Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Με τον νόμο Φλωρίδη συνελήφθη ο γνωστός ποινικολόγος για ενδοοικογενειακή βία

 


Με την εφαρμογή ειδικής διάταξης του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη που αντικατέστησε το άρθρο 23 του Νόμου 3500/2006 «περί ενδοοικογενειακής βίας» και ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο μαζί με τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα, συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία γνωστός ποινικολόγος που έσπευσε στα επείγοντα μαζί με τη σύζυγό του που έφερε τραύματα οφειλόμενα κατά δήλωσή της σε «οικιακό ατύχημα» δήθεν (πτώση από σκάλα).

Το νέο αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο, που αντικατέστησε το άρθρο 23 του νόμου 3500/2006 «περί ενδοοικογενειακής βίας», υποχρεώνει τους γιατρούς να ειδοποιούν τις αρχές όταν κατά την εξέταση διαπιστώνουν ευρήματα που παραπέμπουν σε ενδοοικογενειακή βία ανεξαρτήτως με το τι δηλώνει το θύμα.

Παράλληλα με την θέσπιση υποχρέωσης καταγγελίας ο νόμος θωρακίζει τους ιατρούς και λοιπούς επαγγελματίες (λ.χ. παιδαγωγούς, ψυχολόγους) που καταγγέλλουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που υποπίπτουν στην αντίληψή τους, με σχετικό (εκτός αν αποδειχθεί πως ενήργησαν δολίως) ακαταδίωκτο σε εκδικητικές σε βάρος μηνύσεις των δραστών, αλλά και αποφυγή της ταλαιπωρίας να καταθέσουν ως μάρτυρες στο ακροατήριο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης. (εκτός αν το δικαστήριο κρίνει απολύτως αναγκαία τη κατάθεση τους με φυσική παρουσία και δεν αρκεί η ανάγνωση της αναφοράς τους).

Ειδικότερα, το νέο άρθρο 23 του ν. 3500/2006 όπως διαμορφώθηκε με το νόμο Φλωρίδη (5090/2024) και η αντίστοιχη αιτιολογική του έχουν ως εξής:

Άρθρο 130

«Άρθρο 23

Υποχρεώσεις των επαγγελματιών


1. Παιδαγωγός, εκπαιδευτικός, μέλος του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού ή του ειδικού βοηθητικού προσωπικού της πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κοινωνικός λειτουργός, ψυχολόγος, επιμελητής, προπονητής ή γιατρός που παρέχει τις υπηρεσίες του σε ανήλικο, ο οποίος κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του πληροφορείται ή διαπιστώνει με οποιονδήποτε τρόπο, ότι έχει διαπραχθεί σε βάρος ανηλίκου έγκλημα ενδο-οικογενειακής βίας, υποχρεούται να το αναφέρει αμελλητί στις αρμόδιες διωκτικές αρχές. Την ίδια υποχρέωση έχει ιατρός που με βάση σοβαρά αντικειμενικά ευρήματα της ιατρικής εξέτασης διαπιστώνει ότι έχει διαπραχθεί σε βάρος ενηλίκου έγκλημα ενδοοικογενειακής βίας.


2. Τα πρόσωπα της παρ. 1, που προβαίνουν σε αναφορά εγκλήματος ενδοοικογενειακής βίας δεν εγκαλούνται, δεν ενάγονται, δεν διώκονται πειθαρχικά, δεν απολύονται, ούτε υφίστανται άλλου είδους κυρώσεις ή δυσμενή μεταχείριση, για το περιστατικό που ανέφεραν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, παρά μόνο εάν προέβη-σαν εν γνώσει τους σε αναληθή αναφορά.


2. Α. Τα πρόσωπα της παρ. 1 καλούνται να εξετασθούν ως μάρτυρες κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο, μόνο αν το έγκλημα ενδοοικογενειακής βίας δεν αποδεικνύεται με οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό μέσο.


