να μην φτάσουμε τον στόχο (σ.σ. για το πρωτογενές πλεόνασμα). 'Αρα αυτά είναι στην άκρη, αλλά δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε μέχρι το τέλος, για να είμαστε σίγουροι ότι είμαστε εντός των στόχων».




Δεν έφτασε στον Ψινάκη η Δημαρχεία θέλει να δείξει πόσο "επιτυχημένος" είναι και στην Ευρωβουλή



Χωρίς να έχει ζητήσει ένα συγνώμη για τις ημέρες και τα έργα του στον δήμο Μαραθώνα που είχαν πλήρη αποτυχία, ο Ηλίας Ψινάκης αποφάσισε να δείξει πόσο επιτυχημένος είναι και στην Ευρωβουλή.

Επειδή τα λάθη πληρώνονται οι δημότες του Μαραθώνα που έκαναν το λάθος να το εκλέξουν γελάνε και οργίζονται για την ψυχρότητα του και για το ότι έχει το θράσος να θέλει να γίνει και Ευρωβουλευτής.

Ποιος δημότης μπορεί να ξεχάσει το περασμένο καλοκαίρι, όταν τον περίμεναν όλοι να τελειώσει το πάρτι στη Μύκονο για να μπορέσει να βρεθεί στον Μαραθώνα που καίγονταν και είχε 100 νεκρούς.

Η πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο Ηλίας Ψινάκης ονομάζεται «Πολίτες» και η ανάρτηση είναι η παρακάτω :




Ερχεται το «μαύρο κουτί» στα αυτοκίνητα - Πώς θα λειτουργεί



Μέχρι σήμερα, το μαύρο κουτί αποτελούσε αποκλειστικότητα των αεροπλάνων. Σήμερα, μαζί με την πληθώρα των νέων τεχνολογικών συστημάτων ασφαλείας, τα νέα αυτοκίνητα που θα λανσάρονται από το 2022 και μετά, θα φέρουν υποχρεωτικά και ηλεκτρονικό καταγραφέα δεδομένων, που θα παρέχει πλήρη στοιχεία για την κατάσταση του οχήματος πριν από μια σύγκρουση.

Πρόκειται για άλλη μια τεχνολογία, που εγκρίθηκε προσωρινά από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Μεταφορών και έως και το καλοκαίρι θα έχει ψηφιστεί από όλες τις χώρες - μέλη της ΕΕ.  Ετσι, όλα τα νέα αυτοκίνητα  (ακόμη και τα φορτηγά) που θα παράγονται από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να διαθέτουν «μαύρο κουτί».

Πώς θα λειτουργεί

Οι ηλεκτρονικοί καταγραφείς (Electronic Data Recorders) θα συλλέγουν στοιχεία και παραμέτρους, ώστε σε περίπτωση ενός ατυχήματος οι Αρχές να μπορούν να διαλευκάνουν τα αίτιά του (υπερβολική ταχύτητα, απότομη αλλαγή πορείας, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κ.ά.).  Ειδικότερα, η συσκευή αυτή θα μπορεί να δώσει πολύτιμες πληροφορίες στην εξιχνίαση ατυχημάτων, καθώς με καταγεγραμμένα τα απαραίτητα δεδομένα η ανάλυσή τους θα δίνει πιο σαφή εικόνα για την υπαιτιότητα των εμπλεκομένων οδηγών σε συνάρτηση με τις συνθήκες (καιρικές, ποιότητα ασφάλτου, κλίση στροφής).

Συγκεκριμένα, το μαύρο κουτί στα αυτοκίνητα θα καταγράφει τα πάντα: από την ταχύτητα του αυτοκινήτου, το φρενάρισμα, έως και τη θέση του ΙΧ. Να σημειωθεί, ότι σε πολλές χώρες του εξωτερικού το μαύρο κουτί το τοποθετούν εδώ και πολλά χρόνια χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, παρακινούμενοι από τις ασφαλιστικές εταιρείες - όπως στη Μ. Βρετανία.

