Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Πριν από 11.000 χρόνια οι σκύλοι ήταν χωρισμένοι σε 5 ράτσες

 



Το αρχαίο DNA ρίχνει περισσότερο φως στην προϊστορία των σκύλων, που ήταν χωρισμένοι σε πέντε ράτσες ήδη πριν 11.000 χρόνια και αποτελούσαν το πρώτο εξημερωμένο ζώο.

Οι σκύλοι, οι οποίοι προέρχονται από τους λύκους, ήταν το πρώτο εξημερωμένο οικιακό ζώο με το οποίο οι άνθρωποι ανέπτυξαν στενές σχέσεις, όμως μέχρι σήμερα λίγα πράγματα είναι γνωστά για την προϊστορία τους και τις σχέσεις τους με τους ανθρώπους.

Μία νέα διεθνής επιστημονική μελέτη -με τη συμμετοχή μίας Ελληνίδας αρχαιοζωολόγου- ρίχνει περισσότερο φως από κάθε άλλη φορά στο μακρινό παρελθόν των σκύλων, χάρη στην ανάλυση 27 αρχαίων γονιδιωμάτων των «καλύτερων φίλων» μας, τα οποία χρονολογούνται πριν από 100 έως 11.000 χρόνια και προέρχονται από διάφορα μέρη της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Σιβηρίας.

Μεταξύ άλλων, αποκαλύπτεται ότι λίγο μετά την τελευταία εποχή των παγετώνων, πριν 11.000 χρόνια, οι σκύλοι είχαν ήδη χωριστεί σε τουλάχιστον πέντε μεγάλες ράτσες, σε μία εποχή που πιθανώς κανένα άλλο ζώο δεν είχε ακόμη εξημερωθεί. Αυτό δείχνει ότι η σημερινή ποικιλομορφία των σκύλων έχει μία μακρά εξελικτική πορεία στη διάρκεια της εποχής των πάγων, όταν οι άνθρωποι ήταν ακόμη κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες. Έως ότου υποχωρήσουν οι πάγοι, οι σκύλοι είχαν ήδη εξαπλωθεί στο βόρειο ημισφαίριο.

Η αρχαιογενετική ανάλυση, η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα στον κόσμο, με επικεφαλής τον Άντερς Μπέργκστρομ του Εργαστηρίου Αρχαίας Γονιδιωματικής του Ινστιτούτου Φράνσις Κρικ του Λονδίνου, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Science», αποκαλύπτει μία πολύπλοκη γενετική κληρονομιά και σχέση των σκύλων με τους ανθρώπους. Συγκρίνοντας τα αρχαία γονιδιώματα με εκείνα των σύγχρονων σκύλων, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όλοι οι σκύλοι φαίνεται να μοιράζονται μία κοινή κληρονομιά, κάτι που σημαίνει ότι μάλλον η εξημέρωσή τους έγινε μόνο από έναν πληθυσμό αρχαίων λύκων.

 Επίσης, βρήκαν ότι υπήρξε περιορισμένη μεταφορά γονιδίων από τους λύκους προς τους σκύλους μετά την εξημέρωση των τελευταίων, αλλά αντίθετα σημαντική ροή γονιδίων από τους σκύλους προς τους λύκους. Η ακριβής χρονολογία και ο γεωγραφικός προσδιορισμός της εξημέρωσης των πρώτων σκύλων παραμένουν άγνωστα ή αντικείμενο επιστημονικής αντιπαράθεσης.

 Τα νέα γενετικά στοιχεία δείχνουν πως ήδη πριν 11.000 χρόνια είχαν διαφοροποιηθεί και εξαπλωθεί παγκοσμίως πέντε μείζονες διακριτές ράτσες σκύλων. Το πώς ακριβώς συνέβη αυτή η επέκταση των σκύλων (αυτόνομα ή με τη βοήθεια των ανθρώπων που μετανάστευαν), είναι άγνωστο. Πάντως, η νέα μελέτη επιβεβαιώνει ότι οι σκύλοι είχαν εδώ και χιλιάδες χρόνια δημιουργήσει μία στενή σχέση με τους ανθρώπους, συχνά ακολουθώντας παράλληλη εξέλιξη, ακόμη και στο DNA τους (π.χ. παρόμοιες προσαρμογές ανθρώπων και σκύλων στην ικανότητα μεταβολισμού του οργανισμού τους).

 Αφότου εμφανίστηκαν διαφορετικές ράτσες, εδώ και 10.000 χρόνια υπήρξαν συχνά επιμιξίες των σκύλων σε πολλά μέρη της Ευρασίας. Η γενετική ανάλυση εκτιμά ότι περίπου οι μισοί σκύλοι της Ευρώπης έχουν αρχική καταγωγή από την παλαιολιθική Μέση Ανατολή και οι άλλοι μισοί από τη Σιβηρία. Όταν οι πρώτοι γεωργοί άρχισαν τις μαζικές μετακινήσεις τους προς τη Δύση, συχνά -αλλά όχι πάντα- έφεραν μαζί και τους σκύλους τους.

 Στη μελέτη συμμετείχε η Κατερίνα Τρανταλίδου, δρ. αρχαιολόγος - αρχαιοζωολόγος της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας του υπουργείου Πολιτισμού, ειδική στη μελέτη ζωικών οστεϊκών καταλοίπων. Έχει μελετήσει τα υπολείμματα ζώων από πολλές περιοχές της Ελλάδας και, μεταξύ άλλων, έχει διδάξει στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 Σε ξεχωριστό κοινό άρθρο σχολιασμού στο «Science», o Παύλος Παυλίδης, ερευνητής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στην Κρήτη, και ο Μεχμέτ Σομέλ του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Μέσης Ανατολής στην Άγκυρα, επισημαίνουν ότι παρόλο που ο άνθρωπος και ο σκύλος χωρίζονται μεταξύ τους από 90 εκατομμύρια χρόνια εξελικτικής ιστορίας, έχουν περάσει το μεγαλύτερο διάστημα του πρόσφατου παρελθόντος ο ένας στην υπηρεσία του άλλου.