3. Οι διατάξεις του παρόντος εφαρμόζονται αναλόγως και για τα μέλη του προσωπικού και τους Προϊσταμένους των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) του άρθρου 6 και της παρ. 3 του άρθρου 18 του ν. 4547/2018 (Α’ 102).»


Η αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου και μεταγενέστερα νόμου 5090/2024, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις στο άρθρο 23 του ν. 3500/2006 αποσκοπείται να διευρυνθούν οι κατηγορίες των επαγγελματιών που υποχρεούνται, όταν υποπίπτει στην αντίληψή τους, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που στρέφεται κατά ανηλίκου, να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες αρχές. Την ειδική αυτή υποχρέωση προβλέπει η διάταξη και για τους ιατρούς, σε περίπτωση που διαπιστώνουν κατά την ιατρική εξέταση σοβαρά ιατρικά ευρήματα που συνηγορούν στη πιθαναλόγηση προέλευσης από περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Παράλληλα, μέσω της θέσπισης ειδικού ακαταδίωκτου για το αναφερόμενο περιστατικό (με εξαίρεση την εν γνώσει αναληθή αναφορά) και μερικής απαλλαγής από την υποχρέωση εμφάνισης στην ακροαματική διαδικασία, αποσκοπείται η ενθάρρυνση των ανωτέρω επαγγελματιών να αναφέρουν τα περιστατικά και η κάμψη κάθε αναστολής λόγω της στάθμισης ενδεχόμενου κινδύνου εμπλοκής τους σε χρονοβόρες, δαπανηρές και ψυχοφθόρες δικαστικές διαμάχες».

Μήνυση σε βάρος του γνωστού δικηγόρου σε βάρος του οποίου ασκήθηκε νωρίτερα σήμερα κακουργηματική δίωξη για τον ξυλοδαρμό της γυναίκας του, είχε  υποβάλει και η πρώην σύζυγός του παλαιότερα.

Όπως αποκαλύπτει το protothema.gr, στις 16 Οκτωβρίου του 2017, η πρώην σύζυγος του ποινικολόγου είχε υποβάλει σε βάρος του μήνυμα για ενδοοικογενειακή βία στο Αστυνομικό Τμήμα των Βριλησσίων. Η γυναίκα είχε καταγγείλει ότι είχε υποστεί βία από τον δικηγόρο και πρώην σύζυγό της το μεσημέρι της 14ης Οκτωβρίου του 2017, στα Βριλήσσια. Η μήνυση είχε υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και είναι άγνωστο έως αυτή τη στιγμή πώς εξελίχθηκε η υπόθεση. 

Σε βάρος του ποινικολόγου, που παραμένει κατούμενος στη ΓΑΔΑ μέχρι την απολογία του αύριο, ενώπιον της 18ης Τακτικής Ανακρίτριας, ασκήθηκε νωρίτερα σήμερα ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, κινήθηκε ήδη πειθαρχική διαδικασία ελέγχου και από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας. 

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της υπόθεσης, τόσο ο δικηγόρος, όσο και η 37χρονη σύζυγός του υποστήριξαν ότι τα τραύματα της γυναίκας προκλήθηκαν από πτώση στις σκάλες του σπιτιού της. Ο γιατρός ιδιωτικής κλινικής στην οποία μετέβη το ζευγάρι τα ξημερώματα της Κυριακής για τις πρώτες βοήθειες όμως, διαπίστωσε ότι είχαν προκληθεί από ανθρώπινο χέρι. Μάλιστα, όταν ρώτησε την 37χρονη σύζυγο και επίσης δικηγόρο, αν την είχε χτυπήσει ο σύζυγός της, αρχικά εκείνη του απάντησε θετικά, συντάχθηκε στη συνέχεια με την εκδοχή του ποινικολόγου και στη συνέχεια δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική του δίωξη.  Παρόλ΄αυτά -και εδώ εντοπίζεται αντιφατική συμπεριφορά- δέχθηκε να πάρει κωδικό panic button στο κινητό της: Πρόκειται για την ειδική εφαρμογή για θύματα ενδοοικογενειακής βίας, με την οποία ενημερώνουν άμεσα τις Αρχές όταν βρίσκονται σε κίνδυνο. Σημειώνεται, δε, ότι ο δικηγόρος κατέχει δύο όπλα. 