Το κίνητρο για την τοποθέτηση του; Οσοι τοποθετούν τη συγκεκριμένη συσκευή έχουν και έκπτωση στα ασφάλιστρα του ΙΧ τους.

Αλλο ένα πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι, σε παλαιότερη έρευνα, είχε αποδειχθεί πως οι οδηγοί που είχαν τοποθετήσει το μαύρο κουτί στο αυτοκίνητό τους ήταν πιο προσεκτικοί, συμμετείχαν σε λιγότερα τροχαία, από τους οδηγούς που δεν διέθεταν καταγραφέα δεδομένων, ενώ οι θάνατοι νέων οδηγών που είχαν το μαύρο κουτί στο αυτοκίνητό τους μειώθηκε σχεδόν 30%.

ΤΑ ΝΕΑ


Ξύλο στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Ρόδο με τέσσερις τραυματίες



Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο η εισβολή έγινε στις 3:10 τα ξημερώματα «από ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με το συνέδριο».

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη βίαια εισβολή περίπου 200 μελών του Π.Α.ΜΕ - μη συνέδρων - στο Ξενοδοχείο «ΡΟΔΟΣ ΠΑΛΛΑΣ», στις 03.30 τα ξημερώματα, τα οποία παραβίασαν πόρτες, έσπασαν τζαμαρίες και επιτέθηκαν κραδαίνοντας λοστούς σε συνέδρους και μέλη της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας.
Στο Νοσοκομείο μεταφέρονται αυτή την ώρα χτυπημένα 4 μέλη της Διοίκησης.

Σοβαρότατες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, που για ακόμη μια φορά δεν προστάτεψαν τη δημοκρατική μας διαδικασία και επέτρεψαν μια νέα εισβολή τραμπούκων, γνωστών και αγνώστων, οι οποίοι διέπραξαν μπροστά στα μάτια της αστυνομίας σωρεία ποινικών αδικημάτων κατά περιουσίας και ζωής.

Η ΓΣΕΕ εγκαίρως είχε προειδοποιήσει το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και τις Αρχές και δηλώνει ότι θα αναζητηθούν ποινικές και αστικές ευθύνες κατά παντός υπευθύνου.




Ερώτηση 16 βουλευτών της Ν.Δ. σχετικά με την ετοιμότητα των εναερίων μέσων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου




Το Μάτι δεν πρέπει να επαναληφθεί

Μετά και την περσινή τραγωδία στο Μάτι δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι ενόψει της αντιπυρικής περιόδου θα πρέπει να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποτελεσματική και έγκαιρη κατάσβεση πυρκαγιών. Κρίσιμο ρόλο σε αυτή την προσπάθεια διαδραματίζουν τα εναέρια μέσα. Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, η Νέα Δημοκρατία καταθέτει επίκαιρη επερώτηση για να ενημερωθεί αρμοδίως από τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Άμυνας για τις ενέργειες που έχουν γίνει ώστε να είμαστε έτοιμοι για τις δασικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

ΕΡΩΤΗΣΗ 

Προςτους Υπουργούς;

1. Προστασίας του Πολίτη, κα. Όλγα Γεροβασίλη και 
2. Εθνικής Άμυνας, κον Ευάγγελο Αποστολάκη.

Θέμα: «Ετοιμότητα εναερίων μέσων για την αντιπυρική περίοδο».