 Όπως αναφέρουν, η πιθανότερη εκδοχή είναι ότι οι σκύλοι προήλθαν από κάποιον πληθυσμό λύκων που αυτο-εξημερώθηκαν, ακολουθώντας τους παλαιολιθικούς ανθρώπους και τρώγοντας τα απομεινάρια του κυνηγιού των τελευταίων. Η αρχική εξελικτική απόκλιση λύκων-σκύλων πιθανώς συνέβη πριν 25.000 έως 40.000 χρόνια.

Το πότε και πού έγινε η πρώτη εξημέρωση των σκύλων από τους ανθρώπους, όπως υπογραμμίζουν, παραμένει ακόμη ασαφές. Σύμφωνα με τη νέα γενετική μελέτη, αυτό πιθανώς συνέβη πριν περίπου 20.000 χρόνια στη διάρκεια της κορύφωσης της τελευταίας περιόδου των παγετώνων. Αν αυτό όντως ισχύει, τότε οι σκύλοι πράγματι εξημερώθηκαν πριν από όλα τα άλλα ζώα (πρόβατα, χοίρους κ.ά.).


Πηγή



Ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ προκαλεί καλώντας κανονικά κόσμο στην πορεία του Πολυτεχνείου

 



ΑΝΤΑΡΣΥΑ προκαλεί και πάλι την κοινωνία, καλεί τα συνδικάτα, τις μαζικές οργανώσεις του εργατικού κινήματος και της νεολαίας, όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς, να αγνοήσουμε τις κυβερνητικές εντολές και να πραγματοποιήσουμε κανονικά τον Τριήμερο γιορτασμό και την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, αδιαφορώντας για την πανδημία.

Η εγκληματική συμπεριφορά του ΑΝΤΑΡΣΥΑ δείχνει πόσο επικίνδυνα είναι τα στελέχη της για την ασφάλεια των πολιτών.

Με προκλητική ανακοίνωση της προτείνει στο λαό να αγνοήσει την απαγόρευση και να κατέβει στη πορεία.

Η προκλητική ανακοίνωση του επικίνδυνου ΑΝΤΑΡΣΥΑ που δεν μπορεί να αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης και παίζει ακροαριστερά παιχνίδια :

 Όλες και όλοι στον τριήμερο γιορτασμό και την πορεία του Πολυτεχνείου, 2μμ Πλατεία Κλαυθμώνος

Στην καραντίνα η κυβέρνηση όχι οι καταχτήσεις και οι διεκδικήσεις μας!

Σχετικά με τις δηλώσεις Πέτσα - Χρυσοχοϊδη ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα απαγορέψει την πορεία του Πολυτεχνείου δηλώνουμε ότι η πορεία του Πολυτεχνείου θα γίνει και θα είναι ντάλα μεσημέρι!

Η άθλια κυβέρνηση Μητσοτάκη που με την εγκληματική της πολιτική άφησε τον λαό έκθετο στην πανδημία, καθώς μήνες τώρα δεν προχώρησε σε μαζικές προσλήψεις ούτε πήρε κανένα μέτρο προστασίας για τους εργαζόμενους και τον κόσμο στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στις συγκοινωνίες, στις κοινωνικές δομές...

Η άθλια κυβέρνηση Μητσοτάκη που αξιοποιεί την πανδημία για να πάρει βαριά αντιλαϊκά μέτρα με το αντεργατικό τερατούργημα, τους πλειστηριασμούς, την εκπαίδευση, θέλει να απαγορέψει τις αντιστάσεις και πρώτα απ όλα την πορεία του Πολυτεχνείου!

Δεν θα περάσουν!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τα συνδικάτα, τις μαζικές οργανώσεις του εργατικού κινήματος και της νεολαίας, όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς, να αγνοήσουμε τις κυβερνητικές απειλές και να πραγματοποιήσουμε κανονικά  τον Τριήμερο γιορτασμό και την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει του λαού η πάλη θα την σπάσει. Το πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα!

Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ          




Προκαλεί ο ανεύθυνος Τσίπρας για την αναβολή της πορείας του Πολυτεχνείου!

 



Προκλητικός, ανεύθυνος και επικίνδυνος ο Αλέξης Τσίπρας, δεν έχει επίγνωση του τι συμβαίνει στην χώρα και σε ολόκληρη την υφήλιο.

Πρώτα θα συνεννοηθούμε με τους φορείς και μετά θα αποφασίσουμε, είπε ο ανεύθυνος Αλέξης Τσίπρας για την αναβολή της πορείας για το Πολυτεχνείου λόγο της πανδημίας.

Συνεννόηση όπως λέει χωρίς επίγνωση της κατάστασης, με τους φορείς που οργανώνουν κάθε χρόνο τον εορτασμό και την πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε εφέτος να εορτασθεί η επέτειος υπό το πρίσμα των ειδικών συνθηκών που επιβάλει η κατάσταση.

Αυτό είπε ο ανεύθυνα προκλητικός Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς τι θα κάνει το κόμμα του μετά από την απαγόρευση της πορείας που εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Ο κ.Τσίπρας δεν ξεκαθάρισε αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συμμετάσχει η όχι σε ενδεχόμενη απόφαση για πραγματοποίηση της πορείας παρά την απαγόρευση, ωστόσο κάλεσε τον κ.Χρυσοχοϊδη αντί να κάνει δηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, να πιάσει πρώτα το φυγόποινο στέλεχος της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά.