Κώστας Βουκελάτος





Τεράστιες ζημιές από την φωτιά σε τριώροφη πολυκατοικία

 



Ανυπολόγιστες ζημιές προκάλεσε η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε κατάστημα επίπλων στα Κάτω Πατήσια, για την οποία υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 22.45 σε ισόγειο εγκαταλελειμμένο χώρο, τριώροφης πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Ψαρουδάκη και Παρασκευοπούλου στα Πατήσια.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική δύο ηλικιωμένες γυναίκες απεγκλωβίστηκαν από τον πρώτο όροφο και η μία παρελήφθη από το ΕΚΑΒ με αναπνευστικά προβλήματα. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 22 πυροσβέστες με 6 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά προκάλεσε ζημιές σε τουλάχιστον 10 σταθμευμένα οχήματα, ενώ καταστροφές υπάρχουν και στους εξωτερικούς χώρους διαμερισμάτων άλλων πολυκατοικιών, σε τέντες και παντζούρια.



90χρονος οδήγησε ανήλικη στο σπίτι του και την παρενόχλησε σεξουαλικά-Απειλούσε τους γονείς με τσεκούρι!

 


Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Σάρτης στη Σιθωνία Χαλκιδικής από την υπόθεση αποπλάνησης ενός 11χρονου κοριτσιού από 90χρονο άντρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πολυγύρου και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Χθες, στις 2 μετά το μεσημέρι, οι γονείς της 11χρονης άρχισαν να την αναζητούν καθώς είχε καθυστερήσει να επιστρέψει στο σπίτι. Κανείς δεν ήξερε που βρισκόταν. Ειδοποίησαν φίλους και γνωστούς για την εξαφάνισή της. Τρεισήμισι ώρες αργότερα μια γυναίκα ενημέρωσε τους γονείς της ανήλικης ότι την είδε να εισέρχεται στην οικία του 90χρονου. Αμέσως οι γονείς της πήγαν εκεί και την παρέλαβαν.

Ο 90χρονος στράφηκε εναντίον τους με απειλητικές διαθέσεις. «Πήρε τσεκούρι και μας απειλούσε. Έλεγε ότι θα πάρει την καραμπίνα. Πήρε πέτρες και τις πετούσε προς τα αυτοκίνητά μας» δήλωσε στο thestival, κάτοικος της Σάρτης που βρέθηκε στο σπίτι του 90χρονου λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό της 11χρονης.

Οι γονείς και ο θείος της ανήλικης πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Νικολάου και υπέβαλαν μήνυση κατά του ηλικιωμένου. Στην κατάθεσή της η 11χρονη είπε στους αστυνομικούς ότι ο 90χρονος την παρενόχλησε σεξουαλικά. Ο ηλικιωμένος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.




Η στιγμή που πέφτουν οι πυροβολισμοί μέσα στο μίνι μάρκετ στα Χανιά


 

Βίντεο ντοκουμέντο από το πρωτοφανές  αιματηρό περιστατικό σε μίνι μάρκετ φέρνει στη δημοσιότητα το zarpanews.gr

Στο βίντεο φαίνεται ο δράστης και ο ιδιοκτήτης του μίνι μάρκετ, αμφότεροι καλυμμένοι με αίματα στο πρόσωπο και τα χέρια και ένα τρίτο άτομο που προσπαθεί να συγκρατήσει τον δράστη ο οποίος φωνάζει «πες του να με αφήσει»…

Την ίδια στιγμή ακούγονται δύο πυροβολισμοί και ο ιδιοκτήτης φωνάζει επανειλημμένα «άσε το όπλο, θα σκοτωθεί κανείς».