Κύριε Υπουργέ,
Σε ένα μήνα εισερχόμαστε στην αντιπυρική περίοδο, για τις ανάγκες της οποίας η προετοιμασία, ο Επιχειρησιακός Σχεδιασμός και η διασφάλιση των αναγκαίων μέσων προγραμματίζονται και υλοποιούνται πολύ νωρίτερα.
Κρίσιμο εργαλείο και τμήμα του σχεδιασμού και της προετοιμασίας αυτής αποτελούν τα εναέρια μέσα τα οποία τίθενται στη διάθεση του Πυροσβεστικού Σώματος και περιλαμβάνουν τα Εθνικά εναέρια μέσα (πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα), τα ενοικιαζόμενα ελικόπτερα μεσαίου και βαρέως τύπου καθώς επίσης και τα ιδιόκτητα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος.
Με δεδομένη την ύπαρξη σημαντικών θερμοκρασιακών εναλλαγών στη γεωγραφική μας περιοχή, την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών σε αμιγώς δασικές περιοχές αλλά και την επικείμενη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, 
Ερωτώνται   οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1. Ποιες ενέργειες έχουν γίνει ώστε τα απαιτούμενα μέσα να είναι διαθέσιμα εγκαίρως για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου;
2. Ποια εναέρια μέσα θα βρίσκονται στη διάθεση του Πυροσβεστικού Σώματος, κατά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου;
3. Πού προβλέπεται να τοποθετηθούν, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό; Ποια θα είναι η πτητική τους διαθεσιμότητα;
4. Έχει διασφαλισθεί και μέχρι πότε η υποστήριξή τους με τα αναγκαία μέσα;
5. Με ποιο τίμημα, ποιους όρους ενοικίασης-υποστήριξης, για ποιο αριθμό ωρών πτήσεως καθώς επίσης και για ποιο χρονικό διάστημα θα είναι διαθέσιμα τα ενοικιαζόμενα ελικόπτερα;

Αθήνα, 03.04.2019

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ:

1. Μάξιμος Χαρακόπουλος
2. Βασίλειος Κικίλιας
3. Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου
4. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
5. Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης
6. Σοφία Βούλτεψη
7. Γεώργιος Γεωργαντάς
8. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας
9. Αθανάσιος Δαβάκης
10. Κωνσταντίνος Καραγκούνης
11. Γεώργιος Καρασμάνης
12. Δημήτριος Κυριαζίδης 
13. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος 
14. Κωνσταντίνος Τασούλας
15. Κωνσταντίνος Τζαβάρας
16. Κωνσταντίνος Τσιάρας 





Στην αναμονή για ακτινοθεραπεία



Η ενίσχυση των ακτινοθεραπευτικών τμημάτων με μόλις 25 τεχνολόγους είναι αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου για πολλούς ογκολογικούς ασθενείς. Σύμφωνα με τους ειδικούς γιατρούς, η αναμονή για την έναρξη ακτινοθεραπείας των ογκολογικών ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής φτάνει και τους τρεις μήνες, χρόνος που θα μπορούσε να μειωθεί σημαντικά εάν τα ακτινολογικά τμήματα λειτουργούσαν περισσότερες ώρες. Και όπως εκτιμούν, προκειμένου να λειτουργήσουν τα ακτινοθεραπευτικά τμήματα των δημόσιων νοσοκομείων σε διπλές βάρδιες, θα πρέπει να αξιοποιηθεί κατάλληλα το υπάρχον προσωπικό και παράλληλα να προσληφθεί ένας μικρός αριθμός τεχνολόγων που δεν θα ξεπερνούν τους 25.

Τις μεγάλες λίστες αναμονής για την έναρξη ακτινοθεραπείας καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, που ζητεί να ενταχθούν άμεσα τα ακτινοθεραπευτικά τμήματα στην ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες. Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή λειτουργούν συνολικά 46 ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα, 29 στον δημόσιο τομέα (εκκρεμεί η ενεργοποίηση άλλων δύο στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο), με μέση «ηλικία» τα 6-7 χρόνια, και 17 στον ιδιωτικό, με μέση ηλικία που ξεπερνά τα 8-8,5 χρόνια. Μετά την πρόσφατη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για 12 νέους γραμμικούς επιταχυντές που άρχισαν να τοποθετούνται σε δημόσια νοσοκομεία αρχές του 2017, αυτή τη στιγμή το ΕΣΥ διανύει την καλύτερη στιγμή του σε ό,τι αφορά την ακτινοθεραπεία. Ωστόσο, αυτό δεν επαρκεί για να εξαφανιστούν οι λίστες αναμονής, αφού εκτιμάται ότι απαιτούνται τουλάχιστον άλλα 20 μηχανήματα για να καλύψουν τις ανάγκες. Εχει, άλλωστε, διαπιστωθεί ότι το 60% των ογκολογικών ασθενών κάποια στιγμή στην πορεία της νόσου θα χρειαστεί να υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία (είτε ριζικές θεραπείες που διαρκούν ένα με ενάμιση μήνα, είτε ανακουφιστικές που διαρκούν 5-10 ημέρες).