Αυτός που προστάτευε την Χρυσή Αυγή, και καθυστερούσε την δίκη για 5 ολόκληρα χρόνια, αφήνοντας ελεύθερα τα ακροδεξιά στελέχη για να ψηφίζουν νομοσχέδια που ευνοούσαν την κυβέρνηση του, εγκαλεί τώρα τον κ.Χρυσοχοϊδη!!



13 serial killers που σκόρπισαν τον τρόμο στις Ηνωμένες Πολιτείες

 



Το 2018 συνελήφθη ο “Golden State Killer”, ο οποίος σκορπούσε τον τρόμο στην Καλιφόρνια από το 1974 έως το 1986. Η σύλληψη άφησε έκπληκτο τον αμερικανικό λαό, καθώς ο άνθρωπος αυτός, ο οποίος ήταν αστυνομικός στο επάγγελμα, κατάφερε να μείνει ασύλληπτος για τόσες δεκάδες χρόνια και είχε απασχολήσει την αμερικανική αστυνομία όσο άλλοι διαβόητοι serial killers επιπέδου Zodiac.

Ο αμερικανικός λαός είναι γενικά συνηθισμένος σε τέτοιου είδους ειδήσεις, καθώς οι περισσότεροι serial killers – ίσως τα τρία τέταρτα του εκτιμώμενου παγκόσμιου συνόλου – έχουν διαπράξει τις απεχθείς δολοφονίες τους επί αμερικανικού εδάφους. Δεν γνωρίζουμε για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό, ωστόσο έχει αναφερθεί ότι ίσως φταίει η ελευθερία ή ο μεγάλος αριθμός των αυτοκινήτων, τα οποία δίνουν στους serial killers την απαραίτητη κινητικότητα.

Ήδη από το 1800, η Αμερική έχει “δει” δεκάδες serial killers, οι οποίοι μάλιστα έδρασαν σχεδόν σε όλες τις πολιτείες. Με τα χρόνια η χώρα “γοητεύτηκε” από το αληθινό έγκλημα, και αυτός είναι ο λόγος που εχουν γραφτεί τόσα βιβλία, όπως το “I’ll be Gone in the Dark”, αλλά και τόσες σειρές, όπως το “Mindhunter” του Netflix, τα οποία προσπαθούν να μπουν μέσα στο μυαλό αυτών των τρομακτικών δολοφόνων για να μάθουν τα κίνητρα και τις τακτικές τους.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικούς από τους χειρότερους serial killers της Αμερικής.

Τζόζεφ Τζέιμς Ντι Αντζελο

Η σύλληψη του πρώην αστυνομικού Τζόζεφ Τζέιμς Ντι Αντζελο, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και έγινε άμεσα πρώτη είδηση στις ΗΠΑ και διεθνώς. Ο 72χρονος άνδρας συνελήφθη από τους αστυνομικούς οι οποίοι τον περίμεναν να βγει από το σπίτι του, σε ένα προάστιο του Σακραμέντο και σύμφωνα με πληροφορίες δεν προέβαλε αντίσταση, αν και φάνηκε έκπληκτος από την αιφνιδιαστική τροπή που πήραν τα πράγματα.

Θεωρείται υπεύθυνος για πάνω από 12 φόνους, πάνω από 45 βιασμούς και δεκάδες ακόμα παραβιάσεις σπιτιών από το 1976 μέχρι το 1986 στην Καλιφόρνια.

Τεντ Μπάντι

© Bettmann / Getty Images / Ideal Image

Δεν χρειάζεται να είσαι Αμερικανός ή να ζούσες την δεκαετία του ’70 για να γνωρίζεις το όνομα Τεντ Μπάντι. Ο Μπάντι είναι σίγουρα ένας από τους πιο διεστραμμένους serial killers (για να μην αναφέρουμε απαγωγείς, βιαστές, νεκρόφιλους) όλων των εποχών. Δραστηριοποιήθηκε στις Πολιτείες Γιούτα, Όρεγκον και Ουάσινγκτον, παραμορφώνοντας τα θύματα του και τοποθετώντας τα κεφάλια τους στον τοίχο ως εκθέματα. Μετέφερε τα πτώματα σε δύσβατα σημεία του δάσους και τα έθαβε. Μετά επέστρεφε ξανά και ξανά, για να κάνει σεξ με αυτά, μέχρι που αποσυντίθονταν.

Πριν εκτελεστεί σε ηλεκτρική καρέκλα το 1989, ο Μπάντι παραδέχτηκε την απαγωγή και την δολοφονία τουλάχιστων 36 γυναικών, παρόλο που ο αριθμός αυτός είναι σχεδόν σίγουρα πολύ μεγαλύτερος.

Άλμπερτ Φις

© New York Daily News / Getty Images / Ideal Image

Ο Άλμπερτ Φις, ήταν ένας από τους πιο παραγωγικούς αμερικανούς serial killers του 20ου αιώνα, στον οποίο δόθηκαν διάφορα προσωνύμια όπως “Το Βαμπίρ του Μπρούκλιν”, “Ο άνθρωπος με τα γκρι”, “Ο μανιακός του φεγγαριού” και άλλα. Μετά την σύλληψη του ομολόγησε πάνω από 400 δολοφονίες, κάθεμια από τις οποίες ήταν χειρότερη από την άλλη, ωστόσο καταδικάστηκε σε θάνατο για την δολοφονία της 10χρονης Γκρέις Μπαντ.