Μετά από συμπλοκή λίγων δευτερολέπτων, ο δράστης σπρώχνει και ρίχνει κάτω το ένα άτομο, παίρνει το κράνος του, και χωρίς ίχνος βιασύνης, κατευθύνεται στη μηχανή και φεύγει με ένα ακόμα άτομο που τον περιμένει.





Υπενθυμίζεται ότι δύο ακόμη υπάλληλοι του μίνι μάρκετ τραυματίστηκαν από ρόπαλο που κρατούσε ο δράστης.

Θύματα Συριακής καταγωγής είναι ο ιδιοκτήτης και οι δύο γιοί του.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι δράστες είναι κακοποιοί είναι Ρώσος και ο άλλος Αλβανός, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται.





Εντοπίστηκε καπνός με κάμερα drone δίπλα σε σπίτια στο Πανόραμα Βούλας κατασβέστηκε αμέσως

 



Για τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε άμεσα το Κέντρο Επχιειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, όταν έλαβε εικόνα για καπνό δίπλα σε σπίτια και δασική έκταση στο Πανόραμα Βούλας, ενημέρωσε μέσω Twitter ο Βασίλης Κικίλιας. 

Μέσα σε μόλις τέσσερα λεπτά, ενεργοποιήθηκαν πυροσβέστες και εθελοντές, οι οποίοι εξαφάνισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τον κίνδυνο.

«Το μεσημέρι στο Κέντρο Επιχειρήσεων λάβαμε εικόνα με καπνό δίπλα σε σπίτια και δασική έκταση στο Πανόραμα Βούλας. Η εικόνα ήρθε από κάμερα drone και σε μόλις 4 λεπτά, πυροσβέστες και εθελοντές επιχείρησαν, προλαμβάνοντας επικίνδυνες καταστάσεις. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι βρέθηκαν στο πεδίο» έγραψε ο Βασίλης Κικίλιας, παραθέτοντας και το σχετικό βίντεο από την κάμερα drone.



Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψη του Τούρκου που σκόρπισε τον θάνατο στο super market


 

Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψη του Τούρκου που το απόγευμα της Παρασκευής άνοιξε πυρ σε βάρος δύο ομοεθνών του σκοτώνοντας έναν εξ’ αυτών μέσα σε σούπερ μάρκετ στον Πειραιά εξασφάλισε και παρουσιάζει το protothema.gr.

Στις εικόνες αποτυπώνεται η στιγμή που ο δράστης εντοπίζεται από αστυνομικούς οι οποίοι αρχικά του κάνουν σωματικό έλεγχο και στη συνέχεια τον ακινητοποιούν και του περνούν χειροπέδες.



Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης είχε στήσει καρτέρι στα θύματα του ελάχιστα μέτρα μακριά από το κατάστημα.

Μόλις είδε ότι πλησιάζουν προς την είσοδο του super market τους ακολούθησε μέχρι το μανάβικο και τους πυροβόλησε εν ψυχρώ.

«Δεν μου άρεσε εκεί που καθόταν αυτός. Είπε στην κοπέλα ότι περιμένει κάτι φίλους. Είπε στην κοπέλα δίπλα να κάτσει εκεί που ήταν η καρέκλα για να κρύβεται. Και περίμενε εκεί πέρα, για να βλέπει για να μην φαίνεται; Μετά ήρθαν αυτοί, μπήκαν μέσα στο σούπερ μάρκετ και άρχισε το μπαμ μπουμ» λέει μια ηλικιωμένη που έχει κατάστημα δίπλα από το σημείο της εκτέλεσης ενώ περιγράφει τον δράστη ως μελαχρινό, αδύνατο, ηλικίας περίπου 30-35 ετών.

Την ίδια ώρα, Αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» ένα διαμέρισμα επί της οδού Φραγκιάδων εξετάζοντας αν πρόκειται για το σπίτι στο οποίο έμεναν τα θύματα της ένοπλης επίθεσης.