Οπως ανέφερε μιλώντας στην «Κ» ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (ΕΕΑΟ), κ. Γιώργος Πισσάκας, «η μέση αναμονή για την έναρξη ακτινοθεραπείας στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου κυμαίνεται μεταξύ 2,5 με 3 μήνες, χρόνος μη αποδεκτός ειδικά για ορισμένες μορφές καρκίνου όπως της κεφαλής και τραχήλου, ή ανεγχείρητοι γυναικολογικοί καρκίνοι. Δύο λύσεις υπάρχουν για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα: είτε η αγορά επιπλέον μηχανημάτων που ωστόσο πρόκειται για μία χρονοβόρα διαδικασία, είτε η αύξηση των ωρών εργασίας των μηχανημάτων». Σημειώνεται ότι μόνο στον δημόσιο τομέα το νοσοκομείο Αγιος Σάββας έχει ξεκάθαρη δεύτερη βάρδια λειτουργίας ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος με αντίστοιχες προσπάθειες να κάνουν και άλλα ογκολογικά νοσοκομεία (Μεταξά και Αγιοι Ανάργυροι). Αντίστοιχα, διπλή βάρδια στα ακτινοθεραπευτικά τους μηχανήματα έχουν στο σύνολό τους τα ιδιωτικά νοσοκομεία με αντίστοιχα τμήματα.

«Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει προσλήψεις τεχνολόγων στα νοσοκομεία», σημειώνει ο κ. Πισσάκας. Και συνεχίζει: «Ωστόσο, στην πλειονότητά τους οι τεχνολόγοι τοποθετήθηκαν στα ακτινολογικά τμήματα και όχι στα ακτινοθεραπευτικά. Εάν αυτό το υπάρχον προσωπικό αξιοποιηθεί σωστά και παράλληλα προσληφθούν επιπλέον 25 τεχνολόγοι, μπορούν τα ακτινοθεραπευτικά τμήματα να λειτουργούν σε δύο βάρδιες. Με λίγη καλή διάθεση και λίγο να καθίσουν οι διοικήσεις να εξετάσουν σοβαρά το ζήτημα, θα μπορέσουν να δώσουν μία μεγάλη ανάσα στην ακτινοθεραπεία στο δημόσιο σύστημα».

ΠΕΝΝΥ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Μία σταγόνα ιστορία : Τα αδέσποτα στην παλιά Αθήνα


Η φόλα και ο πόλεμος αστυνομικής διευθύνσεων και δήμου Αθηναίων ποιος θα θανατώνει τα αδέσποτα. Στρέφη, Λυκαβηττός και η οδός Χαριλάου Τρικούπη, το βασίλειο των κοπαδιών. Τα σύλληπτρα, το οικόπεδο στην οδό Διδότου που τα συγκέντρωναν και ο Σουρής που διακωμωδούσε την άθλια κατάσταση.