Το 1934, ο Φις έστειλε μια επιστολή στην μητέρα του κοριτσιού, αναφέροντας: “Την έπνιξα μέχρι θανάτου και κατόπιν την έκοψα σε μικρά κομμάτια. Την μαγείρεψα και την έφαγα. Πόσο γλυκός και τρυφερός ήταν ο μικρός της πισινός καθώς ψηνόταν στον φούρνο! Μου πήρε 9 μέρες να φάω όλο της το σώμα. Δεν έκανα σεξ μαζί της, παρά το γεγονός ότι το ήθελα. Πέθανε παρθένα…”

Τζον Γουέιν Γκέισι

Ο Τζον Γουέιν Γκέισι συντάραξε την αμερικάνικη κοινωνία και ειδικά την Κομητεία Κουκ του Σικάγο, όπου κατοικούσε. Ο Γκέισι ήταν ένας τρυφερός πατέρας, επιτυχημένος επιχειρηματίας, αγαπητός από όλους, συμμετείχε στα πολιτικά δρώμενα και οργάνωνε τακτικά πάρτι όπου μεταμφιεζόταν σε κλόουν για να διασκεδάσει τα παιδιά. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει, ότι ήταν ο ίδιος άνθρωπος που δολοφόνησε δεκάδες νεαρά αγόρια.

Συνελήφθη το 1978 και ομολόγησε ότι δολοφόνησε 33 νέους άντρες. Στη δίκη του, ο Γκέισι επικαλέστηκε παραφροσύνη, αποδίδοντας τα θανατηφόρα αδικήματα του στο alter-ego του “Bad Jack”, αλλά αυτός ο λόγος οδήγησε μόνο στον καταδικασμό του. Τον Μάιο του 1994, εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση.

Εντ Γκιν

© Bettmann / Getty Images / Ideal Image

Ο Εντ Γκιν ήταν ο διαβόητος Αμερικανός serial killer, ο οποίος σκότωνε τα θύματα του και μετά διαμέλιζε τα σώματα τους με φρικτό τρόπο, φτιάχνοντας κοστούμια από το δέρμα τους. Τους φόνους τους έκανε στη γενέτειρα του, ενώ μετά τη σύλληψή του οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι ξέθαβε και πτώματα από το τοπικό νεκροταφείο και χρησιμοποιούσε τα μέλη τους.

Η ιστορία του συγκλόνισε την αμερικάνικη κοινωνία και «γέννησε» κάποιους απ’ τους διασημότερους δολοφόνους του Χόλιγουντ, καθώς έγινε αφορμή για να γραφτούν τα εξής κινηματογραφικά σενάρια: το «Ψυχώ», ο «Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Πριόνι» και η «Σιωπή των Αμνών».

Καρλ Πάνζαρμ

© Bettmann / Getty Images / Ideal Image

“Στη ζωή μου δολοφόνησα 21 ανθρώπους, διέπραξα χιλιάδες κλοπές, ληστείες, εμπρησμούς και, τελευταίο αλλά όχι έσχατο, σοδόμισα πάνω από 1000 άντρες. Για όλα αυτά δεν έχω μετανοιώσει στο ελάχιστο”, αυτή ήταν η ομολογία που έδωσε ο αμερικανός serial killer Καρλ Πάνζραμ προς το τέλος της ζωής του.

Ένας από τους πιο παραγωγικούς δολοφόνους της Αμερικής. Παραβατικός από πολύ νεαρή ηλικία, ληστής και εμπρηστής, κατέληξε σε έναν σαδιστή φονιά, βιαστή παιδιών και ενηλίκων ανδρών. Παρέμεινε αμετανόητος μέχρι το τέλος, με ένα άσβεστο μίσος για όλους και όλα. Ο απόλυτος μισάνθρωπος, ένα άτομο με πλήρη επίγνωση του τι έκανε και του γιατί το έκανε. Αν υπάρχουν άνθρωποι χωρίς ψυχή, ο Καρλ Πάνζαρμ ήταν σίγουρα ένας από αυτούς.

Γκάρι Ρίτζγουεϊ

© Josh Trujillo / Getty Images / Ideal Image

Ο serial killer Γκάρι Ρίτζγουεϊ, δεν χόρταινε με τίποτα το σεξ, κάτι που επιβεβαίωσαν και οι τρεις πρώην σύζυγοι του και οι μπόλικες ερωμένες του. Αυτός ήταν και ο λόγος που αρεσκόταν στον αγοραίο έρωτα, ωστόσο δεν έμεινε μόνο εκεί. Την δεκαετία του 80′ και του 90′, ο Ρίτζγουεϊ στραγγάλισε αρκετές πόρνες της Ουάσιγκτον, με τα πρώτα θύματα του να βρίσκονται πεταμένα στον ποταμό Γκριν.

Έδρασε για 20 χρόνια στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον και εξαιτίας του έχασαν τη ζωή τους περισσότερες από 48 γυναίκες. Τα θύματα του ήταν πάντα ιερόδουλες, καθώς ήταν ο πιο εύκολος στόχος. Στην ομολογία του, δήλωσε ότι ήθελε να σκοτώσει όσες περισσότερες ιερόδουλες μπορούσε, γιατί ήταν σκουπίδια – ένα κατώτερο είδος ανθρώπου. “Διάλεγα πόρνες επειδή τις μισώ και δεν θέλω να τις πληρώνω για σεξ. Τις διάλεγα επίσης επειδή ήταν εύκολο να τις παίρνω στο αυτοκίνητό μου χωρίς κάποιος να το προσέξει.”

Αυτό ωστόσο που έκανε τα εγκλήματα του ακόμα πιο ανατριχιαστικά ήταν ότι δεν του έφτανε μόνο η δολοφονία, καθώς επέστρεφε στον τόπο του εγκλήματος όπου είχε θάψει τις γυναίκες και συνευρισκόταν σεξουαλικά με τα πτώματα τους.

Έντμουντ Κέμπερ

© Bettmann / Getty Images / Ideal Image

Όταν ήταν μικρό παιδί αποκεφάλιζε τις κούκλες που είχαν οι αδερφές του και τα πρώτα του θύματα ήταν οι γάτες της οικογένειας. Ο λόγος για τον Έντμουντ Κέμπερ, έναν από τους πιο αποτρόπαιους serial killers της Αμερικής, για τον οποίο γίνεται αναφορά στην δημοφιλή σειρά του Netflix “Mindhunter”, στην οποία παρελαύνει μια πλειάδα διαβόητων serial killers.