Πρόκειται για ένα διαμέρισμα που, σύμφωνα με πληροφορίες, νοικιάζεται με βραχυχρόνια μίσθωση και βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από την ένοπλη συμπλοκή.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές είναι ο δράστης να γνώριζε πως οι δύο Τούρκοι υπήκοοι εμέναν κοντά στο σούπερ μάρκετ και να παρακολούθουσε τις κινήσεις τους μέχρι χθες όταν βρήκε την ευκαιρία να μπει στο κατάσταση και να τους πυροβολήσει.



Ο τίποτα που έγινε δήμαρχος με συμμετοχή μόλις 26,73% θέλει να γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ


 

Δεν νομίζουμε το ΠΑΣΟΚ να κάνει και άλλο λάθος βγάζοντας πρόεδρο ανεπαρκή, και ειδικά ένα λίγο όπως ο Δούκας που δεν έχει πολιτικό μέλλον.

Να θυμίσουμε ότι ο Χάρης Δούκας έγινε τυχαία δήμαρχος επειδή οι Αθηναίοι ήθελαν να διαμαρτυρηθούν στον προηγούμενο δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη, και πήγε την δεύτερη Κυριακή μόλις το 26,73% να ψηφίσει ήτοι μόλις 120.000 και τον εξέλεξαν μόλις 64.000 πολίτες. Να θυμίσουμε επίσης ότι την πρώτη Κυριακή πήρε μόλις 19.842 ψήφους.

Με συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής ο κ. Χάρης Δούκας επισημαίνει ότι «το ΠΑΣΟΚ από τις εκλογές του περσινού Ιουνίου έχασε 100.000 ψήφους» κι ότι το αδικαιολόγητο ροκάνισμα του χρόνου θα οδηγήσει σε εκφυλισμό την παράταξης. Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Δεν είναι απλά μια ήττα, ότι χάθηκε μία ακόμα ευκαιρία. Το χειρότερο είναι ότι συνηθίζουμε στις ήττες. Με δικαιολογίες και ροκάνισμα του χρόνου, ο χώρος κινδυνεύει να εκφυλιστεί και το αίτημα «κάντε επιτέλους κάτι» έρχεται από παντού».

Κρύβει την απόφαση του να δηλώσει υποψηφιότητα για αρχηγός, και καλό θα ήταν να τον προσγειώσει κάποιος, να του πει να κάνει την τυχερή θητεία του και να γυρίσει στην δουλειά του.

Όταν ξεκινήσει λοιπόν η διαδικασία αυτή η στελεχάρα θα πεί τι θα κάνει για να τρομάξει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. «Προέχει να συμφωνηθεί και να χαραχθεί ο οδικός χάρτης των αλλαγών που πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα», εξηγεί απαντώντας στο σχετικό ερώτημα και εστιάζει στο μήνυμα των πρόσφατων ευρωεκλογών, όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ και την ευρύτερη κεντροαριστερά: «Το εκλογικό αποτέλεσμα έστειλε ένα σαφές και ηχηρό μήνυμα: Η ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης δεν πρέπει να χαθεί και πάλι σε ατέρμονες συζητήσεις, σε επιτροπές, συντονιστικά και πλατφόρμες».