Το 1896, παραμονή των πρώτων Ολυμπιακών αγώνων που έγιναν στην Αθήνα, οι εφημερίδες είχαν ξεσαλώσει εναντίον του δημάρχου και των κρατικών αρχών, διότι δεν αντιμετώπιζαν το μέγα πρόβλημα των αδέσποτων σκυλιών. Το πρόβλημα ήταν προφανώς μεγάλο. Ιδιοκτήτες σκύλων αμολούσαν τα ζώα τους στους δρόμους, τα σκυλιά πολλαπλασιάζονταν, με αποτέλεσμα κοπάδια πεινασμένων αδέσποτων να περιφέρονται όχι μόνο στις συνοικίες, αλλά και στο κέντρο της μικρής τότε πρωτεύουσας.

Τα ζώα αυτά συμπλήρωναν μια -ούτως ή άλλως- άθλια εικόνα της Αθήνας. Δεν υπήρχε αποχετευτικό σύστημα, οι νοικοκυρές πετούσαν τα νερά και το περιεχόμενο των δοχείων νυκτός στους χωματόδρομους κάτω απ’ τα παράθυρα τους, ενώ η υπηρεσία αποκομιδής σκουπιδιών ήταν υποτυπώδης. Το πρόβλημα των αδέσποτων ήταν ίδιο με σήμερα, αλλά η αντιμετώπιση του ήταν εντελώς διαφορετική. Αυτό που σήμερα ονομάζουμε φιλοζωία ή οικολογική ευαισθησία τότε δεν υπήρχε, ενώ οι φιλοζωικές οργανώσεις (που ήδη υπήρχαν στη δυτική Ευρώπη) κατέφθασαν στη χώρα πολύ αργότερα. Υπήρχε ένας μόνο κοινά αποδεκτός τρόπος απ’ τις αρχές και την κοινωνία, για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων. Η φόλα.

Οι εφημερίδες μάλιστα πίεζαν αφόρητα τις αρχές να ξεκινήσουν πρόγραμμα εξόντωσης των σκυλιών και ασκούσαν δριμύτατη κριτική διότι οι αρμόδιοι ολιγωρούσαν. Για τα αδέσποτα σκυλιά εκείνη την εποχή δεν ήταν υπεύθυνος ο δήμος, αλλά η αστυνομική διεύθυνση πρωτευούσης. Το υπουργείο ενέκρινε πίστωση για την αγορά στρυχνίνης και τα αστυνομικά τμήματα έφτιαχναν τις φόλες, με κομμάτια κρέας που δηλητηρίαζαν και πετούσαν στους δρόμους. Την προηγούμενη μέρα μάλιστα δημοσίευαν στις εφημερίδες και γραπτή ανακοίνωση, ώστε όσοι είχαν οικόσιτους σκύλους να τους περιμαζέψουν ή έστω να τους βάλουν φίμωτρο.

Το μόνιμη επωδός ήταν ότι η αστυνομία δεν διέθετε αρκετούς άνδρες για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των χιλιάδων σκυλιών που τριγύριζαν μέσα ή στις παρυφές της πρωτεύουσας. Δεν διέθεταν ικανή δύναμη είτε να μαζέψουν ζωντανά όλα τα σκυλιά, είτε να τα θανατώσει στους δρόμους και στα χωράφια. Γι αυτό και ζητούνταν η συνδρομή των πολιτών. Δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στην οδό Ακαδημίας, η αστυνομία είχε ένα περιφραγμένο οικόπεδο που είχε μετατρέψει σε τόπο συγκέντρωσης και θανάτωσης των άτυχων σκυλιών που συλλαμβάνονταν ζωντανά. Όποιος πολίτης παρέδιδε εκεί έναν σκύλο, λάμβανε ως «σύλληπτρα» 25 λεπτά.

Ομάδες εφήβων φαίνεται ότι έβγαζαν έτσι το χαρτζιλίκι τους, συλλαμβάνοντας με διάφορες παγίδες τα αδέσποτα και παραδίδοντας τα για να θανατωθούν με δηλητήριο. Η επιλογή της Αγίας Τριάδας δεν ήταν τυχαία. Από δημοσιεύματα της εποχής, ο λόφος του Στρέφη, ο Λυκαβηττός και η οδός Πινακωτών (σημερινή Χαριλάου Τρικούπη) που περνούσε ανάμεσα τους, ήταν το βασίλειο των αδέσποτων.