Με ύψος πάνω από 2 μέτρα, βάρος πάνω από 110 κιλά και με IQ 145, ο Έντμουντ Κέμπερ ήταν εξαιρετικά τρομακτικός, ωστόσο ακόμα πιο τρομακτικά ήταν τα εγκλήματα του. Βέβαια, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους serial killers, η εγκληματική προδιάθεση του Έντμουντ εντοπίζεται στην παιδική του ηλικία.

Κέρδισε το ψευδώνυμο “The Killer Co-Ed”, σκοτώνοντας έξι κοπέλες οι οποίες έκαναν ώτοστοπ. Τις γυναίκες αυτές τις αποκεφάλιζε και στην συνέχεια επιδιδόταν σε σεξουαλικές πράξεις με τα πτώματα τους. Τον Απρίλιο του 1973, δολοφόνησε τη μητέρα του ενώ κοιμόταν. Την χτύπησε με σφυρί και ύστερα της έκοψε το κεφάλι. Θέλοντας να την εξευτελίσει, ακούμπησε το κεφάλι της στον πάγκο της κουζίνας και το χρησιμοποίησε ως «στόχο» για βελάκια.

Ντέιβιντ Μπέρκοβιτς

© New York Daily News / Getty Images / Ideal Image

Ο Ντέιβιντ Μπέρκοβιτς, γνωστός και ως “Γιος του Σαμ”, δολοφόνησε έξι ανθρώπους στη Νέα Υόρκη από το 1976 έως το 1977, ισχυριζόμενος ότι εκτελούσε εντολές από έναν δαιμονισμένο σκύλο. Κατάφερε γίνει ένας από τους πιο διαβόητους serial killers της Αμερικής.

Το 1977, η αστυνομία της Νέας Υόρκης συνέλαβε τον “Γιο του Σαμ”. Ο δολοφόνος τους ακολούθησε χωρίς καμία αντίσταση και ομολόγησε τα πάντα. Περιέγραψε κάθε επίθεση λεπτομερώς και έριξε όλη την ευθύνη στον δαιμονισμένο σκύλο του Σαμ, Καρ, ο οποίος ήταν δαιμονισμένος και του ζητούσε το αίμα νεαρών γυναικών. Δεν δικάστηκε, γιατί παραδέχθηκε αμέσως την ενοχή του και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 365 ετών.

Το 1979 έστειλε γράμμα στον ψυχίατρο Ντέιβιντ Αμπραχάμσεν, που τον είχε εξετάσει, στο οποίο παραδεχόταν ότι είχε πει ψέματα για τον σκύλο του Σαμ, Καρ. Ποτέ δεν πίστεψε ότι του έδινε εντολές και δημιούργησε την ιστορία αυτή για να δικαιολογήσει τις πράξεις του. Στην πραγματικότητα σκότωνε επειδή ένιωθε ότι τον είχε απορρίψει ο κόσμος, και κυρίως οι γυναίκες. Το 1987 βαπτίστηκε πάλι Χριστιανός, μετανόησε για τις πράξεις του και είπε ότι το όνομα του δεν ήταν πια ο “Γιος του Σαμ”, αλλά ο “Γιος της Ελπίδας”.

Σάμιουελ Λιτλ

Ο 79χρονός Σάμιουελ Λιλτ, ομολόγησε πέρυσι ότι σκότωσε 93 ανθρώπους μέσα σε τρεις δεκαετίες, ενώ ήδη εκτίει τρεις ποινές ισόβιας κάθειρξης. Οι δολοφονίες του πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ μεταξύ του 1970 και του 2005.

Τον περασμένο Φεβρουάριο το FBI απελευθέρωσε τα πορτραίτα των θυμάτων του Λιτλ, τα οποία ζωγράφισε ο ίδιος από μνήμης για να βοηθήσει τις Αρχές να τα συνδέσουν με εξαφανισθέντα πρόσωπα σε όλες τις πολιτείες και να βρουν ότι έχει μείνει από τα πτώματα τους.

Οι ερευνητές λένε ότι στόχευε σε περιθωριοποιημένες και ευάλωτες γυναίκες και ότι ορισμένα από τα σώματα τους εξαφανίστηκαν και οι θάνατοι τους δεν ερευνήθηκαν.

Έχοντας ακούσει όλες τις ομολογίες του, πιστεύουν ότι θα μπορούσε να είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς serial killers στην ιστορία των ΗΠΑ.

Τσαρλς Μάνσον

Ο Τσαρλς Μάνσον είχε μια τρομερή παιδική ηλικία όπως οι περισσότεροι serial killers. Δεν γνώρισε πατέρα και η μητέρα του ήταν εγκληματίας που τελικά απέρριψε τον γιο της. Ο Manson πέρασε σχεδόν όλα του τα πρώτα χρόνια εσωτερικός σε σχολείο αρρένων ή στην φυλακή.

Όταν μετά από πολλά χρόνια στις φυλακές για μικροατοπήματα βρέθηκε στον έξω κόσμο, ήδη χαρακτηριζόταν από έντονες εμμονές ως προς τον αποκρυφισμό και τις παραθρησκευτικές οργανώσεις. Χαμένος στα ναρκωτικά και την παραίσθηση ότι ήταν ο Σωτήρας της Γης από τον Αρμαγεδώνα, το 1967 έφτιαξε τη δική του “Οικογένεια”. Ένα γκρουπ 100 ατόμων που μοιράζονταν τις ίδιες παράλογες παραισθήσεις.

Ίσως η πιο αξιομνημόνευτη ατάκα του Τσαρλς ήταν “Εσύ με έφτιαξες”, όταν αναφερόταν στο πώς πίστευε ότι η κοινωνία τον είχε κάνει αυτό που ήταν.