Το δίλημμα για τον Χάρη Δούκα είναι, όπως λέει στους συνομιλητές του: στασιμότητα ή επανεκκίνηση τώρα; Και η απάντηση, όπως σπεύδει να διευκρινίσει είναι συγκεκριμένη: επανεκκίνηση και εκλογή από τη βάση τώρα. Αλλιώς -τονίζουν κύκλοι του κ. Δούκα- θα οδηγηθούμε ως κόμμα σε παράλυση, σε σήψη, σε ένα σπιράλ θανάτου. «Είχε τεθεί ο στόχος από την ηγεσία για τη δεύτερη θέση. Υπάρχει λοιπόν μια πολιτική ήττα. Χρειάζεται πολιτικό πλαίσιο και πρέπει όλοι να πάρουν θέση και την ευθύνη για να σωθεί, όπως πρέπει η παρτίδα την επόμενη μέρα», υποστηρίζουν επίσης και κάνοντας αναφορές στην ανασύνθεση και την επανένωση της κεντροαριστεράς εξηγούν ότι μετά το πρώτο βήμα εκλογής από τη βάση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να γίνει το επόμενο. «Ανασύνθεση και επανένωση μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κάνει. Να βάλει μέσα στη «ψυχή» του και άλλες δυνάμεις ξανά. Όπως έκανε η Γεννηματά ιδρύοντας με κορμό το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής και καλώντας δυνάμεις εκτός Χαριλάου Τρικούπη, σε συνεργασία. Το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο καταλύτης των εξελίξεων», συμπληρώνουν κύκλοι του Δημάρχου Αθηναίων που ετοιμάζεται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην πολιτική.

«Αν ήμουν πολίτης του Δήμου Αθηναίων θα ήθελα ο δήμαρχός μου να ολοκληρώσει τη θητεία του. Εκτιμώ ότι ο κ. Δούκας θα ολοκληρώσει τη θητεία του και θα προσπαθήσει να κάνει αυτό που κάνει ήδη με πολύ καλό τρόπο και πολύ επιτυχημένα, να είναι ο δήμαρχος Αθηναίων», είπε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και στενός συνεργάτης του Ανδρουλάκη, Θανάσης Γλαβίνας, στα «Παραπολιτικά 90,1», όταν προχθές ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να… ξεστρατίσει ο κ. Δούκας από την πλατεία Κοτζιά και να ανηφορίσει προς τη Χαριλάου Τρικούπη. Θέλοντας να πει αυτό που είπαμε και εμείς κάνε την τυχερή θητεία σου και πήγαινε σπίτι σου μετά και την δουλειά σου.

Ποιοι θα διεκδικήσουν την ηγεσία; Εκτός από τον Ανδρουλάκη που δεν καταλαβαίνει ότι είναι ανεπαρκής,  και τον καβαλημένο Δούκα που δεν καταλαβαίνει πώς και γιατί έγινε δήμαρχος, ακούγεται καλή πρόταση ο Παύλος Γερουλάνος, και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, κάτι που ακούσαμε για Χριστίδη μην το ξανά ακούσουμε γελάει ο κόσμος και μάλιστα στα πατώματα.



Euro 2024: Καραγκιόζης Αλβανός σήκωσε χάρτη που περιλαμβάνει Κέρκυρα, Γιάννενα, Γρεβενά και Φλώρινα


 

Η ιστορία της Μεγάλης Αλβανίας έκανε την εμφάνιση της με τον πλέον προκλητικό τρόπο στο περιθώριο του αγώνα της Αλβανίας με την Ιταλία για το Euro 2024.

Καραγκιόζης Αλβανός γυρνούσε στους δρόμους του Ντόρτμουντ έχοντας σε πλακάτ έναν χάρτη στον οποίο απεικονίζονταν τα δήθεν εδάφη της Μεγάλης Αλβανίας στα οποία όμως περιλαμβάνονται η Κέρκυρα, τα Γιάννενα, τα Γρεβενά και η Φλώρινα.

Μάλιστα ο καραγκιόζης Αλβανός έκανε μια μικρή εμφάνιση και σε τηλεοπτικό δίκτυο της Αλβανίας επιδεικνύοντας τις… γνώσεις του στη γεωγραφία.

Ο ίδιος καραγκιόζης που ονομάζεται Mergim Gallopeniπριν από ένα μήνα είχε αναρτήσει άλλον χάρτη στον οποίο περιελάμβανε επιπροσθέτως το νομό Θεσπρωτίας και Άρτας.


Τον περιμένουμε στην Ελλάδα να καλοπεράσει!!