Υπάρχει βέβαια μια ουσιαστική διαφορά εκείνης της εποχής με τη σημερινή. Τότε η λύσσα θέριζε και ήταν θανατηφόρα, ενώ σήμερα είναι σπάνια και αντιμετωπίζεται. Οι αρμοδιότητες του δήμου Αθηναίων, αλλά και κάθε δήμου ανά την επικράτεια, άρχιζαν μετά το θάνατο των σκυλιών. Έπρεπε να περιμαζεύει και να θάβει κάπου τα πτώματα των αδέσποτων, αλλά ήταν συνηθέστατη η εικόνα πεθαμένων και σε αποσύνθεση ζώων στους δρόμους και τα χωράφια. Ο δήμος φώναζε ότι δεν έχει προσωπικό αφού εκτός από τα νεκρά σκυλιά έπρεπε να περιμαζεύει και δεκάδες άλλα νεκρά ζώα. Ο Σουρής περιγράφει μ’ ένα στιχούργημα του την κατάσταση αυτή με τον υπέροχο τρόπο του:

‘’Ο Δήμαρχος των Αθηνών με ύφος εξημμένον,
τας καλλονάς της πόλεως εξαίρει προς τον ξένον.
Ιδέτε το πτολίεθρον εκείνο των Πινδάρων,
ιδέτε πτώματα γαλών, σκύλων και γαϊδάρων.’’

Όπως καταλαβαίνετε, δίπλα στους σωρούς των σκουπιδιών και τα απόνερα των πλυσταριών και των δοχείων της νύχτας, ψόφιοι και τυμπανιαίοι σκύλοι, γάτες, κότες, γαλοπούλες, κουνέλια αλλά και γάιδαροι, κοσμούσαν το κλεινόν μας άστυ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ
ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑ
newsit.gr


Ο Μπόλαρης δεν έκανε δεκτή την παραίτηση της στελεχάρας Θωμαρίτας Καλδάρα



Μάλλον οι προσλήψεις στο γραφείο γίνονται με αυστηρά κριτήρια κάστινγκ!!!

O υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης δεν έκανε δεκτή την παραίτηση της Θωμαρίτας Καλδάρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Βασίλη Σκουρή του Νews24/7.

Η Θωμαρίτα Καλδάρα, είχε υποβάλει την παραίτησή της μετά τις φωτογραφίες που είχε ανεβάσει στο διαδίκτυο και ήρθαν στην δημοσιότητα και μετά τον θόρυβο είχε μία ανάρτηση στο facebook όπου έγραφε «Ανθρωποφαγία-Θωμαρίτα 1-0».

Στο γραφείο του Μπόλαρη βρίσκεται και η πρώην Σταρ Ελλάς Λένας-Χρυσηίδας Παπαρρηγοπούλου και ο Μάρκος Μπόλαρης είπε στον Realfm για αυτές του τις επιλογές ότι : «Τους συνεργάτες μου τους επιλέγω πάντοτε με κριτήριο τα τρία «ε». Το πρώτο είναι η εργατικότητα, το δεύτερο είναι η εξυπνάδα, έτσι ώστε με εργατικότητα, με εξυπνάδα, με επιστημοσύνη να ανταποκρίνονται στα καθήκοντα που έχουν στο γραφείο για να υπάρχει αποτελεσματικότητα σε αυτό που μας έχει δώσει εντολή ο λαός. Ποτέ δεν ασχολήθηκα με το τι κάνουν στο σπίτι τους, ποτέ… Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για έμπειρους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι έχουν εύσημα από την υπηρεσία τους. Τα λοιπά ανήκουν στη σφαίρα κάποιον λάγνων ηθικολόγων οι οποίοι ασχολούνται με σεξισμό»