Παρεμπιπτόντως, ο Μανσον μπορεί να μην έχει συμμετάσχει πράγματι σε καμία από τις αποκαλούμενες “δολοφονίες Manson”, αλλά καταδικάστηκε για συνωμοσία για να διαπραχθούν αυτές τις ανθρωποκτονίες, οι οποίες αποτελούν τον ίδιο τύπο εγκλήματος σύμφωνα με τους νόμους της πολιτείας της Καλιφόρνιας.

Ντόναλντ Γκάσκινς

Η εγκληματική δράση του Ντόναλντ Γκάσκινς ξεκίνησε το 1969, ωστόσο η πρώτη του επαφή με την βία ήταν σε πολύ μικρή ηλικία, όταν είδε σε ένα πανηγύρι μια κόμπρα να καταβροχθίζει έναν αρουραίο. Λέγεται ότι σκότωσε περισσότερα από 110 άτομα, βασανίζοντας και ακρωτηριάζοντας τα. Έμεινε γνωστός ως “ο πιο κακός άνθρωπος του κόσμου”.

Το 1976, ο Γκάσκινς οδηγήθηκε σε δίκη με την κατηγορία 8 ανθρωποκτονιών εκ προμελέτης και καταδικάστηκε σε θάνατο. Με την κατάργηση της θανατικής ποινής στην πολιτεία της Καρολίνα, η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη. Το 1982 όμως, και ενώ βρισκόταν στη φυλακή, ο Γκάσκινς σκότωσε με εκρηκτικά έναν βαρυποινίτη έναντι χρηματικής αμοιβής. “Το τελευταίο πράγμα που άκουσε πριν πεθάνει (το θύμα) ήταν το γέλιο μου. Και μετά μπουμ», δήλωσε. Τελικά κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία και καταδικάστηκε σε θάνατο.

Εκτελέστηκε τον Σεπτέμβριο του 1991. Τα τελευταία του λόγια στην ηλεκτρική καρέκλα ήταν: “Δεν έχω κάτι να πω. Θα αφήσω τους δικηγόρους μου να μιλήσουν για μένα. Είμαι έτοιμος να φύγω”.

Τζέφρι Ντάμερ

© Curt Borgwardt / Getty Images / Ideal Image

Ο Τζέφρι Ντάμερ ξεκίνησε όπως πολλοί serial killers με βασανιστήρια ζώων. Δεχόταν επίσης σεξουαλική κακοποίηση ως παιδί, που ίσως πυροδότησε την μεταγενέστερη μεταχείριση του στους ομοφυλόφιλους.

Το 1978, ο Ντάμερ σκότωσε το πρώτο του θύμα, έναν 19χρονο άνδρα ο οποίος έκανε πεζοπορία. Ο Dahmer διατηρούσε διάφορα μέρη του σώματος των θυμάτων του, θεωρώντας τα τρόπαια. Άσκησε επίσης νεκροφιλία με τη λεία του και μερικές φορές ασχολούνταν και με τον κανιβαλισμό.

Όταν οι αστυνομικοί έψαξαν το σπίτι του, βρήκαν 83 φωτογραφίες πτωμάτων σε διάφορα στάδια αποσύνθεσης, ένα βαρέλι με οξύ που περιείχε τα διεμελισμένα κορμιά τριών αντρών, μια κατάψυξη γεμάτη με τα άκρα των θυμάτων, κουτιά με μουμιοποιημένα χέρια και γεννητικά όργανα και τέσσερα κομμένα κεφάλια στο ψυγείο. Ήταν η συλλογή που απέκτησε ύστερα από τις δολοφονίες 17 νεαρών αντρών. Ό,τι κομμάτι έλειπε απ’ τους άντρες, είτε είχε διαλυθεί στο βαρέλι με το οξύ είτε είχε φαγωθεί από τον ίδιο!

Δεν ήταν τυχαίο που ο Τζέφρι Ντάμερ έγινε ένας από τους διασημότερους κατά συρροήν δολοφόνους της Αμερικής. Τα εγκλήματά του ξεπερνούσαν σε φρίκη ακόμα και τις πιο ευφάνταστες ταινίες τρόμου. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης άνω των 1.000 ετών! Τον Νοέμβριο του 1994, ενώ ήταν φυλακισμένος, ο Ντάμερ δολοφονήθηκε από έναν συγκρατούμενο του.

Πηγή : perpetual.gr



Νέο παραληρηματικό κήρυγμα από τον επικίνδυνο, συνωμοσιολόγο, ψεκασμένο ιερέα

 



Την επανεμφάνιση του μέσω ζωντανής διαδικτυακής εκπομπής έκανε ο επικίνδυνος για το ποίμνιο του ιερέας Αντώνιος από τον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, χρησιμοποιώντας ως φόντο μια γωνιά της εκκλησίας.

Ο ιερέας είχε γίνει γνωστός για το πόσο επικίνδυνος είναι μετά το ρεσιτάλ συνωμοσιολογίας που είχε κάνει αφήνοντας να εννοηθεί πως ο φονικός σεισμός στην Σάμο ήταν κάτι σαν… θεϊκή παρέμβαση, αλλά και ότι ο κορωνοϊός αποτελεί διαβολικό σχέδιο κατά της Εκκλησίας.

Στο παραλήρημα του απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του είπε πως δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του κανείς εισαγγελέας παρά τα όσα ανέφεραν τα ΜΜΜ και σχολίασε τα μέτρα της κυβέρνησης.

«Χρησιμοποιούνται στοιχεία παραποιημένα, ψευδή στοιχεία μόνο και μόνο για να κλείσουν τους χριστιανούς έξω από τις εκκλησίες. Για να μας εμποδίσουν από την προσευχή, από τα μυστήρια, από τη θεία κοινωνία» είπε ο επικίνδυνος ιερέας.

Αναφέρθηκε και στην εμφάνιση του στην εκπομπή «Live News» με τον Νίκο Ευαγγελάτο, όπου παρά το γεγονός ότι του δόθηκε βήμα να απαντήσει, εκείνος ισχυρίζεται πως υπήρχε προσπάθεια διαπόμπευσης αν και όποιος έκανε το λάθος να τον δει κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά με τον ιερέα.

«Προσπάθησαν να με δυσφημίσουν και να με διαπομπεύσουν μέσα από την εκπομπή αυτή του Ευαγγελάτου για την σκοπιμότητα την οποία είχαν αλλά και το γεγονός ότι βλέπετε την επόμενη ακριβώς ημέρα ότι επιλήφθηκε ο εισαγγελέας, δεν το έκαναν για εμένα αλλά για εσάς» είπε.

Ο ιερωμένος εξέφρασε τη λύπη του που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη συγκέντρωση αρνητών στο Λευκό Πύργο, όπου μάλιστα έγιναν και επεισόδια με την αστυνομία.

«Υπάρχουν επιστήμονες οι οποίοι λένε ότι ναι μεν υπάρχει ο κορωνοϊός, ναι το είπαμε, σύμφωνοι, είναι σαν μια γρίπη… Υπάρχουν εντατικές που μας λένε ότι έχουν γεμίσει.. Αλλά να πάψουμε να ζούμε;» ανέφερε.

Στο στόχαστρο του επικίνδυνου ιερέα μπήκε και ο Αρχιεπίσκοπος. «Να εδώ κάποιος μου λέει να παραιτηθεί ο Αρχιεπίσκοπος. Τι να πω; Εάν ένας άνθρωπος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα το, αν δεν μπορεί να είναι αντάξιος των περιστάσεων βεβαίως να παραιτηθεί» υποστήριξε.

Όπως άφησε να εννοηθεί θα ακολουθήσουν και άλλες ψεκασμένες διαδικτυακές εκπομπές του επικίνδυνου ιερέα με μπόλικες συνωμοσιολογικές αηδίες.



Κώστας Σημίτης κατά Τσίπρα - Γεννηματά για το πώς χειρίζονται το θέμα του lockdown

 



Ολόκληρο το άρθρο του Κώστα Σημίτη στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ»:


Στις εφημερίδες διαβάζουμε και στο ραδιόφωνο ακούμε μετά τις κυβερνητικές δηλώσεις και τις σχετικές απαντήσεις της αντιπολίτευσης. Αυτή η ανταλλαγή απόψεων έχει ελάχιστο ενδιαφέρον.

Η αντιπολίτευση θα έπρεπε να βοηθήσει σε μια πληρέστερη εικόνα της αντιμετώπισης των προβλημάτων αντί να επιβεβαιώνει κάθε φορά μια γνωστή αντιπαλότητα, χωρίς να αναδεικνύει το ουσιαστικό περιεχόμενο των διαφορών. Ενα παράδειγμα είναι οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού για το νέο lockdown και τα πολιτικά σχόλια που ακολούθησαν. Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης προσωποποιεί το θέμα. Θεωρεί ότι ο Πρωθυπουργός «δεν θέλει να βρεθεί στη δύσκολη θέση να υπάρχει αντίλογος… για τις παλινωδίες που οδήγησαν στο νέο lockdown». Ποια γεγονότα θεωρεί ως παλινωδία; Τον τουρισμό, τις καλοκαιρινές διακοπές; Αλλά αυτά υπήρχαν και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Οπως και σε άλλα κράτη, οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται συναρτώνται με τις εξελίξεις όσο και την ανάγκη οι δομές της κοινωνίας να εξακολουθούν να λειτουργούν. Αλλο κόμμα της αντιπολίτευσης κατήγγειλε «τους αυτοσχεδιασμός της κυβέρνησης που αποτυγχάνουν και τη χρησιμοποίηση ως ασπίδας τους επιστήμονες». Ποιοι είναι οι «αυτοσχεδιασμοί» της κυβέρνησης δεν αναφέρεται. Οσον αφορά την «επίκληση» της γνώμης των επιστημόνων, τα κράτη της Ευρώπης ζήτησαν και ζητούν την εισήγηση των επιστημόνων.

Συζητούν μαζί τους, προσπαθούν να διαμορφώσουν με βάση τις εισηγήσεις τους, που δεν συμπίπτουν πολλές φορές, τα αναγκαία μέτρα λαμβάνοντας υπόψη και τις οικονομικές και κοινωνικές παραμέτρους, που είναι υποχρέωση κάθε κυβέρνησης να εξετάζει.

Οι δηλώσεις αυτές της αντιπολίτευσης δεν είναι εξαίρεση σε σχέση με δηλώσεις της και για άλλα θέματα. Ο τρόπος αυτός αντίδρασης δείχνει μία από τις μεγάλες αδυναμίες της ελληνικής πολιτικής ζωής. Η αντιπολίτευση πρέπει να εκφράζεται. Αλλά χρέος της είναι επίσης, όταν επισημαίνει τις αρνητικές πλευρές της κυβερνητικής δραστηριότητας, να έχει και η ίδια στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία ένα κατανοητό και εφαρμόσιμο σχέδιο αντιμετώπισης.

Σχέδιο εφικτό και σε θέση να βελτιώνει τις εσφαλμένες κυβερνητικές πολιτικές. Οσον αφορά την επιδημία και το lockdown τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν παρουσίασαν ένα δικό τους σχέδιο με βάση διεθνή δεδομένα. Δεν εξήγησαν από την αρχή της πανδημίας ποια πολιτική θα έπρεπε να ακολουθηθεί με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και τις υπάρχουσες εμπειρίες. Απλώς παρακολουθούν και αρνούνται. Αλλά η κοινή γνώμη δεν χρειάζεται την άρνηση.

Για να απαιτήσει τα αναγκαία και σωστά από την κυβέρνηση χρειάζεται πληροφόρηση, τεκμηρίωση, δημιουργικότητα. Τότε μόνο θα είναι πρόθυμη να ακολουθήσει δρόμους άλλους από εκείνους που της υπαγορεύει η κυβέρνηση και να αναθέσει σε όσους έχουν διαφορετικές ευθύνες την εξουσία.



Ο φιλέλληνας Τζο Μπάιντεν

 



Με τη νίκη Μπάιντεν, η χώρα μας μπορεί να προσβλέπει σε ένα ακόμα ουσιαστικό σύμμαχο στην αντιμετώπιση στα ελληνοτουρκικά.

Ο Τζο Μπάιντεν έχει αυτοαποκαλεστεί «Έλληνας» πολλές φορές και τo 2012, ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, κατά την διάρκεια εκδήλωσης για την 25η Μαρτίου είχε δηλώσει ότι είναι «επίτιμος Έλληνας».

Ο Τζο Μπάιντεν έχει κάνει πρόσφατα δηλώσεις στήριξης προς τη χώρα μας για το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων.

Δεκαοκτώ ημέρες πριν από τις εκλογές ο Μπάιντεν έκανε ένα αξιοσημείωτο άνοιγμα στην Ελλάδα λέγοντας ότι εφόσον εκλεγεί «θα κάνει λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου από πλευρά της Τουρκία η οποία παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Ελλάδας και χρησιμοποιεί απειλές.

Ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ συμπλήρωσε ακόμα ότι ζήτησε από την κυβέρνηση Τραμπ να πιέσει την Τουρκία έτσι ώστε να αποφεύγονται εντάσεις και προκλητικές ενέργειες στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το 2014 έγινε ο πρώτος Αμερικανός αντιπρόεδρος που επισκέφθηκε την Κύπρο.

Ο εκλεγμένος και με τον βούλα πλέον πρόεδρος των ΗΠΑ έχει αντιτεθεί στη μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί και έχει καλέσει την Τουρκία να επιτρέψει την εκ νέου λειτουργία της θεολογικής σχολής της Χάλκης.

Το 2011 είχε δηλώσει σε ελληνική αντιπροσωπεία στις ΗΠΑ ως Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ:

“΄Εχω έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα και αισθάνομαι Ελληνας”,ενώ το 2012 στην προεκλογική περίοδο μπήκε στην καφετέρια “Μόκα Καφέ” στο Οχάϊο πλησιάζει μια παρέα που μιλούσαν ελληνικά και τους είπε:

«Γεια σας. Είμαι ο Τζο Μπαϊντενόπουλος».

Ένας της παρέας που νόμισε πως επρόκειτο για φάρσα απάντησε λέγοντας: «Χαίρω πολύ, κι εγώ είμαι ο Πωλ Νιούμαν».

Όλοι γέλασαν κι αμέσως μετά ο Τζο Μπάιντεν πρόσθεσε δείχνοντας τον ιδιοκτήτη του καφέ: «Ρωτήστε τον Γιώργο και θα σας πει ποιος είναι ο πιο φιλέλληνας Ιρλανδικής καταγωγής Αμερικανός», εννοώντας φυσικά τον εαυτό του.

Κατά τα πολλά χρόνια του δημόσιου βίου του, ο Τζο Μπάιντεν έχει μακρά ενασχόληση με τα θέματα των Ελληνοαμερικανών και υποστηρίζει την ενδυνάμωση της σχέσης ΗΠΑ – Ελλάδας. Έχει συνεργαστεί προσωπικά με Έλληνες ηγέτες για πολλές δεκαετίες για να δυναμώσει τη συμμαχία. Ως πρόεδρος, ο Τζο Μπάιντεν δεσμεύεται όπως αναφέρει το επιτελείο του για διάλογο τόσο με τους ηγέτες της Ελληνοαμερικάνικης κοινότητας όσο και με την ηγεσία της Ελλάδας.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι ο Μπάιντεν ζήτησε η κυβέρνηση των ΗΠΑ να στηρίξει την Ελλάδα κατά την οικονομική κρίση, ότι υποστηρίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθώς και τη στήριξή του στη χώρα μας στο θέμα των ελληνοτουρκικών.








Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ

 



Νικητής των αμερικανικών εκλογών αναδείχθηκε ο Τζο Μπάιντεν, αφού κέρδισε την Πενσιλβάνια, που του έδωσε 20 εκλεκτορικές ψήφους και τη Νεβάδα με 6, με αποτέλεσμα να κερδίζει την πλειοψηφία των εκλεκτόρων.

Με ελάχιστες ψήφους να απομένουν που δεν μπορούν να αλλάξουν το αποτέλεσμα : Τζο Μπάιντεν 3.345.906 ψήφοι ή 49,68% και Ντόναλντ Τραμπ 3.311.448 ψήφοι ή ποσοστό 49,17%. Η Νεβάδα, αν και με το 88% καταμετρημένο, «δίνεται» στον Μπάιντεν με 49,91% έναντι  47,92% του Τραμπ.

Συνολικά εξασφαλίζει 290 εκλέκτορες, πολύ περισσότερους από τους 270 που χρειάζεται. 

Με τον Μπάιντεν, εκλέγεται και η Κάμαλα Χάρις, που γίνεται η πρώτη γυναίκα και μάλιστα έγχρωμη, που εκλέγεται αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Είναι το πιο υψηλό αξίωμα στο οποίο έχει φτάσει γυναίκα στη χώρα. Γίνεται η πρώτη γυναίκα, η πρώτη μαύρη γυναίκα, η πρώτη  κόρη μεταναστών που ορκίζεται αντιπρόεδρος.